A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Murr

Mail ment.

Csibe

Sosem gondolkodtam a Noémi becézésén, de az Émike valami tüneményes becenév.Nagyon tetszik

Meli
meli28

nem tudja valaki, hogy hol lehet olcsón hátihordozót kapni?lehet használt is, lehetőleg olyan amihez tető is van eső ill nap ellen.
bcickany

Sziasztok Csajok!

Ma voltam Faludi doktornál. Nagyon rendi és tök jó fej. Most már úgy érzem, hogy jó kezekben vagyunk. Kép Már csak a régi dokimmal kell megbeszélni, hogy váltok, ill. elkérni a vérvizsgálat eredményeket. Március 25én megyek AFP vizsgálatra(már a Faludi dr. által) Tök jó.
Köszönöm, Csajok, a biztatást, szerintem jó döntést hoztam.

Votiv! Megtudod írni ki volt a szülésznőd,ha volt.(magdus.szabo@freemal.hu)
Lányok, nagyon édesek a kisbabák. Olyan jó kis csapat vagytok! Kép
Sajnos nemtudok minden nap hozzászólni a témákhoz,mert dolgozom. De nagyon szorgalmasan olvasgatlak beneteket este és druk. a babákhoz ill azoknak akik pocakosak, Vagyis NEKTEK!(na meg magamnak is Kép )
Pusz.
mása

Juji, próbáld meg tartani legalább a 2órás szünetet 2 szopi közt, légy erős, hiszen tudod, hogy jót akarsz, mert ha folyton eszik, folyton fájni fog a kis pocája Kép különben meg marad a hasmasszírozás
de hidd el, érdemes csinálni, 2-3 nap után már sokkal könnyebben fog pukizni
és biciklizzetek sokat! Kép

Ancsi, ezt még elfelejtettem Kép
BAH csomópont, kertes ház????
egy régi bérházban lakunk, annak is a tetőterében, 4 em. lift nélkül, nyáron szauna, télen meg a Notre Dame harangtornyában is kisebb a huzat, mint nálunk. ablak nyitható, de nem érdemes. legkellemesebb hanghatások: péntek du. és vasárnap egész nap crescendo = Balatoni forgalom az ablakunk előtt, fel-le.
növényzet: néhány kókatag szobanövény, utóbbi időben rohamosan csökkenő számban Kép
és emelet: egy szottyadt galéria, amit lomtárnak használunk...
najó, világosnak elég világos Kép
szóval nem mi vagyunk az ideális helyszín babanet-metingre Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Én is hasonló dilemmában vagyok, mint Réka!
Mostanáig sikerült egész jól távol tartanom a rokonságot Timitől, azon az alapon, hogy még nagyon kicsi! Vasárnapra viszont bejelentkeztek apósomék, már nem hiszem, hogy le tudom rázni Őket, viszont most van a legnagyobb influenza járvány és jövőhéten kapja Timi a 8 hetes oltást, nem akarom, hogy egy betegség miatt legyengüljön a szervezete és úgy kapja meg! Szerintetek reális az aggódásom vagy bejött a kezdő idegbeteg anyuka szindróma és túlaggódom a dolgot? Tiszta ideg leszek, ha a vasárnapra gondolok és arra, hogy majd közel mennek hozzá meg megtapizzák és biztos elkap majd valamit! KépKépKép Mit gondoltok???
ildi76

Votiv!
Teccik ez a bababarát környezet, mikor mehetünk? Kép Mármint túlélő-túrára... Kép

Kisün!
A rózsás tappancs és a kék szem nagyon jól megy egymáshoz! Kép

TORNA: a túl erős apasztja a tejet, ez önmagában is gáz, azt viszont nem hallottam, hogy savanyítaná.

TILTÓLISTA: ha a gyöngytyúkosat olvassátok, azt dobjátok el. Aszerint tényleg semmit nem lehet enni, ehhez képest én szinte mindent eszem, csak mértékkel. Eszti hasának kutya baja.
Sajnos ez a többi részére nem mondható, tegnap voltunk drbácsinál, kapott egy csomó vackot, cseppek, fincsi kanalasorvosság, stb. A legtutibb viszont az ORRSZÍVÓ, ajánlom bátran mindenkinek, a még pocakosoknak is, csak 1500 pénz, (patika)és elképzelhető, h sajnos többször is szükség lesz rá. Szegénykém már köhög is és egyéb náthás tünetek, de nagyon édesen tűri a megpróbáltatásokat, eszik-alszik rendesen. Úgyhogy ez bíztató jel.
neet
neet

ILdi!
Ha a pici megbetegszik, oltás elhalasztva. Eszti sem kapja most meg a 3.havit, majd jövőhéten. Ettől függetlenül tarts távol mindenkit. Ha megsértődnek, ám sértődjenek, sokkal jobb, mint egy kis taknyos miatt a szívnek megszakadia. Már ha lehet választani. Bár amíg hozzánk jártak a népek (amíg érdekesség voltunk...) nem volt semmi baj, mondjuk járvány sem, és mióta kettesben vagyunk itthon, azóta betegeskedünk is. Kép
neet
neet

Sziasztok Lányok!

Már több mint egy hete nem jártam itt, talán van aki emlékszik, hogy kicsit elegem lett a munkahelyemből, így egy hetet otthon maradtam, és még nincs netünk (remélem a héten bekötik végre). Nagyon jó volt más jellegű dolgokkal foglalkozni, mint a munka (bababoltok, takarítgatás, fodrász, pedikűrös, stb.) Voltunk szülőszobát is nézni, de annyira tele volt a kórház, hogy gyermekágyas szobát nem tudtak mutatni, és az Ikea szobát sem tudtuk megnézni. A szülésznő nagyon kedves volt! Közben a pocakom is növöget rendesenKép

Sajnos nincs időm ezt a rengeteget amit írtatok végigolvasni, remélem minden anyuka és baba jól van!!!

Manóka 30+6

Kép
Kép
manoka11

Réka, Ildi, a kisgyerekek a leginkább veszélyeztetettek, ők mindenféle betegségeket adnak-vesznek az oviban, isiben
talán őket kellene most picit kerülni
persze a felnőttek is lehetnek bacilus-hordozók, akár apa is - így sztem tök mindegy, hogy beengedtek-e bárkit, avagy sem, hiszen apa bármikor hazahozhatja az influenzát...

na és csak van annyi esze a rokonoknak, hogy ha betegek, nem hozzátok mennek
legalábbis remélem

egyébként az anyatej immunizál, elég sok mindennel szemben véd
ha pl. te leszel beteg, a baba a tejen keresztül nem kaphatja el!

nálunk a szűk család (nagyik+dédik+tesók stb) jóformán a kezdetek óta folyamatosan cirkulál,
ez csak szimplán fárasztó néha, bacit nem kaptunk
mondjuk soha nem is engedtem nekik, hogy Isti arcát puszilgassák (nem is nagyon próbálkoztak, biztos már csúnyán néztem Kép), aztán mindenkit nyomatékosan felszólítok a kézmosásra, ahogy belép, mindig kapnak egy tiszta textilpelust is a ruhájukra, hogy Isti ne a szőrös pulcsijukat egye

na de ez is csak minimális biztonságot nyújt
a gyereknek túl kell esnie némi immunizáláson, nem óvhatjuk meg mindentől
sajna így van, de azért ne aggódjatok ezen sokat

votiv 8)
votiv

szoptatás és kaja: az ember lánya úgyis folyamatosan figyeli a gyerekét, így kb. meg tudja állapítani, mitől pöttyöződik ki a babó
pl. citrusféléktől?
persze mindenféle ellentétes dolgokat hallani
a gyerekdokink szerint igyak soksok tejet/egyek tejtermékeket mert ez javítja a tej minőségét
máshol azt olvasom, a legújabb tud. kutatások szerint max 2 deci tehéntej naponta

sztem azon kell gondolkodni, nekem mi nem esik jól, mit utálok, + a párom kajálási szokásait se árt figyelembe venni
Isti nagyon puffadt, ha egy csepp tehéntejet is ittam eleinte
nem értettem, hiszen én imádom a tejet, napi 1-2 litert is be tudok nyomni
na egy idő után eszembe jutott, Isti papája utálja, szóval nem kellett annyira messzire menni, hogy rájöjjünk, akkor egy darabig nem szabad tejet innom Kép
később majd újra próbálkozom
hátha közben megedződik a pocakja

amikor Isti igazán pici volt, én is nagyon szigorúan vettem a tiltólistát. azóta már káposztástésztát is ettem, babfőzeléket azért még nem merek Kép, szóval szép lassan, kis mennyiségekben el lehet kezdeni kísérletezni, próbálkozni, és előbb utóbb mindent meg lehet enni, ahogy Kisün is írta
ha a babó már jókat tud pukizni, jöhetnek a k-betűsek
de egy hasfájós babát fölösleges ezzel még jobban terhelni
előbb-utóbb úgyis kitapasztaljátok, hogy mi tetszik/mi nem a babátoknak, és akkor kidobhatjátok a kukába az ilyen hülye listákat Kép
ui. anyáink is ettek, mikor szoptattak - lista nuku, csak némi népi bölcsesség, hogy felfújósat ne, és ennyi...
jó, nem is volt fincsi camambert meg grépfrút Kép

votiv 8)
votiv

ja, azt is olvastam, hogy halat ne!
ehhez képest imádom a sushit és nem bírok lemondani róla
Istinek az ég világon semmi baja nincs tőle.
szóval ez minden bizonnyal egyéni, hogy melyik baba mire reagál, mire nem
épp ezért ha már, akkor legyen mindenkinek "egyéni listája" Kép

votiv 8)
votiv

Ildi,
szerintem egyáltalán nem alaptalan az aggodalom, de csak ha apósodék nem betegek, szerintem nyugodtan jöjjenek, annál több vírust-bacit, mint ti úgysem fognak behozni. Kép de közösségbe most tényleg nem szabad vinni!
Az oltást elhalasztják, ha a baba beteg Kép

Neet,
köszi Kép megfigyelted, hogy MEKKORA lába van Dórinak? Szerintem majd nem kell neki sítalp Kép
Esztinek jobbulást, milyen gyógyszarokat kaptatok (gondolom orrcsepp + köptető, nem?)?

vera
kisün

Ja, ma sikerült elintéznem az egyszeri anyaságit (a 179. napon!!! Kép harmadszori nekifutásra), itt egy lista, hogy mi minden kell hozzá, mert pl az OEP is hiányosan adja meg, és a végén úgy jártok, mint én, hogy háromszor kell odamenni Kép

- kitöltött, ANYA által aláírt űrlap
- anya személyi igazolványa
- anya lakcímnyilvántartó kártyája
- anya TAJ kártyája
- anya adókártyája
- gyermek(ek) TAJ kártyája
- gyermek(ek) EREDETI születési anyakönyvi kivonata
- terhesgondozást végző orvos igazolása, hogy elégséges alkalommal voltál terhesgondozva (Kiskönyv NEM jó)

mindezt a 1134 Lőportár u. 3/b alatt kell intézni, ált. reggel 8-tól van ügyfélfogadás, kivéve csüt., mert akkor csak 12-től. Éredemes odamenni reggel 8-ra, mert bár több ablaknál intézik az igénylést, de nagyon sokan vannak, előttem voltak 7-en, és 40 percet vártam!

vera
kisün

Sziasztok!

Ki jön ma tornára?
Manó, ott leszel? Mert akkor viszem a Kismamát!
És más?

Bogárka (25)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zozi,
nekem megkerdezned a homeos fuzetet a gazdagretiben?

Ildi , miert? a Moricztol egyenesen megy oda egy busz (en ott laktam)

Kép
babarozsa

Bogárka!
Ott leszek tornán. A Kismamát? Miért hozod? Azt tudom, hogy van benne egy cikk az AndirólKép

Kép
Kép
manoka11

Kisün!
Ez érdekes, apa szerint Esztinek most is 42es lába van! Dóri se kutyafüle! Remélhetőleg nem nő egyenes arányban velük a lábuk! Bár mi nem élünk nagylábon, én 38, apa 42. És a terhesség alatt sem nőtt meg, és nem lapult el!! Kép

Bcickány!
Miért hátihordozót keresel? Miért nem hasit? A www.google.hu n biztos találsz! vagy egyenesen a www.apronet.hu n. Vagy hun is? Kép
neet
neet

Votiv!

Hát nem irigyellek a forgalom miatt!Én sokáig a Csörsz utcában laktam,anyu még most is,szóval mi is sokat járunk el előttetek(bocsi)
4.emelet,no lift?Hát én a másodikért is hisztizek apának.

Jucus
20170114224602

Votiv, nekem úgy tűnt valami szupi kis házban laktok Kép

Vera! Dóri olyan ÉDES!!!!

ancsipancsi

Sziasztok !

Én is ott leszek a tornán !

Manoka ! Remélem összefutunk ! Akkor választottál végül szülésznőt ?
( Bogárka a másik Manóra gondolt Kép)

Kép
Kép
greenolive

Manóka!
Bocs, ez Manó27-nek szólt! Kép A múlthéten ajánlgattam az újságot, mert nekem véletlenül kettőt küldtek, és Manó27 írta, hogy neki még nincs.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Votiv, vagyok, dokinéni ajánlotta a szélcsövet, ki is próbáltuk, 2 napig jött a gyerköcböl a buborékhad, azóta viszont kevesebb bögés is van.

Camponába találkozni? Nekünk jó, "könnyen" meg tudjuk közelíteni, vagy apától elrabolom a kocsit.
zanza

Ja, értemKép

Most még nem tudom, mi lesz a tornával, mert kinéztem egy babakocsit, és ha a férjem ráér, elmegyünk megvenni ma, ha nem, akkor jövök.
Olive, remélem találkozunk, de 4-ig úgyis kiderül (akkor indulnék). Végül választottam szülésznőt, a részleteket mindjárt mennek mailben.

Kép
Kép
manoka11

vki kérdezte a DIAVETÍTŐT többször is
most találtam ezt:
Sziasztok!

Lengyel ania (2 db) és magyar bogárhátú vetítők eladók. 7000 Ft, 1 hónap garanciával, kifogástalan állapotban. Érdeklődni: nagyszabolcs@mailbox.hu vagy 06 30 269 4730. Kérésre emailben fotót küldök.

votiv 8)
votiv

Manó, Bogár, Green, én is leszek; rendezetlen félig hosszú göndör hajjal, adidas fehér csíkos, fekete alsóban....
Green megkereslek, asszem téged már megismerlek, mert kifigyeltelek a múltkor az Erste-s pólódban :-)
ada007

Szupi !
Akkor legalább most mellőzhetem a polót Kép
Kék csíkos polóban megyek , világoskék naciban .

Kép
Kép
greenolive

Neet, Votiv, Kisün!
Köszi a hozzászólásokat! Még mindig tart a dilemma! Azthiszem megpróbálom elhalasztani a látogatást, remélem nem lesz gond!

Baba!
Nem esik útba az az útvonal, párom meg még azt is nehezen intézi el, idő híján, ami az útjába esik!
ildi76

Lányok, én mégsem megyek, mert megyünk babakocsit venni. Úgyhogy max. 2 hét múlva, jövő héten márc. 15. miatt gondolom elmarad.

Ada, a leírásból múlt héten mellettem ültél csoportrelaxáción! Zöld pulcsiban voltál, és feltettél egy kérdést a végén?
Holnap ki jön?

Kép
Kép
manoka11

Gyerekek!
Nálatok is esik a hó?
Brrr, de jó lenne, ha ez már OFF lenne...
neet, a tavaszutánvágyakozó
neet

Itt is esik! De már mondja a meleg időt, úgyhogy kitartás... csak az a baj, hogy azt az influenza is szereti! Kép
Neet!
Eszti hogy van?
ildi76

Ildi!
Köszi, nagyon jól tartja magát, de azért nem az igazi. Jól eszik és jókat alszik, de nagyon tüsszög, néha köhög is, és folyik a nózija, néha a könnye is. Kép
De javulunk tán! Mentem orrszívózni, sziasztok! Kép
neet
neet

Lányok!

Van valakinek tapasztalata, hogyan lehet "túlélni" a DiPerTe oltásokat???
Mi tegnap voltunk a 3. havi oltáson, a gyerek teljesen kiakadt töle estére, íszonyúan sírt, nem lehetett megvigasztalni semmivel ,cici se kellett neki. Pedig nyomtam belé egy csomó homeós bogyót. Végül a Viburcol kúp segített., meg az, hogy apukája órákig dajkálta...
De el sem tudom képzelni, mi lesz a 4. hónapnál, ahol egyszerre 2 oltást is kap + szájba is. Kicsit sokallom ezt egyszerre.

Votiv!
A halat azért mondják, mert nagyon szennyezett, tele van nehézfémekkel sajnos.
Én nagyon sok helyen olvastam, hogy a sok tejtermék komoly problémákat okozhat a babának a tejfehérje miatt (persze gyereke válogatja).

Neet!
Próbáltál anyatejet csöpögtetni az orrába? Nekünk nagyon bevált!

Dideki
dideki2

Dideki!
Próbáltam, meg van orrcseppje is. Szerintem az idő megoldja, holnapra biztos jobb lesz, addig még kap pár adag ezt-azt. Kép
Eszter egyszerűen megoldotta a 3.havit: nem megyünk, mert náthás. Kép
Viszont jövőhéten nem ússzuk meg. . .
neet, a bizkodóanya
neet

Manó11!
A rendezetlen göndör haj volt az ismertetőjel? Hmmmm.... Megteszed, hogy holnap megszólítasz léci?
Amúgy:
Nem jutottam el a tornára, mert elfelejtettem vinni polifoam-ot....balfékség, hogy a fene vinné el....de holnap regel ott leszek
ada007

Ada !
Pedig kerestünk ám Kép
Akkor két hét múlva !

Kép
Kép
greenolive

A szélcsövet mi is kipróbáltuk, de csak egyszer volt rá szükség. Marci jó nagyot kakilt tőle és 5-10 perc múlva már jól is volt. Szerintem a szélcső szinte mindenkinek beválik.

Jönnek hozzánk anyósék, apósék a hétvégén és miután elváltak én mégcsak egybe se tudhatom le őket...Kétszer annyi gond... KépFránya influenza és időjárás! Itt van a 4 napos ünnep és nem mehetünk sehová Kép Azért még a szerencsésebbek között vagyok, anyukámék hétvégénként elválallják Marcit egy szopi szünet erejéig, mi meg a nyakunkba vesszük a világot a férjemmel. De azért már jobb szeretnék babakocsistul mászkálni (már ha beférne az autóba...)

Réka
reka80

Úgy látszik a mai babák nagy lábúak. Marcinak is jó pár olyan rugija van amelyikbe még egy hónapig beleférne, de a lábfej része már kicsi neki.
reka80

Ada!
Pedig én ki is néztem egy csajt, hogy biztos ő lehetsz Te (na ezt jól megmondtam), stimmelt a haj, és a naci is hasonló volt, csak az nem látszott egyértelműen, hogy adidas lenne - még, jó, hogy nem mentem oda Kép

Manó27!
Nagyon eltűntél! Pedig vittem a Kismamát. És haza is hoztam, mert akiket megkérdezgettem mindenkinek volt. Torna csak két hét múlva lesz legközelebb, akkor meg már lassan megjelenik az áprilisi.

Oxigénnel is találkoztam, jól vannak, elköltöztek, vasárnaptól lesz netje, úgyhogy tud
majd jönni Kép

Bogárka (25)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ki volt Oxi ? Csak nem aki mellettem volt tornán ? Kép

Kép
Kép
greenolive

Nem, nem, mögöttem tornázott (a melleted lévő lány volt osztálytársam). Kicsit később jött, így csak torna után beszéltünk. Tök hülye voltam, hogy nem mutattalak be Titeket egymásnak, bocsi! Majd legközelebb!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gondoltam felrakom az én kis pufitosomat is!
Jó éjt!
Ildi

Kép
ildi76

Ildi

Nagyon édes a babád.Ez az új babahaj divat?
Meli
39
meli28

Meli!
Az elektromos frizura le van védve. Kép
Ildi!
Egyébként (ha ezt leszámítom Kép) akkor édes a kis pufi!!! Kép

Tornászlányok!
Miért nem ragasztjátok ki a nicketeket? Mi pl Votivval így ismertünk egymásra, emlékszel Votiv? Te voltál az első babanetes az életemben, élőben... Kép

Mindenki!
Esik valami vacak, de nem érdekel:
Köszi a drukkolást, Eszti sokkal jobban van, bár nem is volt OLYAN beteg, azért jobb ma. Egy végigköhögött, prüszkölt, bukós éj után vigyorogva keltek apával, csak én kómázom... 2.5 óránként enni akar(t), biztos ez a legjobb gyógyi. Kép Úgyhogy nem bánom. És még kaki is volt! És ma 3 hónapos! Pezsgő?? Kép Kép

neet, az elégedettanyuka
neet

Ildi,
csudaszép, és ez a haj! Kép

Neet,
örülök, hogy Eszti jobban van! Kép
A távolból Dóri is koccint vele, ő ma 6 HÓNAPOS!!!! Kép

Anyukák,
kinek van tapasztalata esernyőre csukható babakocsival? Tavasszal szeretnék egyet venni, de nem tudom, mennyire megbízhatók az olcsóbb, pici darabok.

vera
kisün

Kisün!
Akkor boldog hófordulót nektek is! Pusszanat a kiscsaj pocijára. Kép
neet
neet

Ildi !
Nagyon édes a baba !

Neet !
Sok boldogságot a 3. hós "szülinapra " Kép

Kép
Kép
greenolive

Ildi !
Nagyon édes !
Kisün , Neet !
Jó pezsgőzést a hófordulók alkalmából Kép

Kép
Kép
greenolive

Neet,
átadtam Kép viszont
kisün

Ildi, ez a gyerek nagyon cukker! Állati jó a haja!

Dideki,
ha a homeós bogyók nem segítenek, akkor sajna csak a dajkálás meg az idô múlása fog! Ja, meg van egy Germicid C nev? láz-és fájdalomcsllapító kúp, ami kicsit el is kábítja ôket, de nekünk arra már nem került sor. Amúgy szerintem ez az egész oltás-mizéria kicsit túl van lihegve (szépen mondva), az orvostársadalom által, mert elég brutálisak, és szerintem (nem csak szerintem) túl korán kezdik el ôket adogatni. DIPERTE pl. horror, de kinek van manapság szamárköhögése, könyörgöm? Na jó, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kellene, de 3 hónaposan??? Teljesen kikészíti a babákat. Én mindig addig húztam, amíg csak lehetett, végül egy hónap eltolódással kaptuk az összeset.

Votiv, köszi a diavetítô-infót, én kérdezôsködtem.

Amúgy ma melegebb van, érzitek? Nálunk néha a nap is kisüt. Kép

Bori, 35
lakibori

már megint karbantartanak? olyan lehet ez a szerver, mint az ementáli sajt már

Boldog születéshónapot Esztinek és Dórinak!
mi holnap leszünk 3 hósak Kép

Neet, hát persze hogy emléxem Kép mindenki ütődöttnek nézett, ahogy rózsaszín votivos postittel az óriás hasamon járkáltam a klotyó előtt (biztos ami biztos) Kép
legalább 4 másik kismama is ott volt a babanetről, és én csak veled találkoztam! Ildi biztosan ott volt, láttam a nevét a papíron, ahová feliratkoztunk, mert Andi aznap otthonhagyta a "naplóját" Kép

Dideki, DIPERTE: beszereztük a homeós ellenszert. mindent előírásszerűen csinálok, de tele a gatyám, hogy mi lesz. majd tudósítok, túléltük-e... hjajjjajjj
a HIB-et egyébként csodálatosan megúsztuk, egy icipici nyűgösséggel, ekkor is homeós bogyókat használtunk. na de nincs kontrollcsoport - a párom mindig így morog - hát akkor mér nem ikreket csinált, kérdem én?

Ildi, ez a kép, vagyis a kisjacsod zseniális!
((((én is akarok?)))) ez már nagy szó, ha ilyet hallotok tőlem...

Gazdagréti gyagyaszertárban van Boiron Homeopátia babáknak, mamáknak I-II.
és nagggyon kedvesek, okosak, jól felszereltek (mindenük van, szakiordalom is), még adagolást is mondanak, ill. homeós dokit is ajánlottak speciálisan az alkati szer meghatározásra. többet nem megyek máshová, punktum.

Moosejaw, csak nem Fürge Nyulat üldözöd egész nap?

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: