[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2020 Decemberi babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

@lispa1217:
Én Matók Csilla néven vagyok.
deiss
 
 


Sziasztok!
Elvileg 5. hét és 3. napban járunk. Jövőhét keddre van időpontom dokihoz leső ultrahganra, de tegnap délután némi barnázás jelentkezett... és ma is van a wc papíron. Nem sok és nincs görcs. Néha pici szurkáló érzés, de semmi más. Émelygés néha, hyáningerem sincs, cicik is jól vannak. 


Szóval a barnázás miatt ma elugrom a dokihoz. Picit félek... Első baba lesz, így minden miatt aggódom. Tudom, hogy nem 2020december, de a január topik még nem nagyon indult be. Jó benneteket olvasni. :)
Remélem minden rendben lesz.

tkini
 
 


@tkini:
Üdv itt!A terhességi hetet magadnak számoltad ki?Barnázás sokmindentől lehet.Kíváncsi vagyok mit mond az orvosod,majd írdd meg!
deiss
 
 

 
 

@tkini:
Szia!! Nekem 2021 Január 1. a kalkulált dátumom, de szeretettel fogadtak a többiek itt. Kicsit kilógok a sorból, mivel le vagyok maradva, de sebaj!!
nokli
 
 


@tkini:
Én 5 hét+6 nap az utolsó menzesz alapján.
nokli
 
 


Lispa1217: Judit Javrik néven.
nokli
 
 


Szia katell!! Üdv köztünk!
nokli
 
 


lispa1217:te milyen néven?
nokli
 
 


Ez az oldal számolta ki :)http://www.terheskalkulator.hu/ (Szerinte 2021.01.04. lesz a mi nagy napunk :) )


Az utolsó mensi 2020.03.30. :) 


Nagyon izgulok a vizsgálat miatt. Természetesen már kiovlvastam az internetet... Had ne mondjam...  Remélem minden jó lesz. 
Nagyon szépen köszönöm a befogadást. :)

tkini
 
 


Én Szabó Nikolett néven vagyok fent,a profilképemen van 2 kutyusÉn megtaláltalak titeket
lispa1217
 
 


@lispa1217: Te is megvagy!
nokli
 
 


Nutita mi újság? Hogy vagy ma?
lispa1217
 
 


@deiss:


A délután voltam a dokinál. Azt mondta minden ott van ahol lennie kell. A pici fejlődik, már láttuk ultrangon, azonban a szivecskéjét még majd csak 3 hét múlva fogjuk hallani, amikorra vissza rendelt. :)

A folyásra azt mondta, hogy ez a terhesség jelen korai szakaszában normális. Továbbá megerősített abban, hogy jól tettem, hogy elmentem és látott orvos. A biztonság kedvéért felírt Utrogestan hüvelykapszulát (2X2). 


 

tkini
 
 


@lispa1217:
Hahó. Ma brutális fejgörccsel keltem, ami végigkísérte a napomat. :( Most már nem csak sötétben tudom kinyitni a szemem. Nagyon komoly volt.

Csajok! Köszönöm a kedves szavakat, a sok bíztatást. :) Aranyosak vagytok. :)

Pici barnázás ma is van, de nem vészes. Viszont a fejfájásom mellé az enyhénél kicsit erösebb, folyamatosabb hasi görcs párosult. De még nem estem pánikba. :)

Már vágom a centit keddig, mire mehetek a dokihoz. Hiszem, hogy azt fogja.mondani, hogy minden rendben és a baba megfelelően fejlődik.

Mint írtam, a páron még mindig nagyon optimista, de őszintén, már kezd idegesíteni. Ő nem érzi azt, amit én. Ez így olyan igazságtalan. De valószínű, pont ezért tudja halál nyugodtan azt hajthatni, hogy minden rendben van.

Üdvözlet az újaknak! És nyugi szívesen látunk mindenkit. :) Én kifejezetten szeretem olvasni a "leveleitelet", mert megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül. :)
nutita
 
 


@nutita:
Minden rendben lesz!!
nokli
 
 


@nokli:
Remélem, igazatok lesz és majd jót nevetek magamon utólag. :) Bekéretőztem a facebookos csopiba is. Remélem, még beengednek. :)

Reni
nutita
 
 


@nutita: Én jelentkeztem délelőtt és ugye az volt a kérdés, hogy mikor születik a baba. Na mondom, enyém január 1, ha beírom ezf, akkor lehet nem vesznek be, hazudni meg nem fogok.. Úgyhogy szomorúan el is kattintottam válasz nélkül... Erre elfogadták a kérelmem, szinte azonnal..
nokli
 
 


Már benn vagyok. :) De azért ide is írjunk ám!

Reni
nutita
 
 


@tkini (#p5086140):
Úgy tűnik megnyugtató híreket kaptál.Ezek szerint 3 hét múlva mész legközelebb?
deiss
 
 


Igen itt a légkör sokkal családiasabb
lispa1217
 
 


@nutita:
Azt én is remélem,hogy minden rendben van a kellemetlenségek ellenére!Bevallom,nem szeretnék 9hónapot ilyen fájdalommal végig csinálni.Picit segít,hogy nem vagyok egyedül a gondjaimmal,de örülök,hogy nem állandó a fájdalmad!
deiss
 
 


@nutita:
szanimanikanak pl nincs is fb-ja. Én mindenképpen maradok itt is!!
nokli
 
 


kismano20?:? Te jobban érzed magad?
nokli
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Éjszaka nekem húzódott a hasam,de ha az ember belegondol kell a hely a babának/babáknak,úgyhogy “terjeszkedni kell”.
Ti hogy álltok a kozmetikum,hajfestèk kérdéssel? Én vettem tusfürdőnek baba fürdetőt meg samponnak vegant,balzsamról most leálltam mert tutti tele van szilikonnal,addig amíg be nem szerzek valami termeszetesebbet.
szanimanika
 
 


Nekem majdnem minden nap húzódik szurkál,mindíg mondom,hogy hekyezkedik a babó
Én ma vagyok kereken 7+0 ..Ezt is elértü,és nagyon remélem,hogy minden rendben odabent
Én baba tusfürdőt használok már régóta..Sampont meg hajbalzsamot én nem.hallottam hogy az ártana..De most hogy mondod elgondolkodtam..
Hát a hajfestés..Szerencsere nekem hasonlo szinnel van befestve ,mint a hajam,ugyhogy nem annyira látszik a.lenővés,de elvileg a hajfestést is kerülni kell terhesség alatt..
Ti tudtok olyan kaját,amit terhesseg alatt kerulni kell?
lispa1217
 
 


Nekem majdnem minden nap húzódik szurkál,mindíg mondom,hogy hekyezkedik a babó
Én ma vagyok kereken 7+0 ..Ezt is elértü,és nagyon remélem,hogy minden rendben odabent
Én baba tusfürdőt használok már régóta..Sampont meg hajbalzsamot én nem.hallottam hogy az ártana..De most hogy mondod elgondolkodtam..
Hát a hajfestés..Szerencsere nekem hasonlo szinnel van befestve ,mint a hajam,ugyhogy nem annyira látszik a.lenővés,de elvileg a hajfestést is kerülni kell terhesség alatt..
Ti tudtok olyan kaját,amit terhesseg alatt kerulni kell?
lispa1217
 
 


@lispa1217:
A hajfestéket az első trimeszterben ajánlott kerülni, utána lehet (ezt olvastam legutóbb). Nekem csak szőke highlight van és pont a 12.hétre van időpontom a fodrásznál, úgyhogy szóltam neki, hogy csak vágás lesz most, a festés majd következőleg.
Kaja:
(bemásolok egy cikket itt tömören le van írva)

"Íme, a kerülendő ételek listája!

Nyers húsok, tejtermékek, sajtok. A nem eléggé átsült húsok, a pasztőrözetlen tejtermékek, illetve a penészes sajtok listeriosist terjeszthetnek. A Listeria monocytogenes baktérium bárkit megfertőzhet, azonban a kismamák fokozottan érzékenyek, ráadásul a betegség komoly veszélyt jelenthet a babára. A baktérium elsősorban a nyers húsokban, a tenger gyümölcseiben, szennyezett zöldségeken, gyümölcsökön és pasztörizálatlan tejtermékekben fordulhat elő. A kór akár vetéléshez is vezethet, bár sokszor tünetmentesen zajlik, és csak a baba születése után lehet észrevenni, ha valami nincs rendben. Ha a fenti ételek fogyasztásánál, fennáll a kockázata annak, hogy az embrió a méhen belül betegszik meg. Ebben az esetben előfordulhat, hogy agyhártyagyulladással jön a világra, vagy testét hólyagos kiütések borítják, ha pedig nem kezelik azonnal antibiotikummal, a túlélés esélye igen kicsi. Jobb tehát, ha elővigyázatosságból inkább lemondasz néhány ételről.

A nyers tojás igen jó táptalaja a szalmonella baktériumok számára, a terhes nők érzékenyebbek a fertőzésre. A szalmonella növeli a vetélés kockázatát, ami önmagában már elegendő ok arra, hogy várandósan tartózkodj a tojástól.

Nyers formában semmilyen tengeri állatot nem ajánlott enni. Ugyanez érvényes az állati belsőségekre is, mivel a vese és a máj azok a kiválasztószervek, melyek a méreganyagokat feldolgozzák, így soha nem lehetsz biztos abban, hogy nem tartalmaznak káros vegyületeket. A máj tehát a korábbi elméletekkel ellentétben nem magas A-vitamin-tartalma miatt kerülendő. Sokkal inkább azért, hogy ne juttass felesleges méreganyagokat a fejlődőben lévő kicsi vérébe.
nokli
 
 


@szanimanika:
Nekem nagyon érzékeny és macerás bőröm, hajam van, úgyhogy én maradok azoknál a termékeknél, amiktől nem lesz rosszabb a helyzet.. Hosszú évek alatt találtam rájuk. A samponom mondjuk minden mentes, csomókban hullott ezelőtt sajnos és a samponok csak erősítettek ezen. Arcápoláshoz is megmaradnak azok a termékek, amelyek valamennyire rendben tartanak, különben egy hét után tele lenne az arcom sajnos poros foltokkal, meg pattanásokkal. A tusfürdőt viszont lehet lecserélem. Amit külön beszereztem, az a shea vajas pocak krém.
nokli
 
 


Én samponból és balzsamból ugyanazt fogom használni. Sokáig keresgéltem én is, mire rátaláltam és ez jó. Mondjuk, nekem eddig se korpás, se zsíros nem volt a hajam, inkább száraz, kezelhetetlen. Erre egyik nap némi korpát fedeztem fel és észrevettem, hogy előbb zsírosodik a hajam. Mivel nekem feketére van festve a hajam, nagyon szexi leszek a lenövéssel, de majd csak a 12 hét után fogom festeni. Addig hordok baseball sapit! :D

Reni
nutita
 
 


@nokli:


Tegnap este azt hittem, hogy igen, három hét után először ettem húst, igaz nem sokat, de legalább húst. Egész tűrhetően voltam este, de éjszaka ismét felébredtem és jött az undor, éjszaka az ágyban!!!!!! Borzasztó volt, alig aludtam valamit, közben éreztem, hogy mintha gyomorsavam lenne, de nem tudom az milyen érzés, mert nekem nem igazán volt még gyomorégésem sem. Amire rájöttem, hogy a savanyú ízek elfogadhatóbbak, persze abból sem megy nagyobb mennyiség. Kb 3-4 kilót fogytam, mondjuk kb. ennyi plusz volt is rajtam, úgyhogy annyira nem bánom, de jó lenne megállni a fogyásban. Most arra álltam rá, hogy nem érdekel, hogy ha egészségtelen amit eszek, csak tudjak enni. Vettem szénsavas citromos üdítőt, mert azt legalább szívesen megiszom. Nagyon nagyon nagyon várom, hogy vége legyen ennek az időszaknak és egy kicsit tudjak örülni is. 

A facebook csoportba egyelőre nem jelentkezek, mert nem akarok, hogy bármelyik ismerősöm meglássa, mi még senkinek nem mondtuk el, de ha eljön az idő, én is be fogok lépni. 

Tusfürdő, sampon váltáson én nem gondolkodtam még, azt olvastam, hogy nincs nagy különbség a természetes összetevős termékek és a hétköznapi tusfürdők között, mert a természetes is átmegy egy kémiai eljáráson. 

A tiltott élelmiszerekről én is kb. ugyanazt olvastam amit Nokli belinkelt. Én hallgatok a pocakomra, amit kívánok azt eszem. Mondjuk belsőségeket, házi tejtermékeket, füstölt házi dolgokat biztos kerülni fogom, mert ezek hétköznapi gyomor számára is pici veszélyt rejthetnek.
kismano20
 
 


@kismano20:
Én is szenvedek az undorral, savval megint.. Volt egy nap, ami normálisan telt, ma még fel sem keltem, mert megmozdulok és jön a sav. Na majd csak túllendülünk ezen. Én 1 kilót fogytam pár nap alatt, mondjuk van rajtam 15 plusz ígyis sajnos. Neha szoktam egy két szem szőlőt enni, vagy kekszet, ha nagyon érzem a savat. Esetleg egy kevéske tej segíthet. Renniet vettem be, mikor már vissza is jött. Az segített végül, meg a nagyon pici adagok sokszor. A pici egyébként elveszi, ami kell neki, sokan fogynak ilyenkor.
Nekem is megfordult a fejemben a fb csoport, hogy nehogy a családom lássa, de privát csoport és elvileg csak a tagok látják ki posztol és mit. A tagokat is csak akkor latod, ha tag vagy elvileg. De mindjárt megnézem a párom fiókján, hogy látszok e. Nem akafok lebukni..
nokli
 
 


Annyira jó,hogy itt ilyeneket meg lehet beszélni:)Mert jók a könyvek meg minden csak a várandósság sokszor nem úgy viselkedik és jó tudni,hogy más is van ezzel így és nem vagyok teljesen mutáns!
Kismano,az első trineszter vègével ez jobb lesz,úgyhogy kitartás!!!Addig is egyél amit tudsz!Jó hír tr biztos MILF leszel,bár tudom ez most nem vígasztal:)
szanimanika
 
 


Akinek van már gyereke.. Légyszíves nyugtassatok meg, hogy ez az undor/hányinger/sav dolog ugye nem fog folyamatosan fokozódni az első trimeszter végéig?? 6 hetes sem vagyok de már most teljesen kikészít, hogy nem tudom, most ez csak rosszabb lesz ennél a következő hetekben, vagy ilyesmi lesz végig? Ezt még így fekve, nem mozogva túlélem valahogy, deha ennél rosszabb lesz és vissza is kell mennem dolgozni, akkor nagy gondban leszek.
nokli
 
 


@nokli:


Kíváncsi leszek, hogy látszik-e más profiljáról, de azért én még várok, talán 12 hét után, akkor már nyilvános lesz. 
kismano20
 
 


@szanimanika:


MILF leszek?  Hogyhogy? Egyébként mindig azt mondom magamban, hogy akármilyen szarul vagyok, megéri.
kismano20
 
 


Minaz a MILF??
lispa1217
 
 


@lispa1217:


 ez egy betű szó, egy angol rövidítés, én le sem merem írni, hogy mit jelent 
kismano20
 
 


Naaaaa,akarom
lispa1217
 
 


Csajok nektek milyen a folyásotok? Bocsi a kérdésértDe nekem ikyen vizes,meg jön ki belolem az Utro...
lispa1217
 
 


Sexi anyukát jelent!Én már első trimeszter vége környékén plusz2-3 kg ban vagyok,természetesen mindent a babákért de nem akarok azért 100kgra hizni
szanimanika
 
 


Az én párom alig várja szerintem, hogy vegre MILF legyek..
nokli
 
 


@lispa1217:
Nekem kétszer volt eddig, testápolós. De nekem nem kell semmit használni hüvelyi úton. Egyébként szinte semmi eddig.
nokli
 
 


@nokli:
Nálam is ugyanez.
kismano20
 
 


@lispa1217:
"Mother I'd Like to Fuck"
kismano20
 
 


@kismano20:
Végigböngésztem és nem látom magam sehol (nem sok embert követ) valamint rákerestem a csoportra és semmi nem látszik, se tagok se bejegyzések. :)
nokli
 
 


@nokli:
Ez jól hangzik. :-)
kismano20
 
 


Sziasztok!Tuti nem látszik semmi fb-on,mert már engem igencsak zaklatnának,hogy mi újság.Bennem most kettős érzés kavarog.Az egyikben abban reménykedem,hogy két hét múlva azt mondja az orvos,hogy van szívhang,szépen fejlődik a baba és a polip sem okoz gondot.A másikban azt várom,hogy megindul a vérzés és és eltávolítják a polipot is és végre nyugodt,normális,fájdalom mentes életet élhetek.A senki földjén érzem magam.Van némi terhes tünetem,de azt lehet a progeszteron produkálja.Azon felül semmi.Nincs terhes hasam csak az állandó hasfájás és mióta megsértette a doki a polipot,a barnázás átlátszó folyás kíséretében néha.(elnézést,hogy így leírtam).Valóban igaz a mondás.A biztos rossz is jobb,mint a bizonytalanság!Bebeszélem magamnak,hogy ha nem vérzek és pozitív a tesztem,akkor eddig még mindig egészséges terhességem volt csak,így most sem lehet másként,de közben önámításnak is érzem a dolgot.Nézem a fb csopiban,hogy mindenkinek hogy látszik a hasán,szépen gömbölyödnek.Nekem semmi sem látszik.Így végképp sz@r érzés.Bocsánat,hogy így kifakadtam.Nagyon el vagyok keseredve.
Gyomorégés,sav sajnos ha van,lehet végig marad.Többször picit kell enni,az segít kicsit.Első terhesség végén kb.ülve tudtam aludni,mert folyton jött fel a sav.Renniet kellett szednem rá.
deiss
 
 


Csatlakoztam én is a csoporthoz, de nem túl jó élményekkel kezdődött. Elolvastam két tag búcsúját, kicsit megviselt. :-( holnap leszek 9 hetes, de nekem sincs hasam, max evés után kis puffadás, de szerintem ez még most az elején normális. Minden rendben lesz Veletek Deiss!
kismano20
 
 


@kismano20:
Úgy látom mindenkit megviselt az a két búcsúzás.Azóta csöndesebb is a csoport.Nekem terhes tüneteim sincsenek és az uh-n is csak petezsáknak imponálót írtak a leletre,tehát lehet hogy nem is az csak a két pozitív teszt miatt írt fel profeszteront.Én amit nem tudok még hogy tenni,hogy márc 12.-én volt mensim.Április 21.-én pedig negatív volt a tesztem,most meg májusban egymást követő nap,különböző teszt is elsőre pozitív.Dombon ülő fűcsomó legyek ha ezt értem.
deiss
 
 


@kismano20,deiss:
Mi tőrtént?
Teljesen normalis ha az embernek ilyen idősen még nem látszik a pocak.13-14. Héttől írnak valamit,de ez is a nagy átlagon alapul. Terhes tüneteim nekem sincsenek csak néha ,úgy hogy ikreket várok.Én is nagy parás vagyok,de mikor már többször beigazolta az UH hogy minden ok annak ellenére,hogy egész jól vagyok,kicsit megnyugodtam.
Nemsokára itt a következő vizsgálat,úgyhogy kitartás nektek lanyok!!Mondjuk én most olvastam olyanokat hogy az UH nem tesz jót a babáknak ezért fosok hogy kéthetente orvoshoz járok. Ilyenkor érzem azt hogy a modern világban néha a sok információ mennyire “káros” lehet.Nagyanyáink vagy 2-3 hónaposak rájöttek hogy terhesek, sztem voltak 2-3 orvosnál 9 hónap alatta aztán megszültek.Nem agyaltak ennyit mint mi!
szanimanika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: