A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kriszti, egyem meg a kis szíved, te egy tündér vagy!:-)
Az ilyen emberekre szoktam mondani, hogy olyanok, mint Melanie az Elfújta a szél-ből:-)
no comment...:-))
csak maradj mindig ilyen (jó tudni, hogy vannak még csupaszív emberek)
H
(bocs, ma ilyen meghatódós napom van)
babamama

Kriszti!

Boldog házassági évfordulót!De jó,hogy ilyen boldogok vagytok!

Hajni!

Azért még próbálkozom ezzel a tápival is,de ma már nem.Kösz az ötleteket.

Enikő!

Édesek a csajok.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Kérdezném tőletek, hogy közületek járt e ugy valaki, hogy miután megvizsgálta a doki, barnás folyása lett. Ma voltam CTG-n meg vizsgálaton, aztán mikor hazaérek akkor látom, hogy valami barnás folyás van. A 38-ik hétben vagyok, a méhszájam 2111. Ez a nyákdugó lenne? De az meg véres nem? Ez kis mértékű, és a szine olyan mint mikor múlik el a menstruáció.
Gira!
Nekem a csontjaim szoktak nagyon fájni éjszaka, a csipőm, meg a combcsontjaim is. A derekam pedig szinte mindig fáj. Az utóbbi hetekben pedig nekem is görcsöl a vádlim, pedig szedek magnéziumot, és kálciumot is.
Gondolom ezek az utolsó hetek szépségei.
Zita
zita_29

Eniko,

Aranyosan a LÁnyok! Kép

Ez a sovány gyerek/husos gyerek elméleted szerintem sem helytálló. Az, hogy egy gyerek milyen húsban van, azért nagyban a genetikától is függ. Én ezt Jozsón látom, ami tényleg sokat eszik, mégsem kövét, sot...
9 kiló és szerintem olyan 78 centi körül lehet. Látszik rajta, hogy magas lesz, és vékony testalkatú.

És amikor beteg volt, pár nap alatt rendbe jött, mint a legtöbb gyerek, és nem volt elesettebb, mint bármelyik gyerek.

Tényleg nem vitázni akartam, ne értsél légyszi félre!
Vendég

Sziasztok

Zita, nekem volt ilyen. Ha nem múlik el 1 napon belül, akkor hívd a dokid, vagy a szülőszobát.
Mg-ot szerintem már nem kellene szedni (a méhösszehúzódások gátlása miatt), bár rossz a vádligörcs.

Utólag is minden ünnepeltnek boldog szülinapot, névnapot és házassági felfordulást kívánunk. Kicsit el vagyunk maradva. Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Itt vagyunk újra Szegeden Lénával, csak otthon voltunk egy kicsit Kishegyesen, amíg apa alapozni kezdett.

Este reagálni szeretnék sok mindenre, most csak Léna vérképét akarom leírni.

Hemoglobin 114 (100-140)
Hemetokrit 34 (32-44)

Zárójelbe azokat a referenciatartományokat írtam, amiket a kórházi vérvételes papíron találtam. (Megjegyzem, nem mindenhol ezeket a referencia tartományokat írják.)

Neki eddig ilyen jó még sose volt. pl. a hemoglobin 100 fölé nem akart menni.

Kriszti, nálatok van már a papír?

Erika, Beni vérképe milyen?
Én szivesen aláírom a levelet.

Nóri
norcee

Zita! nekem volt ilyen, azt mondták ilyen szokott lenni. De azért jobb ha a dokidat megkérded.

Hajni! én letöröltem a filmet miután megnéztem, igy ha akarnám se tudnám odaadni

Nóri! Jol emlékszek hogy nektek van telketek valahol a Duna mellett is, ugye? Valamiért ugy emlékszek ti arrafele akartatok épitkezni
én most voltam vérvételen nekem a hemoglobin mellett az van hogy a normál érték 125-155 szoval tényleg nem mindenütt van igy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!
Édesek a csajok! Csak ámulok, hogy pörögsz ezerrel. Dobj meg léci a fül-orr gégész néni telcsiszámával is! Köszi!

Tünde!
Tudod nekünk szivacsaink vannak a földön, én nagyon para mama vagyok, Léna meg rengeteget forgolódik, és én a párnákkal való körülbástyázástól is félek a fulladás miatt. Örülök, hogy Tomika jól van, de biztos nagyon ijesztő lehetett a nagy puffanás.

A Rigó utcai ovi, nem Waldorf? Védőnőm aggitál, hogy minden hétfőn fél 10-től fél 12-ig van anyukás babás nap, és, hogy menjünk el egyszer. Ha végre levonulnak a járványok, aszem eltolom majd Lénát, ha még Szegeden leszünk.

Arról szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy ti melyik fajta szülők vagytok, aki minden olyat elpakol a gyerek keze ügyéből, ami nem neki való vagy, aki előhagyja, és megtanítja, hogy mit szabad.
Anya mániája, hogy én soha semmit nem bántottam, és a világ legnagyobb hülyesége elpakolni a terítőt, a száz "csészelajat" (ahogy Zolim becézi a váza meg dísz szerű porfogókat). Én most, hogy nálunk voltam azért sok mindent eltettem, de sajnos, így is volt minden szobában, olyan, ami veszélyes is lehetett volna Lénára, ő meg élvezte, hogy szaladgálhat szobáról-szobára, így sokszor azt éreztem, hogy egy perc nyugtunk sincs, mindig a "lassan, ne bántsd, ez nem neked való" stb... Mi itt a koliban viszonylag könnyen gyerekbaráttá tettük a szobát, így Léna szinte sose nem hallja azt a szót, hogy nem szabad. Valószínűleg ez se jó módszer, de tudjátok milyen lusta vagyok, és ha valamit utálok, akkor az a fegyelmezés, illetve az örökös "nem szabadok".
Szóval érdekelne, hogy nálatok hogy van? Ha a gyerek átmegy a másik szobába, akkor utána kell-e menni, mert kárt tehet magában vagy valamiben vagy nálatok is úgy van berendezkedve, hogy nem kell állandóan utána szaladni. (Ja, azért anya beismeri, hogy volt compom, és szerettem benne ülni, meg járókám is, ha meg nem ezekben voltam, akkor ott nyüzsgött a család. Így persze más...)

Nóri
norcee

Karmen!
De te felnőtt vagy Kép, az én papíromon is más a referencia tartomány, mint Lénáén.
Igen, Zolim falujában is van egy telkünk, mert azt 50Ft/m2-es (!!!) áron dobálták az ember után, és anyósomék azon termelnek kukoricát (bérelték az önkormányzattól, így mi megvettük, hogy továbbra is az övék legyen), az 2200m2, és nem kell 4 éven belül beépíteni. Remélem nem lesz rossz befektetés, és majd egyszer jóval többért eladjuk!

Felkaptam a fejem, hogy milyen ára van a tápszernek! Eleinte, ha ez eszembe jutott mindig megjutalmaztam magam egy fincsi csokival. Kép

Zolimmal költöttünk a tápszerreklámnak egy paródiát.
"Mell. Hány perccel kell apának reggel előbb felkelnie? Sehány. Hát anyának? Sehány, sőt egy fél órát szundikálhat, amíg baba reggelizik." Kép

Na, előkerültem, tele is lett velem a topik, de abbahagyom, megyünk uzsizni.

Nóri
norcee

Szerintetek akkor most a 38-ik héten, még szedjek magnéziumot, vagy ne? Csak az a baj, ha nem veszek be, éjszaka megpusztulok a vádli görcstől. Kálciumot is azért szedek, mert a csontjaim fájnak.
Zita
zita_29

Zita!
Ne szedj! 36. héttől nem szabad, mert nem tudod majd megszülni a babát természetes úton.
Nekem vádligörcsre mindig segített, ha ráálltam a lábamra, akkor azonnal elmúlt.
Nóri
norcee

Zita!

Nem szabad már szedned!Én is abbahagytam a 36.hét előtt.

Ildi
tfildiko

Nóri,
én elpakoltam mindent. Ha Mamiéknál/anyósoméknál vagyok, ott is elteszünk minden veszélyeset. Olyan kis buták még. Szeintem rakd el a csetreseket. Mert nagy baj lehet belole.
Vendég

Zita,
a doki velem is abbahagyatta a szedést kb a 35. héten.

Nóri,
később jövök és írok, mert itt a papír mostmár.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!
"csetres" - ezen akkorát röhögtem, majd egyszer elmesélem anyának, hogy a díszekből, csetres lett. Kép Kép Kép
Nóri
norcee

Nóri,
én csentresnek tudom Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri! nem tudtam a gyerekeknek más az értéktartomány, kösziKép De örülök hogy jó lett neki. AKkor jól emlékeztem csak az is rémlett ott akartok majd lakni. Tetszik a reklám szövegeKép

Orsi elöl részben vannak elpakolva a dolgok. Én mondom amikor rosszhoz akar nyulni hogy nem szabad de pl. a kristályvázát nem kockáztatom, azt elpakoltam. A szobából nem mehet ki, ha kinyitja az ajtót akkor is a küszöbnél megáll, nem mehet tovább. Oka, hogy kutya van, csak hullik a szöre. Pl. a kis akvárium az asztalon van, eleinte Orsi kitolta néha veszélyesen is a szélére (5 literes üveg) de most már békén hagyja. AZ ujságokat néha ellopná pedig tudja nem szabad, de van még törékeny is amugy elöl.
Virágokat viszont mint elvittem, mert a legtöbb növény levele mérgezö.

Én is ugy tudom a Rigó u-i ovi a Waldorf.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nóri, Karmen, a Rigó utcai oviban egy Waldorf-csoport van és talán három hagyományos. Azt viszont nem tudtam, hogy van babás nap, pedig szombaton ott voltam a nyílt napjukon. Csak a kérdezős részt már nem tudtam megvárni, mert a férjem vigyázott a beteg Kincsőre és kellett mennie vissza dolgozni. Pedig nagyon szívesen mennék.

Kati

Kati
katicabogár

De kálciumot azt szedhetek ugye? Vagy azt se lehet szedni?
Zita
zita_29

Nyúlanyó Anita! Mi megyünk Ópusztára hétfőn, mint minden évbenKép. Remélem megismerem Pipit, ha látom, mi du megyünk 3-4körül szoktunk.

Nóri! Welcome backKép
Kérdésedre: mi elpakolunk. Úgy néz ki a lakás, mint egy játszótér, nEKEm, és az idegeimnek így kényelmes. Meg Én nem bántom Őket (és nem csak azért, mert a törvény bünteti:DDD), de Nálunk nincs kézrecsapás, fenékrebillentés jelzés értékkel sem. Virág meg elég önfejű és túlmozgásos, szal a magunk dolgát egyszerűsítjük le.

Csajszik! Mi is csentresnek hívjuk:DDD

Karmen! Múltkor kérdezted, h félő e még, h Orsiból még mászó,pakoló csajszi lesz. Nem, már nemKép)). Ha megáll az ajtóban, mert nem szabad továbbmenni, akkor biztos nemKép)).
A nagy helyzet, h Virág tojik rá, mit szabad és mit nem. Ami veszélyes elpakoltuk, a székeket elborigattuk, h ne tudjon az asztalra mászni, stb... Konektorok bedugva és sok-sok óvintézkedés még. ÍGy is a nyomában kell lennem. pl ablakot sem nyithatok...

.:Angi:.
angiszeged

Dancsi: Én sem vitatkozom (nem szokásomKép), de akkor is inkább husos legyen, mint vékony és kész! Nekem úgy jobban tetszenek a gyerekek ha husisabbakKép

Nóri:Én elölhagytam mindent (kivéve konnektor, azt bedugtam, ugye), de minden más kint volt, amikor Bogi a felfedezö korszakában volt. Elmondtam neki, hogy mit nem szabad és felfogta!Nem is volt semmi gond.

A tápszerreklám is hülyeség. Érdekes mód és 30 másodperc alatt megcsinálom! 3 perc alatt bepuszilja, büfi és alvás.....Kép
És így is úgy is felkelek éjjel, mert pisilnem kell. Sok folyadék...laktoherb....tejci...stb amiket nap, mint nap betermelek, hogy legyen tejem......
Hna nekem nem esik nehezemre megcsinálni a tápszert, söt az a jó benne, hogy más is meg tudja etetni a lánytKép Nincs úgy hozzámnöve. Meg is örülnék!
Nem vagyunk egyformák, én nem vagyok ilyen bújós tipus. Ezt el kell fogadniKép

Zita: Nekem végig kellett szednem a magnéziumot csak a Pipolfent állították le. Bogival is annó, meg most Violával is. A barnás folyás lehet a nyákdugó. Nekem az elején inkább sárgás volt,majd folyamatosan sötétedett. Eyébként inkább barnás szine van, mint véres.....
Bogival pénteken távozott el a nyákdugó, és hétfön szültem. Mostmeg csütörtök reggel kezdett el kifolyogatni és péntek hajnalba szültem. Van akinél 2 héttel elöbb eltávozik, ahogy nyílik a méhszáj.....

Bogi karja nagyon csúnyaKép Bazi nagy piros dudor van a kis karján, annyira sajnálom, és nagyon fájlalta egész napKép

Jóéjt
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Uff, szegény BogiKép((

Holnap délelőtt topictali egy játszón? Puskás utca pl?

angiszeged

Végre!!!Tegnap jól evett a csaj.

Enikő!

Szegény Bogi!

Én még nem is hallottam ezt a szót,hogy csentres.Most újat tanultam.Hiába,Zalában ezt nem használják.

Ildi
tfildiko

Zita,
a vizsgálat utáni vérzés-féle nekem is volt, a dokim megnyugtatott, h ez ilyen idős várandósan nem baj, hoszen annyira fel van puhulva a méhszáj és a hüvely, hogy ennyire érzékeny.

Nóri,
majd mélben küldöm még ma, jó?

Eszter is megérti, hogy nem kell pakolni.
Elterelem a figyelmét sokszor, vagy odaülök mellé és elmondom, miért ne piszkálja.
Többet nem nyúl hozzá 97%-ban.
Nálunk nincs virágevés, földpiszka, amit meg elér, azt lehet piszkálni. Sőt votl olyan, hogy én mentem oda és mutattam meg a fiókot, hogy mik vannak benne.
Egyenlőre nem izgatja a dolog Kép.
Ami visszatérő:
a fotóalbumok nézegetése.
Én nem pakoltam el semmit.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Csetres,csentres én egyiket sem hallottam mégKép

Ildi! Én tösgyökeres szegedi vagyok pedigKép

Angi! köszi a választ, remélem hogy tényleg nem lesz veszélyes Orsi. Mi is mindig Opusztaszerre megyünk, csak de. v. kora du. De most félek esni fog.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nos, mi 11 körül a Puskás utcai játszón leszünk. Aki arra jár, nézzen beKép.
Szép napot, Én nem főzök, nem csinálok semmit, kint leszünk egész nap, úgy tervezem.

angiszeged

Olvasni most nem tudok, csak bekukkantottam.

TEgnap ágynak estem, elkaptam a gyerekektől a hányós vírust, de én fel sem tudtam kelni.

GAbi3
inecsg

Gabi! hü szegény, jobbulást nektek! Remélem mielöbb meggyógyultok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

TEgnap elkaptam a gyerekektől a hányós vírust, de én fel sem tudtam kelni.

GAbi3
inecsg

Bocsi kétszer ment el! Kép Addig elolvastalak.

Gira: Menj dokihoz, jobb féni mint megijedni!

Enikő:Flóra Algyőre megy oviban! A Neocitran-t nem lehet szopi mellett szedni. Boginak boldog szülinapot!

Nóri: Mi is elpakoltuk a veszélyes dolgokat. Flóránál pl. kinnmaradtak a kazik de most nem, Bátor teljesen más. Neki 100x is kevés elmondani. Meg nem is tudok úgy rájuk figyelni. Nem ülhetek mellettük egész nap.

GAbi3
inecsg

Enikő!

Boldog szülinapot kívánok én is a Boginak!!!

Gabi!

Jobbulást neked!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gabi, jobbulást! Úgy szokott ez lenni, hogy a szülőket jobban leveri a lábukról.

Zita, a végszót mondja ki az orvos szerintem, de én is abbahagytam mindent a 35. héten. És bizony én is sétálgattam rengeteget + apa masszírozta a lábamat éjszakánként (tök jókat elnevetgéltem előtte, amikor a tv-ben láttam, ahogy apa húzza fel a cipőt a kismamára, masszírozza a derekát, stb. hát utána már nem is volt olyan vicces:-))

Én is a csentres szót ismerem. Mi a középutat választottuk. A törékeny, üveg, szálkás dolgokat eltettük. Persze így is marad bőven körülötte más, pl. a deck, de felmászik a dvd-hez is. Ezek viszont nem olyan dolgok, amiben maradandó kárt tud okozni. Arról nem is beszélve, hogy ha megszokja, hogy ezek a dolgok körülötte vannak, nem is igen fog rájuk odafigyelni. Apró balesetek meg így is-úgy is történnek. Viszont a Herendi kompótos készletet azért sajnáltam volna:-)

Angi, sajna csak most olvastam, hogy tali van, pedig szívesen mentünk volna. Ma a melóhelyen voltunk papírokat intézni.

Karmen, kibírom vasárnap estig türelemmel, de akkor senki sem nyúl a tv-hez, az tuti:-))
H
babamama

Enikő! BOldog szülinapot Boginak, és Téged is isten éltessenKép ezen a szép napon.

Gabi! Jobbulást! Mostmár tényleg monnyon le minden betegség, vírusKép(((
MEgnyugtató, amit az elpakolásról mondasz, ezek szerint ez is rendkívül gyerekfüggő. Sokszor ostorozom magam, h hol rontottam el...

Mi játszóztunk, elhagítuk a motortKép(. De sétáltunk egy nagyot, kínaiban ebédeltünk apával, remek volt, gyönyörű az idő. Én rövidujjúban!!! voltam.

angiszeged

Sziasztok!

Angi, mi délelőtt megyünk Ópusztázni, ebéd, és alvás időben fél kettő fele jövünk haza, ha az idő nem szól közbe persze. Én úgy tudom, hogy négyig van nyitva az emlékpark, ha későn jöttök lemaradtok. Március 31-ig eddig van a nyitva tartás.

Karmen, lehet akkor találkozunk veletek is:-) Azt a rajztáblát a corába vettük, Pipi imádja.

Enikő, Bogicicának Boldogságot, Egészséget Kívánok! Szegénykém, gyógyuljon meg a pici karja. Csak a karjába kapnak a gyerkőcök 3 vesen vagy a comba is?

Ildi, Örülök, hogy Noémi jól eszik, a jó időre az étvágya is megjön úgy látszik:-)

Én sem pakoltam el semmit Pipi elől, nagyjából felfogja mit szabad és mit nem. Eddig szerencsére még sem magában sem semmiben nem tett kárt. Ha nagyon nagy a csönd akkor szoktam megnézni, hogy mit dolgozik.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gabi, jobbulást, tényleg nagyon betyár a hányós-fosós, mi sem bírtunk felkelni, annyira legyöngíti a szervezetet a vírus.

nyúlanyó

Nyúlanyó! Nem csak a SKANZENEK zárnak be fél 4kor? Mi mindig később megyünk húsvét hétfőn, és még sosem küldtek ki...
LEhet, h kifelé ki lehet jönni szabadon.

angiszeged

Lehet, hogy húsvét hétfő akkor áprilisra esett......áprilisban 6-ig van nyitva

nyúlanyó

A park zár be 4kor a neten ugy van, megnéztem a weboldalán. Remélem nem fog esni, tavaly lemaradtunk miatta.Kép

Boginak boldog szülinapot!!

Nóri! Lénának lett a szuri után láza, náthája? és hova kapta a szurikat?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok! Felhívtam a parkot, 6ig lesznek nyitva!!! És a parkból ki lehet menni, csak bejönni nem lehet 6után, szal no paraKép

angiszeged

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a magnéziumos hozzászolást, gyorsan eltettem. A kálciumot, meg a vasat szedem továbbra is, gondolom azokból baj nem lehet. A vérnyomáscsökkentőt meg muszáj.
Akinek van gyereke, annak mondom, láttam, hogy a Tescoba Mini játszóház van a Virágüzlet előtt. Tojásfestés, meg ilyenek. Sajnos nem tudom hány óráig.
Zita
zita_29

Kedves Prenita (Renáta)!
Molnár G-vel megfogtad az isten lábát.
Lehet, hogy egy kicsit drága, de profi.
Mindkét apróságunkat Ő segítette világra és nagyban a kezén múlt, hogy nem lett baj.
Ne aggódj miatta!

Üdvözlettel:
Erdészapuka
erdészapuka

Sziasztok!

Enikő, Bogidnak boldog szülinapot! Kép
A nyelvtanulásra visszatérve, Isten ments a kéttannyelvű ovitól! Ebben a korban tényleg nagyon fogékonyak a gyerekek, ezért a saját anyanyelvüket és kultúrájuknak kincseit kell(ene) tanulniuk, a külhoni magyaroknak meg főleg! Különben egyenes út vezet számukra az identitászavarhoz! Na befejeztem. Kép

Gabi, gyógyulást neked!!

Ildi, Kriszti, én is a csetres szót ismerem. Kép

Nóri, Bencikémnek 115 volt a hgb-ja, a htk 32. Ez kicsit alacsony, szednünk is kell még a vasat.

Anita, Ildi, Erdészapuka, biztos jó doki lehet MGB, ha ennyire megvédik a betegei. Visszaszívom, amit mondtam, egyébként is csak tőletek szedtemKép

Puszi mindenkinek, kellemes húsvétot, nem biztos, hogy most jövök egy pár napig.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erdészapuka!

Örülök,hogy egyformán vélekedünk a dokiról.

Anita!

Nagyon remélem,hogy nem csak két napra jött vissza az étvágya.

Ildi
tfildiko

Erika!

Neked is kellemes ünnepeket kívánok.Én is már csak holnap jövök,mert indulunk végre haza!!!

Ildi
tfildiko

Felénk meg a csetres szót a mosatlan edényre használják, ezért is röhögtem hangosan. Kép

Gabi!
Gyógyulj meg gyorsan! Van segítséged?

Karmen! Milyen oltásról kérdezel?

Nyelvtanulásról: Én maximálisan megértem Enikőt, hiszen mi egy olyan országban nőtünk fel, ahol teljesen természetes volt, hogy a magyar mellett ott a szerb nyelv mindenhol, és szerintem senkinek se okozott ez gubancot nyelvtanulás szempontjából.
Az már más kérdés, hogy én is rühellem, hogy most az a trendi, hogy, aki nem hajszolja túl a gyerekét ezerféle különórával/fejlesztőcsoporttal az már nem is jó szülő. Szóval, én erősen gondolkodom, hogy ha lehetőség lesz rá, oviba is csak 4 vagy 5 évesen fog menni és suliba is csak 7 évesen, ahogy felénk szokás, persze kivéve, ha azt látom, hogy nagyon igényli már előbb.

Gira!
Hogy vagy? Bepakoltál már a táskába? Ctg-re jársz?

Köszönöm, hogy leírtátok az "elpakolós" válaszokat!

Erika! Milyen vasat szed most Beni?

Nem tudjátok véletlenül lehet-e valahol olcsó pénzért kerek venni babakocsira?

Nóri
norcee

kerek=kereket
norcee

Sziasztok!
Köszi a szülinapi jókívánságokt. El sem hiszem, hogy már 3 évesKép

Ma délelött voltam a Médiában a fényképekért amiket ingyé lehetett elöhivatni. Nagyon jók lettek, féltem, hogy a kicsi felbontás (2,1 MP) miatt nem lesznek jók, de gyönyörüségesek lettek.11kor lementünk ide a picijáccóra, délbe feljöttünk és délután 3ig föztem!Kép

Csináltam tyúkhúslevest, rántott -gombát, -sajtot és -pipicombit krumplipürével, és fokhagymás, tejfölös ubisalit.... Hmmm Isteni lett! Ja és megföztem a Húsvéti sonkát meg tojást.

Tojást akartam festeni Bogival, de végül is nem lett belöle semmi. Majd jövöre. Bogi hazament mamáékhoz Húsvétolni.Úgy volt, hogy együtt megyünk, de végül is maradtunk a kicsivel, mert nemakartam itthonhagyni a párom és anyósék bejelentkeztek vasárnapra....hjajj lesz program. Bogi hétfön jön vissza! Kicsit tudok aludni legalább reggel. Bogi már 7kor kakukkol.A kicsi hagyna aludni,de Bogi miatt fel kell kelnem, úgyhogy,most kihasználom és aludni fogokKép!

Nóri:Én sem szeretném suliba iratni Bogit 7 éves kora elött. Márciusban betölti a 7-et és az év szeptemberétöl szeretném beadni! Ha lehet! És igazad van, ha úgy látom/látjuk, hogy elöbb megérett rá és akar is menni akkor menjen.
Én nem vagyok ilyen különóra mániás, én csak egyetlen egyet szeretnék, ha nyelvet tanulna. Én nem akarom, hogy zongoramüvész legyen vagy 2 diplomás 10 évesen. Csak tapasztalatból tudom, hogy abból, amit az iskolákban tanítanak (tantárgyak)a nyelv az amivel mindig tud az ember érvényesülni, a többi csak úgy van, hogy ne legyél tudatlan, általános müveltség...stb! És minél korábban kezded tanulni, annál könnyebben megragat. És öszintén szólva én is úgy "tanultam meg" szerbül,hogy nem is tanultam..Kép Észre se vettem és rámragadt, na ezért szeretném ha Bogira is "ráragadna"KépKép

Erika:Az identitás zavarral nem értek egyet, mert az csakis a szülön múlik, hogy KIT nevel a gyerekéböl.... sztem.....
Ugyanis ezzel az erövel az összes határon túli magyar nem kéne, hogy magyar legyen, hanem beolvadt volna már az adott ország fö nemzetisége közé... Ehhez képest nem ez van ám, söt! Na ezt jól megaszontamKépKép Bocs fáradt vokk márKép De azért érthetö mit akartam kihozni belöle ugyi??Kép

Nyúlanyó: "Csak" a karjába kapott szurit, meg kapottt Sabin cseppeket kiskanálból.

Gabi3: Tegnap a gyógyszertárban (Vasas) kérdeztem a gyógyszerészt mit szedhetek megfázásra. Mondtam, hogy nemrég szültem és ababa szopik. Ö ajálotta a Neocitránt. Adja vissza a diplomáját ha tényleg nem lehet szedni. Egyébként csak 1 zacsival ittam meg. Engem már 1 is helyrehoz ha idöben "elkapom" a náthát! Mára semmi bajom!! Gyógyulást neked!

Angi: Miért nem bírjátok egymást Zsófival? Meg akartam Töle kérdezni, de elfelejtettem. Mi ketten (Te meg énKép) is szoktunk vitatkozni, meg eszmét cserélni, de ettöl még nagyon csíplekKép Sztem jó fej vagy, attól függetlenül, hogy néha nem vagyunk egy véleményenKép

Ja és nálunk is csetresnek mondják. A jelentés pedig:azok a kis biszbasz tárgyak, amik nem hasznosak, csak úgy vannak,a polcokon, hogy legyen mit takarítani...na azokra mondják...Kép

Apa ma szabad estés (szent péntek vanKép), ment kártyázni a haverjaival. Ma én fürösztöm a kincsemKép Édes kettesben fogunk tévézni RónávalKép És senki nem fogja kapcsolgatni a tévét, azt nézek amit én akarokKép Tök jó! Kép

Puszka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nóri! Én is igy gondoltam, hogy Orsi valszeg nem 3 évesen kezdi az ovit, de eddig nem mertem emliteni mert féltem hogy kiakadtokKép
Oltást a 15 hósat kérdeztem.

Enikö! sikerült megjavittatni a fényképezöt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
mikortól akarod Orsit oviba vinni?

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő,
Bogidat Isten éltesse szülinapján!