[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004.tavaszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Humi, homokozót mindenképp érdemes beszerezni!! Én Dorkát már 8 hónaposan beleültettem, imádta. Mindennap játszótereztünk, csak ülni tudott, de nagyon élvezte. Nem szabad kihagyni!
A tegnap Levi is kipróbálta. Elsétáltunk a játszótérig, nagyon-nagyon tetszett neki. Itthon is van az udvaron egy kis műanyag kagylóformájú. Most még ideális, későbbre azonban nem ártana egy nagyobbat beszerezni
Mi is szeretnénk az udvarra házikót, csúzdát, lehetőleg fából. Az a baj, hogy valószínűleg nagyon húzós árauk van. Utána fogok én is nézni.

Era
pera
 
 


Sziasztok,

Nálunk még Bence csak gondolat volt, már megcsináltuk neki a homokozót, persze egyenlőre még homok nélkül, de épp a napokban mondta Apa hogy hozat bele homokot. Csak valami jó takarást kell rá kitalálni mert nem szeretném hogy a környék cicái idejárjanak kakálni. Csúszdát már kinéztem a Metro katalógusban (lila-kék, 56 cm magas, 39 cm széles, 1,24 m hosszú, műanyag, ajánlott 4 éves korig, 5987 Ft) szerintem ez elég egyenlőre.
Hintát mászókát Apa megcsinálja fából, pár utcával feljebb lakik egy fogorvos házaspár, tavaly nekik is Apa csinált homokózóba ülőkét, meg mászókát, stb. Hintát meg veszünk.

Sziasztok,

Timi
kismaszat
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden tudok írni, amíg Bálint reggelizik.

Homokozó és társai: Mi mindenképpen szeretnénk. Én olyat néztem ki a Baumaxban azt hiszem, hogy a kerete fa, és van hozzá tető is ami szintén fa. Csúszdát én most kicsit fogok venni, a Metroban láttam azt hiszem 6000Ft-ért, hintát is veszünk, bár azt még nem tudom milyet. Láttam szintén olyat a Metroban ami kb20eft egy állványon 2 hinta + 1 mégleghinta szerű. A fajátszón én is gondolkoztam, de szerintem majd 2-3 év múlva fog tudni igazán azon csúszdázni. Lehet, hogy rosszul gondolom, de itt nálunk a közelben van egy fajátszó, és az elég magas, felmászni, mivel nagyok a fokok nem nagyon tudna egyedül.

Humi,
Homokozót mindenképp érdemes venni. Bálint Ausztráliában is már homokozott a tengerparton( vagyis ÓceánpartKép ) Tegnap is voltunk játszón és ott is sok kicsi gyerkőc ült a homokban és játszott.

Tali:
Nekünk is a hétköznap lenne jó, mert szinte csak hétvégén vagyunk együtt 3-an. Zoli mostanában annyit dolgozik, hogy 8-9 körül ér haza, sokszor már nem is találkozik Bálinttal.

Cipő:
Tudtok valami tuti kis cipőboltot? Mármint ahol van bőven választék.

Folyt köv

nedinabp
 
 

 
 

Timi,
Most olvastam amit írtálKép Én is azt a csúszdát néztem kiKép

Humi,
Írjál majd, ha megjöttetek az orvostól! Vigyázz magadra! Gondolom milyen "könnyű" lehet feködni a kis örökmozgó mellett. Kép Képzeld, nekem most a medencén, vagy a derekam fáj annyira, hogy néha alig tudok kiegyenesedni. Gondolom az sem túl jó, hogy azért elég sokat felkapkodom Bálintot.
Voltunk az 1 éves vizsgálaton az adatok:
78cm 11420gr.
Amikor mondtam, hogy nincs étvágya mindenki csodálkozott, de tényleg nem nagyon eszik normál kaját. De remélem változik majd.

Később még jövök,
Szép napot!

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Vettünk Pepének egy cuki átmeneti sapit KépKép Majd lefotózom és megmutatom... (Erzsébeten... A Vörösmarty utcában találtunk egy boltot, ahol vannak új és használt gyerekcuccok...)

Nem azért mondtam a szombatot, hogy mindig akkor legyen, csak egyszer-egyszer... Gondolom, hogy mindenkinél akkor tud együtt lenni a család...

Homokozónk nekünk is lesz, csak még nem tudjuk, hogy milyen... Lehet, hogy mivel itt eléggé meszes a talaj a mészbe lesz belevájva egy gödör és az lesz vhogy kibélelve, de nem fogunk szerintem olyan műanyag homokozót venni... És nekünk is takarnunk kell majd a cicák elől, így is ide járna kakálni... Ezért is lenne jó egy kutyuska, csak még van 1 ember akit meg kell győzni... és ez elég nehéz feladat lesz...

Ma is fél 7kor kelt Pepe, de ma nem volt éhes és reggel óta nagyon nyűgöske... Most végre sikerült elaltatni...

Zsu
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Szokas szerint le vagyok maradva. Kép
Lilinek kibujt a 6. foga, de kinlodik meg vele, ezert az ejszakaink tragikusak, nehezen alszik el, sokat ebred es koran kel.
Mozgas-ugyileg sokat fejlodott az elmult 2 hetben. Mar 3-4 m-t is megtesz egyedul, leguggol, felall tamaszkodas nelkul. Allandoan lomol, 5 perc alatt szemetdombot tud csinalni maga korul.

Nem tudtam meg visszaolvasni, ezert latatlanul a beteg babaknak jobbulast kivanunk, pocakbabaknak meg jo novekedest! A szulinaposoknak meg boldog szulinapot! Kép

Rakok fel nehany kepet Lilirol:
Kép
Ebredes utan...


Kép
Kedvenc elfoglaltsaga a pakolas.

Kép
Jo kislany is tud lenni.

Kép
Seta a parkban.


Udv, Sz.
szamoa
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk, kesobb meg jovok.

Karmen,
itt a kep a jarganyrol: Kép

Kép

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Szamoa,
nagyon jok a kepek Lilirol. Kép

Humi,
homokozoja Bianak mar van, igaz, csak aposomeknal. Kép Itt a panelrengetegben a homokozoba szoktunk lemenni, s nagyon elvezi. Szerintem nem kell nagy ugyet csinalni, hogy milyen legyen a homokozo. A mienk pl. faval van korberakva. Kinti hinta es csuzda is lesz remelem, azon vagyok, hogy meggyozzem anyosomekat.

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztokk ! Kép

Hát ismét előkerültem. Réka múltkori influenzája átment fülgyusziba, szegény még mindig küzd vele, ma viszem újra vissza az orvoshoz. Nem hiszem,hogy nagyon fáj Neki, de néha azért oda-odanyúl a füléhez. Már 4. éjszaka nem aluszunk, nappal nincs vele gond(legfeljebb csak annyi, hogy nem akar egyedül maradni) viszont éjjel kb. 6x kel fel szopni, sőt újabban már vissza sem akar aludni. Az 5. foga is jön, lehet,hogy attól is nyügi.

Visszaolvasni nem tudtam, most eleludt Réka, addig tudok maradni, amig nem kel fel.
Láttam a cipő a téma. Én a betétesre esküszöm, de mint minden ez is változik bizonyos időnként, egyszer ezt, aztám meg a másikat mondják jónak. A nagyok is betétesben nőttek fel, egészséges a lábuk. Éppen a napokban tudtam végre venni Rékának cipőt, ez egy kisebb fajta 18-as, így aztán jó Neki. Ez nagyon megtetszett, 5900 Ft volt(ellentétben a 12 ezresekkel) és kívül-belül bőr, puha a talpa, belül betét van. Magyarországon készül, a Siestából kivált emberek csinálták a céget ahol készül a cipő. Én szandit is tőlük veszek.
Szóval ilyen lábon:
Kép
Rakok fel gyorsan még 2 szülinapos képet is, már több,mint 1 hónapja tartozok vele:
Kép
Kép

Mi is most gondolkoztunk rajta,hogy a kertet,hogy kellene megcsinálni, hogy tudjon kinn játszani Réka. Mivel van 2 angol szetterünk, az egész kert egy hatalmas dagonya, fű sehol, és Rékát sem lehetne kiengedni, mert rögtön fellöknék. Szóval hosszában kettéválasztjuk a kertet, egyik a kutyuké, a másik a mienk. Aztán jön a füvesítés, térkövezés, tuják. Hinta van, homokozót kell még beszerezni. (Nekünk is valami fedelest, mert a szomszéd macskái szeretnek nálunk lenni) Egy vagyon lesz a kertrendezés, de legalább utána ki lehet menni.

Karmen!
Multkor kérdezted az oltást. Hát mivel kötelező, beadatom. Anélkül nem kerülhet közösségbe a gyerek. Én is hallottam a lehetséges mellékhatásokról, meg,hogy Hg-t tartalmaz, de nem láttam a TV.ben. Volt róla szó, hogy látható időn belül korszerűbbre cserélik? Mert pár hónapot biztos tudnánk várni.
Azt hiszem aki megtagadja, államigazgatási eljárást indítanak ellene, talán pénzbüntetést kapnak,nem tudom. De közösségbe nem engedik a gyereket, ha nincsenek meg akötelező oltásai.

Jópofa ez a roller-motor. Mennyibe kerül?

Remélem a pocakosaink jól vannak, és rajtunk kívül más beteg baba nincs. Boldog szülinapot az 1 éveseknek!!!!

Puszi:

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Látom nem vagyok egyedül a kerti játék projekttel.
Golndoltam akkor megosztom veletek, amit eddig "kiderítettem".
Már mindhárom barkácsáruház katalógusában láttam fedeles, fa homokozót, az ára olyan 5-6000 Ft körül van. A Metros csúszdát én is kinéztem már. Igazándiból apának van egy ügyfele, aki gyerekjátékokat importál, még tőle várunk tippeket, és jövő héten mindenféleképp beszerzem a játékokat.
Összegyűjtöttem néhány kerti játék gyártó és forgalmazó cég internetes elérhetőségét:
http://www.somlan.hu/index.php?lap=step2
http://www.csardasmarkt.hu/index.php?oldal=kert_mag
http://www.donatusi.hu/cshazas/index.html
http://www.acerkft.hu/
http://www.agroplast.hu/3frame.html
http://almasy-zsuzsanna.internettudakozo.hu/
http://www.granuflex.hu/hkezdo.html

KittyKép
Nagyon csini Réka cipője.

SlyKép
Nagyon jól néz ki Bianka járgánya. Biztos nagyon fog neki örülni.

Mariann
tmarianna
 
 


Csak 1 gyors bekukk!

Matyi mostanában nagyon nyűgös. Jön az örlőfoga (a 2.) így nagyon anyás. Még Apával is csak úgy van el egy darabig ha látótérben vagyok. Elég fárasztó, de nem panaszkodom, mert éjjel, meg délben is alszik. Étvágya is van, feneke sem piros= szal még jók vagyunk így örlőfog növesztés alatt.Kép
Homokozó:
Mivel nekünk 2 percre van 1 szuper játszótér, szerintem max ilyen kagylós lesz ami pici. De nagyon érdemes beszerezni, Matyival tegnap is voltunk a játszótéren és még a pelenkájából is a homokot szedtem ki utána.Kép

Kata!
Lilinek Boldog Szülinapot!

Kép

No megyek rendbe vágom a lakást amíg alszik!Kép
Bocs, hogy most nem válaszolok, de időhiányban szenvedek! Kép
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sly! a zoknit ne is mondd. AZ utóbbi idöben vettem egy csomot ami felesleges volt. Irtam 19-es cipöt hord Orsi, kicsit még nagy is, zokni 21-23 lett jo, a többi mosás után összement (kézzel mostam langyos vizzel) ezek után mindig lecsuszott a sarka a talpa közepéig. Tök mérges vagyok, mert mire rájöttem melyik méret lett jó vettem egy csomo feleslegeset. Raadásul akciosan amig ezt nem tudtam vettem 3-3 pár 17-18 és 19-20sat, igy az is kicsi lettKép Nagyon klassz ez a járgány, én még ilyet nem láttam. Mennyibe került? És hány kg-ig használható?

Kitty,Szamoa! nagyon szépek a babák!

Kitty! milyen márkáju ez a cipö? nagyon szép.
Ha jársz megint ott megkérdeznéd Szegeden v. környékén hol lehet kapni?
Nekem szerencsém volt mert a Skála a Siesta félcipöt 4800ft-ért adta igy vettem Orsinak. Igaz ez zárt cipö, de annyiért nem akartam otthagyni. Majd nyárra meg ugyis kinöviKép
Rékának tetszett a tüzijáték?

Kata! nagyon boldog szülinapot Lilinek!!
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen,
a zoknikkal en is eleg sokszor befurodtem. Kép

Kitty,
jopofa Reka cipoje. Ki a gyartoja? Engem is erdekelne, hogy hol arulnak ilyeneket Budapesten.

Karmen, Kitty,
ezt a jarganyt 18 honapos kortol ajanljak, de nekunk nincs babytaxi-nk igy ezt korabban megvettuk. Meglatjuk, mit kezd vele a leanyzo. Igazabol arra szamitok, hogy nyaron mar tudni fogja hasznalni. A dobozara az van irva, hogy 27.2 kg-ig jo. 9500.- Ft-ert vettem.

Korkerdes: nagyon nem tudjuk eldonteni, hogy milyen legyen Bia tortaja. Nem tudom, miert, de a Pampers napocska a kedvence. Mindig vele alszik. Gondoltam, a tortat is ilyen napocskaformajura csinaltatom. Szerintetek ertekelni fogja? Ferjem szerint majd belemarkol es odabujik hozza, ahogy a kisagyaban szokott, s azt hiszi majd, hogy aludni kell. Kép Azonkivul o ugy gondolja, nem fogja ertekelni Bia. Varom az epito jellegu otleteket, velemenyeket, mert az ar miatt nagyon nem mind1. A figurasak alt. 2x annyiba kerulnek. Kép

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


egy kis helyesbites:
...nyaron mar fogja tudni hasznalni....
Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Kata,
Lilinek Boldog 1. szulinapot! Kép

Kép


Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!

Kerti játszótér: Nekünk műanyag Brevi mászókánk van, csúszdával. Plusz hinta. Előnye: Biztonságos, de csak egészen kicsi gyerekeknek való. Ezeket mi használtan ismerőstől vettük, egyébként horror ára van.
Homokozó: Tavaly a Corában lehetett kapni műanyag homokozót tetővel (macskák miatt muszály). Mi vettünk plusz egyet, azt pancsizni használtuk. Ha találok fotót teszek fel róla.

Cipő: Tegnap vettem a Nórinak, 2 és fél évesen 23 méretű a lába. Márkra jó lenne a 19-es, de annyira széles kis tappancsa van, hogy a 20-as cipőbe sem tudtam beletuszkolni a lábát. Úgyhogy most vettem 1 mamuszt neki, és majd szandált nézek, remélem hamarosan igazán szép idő lesz.
Én mindig a harisnyákkal szívom meg, szinte soha nem jó az a méret, ami a csomagolásra rá van írva. Ezért mindig kibontom és megnézem, hogy tényleg az van-e benne ami rá van írva.
Utána meg visszacsomagolomKép (ezt muszály volt ideírnom, mert nagyon sokan nem képesek visszatenni és én mindig dühöngök emiatt)

Kata! Lilinek boldog születésnapot!

Pocakosok! Vigyázzatok magatokra!! Tényleg nem könnyű egy örökmozgó mellett egy pocakot is cipelni. Amikor csak tudtok pihenjetek, kíméljétek magatokat!!!!

Mennem kell, szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Találtam képet. Copfos lányzó enyém NóriKép
Ez a mászókás csúszda, a háttérben a kerítésnak támasztva a homokozó-medence
Kép

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Vettem Stodalt... Itthon néztem, hogy csak 5 éves kor felett lehet használni Kép
Szilvus, Te Petikének adtál, vagy félre értettem vmit és igazából anno nekem ajánlottad???
Ha lehet adni picurkáknak, akkor azt milyen mennyiségben? MErt nekem a gyógyszerész a telefonba azt mondta, hogy vigyem vissza és ajánl mást...
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Én használtam Stodal szirupot Rékának. A patikus barátnőm direkt mondta,hogy nem 5 éves,hanem 5 hónapos kortól használható, szólt a forgalmazó Nekik.

Kata!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Lilinek!!!

Sly!
Szerintem fogja tudni használni Bia a járgányt, ugyanúgy kell,mint a taxit.

Sly, Karmen!
A cipőgyártó: LINEA M Kft. Szombathely Tel:94/342-848
Hívjátok fel a telószámot, biztos tudnak segíteni, hogy hol árulják a kiscipőket. Én Keszthelyen vettem, nagyon sokféle volt, sok fazon, sok szín, csak ebből volt a legkisebb.Állítólag 2 hét múlva már rengeteg szandi is érkezik. Én még azzal várok, hogy pont jó legyen a mérete.

Megyek vasalok egy kicsit a Barátaim alatt.

Kitty
kitty123
 
 


sziasztok!

Tünde, köszi a fotóötletet, már a 100. fotó megy el. Remélem tényleg ingyen van.

Játszótér: Kincső nagyon élvezi, főleg, ha vannak gyerekek (sajna ma egyedül voltunkKép). Hinta, csúszda (fejjel előre is megy márKép), homokozó, mászóka, szóval mindennel játszunk. Már néhány lépést is megtett egyedül a csúszda felé.Kép Haladunka járással.Kép

Torta: szerintem felesleges a csilicsálé torta. Kincső sokkal jobban örült a csillagszórónak, a gyertyának ill a tüzijátéknak. Szerintem csak később fogják a torta formáját, izét értékelni, az első években a szülők maguknak veszik. De kinek a pap, kinek a papné. Ugye így mondják?Kép
(Én nem akartam ezreseket kiadni olyanért, ami felesleges. Azt a pénzt mi inkább elutazzukKép)

No lépek, jó éjt.
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk - húzós 1 hetem volt.

Utólag nagyon boldog születésnapot kívánunk minden szülinaposnak!!Kép Azt hiszem, most már Peti a soros, ugye?Kép

Mászóka és kerti játékok:
IrigykedemKép Nálunk a teraszra max. 1 kisebbfajta pancsi-medence fér el. A játszóteret Peti is nagyon szereti, főleg a hintát és a rugós lábakon álló (és dőlöngésző) fakutyát vagy mi a szöszt.Kép

Torta
Maximálisan Ed véleményét osztom: mi sem adunk ki többezreket diszes tortáért. E hétvégén is sima csokitorta lesz, gyertyával a tetején. Azt mindenki szeretiKép A bébi különben is a csokitortával tudja a legművészibben összekenni magát - az első szülinapnak ugyanis (szerintem) ez a lényege: minél csokisabb képeket tenni a fotóalbumbaKép Kép

Cipő:
Most lesek nagyokat. Én úgy gondoltam, Petike igazi havasi Jeti, akkora lába van. De ezexerint mégsem. Mint látom, többen már 22-23-as cipellőket vesztek?Kép Petike most nőtte ki a 19-es bundás magas-szárú bakancsát, de a 19-es béleletlen bőrcipő még 2 zoknira is jó. A NIKE méretezése más, abból 21-est vettünk Neki, az csak egy picit nagyobb a 19-esnél cipőjénél. Úgy gondoltam, nyárra kap egy 21-es csatos félcipőt, Kitty, amit Rékának vettél GYÖNYÖRŰ, olyat szeretnék!!Kép Meg egy 21-es szandált.

Tali:
Ismétcsak irigykedem. Gondolatban ottleszünk ámKép Mikor lesz végül? Timi, sajnos nem tudok menni, de azért ki ne maradj egy jó kis találkából!

Rólunk:
Kibújt a 7. fogacska, jobb alsó ketteske személyében. Már szép nagy, foggalmam sincs, mikor bukkant ki. Peti nem igen enged betekintést a szájába. Ha az ujjaimmal mosom a fogát akkor harap, de olyan erősen, hogy tökmindegy hány foggal teszi. Szóval 7 fogúak vagyunk. De lehet, hogy már több.
Az utóbbi két hétben Peticica haja elképesztő növekedésnek indult, muszáj megkurtítanom az első szülinapja után, megintcsak mindenki kislánynak nézi.
A formaevő vödröt már rendeltetésszerűen használja, minden formának tudja a helyét, odailleszti, néha elkél a segitség pl. a virágnál (mert az fene rücskös). Falja a könyveket, szó szerint, még egy leporellót darabokra tépett. Engem és öcsémet kiszolgált csóri könyvKép Petike a fület tudja megmutogatni, legyen az Apáé, vagy a játékbocié. Egyedül eszik, inni csakis pohárkából, cseppmentesen (Kép )cumisüveget pedig már csak az esti táphoz használunk. Járókát lassan szétszedem, szinte semmit nem időz benne. Szépen elvan a szőnyegen, ha megkérem maradjon ott, akkor marad. A TV-t zombiként nézi, vicces reklámokon hatalmasakat nevet.

Járás:
Bár mindenki más azt mondja Petike jár, nos szerintem pedig nem. Az önálló járás szerintem az, amit Matyika tesz, vagyis teljesen egyedül elmegy, mégpedig nem pár lépést, hanem hosszú távot. Petikém feláll önállóan, megy max. 7-8 lépést ha szólitom. Számomra ez még nem az önálló járásKép Viszont ha egyik kezét fogom, bármennyit képes elsétálni. Igy aztán a sarki, 2 percre lévő kisközért távolsága 1 órányira duzzad, mert bár Kisfiam büszkén lépdel mellettem, minden vacakért (csikk, kő, falevél) leguggol, megkaparász, ilyenkor guggolok vele, lévén egyik ujjamba kapaszkodik...Kép

Kitty
Szerintem is a Barátok alatt legjobb vasalniKép A mi menetrendünk: Fókusz alatt (mert azt nem szeretem) fürdetés, hogy a Vágóra elkészüljünk. Petike a Vágó alatt vacsizik (vagy még előtte), hogy azt közben nézni tudjam. Barátok alatt már alszik, igy jöhet a vasalásKép

Na, ennyit a gyors bekukkrólKép Petike tojik aludni...

Puszi,
Szilvusék
szilvus
 
 


Sziasztok!

Köszi Kitty, így akkor nem viszem vissza..

Torta
A párom uncsihuga felajánlotta, hogy ő majd csinál tortát... Úgyhogy idén nem lesz tigris tortája Pepének...

Ma Pepe összetört egy tükröt Kép Nagyon megijesztett... Szerencsére nem vágta meg magát vele... De ahogy fordultam oda, nekem megrándult a nyakam... Ez legyen a legnagyobb baj, ha bármi ilyesmi történik...

Most épp depis vagyok Kép
Úgy néz ki, hogy már nem fogok azért küzdeni, hogy Apával "jóban" legyünk... Már belefáradtam... Asszem, ha lesz elég pénzem keresek egy olcsó kis albérletet... Pepe itt marad, mert egy kis odúba nem viszem el, másra meg nem fogja futni... Pedig azt hittem, ilyet sose fogok tudni megtenni Kép De jobb úgy, ha nem lát minket állandóan veszekedni...

Most mi a helyzet a talival? Ti találkoztatok vagy el lett napolva a jövő hétre???

Zsu
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Néhány röpke sorocska.

Kitty, cuki a Réka szandija.Kép A cipővel én is gondban vagyok, főleg hogy itt nincsenek Sista vagy ilyesmi cipellők.Kép

Tünde, Tomika milyen hosszú baba! És milyen huncut! Már rég akartam kérdezni, hogy te dolgozol? És Tomika kivel van olyankor?

Ági, gratula az őrlőfogacskákhoz!Kép

Mariann, de jó hogy újra lehet róatok hallani! Nádja kész nagylány lett, mennyi mindet tud már! Olyan régóta nem tettél fel róla képet!

Szülinapos babóknak boldog szülinapot!Kép

Cukik ezek homokozók, hinták, csúszdák.KépSajnos mi nem kertes házban lakunk, így szépen elsétálunk parkokba, ahol egyelőre még sártenger van.Kép Közvetlenül a tömbházunk előtt is van játszótér, de sajnos a szomszédok parkolónak használjk...Kép

Szilvus, Edina is harap, egyik nap azt hittem leharapja az ujjbegyemet, míg az ínyét kenegettem. Én is a csokis tortára voksolok, olyan aranyos a maszatos Peti a képeken!Kép

Humi, bizony nem lehet könnyű pihizni Krizsó mellett, de vigyázz a kis pocaklakóra.Kép Remélem, most már nincs baj.

Humi, Edina, képecskék vannak a pocaklakókról?Kép Olyan kíváncsi vagyok!

Sly, nagyon klassz a Bia járgánya, főleg hogy később is használni tudja majd.

Timi, hajrá kistesó! Örülök, hogy anyósod lecsillapodott, Isten tartsa meg a jó szokását!Kép

Muszáj lelépnem, mostanában Edina folyton rajtam csüggne... Apa néha orrol is emiatt.Kép

Móki te hová tűntél? És Erika?

Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Sziasztok!

Csak hamahama magunkról önzőenKép

A vidékezésünk hosszabbra nyúlt, sajna betegség miatt. Nagyon zűrösre sikerült ez a hét, jó volt ma hazajönni!!!! Mindhárman átestünk egy villám betegségen, most már csak lábadozunk, ha hétfőre nem is, de keddre remélehetőleg teljesen egészségesen virrad ránk a nap. Utazáshegyek, betegséghegyek, + Laci nagyija bekerült a kórházba, és a legszörnyűbb, hogy sajnos nincs sok remény a gyógyulásraKép Szóval nem a mi hetünk volt. No nem kesergek....

Szóval itthon vagyunk, visszaolvasni szerintem teljesen reménytelen, de most már jövökKép

Remélem hamarosan sikerül egy talit összehozni, olyan jó lenne!!!

Pussz mindenkinek!!!!!!!

Móki és Andrismazsi
móki
 
 


Sziasztok!

Humi: Tényleg 22-es cipője van Dominak,és pont jó rá,olyan se kicsi,se nagy.Egyébként Szilvus most írta,hogy a Nike számozása más,és Dominak az van így most tényleg nem tudom mekkora a lába.


Homokozó téma: Nálunk erről még csak szó sincs,így a 9.emeleten erkély nélkül....

Ma azt álmodtam született egy kislányomKépPont olyan volt mint Dominik,csak lánybanKépDe erre még várhatok 4 évet.(ha pont akkor jön össze mint tervezzük)
A gyerkőc már nem mászik egyáltalán,csak jár,sőt még futásszerű dolgokat is szokott művelni,ha a "megfoglak" szót kimondjuk.(ezt most csak azért írom,mert úgy örülök,neki hogy már nekem is járóbabám vanKép)
Tegnap séta közben ráállt egy csatornatetőre és fel,le mászkált rajta,hogy olyankor milyen jó hangja van.
Nálunk úgy néz ki meglepi torta lesz csütörtökön...(de messze van még)ugyanis anyu csinálja és nem árulja el milyen lesz.

Orsi
orsi21
 
 


Sziasztok!

Zsu, én a világért nem akarok beleszólni, (jó vicc, épp azt teszemKép ) de életkorunk alapján, hasonló élettapasztalattal rendelkezünk, így jogom sincs sok, de mélységesen elkeserített, hogy el akarsz költözni.Az meg végképp, hogy Petit nem viszed.
Sőt, kétszer visszamentem, hogy újból elolvassalak.
Az oké, hogy apával nem megy a dolog(mi is épp tegnap ültünk le, hogy hogyan tovább), sztem ez így gyerekszületés környékén teljesen általános.
De ha elmész, Petit hátrahagyva, hogy számolsz el majd a lelkiismereteddel?És Petivel évek múlva?
Egyebként jogi órákról az rémlik, hogy ha elhagyod a családot, váláskor az apának ítélik a gyereket, hiába lettek a körülményeid jobbak.(erre azért ne vegyél mérget)

Jaj, Zsu, úgy sajnállak, hogy ennyire el vagy keseredve.
De sztem Petinek akármilyen lyukban jobb lenne veled, mint egy bármilyen családi házban, a legnagyobb luxusban nélküled.
GOndold ezt át sokkal alaposabban.
Szüleid, rokonaid, nem tudnak elszállásolni?
ÉS legrosszabb esetben ott vannak még az anya otthonok.
úgy tudom ott pár évig el lehet lenni.

De abbahagyom, mert így is sok volt belőllem(gondolom).Bocs, hogy beleszóltam, nem tudom milyen hangulatban éltek, csak gondoltam hátha tudok olyat mondani amire nem gondoltál.

Szilvi, de jó nektek.Én már nem bánnám Sára akármilyen lassan jut el vhova, csak mehessünk.
De egyenlőre csakakkor hajlandó sétálni, ha az apja újjait fogja, ha én fogom, akkor egyből leül.LEhet, hogy bennem nem bízik?KépKép


Próbálok képet csatolni, tegnap készült, ezzel búcsúúzok, puszi, LÉna

Ezek tegnap készültek.
az elsőn egy "vmire készülök" vigyor, a másodikon, pedig a vérszomjas Sára látható.

Kép



Kép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!

Zsu,Kép
Tudom, hogy már sokszor belekotyogtam a dolgaidba, pedig semmi közöm hozzá és kérlek ne haragudj érte, de most muszáj leírnom amit gondolok. Én már megtapasztaltam milyen férjtől külön élni, milyen albérletbe menni, stb... Hidd el ha Peti nélkül költözöl el, utólag megbánod majd és soha nem fogsz magadnak megbocsájtani. Nem ő tehet arról, hogy megszületett és nem érdemli meg, hogy az Anyukája eldobja magától. Mert akárhogy szépítjük a dolgot, bizony ha nem együtt élsz vele az ezt jelenti. Sokkal könnyebb elfutni a problémák elől, mint megpróbálni megoldani, de ezt egy ANYA már nem teheti meg, mert felelősséggel tartozik a saját gyerekének. Én is költöztem külön a volt férjemtől (pontosabban ő tőlem), de soha egy percre nem váltam volna meg a gyerekemtől. Egy gyereknek nem az számít, hogy mekkora lakásban él, hanem az, hogy vele vannak-e a szülei és szeretik-e őt eléggé. Persze, hogy nehéz nektek mostanában, hiszen reggeltől estig együtt vagytok ami új állapot, de nem hiszem, hogy ne lehetne összecsiszolódni. Egy dolgoban nem értek egyet Lénával... ha ennyire nem érzed hogy Pepe hozzád tartozik akkor lehet, hogy tényleg jobb neki az Apukájával. Semmi jogom beleszólni, de tényleg gondold át mégegyszer az életeteket. A napi viták még nem jelenthetnek akkora problémát, hogy ilyen drasztikus lépésre szánd el magad!

Mégegyszer bocsi a megnyilvánulásért, de én is többször elolvastam amit írtál és nagyon elkeseredtem miatta. Kép

Orsi,Kép
Mérd le Dominik talphosszát! Ha megírod megnézem mekkora méretnek felel meg az átlagos magyar számozású cipőknél.

Kitty,Kép
Nekem is nagyon tetszik Réka cipőcskéje.Kép

Móki,Kép
Hát nem irigyellek az elmúlt napokért. Laci nagyijának így ismeretlenül is jobbulást kívánunk!
Talit a jövő hétre tervezünk, nálunk. Csak még mindig nem döntöttük el melyik nap legyen. Tényleg, mikor is????Kép

Léna,Kép
Nagyon édi Sára a képeken. Rengeteget változott és most szerintem nagyon hasonlít rád.Kép

Egy kicsit magunkról:
Tegnap voltunk a fizetős Down szűrésen. A vérvétel eredménye szerencsére negatív. Az Uh-n meg alíg láttak valamit, így biztos ami biztos holnapra kértem időpontot a Praxisba genetikushoz Uh-ra. Remélem mindent rendben talál. Majd beszámolok mi volt. Mely, talán holnap lesz kép is, akkor teszek fel majd.

Addig is itt egy tegnapi Krizsi kép.
Kép
Puszi,
Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Most csak egy pillanatra jövök, teszek föl egy képet a kiflievős homlokonsebesült Tomikáról:
Kép

Még jövök, és visszaolvasok hamarosan!
Szép hétvégét mindenkinek!

Tünde+Tomika
ptünde
 
 


Sziasztok!
Egy kicsit csak visszajöttem, mert átfutottam, amit írtatok, és nem hagy nyugodni, amit írtál, Zsú! Én úgy gondolom, most ngyon el lehetsz keseredve, és csak azért írhattál ilyet. Nem akarom ismételni a többieket, akik már megírták a véleményüket.(az enyémet is)

Én azt gondolom a családról és a családi vitákról, hogy ha már gyerek van, akkor mindent meg kell tenni, hogy anya és apa mellett egy kiegyensúlyozott családban nőjön fel. Persze tudom,hogy van olyan eset, amikor ez nem megy, de mindenképpen törekedni kell erre. És ez mindkét szülő dolga. Nem azt mondom, hogy ezután már csak a gyerek számít, hanem azt, hogy sosem szabad elfelejteni, hogy neki mi a jó.
Persze a mi házasságunk is átalakult, a dolgok fontossági sorrendje megváltozott, és sokminden háttérbe szorult. Ezek helyett viszont itt van egy kis csoda, aki minden nap újabb és újabb örömöt ad nekünk. És sokszor csak állunk, és nézzük, ahogy alszik. És most ez a lényege az életünknek. És egyikünk sem tudja elképzelni, hogy valamikor is elváljunk. Persze az is igaz, hogy szerintem mi vagyunk a korelnökök, de nem hiszem, hogy ez életkor kérdése.

De az biztos, hogy ha már van gyereke az embernek, akkor minden döntést úgy kell meghozni, hogy őt (is) figyelembe kell venni.
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam, meg ha esetleg okoskodónak tűnök, de én (mi) ezt így gondoljuk.

Jó éjt!
Tünde
ptünde
 
 


Tünde,Kép
Nem adom a korelnök poziciót.KépKépKépKépKép
Amúgy pedig 100 százalékig egyet értek veled.

Puszi,
Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Hát én meg csak itt ülök és ámulok...

Zsu, te aztán jól megdolgoztatod az agytekervényeinket. Nagyon el lehetsz keseredve ha ilyen gondolataid vannak. Sőt, még le is írod őket.Kép

A kisbaba nem húsvéti nyuszi, akit ha vége az ünnepnek, a jókedvnek, egy elegáns mozdulattal áttaligázunk a vidéki nagymami kertjébe. Ha vállaltad, hogy együtt élsz valakivel, gyermeket szültél neki, akkor ehhez méltóan viselkedj.

Többet inkább nem írnék e témához, azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

Na megyek, aludnom kellene, de dolgozik a mai 2 kávé és 1 tea. Nem vagyok álmos. Holnap lesz Peti 2. szülinapi zsúrja, s pogácsát ígértem a családnakKép Plusz takaritani kell, mosni, vasalni, s ez a hétvége csak a holnapból áll. Apa szarul van, igaz én is, de csendben tűröm, ő látványosan szenved. Hétfőre készülnöm kell, hatalmas külföldi delegáció érkezik, kora reggeltől késő estig nekik fogunk bazseválni. Főzni is kell valamit, hogy Apa tudjon kaját vinni. Ja, és bevásárolni, mert semmi nincs itthon. Kocsi a szervizben, csak szerdán lesz kész, marad a BKV. Nna, most szaladjak világgá? Nem. Reggel leülünk és megszervezzük a napot. Beleillesztve Peti abajgatását, mert rá mindig és mindenkor van időm.

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és a Fiúk
szilvus
 
 


Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni Andris és a mi nevünkben az 1. szülinapi köszöntéseket! Olyan jól esett!!!!

Szóval mi is történt az elmúlt 2 héten: lementünk anyósékhoz Andrissal és egy hétig maradtunk. Nagyon jó volt, 2 dolog kivételével. 1: hihetetlen, de ott nem alszik jól Andris. minimum 3-4szer megébred éjjelente. (A szüleimnél és itthon ez nincs). A másik, hogy ott olyan kötelező foglalkozás van, alig hagyják egyedül játszani csórikámat, pedig nagyon azt tenné sokszor. Ez tulképp nem elmarasztalás, de kicsit nekem is sok volt néha pl. egyszerre: Hol a lámpa kicsikém? Hol a kutyus? Mit főzöl? gyere ide! menj a dédihez.... Én teljesen lefáradtam a zsizsikben, lehet, hogy ő is ezért volt éjszaka nyugtalan. De valahol azért azt hiszem inkább ez, mint a levegőnek nézem az unokát szitu.
Köv. vasárnap jöttek a szüleim, és nagy családi szülinapozás. Olyan jó volt! 2 torta, 2 marcipánnal - ezt azért írom, mert nem a torta volt a lényeg Andrisnak. Nemes egyszerűséggel lekapta a marcipánokat és tovasétált. Vissza az egész, fénykép... Azért megkóstoltattam vele, de nem volt elájulva. Sebaj, mi jól belaktunk :D
Délutáni alvással mentünk anyuékhoz, hogy kedd(15) estig maradunk. Azért mégiscsak akkor van az igazi szülinap, így vettünk tortát. A bátyám jött ebédre a 2 skaccal, s már csak a 2 gyerek miatt is fontosnak tartottuk - ők segítettek elfújni a gyertyát Andrisnak.. Szóval jól sikerült minden. Utána közös séta a dédihez.
Sajna ezeken a képeken nem nagyon van apa, ugyanis reggel kitört rajta a láz. Az emeleten pihent szívem.
Ajándékok: ruhák( 3db 80as naci, mindhárom kül. méret, hákla a gyártóknak, így egy időre nincs gond nadrágra, poló, stb), lábbal hajtható moci, könyvek, lego, de a legnagyobb sikert a 200 ft-os elemes, zenélős mobil okozta - pedig az elemet még bele sem raktuk, egyenlőre szülőkímélő üzemmódban üzemel. Le nem tenné a kezéből!!!!! a vidéki szomszédok megint kitettek magukért! És nagyon klassz játékokat hoztak!!! No, azért lapult egy csokinyúl is, amire egyből lecsapott a ded, de ennyi belefér :D
Szóval... terv változott, Laci nem jön vissza dolgozni, mert beteg. Szerdán jött a telefon, hogy a nagyija kórházba került. Csütörtökön vissza Nánára (Szekszárd mellett), ekkor jött ki Manón a láz, s másnap én voltam dögrováson. Szegény anyósom nemcsak az anyukája miatt aggódhatott, hanem engem ápolgatott, és unokázott is. (megjegyzem jártányi erőm nem volt. Mikor a kórházban volt a csapat, Andris a nappaliban játszott, én a kanapén kuporogtam, és szenvedtem. mikor valamiért sírt és azt akarta, hogy vegyem fel, egyszerűen nem bírtam felemelni. na, erre én is elkezdtem bőgni - szép látvány lehettünk :? )
A dédi egy napig nagyon jól volt, utána rohamos romlás. Nagyon el van keseredve a társaság. A nagyon okos és humánus orvos viziten közölte többek között vele: „Forgács néni , szívinfarktusa volt, majd tüdőembóliája, amúgy is nagyon rosszak a leletei, szóval....” Emberséget nem oktatnak az orvosin :cry:
Tegnap hazajöttünk, hogy legalább Laci anyukáját mentesítsük egy kicsit.
Ennyit rólunk, a képeket majd csatolom.

Bevallom elég hiányosan olvastam vissza, csak bele-belekukk, de most már igyekszem megint aktívkodni.

Képzeljétek, Andris negyed 2 kor felsírt és egy órán keresztül nem tudtuk visszarakni - ilyen még nem volt az egy év alatt. Szerencsére reggel szopi, és még mindig alszik.


Talit olvastam, igen! !!!! Jövő szerda v. utána? Hét elején bevallom nem mennék tiszta lelkiismerettel. Ha tünetmentesek is vagyunk, jobb a a békesség. na klassz, 2 hét szünet, majd jövök rendezkedniKép)

No megyek, olvasok, van mitKép

Pusza,

Móki
móki
 
 


Szasztok!

Móki, sajnálom,hogy betegek voltatok, no meg a dédit is...De most már remélem helyrezökkentek minannyian.

Léna, olyan cukik a képek Sáráról!!!!Kép A kis vérszomjason olyan jót kacagtam! Megnőtt a kis szöszi haja az angyalkádnak.Kép

Humi, Krizsó is nagyon szép a képen, igazi kisfiús az arcocskája. Na és azokkal a nagy kék szemekkel soha nem tudok betelni.Kép

Tünde, puszit küldünk a Tomika kobakjára. Látom, fincsi a kifli.Kép

Orsi, én is nagyon várom ám, hogy Edina járó baba legyen.KépElhiszem, hogy örülsz, na meg büszke is lehetsz Dominikra.KépHamar elindult egyedül.

Zsu, mélységesen megdöbbentem attól, amit írtál. Nem akarlak elítélni, de borzasztó, ahogy leírod, mire készülsz. KépNem is tudom, eleinte apára voltam szörnyen felháborodva, hogy felelőtlen, nem értettem miért akar ő maradni otthon Petyával. Aztán reméltem, hogy most, hogy többet vagytok együtt, oldónak a feszültségek. Most meg írod, hogy EL AKAROD HAGYNI a gyerkedet. Őszintén sajnállak, hogy erre az elhatározásra jutottál. Tényleg azt akarod, hogy Petya anya nélkül nőjön fel?Kép És te hogy bírnád azt, hogy a fiad nélüled nevelkedjen? Hogy ne lásd a mosolyát, ne halld a sírását? Tényleg nem értem. Szerintem nem késő még jól átgondolni a dolgokat. Nem hiszem, hogy ez bármelyikőtöknek megoldás lenne. Látod, mindenkinél voltak gondok, de meg lehet beszélni. Hátha nálatok is sikerül.

Puszi mindenkinek: Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Sziasztok!

Nagy sóhajjal ültem le!
Zsu!
Próbállak megérteni, átérezni a gondjaidat, de sajnos továbbra sem értem mi lehet Veled!? Én nem tudnám Matyit itthagyni...és ilyenkor érzem azt, hogy MI történhet Veled ami erre késztet!??? Őszintén kívánom hogy pozitív irányba tudj elmozdulni erről a helyzetről, mert most nagyon nem arra készülsz!!!

Móki!
Nagyon sajnálom ami a családdal történt!! Még jó hogy a szülinap még nyugisan betegség nélkül lezajlott! Dédike ? éves?

Szilvus!
Petike hanyadik szülinapi tortáját eszi??? "felvagyok" háborodva! Még a bölcsiben is kap egyet + majd otthon is + még ki tudja hol!: Kép Jól csinálja a kiskrapek!! Kép
Apának jobbulást, Te meg azért pihenj is!

Olyan jó végre olvasnom, hogy nem csak Matyika lépett a járók táborába! Minden lépegetőnek gratula! Most aztán szedegethetitek a csikkeket, kavicsokat, kutyak@kát.... Hihetetlen mi mindent kiszúrnak! Matyi már alig akar bent maradni, folyton hozza a cipőkét, ezzel jelezve hogy ideje már kimenni!Kép

Viszont tanácsot is kérnék: Hihetetlen, hogy mennyire anyás Matyi, már írtam, de csak dúrvább lett. 1 percre nem hagyhatom magára mert sír. Mit sír, üvölt.Kép Engem nem idegesít, béketűrő ember vagyok, de tegnap már én is sírtam vele. Nem az a baj, hogy egyedül nem hagyhatom (fogászatra nagyon elkellene mennem), hanem nem tudok tőle mosogatni, főzni...semmit nem tudok csinálni. Csak akkor van nyugi ha kézben van, de nem jó a mama keze, vagy Apáé, vagy bárkié az én kezemben a tuti jó neki. Kép Rossz mert néha tényleg nagyon úszik a lakás és ez engem nagyon bánt.
No de biztos a foga miatt van, még mindig nem bújt ki az a galád örlőfog.
Bocs mindenkitől, de kíváncsi vagyok másnál is van-e ilyen probléma. Már Apán is látom, hogy nagyon rossz neki hogy nála is üvölt ha a hátamat látja. Lehet hogy érte valami trauma?!
Mondjuk ma egy kicsit jobb a helyzet, 2x is elmosogathattam, sőt Apa vitte sétálni+játszótérre is és semmi gond nem volt! KépKépKép

Eldugultam.

ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok,

Ági
Ez az anyázás nálunk kb. 3 hónapja ment, sejtettem, hogy Petinél előbb, mint a nagykönyvben meg van irva. 7 hónaposan kezdődött és kb. 3 hónapig tartott. Emlékeztek, Huminál a találkozón petike állandóan a nyomomban volt, kapaszkodott a gatyámba, Mariann gatyájába, Katába, s volt nagy bőgés, mikor rájött "Ők bizony nem Anya!" Mi a megoldás? Semmi. Vedd fel, ha kéri, ülj mellé olvasni, ha játszik, vidd ki magad mellé ha főzöl, mosogatsz. Mi Petivel együtt mostunk, főztünk, takaritottunk, s egyfolytában beszéltem hozzá: mit csinálunk most, miért csináljuk, stb.. Sőt...pisilni is elkísért, egyetlen alkalmat ki nem hagyottKép Aztán egészen egyszerűen ezek az anyázások alábbhagytak. Szépen játszik a szobában, s ha sokáig nem lát vagy nem hall, kinéz a konyhába, vagy a lakás más helyiségébe. Ha meglát akkor széles vigyor és már trappol is vissza játszani. Mint pl. most. Lecsekkolt, megvagyok, el is húzott. Ennyi. Szóval kb. 3-4 hónap. Petinél 7 - 11 hónapos koráig tartott.

Na mentem, 3-ra jönnek a véndögök, pogi még sehol és csak a baba ebédelt. Viszont ragyog a lakás, száradnak a ruhák, készül az ebédKép

Szilvus és Petike
akinek mostanában a sztriptiz a magánszáma. Most is: bejön, de lóg róla a gatya, kantár lecibálva, zokni szanaszét, pulcvsi ujja feltűrve. Vetkőzik a lelkemKép
szilvus
 
 


Sziasztok,

Zsu, hozzád szólnék először. Mint az előttem szólók is, én is mélységesen megdöbbentem azon amit írtál. Azt gondolom, -bát nem tudom, és nem is tartozik rám - talán nem gondoltad kellően át 21-22 hónappal ezelőtt, mire is vállalkozol-tok, hiszen egy gyermek egy életre szóló felelősség. Ha belegondolsz, mennyire kell még ennyi idős fejjel is mint mi vagyunk, hogy tudjuk, van édesanyánk akire számíthatunk, vajon egy csöpp alig egyéves mit fog érezni, ha az egyetlen és pótolhatatlan édesnayja elhagyja őt ?
Talán a kapcsolatotok nem volt még elég érett erre a szerepre, nem tudom. Mint ahogy azt sem, mi az a hatalmas probléma, amit ennyire nem sikerül rendeznetek egymással, hogy idáig jutnak a gondolataid. Nekünk is voltak/vannak problémáink, de igazából nálunk nem egymással, de ezt most nem taglalom, mindenki ismeri a sztorit.Én is gondoltam néha arra, elmegyek innen. DE SOHA NEM JUTOTT ESZEMBE AZ, HOGY BENCE NÉLKÜL. NEM IS TUDNÁM MEGTENNI. Tükörbe sem tudnék többet nézni nemhogy a gyermekem okos, fájdalmasan kérdő szemébe. Mit is tudnék neki mondani ? Mivel lehet egy gyermeknek megmagyarázni hogy elhagytad? Gondolkozz el kérlek, mielőtt elhibázott lépést tennél.

Ági, Bence is éppen ilyen, kb egy hete. Nem tudok semmit csinálni, lóg rajtam egész nap. De olyan szinten, hogy nem elég ott lennem vele, tegnap pl. ott kellett ülnöm az ágy szélén, ő a földön játszott, felálltam hogy elrakjam a ruhákat az ágyról, erre üvöltve elindult felém és már lógott is, vissza kellett ülnöm akkor minden rendben volt. Egész délelőtt nem tudtam pisilni elmenni csak ebéd után mikor elaludt. Már én is kezdek kétségbe esni. Főleg mert kedden el kell mennem Tarvisioba tolmácsolni, reggel 6-tól éjjelig nem leszek, talán nem is fog kedden látni, előre félek mi lesz Apával meg anyóssal lesz itthon.

Más: fiús mamákhoz szólok, a ti fiaitok is elkapják a kukijukat ha lekerül a pelus, vagy csak az enyém, Bence úgy tépi hogy néha azon csodálkozom hogy nem fáj neki. Meg fürdés közben is. ???


Tortaügyben egyetértek Szilvussal, legyen jó csokis !!!!!A gyerek meg maszatos !!!!!!!!!

Megyek iszom egy kávét, szép délutánt mindenkinek,

Puszi

Timi
kismaszat
 
 


Lányok!

Kismama magazinos naptár tulajdonosok segítsetek!
Reggel lapozgattam a naptárat, és Júniusnál egészen véletlenül , nem a mi Ritánk és Julcsink látható??????????
Reggel óta nem hagy nyugodni, nézze már meg vki, hogy télleg, vagy csak én vagyok vak.

Köszi, Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!

Léna! Nagyon édes a kislányod, ez a mosolyKép rá sem lehet sokáig haragudni, ha rosszalkodik... Márk is olyankor a legcukibb, amikor valami huncutságon töri a fejétKép

Nálunk mind2 gyerek anyánfüggő korszakban van. A féltékenység úgy üt ki, hogy mind2 bab rajtam lóg, és ha valamelyikkel összebújok rögtön ott terem a másik. Márk kifejezetten hisztissé válik, ha Nórit dédelgetem.Kép
Ági! Nálunk is egyfolytában úszik a háztartás, de én nem izgatom magam emiatt. Szerintem ki kell élvezni ezt az első 3 évet a baba életében, amikor tényleg nincs másra szükségük, csak arra, hogy nagyon szeressük őket és sokat foglalkozzunk velük. Olyan gyorsan telik az idő...

Tünde! Tomi olyan nagyfiú ezen a képen.

Humi! Kristóf szemeiKép Szívdöglesztő egy kis pasid van.

Timi! Márk is megtalálja néha a kukiját, de nem szándékosan fogdossa. Viszont este pancsinál, amikor húzogatom a bőrt mindig nagyon szélesen vigyorog.Kép

Zsu! Nyugodj meg és próbálj kivergődni a depiből. Semmiképpen ne hamarkodjad el a döntést, a gyerekednél semmi nem lehet fontosabb a világon. Anyukádékhoz nem tudtok odaköltözni, amíg lenyugodnak a kedélyek?? Lehet, hogy pár hónap különélés megoldaná a dolgokat. Akár így, akár úgy...de tiszta, nyugodt fejjel biztos sokkal jobb döntéseket hoznál.

Ma lementünk Dömsödre, sétáltunk egy hatalmasat, néztünk telkeket és álmodoztunkKép Szuper klassz közvetlen vízparti telkeket láttunk, ha lenne lóvénk vennénk is egyet. Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Ja! Talival kapcsolatban:
Elhangzott a jövőhét SZERDA!!!...Kép Én örülnék neki, ha akkor lenne, a csüti és a péntek egyre bizonytalanabb részünkről. Persze nem én vagyok a lényeg, de hátha számít...Kép
Pusz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Zsu! már mindenki leirta amit én is gondolok
Kép

Ági! Orsi is ilyen ragaszkodó lett, ugyhogy mi azt beszéltük nem lesz bölcsis, egyelöre nem ha ez igy marad.

Móki! Jobbulást mindenkinek!! képeket várjuk!

Léna,Humi! nagyon szépek a babák!! Sára nagyon kis csibészesen mosolyog, Krizsónak meg micsoda kék szemei vannak!!

Humi! örülök hogy neg. lett az eredmény!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Ági, Karmen, Sly, Magdi, Kitty nagyon szépen köszönjük a szülinapi jókívánságokat!
Humi: 1 éves adatok 77 cm, 9600g(5 fog:9),eredményKép
Zsu nem is tudok mit mondaniKép
Móki!Jobbulást a családnak!
Tortával én is egyetértek, én is magam csináltam.
Jó éjszakát mindenkinek4
F Kata+ Lili (1 év+1 nap)
f_katalin
 
 


Sziasztok!

F.Kata,
Így utólag is nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk az aranyhajú Lilikének! Hogy sikerült a szülinapozás? Mit szólt az ajándékaihoz? Ugye kapunk képeket?Kép
Kép

Tünde,
Aranyos a kiflievő Tomika. Jó csúnyán beütötte a buksiját.Kép Még soha nem írtam, de mindig megcsodálom, milyen gyönyörű ébenfekete szeme van. Kép

Timi,
Krizsó nem piszkálja a kukacát. Csak akkor vigyorog nagyokat ha húzgálom neki fürdéskor. Nem akarok rád ijeszteni, mert valószínűleg semmi jelentősége, de azért ezt említsd meg a doki néniteknek ha ott jártok. A babók ugyanis ha valami nem fáj nekik igazán csak kellemetlen (viszket, csíp, stb), akkor ahhoz a testrészükhöz nyúlkálnak, azt piszkálják. De biztos nincs semmi gond, csak azért az a tuti, ha megnézik.

TALI:
A szerda jó ötletnek látszik, legyen szerdán a tali. Móki, ugye akkorra meggyógyultok és nyugodt szívvel tudtok jönni?

Lányok,
Köszi a bókokat Krizsó szemszínét illetően. Érdekes a genetika, piszok erős lehet az a gén nálunk ami a szemszínt meghatározza. Apámnak ez a 3. házassága, mindegyikben született 1-1 gyerek és egyforma színű volt a szemünk, pedig az anyukák zöld, barna ill. "fekete" szeműek. A baj az, hogy sajnos kamasz kor környékén a legtöbbünknek elszürkült a szemszíne. Ez van. Bár Lacusé ilyen maradt, hátha Krizsóé sem változik.Kép Így aztán PociBébinkről még szinte semmit nem tudunk, csak azt hogy szinte biztos, hogy kék szeme lesz.Kép

Voltunk ma genetikai Uh-n a Praxisban. Jól megnézték babócát, már amennyire engedte, mert a melső fali lepénybe "bebújva" ficánkolt. Így főleg a hátát láttuk. 1,6-as nyaki redőt mértek és mindent rendben lévőnek láttak. Most 7,8 cm az ülőmagassága.Kép

Itt egy újabb táblicsku, hogy lássátok a soros szülinaposokat.Kép
Kép

Puszi,
Humi és Krizsó
humi
 
 


Sziasztok!

Szilvus,
jo, hogy neha jelentkezel, s beszamolsz Petirol. Csak amulok, mennyit fejlodott a kiskrapek. Kép En is csak ugy tudok valami csinalni itthon, ha egyutt csinaljuk Biaval, de mostanaban ez sem segit. Allandoan rajtam a kar csungeni.

Zsu,
hat, ez nagyon nem jo igy! Kép Sajnalom, hogy ennyire menthetetlennek tunik a helyzet koztetek. Kép Szegeny Petya semmit sem ert az egeszbol. Kép Ha megis kulon mentek, Petit ne hagyd el!!!!!!!! Peti miatt ne!!!!!!!!!! Mellette a helyed!!!!! Inkabb turj, amig nem tudtok egyutt kulon menni!!!! ...persze a Te dolgod, NE haragudj, hogy beleszolok. Le kellett irnom, mert nagyon elszomorodtam. (Most latom csak, hogy a tobbiek is irtak, s ilyen velemenyen vannak.)

Humi, Edina,
jol vagytok? Minden rendben? A minap arra gondoltam, de jo lenne nekunk is egy kisteso. Belegondoltam, mennyire nehez lehet ket csoppseggel. Aztan, persze kesobb, jo jatszotarsaai lesznek egymasnak. Kép

Humi,
Krizso edes a kepeken. Kép

Mely, Agi, Timi,
mintha Biat latnam. O is par napja csak rajtam akar csungeni, csak en vagyok jo neki. Ez jo is, meg rossz is, mert semmit nem csinalhatok nelkule. ...sot vele sem tudok. Kép Nem tudom, mi lehet, en is mindig a fogra fogom, de biztosan nem az. Talan, most ezt a korszakukat elik, s javulni fog idovel. Kép

Moki,
jo, hogy most mar lassan rendbejottok. Nagyinak jobbulast!

Orsi,
Domi is nagyon ugyes lett. Kép

Lena,
edes Sara a kepeken. Kép

Torta:
rendben, hagyom magam meggyozni. Kép

Biat ma anyosomeknal hagytuk du-n, mert mar nagyon akartak unokazni, s nekunk dolgunk volt. Jol eljatszogatott, meg aludt is a kertben, de 6 korul jott a telefon, hogy 15 perce uvolt a gyerek es semmi sem jo. 6.45-re ertunk ki hozzajuk, addig szegenykem uvoltott. Alig tudtam megnyugtatni. Meg az apja sem volt jo. Ahogy megneszelte, hogy leakarom rakni, mar uvoltott. Kép Azt hiszem, egyenlore 2-3 oranal tovabb nem hagyjuk naluk. Kesobb majd meglatjuk, biztosan osszebaratkoznak.


Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Tali:
szerda nekunk ok! Mar alig varom. Kép

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!

Köszi a "helyrebillentést" Kép
Azon gondolkodtam, hogy megpróbálok utána járni, hogy mennyi és milyen feltételekkel lehet megigényelni a szocpolt (bevállalva a 2. gyerkőt???), meg a fészekrakónak milyen feltételei vannak. . . Ha más nem, rábeszélem Jocit, hogy próbáljuk meg külön (MI 3an együtt elköltözve. . . ) Hátha akkor jobb lenne. . .

Pepe is tépkedi a kukacát (de igazából mi mutattuk meg neki, hogy ilyenje is van...) Amint lekerül a pelus egyből... De már kezdi megunni, nem csinálja állandóan. Ő kb 2 héti foglalkozott vele behatóan, aztán lassan úgy néz ki, kezdi "elfelejteni".

Szerda nekünk is jó talira!!

Zsu
bzsuzska
 
 


Zsu! Próbáljátok meg külön, de a 2. babával szerintem várjatokKép Kép. Már megint beleszóltam!! Bocs!

Humi! Ha szerdán lesz a tali, akkor mi el tudunk menni. Hány órakor lehet menni és hova????Kép
Mail címem: magdolnamate@freemail.hu
Azért kell tudnom előre, hogy hogyan lesz, mert a Nórit le kell adni anyósnál és ez szervezést igényelKép Előre is köszönöm a választ!

Ma is szép, szélcsendes idő lesz, megyünk levegőzni
Pussz:
magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Zsu,
Örülök, hogy nem kapkodod el,KépKépKép csak hát a gyerekvállalást sem kellene elkapkodni. Először rendezzétek a kapcsolatotokat, utána tervezz következő babát! Gondolj - vagy inkább ne gondolj bele !? - mi lenne ha jönne a köv. baba és mégsem tudtok együtt maradni. Akkor 2 gyerekkel mész albérletbe vagy 2 gyereket hagysz el? Egyik sem az igazi! Nem? Ja és hát ha hitelt vesztek fel azt miből fizeted vissza, mert igencsak húzósak a havi részletek. Anyagi gondok, ezért újabb viták, ritkán tesz jót ez a kapcsolatnak.Kép Csak egy ötlet: szervezz sok közös programot, több otthonról kimozdulást együtt, kirándulásokat, ilyesmit; ez már sokaknak bejött.Kép
Bocsi, hogy én is már megint belekotyogtam.

Magdi,
Este küldöm a mailt az útvonalról. Hogy hányra jöttök az teljesen rajtad múlik. Kb 10-től szoktunk gyülekezni, de mindenki akkor jön amikorra ideér, nincs semmi konkrét időpont.

Lányok,
Aki volt már nálunk, de nem emlékszik és kéri újból az útvonalat az szóljon légyszi, hogy tudjam kinek küldjem el újra. "Kajailag" mi legyen?

Kata, Mariann,
Ugye jöttök?!!!Kép Még mindig itt vannak az ősszel itt felejtett cuccok.

Puszi,
Humi
humi
 
 


Humi,

sajnos nekünk ez a hét nem lesz jó, nagy hajtás van nálam munkaügyben, rengeteg ajánlatot kell elkészítenem és komoly százmilliókról, ez időigényes dolog, fájó szívvel de most le kell maradjunk róla. Érezzétek nagyon jól magatokat !!!Kép

Zsu, szerintem se vállalj be egyenlőre még1 babát, ha bármi rosszul sül el, egy babával egyedül még mindig könnyebb mint kettővel. Csak tanács volt.

Puszi

Timi
kismaszat
 
 


Sziasztok!

Kincső szombaton megtett néhány lépést egyedül, este már kapaszkodás nélkül felállt. Mi is beléptünk a sétáló babák táborába.

Szilvus, Kincső ua, mint Peti, kézenfogva bármennyit képes sétálni, egyedül egyenlőre néhány lépést.

Szerda: határesetKép, este 8kor Budaörsön kell lennünk teljes menetfelszereléssel, mert indulunk a tengerpartra lábatlógatniKép Remélem azért el tudunk menni.

Zsu, 2. gyerek??? Hitel??? Normális vagy??? Gondolkodj el egy kicsit azon, amiket irogatsz, utána írj ilyet.
Történet: ismerek egy pasit, aki a 12 éves fiát egyedül neveli, mert anyuci lelépett pár éve. Igaz az anya rendszeresen megy a gyerekhez, foglalkozik vele, de mégsem együtt laknak. Az apa ennyit mondott nekem: az ostoba anyja elhagyta a gyerekét, én meg nem tudok a gyerek anyja lenni, hiába adok meg a fiamnak mindent.
Ha te is az ostoba anyák táborába akarsz kerülni, akkor rajta, előtted az élet!

Kérdés: ti ilyen szép időben elvinnétek a gyereket egy belvárosi játszóházba? Mert én nem, inkább sétálnánk a parkban, a játszón.

Móki, megnéznéd, hogy meddig van nyitva a götz bababolt? Köszi

Lépek, mert rosszalkodik a leányzó.
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés: én visszaestem, csavarja az orrom a genya...Kép, Andris sincs a topon, így csoda híján a szerdát sajnos nem tudjuk ígérni. (ha csoda lesz, ott leszünk!!!!)

Ed, 4ig vagy fél ötig van a Götz nyitva. Kimenni nem tudok, de így emlékszem

Pussz

Móki
móki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: