[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004.tavaszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olyankor kiabáltam, amikor egész nap bömbölt, még wc-re se mehettem ki... És este 10kor nem akart elaludni... És nála mégis hatott vmennyire, mert utána általában elhallgatott és nagynehezen sikerült elaltatni...

Pepe tegnap reggelire kapott feles tejet, meg kalácskát, nagyon ízlett neki, és eddig nem vettem észre, hogy bármi baja lenne tőle...
Ági azt nem tudom, hogy megfogta volna-e a székletét, mert kapott picike szilvát ebédnél...

Munka
A csajszi keddig hív vissza...

Zsu
bzsuzska
 
 


sziasztok!
Csatlakozom a tavaszvárókhoz, még életemben nem vártam ennyire a tavaszt! Már eleve 4 gyereket felöltöztetni ennyi cuccba, meg állandóan aggódni, hogy le tudunk-e menni a hótól....amúgy szeretem a telet, de mostmár nagyon elég!
Próbáltatok már törökülés féléből talpra szökkenni? Mert Eszter most így áll fel Kép!
Azért vigyázzatok a tejjel, nem biztos, hogy az első találkozásnál derül ki, hogy nem bírja! Főként, ha a családban van egy kis allergiás beütés, akkor jobb késleltetni ezt a tej dolgot!
Tényleg, körkérdés: kinek szopizik még a gyerkőce, így az egy éves kor táján? És akinek nem, ott a gyerek, vagy a mama sokallt be?
Ed, azt nem kifogásolták, hogy fogyott? És milyen oltást kapott most?
Claire
claire
 
 


 
 

Barbi!

Nagyon boldog első születésnapot kívánunk Bencének!!!!Kép
orsi21
 
 


Sziasztok,

Barbi, nagyon boldog 1. szülinapot Bencének!



puszi

Timi+Bence
kismaszat
 
 


Ez lemaradt az előbb

Kép


puszi

Timi+BenceKépKépKépKép
kismaszat
 
 


kicsit sok lett. Valamiért nem százas ez a babanet ma. Nem írta ki a mellékletete feltöltöttnek, bocsi.

Na tűntem
kismaszat
 
 


Barbi! Mi is gratulálunk Bencének az 1. szülinaphoz!!!! Milyen volt az ünnepség? Mesélj, meg fotókat is kérünk!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Barbi, boldog 1 éves szülinapot kívánunk Bencének!

Kép

Mely és Edina

Mely
KépKép
mely
 
 


Barbi, boldog szülinapot Bencének!!!

Kép

Ma szülinapoztunk (Apa keresztapjáé), kapott Pepe a csokitortából. . . Hát először beleharapott, majd belemarkolt és szétmarcingolta. . . csupa csoki lett :DDDDD Készültek róla képek, ha megkaparintom őket, akkor felteszem. . .

Ja, én meg beszineztem a hajam. . . vörösre (gránátvörösre). . . de nem fogta be rendesen. . . A töve (kb 1 cm) barna maradt, az eredeti vörös lett, és a festett részeken meg néhol megmaradt a szőke szín. . . (úgy konkrétan egy csíkban körbe. . . ) Megpróbálok majd képet feltenni róla...

Lehet, hogy Szilvusék és a mi kedvünkért majd egyszer hétvégén lehessen a tali??? Olyan régen taliztam már veletek!!

Jó éjt
Zsu
bzsuzska
 
 



Jó reggelt!
Barbi!
Utólag ugyan, de Nagyon Boldog Szülinapot íBencének! És még sok-sok ilyen napot!
Remélem jól sikerült! Majd mesélj!Kép

Kép

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Bencének boldog születésnapot kívánunk mi is:

Magdi, Nóri, Márk

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Barbi
Boldog születésnapot kívánunk Bencének!

Kép

Ági, Zsu
TEJ:
Ha nem jött volna elő Peti tehéntejallergiája, akkor én is most kezdeném el a negyedes, majd a feles tejet. De mivel nálunk gondok voltak még szopizós korából (biztosan emlékeztek), igy 2 éves koráig csak HA tápot kaphat a tej pótlására. Szegény Petikém, bűnrossz ize vanKép
Zsu, úgy emlékszem Pepe is HA tápos volt, azt nem irják fel véletlen. Mégis bepróbálkozol ilyen korán a tehéntejjel?

Claire
Én kipróbáltamKép Peti is állt fel igy a kezdetekben, miközben játszott ülve s eszébe jutott, hogy hirtelen felálljon. Minden számomra érthetetlen mozdulatát kipróbáltamKép Nos, ehhez a variációhoz mi már túl nagy lovak vagyunk, túl hosszú lábakkal: nekem ugyanis nem sikerült. Sem a mászásból oldalra leülés (ami pont olyan, amikor aegy kistestű kutyus leül).

Körkérdés: SZOPI
Peti 2004. július 29-ig szopizott (4 hónapos koráig). Azt megelőzően már 2 hete kiegészitést is kapott. Nekem a szervezetem sokallt be, pontosabban kevesellt Kép Kép be. Miután a tejallergiája miatt nem ehettem semmi tejet, tejterméket, sajtot, mert minden kiütött rajta. Hiába fejtem, szopiztattam, az igényeinek megfelelő mennyiség egyre csökkent. Eredetileg 6-7 hónaposan terveztem elválasztani.

Zsu
Én összesen kétszer kiabáltam Petire még kiscsecsemő korában, mindkét alkalom az autóban történt, ordított és nem tudtam koncentrálni. Az eredmény még hangosabb orditás lett, gondolom érzékelte, hogy ideges vagyok. Soha többet nem szóltam rá emelt hangon. A nyugodt és kedves, türelmes hang sokkal inkább megnyugtat egy kisgyereket. Ha egész nap üvölt, annak valszeg megvan a maga oka, ami a legkevésbé hiányzik, az az ideges ordítás, annál inkább a megnyugtató szó. De ha nektek bevált...

Tegnap a kerületi Bababörzén vettem egy kis pulcsit hozzávaló kapucnis mellénnyel 200 FT-ért. Kép Más érdemleges megvásárolnivaló nem is volt, csak kiscsecsemő ruhák.

Na és még a hétvége történéseiről. Sajnos megtapasztaltam, hogy a tükörjégen sz@rt sem ér a téligumi sem az ABS, sajnos szombat reggel 5 km/H-nál elvesztettem uralmamat a kocsi felett s kicsúsztam egy kisutcából, pont jött egy Honda, Ő is 5 km/h val, s ő sem tudott megállni. A szóba jöhető 3 rossz közül gyorsan a leg"jobb" lehetőséget választva balra kormányoztam, igy "csak" a lökhárítót kapta el jobboldalt. A Honda hűtővize ott nyomban elfojt, valamint a légkondijából is eresztett a gáz. Nekem a lökhárító, az első diszrács és a jobb első lámpa sérült. A sráccal kultúremberek módjára megbeszéltük, ezt a helyzetet kivédeni lehetetlen volt, s kézfogással váltunk el.
Nos, a felmerülő kár azért tetemes lesz, a Suzimnál ugyanez 250e volt, most jobb esetben a duplájára számithatok. A húsvéti hosszú hétvége Párizsban cimű elképzelésünk megoldódott, annak költségei pontosan megegyeznek majd az önrészre kifizetettelKép

Na de, hogy jó is legyen: Petit agyon dícsérik a bölcsiben, milyen kedves baba, mennyit eszik és milyen szépen elalszik teljesen magától a kiságyában. Mégiscsak hasznos volt napirend szerint élnünkKép Járástudományát a bölcsiben is tökéletesiti, a lába tiszta "térkép", apró kék-ződ folt.Kép De lusta disznó ám, 5 lépésnél nem hajlandó többet menni, akkor megáll, rugózik párat (olyankor annyira cukorfalat), várja a felmentő sereget valamelyikünk mutatóujja személyébenKép


Na mentem, valami ebédet össze kék dobni.

Szilvus "The Car Killer" és Petike
szilvus
 
 


Sziasztok lányok, anyukák.
Barbinak (utólag) sok boldog szülinapot kívánunk a Bencének.
Amit megigértem befejezem a horror történetet.
A szerencse a szerencsétlenségben,Hogy a Csabi fiam pont akkor kapott el egy makacs szájaftát. Akkor már 4 napja szenvedtünk vele és a Heim Pálban is voltunk, mert minden kijött a gyerekből, (és ő nagyon hamar ki szárad a mai napig is)De mindig hazaküldtek avval, hogy próbálkozzunk. Na így önhatalmúlag be vittem a tűzoltóba, mert akkor a Balázsal már bent voltam. Ő abba a szárnyba került, ahová később mentünk az újszülöttre, vagyis egy folyosóra. Ezért volt ez szerencse, mert a belen (ahová a Csaba került) tudtak ágyat adni a pici miatt. Mikor pár nap múlva hazamehettünk, egy olyan záróval, hogy meg állapították a refluxot, de mivel hízott 100g-ot(amit ugye az 5 kül. mérlegen való mérés eredménye)így nem kell semmit sem tenni. Egyből a körzetihez mentem, de ő azt mondta, hogy mivel ezt írták nem tud mit csinálni.A védőnő tanácsolta, hogyha tudok másik kh.-t, akkor vigyem el oda. El is mentem a Madarászba, csak mivel du.-án volt, így egy hazamenő orvossal beszéltem. Ő meghalgatott, és másnapra be kellett feküdnünka Petivel. Ekkor 14 hetes volt. Itt megállapították a SÚLYOS refluxot és savtúltengést, amire gyógyszert kaptunk és abba kellett hagyni a szoptatást a nagyon sűrű ételek miatt. Minden hónapban vissza kellett mennünk a gastrora ellenőrzésre, és mindig kiadta magából a dolgokat a dr.-néni előtt. Csak hogy el kezdtünk járni a Bókayba a veseosztályra,mert volt neki egy vesemedence tágulata. A Bókayban pont akkor fektettek be minket papíron az izotóp vizsg. miatt amikor a gasztrós néni ellrendelt egy nyelésröntgent. Így azt is a Bókayban csinálták meg nem a Madarászban. Rá két hét múlva meg is műtötték.
Azóta semmi baj e téren vele.
Jelenleg a legkissebbel szenvedek. Hétfőn viszem a Bókays gastrósomhoz. Ki kell vizsgálni, hogy miért pokol az éjszakáink.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Szilvus, jól emlékszel, Pepe is Ha tápit eszik... Érdekes, mert eddig még nem vettem észre, hogy baja lett volna tőle... még egy hétig biztos próbálkozok, ha akkor erősödni fog az ekcémája akkor kb 3 éves koráig kéne adnom a Ha-t... Egy a gond, hogy a dokim max 1 éves koráig írja fel... És utána hogy adok neki olyat???
Amikor csendben, nyugodtan szóltam hozzá, az úgy hatott, mintha meg se szólaltam volna Kép Nem szeretek én se kiabálni, csak ugyi a többiek csak azt hallják, azt, hogy utána együtt sírok a gyerekemmel, már nem...

Vera, nem semmi történet Kép Kívánom, hogy minél előbb derüljön ki, hogy nincs komoly baj Balázsnál!!

Zsu
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Zsu,
Bocsi a belekotyogásért, de ugye tudod, hogy a tehéntej azon kevés allergének egyike amire nem azonnal jelentkeznek az allergiás tünetek? A legtöbb esetben évekkel később, akár felnőtt korban is visszaüthet. Nem véletlenül ír Pepének HA-s tápit a dokitok. Miért próbálkozol tehén tejjel? Pepe még egy éves sincs és hajlamos az ekcémára.... ez mind, mind ellene szól, de te tudod.
Mizujs az állás interjúkkal?

Vera,
Tényleg nem semmi a történetetek. Beleírjalak a topik táblázatába?

Körkérdés: SZOPI
Krizsi még szopizik, de ennek napjai meg vannak számlálva. Tejem lenne, de tegnapelőtt egy ici-picit véreztem és jól megijedtem. Lehet, hogy mégiscsak szót fogadok a nőgyógyásznak és fájó szívvel elválasztom őt. Már 2 napja reggel tápszert kap, de este még szopizik (muszáj, mert tejcsi még van a ciciben). Ez van... Sajnálom, de nagyon. Azért így is 10 hónapos koráig szopizott és azért az annyira nem rossz. PociBébivel remélem minden rendben. Kedden megyek dokihoz, akkor majd kiderül.

Bence!!!
Így utólag is nagyon boldog szülinapot!!!!KépKépKép
Kép

Puszi,
Humi
humi
 
 


k j jj G,, ,,,, ,,,,,,,,,,,,, N 5t vt zt öholz, hz vh zhh á_hzV gfébv .éávvváfáé _b hgv t xc hn nnn ,,,

Bence köszöni a jókívánságokat!!!!Kép Még később jövök,csak kinyírja teljesen a billentyűzetet!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


k j jj G,, ,,,, ,,,,,,,,,,,,, N 5t vt zt öholz, hz vh zhh á_hzV gfébv .éávvváfáé _b hgv t xc hn nnn ,,,

Bence köszöni a jókívánságokat!!!!Kép Még később jövök,csak kinyírja teljesen a billentyűzetet!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 



Igen tudom, hogy ezek az érvek mind ellene szólnak, de még 1 hónapig tudok kérni receptet a dokimtól és nem ír fel többet, mint eddig... nem hajlandó heti 2x2 dobozzal felírni KépKép Így elkezdtem neki adni... Lehet, hogy most nagyon elrontom, de ha évekkel később ki is jön egy súlyosabb allergia, akkor annak mind1, hogy most kezdem el adni a tejet, vagy csak egy fél év múlva... KépKép

Állásinterjúkkal semmi különleges... Ahol legutóbb voltam, ott azt mondták, hogy keddig visszahívnak (de nagyon sok jelentkező volt...)

Megyek segítek Apának takarítani...

Zsu
bzsuzska
 
 



Sziasztok!

Zsu,
Nem, nagyon nem mindegy ez a fél év ilyenkor, sőt még pár hónap is számít!!! Az épp elég arra, hogy felkészüljön Pepe szervezete és gond nélkül "fogadja" később a natúr tehéntejet. Nekem felnőtt korban jött elő a tejcukor érzékenységem éppen a csecsemőkori etetési hibák miatt, ezért tudok egy pár dolgot a témáról. Nem akarom a lányokat untatni, mert egyszer már írtam erről. Ha akarod magánban megírom, hogy műkszik ez a folyamat. Amúgy ha a gyerekdokit emlékezteted, hogy Pepe ekcémára hajlamos, akkor azzal az indokkal 1 éves kor után is felírhatja a tápit. Amúgy a heti 2*2 doboz az nagyon sok. Nem kap mást Pepe csak tápit?
Szorítok, hogy bejöjjön valamelyik állás!!!Kép

Vera,
Beírtalak a táblicskuba, de hiányoznak adatok. Írd meg légyszi! Képfeltöltés: a "Melléklet feltöltése" gombbal műkszik. Max. 650*600 pixeles képet tudsz feltenni. Ha ennél nagyobb, akkor előbb át kell méretezni egy képszerkeztő progi Resize funkcióját használva. Ha nem megy, küldd át mailben, átméretezem neked!

Andi,
Visszaraktalak a táblicskuba, abban a reményben, hogy sűrűbben jösz közénk. Olyan jó olvasni rólatok!Kép

Edina (jól emlékszem?) ötletét megvalósítva kibővítettem a táblicskut az 1 éves adatokkal. Írjátok meg, hogy belekerühessenek!

Puszi,
Humi
humi
 
 


Kép
humi
 
 


Zsu
Ez igy ebben a formában nem igaz, kérdezz rá a gyermekorvosodnál. Ha a baba hajlamos az ekcémára, és tehéntejallergiára, akkor kiirják tovább is. Barátnőm majdnem 2 éves nagyobbik fiacskája is HA tápot kap tejecske helyett, s ezt a házi gyermekorvos irja ki neki mind a mai napig. Nem tudom milyen HA tápot ittatok eddig, de nekünk pl. a BEBA 2HA-ból 3 doboz, a MILIBÉ HA-ból 1 doboz elég egész HÓNAPRA.

Vera
Olvaslak ám Kép És szeretettel üdvözöllek közöttünk. Történeted nagyon szomorú, de szerencsére jó vége lett. Ugye azóta semmi baja a picifiúnak? Ez a reflux nálatok örökletes lehet?
A melléklet feltöltése ablakra kattintva tudsz feltölteni képeket (jobb alsó sarok a küldés gomb mellett). A méret maximalizálva van, ha nagyobb a kép, le kell kicsinyitened.

Na megyek, vacsorázunk, utána Petit fürdetünk.

Kellems estét!

Szilvusék
szilvus
 
 


Sziasztok!
Még egyszer köszönjük a köszöntéseket, megmutattam Bencusnak,csak sajna nem bírta,hogy csak nézhet és nem foghat!KépDe aztán fogott is és elküldte 2x.Kép

A szülinap jól sikerült. Már pénteken megérkeztek az uncsitesómék és ezzel megkezdödött a 3 napos szórakoztatása Bencének. Anyámék, anyósomék szinte le se tették, Bence meg mutogatta épp hova kíván "menni". A tortája ízlett neki, megevett 1 szeletet.
Szülinapra játékokat kapott: távírányítós autót(amivel apa játszikKép ),építő kockákat, formabedobálós dínót, mozdonyt, játék szintetizátort, lego hajót,poharas építős játékot, meg rucikat. Most legalább egy ideig remélem ellesz az új játékokkal. Az eddigieket a csigán és a búgócsigán kivül már nagyon unta.
Kihasználtuk, hogy itt alszanak a szülők és este leléptünk 1 szülinapi buliba. Hazafelé 1.30kor mondtam, hogy tuti Bencével a karján találjuk a családot. És lőn! Kép Már fél órája sétáltak vele. Egyedül az a rossz,hogy a felfordulás jól átálította szegényemet. Minden nap csak 1x aludt és éjjel is sokszor felsír.Kép


Kép
Kissé megijedt a tüzijátéktól!
Kép

Orsi, akkor nem csak nekem van egy kis "hűtlenem".Kép Mindenképp írok mailt remélem még ma!KépA programot, köszi letöltöttem, csak egyenlőre nem tudom használni!

Edina, hát hamarosan lehet, hogy látszani is fog már a pocakod! Tényleg a család mit szól hozzá?
Bence nekem is visszakiabál ha rászólok és ugyanúgy folytatja a nem szabad dolgot. Ha elhúzom onnan meg persze jön a nagy kiabálás. Hiába tudja mit akar.Kép

Ági, Matyus már az örlőfogát növeszti?Kép Mi látszik belőle? Az biztos fájdalmasabb mint az ediigiek!

Ed, ez az agyhártya elleni volt? Jó, hogy Kincső nem lázasodott be! Látom ő is számítógép rajongó!Kép

Vera, gratula a 4 fiúhoz!!! A kórházban történt időszak Kép nagyon nehéz lehetett!!!!

Móki, jó pihenést Nektek!Kép

Karmen, először én is aggódtam mert nálunk anyu szállt be a bokrok közé, aminek azóta is viseli a nyomát.Kép

Kata, micsoda vörös haja van Lilinek!Kép

Claire, én még mindig szoptatok kb. napi 4x. Lassan le akarom állítani, de ha szopizna húzza le a ruhám és matat a melltartómban.Kép Ma is a vendégek előtt. Ezzel nem is lenne még bajom, ha éjjel nem cicin akarna visszaludni. Tegnap ittam a buliban így nem tudtam megszoptatni éjjel amit eléggé nehezményezett. De aztán beletörődött.

Szilvus, nagy bosszúság ez a kocsival.Kép Ráadásul a pénz sem csekély. Férjed mit szólt hozzá?
A bölcsis Peti, hogy ilyen rendes baba biztos nagy kedvencKép

Humi, jó lett így a tábla!Kép Bence 1 éves adatai:77cm és 10kiló 20dkg. Ez kaja előttKép Kaja után néha 10 és félKép
A baba nagyon jó helyen van, ne idegeskedj!!!!Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Barbi! nagyon szép tortája volt Bencének!! Milyen izü volt? Orsinak nagyon tetszett a tüzijáték, de elöször ö is csodálkozott most mi vanKép

Szilvus! Remélem nem lesz olyan nagy a kár.

Zsu! miért nem veszel babatejet?

Szopi. Orsi még mindig szopizik, nappal 4-5x, éjjel 2-3x.Kép Igaz most 2 napig csak 1x, nem bánnám annyi maradna. Én csak reggel fejek, a fele zsir a tejnek olyankor. Tesom nagyon örül neki, mert az övé nem volt ilyen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Barbi, szépek vagytok a képeken! Rengeteg játékot kapott Bence!

Szilvus, KépSajnálom, ami az autóval történt. Nem semmi összegbe kerül! Kép

Körkérdés:

Edina is szopizik napi 5-6-szor,és azt vettem észre, hogy mostanában rövidebb idő alatt befejezi.Kép Lehet, hogy már nincs rá annyira igénye? Amúgy a kis haramia rájött, hogy nemcsak a kajákat lehet rágcsálni, hanem a cicit is.Kép Hiába szólok neki, hogy nem szabad, mert fáj, sziszegek is eleget, de hiába.KépÉn eredetileg egyéves koráig szándékoztam szoptatni, remélem Edina is kitart addig.Kép

Vera, üdv közöttünk, hű mennyi babó!Kép Sajnálom, hogy csak műtéttel oldódott meg a refluxos probléma. De a lényeg, hogy most jól vagytok.Kép

Humi, légyszi írj erről a tejes dologról! Emlékszem, írtál még egyszer róla, hogy neked felnőttkorban lettek gondjaid, de most nagyon berezeltem. Edina eddig egyáltalán nem kapott tápszert, nem tudom, egyáltalán elfogadná-e. Különben az itteni ingyenes tápszer eléggé furcsa ízű, sőt minőségű, sok babás anyuka panaszkodott nekem, hogy fehérjekiütéses állandóan a baba tőle(és még ez is csak féléves korig jár a babáknak). Én meg abban reménykedtem, hogy szép lassan betöltjük az évet és lassan rászokunk a tejecskére...KépMindenhol azt olvastam, hogy egyéves kor felett már nincs veszély. Meddig kell várni, hogy később ne legyen gond?

Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Sziasztok!

Dominik köszöni szépen a dícséreteket!Kép

Barbi!

Tényleg nagyon szép tortája volt Bencének.Mi is elterveztük,veszünk Tigrises,vagy Füleses tortát,de majd szívrohamot kaptam mennyibe kerül itt nálunk. 10 ezer ft...Gondoltam szánok rá 5-öt,de még azt is sokalltam.Azt hiszem maradunk anyukám tortájánál.(cukrász,csak sajna nem tud Füleses tortát csinálni)Az esküvői tortánkat is ő csinálta: Kép

Vera!

Én is nagyon sajnálom ami veletek történt.
Képet tudsz kicsinyíteni a Paint-ben. Képek/Nyújtás-döntés

Kata!

Nagyon aranyos a kislányod,és ez a szép haj.

Kökérdés:
Dominik 6 és fél hónapos koráig szopizott.4 hónaposan kóstolta meg elösször a bébiételeket,és emiatt egyre kevesebbet kérte a cicit.Ezért a tejci is kevesebb lett,majd végleg eltűnt.És nekem újra lett hajam.Ugyanis több mint a fele kihullott.Azok a részek most kb 8-10 centisek.Úgyhogy "jól" nézek ki.Kép

Humi!

Biztos nem lesz semmi baj a pocakbabával!


Rólunk: Velünk az égvilágon semmi nem történt,kivéve talán,hogy Domi kimondja azt,hogy tita=cica.

Orsi
orsi21
 
 


De kap mást is... tulképp csak azt eszi meg ebédre, amit mi eszünk... tízóraira gyümit gabonapehellyel... reggelire meg tejpépeket...(az nem lehet HA-s, mert fáj tőle a hasa...) uzsira meg vacsira kap tápit.
Pepe Humana HA2-t kap. De mostanában vacsira megint majd 3 decit megeszik (ráadásul úgy, hogy az adott vízhez 1 kanállal több tápit teszek, hogy laktatóbb legyen...)
Még nem kapott babatejet, nem tudom, hogy szeretné-e... Most vettünk egy Mildibé 3ast... Majd meglátjuk...
Akkor abbahagyom... Csak nem lesz baja attól, hogy 2x kapott tejcsikét... Egyébként szívesen olvasnám a véleményed...

Megyek alukálni, ma kisuvickoltam az egész fürdőt... elfáradtam...

Jó éjt
Zsu
bzsuzska
 
 


Orsi, anyukád nagyon ügyes ám! Gyönyörű tortátok volt, és biztosan finom is.Kép

Az előbb kimaradt, hogy milyen cuki képeket csináltál Dominikról!KépIgazán szép kisfiú, majd nagy nőcsábász lesz belőle. Édes lehet, amint titázik.Kép

A progit én is letöltöttem, de még elég bénán dolgozok vele, sikerült egy-két fotót fura színűre átpingálni.Kép No majd még próbálkozom.

Jó éjt

Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Orsi, ezer booocs! Nem Kép hanem Kép Kép Kép KépBocsi, úgy látszik, mára jól kifáradtam, irány aludni.Kép

Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Mely!Kép

Semmi baj,és köszönjük szépen a dícséreteket,anyu és Domi nevében isKép

A programban felül a menüsorban van egy Filter nevű fül.Arra kattints és legördülnek a lehetőségek a kép elváltoztatására.Alul van egy olyan,hogy Photomasque.Ha rákattintasz,előugrik egy ablak.Megnyitod a kis sárga mappát és ott találod ezeket a kereteket.Remélem érthetően mondtam elKép

Orsi
orsi21
 
 


Sziasztok!

Én már megint itt.Kép

Orsi,
Én az Auchanben fogok tortát venni Krizsónak. Már kinéztem, 2990,-ft, csokitorta és leteszteltük, nagyon fini. A tetején olyan ostyalap félén van a
minta. Különböző Disney figurákat, illetve jeleneteket ábrázolnak és plusszban vannak rajta marcipán virágok is. Épp olyan amilyen egy ilyen szülinapra kell. Már ki is néztem egy Micimackóst.Kép
Nagyon szép volt az esküvői tortátok. Nagyon ügyes Anyud van.Kép
Aranyos lehet Domi, ahogy tita-nak hívja a cicát: nálunk ilyen tudatos szóhasználat még csak 3 szóra működik: ta-ta = tapsi-tapsi, ne-ne = nem-nem, anja = anya.

Mely,
Ne ijedj meg a tejtől! Nem hiszem, hogy titeket érintene a dolog. Én azért írogatom ezt Zsunak, mert Pepe még nincs egy éves és az ekcémára tekintettel hajlamos lehet az allergiára. Engem 2 és fél hónaposan kezdtek el tápszerezni, és az akkor tápszerek még tehéntej alapúak voltak. Nos ez nálam a 30. szülinapom után kezdett visszaütni. Ha semmi előzetes jel nincs arra, hogy a baba allergiás lehet, akkor 1 éves kor után el lehet kezdeni feles tejet adni, úgy ahogy Ági csinálja Matyikával. A tehéntej - akár feles tejként is - sokkal drasztikusabb, mintha csak tejterméket kap a baba.
Röviden annyi egyébként a folyamat, hogy a bélrendszerben lévő laktáz nevű enzim gondoskodik a laktóz (azaz a tejcukor) lebontásáról. Ebből bizonyos mennyiség mindenkinél rendelkezésre áll már születéskor aztán úgy 2 éves korra áll be az a mennyiség amivel a babó nekiindul az "életnek", majd az évek múltával ez egyre fogy. A túl korán kapott tehéntej gátolja a laktáz termelődését (ez főleg az 1 éves kor előtt kapott tehéntejre vonatkozik, és így kevesebb lesz az "induló készlet"). Ha túl kevés ez a mennyiség elfogy már gyerekként vagy fiatal korban és akkor jelentkeznek a tejcukor érzékenység tünetei, ha viszont jól táplálták az embert csecsemőkorban, akkor kitart élete végéig. Ennyi a lényege, de ez csak a tejcukor érzékenység része. A tejfehérje allergiára való hajlam öröklött dolog, az nem tudom, hogy alakul ki.

Barbi,
Nagyon édes Bence a képeken, pomtosabban mindketten nagyon jók vagytok rajtuk. Milyen megilletődött pofit vág Bence a tüzijátéknál. Biztos élvezte a szülinapi sürgés-forgást.Kép

Köszi mindenkinek a drukkot PociBébinkért!Kép

Puszi,
Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Barbi Kép Bencenek boldog szulinapot kivanunk utolag is!
Kép

Korkerdes: Lili meg reggel, neha delelott is, este lefekveskor es ejszaka 1-2x szopizik. Bar mar erzem, hogy egyre kevesebb van. En mindig csak kisebb celokat tuztem ki, 3 honap, 6 honap szopi. Aztan, ahogy betoltotte a 6 honapot es elmult a param, hogy "nem eleg a tej", meg "milyen anya vagyok, aki meg szoptatni sem tudja a gyereket?", innentol konnyebben ment a dolog. Kép Gondolom 1 eves koraig biztosan szopizni fog, aztan majd meglatjuk, a terv igy is tulteljesitve.

Humi, erdekeseket irtal. Akkor, ha mondjuk mar nem lesz tejecske inkabb babatejet adjak meg egy darabig? Mondjuk igy terveztem en is, de meddig? Egyszer volt egy ekcema-szeru folt a karjan Lilinek (szerintem csak szaraz volt a bore, mert amiota rendszeresen testapolozom nem jott vissza.).

Szilvus Kép jo hogy Petike ilyen jol birja a bolcsit.

Az en korkerdesem: adatta be vki az agyhartyagyulladas elleni szurit a babajanak? Mi a velemenyetek rola?

Meg egy kerdes eszembe jutott Kép Mi az idealis korkulonbseg a testverek kozott szerintetek?

Sz.
szamoa
 
 


Sziasztok!

Humi!
Én is köszi ezt a tejes dolgot amit írtál! Kicsit én is elbizonytalanodtam. Nem mintha bármi baja lenne Matyinak a tejtől, meg a család is "tiszta". Szerencsére még szénanáthája sincs senkinek egyik családban sem. Viszont nem akarja meginni Matyi a tejet, de a tápot sem. Este még tápot eszik, még kb 2-3 napig a fokozatosság kedvéért. Viszont 2-3 napja mind 2-ből csak olyan 100 ml eszik meg azt is több kanyarban. Holnap hívom a dokit, hogy mi legyen mert ez elég kevés (szerintem)
Tábilcskuba írd be kérlek, hogy Mati 75 cm. A doki ugyan 73-at mért, de én is megmértem itthon mikor nyugodt volt, így lett 75. A dokinál kissé sírdogált. Kép Köszi!

Mely!
Matyi örlő fogai még nem bújtak ki, de már nem annyira nyűgös, meg a nyála sem folyik nagyon. Viszont nagyon meg van dagadva neki a 2 felső. Ha jönni fog Edinának az örlő foga tudni fogod, nem lehet összetéveszteni tényleg nagyon dagadt az ínye. Ha felébred mindig vizsgálgatom hogyan állunk. Kép

Szamoa!
Matyi megkapta az agyhártyagyull. elleni szurit. Nekünk aztmondta a doki ha sokat járunk erre-arra akkor érdemes, én megfogadtam. Semmi baja nem lett a szuritól, mégcsak be sem dagadt a combikája+hőemelkedése sem volt. (mondjuk a kötelezőktől sem)Kép Neked kell eldöntened, hogy merre jártok, és milyen sűrűn!
Korkülönbség: Szerintem a minimum 2 év, maximum 3 év, de ahogy esik. A sok biztos nem jó!

Szopi! Matyikám 4 hónapos koráig szopott de már 3,5 korától kap tápot. Nagyon betett, hogy 3,5 hónapos volt Matyi mikor államvizsgáztam. Hát majd talán a köv bébinél tovább lesz a szopi!

No azthiszem futtában mindenre válaszoltam. Most lépegetek palacsintát sütni. Kényeztetem a holnapi névnapos páromat!Kép

ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Orsi! nagyon szép tortát csinált anyukád tényleg. Nálunk én közvetlen a cukrászüzemböl vettem a tortát, nem a viszonteladó helyi cukrászattól (vidéken csinálják ezt a tortát). A 35 szeletes lett volna 7e ft, a 20 szeletes 4250 ft volt. Ha Szegeden veszem meg akkor rátették volna erre a hasznot. Még az is jo hogy amikor hozzák Szegedre elhozzák házhoz, mig a drágább tortáért el kellett volna mennem ugye.

Én 2 éves koráig csak babatejet fogok adni Orsinak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szopi: Márk 2 hós koráig kapott anyatejet, de már az elejétől fogva pótolni kellett. Ezt én nagyon sajnálom és csak irigykedni tudok azokra a mamikra, akiknek még van tejcsijük.Kép

Agyhártyagyulladás elleni szuri: Nórim megkapta, 1 éves kor után csak 1 szuri. Nekünk semmi gondunk nem volt, jól viselte Nóri az oltásokat. Márknak is be fogom adatni.
Én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy ha valamilyen betegség megelőzhető, akkor meg kell előzni. Bár a mostani szuri botrány eléggé elgondolkoztató. Annyi info van, néha nem tudom, hogy kinek higgyek. Mivel jó fej a gyerekorvosunk mindig megkérdezem a véleményét. Valakiben muszály megbíznia a tudatlan maminak.Kép

Korkülönbség: Nálunk 19 hó van a 2 bab között, én a kis korkülönbség híve vagyok. Ha a császár után a doki engedte volna, akkor még kisebb lenne a különbség. Az eleje nagyon nehéz volt, de most már szuper jól elvannak egymással a babák. És ez csak még jobb lesz. Remélem……

Zsu! Mi is Humana2 eszünk. Nekem azt mondta a dokinénink, hogy 2 éves korig tudja receptre adni. Nálunk is volt ekcémás kiütés Márkon, emiatt ő tuti nem fog 1 éves kora után tejet kapni.
Nórim nem volt ekcémás, de 1 éves kor után 3 hónapig Milumil3-at kapott, aztán forralt negyedes-majd feles tejet. Mivel semmi gond nem volt ma már simán forralás nélkül issza a bolti tejcsit.

Barbi! Nagyon csinik vagytok a képeken!

Apa itthon van, mert beteg. Agyamra megy, "hozd ide, gyere ide, tedd oda, unatkozom'. Ugrálok körülötte mint egy nikkelbolha. Most mind3 gyerekem alszik, megyek is házimunkázni.

Pussz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Először is - merthogy hétvégén nem tudtam jönni és kicsit lemaradtam-

Barbi, Bencének boldog szülinapot!

Kép

Nagyon édi a kicsi fiú a képeken! Olyan kis meglepett, de a sok.sok ajándék láttán elfelejtette a meglepettséget, ugye?

Tünde, ha Tomika most ünnepli névnapját, akkor boldog névnapot!

Kép

Szopi: úgy érzem, h csak én eröltetem, Levi a nélkül is meglenne. A cicit inkább nyugtatásra használja, meg arra, h elaludjon. Jelenleg itt szunyókál a karomban. Reggel és este szopi, de mellette kap tápit is, mert a tejcsi kevés már.

Szamoa,
Levinek is beadattam az oltást. Az első után voltak a hátán kis pöttyök, hőemelkedés, 2 napig tartott, de nem tudni, h az oltástól volt-e. A doki szerint vírusfertőzése volt. A második után semmi nem jelentkezett.
Kistesó: Ágival egy véleményen vagyok.

Humi,
jó h. írtál a tejcsiről. A védőnéni most volt itt, azt mondta, h. őszig semmiképpen ne adjak tejcsit még. Viszont semmi baj nem lett sem a tejtermékektől, sem a tejpéptől, úgyhogy azt javasolta, h. próbáljuk meg a rendes tápit a Ha helyett, valamelyik 2-t. Volt olyan probléma, még egy hónapos korában, hogy csúnya piros volt az arca, de szerencsére azóta sem. A könyökénél egyszer volt piros folt, de mióta nem kúszik, az sincs. Szerintem nem ekcéma volt.

Körkérdés: szerintetek sok a különbség az egyes tápik között ugyanabban a kategóriában? Melyikre térjünk át, mit javasoltok?

Orsi,
letöltöttem a progit, de még nem volt időm megnézni.

Kata,
tündéri a kislányod vörös hajkoronája!

Vera,
borzasztó lehetett ez a kálvária a kórházakkal. Nem elég, hogy az ember egyébként is halálra aggódja magát. Lényeg, hogy megoldódtak a dolgok és most már tudod, hogy kihez fordulj.

Puszi, Moncsi
monyó
 
 


Sziasztok Lanyok!

Ujra itthon vagyunk. Balesetmentesen eltuk tul a sielest. Nagyon jol ereztem magam es rajottem, hogy jot tett nekem a kikapcsolodas. Ugy erzem fel vagyok toltodve. Persze rossz volt Bia nelkul, s mar vartam is nagyon, hogy ujra megolelhessem, 1000 csokot adjak neki. Kép Radobbentem arra is, ha ot is vittuk volna magunkkal, nagyon korulmenyes lett volna minden. Ettol fuggetlenul, ha nem lesz beteg, jovore biztosan velunk jon. Egyebkent rengeteg ho volt es napsutes. ...meg persze zima. -17 fok a hegyteton napsutesben. Meg is faztam, de szerencsere, csak a hazafele uton jott ki rajtam. Most kuralom magam ezerrel. Remelem, Bianka nem kapja el tolem, alig, hogy kigyogyult az elozobol. Ja, s mig nem voltunk itthon, kinovesztette a 3. fogacskajat is es leszokott a nappali 2x-i alvasrol. Marcsak ebed utan alszik masfel-2 orat. A nagymama jol elkenyeztette, mert most megtobbet akar kezben lenni. Kép Na, de majd lassacskan helyreall minden. Ha jobban leszek, elmegyunk a heten mazsalasra, mert ugy erzem, nem kell attol tartanom, hogy fogyott. Kép ...vagy csak elszoktam a sulyatol. Szopizni marcsak 1x tud sajnos, s akkor is csak nagyon minimalis van. Kép Pedig fejtem kinnt is. A tapszert meg egyaltalan nem akarja elfogadni. Mar alig varom, hogy adhassak neki rendes tejet.

Roviden, tomoren ennyit tudok mondani. Meg nem olvastam vissza, de igerem megprobalom. Most megyek egy kicsit ejtozom, amig meg alszik, s persze kuralom magam. Uszik a lakas is, de amint tudok, jelentkezem megint.

puszi,
Sly + Bianka

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Megint én,

Magdi,
tényleg nem tudja az ember már, hogy mikor csinál jót, meg mikor nem. A sok és gyakran egymásnak ellentmondó vélemények között nehéz eligazodni. Hallottátok tegnap a Naplóban, hogy Németo-ban kimutatták, hogy rákkeltő anyag van a Hipp ételekben? Döbbenet. Merthogy abból a csíkból, amivel légmentesen lezárják a kupakot, a melegítés hatására rákkeltő anyagok szabadulnak fel. Már más a technológia - mondták - csak a nyár előtt készült ételekre vonatkozik. Kösz. Csak az a biztos, amit magad termelsz és főzöl, a többi nem, pláne az ipari. Csakhát ezt az ember nem tudja megtenni. És ki tudja, hogy mit eszünk meg iszunk?

Na megyek. Moncsi
monyó
 
 


Sziasztok!

Humi, köszi az útbaigazítást!!! Akkor maradunk a "kopasztásnál" (értendő pénzügyileg...), azaz a babatejeknél... Én ismerek olyan dokit is, aki a 2.es tápikat fel se írja (SENKINEK!!!, HA-t sem!!!). Viszont a babatejek is tudomásom szerint tehéntej alapúak... azok nem okoznak ilyen gondokat?? Mert a HA-ban módosított tejpor van, de a simában nem hiszem, hogy módosítanák...


Lehet, Pepe ezért nem szereti a babakajákat??? Kép
Ma se evett vmi túl sokat az ebédből Kép Tegnap se evett túl sokat, remélem nem lesz beteg... Bár, gondoltam már a fogacskára is, mert a nyála is eléggé folyik...

Zsu
bzsuzska
 
 


Moncsi!
Hallottam tegnap a TV-ben a babakaja botrányt. XXI. századKép
Én sokszor adok Márknak, nagyon szereti és az én dolgom is könnyebb, nem kell minden nap külön főzöcskézni.
Ráadásul tök drágaKép Kép
Annyira elszomorítóKép Kép
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Én is néztem tegnap a Naplóban a műsort. Teljesen felháborodtam. Ráadásul én mindig Hipp bébiételt adok Bálintnak. Mondjuk csak a gyümiset szereti. Ráadásul azért veszem ezt, mert bio, nem tartalmaz hozzáadott sót, cukrot stb. Erre a csomagolás, na de ki gondolt erre????? Egyébként még az üzletekben leginkább nyár előtt készült bébiételek vannak.

Szopi,
Bálintot én már nem szoptatom, saját magától fagyta abba február elején. Valószínű, hogy a pocaklakó miatt, szerintem megváltozott az íze, a doki is mondta, hogy ez előfordulhat. Egyébként az utóbbi hónapokban már nem elégítette ki az étvágyát, pótoltam tápszerrel, de csak este, mivel kapot minden mást már mellette.

Moncsi,
Tápszer:
Bálint egyátalán nem válogat a tápik között, mindegyiket szereti. Szerencsém van vele. Most épp Milumill3-at eszik, vagy Humana3-at attól függően, hogy melyiket lehet kapni, és hova megyek vásárolni. Nagyon ritkán veszek Beba2+-t, ezt én azért nem szeretem, mert csomós marad.
Nekem a védőnő és a doktornő is azt mondta, hogy mindegy, amelyik izlik neki.

Zsu,
Lehet, hogy én nem értek valamit, de én úgy tudom, ha valaki HA-s tápit eszik, annak nem adhatsz sima babatejet.
Az orvosnak pedig fel kell írnia. Bálintnak felírják a sima Ha-s tejpépet, pedig neki nem kell azt ennie, csak azt nagyon szereti, és mást nem eszik meg.

Még jövök, folytatom, csak Bálint hiányol

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Eddig jutottam az olvasassal. Sajnos meg mindig nagyon sok az elmaradasom, de most nem tudom folytatni, mert Bianka koveteli, hogy vele foglalkozzak. Azert elkuldom a reagalasokat:

Zsu,
Remelem, talaltal jol fizeto melot es apaval is rendbe jottek a dolgok. Jok a kepek Petyarol. …foleg a dobozlakos. J

Szilvus,
Orulok, hogy Petinek ennyire tetszik a bolcsi. Szerencses vagy! Remelem nalunk sem lesz gond majd az oviban. Anyukam meselte, hogy en minden reggel azzal kezdtem az ovit, hogy uvoltottem egy darabig. J Raadasul Peticica olyan sokat fog tanulni a tobbi gyerkoctol, hogy csak lesunk majd itt a topicban. J

Edinak!
Szegyenlem magam, mert mielott elutaztunk kulon figyeltem a szulinaposok koszontesere, de a nevnaposokat elfelejtettem. L Elnezest!
Boldog nevnapot kivanunk az Edinaknak igy utolag is! J

F_Kata,
Nagyon edes a kepeken a kis voroshaju Lilike. J

Moki!
Andris jol belehuzott! Gratula az onallo lepesekhez! J

Era,
Nem hangzik tul jol, amit irtal…szivdobogas, meg a tobbi. Remelem mar jobban vagy. Tudod az okat, mitol volt?

Agi,
Tomika gyumitortaja nagyon jol nez ki! …s biztosan nagyon izlett neki. J Tiszta Nagyfiu a kepeken. J A csontos kep nagyon tetszik! J

Humi!
Nagyon nagy gratula neked is a pocaklakohoz! J Meglepi sikerult! J Jo, hogy ilyen hamar osszejott. …bezzeg nekunk. L …na de tenyleg nagyon orulok nektek. J Gratula a nagyfiadnak is! A csokis Krizso nagyon edes a kepen. J

Ed,
Nagyon szupi helyen voltatok! Kincso elvezte?

Monyo,
Levinek gratula a 8. fogacskahoz. O is kroki lett. J

Szamoa,
Lilinek is gratula az 5. fogacskahoz. J


Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!

Van néhány szabad percem. Kép Lassan indulok aquafitnessre, ha apa hamar hazaér.

Barbi, utólag is boldog szülinapot a srácnak!

Karmen, most kapta meg az agyhártyagyuszi elleni oltást.

Sly, nagyon tetszett neki, fóleg, hogy mindenki vele foglalkozott. Ti mennyi időre voltatok? És Bia hol volt? Bocsi, nem emlékszem.

Claire, A dokinéni nem mondta, hogy gond lenne a fogyás. Mitől is hízna a gyerek, amikor jóformán csak szopizik. Na jó eszik még gyümit, husit, joghurtot, túrórudit. Kiflit csak a boltban, otthon nem. Szóval nem túl jó evő, mitől is hízna.Kép

Hát ennyi volt, mennem kell.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Orsi, kösz az útbaigazítást, hamarosan ki is próbálom.

Humi, köszi szépen az infókat, most már megnyugodtam. Gondolom, nem lesz baj, ha egyéves kora után Edina lassan kezd feles(előbb talán negyedes) tejet, eddig semmi ekcémaszerű akármit nem vettem észre a bőrén.

Szamoa, én is pont úgy voltam a szopival, mint te. Amikor Edina sírt alig egy-két hetesen, kétségbe voltam esve, hogy nincs elég tejem, és sírva küldtem a férjemet a doki nénihez, hogy írja fel a tápszert. Először akkor nyugodtam meg, amikor hazahozta az első adagot. És mondtam magamban, bár az első 3 hónapot húzzuk ki szopival. Aztán már (itteni divat szerint) adhatok neki gyümiket. Persze a gyümiből semmi sem lett 5 hós koráig, ekkorra szégyelltem a doki néninek hazudozni, hogy igen, már mindenfélét eszünk. De álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi ideig kitartunk.Kép

Ági, mivel csak később csatlakoztam hozzátok, csak most tudtam meg, hogy államvizsgáztál, amikor Matyus egészen picuri volt. Elég nehéz lehetett végigcsinálni, gratulálok! No, az őrlőfogaktól előre félek. Hátha nem visel meg minket sem annyira...

Monyó, Magdi, Edina!Kép Nagyon megdöbbentem a babaételes hírtől. Hogy mik vannak! És tényleg errefele is méregdrágák! Eddig sem adtam Edinának, mert anyagilag elég rázós lenne, ha rászokna. Tényleg a legjobb, ha mi magunk főzünk nekik. De honnan tudjuk, hogy az alapanyagok mennyire egészségesek?Kép

Sly, örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás. Esetleg képecskék? Gratula a távollétetekben növesztett fogacskához, biztos Bia meglepetésnek szánta.Kép Szerintem a kétszeri alvás neki is kimarad, Edina is egyik napról a másikra váltott, most már 1 óra körül alszik el kb. 3-ig.

Karmen, nálatok volt tehéntejallergiás a csalában? Mivel látom, Orsinak 2 éves koráig nem adtok tehéntejet. Amúgy nagyon ügyik vagytok, hogy szopi még mindig van!Kép

Magdi, az előbb jól zavarba hoztál a 3 gyerekkel...KépHirtelen azt gondoltam, lemaradtam valamiről.Kép Gyógyulást apának(a legnagyobb gyereknek).

Ed, Kincső nem úgy néz ki, mint aki keveset eszik.KépJó husikás kisleány.

A korkülönbségről annyit, hogy én is jobban szeretném, ha a testvérkét minél hamarabb össze tudnánk hozni.3 évnél több különbséget nem igazán szeretnénk.

Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Orsinak semmi gond nem volt az agyhártyagyull. szuri után, szerintem elég ritka.

Hipp. Amit 2004. nyár óta gyártanak azok már egészségesek, a korábbiról volt szó, ezt is elmondták. Onnan lehet tudni, hogy azoknak a lejárati ideje 1 év volt, amit most árulnak annak 2 év. Én is megnéztem itthon mint 2006. nyara, szoval ezzel nincs gond. De amugy tényleg felháboritó hogy megvesszük hogy ez jobb mert BIO aztán rákkeltö.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


SziasztokKép

Köszönöm az együttérzéseket, holnap reggel kiderül, mekkora szivinfarktust kapunk, bár annál tökmindegy mekkoraKép

Agyhártyagyuszis szuri:
Amint a kötelező védőoltásokon túlestünk, beadattam Petinek. 6 hósan kapta az elsőt, 7 hósan a másodikat. Sirt mint mindig, de nem lett lázas, be sem duzzadt a helye.
Jövő augusztusban brochovaxum kúrát kap (meg én is), ez az influenza okozta felülfertőződésektől óv meg. Doktornéni javasolta, s mivel bölcsis, feltétlenül megkapja.

Köhögött ma is Kicsikém, de nem tették ki a bölcsiből. Holnap reggel anyu megmutatja a doktornéninek, Ő megmondja mehet-e vagy maradjon pár napot itthon. Nózi már nem folyik, de elég ugatva köhög. Láz, levertség nincs, jókedvű, mozgékony, de köhög. Kisbaba meg nem játékszer, úgyhogy a döntés a dokinéniéKép

A köhögés miatt ma hajnalban felébredt, megitattam, utána nem köhögött. Viszont nem akart az ágyában maradni. Ééééérdekes módon mellettem pedig igen. Pedig egyáltalán nincs ehhez szoktatva, nálunk a hitvesi ágy az nem a baba helye. Annyira édes volt, átkaroltam és a vállamnba fúrta a kis fejét, úgy alukált el, miközben pöndörgettem a haját. Kis kéjenc. Na valahol itt rontják el a Zanyák a FiaikatKép

Babakaja-botrány:
Hát nemtom. Lehet a konkurrensek robbantották ki? Azt is mondták, hogy egy magyar gyártó nyilatkozott, hogy a független szakértők nem találtak semmit, ami indokolná. Nekem túl sok már ez a kaja-botrány az utóbbi időben, hol a pirospaprika, legutóbb a TV-paprika, meg volt pár hónapja a gyógyteákról is hasonló. Peti is szereti a gyümölcsös HIPP-et, de mivel nem evett meg belőle naponta több raklappal, kétlem, hogy - ha igaz is - bármi baja lenne tőle.

Bölcsi:
Napról napra még jobb. Peti már eljátszik egyedül, sőt, ha a nagyobbaknak foglakozás van, akkor odamegy és érdeklődve nézi, mit csinálnak. Aminek nem örülök, az az, hogy az 1 csomag Johnsson popitörlő, amit Peti fiókjába tettem a pelusok és a popikrém mellé, 1,5 hét alatt elfogyott. Magyarán: azt bizony nem csak Petire használták el. Persze, más fiókban nem láttam ilyen törlőkendőket, csak pelust. Szóljak, vagy csak egyszerűen ne vigyek többet? Petinek érzékeny a bőre, nem tudom vizzel letörlik-e olyan szépen. Fel vagyok háborodva, a két csoportból (18 baba) mi fizetjük a legtöbbet Petire (láttam mert név szerint ki volt irva, ki mennyit fizet márciusra), hát azért ne vegyék természetesnek, hogy majd mi visszük hetente a popitörlőt. Ja, és az első két nap 8 db pelenkánk is "elfogyott", azóta csak napi 3 db-ot teszek ki, érdekes, 1 mindig megmarad. Ami normális, mert napközben kb. 2-t fogyaszt Petike, hiszen tisztában adom be és 1/2 4-kor elhozzuk, a többi csere már itthon van. Azért "öröm" is van a bölcsiben, nem?Kép

TOMIKA
Nagyon boldog TAMÁS napot kívánunk Neked!
Kép

Léptem, fürdés, alvás, reggel korán kelés.

Kellems éjt!

Szilvusék
szilvus
 
 


Sziasztok,

olvasgatok szorgosan, bébikaja ügyben csak csóválom a fejem, de Szilvushoz csatlakozva az a véleményem, hogy Bence sem eszik gigantikus mennyiségű gyári kaját, - leginkább már házi pépest se- úgyhogy nem igazán tartok tőle.
És mit szóltok a higanyos védőoltáshoz ami autizmust okozhat ? Azon gondolkodunk hogy Angliából hozatunk unokaöcsémmel aki ott él vakcinát és azt adatjuk be. Lehet hogy túlparázom a dolgot, de ugye nem tudhatom Bence hajlamos-e az autizmusra vagy sem hát kísérletezni nem akarok. Mondjuk a családban soha nem volt még hasonló sem, de hát mégis, csak aggódom. Nektek mi a véleményetek ?

Tomika, boldog névnapot !

Kép

Bálintnak pedig nagyon boldog 1. szülinapot !

Kép

jó éjt mindenkinek,

Timi+Bence
kismaszat
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: