A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikő!

Már megjöttem a Tescóból,egyedül mentem.Mire indulni kellett,a férjem közölte,hogy ő nem jön.(Elvitte a lányt sétálni inkább.)Majd megszakadtam a sok cucctól.
Már fogadsz látogatókat?
Akkor majd elmegyünk valamikor.(Még úgy gondoltam,hogy pár hétig várunk.De ha mehetünk,akkor lassan sort kerítünk rá.)
Ma egész nap a felállást gyakorolja a Noémi a járókában.Még mindig nem gügyög.A Bogi mikor kezdte el?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Lányok, jó sokat termeltetek, nem is tudom visszaolvasni:-))) Vacak az idő, ilyenkor jó a net is, igaz?:-)

Írok ide egy linket, nagyobb és teletubby-imádó babáknak. Anyukák először nézzék meg egyedül, csak utána döntsék el, hogy meg akarják-e mutatni a lurkóknak, mert onnantól nem lesz egyszerű az életük:-))) Én is ezért jövök ritkábban:

http://pbskids.org/teletubbies/teletubbyland.html

Enikő, nagyon aranyos a család a képen. Hát igen, az apaság...:-))) Csak tartson sokáig a lendület:-)))

Bili: nem vigasztalni akarlak benneteket, de Luci most lesz 2 éves és még talán 2-szer ült bilin. Nem vagyok szívbajos, megvárom a meleget és akkor gyorsabban megy a rászokás (babaneten olvastam). Addig meg minek szenvedni. Egyébként is kevesebb pelenkát használ.

Ági, én szívem szerint egy olyan nagyvárosba utaznék, ahol van mediterrán tengerpart is. Barátnőm volt évekkel ezelőtt Dubai-ban. Ez pont megfelelne. Csak az ára nem:-))) Görögország: hát nekem Rodoszon érdekes megfigyeléseim voltak. A fényűzéssel kevert nyomor. Összességében tudják az emberek, hogy a turistákból élnek, úgyhogy nagyon kedvesek, a táj gyönyörű és valahogy mégis csak az európai kultúra bölcsője. Viszont sok a koldus és ez elég fura a csodálatos paloták, régiségek között. Szívesen visszamennék.
Párizs meg álmaim városa. Talán egyszer eljutok oda. Június elején lehet, hogy el tudok menni 3 napra Hannoverbe. Luci marad nagyanyónál, mert a páromnak lesz konferenciéja, oda nem mehetünk együtt.

Dancsi, esküszöm, felnézek rád! Sokszor elcsodálkozom magamon, hogy én mennyire nem vagyok toleráns, de hát ez van. Ilyenek meg olyanok vagyunk:-))))
Luci elnevezte a babáját Jozsónak. Viszi magával a lakásban, szegény még a mosógépbe is bekerült:-)))

Meli, hajrá, kettős fronthatásról olvastam!

Kriszti, azt hittem, ly-nal kell írni a fertályt:-))) Mindig tanul az ember. Eszter bébi hogy van?

Huh megyek, a kakis pelenkának magas a prioritása nálunk:-)))
H
babamama

Ha valaki utazni menne, nézze meg ezt a weboldalt:
www.utazok.hu
érdemes
H
babamama

Sziasztok!

Enikő, nagyon édesek a lányok! Viola tényleg jó kiscsaj, apa kirugott a hámból, amikor megszületett?

Hajni, teletubby oldal nálunk is népszerű:-)A múltkor anyuéknál voltunk és mondtam kapcsoljuk a tévét BBc-re. Elkezdtük nézni a tubbykat, pont böfögős, szürcsölős, meg ilyenek rész volt. Apám majd lefordult a székről, h ilyet néz a gyerek????:-)))) Alig bírtam kimagyarázni, h nem csak ilyen részek vannak:-)

Gabi, jó lett nagyon a hóember, szép:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

SZiasztok!

Nagyon szép képeket tesztek fel lányok! Bevallom a kedvencem közülük Viola apa pocakján. Olyan megható!

Nálunk még nincs teletubby rajongás, de megjegyzem ezt a címet. :-)

Adria! Álomszép! Most nyáron készülünk hosszú idő után újra Horvátorszába. Autóval, mert a táj gyönyörűszép és kár kihagyni. Egy kis kerülővel csodás természeti szépségeket lehet megnézni. Alig várom már, hoghy menjünk! Persze a nyáron fogunk.

Edi lassan, de biztosan halad a darabos kaja elfogadása felé. Ma rizottót evett ebédre, nagyon bejött neki (ugyanazt, amit mi is ettünk). Lassan szándékomban áll mindenfélét adni neki (egy pár kivétel azért marad), és elhagynia bébipapit. Nagyon tetszik neki is ez!

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Nóri! Köszi, aranyos vagy, jól tudod, az 1500gramm alatt született babáknak 3éves korig emelt összegű csp jár.

Enikő! NAgyon édesekKép))

ÁGi! Igen, mi sem tudunk 2-3napnál többet sütkérezni. BÁr gyerekekkel másképp lesz, Velük mászkálni lenne nehéz. Illetve Ők nem élveznék annyira, mint a vizet, dagonyázást.
Gabi! Engem is sokszor elküldtek a TÁHnál, miszerint nem járKép((. Nekem kellett a közlönyben megmutatnom a jsz-tKép((. Épp ezért fél évig nem is kaptuk, és nem is fizették ki visszamenőleg.

Nóri! Nagyon sok sikert a hetelhez, házhoz! Nagyon jó lesz NektekKép. TÉnyleg házhoz mennek? Nekünk is ez lenne a megoldás... Szeretnénk tovább költözni, csak nagyon szeretjük ezt a lakást.

Dancsi! A perhez drukk!!!

Nóri! Ha van affinitása a csajnak, és kaka előtt szól, akkor nanáhogy próbáőld meg a bilit. Virág utána mondja néha, most szülinapjára kap WCszűkítőt, majd megpróbáljukKép. Ha nem, akkor nyáron legközelebb.

Meli! NEktek is nagy drukkKép. Várjuk a családtag bejelentkezését!Kép

Enikő! BogiszájKép))
Jól csinálod sztem a pótlásadást. A lényeg, h amennyit most szopik, ennyi maradjon. Ha nagyrészt tejet kap, és ezzel húzzátok jó sokáig, akkor már ügyesebb vagy, mint bOGInál.

Ildikó! Sztem heti 1 éjszaka korrekt.

.:Angi:.
angiszeged

Hahóó!

Pipi dolgozik, előrámolta az 1000 éves melltartóimat, meg egyéb gönceimet:-) A második meg ébredés után:-)KépKép

nyúlanyó

Anita!

Nagyon édes a lánykád.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!!!
Még egyben... Habár a nővérem az agyamra megy, minden nap amikor telefonon többször beszélünk közli, hogy:"Nem szülsz még?" vagy "Ugye biztos szólok neki hogyha szülök?" vagy ma kimentek a TESCO-ba, erre ideszólt telefonon, hogy mobilon hívjam, ha szülök.... Nagyon édes, imádom, de mostmár egy kicsit uncsi, hogy mindig megkérdezi. Mondtam neki, hogy találja ki mikor nem fog hívni megkérdezni mikor szülök, és AKKOR fogok szülni. (na, már megint ezt jól megmondtam.)
Szóval jól vagyunk, néha szúr a hasam alja, meg anyu szerint lejjebb is van a pocakom, de egyéb tünet nincsen.
Ha valami van, tényleg jelentkezik valaki, de addig is próbálok én is be-be kukkantani. Nagyokat alszok mostanában, most is aludtam du. 3-tól mostanáig. De az éjjel ki fog aludni???? DE nagyon-nagyon jól esett.
PUSZI
Meli
38+4
meli27

Sziasztok!

Enikő, szerintem nagyon jól teszed, hogy adsz pótlást és nem hagyod éhesen a nyuszikát. És semmi okod lelkiismeretfurdallásra. Én is pont így tettem anno. Egyet értek veled teljesen.

Angi, jöhet a palacsinta recept. Az unokaöcsém hasonló légúti gondokkal küszködött 2 éves koráig. A doki javaslatára az Adriára mentek nyaralni. A part mellett vettek ki szobát, mert főleg a hajnali jódos kipárolgás a jótékony hatású. Szépen rendbejött a kisfiú.

Adóügyben kérdés: a céges titkárnőnk szerint nem kell az adóbevallásban szerepeltetni a táppénzt. Mit tudtok erről? Esetemben arról van szó, hogy 2004 márciusában egész hónapban táppénzen voltam. Ő emiatt 0 ft jövedelmet vett figyelembe erre a hónapra. Pedig én kaptam pénzt. Tudja valaki hogy van ez?

Üdv.
Gabici
gabici

Ildi,
jaja visszajött az érvágya, de a mai napunk borzalmas volt. Korán kelt, éjjel többször kelt, majd nem volt hajlandó elalduni délelott. Persze irtó hisztis lett délre, nem akart enni, nem tudott elaludni, mert éhes volt, de nem akart enni, mert hisztis volt. brrrrrrrrrrrr.

végül nagy nehezem megebédelt, majd elaludt, de délután megismételte a délelotti cirkuszt. Kihányta a tejpépet a sok sírástól, és végül eroszakkal lenyomtam aludni. Úgy, hogy ráfektettem a franciaágyra, és szó szerint lenyomtam, hogy mozdulni sem tudott. eloször sírt, rúgkapált, majd szépen lehiggadt, miközben simiztem, énekeltem neki. Amikor felkelt (6-kor!!!), farkaséhes volt és hiszti nélkül megevett egy üveg HIPP bébikaját. Pedig nem szokott fozeléket bébikajából enni, mert nem komálja. De már nem volt kedvem pepecselni.

Hajni,
Jó fej a lányod! Kép

miért nézel fel rám? Mert elengedtem apát síelni? Volt belole balhé, de valahol be kell látnom, hogy a síelés nem egy 9 hós gyereknek való. Nekem nem lett volna pihenés az tutkó.

És a férjem tavaly sem volt síelni, mert nem merte itthagyni az építkezést.
Vendég

Meli, addig aludj, gyermekem, amíg megteheted! -)
Mert utána hosszú évekig nem fogsz rendesen. Mondjuk a gyerek házasságkötéséig. (Anyám után szabadon:-)))

Luci szája:
- Kije vagy apának?
... csijjaga..
- Kije vagy nagyanyónak?
.... csibéje
- És anyának?
..matája (értsd macája - huncut macája)

Mire tanítom én ezt a gyereket????????:-)))
H
babamama

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de eléggé el voltam havazva. 1 hét múlva már csak a babavárásal fogok foglalkozni. A férjem már nem engedi, hogy bármit is csináljak. Pár napig elég rendszeresen voltak keményedéseim, de az alvás és a pihenés megoldotta. Úgyhogy megpróbálok ráállni erre Kép Egyébként minden rendben. 27 hetesen voltam UH-n, akkor a BDP-je 77-es volt. Nagyon aktív a gyerkőc, éjjel nappal táncol a hasam :D Egyre közelebb érzem magamhoz, és egyre türelmetlenebbül várom, hogy megszülessen. Azért nagyon számítok rátok, mert gőzöm sincs a kisbabákkal kapcsolatos dolgokról. AZ idegesít sokszor, hogy egy csomó mindent szemérmességből elhallgatnak. Például csak pár hete tudtam meg, hogy a szülés után vérzés van, pedig állandóan a témáról faggatom a körülöttem lévőket. Döbbenet... mi fog még így váratlanul érni???

Üdv Nektek!

Gira
30+3
Vendég

Gira,
vannak klassz könyvek a terehességrol, szülésrol, szerintem érdemes beszerezni egy párat. Sok dolgot én is ott tudtam meg. Vagy érdemes olvasgatni a babanet rendelojét is. ANyukád nem szokott mesélni ilyen dolgokról?

szülés után vérzés? viccelsz? nekem 2 napig szó szerint ömlött.

Hétfon szül a sógornom, szóval drukkokat kérnénk szépen délelott 9 körülre. Olyan kíváncsi vagyok a picire. Biztos megengedi majd, hogy babusgassam a picit. Pont akkor esett teherbe, amikor Jozsó született. Kép
Vendég

Dancsi!

Sajnálom,hogy olyan rossz volt a tegnapi napotok.Mi az éjjel aludtunk,csak 2-szer keltem.
Drukkolok a sógornődnek!

Hajni!

Nagyon édes a lányod.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Dancsi,
nem lehet, hogy Jozsónak apahiánya van?
Ha semmi nem jó, vidd ki a levegőre, az be szokott jönni.

Gira,
a védőnődtől nem kapsz infókat?
De nyugodtan kérdezz tőlünk, szívesen segít Neked Mindenki Kép.
Nekem ez a könyvem volt:
Elizabeth Fenwick - Kismamák nagykönyve (ebben hasznos infók vannak a babusokról is 3 éves korig), valammint: A terhesség mindentudó nagykönyve. Ez kicsit amerikais, de jól leírt mindnent.
Ha elmész a Plázában levő könyvesboltba, biztos találsz megfelelő irodalmat. Ott lehet nyugodtan nézelődni.
Örülök, hogy jól vagy.

Hajni,
Luci tündéri Kép, jó a szövege.
Kössz a helyesbítést - nem találtam a szótárban a szót-.
Eszter jól van már, nem is adok Neki semmi gyógyszert.

Gabici,
sztem nem jól tudja a titkárnő, hiszen adózol a tp-ből, tehát akkor az jövedelem. De inkább kérdezz utána még.

Meli,
nekem is az agyamra mentek a telefonok a végén. Megértelek Kép.
Pihenj sokat - ahogy HAjni is mondta -.

Anita,
Pipi tünemény, látom, türemkedik ki belőle a Nő Kép
Klassz az ágya!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabici!
De fura téged így nevezni. Kép Szóval megnéztem a táppénzes papíromon, és táppénzből nem vontak adót, de attől még arra a hónapra is járnak az adójóváírások. Érted ugye? Szóval ezt kivételesen jól tudta a titkárnőd. Kép

Nóri
norcee

Ildi! Angi!
Hol, milyen lakásra házra vágytok? Mikor gondoltok belevágni? Mailben szivesen megírom az ügyintézőnk telefonszámát. Nem kell érte fizetni, (Alaposan utánanéztem, ismertek. Kép ) pont ugyanaz, mintha a bankban mennél oda a megfelelő ablakhoz. Szerintem nagyon tuti, mert a gyerek a saját könyezetében sokkal jobban elvan, akkora beszélsz meg vele időpontot, amikor neked jó. Nekem sikerült olyat kérdeznem, amire nem tudta kapásból a választ, de természetesen ugyanúgy utána kérdez, mint az ablaknál ülő nő.

Lányok, képzeljétek, Léna 3-ig számol! A mondókák helyett a számolás sokkal jobban érdekli. (Először teljesen elképedtem, de aztán belegondoltam, hogy amennyi magánórát végighallgatott a pocakomban (több százat), akár integrálhatna is. Kép )

Nóri
norcee

Gabici,
bocsi, hogy belekotyogtam, megnéztem a fizupapíromat és nem vontak adót az én tápbéremből sem.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri,
most látom, hogy Te is írtál Gabicinek Kép.
Léna szupercsaj! Hála az Anyukájának. Ennyire beszél már?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!
Hát összeteheti a férjed a kezét, hogy ilyen felesége van! Nálunk szó sincs külön programról (max. pár órás), amíg Léna szopizik, és én kötve vagyok.

Hajni!
Hol voltatok Rodoszon belül pontosan? Mennyi távolság volt a két tenger között? Az a mondtadot nagyon megragadta a fantáziám, csak már nem emlékszem rá pontosan. Kép

Enikő!
Apán alvás nálunk hónapokig befigyelt, mert éjjel én szoptattam, ő meg büfiztette, és persze belealudtak.
Tényleg lányok, én két dolgot nem szerettem a csecsemőhöz kapcsolódó teendőkben, az egyik a büfiztetés volt a másik a fejés. Alig vártam, hogy tudjon Léna forgolódni, hogy ne kelljen böfiztetni. Meg elég hamar eljutottunk oda, hogy, ha belealudt a cicizésbe, akkor hagytuk.

Ja, azt nem is mondtam, hogy mióta együtt alszunk (vagyis már a rács sincs köztünk, és Léna között), azóta sokkal jobban alszik. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy hajnal 6-ig, fél 7-ig egy mukk sincs, akkor van egy gyors cicizés, és már alszunk is tovább... Kép

Na, abbahagyom az írkálást, megyünk sétálni...

Nóri
norcee

Sziasztok!
Csak gyorsan mert apának kell a gép!
A barátnömnek van egy eladó szekrénye. Megkért, hogy tegyem fel hátha valakit érdekel.
2 db 85x185-ös.
1 db polcos és 1 darab polcos akasztós szekrény keres új gazditKép
Kép

és

Kép

A kettö együtt 40 000 ft. A barátnöm együtt szeretné eladni a kettöt. Akit érdekel szóljon!Kép
Köszi!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nóri!

Köszi.Mi még nem néztünk utána a bankoknak sem.Majd,ha kijön a jó idő,akkor nézünk szét.Sok bank ajánlatának néztél utána?Mennyit vesztek fel?Mennyi lesz a havi törlesztőrészletetek?(E-mail-ben válaszolnál rá?)Új lakást szeretnénk.Jó lenne itt a közelben.
Nagyon ügyes a Léna.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gira, kicsit meglepődtem azon, amit írtál, hogy-hogy ennyire nem figyelnek oda védőnők? Én inkább azt kérdezném tőled, hogy mit mondtak el és akkor majd itt mindenki kiegészíti a saját mondókájával.

Nóri, Le van fényképezve az a rész, én kb. 2-3 méterre saccoltam a homokpad szélességét, de lehet, hogy kevesebb. Ez most szemből készült, a sziget legvége felöl. Jobbra van az Égei-tenger. Mennyivel nyugodtabb, igaz? És még mennyivel melegebb...:-))) Ott napoznak rajta, látod? Lehet, hogy akkor éppen 2 méter sem volt.

Kép

Nagyon ügyi a lányod, hogy már számol! Én rájöttem, hogy érdemes úgy megtanítani a gyerekeket a számokra, mintha egy mondókát hallanának. Luci viszonylag gyorsan megtanulta.

Ildi, ti tulképpen merre is laktok? Hol akartok lakást?

Kriszti, örülök, hogy rendben van Eszter. Ti merre laktok?
H
babamama

Sziasztok!

Nóri, elkérhetném én is az FHB-s házhozjövősök telefonszámait? Mi is náluk veszünk fel kölcsönt és nem valami kellemes nyitvatartási idejük van, én nem is tudok elmenni, csak a párom és én is szeretnék ott lenni. Köszi. Léna nagyon ügyes, de jó neked, hogy nem kel fel éjjel. Pipi még mindig sokszor és nagyon cicizős. Sajnos meg kell próbálnom nemet mondani mostmár az éjjeli cicihadjáratnak.:-(
Hajni, nagyon ügyes Luci-Maca:-))

Kriszti, örülök, h Eszter meggyógyult. Most éppen én vagyok, meg a párom betegek, taknyos-köhögős, emberem valószínűleg homlok, arcüreg gyula párossal egyben. Holnap megy dokihoz.

nyúlanyó

Anita!

Jobbulást nektek!

Hajni!

A Cserzy Mihály utcában lakunk.(Itt a Mars térhez közel.)Jó lenne itt a környéken lakást venni.

Ildi
tfildiko

Ahogy én tudom a tp. is bérjövedelem, adóköteles. Nekem amugy vontak is adót (15-20e ft ugy hogy megkaptam az adójóváirást is)Tp. alatt nyúgdíjjárulékot és tb-t nem kell fizetni.

Nóri! nem semmi Léna már számol!Kép Matekzseni leszKép Orsi még mindig csak gagyog.
Ügynök száma engem is érdekelne.

Dancsi! én ugy volt megyek most télen sielni és a férjem marad itthon Orsival. Csak pénz sem lett rá meg még mindig szopizik igy meg nem is akartam itthagyni. De máskor majd megyek egyedül sielni.

Ja Orsi ma megtett többször is 2métert sétálva.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

nem ide tartozik de mondja már meg légyszi valaki, nem ugy van a Megasztárban hogy a közönség szavaz? Mert a reklám alatt mindig azt mondják hogy a zsüri kiszavazta X.Y-t.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
asszem úgy van, hogy a 2 legkevesebb szavazatot kapott versenyző közül a zsüri nyomja ki a "bénábbat".
De nem láttam még ezt, mert mindig elaludtam a végén Kép

Nóri,
Léna nagyon ügyes! Gratu Neked érte Kép.

Hajni,
már megbeszéltük, hogy a Makkos-erdőn lakunk Angéláék alatt-mellett. Még anno a szánkózás kapcsán.
Ez a kép elég pimasz volt Tőled Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen,
Orsi is nagyon ügyes, mire kitavaszodik, lehet szaladgálni Vele Kép.

Anita,
jobbulást Nektek!

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Nyúlanyó: Apa nem túlságosan rugott ki a hámból, csak úgy lightosan buliztak a haverjaival. Azért nem ivott sokat, mert itt volt anyukám. Kép De megkérdeztem anyut és ö azt mondta, hogy nem látta rajta, hogy ivott, csak érezte KépKép Azért sztem még bepótolja valamikor Kép De hát Istenem, nem minden nap lesz apa az emberböl.Kép

Gira: Nekem megvan a "A terhesség mindentudó nagykönyve". Ha gondolod, nagyon szivesen kölcsönadom, hogy elolvasd Kép A szülés utáni vérzést át lehetne nevezni, szülés utáni elvérzésnek, mert olyan mennyiségü vér távozik az emberböl, hogy az már ijesztö... Én még most is vérzek, pedig már több, mint 2 hete szültem. Bogival nem véreztem ennyi ideig. De a második babánál tovább tart és jobban is fáj minden. Szülés után baromira fog fájni (föleg szoptatás közben és után) amikor majd húzódik össze a méhed. Erre is készülj fel! Ja és vegyél Tena bugyit. AZ egy állati szexis Kép ruhadarabKép. 2 van egy csomagban és kb 300 ft körül van. Hálós ilyen kisnadrág szerü, de nagyon praktikus szülés után az erös vérzéskor..., Vigyél legnagyobb méretü betétet is magaddal a kórházba, de használhatod a kórházi(klinikai) papírvattát is, -az a legjobb sztem az elején-! Nekem kb 5 napig volt most nagyon erös a vérzésem, utána már csak szopik után kezdett el folyni belölem a vér, közte nem volt szinte semmi!

PUszka Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kármen!

Úgy van,ahogy a Kriszti leírta.A két legkevesebb szavazatot kapott versenyző közül,a zsűri dönti el,hogy ki jut tovább.
Gratulálok a sétához!Ügyes az Orsi.

Ildi
tfildiko

Ildi,Kriszti! köszi. Tavaly néztem ugy rémlett telefonon döl csak el. Azota is folyton sétálni akar, nagyon tetszik neki. Addig van szerencsém amit kimászni nem tanul meg a kiságyból. Egy csomo dolog van amit le tudna rántani, törékeny egyedül most sem maradhat a földön, olyankor a kiságyba teszem. Remélem mire kimászik megtanulja mihez nem nyulhat (most is tudja ha vele vagyok nincs gond, de egyedül, ki tudja mi lenne...) Sejtem azértKép

Gira! nekem alig volt vérzésem, nem is reméltem mert a menszim mindig nagyon erös volt. Még nem jött meg de remélem kevesebb lesz igy szülés után. Tena bugyit én is nagyon szerettem.
Nekem is a korházi betét jött be.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gira, a Tena bugyi tényleg hasznos. Én még itthon is hordtam egy pár napig, míg a császáros hegemet nyomta minden más.

Karmen, a Megasztár tavaly úgy volt, ahogy mondtad. Idén változtattak a szabályokon. Nekem egyébként személyes emlékem fűződik ehhez a műsorhoz. Tavaly rendszeresen néztem a terhességem alatt. Csak a döntőről maradtam le, akkor másnapos császárral a posztoperatívon feküdtem. A nővérszobából beszűrődött a hang, emlékszem, úgy füleltem, persze nem láttam. Idén, amikor elkezdődött a műsor nagyon nosztalgikus hangulatom lett. Szerintem mindig is összekapcsolom majd ezt a műsort a kicsi fiam születésével.

Köszi az adó-táppénz hozzászólásokat.

Üdv. Gabici
gabici

folyt:

Hajni, hát ez a kép nagyon vonzó! Most még jobban vonz a tenger!

Karmen, Orsi nagyon ügyes. Hamarosan pakolhatsz a polcokról is szerintem.

Edi is elindult (hamarosan 11 hós). Már egész stabilan közlekedik a szobában. 4 métert simán megtesz egyben. Kint még nem próbáltuk, mert a cipő az nálunk nagy mumus. Nem hajlandó benne menni. Csak mászik, és rángatja le. A

A mai nap újdonsága az, hogy egyedül föláll, nem kapaszkodva. Eddig valamit mindig megfogott és felhúzta magát. Mostmár megy üresben is (plusz még 2 párnát is fel tud venni közben). :-)

Üdv. Gabici
gabici

sziasztok lányok!
Viszaolvastam halelúja...így jár aki családozikKép
megjött a fiam a síelésből, két hét hiányzást próbáltunk két nap alatt behozni.Szegény jól kifáradt,de legalább a síelésen jól érezte magát.
AMúgy hogy lekopogjam mindenki jól van holnaptól suli,munka minden megyKép

Kriszti!
Köszi a vegás recepteket,használom őket ezerrel.
Majd leírom a hétvégi kajáinkat.

Hát mi nem eszünk vitaminokat legalább is tabletta formájában, amióta a 9 éves ANDI lányom a c vitamin rágótablettákból vagy 20 megevett egy délután alatt. először is szívbajt kaptam,jól leszidtam meg megijesztettem de azthiszem egy gyomormosással értem volna el a lejobb hatást csak megsajnáltam.
Nagyon édesség meg rágcsálnivaló függő és ezt is annak vette.
Nos azóta van gyümölcs meg főzelék vitamin formájában...

Folytatoma tengeres témát
Angi, Gabi,Nóri
Az a helyzet hogy mi amíg kicsik voltak a gyerekek nem jártunk az Adriára. (Anyagi és egyébb oko miatt)Andi 6 éves volt amikor először lementünk. Úgyhogy egészen más tipusú nyaralásaink voltak mint amire a pici babákkal szükséges. Arra gondolok hogy sziklás volt a part, töbször sátoroztunk.
Álmaink helye is úgy néz ki hogy egy tüneményes kis tengerparti ház, olajfák között. de 7 km a város, nincs semmi a közelben a tengert kivéve és egy jét távoli szomszéd. sziklás part...gyönyörű csak nem picivel
De már megkeztem a kutatást a picibabások körében. Van más pár címem skenelem a képeket úgyhogy ha meglesz a lista elküldöm majd nektek is.
Ildi!
Képzeld mi a Teréz utca 33-ban laktunk 7 éven át albérletben.elég közel van hozzá a Cserzy. Én is szerettem azta környéket de alsóváros 100 jobb.

az ügyes babócákhoz gratula. Nagyon édesek a rontatlan szókincsükkel meg ahogy tanulgatnak menni, felállni.

Lányok Én megértem az apákat hogy egy éjjszakát meg, alig egy felet vállalnak be. Nálunk az a helyzet hogy egymás rabjai úgyhogy bármikor kész apánk a segítségreKép

Ja Nóri úgy olvasom hogy lassan az FHb-s ügyintézőtől osztalékot is kérhetnél. ennyi új érdeklődő után már ...
Bea
20180827120929

Karmen, nagyon ügyes Orsi. 2 méter már nagyon sok!!

Kriszti, az, hogy Makkoserdő sor, még semmi. Elég hosszú, én arra voltam kíváncsi, melyik ház az, mert ugye abból is van elég:-)))))

Ildi, nem esik nagyon ki a belvárosból? Gyorsan be szoktál érni?

Mi is gondolkodunk régóta a költözésen, de még mindig csak gondolkodunk:-))) Meg most van ez a közalkalmazotti hitel, aminek érdemes lenne utánajárni...
Jó éjt mindenkinek
H
babamama

Sziasztok!

Köszi a tippeket! Anyukám olyan fene nagy természetességgel élte meg ezeket a dolgokat, hogy azon kívül, hogy vákummal születtem semmire sem emlékszik a szüléssel kapcsolatban. Az öcsémnél még ennyire se. A védőnő meg azoon kívül, hogy szoptatni fontos (mert ha növeli a körzetében a szoptatós anyákat, akkor dícséret jár) nem sok mindent mond el, meg nem is vagyunk egy hullámhosszon Kép És amit nem tudok, arra nem tudok rákérdezni. Most végülis védőnőt váltok, és reménykedek, hogy ő szószátyárabb lesz, mint ez.
Igazából azt hiszem (de semmi sem biztos) hogy a tényeket már tudom. A Somogyi Könyvtár könyvállományának összes ide vonatkozó részét elolvastam. Viszont, hogy mi milyen, mi mennyi, mi mennyire rossz vagy jó, mitől kell félni, mire kell vigyázni... Ezeket nem tudom. Ha nem vagyok ilyen érdeklődő, Tena bugyi nélkül úgy veszem ki elég sz*rul jártam volna.
Mi az, amit még feltétlen be kell vinni a kórházba, és ilyen halandó, mint én nem gondol rá elsőre?

Előre is köszi!

Gira
Vendég

Gabici!

Nagyon ügyes az Edi.Gratulálok!

Bea!

Majd meglátjuk,hogy hol sikerül lakást venni.Már nagyon várom.Ebben már alig férünk.

Hajni!

Itt a belváros.5 perc gyalog a piac,15 perc sétával a Kárász utca.Kistelekre jártam dolgozni,és nagyon jó volt,hogy itt a buszmegálló.Ti hol laktok?

Ildi
tfildiko

képzeljétek, Jozsó nem ismerte meg az apját. Teljesen be volt tojva tole, úgy, mint a múltkor a dokinénitol. Szegény apa jól kiakadt. Nagyon sza...l esett neki.

A tegnapi napunk rémálom volt, a köbön. Egász nap szopott, meg zabált, nem akart aludni, egész nap aludt kb. 40 percet. ANyukám ki is akadt, hogy mennyit eszik, lazán benyomott 3 dl tejpépet.

Ja, apa azt mondta, Jozsó irtóra kikerekedett. Megmértük este, 9050 gramm volt, 1 hónap alatt 500 grammot hízott. Tuti a Sinlac, meg a tejpép miatt van.

Kb. 1 óra múlva megszületik az unokaöcsim!!!!!!! Olyan, de olyan kíváncsi vagyok rá! De nem merem felhívni a sógornomet, még emlékszem, mennnyire utáltam a telefonhívásokat a klinikán.
Vendég

Dancsi!

Jó kis súlya van a Jozsónak.
A Noémit 1 hete mértem.(Nem merem,bár tegnap jól evett.)Nem eszi meg a Sinlacot,és már a tejpép sem kell neki pár napja.Most a tápszert eszi meg legjobban.
Hogy fogják hívni az unokaöcsédet?

Gira!

Írd le,hogy mit akarsz vinni a kórházba.És mi leírjuk,hogy mi kell még.

Ildi
tfildiko

Áron lesz a baba neve.
Vendég

Dancsi
mondanám hogy így jár az az apa aki egy hétre magárahadja a családját. De lehet hogy igaszságtalanul hangzik.
Kata bioritmusa kezd átalakulni az eddigi háromnegyed hetes ébredés háromnegyed hatra módosult. nem mondanám hogy jól esik. Valami furfanggal megpróbálom visszacsalni azt az egy órát mert nagyon hiányzik.

lányok!
a hétvégén kipróbáltuk a Lidl-es olcsóbb pelust. Kinézettre tiszta liberó és jól is működik legalább is nálunk. Éjjel nappal bevált. úgy rémlik 29Ft a darab ár.

Bea
20180827120929

Lányok,
nekem megint bénázik a babanet Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Gira,
nekem van egy táblázatom, hogy mit érdemes bevinni. Ha érdekel, küldj egy mélt és elküldöm: bodokriszti@freemail.hu
Viszont érdeklődd meg, mikor indul szülésfelkészítő. Érdemes lenne elmenned.
Kérdezd a védőnőd, vagy a Vasaban. Telszám: 574-419

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!

Megszületett már az Áron?

Ildi
tfildiko

Dancsi! mi ujság mekkora lett a baba? Nem semmi étvágya lett Jozsónak!

Gira! Na én sem anyukámtól tudtam amit kellett. Leginkább barátnöktöl meg a netröl. Én intim törlökendöt, meg tejgyüjtö kagylót vittem még, ezek kellettek meg saját textilpelust a szoptatáshoz.

Gabici! Én is majdnem mindet láttam a tavalyi adásból, csak a döntö egy része maradt ki amikor már megvolt Orsi és szoptatni kellett, emiatt késöbb értem át a másik szobába a lányokhoz.
Ezt most én sem nézem, belelestem de valahogy már nem volt meg a varázsa.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megszületett 9 körül a baba, 3840 gr/57 cm. Már próbáltam többször beírni, de vacakol a Babanet.
Vendég

Bea,
Sajnos Jozsó is 6 körül kel általában. Vannak kivételes napok, de többnyire hajnali bagoly. Próbáltuk késobb lenyomi este, de nem ért semmit. Most csodák csodájára 3 perc alatt elaludt, igaz cicit nyomtam a szájába.

LÁnyok,
hogy a francban lehet leszoktatni a babákat a cicin való elalvásról? Mert tuti nem volt éhes, 9-kor evett 200 ml gyümölcsöt és utána még szopott egy picit. De látom rajta, hogy csak cumizik, szerintem ilyenkor semmit nem szív ki.

AZ esti cicin elalvással nincs is gondom, de ez a napközbeni kezd terhessé válni. Próbáltam amúgy lenyomni, de képes órákig bömbölmi és olyankor átbillen és már csak azért sem hajlandó egész nap elalduni. Igazából az a bajom vele, hogy nem tudok elmenni sehová, mert ha nem én altatom, akkor balhé van.
Vendég

Dancsi!

Gratulálok az unokahúgodnak!Szép nagy baba.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: