[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004.tavaszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Na végre talán megy a babanet.

Ági! Köszi, már üzentem a férjemnek hogy vegyen ma zsemlét. Igaz este ritkán van, de már nagyon kivánom, hátha kap még.

Léna! hü, ez rosszul hangzik, gyors jobbulást!!
Zsuzska! nem tudom most melyiknek örülsz jobban ha neg. v. ha poz. remélem az lesz amelyiket szeretnétek! Nálunk ilyen melot itt nem találnál, én elfogadnám. Föleg mert épitkezésre nagyon kell a pénz, a GYED nem elég.

Ági! Matyika szépen megnött!!

SZilvus! jaj a szivem szakadt volna meg ha látom hogy sir. Majdcsak megszokja. És neked hogy tetszik a munka? Én is gondoltam rá hogy vissza kellene menni mert kevés igy a pénz, de számoltam alig kapnék többet mint most, söt lehet ua. lenne mert akkor meg kellene bérlet, ebédjegy kb tényleg ennyi lenne. A másik hogy bizonytalan mi lesz a céggel. Uj helyet meg kisbaba mellett keresni veszélyesebb mert ha beteges lesz engem rögtön kirugnának, félö.

Magdi! Nagyon tetszhetett neki az elöadás! Orsi is szereti az ilyeneket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Léna,
Nagyon rosszul hangzik amit írtál, szegény Sára, jobbulást!!! Lehet, hogy hülyeséget írok, de a gőzölés mondjuk kamillás nem segít?

Móki,
Én bármikor tudnék aludni. Szoktam is. A baj csak az, hogy mire elalszok rendszerint addigra ébred fel Bálint ugyanis kb 1 órát alszik.
Merre nézelődtök lakás ügyileg? Mi hétfőn voltunk a bankban, és elég jól megtudakoltam mindent, ha van valami szívesen segítek. (vagyis megpróbálok)
Mi Pécelen néztunk ki egy ikerház felet. Hétfőn egyeztetek időpontot az ingatlanossal, és megkukkantjuk. Kíváncsi vagyok nagyon. Annyira szeretnék egy saját valamit, mert jó itt az anyuékkal, de azért már mégis jobb lenne külön.

Szilvus,
Rossz lehetett úgy eljönni, hogy hallod amit sír, nem irigyellek. Hogy telt a napja?

Zsu,
ez egy fogós ravasz kérdés, bár tudnék segíteni.
Nehéz így bármit mondani, hogy vállald, vagy ne, mert nem ismerem a helyzeteteket. Mennyivel lenne így több a pénzetek havonta? Ha később akartok majd tesót a minimál bérnek sem sok a gyed vonzata. A mnyp jól hangzik, de azt nem tudod havonta elkölteni.

Most rohanok, mert nagy a sírás, képzeljétek, ilyenkor azt mondogatja, hogy ana, ana, olyan édi Kép

Edina

nedinabp
 
 


Karmen
Igazság szerint kicsit lesz csak több a pénzünk.
Most ez van: Apa no 85 + gyes 22 + csp 5 = 112.
Akkor lesz gyed kb 65 + én no 45 + csp 5 = 115. És ugyi a gyed lehet több is, nem tudom, hogyan számítják pontosan...
bzsuzska
 
 

 
 

Sziasztok,

Ági, Matyikának nagyon sok boldog 1. névnapot !

Puszi

Timi
kismaszat
 
 


Sziasztok!

Ági, nagyon sajnálom a gyerekeket! Sokszor nem könnyű két pici egészséges babával sem, hát még betegekkel. Jobban vannak már? Hihetetlen, hogy egy alig 10 hónapos babának tüdőgyulladása legyen. Sok-sok gyógypuszik küldünk nekik!!!
Matyusnak pedig nagyon boldog névnapot kívánunk!!!

Léna, jobbulást Sárának!!

Magdi, mit néztetek meg? Én is tervezem, hogy elviszem Dorkát bábszínházba. Márc. 6-án lesz a Holle anyó. Biztos nagyon élvezné, csak azt nem tudom, Levire addig ki vigyáz. Ő azért még nagyon pici hozzá.

Lakás, mi is keresgélünk. Szeretnénk innen elköltözni egy nagyobb házikóba. Sajnos itt hárman vagyunk egy udvarban, ami sokszor elég fárasztó, mert szomszédaink szeretnek mindent tudni, plusz a jóidő beálltával szinte kint élnek az udvaron.
Edina, Te írtad, hogy jártas vagy kölcsönök ügyében. Milyen lehetőség van, ha két gyerekkel használt lakást vennénk. Mennyi a kamat, illetve a szocpol?
Egyébként Pécel állítólag gyönyörű. Egy volt kolleganőm is ott lakik, imádják.

Megyek, gyerkőcök szétszednek.

puszi

Era
pera
 
 


Era,

Mi új házat vagyis ikerházfelet néztünk. Használt lakásnál a szocpol 2 gyerkőcre 1,2Mft, fele mint az újra. Ahogy nézegettem használt lakásnál nagyobb önerő kell, és kisebb a felvehető kölcsön összege (azt hiszem max.5Mft)
Az önerőbe bele lehet számítani a szocpolt.
Pécel nekünk is nagyon tetszik, ami fontos szempont, hogy közel van az anyuékhoz, és ez gyerekvigyázás szempontjából nem elhanyagolható.
Itt még annyira nincsenek elrugaszkova az árak, de azért nem olcsók.

Megyek, mert Bálint rámol, épp az almát nézi labdának. Kép

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál... Uh szerint nincs baba...KépKép
Majd egy kicsit később...
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Ennek a jó részét még tegnapelőtt írtam, csak nem tudtam azóta sem elküldeni, mert mindig épp karbantartottak.

Mi is vagyunk, olvasgatok is csak írni nincs időm. Ez a vírus nagyon nehezen akar végre új otthont találni magának. Tele van a hócipőm a februárral. Először Krizsó kapott el valami vírusos nyavaját, aztán jött a lábujjam, közben persze a vírus végigfertőzte a családot (Krizsi 3 hét alatt jött rendbe), erre most, hogy én kínlódok már másfél hete ezzel az újabb vírussal és közben drukkolok, hogy Krizsi ne kapja el újra. Vége lehetne ennek a betegséggel teli időszaknak. Na jó, nem panaszkodom.

Szilvus,
Édi lehet az önállóan öltözködő Petipötty. Szerintem villámgyorsan lekörözi majd a topicbabákat a tudomáynyok terén, mert sok-sok újat tanul majd a nagyobbaktól a bölcsiben.Kép

Karmen,
Gratula Orsinak az első önálló lépésekhez.Kép Szerintem próbáld ki a túrós zsömit, mert nagyon fini.Kép

Zsu,
Ha azért mennél el dolgozni, hogy a köv. babóval már legyen GYED, akkor számolj azzal, hogy meg kell lennie a 180 nap biztosítási időnek szülés előtt (és ebbe a táppénz ideje nem számít bele). Azaz min. fél évet dolgozni kell, hogy jogosult legyél GYED-re + a szülés időpontjában biztosítottnak kell, hogy legyél. Amúgy a GYED-et ha jogosult vagy rá, akkor a napi átlagkereset alapján számolják, annak a 70 %-a de max. 83,000,-Ft, azaz nagyon-nagyon nem mindegy mennyi a fizud.

Ági,
Ha valamelyik szülő szemüveges,"hivatalból" meg kell nézetni évente a babát iskolás kor kezdetéig. Ha nem kapsz beutalót, kérj! Utána a Szemészet úgyis visszarendel akkor is ha nincs baj. Ezt még Lacus idejéből tudom.
Nem szokatlan, hogy már ilyen kis önálló Matyika? Nagyon aranyos lehet, ahogy segít neked.

Móki,
Nálunk is van ám pakolás, sőt sajna lassan lépcsőmászás is. Úgy tünik, még a héten be kell szerezni egy lépcsőrácsot.

Moncsi,
Hát, nem lehet könnyű a kakasokkal ébredő Levi mellett. Szerintem is próbáld meg, hátha visszaalszik. Nálunk az a reggeli menetrend, hogy ha ébred szopizik (sokszor 5-6 között), aztán visszaviszi valamelyikünk az ágyába és alvás van tovább. Néha balhézik, de nem vesszük fel és hamar elalszik utána.

Sly,
Mi van Bia körmével? Szegény, ő is lebetegedett.Kép Sok-sok gyógyitó pocaksimit küldünk neki!!!Kép Hétfőn volt nálunk a gyerekdoki néni oltani, ami végül elmaradt, mert icicpicit piros Krizsi torka. Ő mondta, hogy rengeteg a beteg gyerek, jellemzően magas lázzal járó vírusos fertőzéssel.
Jó pihenést és sielést nektek!!!!

Timi,
Bence is így imádja a kutyát? Nálunk már lassan bébiszitterré avanzsál a kutyink. Úgy óvja ezt a kis Manót, mintha a saját kölyke lenne. Nem lepődnék meg ha Krizsi a kutyiba kapaszkodva indulna el.

Tünde,
Ugye mostmár rendben van Tomika. Jól látom, hogy nála is az a sláger ami hangos? Mit kap majd szülinapjára?

Krizsó krokisodik, 2 naponként kibújik egy-egy foga. Így az egy hete még egyfogú babónknak mára 4 foga lett.Kép

Léna,
Sárának sok-sok gyógypuszit küldünk!!!Kép

Erika,
Hova tüntél? Milyen volt Dani szülinapja? Kérünk szépen képeket!!!

Puszi,
Humi
humi
 
 


Íme az elkövetkezendő napok szülinapos babói: Kép
Kép

Nekem tetszik Edina ötlete, hogy bővítsük a táblicskut az egy éves adatokkal. Ha megírjátok már teszem is be a táblázatba.Kép
Humi
humi
 
 


Kép

Mely
KépKép
mely
 
 


Ági!
Matyikának nagyon boldog névnapot kívánunk!
Kép

Humi és Krizsó
humi
 
 


Zsu! pont ezt akartam irni, csak sose ment a babanet, Humi jól mondja. Ha minimálbéres vagy akkor nem kapsz annyi GYED-et mint számoltad. Ha kicsivel kapsz csak többet nem tudom megéri-e Petit bölcsibe adni. (akkor még ott is fizetsz)
Sajnálom hogy nem lesz még kistesó.

ági! Boldog névnapot Matyinak!!

Ez a hét tele van a topic köszöntéssel, láttátok?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Zsemlét nem kaptunk, mert csak reggel van a boltban, majd hétvégén tudunk csak venniKép A többi hozzávalo már megvan.

Humi! Orsi 8000g, 74 cm volt

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Nem tudok levelet küldeniKép
Azért írok, elmentem, csak sikerül elküldeni egyszer.

Szilvus! Nóri március 24-én lesz 2 + fél éves. 40 perces volt a darab és gyönyörűen végigülte-nézte. Az elején ki akart jönni, de aztán elbűvölte a színpad.

Era! A Békakirályfit néztük meg a Csiliben. Áprilisban megyünk Halász Juditra is, ha esetleg érdekel további programok itt: www.csili.hu
Márkra anyósom vigyázott, őt szoktam megkérni. Levit senkire nem tudod rábízni?

Edina! Amikor pocis voltam Márkkal, akkor én mindig aludtam, vagy pihiztem a Nórival. Én azt mondom használd ki, amíg lehet, addig pihenjél nagyon sokat!!!! Nálunk Nóri teljesen leszokott a nappali alvásról, ha véletlenül mégis alszik, akkor se egyszerre az öccsével.

Csajok! Márk nagyon bedurvult a séta tekintetében. Most már inkább sétál, mint négykézlábazik (arány:90-10%). Szerintetek nem lehet ebből baja a lábának??? Olyan nagyon kicsi még ehhez. Soha nem lett sétáltatva, teljesen egyedül kezdett el önállóan járni. Akkor talán elég erősek a csontjai-lábai. UGYE??? Tényleg aggódom egy kicsit… Nórim 14 hónaposan kezdett el egyedül járkálni.

Zsu! Kár, hogy nincs baba.

Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Magdi!
Ne izgulj Márk miatt! Inkább örülj, hogy ilyen ügyes!Kép Nálunk Lacus pont 9 hónaposan indult el és semmi baja nem lett, sőt az a hobbija, hogy túrázik (50 km-eket gyalogol). Amúgy olyan hihetetlen, hogy pár nap múlva betölti a 18. évét (febr.28-án). Ugye csak ő öregszik én nem?Kép

Karmen,
Már be is írtam Orsi adatait, majd a többiekével együtt felteszem. Ma voltunk kontrollon a Nefrológián (reggel 9 től du. 3-ig, azt hittem soha nem végzünk) és fel is vágták a Sebészeten Krizsi nyelvgyökét. Olyan kis hős volt, alíg sírt. Meg is mérték őt: 8800g és 69cm.

Puszi,
Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Vegre mukodik a babanet. Reggel ota nem tudtam bejelentkezni.

Agi,
Matyusnak boldog nevnapot kivanunk! Kép

Kép

Humi,
koszi kerdesed, Bia korme nagyon lassan novoget es idobe telik, mig az a csunya gorcsos korom leno. De Mely megnyugtatott, hogy a vegen ebbol is szep korom lesz.
Apropo, Mely merre vagy?
Bia szerencsere nem volt lazas, "csak" taknyos es kohog. Most mar lassan vege a februarnak, s ezzel remelem, ti is kimasztok a betegsegekbol. Jobbulast neked/nektek. Jol belehuzott Krizso fogugyileg. Gratula neki. Nekunk meg mindig csak 2 db fogunk van, most valahogy leallt. Majd beindul.

Magdi,
szerintem NE aggodj, o tudja, mikor mi a jo neki. Biztosan eleg erosek mar a csontjai foleg, ha szedi a D-vitamint. Kép

Zsu,
sajnalom, hogy nincs baba. Kép

Szombaton reggel megyunk sielni. Holnap nem tudom, lesz-e idom jonni, de nem akarok lemaradni a koszontessel, igy ezt most teszem meg.

Agi, Ed, Tunde, Barbi,
Nagyon Sok Boldog 1. Szulinapot kivanunk a baboknak, nevszerint: Matyinak, Kincsonek, Tomikanak es Bencenek!!!!!!!

Kép Kép

(Koszi Moki a gif-es linket! Kép )

Sly+Bianka

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Zsu, Kép

Matyi, BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!
Kép
móki
 
 


Sziasztok!

Talán sikerül írnom.

Lakással kapcsolatban:

Mi albérletben lakunk,ez havi 100e.(rezsivel)
2 hete úgy volt összejön az,hogy anyuék eladják a lakásukat és veszünk egy nagy 2 generációs házat.De ehhez muszály lett volna eladni a lakásukat.A vevő biztosra mondta a vételt,ezért minden hírdetést lemondtunk.Oké,eljött a foglaló ideje.A vevő telefonál: Bocsi mégsem...
Szóval ilyen sz@rul állunk most.Utánna kéne néznem a lakáshiteleknek,de nem hiszem,hogy kapnánk megfelelő ajánlatot.Persze akkor már nem a 2 generációs házat vennénk meg.Én még az építkezésben is benne lennék,mert az albérletnél minden jobb.


Sára gyógyulj meg!!!!!

(ez a tegnapi hozzászólásom,amit nem tudtam elküldeni)
orsi21
 
 


Ez meg a mai:

Matyinak így utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!Kép

Humi!

Szegény KristófKép

Magdi!

Szerintem,ha nem lenne elég erős Márk,akkor biztos nem is tudna járni,szóval ne aggódj!Kép


Orsi
orsi21
 
 


Humi,
miert kellett felvagni Krizso nyelvgyoket?

Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Humi,
bocsi, de ez lemaradt: Valoban nagyon nagy hos Krizso. Ugyes volt! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!Kép

Újra megpróbálok írni, hátha most végre sikerül. Mérges vagyok, de nagyon, mert valahányszor írtam, mind elszállt. Kép

Most csak egy rövidke helyzetjelentés: a szabad hetemet Edina éjjeli bömböléseivel emlékezetessé tette. Kb. 2-3 körül felébredt, és másfél órai altatás után sem volt hajlandó aludni, ha meg letettük, visított.Kép Az az érzésem, hogy lassan át kell térnünk napi egyszeri alvásra. Kb. 3 napja csak egyszer alszik, és az éjszakákat újból átalussza. Csakhogy nem tudom meddig.

Megtanulta a nem-et mondani, még integet is hozzá a kis kezével.Kép Aztán utánozza a lovacskát, újabban meg a kutyát.Képeljétek, hízeleg az apjának, a kis sunyi. Alighogy hazaér apa a munkából, máris tátázik neki.

És nagyon jószívű lett: bármit kérek tőle, mosolyogva ideadja, közben meg mondja, hogy: tessss.Ilyenkor meg tudnám enni. Bármi mellett képes felállni, fogózva lépeget, néha lepottyan a senekére, de sokat nem bánkódik rajta. Ja és mindenünnen kirámol, alig győzök elpakolni utána.

Megpróbálok képeket feltenni, hátha most elmegy az üzenet. Itt épp fiókleltározásra készül:
Kép
Mostanában ebben a pozícióban alszik:
Kép
Edina mint könyvtáros...
Kép
...és mint ördögűzőKép
Kép

Rékának és Daninak boldog egyéves szülinapot kívánok egy picit megkésve, Matyusnak meg boldog névnapot.

Puszi: Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Sziasztok,

de vacak így, egész nap nem tudtam felmenni a babanetre, illetve 1x de akkor se volt semmi új hozzászólás.

Zsu, Kép baba miatt, vagy inkább Kép ?
egyébként ilyen minimális különbségért szerintem nem éri meg elmenned dolgozni, 3000 Ft szerintem nem ér annyit hogy ne Petyával legyél. De ez csak az én meglátásom, ti tudjátok.

Humi, de jó olvasni rólatok, rég írtál Te is. Gratula kis kroko-Krizsónak, ahogy olvasom, utolérte Bencét mind súlyban mind hosszban. Nem semmi. Képet rég láttam róla, tudsz feltenni ?

Magdi, szerintem se aggódj, én úgy hallottam, ha egy baba valamit magától kezd el csinálni, az nem baj, azt hagyni kell, de semmit nem szabad csináltatni vele. Szal szerintem semmi baj nem lesz.

Teszek fel képeket a mai napról.
Aztán megyek szunyálni.

Sziasztok

Timi

Kép
Kép
Kép
Kép
kismaszat
 
 


Sziasztok!

Ma néztem az Aktívot, kár volt. Pont egy babát mutattak aki végtaghiánnyal született. Nem vették észre az uh-n. Remek, szegény szülők, és szegény gyerkőc, milyen jövő vár rá?? Na jól elszomorodtam. A jövő héten megyek uh-ra, rá fogok kérdezni a kezekr-lábakra, hogy egy kicsit megnyugodjak.
Most próbálok valami pozitívat is írni.
Bálit egyre többet lépked, a bébi taxit tologatja, járkál utána, ma megpróbált felülni rá. Tud kerekecske-gombocskázni, ha van kedve integet, és azt monja hozzá, hogy tá-tá,csip-csip csókázni is tud, bár ez elég sajátságos módon történik.(egyik kezével megfogja a másik kézfejét, és fel-le mozgatja)A legújabb a térdén mászás, vagyis nem mászik, hanem térden állva közlekedik. Fényképezni nem engedi magát, amit meglátja rohan felém, bármit is csinál. A szösz felszedés változatlanul nagy sláger.

Magdi,
Persze, hogy elég erősek a csontjai. Márk ügyes fiú, tudja mi jó neki. Kép

Orsi,
Sajnálom, hogy így jártatok. Borzasztó magas ez az albérleti összeg.
Eredetileg mi is épitkezni szerettünk volna, de sajnos ahhoz még több pénz kell. Persze ha valaki megdobna minket egy telekkel az már sokat javítana a helyzetünkön. Kép

Zsu,
sajnálom a babát Kép
Mit döntöttél munka ügyben?

Betegeknek nagyon gyors gyógyulást!
Szép estét!
Edina

nedinabp
 
 


Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien
 
 


Ági
Matyikának nagyon boldog névnapot kívánunk!
<!--attachment: cica-193395.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*14.4**cica%2ebmp --><center><pre>
Kép
cica.bmp (14.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

nedinabp
 
 



Sziasztok!

Tegnap írtam, de úgy jártam, mint mindenki, elküldeni nem tudtam. Úgyhogy kezdem elölről.

Ági,
Mátyusnak boldog névnapot!

Kép

A fluortabletta neve, amit én tudok: Zymafluor. Svájci készítmény, 1/4-ed mg-os kell, napi 1 tabletta. 100 db van egy dobozban, nem észes az ára. Magyar is van, de elfelejtettem a nevét.

Zsu,
sajnálom a bébit! Úgy van a GYES, ahogy Humi írta. Annyira kicsi a különbség, hogy én a pénz miatt bizti nem mennék dolgozni. Vagy a társaság, vagy maga a munka miatt is szeretnél menni?

Orsi,
ez bizony nagyon sok kiadás havonta. Nem értem az embereket, miért álltatják a másikat vagy magukat- ha komolyra fordul a vétel, visszakoznak. Sajnálom.

Timi,
látom Bencére is kár ráadni az előkét! Nagyon édi a dobozban az ajándék! Levinek nagyon tetszett!

Mely,
Hát mondd meg Edinának, hogy anya fáradt, tessék hagyni őt aludni! Ezek a csöppségek miért bírják így az éjszakázást, mi meg kipurcanunk mellettük.

Humi,
miért kellett a kis hősön ilyen beavatkozást végrehajtani? Melyik oltásnál jártok? Jaj, gyógyuljatok már meg gyorsan! Ismerem ezt, nálam február vége mindig kritikus, most is úgy érzem, hogy kerülget valami. De nemsokára itt a tavasz! Az meg olyan jó hír, hogy gyorsan kijött 3 fogacska.

Magdi,
Ne aggódj Márk miatt, örülj, hogy elindult! Ő tudja, hogy mennyire erős és már nem olyan nagyon korai a lépegetés.

Edina,
a fényképezés nálunk is hasonlóan zajlik, ha meglátja a gépet, máris rohan oda. Ha meg nem tud, mert a hintában vagy az etetőszékben ül, bevágja a mosolygós fényképarcot. Annnnyira aranyos! Én is láttam az Aktívban ezt, de nem végig. A hideg futkosott a hátamon, amióta Levi van, annyira megviselnek ezek a dolgok.

Sly,
sok jó havat és nagy síelést! Vigyázzatok magatokra, Biának meg jobbulást!

Humi, Móki!
Hagytam már Levit sírni, de hiába. Ha kell egy óráig is üvölt. A múltkor annyira bepipult, hogy kis híján magára rántotta az egész baldachint. Kipattan a szeme, gügyög, nézelődik, hiába hagytam sírni, hiába tettem cicre, hiába vittem magam mellé az ágyba, csak fönn akart lenni, vigyorgott. Reménykedek, hogy csak átmeneti időről van szó, talán a foga miatt nem tudott aludni.

Látom lázas lakáskeresgélésben van mindenki. Nem könnyű, sok kitartás kell hozzá és leginkább money. Iszonyatos árak vannak. Egy ikerépítésban én is benne lennék. Már mondtam a múltkor, hogy Újpesten, szerintem nem rossz helyen árulnak telkeket, amire ikerhzat lehet építeni. Csakhát 1 telek 15 milla, kb 500 nm. Valakit érdekel?

De jó, hogy sorra jönnek a szülinaposok! Milyen hamar elszaladt ez az egy év! Hogy vártam, hogy megszülessen Levi és milyen semmihez sem hasonlítható érzés volt, mikor a karomban tarthattam az én kis csöppségemet! Egész elérzékenyültem.

Ma elkényeztetett Levi, fél 7-ig aludt és nem ébredt fel éjszaka. Pedig féltem, mert folyik az orra, szóval minket is elért valami kórság. Remélem komolyabb nem lesz. Persze égen-földön nem találom az orrszívó kúpos végét, a másikkal meg félek, hogy felsértem a nóziját. Úgyhogy szegény barátnőmet ugrasztottam vásárlás ügyben.

Megyek ebédet főzni. Moncsi
monyó
 
 


Sziasztok!

Végre megy...

Ági
Így utólag boldog névnapot Matyikának!

Humi
Tudom, hogy meg kell lennie a 180 napnak... De az 9 hónap, mert 1 hóban kb 21-24 munkanap van...
Arról ne beszéljünk, hogy mekkora bo bér kéne a max gyedhez... Annyit úgy se kapok sehol... Kép És ha már van egy x bérem, abból már tudnak számolni gyedet... A gyesnél mindenképp többet kapok...

Karmen
Amit írtam az az az állapot, hogy Apa van gyeden és én dolgozok (remélhetőleg ez lesz a helyzet 1-től...), amennyiért dolgozok...
Bölcsi nem lesz... Apa nem engedi...

Kistesóhoz csak annyit, hogy jobb ez így, most megint kezdek kicsit fasírtban lenni Apával... Lehet, hogy kistesó csak vki mástól lesz... Most legalábbis nagyon ez jár a fejemben...

Maszat, egy gond van. Apa 1-től ihhon marad, ha lesz munkám, ha nem. Ő így döntött, ez van... Mondtam neki, hogy akkor lesz jó életünk, ha nem kapok munkát... Érdekes lesz a gyedből 3 embert eltartani... De nem érdekel, ha ilyen csökönyös marha akkor az... Kész ennyi...
Ja és a munkával kapcsolatban nem én döntök, hanem a munkaadó, hogy kellek-e nekik...

Zsu
bzsuzska
 
 


Ja és bocsi az előző hsz miatt, de most nagyon pipa vagyok Apa miatt...
bzsuzska
 
 


Sziasztok Lányok,
Ezt még tegnap próbáltam irni, ideteszem, aztán olvasok:

Sziasztok!

Nem egyszerű most üzenetet küldeni ide a Társalgóba, de minden bizonnyal a karbantartás után sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz. Tegnap este 5x-i próbálkozás után feladtam. Most újra nekilendülök, persze előbb word formátumban&#61514;

Karmen, Edina
Sziv nanáhogy megszakadt, ahogy annak kell. Ezen túl kell esni. Ha nem most, akkor óvódában. És akkor már inkább most, amig kicsi.
Petike tegnap nagyon jól viselkedett, a kötelező ordítás után már játszott is a többiekkel meg a fakockákkal. Aludt is, kétszer fél órát (ez ugye nálunk természetes mennyiség). Mikor 2-kor mentem érte, a gondozónéni ölében lóbálta a lábait és egy lovacskával játszott. Nagyon megörült nekem, szinte repült felém (mindezt a gondozónéni karjában ülve képzeljétek el), hozzámbújt és mosolyogva nyújtotta vissza Zsuzsi néninek a lovacskát. Ebédre paradicsomos káposztát evett (brrr!!!) majd utána müzliszeletet. Megdicsérték, milyen jó étvágya van&#61514;

Léna
Ez nagyon rosszul hangzik. Szegény kicsi Sárababa&#61516; A láz is folyamatosan ilyen magas? Próbáld az orrából kivarázsolni a gennyet, hogy elkerüljétek a fülészetet. Orrcsepegtetés &#8211; asszem egyszer Karmen irt erre egy jót, szep+orrcsepp? Karmen, hogy volt? Én akkor kipróbáltam és Petinél bevált. Szóval próbálkozz, mi pedig küldjük az éteren át gyógyitó erejű gondolatainkat Sára felé! Jobbulást Kicsilány!

Timi, Ági
Ismeretlenül is hatalmas gratulációt küldök és nagyon jó egészséget kivánok a barátnőknek és az újszülött szép nagy babáknak! Még sosem tartottam a kezemben akkora újszülöttet. Peti ugyebár viszonylag kicsi volt, s barátnőim is mostanság 3 kiló alatti bébiknek adtak életet. Amolyan icurkapicurkáknak&#61514;

Zsu
Már korábban is szerettem volna Neked irni &#8211; hátha meghallgatod egy magamfajta tapasztalt Öreg Róka gondolatait &#8211; a munka-tanulás-kistesó projektekkel kapcsolatban. Nagyszerű és becsülendő ami célt magad elé tűztél: HAJRÁ! Addig tanulj, amig késztetést érzel rá, keress olyan munkát, amivel egzisztenciát teremthettek a családnak. DE! A legfontosabbakat mindig tartsd szem előtt: mindez sose menjen a kapcsolatod, pontosabban most már a CSALÁDOD rovására. Annyit vállalj csak be egyszerre, amennyivel még meg tudod teremteni a tökéletes összhangot. Ne szenvedjen hiányt Benned a Kisfiad és persze a Párod sem. Látom irtad mennyi lenne a különbség, s ezért komolyan megkérdezem: 3e HUF többletért VALÓBAN vissza akarsz menni dolgozni? Ez komoly, vagy csak én értelmeztem félre valamit? A 85 nettonak nem 65 nettó a GYED-je, hanem kevesebb, kb. 59e. GYED-et a gyermek születését megelőző év btto átagkeresetéből számitják, annak 70 %-a max. 83e btto, de ezt ugyanúgy terhelik a levonások. Mivel gyakorlatilag ugyanott lesztek a Te munkáddal, nem lenne jobb Pepe nevelése szempontjából, ha mégis Te, az Édesanya maradnál vele? Tudom, ezt pont én mondom, aki jövő héttől dolgozom, s Petikét bölcsibe adtam, de az én esetemben egy egészen más kategóriájú többlettől estem volna el továbbra is.
A bérmegállapodásoknál figyelj oda, a mnyp szuper, de ahhoz az összeghez csak a nyugdijkorhatár elérése után juthatsz (az Önkéntes nyp. ebből a szempontból jobb), az összes kafeteria tipusú juttatás pedig nem számit a jövedelmedbe, a GYED-et s az esetleges táppénzt a btto bér alapján számitják majd, s a minimálbér ehhez elég kárcsú, nem beszélve arról, hogy minimálbér esetén elesel az évi 12e HUF gyermek után járó adókedvezménytől is. Ha hamarosan baba lesz, akkor ilyen ajánlatot NE fogadj el (persze amúgy se, ezzel csak a cég jár jól, nem Te).
De a legeslegegyszerűbb és kézenfekvőbb megoldást készakarva hagytátok figyelmen kívül?


UFF beszéltem&#61514; na lépek, kezdek fárasztó lenni.

Sziasztok,
Szilvus
szilvus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm minndekinek a névnapi köszöntést!

Humi!
Krizsónak gratula a fogakhoz, és tessék már megygógyulni!!Kép
Nem igazán furcsa már hogy Matyi ilyen aktív, hiszen gyorsan hozzá szoktatott, inkább már a furcsa ha 4kéz-láb mászik. Ez csak nagyon ritkán van. Már az asztal alatt is megy, csak behúzza a fejét. Kép

Mely!
Nagyon édi Edina! Jók ezek a képek ügyes vagy! (sajna én is csak nehezen tudom lencsevégre kapni MatyustKép)
Én éppen tegnap kezdtem Matyit a napi 1x-i alváshoz szoktatni, meglátjuk mi lesz belőle. Ebéd után megy csak aludni. Azért döntöttem így mert kb. 1 hete a nappali alvásoknál, kb 45 perc harc folyik mire végre elalszik. Nekem meg ehhez nincs türelmem, de szerintem neki se jó. Tegnap 3,5 órát aludt ebéd után. Ha ma is így lesz akkor szerintem ez marad. Eddig reggeli ébredés után 2 órával mindíg visszaazludt de most úgy látom nem is igényli. Kb 11-re fárad el, akkor ebéd és alvás. Hát remélem így marad, nekem ez jobb mint a 2x-i alvás.Kép

Zsu!
Sajnálom, hogy Apával fasírtban vagytok!!!Kép
Nagyon nehéz lehet, most Pepével is úgy foglalkoznod hogy mindig vidám és mosolygós legyel! Sajnos most mi is elég nehéz időszakon megyünk át, nem tudom miért de folyton összekapunk apróságokon. Azthiszem azért van, mert most Matyi nagyon anyás, szinte csak nálam nyugszik meg, és ez Apának rossz Tegnap is aztmondta, hogy őt nem is szereti Matyi.Kép Remélem azért helyrejön köztetek minden!!!!

Magdi!
Szerintem se aggódj Márk miatt amiért elindult!! Inkább örülj neki, ha ő maga teszi akkor semmi gond nem lesz vele. Legföljebb egy ortopédusnak mutasd majd meg ha már biztonságosan rohangál! Nekem is vissza kell vinnem, pedig nem volt kicsinek semmi baja a csípőjével, de a doki 2x visszahívott és mondta hogy ha majd jár akkor vigyem megint!?Kép

Sly!
Csak poén volt a "teszek-veszek-eladok"Kép

Timi!
Bencus igazán élvezi az evést! Mondjuk látszik is hogy szabadkezet kap! Nagyon aranyos, mosolygós! Jók a képek nagyon!Kép

Most megyek, 1000 dolgom van, holnapi "vendégsereg" miatt. (csak a nagyszülők jönnek mert az unokatesók ugye még lábadoznakKép)


Szebb napot mindenkinek!

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Nna akkor megint itt.

* * Edinának nagyon boldog Névnapot,
* * Kincsinek, Tomikának nagyon boldog ELSŐ születésnapot, s
* * Matyikának pedig (aki halmozza az élvezeteketKép MINDKETTŐT, azaz boldog Névnapot és Születésnapot kívánunk szeretettel!
Kép Kép

Moncsi
Ez az ikerházas dolog már nekem is megfordult a fejemben. Olyan családdal, akik tökjófejek, mi is szivesen társulnánk egy szépen elszeparált ikerház erejéigKép A telekár, amit irtál nagyon jól hangzik, de szerintem az 500 négyzetméteres telekből ha ráépitenek egy megfelelő méretű ikerházat (kb. 100-120 nm/család) akkor alig marad kertrész, nem? Vagy mégis? Nem vagyok épitész. Szóval az ötleted NAGYON TETSZIK!!Kép De nem Újpesten. Ti csak arrafelé keresgéltek?

Nuska
Péntek van. Hogy van Sára? Sikerült kivarázsolnod a szellemet a nózijából? Mondd, hogy igen!

Humi
Krizsi hősiességéhez csak gratulálni tudok.Kép Kép annyira jófej a Kispasi, olyan jól viseli a sok vizsgálatot, meg mindent, lásd táskalopás, stb.

Timi
Bence ilyen ügyesen eszik egyedül?Kép Igazi NagyfiúKép Peti is igényli az önálló evést, olyankor kb. hasonló kép az eredmény. Elkezdi kanalazni az ételt, az egyik fülétől, keresztbe át a másik füléig. Majd mindig megkinál, akár kérem, akár nem, s nincs vita, el kell fogadni a falatotKép Kapok a fülembe, az orromba, a számba, mindenhováKép

Ági
Zymafluort mondott nekünk is a doktornéni tegnap, napi 1 db-ot lehet adni belőle, a lényege, hogy szét kell rágnia a babának.

Sziasztok!!!

Szilvus és a Bölcsis
(aki ma reggel már csak a száját görbítette sirásra, mire bepakoltam a szekrényébe, a hangja sem hallatszott a teremből)
Búcsúzóul egy kedves kis GIF, na Petikém pontosan igy lépeget, hatalmas terpeszben, a karjaival balanszirozvaKép
Kép
szilvus
 
 


Vettünk zsemlét, este ez lesz a vacsiKép

Humi! Puszi a kis hösnek!!Kép

Sly! Én is meséltem hogy 2x is leesett a körmöm és nem látszik, szép lett az uj. Ua. a köröm volt csak 2 évvel késöbb.

Mely! Nagyon szép Edina! Orsi is ideadja amit kérek, csak vissza is vesziKép

Timi! Ezen jót nevettem. Ezek szerint ha Orsi is elkezd majd enni igy fogunk kinézni, erre számithatokKép Nagyon aranyos Bencus, föleg ahogy alszikKép

Zsu! ja értem azt hittem bölcsi lenne. Ettöl függetlenül én ha csak kicsivel kapnék többet (engem is hivtak vissza, ez lenne) nem mennék. De neked kell mérlegelni.

Dentocar volt, megszünt most már csak a Zymafluor van. Fogdokim szerint ez jobb is mint a másik volt. Mivel elrágni nem fogja még egy ilyen pici gyerek, (amugy sem rágni kellene hanem nyelv alatt elszopogatni) igy vizben feloldva kell most beadni nekik.

Szilvus! persze tudom én jól nem szorakozásból lett Petike is bölcsis! Nem ugy gondoltam hogy nem sajnálod otthagyni. Csak belegondolok egyszer majd Orsit kell bölcsiben v. oviban otthagynom és szörnyü érzés.

na este Orsi elég nyügis volt, sirt egyfolytában meg höemelkedése volt. Tuti a foga miatt. Kapott 1 kupot, éjjel csak egyszer ébredt 5kor, majd visszaaludt fél 7ig. Akkor már nem volt höemelkedése. Csak szopi kellett neki, majd 9kor elaludt és délben kelt(ünkKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Csajszik, még csak beleolvasgattam a válaszaitokba.
De úgy látom nem értettetek meg...
Én NEM AKAROK dolgozni menni, de mivel APA MINDENKÉPP itthonmarad, akár van munkám, akár NINCS... így KÉNYTELEN vagyok elmenni dolgozni...

Olvasgatok tovább...
bzsuzska
 
 


Szilvus, Apa tavalyi bo keresete 2 milla felett volt. Abból átlagolva, kijön a max gyed...
Én most is gyest kapok, ha most jött volna a baba, akkor utána is csak gyest kaptam volna...
Mi a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás???
bzsuzska
 
 


Karmen
Csak addig szörnyű ám, amig a keserves típusú sírást hallod. Ezért irtam, nekem most könnyebb Petivel, mivel Ő még csak alig 1 éves. Aszongyák az okosok, hogy egy idősebb, azaz értelmileg és érzelmileg fejlettebb kisgyermeket picivel nehezebb beszoktatni. A keserves sírásnál énis majdnem sírtam (az a mimóza lelkem az oka), de rögvest megnyugodtam, amikor Peti hamar átcsapott a jól ismert nyavajgós sírásába. Sokat várok ám a bölcsitől. Pontosabban MÁST, mint amit itthon én megadtam Neki.Kép A velekorú és kicsit idősebb gyermekek társaságát nap-mint-nap. Látnátok a csoporttársát, egy alig 14 hónapos baba, EGYÜTT játszik a nagyobbakkal, enni csakis egyedül hajlandó, nem kéri a segitséget, úgy jár-kel, mintha világéletében 2-lábon közlekedett volna. Mosolyog, vigyorog, ma mikor beadtam petit, azonnal jött az ajtóhoz üdvözölni engem. Szerintem biztosan nagy haverok (és zsiványok) lesznek Petivel karonöltveKép

Melyik foga jön Orsinak? Csak nem valamelyik felső 2-es? Ugyanis Peti a 6. fogával, ami a bal felső 2-es több mint 1,5 hónapja szenved. Azaz vannak napok, mikor szive szerint a lábával is belemászna a szájába, olyankor estefelé picit nyűgösebb és a fogzás biztos jele, azaz nálunk a piros-popó-effektus is beköszön. nem tudom, mikor bújik már ki végre. Az első 5 db fogacskát észre sem vettük, úgy kijöttek.

Jaja, nem is újságoltam, a 11 hónapos kontrollon Petike súlya 9710 gramm (!!!!) , a hossza 75 centi (???). Hát ezért szakad le a karom, mikor cipelteti magát.Kép

Mely
Nagyot nőtt ám Edina, amióta nem mutattál képeket.Kép Jól látom, hogy picit talán barnul az a gyönyörű vörös haja? A Tudás Fája nagyon izgalmas olvasmány ám, jót választott a kis prücsök.

Pelusozáshoz egy ötlet Mindenkinek:
Mostanában Petit a következő köti le. Előadjuk a "repertoárt", azaz mondom Neki: pápá, erre integet (és mondja: pápá), mondom neki: tapsi-tapsi, akkor tasol, majd mondom: puszi, és már csücsörít és dobja a csókot. Ezt eljásszuk mig kivarázsolom-bevarázsolom a pelust. A harmadik körnél a kis zsivány, a tapsi-tapsi után már nevet és csücsörítKép Kiváncsi vagyok, ez meddig köti le. Kénytelen voltam újítani, mert már az orrszívó készülék sem kötötte le a figyelmétKép Hátha nektek is bejön, ha már megunta az érdekes tárgyakat és tekeregKép

Zsu
Azt, hogy párod mindenképpen otthon marad, csak most irtad, eddig nem. vagy csak az én figyelmemet kerülte el? Számomra ez még igy is érthetetlen. Miért akar Ő mindenképpen otthon maradni?

Sziasztok,
Szilvus
szilvus
 
 


Zsu
A legkézenfekvőbb megoldás szerintem az, hogy Apa számára kellene egy normálisan fizető állást keresni a GYED helyett, és akkor Neked nem kellene visszamenni dolgozni.

Sz.
szilvus
 
 



Sziasztok!

Bocsi, hogy belekottty...
BZsuzska
Nem 180 munkanap, hanem 180 naptári nap kell... (én is ezt csináltam végig.. aztán a 179. napon megszületett a fiam... kicsit sietett. De méltányosságból így is megkaptam a tgyás-t is)
Párodért nem irigy... Kép Amúgy gondolkozzon el.. a gyereknek ilyenkor az anyjára van szüksége...
Én is a 2 gyerek között mentem vissza.. muszájból.. Most azt mondom, hogy nem érte meg. A nlc-n van egy szakbarbár nick-ű ember, az nagyon pontosan tudja, mikor hogy miből számolnak, ha gondolod keresd meg őt. Amúgy a mai eszemmel azt mondom, hogy nem szabadott volna vissza mennem dolgozni, még úgy sem, hogy így most másfélszer annyi a gyed-em, mint előzőleg. A lányom amúgy eléggé megsínylette.. még úgy is, hogy csak max.6 órát voltunk külön és a szüleimmel volt. Most viszont tudom, hogy a kisebbikkel MINDENKÉPP itthon maradok gyes-en is, pedig közben megszereztem a diplomát, a régi fizetésem 2xesét kapnám.. a gyed-hez pláne gyes-hez képest még többet. Nagy különbség van még egy 2 és egy 3 éves között is... Hát még egy kisebb gyereknél...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Rebi
Köszi, már felkerestem. De még érdemben nem segített...

Apa nem tudom miért akar itthon maradni. Nem keres ő rosszul, mert el tud minket tartani...
Foggalmam sincs miért csinálja ezt velem... Talán meg akarja mutatni milyen gyereket nevelni... De igazság szerint kiváncsi vagyok rá, hogy fog nevelni, takarítani, mosni, stb...
A főzés, meg talán a mosogatás így is rám marad...
bzsuzska
 
 


Zsu
Beszéljétek meg mégegyszer (többször) ezt a témát. Ha egy család babát vállal ott a kezdeti időkben menthetetlenül az Apára szakad a családfenntartó, a pénzkereső családfő szerepe.És itt nem azon van a hangsúly, hogy ki kit tart el, egy jól funkcionáló családban ez nem lehet sem kérdés, sem vita tárgya. Az Édesanya - aki otthon van - neveli a babát, megad neki mindent, mit magából adhat, ugyanolyan munkát végez, csak a fizetséget ez esetben nem pénzben adják, itt a "bér" a jól fejlődő, kiegyensúlyozott, mosolygós gyermek. Tehát mindkét fél azonos terheket vállal. Az Apa GYED-en maradását én személy szerint csakis indokolt esetben tudom elfogadni (pl. Édesanya betegsége, vagy Apa egyetemre jár, esetleg otthon tud dolgozni, avagy az Édesanya keresete többszörösen meghaladja Apáét).
A gyermek egészséges fejlődését kell mindig szem előtt tartani.
Biztosan lehet beszélni pároddal, próbáljatok meg egy higgadt pillanatot elkapni és megbeszélni mindezt. Bízom benne, sikerül.

Szilvus
szilvus
 
 


Sajna most higgadt pillanat nem adatik meg nálunk... Egyébként jópárszor beszéltünk már róla... Ez van, nem tudok vele mit csinálni. Ő egy csökönyös barom...
Na de mind1. Valahogy majd csak lesz...
bzsuzska
 
 


Zsu
És a munkahelyén tolerálják, hogy akkor most Ő GYED-re megy? Azt tudod, a GYESedet fel kell mondanod azzal egyidejűleg, ha pedig nem találsz munkát 1-étől, akkor elég rossz a helyzet.

Szilvus
szilvus
 
 


Zsu!
Azthiszem most a topikban mindenki Neked szurkol, hogy sikerüljön helyre raknod a férjed!!! Pedig olyan normálisnak tűnik a profilodban. Fogalmam sincs mit lehet ilyenkor tenni, hogy jó legyen Pepének is. Csak ne az legyen belőle hogy 1 hónap múlva meg bemondja az unalmast és csináljatk mindent vissza! Csatlakozom Szilvushoz és szurkolok Neked!

Matyuszom már több mint 3 órája alszik, úgyhogy nekünk azthiszem beáll ez az egy nagy nappali alvásKépKépKép Már nagyon vártam ezt és remélem nem csak ezen a 2 napon mutatta meg, hogy ilyet is tud! A napi 2x 1,5-2 óra alvás úgy szétszabdalta a napokat hogy nem nagyon jutottunk messzire.
Most meg nagyokat sétálunk, de-t elmentünk babakocsival sétikálni, és egyfolytában mutogatott a kocsikra, ha busz ment akkor majd kiugrott a kocsiból úgy örült nekik. Kép
Egyébként most itthon is mindenre mutogat a kis ujjacskáával és mondja hogy hö-hö-he (grrr honnan szedte ezt a he-hö-t?Kép)

Holnap 4-re jönnek a köszöntő nagyszülők, takarítás készen, kókuszgolyók a hűvösön figyelnek, sajtos rúd készen. Holnap készül a gyümölcs torta amit a mama csinál (Kép) ebből legalább ehet (mondjuk másból is ehetne).

No léptem, hátha ébred már, hogy kimehessünk még! Kép

ÁgiKép
(ui: Apa hívott és olllyyyan nagyon aranyos voltKép)

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Ha nem találok munkát, akkor bizony gatyamadzag-húzás lesz...
Szerencsére tolerálják azt, hogy elmegy gyedre...
Igen, tudom, hogy fel kell mondanom. Hétfőn megyek a teve utcába... Egyúttal kérek egy új tajkártyát is, ugyanis elhagytam az irataimat... (személyi, lakcímigazoló, adó- és taj-kártya...)
bzsuzska
 
 


Sziasztok!

Zsu!

Ezek a férfiakKép Vajon mind meghülyül ha gyereke születik? Mi is rengeteget veszekszünk azóta,minden kis apróságon,és ráadásul elég durván.Drukkolok neked,hogy egy jó megoldást találjatok.


Rólunk: Most jöttünk vissza Domival a sétából.A kis mocsok nem marad meg a babakocsiban,sétálni akar egyfolytában.Tolta a babakocsit maga elött.A liftben megint kiderült számomra,hogy költözni akarok!!!! Találkoztam a felső szomszédékkal (nem a bulizósokkal) akik nem az idén barnultak,de nem is ez a lényeg.Hanem,hogy beszóltak,hogy még nem láttak,és hogy sosem megyek ki a lakásból?Mert a páromat mindíg látják,de engem nem.Egy: mi közük hozzá,hogy hová megyek és mikor?Kettő: arról nem tehetek,hogy én délelött mászkálok,ők meg délután...na mindegy.

Ági!

De jó gyerek ez a MatyiKép Bár a Domi is így aludna délután.Pl,most sem alszik,nyafizik,pedig 5 perce tettem le.

Orsi
orsi21
 
 


Zsu! nem gondoltam hogy apa marad otthon, és hogy nem muszájból, csak mert ö most ezt akarja. Nem értem én sem öt. Föleg hogy ö volt aki többet keresett, mert ahogy te irtad nem biztos kézhez kapsz annyit (gondolom nem a minimálbért adja kézbe)
Ott szokott apa maradni otthon, ahol anya sokkal többet keres mint apa kapott.

Szilvus! Nem mondom, látszik Petike szeret enni. Nekünk most még rosszabb a helyzet, de már nem érdekel. Ha éhes majd eszik. Az alsó 2. foga jön, de már látom hogy fent az inye alatt ott vannak a fogak, de még nem duzzadt meg hogy ki akarna bujni. Ettöl ö még érezheti.

Mindjárt megyek sütni a zsemléket, nézem a receptet elég csak 1 van. cukor, nem kell több édesités bele? Remélem olvassa valaki mielött nekikezdek.

Orsi du. is aludt 2,5 órát, most hogy nyügisebb ugy látszik többet is alszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


karmen!
Igen én raktam még bele 1 csapott ek kristálycukrot is a túróba. De ez már tuti elég!
Jó étvágyat, rohanok mert nyűgös.
ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok!

Zsú, hú, micsoda vihart kavartálKép Remélem mielőbb rendeződik. ((Más okosságot nem nagyon tudok mondani, mert számomra nagyon faramuci helyzetKép ))

Ági, klassz, hogy beállt az egyszeri nagy alvás, nehéz így kimozdulni, mikor 2x alszik, de ez nem panasz, addig anya is tud pihizniKép

Szilvus, bevallom most legutóbb Budafok, Budaörs felé nézelődtünk - igazábó csak hirdetéseket, 1-2 helyre mnetünk ki. Mivel nekem nibcs kocsim, azt is bele kell kalkulálni, ha egy BKV mentes övezetbe megyünk, jó lenne 4 kerék alám is, különben nagyon be lennék zárva. Ti merre nézelődtök?

Edina, a képeket mented (én egy külön kis gif nevű könyvtárba gyűjtögetem őketKép), és a melléklet feltöltéssel, ahogy fotókat is szoktál, csatolod.
Na jó, most néztem, az az oldal nem működik, így nem tudom csatolni sem a linketKép Kérlek, még szólj, és hátha előbb -utóbb megint megy, és tudom küldeni. De pl. a mi oldalaiknról is elmentegetheted a képeket, én is szoktamKép

Magdi, szerintem ne aggódj, hogy Márk elindult. mit is tudnál vele csináln?Kép lekötözöd, hogy ne menjen?Kép Örülj vele, hogy 2 lábon fedezi fel a világot!Kép

Timi, csúcs képek!!!!!!!!

Mely, már nagyon hiányoztál Edinababával!!!

Orsi, ti merre költöznétek?

Pussz,

MÓki
móki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: