A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gira!
Én is a klinikára megyek, nekem van fogadott orvosom. A Mészáros Gyula, nem tudom ismered e.
Zita
zita_29

Nóri! szerintem mivel Gabiéknak volt lakásuk kellett vagyonszerzésit illetéket fizetniük. A telek nem messze van töletek, visszább a körforgalomtól, egyetlen zsákutca van az osztásban. Köszi az árat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Fürcsis kép Eszterről:
Az első a itthon készült, a 2. a Sógornőméknél szombaton.

Kép
Kép

Köszi Karmen!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen!
Mi is azt az infót kaptuk, hogy az a rész van jó magason, és nem belvizes.

Kriszti!
Helyes Eszter a nagy kádban!
Nóri
norcee

Kriszti,
csuda édes az Eszterke. És szép a fürdoszobátok is. Kép

Tök jó, hogy nem sarokkádatok van. Én utálom, de hozzánk sajna más nem fért be, csak egy 100*150-es sarokkád.

Karmen,
Írtam mailt.

Bea,
de ha 5 éven belül 2 kérót is eladsz, akkor mind a ketto eladási ára után kell adózni. Mi így jártunk:

1/ volt egy lakás,amit eladtuiunk és vettünk belole egy másikat (ekkor nem kellett SZJA-t fizetni, mert egy az egyben ment a dolog)
2/ a másik lakást is eladtuk, mert építkeztünk
3/ az SZJA alapja tavaly nálunk az 1/+2/ lakás eladási ára volt. Kép Kép Ebbol lejött a telek, meg azok az építkezéses számlák, amiket elfogadott az APEH. Meg persze csomó mindenrol nem volt számla. Szóval szívtunk, mint a torkos borz.
Vendég

Dancsi! hü ezt én sem tudtam. Igaz mi nem akarjuk eladni ha felépitjükKép
Megyek megnézem a levelet, köszi.

Nóri! Majd érdekel mindenféle tapasztalat, bennetek bizunk. Mi várni akarunk amig a szomszédok is eléggé beépitik a telkeket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri! töletek a 2. sarok, ez az egy zsákutca van csak, utolsó telek. Mögötte be van rajzolva egy tanyán egy ház. AZ most is ott áll már.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lanyok!

Meg 1x koszonjuk a nevnapi ksozonteseket, nagyon kedvesek vagytok!
Mi szombaton elutazunk, nem tudom tudok-e irni addig, ugyhogy elore kivanok nagyon boldog szulinapot Lucinak, Edvardnak es Batornak!

Karmen, gratula a telekvasarlashoz, jo gyorsan belevagtatok.

Agi
agi77

Karmen!
Örülök, hogy kijöttök ti is! A tanyát tudom, az a mi szomszédunk Kép,most még van közöttünk út, de az önkori a tanyát is megvette, meg így már a ti telketeket is eltudom képzelni, hogy hol van!

Ildi, Karmen!
Szvsz, amíg csak 5 milla használt lakásra a támogatott hitel, nehéz lesz jó áron eladni. Remélem jövőre a választásokkal jó írányba fog változni a lakástámogatás! (Persze ez a közalkalmazotti nekem tetszik. Kép )

Nóri
norcee

Ági, köszi az üdvözletet, majd átadom Lucinak:-)
Merre mentek? És főleg mikor tudom visszaadni a lemezedet?

Angi, nem beszéltünk dvd-ről!
H
babamama

Jó reggelt!

Ági!

Jó utat!

Kriszti!

Nagyon szép az Eszter.Nagyon rossz éjszakánk volt,alig aludtam.Fél óránként felsírt.

Ildi
tfildiko

Telket még nem vettük meg, juniusban kellene. Egyelöre feliratkoztunk és utánajárok a dolgoknak. Olyan nagyon hirtelen nem is mernénk belevágni, azért kell elötte tudni ezt-azt.

Nóri! Meg a lakóparkok is nagyon lenyomták az árat. AZ embereknek nincs sok pénze, amikor a lakóparkban kulcsrakészen lehet venni akár 160-180e/m2 lakást akkor nem lehet eladni 220-230e/m2-ért. Én viszont sokkal kevesebbért nem adom oda igy most azért nem is hirdetjük. Amugy a szomszéd már tényleg nagyon levinné az árat ki is van akadva hogy még csak fel sem hivják! Ö elég régóta árulja a lakást. Totál pang a piac.

Ági! Jó utat, Miskolcra mentek?

Tündi! köszi a tippet, már meg is rendeltük a képeket a Médiától.Kép Féltünk, hogy késöbb túlterhelt lesz és nem tudjuk feltölteni. Jó hogy idöben szóltál.

Ildi! Orsi is ma 2x kelt éjjel, pedig már 2 hete csak 1x szokott. Igaz nö a foga folyton rágcsál is valamit. De azért én legalább tudtam aludni is. Remélem Noéminál ez csak ma volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Én is remélem,hogy ma már alszunk.Ez már a 3.éjszaka volt egymás után,hogy nem sokat aludtam.Lassan szétesek.Napközben is hisztis.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
TFIldikó: Ti meghirdettétek a lakást? Voltak rá érdeklödök? TaliKép? Lent leszünk itt a kis játszón kb fél 11-töl. A Kisteleki-Kossuth Lajcsi-Puskás-Kukovecz között a minijátszótéren.
Ha van kedvetek gyertek elKép

Karmen: Nagyon remélem, hogy kinövi a sérvét, bár még az sem biztos, hogy sérve van, doki még nem látta csak a védönö. Nagyon klassz helyen fogtok építkezni. Mármint Móra, sztem klassz hely, nagyon szép kisváros! Én is szivesen kimennék oda lakni -kertes házba-, de az nem most leszKép

Egy percre sem tudom egy légtérben hagyni Bogit és Violát egyedül. Nem bántja, hanem épp ellenkezöleg nagyon is szereti olyannyira, hogy úgy megszeretgeti, hogy szegény kicsim nem kap levegöt.... Úgyhogy tapadok Bogira mint a második hó! Ha fözök a kicsit hozom ki a konyhába magammal a hordozóba, mert félek, hogy Bogi megterorizáljaKépKép
Fáj a kicsinek a hasa. Üvölt már egy órája. Kimos a gép kiteregetek és lemegyünk, hátha a levegön elalszik!

Puszka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Lányok,
melegfront van, tuti ezért a szeszély a Nőciknél (nálunk az a nemalvással jelentkezik most).
Köszi a dicséreteket Kép.

Ági,
hová mentek?

Dancsi,
mi teljesen kulcsrakészen költöztünk a lakásba-túl sok választási lehetőség nem volt.
Viszont Soginőméknél nem tudtam Eszterhez hozzáférni rendesen, alig tudtam megfürdetni.
Arról nem is beszélve, hogy a tust el sem értem, be kellett állnom a kádba érte Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő!

Meddig lesztek ott?

Ildi
tfildiko

Enikő!

Úgy néz ki,hogy még sem megyünk.A Krisztivel megbeszéltük már hónapokkal ezelőtt,hogy sétálunk.Eddig még nem jött össze.Most telefonált,hogy mindjárt indulnak felénk.Ha holnap az idő engedi,kimegyünk.Oké?

Ildi
tfildiko

Kriszti!

Jó volt talizni.Az Eszter meddig aludt?

Enikő!

Jó volt látni benneteket.

Ildi
tfildiko

Kriszta: Örülök, hogy megismertelek benneteket!Kép Nagyon édi Eszter!

TFIldikó: A Noémi meg napról napra nagyobb (hosszabb) látványosan nöl! Szép nagy babaKép És elfelejtettem megkérdezni a lakást, holnap is elsétáltok erre? Vagy ma délután? MI lent leszünk.

Fél 1kor jöttünk fel, a Viola szopott, most letettem aludni (hasra) a Bogi meg azóta hisztizik amióta feljöttünk. Most átküldtem a szobájába, mondtam ott lehet üvölteni, és ha befejezte a hisztit kijöhet. Kb 10 perce csend van, lehet, hogy elaludt?? Kép Jó lenne, már hetek óta nem alszik délbe. Fárasztó.... És úgy döntöttem mától a sarkamra állok, elegem van abból, hogy velünk alszik. Van saját szobája aludjon ott. Este már azzal indítok, hogy ott mesélek neki,és, hogy ott aludjon el..... ha üvölt nem bánom. Úgy döntöttem ki fogom bírni.
Viola egyelöre marad velünk, mert még éjszaka felkel, és nem akarom, hogy felébressze Bogit.
Vagy célszerübb lenne, ha egyszerre kerülnének át a másik szobába? Hogy Bogi ne érezze magát kiszorítva???? Nem tudom! Ötletek?

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Tudja valaki hogy a Libero Every Day pelus miben más mint az Up&go v. a Discovery?

Enikö! fogalmam sincs. Mi van a fényképezöddel?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Ha jó lesz az idő,akkor holnap elmegyünk a játszóra.(Ahol ma voltunk.)Ma már nem megyünk.Elkísértük a Krisztiéket,és 3/4 1h-ra értünk haza.
A Viola gyönyörű,és persze a Bogi is.Kíváncsi vagyok arra,hogy állsz a sarkadra.Majd holnap elmeséled,hogy mi történt.Én sem tudom,hogy mit csinálj.

Kármen!

Nem tudom,sajna.

Ildi
tfildiko

Karmen,
pelus:
olcsóbb az Everyday és minőségben kicsit alsóbb kategóriájú, mint a Discovery. Az up&go pedig tudod, már a bugyis változat. Mi az up&go-t használtuk már és nagyon szeretem - Eszter is. Nem tapad annyira oda. (pont 1 hete kérdeztem ezt én is a barátnőmtől, aki ott dolgozik Kép ).

Enikő,
én is örülök, hogy megismertelek!
Viola nagyon szép Babus, büszke lehetsz Rá. Bogi pedig életben sokkal édesebb, mint képen. Ő is nagyon kis Cukorfalat.
Lehet, h érdemes lenne kipróbálni az egy szobában alvást, de a 2 gyerekesek biztos többet tudnak segíteni.

Ildi,
3/4 2-kor ébredt fel Kép. 2 órát nyomott le. Noncsi mikor ébredt?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! igen most akcios csak nem tudtam milyen ez a pelus. Lehet akkor maradok a Lidl-nél az most bevált. Olcsó de az biztos jo lett. Up&go-t használjátok? tudnál majd adni nekem 3 figurát, tudod zoknit küldenek érte. kösziKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ildi: Mi vállalkozóval építettük, ezért tűnik drágának. Tehát ő is rátett 1-2 milliót, hogy legyen haszna is. Így is a kötbér fejébe csináltattunk vele plusz munkát. MI is kulcsrakészen vettük.

Gira: Szülésznőt nem fogadsz?

Karmen: Illetékre nem emlékszem. Arra viszont figyelni kell,hogy kaptok majd olyan illeték számlát, ami a telek 10%-a na azt nem szabad befizetni,ha 4 vagy 5 éven belül beépítitek a telket. De kérvényezni kell.
De a lakás ára kevesebb,mint a házé! Ezt nem igazán értem.

Nóri: Én az illeték bélyegekre gondolta, jártunk egy párszor az illetékhivatalban. Sokhelyre kell hivatalos tulajdoni lap.

Ági:Jó utat! Köszi a köszöntést!

Ma én is kertészkedtem egy kicsit. Elültettem a hagymákat. A magokat nem vetettem el, mert őrült szél fúj itt a falu szélén.

Dancsi: Nekünk asszimetrikus kádunk van, én szeretem. Olvastad Szakbarbárt? Keres OTP-st! Ha tudnál rajta segíteni....

Egyébként nem tudom, miért vagytok úgy kiakadva hgoy drága volt a házunk, ha jól számolom durván volt 200ezer nm-e és ebben minden benne van! Ahhoz képest,hogy magánház és nincs messze Szegedtől nem olyan rossz. Csak magamban morfondírozom. Nem akarok senkit megbánatni!!!!

Gabi3
inecsg

Enikő: Ha Viola már biztosan átalussza az éjszakát akkor nyugodtam átviheted. De ha Bogi így agyusztálja én annyira nem merném. Az a baj,hogy nem Viola fogja felébreszteni Bogit,hanem fordítva. Pl. ha nyügi vagy nem akar elfeküdni. De próba szerencse. Bátor és Flóra akkor került egy szobába, mikor elköltöztünk, ez simán ment, de a délutáni altatások, borzalom volt. Most délután külön alszanak. Este meg Bátor meg először aludni, utána Flóra.

Gabi3
inecsg

Eszter nagyon utálja a pelust, ma is cibálta lefele.
Megkegyelmeztem és adtam rá sima bugyogót.
10 perc múlva látom, h tócsában ül Kép. Elmagyaráztam Neki, hogy ha nem akar pelust, akkr szóljon, h pisi, ráülünk a bincikére és odapisilhet. Mondtam, hogy az a pisi. Elkezdett paskolni benne és majdnem megnyalta Kép.
Gyorsan lemosdattam, most nézi a Tabikat.
Nagyon édes volt Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi! a lakás ára kevesebb. A ház többe kerül majd, a kettö különbözete a vagyonszerzés, nem?
vagy valami legalábbis biztos van amire adozni kell ilyenkor majd megirom pontosan lementettem valahova. Igen erröl a 4 évröl tudok, a lakásunkkal is igy volt, de ezt a nö is mondta az önkormányzatnál. Én is betettem most a tv elé Orsit.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti: Eszti nagyon édes.

Gabi3
inecsg

Karmen: A vagyon szerzés nem azt jelenti,hogy az eladott lakás árából neked marad pénzed?! Akkor kéne adózni,ha az új lakás, amit az előző árából veszel, olcsóbb. Az után kellene adóznod, ami marad.
Nekem így logikus.

Gabi3
inecsg

Folyt.köv.

Karmen: A lakás árát így is, úgy is befektetitek a házba, nem?! akkor mire kéne adózni?!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Beköszönök csak, nem mintha hiányoznék:-), de a tavasz miatt állandóan kint vagyunk, nincs időm gépezni. A lakáspiac most indul be, hiába a fészekrakó hormonok dolgoznak szerencsére. Nekünk muszáj eladni a pecót, "mindegy" mennyiért. Ildi, nem akarlak benneteket sérteni, de mi majdnem annyiért vettük kulcsrakészen a lakást, mint amennyiért ti áruljátok és a mienk 77nm + 8 nm terasz nettóba! Úgy néz ki, hogy az emberhez hozzávágják lassan a társasházi lakásokat, mert annyi épül. A mi környékünkön, felsőváros, kb 5-6. Retek utcai játszóra jár közületek valaki?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gabi! adozni nem kell, de van vagyonszerzési illeték. Az más. Tavaly amikor akartunk venni másik lakást akkor néztük ezt át. Gigit kérdezd ö jol tudta ezt. http://www.aproingatlan.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=13

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem terasz, erkély

nyúlanyó

Gabi! Mi használtlakást akartunk venni és ott merült fel ez, sok lett volna az illeték. De az uj épitésre nem kell 4 éves beépitésnél valoban.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Fél 1h-kor felébredt.45 percet aludt.Mindjárt megint leteszem.

Gabi!

Én nem voltam rajta kiakadva,csak nem gondoltam,hogy ilyen sokba kerül.De biztos,hogy gyönyörű.Mikor költöztetek ki?Jól érzed magad Algyőn?

Ildi
tfildiko

Ildi: Nem azért, de ha jól körbenézel a társasházi lakások is ennyibe jönnek ki, és az még csak 80-100nm! Egyébként tavaly július elején költöztünk, már kezdem megszokni. Jó, hogy csendes. Akkor látok embert,ha bemegyek a boltba, vagy a városba. Szeged 5! perc kocsival, busszal 15, a megállók miatt. Van ovi, iskola és lesz uszoda is, éppen mellettünk.

Nem akartam durva lenni, de ezek számok, és sztem nem drága. Ha 30 milkót mondtam volna, az már sok. Befejezem mára! Kép

Gabi3
inecsg

Gabi!

Igazad van.Hogy ha jobban átgondolom,tényleg nem sok.Bocs!!!

Ildi
tfildiko

Gabi!

Szülésznőt sem fogadok. Számomra ez nem anyagi, inkább elvi kérdés. És nem is biztos, hogy jobban járnék. Egyébként se szeretem, ha körülugrálnak, pláne ha szenvedek... Kép

Gira
Vendég

Gabi!
Szereintem nem volt drága a házatok, persze hozzátéve azt, hogy kivitelezővel csináltattátok.

Anita!
Jól látod a helyzetet, jelenleg az új társasházi lakásokat dobálják az ember után. Ti mennyiért adtátok el az előző lakást?

Enikő!
Nagyon jó volt látni benneteket! Nagyon csini vagy ezzel a smikkel!
Én tuti nem paterolnám ki Bogit, hanem majd egyszerre a kettőt, vagy egyszerűen ti átköltöztök apával majd a kis szobába.
Te nem gondolkodol lakásváltáson?

Ildi!
Sajnálom az éjszakáidat. Dokinő mit mond?

Nóri
norcee

Kedves Eszteranyu!
Olvastam a március 11-i leveledet a Ferritin tumormarker-ről.
A nejemmel mi is belefutottunk 17-én egy ilyen laborbakiba. A kisdrágám diplomás ápoló, ezért tudta mit jelent, amit írtak. Be is pánikolt erősen, ui. ez egy vérképzési rendellenesség (rák, leukémiához hasonló). Este kaptuk meg a laboreredményt, de csak otthon néztük meg. Már nem tudtuk elérni a labort reggelig, így nem tudtuk elb..szás-e vagy mi. Ez a vizsgálat nagyon drága, a laborkérőnkön nem szerepelt, a többi eredmény alapján pedig nem volt ok az elvégzésére. Ebből arra következtettünk, hogy csak baki lehet, de azért utána jártunk.
Ha azt írják a 20 hónapos lányomról, hogy rákos, azt komolyan veszem!
Kiderült, hogy amit Ferritin tumormarkernek írtak az a Ferrittin vizsgálat eredménye volt, csak az automatájukból kifogyott a Ferritin-hez használt reagens és a tumormarkeres reagenssel csinálják a vizsgálatot. A gép pedig az adalékanyag útját követi és ahonnan jön a reagens, azt írja be vizsgálati eredményhez vizsgálatnak. Ezek a "nagyonnemnormálisak" meg elfelejtik lehúzni a tumormarkert a szövegből.
Az, hogy az orvosod nem tudta mi ez, nem csoda. Nem minden nap találkozik vele az ember. Később, mikor utána nézett biztos nem akart pánikoltatni, ezért el sem mondta mi lehetett volna, ha nem bakiról van szó.
Ezt a pár sort csak azért írom, hogy az anyukák tudják mi lehet az oka, hogy ez a vizsgálat felkerül a laborokra és ne pánikoljanak. Arra viszont mindenkit megkérek, hogy a háziorvosainkon keresztül gyakoroljunk nyomást a laborra, hogy figyeljen oda mit ad ki a kezéből. Rövid időn belül lesz még létszámleépítés az SZTK-ban és aki szórakozik velünk, az jobb ha most megy vagy hagyja abba a "bénázást".

Üdvözlettel:
Erdészapuka
erdészapuka

Még valami!
Elég rendesen kivertük ma a balhét a laborban.
Ha valaki ezután is ilyen vizsgálatról kap labort, az kérem szóljon!

Köszönöm!
Erdészapuka
erdészapuka

Nóri!

Két hete volt itt,majd kedden jön újra.Remélem,hogy ma éjjel már alszunk.

Ildi
tfildiko

Ildi!
Szvsz ez már durva mértékű nem alvás, és nem csak az a baj, hogy te nem alszod ki magad, hanem, hogy ő sem.

Nóri
norcee

Anita!

Be kell látnom,hogy nem fogom ennyiért eladni.Lejjebb visszük majd az árát.Én a környék eladó lakásaihoz viszonyítottam.De végül is még várhatunk.Egyszer csak sikerül majd eladni.

Ildi
tfildiko

Kedves Erdészapuka,
köszönöm, hogy leírtad, mélben fogok írni holnap.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Anita! hol vettetek lakást?

Ildi! én örültem volna ah 11,7m-ért elviszik ez elsö emelet viszont csak 54m2. De árban igy kb. annyit ér szerintem mint a tiétek. Ja 5 éves. De most várunk vele inkább. A szomszéd még kevesebbért is odaadná irtam, de nyár óta hiába probálkoznak. Ha nem sürgös várjatok.

Dancsi,Gabi,Tündi!akit ajánlottatok burkolót sürgösen megkererem kiváncsi vagyok ki milyen árat mond majd. És mikorra tud vállalni egy munkát, nekem sürgösen kellene.

Ha másnak is van burkolója szóljon!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ma este a Magyar 1-en 10-kor kezdődik az Este, ahol szó lesz a császármetszésről.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Még nem adtuk el a lakást, mert ráérünk, még van kb 2-3 hónapunk eladni. Most kezdtek jöszögetni az emberek. De a milyenk az panel, bár cseréptetős, új építésű. A Malom utcába vesszük a másik lakást, de ez tetőtéri, bár nekem nagyon tetszik a tetőtér, mert a gyerek szobám is féli meddig tetőteri volt. Ha ráértek a lakással, lehet, hogy érdemes várni, bár ki tudja mi lesz az árakkal.....Ingatlannal foglalkozók szerint, most lefele fognak rohamosan csökkenni az árak, de szerintem ők se jósok, ezt nem lehet megmondani előrre.

nyúlanyó

Anita! szerintem ennél lejjebb már nemigen fog menni a lakások ára. De tényleg nem lehet tudni. Gratulálok az uj lakáshoz! hány lakásos ház?
Köszi, este megnézem (ha Orsi is hagyjaKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gira: Az én szülésznőm nem ugrált körbe, akkor volt ott ha kellett. Egyébként ketten voltunk, míg vajúdtam (kb.20 perc). Flórával meg jó hogy ott volt, mert Zolit nem engedték be.

Nóri: Már nem akarom nagyon ezt a témát feszegetni, de tudok olyanról is akik két kezükkel építették a könnyűszerk.-es házat és kb. 8 milkából jött ki.
Nekünk akkor ez volt a legkényelmesebb megoldás, Zoli dolgozott, én itthon vártam Bátort és Flórával voltam. Egyikőnk sem tudott volna építeni. Meg nem is értünk hozzá.

Ildi: Kicsit több alvást kívánok neked éjszakára!

Pussz Mindenkinek!
Gabi
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: