Sziasztok!
Nem igaz!! Viszzaolvastam. És most nagyon hosszú leszek, mert mindenre igyekeztem reagálni. Bocsi.
Magunkról csak annyit, hogy jól vagyunk, egyre többször lépegetünk 3-4et egyedül. És mutogat magára (ma pl. terítettem ki a pulcsiját, meglátta, és mutogatott magára, hogy az övé). Ja, és mutatja az orrunkat.
Beszéd: minden ettyű és etyütyű továbbra is, kivéve a cicit, mert arra rámutat és kópés mosollyal mondja, hogy "cici".
Nagyon szeret bennünket megnevettetni: ha nem éhes, kéri a kaját, és kiköpi. És nagyon jókat nevet. Nem zavarja, hogy mi nem (Bár nehé kibírni).
Magunkról most ennyit, készülünk a vasárnapi szülinapra, holnap sütjök a tortát.Igaz, csak a nagyiék jönnek, de azért szép nagy bulit csapunk. Sajnos a többiek messzi vannak.
Pisigyűjtés: amikor nem kellett gyűjteni, Tomika mindig pisilt fürdés előtt. Most bezzeg... Pedig készenlétben állok a kistállal. Persze ma este gyönyörűt pisilt, de minek. Remélem, vasárnap végre szerencsével járunk.
Bili!
Én nem értem, hogy hogyan lehet egy éves korban bilire szoktatni. Még nem is jelez semmit - legalábbis Tomika - , akkor mikor ráültetni. Én kivárom, amikor már elég nagy lesz hozzá. A húgom kislánya is pl. sokáig csak utána szólt : "kaka ban"
Melinda!
De szép nagy lány Lotti! Sajnálom, hogy műtét lesz!
Ildi!
Igaz, a többiek is írták, de ne foglalkozz a védőnővel. A járóka meg majd jó lesz valamire. Én arra teszem Tomika törülközőjét száradni.
És tényleg minden baba más. Noémi társasági gyerek.
Ja, Tomika sem a járókában állt fel először (nekünk is csak azért van, mert kaptuk).Sőt nem is a kiságyban.
Nagyon ügyi Noémi, hogy áll. Most jut szembe, Tomika is mindig állni akart, és a kezünkbe kapaszkodott ő is.
Nagyon szép Noémi!
Londonba én is szeretnék már menni megint, talán ebben az évben összejön. De az Adria is csudaszép. A kettő teljesen más.
Ez már a gügyögés! Nagyon aranyos lehet! Jöhet a hármas foga, mert Tomikának is alul kijött az egyes, aztán fölül átlósan a másik egyes, utána meg alul a hármas.
Ági!
Nagyon aranyos Kristóf a szánkón! Nem csodálom, hogy megijedtél a gyógyszercsere miatt.
Én már elég sokszor voltam Görögországban és sokfelé. Igaz, legutóbb 2000-ben. Ha kiváncsi vagy valamire, kérdezz! Ja, és én is imádom Londont! Nagyon jól áll Kristófnak a sapka!
Én is voltam Korfun még az egyik előző életemben kb 7-8 éve. Tényleg szép, bár nekem legjobban az odavezető szerpentin út tetszett.
Kriszti!
Nekünk is tvnetwork van, de nem nagyon szokott gond lenni a nettel. Kivéve, ha Gábor leblokkoltatja a tűzfallal, mint a múltkor...
Én is próbáltam Elevitet szedni, de nem bírom (székrekedés) a vas miatt. Még Tomikának is fájt a hasa tőle. Én csokivitamint szedek
Ja, kalciumot én is szoktam inni.
Nagyon ügyes Eszter!
Angi!
Igazán sajnálom, hogy asztmagyanúsak vagytok. De gyorsan ki fogják nőni. Örülök, hogy jobban vagytok! Gratula Boginak a fogakhoz!
Engem is kiakaszt, hogy táblázatok alapján akarják eldönteni, hogy mennyit "kell" ennie egy bizonyos korú gyereknek. Mondjuk nekünk nincs gondunk, Tomika nem sovány, nem is kövér. Az is kiakaszt, hogy egy igény szerint szoptatott baba hozzátáplálásánál el kellene várnunk tőle, hogy most már reggel, délben stb. éhezzen meg. El kellene fogadni (a szakembereknek is), hogy vannak vékonyabb és vastagabb alkatú babák, mint ahogy felnőttek is. Én azt mondom, hogy amennyit kér, annyit egyen. Ha nem kéri, majd később próbáljuk. De nálunk bizony van olyan, hogy kínálom az egészséges ebédet, ő meg meglátja a kenyeret vagy a házi csemege uborkát, és csak azt hajlandó megenni. Ilyenkor azt kap. Hiszek abban is, hogy a gyerekek ösztönösen tudják, mi és mennyi kell nekik. Persze ha nem lettek korábban "elrontva" (édes kaja, stb).
Enikő!
Nagyon szépek a lányok! És a londoni rugiban tényleg nagyon csinos Viola! Gratula a hízáshoz! Nekem a fitolacot ajánlották, de utána laktoherbet is ittam. Én nem vettem észre, hogy a fitolactól nem fájt volna a hasa Tomikának.
Zsófi!
Sajnálom, hogy nem jól mennek nálatok a dolgok! De majdcsak jobbra fordul a helyzet. Nektek nagy-nagy gratula a leendő esküvőhöz.
Nagyon aranyosak a gyerekek! Milyen nagyok már!
Nóri!
Kissé megkésve kivánok boldog névnapot! Nagyon okos, Léna, hogy már számol! Nekem szerencsém volt, mert Tomika nem volt hajlandó büfizni, én meg nem fejtem. Én az egész napos szoptatástól purcantam ki, mert nálunk sokszor szinte szünet nélkül cici volt. Tomika is velünk alszik már kb.2 hónapja, ő néha fölébred, kap cicit, és alszunk (néha átteszem a másik oldalamra félálomban). Azóta mi is jól alszunk.
Jobbulást a családnak! Én is lelkibeteg vagyok, ha Tomika nincs jól!
Április 24-én kezdek, de febr.1-től már szabin vagyok. Rengeteg szabim van, még így is marad.
Gabi!
Nagyon jól sikerült a hóember! A tescóban vettem tojásmentes tésztát. Van egy csomó fajta. És jó is az íze.
Köszönjük a szülinapi jókivánságot! Mi boldog névnapot kívánunk Bátornak!
Anita!
Pipi nagyon szép lány! Olyan jók a képek róla! Nem semmi ízlése van a lányodnak a férfiak terén
Hajni!
Nagyon jópofa Luci, ahogy beszél. Mi is minden este elhatározzuk, hogy időben le fogunk feküdni, persze aztán kukorékolunk. De most nagy igéretet tettünk, hogy jövő héttől legkésőbb fél 11-kor lefekszünk. Mi lesz velem, ha dolgozni megyek… Meg fogok halni.
Tényleg nagyon okosak a gyerekek, én sokat találkoztam a húgom kislányával is, és sokszor elcsodálkoztam, mennyire okos. Pl. 2 évesen tátott szájjal nézte végig a könyvtárban tartott Hókirálynő előadást, meg sem moccant. Persze díszlet nem nagyon volt, ezért a hintót is csak imitálták. Mikor vége lett, azt mondta: ment a kislány kocsival". Én majd eldobtam magam. Meg van persze még egy jópár sztori. Lassan már Tomika okosságait jegyezhetem föl.
Nekem kb. 25 kilót kéne leadnom, hogy igazán meg legyek elégedve. Majd egyszer nekikezdek. A bevált módszerem megvan, csak az akarat hiányzik.
Gabici!
Biztos, hogy adóköteles a táppénz. Én 2003-ban fél évet voltam tp-en, és beszámolták az adóba. De az is igaz, hogy jár adójóváírás is.
Nagyon ügyes Edi!
Jobbulást Edinek! A kúp kb. fél óra múlva már kezdi nálunk lehúzni a lázat.
Karmen!
Nagyon ügyes Orsi, hogy egyedül jár! Zacher tortát csinálunk, lesz rajta gyertya, tűzijáték, marcipánmaci stb. Tőlünk fürdőjátékot kap , anyuéktól könyveket, műanyag vonatot és némi anyagi segítséget a leendő szekrényéhez. Ja, Tomika sem eszik mindig sokat. De emgem nem izgat. Igaz, ő nem sovány. De szerintem is kár idegeskedni miatta, mert csak nehezebb. Orsi ilyen típus, ezt kellene elfogadni. Ja, és én nem szoktam neki többfélét főzni. Ha eszik, jó, ha nem, majd később. Én is csináltam a múltkor tejpépet. Meg sem kóstolta. Megnézte, és mondta, hogy "nemnemnemnem". Kiöntöttem.
Bea!
Mi is azt a lidlis pelust használjuk, és nekünk is nagyon bevált. És ha nincs akció, akkor is csak 33,-/db.
Dancsi!
Nagyon aranyos Jozsó! A merengő, a jókedvű és a nagyon happy is!
Nem tudom, hogy lehet leszokni a babát a cicin elalvásról. Tomika is legtöbbször így alszik el, de szerencsére egy ideje elalszik apával vagy a mamával is, ha nem vagyok ott. Sőt mamával néha gyorsabban, mint velem. Pedig nálunk is volt olyan időszak, amikor csak a cicin tudott elaludni. Szóval nincs ötletem. Szerintem fő az optimizmus, hátha Jozsóka is elalszik mással hamarosan. Én örülök, hogy nem adtam cumit Tomikának.
Szerintem is csudaranyos Jozsó a füleivel együtt.
Seri!
Nagyon szépek vagytok! Remélem, megtaláljátok azt a módszert, ami használ Csilla pocijának! Ja, és nálunk is elmúlt a hasfájás 3 hónapos korában.
Tomika is nehezen aludt el pici korában, és nehéz volt letenni is. Volt, hogy a kezünkben aludt 1-2 órát, mert nem mertük letenni. Mindent kipróbáltunk vele ( kenguruban keringőztem vele a szobában, fölöltöztettük, és sétáltunk a mózeskosárral, ringattuk). Kb. 2 hónapos korától csak séta közben volt hajlandó elaludni, ezért szélben, esőben vinni kellett. (Ha följöttünk, ált. fölébredt.) Az a véleményem, hogy van egy csomó módszer, de mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy mi válik be. Tomika még most is csak cicin vagy kézben alszik el, de már sokkal könnyebben. Szóval kitartás és türelem.És azt is tudomásul kell venni, hogy nem minden baba nagy alvó. Tudnék mesélni...De pl. mostanában egy csomót alszik napközben Tomika, és este is elég hamar elszunyál, mert elfárad. Bocs, hogy ennyit írtam, de nagyon emlékszem még, milyen, amikor sehogy nem akar aludni a gyerkőc. Ja, és nem kényezteted el. Nagyon pici még, nem lehet elvárni tőle, hogy magától aludjon el. Csak az anyai ösztönödre hallgass! Ja, nekünk volt pihenőszékünk, 6 hetes kora után abba tettük, valameddig el volt benne. Onnan jobban kilátott.
Angi! Ági!
Nagyon jók a képek a csemetékről! Látszik, hogy jól érzik magukat együtt!
Gira!
Én alkoholmentes sört iszom. Így a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.

Nekünk az Avent cumisüveget ajánlották, bár szerencsére nem kellett (én nem is vettem, csak kaptam egyet)
Még egyszer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de végre bepótoltam a lemaradásomat. Igérem, hogy a szülinap után jelentkezem.
Ezt a képet muszáj feltennem: Tomika telefonál:
Jó hétvégét!
Tünde+Tomika