A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

sziazstok !

Köszi a drukkot lányok!Most valahogy nehezen fogom fel hogy mindjárt itt a nagy esemény, de majd egyszer csak belecsöppenünk. Tegnap este voltam ctg-n. Már látszott két jóslófájás ugy 7-8 perces különbséggel. Itthon hasonlitgattam az elözö görbékkel , nem volt még ilyen tényleg. Én nem nagyon éreztem. Amikor Gergönél voltak fájásaim, a derekam akart leszakadni, nem a pocakomat éreztem, biztos sugnak most is majd az ösztöneim.Csütörtökön reggel megyek megint, lehet hogy már cuccal együtt kéne mennem? Állitólag pénteken csúcsforgalom volt a szülöszobán 5 baba született éjjel!Biztos most is iyg lesz hétvégén !
Majd csütörtökön jelentkezem ismét, ha nem majd a férjemet kérem irjon nektek !

Üdv: Edina
antaledi

Andrea,

Áron jobban van már?

T
timcsi8

Sziasztok lányok!!

Hát kicsit letörte a nagy lelkesedésemet a doktor bácsi, ugyanis vizsgálat után azt mondta, hogy ennek a babának még esze ágában sincs kijönni anya hasából, nagyon jól érzi ott magát...a méhszáj teljesen zárt, szóval így állunk. Amúgy Botond baba 3500gr, nem lesz egy vérszegény sovány legény az tuti...Továbbra is szorgalmasan iszom a málnalevélteát, aztán majd csak eljön az én időm is...

Zsu!

Az én szeméremcsontom is piszkosul fáj, igaz nekem már az 5. hónapban is olyan nagyon fájt, úgy kb. 2 hétig, hogy nem bírtam menni, az nagyon gáz volt....de aztán abbamaradt....ma a vizsgálat után megint elkezdett fájni...ilyenkor olyan a járásom mint egy beteg pingvinnek, akin átment az úthenger...Kép)
Azért a sok kiscsaj mellett, lesz ott márc. végén egy kissrác is...Kép))

Edina!

Mindent bele, most rajtad a világ szeme!!..Kép) szerintem most te következel, jaj de jó, lehet már hétvégén babázni fogsz!!!! Drukkolunk neked!!!!!!!

Macs!

Köszi a drukkot, mindenképpen értesíteni fogunk!!

üdv. mindenkinek

kingu
cica29

Kingu

Neked Botond első baba lesz? Választottál szülésznőt? (bocs, ha már írtad, most nem olvastam vissza)
Nekem Várnai Gabi lesz a szülésznőm, legalábbis ha minden jól megy. Mivel Alexandra a második babám, Gabi azt mondta, ne igyak málnalevél teát, mert akkor nem ér oda, ha otthonról kell jönnie a szüléshez. Kép Ákoskám nagyon gyorsan jött, és Gabi szerint Alexa még gyorsabb lesz. Kép Alig várom a csütörtöki ctg-t, mert annyi jóslófájásom van, hogy el sem hiszem, így a kiírt időpont előtt 3 héttel; kiváncsian várom, a ctg alsó görbéje milyen magasságokba fog ívelni. Kép

Zsu
tothzsuzsi

Zsu!

Igen, Botond első baba és ugye elsőnél azt mondja a nagykönyv, hogy 14-18 óra alatt lesz meg, de én nagyon sok kivételről hallottam..Kép) ÉN is abban bízom, valami megérzésem miatt, hogy hamar meglesz ez a nagylegény...!!! Szülésznőm: Király Kati, nagyon kis kedves, szimpatikus lány nem tudom ismered-e..
Ákos várja már a kistesóját? Mekkora Alexandra mit mond a dokid? Az megnyugtató, hogy villámszülés lesz, legalább nem kell sokat "szenvedni"...Kép) Te már tudod mi vár rád!!
Szóval kitartás, hamarosan túl leszünk rajta, ..mondom én aki még soha nem szült..Kép)

kingu
cica29

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 06:58-kor.
Vendég

Kingu

A dokim a múlt héten kb. 2900-3000 grammnak mondta Alexát, de mivel ő sziklaszilárdan azt hiszi, hogy végig kihordjuk a terhességet (mához 3 hétre vagyok kiírva elvileg), szerinte verni fogja a 4 kilót. Én viszont meg vagyok róla győződve, hogy a kiscsaj már csomagol Kép odabent, a beton-zárt méhszájam nem igazán jelent semmit. Ákosnál előző nap még tök zárt volt, aznap reggel is csak szűk egy ujjnyi, sőt délelőtt 3/4 11-kor is, utána viszont 3 és fél óra leforgása alatt meglett a rakéta-fiatalember!

Nem mondanám, hogy ismerem Király Katit, csak tudom, hogy ki az. Ákosnál ő is ott volt a 4 műszakos szülésznő között, de nekem nagyon ellenszenves volt. Örültem, hogy Mészáros doktor Gabit választotta! Most meg már én választottam, hogy ne bízzam magam a vakszerencsére.

A "nagykönyv" sokszor tévedhet, ami a 14-18 órás vajúdást illeti, én vagyok rá az élő példa! Kép
Ügyes legyél, aztán még az is lehet, hogy találkozunk a szülészeten!

Ákos nagyon várja már a hugicát, csak azt nem akarja, hogy kórházba menjek. Dehát enélkül sajnos nem megy. Kép

Zsu
tothzsuzsi

Szia Timcsi!

Sajnos a hörgőtágító spayt még nem tudtuk elhagyni, újra befulladt Áron.

Andrea

KépKép
Áron

Andrea,

annyira sajnálom szegény Áront.
Remélem most már gyorsan meggyógyul.

Én is rettegek, nehogy elkapjon valamit a Picur.

Ti jobban vagytok már?

Timi
timcsi8

Sziasztok,

Áronbabának: minden jókat, mihamarabb gyógyuljon meg... remélem már jobban van..azért remélem a vidámsága megmarad ilyenkor is...

Ildibaba: szülésznő kérdéskör: a Rákóczi Ágiról én is csupa jókat hallottam, állítólag nagyon profi. Én nem őt választottam, hanem egy Klári nevű hölgyet, aki nekem nagyon szimpatikus. Elbeszélgetett már velem kétszer egy egy órát és mindent elmond, lehet kérdezni, szóval úgy kezdem érteni, hgoy miért mondják, hogy ott a szülőszobán, ha komplikáció mentes a dolog, akkor fontosabb, mint a doki. Barátnőm tegnap mesélte, hogy vannak országok, ahol egyáltalán nincs is jelen doki a szülésnél, a szülésznő van és kész. persze ha gáz van jön az ügyeletes, de ennyi és kész. Szóval menj be szülőszoba látogatásra és akkor ott tudsz találkozni velük vagy legkésőbb a CTG-n, bár az már eléggé későinek tűnik.... Szóval hajrá, sokan vannak jók. És persze érdemes a dokidat is megkérdezni, hogy kivel szeret együttműködni a leginkább...

Katuc:én még nem szültem, tehát a szülészetről nem tudok semmit mondani. Csak amit láttam igy "bejáróként". Szülőszobalátogatáson voltam és nagyon szépen fejújítottak a szülőszobák.ÉN nem láttam személy szerint különbséget köztük, de ahogy olvasom van amelyik népszerűbb a többinél. Az oszály is szépnek tűnik és a személyzet kifejezetten kedves. Én is 'Tóthdokis" vagyok, de mondom még szülés elött. Igy terhesgondozásra nagyon is jó...Tényleg csak jót mondhatok róla. Hol szülted az első gyerkőcöt? Hogyhogy átpártolsz ide?

Akik a finisben vannak azoknak drukkolok, ügyesen. hajrá hajrá...

Tényleg Edával kapcsolatosan kivel kell beszélni? a saját dokimmal? szülésznővel? kell keresni egy anesztest? vagy mi a menete? én még nem tudom, hogy mi a menete egy szülésnek és én szép sorjában tapasztalok mindent, de azt hiszem ideje a szülésen is gondolkodni. Annyira zöldfülű vagyok a témában. ... Segítsetek...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok!
Ezer meg egy éve nem jártam erre, de most beleolvasgattam az írásokbaKép. Jó látni, h. sokan jó véleménnyel vannak a Kútvölgyiről! Nekem is pozitív élményeim vannak, még így műszeres befejezésKép után is. És az orvosom (Tóth dr.) után még a világ végére is elmennék! Azt hiszem ez nagy szó!Kép

Katuc!
Remélem, h. te sem fogsz csalódni!

Andrea/Áron!
Olvasom, h. Áron betegKép. Mihamarabbi gyógyulást kívánok nektek!

Lilluska!
Te csak így csendesen? Miért? (Bocs, ha hülyén hangzik a kérdés, de mivel nem tudtam visszaolvasni, így nem tudom, h. mi történt veletek!!!) Remélem, h. jó dolog miatt!!!
Lassan-lassan letelik a három hónap várakozásunk, és újra belekezdünk egy babaprojektbe. Épp ma kezdtem újra szedni az Elevitet és a FolsavatKép!

Jó egészséget, várakozást nektek:

Márti
csmarti

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, ránk fér. Most már mindhárman betegek vagyuk. A kórházban összeszedtem a hasmenéses vírust, amit Áron elkapott tőlem. Tegnap én voltam lázas, ma a ő.
Félek, hogy elapad a tejem, nem akar rendesen szopizni lassan egy hete.

Andrea

KépKép
Áron

Szisztok!

Drága Macs!

Még 1 x köszönök mindent, a sok tanácsot, a biztatásokat, és az idődet, amit sokszor rám áldoztál.
Pár napja nem irtam, mert nem akartam elkiabálni semmit, viszont nem birtam volna magamban tartani a jó hirt, de azért olvasgattalak Benneteket.
Szóval úgy tűnik, a kaki probléma mégoldődni látszik nálunk mindenféle tea nélkül.
Eddig, bár Kristóf gyönyörűen fejlődik (már 5 kiló), és makk egészséges, mégis úgy éreztem magam mint Elliot az E.T.-ben.
Ha neki rossz napja volt, vagy fájt a pocója, esetleg nem tudott kaksizni, vele sirtam én is, ha jól érezte magát, velem madarat lehetett volna fogatni.
És mivel általában minden napra jutott valami, már kezdtem azon gondolkodni, hogy kéne nekem valami homeos bogyó depresszió ellen.
Most viszont úgy érzem, kezd kitisztulni az ég felettünk...
Hálás vagyok Neked, és mindenki másnak aki segiteni ptóbált.
Remélem a pici lányod jól van, és halad az új izek megismerésével.
Nemsokára válogathat a sok finomság között.

Gumicukor!

Bocs, hogy Neked sem válaszoltam eddig.
Próbálok odafigyelni arra, hogy én mit eszem, de ezügyben is mindenki mást ajánlott.
Mindenesetre a tejet most szüneteltetem, mert tele lett a kisfiam arca, és még a feje búbja is piros pöttyökkel.

Hogy vagytok?Minden ok a babáddal?
Megúsztátok az influenzát?

Johanna!

Az én orvosom azt mondta, hogy az anesztessel mindenképpen kell találkoznom, hogy megbeszéljük az esetleges betegségeket amik gátolhatják az EDA beadását.
Ott aztán közölte is a doki a tarifát.
Én nagyon nem akartam élni vele, szerettem volna teljesen természetes szülést, de túl hosszúra sikerült.
Igy utólag viszont nagyon örülök neki hogy kaptam,mert újra képes voltam elengedni magam, és csak a légzésre ésa babámra összpontositani, ami rengeteget segitett.
Szóval, ha nem úgy alakul a dolog, ahogy elképzeli az ember, én vsak ajánlani tudom.
Persze a másodiknél is megpróbálom előbb nélküle
Nekem is azt mondta az anesztes, hogy hivjam fel, ha elindulunk, de én nem hivtam, mégis jött mikor kellett, igaz ügyeletes volt.

Azért remélem nem fog kelleni.
Sok sikert kivánok!!!
Szép, és gyors szülést!!!

Lányok!

Ha érdekel, ha nem, én leirom hogy mi segitett nekünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval, miután vagy 2 héten keresztül reggelente csak lázmérőzés után sikerült kakilnia a kisfiamnak, elhatároztam, hogy kevesebbet adok neki enni, hátha túl eszi magát.
Meg is tettem 1x, hogy elvettem tőle a cicit.
Úgy másfél órát orditott a szerencsétlen, aztán elaludt.Mikor ébredezett, bementem hozzá, és a kis öklét majszolta csendben.Szivszoritó látvány volt.
A mai napig utálom magam ezért.
Kaptam a patikában egy homeos szert ami segiti az emésztést, és testhelyzetet változtatva szoptattam éjszaka.(nekem hónaljtartásban gyorsabban jön a tejem,igy kb 2 hét kizárólagos bölcsőtartásban történő szoptatás után újra kipróbáltam, mert feltűnt, hogy kb ennyi ideje van gond a kakival).
Szóval,nem tudom melyik segitett, de azóta is alkalmazom mindkettőt.
Ja, és sokat tornáztatom minden szopi előtt.
A Kristóf meg boldog, mert annyit ehet, amennyit csak akar.
Általában a szoptatás első pár percében már hallani is ahogy rotyogtat.
Remélem nem untok még nagyon a problémáimmal, és estleg segitettem valakinek.

Mindenkinek jó éjszakát!
Utolsó idősekenek könnyű szülést kivánok!
Vagytok egy páran... Izgi!

Barbara
santha

Andrea!

Én is mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!!
Ne félj, nem fog elapadni a tejed, meglátod minden rendben lesz és hamarosan visszatértek a régi kerékvágásba!!!

A legjobbakat nektek

kingu
cica29

Szia Andi!
Próbálj fejni, hogy fennmaradjon a tejtermelésed.
Jobbulást Nektek!

Barbara
santha

Andrea, jobbulast

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 06:58-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 06:59-kor.
Vendég

nekunk vannak ragyak, de nem sok...szerencsenk van?

Kép
babarozsa

Szaisztok!

Andrea! Kép Jobbulást Áronnak!!! Tejcsi ügyben csak annyit, hogy betegen a felnőtteknek sincs olyan étvágya, mint egészségesen, tehát érthető, hogy Áron sem szopizik olyan lendülettel. Ne aggódj, majd bepótolja. Az elapadástól ne félj, ha megjön az étvágya ugyanúgy fel tudod tornászni a tejmennyiséget, mint egy esetleges növekedési ugrás esetén. Ilyenkor, ha éhes 2 óránként, de ha szükséges gyakrabban is, tedd mellre, és akkor minden helyre fog állni! Kép

Lilluska! Kép Irigyellek, hogy még egy manót be tudtok vállani harmadiknak.. Kép Én szeretnék egy egész focicsapatot (hahaha) de a mai magyar viszonyok mellett még kettő manó bevállalását is merészségnek tartom.. Kép

Barbara! Kép Ne fényezz ennyire, mert elbízom magam!KépKépKép Azért kösz, jól esik Kép Kérlek ne köszönd meg többször, inkább majd tedd azt amit én is, hogy segíts később azoknak a mamiknak, akiknek szüksége van rá! Kép Nagyon örülök, hogy most jobban van Kristóf, tudom milyen fantasztikus érzés az! Kép
Nálunk a végső megoldást a Cebion cseppek elhagyása jelentette, de ez mindenkinél más, hiszen minden baba egyéniség, mindegyik kismanó másra érzékeny. Kép
Ragya: nem feltétlen kajakiütés okozza, hanem lehet, hogy az anyai hormonok miatt van, amik átkerülnek a baba szervezetébe a szoptatással. (előfordulhat, hogy a lánybaba pl: "menstruál", kis véres folt van a a pelusban, vagy hogy akár a fiúbaba melléből tejcsi folyik, pont a fenti ok miatt.)
Kaja: Pont azért nehéz jó listát találni, mert minden baba másra érzékeny. Ha úgy érzed valami után rosszabb lett a pocakfájás, vagy a kaki, akkor 4-5 napig hagyd el azt az ételt, majd utána egyél ismét, és ha ismét gond van, töröld az étlapról egy pár hónapig.. Kép Kép Kép

Márciusi mamijaink! Kép CSak ne akarjátok siettetni a drága kis manókat, hadd nőljenek, fejlődjenek, erősödjenek minél tovább a pocakban. Az őszibabásoknál volt egy két anyuka, aki alig bírta kivárni a baba kibújását, pedig nem "késtek" sokat, de azok a babák most pl. 5 hósan annyit tudnak, mint a 6 hós manók, pedig az én babusom is csak 3 héttel korábban bújt ki.
Türelem, nekik bent a legjobb, és én hiszek benne, hogy a gondolataitok nagyon befolyásolják a kicsik "kibújási" vágyát! Kép

Puszi mindenkinek, kerüljétek és az influenzásokat! Kép

Macs
maccs

Judit!

Mi volt a szerdai csipőszűrésen?
Minden rendben van a Lilivel?
És Te? Voltál kontrollon?
Képzeld, tegnap felavattuk a babakocsit.
Nagyon élveztem. Remélem ma is ki tudunk menni a déli szopi után, nem fog fújni a szél.
Irj, minél előbb, hogy hogy vagytok!

Puszi: Barbara
santha

Andi,

nagyon szorítok nektek. Gyógyuljatok meg mihamarabb.

Én is féltem Márkot.

Jani ma hoz haza maszkokat, azt momdta ő is azt fogja itthon hordani, mivel a munkahelyén is terjed a betegség.

Jobbulást.

Timi
timcsi8

Maccs,

Egyet ertek Veled Kép Nekunk meg van ket hetunk, de en folyamatosan arra gondolok, hogy minnel tovabb maradjon bent a kis draga. Lesz eleg ideje idekint, nem igaz? Kép Elvileg marcius 25-re vagyunk kiirva, az pont husvet pentek, de nem bannam, ha a nyuszi hozná a babát Kép

Johanna, nekem is az aneszteziologust kellett megkeresnem, vele kellett egyeztetnem EDA ugyben, es nekem is megmondta a tarifát. En remelem, hogy nem lesz ra szukseg, azzal meg kicsit gondban vagyunk, hogy ha megsem kell, de berangatjuk, akkor mennyit "illik" adni... vagy ha ugyeletes, akkor ugyannyi a tarifa mintha berangatnánk szabirol...? Szoval en abban remenykedem, hogy be sem kell hivni. Bar ő azt kerte, hogy a szulesznovel egyutt ot is hivjuk, ha indulunk a korhazba, de asszem en csak akkor fogom hivni, ha mar megvizsgaltak, es azt mondjak, hogy meg soká lesz baba... Lehet, hogy mire beérunk már nem is kell az EDA... Majd meglatjuk... Minden esetre egyeztess az anesztes orvossal.
carezza

Szia Barbara
Igen voltunk tegnap,hála istennek minden ok a Lilivel,nincsen semmi elváltozás a csipőjén.A vizsgálat gyors volt kb 1perc, persze szegény zokogott a végén amikor a doki elkezdte hajlitgatni a lábát,de legalább megnyugodtunk.Nekem ma kellett volna Vidához mennem a rendelőbe, de nem tudtam kire hagyni a Lilit, igy jövőhét lesz belőle.Remélem nem fog érte leteremteni.
Olvastam az egyik leveledben, hogy a Kristóf már 5 kg.Ez igen, nagyon szépen gyarapszik.A lili 49oog.Mikor szopisztatod utoljára este?És mikor eszik éjszaka?
Ismered az Engeleiter kenőcsöt?Popsira használom
nagyon jó.Kakaóvajat tartalmaz.még soha nem volt piros a popoja.Sőt ezt használom az arcocskájára is.
Ma én is kint voltam,nagyon jol esett,szépen sütött a nap.Remélem a hétvégén már jobb idő lesz.
puszi judit
mirror

Szia Lilluska!
Nem tudtam, h. te most még nem vársz babát. Azt gondoltam, h. az utolsókat rúgod nagypocival, amikor utoljára erre jártamKép. Szerintem jó, h. tapasztaltként itt vagy! Én sem hagytam ott a nyári topicot, sőt már személyesen is találkoztunk egymással. Nagyon klassz volt! Örülök, h. vállaljátok a következő babát isKépKépKép!!! Mi is beszélgetünk már a harmadikról, de először a másodikat kellene összehozni, kihordani, megszülni, nevelgetni egy kicsit, és akkor jöhetne egy újabb kistesóKép! Hát, Isten segítsen bennünket mindannyiónkat!!!

Szeretettel: Márti
csmarti

Szia Judit!

Örülök hogy minden ok.
Küldhetnél új képet a Liliről privátban, hogy lássuk, mekkorát nőtt.( d_and_b@freemail.hu )
Kenőcs:gyógyszertárit használunk, a Bartos irta fel, tégelyben van, de nem tudom, hogy ez az Engeleiter féle-e?!!
Pont most gondolkodtunk rajta, hogy mit kenjünk a kis arcára mikor kivisszük.
Hétvége 5, hétfő 8 fok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Állitólag...
Az utolsó szopit nem tudom neked megmondani, mert még semmiféle napirendünk nincs kialakulva, kész káosz uralkodik nálunk, ahogy éppen kedve van aludni, úgy alakul a napunk, de a fürdés utáni szopi után ált.6 óra múlva ébred megint, azt követően pedig 3, vagy 4.
Próbáltam felfedezni valami logikát a napi ritmusában, hogy tudjak tervezni, és rendszert vinni az életébe, de nem sikerült.
Ma pl. reggel 10 és este 9 között összesen 3 órát aludt, azt is 2 részletben.
Nálatok hogy alakulnak a napok?
Csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek, vagy ez még természetes ilyenkor?
Várom a képet, ha van.

Pusszancs:Barbara
santha

Carezza, Johanna!

Amikor én szültem, pont ügyeletes volt az altatóorvos, mégis ugyanannyit kért mintha külön bejött volna.
egyébként 1-2 ujjnyinál köti be, úgyhogy ha esetleg nem lesz villámszülésetek akkor ráértek kipróbálni hogy birjátok-e nélküle.
Szerintem nem árt felhivni mikor indultok, attól még nem feltétlen kell végül behivnotok, de akkor legalább biztos hogy ráér, ha mégis szükség van rá.
Én annyira nem akartam EDA-t, hogy nem hivtam, úgyhogy szerencsém volt hogy nem bulizott éppen valahol, mert végül nagyon jól jött.
De remélhetőleg gyors lesz a babátok, és könnyen kibújik majd.
Szoritok!
Ne felejtsetek el tájékoztatni bennünket miután megérkeznek!

Mindenkinek jó éjszakát!
Barbara
santha

Koszi Santha a tanacsokat. Irunk mindenkeppen, ha vannak fejlemenyek Kép

Jo hetveget mindenkinek!
carezza

Szia Judit!

Jövőhéten nekem is aktuálissá válik a 6 hetes kontroll.
Arra gondoltam, ha megint nem lesz segitséged, mehetnénk együtt.
Engem úgyis elvisz a férjem, és persze visszük a Kristófot is,jöhetnél a Lilivel együtt.
Virusmentesek vagyunk.

Szia: Barbara
santha

Sziasztok!

Carezza,arra gondoltam ha jó viszonyban vagy a szülésznövel megkérdezheted töle mi van ha mégsem kéred az eda-t és bejön a doki, szerintem ö már biztos találkozott ilyen esettel.
Én tegnap és ma is voltam ctg-n, mert tegnap Dorka pulzusa túl magas volt. ledöntött a virus a lábamról, lázas lettem és ez befolyásolta öt is. Irt fel a dokim antibiotikumot a Dorka védelmében. Mára rendben volt minden, különösebbet nem produkáltam, meg sem vizsgált igy fogalmam sincs haladok e szüles felé, elvileg 6 napom van.Ha jol érzi magat maradjon nyugodtan, legalább és is kikúrálom magam, nem egy maszkos anyukval találkozik ha kibújt :-)

Jó hétvégét mindenkinek!
Edina
antaledi

Santha
Gondolom most 6 hetes körül van a babád. Azok a pöttyök anyetejes pöttyök, minden babánál előjönnek, akit anyatejjel táplálnak, néha ronda, de elmúlik magától, nem kell semmivel kenegetni. az én 6 hetes fiam is anno úgy nézett ki, mint egy pubertásba lépett kamasz. Kép
Homeos bogyó van ilyen depire, szorongásra, félelmekre, Aconitum Napellus a neve. Ártani nem árt, szopi is mehet vele. Próbál meg a felhős időszakodban vmi szépre gondolni, ami átéltél korábban és relaxálhatsz is, és a lényeg, hogy ne zárkózz magadba, hanem beszél, beszélj róla!!!! az nagyon fontos!!!

Mi most betegek vagyunk, nátha, köhögés, torokfájás, de nem annyira komoly. itthn voltam én is danival. szerencsére a homeopátia nálunk nagyon bevált, a drnő egyből azt is írt fel, Dani szívesen be is veszi őket.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Barbara,

örülök, hogy minden rendben van a kis Kristóffal. Egyébként most böngésztem a neten és az egyik baba-mama oldalon olvastam, hogy ha pár napig (ők max. 5-öt írtak) nincs széklete az újszülött babának, nem kell megijedni, ez csak azt jelenti, hogy teljes mértékben hasznosítja az anyatejet. Arra az esetre, ha az 5. napon sincs kaki és láthatóan fáj a hasa, ők glicerines kúpot javasoltak. Ezt szerintem a mamának kell eldönteni, hogy mit tart a legjobb megoldásnak.

Szép hétvégét nektek, hátha most már kiderül az idő!

Ildi
ildibaba

Sziasztok lányok!

Gumicukor, azt hiszem vége van a pöttyös időknek, de azért még egy hétig hanyagolom a tejet, biztos ami biztos.
Igen , tegnap volt 5 hetes a Kristóf.
Leginkább én is a homeopátiát erőltetem.

Jobbulást a Daninak, remélem mihamarabb meggyógyul.

Ildi,lekopogom, de pár napja úgy tűnik, hogy rendeződött a kaki ügy.
Most megint 6-7/nap!!!!!!!!
Köszi az együtt érzést!

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Barbara
santha

Lányok,

amikor 2-3 hetes volt a babátok mennyit evett szopizásonként? Mennyit nőtt egy hét alatt?

Én egy kicsit kevesellem Márk szopimennyiségeit.

Köszi: Timi
timcsi8

Sziasztok,

Köszönöm az Edával kapcsolatos válaszokat.... És fájdalmas ez a dolog? vagy milyen érzés? Egyáltalán mit érez az ember beadáskor és a szülés alatt? Tényleg sokkal könnyebb igy szülni? És utána vannak különlegességek amiket be kell tartani az EDA miatt? Én még nem tudom, hogy szeretnék-e... szerencsére egy eléggé jó barátunk anesztes a kórházban. Igy talán vele kéne felvennem a kapcsolatot.. De annyira nem tudok a dologról semmit. Utána kéne olvasnom...

Lilluska: hát nem pihentem túl sokat, de szerencsére minden okés. Söt talán egy kicsit túl is hajtom magam. Vissza kéne magam fogni, mert már én is érzem a teljesitésem határait. Nálatok is minden rendben?

Áron: jobbulást Néked és a babócának is. Tej miatt ne aggódj.

Márti: jó téged itt is látni. De inkább gyógyulj.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Timi!

A Kristóf nagyon falánk, igazi kis bélgép.
Amikor ő volt 2-3 hetes, megevett 100-120 grammot
egy evésre, igaz ő csak 3-4 óránként szopizott, éjjel meg 5-6 óránlént, igy összesen 7x evett naponta.
A doktornőnk ezt sokallta, azt mondta, hogy ne adjak neki többet 50-70 grammnál, szerinte az elég.
Én persze adtam neki, amennyit kért. Nem igazán tudom, hogy mennyit `kellene` enniük, megjegyzem szerintem senki sem tudja, mert nekem minden doki mást mondott. (3-tól kérdeztem meg ugyanezt)
Szerintem a babád tudja, hogy mennyire van szüksége.
Mivel mi a mási végletbe tartozunk, lehet, hogy nem nekem kellene tanácsot adnom, de azt mondják, ha van napi5-6 pisi pelusa, akkor eleget eszik.
Én kb egy hete abbahagytam a szopizások mérését, mert már az őrületbe kergetett, mindig azon aggódni, hogy mennyit fog mutatni.
Azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Persze, mondom, nálunk pont a forditottja a helyzet.
Azért remélem tudtam valamit segiteni.

Kellemes napot mindkettőtöknek: Barbara
santha

Szia Johanna!

Nekem egyáltalán nem fájt az EDA beadása, sőt mire odáig jutottunk, már az sem érdekelt, hogy a gerincemet szúrkálják, mert eléggé kimerült voltam.
Az összehúzódásokat továbbra is éreztem, de már nem fájtak.
Ami rossz volt, hogy attól kezdve nem tudtam felállni, mert kimentek alólam a lábaim.
A tolófájásokat már rendesen éreztem, bár nekem a kitolás szó szerint megkönnyebbülést jelentett.
Nem tudom milyen lett volna nélküle, de igy tényleg élveztem.Persze nem fizikálisan, hanem a tudatot, hogy végre tehetek a piciért én is valamit, és nemsokára megláthatom őt.
Igy egyáltalán nem fájt a foltozás sem.
Utána nem kelhetsz fel egy pár órán keresztül, nehogy eless,ás engem akkor már zavart a tű a hátamban (nem tudtam tőle hátradőlni), de az már semmi.
Azért beszélj az anesztes ismerősöddel.

Mikor lesz a nagy nap?

Kellemes napot!

Barbara
santha

Szia Johanna!
Nekem sem fajt az EDA beadasa, nekem is megvaltas volt az erzes amit nyujtott foleg miutan 12 oraja vajudtam, aminek az utolso 2 oraja borzaszto volt,akkor erztem azt hogy mar nem birom tovabb kulso beavatkozas nelkul (termeszetesen a szulesznommel megbeszeltem, hogy milyen stadiumba kell eljutnom, hogy beadhato legyen az EDA.)Az EDA beadasat kovetoen tenyleg 100%-an tudtam figyelni, koncentralni a picim szuletesere.Viszont a kitolasi szakasz nalam 1/2 1 ora volt,ekkor mar nem voltam elerzestelenitve (ez az EDA lenyege,hogy a kitolasi szakaszban mar nem adagoljak, mert igy tudod erezni a fajasokat)es ekkor mar rettenetes fajdalmaim voltak.Nehezen szultem meg a kislanyomat, ami valoszinu a fejmerete miatt huzodott el.De en ugy gondolom, hogy jol dontottem amikor kertem az EDA-t, mert igy reszese lehettem 100%-an a kislanyom szuletesenek.Bar, ez nem fugvenye, de nekem nem volt gatmetszesem, ami plusz novelte a pozitiv elmenyeimet a szulesemmel kapcsolatban
Judit
mirror

Santha,

köszi a választ. Megnyugtató volt. Kép

Márk átlag 50g-ot eszik egy szopira, és napi 6-szor eszik. Pisi, kaki van bőven.

Ezek szerint nincs gond. Kép

Timi
timcsi8

Szia Judit!

Megkaptad az e-mail-em?
santha

Sziasztok,

Köszi az Edás válaszokat. És mikor veszik ki a fránya tűt a hátamból? Néhány órát még bent van? És tényleg mikor jön vissza az élet a lábaimba? nem olyan, mintha lebénult volna? én ettől teljesen parázok? Meg van neki kockázata is? Ez csak kérdés...

Kivel kell először beszélni? A saját dokimmal? vagy a szülésznővel és aztán az anesztessel?

Más: valaki hallott már a köldökzsinórvér levételről? őssejtek? vagy miről.. Mármint én már sokat hallottam, de nem tudom, hgoy ezt érdemes-e megcsinálni vagy sem?

Nekem még messze a nap... Júniusra vagyok kiírva. de vészesen közeledik és semmit sem akarok az utolsó percre hagyni..

Köszi JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Timi!
Áron is 50 gramm köröl evett hétszer naponta.
Szerintem fontosabb hogy a heti gyarapodás meglegyen. Ha jó tápláló a tejed, akkor kevés tejcsi mellett is jól fog hízni.

Johanna!
Mi vetettünk le köldökzsinórvért és a Krio Intézetben tárolják. Én nem vagyok meggyőződve arról hogy érdemes, de arról sem hogy nem. Ez a férjem döntése volt, ő hisz benne. Remélem nem lesz rá szükségünk.

Tegnap kaptam 2 liter infúziót, mert már nagyon kiszáradtam a hasmenéstől és a szoptatástól, miközben már a víz sem maradt meg bennem. Ma már jól vagyok és tejcsi is van bőven Kép

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

A barátnőm készül a Kútvölgyiben szülni, de a kiszemelt doki nem vállalta, mondván tele van (dicséretes dolog!). Azt javasoltam neki, hogy inkább szülésznőt válasszon, akivel jól kijön, és maradjon az ügyeletesnél. Hajlik erre, viszont nem ismeri a szülésznőket.

Ti kivel szültetek, kivel hogy voltatok megelégedve? Mármint a szülésznők érdekelnek, nem a dokik. Lennétek olyan kedvesek, hogy leírjátok? Ha nem itt, a mail-címem a profilomban van.

Köszi szépen,
Szilvi
h_szilvi

Szia Barbara!!

Ha jól olvastam a régi hozzászólásoknál akkor nem sikerült a saját dokidnál szülnöd hanem egy másiknál. Én csak reménykedem, hogy mi kibírjuk még ezt a hetet, mert engem nagyon megnyugtatna ha a saját dokimnál szülnék. Lenne még pár kérdésem evvel kapcsolatban, tudnál nekem adni egy mail címet? Az enyém: iriminage@freemail.hu

előre is köszi a segítséget
remélem jól vagytok.....

üdv.,

kingu
cica29

Szisztok! Kép

Barbara!
Boldog névnapot Kristóf babának! Kép

Timi!
Szopi! Minden gyereknek mások az igényei, általában azt szokták mondani, hogy a testsúlykilókra egy nap 150ml tejcsinek kell jutnia, akkor rendben van. A havi gyrapodás az első 4 hónapban 200 gr körül már jó. Kép
Tejcsi növelésre van homeós bogyesz: Urtica Urens CH5. De ha több folyadékot, csipkebogyó teát iszol az is segíthet.

Annak ellenére, hogy a szopis tanácsadók szerint nincs "erősebb" vagy "gyengébb" tej, szerintem ez nem igaz, vannak tápanyagdúsabb és szegényeb tejű mamák, lehet hogy neked az előzbe tartozik a tejcsid. A manókák tápanyag igénye sem egyforma, hízára való hajlama sem, úgy szerintem addig amíg nem látod rajta, hogy éhes, addig ne aggódj!
Puszi:Macs
maccs

Edina,

Drukkolok nagyon, remelem bent marad a baba amig jobban leszel. En is tiszta influenza voltam, es azon aggodtam nehogy igy szuljunk, de szerencsere kilabaltam belole. Nekem a vernyomasom nem volt tokeletes, tegnap vagy otszor megmertuk mire normalis erteket mutatott, ugyhogy naponta mernem kell, es jelentkeznem, ha magas az also ertek. En sem kaptam ujabb idopontot, mert elvileg mar csak 10 napunk van. Kivancsi vagyok megvarja-e a baba a horoszkóp fordulot Kép

Johanna,

EDA ugyben en az orvosomat kerdeztem, es ő iranyitott az anesztes orvoshoz.
Őssejtet mi is vetetunk le, de ezt is kerdezd meg a dokidtol, hogy mit gondol rola. Mi is, meg a doki is ugy voltunk vele, hogy "jo ha van", de annyira még nem gyakorlat ez az ossejttel valo gyogyitas, de nem tudhatjuk milyen utemben fog fejlodni az orvostudomany. Adja ez eg, hogy sose legyen ra szukseg...

Lenne kerdesem azokhoz az anyukakhoz, akik alapitvanyi szobaban voltak: Ha jonnek latogatni, akkor a latogatok oda siman bemehetnek, vagy a noverek szolnak, hogy jott valaki hozzank? El szeretnem kerulni, hogy barmikor barki rank nyisson, mondjuk mikor eppen a szoptatassal bénázok...
Koszi elore is az infot... Kép
carezza

Én EDA és mindeféle fájdalomcsillapító nélköl szültem, de a kitolás nekem is inkább már megkönnyebbölés volt, csak úgy sodort magával a testem, kicsit olyan, mint a hasmenés, mégha furán is hangzik, de nem nagyon lehet ellene tenni, a baba - legalábbis az én fiam - jött kifelé, mint a hétfájdalom.
A varrást sem éreztem, előtte kaptam érzéstelenítő szurit, amiből csak az első picike szúrást éreztem, de magát a varrást egyáltalán nem.

Johanna
mi is gondolkodtunk a köldökzsinórvér levételén. kb. 300ezer FT! Beszéltünk erről a dokinkkal is, aki nem beszélt le róla, de nem is volt túl jó véleménnyel Czeizel ötletétől. végülis nem vetettük le. igazából talán azért nem, mert mindkettőnk családjában visszamenőleg semmi olyan genetikailag öröklődő betegség nem volt még, hogy nem láttuk értelmét.
Itt olvashatsz:
www.ossejtbank.hu

Carezza
én alapítványiban voltam, 2 személyesben. bárki bármikor bejöhetett, de a szobatársamal megbeszéltük, hogy kinek mikor jönnek, hogy a szopinál ne legyen gond. de ennek jobban örületem, hogy a férjem bármikor jött, megfoghatta a kisfiát és nem csak fél óra állt rendelkezésére, vagy az üvegablak mögötti kuksi. utolsó előtti nap a szonatársamat már hazaengedték, nem is jött 1 napig újabb szülőjelölt, és akkor szinte egész nap hármasban voltak.
megyek, mert jön a törpi az alvásból
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Őssejt levétel: A napokban láttam róla pont egy riportfilmet, hogy Magyarországon ez sajnos még nagyon kiscipőben jár.

Először is pillanatnyilag csak a leukémiás kisbetegeknél tudják felhasználni. Ehhez viszont már nem csak a köldökvérben levő össejteket tudják felhasználni, hanem most már ki is tudják bizonyos módszerekkel termeltetni a szervezettel.
A rákos betegségeknél az a probléma, hogy ha valaha meg is tudják oldani, hogy haszálható legyen, a genetikailag kódolt hajlam a rákosodásra a születéskori őssejtekben is benne van.

Külföldön sokkal csekélyebb térítés ellénében, de központi bankban tárolják a köldökzsinorőssejteket, ezek donorbankként szolgálnak, és egyezés esetén le lehet kérni más kisbetegek számára is segítségként. Így már magyar leukémiás gyermekeket is gyógyítottak külföldi donor segítségével.

A magyar cégekkel az is a probléma, hogy relatív magas összegért cserében kétséges, hogy mire fel kellene, és tudományosan fel is tudják használni a köldökzsinorvért, addig még működni fognak-e, megfelelően tárolják és kezelik-e a letétet. Persze, ha szerződést kötöttél, hogy ők természetesen ott lesznek, és tárolják, de mégsem teszik meg, beperelheted őket, de kérdés, hogy mire mész a kártérítéssel, ha tényleg fel kellett volna /és tudták volna/ használni, de a cég hibájából nem lehetett, megnyugtat-e, ha a bíróság esetleg kártérítést ítél meg neked amiből gyönyörű sírkövet lehet csinálni. (Bocs, lehet hogy ez kicsit drasztikus, ezek csak azok a rizikófaktorok, amit érdemes mérlegelni, ha az ember ilyen összegeket szán arra, hogy ezt megtegye...)

Ugyanakkor, mi van, ha én skuherákoskodtam, nem vetettem le, de később jó lenne, hogyan számolok el a lelkiismeretemmel??
Szerintem ez momentán egy nagyon szubjektív döntés.

Én végül képtelen voltam kigazdálkodni a pénzt rá, szerintem nagyon nagy összeg.
Jut eszembe, hogy oldják ezt meg a császármetszésnél?

Bocs, hosszú voltam.

Pusz:
Macs
maccs

Sziasztok!

Még itthonról jelentkezem, semmi jele hogy Dorka ki akarna bújni, elvileg 2 nap van hátra a kiirt idöponttól. Csütörtökön reggel megyek ctg, uh,doki vizsgálatra, kicsit furcsa már ez a bizonytalanság. Pedig itt a jó idQ, én meg biztos voltam hogy szülök is vele. ezek szerint még jól érzi magát odabent.Lehet hogy bevárlak benneteket lányok!
A náthám szinte rendbejött, már az sem lehet akadály!
Szoritsatok !
Üdv: Edina
antaledi

Szia Edina, orulok, hogy rendben van a nathad. Okos ez a baba, tudta, hogy varni kell egy picit. En szerdan meg szombaton megyek be, de majd erdeklodom rolatok a dokinal Kép

A vernyomasom egyebkent tok jo, megmertuk ma haromszor is, ugyhogy sztem azert volt annyira rossz, meg egesz nap rohangaltam...

Őssejt témaban:

Gumicukor, nem tudom, Ti hol inteztetek, de mi nem 300, hanem 140 ezret fizettunk, amiben benne van a szerzodeskotes, a "szerkezet" (flaska stb) plusz egy éves dij. Mi a Krio-val kotottunk szerzodest, a doki azt mondta, ok a legmebizhatobbak. A tarolas meg Budapesten, illetve a miskloci hematologiai intezetben van, sztem azzal nem lehet gond. Persze ahogy Maccs is irta pereskedni lehet, ha gond van... De remeljuk sosem lesz szukseg az ossejtekre....
carezza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: