[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2020 Decemberi babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

@lispa1217: a 2,3 mm is teljesen jó!! Nyugi!
nokli
 
 


@lispa1217:


Nekem 2,1 mm.....egy picit én is aggódtam az elején, de nagyon sokat olvastam erről és én már megnyuogdtam. A kockázatelemzésem is jó lett, alacsony a kockázat, nem lesz semmi gond Neked sem!
kismano20
 
 


Gina9 hogy vagy?Rendeződtek az egészségügyi problémáid?
deiss
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi Deiss kérdésed megvagyok. Csak a héten nagyon sok a tenni valóm.
Próbálom a kertben utólérni magam, de lassan megy a gazolás. Tettem el meggy befőttet. Málna lekvárt és még folyamatosan érik a málna. Meggyből se ártana lekvárt még eltenni..
Magnézium nélkül kb semmihez nem tudok nyúlni. Tegnap 5 szem magnesii cirticit szedtem be.. Nincsenek nagy görcseim illetve nem a méhem görcsöl, hanem minden más. Ma reggel hajnali fél 5kor arra ébredtem,hogy a combom görcsölt be azt hittem beszarok..
Nekem nem a hasmenés a legkellemetlenebb mellékhatása a megnéziumnak, hanem az enyhe inkontinencia. Sajnos az első császárom után 1 évig volt. A másodiknális előforult a magnézium miatt és most is. Elég 1 tüsszentés ( és milyen jó hogy sok mindenre allergiás vagyok ) egy erősebb köhögés és már be is csúrgott 1-2 csepp. Nagyon kellemetlen és ciki.
Nekem változó épp hol kotorászik a kis ribizli, de jobb kedveli a bal oldalt.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9:
Ügyes vagy, hogy ilyeneket csinálsz:)A kellemetlenségek ‘meg nem sokáig fognak tartani!

Ki hogy van?
szanimanika
 
 


@gina9:
A vizelet elcsöppenés a terhesség alatt másnál is előfordulhat,főleg később,amikor már nagyobb a pocak.Sajnos ismerős.Én is raktam el egy kis meggyet.Nekem egyelőre ha van málna,azt lelegeljük,úgyhogy elrakni belőle nem jut.Kovi ubit tervezek majd elrakni meg sárgabarack lekvárt.Ezek nálunk nagyon fogynak.Gondoltam hogy a ház körüli tennivalók foglalnak le ennyire.Nekem annyira lent van a tökmag,hogy nem bírom a hajolgatást,mert feszül és fájni kezd a hasam alja.Szerencse hogy Te ilyen jól bírod.Mikor mész uh-ra?
Én ma délután megy a 12hetesre.Nagyon izgulok!Azbelőzmények
deiss
 
 


Na szóval az előzmények miatt még mindig nem tudom elengedni magam és elhinni hogy Ő van.Egy hónapja nem tudok róla semmit.Hányinger nálam még mindig előfordul,de sokkal jobb már a közérzetem,mint néhány hete.Visszagondolva alig hiszem el,hogy voltak olyan napok,hogy csak pirítóst bírtam enni és egész nap gyenge voltam,hányingerem volt és fájt a hasam.Örülök hogy ez a rész véget ért!Most gondolkodom hogy hogyan tovább.Keressek orvost és járjak magánba,vagy csináljam végig sztk alapon?Ha még a régi kórházhoz tartoznék,ahol eddig szültem,nem is lenne kérdés,de sajnos nem oda tartozom és így nem vagyok olyan nyugodt.Viszont hogyan vadásszak le orvost a másik helyről?Ez most a következő megoldandó feladatom.Nem szeretnék egy zsák pénzt fizetni azért,hogy normális ellátást kapjak meg mosolyt a konzultációkon.Viszont olyan árakat olvastam eddig,hogy a szemem kigúvadt.17e./alkalom és ennek tízszerese a szülés.Szerintem ez rengeteg pénz úgy,hogy a 90%-át én csinálom végig.Nálam legalábbis eddig csak néha jött be orvos helyzetet nézni meg mikor szóltam hogy jön a baba.A szülésznő volt velem a legtöbbet.Nem könnyű dilemma...még kutakodnom kell.
Jut eszembe,tegnap nálam is elkezdődött a szúrkáló,benyilaló fájdalom hüvelybe.Tudom hogy ez normális csak meglepett hogy ilyen korán.Többiek?
deiss
 
 


@deiss: Sajnos félelmetes árak vannak...mi magánba járunk 15.000/ alkalom, de az orvosomat nem tudom megfogadni, mert éjszaka nem jön be ha nem ügyeltes és nagy bánatomra nem igazán császár párti. Ilyen esetben ha ügyletes orvosnál szül az ember akkor is ,,illik,, fizetni 10szeres vizsgálati ,,tarifát,, ?  Nekünk is jó lett a kombinált tesztünk szerencsére :) Hiába léptem a 14. hétbe valahogy a munka és az építkezés fullra leszív és nap közepére, végére hulla vagyok. Ha undorom a kávétól szerintetek mivel tudnám picit tuningolni magam?
zsuzsinnyoo
 
 


@kismano20:


Tüneményes a pukli a pocidon
zsuzsinnyoo
 
 


@deiss:
De jó Nektek. Nekünk egy szem barack sem lett. Rám még vár majd szilva körte alma, cékla és paradicsom tartosítása, és a fagyasztóba minden más ami terem. Ma pl a kertben termett cukkiniből és alba tökből lesz ebéd.
A héten elvitték az egyik gidát 3ból 1 csak kölcsön vt a tej miatt. Kisebbiket úgy sírt, hogy elviszik a kecskéjét. Kaptam 2 db indiai futókacsát, baromi viccesek. Jövő héten meg lehet érkezik egy mangalica és vaddisznó keverék malacka.

Nekem most megint baromi messze van a köv uh.. Július 17.én lesz a cukorterhelésem és csak 31-én a köv uh. A hüvely nyílalás nekem is nem rég kezdődött.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


De ügyik vagytok! Nekem mostanában kezd újra energiám lenni bármihez is.
Tegnap voltam a kombinált teszt UH részén és hatalmas kő esett le a szívemről, mert úgy néz ki, alacsony kockázatba esünk (pedig a korom rontott rajta rendesen). A nemét még nem látták, azt mondta az UH-os hölgy, hogy ilyenkor max. csak találgatni tud még, azt pedig nem szeretne. Még titkolózik egyelőre a picur.
A magándoki árak nálunk is hasonlóak sajnos. Én csak azért vagyok mérges ilyenkor, hogy gyakorlatilag mindegy elnne, ha nem fizetném a TB-t, ha mindenért úgyis fizetni kell, ha normális időben el akarsz jutni szakorvoshoz.

bod2a
 
 


Sziasztok
Hát nekem kellett 2 nap,mire megemesztettem,hogy munkanelkuli lettem..a munkaügyi kozpont is akadekosjodott,ideloktek egy rahedli papirt hog, toltsem ki,raadasul a ledolgozott napjaim szama sem eleg,igy Nemetorszagbol,ahol ezelott dolgoztam ki kell kernem egy igazolast,hogy ott doogoztam 5 evet és igy azt hozzászamoljak..Plusz mivel terhes vagyok,a kiskonyvem masolatat kell elkuldeni es a szules datumat.Ugyhogy most nem fogok unatkozni..Szerdan megyek dokihoz,kicait izgulok,uj doki,uj hely..Egyik ismerosom ajanlotta,ő is oda járt,azt mondta nagyon normalis..Itt csinalnak 3d UH t automatikusan,ugyhogy remenykedem,hogy megmutatja magát a kis tokmag,es vegre neven nevezhetem a gyereket
Miota kint vagyunk,eleg szarul vagyok,bar sztem a stressz miatt...Etvagytalan vagyok,estere mindig hanyingerem lesz, fajdogal a hasam..Tegnap kitakaritottam itthon a furdoszobat,hát igencsak megéreztem,mert ahogy a kádba hajolgattam, utana kiegyenesedtem,rendesen huzodott a hasam alja..Szoval egy picit orulom is h nem kell dolgozni,nem tudom hogy birnam,raadasul munkatarsaim momdjal,hpg, őrultek haza van a hotelban..
lispa1217
 
 


@lispa1217: Minden rendben lesz! Azt akartam mondani, hogy lehet nehéz is lett volna nagyon a munka így. Azért az nem egy könnyű munka. Egyébként is fáj a hasad sokat. Próbálj meg a jó dolgokra koncentrálni, ne is gondolj a rosszra. Én is ezt csinálom, homokba dugom a fejem gyakorlatilag. Ha kezdek ideges lenni a munka miatt (július 22-ével bezárólag derül ki, hogy van-e munkánk még) mostmár kedd óta mindig megnézem a kis videóm az ultrahangról és mindig jókedvem lesz tőle..
nokli
 
 


Milyen igaza van noklinak, ha a picire gondolok engem is mindig jobb kedvre derít.
bod2a
 
 


Köszönöm Csajok❤
Valahogy úgy is megoldódik
Nekem még nincs róla videom,de hatha majd kapok szerdan
En ha rossz krdvrm van,behallgatozok a szivhanghallgatoval,es amikor meghallom a kis szívverését,minden rossz erzes elmulik❤
lispa1217
 
 


@lispa1217: Így van, az a lényeg, higy egy kis csoda fejlődik odabenn.

Deiss? Veled mi volt?
nokli
 
 


Sziasztok!Hosszú volt a nap...Végre láthattam újra a kis puklimat.Teljesen baba már.Picit nagyobbnak mérték,így ma 13+1 naposnak írták.Olyan cuki volt.Keresztbe tett lábakkal feküdt,közben cumizta az ujját.Így a neme rejtve maradt.Hallottam a szivecskéjét is.Orrocska is van és a tarkóredő is rendben van!Megnyugodtam végre,felszabadultam!Innentől már csak jó lehet minden a nehézkes első fél év után!
deiss
 
 


@deiss: Dejó! Örülök!!
Akkor mostmár mindenki túlvan a 12.heti vizsgálaton!
A genetikai eredményeket mikor kapod meg?
nokli
 
 


@nokli:
Egy hét múlva lesz eredmény.
deiss
 
 


@deiss:
biztos nagyon cuki lehetett:)
szanimanika
 
 


@deiss:
Látod látod örülök, hogy minden rendben.



Lányok akiknek a czeizel intézet csinálta a kombi tesztet mikor érkezett meg az eredmény?

Lányoknál úgy emlékszem 1 hét és sms-ben értesítenek majd a ho lapon lehet megnézni.
Múlthét pénteken vették le, ma még mindig semmi.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Nekem a magándoki vette le a vért,és utana Czeizel-Intezet ertekelte ki.Másnap delelott küldték is az eredmenyt.
lispa1217
 
 


Ja es nekem E-mailen küldtek
lispa1217
 
 


Hát nekem az email között sincs semmi.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9:
Nekem is magán doki vette le és czeizelben vizsgáltàk és másnap kaptam SMS-t, amiben egy kód volt amivel le tudtam tölteni.
zsuzsinnyoo
 
 


Én már kezdem azt hinni, hogy még is sikerült valamit elrontania az asszisztensnek, aki amúgy egy nagyon balfék volt. A dokim reggel 8kor már sík ideg volt - szerintem a csaj miatt. Egy sima leletes papírt alig tudott megírni. Ha nem ő akkor a laborban szúrták el, mert ott is behívtak mivel a dokim csörgött le hozzájuk, de a papíromat nem vitték fel a gépre és az üvegcséket se készítették elő, úgy vadászta a nővérke..
Nem vagyok asszisztens csak egy bolti eladó, de azt még én is tudom, hogy nem azt írjuk a papírra, hogy 2 CSÁSZÁR és ezt szó szórosan így képzeljétek.. Hanem hogy sectio caesarea. A dokim kb csak le nem hülyezte a csajt..
Mindenesetre ma már lecsúsztam, de hétfőn max felhívom a czeizel intézetet ha nem kapok értesítőt.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Ma anyukámékhoz voltunk hivatalosak bográcsozásra, de mivel férjem ma maszekolt így ma csak késő du értunk oda enni.
Szarvas pörkölt volt. Haza felé mondtam férjemnek, hogy nagyon háborog a gyomrom.
Haza érve ki is hánytam mindent

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Én most egyszerűen csak boldog vagyok.A 12 hetes uh óta nyugodt vagyok.Elmúltak a rosszullétek is.Újra van energiám.A hárpia sem jött még elő belölem,ami szokottterhesség alatt.Szép az idő is!Szóval én most így elvagyok.
deiss
 
 


Sziasztok lányok,
Ki hogy van erre az időre? Nekem nagyon feszül a méhem.Tegnap kicsit többet hajolgattam meg mászkáltam Napközben, egész éjszaka húzott a hasam..nektek nem szokott ilyen lenni?Szerdán megyek Debrecenbe a dokihoz...
szanimanika
 
 


Sziasztok!

Ki hogy van ma?

Tegnap lehet túl vállaltam magam, nyakunkon a lomtalanítás. Mi jelenleg még nem a sajátunkban lakunk, az még átépítés alatt. Ahol most lakunk ezt is szeretnénk megvenni.
Ez eredetileg férjem nevelőanyjának a menyéé. Ők viszont külföldön élnek. Tavaly halt meg az anyukája, akié volt a ház eredetileg. Lényegében mindent úgy hagytak, semmitől nem váltak meg, de nem is kell nekik semmi,és természetesen nem is érdekli őket mivel mi lesz..
Egyszóval minden rám marad(t) és szó szorosan a szartól a repülőig minden van.

Péntek óta pakolgatok, tegnap lehet túl feszítettem magam. Ma egész nap fáj a hüvelyem mint akit p.án rúgtak. Olyan mintha egy hatalmas nehéz követ cipelnék a méhem helyén.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Ja és elfelejtettem ma hívtak a czeizeltől, hogy sajnos nem tüntették fel mikor vették le a vért. Így még 2 nap kb mire lesz eredményem.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9:
Én ugyan ezt érzem!jól leírtad
szanimanika
 
 


@szanimanika:
Ahh akkor megkönnyebbültem. Lehet a front

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Sziasztok
Az en papiromra.sem írtak rá hogy mikor vették leUgy hivtak fel,hogy adjam.meg a datumot,de nekem másnap küldték is.
Nekem is feszul a hasam,mostanaban kapkodom.befele a magneziumot..Ha egy nap már.többet megyek,vagy teszek veszek,akkor egybol megerzem..
lispa1217
 
 


Sziasztok!Ma meg lett a kombinált tesztem eredménye és közepes kockázatú lett.Legalább 4 napig nyugodt és boldog lehettem.Ma nekem is húzódik a hasam alja.Lehet a front miatt.
deiss
 
 


@deiss:
Szia, Sajnálom,de azért ne ess kétségbe, még így is nagyon kevés az esély hogy baja van a babádnak!!! Lesz genetikai tanácsadásod?
szanimanika
 
 


@szanimanika:
Igen,holnap kérek időpontot genetikai tanácsadásra.Pénteken megyek nőgyógyászhoz.
deiss
 
 


@deiss:
Sajnálom! Ne keseredj el, még így is nagyon kevés az esélye annak, hogy beteg lehet/lesz a babád.
Nem lehet inkább a korod miatt kaptál közepes besorolást?


Nekem még ma megérkezett az eredményem ami alacsony lett.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


Sziasztok, én is megyek NIPT tesztre holnap. Nekem sem lett olyan hűde túl jó sajnos a Down arány. Itt nálunk alacsony kockázat minden 1:150-nél jobb eredmény. Teljesen mindegy hány éves az ember, nincs genetikai tanácsadás, csak annál rosszabb eredménnyel küldenek tovább. Nekem 1:900, ami itt alacsony kockázanak számít. Valószínűleg a korom húzta le, esetleg valamelyik hormon, mert az ultrahang jó lett teljesen. A NIPT sem 100%, viszont, ha esetleg azzal magas kockázat jönne ki, elküldenek amniocentézisre. Anélkül viszont ezzel az 1:900-zal nem küldenek sehova, mert itt ez nem számít rossznak. Árágtuk hétvégén és úgy döntöttünk, legyen inkább meg a NIPT. Annyira nem rossz az eredmény, de úgy gondoltam, ártani nem árt, ha nem ezen fogok hónapokig agyalni.
nokli
 
 


Sziasztok!

Nem szabad elkeseredni, nekem azt mondta a védőnő, mielőtt még egyáltalán elmentem a tesztre, hogy ez mind csak statisztika és ez csak valószínűségi vizsgálat.
Kérdeztem én is - koromnál fogva - a genetikai tanácsadást. Azt mondta, hogy a kombinált teszt gyakorlatilag több, mint a genetikai tanácsadás (persze hivatalosan biztosan nem), mert ott csak ultrahangot csinálnak és az eddigi eredményeid és az ultrahang alapján felajánlják a magzatvíz vag méhlepény mintavételt. Ezt sajnos az ultrahangol hölgy, aki a kombi tesztet csinálnta, ő is megerősítette. Én is gondoltam, hogy végigjárok mindent, de nagyot csalódtam, amikor megtudtam, hogy a genetikai vizsgálat gyakorlatilag annyival több, hogy kétség esetén felajánlják az amniocentézist, amire persze mondhatsz igent vagy nemet. 

Mostanában én is hasonlóakat tapasztalok, mint Ti, gina9: nagyon jól összefoglaltad a lényeget :)
bod2a
 
 


Sziasztok!

Szükségem lenne a tapasztalatokra... ma amikor elmentem mosdóba rózsaszínes wc papírral találkoztam... megmondom őszintén nagyon megijedtem... eddig egyszer vot ilyen még a második hónapnál, meg talán még egyszer egy együttlét után...Orvoshoz jövő héten megyek csak... Vért konkrétan nem láttam, csak rózsaszínes valamit.. Szerintetek van okom aggódni? 
zsuzsinnyoo
 
 


@zsuzsinnyoo:
Tessék pihenni magnéziumozni pihenni! Nem emelni nem állni egyhelyben sokat sem sokat sétálni.
Tessék felhívni a dokit, vagy a nőgyógyászati ügyeletet.
Lehet egy elpattant kis ér, lehet gyulladás lehet hematoma lehet lepény gond.

Ne legyen semmi. De inkább hívd a dokit "fuss" feleslegesen 1 kört mint baj legyen.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@zsuzsinnyoo:
Hát szerintem ha van lehetőséged orvost megkérdezni,inkább hívd fel.Figyeld hogy később is van e ilyen.Nem erőlködtél,vagy ilyesmi?
deiss
 
 


@gina9:


Sajnos egy félkész költözésnél nehézkes pihenni, de megpróbálok. Emelni nem emeltem, annyi volt csak hogy székrekedéssel küzdök jó ideje...maximum ott erőlködöm.
Azóta semmit nem tapasztaltam. Pocim nem kemény, nem fáj, nincs rossz közérzetem. Dokit nem szeretettem volna még ezzel zargatni, mivel jövő héten úgyis megyek de ha lesz máskor is még a nap folyamán akkor felhívom.

Köszönöm a segítségeteket!
zsuzsinnyoo
 
 


@zsuzsinnyoo: Ha esetleg görcsölsz/visszatér, vagy aggódsz, hívd fel a dokit szerintem is. Nekem is volt egyszer ilyen, de csak egy törlés volt együttlét után és volt sem előtte, sem utána semmi ilyesmi. És nem élénk piros, csak pici rózsaszín. Én nem telefonáltam be, mert utána nem volt többet. A védbőnek említette, de csak legyintett rá. Az az igazság, hogy az orrom is szokott néha fújásnál. Előtte soha. Nehéz eldönteni ilyenkor, hogy mit vegyen komolyan az ember és mi az amit a vérbőség, esetleg pici sérülés okoz. Nekem azt mondták, amíg nincs élénk piros vér és görcsök, addig nincs gond. Mindenesetre nem árt, ha rákérdezel majd.
nokli
 
 


*védőnőnek
nokli
 
 


@bod2a: Igen a kombinált teszt csak statisztika, meg valószínűségszámítás. Nagyon elavult módszer ami nagyon fel tudja kavarni az embert. Én őszintén szólva nem aggódom, viszont szeretném elmondani, hogy megtettem mindent, amit tudtam. Inkább csalódtam, mert annyira jó lett az ultrahang, hogy meglepett, hogy valami ennyire lehúzta az eredményeket. Szerettem volna kicsit alacsonyabb kockázatot kapno, hogy ne ültesse a bogarat bele a fülembe, de hát nem lehet minden tökéletes.. Megvolt ma a NIPT tesztem, kiszívták az összes vérem szerintem, azóta nem térek észhez.. 10 nap az eredmény.
nokli
 
 


@nokli:
Én sem telefonáltam mert egyszeri volt, görcsölés nélkül és nem élénk piros. Köszönöm a válaszaitokat!
zsuzsinnyoo
 
 


@nokli:
A NIPT teszt önköltséges egyébként?
zsuzsinnyoo
 
 


@zsuzsinnyoo: Akkor önköltséges, ha 1:150-nél jobb eredmény jön ki, tehát alacsony a kockázat. 350 font az én kórházamban. Ez kb a legolcsób. Privát 4-500 font legalább. Ha viszont a kombinált teszten magas kockázat jön ki, akkor ingyenes. Vagyis a kórház alapítványa átvállalja. A kombinált teszt ingyenes alapvizsgálat mindenkinek itt, illetve magas kockázatnál az amniocentézis és a chorionboholy mintavétel is támogatott. Csak ugye itt alacsonyabban van a határérték és nincs olyan, hogy közepes kockázat.. Szóval ki van itt is találva, ígyis úgyis fizet, aki biztosabb akar lenni.
nokli
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: