A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Doris

Köszönöm szépen a jókívánságokat!!!Ígérem, hamar meggyógyulunk! Nem olyan vészes a helyzet, annak ellenére, hogy betegek a gyerkek továbbra is nagyon elevenek.

Remélem, hogy a példámmal egy kis bátorítást adtam a pocisoknak!!!!

Ildikó

Vannak rólam képek, amik a szülés előtt készültek, de nem digitálisak és nincs scanerünk, így sajnos nem tudom nektek megmutatni.

Éva

Cat

Kép

Kép
éva75

Cat

Neked is köszi!

Éva

Kép

Kép
éva75

CatKép
Azt hiszem az éjszakai kelésekben rekordot tartok még most is a 17. hónaphoz közelitve...nem elkeserités képpen irom csak tényként hogy nagyon együtt tudok Veled érezni mert én egyszer-egyszer etetem Őket és ezen kivül 4-6 vagy annál több kelésem is van és ezek többnyire megnyugtatások. Lillusnál kizárólag megnyugtatásról van szó, mostanában mintha rosszakat álmodna és keservesen sirdogál Gergőnél viszont soha nem volt jó időszak, mindig is rossz, éber alvó volt és ez szerintem igy is marad. Őt itatgatni is kell - egy ideje már forralt vizet kap éjjel - mert ha a cumiját adom a szájába akkor visit tovább és csak az ivás után tudom megnyugtatni. Őt kivenni csak evésnél szabad, egyébként nem viseli el de Lillust minden alkalommal ki kell venni, mert Ő csak úgy tud megnyugodni. Vele kicsit ringatózni kell meg ha éneklek attól azonnal elcsendesülKép Gergőt a fogak is megkinozták minden alkalommal, Lillusnál csak mostanában ilyen zizisek az éjszakák, reméljük jobb leszKépKép Pedig nálunk is kezdettől külön szobában vannak, minden este azonosan, nyugalomban telik, megvannak a megszokott kis rituálénk melyektől nem térünk el...stb. mégis kelünk éjszakánként. Én már megszoktam, furi, ha mondjuk csak 3-4 alkalommal ugrok egy éjjel és olyankor jól meg is dicsérem ŐketKépKép El fog múlni ez az időszak is és vissza fogom még sirni...KépKép Nálatok esetleg még fogzási probléma is lehet nem? Nézted a kis szájukat, dudorok, fehéredések vannak?
Örülök, hogy a betegségeket megúsztátokKép
ÉvaKép
Nagyon ügyes, stramm hölgy vagy, hogy igy birod betegen az ápolást, azért fárasztó még két gyerkőccel is pedig én le sem robbantamKép Mielöbbi gyógyulástKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!
Icsilya!
hasfájásra nekünk annó nagyon bejött a gripe wather nevű szer amit 1 hós kortól lehet adni. Mi csak csodaszrnek hívtuk! Borzasztó jó hatása van!
Levinek már tegnap sem volt szinte semmi baja, és ma voltunk a dokinéninknél aki azt mondta, hogy kutya baj és ő nem adott volna neki antibiotikumot sem! Na mindegy az ebédet már lemondtam az oviba.
Éva!
Hogy ti micsoda mázlisták vagytok, hogy csak most ért ode egy kis influenza! És eddíg semmi bajuk nem volt? Hihetetlen! Jobbulást!! Kép

Ma elkapta a fiúkat az olthatatlan házimunkavágy! Kép Ruhát hajtogattak, porszívóztak, bepakoltak a mosógépbe, elindították, majd elmosogattak! Lassan már nem is kellek! Kép Imádnak türköt is pucolni. Kép Kép Kép
Kép

Vikics

KépKép
vikics

VikicsKép
Nagyon kis dögösek a Fiúk, hogy ilyen háziasakKép Bukni fognak rájuk a csajokKépÖrülök, hogy jobban vagytok márKép

LányokKép
Nem tudtok valamit Vadvirágékról? Tudom, hogy költöztek, de olyan rossz, hogy ilyen régóta nem jelentkezett... Ugye rendben vannak meg a kis Pocaklakó is? Valaki esetleg nem tartja Velük a kapcsolatot?

Puszi:Doirs
doris

sziasztok!
olyan édes képet láttam az egyik babanetes albumban Kép

nézzétek meg!
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4905&page=1&image=114318
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Doris Kép
Én pont ma leveleztem Vadvirág párjával az etetőszék miatt.A költözésen túl vannak,már mindent ki is pakoltak KépJól vannak Kép

Cat Kép
Nálunk mostanában Eszter ébred így éjszak..előszőr a betegségnek tudtam be,de most,hogy már nem az így furcsa.Ő is hirtelen sírni kezd,és nehéz megvígasztalni.Nálunk az nem jött be,hogy egy kicsit kiveszem,megnyugszik,majd visszateszem és alszik tovább.Ha visszateszem ugyanúgy sír.Az ágyban tudom csak megvígasztalni,úgy,hogy egyszercsak a sírás közben észreveszi,hogy simogatom szólongatom,és ott vagyok Képaztán elalszik Kép
Nem panaszkodom,mert nem mindennapos,és nem is olyan vészes,csak rossz látni,ha sír

Marcsi Kép
télllleg édes ez a kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Ti beadatjátok, beadattátok az agyhártyagyulladás elleni szurit?

Krisztina

Krisztina
k78

DorisKép
Sajnos én elég nehezen szokom meg ezt a felugrálást. Sokszor szédülök, és fizikai fájdalmat érzek, hogy fel kell óránként ugrálnom. Azért gondolom, hogy nem a foguk, mert elég régóta tart már ez a cécó, kb. 1,5-2 hónapja. Jobb napokon nem kell, csak 2*3* kelni, ebből csak egy etetés van hajnal 1/2 5 fele.
Szerencsére nekem nem kell kivenni a kiságyból őket, csak simizni a hátukat és beszélni hozzájuk, amíg észre nem veszik, hogy ott vagyok. Aztán jön a cumi, és visszaalszanak. nem tart sokáig az egész, de felszabdalja az éjszakát.Kép

MártiKép
Én arra is gondoltam, hogy rosszat álmodnak, na de ennyiszer ? Nálunk sajnos mindennapos. Néha marad csak ki, de az csodaszámba megy, ha csak enni kelnek fel.

KrisztaKép
Én megkérdeztem a doktornőt az oltásról. 1 éves kor alatt 2 oltásból áll a védettséghez, de 12 hónaposan már csak 1 oltást kell beadatni. Azt mondta nekünk a gyerekrovos, akit nagyon szeretek, hogy a kritikus időszak március végéig tart. Onnan nem kapják el a gyerkőcök az agyhártyagyuszit. Azok a veszélyeztetettek, akik gyerekközösségbe járnak, játszóházba, plazakba. Cseppfertőzéssel terjed, ezért kell vigyázzni a gyerkőcökkel. Az én drnőm pályafutása alatt egy ilyen kis beteggel találkozott, de azt mondta, hogy azok rettentő rossz körülmények között éltek, szó szerint putriban.Kép
Mi nem adatjuk be, csak ősszel, amikor betöltötték majd az egy évet. Most kihúzzuk még áprilisig, úgy sem járunk játszóházba, sem plázázni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
A fiúk még mindig felkelnek éjszaka legalább kétszer. Kép Már nagyon régen aludtam át az éjszakát. Bár mostanában előfordult, hogy sikerült majdnem 5 órát is aludnom. Kép De lesz ez jobb is. Kép Kitartás! Kép

Krisztina!
Nem, és valószínűleg nem is fogom beadatni. A dokinőm sem javasolta. Egyébként sem jó mindegyikfajta ellen. Így felesleges tovább mérgezni őket oltásokkkal. Kép Bőven elég a kötelezővel mérgezni kicsi szervezetüket, ráadásul azok sem hatnak mindig. Kép Én nem vagyok védve a TBC ellen. Pedig többször is beoltottak. Inkább az immunrendszeremet erősítem, és kerülöm a fertőzött helyeket. Kép
http://web.axelero.hu/nyitottk/
http://www.ketezeregy.hu/oltas/

Marcsi!
Kép
Nálunk még az autónak is adtak szopikát. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Nettke!
Azért ez már valami!!!8,4-es MOM?Mit csináltál? Nekem csak 3,3 lett,aztán így is el voltak hűlve!Nem mintha bármi jelentősége lenne.Felesleges pénzkidobás a tb részéről!

Doris!
Csak sodállak!Ennyi nem alvás után ilyen pozitív életszemlélet!Hogy csinálod?Adhatnál 1-2 jó tippet,mert valószínűleg szükségem lesz rá a közeljövőben!Csak azt ne mondd,hogy így születtél!Meg lehet ezt tanulni?!
Egyébként kösz a biztatást!Még egyszer beszélek a dokival,mielőtt megkapom a szurit,hogy eloszlassa minden kételyemet,de én is úgy érzem,hogy jót teszek,ha megkapják.
Egy könyvből írtál részletet,ami a korszülöttekről szólt.Megadod a címét?Érdemes megvenni?Vannak benne hasznos infók?

Vikics!
Ha így folytatod,belőled biztos nem lesz undok anyós.Imába foglalják a nevedet a csajok!Csak le ne szokjanak a fiúk erről a jó szokásukról!

Krisztina!
Mi anno beadattuk a fiúnknak az agyhártya gyulladás elleni szurit.Semmi következménye( mellékhatása) nem volt.

Gyakorló anyukák!
Hasfájós volt a fiam és most is fiúkat várok.Nagyon tartok tőle,hogy ők is azok lesznek.Emlékszem,hogy sokmindent nem lehetett ennia szoptatás alatt.De nem tudom,mik voltak azok.Meg tudjátok mondani?Vagy utána tudok nézni valahol?Van még egyéb praktika,ami segíthet ebben?

Edit

Kép

Kép
edit73

Alvástéma: Újabban Levi is kel éjjel. Legutóbb úgy nézett ki, hogy
Levi kelt: 0.30 3.50 7.30
Máté kelt: 1.00 4.20 7.00
No, ebből szépen látszik, hogy én is elég zaklatottan aludtam Kép és álmos is vagyok Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

mi is vagyunk, de inkább olvasni szoktam - középfülgyuszi után a szokásos hörghurut...Kép

Marcsi!
A gumicukros multi neve érdekelne!!Kép

Krisztina!
Mi beadattuk böli előtt ezt és a bárányhimlő ellenit is - a drnő és egy infektológus(neten kérdeztem tőle!) tanácsára. Annyi betegséget elkapnak a közösségben, leglább ezektől megkíméljük magunkat... Mellékhatása szerencsére egyiknek sem volt!KépKép

Erika

KépKép
herika

Sajnos az oltásoknak nem mindig egyből van mellékhatása. Sokszor csak évek múlva lesz. Kép

Eri
simones

Sziasztok Lányok!

Én még új vagyok a topic-on, először is gratulálok mindenkinek az édes babákhoz!
Ikreket várok, egy kisfiút és egy kislányt, tegnap töltöttük be a 27. hetet.
Nagyon szeretném kihúzni legalább a 36. hétig. Gondolom a testalkat sokat számít, illetve, hogy
a végén sokat feküdj, pihenj, jól gondolom?
Ha van tanácsotok, örömmel veszem.

Éppen költözés utáni szétpakolás állapotában vagyunk, megyek kicsit rendezkedek, majd még jövök.

Üdv. Mindenkinek!

Kriszta
Vendég

A mi drnénink is elég oltásellenes, szerinte többet árt ezzel a gyereknek a szülő, mint amennyit használ.
Mi szerintem semmit sem fogunk beadatni a kötelezőkön kívül.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
MarcsiKép
Tényleg aranyos képKép Megnéztem a többit is és van még néhány jó köztükKép
MártiKép
Köszi az infót VadvirágékrólKép Örülök,hogy jól vannakKép
KrisztiKép
Mi még nem adattuk be. Nem tudom még beadatjuk-e, elvileg a héten kapunk oltást, rákérdezek az itteni orvosnál, hogy miket javasol a kötelező oltásokon kivül.
CatKép
Sajnos alvás ügyben nem tudok okosat irni...Én hihetetlenül nehezen szoktam meg ezt a helyzetet, mert elég nagy lett volna az alvásigényem, mostanra megedződtem de persze nekem is borzasztó nehezemre esik ugrálni és valóban nem az a gond, hogy mondjuk csak 4 órát aludhatnék egy éjjel, hanem az, hogy mindezt megszakitásokkal alszom ami nem pihentet. Reggel úgy ébredek mint aki agész éjjel fát vágott...aztán kv után rendbejövökKép
EditKép
A könyv amiből idéztem: Edith Müller-Rieckmann : "A koraszülött gyerekek "
(Akkord kiadó)
Szerintem csak akkor érdemes megvenni, ha koraszülött babák vannak a családban. Én is szülés után kaptam de mivel külföldi mintán alapszik, sajnos sokminden itthon nem a leirtak szerint működik már ami a PIC-es korházi tartózkodást illeti. Azért érdekes könyv de ráérsz veleKépHa reggelente látnál bedagadt szemekkel pizsamában botorkálni a konyha felé kv főzés elött akkor nem vélekednél igy rólamKép Semmi küli nincs ebben, mindenki viseli a következményeket ahogy látomKépKépKép Remélem a Te babáid jó alvók lesznekKép Mi az első évben sokat viccelődtünk Gergővel, hogy elrontották a Kaáliban az alvókáját és visszamegyünk reklamálni vagy valami programozási gond lehet vele, át kéne állitani benne valamit....Aztán eltelt egy év és rájöttünk már nem csereszavatos a gyermekKépKépKép
OrsiKép
Sajnálom....talán fogzanak a babák...vagy front van vagy ki tudja...kitartásKépKép
ErikaKép
Sajnálom a középfülgyuszit, remélem hamar meggyógyultok a hörghurutból isKép
SünbogárKép
Üdvözöllek a körünkben és gratulálok a GyerkőcökhözKép Alkati kérdéshez nem tudok okosat irni, de a sok fekvés, lábfeltétel, pihenés rengeteget segithetKépVigyázz a pakolászással, ne terheld túl magadKép Merre költöztetek?

doris

Sziasztok!

Kriszta(Sünbogár) Kép
Édes a felhasználóneved Kép Kép
Gratula a vegyespároshoz!! a nagyján már túl vagy Kép
A testalkatnak nemhiszem hogy köze lenne,hogy meddig maradnak bent,sokan vannak akik vékonyak,és esetleg még túl is hordták..szóval csak pozítivan!!! Kép
Pihenj annyit amennyi jól esik,de a pakolással vigyázz,szekrényeket ne tologass Kép
Vannak már nevek?

EditKép
Az is mindenkinél más..ha egyébként Téged is felfúj valamelyik étel,akkor azt semmi képp ne edd
Általában a kápszotákra,babokra,nyáron a cseresznyére vonatkoznak ezek a tilalmak.

Márti

Kép[/url]
martisa

Kialvatlan anyukák!
Most végre tudtam én is aludni velük du. Kép Persze nem én ébredtem fel előbb. Kép A legtöbbször, ha nagyon akarok aludni,akkor biztos nem egyszerre alszanak. De most sikerült!!! Kép
Szerintem amikor tudtok aludjatok. Legalább részben pótoljuk a hiányokat. Nekem is nagy lenne az alvásigényem, dehát ez van. Régebben képes voltam egész napot is végigaludni, hogy behozzam a lemaradásomat. Dehát hol vannak azok a szép idők. Cserébe itt van ez a 2 gyermek. Kép
Ha apa segít, akkor még hétvégén is alhattok egy picit, míg ő játszik a gyerekekkel. Kép

Kriszta(Sünbogár!
Üdv köztünk! KépKép A lényeg: sokat pihenj, pozitív hozzáállás, ne foglakozz a negatívokkal, óvatosan a pakolással. Van köztünk olyan is, aki még túl is hordta őket. Kép Beszéld meg a babákkal, hogy minél tovább maradjanak bent. Kép

Eri
simones

Eri!

Azt látod nem tudom, mert még nem halottam róla, hogy egy kisgyereknél később mit okozott volna - de arról igen, hogy az agyhártyagyulladásban már nem egy gyerek meghalt... Köszi, én inkább nem kockáztatnék, ha nem muszáj...Kép
Ha a gyerekorvos és egy netes infektológus is (egymástól függetlenül)azt állítja, hogy oltassam be, akkor én hiszek nekik...
Tudom vannak, akik még a kötelezőket se szeretnék beadatni a saját gyereküknek - mi "sajna" nem tartozunk közéjük, én - ha van rá lehetőség - nem vállalom be a nagyobb kockázatot.Kép

Sünbogár!
Üdv. a fedélzeten!Kép
Grat a babókhoz és az új lakáshoz!KépKép

Erika
Erika

KépKép
herika

Én nem vagyok iker, így az előző aláírás (Erika) csak egyszer értendő.Kép

Na megyek is mosogatni, amíg esetleg még lehet... az előbb szedtem le az ikeás aztalra feltett csúszdát, így most ágyba helyeztem a nem alvó virgoncot is!Kép

További szép délutánt!
Erika

KépKép
herika

KrisztaKép
Én is 32 hetes terhes voltam az ikrekkel, akkor amikor költöztünk. Nem volt egy leányálom, de nem tudtam megállni, hogy ne takarítsak, vakargassam a festékfoltokat a padlóról stb. Szerencsére nem lett baj belőle, de azért óvatosan pakolgass. Tudom könnyű ezt mondani!KépKép

Gratulálok a vegyespároshoz. Hogy fogják hívni őket ? Merre laktok ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Alvásügyben ezek szerint nekem szerencsém van, mert a három gyerek közül egy sem kel fel éjszaka. Szerintem tudják, hogy én nagyon szeretek aludni.Kép
Ti amúgy jó alvók vagytok/voltatok? Lehet, hogy csak örökölték a babucik a nyugtalan alvást.
De nagyon együttérzek veletek, és úgy látom, ti sokkal türlemesebbek vagyok mint én. Most legalábbis azt gondolom, hogy nem tudnék 4-5ször felkelni éjszaka...

Vikics!
Nagyon ügyi fiaid vannak!Kép

Erika!
Jobbulást a fiúknak.Kép

Sünbogár!
Üdv itt, gartula a babákhoz! A lányok már minden praktikát leírtak.Kép

Ildikó
ildikó

Már megint szórakozik velem a babnet Kép
elszállt amit írtam Kép

Vikics Kép nagyon édesek Kép Kép

Orsi Kép és a többi álmos maminak kitartást!!

Kriszta Kép üdv közöttünk Kép jó lenne valami tuti recept, de csak reménykedhetünk Kép hogy minél tovább bent maradnak.
Én már most sokat fekszem, bár lehet csak lusta vagyok Kép persze még szinte mindent csinálok, csak ha elfáradok lefekszem ha lehet, akár 15 percre is.

Csütörtökön megyek dokihoz, de már nagyon izgulok remélem minden rendben a kisficánkáinkkal.

Szilvi
29+2!! Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az üdvözlést!
Cateye! Szigetszentmiklóson lakunk, s hát igen, Én sem bírom megállni, hogy csináljak ezt azt, nem hagyhatok mindent a páromra.
A nevek: Mázsa Marcell Dezső, Mázsa Izabella Éva.
A második keresztnevek természetesen családi indíttatásúak.
Egyébként lombikbébik a picik, lehet emiatt is aggódom jobban? No de sebaj, már ma is dumcsiztam velük erről, mármint milyen jó odabenn, s a mozgásból azt vettem ki, egyetértenek!Kép)

Sziszus! Nem vagy lusta, Én is le-ledőlök napközben!

Megnézegettem a fotókat a babákról, olvasgatás közben, egytől egyig nagyon édik!!

Üdv.:

Kriszta
Vendég

Erika!
Olvassd el a linkeket, ott van néhány aljánlott irodalom is, és felsorolva betegségek is, amik az oltások következménye.
Sajnos az oltás nagy üzlet. Kép

Eri
simones

Eri!
Elolvastam, bár mi már szeptemberben megkaptuk őket, így késő bánat eb gondolat - lenne...Kép
Ezt a mondatot is olvastad?
"Fontos itt megjegyeznünk, hogy a fenti folyamatok nem kizárólag csak a védőoltások hatásaként léphetnek fel..."
Erről van szó! A gyógyszereknek is lehet mellékhatása és a fertőzéseknek maguknak is lehet szövődménye... Szóval pro és kontra.......
Hiába üzlet, az infekktológus azért biztos nem kapott semmit, hogy nekem mailben válaszolt a kérdéseimre...Kép A gyerekorvos talán kapott, de nem hiszem, hogy felelős ember 2 (ill.több száz, ezer) gyereknek javasolná, ha ennyi kockázata lenne, mint itt az elrettentésben.Kép
Egyébként meg a konzervektől, a tejen át, stb. mindenre ráfogják időnként, hogy az egészségre ártalmas dolgokat tartalmaz, mégis mindent megvesznek az emberek, táplálkoznak úgy mint eddig, esetleg csökkentik a konzervek arányát... ja és akkor itt a zöldség téma, amire meg azt mondják, hogy nitrátos a föld, stb, stb...
Sajna 2005-ben a civilizáció ártalmai már megtalálnak minden városlakót, ezer területen - asszem ez az oltás dolog is egy a sok közül.Kép

Erika

KépKép
herika

infektológus...Kép

KépKép
herika

Éva!
Próbáljátok meg máshova tenni a kislányod ágyát. Lehet, hogy ez segíteni fog. Kép

Erika!
Nem is kell mindenre egyből bekapni egy gyógyszert. Szerencsére ma már egyre több orvos sem ad mindenre egyből antibiotikumot sem. Változik a világ. Reméljük fiainknak és unokáinknak jobb lesz.Kép
Nem mindenki táplálkozik ugyanúgy, mint eddig. Kép
Nálatok az immunrendszert kéne erősíteni. Régebben ajánlottunk nektek néhány lehetőséget pl. aloe, homeopátia. Azért, mert ezeket esetleg az orvosod nem ismeri, még jók lehetnek. Kép Kipróbáltátok valamelyiket?
Nincs olyan doki, aki mindent tudna.

Jobbulást a betegeknek!

Eri
simones

Marcsi

Tényleg nagyon helyes a kép, amit találtál. Nálunk a Lora pont ezt csinálta két évesen , amikor a fiúkat szoptatta, csak neki akkor még megvolt a köldöksérve és nagyon kiált és ő azon szoptatta a babáit.

Vikics

Nagyon édesek a fiaid!!!
Tényleg nagyon mázlink van, hogy még nem voltak betegek és ahogy elnézem ez is elég light-os vírus, mert kicsit köhögnek csak és folyik az orruk, de ezen kívül nincs más bajuk, lázuk egyáltalán nem is volt.

Eri

Lora sokszor változtatja az alvó helyét, mert hol az ő szobájában, hol a mi szobánkban, hol az ikrek szobájában, hol a nappaliban alszik, de azért köszi a tippet, ma is sokat fájlalta a fejét, már beleőrülök, hogy nem tudom miért fáj neki!!!

Kriszta

Én is üdvözöllek köztünk!!! Irj sokat és kérdezz bátran minket, amiben csak tudunk segítünk!

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!
Kösz az infót!

Sünbogár!
Gratula a picikhez!Csak mértékkel mindent és pihenj sokat!

Éva!
Mi a helyzet a kislányod vérképével? Nem emlékszem,hogy írtad volna az eredményt.Egyébként front van ( ha esetleg erre érzékeny),mi ( a fiam)is bekaptuk a mai gyógyszerünket.Mellesleg auz elmúlt 4napban a harmadikat és ez már jó arány.EEG-n voltatok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Eri!

Az aloe-val szkeptikus vagyok - Apu évekig itta és mégsem él... Igaz nem egészségesen kezdte, de nekem elment tőle a kedvem, rágondolok és a hideg kiráz...Kép
A homeo bogyók nekem nem váltak be pl. az allergiámra (nagy nulla volt - hangsúlyozom: nekemKép), de sajna a gyerekdoki sem ennek a prófétája, így a skacok se kaptak még - 1 kúpon kívül (Viburcol)...
Béres cseppet és C vitamint szedtek/szednek és a böliig nem is volt gond (több mint 1 év alatt 1x!! volt az egyik!! beteg.Kép Most behozzák, de ha nem most, az oviban is ugyanez lett volna...
Ez van, a közösség ezzel jár - úgy látszik...KépKép

Erika

KépKép
herika

Marcsiii!

Légyszi írd meg a gumicukor (gyógyiKép) nevét!Kép
Holnap 10-kor megyünk a dokihoz, megkérdezném ismeri-e, s mi a véleménye.
Tök jó lenne, ha tényleg hatásos!Kép

Fiús Anyukák!
Ma este a Riki kukijának a vége duzzadt lett, olyan mintha vizenyős lenne a bőr alatt (mintha egy nagy vízhólyag lenne a kukaca vége, nem a makk, hanem a bőr), mikor hátrahúztam (fürdésnél), üvöltött szegénykém és úgy nézett ki, mintha egy úszógumi szorítaná kívülről a kukkert...Kép
Mi lehet ez????
Teljesen megijeszt a dolog, szerencsére még nem volt nekünk soha ilyen problémánk...Kép

Jó éjt Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Edit

A vérképe teljesen jó lett és a CT, koponya röntgen, szemvizsgálat sem mutatott semmi rendellenességet.
EEG-n még nem voltunk, de márc. 9-én kell visszamennünk a neurológiára , addig fejfájásnaplót kell vezetnem, de naponta többször is szól, hogy fáj a feje. És szerintem nem szinleli.

Erika

Elég ijesztő, ami a Rikivel történt. Nekünk szerncsére még ilyen nem volt. Ha nem javul vidd el az orvoshoz.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Végre ismét bejött a fórum! Kép

Erika!
Így már érthető. Kép
Nálunk sem volt még ilyen, de gondolom most már voltatok a dokinál. Valami gyulladás?

Éva!
Sajnos nem nagyon van már más tippem. A frontokat, időjárást is írod a naplóba?

Eri
simones

Sziasztok Lányok!!!!!!!!

Folyamatosan itt vagyok veletek csak nem nagyon merek írni mert ált. alszállt az irományom így inkább csak olvasok és tanulok a tapasztalatokból!

Holnap megyek be a kórházba talán emlékeztek írtam hogy befektet a doki egy kivizsgálásra.
kíváncsian várom mi lesz ott bár kicsit félek mert ugye a kórházat senki sem szereti...

Ami miatt örülök az az hogy jól megnézik megint a bubukat hogy minden rendben van e.ami már aggaszt hogy a kicsilányom alig mozog,hacsak nem fordultak valami egészen más pózba.olyan mintha mindig csak a fiú mozogna,csak ott van mozgás ahol a norbi fekszik......

Kriszta üdv itt köztünk...már 4-en vagyunk hasonló "korúak".

Rakjatok fel sok-sok képet mert nagyon jó nézegetni a szép babókat!!!!!!!!!!!

Ha kiengednek írom hogy mi volt...addig is mindenki vigyázzon magára és a kis családjára....

Ja majdnem elfelejtettem..szocpol kérdés megint:csak házastársak jogosultak rá? merthogy mindenhol kérik a házassági anyakönyvit????????????

Kristin
kristin75

KristinKép
Valakivel tartod a társaságot a csapatból? Met ha nem akkor esetleg ird meg a mobilod számát és időnként küldenék sms-t, hogy mi újság vanKép Az e-mailemet a profilomban találodKép Drukkolunk és ne izgulj, jó kezekben lesztekKép Vigyél olvasnivalókatKépVárjuk a hireketKép
ÉvaKép
Ez tényleg nem játék... _Egy EEG-t tényleg érdemes csinálni de más ötletem nincs. Esetleg nem lehet, hogy mégis valami lelki dolog...? Tudom, irtad, hogy szerintem de az de talán mégis...
ErikaKép
Mi újság a kiskukaccal...??? Rendben van már?

doris

Sziasztok!

Hétfőn "elvileg" megyünk már bölibe!KépKép
3 hét után már jogos a két KépKép részemről!Kép

Ma megkapták az oltást - bár a Ricsi orra még folyik...Kép remélem nem lesz belőle gond... most elég nyűgös, fel-felsír, borogatni nem engedték...Kép
A Riki kukkerja "lelohadt" (este adtam neki pár csepp Fenistilt, hátha vmi alleriás vizesedés), de még most is gyulladt, sír ha hozzányúlunk, kapott rá kenőcsöt (diprosalic v. mi). nem tudni mi okozta...Kép

Pénteken megyünk a logopédushoz az első foglalkozásra, nagyon kiváncsi leszek, hogy tudja egyesével (nélkülem kell bemenni) becsalogatni és ott marasztalni a bitangokat.Kép

Éva!
Tényleg ijesztő, hogy nem tudják az okát ennek a fejfájásnak. Szegény pici lánynak meg naponta kell szenvednie...Kép Tényleg jó ötlet, az időjárás vezetése is - hátha a frontok okozzák.
Reméljük mihamarabb rájönnek az okára, szorítok!Kép

Erika

KépKép
herika

borogatni a skacok nem engedték a karjukat, nem a dokinéni.Kép

alleriás=allergiás

Na megyek is, nem vagyok ma (sem) a toppon...Kép

További szép délutánt!
Erika

KépKép
herika

Krisztin

Meddig leszel a kórházban? És miért kell befeküdnöd?

Doris

Remélem, a neurológus majd elküld EEG-re, de ő szerinte nem fáj a gyerek feje?!Ezt abból állapította meg, hogy az ott töltött 20perc alatt nem panaszkodott, hanem az új játékokkal volt elfoglalva. Nem ő van itthon vele és nem látja, amikor szenved, és itthon sem egész nap fáj a feje, hanem kb. 4-5ször jelentkezik nála.

Erika

Náthásan is beoltották a fiúkat? Nálunk erre nagyon odafigyeltek és ha egy kis jelét is látták a betegségnek nem adták be a szurit.
És mit mondtak, mikor múlik el Riki kukijáról a gyulladás? És így mehet bölcsibe?
Jobbulást nektek!!!

Eri

A frontokat még nem írtam, de nem hiszem, hogy mindennap front van, mert még eddig mindennap fájlalta a fejét.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Már "csak" az orra folyik a Ricsinek, de szerintem azért akkor még nem ok egy oltáshoz...Kép Én szóltam, Ő megvizsgálta, és azt mondta, hogy már rendben...
csak jövő héten hétfőn megyünk a bölibe, de kiadta a papírt, hogy ne kelljen pénteken is újra elmennünk az igazolásért (mivel akkor már nincs egészséges rendelés, a betegre meg nem szívesen vinném felgyógyulva én sem).Kép
A kukiját ugye nem látta tegnap, így elmondásból nem tudta megállapítani mi lehetett... Az most is látszik még, hogy gyulladt, ezért kell rá a kenőcs. természetesen ha nem javulna, pénteken elvisszük újra.Kép
Remélem pénteken már nem szedünk össze semmit és tényleg meggyógyulunk végre ebből a 2,5 hetes középfül-hörghurut bepsiből...Kép

Mindennap??? Hát ez tényleg nem vicc! Milyen orvos az, aki azt mondja erre, hogy nem is fáj a feje........Kép
Én kb. 30 éves koromig nem is tudtam mi az a fejfájás... Ha egy gyerek napokon, heteken át fájlalja, akkor annak oka van!! ne hagyd annyiban!

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Kristin! Szurkolok, hogy minden rendben legyen a babukákkal. Meddig kell bennmaradnod?

Esetleg van olyan közületek, aki a Dél-Pestiben szült, vagy oda jár terhesrendelésre?
Már sokat hallottam az ottani viszonyokról, de minden info érdekel természetesen.

Nálunk továbbra is költözködés után kupi van, de alakulunk.

Üdv. Mindenkinek!

Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!!!!!!!!!!

Doris

Írtam mailt de lehet valami nem sikerült mert mikor ráklikkeltem a küldésre eltűnt a szövegem és úgy tűnt hogy nem csinál semmit a gépem.
Küldök még egyet ami már nem lesz olyan hoszú szöveg mert még nincs minden bapakolva.

Éva és Kriszta

Holnap reggel megyek 1 hétre.Eleinte úgy volt csak pár nap ,utána hogy 1 hét de hétvégi eltávval ,ma meg már azt mondta hogy meglátjuk a hétvégét...szerintem bent fog tartani ...majd valahogy kibírom.
Nincs pontos oka a bemenetelemnek,csak az hogy ikrek és itt állítólag ez aszokás.Állítólag minden ikrest befekztetnek itt 1 hétre.Minden féle alapos vizsgálatot fognak rajtunk végezni,meg labor meg uh...de pontosan én sem tudom mi vár rám...

A Dél-Pesti kórházban szült egy ismerősöm ismerőse így nem igazán tudom mi volt a baja de volt valami.Viszont szerintem minden kórházba bele lehet kötni ha bele akar valaki.Szerintem a lényeg a dokid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha géphez jutok bejelentkezem és mesélek!

Puszi kristin
kristin75

KristinKép
Rendben várom a leveled és akkor visszaküldöm sms-ben a mobilom számát igy tudjuk tartani a kapcsolatotKépNe bánkódj, igy legalább tutira pihenni fogtokKépKép Kitartás, nem olyan nagy vész az és reméljük néhány nap múlva otthon lesztekKép Esetleg a leveled nem került be a "Törölt" elemek közé? Akkor nem kéne újra irnod...
SünbogárKép
A korházas topikban nézted már? Hátha ott irnak róla...Kép Óvatosan pakolásszatokKép
ErikaKép
Tényleg remélem, hogy most már mindenki rendbejön és mehettek a bölibeKép DrukkolokKép
ÉvaKép
Ez tényleg nagyon sok...esetleg a vérnyomása nem ingadozhat?

doris

KristinKép
Csak szólni akartam, hogy nem kaptam levelet Tőled, igy nem tudom elküldeni a számomat magánban.

doris

Sziasztok! Reménytelen a helyzetem, nem győzök ennyit visszaolvasni! Tegnap voltunk neurológián, tragikusan sokat vártunk, de legalább Eriskaval tudtunk egyet dumálni. És szerencsére egyikünknek sem mondtak rosszakat!
Eszterre azt mondta a doki néni, hogy nem nem tud, hanem nem akar mászni. Szerinte vmi negatív hatás miatt hagyta abba, mi ugyan nem tudunk semmilyen traumáról, de ki tudja, ő mit élt meg annak. Szóval szerinte szervileg, idegrendszerileg minden ok, és hagyjuk, aztán majd hátha egyszer elfelejti a dolgot. Egyébként szerinte sokkal nehezebb mozgás formát választott, mintha mászna, ezzel a fenéken csúszkálással! Azt is mondta, hogy jellem a kisasszony, nem az a típus, akire csak úgy ráerőltethetjük az akaratunkat Kép!
Egyébként örülök, hogy nincs semmi gond, csak ezen viszont nem tudok segíteni. Lehet, hogy a Dévényezéssel is felhagyunk vagy ne? Beszélek majd a dévényes csajjal is!
Tegnap amúgy orvosos napunk volt,, mert este meg a körzetihez vittem vissza az egész bandát. Szerencsére letudtuk az influenzát, és remélem ezzel egész évre a betegséget is! Azért a nagyokat még orvosi javaslatra itthon tartom, mert az oviban kb 5 kórság kering egyszerre. Így most boldogan és egészségesen táncolnak az idegeimen :o.
Bocs, mennem kell: Claire
claire

Éva!

Ha front jön,az nem két perc.Van hogy 1nap 2szer is vesz be a Dávid gyógyszert.
Nekünk is volt fájásnaplónk.Írni kellett,mit evett,mennyit aludt,volt-e valamilyen stressz (veszekedés,valami ami megijesztette vagy bármi amitől sírt).Azt is írtuk,hogy jelzett-e az időjárás előrejelzés frontot és milyet ( hideg,meleg).
Mi nem találtunk semmilyen összefüggést ( minden vizsgálat akkor negatív volt).A Betesdában csinálta egy nagyon kedves orvos,ha gondolod,megadom a nevét.Bár mi nem magán úton mentünk hozzá,hanem a gyerekorvosunk hozzá küldött.
Szóval miután semmire nem tudtuk ráfogni a fejfájást,akkor jött,hogy biztos frontérzékeny.De sokat ront a helyzeten a "mit eszik" és "mennyit alszik" kérdés is.
Nincs valamilyen egyéb jele a fejfájásnak?Pl. az én fiam míg kicsi volt mindig a feje tetejét simogatta,mielőtt szólt volna.Játék közben,ha odanyúlt,akkor már tudtam,hogy gond van.Még nem mondta,mert a játék lefoglalta,de önkéntelenül már reagált rá.Te nem tapasztalsz ilyet?
Adsz neki valamilyen gyógyszert,ha mondja,hogy fáj?Kérdezd meg,hogy hol fáj neki?Tegye oda a kezét!Mindig ugyanott mutatja?
Ne hagyd magad lerázni,mert csak akkor lehet nyugodt az ember,ha tudja nincs szervi probléma.Az EEG nagyon sok mindent megmutat,nem nagy macera és a gyerekek általában élvezik.

Claire!
De jó,hogy nincs semmi gond!
Ez a mászás nálunk is volt.Mi sánta kutyának hívtuk.A Dávid 5évesen tanult meg négykézláb mászni.Addig a sánta kutya volt.Rengeteget vigyorogtunk rajta.Mindenki azt mondta ( még a gyerekorvos is),hogy ilyet még nem látott.
De nem lett belőle semmi gond.10hósan már ment,de mászni sose tudott rendesen.Vagy legalábbis,amit normálisnak gondoltunk.
Úgyhogy ne foglalkozz vele!Neki így jó!Meglásd mire észbe kapsz,már állni fog és egyszercsk szalad.
Edit

Kép

Kép
edit73

ClaireKép
Én szerintem ne hagyjátok abba a Dévényezést, de majd eldöntöd. Nálunk Gergő a popsiján közlekedett nagyon sokáig és képzeld, még átfordulni sem akart négykézlábra pedig ment Neki már a négykézlábazás, hanem elcsúszott (karjaival húzta magát előre)a küszöbig és ott szépen fennakadtak a lábai és olyankor átfordult négykézlábra majd boldogan mászott tovább szabályosan. Aztán ez a fenéken csúszkálás elmaradozott, nem tudom, hogy a Dévényezés miatt-e, de végül már csak a mászás ill. most az állás lépett előtérbeKép

doris

Kristin!

Szoc.pol:
A korm. rendelet szerint házastársak vagy gyermekét egyedül nevelő szülő jogosult rá.
Hogy ezen ki mit ért,azt bankja válogatja!Gyermekét egyedül nevelő szülő lehet az élettársi kapcsolat esetén az egyik fél is ( ilyenkor jogosultnak általában azt szokták venni,aki a hitelnél is felvevő).Pl: a párod lesz a felvevő(adós),mert ő rendelkezik jövedelemmel és te csak kötelező adóstárs vagy,mert házastársi/élettársi viszonyban vagytok.De nem lehetsz (kész)fizető adóstárs,mert a bank szempontjából nincs jövedelmed.
Szóval ilyenkor a párod jogosult a szoc.pol.ra.

Van olyan bank,ahol azt mindják erre,hogy nem vagytok házasok,nem vagytok jogosultak a szoc.pol-ra.Hát akkor ide nem kell menni!

Ha így nem elég világos, írd meg a részleteket,leírom a lehetőségeket pontosan!Házas vagy élettásri kapcsolat?Hány gyermek van?Ki után igényelnétek a szoc. pol-t?Újat építetek vagy vásároltok?
Tudom,hogy valahol már beszéltünk róla,csak nincs türelmem kikersni.
Edit
Edit

Kép

Kép
edit73

Pocakos MamikKép

Van 2 egyforma nagyon jópofa C und A-s Baby Club hálózsákom eladó. 70-cm-es (leengedve), és mi újszülöttkortól használtuk. Le lehet cipzározni az újját, és hátul felkötni, így valóban használható újszülöttkortól. Akit érdekel az küldjön egy mailt a címemre, és küldök róla fotót. Nem akarok a topikból piacot csinálni, és elnézést kérek a többiektől, de annyira ikreknek való, hogy szívesebben adom el ismerősnek, mint a Csevegőn egyenként. Na meg szétnyúzhatatlan és nagyon praktikus. Ezt bizonyítja, hogy ugyanezt vettem meg nekik 90 cm-esben.KépKép

Majd jövök még, de üvölt a 2 gyerkőc.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: