A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Doris

Köszi, imádom az optimizmusodat, csak most mindent olyan sötéten látok. Az a jó, hogy ez azért elõbb vagy utóbb elmúlik. Remélem elõbb.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Caldea! Nagyon szorítok a sikeres lombikért!+++++++++++++
Ezt a hiszteroszkópiát hogyan végzik?
Edelweiss! Szerintem egyáltalán nem vagy undok!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Sziasztok!
Már olvasgatlak benneteket pár hete, de csak most vettem a bátorságot, hogy beálljak közétek. Hátha nem is fogadtok be, hiszen én még csak a 8. ciklusomat taposom.El is szégyelltem mgam egy kicsit, hiszen van köztetek aki már sokkal elöbbre jár. Én meg néha úgy érzem már most, hogy több ciklust már nem bírok ki. Persze mindig összeszedem magam, de néha nagyon nehéz. Szóval irigylésreméltó kis társaság vagytok, biztos sokat tudtok egymásnak segíteni. Magamról annyit, hogy 33 éves Budapesti lány vagyok. Egészségügyben dolgozom, ráadásul pici babákkal,ami nagyon klassz, de néha meg fájó tud lenni, mert már nekem is hiányzik egy csöppség. Meg már nem is vagyok olyan fiatal. Engem már félig meddig kivizsgáltak,de ahová csak nyúltak baj derült ki, nem komolyak, de összeadva õket már elég aggasztó a dolog.Hát röviden ennyit magamról,nem akarlak benneteket untatni.Egy dolgot áruljatok nekem el! Mi a az a maca? Sokat törtem rajta a fejem, de nem jöttem rá.
Sziasztok!
Pocok

EdelweissKép
Tuti elöbb fog elmúlni a dologKépKép
Képzeld most beszéltem egy ismerõsömmel!(45 éves férfi) Az történt vele, hogy Karácsony elött 2 héttel rosszúl lett otthon, szúrt az egész bal oldala. Mentõt kellett hívni mert komolynak tûnt a dolog. Azt mesélte, hogy a vizsgálatok másnapján hivatja õt egy orvos aki a kezében tartja a lázlapját. Kérdezi tõle: "Maga miért nem kezeltette a magas vérnyomását?" Erre Õ: "Nem is tudtam, hogy magas a vérnyomásom!" Doki: "Tudja, hogy a szívének bal kamrájában nem megfelelõ a pumpálás és ez igen igen veszélyes, hamarosan meg kell operálni"! Ismerõsöm: "Nem tudtam róla de eddig makk egészséges voltam"! Erre a doki: "Hogy hívják magát?!" Jaj, ez nem is a Maga korlapja!!!" Kép
Még jó, hogy nem a mûtõasztalon derült kiKépKépKép

Tudom, hogy ez most sovány vigasz, de gondoltam megosztom Veled hátha felvidulszKépKép

Puszi: Doris
doris

PocokKép
Légy üdvözölve a körünkbenKép Gyere ide bátran, Veled is szívesen "társalgunk"Kép Nem könnyû Neked sem és nem nézünk ám senkire sem ferde szemmel mert korábban, vagy késöbb kezdett ebbe az ádáz küzdelembeKép!!
KitartásKép
Azért 33 évesen még nem vagy öreg "nyanyóka"KépKép!!

doris

Üdvözöllek Pocok a körünkben!

Örülök, hogy ránk találtál, és ne gondold hogy itt a te 8 hónapod "kevés". Mindenki problémáját komolyan vesszük és igyekszünk segíteni legyen az egy tüsszentés egy enyhe fuvallattók kezdve sajnos egészen egy társ elvesztéséig.
MIlyen osztályon dolgozol kisbabákkal? És mik konkrétan a probléámáid?

A Maca Vibe egy természetgyógyászati készítmény, kapszula macskakarom gyökérbõl amit már a perui indiánok is használtak, pl. a házipatika honlapján taláhatsz róla egy cikket. Sok mindenre jó, de az a bajom, hogy én még nem találkoztam olyan orvossal aki ismerte volna és véleméynt tudott volna róla mondani.

Most sietek, holnap folytatjuk. Irjál még magadról:

Marcsi
Marcsi

Edelweiss!

Csak csatlakozni tudok az utolsó hozzászólásodhoz.

Marcsi
Marcsi

Caldea Kép!
Hova jelentkeztetek lombikra? Mikorra van idöpontotok? ÚÚÚÚÚÚÚgy érdekel.

És tényleg mi az a hiszteo..... valami? Az is olyan lapar szerü valami?

Pocok,
Üdv, jó, hogy rávetted magad az írásra. Mesélj, mi mindent találtak nálad? Tudod ha elmondod a tapasztalataidat abból mi okulunk és mégtöbb infóra teszünk szert, ami nem árt! Hova jársz orvoshoz?
Moni
mj

CaldeaKép
Nagyon szorítok Nektek, biztosan izgultokKép Egy ismerõsöm hosszú, több évig tartó próbálkozás után mesélte, hogy megkapták az idõpontot az elsõ lobik-raKép Képzeld! Elötte egy héttel kiderült, hogy terhes lettKépKép Vannak még csodák, csak hinni kell bennükKép Most 2 éves a kisfia és egy igazi kis "ördögfióka"! KépKép
A részletek engem is érdekelnekKép

doris

PocokKép! Üdv körünkben! Hát persze, hogy befogadunk!!! Bár, ha igazán jót akarok Neked kívánni, akkor azt mondom, hogy ne nagyon szokj meg itt nálunk, hanem minél elõbb költözzön be a pocódba egy kisbabaKépKép!
Mesélj még magadról!

Pusz mindenkinek, Sien.
Sien

Sziasztok!
Hát veletek tényleg nem nehéz szóba elegyedni!
Máris otthon érzem magam.
Edelweiss!
Kérlek vegyél fel a listára!
8c 25 cn.

Doris!
Ha a koromat veszem, akkor még tényleg nem vagyok nyanyóka, de azt tudjátok, hogy aki 35 év felett szüli az elsõ babáját az már "késõi elöszörszülõnek" számít?
Marcsi!
Köszi az infót a maca-ról, majd utánaolvasok.
Egy budapesti kórház újszülöttosztályán dolgozom, ahol egészséges újszülöttek és koraszülött babák is vannak.
A problémáim a következõk!
1. Nem jó a tüszõérésem. Closty-vel is csak 17-18 mm-es tüszõim vannak.
2. A jobb oldali petevezetékem el van záródva, és pechemre az ellenoldali petefészkem mûködik gyengébben.
3. Hormonvizsgálatokkal kiderült, hogy a pajzsmiriygemmel baj van, mostmár szedek rá gyógyszert, de idõbe telik míg rendezõdik.
4.A méhnyálkahátyám se az igazi, ciklus közepére csak 4-5 mm-re vastagodik meg.
5. Na és az orvosom szerint a legnagyobb baj a fejemben van, mert szerinte amíg ilyen görcsösen akarja az ember, úgyse sikerül. Na dehát hogy lehet ezt nem akarni görcsösen, mikor már annyira akarom?

Móni!
A legfontosabbakat leírtam már magamról. Kiegészítés: a féjem a nõgyógyászom a II.sz Nõi klinikán! Nem mindig elõny!

Puszi mindenkinek!

Pocok
pocok

Nagyon erdekes tema az amirol Edelweis irt, neha en sem tudom, hogy oruljek vagy irigykedjek egy ilyen hirnek. Probalom mindenesetre felkesziteni ra magam, hisz mint mostanaban kiderult ket baratnom is probalkozik ugyanugy egy eve mint mi. Allandoan azon gondolkodom azota, hogy hogy viselem majd ha megtudom nekik mar sikerult nekunk meg meg mindig nem, vagy epp forditva, nem merek majd odaallni elejuk es megmondani. Nehez ez az biztos. Bar a szulokkel is nehez lesz kozolni. Igaz a nagymamam mar nagyon varja a dedunokat erdeklodik is tapintatosan meg a ferjem nagynenje is tud mindenrol, csak hat a szulok akik meg mindket felrol 48 evesek nem igazan kepzeltek el ilyen hamar a nagyisagot. Picit felek tole, hogy fognak reagalni, de bar csak ott tartanank mar!
Nalatok ki tudja, hogy probalkoztok?
Edina
edina

Sziasztok Lanyok!

Koszonom a hommel kapcsolatos valaszokat. De mar en nem ertem ezt az egeszet. Ha a tuszorepit megelozo ejszaka probalkozunk, akkor sem sikerul, ha 2-3 nappal elotte, akkor sem. Miert van ez?!!

Ujpocok!
Udv a fedelzeten!
Jo lehet, hogy a Ferjed a nogyogyaszod...
Legalabb 100%-ban rabizhatod magad.

Beszti!
Koszi az elemzest! Olyan kedves Toled, hogy mindig megvigasztalsz es segitesz nekunk.
Nagyon jo erzes lehet, hogy egy babuci van a pocakodban!
Minden jot, jo egeszseget kivanok Nektek!

Altalaban a 20-23.napon szokott lenni a tuszorepim. A 18.napon levo 37.55 es a 33.napon 38.1 eleg fura.
Szerinted mire vall az, hogy a ciklus elso feleben ennyire ingadozott?

Moni!
Hormonvizsgalatra mar en is gondoltam, de meg nem jartam utana, hogy mennyibe kerul itt kint es mi a modja.

Kamilla!
Mi is szedjuk a Macat a Ferjemmel, es latod, meg mindig semmi. Es nekem sem roviditette le a ciklusomat. En most semmiben sem bizom. Nagyon szomoru vagyok es annyira faj, hogy meg mindig nem sikerult.
Annyira vagyom mar egy babara...

Na de nem kesergem tovabb...
Mindenkinek minden jot es egy egeszseges babucit!

Puszi,

Edus
Edus

Ja, ezt elfelejtettem. Szerintetek mi okozhatta azt, hogy a menstruacio elott egy hetig gyenge barna verzesem volt, a hom pedig magas?

Puszi,

Edus
Edus

Kedves Ujpocok!

Az nagyon jo, hogy nogyogyasz a ferjed, hiszen jo kezekben vagy Kép igy biztos hamar rendezodnek majd azok a problemak, amiket irtal.
Hogy nezik meg,hogy hany mm a mehnyalkahartya? Mar megint egy huje kerdes, nyilvan UH-l Kép

Megvettem a PG53 mikroszkopot (1880 ft), szerintem nagyon olcso, hiszen az ovulacios teszt 5 db. 5600 ft. Persze meg nem tudom, mennyire jo, bar mar irta vki,hogy nala nem latszodtak a pafranyok mikor pedig tuti ovulalt. Gondoltam azert egy probat meger...

Beszti itt a hogorbem, reggel leesett a hom, de nem jott meg. Szerinted az en ciklusom miert nem roviditette le a Maca? (egyebkent altalaban kb 35-38 nap)

1. nap: 36,8
2. nap: 36,8
3. nap: 36,9
4. nap: 36,9
5. nap: 36,4
6. nap: 36,5
7. nap: 36,4
8. nap: 36,5
9. nap: 36,7
10. nap: 36,9
11. nap: 36,7
12. nap: 36,4
13. nap: 36,4
14. nap: 36,4
15. nap: 36,4
16. nap: 36,6
17. nap: 36,7
18. nap: 36,6
19. nap: 36,4
20. nap: 36,6
21. nap: 36,5
22. nap: 36,4
23. nap: 36,6
24. nap: 36,5
25. nap: 36,5
26. nap: 36,5
27. nap: 36,5
28. nap: 36,1
29. nap: 36,7
30. nap: 36,5
31. nap: 36,7
32. nap: 36,7
33. nap: 36,7
34. nap: 36,6
35. nap: 36,3
36. nap: 36,7
37. nap: 36,5
38. nap: 36,9
39. nap: 36,9
40. nap: 36,8
41. nap: 37,0
42. nap: 36,8
43. nap: 36,9
44. nap: 37,0
45. nap: 37,0
46. nap: 36,9
47. nap: 36,8
48. nap: 36,6

Bocs,hogy ilyen hosszu lett Kép

kamilla
kamilla

Sien, Sugár! Köszönöm a gratulációkat Nektek is!Lassan már mindenki tud itt az interneten róla, ideje lenne dokihoz is eljutnom, de mit csináljak, ha csak csütörtökre kaptam idöpontot??

Melinda,nekem a doki direkt átjavitotta gyogyszer leirásában, hogyan kell beszednem, és 5-ik nap helyett már a 3-on el kellett kezdenem. Én is 5 napig szedtem 1-1 szemet. Egyébként az ovulácios tesztet a 9-10 naptol ajánlotta használni, mintahogy a kétnaponta akciózást is. De igy a Te eseteben lehet másként jönnek ki a napok, hiszen eleve késöbb kezdted el szedni a Serophent. Hatást nem sokat éreztem, csak "hisztis" lettem egy cseppet, minek eredményeként a férjem a harmadik gyogyos nap után érdeklödött, hogy hány szemet kell még beszednem...(meddig kell még elviselnie a hisztimet alapon)
Az ov. teszteket pedig csak két naponta csináltam, mert annyira bizonytalan voltam benne, hogy azonnal peteérésem lesz, igy a 3-ik mutatott már pozitiv eredményt.

Edina, neked is irnék valamit. Ne,hogy azt hidd, hogy egyedül vagy! Én pontosan egy éve állok készenlétben, hogy teherbe essek,itt voltam Beja, Lara és a többiek nagy bejelentésénél, söt még a tulajdon barátném is becsikozodott. Az én ciklusaim pedig azt sem tudták merre van az elöre...Egy év alatt 8-szor volt összesen, úgy elhúzódtak mindig. Aztán egy nyári hormonvizsgálattal kiderült, hogy nincs semmi gond, csak egyszerüen nem jön össze, valószinüleg az idözitéssel lehet gond. (Nem is csodáltam, hiszen néha 40-45 napos ciklusaim voltak) Ezután kaptam a Serophent és nagy adag reményt, hogy ezzel menni fog. A többit már tudjátok.
Bocsi,hogy ilyen hosszú voltam, csak mindenféleképpen szerettem volna biztatót irni, hiszen én pontosan egy éve járok ide én is. Lám, még vannak csodák...
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Lánykák!

Szóval itt vagyok. Végigbõgtem a tegnap estét, de már jobban vagyok. Úgy döntöttem megrázom magamat és felállok. A férjecském is egy tündér. Tegnap azt hiszem kötélidegzet kellett hozzám, de ezen is túl vagyunk. Azt mondogatja, ne idegeskedjek, nekünk is gyorsan összejön. Bárcsak úgy lenne. Jó lenne veletek együtt átköltözni a másik topic-ba. Kép

Ujpocok
Üdv körünkben. Nézd majd meg légyszi az adataidat, nem írtam-e el valamit. Ha megváltoztatod a nickedet, csak szólj.

Doris, Marcsi
Imádlak benneteket és a hozzáállásotokat. Aranyosak vagytok. Nagyon jót tettetek velem.
Doris, tényleg felvidultam. Azért ciki lett volna, ha a mûtõasztalan derül ki mindez.
Egyébként az egészben az a legszebb, hogy mind a két helyen csak úgy beesett a baba. Egyikük sem akarta vagy tervezte még. Na nem nyavajgok tovább, már így is túlzásba vittem.

A mai tabellánk:

<pre>
Monchy 5c 54 cn Budakeszi 32 év
Kamilla 3c 49 cn Budapest 26 év
Klari 7c 47 cn Budapest 31 év
Kisvuk 4c 40 cn Svájc 27 év
Cipomama 3c 33 cn Los Angeles 35 év
Indigo 2c 30 cn Budapest 25 év
Orsoly 1c 29 cn Nagytarcsa 27 év
Doris 10c 29 cn Budapest 29 év
Újpocok 8c 26 cn Budapest 33 év
Ancsi 4c 26 cn Adács 27 év
Gabó 31c 24 cn Miskolc 27 év
Marcsi 3c 21 cn Budapest 27 év
Edina 11c 21 cn Coimbra 23 év
Éva 32c 20 cn Nyíregyháza 26 év
Szami 11c 18 cn Budapest 30 év
Lora 15c 17 cn Várpalota 25 év
Moni 9c 16 cn Törökbálint 28 év
Sien 16c 15 cn Budapest 28 év
Edi 10c 14 cn Maglód 33 év
Mamacs 13c 8 cn Budapest 24 év
Melinda 6c 7 cn N-o. 26 év
Edelweiss 9c 6 cn Szeged 32 év
Sugár 4c 4 cn Salgótarján 23 év
Edus 4c 3 cn Svajc 25 év
</pre>

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sien, Moni, Doris és a többiek!

Hétfõn lesz idõpontom kb. február végére.
Hétfõn kapok 3. és 21. napi vérvétel papírt.
Februárban ha elmúlott a vérzésem akkor kell hiszterre. mennem. (Ebben a hónapban nem érek rá, egyébként hétfõn "fog" megjönni.)
Hiszteroszkópia: Altatásban (nem mély) végzik kb. 10 perc.
Folyadékkal töltik fel a méhet és ekkor látják a méh belsõt.
Pár óra múlva haza lehet menni.

Kamilla!

A méhnyálkahártya vastagságát hüvelyi ultrahanggal tudják mérni.

Caldea
caldea

Sziasztok LánykákKép
Szép jó reggelt mindenkinekKép!
EdelweissKép
Ügyike vagy de nagyon!Kép Látod,így kell ezt csinálni, megrázni Magad és újra felállni, ez nem kis dologKép Az ismerõsömmel azóta is nevetgélünk a dolgon, még jó, hogy laza fickó és nem egy pánikba esõsKépKép Egyébként az én Nõvéreim is "nem tervezett" becsúszott babucikat szültek és én Mindegyiküket IMÁDOM!!!KépKép És olyan de olyan szépek (nem tudom mitõl vagy kitõlKépKépKép meg okosak.....Kép
EdinaKép
Mi 4-en vagyunk testvérek (4 lány) és én vagyok a legfiatalabb de kicsi korom óta a leginkább "babavágyó"Kép A 8 évi házasság már mindenkiben megérlelte a kérdést, hogy mikor szülünk már? Én ezektõl a kérdésektõl legszívesebben a falat kaparnám de kellõ önuralommal leszerelek mindenkitKépKép A sok egészségügyi probléma miatt mi a Párommal (egy igazi angyalKép) úgy döntöttünk, hogy nem szólunk senkinek a rossz rákszûrési eredményrõl és minden egyébrõl sem. Évekig végig asszisztálták Velünk a próbálkozásainkat és úgy gondoltuk nem idegesítünk, terhelünk senkit ezekkel a gondokkal majd ha már fix eredményt tudunk produkálniKépKép Amikor például korházba kellett feküdnöm mindíg "továbbképzésre" utaztam....Kép Nem szívesen fogadnám a sajnálkozó, aggódó tekinteteketKép
MindenkiKép
Ne szomorkodjatokKép!! Már hosszabbodnak a nappalok és mindjárt itt a tavasz meg a tavaszi záporesõs "babaesõ"KépKép

Puszi Nektek: Doris
doris

Sziasztok!

Mi jól vagyunk. Nem kellett volna, de azért megnéztük UH-gal is a picurt. Minden rendben nála, ugyhogy ezennel megnyugszom, progeszteronhiányunk már biztos nincs. (Más baj sincs!!!KépKépKépKépKépKép) Egyenlöre kislánynak tünik (az orvos mindig megjegyzi, bár minket nem érdekelne!)

A Macaról mindekinek:
Az csak egy általános tapasztalat, hogy lerövidíti a ciklust, de nem hiszem, hogy mindekinél. Nálam sem tette. De én nem is vártam azt hatásként.

Edina!

Már tegnap is gondoltam rá, hogy irok neked, de aztán nem tettem. Mert azt gondolhattad volna, hogy nekem már amugy is van egy gyerekem, az biztos megváltoztatja a helyzetem.
De:
Én gyereket szerettem volna, még egyet, igy a fiam jelenléte nem segített. Sajnos még abban sem, hogy azt gondolhassam, hogy termékeny vagyok, mert ilyenkor meg az merül fel az emberben, hogy talán ö volt véletlen, és nekem igazándiból nem is lehet. Meg hát az egész fogamzás olyan bonyolult folyamat, bárhol elromolhat. Számomra az a csoda, hogy egyátalán lehetséges, hogy valaki teherbeessen.
Nagyon sok idö az egy év, én tudom, te tényleg vigasztaljon, hogy már vagyunk néhányan, akiknek még több idö kellett hozzá. Nekem 13 nehéz ciklus.
Kivánom, hogy minnél hamarabb megnyugodj: a te pocaklakód miatt!!!!!!!!! KépKép

Kamilla!

Sajnos semmi jó hírem nincs a számodra. A ciklusod második fele nagyon nem jó szerintem. Nagyon ugrál, és nem emelkedik megfelelöen fel. Irány az orvos!
Ne hagyd, hogy várakoztassanak, minden kivizsgálás indokolt!!!!! Nehogy azt mondják, hogy még kevés ideje próbálkoztok! Akkor irány másik orvos!
Csüggedni meg tilos! Kép

Edus!

A menstruáció elötti enyhe vérezgetést (barnás trutyit) a progeszteronhiánnyal szokták összefüggésbe hozni.
A höd szerintem jó lenne (mármint a magassága), csak az ugrálása nagyon nem jó (el kéne simulnia a görbének).

Beszti
Beszti

BesztiKép
Nagyon örülök, hogy minden rendben van VeletekKépMost már tényleg megnyugodhatszKépKép
Hamarosan követünk ámKépKép!!

Doris
doris

Jo reggelt Mindenkinek!

Az iment megjott...

4c 1cn

kamilla
kamilla

KamillaKép
Sajnálom..... de ne csüggedjKépKép
CaldeaKép
Köszi, hogy leírtad a részleteketKép Szorítok, hogy minden rendben legyenKép

doris

Lányok,

Éppen most számoltam utána hogy mikor is volt az utolsó vérzésem, és az eredmény igazán elkeserítõ: a 63. napot taposom (ugy látszik a Maca nekem sem segít).
Döntöttem, elmegyek a dokimhoz és megpróbálom vele megbeszélni, hogy ilyenkor mi a teendõ. Csak sajnos nem tudom ilyenkor mit szoktak kérdezni, kérni.
Mit kérdezzek / kérjek tõle, ha beszélek vele?

Panna
Panna

Sziasztok lányok!

(van itt még valaki, aki emléxik rám?????)

Tudtok valamit Gabóról, Krisztirõl, Pucurról??

Velem semmi különös, a dokihoz jövõhéten megyek,
megbeszélni a hormonvizsgálati eredményeket.

Most, ebben a ciklusban volt valami furcsaságom, a ciklus 15. napja körül barna trutyi, kb. 3 napig.
Ez most vajon mi volt?
(biztos megint a hormonjaim rendetlenkedtekKép)

pusszantáásKépKép

AncsiKép
Ancsi

Kamilla Kép

Képzeljétek, reggel voltam vérvételen a Margitban. Nagyon szupi hely, viszont a vérvevö laboros hölgy teljesen kiakadt, hogy mennyi vizsgálatot kért az orvos, és hogy ez neki mennyi, de mennyi munkával jár!!!!! ÓÓÓÓÓÓ szegénykét, de sajnáltam KépKépKép. Nem akartam mondani neki, hogy nekem meg hány füstbement ciklusom van. Legalább 6-7 féle hormonértéket vizsgálnak. 3 hét múlva eredmény.
Már alig várom!!!!!

Üdv,
Moni
mj

Moni
Már nem azért, de a laborosokat nem azért fizetik, hogy mindenféle értékeket mérjenek? Nem tudom akkor is ilyen lenne-e a hozzáállása annak a nõnek, ha saját magáról lenne szó, és õ csinálná végig azt, mit mi. Huhh, nagyon felháborodtam hirtelen. De kitartás, muszály neki megcsinálnia. Kép

Kamilla
Ne csüggedj, új ciklus, új remény és lehetõség. Tudom, ez közhely, de milyen igaz. Szorítok neked is, mint itt mindenkinek, hogy ne csusszanjon le a tábla aljára többet.

Panna
Szerintem menj el a dokihoz és meséld el neki, hogy babát szeretnél, már 63 napja nem jön meg, és a teszted negatív. (Feltételezem teszteltél.) Legyen olyan jó és nézze meg, hogy most akkor mi van, mert ez nem normális dolog így.
Ne húzd az idõt, menj el minél hamarabb.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Ancsi!

KépKépKépKép

Beszti
Beszti

LányokKép
Láttátok tegnap a fokusz-t? Én mondtam, hogy vannak még csodák csak bízni kell bennükKép! Egy anyukát mutattak akit 3 éve méhnyakrákkal speciális módon mûtöttek. Az orvostudomány addigi állása szerint ki kellett volna venni a méhét de nem tették, hanem "csonkolásos" módszerrel mentették ami menthetõKép És láss csodát, a világon egyedülállóan sikerült egy teljesen egészséges, gyönyörû fiucskát kihordania és szülnie persze császárralKépKép Szép voltKép!!!

Csak hogy jobb kedvre derüljetek Kép
doris

Lányok segítsetek!
Ki közületek a hõszakértõ?
Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy a Closty után szedett Duphaston magasan tarthatja -e a hõt? Befolyásolhatja-e a hõgörbét?
Pocok!
Ne haragudj,hogy ilyen kavarodást okoztam, akkor ezentúl újpocokként mûködöm. ( vagy talán jobb lenne az újpocak?)
Edelweiss!
Az adatok jók. Kösz!
Nem csodálom hogy magad alatt vagy, teljesen megértelek. Néha nagyon szégyellem ezért magam,de olyan éles fájdalmat éreztem, mikor kiderült hogy a legjobb barátnõm terhes, azt hittem nem bírom ki. Mindig az volt az álmunk hogy majd együtt babázunk. És õ már lassan szül. Nem irigylem én tõle a babát, sõt, de ez akkor annyira fájt. Mostmár minden renben,legyõztem magamban a fájdalmat, és vele örülök. De nagyon nehéz volt eddig eljutni.

Panna! Én is azt mondom, hogy futás a dokihoz, legyél egy kicsit rámenõs, ne hagyd magad lerázni. Érezze mennyire fontos neked a baba!

Móni!
Kihez jársz a Margitban?
Sok dokit ismerek ott, dolgoztam abban a kórházban.
újpocok

KépSziasztok! Itt VagyokKép

OFF: elromlott a gépem, de úgy, hogy az egész vinyó tönkrement. Ez egy folyamat lehetett, mert a kimentett anyagokat sem tudom visszatölteni (3 év bérszámfejtés, 2 év könyvelési anyag)Kép

KépPanna, ÚjpocakKép

Üdv a fedélzeten és mielõbbi babásodást!!

KépEdelweiss!!!KépKép

Fel a fejjelKépKép (a helyedben én is morcos lettem volna)

MJ!Kép

Csak csináltass meg minden vizsgálatot, azért fizetünk TB-t és azért kapják a fizetésüket!

ANCSI!KépKépKép

KépKépKépKépKépJó, hogy látlak!KépKépKép

Puszi mindenkinek!

Pucúr
Pucúr

PucúrKép
Azért ugye nem vesztek el az adatok csak a töltéssel van gond? Ez elég nagy méreg lehet.
MoniKép
A Margitos tapasztalataid sajnos nem túl bíztatóak bár én is oda járok. Határozottnak kell lenni, ez a dolguk még ha nincsenek is megfizetve...
ÚjpocokKép
Hol dolgoztál a Margiton belül? Nem ismerted a Nõvéremet véletlenül? Õ volt a Margit csecsemõs fõnõvére csak aztán sajnos váltania kellett.... Te is oda jársz? Ha igen kihez?
EdelweissKép
Minden OK? Itt egy kis vidámító mosolyKép

Doris
doris

Doris, Pucúr, Újpocok

Tündérek vagytok. Én már jól vagyok. Most azt léptettem elõ központi problémának, hogy milyen mintával kezdjem üvegfestõ pályafutásomat. KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

EdelweissKép
Poharakat vagy ablakot festesz? Az egyik ismerõsöm egy nagyon kis snassz üveg vázával kezdte ezt a hobbitKép Olyan csodaszép tulipánok kerekedtek ki a váza oldalán hogy az csak naKép Sok sikertKép
Ha sikerül kíváncsi leszekKép Talán nekem is meg kéne próbálkoznom a dologgal..

doris

Kamilla,

nekem hasi ultrahanggal nézték a nyálkahártya vastagságát (illetve vékonyságát).

3-4 napja fáj a pocakom. Szinte érzem a méhem, a petefészkeim súlyát, olyan mintha ki akarna szakadni. Nem éles a fájdalom, de folyamatosan jelen van. Lehet hogy gyulladás?

Beszti, örülök hogy jól vagytok mindketten.

Lora
Lora

Doris
Mail ment.

Edelweiss
edelweiss

PocokKép
Köszi a bíztatást, meglesz itt mindannyiunknak csak hát beosztogatjuk a dolgot nehogy egyszerre morzsolódjon le ez a jó kis csapatKépKép
EdelweissKép
Válasz mentKép

Doris
doris

Barbi
Koszi az infot. Tanacsodra vettem ovulacios tesztet, es most kivancsian varom hogy produkal-e a szervezetem koraibb tuszoerest. Egyebkent a Serophene csak a ciklust allitja be? Vagy van mas hatasa is? Az en ciklusaim eleg hosszuak megis mindig elcsiptem az ovulaciot a nyak vizsgalat segitsegevel, megse lett tole baba. Tudom szamos ok es problema lehet a hatterben, pont ezert vagyok kivancsi hogy mit is csinal a Serophene?
Azert a hiszti ugye igy utolag megerte a ferjednek is Kép?

Udv Melinda
Melinda

Újpocok,
A höt azért kell mérni, hogy láthassa a hozzáértö orvos, hogy van e progreszteronhiány. Ha progihiány van, akkor a högörbe is rossz, azaz a peteérés után a görbe nagyokat ugrál, és nem marad tartósan 37 fokon vagy a fölött.

Amennyiben Duphastont szedsz, az a progit befolyásolja, ergo növeli a görbéd értékeit is! KépKép

Fábián doktor úrhoz járok. Biztos ismered, mert már ott dolgozik vagy jó 15 éve. Mindig a magánrendelésére járok, ahol van egy nagyon kedves középkorú csecsemös növér. Ö asszisztál neki és a többi dokinak.

Doris,
Te kihez is jársz?
És te is jársz a magánrendelöjükbe? 1x összefuthatnánk! KépKép

Pucúr!
Hogy vagytokKépKépKép
Oly nagyon hiányoltalak!!! Jó hogy itt vagy újra.

Lora,
Nekem is volt ilyen, hogy éreztem a méhemet. Igen kellemetlen. Ha nincs folyásod nem valószínü, hogy valami fertözés. Szerintem inkább ilyenkor a hormonok rendetlenkednek.

Ancsi,
Egyszer E. azt írta, hogy a peteéréskori pecsételö vérzés nem probléma, mert ilyenkor nagy hormonváltozás megy végbe a szervezetben. KépKép Csak azt nem tudom, hogy ha 3 napig tart az mennyire normális. Nekem volt, hogy 2 napig tartott és a höm pedig szuperul állt abban a ciklusban KépKépKép Nem úgy mint most.

Üdv,
Moni
mj

MoniKép

Én Pálffy dr-hoz járok immáron 10 éve. Nagyon rendesKép A magán rendelõjében összesen 2 alkalommal jártam. Megközelítõleg 3 óra hosszát kellett várnom mert hiába az idõpont, a rendeléseire az "utcáról" is jönnek így gyakorlatilag érkezési sorrendben lehet hozzá bejutni. Igy inkább maradtam a korháznál. Oda mindig egyeztetjük az idõpontot és így (ha nincs szülésben) nem kell sokat várakoznomKép) Szívesen összefutok VeledKép

doris

Doris KépKépKép
Hát a 3 órás várakozás arra emlékeztet, amikor 15-16 évesen az SZTK-s rendelöbe jártam. Nem mondom meg milyen sintérek voltak ott Kép

Fábiánnál a max. várakozási idöm az egyszer volt 30 perc. A legtöbbször 5-15 perc. Ö nem enged be az utcáról emberkéket. Csakis idöpont alapján.

Már meg is jelent lelki szemeim elött. Te Pálffyhoz mész én Fábiánhoz, nagy hassal és együtt szürcsöljük a büfében a baracklevet és jókat mulatunk. No meg a terhestorna Kép Óh, míly idill KépKépKép
Szólj, ha mész a Margitba, hátha be tudok ugrani. Fösulira is egy utcával arrébb járok, úgyhogy ha nem is sürün, de elöfordulok ott a 3. kerületben.

Pusszancs,
Moni
mj

MoniKép

A jövõ héten fogok beszélni a Dokimmal és akkor egyeztetünk idõpontot, szólok ha meg leszKép Egyébként tetszett a közös "barackozás"KépKép Úgy legyen!!! Korábban a 3. kerületben laktam csak aztán a 22.-be költöztem (férjhez mentem) így nem mondanám, hogy nagyon útba esik de hát a bizalom a Margitba köt a DokimhozKépKép Kandó-s vagy?Kép
LányokKép
Bocsi, ez Titeket nem érintett... Legközelebb majd a Margitos topicban vitatjuk meg ezt a kérdéstKép
doris

Melinda,
Valaki írta korábban, talán Beszti, hogy a nyák az nem feltétlenül jelzi a pontos peteérés idöpontját. Én is mindig a nyákot néztem, de általában a nyák után 24-48 órára van az a hö értékem amitöl elkezd emelkedni a höm 37 közeli értékhez. Söt van olyan is, hogy mondjuk a 10. napon van egy jól nyújtható nyák és utána 2 napra rá is! Na és ez a hónap???, Teljesen taccsra tett. 3x tapasztaltam ilyet, 2-3 naponta. Szóval, most már csak akkor hiszek az ovimban, ha petefészekszúrkálásaim is van egyidöben!

Most újra próbálkozni fogok pg53-assal, amin eddig semmit sem láttam, és fogok a gyógyszertárban venni tesztet is.
Üdv
Moni
mj

Moni (mj)
En is jol ossze vagyok kavarodva a nyak vizsgalatnal. Legutolso ciklusomba a nyak utan csak egyszer ertem el a 37 fokot, es az emelkedes egyaltalan nem volt szabalyosan novekvo. A Grafikonom ket reszre oszthato viszont a fenti ertekeknel nagy az ugra-bugra Kép. Igy csak megkozelitoleg kapom el az Ovulaciot, de volt hogy a szobajoheto napokat vegig akcioztuk.
Nem tudod veletlenul hogy a Prolaktin hormonra hat a Serophene? Ugytudom a Prolaktin nagy mennyisege okozza a cikluszavart, es a fogamzokepesseget gatolja. Amit tudok a Serophenrol hogy beallitja a ciklust es rahatassal van a tuszoerest serkento hormonra. Ami zavar hogy a hosszu ciklusaim ellenere is mindig tortent peteeres. A nyak es az utana 2-5 tizedes homerseklet novekedes is ezt bizonyitotta.
A Serophentol azert novekszik meg az eselyem mert rovidebb ciklust eredmenyez, es igy tobb alkalmam nyilik kiserletezni vagy mas kihatasai is vannak.

Udv
Melinda
Melinda

Az utolso mondatom vegerol lemaradt egy kerdojel ? Kép
A Serophentol azert novekszik meg az eselyem mert rovidebb ciklust eredmenyez, es igy tobb alkalmam nyilik kiserletezni vagy mas kihatasai is vannak?
Melinda

Moni

Mi az a Pg53? A teszt draga mulatsag lesz nekem 5db-os kerult 25 EUR-ba (6000 Ft). Azert ird meg kerlek ha M.o-on olcsobb.Kép
Melinda

MelindaKép,
A PG 53-as egy minimikroszkóp, de már kevés helyen lehet kapni. De sokkal egyszerübb, ha veszel egy totál egyszerü iskolai mikroszkópot (emlékszel még amilyet biológiaórán használtunk) vagy egy jó erõs nagyítót és 1 db tárgylemezt. Rákened a nyálat vagy a h.váladékot, megvárod míg megszárad. Ha páfrányos akkor ideje akciózni, ha nem akkor vagy lekésted vagy még nincs itt az idö. A pg53-as mini mikroszkóp nagyon kicsike és a szemedet is kinézheted. Viszont ahol te élsz biztos van egy ún. MaybeBaby mikroszkóp. Hasonló a pg53-ashoz, talán jobb is, csak 5x annyiba kerül. Kb. 10EFT. De örökké tart. KépKép

A többi kérdésedre nem tudom a választ! Még sohasem szedtem semmilyen gyogyit és ezért nem merültem bele az elemezgetésekbe.
Beszti, Gabó, Pucur, Ancsi viszont tudni fogják a választ.

Üdv,
Moni
mj

CipomamaKép
Rég hallottam Felõletek, minden OK?Kép RemélemKépKép
TímeaKép
Kedves NévrokonomKép Nagyon bízom benne, hogy Veled is minden rendbenKép Ha kedved van gyere közénk "dumcsizni"Kép

doris

Moni

Koszi az infot. Ha nem vallik be az ovulacios teszt akkor jonn a MaybeBaby. Kép

Udv Melinda
Melinda

Edelweiss!
Felveszel a listára? Vegre sikerült a regisztrációm es idõm is volt netezni.

4c 4cn Szfehérvár 28 év
Bar a nevem mögött a 28 inkább a születésnapomra utal. Az legalább állandó.

Örülök, hogy itt lehetek köztetek, de remélem nem maradok sokáig.
Legnagyobb meglepetésemre nyugodtan fogadtam amikor megjött. Es most úgy érzem, hogy minden jó lesz.
Remélem veletek együtt hamarosan örülhetek a babának.
Még holnap dolgozom, aztán egy hét sielés. Hipp-hipp-hurrá!!!
Remélem legalább egy baba lesz mire visszajövök.

Andi
andi28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: