A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

Kibújt Balázs első fogacskájaKépKép Észre sem vettük, hogy ezzel küzd az utóbbi napokban, mert nem volt különösebben nyűgös, ma is csak azért vettem észre, mert megnéztem az ínyét, miért rágcsál annyit mostanábanKép
Tök jó, most lesz 5 hónapos, Ákosnak 8 hónaposan jött az elsőKép

BoriKép
Eszter nagyon szépen fejlődik, remélem, semmi komoly baja nem lesz!

Ma volt farsang Ákoséknál, bent voltunk Bazsival, remélem, hogy nem kapott el semmiféle bacitKép

AndreaKép
KéménybélelésKép Nem jól hangzik, de nem február végét akartál írni? Mert 16 napot írtál. Vagy munkanap?
Mindenesetre kitartást a következő hetekhez!!!

MagikaKép
Nagyon-nagoyn ügyes a kislurkó!!Kép De mindent nagyon gyorsan megtanulKép

NikkKép
Hu, ez elég keményen hangzik, amit írtál a tűzről, én tuti bepánikoltam volna. Bár, ki tudja, ha élesben megy a dolog, máshogy reagál az ember.
Remélem, most már jól vagytok!!

Mostanában akkorákat alszik Balázs az erkélyen, hogy csak na. Délután alszik most már csak, de akkor 2,5- 3 órákatKép
Éjszaka továbbra is kel 1x biztosan, de remélem, ez is javul majd.

Megyek lassan, mert megyünk fürdeni.

Pusz mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok!!!

Jó rég jártam erre már nem is emlékeztek ránk. Időnként olvasgattalak benneteket de írásra már nem jutott időm.
Nagyon édik a babócák!!
Iszonyat mennyirre gyorsasan halad az idő. Most pocakoskodtunk és már mekkora babáink vannak.

Lenne egy gyors kérdésem ilyen pici babát 4 hónaposat miben hogyan lehet levegőztetni a hegyekben. Olvastam a szemüveget, bármelyik szemüvegesnél lehet csináltatni vagy spéci hely van rá.
Iletve másik kérdés a borostyán láncot hol lehet beszerezni és tényleg tuti?

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Nézzétek milyen ügyesen olvas az én kislányom, a képen 3 hónapos.

Kép
márti05

Sziasztok,

Elisa elso fogacskaja is kibujtKép Ezert nyugoskodott az en picim az utobbi idoben, akkor meg is tapintottam (vartam mar mivel nekem is anno 5 honapossan jott ki az elso fogam)de nem ereztem semmit igy sajnos hisztinek konyveltem el. Meg mindig nyugos es neha 2 oranken is szopizik szerintem jon a masik is hamarossan mert mar kicsit meg van duzzadva a helye.

MagiKép
Sajnos a jaroka vagy alloka en igy hivom, otthon van. Nem fert be a kocsiba, gondoltam marcius vagy aprilisban ugy is megyunk es eleg lesz akkor is elhozni. Mostmar sajnalom, hogy nem gyomoszoltuk be valahogyKép
Nagyon ugyes a kis manod, szerintem super gyorsan fejlodikKép
Ausztriaban olcsobb az etetoszek, jaroka? En megneztem az interneten az etetoszek amit emlitettem M-orszagon 170e itt 153e. Pedig en azt hittem hogy itt a dragabb.

LboriKép
Eszter nagyon edi ahogy mosolyogKép Jobbulast a kismanonakKép

MartiKép
Nagyon szep a kislanyod es milyen elmelyulten olvasKép Milyen szep hosszu haja van, irigy vagyok raKép Elisa kb ilyen hajjal szuletett de hogy hova lett, egyszeruen elkopott?

AndreaKép
Kemeny: Nem szeretnek a helyedbe lenni, kebzelem milyen zajjal jarhat az ilyesmiKép Nem tudom mit is csinalnek a helyedben.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Márti05 Kép
Liza is kb. 3 hónapos lehetett ezen a képen, a rugi miatt mutatom meg...
A kislányod hajára én is irigy vagyok, bár Liza kunkori tincse elől sem mindennapi.(Ezen sajnos nem látszik) Kép
Kép
kyrandia

Márti05 Kép
Liza is kb. 3 hónapos lehetett ezen a képen, a rugi miatt mutatom meg...
A kislányod hajára én is irigy vagyok, bár Liza kunkori tincse elől sem mindennapi.(Ezen sajnos nem látszik) Kép
Kép
kyrandia

Sziasztok!

Kyrandia
ha te vetted a rugit, akkor egész egyforma az izlésünk. Én általában Kenguru Gold- ot veszek, pedig már többször is úgy jártam, hogy az első alkalommal elszakadt a ruha.
Liza nagyon édi.
Kaptál már Gyás-t?
Te otthon dolgozol?

Tcis
sajnos Giginek is erősen hullik a haja, sokkal ritkább mint születésekor volt. Remélem nem fog teljesen elmenni neki, mert imádja simizni a haját. Elizának gratula az első fogához.
Gigi különben a könyv nézegetése mellett fel is olvas belőle, amikor meglátja elkezd dumálni, a rokonság is a csodájára szokott járni.

Puszi
Márti
márti05

Andrea
sok kitartást nektek a munkálatok idejére Nem tudod a tornát felfüggeszteni,vagy esetleg te megcsinálni neki.Igaz a baba az első ,neki fontos lenne a torna.Vagy esetleg itt a környéken vki ismerős nincs?

Holnap megyünk vendégségbe Kép Nagyon korai buli lesz,1 körül megyünk.ott is van két kislány az egyik egy éves volt 2 nappal ezeött a másik pedig áprilisba lesz 3 .Bandus csajozik egy kicsit Kép Kép A másik pár akik még jönnek ,náluk márciusba fog születni a bébi,vszínű ő is lány a fiam körül csak ugy zsonganak majd a csajok Kép
Sütöttem egy kis somlóit legyen mitöl hízni holnap.Persze ma megvettem a szülés utáni alakformáló torna kazettát Kép Egy kis ellensúlyozás a somlói miatt Kép

Magi Márti
Örülök nektek jó olvasni ujra benneteket Kép
Magi remélem kicsit jobban vagy lelkileg.Gratulálok fiacskádhoz.

Fogak miatt mindenkire irigy vagyok akiknél már kibújt Kép.Szegény fiam nagyon szenved és olyan rossz hogy nem tudok segíteni neki Kép Semmi nem használ

Azért gyülnek itt is a csinos csajok,a fiúk vérre menö küzdelmet vivhatnak majd Kép

Kata
Astoria VII ker Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,
Ma elég kevés hsz van, gondolom azért, mert nem nagyon lehetett elérni a bnetet. Kép

Nekünk egy gyenge kezdés utén egész jó napunk volt. Kép Először is hajnalban keltünk, és össze vissza szopiozott és aludta a manó, aztán meg apa otthonhagyta nekem az autót, és jól megbírságoltak minket, mert rálógott a taxidrosztra. Kép Aztán elmentem a Tescoba, ott jól ebámészkodtam és vásároltam az időt, összeszedtük apát, és meglátogattuk Livet. Kép Dávid "élőben" is édes, sokat mosolyog, néha kornyikál kicsit Kép és irtó nyugis baba! Kép

Most pakolok és vaslok, mert holnap úszás után megyünk Pécsre, először utazunk a Macával, majd kíváncsi vagyok hogy fogja bírni a gyűrődést. Keddig ne is várajtokű! Kép /nem mintha hiányoznék bárkinek isKép/

Reditke! Kép Sok boldogságot és egészséget Bnek a félévesség alkalmából! Kép

Lau, Tcis! Gratula a fogacskákhoz, most már nálunk is kibújhatna, mert nagyon küzdünk velük, tegnap este csak Panadol babysziruppal sikerült az elaltatás Kép Pedig az egyiknek a csücske már vagy két hte kilóg.. Ha arra járna megint a fogtündér, feltétlenül küldjétek át hozzánk is! Kép Kép
Ja és tegnap elfelejtettem Launak írni, bár úgyis tudja: Tejcsi: ugye, megmondtam!! Kép

Bori! Gabóca!! Továbbra is azt mondom, türelem, mi 2 hosszú hónapon keresztül nyüglődtünk a kakival, mi tóúlnyomó részt lázmérőztünk, és most gyönyörűen produkálja a kakit magától is a baba! Bár végig aggódtam én is ezt az időszakot! Kép

Áron-Andi! Kép Jajaj! Kép Fogalmam sincs, hogy lehetne egy ilyan picurt "zajszigetelni". Ez borzalmas lehet...Kitartást!!

Most így hirtelen ennyit rólunk! Kép legyetek jók és szépek és okosak és egészségesek babástól családostól! Kép

Pusz:
Macs
maccs

Bocsi, mostanában lusti vagyok kibogarászni az elütési hibáimat, látom, most is szép számmal hagytam benne! Kép
maccs

Nahát mi van itt ma. Minden babusnak mára bújt elő egy fogacskája. Szertnénk mi is csatlakozni Balázshoz és Elisához, ugyanis Bernátnak is kibújt az első fogacska. Kép

Lbori,
Jobbulást kívánunk!

Magi,
milyen ügyes fiacskád van! Nemsokára szaladni fog. Kép

Áron,
Nem hangzik valami jól ez a kéményes kalapálás. Kép Nem is tudom mit csinálnék a helyedben. Kitartás!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Márti05 Kép
Ezt a születésekor kaptuk, de vettem én is K.G.-ot, de csak amikor akciós volt. Meg vettem 3-4 iszonyatosan drágát, mert még nem voltam rutinos és hagytam az üzletben meggyőzni magam. Kép Egyébként érdekes, hogy Liza hivatalosan 61 cm, de csak most cserélem a ruhatárát 62-re, úgy látszik az 56-osok vele nőttek. Kép
Igen, utalták a GYÁS-t, egyösszegben, tegnap igényeltem a GYED-et. Itthon dolgozom, már amikor van időm (kedvem), főleg határidőknél lendülök bele.
Te mit dolgoztál baba előtt? Várnak vissza a munkahelyeden?
Tényleg, lányok, a munkahelyeteken mit szóltak a hosszú szabadsághoz???

Nikk0830 Kép
Remélem picifiad hamar túl lesz ezen a fogzás ügyön, sajnos házi praktikát nem tudok ajánlani, gondolom már mindent kipróbáltál. Kép

Maccs Kép
Igenis hiányozni fogsz!!! Ügyes vagy, én is ilyen elejtett megjegyzéssel szoktam kiharcolni a törődést. Kép
Mi is megyünk holnap úszni, remélem picit továbbb lesz lelkes a kiscsaj.
kyrandia

NikkKép
Hát nem is tévedtem olyan nagyot ! Pest, Pest, aztán készKép

MacsKép
Jó utat Nektek, aztán vigyázni az úton ! Mi eddig egyszer voltunk lenn szülőknél Sümegen (180 km), akkor mindkét gyerek oda is és vissza is az indulástól érkezésig durmoltKép

Gratula minden első fogacskás babónak Kép Nálunk ez még odébb van, bár Marci már a 4. éjszakája kel szinte óránként, lehet, hogy itt is készülődik valami???

Pusz, megyek mindjárt fodrászhoz, kicsit szépülök. He-he.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Kata,
Boriék és mi lakunk a IX.-ben, a Klinikák környékén. Fodrászért irigyellek, bár két hete befestettem a hajam, és kisollóval megvagdostam a fufrum, azóta kicsit emberebbnek érzem magam. Kb 10 éve lakom a városban, de még mindig nem sikerült egy normális fodrásznál megállapodnom.

Két napja begyulladt a fogam, elég pokoli időszak volt. Ráadásul, mivel igen pocsékul éreztem magam, szegény Benedeket kétszer is becsaptam, elhitettem vele este fél 7, 7 körül, hogy már 8 óra van, ideje aludni. Most iszom meg a levét, amikor reggel 7-kor azt hiszi, hogy már 8 óra van, s ideje játszani...
Tegnap délután már el is bőgtem magam, séta után bele akartam pusztulni a fogamba, kaptam egy enyhe szájzárat is, s amikor felhívtam anyámat, hogy kipanaszkodjam magam, kiderült, hogy nem volt otthon, épp Csillababát sétáltatta. Na, ekkor bőgtem el magam, mert ugye nagyon szerettem volna otthon lenni, anyámmal babát sétáltatni, majd éhen haltam, minden bajom volt. Ráadásul előző éjjel szinte semmit nem aludtam...

Benedek rajong a répapüréért meg a sültalmáért, mindig nekem kell határt szabnom, hogy elég volt már. Egyszer régebben írtam, hogy néhány játéknál Benedek a nagy érzelmektől igencsak nekiállt remegni. Védőnő tanácsa az volt, hogy egylőre ne adjunk neki ilyen játékokat. Most az a baj, hogy ugyanez a remegés a kanalas hamitól is előjön. Most ne adjak neki enni?
Etetőszékünk még mindig nincs.

Egy kis dicsekvés is: Benedek már egy darabja nagyon ügyesen segít a ruhaujjak felhúzásánál, imádom. Én is ügyesedtem, lassan egész jól tudok hason fekvő babára zoknit, nadrágot adni, csak azt kell megtanulni, hogy mindent fordítva kell kézbe venni (felülről szoktunk elkezdeni öltözni, mire elérünk a nadrág magasságába, addigra Benedeknek kezd elfogyni a türelme, s hasra fordul játszani)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Maccs Kép, küldtem képeket a mailedre, de visszajött egy hibaüzenet, így, gondolom, nem kaptad meg.
Engedelmeddel majd tennék fel közös fotót Dávidról és Liliről! Kép

Kyrandia Kép, Dávid 66 cm, de rá is jók még a 62-es ruhák, de a 68-asok is. Szal megállapíthatjuk, hogy valóban együtt nő a ruha a gyerekkel. Kép

Kormi Kép, neurológus mit mond erre a remegésre? Egy orvos csak jobban ért ehhez, mint a védőnő, lehet, hogy mást tanácsolna.

Tcis Kép, forgás: Dávid 5,5 hónapos, és még ő sem forog. Szintén jó nagy rugdalózást rendez, most már ő is szépen emeli és megtartja a fejét hason, viszont ő is bukik, ha kaja után túl hamar hasra teszem. Én egyelőre nem aggódom, hogy nem fordul meg. (Mondjuk itt megint bejön az, hogy a korrigált korát kell nézni 1 éves korig, a mozgásfejlődésben is, és akkor még csak 4 hónapos.) Szerintem te se aggódj, hamarosan megfordul a gyerkőcöd. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Babaház (TV2)interaktív közvetítés:

Remélem az a lány (nevét nem láttam), aki az örökmozgó kisfiút terelgette, nem az anyukája, csak vigyáz rá a műsor kedvéért.

Orrszívás: remélem azért a sztorit mesélő anyuka nem rettentett el mindenkit! Tapasztalatom szerint minnél kisebb a baba, annál könnyebb a dolog. Ő a 12 hetesnél hívta éjjel telefonon az egészségügyis barátnőjét...

Miért kell tesztelni az üzleteket ilyen hülye módon??? És miért ne kéne kifizetni, amit - akár véletlenül - összetörök???
Én spec. nem a kivételezést szeretném elérni (tapasztalni), hanem azt, hogy az alap dolgokat babával együtt tehessem.
Tegnap a GYED-igénylésnél kiderült, hogy ott a női mosdóban nincs pelenkázó. Gondolom nem egyedül én intézek ilyesmit gyerekkel. Viszont a boztonságiőr szabaddá tett egy asztalt. Még jó, hogy nem egy hihetetlen-bődületes kakitömeg volt a pelusban Kép

Jaj, de kár, hogy vége, most olyan kekeckedhetnékem van! Kép
kyrandia

Sziasztok,
Látom, ezerrel pörög a topik. Nincs időm visszaolvasni, mert vendégeket várunk és még fel kellene porszívóznom, de felteszek egy képet. A szerkót, ami Pipikén van, egy Hollandiában élő barátosnőmtől kaptuk. Olyan kis vagány benne!
Annyit még írok, hogy ha letesszük a földre, szinte megállás nélkül forog! Nagyon élvezi...

Kép
Vendég

Sziasztok,

KyrandiaKép
Ti mar jot lubickoltok Lizaval a medenceben, irj ha lesz idod, hogy hogy mult. En is mar nagyon varom a holnapi uszast. Nem lehet, hogy kicsit hamar van a viz ala merules az elso oran? Nem tudom itt mikor kezdik de a multkor amikor rakerdeztem azt mondtak, jaj hat varjak meg azzal. En viszont par alkalom utan mar szeretnek merulni vele. Es fogunk is, majd mi apaval megoldjuk, elvegre o is volt uszomester anno amig meg uszottKép

Kormi
Jobbulast a fogadnakKépVan az ugy neha, hogy az embernek elege lesz mindengol, de azutan jon egy ujabb nap es kezdodik minden elolrolKépKitartas!!

MacsKép
Segeny kis Lili amint jon a fogtunder kuldjuk azonnalKép Lesz meg nalunk is siras amig kibujik a mellettelevo is.

NikkKép
Sajnalom, hogy szenved a kisfiad a fogzastol, kuldjuk hozzad is a fogtundert, hogy segitsenKép

TrompipiKép
Tenyleg kis vagany a lanyod ebben a szerelesben. A forgastol meg szet vet az irigysegKép Hogy csinaljatok????

Na megyek es sutok valami jo kis tortat, a multkori nem tartott 12 orat. A ferjem imadja az edesseget es lassan en is raszokok mellette, pedig azelott tollem ott alhatott napokig hozza nem nyultam. Ezert toporgok en egyhelyben a kiloimmal, mostanaban egy deka le nem megyKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok lanyok!

Nagyon koszonom a dicsereteket.
Igy egyre nehezebb az orokmozgoval.

Kepzeljetek a Zolika osszszedte magat, beallt a napi 4*-i evesre. Egy evesre iszik 200 gramm tejcit. Este mondjuk meg benyakal furcsi elott is 100-at. Igy most brobalom elhagyni megint a pepet, hogy csak tejci legyen.
Reggel meg szopik, meg este is.
Ket fejest meg kibirok nappal. Kép Kép Kép

Kint ugy lattam a neten meg olvastam a forumokban, hogy joval olcsobbak a dolgok, foleg ha akciosak.
Nos mi kimegyunk megnezzuk es ha olcsobb veszunk kint, ha nem akkor meg itthon, ha hazajottunk. Kép Kép Kép

Tunderiek a babak.
Olyan szep nagyok es ugyesek. Kép

Lau!
Gratula a fogacskahoz. Kép

Nalunk most nem tudom, hogy mi van.
4 hos oltas, a laba nagyon be van dagadva, ami alitolag normalis.
Viszont nagyon piros is, ami nem jo.
Raadasul csutortokon ejjel ketszer is felebredt ejjel Zoli, ami nalunk soha nem volt, sot meg egyszer sem szokott.
Mondjuk azota alszik megint rendesen, de nappal is hoemelkedese van.
Beszeltem a gyerekorvossal csutortokon is meg penteken is meg ma is, es hetfon kell mennem 2-re.
Nem jott ki, mert meg van fazva es nem akarta, hogy elkapjuk. Ugy latta, hogy nem lesz gond.
szerintetek ez lehet a fogak miatt???
Vagy a szuri???

Na mindegy.
Majd hetfon minden kiderul. Kép

Magi
Vendég

Bocsi, de még egy kép. Ilyen szerkóban olyan más, mint rugiban! Itt már nem is olyan babás...Kép.
Tcis, a forgást úgy tudtam elérni, hogy a földön van a nap legnagyobb részében a játszószőnyegen, körös-körül játékok, amiket el szeretne érni.
Üdv,
AndiKép
Vendég

Sziasztok! 2004 augusztus 31. született kislányom Molnár Míra Mirtill (a képeim : https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4855 )
Az elejétől olvaslak titeket,de sajnos időm csak most van írni. Szívesen csatlakoznék hozzátok. Míra jelenleg 62cm kb 6400gramm és egy kis örökmozgó. A nemlétező szabadidőmet 99% -ban foglalja le, a maradék 1-ben írnék ide. Tegnap este meg volt az első nagy ijedtség, háromszor hányt sugárban, ilyet még soha nem csinált. Esetleg ha valakinek volt már ilyen tapasztalata megoszthatná velünk. Szoptatni csak három hónapos koráig tudtam, jelenleg tápszert kap és megkezdtük a hozzátáplálást. (Lehet, hogy tegnap a sok banán volt a ludas). Egyenlőre ennyi Puszi mindenkinek!
h_viola

Sziasztok,
Andi,
tünderi Pipike a szerkojaban! Tenyleg nem is olyan babas mar!

Magi,
milyen tejpepet adtal Zolikanak es mikortol? Abel ugyanis ejszakankent harom-negy orankent ebred mostanaban es mindent bekajal, amit adok neki. Szerintem keves neki a tapi amit kap. Lehet, hogy megprobalom lefekves elött a tejpapet, hatha az jobban laktat.

Viola,
üdv közöttünk, megneztem a kepeket, nagyon ari a kiscsajszi. Szerintem tiszta anyukaja! Egyebkent meg egy közös dolog is van bennünk, vagyis a manoinkban, hogy mind a ketten Molnarok! Mi is azok vagyunk.
Hanyasra nem tudok semmit mondani, de könnyen lehet, hogy a tul sok vagy hirtelen banan az oka. Mi meg nem tartunk itt, meg csak ma vagyunk 4 honaposak.

Kormi,
mielöbbi gyogyulast a fogadnak! Nem lehet valami kellemes dolog, bar en szerencsere nem is tudom milyen az, ha az embernek faj a foga. Nekem meg soha nem fajt. Fogorvoshoz is csak kontrollon voltam eddig eletemben, meg soha nem csinaltak velem semmit kiveve anno a kis tejfogacska kihuzasat. Ja, es meg mindig van egy par tejfogam igy majd 27 eves letemre.
Szoptatsz meg? Mert ha nem, akkor nagymamam azt javasolna, hogy "öblögesd palinkaval!" az jol leviszi a gyulladast ( he-he-he)
Megegyszer jobbulast!

Minden fogacskanak gratula es minden fogzasos nyügnek kitartas. Meg nalunk sem jart a fogtünder, nincs is meg bedagadva az inye sem. Csütörtökön voltunk dokinal, megkapta a haromhos oltasat, hala Istennek semmi baja nem lett utanna, csak penteken egy kicsit nyügösebb volt. Dokibacsi megnezte minden reflexet, meg hogy miket tud, nagyon meg volt elegedve. Abel most 6300 gramm es 65,5 cm! Jo nagy gyerek. De a sulyat meg mindig kevesellte egy kicsit a dokker. MOndjuk nem csodalom itt a nagy nemet babak mellett ö tenyleg kis törekenynek latszik. Pentekenkent a babacsoportban, ahova jarunk mindig megjegyzi a csoportvezetö csajszi, hogy milyen kis törekeny az en Abelem a többiekhez kepest. Egyebkent meg akkora erö van benne, hogy csak na. Meg szerintem olyan jo kis "sportos alkat".

Na megyek, mert föznöm kene valamit.
Na pussz mindenkinek!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot,köszi a gyors reagálást és boldog 4hónaposságot a picurkádnak!Mirának nem lesz féléves szülinapja mert rövid ez a hónap...(bezzeg anyunak 2nap múlva 34 "vénülök")Mégegyszer üdvözlet minden anyukának és a gyönyörü babáknak
Viola
h_viola

SziasztokKép

KormiKép
Igen, az egyből beugrott, hogy Bori IX. kerületi, és azt is tudtam, hogy még valaki ott lakik, szóval Te vagy az ! Kép

Fog: talán emlékszik még valaki, a 38. hetemben jártam, amikor az egyik fogamból kiesett a tömés. Akkor nem lett érzékeny, így halogattam a húzást. És hát én veszélyeztetett voltam a keményedéseim miatt, így nem vánszorogtam el fogdokihoz. Azt már korábban tudtam, hogy a húzást nem úszom meg, a doki ezt már a röntgen alapján hónapokkal korábban megmondta. A múlt héten viszont sikeresen ráharaptam, hát egyből kivert a víz, a fájdalmat szinte az agyamban éreztemKép Na, ez megadta a végső lökést, már másnap elmentem dokihoz, tényleg a húzás volt az egyetlen megoldás. Annak viszont nagyon örülök, hogy nem halogattam, nem kínoz heteken keresztül.

AndiKép
Helyes Pipike a képeken, tényleg olyan nagylányosKép

ViolaKép
Szia !

Arra tuti emlékeztek, hogy jó csomót panaszkodtam, hogy szülés után milyen sokáig véreztem. Kb. 2 hónapja szedem a Continuint, azóta semmi gondom nincsen. Most fogy el az első dobozzal, gyorsan írattam is fel a házidokival, amit egyből ki is akartam váltani. Erre közölte a gyógyszerész csaj, hogy a Continuint megszüntették, náluk már nincs, talán találok még valahol gyógyszertárat, ahol még van. Fel is hívtam 4-5 patikát, mire végre találtam egy helyet, ahol még volt egyetlen egy dobozzal. Arra hirtelen le is csaptam !
De ezt nem hiszem el! Évtizedekig forgalomban van, erre pont most szüntetik meg. Igazán megvárhatták volna, amíg befejezem a szoptatást Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Viola!

Udv neked. Kép

Motiot!

En Milupa HA tejpepet adok ami vanilias.
Igazabol mindegy, hogy milyet adsz neki a lenyeg, hogy tejbedara legyen, mert az a tej es a tap utan nagy rugas a gyomornak.
Suru is es dara is az sok, igy csak tejpep. A masik, hogy HipoAlergen (HA) legyen.
Ezt csak receptre adjak.
Fel kell iratni.
A marka meg mar mindegy.
Van bepaba is.

Magi
Vendég

Magi,
köszi a valaszt, itt nalunk nem kell orvossal feliratni a HA-tejpepet, lehet igy is venni. Majd beszerzek egy dobozzal es megprobalom, hatha igy megszünnek az ejszakai nyüglödesek es ismet atalussza majd az ejszakat!
Köszike megegyszer.

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok4

Szokás szerint pár napig nem jutottam el errefelé, és egyenlőre csak az utolsó oldalt olvastam vissza. De próbálom a többit is Kép

Sziasztok újak!!! KépKépKép Pár napra eltűnök, és állandóan "szaporodunk" KépKépKép Lehet, hogy a hiányom vonzza a tagokat??? KépKépKép

Zaj! Hát erre nem ártana kitalálni valamit, de nekünk sem sikerült. A 2 és fél éves nagyobbik leányzóm még mindig viseli a következményei annak, hogy 4-5 hónapos korában az alattunk lakó 2 hónapig ( !!! ) lakásfelújított. Dóri még mindig nagyon meg tud ijedni a fúró és hasonló hirtelen zajoktól, néha ijedtében el is hányja magát KépKépKép Tegnap délután a kedves felső szomszéd üzemelte be a fúróját, hát az alvásnak lőttek, negyed órán keresztül remegett a leányzó, és még örülhettünk, hogy a kaja benne maradt. KépKépKép

Hozzátápi nálunk is megy, pontosabban már a hozzátápi a rendes tápi. De Fanni nagyon csípi, leszámítva borsófőzeléket, azt elég nehezen mostuk ki a szőnyegből KépKépKép

Most megyek, próbálok visszábbolvasni.

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Úgy néz ki, nekünk is meg kell kezdenünk a hozzátáplálást, bár én csak két hét múlvára terveztem. Dávid 5,5 hónapos, eddig is nagy kajás volt, viszont ezen a héten 1-1,5 óránként eszik, nagyon hamar megéhezik, pedig van tejem bőven. Nem tudom, mennyiket eszik, de szerintem mindig jó adagokat, mert leüríti a mellem - van, hogy mindkettőt -, jól lakik, csak aztán nagyon hamar újra éhes lesz. Szóval azt hiszem, a jövő héten mi is megpróbáljuk az almát. Az éjszakát továbbra is végigalussza, viszont napközben egész nap enne. Kép (És eszik is.)

Képzeljétek, olyan szép ajándékot kaptam a szüleimtől a szülinapomra (ma lettem 26 - öregszem), majd teszek fel róla képet, ha nem bánjátok: egy torta, amin Dávid és az én fotóm van (marcipánból)! Én még sose láttam ilyet, így nagyon örültem neki.

Megint nem láttam a Babaházat, de ha jól gondolom, nem vesztettem sokat.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Boldog szulinapot! Kép Kép Kép
Varom a kepet. Kép Kép

Poco!

Tundi bundik vagytok. Kép

Magi
Vendég

Liv,

Boldog születésnapot! Tedd fel majd a képet a tortáról!

Andi
Vendég

Sziasztok!

Már megint jó sokat termeltetekKép

LivKép

Boldog szülinapot!Kép

EditKép

A pisilös sztori nagyon tetszettKép Tényleg milyen jól feltaláltad MagadKép.
Nagyon helyes Bálintról a hintás és a pakolós kép isKép
A hajam nekem is hullik sajnosKép. Légyszi majd írd meg, hogy segítettek-e a kapszulák.

MacsKép
Köszi, hogy gondolsz arra, hogy a kedvemért csinálnánk egy másik talit is. Jól esettKép
Milyen volt Pécs és az út? Lilike jól bírta? Nagyon szeretem azt a város, szerintem nagyon szépKép

DinoKép

TüdögyulladásKép Remélem már teljesen jól van a kicsi.

TonticaKép

Az elsö idöszak nekem is elég nehéz volt, én is sírtam sokat, de már jobban érzem magam. A férjem fantasztikus ember. Sajnos otthon nem találtam ilyetKép Amikor még nem volt baba, akkor elég sokat mentem haza, de sajnos már tavaly június óta nem tudtam hazamenni. Most majd áprilisban vagy májusban tervezem, hogy hazalátogatok a babával. Egyébként én magyarul beszélek hozzá, a párom pedig katalánul.

ViolaKép

Üdv. a csapatban. Megnéztem az albumodat. Nagyon helyesek vagytok. Szerintem mindkettötökre hasonlít a csajsziKép

A babák nagyon szépek!Kép

Gratula a kibújt fogacskákhoz!Kép

Bocs, akit kihagytam, de most mennem kell, mert hiszti vanKép

Moncsi
minike

Sziasztok
Megvolt tegnap a nagy vendégségbe menés KépDu 3-tól csak ettünk és ettünk és ettünk KépÉljen a fogyokura Kép Éjfél körül értünk haza,mano egész jól bírta,csak a szokásos fogszenvedés volt.Most éppen egy svájcból kapott homeos bogyot tesztelünk.De várom nagyon a fogtündért is Kép Kép

Viola
üdv közöttünk,az én fiam aug. 30-án született.ő se lesz fél éves Kép Kép

Andi
jók a rucik,látom van minime-d is Kép

Kata
Gyógyszer Kép

Liv
Boldog szülinapot Kép

Macs
jó utat nektek,Mi 7 hetesen voltunk elöször Kaposvár mellett,nagyon jól bírta az utat Kép

Csirkesz
Már el is utaztatok ?Régen hallottunk felöled Kép

Kép
Kép
nikk0830

Minike
Imádom Barcelonát remélem lesz még alkalmam oda utazni újra!Várom a tavaszt már nagyon de csak nem jön a legszebb nyaraim pedig Spanyol honhoz kötődnek...
Örülök ám nagyon hogy létezik ez fórum már sok mélyponton átlendített hogy olvaslak bennetek!Kicsi lányom ma már jobban van remélem csak egyszeri eset volt a tegnapi"róka".Küzdünk mi is a fogacskákkal de csak nem akarnak áttörni(homeos bogyi+borostyánlánc bevetés alatt)Jó mozgékony babám van és amióta vissza is tud fordulni hasról csak a földön merem magára hagyni mert a kiságyba beszorul a rácsok közé és obégat.Járókát már próbálgatja valaki?(nekünk még nincs de gondolom idöszerű lenne)Mindenkinek nyugodt éjszakát megyek fürdetjük a Mókust mert már morog meg búg egyszerre
ViolaKép
h_viola

Sziasztok!

Remélem, emlékeztek még rám, ezer éve nem voltam, mert kisfiam semmi időt nem hagyott, néha azért olvasgattam.

Üdv az újaknak! Kép

Gratula a fogacskás babáknak! Kép Szerintem nálunk is készülődik valami.

Márk most 5 hónapos múlt és elkezdtem almával kóstoltatni,mert nekem is az a gyanúm, hogy nagyon hamar megéhezik, hiába eszi tele magát tejcsivel. Éjszaka is 3 óránként kel, pedig volt, hogy 6 órát már egyben végig aludt.
Forogni még mindig lusta, viszont rengeteget karattyol. Az 5 hónapos oltás 2 hetet csúszik nálunk, mert a dokinéni beteg. Viszont szerdától megyünk babamasszázsra, kiváncsi vagyok milyen lesz.

Edit, milyen nagyfiú már Bálint! Kép

Andi! Pipike nagyon vagány! Kép

Kyrandia! Nekünk ilyen macis pelenkázónk van! Édes a leányzó!

Látom, minden baba jó kis hurkás és majd kicsattan az egészségtől, maradjon is így! Kép

Na most hirtelenjében csak ennyit, igyekszem még jönni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Viola,
üdv köztünk, tünemény egy leányzód van gyönyörű névvel. Mostanában mintha olyan tendencia lenne itt a topicban, hogy egyes fiús anyák lefoglalgatják a jó csajokat a fiuknak Kép Ez esetben stipi-stopi Benedek részére Kép
Van néhány új kép, ami még nincs fenn a szokásos helyen, köztük fürdősek is:
Kép
meg ilyen jópofák is:Kép

Fogdoki: az a helyzet, nos, hát, izé... a kérdést évek óta olyan szinten kerülgetem, hogy be kell vallanom, a terhesség alatti fogvizsgálatról szóló pecsétet is úgy szereztem be, hogy meg se közelítettem egy fogorvost. Tizenvalahány éve nem jártam egynek a közelében sem. Ez már csak azért is szomorú, mert kb 15 éve kiesett a tömés az egyik fogamból, pár évre rá követte a fogam fele is, s szabadon van az ideg. Nos, ez néha be tud zavarni, karonfogva a félig kibújt állapotban megragadt bölcsességfogaimmal. És úgy vettem észre, hogy a terhesség-szoptatás párosítás nagyon sokat rontott az addig se túl jó fogaimon. Így valahogy tavasszal valahonnan valamennyi bátorságot össze kell szednem, hogy mégis meglátogassak egy fogorvost.

Megrendeltem az etetőszékünket, kedd-szerda magasságában házhoz is szállítják. Most ettől egész boldog lettem, bár az alaphangulatom jópár napja igen depi. Én is tavaszt akarok!

Kérdés: mikortól lehet a babát ültetve vinni a babakocsiban? Pénteken kipróbáltuk így a kocsit, sokkal jobb volt, mint mélykocsiként.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Nem kicsikarni akartam a jókívánságokat azzal, hogy írtam a tortával kapcsolatban Kép, de azért köszönöm! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok.

MacsekKép
A mi babaink ugyan azon a napon szulettek. Az en babom is 3 oranken szopizik ejjel, nappal van mikor surubben, de en egyenlore a fogzasra fogom, nem is olyan nagyon regen ugyszintet aludt 6 orat egyben. Ugyan almaval megkinaltam mar en is de hallani se akar rollaKép Igy ugy dontottem varunk meg kicsit es majd probalkozunk ujra.
Most kicsit megnyugodtam ha mar a te kisfiad se forog. A kis lustak. Biztossan olvastad mar, hogy emiatt aggodom. Megnyugtathattal volna mar elobb isKép
Tegnap lekoltoztettem a padlora abban a remenyben, hogy hamarabb megfordul.
Ma voltunk latogatoba egy csajnal akivel egyutt szultunk es meg az o kisfia se forog.
Babauszasunk jol sikerult de merules meg nem volt, igaz neha kicsit elbameszkodtunk apaval es lejjeb engedtuk volt kis kohoges de nem sirtKép

LivKép
Boldog szulinapot! En is varom a kepetKép

KormiKép
Benedek nagyon szep babaKép

Jo ejt mindenkinek
Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Ímmel-ámmal beleolvastam a hétvége termésébe, de olyan fáradt vagyok, mint egy csiga a maratonfutás után. Végigrohantunk újfent a nagyszülőkön az elutazás előtt, mert jövő hétvégén már megyünk, és csak egy fél napot töltünk mindenhol.
Mivel ilyenkor mindenki a gyereket nyúzza - és engem mint volt gyereket most elfelejtettek kényeztetni, jól kipurcantam.
Ráadásul Boti az elmúlt két éjjel 3x is felkelt. Na aztán mára virradó éjszaka eldöntöttem, hogy belőlem nem csinál hülyét ez a gyerek, mert nem elég, hogy most már 3x szoptatom éjszakánként, még képes nekem sírni a szopi után, ahelyett, hogy aludna. Lesz itt leszoktatás!!KépKép
Aztán én oktondi anya mit látok ma reggel a gyerek szájában??? 2 azaz kettő darab fogacskát alul. Úgy szégyeltem magam, hogy nem vettem észre. Érezhetően nyűgösebb volt az elmúlt két napban a gyerkőc, na de nem annyira, hogy fogra gyanakodhattam volna. Én inkább a frontra fogtam.
Persze örülök a fogacskáknak, mint gomba a kalapjának, de kezdem félteni a tejcsárdáimat, mert szado-mazo szoptatást nem nagyon szívesen folytatnékKépKép
Már látom Botit, mint Misi Mókust az örökké termő fa alatt a nagy testével, tunyán henyélve, amint kilóg a két foga a szájából, és várja a beleeső falatokatKépKépKépKép

TcisKép
Ne aggódj, fog majd forogni a Te babád is. Enyém is lusta fajta, de majd csak nekiállnak egyszer pörögniKép

Liv:
Boldog SzülitKépKép

Csajok!
Baba-képek szuperek! Andi, a holland szerkó édi, Pocó kajálósa vagány, Noémi forgós Helénája bombasztikus. Bori - csinik vagytok!
Akit kihagytam - BOCS - de már tiszta szita az agyam.

Csirkesz (németül Tschirkess)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Rengeteget írtatok a hétvégén, de sikerült végigolvasnomKép

Gratula minden fogacskás babónakKépKép Kis ügyikKép

Minden fotó szuper, nagyon szépek a manókKép

Liv,
boldog szülinapotKép

Üdv ViolaKép

Kata,
ez most komoly, hogy megszüntették a Continuint??? Ez nem lehet igazKép

Most hirtelen ennyi.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Liv! Utólag is boldog szülinapot! Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok, most nincs időm olvasni, csak annyi, hogy
Magika Kép
írtam neked egy mailt, légyszi olvasd el és válaszolj emailben (ott tutio olvasom a választ)!
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. Kép

Én is a nem forgó babák mamájának táborához tartozom (és ezek szerint vagyunk néhányan), de aggódtam már annyi mindenen, hogy ezen aztán eszemben sincs aggódni. Majd forog ez a gyerek, ha akar, ezt erőltetni úgysem lehet.

Csirkesz (bocs: Tschirkess; vagy: Tschirkeß?), tudod már, hogy sikerül-e netet intéznetek?

Liv

Kép

Kép
liv

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. Kép

Én is a nem forgó babák mamájának táborához tartozom (és ezek szerint vagyunk néhányan), de aggódtam már annyi mindenen, hogy ezen aztán eszemben sincs aggódni. Majd forog ez a gyerek, ha akar, ezt erőltetni úgysem lehet.

Pár kérdés: a hozzátáplálás megkezdése után igényel már az anyatejen kívül egyéb folyadékot a baba? Mikortól kell neki vizet, teát stb. is adni?
A ti gyerkőceitek hogy állnak a kúszással?
Ti etetőszékbe teszitek a babákat, amikor kajcsit kapnak? Mert Dávid még egyáltalán nem tud ülni.

Csirkesz (bocs: Tschirkess; vagy: Tschirkeß?), tudod már, hogy sikerül-e netet intéznetek?

Liv

Kép

Kép
liv

Bocs. Nem akart elmenni a hozzászólás, így gyorsan hozzáírtam még néhány sort, aztán most látom, hogy közben az előző is átjött, így most egy rész kétszer szerepel. Sorry.

Kép

Kép
liv

Liv! Fanni sem tud még rendesen ülni. Mi vagy az autósülésben ( hordozó ) vagy a dönthető etetőszékben etetjük. Ezeket amúgy is tök szereti, mert legalább nézelődni is tud Kép
Kúszni már igencsak szokott Fanni, sőt pár napja már 4kézláb is áll 8-10 másodpercekre. De megnyugtatásképpen: Dóri ennyi idős korában semmit sem csinált, most meg olyan eleven 2 és fél évesen, hogy el sem hinném, anno mennyire lusta volt KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv: én a bébihordóban etetem, azaz abba teszek egy nagy plédet összehajtogatva, hogy ne legyen kemény neki Kép A bébihordót fel a fotelba, vele szemben leülök egy puffra, és úgy etetem. Amikor mondom, hogy ÁÁÁÁÁ, a gyerek majd meghal a röhögéstől Kép

Majd fog forogni, ne aggódj Kép A barátnőm fia 7 hónapos koráig a babakocsiban aludt, a rokonok persze szidták, hogy mi lesz ebből a gyerekből, ágyban a helye. Aztán amikor kényelmetlen volt a kocsi, átkerült a rácsos ágyba, s ott aludt mionden gond meg hiszti nélül. Akkor mondta a barátnőm, hogy nem kell aggódni, eljön mindennek az ideje, mi sem cumival a szánkban járkálunk és nem pelenkába kakilunk mostanára Kép

Mózi egyébként nagyon forog, ha leteszem a franciaágy közepére (200*180), akkor 5 percen belül a szélén van, a múltkor már fityegett, épp, hogy beértem, azóta nem merem magára hagyni, ha nem tudok rá figyelni, akkor be a járókába vagy a kiságyba Kép

A fotók tündériek Kép
papzso

A ti babátok cumizik? Mózi most fedezte fel magának, inkább rágja, s játszik vele, mostanra már megtanult, hogy melyik részét érdemes rágni, de kezdetben mindig a kemény felét tette a szájába.

Hogy értétek el, hogy a babák végigaludják az éjszakát? Én már egy 5 órás alvásnak is örülnék, nálunk még mindig 3 óránként szopizik éjjel kölyök Kép

puszi:zsófi

ui: Luv utólag is isten éltessen ! Kép
papzso

PapzsoKép
Bocsi, egyszerűen nem talállak a táblázatban. Lehet, hogy benne vagy, csak már annyira nézem, hogy nem látom?Kép Mennyi idős is a babád?
Én az első hónapban adtam cumit Esztinek, valamint kapott kis vizecskét is cumisüvegből néha (ezt láttam a kórházban). Ennek eredményeképpen elfelejtett szopizni. Utána sok mindent olvastam erről a témáról. Nem volt egyszerű újra megtanítani szopizni, szerencsére sikerült és nem kellett egy korty tápit sem ennie. Az sem lett volna nagy gond, csak akkor szerintem végképp elmaradt volna a szopi. Most megint minden okés, csak szopika van. Elhagytuk a cumit, cumisüveget teljesen. Rájöttem, hogy nem igazán van szüksége plusz folyadékra a tejcsi mellett, továbbá a cumit is csak néha értékelte. Tényleg csak gondot okozott. Úgyhogy most 3 és fél hónaposan semmiféle cumit nem kap. Csak akkor sír, ha éhes, vagy tele a pelus, az ujját viszont megtalálta, úgyhogy néha azt beleteszi a szájába, de az sem gyakori. A leggyakoribb az, hogy az egész öklét (esetleg a kettőt egyszerre) tömi a szájába.KépKép Ez azért is jó, mert a keze biztos nem fog kiesni a kiságyból és kidobni sem tudja KépKép
Na, ez kicsit hosszú lett. Azt akartam ezzel mondani, hogy szerintem teljesen babafüggő ez a dolog, mert van olyan baba, akit totál nem zavar, az sem, ha három különbözú cumija van, plusz a cici. Ha nem lett volna ez a kis cumizavar, tuti adtam volna neki a cumit. Most, hogy így alakult, már nem fogom neki megmutatni valószínűleg. A kis unokatesójánál, aki egy éves, pont az a probléma, hogy a cumi állandóan kiesik a szájából, a kezéből, emiatt sír, van, hogy egész éjszaka azt játssza, hogy kidobálja az ágyikóból.

Alvás: szerintem ez is babafüggő. Mi semmit nem csináltunk, Eszti az első hónapban egyszer-egyszer felébredt éjszaka, a második hónaptól kezdve viszont este 9-től reggel fél hatig alszik, rendületlenül.KépKép

KépKép
KépKép
vasani

PapzsoKép
bocsi, az előbb elfelejtettem aláírni a hsz-omat, olyan hülyén néz úgy ki.Kép
Ja, és nagyon tetszett, amit az etetés közbeni röhögésről írtálKépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Jó reggelt!

Ma éjszaka is működött a 3 óránkénti ébredés-evés, megpróbáltam előszőr vízzel megkínálni, hátha csak szomjas, de nem kellett neki, cicit akart. Viszont hajnali 4-től aludt 9-ig, ilyet még sosem csinált.

Tcis, tök jó, hogy egy napon születtek a bébik! Kép Engem is megnyugtat, hogy nem csak az én gyerekem lusta. Véletlenül már sikerült egyszer hasról hátra fordulnia, de inkább csak a gravitáció segített be neki.

Kormi, jók a képek! Kép

Csirkesz, nem semmi a két fogacska! Na meg a Mis mókus hasonlat! Kép Kép Hiányozni fogsz, mindenképpen keress net lehetőséget!

Kata! Én is Continuint szedek, anno fél évre előre felírta a doki és kiváltottam egyben, még szerencse. Viszont valami olyasmit is mondott, hogyha majd elkezdődik a hozzátápi és aszopésok jelentősen lecsökkennek, akkor lehet, hogy már más gyógyszer kell. Március végén kell visszamennem hozzá, meglátjuk akkor mit mond.

Liv! Én is az autósülésben etetem, abban olyan félig ülő helyzetben van.

Zsófi! Márk cumizik, szereti és időnként játéknak is használa, kihúzza a szájából és rágja minden részét. Ez nappal jópofa, de amikor éjszaka csinálja és nem tudja visszarakni a szájába és erre sírni kezd, akkor hülyét kapok. Ilyenkor odaülök mellé és megvárom, amíg elmélyed és figyelek rá, hogy ne szedje ki cuclit, hanem inkább a pelenkát monyózza, valami mindig kell a kezébe.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: