A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ildi! hogy megy az altatás?

Ági! nagyon aranyos lehetett Kristóf ahogy a bábot tapsoltaKép

Kriszti! Na ezt nem is tudtam, mi a Nasivint a lejáratig megörizzük és használjuk amikor kell.

Erika! nagyon szépegk a gyerekek mi is ide fogunk majd menni fotózni. Mennyibe kerül most?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Köszi,hogy kérded.Nincs gond az altatással.Amikor jön az alvási idő,megyünk a kiságyba.Pár percet nézelődik,majd próbál elaludni.Van,amikor sikerül is egyedül.Ha nem megy neki,elkezdi a sírást.Megyek,felveszem 1-2 percig ringatom.Leteszem,és általában alszik is.(Ha nem,akkor még ringatom egy kicsit.)
Az éjszakákkal vannak gondok,rengetegszer felsír.De majd csak túlleszünk rajta!

Ildi
tfildiko

Erika valóban szépek a fiúk. Látszik hogy egyalomból valók.Kép

Nóri!
Mit láttál a Fridiben?

Ezzel a hurutos dologgal mi is szenvedünk, sajna Kata nem gyógyult meg, ma megyek vissza vele a dokihoz mert még mindig köhög.
lassan 10 napjaKép
valami gáz van a cici körül is mert egyre gyakrabban ébred éjjel és nappal is. Valszeg nem elég neki úgyhogy valami pótlást kéne beiktatni vagy gyümölcsöt csak még húzom hátha csak a köhögés miatt van.
Ági!
Olyan muflint csináltam ami cokis meg narancsos volt. igaz hogy citrom héjját reszeltem bele de nagyon finom lett.
CSak azon gondolkodtam hogy muszálya muflin formákba önteni a maszát? vagy mondjuk őzgerincbe is megsüthető?
Tudom úgy még szárazabb de egy kis lekvárral vagy valamivel esetleg...nos mindegy finom volt és sajnos megállapítottam hogy eléggé popsinövesztő úgyhogy nem csinálok gyakran
Bea
20180827120929

Sziasztok!
Kristof meg mindig alszik...Pedig 9-kor letettuk. Igaz az ejjel tobbszor is felsirt.

Bea, a baratnom tortaformaban sutotte meg, de a kozepe nyers maradt. Tenyleg hizlal, en is eszrevettem. Kép Katanak jobbulast! Mit adsz neki a kohogesre?

Erika, nehogy azt hidd, hogy Krsitof olyan sokmindent mond. Azt en is hallottam, hogy a tobbedik gyerekek kesobb kezdenek beszelni, mert sokszor nem direktbe hozzajuk beszelnek, hanem hallgatjak, ahogy a tobbiek beszelnek. De nekik meg rengeteg pluszt ad, hogy van nagyobb tesojuk. A formabedobo nalunk most nem slager, majd eloveszem megint. Kristof altalaban leveszi a tetejet, es ugy dobja be a formakat. Kép Pedig regen ugyesebb volt. Kép

Ildi, nehogy mar sajnald Noemit, hogy kicsit nyuzsiseb lesz, mint a tobbiek. Kép (Es nem is biztos, hogy igy lesz.) Vagyik a tarsasagra, hogy foglalkozzanak vele, kivancsi mindenre. Ez igy van jol. Nalunk egy darabig a ferjem kelt fel a hajnal 3-mas kelesre, nem volt cici, ugyhogy 5-kor kel eloszor.

Angi, persze kerdezd meg a dokinot, kozben nekem is eszembejutott, hogy nem biztos, hogy akartok tarsasagba menni.

Agi
agi77

Nem tudom kiolvasni, valami gyógyszertári kutyulék ,de nem barna, hanem átlátszó folyadék és mindig fel kell rázni használat előtt.Valami olyasmit ír rajta hogy suspenzió terpin forbáns I az uccsó szó olvashatatlan
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Eszter épp csak javulgat, szerencsére az orrváladék tiszta, de a köhögés... Tegnap is meghányatta szegényt. Viszont már nem vörös a szeme körül és mosolyog is. Étvágy = a nullával, szinte csak szopi (végre). Nem kell fejnem. Brrrrrr rémálom volt és fájt is. Ilyenkor eszembe jut, mit küszködtem a szoptatással 15 hétig.

Angéla,
köszönöm a tanácsokat, elgondolkodtam. Igazad van. Hajlandó az ember túlfélteni a kölköt, mellyel lehet, h inkább ártunk.

Karmen,
én is úgy szoktam a nasivinnel, de eddog meg se néztem a lejárati időt. Mondván 1 hónapja vettük. Beletrafáltam.

Erika,
a várandósság alatt is 6-kor keltem, a Zuramat elindítottam munkába. Utána én már nem tudok visszaaludni. Viszont ami érdekes, hogy du. 2-3 körül mindig aludtam - Eszter is ilyenkor alszik.
Tényleg érdemes megfigyelni a várandósság alatti szokásainkat - nem ér meglepi, ha a gyerekben látjuk viszont őket Kép.

Nóri,
mit mondott Sanyi Kép ?

Bea,
sajnálom Katát Kép.
A Fiad hogy van? Vagy nem beszéltek sítábor alatt?

Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ági!

Tényleg kíváncsi mindenre.Az előbb szedtem ki a szájából a habszőnyeg darabjait.Most a babygimjét rúgja ezerrel.Na,megyek is,mert 10 percet bírt ki egyedül.Kellek neki.Nyújtja a kezét,hogy fel akar állni.

Kriszti!

Örülök,hogy javulgat az Eszter.

Ildi
tfildiko

Ági! Akkor nekem is muffint kellene ennem mert már megint fogytam. Eleinte nagyon örültem neki, de most már igen gebe vagyok. Tavasszal, nyáron meg zavarna nagyon. Pedig eszek ám sütiket is!

Ildi! Ennek örülök, Orsi is szépen elalszik, ritkán van sirás.

Nem mertem elkiabálni Orsi megint eszik pár napja. Igaz föleg a levest, meg pépeset, de majd csak megint eljutunk a daraboshoz is.
Holnap szemészet és ha sikerül szerdán megint pisigyüjtés kisérlet.

Én nem birtam kivárni a Fridit,a vége elött elaludtam. Valamikor ismétlik de nem tudom mikor.

Kriszti! nem a lejáratra gondoltam, hanem hogy irtad felbontás után 3 hétig jo. Én elteszem és ujra használjuk amig le nem jár. Nekem eddig hatott, nem tudtam ki kellene dobni, elég drága szoval nekem jo, Orsinak ugysem adhatom mert ez felnött. Esztinek is jobbulást!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
hónapot írtam. 3 hónap Kép.
És ez az, amelyik 1 éves korig van. Olyan dobozban van, mint a Fluimare.
Mostmár üvegeset kaptunk.
Köszönjük a jobbulást.
Azért jó Nektek, hogy Orsi nem volt még beteg Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Muffin: én is kipróbáltam a csodás csokisat (kösz Ági), de tortaformában sütöttem muffinsütő híján. Nagyon fini lett így is. Megállapítottuk a férjemmel, hogy ha tennék a tetejére egy kis barackot (befőttből), még ffinomabb lenne. Legközelebb így csinálom. Csak most Angi ihletésére én is elkezdtem a Norbi féle update étkezést, és emiatt ez most nem illik az étrendembe. Várok vele egy kicsit. Angi, hogy haladsz vele?

Nasivin: mi is pont úgy használjuk, mint Angiék (dokinéni így mondta). Tudomásom szerint az egy hét arra vonatkozik, hogy folyamatosan egy hétig lehet használni. Utána el kell tenni és x idő múlva (ha kell) megint lehet, nem romlik meg. Tehát nem a lötyi romlandósága miatt van az egy hét korlát (azt a lejárat mutattja). Nem jól tudom?

Örülök, hogy gyógyultok!

Üdv. nektek!
Gabici
gabici

Kriszti! 3 hónap se sok én évekig elteszemKép
Én is örülök neki igaz nem is nagyon merem társaságba vinni, lehet ez sem jó.

Lányok, esik a hó!!! olyan gyönyörü nagy pelyhekben! De jo lenne megmaradna pénteken még tudtunk szánkozni, hétvégén már sajna nem.

nekünk okt. elején volt orrfolyás, elöbb orrcsepp majd 20 perc mulva szemcsepp (gyulladás csökkentö) kellett az orrba. Nagyon hatásos volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Pipinek az előbb mondtam, h mutassa meg , h szereti anyát? Odarohant hozzám, átkarolta a nyakamat és lesmárolt, de úgy, h felborultunk a szőnyegen, mert annyira szorított én meg úgy röhögtem.
Alvás: Pipi kb fél 10-kor alszik el és reggel 8 körül kel. Éjjel fentvan egy párszor, de szerencsére gyorsan vissza alszik. A barátnőm kisfia (16 hós) általában reggel 5 körül kel, amitől teljesen kivan az anyuka. Olyan aranyos volt, mert megkért, h kérdezzek már praktikákat, h hogyan vegye rá a kisfiát, h tovább aludjon. De látom másnak is van ilyen problémája és szerintem ez gyerkőc függő.

Betegeknek gyógyulást, szörnyű lehet a köhögés, orrfolyás stb.:-((((

Enikő biztos boldog, h végre hazajöhetnek én is kíváncsi vagyok, mikor tud élménybeszámolni.

Ági tessék Büszkének lenni Kristófra!:-))) Nagyon ügyes, értelmes kiskrapek, gondolom néha megennéd te is:-))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Erika! Tökéletesen 1et értek, és írtam is, h nem kell feltétlen mind2t használni, de funkviójukban nem sok közük van egymáshoz, Én csak erre utaltamKép.

Virág is kb itt tart, mint Benedek. Neki is megy már a formaberakó, és keveset beszél. De egyre többet, csak lassacskán bővül a szókincse.

Nagyon helyesek a srácokKép. És mennyire különböznek...

BEa! Én Bogim éjjel is kel vagy 4szer, nappal elég gyakran eszik, de Én nem adok ezért pótlást. 3-4hósan van egy igénynövekedés, ehhez sztem alkalmazkodni kell a mellnek is, csak idő kell neki, sztem még várj picitKép. A másik, h Bogim is nyűgösködik mostanában, és sajna nem igen jut rá időmKép. Sztem kezdenek ebbe a korba érni, egyre tudatosabban viselkednek. Bezzeg míg minike volt, csak evett, aludtKép

Nyugodtan tedd őzgerincbe! Én szoktam úgy is készíteni, h lerakok egy kanál tésztát a muff formába, rá egy kanál lekvár, arra megint tészta. Így is finomKép. Ha van narancslekvárod, azt tegyél a tésztába hmm, isteni. Fenéknövesztő, ez sajna tény brühühüKép

Karmen! Van egy 5letem. Én eszem helyetted, de Te hízol, na? Kép Mondjuk tuti, h brutál mennyiségű tejed van, szal ne csodálkozz, h pörögnek le a kilók. NEkem nem probléma lefedni a tej által elvitt kalóriákat;)

Gabici! Szégyen gyalázat, sehogy... LEfogytam 2-3hét alatt másfél kilót, és most ezt tartom valamennyire, de nem update-ozom. Én éhes vagyok állandóanKép. De Neked drukk, majd számolj be, hgy haladsz. Van 1es kódú palacsintareceptem köll;)?

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
Mivel Enikő még nincs otthon, ezért tőletek kérdezem, hogy nem tudjátok-e a vérnyomás a jobb vagy a bal karon e a mérvadó? Mert sajnos nekem is magas, de se dagadás, se fehérje.Mérnem kell itthon, de a bal karomon jó, a jobb karomon 20-al magasabb.
Köszi.
zita_29

Sziasztok!
Sajna 3 napja nem voltam (apa unokaöccse csinált péntek este egy balesetet, az egész család ezzel volt elfoglalva), nehéz visszaolvasni.

Angi, nagyot mosolyogtam a használati útmutatódon Nasivin - tengerisó viszonylatában. Olyan precízen fogalmaztad meg, hogy már azt hittem, titokban dokinéni vagy:-)))) Apa a fül-orr-gégén dolgozik, szóról szóra ezt mondta Ő is. Annyit még, hogy a tengerisós oldatot érdemes allergiásoknak is használni, mert nem engedi kiszáradni a nyálkahártyát.

Karmen, nagyon cserélnék veled, mert valahogy rólam az a 2 kg nem akar lemenni, ami karácsonykor felkúszott.

Ma bent voltam a melóhelyemen, de igazán nem intéztem semmit, viszont legalább kicsit dumáltunk.
Hazafelé a trolin teljesen kiakadtam. Egyrészről piszok nagy tömeg, másrészről meg egy óvodás csoport felszállt, köhögő, tüsszögő gyerekekkel, akik ugráltak fel-le. Ovónéni oda sem figyelt rájuk, ha egy idősebb nő nem adja át a helyet, állhattunk volna, utána meg mi adtuk át egy öreg néninek és inkább leszálltunk, nehogy Luci összeszedjen valamit.
A 21Y-oson meg egy öreg bácsika szállt fel (én álltam a gyerekkel a kezemben), a bácsinak meg nem volt ereje fellépni az utolsó lépcsőre, mindig visszaesett. A mellette álló fickó (jegygyűrű volt az ujján!!!) egyáltalán nem segített neki. A mozgó buszon én mentem oda a gyerekkel a kezemben, hogy felhúzzam. Életemben először mondtam a magamét jó hangosan:-)))

Elképesztő ez a mai világ....

Ági, elküldtem a mailt.

Kisbetegek gyógyuljanak gyorsan!
H
babamama

Hajni! Ez olyan elkeserítő, h ilyenek az emberek. Remélem ez nem annyira általános, csak kifogtad...

Férjed mit csinál a fül-orr gégén? Nem vagyok dokinéni, ahhoz sokat kéne tanulni, én meg azt nem szeressek:D

angiszeged

MJi volt a Fridiben lányok? Én sajna nem néztem.

angiszeged

Hajni, ez tényleg elég elkeserítő, de jót mosolyogtam jegygyűrű volt a kezén:-) Jól megnézted magadnak, még a kezét is:-)Én szerencsére, a lánynak köszönhetően nem sokat tömegközlekedek, undorító tömeg van mindig és a prosztóság némelyik emberbe elviselhetetlen.

Bea szerintem is még várj a hozzányamival estére, Pipi is állandóan lógott volna a cicin, óránként szopizott. Aztán amikor beadtam a derekam a doki néni tanácsára adtam neki este tejpépet. Ugyanúgy felkelt éjjel. Nem a ciciben volt a hiba:-)

Angi, te legalább fogytál, de én még azt se:-( Pedig kevesebbet eszem és tornázom is, (néha van fontosabb dolgom:-))) 3 hete tart ez az "irdatlan állapot" és szerintem egy grammot se fogytam:-(

nyúlanyó

Hát,ez tényleg borzasztó,ami a tömegközlekedésben van.A városban nem kell buszoznom,mert itt lakom a központhoz közel.De 1 évig jártam ki Zsombóra,és négy és fél évig Kistelekre.A fiatal srácok ültek,én meg mindig adtam át a helyet az időseknek,babásoknak.

Én sem láttam a Fridit,de most kíváncsi lettem.Mi volt benne?

Ildi
tfildiko

Fogyás csak addig jó amig valaki nem megy át gebébe. Engem csufoltak régen miatta eleget, örültem hogy piciz hiztam. Most megint fel kellene tornázni, szóval már nem akkora öröm. Ha nyáron megint szégyelnem kell akkor ugyanolyan kellemetlen tud lenni mint amikor valaki kövér.

Fridiben az abortusz tablettáról volt szó. Nem tudja valaki mikor van az ismétlés, megnézném én is.

Zita! bal karon, és jobb ha nem csuklósat használsz hanem valoban karon méred. Pontosabb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ugye Orsi is felkel éjjel 2-3x enni. Család nagyon okos volt hogy lefekvés elött tömjem meg. Amikor sikerült is volt éjszakai szopi, szoval nem ezen múlik valóban. Én is csak remélem idövel leszokik erröl.

Nyúlanyó! Nagyon édes lehetett PipiKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, most meg száz ágra süt a nap, mi meg délelőtt a szakadó esőben voltunk lent:-( Nem tudom lesz e itt még ezen a héten hó, bár időjárás jelentő hóvihart! mondott.
Pipi drágával majdnem összevesztem, mert belecsapott a szemembe. Nah lehet, h véletlen volt,bár eléggé fel volt pörögve és olyankor szélhámoskodik, leszidtam, Ő meg csöndben hallgatott, majd odajött átkarolt és azt mondta szeszesze (szeretlek). Élet.

nyúlanyó

Itthon vannak Enikőék:-)))
Beszéltem vele két szót msn-en, hulla fáradt szegényke.

nyúlanyó

Dancsi:
Mi ujság a perrel? Van valami jó hír?

Angi:
Küldesz narancsleki receptet?
Nina
nina74

Nyúlanyó! Mi nem voltunk mert most már indulnom kell hamarosan órára, de. meg az esö miatt nem vittem ki. Orsival olyankor nem lehet kimenni, lerántja az esövédöt és gyömöszöli a szájába.
Nagyon édes a kislányod! És persze csodaszép, többször is megmutathatnád. De örülök Eniköék végre otthon!!

Én nem tudom mi az oka, de Orsi nem foglalkozik a tv-vel, de ha meghallja a szignált kezdödik a reklám bármit csinált kotor a tv elé és a reklám végéig el sem lehet onnan mozditani. A többi gyerek is ilyen?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Igen Karmen, legalább is Pipi is reklámfüggő volt. Mostmár annyira nem érdekli, de régen ha reklám volt, semmi se érdekelte, csak a reklám:-) Sőt bevallom régen sokszor reklám alatt etettem, mert akkor csak úgy nyelte a kaját...

nyúlanyó

Karmen!
Köszi az infót, de sajnos ezt a csuklósat is most vettük 6000 ft-ért és nincs rá kapacitás, hogy vegyünk egy másik karosat is.
zita_29

Pipi tegnap talált az utcán egy ezüst gyűrűt:-)

nyúlanyó

Sziasztok!

Ági: A stodal miatt nem fogunk összeveszni, bár sztem a kompon sem volt vita, csak eszmecsere. Valóban igazad van, többféle köhögés van, de összetevője van, ami más-másra jó. Kristóf nagyon ari lehetett!

Nóri: 2004. április 23-ig kaptam GYedet, utána gyest. Min töröd a fejed?

Dancsi: Sztem sehogy sem fogod leszoktatni a korán kelésről. Bátor egy pár hétig 6-kor kelt. De ez elmaradt. Lusta disznó. Kép Nálunk fél nyolckor van kelés általában. Nem is lenne jó, ha 9-10-kor kelnének. Akkor nemjutna semmire idő. ÍGy is 9- fél tíz mire készen vagyunk a reggelivel. Régen volt hgoy Fló is 6-kor kukorékolt. És nem aludt vissza.
Inkább aludj Jozsóval délután, mikor többet alszik.

Kriszti:Jobbulást nektek! Ajánlom a www.homeopátia.lap.hu-t.Ott tudsz róla olvasni, általánosságokat.

Akartam írni, csak Angi megelőzött, hogy a homeó nem mindenek felett, ah tényleg baj van, kell az antigyogyó, csak minden tüsszentésre nem kell azt adni. De ha tényleg gyulladás van a dologban az nem játék!

Erika: Nagyon szépek a fiúk!

Angi: jó, hogy Virág már jobban van! Legközelebb, ha orrfolyásunk lesz így csináljuk, így talán nem kell folyton szívni az orrát.

Zita:Balkézen mérd! Úgy ahogy Karmen írta.

Bea: El ne kezd a hozzátápot!!! Szoptasd csak meg amennyiszer kéri! Ha óránként akkor óránként! Attól több tejed lesz! Most sincs kevesebb, csak nem elég!

Karmen: én szívesen adok 5 kiló plusz hájat! Kép Hová kéred fenék, has vagy comb?!

Sztem ez a kinek milyen volt a várandósága és milyen a gyerek. Az nem nagyon állja a helyét. Már erről volt szó. Flórával szinte alig voltam itthon, Fló mégsem örökmozgó. Bezzeg Bátor vele egy hónapot feküdtem, ő meg egy pillanatig sem tud a fenekén ülni. Alig birom felöltözteni is.

De jó, hgoy itthon vannak Enikőék! Mondtam én, hogy gyorsan összeszedi magát Viola!

Képzeljétek, Bátor vasárnap borsó levest evett, de nem turmixoltam. Nem is öklendezett tőle.

Meg délben bejelzett a CO érzékelőnk, hogy betojtam. Gyorsan ablakot nyitottam.

Gabi3
inecsg

Noéminek ma nagyon rossz az alvókája nappal is.Most az apja altatja vissza már 10 perce.Nem tudom,hogy lesz-e belőle valami.
Az én lányom is imádja a reklámokat,olyankor mindig a tévé felé néz.
Hát,ahogy hallom az alvásból nem lesz semmi.Megyek is...

Ildi
tfildiko

Karmen, egy beállítás 1600 Ft, ezért 2 db képet adnak. A gyerekfelvételnél 3 kép kerül kb ugyanennyibe, ezek különböző felvételek, de ebből csak egyet adnak.

Angi, abban biztosan egyetértünk, hogy ezeket a szereket nem komolyabb betegségnél kell kipróbálni, és indokolt (egyelőre) a komolyabb hatóanyagú gyógyszerek fogyasztása, komolyabb betegségeknél. Annyi csak, hogy én ezt a határt igyekszem minél tovább tolni, amíg lehet.

Gabi, amit írtam saját tapasztalat, de biztos vannak más törvényszerűségek is, amik adott esetben üthetik is egymást.

Hajni, a gégén van egy doki ismerősöm nekem is.

Lányok, lehet egy darabig nem tudok jönni, mert tönkremenőben van a gép otthon. Lehet, újra kell telepíteni az egészet.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ez az elsö kép róla. A születése napján délután készült titokban, ugyanis nem szabad fényképezni ott ahol az inkubátorok vannakKép!
Kép

Ez pedig ma hazainduláskorKép
Kép

Ez pedig azért,mert olyan édes ahogy alszikKép
Kép

Puszóka Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Ez a lányod is gyönyörű!!!
Ha lesz időd, mesélj!
Szólj, hogy mikortól leszel egyedül a gyerkőcökkel, meg, hogy mit ennél!

Fridi: Abortusztablettáról volt szó, amit itt teszteltek Szegeden. (Amikor bent feküdtem volt szerencsém látni pár esetet. Brrr....) Ami számomra lesújtó volt, hogy Magyarországon 100 szülésre 55 abortusz jut. Nem vagyok egy frigid p..a, de inkább nem csinálom/tam, minthogy aztán elvetessem. Bocs, lányok, ez a téma mindig kiakaszt!

Gabi!
Ha megírod mailben, hogy mennyi pénzeket kaptál a 2004-es évben, akkor szivesen kiszámolom, hogy jár-e vissza adó!

Én a terhességem legelején dolgoztam, de aztán szünet lett 12. hetesen már Adrián voltunk, ősszel még dolgoztam 2 hónapot, de olyan órarendünk volt, hogy leghamarabb 10-re mentem. Mindig is szerettem későn kellni, és természetesen ugyanúgy van mindenre időm, mert este 10-kor még csöppet sem vagyok fáradt, hanem nekiállok sütni/főzni.

Nóri
norcee

Enikő,
gratula, nagyon szép Kislányt csináltatok Kép Kép Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő!Nagyon szép hugicája lett Boginak! Majd ha lesz pici időd, mesélj a szülésről, meg, hogy Bogi hogy fogadta Violát!

Lottika jobban van, bár az éjjeleink gázosak, mivel szó szerint alig kap levegőt a drágám.
De a kedve jó, íme a bizonyíték

Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Na hazaért a szakértő Kép és már rendben is van a gépKépKép

Enikő, nagyon szép Viola!KépKépKépTünemény, ahogy alszik.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

És még egy:
Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!

Örülök,hogy otthon vagytok.Gyönyörű a lánykád!

Melinda!

Nagyon szép a Lottika.

Ildi
tfildiko

Enikő!
Nagyon szép a babuci. Pihenj sokat és jelentkezz ha lesz időd és erőd.

Lányok!
Köszönöm a hozzátáplálás ellenzést Én is így érzem de az a helyzet hogy a lányka nagyon tartja a vonalait. A szerdai tanácsadáson fog kiderülni mennyit hízott az elmúlt 5 hétben. Az lesz az irányadó....de hozzáteszem hogy szopi után és két szopi között nem éhes bő 3 órás nappal ,éjjel meg bő 4-et bír ki. Éhes nem lehet úgyhogy amíg nincs a súllyal nagyobb gubanc marad a szopi.
Ma rendes volt a dokinéni kijött hogy ne vigyem a rendelőbe a kicsit. A tüdeje már teljesen tiszta csak a garatba liftezik még egy kis váladék, amit nem tud kiköpni és ezért hörög. De pár nap múlva az is elmúlik ,azt mondta. Úgyhogy megnyugodtam.
Tamás fiam meg ahhoz képest hogy milyen betegen ment el síelni, teljesen jól van. Élvezi a síelést és kutya baja...legalább is azt mondja.

A Fridit sajnálom hogy nem láttam és azthiszem ma délelőtt volt az ismétlés is úgyhogy mostmár lemaradtunk... nem baj ezt a témát amúgy se szeretem, valahogy úgy érzek Én is mint Nóri

Bea
20180827120929

Bea! Orsi sosem hizott annyit (na jo 1x igen) amennyit kellett volna mégsem merült fel hogy el kellene kezdenem a hozzátáplálást!

Enikö! gyönyörűűűűűű!

Abortusszal én is hasonlóan vélekedek. Amugy meg biztos vagyok benne, ha tablettás lesz még felelötlenebbek lesznek a fiatalok, mert azt gondolják majd ugyan mi baj lehet, majd bekapok 1 szemet, fekszek 1-2 napot, semmi komoly. Az kaparásnak viszont volt veszélye a késöbbiekre nézve.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hú,lányok,kész vagyok.Kiakadtam a védőnőn.Szerinte már a Noéminek fel kellene állnia,ha belekapaszkodik valamibe.(Ha kezembe kapaszkodik,feláll.)Gügyögni kellene neki.Szerinte,nagyon önállótlan,mert én mindig ott vagyok vele.Forog,jól ül.Próbál mászni,de még nem megy.De azt mondta,hogy nincs lemaradva.Akkor minek idegesített fel?Most járókát kell vennem,hátha abban feláll egyedül is.Mi a véleményetek?Mit kellene tudnia?(Nem mondta ki,de szerinte elkényeztettem.)

Ildi
tfildiko

Egyébként a súlyával és a magasságával elégedett volt.7720g,72cm.(Valami azért tetszett neki.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Enikő, gyönyörű Viola! Egész egyszerűen gyönyörű!! Ha majd lesz időd, tarthatsz élménybeszámolót.

Angi, apa nem orvos, hallásvizsgálatokkal foglalkozik. Vagy éppen műkedvelő nőgyógyász, gyermekorvos, sebész és még sorolhatnám:-))))

Melinda, hogy Lottinak mekkora a haja!!! Nagyot nőtt ez a lány! Remélem, gyorsan meggyógyul. A másik kismama hogy érzi magát?

Gabi, ilyenkor nem kell ellenőriztetni a kéményt?

Ildi, ne hallgass ilyen szavakra. Minden gyereknek más és más a fejlődése. Luci sem mászott egészen sokáig. Sőt, szerintem egyáltalán nem mászott, 6-7 hónaposan ült, úgy emlékszem. Valahogy 10 hónap körül állt fel és nem volt 11 hónapos, amikor megtette kapaszkodás nélkül az első 3 métert.
De ez azért volt, mert mindig egy pokrócon a padlón játszott. Nálunk a járóka nem jött be, de aztán itt valaki írta is, hogy a háló nem tesz jót a baba szemének. Mondjuk, utóbbiról nem tudok nyilatkozni.

Az önállótlanságról meg annyit, hogy vannak gyerekek, akik nem igénylik annyira a társaságot, Noémi meg nem ilyen. Nem mondom, hogy könnyű lesz később, mert Luci még most is mindig a jön utánam és valszeg ez nálatok sem lesz másképp, de ez van. Ez az idő is elmúlik egyszer. Szerintem te foglalkozol bőven Noémivel és ez később megtérül, mert egy érdeklődő, vidám kislány lesz.

Egyébként a védőnődnek van gyereke?
H
babamama

Ildi! Már bocs, nekünk senki nem mondta Orsinak fel kellene állnia. Megnéztem ö 10.22-én állt fel, akkor volt pár nap híján 9 hós. Gagyogni mondjuk ö korán kezdett, de még mindig itt tart.
Nekünk járóka itt el sem férne ö a kiságyat használja annak, ott is állt fel, meg ha dolgom van akkor abba teszem le a játékaival és elvan ott is. Én nem vennék járókát.

Voltunk szemészeten, minden rendben (gondolom) mert 3 évesen kell visszamenni. Mondjuk a papiron az van +1,5 nem tudom lehet mégis rossz a szeme v. ilyenkor ez a normális?
Amugy meg inkább engem faggattak, túl vékony vagyok, a szemem nagy minden rendben van-e.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi a nyugtatást.

Hajni!

Van gyereke.Ritkán jön,de most kiakasztott rendesen.Én eddig úgy éreztem,hogy jól fejlődik.A gügyögés miatt aggódtam csak.De a barátnőm mondta,hogy az ő lánya is későn kezdett el gügyögni.Szerintem is nagyon sokat foglalkozom vele.
A Noémi alszik,én meg le akartam tornázni az idegemet.De mérgemben rosszul tettem a kazettát a videóba,és beszorult.Úgy,hogy most ez kimarad.

Kármen!

Lehet,hogy veszek egy fa járókát.(De még apával megbeszéljük.)Lehet,hogy nem fogja szeretni.Na,mindegy.
Örülök,hogy rendben van az Orsi szeme.

Ildi
tfildiko

Gerika! Igen, teljesen 1et értünk, magam is igyekszem így csinálni.

Enikő! Még1szer nagy gratula Nektek, gyönyörűséges a pici lányod is!!! TIszta anyjaKép)

Lotti egyre szebbKép

Ildikó! Nehogy vegyél járókát!!! Kép Minek? Bármibe kapaszkodva fel tud élnni, ezért hülyeség.
Ezt annyira bírom, ezt kellene csinálni azt, ki, vagy mi szerint??? A tankönyv szerint?

Hajni! Műkedvelő férj:DDD

Karmen! Igen, a normális ennyi idős korban ez a 2 dioptria körüli.
Miért piszkáltak Téged?

Nincsenek jó híreimKép((l. Bogim is beteg, és Ő is fullad. Neki is puffokat kell adnom, teljesen ki vagyok akadva. Holnap elviszem pulmonológushoz, mégiscsak kellene szakorvosnak látnia Őket. TÖbb szem többet lát...

angiszeged

Angi!

Én elég sok könyvet olvastam,és azok szerint jól fejlődik.Lehet,hogy a védőnő nem olvas???Nagyon ideges lettem tőle.Még jó,hogy ritkán jön.A doki is ma volt itt,szerinte ügyes a lány.
Sajnálom a lánykáidat.Jobbulást nekik!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ildi, ne idegeskedj, némelyik védőnő, nem írok inkább semmit, mert randa lenne. Szerintem se vegyetek járókát csak ezért, Pipi ki nem bírta állni. Tényleg nem látott ki belőle normálisan és ez zavarta. Az meg eszébe se jutott, h felálljon benne, ő is a kiságyba állt fel.

Enikő, babszem csodaszép és szerintem is tiszta anyja:-)

Mi ma reggel illetve csak Pipi 39,2 lázzal ébredt. Semmi más csak láz. Kúptól lement neki, remélem a foga, nem valami fránya betegség. Most is rögtön elaludt, kivételesen kapott cicit a délutáni alváshoz, mert kérte. Kivagyok ettől az állandó hőemitől, meg ettől a fogzási láztól:-(( Persze nem engedi, h belenézzek a szájába és a hátsó rágókat olyan nehéz kinézni. Lehet, h doki lesz a vége....

Angi, sajnálom, h Bogibaba is beteg lett:-( Minél előbbi gyógyulást mindkét virágszálnak.

nyúlanyó

Sziasztok!

Angi, hat ezek tenyleg nem jo hirek. Kép Jobbulast a baboknak!

Eniko, gyonyoru Viola!Kép Szerintem is Rad hasonlit, bar meg ugyis valtozni fog az arca.

Ildi, nekunk van jarokank, tudod meddig hasznaltuk? Amig nem kezdett el kuszni a gyerek. Utana tok feleslegesse valt, addig is csak azert kellett, mert Toni feltette a felfazastol a kovon. Szerintem annak erdemes jarokat hasznalni, aki neha bele akarja tenni, 1-1 fel orara, hogy nyugodtan fozzon, stb. Az allast meg amugy sem szabad eroltetni.

Bea, gondolom ez a gyogyszer kicsiknek valo, szerencsere nem ismerem. Orulok, hogy jol van a nagyfiad.

Mi meg a hutovel szenvedunk, mar 3x volt kint a szerelo. Allandoan jar, volt, hogy 2 napig le sem allt. Talan most megtalaltak a hibat. Ha nem, akkor beviszik a szervizbe. Hat franko lenne huto nelkul napokig.

Agi
agi77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: