A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ildi

Köszi a válaszod. Én is hallottam ilyet is olyat is róla. Pl azt hogy szeret császározni. Nem tudom hogy higgyek-e az ilyen pletyinek. Nekem kezdettől fogva szimpi volt. Én is 6-7 éve járok hozzá. És mikor legelőször voltam nagyon be voltam rezelve (első vizsgálat), de ahogy elkezdett beszélni, rögtön semmi bajom nem volt.
Neked normális szülésed volt?
prenita

Angi, Anita, én nagyon enném a csokikat, de nem lehet!!!!!!!!!! A fene bele (bocs), de nem akar lemenni egy deka sem!
Pedig már mindent megpróbáltam.
Luci bébi nem csinál ebből problémát, a világ csokija nem elég neki, ráadásul most kapott gumicukrot meg még további csokikat, úgyhogy eldugtam. Én csak túrórudit vagy esetenként kinder schokobons-t vagyok hajlandó adni neki.

Angi, azért ez kiadós séta volt, nem? Melyik kínaiban ettetek? Én is megkívántam:-) De marad a parizeres kenyér retekkel:-)))

Enikő, nagyon ügyi a lánykád, hogy ilyen szépen tűrte a szurit. Emlékszem, én annak idején Makk Marcis meg Makk Marcsis kártyákat kaptam, amikor szurit adott a doki néni. Azt nem állítom, hogy nagyon vártam a látogatást, de a kártyák kicsit megvigasztaltak:-)
Egyébként tényleg arra voltam kíváncsi, hogy milyen szempontokat veszel figyelembe a választásnál. Lassan már az oviba is ezer évvel korábban kell beiratkozni. Arra is gondoltam, hogy a munkahelyemhez közel választok, de ugye néha tovább kell bennmaradni, akkor a nagyanyó bedobja magát, de ők újszegediek. Ugyanez érvényes a lakóhelyhez közeli ovira is. Arról nem beszélve, hogy itt a belvárosban nagy a szmog, nincs liget, ha mennek játszótérre, akkor a kocsik között lavíroznak.
És akkor még nem beszéltünk az óvónénikről, akik nagyon fontos szerepet játszanak, nyilván nem mindegy, hogy a gyerek megszereti-e vagy sem.
Hát ilyen dilemmáim vannak.
H
babamama

Anita!

Gyönyörű a Pipi.

Reni!

Nekem császár lett,mert 24 óra vajúdás után nem tágultam semmit.És téraránytalanság is volt.Én úgy tudom,hogy nagyon nem szeret császározni.Sok embertől hallottam.(Nekem ő is ezt mondta.Bízott benne,hogy nem kell engem a műtőbe vinni,de máshogy alakult.Az ismerőseim közül többen szültek nála hüvelyi úton.
Nagyon jól el lehet vele beszélgetni,megnyugtat.Szóval,nekem jó doki.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Bátor ma mintha jobban lenne, nem hányt és fosizott tegnap óta, de az étvágya nem javult.

Köszi mindenkinek a köszöntést!

Kriszti: Nestélt iszunk Zoli meg Teodórát. Néha csapvizet meg 100%-os gyümilevet, esetleg csipkebogyi teát.
Visszatérve a várandósság érzésére. Most olvastam vissza Flóra miket csinált egy évesen és természetesen tovább olvastam. Mikor Bátor megfogant arról álmodtam, hogy a kistesó kb. akkor fog születni,mikor Flóra. De akkor még nem tudta, hogy van bennem valaki.

Enikő: Nagyon ügyes volt Bogi! Gratulálok neki,hogy ilyen bátor volt. Remélem nem lesz mellékhatása.
Nem akarok beleszólni, de én inkább nem domesztosszal fertőtleníteném a cumisüveget, hanem kifőzném abban nincs semmi vegyianyag.
Az ovibaíratáshoz is kell orvosi papír? Nem csak a beszoktatáshoz?
Én azt olvashattam, hogy ott alhat a gyerek, akkor is ha az anyuka otthon van a másikkal. Én nem tartom túl sok értelmének, hogy a másik gyereket vonszoljam magammal 3-4 óránként. Ráadásul mire Flóra oviba megy addigra Bátor napi egyszer alszik az pont délben lesz. Hová teszem addig, nem várhatják el, hogy mindig babakocsiban aludjon. És ha Flóra hullafáradt lesz, hogy hozom haza. Kész hülyeség. Alig érek haza reggel már fordulhatok vissza. Én biztos nem engedek.
Sztem hiába van egy jó ovi messze,ha bonyolult a napi oda-visszajárás. A gyerknek sem jó,ha sokat kell menni. Az biztos, hogy a gyerknek kell hogy tetszen az óvónéni és az ovi. Amiket írtál én nem íratnám a Petresibe. Miaz hogy nem tudják ki lesz az óvónénije. Meg elég sok gyerek van egy csoportban. Még az iskolában is sok, nemhogy az oviban.
Más: Tápiból túl lehet etetni, de anyatejből nem!
Fogalmam sincs milyen árak vannak Algyőn,minket már nem érint. Déliapró?! VAn neten is!

Ildi: ne parázz annyit a vérvételen. Gyorsan túllesztek rajta. Ha a gyerekkórházba viszed ott nem fogják vénásan venni tőle a vért, hanem ujjbegyből.
Miért nem alvásidőben utaztok? Noémi is jobban bírná,nem?!

Hajni: Küldj a csokikból! Nagyon megéheztem! Kép Jó szakdogaírást!

Gabi3
inecsg

Reni, látom sikerült regisztrálnod. Én is úgy tudom, hogy nem szeret császározni, engem is mindig a hüvelyi szülésre "készített fel".

Ildi, köszi Pipi nevében is:-) Állandóan idétlenkedik mostanában, mondjuk régen is, ilyen dinnye pofákat vág:-)

Hajni, nekem sikerült eddig leadni 2 és fél kilót. Meg is álltam, nem fogyok tovább:-( Ebben a hónapban még le akarok adni legalább egy kilót, nincs sok időm hátra...

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hajni,
Isten éltessen szülinapodon Kép.

Nekünk ma van a házassági évfordulónk, ennek örömére ma nem főzök és megesszük a tegnapi maradékot Kép.

Eszter húzkodja a töltőt a telefonból ki.

Anita,
köszi az adatokat, Pipi nagyon édes csajszika Kép.

Gabici,
www.yatoula.com/gif/pages/aliment.html honlapról töltök le ilyen figurákat, majd felteszem ide, mintha fotókat tennék Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Enikő, azt javaslom óvoda ügyben, hogy mindenképp közelit keress, ha nincs autó, minden nap hurcibálni a gyereket szörnyű nehéz dolog, belefáradnál hidd el. Az óvó néni személye tényleg fontos, nagyon jó, ha szereti a gyerek. Amit a petresiről írtál foglalkozás terén bőven elég, nem kell nyelvet tanulni óvodában!!! még ha most az is a divat, először az anyanyelvét tanulja meg rendesen, ráér majd ált. iskolában az idegen nyelvre. Ha nem fárasztod le magad a napi hurcibálással lesz idő és energia arra, hogy foglalkozz magad is Bogival, ha szeretnél valami pluszt neki. Ennyi elég.
Nagyon ügyes volt Bogi az oltásnál! Örülök, hogy Viola sérve nem komolyKép

Bea, nagyon kedves gyerekeid vannak igazán. Gondolom ők is örülnek a szünetnek.

Ildi, Reni, a Molnár G. volt kinn Amerikában úgy tudom hosszabb időre, gondolom onnan ered a császározhatnékja. Kint elég nagy divat a sok orvosper miatt.

Kriszti, Benci is korán kelő sajnos, ma is fent volt már 6 előttKép

Anita, aranyos a bohóckodó Pipid. Kép

Lányok, a levélküldésen még agyalok, csak a csapat egy része reagált pozitívan, talán nincs még itt az idő a komolyabb fellépésre. Azért majd kigondolok egy mérsékelt levelet.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kriszti, boldog házassági évfordulót! Kép

Hajni, tényleg ma van? Akkor Isten éltessen sokáig!Kép

Karmen, én is mostanában vettem Pampers pelust a Liberó után, én nem vagyok megelégedve vele. Ha már egy kicsit is több pisi van a pelusban, mindig lecsúszik a kombi mellett! a pelenka, Liberóval ilyen nem szokott előfordulni. Visszatérek a Liberóra, amint ez elfogyott!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gabici,
Jozsó eszik, mint a kismalac a szájpenész ellenére is. Kép
Vendég

Erika: A nyelvtanulásban teljesen egyetértek. Flórával próbáltam megtanítani, hogy How do you do? Meg ilyesmi, de fogalma sincs mit mond, de mondja. Kép Fősulis koromban megkérdeztem a módszertan tancit, akinek két gyerek van,hogy mit szól a korai idegennyelvtanításhoz. Ő azt mondta tök feleseges, kipróbálta sajájain,nem vált be. Akkor ér valamit, ha az egyik szülő más anyanyelvű és nap mint nap használják. Akkor teljesen normális, de nem oviban és még alsóban sem túl jó.
Köszi a reciket!

Gabi3
inecsg

Nálunk teljesen bevált a Pampers.

Hajni. Boldog szülinapot!

Kriszti: Boldog évfordulót! Hanyadik?

Gabi3
inecsg

Erika, én is úgy tudom, hogy kint volt Amerikában, de már vagy tíz évvel ezelőtt. Ott tanult meg plasztikásan stoppolni:-) Nekem ő sosem emlegette a csaszit, szerintem nem csaszi párti és nem is érzéstelenítő párti. Azt mondta, ha kérek elfogadja a döntésemet, de előbb várjuk meg hogy alakulnak a dolgok.....

Kriszti, boldog házzassági évfordulót és jó maradékevést:-)

Hajni, Neked is sok boldogságot, egészséget, ha ma van a szülinapod!

nyúlanyó

szerintem is tök felesleges már az oviban nyüsztölni a gyerekeket minenféle tanulással, még ha játékos formában van is. Lesz elég bajuk majd az iskolában, nem?

Mondjuk nekünk még messze van az óvóda választás, de nekem tuti az lesz a fontos, hogy közel legyen. Meg hogy szimpik legyenek az óvónok.

Hajni,
boldog szülinapot! Kép
Vendég

Jaj de idétlen lett Hajni a köszöntésem, ne haragudj. Persze akkor is sok boldogságot, egészséget ha nem ma van, de ha ma van akkor meg mégjobban. Ugye érted?:-)Bocs a rosszul fogalmazásért, előfordult már máskor is....

nyúlanyó

Köszi Lányok!

Gabi3,
óvodáskorba léptünk Kép.

Anita,
Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő! miért tartod fontosnak óvódáévban a nyelvi képzést? ágival beszélgettünk erről nemrég, Ő, mint nyelvtanár is azt mondja, h nemhogy nem szükséges, de kifejezettem árt a korai nyelvtanulás. Egy kamasz másfél év intenzív tanulással letesz egy középfokút. Minden középiskolában 2 nyelvet tanultak egyszerre, a legtöbb ált iskolában is. ROssz akcentussal elsajátított óvodás nyelvezet_teljesen_felesleges, ez megint egy hóbort. Ahoghy mondod, az óvodában tanuljon mondókákat, énekeljen és könyörgöm_játszon. Túl vannak terhelve a gyerekek, utálom, h már minikorban teljesítményorientációt tanítanak Nekik. Nekem az lesz a szempont, h _ne legyen nyelvtanítás, szeretném, ha 7éves korára szépen, választékosan beszélne_az_anyanyelvén.
Sőt, alsó tagozatban sem szeretném, ha tanulna, mert látom a keresztlányomat (3.os), nagyon durván meg van zuhanva a gyerek a folyamatos túlterheltségtől.

A tápszernél van limit, h mennyit lehet enni belőle. Azt mondtad, 80-120akat szopott Viola (Bogi pont ennyiket eszik fél évesen, csak szólokKép ), és még erre 120táp, az rengeteg Enikő egy 4kilós babánakKép. Ez sem veszélytelen, igaza van a dokitoknak.
És erről eszembe jutott a nem tápláló tejed, Te;)

HAjni!
Pekingben van menü, 550ft, és naaagy adagot adnak, össze lehet válogatni, h mit kérsz. Virág is zabbantotta.
És hepi bördzdéj NekedKép))

Bogikám ma 2szer hasról hátra fordultKép)). És most is lemászott a játszószőnyegről! Annyira ügyes, és Nála annyira természetes minden, Virágnál minden fejlődési pontért megküzdöttünk...

Erika! Az Én reakcióm csak elmaradt, természetesen csatlakozom!!! HáthogyneKép
Látom nyelvtanulás ügyben egyet értünk, csak most olvastalak.

Kriszti! nEktek meg boldog házassági évfordulóótKép

Dancsi! Örülök a kiskrapek étvágyánakKép

.:Angi:.
angiszeged

Pusszantalak, benneteket, köszi mindenkinek!
Kriszti, írtam már valahol az időpontot, hogy ennyire emlékszel rá?.-))))

Nem nagy dolog ez, a magam fajta vén szatyrok már inkább a naptárból is kitépik a lapot:-)))

Gabi, csoki megy:-)) ha kopog az ajtón, tessék beengedni.

Nyelvtanulás: nem tudok rajta elmenni, sokan mondják, hogy jobb hamarabb. A spectrumon volt erről egy japán film. Megnézték a 3, 6, 14 és felnőtt korú embereket, akik ebben a korban új nyelvet kezdtek tanulni. A legjobban a 3 évesek teljesítettek és az volt a konklúzió, hogy a 3 év ideális.
Viszont arra hajlok én is inkább, hogy minek tanulással elrontani a gyerekek gyerekkorát. Tanulni elég, ha az iskolában elkezdi, ellenben az is tény, hogy 3 évesen sokkal fogékonyabb az agy.
Na, kedves anyukák, most legyünk okosak-))))
H
babamama

Hajni! sztem ez az elmélet akkor állja meg a helyét, ha beszélnek körülötte gyakran idegen nyelven. nem a tudatos (leülünk és... ) tanítással.

fél kaROmat egy tsokiért... (híztam Kép( )

angiszeged

Hajni!

Boldog szülinapot!

Enikő!

Szerintem is rengeteg az,amit a Viola eszik.Hatalmasat nőtt!Bár a Noémi is enne.
Nem kell még az oviban nyelvet tanulni.Én az alsó tagozatban sem tartom jónak.

Anita!

Én úgy vettem észre a dokin,hogy császárellenes.Mi is végig a hüvelyi szülésről beszéltük.Más orvos mondta már az ultrahangon,100% hogy császármetszésem lesz.A Molnár G.pedig bízott benne,hogy nem kerül arra sor.De sajna,nem jött össze a hüvelyi szülés.

Erika!

Nekünk bevált a Pampers.

Gabi!

Azért hajnalban indulunk,mert délelőtt szokott aludni 2 órát.(Éjjel nem szeretnénk menni.)Tízóraira hazaérünk.
Örülök,hogy jobban van a Bátor.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Angi: Én csak este meg éjjel adok tápit Violának napközben nem. Ezért van az, hogy gyakran cicire kell raknom napközben, és folyamatosan csökken a mennyiség amiket szopik. Ha pl reggel 100-120-at (eddig a csúcs 1x 180 voltKép, vagy elmértemKép)szopik akkor nem pótolom tápival. Következö szopi kb 1,5-2 óra múlva akkor már csak kb 80-at szopizik, utána 1,5 óra múlva már csak 60-at.....stbstb Én csak este pótolom szopi után (akkor már csak 10-20akat szopik) na akkor szoktam csinálni Neki 120 tápit. És simán bepuszilja az összeset! Meg éjjel is persze aikor nem szopik. Én nem érzem, úgy, hogy túletetném, viszont tény, hogy kb 2 hete nincs annyi kaki, mint elötte volt. Amikor még kisebb volt, naponta 8x is kakilt, mostmár csak napi 1 max 2 kaki van. Ez is azt jelzi, hogy a szervezete feldolgozza amit megeszik! Pisis pelus van böven, de kaki már nincs annyiszor és ha van az is délután!
Egyébként amikor bent voltunk a klinikán már akkor így volt a tejemmel, hogy reggel sok volt, estére szépen "elfogyott"...
Jah és azt mondta a dokinéni, hogy 3-3,5 óránál gyakrabban ne adjak neki enni....Cicit se, semmit. Éjjel nem is kap, mert jóllakik a tápitól. Este 8kor kajál utána csak 1kor ébred, na de napközben sokkal gyakrabban tettem eddig cicire! Akkor most megpróbálom kihúzni. Ma amikor ordított lightos édeskömény teát adtam neki.Akkor kicsit megnyugodott és a hordozóba hintáztattam.Most sikerült kihúzni a 3 órát.Na de nem tárolhatom a gyereket egész nap a hordozóba vagy foghatom a kezembe, hogy ne üvöltsön....
ÁÁÁÁ nem tudom nehéz ez, amjd kialakul
Az biztos, hogy ha látom rajta, hogy éhes és üvölt, akkor inkább adok Neki, max kevesebbet, mint eddig!

Nyelvvel kapcsolatban én azt vallom, hogy minél kisebb annál fogékonyabbak a gyerekek a nyelvekre és én személy szerint nagyon szeretném, ha játszva "tanulnának" az oviban is nyelvet. Csak a szomszéd kisfiúból indulok ki, akik otthon magyarul beszélnek, kéttannyelvü oviba jár és gyönyörüen beszél, magyarul, szerbül és angolul is. 5 éves!
Holnap a szerb ovit is megnézem. Nekem mindegy milyen nyelven tanul meg, csak tanuljon valamit. És akkor a 3., 4. nyelvet olyan könnyen fogja megtanulni, hogy "észre sem veszi"....
Én meg így látom! Nem vagyunk egyformák Kép És a gyerekeink semKép

Gabi3: A Domesztosz ugyanolyan, mint azok a fertötlenítö folyadékok amiket direkt erre a célra lehet kapni.Nekem a védönö mondta, hogy egész nyugodtan használjam, csak alaposan mossam ki utána a cumisüveget. Hát én így is teszek!
Mindhárom oviban ahol eddig voltam, mondták, hogy törvény rendelet van, hogy ha gyesen vagy akkor ebéd után el kell hozni a gyereket.Csak nagy csoportban aludhat ott a gyerek. (Akkor meg már nem fog, mert elejétöl fogva nem lett úgy szoktatva....a szerk. azaz énKép) Kivétel ha egyedülálló anya vagy! Akkor maradhat! Ez a törvény épp ma mondta az óvónéni a Petresibe! Vagy az óvónéni rosszul volt informálva??? De én direkt rákérdeztem erre, hogy mikor kell vinni (reggel) meg jönni érte. És erre ez volt a válasza. Eddig minden oviba. Ez van!
És naná, hogy kell orvosi igazolás. Te hova fogod irítni Flócit? Algyöre az oviba?

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám. Tegnap egész nap kb 5 percenként keményedtem. Ezt még nem vettem semminek, csak hogy pihennem kell. Pihentem is. Aztán jött az éjszaka. Arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a derekam. Mit ne mondjak, nagyon begyulladtam. Nem bírtam aludni, és az ágy szélén ülve azon gondolkodtam, hogy csomagoljak, vagy ne. Egész éjjel fájt a derekam, reggelre elmúlt és a keményedések is ritkultak. Egész nap jól voltam, de félek az éjszakától. Ez most mit jelent? Másnak is volt ilyen? Ez ugye még nem a szülésre utal? Én még lélekben nmem igazán készültem fel rá. Azzal próbálom nyugtatni magam, hogy most kezd lesüllyedni a méhem, és azért fáj a derekam. Lehetséges ez? Nyugtassatok meg!!!! Be vagyok sz*rva Kép

Gira
35+0
Vendég

Anita! szegény Pipi, igy még jobban fájhatott a szived a szuri miatt. Látom Pipi nagyon szeret bolondozniKép Hol árulnak ilyen táblát amin nem csak szürkével lehet rajzolni?
Nem azért csuszik le a pelus mert nincs body. A Pampers tul magas, a köldöke felett van joval a teteje, reggelre (meg ha body volt rajta akkor is) a teteje legyürödött, lecsuszott a csipöjére. Alul is igy meglazult. A body sem fogta meg, néha adok rá.

Enikö! Nagyon bátor volt Bogi! Cumikat én is csak fözném.

Hajni! nem az államvizsgád volt múltkor?

Kriszti! Boldog évfordulót!! hanyadik?

Gira! Nem tudom, pihenj azért sokat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
köszi, az előbb írtam Gabinak, h óvodáskorba léptünk Kép.

Gira,
nekem nem volt ilyen gondom, 35. héttől indul a CTG. Ott majd mindent megmutat gép. Ha nyugtalanít, fodulj orvoshoz és kérd a segítségét.
Milyen az új kéró?

Nóri,
most komolyan: merre vagy?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Eniko,
ha Viola csak este meg éjjel kap tápit, és mindemellett ilyen szépen hízik, akkor nem gondolod, hogy mégis laktató a tejcid? Kép Kép

Domestos: én sem tartom jó ötletnek. Akkor már inkább a sterilizáló tabletta.
Mikrós sterilizálód nincsen? Szerintem tök jó dolog, rém egyszeru. Igaz, nem olcsó, de csak egyszer kell megvenni.
Vendég

Gira: Nekem ilyen "problémáim" kb a 34. héttöl voltak folyamatosan.Sztem nincs gond, "csak" készül a tested a szülésre. Nem érzel olyat, mintha "mennének szét" a csontjaid a medencédnél?? Meg a derékfájás...tipikus ilyen jelek. Nálam is így volt, mindkét babánál! A Boginál különösen, mert ö volt az elsö. A második már könnyebb volt. Nem kell betojni, csak pihenj sokat, amennyit tudsz, ne lépcsözz, ne sétálj sokat, ne guggolj és ne szexeljetek. Szedjél Magnéziumot. Az simaizom lazító!
Miket kell szedned? Seduxen,Pipolfen, magnézium? Vagy valami más?
Nem kell kétségbeesni, de ízért vigyázz magadra. A dokidat felhívtad? Ne nagyon panaszkodj neki, nehogy befektessen!!! De azért kérdezd meg, hogy erröl mi a véleménye. Mondjuk ha ma éjszaka nyugi lesz, akkor csak vaklárma volt..... Remélem még bent marad babulek legalább 2-3 hétig.
Drukk hegyek mennek++++++++++++++++++
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: Nem!
e

ceniko
Szeged

okés, e!!! Kép Kép
Vendég

Enikő!
Hol van a szerb ovi? Az a kéttannyelvű a szerb a másik nyelv?
AMi a szopikat illeti az is lehet hogy azért szopik Viola eygre kevesebbet mert tele a hasa.1,5-2 óránként nem emésztődik ki minden a pociból...nehéz ügy ez nem egyszerű egy másik rendszerre átszoktatni a kicsit. Ez általában fordítva szokot lenni a baba szoktatja a szülőt átKép
Ja az ovival kapcsolatban...nekem úgy volt hogy az oviba papírt kellett vinnem a mnkahelyemről hogy ott aludhasson a gyerek.persze gyesen voltam de a munkaügyesnek mondtam hogy oviba igazolás kell ő meg adott hogy ettől az időponttól vagyok állományban a mái napig....és így ott aludt a gyerek.Tudták hogy otthon vagyok de ők is le voltak védve a papírral meg Én is.
Nem tudom volt e munkahelyed de ha igen esetleg ezt is megpróbálhatnád, nem kell mindjárt a jónapot után azzal kezdeni ogy gyesen vagy csak érdeklődd meg milyen papírok kellenek és kész....
Kriszti!
szerintem ...Nóri ezerrel építkezikKép)
Bea
20180827120929

Eniko,

felreinformaltak az ovikban, ugyanis nem Bogival vagy Gyesen, hanem Violaval. Eppen ezert Bogi egesznap ovodaban lehet. Egyebkent meg az oviba nem kell a munkahelyrol vinni igazolast, mint a bolcsibe.
A mi ovinkban rajtam kivul meg legalabb 5 anyukat tudok, hogy Gyeden, gyesen van es egesznap ott van a gyerkoce. Bar mostmar en is dolgozom, de sosem kerdeztek tolem. A beiratkozasnal kerdezik a munkaheled, de barmit mondhacc .
Csak akkor lehet a gyerkoc 4 oraban, ha az anyuka Gyesen van vele, marmint az ovodaskoruval, ill. ha az anyuka hivatasos anya.
Bar en tudok olya anyukat aki gyesen van az oviskoruval es megis egesznap jar a gyerkoce. En is gondolkoztam ezen, de nem mertem megcsinalni.

Reni,
en is MGB-hez jarok, nagyon szeretem es sztem nem csaszarozos fajta. En siman szultem nala 2x. A baratnom most szulte nala a masodikat es majdnem faros lett es azt is siman megszulesztette volna, mivel masodik baba, de sima lett szerencsere.

Fertotlenites:
Jazminnal en is kb. 8 honapos koraig fertotlenitettem a cumisuveget, a vizet 1 eves koraig forraltam.
Simonnal semmit sem fertotlenitettem, meg az uj cumit is csak elmostam vizzel.
Domestost en sem hasznalnek, mert budi.

Kulonben meg a kifozesen kivul semmi sem eleg hatasos fertotlenites, sem a mmikros, sem a fertotlenitos. A fozessel ill. gozzel minimalisra lehet redukalni a csiraszamot.

g.
gabomamo

Dancsi: Kép

Bea: Nekem nem fontos, hogy Bogi ott aludjon az oviba.Igazából csak azzal van bajom, hogy ha most az elsö 2 évben elhozom már délben, akkor nagycsoportban sem lesz majd hajlandó ott aludni ott maradni, mert ezt szokja meg...nem?

Ha suliba jársz és arról viszel igazolást, azt is elfogadják nem kell feltétlenül dolgoznod! Én csak nem értem mi alapon hozták meg ezt a jogszabályt. Igaza van Gabi3nak, hogy tényleg macerás minden hurcibálni a gyereket )föleg ha jó messze az ovi). Épp, hogy hazaérsz már mehetsz is érte vissza...Kép Hülyeség.
Én is úgy tudtam eddig, hogy csak a bölcsire érvényes ez, hogy ha gyesen vagy napi 4 órára viheted el a nagyot és kész! De, hogy oviba is ez a szabály...ezt én sem tudtam.....
A szerb ovi a Rigó utcában van azt hiszem. De bemegyek majd az önkormányzathoz és megkérdezem, ha nem találok róla infókat a neten.
A kéttannyelvü ovi amiröl fentebb írtam Szabadkán van. Angol-szerb ovi magyar gyerekeknek, és angol-magyar ovi szerb gyerekeknek Kép Szupi nem? Persze magánovi súlyos pénzekért, de a "hatása".

Az anyatej állítólag nagyon gyorsan megemésztödik, nem? Ezért is éhezik meg elöbb ha anyatejet kap. Este-éjjel kap tápit, attól 4 órákat is alszik...
A fene tudja, de már nem is izgat, úgy is megetetem ha éhes. Nem dagadt a gyerek egyáltalán, olyan kis szép formás. Nincsenek bazi nagy hurkák. Ez a 4180 gramm szépen eloszlik az 53 centijébe! És inkább tokás legyen, mint vézna és beteges....Föleg hogy az én lányom és hát én sem vagyok éppen kis darabKép meg apája se. Akkor Viola miért lenne???

e

ceniko
Szeged

Enikő,
nekem okostojás-néni azt mondta a laborportán, hogy az anyatej sokkal később szívódik fel, mint a sima kaja (vasvérvételről ezért küldött haza a rohadék, mert a gyerek szopott és az molyen későn szívódik fel).
Köszi a hírt Éváékról.

Kép

Kép
eszteranyu

Gabó: Lehet, hogy igazad van, mert kérdezte az óvónéni, hogy gyesen vagyok-e? Én mondtam, hogy igen (Viola is ott volt velünk a babakocsiba), de én azt hittem, hogy a kicsire gondol, mert nekem egyértelmü, hogy ha van egy kisebb, akkor azzal vagyok gyesen, nem????
Na végül is tökmindegy engem nem izgat, ha kell elmegyek érte délbe! Azért köszi, hogy leírtad, igazad van sztem....Kép!
e

ceniko
Szeged

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta: (amikor kicsi voltam ez volt a kedvenc lánynevemKép, mindig Kriszta akartam lenni...Mézgáék után szabadon, mert gyagya vokkkkKépKépKép)
Szóval Éváékkal kapcs. szivesenKép Be akartam menni a klinikára meglátogatni, de nem tudom kire bízni a kölköket (és nem is akarom, ha nem nagyon muszáj). Majd pénteken hazajönnek és akkor meglesem a babátKép Addig meg csak kibírom valahogy Kép

"Elememben" vagyok, nem tudok aludniKép Már megint, és hulla vagyok, már tegnap éjjel sem aludtam, meg azelött sem. Front van, meg meg is van a mensim..Kép ez a kettö együtt a halálom.....
Pedig már vagy 2 órája alszik a család, aludhatnék én is....ha bírnék...de nem megyKép

ceniko
Szeged

Eniko,

hat johogy igazam van....
De Ildianyunak es Laranak a lanya oviba jar egesznap es mindketten gyeden, gyesen vannak.
g.
gabomamo

Jó reggelt!

Aludtunk az éjjel!!!De az új tápit nem eszi.Próbáltuk adni neki a Nuk üvegből,az Aventesből.Kipróbáltunk 5 féle cumit,de nem kell neki.Sűrű a tápi,és nem szívja.Az egyik cumival nagyon jön,a másikkal alig.Kapja továbbra is a régit.(Ma megint beszélnem kell a dokival,hogy írjon fel régit.)Kiakaszt az evésével.

Enikő!

Hú,de mekkorát nőtt hosszra is a Viola.Örülj neki,hogy eszik.De cserélnék veled egy-két napra!!!Jó evő gyereket szeretnék!!!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gabó: Na igenKép

Ildi: Milyen az új tápitok? Noéminek mennek az energiák, hogy kajáljon. Akkor sem enne ha látná, hogy másik gyerek eszik? Pl Bogi a bölcsibe mindent megevett, (amúgy is jó evö), hívd el Krisztáékat, hátha látván Eszter jó étvágyát, Noémi is becsókolná az adagját....Egy próbát megér!

Viola 5x volt fent éjjel. A diétával azt értük el, hogy üvölt, mint állat és hogy éjszaka gyakrabban kel és persze ordít. Nem 120 ml vízzel csinálom a tápit hanem 90-nel vagy 60-al, mikor hogy, és szegény még szívja még szívja a levegöt mert más nem jön belöle. A párom totál kivolt, mert ö is mindannyiszor felébredt és Bogi is a sírásra! Úgyhogy nem izgat mit mond a doki én továbbra is annyiszor adok neki enni és annyit amennyit kér! Nem hiszem, hogy túl van etetve, nem dagadt a gyerek, sztem pont jó ütemben hízik. A védönö is mondta,meg még a kórházban a doktornö is, hogy a kisebb súllyal született babák sokkal nagyobb ütemben híznak (látványosabban, mert ugye utol kell érniük 3,5-4 kilóval született társaikat), úgyhogy én egyáltlán nem aggódom.
A másik, hogy egy ekkora gyerek még annyit eszik amennyit kér. Még nincs benne az az ösztön, hogy "mindenazenyém, mindmegeszem"....mint ami Bogiban már kialakultKép
Csak annyit evett eddig is amennyit kért. Nem mindig szopálta ki az összes tápit a cumiból, volt, hogy hagyott benne...

Boginak nagyon fáj a karja, a tegnapi oltástól. Szegény éjszaka úgy jajgatott, mert ráfeküdt álmában és felébredt arra, hogy fáj. Most is nagyon fájlaljaKép Annyira sajnálom! De hát nem tudok vele mit csinálni!
Nem tudom mi a fenének ezek a hülye oltások, csak megkínozzák a gyerekeket!Kép

A párom beteg már pár napja, köhög, meg fáj a torka,és reggelre már én is éreztem a torkomat. Mit mondjak, örülök neki nagyonKép! Remélem a gyerekek nem kapják el. Majd iszok Neocitrant az gyorsan helyrehoz, meg extra dózisú c vitamin. Mást nem tudok tenni!

Szép napot!
Megyük piacra meg ovinézöbe.
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Jobbulást nektek!És ha kevesebb tápit tennél több vízbe?Pl.3 kanál tápihoz 100ml-t vagy még többet?Ez csak egy ötlet,lehet,hogy rossz.
Várjuk az energiát.Az új tápi a BEBA2,de maradunk a réginél.Ma délután íratok fel abból.Nem kínlódok ezzel.
A Boginak is jobbulást kívánok.Hányadikán született?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gira, velem is előfordult, állítólag a közelgő szülés jele. Meg olyan is volt, hogy begörcsölt a vádlim, szinte szó szerint majdnem bőgtem éjszakánként. Én megkérdeztem a dokit, szerintem te is tedd meg a biztonság kedvéért.
Amúgy Enikőnek igaza van, én is MagneB6-ot szedtem.

Karmen, "csak" szigorlat volt:-)) A lelkemnek egykutya, bármi, csak legyek túl rajta.

Angi, persze, hogy nem mindegy, de azt hiszem, amire már koncentrálni kell és nem lehet szabadon csinálni, előbb-utóbb kényszer lesz.
Akartam kérdezni, hogy ti megnéztétek Ágiék dvd-jét: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Sterilizálás: nálunk az első 2-3 hónapban nem volt rá szükség, mert végig csak szopi volt. Utána meg azt csináltam, hogy a vízforralóban felmelegítettem forrásig a vizet és azt öntöttem a kimosott pohárba/üvegbe. Ezt úgy általában 2-3-szor ismételtem meg egy alkalommal és hagytam pár percet állni. Írtózom a fertőtlenítő szerektől, mert ezek nem csak a bacikat pusztítják, hanem minden élő szövetet. Ráadásul büdös is és még sokáig érződik a szaga. A gyerek helyében én sem kóstolgatnám.

Ildi, bocs, ha nem vagyok képben, de feltétlenül cumisüvegből kell adni? Pohárból nem jobb? Mert én azt vettem észre anno.., hogy a sűrűsége miatt nehezebben jön ki a cumiból is és a csőrös pohárból is (Még jó, hogy a kis kényelmeske nem akar vele vacakolni:-). Amúgy azokat a csőrös poharakat, amiket én láttam, nyugodtan lehet cuminak is nevezni, mert csak az alakjában és a keményebb anyagában tért el a cumitól.

Jobbulást a betegecskéknek.
H
babamama

Hajni!

Pohárból is próbáltuk.Az biztos,hogy kényelmeske a drága.Lusta kiszippantani.
Ti milyen tápit ittatok?Nincs valami olyan,ami nem sűrű?

Ildi
tfildiko

Viola már aludt és Bogi odakucorodott melléKép
Olyan édesekKép

Kép

Aztán Violát átmenekítettem a kiságyábaKép Nehogy Bogi, egy hirtelen mozdulattal szétlapítsa a kicsit...

ceniko
Szeged

Ildikó! Másként hígítani tápszert nagyon rossz 5let! Kizárólag szigorúan elírás szerint, ezen kívül mehet folyadék, ha kell.

Enikő!
"És inkább tokás legyen, mint vézna és beteges...."
Emellett nem tudok elmenni szó nélkül. Egyszer volt egy előadás a Mindenttudás egyetemén, sajnos a professzor nevét elfelejtettem. Azzal kezdte az előadást, h felhívta a figyelmet a következőre: Először is el kellene már felejteni mindenkinek, h a kövér, elhízott gyerek az egészséges.
Mennyire igaza volt. Miért gondolod, ha nem hízik extra módon, akkor feltétlen beteges lesz?

Ma délután játszótér?

angiszeged

Enikő! Gyönyörűségesek...

angiszeged

Angi: Az hogy tokás nem jelenti azt hogy elhízott! Ezt kikérem magamnak KépKép Nézd meg Violát tokás, de nincs elhízva. Én nem azt mondtam, hogy kövér legyen, hanem jó súlyban, jó "fogással" Kép
És egy sovány gyerek ha lebetegszik, sokkal elesetebb és nehezebben épül fel, mint egy vastagabb, mert a soványból már nincs mit leadni és csont és bör látvány lesz, míg egy husis (nem kövér, nem dagadt hanem husis), könnyebben átvészeli az esetleges betegséget!

Játszótér nem fog menni, jönnek Zsófiék, felköszönteni Bogit.Holnap lesz a szülinapja! Bár lehet, hogy megdumálom, hogy együtt menjünk le. Ök is 2 gyerekkel jönnek, nem szeretném ha lebontanák a lakást KépKép

Ti mentek?
E

ceniko
Szeged

Enikő! Nem tudom, attól függ, hogy alszanak a gyerekek.
Bár asszem, h Zsófiék nem akarnak Velem találkozni és én sem akarok komfrontálódni, inkább kihagynámKép

angiszeged

Hajni! Szerintem nagyon jó filmKép Már csak államvizsga van hátra akkor?

Kriszti! És milyen ajándékot kaptál?Kép

Enikö! Szegény Bogi, remélem már nem fáj annyira. De édesen aludtak egymás mellettKép Jó már a fényképezöd, tényleg mi lett vele, hol javitátták meg?

Ildi! Én is ezt akartam kérdezni pohárból nem inná meg?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi, mi az Aptamil HA-t használtuk 6 hónapos koráig. Szerintem utálatos íze van, de nyilván a többi sem jobb.
De az is lehet, hogy egyszerűen utálja Noémi a papírízt:-) Igaza van. Először próbáld meg valamivel ízesíteni, pl egy fél banánnal (persze nem minden étkezésre) vagy meggyel, őszibarackkal. Cukorral semmi esetre sem. Ha úgy sem csúszik le, akkor tényleg a sűrűségével van gond. Mondjuk szerintem ha picit több vizet adsz hozzá, az még nem okozhat nagy galibát, csak a tápiból nem szabad többet adni.

Enikő, szuper ez a kép, nagyon kedves.
Elbeszélgettél Bogival, hogy mi lesz, ha oviba megy? Valahol hallottam egyszer, hogy néhány gyerek rosszul éli meg, hogy neki menni kell, a tesó meg maradhat otthon anyával.

Tokás ügyben tuti Luciról beszélsz!:-)) Anyám mindig azt mondja, kemény húsú:-))

Angi, te haragban vagy Zsófiékkal? Miért kellene vitatkozni? Meg amúgy sem úgy ismertelek meg, mintha olyan lennél.
H
babamama

Megint elszállt egy hozzászólásom, szóval:
Kriszti, ugye nem a hetedik házassági évforduló volt?:-))

Karmen, nagyon jó volt, az tény, csak éppen az uccsó 10 percet nem akarja olvasni a dvd. 2-ben próbáltuk + 2 számítógépben, de egyik sem játszotta le azt a 10 percet.
Reménykedem, mert vasárnap lesz a HBO-n, úgyhogy addig el ne árulja valaki, hogy mi a vége!!!:-)))
Amúgy ha jövő héten le tudom adni a szakdogát, akkor valszeg májusban van az államvizsga.
Neked milyen volt a tapasztalatod? Te is pesten voltál?
H
babamama

Sziasztok!

Enikő, nagyon aranyosak a csajok:-) Ezzel a kövér-sovány gyerek beteg, nem beteg tudnék vitatkozni.... de nem akarok:-)Boginak jobbulást a pici kezére.

Milyen randa idő lett! Úgy látszik az égiek nem akarják, hogy elutazzunk még Ópusztaszerre se....

nyúlanyó

Karmen, Hajni,
a harmadik volt Kép.
Mondtam Gergőnek, hogy ne vegyen semmit nekem, majd ha megengedhetjük magunknak, akkor dőzsölünk (összejövetelünk után másfél hónappal kaptam egy aranyláncot medállal+karkötővel Kép, 3,5 hónapra megkérte a kezem - akkor karikagyűrű, ezelőtti Karácsonykor egy szép ékszerórát és egy másik karláncot Kép ezekkel most elvagyok Kép ).
Azonkívül minden nap ajándék, amikor épségben hazajön hozzánk és szeret minket.
Szerintem Kép.

Ellenben én vettem Neki 1 palack finom Villányi Cuvée Cabernet Sauvignon - Merlot bort a Csányi Pincészettől.
Nagyon kiakadt, hogy nem ezt beszéltük meg, de azért örült neki Kép.

Enikő,
gyönyörűek a Csajok.

Tudjátok, h óraállítás a 7végén?
És a jövő 7végén kódolatlan HBO. Remélem, nem rakják tele megint olcsó agyonjátszott ponyvákkal.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: