A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Cat!
Nem tudom, mindenesetre más elérésnél ugyanakkor meg bejött az oldal mindig. Kép

Eri
simones

Lányok!
Lenne egy kör kérdésem hozzátok.
A kórházból csak pólyában lehet hazahozni a kicsiket?
Ti otthon használtatok pólyát?
Csak azért kérdezem, mert nagyon megoszlanak a vélemények, és így elég tanácstalan vagyok.Én szívem szerint nem vennék, de ha a kicsiknek az jó, akkor igen.

Köszike előre is a válaszokat.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Én egyszer sem használtam pólyát. A kórházból meg hordozóban hoztuk őket haza, mert egyrészt kötelező a gyerekülés autóban, másrészt én is csak így éreztem őket biztonságban.

pusza.

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Biztos lehetsz benne és megnyugodhatsz, hogy a babácskáiddal semmi baj nincs, dehogy betegek!
Nekünk csak Joci van, de ő egyedül is akkora műsorokat tud adni, hogy kettőnek is becsületére válnaKép
Anyukámmal egyik nap beszéltem telefonon, és sírt a gyerek, ő is azt mondta, kérdezzük meg a dokit, miért sír ennyit.
Ez volt délelőtt.
Délután már ő hívott, hogy beszélt a frisskisbabás barátnőmmel és őnáluk ugyanez a helyzet, rengeteget sír a kisfiú.
Ők megkérdezték a dokit, normális-e ez a sok sírás, és azt mondta, igen, nem kell aggódni.Egy bizonyos kor után elmúlik.
Látod, a többi tapasztalt mami is ezt írta.

Én is néha hajlamos vagyok magamban keresni a hibát, hogy rosszul csinálok valamit.Egy biztos: ha idegesen nyúlok a picihez-megérzi.
De ez egy ördögi kör:éjszaka műsorozás, kialvatlanság, sírás, stb-persze hogy néha idegesen és fáradtan nyúlunk a babához.

Mi most babamasszázsra kezdtünk járni, ahol tényleg én is el tudok kicsit lazulni és kikapcsolni-nem tudom van-e köze hozzá, de Joci nyugodt és sokat mosolyog a gyakorlatok alatt.

Szóval nyugi, Te jó anyuka vagy és jól csinálsz mindent, és ezen mindenki keresztül megy, még 1 babával is, nemhogy 2-ővelKép

kitartás!
pussz mindenkinek és jó hétvégét!
k

KépKép
KépKép
kirri

Lányok Kép
nagyon köszi a biztatást mindenkinek, tényleg rendes tőletek ... segítségem van és nem is az ellátásukkal van bajom, meg azzal, hogy napi 24 órás meló, csak az rossz, hogy úgy érzem mindent megteszek értük és mégis állandóan csak szenvednek ...
ez a szopi alatt és után üvöltés is nagyon megvisel lelkileg ... mindent megteszek, hogy legyen nekik elég tejci és akkor még evés alatt is hiszti van ... ezért gondoltam, hogy hátha valami bajuk van ...
Claire Kép egyébként csak szopiznak, napi 700 - 950 grammot általában ... aludni csak este hajlandók, de sajnos 2* esznek éjszaka is - napközben no alvás ...
régebben még ment a teraszra kitevés hordozóban meg a hordozóban bárhol elvoltak, sajna mostmár Bencus abban is nyomja a sírást ...
Erika Kép
nagyon aranyos tőled - egyébként Rómain lakunk - egy a bibi nálam, hogy bárki van nálunk egyszerűen nem tudok pihenni ha nem alszanak a fiúk ... mert hát hallom őket ...és persze, hogy nem alszanak Kép

Komolyan nagyon félek hogy betegek esetleg - de a dokinő mindíg hárítja a témát, mondván ha híznak, akkor nem lehet bajuk - Háááát Kép

Remélem tényleg kinövik egyszer különben apjuk és én is elpatkolunk hamarosan Kép

R
trus

Mamik Kép
Lenne kérdésem nekem is.

Levi ha ölben van, húzza fel magát. Ez normális egy 4 hónapos babánál????
mi lesz a hátával?

Orsi

kép a fiúkról:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Csodaszép babákok!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

OrsiKép
A fiúk csinosak és gyönyörűek!

KépKép
KépKép
kirri

Orsi Kép

Nagyon aranyosak a picik! Kép
A sogornom oktober elejen szult, es kb. 2 hete emlitette, hogy huzza mar fel magat a pici... Kép

Gyongyi

bgy

Orsi!!

Minkét fiad lefoglalva a lányaimank! :-))))))))
Nagyon helyesek!!!
Nálunk is hasonlóan mint nálad, húzzák fel magukat, különösen amikor ráteszem a szoptató párnára őket (egyszerre szopiznak)próbálnak" felülni" amig én "kicsomagolom" a kajcit:-)))))
Szerintem ettől semmi baja nem lesz a gerincüknek.

ERika
eriska

Rita

Ha ez megnyugtat, nekem kb. fél évig egyfolytában sírt valamelyik fiú, mondjuk én már lazábban vettem, mivel nekünk ők már 2-3. babák voltak és tudtam, hogy nem lehet bajuk, csakhát a babák ilyenek. A kislányunknál én is kétségbe voltam esve, nem tudtuk miért sír olyan sokat, jól el is rontottuk, egésznap ölben volt, bezzeg akkor jól el is volt. A fiúknál már nem vettem olyan komolyan a sírást, kicsit hagytam őket és egy idő után már nem sírtak annyit.
Mondjuk nekem szopi közben 9 hónapos korukban kezdtek el üvölteni, elfordították a fejüket és nem fogadták el a cicit, először az egyik fiú kezdte, aztán másnapra már a másik sem fogadta el a cicit és ők attól kezdve nem is szopiztak többet, még a lefejt tejet sem fogadták el, pedig lett volna bőven.
Nem lehet, hogy meg akar jönni a menstruációd, mert azt mondják, hogy olyankor a hormonok miatt megváltozik a tej íze és azért nem szokták elfogadni?
De ne aggódj, biztosan nincs velük nagy baj, minden baba más, ők lehet, hogy ilyen kis sírós babák. Idővel kinövik!
Kitartás!

Orsi
Nagyon cukik a fiúk!!!!
Ne aggódj amiatt, hogy Levi húzza fel magát, nálunk is ilyen volt a kislányom és nem lett semmi baja. Hat hónaposan már magától felállt és mégsem lett baja a hátának és a lába sem görbült meg.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Pont ezt akartam kérdezni, hogy van-e valaki köztetek, aki mindkét gyerkőcöt egyszerre szoptatja? Mert nekem egyelőre magas, hogy ezt hogy fogom megvalósítani. Márpedig egyszerre szeretném. No meg, hogy mi a tapasztalatotok a szoptatóspárnával? Gondolom, ha egyszerre akarok szoptatni, akkor feltétlenül kell. De csak gondolom...
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Herika

Örülök, hogy meggyógyultak a fiúk! Neked még nem oviba járnak? Most hogy elmúltak 3 évesek nem mehetnek még oviba? Nekem a fiúk egyből az oviban kezdtek.

Éva

Kép

Kép
éva75

OrsiKép
Nagyon vagányok a fiúk!Kép Nekünk is van ilyen tipegőnk mint Levin, csak 74-esben.KépKép

Nálunk Samu 6 hetes korától állandóan állni akar, mostmár Oli is felhúzza magát térdelésből, és ülésből is állásba. Erre azt mondta a doktornő, hogy próbáljunk a hónuk alá nyúlni, és kicsit tehermentesíteni a lábukat. Ezzel be lehet picit csapni őket, hogy állnak, de mégsemKépKépKép Szerintem sem lesz semmi bajuk tőle, mert nem egésznap állnak.

Használjátok a PP etetőszékeket, nézelődésre ? Szeretik a fiúk?

AnnamariKép
Én egyszerre szoptattam a kölköket. Nagy szopispárnán, hónaljtartásban. Az albumomban van 1 kép róla, hogyan kivitelezhető.KépKép A büfiztetés annál nehezebb egyedül, így jó ha van Apuka aki lekapkodja a bébiket róla.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari

Én egyszerre szoptattam a fiaimat már a kórházban is és szoptatós párna segítségével. Mindenképpen szerezz be egyet, még ha egyenként is szoptatnád majd a babákat sokkal kényelmesebb azon szoptatni. Eleinte nehéz volt egyedül felraknom a két fiút a pránára, eleinte csak segítséggel tudtam egyszerre szoptatni őket, de aztán amikor éjszaka már harmadjára kelkek fel nem volt szívem felébreszteni a férjemet is, mivel ő reggel dolgozni ment és megtanultam egyedül felrakni rá őket.
Mikor már nagyobbak voltak állandóan tépték egymást szopizás közben, nem volt egyszerű őket is tartani, meg a kezüket is lefogni, hogy ne tudják egymást bántani , de ezt is megoldottam idővel. Hidd el, te is bele fogsz jönni és meglátod, hogy egy csomó időt sporolsz majd meg magadnak, ha egyszerre szoptatsz.

Éva

Kép

Kép
éva75

Orsi Kép

Irtó édesek a fiúk!!!!
Levi nagyon - nagyon hasonlít rád Kép

Jó a szerkójuk is !!
Én még egyenlőre nacis összeállításba nem öltöztetem őket, mert abban kényelmetlen feküdni ... Te pl. farmernacit egész napra ráadod otthon is?

Annamari Kép
én is szopispárnán egyszerre etetem őket, bár most már kissé elcsúsztatva, mert annyira nagy hévvel esznek, hogy egyszerre nem tudnak "kezdeni" mert mindenhová folyik csöpög - meg rángatnak két felé ... de aztán a második "körben" az első büfik után már egyszerre esznek ... szerintem időben csak így bírok kijönni ... ha egymás után ettek volna - főleg kezdetben - ráment volna a napom a kajára 100%-ban mert oylan kis lassúak voltak Kép

Kirri Kép
hogy sikerült cicire szelidítened Jocikát?
Nagyon ügyi vagy!!

R
trus

Cat Kép
A PP széket már régóta használjuk. Általában akkor, ha a konyhában teszek-veszek, akkor az éppen éber gyerek abban van. Szeretik.
Na jó, órákat nem ülnek el benne, de olyan 20-25 percig elvannak.
Tipegő Kép valamelyik használtrucis oldalon vettem, a farmer szerkót is Kép (a fiúknak a bodykon kívül már nem is igazán veszek új ruhákat - nem éri meg!)

Köszönjük a bókokat és a megnyugtatást. Engem meglepett, hogy ilyen hamar már ezt csinálja Levi - nálunk ő a fürgébb Kép.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita Kép
a farmerszerkó miért kényelmetlen? így, hogy kantáros nem nyomja a pocijukat. Én még hagyományos nacit nem adtam egyszer sem rájuk, nincs is nekik, csak kantáros.
Egész nap ebben vannak, ez termobéléses, így nem fáznak benne Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Nekem is csak ilyen pasisban vannak egész nap, farmerben, meg kantáros naciban. Persze éjjelre hálózsákban, vagy rugiban alszanak. Szerintem nem kényelmetlen ez nekik. Én is farmerban vagyok egész napKépKép Általában csak puha farmert, vagy kordnacikat vásárolok nekik, ugyanott ahol OrsiKép.

OrsiKép
Felfedeztem a fiúkat a vevők között a gyerekbutik weblapon.KépKép

Hihetetlen, hogy milyen hasonlóak a fiaink. Nálunk Oli az aktívabb, fürgébb, Ő imádja az etetőszéket. Samu olyan kis elhízott, és lusta is. Annyit mozog amennyit muszáj.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

ELHÍZOTT :D :D :D :D :D mint, a mi kis kerekfejű, nagyhasú Máté fiúnk.
Levi meg kis vékony, de olyan, mint egy sajtkukac :D

A ruci azt hiszem pont arról a weblapról van Kép Éjjel nálunk is rugi van, meg Máténak vastag hálózsák, mert a takarót lerúgja és utána üvölt, mert fázik.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Melyik használtrucis oldalon lehet ilyen klassz tipegőt beszerezni?
Nagyon-nagyon tetszik, és Jocinak főleg babakék ruhácskái vannak-jó lenne egy ilyen drappot is beszerezni.Nagyon igazad van, szinte nem érdemes megvenni mindig az újat,olyan gyorsan nőnek.
(egyébként kantáros farmerunk nekünk is van, jó meleg)
Akkor Máté a bal oldali?KépIrtó arik!
k

KépKép
KépKép
kirri

Éva,Trus!

Milyen szopispárnát érdemes venni?Láttam kifli alakút,meg olyan bab formájút is.Melyik a jobb?
Gondolom egy nagyobb párna célszerűbb,mint 2 kicsi.Állítólag ezekből 2féle méret létezik.

Orsi!

Gyönyörűek a fiúk és milyen formásak!

Újabban a fiam mindig ideáll mellém képeket nézegetni és azt hajtogatja,hogy nekünk is ilyenek lesznek.Kiegyeznék vele!

Edit

Kép

Kép
edit73

OrsiKép
TündériekKépKép

Puszi:Doris
doris

Annamari! Én is egyszerre szoptatom őket, amikor egyszerre kérnek, úgy mint Cat. (kép az albumaknál, 3+1 címen) De mostmár, hogy nagyobbak, megy úgy is, hogy egyik hagyományos tartásban (bölcső?), másik meg hónalj tartásban.
Márti! Hát erőltetni én sem szoktam a segítést, inkább olyasmit kérek, hogy szórakoztassák, amíg én vmit csinálok, vagy ne engedjék utánam vhová, stb, Csak sajna főként a nagy, kissé játékbabának nézi őket, és akkor foglalkozna velük, amikor neki oolyanja van, függetlenül a kicsi igényétől, vagy az én kérésemtől. De nagyon szeretik őket, és irtó büszkék rájuk. Eszternek kitüntetett helye van, mint lánynak, Ádám meg már most úgy bohóckodik a nagyok kedvéért, hogy nehéz lenne ellenállni neki. Azt meg nem veszem zokon, hogy időnként kizárják a szobából, amikor olyanba mászna bele, amiba nem kéne. (kivéve, ha majd a kezére csukják az ajtót).
Doris! Érdemes a cipőkre figyelni, de érdemes tudni, hogy a városi lakosság 90 %-ának bokasüllyedése van!
Orsi! Ha magától csinálja, akkor már elbírja az izomzata, amúgy nálunk is csinálták a fiúk. Fontosabb arra figyelni, hogy a nagy sietésben lehetőleg ne hagyjon ki fejlődési lépcsőket, tehát, kússzon, másszon, aztán ráér állni, járni!
Rita! Az éjszaka szopi még nálunk is megy, pedig 10 hósak, de ezt a nagyok is csak "terrorra" hagyták abba, elég nagy korukban! Viszont vhogy rádumálhatnád őket, hogy aludjanak nappal is. Nálunk az összes legjobban kint alszik, babakocsiban, ott az sem zavarja őket, ha belepi őket a hó Kép!
Gyorsan alszom egyet, mielőtt felkelne vmelyik!
Claire
claire

KirriKép
A www.gyerekbutik.hu oldalon lehet nagyon jó rucikat kapni. OrsiKép is ott vásárol.

EditKép
Ikreket a nagy kifli alaku párnán tudod szoptatni kényelmesen. A babszemre nem férnek rá.KépKép Az első időkben nálunk arra is jó volt, hogy imádtak rajta aludni a kölkök. A legjobb, ha tudsz szerezni tönköly tömetet, és megvarrja valaki, mert boltban 8 ezer Ft (Kika). A tönkölynek meg fájdalomcsillapító hatása is van. A bolti sajnos hungarocell golyócskákkal van töltve.Kép

ClaireKép
Jó későn írtál! Nem semmi, hogy a 4 gyerkőc mellett nem buksz orra már olyankor!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

LányokKép
A kifli alaku szopis párnát én több szempontból is használtam. Mivel szopiztatni sajnos nem tudtam, igy egyszerre etetéseknél a kezdeti időszakban arra fektettem az egyik babát de később mikor tanulgattak csücsülni a földön ezzel párnáztam Őket körbe, hogy ha borulnak ne üssék be a buksikájukatKép Geri kevésbé igényelte, de Lillusnál sokáig használtuk ilyen célraKép

doris

Sziasztok!

Orsi!
Tündériek! Mátét megzabálom!Kép

Éva!
Igen bölibe, mert évközben itt nem lehet átjelentkezni oviba (nincs felvétel), - az ovisok se mennek sulibaKép.
Már most tavasszal kell jelentkezni az őszi ovihoz!
Az lehetett volna, hogy ősszel nem kezdenek böliben, hanem februártól ovi, de mivel még ezt sem csípik, kicsit hirtelen lett volna a meleg otthon után egy 20fős oviscsoport, tele fegyelmezett gyerekkel.Kép

Mamik!
Nekem és a barátnőimnek is van rengeteg hamar kinőtt, így tökéletes állapotú márkás és no name (sőt újak is vannak, amiket sajna már addigra kinőttek a manók, mire eljött a kívánt évszakKépKép) baba- ill. gyerekruhánk. Rugitól a kabiig, nadrágtól a kötényruciig. Valamint vadiúj bodyk (56-tól) hosszú-, rövidujjú és ujjatlan fazonban (100% pamut, magyar termék).
Ha valakit bármi érdekel ezek közül, jöhet válogatni személyesen is, a Blahától 1 villmegállóra lakunk.Kép

Na megyek, mert nagy a csönd, biztos valamit megint a "helyére tesznek" az urak...KépKép

További szép napot!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok lányok.

Rég nem írtam csak olvasó voltam.Mikor utoljára fenn voltam a neten ugyan ez az üzi volt az utolsó.Miért nem volt jó a net ?Ilyet még nem tapasztaltam...........

Volt egy pár depis napom és ahogy olvastam az üziket elkeseredtem még jobban......nagyon sajnálom a Ritát hogy a babók ennyire sírnak és nem tud velük már mit kezdeni....az jelent valamit hogy a hasban milyenek????????????

Várom nagyon hogy már jöjjenek ,de kicsit félek hogy mi lesz...lehet addig jó míg a pocimba vannak......

Én a savamra ha már nagyon nem bírom tovább be szoktam venni egy MAALOX rágótablettát.Ezt kimondottan a terhes savamra ajánlották kb 5-10 perc múlva már enyhíti a kellemetlenséget és nem ártalmas.
Kb 3 hónapja szenvedek ez miatt...lehet hajasbabák fognak születni........hi-hi

Jó hogy Doris ismét velünk vagy csak sajnálom hogy nem tudtad élvezni az itthonlétet a fiúk virusa miatt!!!!!!!!

Ja!Rita neked hány hetesek a babák most ?hogy sikerült megszülni őket?Hányadik héten?

Kristin
kristin75

Nem értem hogy csak hozzám nem érnek el a válaszok vagy tényleg kb 5 órája nincs mozgás itt:@
hahó hol vagytok??????????????????????????
kristin75

Kristin!
Nekem is ég a gyomrom.Mondjuk nekem csak egy hete.
Anyukám is pont ezt mondta, hogy biztos nő a hajuk a fiúknak.Kép

<font color="ff0000">Anyukák!!!
Légyszi írjatok pár sort a pólya használatról.Vélemények, tapasztalatok???Kép</font>

Bannamari!
A szopis párnába lehet kapni azt a mikrogolyócskákat is, aminek 1500 Ft/kg-ja, és csak huzatot kell varrni rá.A VII.ker Bajza utcában.Itt az oldaluk:
http://www.blup.hu/filling.html

Orsi!
Köszike a választ.Kép
Nagyon édesek a fiúk.Kép

Kirri!
Biztos jó lehet a masszázs mind a kettőtöknek.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Az én fiaim pont ma másfél évesek! Kép Igy utólag olyan hamar elment, de azért már örülök, hogy ilyen nagyok... Kép

JUdyt! Én egyik gyerekemnél sem használtam pólyát első fiamnál angolpólyát használtun mág itthon egy darabig, többieknél már azt sem. NApközben rugi, éjszakára hálózsák.

A szopispárna nálunk is nagyon nagy segitség volt az együttszoptatáshoz, nekem sima szivacsos van, nálunk jó volt, ha kell vkinek szivesen odaadom, mert már nem használjuk.

Erika!

Mekkora méretig vannak a ruhák?

Most ennyi fért bele, itt van a tesómék 3 gyereke is nálunk, kicsit nagy az "alapzaj", és mindjárt megyünk fürdeni...

Zizi
debyand

Judy!
A kórházban (SOTEI) abban voltak és rékliben, de itthon ritkán használtam, talán csak az elején, amikor még nagyon picik (2,80 és 2,70KépKép) voltak, egyenesen tartotta a hátukat amíg cumiztak - sajna az üvegből...Kép

Zizi!
Kb. 92-ig.Kép De cm-től függ, mert nekünk is van még 86-os és 110-es rucink is.Kép Nem hiszek én már a számozásokban, csak a szabócentimben!Kép

Erika

KépKép
herika

Mi meg ma vagyunk 4 hónaposak!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
Bocsi, csak nekem sem volt időm mert iszonyatos napunk volt...leirhatatlan, fogalmam sincs mi ütött a gyerkőcökbe de egész álló nap üvöltés volt, Lillus ágya szétesett és összesen egy órát aludtak napközben, már romokban hevertünk a Párommal aztán délután felvittük Őket a Rigi hegyre szánkózni és az tetszett Nekik, most meg alszanak mint a bundaKépKép
KristinKép
Ne Pánikolj előre, persze normális, ha kicsit fél az ember de nem érdemes előre aggódni olyasmi miatt amiről még azt sem tudjuk megtörténik-e majd velünkKépKép Nyugi, Rita is túl lesz ezen, több babával nem egyszerű, sokan irják még egy babával is nehéz de ha lélekben rákészülsz nem lesz semmi bajKép
JudytKép
Én nem vennék semmiképpen pólyát mert feleslegesnek érzem. Nálunk a korházban angolpólyában voltak a gyerkőcök de én otthon mig picik voltak (az 50-es rugi is nagy volt rájuk)hálózsákban "tartottam" őket néhány hétig aztán rugiban voltak nappal éjszaka hálózsákbanKépHa nem kényelmes a karodon tartani (úgy érzed gurnyad...stb.)akkor még mindig ráfektetheted egy párnáraKép
ZiziKépOrsiKép
Gratulálok a hó és évfordulókhozKép

doris

Sziasztok!

Judyt! Mi sem használtunk pólyát!

Mi meg 2 hét múlva leszünk 1 évesek! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Judyt, én is kihagytam a pólyát, mindegyiknél. A negyediknél még a sote i-en, ahol belerakják, is kiszedtem folyton, egyszerűen nem fértem hozzá rendesen a pólyától!Kép.
Ezzel együtt van aki szereti, és akinek a gyerekénél bejön, vannak gyerkőcök, akiknek ez a szoros bezártság, körülölelés biztonságot ad és megnyugszanak tőle.
Én nem vennék, max kölcsönkérnék, ha ki akarnám próbálni.

Ildi

Ildi
pildi

Judy

Én sem használtam soha pólyát a fiúknál, én a MÁV-ban szűltem, ott már egyből rugiba öltöztették őket és egyáltalán nem voltak pólyában.
A kislányomnak vettünk egyet, ő első gyerek volt és én szerettem volna, de egyszer sem volt benne, csak egy fénykép erejéig. Sokan azt mondják, hogy nem tesz jót, ha pólyában vannak, mert le vannak szorítva benne és nem tudnak mozogni.
Én overálba raktam őket és bébihordozóban hoztuk haza őket a kórházból egy pléddel letakarva, mert pont havazott.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok Kép

Bocsi, hogy megint ezzel jövök de
Eriska Ildikó meg akinek nyomták a sírást a babái Nálatok is volt eteteés után üvöltés?
Közvetlenül utána iszonyat ordítás van!!!
Éhes nem lehet 140-200 között eszik és már nem kell neki a cici ... vagy mégis éhes mardna szerintetek?
Bocsi hogy ezzel traktállak titeket Kép
R
trus

Nálunk is megy reggel óta az ingyencirkusz. Vagy felvéltva vagy egyszerre bőgnek.
Kifogytam az ötletekből.

Rita Kép
Valami eszembe jutott a kaja utáni ordításról. Nehogy megijedj, nem azért írom!
A tejallergiánál írták ezt. Mindjárt előbányászom a cikket.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita!

Az én gyerekeim akkor bőgtek, ha nem voltak kézben, de amint felvettük őket, mondták hogy , hö, hö, és csend lett. Evés után nem sírtak, mert kb. 1 órát voltak büfiztetve, ( a sok hányás miatt) utána meg aludtak.
Esetleg nem azért sírnak, mert nem tudnak jól büfizni? Háton v. hason alszanak?
Kapcsolj be nekik jó hangosan olyan zenét amit te is szeretsz, nálunk ez bejött.

Ildikó
ildikó

Rita!
Nálam is gyakran volt üvöltés szopi után és ők is rendes mennyiségeket ettek. Én mindent kipróbáltam. Például adtam még plussz tápszert ( a párom unszolására, aki már nem bírta a bőgést). Nem igazán segített a túletettés, mind visszabukták és sírtak tovább.
Nekem volt állandó segítségem, így szopi után fél órákat is vállon lógtak, büfiztek, mert ebben az egyetlen helyzetben halgattak el, majd ringattam őket a hintaszékben ( komoly karizmom lett:-) )
Mikor már a fáradtságtól estem össze akkor magamra raktam őket/ vagy őt és paskoltam a fenekét ( volt, hogy az is segített) ...
Szóval Rita , az összes lehetséges variációt csináltam/tuk 0-24 órában... Nagyon kimerítő volt, de egyszer csak vége lett kb. 2 1/2 hónapos korra.
Nem tudom, hogy lehetett túlélni, valahogy egyik nap telt a másik után. Én abban az időben gyakran sírtam és omoltam össze, hogy még" arra se vagyok jó, hogy megnyugtassam a gyerekeimet"de szerencsére a környezetem sokat bíztatott, hogy jól csinálom.
Valahogyan tarts ki , már nincs sokhátra. 100%, hogy pár hét és neked is aranyosan mosolygó fiaid lesznek!!!!! Majd akkkor is nehéz lesz, de másképpen!
Nem igazán tudom, hogy mit tanácsolhatnék, mert mi mindent kipróbáltunk, az összes ringatási poziciót, az összes patikában fellelhető hasfásjós
truttyit végül csak az idő segített!!!
Vicces volt, hogy abban az időben az egész család azt várta, hogy mikor szoptatok, mert akkor remélhetőleg van fél óra csönd:-))))))
remélem segítettem az irományommal.
" bajtársi üdvözlettel":-))))
Erika
eriska

Sziasztok!

Nálunk esik a hóKép

Kristin, Judyt!

Én sem használtam pólyát, a fiúk a kórházban abban voltak, de én is csomagoltam ki őket. Ráadásul a Levente olyan pici volt, hogy szinte ki sem látszott a pólyából...

Rita!
Az én gyerekeim 150-nél többet nem esznek, úgyhogy nem hiszem hogy a tieid még éhesek lennének.Kép

Ildikó
ildikó

Ildi Kép
ezt a 150nél többet nem, ezt hányszor kivitelezik egy nap?

Az enyémek 120-210 gr között esznek, attól függően, hogy milyen a szívókájuk. Máté 6-7szer egy nap, Levi 5-6szor. Ennek elégnek kell lennie, vagy nem?
Most 5600-Levi és 5860-Máté grammosak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Pont most ültem le ide végső elkseredésemben, hogy megkérdezem, hogy másnál is meg vannak most veszve a gyerkőcök, vagy csak én csinálok valamit rosszul. Ma semmi se jó állapot van nálunk. Sakkozom velük egész nap, és pakolom őket ide-oda, hogy hol lesznek csöndben. Eddig kevés a sikerem, mert mindig valamelyik óbégat, ha nem egyszerre.Kép Lehet, hogy az időjárás. De legalább aludnának...

RitaKép
Ezt az allergiát én is mondtam Neked, hogy azt hallottam, hogy ettől ordíthatnak non-stop. Tudom, hogy a dr-nőtök szerint ez nagyon ritka, de érdemes lenne kivizsgálni őket.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Levi 2*20 percet aludt ma. Ha fenn van csak kézben van el, de az előbb úgy sem volt jó neki Kép
Máté végre bealudt, de ahogy hallom, elindította a fordót, így ő sem aludt többet 30 percnél.

Levi tiszta nyál, és eszi a pólómat. Nem tudom, mi baja Kép

és olyan messze van még az este Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKépOrsiKép
Akkor üdva a "csapatban"...Kép Szintén üvöltés, katasztrófális hangulat de majdcsak túlleszünk rajtaKép Úgy látszik azonos frontok kerülgetik ŐketKép

VadvirágKép
Siekrült elrendezkednetek? Mekkora az új lakás?

doris

Orsi!

Szerintem a te gyerekeid többet esznek mint az enyémek, ha híznak, biztos elég nekik ez a mennyiség.Kép
A fiúk kb.hétkor kelnek,(általában a Szabi, de akkor már a Leventét is megetetem) akkor esznek 70-100 ml-t,utána még vissza alszanak. Ezután van még 4 evésük, ami ált. 150 ml. Hát ennyi. Majdnem fél évesen szerintem ennél többet kellene enniük, de ha erőltetem, kihányják...
Na, majd a kanalas kajcsikat hátha jobban megeszikKép

A fiúk szerencsére nem követik a rossz példát,szépen szunyálnak a teraszon.Kép

Ildikó
ildikó

Ildikó Kép
az enyémek meg ordítanak ill. most csak nyöszörögnek, de aludni továbbra sem nagyon akarnak. Azt hiszem ez már egy ilyen nap lesz.
Nálunk is így meg az evés, kiv. hogy Máté éjjel még eszik egyszer. Hízni híznak, de nem olyan sokat 80-120 gr hetente.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita

Nekem a kislányom sírt sokat evés után is, elég hasfájós volt és ha hasra tettem megnyugodott. Próbáltad már hasra tenni őket?
Én a fiúkat már a kórházban is hasra tettem és nekik nem volt annyi panaszuk. Próbálj ki mindent és ne gondolj mindjárt a legrosszabbra, a csecsemők ilyenek.

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: