A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

De edes kis szoszke a lany! Gyonyoru baba! Kép

Gabi, nekem is faj neha, mert Kristof osszeszoritott foggal szopik. Most pl errol is tudom, hogy jon a foga.

Nori, a koleszban biztos rengeteg angol szakos van.
En nem tudnek a szuleimmel lakni, Anyukam kifejezetten tulnyuzsgo. Ha pl itt lenne szules utan, akkor fontosabb lenne, hogy 3 fogasos kaja legyen, es mindig ki legyen takaritva, mint az, hogy kicsit csend legyen a lakasban. Egyszeruen megorjitene az orokos pakolasaval, meg intezkedesevel. Mar otthon is idegesitett, mindig 5 percenkent ramnyitotta az ajtot, hogy kerek-e valamit, nem vagyok-e ehes, stb. Amugy maximalisan joindulatu, segitokesz, de nem hagyott minket elni, orokke aggodott miattunk. (Foiskolas koromban meg naponta felhivott, hogy vettem-e fel sapkat.) Ezt en most probalom elkerulni. Pl 1x szolok Kristofnak, hogy begyujtom a sutot forro lesz, ha ezek utan hozzanyul, akor majd tanul belole. Bocsi, hosszu voltam.

Angi, lattam a musor bemutatojat, es benne volt Bogi. Kép

Cicitekergetes nalunk is van (Kristof reszerol), ilyenkor Toni csak annyit mond, hogy "az en radiom."Kép

Agi
agi77

Dancsi!

De jó a párodnak!Hány napig nem lesz otthon?

Gyönyörű a Viola.Remélem,hogy hamar otthon lesznek.

Ildi
tfildiko

nagyon édes a pici Viola baba. Nem is olyan picike a kép alapján!

Ildi,
férjem ma megy és szombaton vagy vasárnap jön haza. Lehet hazamegyek pár napra anyukámékhoz, mert nagyon utálok egyedül lenni. Foleg este.
Vendég

Dancsi!

Én sem szeretek egyedül lenni.
Ma cserbenhagyott a Pampers pelus.Hajnalban negyed 6h-kor kifolyt belőle a pisi.(Negyed 5h-kor még nem volt olyan.)Teljesen elázott a lány.Remélem,hogy nem fázott meg.Lehet,hogy át kell térnem a nagyobb méretre.Eddig még csak a Liberóval történt ilyen.Ti milyet használtok?

Ildi
tfildiko

Zsófi! köszönjük a képet, Viola csodaszép!!

Nóri! Nem attól félek valamit nem jol csinálnak Orsival a nagyik, egyszerüen én nem birom elviselni hogy ne velem legyen ha meg tudom oldani hogy öt is viszem magammal ide-oda. Márpedig meglehet. Csak angolra nem szoktam de ha a férjem nem tudna jönni oda is jöhetne Orsi.

nekem nemsokára megint kezdödik a kivizsgálás Orsi is természetes hogy jön velem. Az orvosoknak amugy is tetszikKép Engem meg elöbbre is vesznekKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi,
én utálom a Pamperst, nekünk is kifolyik belole. Nekem a Libero vált be. Meg tök tuti még a LILD-ben kapható drágább fajta peli.
Vendég

bocs, LIDL-t akartam írni. Kép
Vendég

Dancsi!

Én még nem is voltam a LIDL-be.Nekem még soha nem folyt ki a Pampers-ből.De a Liberóból már többször.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Gyönyörűszép Viola! Olyan nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnik! És egyáltalán nem pici!

Angi, gyógypuszit küldünk Virágnak!

Ildi, én nappal Liberot használok, éjjelre meg Huggiest. Egyszerűen azért, mert éjjel a Pampers nagyon sűrűn kifolyt. A Libero ritkábban, de az is megesett. Nekünk a Huggies jött be, az atombiztos. De már megállapítottuk, hogy ez a dolog nagyon függ a gyerek alkatától, mindenkinek más jön be.

Gyerekvigyázás: én is simán rábízom anyura is és anyósra is a gyereket. Ha szülőknél vagyunk, akkor éjjel a nagyik szobájában alszik Edi, így anyuciék rendesen kipihenik magukat, sokáig alszanak, szóval habzsi-dőzsi van. Abszolut megbízom bennük.

A férjemmel azt tervezzük, hogy áprilisban elmegyünk egy hétvégére "wellnesselni" valahova (5. házassági évf.), és Edit itthon hagyjuk a nagyira. Na ezt a gondolatot még szoknom kell, meglátjuk hogy meg. No ehhez persze az is hozzájárul, hogy Edi nem szopik, így nem vagyunk már "összenőve".

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!
Jövök egy picit, bár csak a végét olvastam még vissza, de pótolom a többit is.
Mi jól vagyunk, szerencsére teljesen elmúlt már a nátha. Pedig ebben a dög hidegben is sokat sétálunk.
Tomika egyre többet áll önállóan. És elkezdett rámutatni dolgokra. Pl. az ivópoharára, ha szomjas. És mondja, hogy "hütyű". Még mindig.

Szopi: Tomika is cicifüggő. Ő is csavargatná a másik bimbót, de én nem hagyom neki, mert zavar. Persze csak akkor keresi a cicit, ha lát. Szerintem ő is sokára fogja abbahagyni, de engem nem zavar. Én - miután túllléptem a kezdeti aggodalmakon - örültem, hogy szoptatok, és büszke voltam rá. Meg tényleg nagyon kényelmes volt.
Mostanában is nagyon jó érzés, ha odabújik Tomika és a cicit keresi.

Szülők: én is bármikor rábízom a szüleimre Tomikát. Tudom, hogy ugyanolyan jó helyen van, mint itthon. Igaz, eddig még nem sokszor hagytuk a szüleimnél (nálunk nincsenek már másik nagyszűlők Kép), mert nem volt rá szükség.
Együttlakás: régebben én is nagyon örültem, hogy a város másik végén laktak, főleg amikor kissé mozgalmas életet éltem. De amióta omika megvan (sőt amióta Gáborral együtt vagyunk), el tudnám képzelni, hogy egy házban vagy egy telken lakjunk külön lakásban. Igazából szerettünk volna a közelükben lakást venni, de sokkal drágább lett volna egy ugyanilyen panel (Újszegeden). Anyu Tomika születése után 6 hétig mindig jött segíteni. Persze voltak/vannak nézeteltéréseink, de nem lényeges dolgokban. Én fontosnak tartom, hogy minél többet legyenek az unokájukkal (ha már a másik lányuk és unokájuk olyan messze költözött).

Pelenka: a Pampers nálunk csak Tomika újszülött korában vált be, utána alig vártam, hogy elfogyjon, mert mindig kifolyt a kaka belőle. Mi egy ideje a Lidlis olcsóbbat használjuk (33Ft/db), és nagyon jó. Még egyszer sem folyt ki belőle semmi. Éjszaka sem, pedig Tomika jó sokat pisil. És a minősége is jó.

Enikő Violája nagyon szép baba!

Angi!
Jobbulást Virágnak! Remélem, gyorsan meggyógyul!

Nóri!
Problémamentes, gyors építkezést kívánok nektek!

Naa, megyek, mert Tomika ismét kiszedte a virágföldet a szőnyegre. Persze először leszedte a vasalásra váró ruháit, és arra szórta... na, közben talált egy másik cserepet...

Beteg babáknak jobbulást!

Jó hétvégét!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Ági, nem teljesen értem, miért zavar, ha Kristóf símogat. A cici neki a megnyugvás és a biztonság. Vagy olyankor is csinálja, amikor nem kellene?
Szerintem ne erőltesd, az anya az az anya:-))))
(most látom, hogy Kriszti is ezt írta:-))))
Írok neked mailt.

Kriszti, szánom-bánom, de mi nem megyünk ki minden nap. Pontosabban kimegyünk, de inkább elmegyünk a nagyanyóhoz vagy apához a munkahelyre, de órákat nem töltünk a levegőn. Pedig kellene, de annyira csúszik minden, hogy félek.

Angi, nem lehet könnyű az életed, de azt szokás mondani, az a legértékesebb, amiért a legtöbbet harcol az ember.
Ami a szopit illeti, azt a nagy érzelmet én sem éreztem, de valahogy a tudat jó volt, hogy belőlem táplálkozik, rám van utalva. Elég fura volt, amikor abbahagyta, de mind a mai napig összebújunk, símogat és ez kárpótol.

Nóri, azt hiszem, ilyen körülmények között érthető az összeköltözés. Lehet, hogy célszerű lenne úgy alakítani, hogy anyukádnak is legyen egy teljesen önálló lakrésze (konyha, fürdőszoba, stb.) meg nektek is. A barátnőméknél bevált.

Most látom Violát!!!!!!!!!! Gyönyörűségesen aranyos!!!!!
Zsu, veletek mi van? Miért nem írsz?

Gabici, amikor mi utaztunk Rodoszra ősszel, a repülőtérig alig bírtam visszafogni a sírást. Mindenki kérdezgette, hogy mi bajom van, jó helyen van az a gyerek, stb. Sokkal jobban hiányzott Ő nekem, mint fordítva:-))))
Ne légy szívbajos, neked is jár a pihenés, és mire hazajössz 2 nap alatt visszaszoksz a régi életedbe:-)))
H
babamama

Hajni, az, hogy egy masfel eves fiu simogat (meg akkor is, ha a gyerekem)...., hat nekem tul sok benne az erotikus toltet. Persze lehet, hogy csak en erzem igy. Ilyenkor kis kejencnek is hivjuk. Kép Szerintem neki sosem kellene igy simogatnia. Simogasson az apja, de ne o! (Ja es igen, az anyja vagyok nem a baratnoje.)
Valaszoltam a leveledre.

Tunde, latom Tomika sem hagyja, hogy unatkozz! Nalunk most meno dolog merokanallal a kovet verni. Most mar legalabb tudom miert van annyi helyen felpattogva.

Tudtok arrol valamit, hogy 1 millio forint alatti eves fizetesnel vissza lehet igenyelni havi 10ezer adot? Allitolag ezt kulon kerni kell.

Agi
agi77

Ági!
Igen, kb. így van az adóvisszaigénylés, ha nem számolják így automatikusan, akkor persze kérni kell.
Pl. nekem a max gyedem mellett nincs más jövedelmem, így több, mint 10 000Ft adójóváírást kapok. Ha forintra pontosan érdekel, akkor idehozom a fizetéspapírom, és beírom. Havi 83300Ft-ig, jár a maximális adójóváírás.

Nóri
norcee

Nori, igen, nekem is ennyi alapbol, de tavalyelott nagy kavaras volt, hogy jar-e a gyed, es persze jart, de csak tavaly ev elejen kaptam meg, amit tavalyelott nem adtak meg. Szoval tavaly tobb, mint 1 milio volt a jovedelmem, errol lecsusztam. Viszont mostantol kerhetem. Tenyleg lehet mar most is kerni, (a baratnom most igenyelte meg februarra), vagy csak majd jovore az adobevallaskor lehet?

Agi
agi77

Nori, kozben megkerdezte Toni a TAh-ban, es nekem is jar automatikusan. Eddig 8 ezret irtak jova, mostantol 10-et kapok. Igazabol az zavar, hogy a 83 ezerbol azt sem tudom mennyit kellene kezhez kapni. Eddig kb 67 ezret adtak. Ennyi szokott lenni? koszi.

Agi
agi77

Sziasztok!
VIola gyönyörűségesKép)). Remélem mihamarabb otthon lesznek.

TÜnde! Álldogáláshoz gratulaKép

Nóri! Én is rábízom a szüleimre, de sok oylan barétnőm van, aki helyében Én sem merném rábízni a gyereket a szüleimre. Na, ez értelmes mondat lettKép
Anyósomra is rá merném bízni, de Ő nem szokta kérni Őket.

Mi laktunk együtt szülőkkel. Nem volt rossz 1általán. Mondjuk nagy a ház, 3szintes, és fönt saját fürdőnk volt, a konyha volt közös. De Anyósomék annyit dolgoznak, h nem sokat voltak otthon hétközben... Votak szabályok, amiket a legelején lefektettünk, pl a hűtő 2 részre volt osztvaKép. Mindenből külön használtunk, mosóport 1szer Ők vettek, 1szer mi, és külön is mostunkKép. Először fura volt, de rájöttem, h így elkerülhető minden konfliktus. És akkor szerettük meg egymást igazán, amikor odaköltöztem, szép 2év volt tulképp.

Vierággal voltunk orvosnál, el kellett mennünk röntgenre, és hálisten nincs tüdőgyula huhh. Viszont nem szép sajna a röntgenkép, jól be van gyűlve a trutyi lent.

.:Angi:.
angiszeged

Gabici!

Köszi a tippet.Ki fogom próbálni a Huggins-t.Valószínű,hogy kezdjük kinőni a Midi-t.Pedig az van ráírva,hogy 9kilóig jó.De biztos,hogy minden gyereknek más válik be.
De jó lesz nektek!Hova szeretnétek menni?

Tünde!

Nagyon ügyes a Tomika.Örülök,hogy jól van.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Angi együttérzek veled. Nekem is tegnap nehéz napom volt. Kata köhögési rohamot kapott,de szerencsére negyed óra múlva felszakadt neki a váladék és kiköpte. persze alig mertem innetől letenni féltettem hiszen még csak 4 hónapos kicsi az ilyesmihez.
Sajnos nem lehet elizolálni hisz a nagyok hazahoznak mindent Andi meg az intésem ellenére is szájon puszilja...nem dirrekt csak úgy szeretetből...
Andi jól van csak a Tamásért aggódom mert nem gyógyult meg teljesen de azért holnap elengedjük a sítáborba. Most egy hétig aggódhatom hogy ne legyen beteg és jól érezze magát...mindig van valami.

Tényleg aranyos a Viola baba. nekem kicsit furi hogy szöszke mert nálunk mindenki fekete volt...Kép

Nóri

Képzeld anyukámnak mondta tegnap a belklinikán egy főnővér ( inzulinbeállításon van anya a kliniken) hogy milyen érdekes neki hogy a délvidéki magyaroknak teljesen természetes hogy több generáció él együtt. Akár állandóan vagy csak időlegesen...Itt ez nem szokás.
Ha őszintén körbenézek az ismerettségi körömben akkor valóban így van de a pontos okát most nem tudnám kifejteni majd egyszer szóban.
Amúgy gratula az engedélyhez. Szerintem nagyon jó dolog eg építkezés, főleg manapság hisz nem tart évekig csak max egy évig és a vágyaidat ilyen gyorsan felépíteni csak így lehet...Kép
Mi nem idegeskedtünk amikor építkeztünk hanem csak az akaratunkat próbáltuk érvényesíteni. A bankhoz meg egyszerűen úgy álltunk hozzá hogy ez egy bürökratikus hely és ők az urak Képnem olyan borzasztó és szerintem Mórahalom tök jó hely. Tegnap hallotam a rádióban hogy a szegedi ellenzék azo aggódik hogy az új befektetéseket mind lehalássza Móra a szegediek elöl. Legalább egy kicsit törik majd az itteniek is magukat...

Hű most olvasom az adót önadózó leszek jó lesz letölteni a cuccot
Bea
20180827120929

Angi!

Örülök,hogy nincs tüdőgyulladása a Virágnak.Remélem,hogy hamarosan meggyógyul.

Ági!

Én most kaptam meg a fizetési jegyzékemet.Családi pótlékkal együtt 78105 Forintot kaptam.83ezer a gyedem nekem is.

Bea!

Jobbulást kívánok a Katának!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Húúú, de gazdag itt mindenki:-)))

Viola, háát gyönyörű, bevallom bőgtem egy sort, amikor megláttam.

Együttlakás: én tuti nem....laktam anyóséknál fél évig, soha többet:-))) Amikor megszületett Pipi még sokat járt hozzánk, egyszer be is nyugtatózott, mert hiába csöngetett nem nyitottunk ajtót. Úgy aludtunk, mint a bunda és nem hallottuk a csöngőt, a párom meg elment valahova kocsival. Anyósom össze is rakta a képet: kocsi nincs, nem nyitnak ajtót, tuti baj van. Bevett egy marék nyugtatót és ott bőgött a lépcsőházba amikor a párom hazaért....Volna mit mesélnem, a jó szándék néha beletapos az ember lelki világába, neki sikerült egy párszor. Különben meg ezze kapcsolatban Karmennel értek együtt, nem arról van szó, h nem merem rájuk bízni, egyszerűen nem akarom és kész.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Angi, Virágnak jobbulást!
Mi is laktunk anyósomékkal 2 és fél évig. Nem volt rossz, de a végén már vártam, hogy költözzünk. Ha lett volna külön konyhánk, akkor nagyon jó lett volna.

Kriszti. Eszter nagyon édes a fényképekenKép Szépek vagytok rajta .

Ági, Benedek is csinál ilyeneket( merthogy még mindig szopizik 2-4 naponta este), sőt, már a köldökömet is megtalálta, nem győzöm elhúzni a kezét. Nagyon zavar. Ha még csak a cicimet piszkálná, na de így...

Benedeknek most egy számomra új homeos orrcseppet adok, Euphorbiumot, egy ismerős ajánlotta, ismeritek?

Nóri, jó nektek, hogy építkeztek, sajna mi még nem merünk belevágni, hiába van meg az engedélyünk régóta, pedig én nagyon szeretném.

Viola baba nagyon szép!

Karmen, szerintem is elvárható még a szülőtől is, hogy bejelentkezzen, mielőtt jön. Végül is már külön család vagytok.
Azért én már nagyon várom, hogy anyukámék Szegedre költözzenek.

Gabici, mi Liberót használunk, a Huggist még nem is próbáltam. Bár mostmár nem is fogom, mert éjszaka úgysincs szopi.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Na, visszaolvastam, itt a folytatás:

Hajni!
A fizetetlen szabi arra vonatkozik, hogy a GYED és a GYES alatt fizetetlen szabadságon vagyunk (mert a THGYS alatt szülési szabin), és ennek az első évére jár a rendes szabadság.
Nálunk szokott a felettünk lakó néha randalírozni, egyszer-kétszer már szóltunk nekik. Eddig elég volt. Kutya nincs (csak nálunk, de ez nem ugatós, csak ha petárdáznak).Nem tudom, mit fog csinálni a jegyző.
Gratula a vizsgához!

Karmen!
Nagyon csini Orsi a második szülinapon is! Láttam a Brendonban 4 pontos biztonsági övet. Azt hiszem, az jó lesz a székhez. De még megvárom, milyen az 5 pontos, utána veszek. Nem is drága.
Nagyon ügyesen fényezi a porzsívót! Kép
Tomika sem nagyon eszi meg a kajáját, de én nem erőltetem. Ha nem eszik, abbahagyjuk. Később próbálkozunk. De nem szoktunk vele játszani, hogy egyen, meg nem csinálok, csak egy félét. Ha éhes, úgyis megeszi, ha nem éhes, mindegy, hányfélét kap. Nálunk az még a gond, hogyha együtt eszünk, és meglátja a kenyeret, vagy az apukám féle csemege uborkát, semmi más nem kell neki.Hangosan cuppog, és nyújtogatja a kezét. Múltkor nem ette meg az ebédjét, csak az uborkát.
Örülök, hogy jobban evett Orsi!
Akkor Neked Tomika is furcsa lenne, mert ő is igazi örökmozgó. Én meg már el sem tudom képzelni, hogy van olyan baba, aki szépen elvan egyedül Kép

Dancsi!
Nagyon aranyos Jozsóka! És milyen ügyesen áll! És mennyi foga van! Akkor is aranyos, ha sír!

Krisztaszeged!
Én is végig táppénzen voltam a terhesség alatt, de csak addig feküdtem, amíg nagyon rosszul voltam. Utána mentem mindenfelé. Nem is ellenőrzött senki. Meg annyi vizsgálatra kell menni, hogy nem is lehetne feküdni. Bár nekem nem is kellett.

Bea!
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Erika!
Mi általában kimegyünk, mert Tomikával nem lehet bírni a lakásban egész nap. Jól fölöltöztetem, betakarom+lábzsák. Így biztos nem fázik.

Angi!
Nagyon ügyi Virág, hogy már egyedül eszik! Kép És nagyon csinos a sapkában! Kép

Nyúlanyó!
Édes lehet Pipi, ahogy énekel! Tomika egyelőre beszélgetni szokott (múltkor p,. nézte a kis falipolcot, amin mindenféle "kacat" van, és magyrázta: "hűtyű, poá, tátá, hűtyű" stb.). Mi is imádjuk hallgatni.
Nagyon szép Pipi!
Gartula előre is!

Kriszti!
Örülök, hogy megérkeztetek! Jobbulást Eszternek! Én adtam Tomikának a Stodalt, de nem akarta megenni. Nem tudom, miért csinálják ilyen állati édesre. De használt.
Én nem hallottam arról az antigyogyóról!

Ildi!
Üdvözlet itthon! Gratula a 7 hónapos Noéminek!

Kriszti! Ildi!
Én bezzeg imádom a szerpentin utakat! Minél nagyobb kanyar, annál jobban élvezem .
ptünde

Ági! Kristóf simogatása Nekem is cexuálisKép. nekem se jönne be, Én megértelekKép

Ez a pelenkadfolog érdekes. Nálunk mind2 gyerek Pampers 3mast használKép. PEdig Virág majd 1 kiló, de olyan keszegse..ű, h símán belefér mégKép. És érdekes, de Boginak is pont jó, pedig Ő 6600gr, csak dagiKép. Tiiiiszta naran csbőr aa senekeKép

Ja, Ági, majd megnézem a bejátszást, skkor lehet, h a holnapiban leszünk???

Bea! Tomival niztos minden rendben leszKép. Ott a hegyekben majd rendbejön! Picidnek meg jobbulást!

Erikaa! hol van terlketek? Mi is szeretnénk házat, de annyira drága építkezni... meg aztán fenntartani is.

Virág nem alszikKép úgy felpörgetik a szteroidok, h nem tud lenyugodni, folyton nyüzsög. szörnyű.

Tomika édesKép))

Ktriszti! írtam mélt, olvasd gyors pls!

angiszeged

Sziasztok!

Nóri: Hogy bízzam bármelyiket is rá (Anyukámra pl.),mikor ha lelép a járdáról alig néz körül?! Hogy elüsse valaki. Hát ezt nem kérem. Inkább vonszolom magammal őket.Egyébként meg én sem szívesen vagyok nélkülük. Elég lesz majd az ovi meg isi. Meg ha anyósomtól és anyukámtól talnultam volna a gyerekgondozást, már rég nem szoptatnék és nem eldobhatós pelust használnánk. Anyukámnak az volt az első tanácsa, hogy ne használjunk eldobósat, mert az nem jó, de hogy ezt honnan vette, hiszen ő nem próbált egy eldobhatós pelust sem. Anyósommal elég jól vagyunk, de egyiktől sem kértem szopis tanácsot. Inkább ők ámuldoztak, mik vannak. Nem is mertek nagyon belekotyogni.

Adójóváírás, ez hogy van, én önadózó vagyok, nekem külön kérni kell a bevallásban, vagy a táh csinálja?

Február 19-én (szombat) családi nap a Mikkában! Bábelőadás és börze!

Ildi:Az Huggies!!! Mi éjjel Libero-t használunk, nappal Pampi-t.

MI még sosem voltunk a Lidl-ben de nem is fogunk menni.

Angi: Szegény Virág, remélem gyorsan meggyógyul. Még jó, hgoy nincs türőgyulája!!!
Meylik műsorban lesztek?

Bea: Jobbulást Katának! Tominak meg jó sielést! Biztos kilábal belőle!

Tünde: Nem akarom elkiabálni, de Bátor mintha leszokóban lenne a virágföldevésről. Még azért előfordul néha, hgoy belekóstol. Ő is szétszórja.

Gabici: Hová mentek majd? Mi is fogunk majd menni nyaralni valami bababarát helyre. Muszáj kimozdulni.

Gabi3
inecsg

Angi: Nálunk is egy méretű pelust hordanak a kölykök, szeptember óta(4-es). Nekem is fura volt. Én azt hiszem Bátor hamrabb leszokik a pelusról,mint Flóra. Bár ma már szólt, hogy végzett a kakával. Kép De nem nagyon zavarja, ha bűzben játszik egy órát is. Bátor meg wc függő. Állandóan a budiba kapaszkodna. Folyton követ a klotyóra is. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi! Anyukám bevallotta, h Ő bizony nem emlékszik, mi mikor milyen kaját kaptunk, ebben nem tud segíteni. Nekem mákom van, mert tényleg nem szólnak bele (elhiszik, h felelősségteljesen dönteni tudunk a gyerek javára), hanem CSAK szeretik Őket.
Ha vmit vesznek, megkérdezik, oda szabad e adni. És Én mindig azt mondom persze, legfeljebb legközelebb ne pont ezt hozza, hanem a nemtommit...
Sosem_volt_ebből konfliktus.
Szóval sztem sem helyénvaló, h a szüleinktől kérjünk tanácsot. Ránk anno nem volt idő sajnos. Én 11hósan bölcsődés voltam, addigis anyukám paprikaföldet bérelt a szomszédasszonnyal (akinek velem egyidős gyereke volt) és felváltva vigyáztak Ránk, és kapáltak... Más világ volt, mindig elszégyellem magam a problémáim miatt.
És persze mindennek ellenére Én is megbeszélem Anyummal, h mit miért, hogyan csináljak, de általában nem ad tanácsot, hanem megerősít, vagy nemKép

Gabi! A szombat délelőtt Babaház sorozatban fogunk szerepelni (már le lett forgatva pár hete) , csak nem tudom, hogy holnap e, vagy jövőhét szombaton. Mindenesetre Ági szólt, h az előzetesben látszik BogiKép

angiszeged

Letöltöttem az adóűrlapot,még jó hogy van ez a net,tök egyszerű a kitöltése.

Évekig tök jó volt hogy a lakáshitelből 240 ezret visszakaptunk. Abból lett a kertünk meg egyszer talán nyaraltunk is belőle. idén már sajnos kiesünk a mézesbödönből. csak az Én befizetett adómat tudom visszaigényelni ami nem sok hisz tp-en enm vontak valami sokat. De taln a kerti faházra elég lesz.
Egy szerszámost csinálunk bicajoknak,fűnyírónak és talán a szerszámok is elférnek benne. De a legjobb hogy lesz egy magasabb rész ahová létrán kell felmenni és az kicsik kuckója lesz. A nyuszika fogja hozni...remélem addigra metudjuk csinálni.
megyek egy kisit pihizek
Ja Ági!
Képzeld megcsináltam a csokis mufflint, nagyon finom lett. Remélem apánknak is ízleni fog ha hazajön, mert neki akartam kedveskedni szegény már harmadik napja betartja a nagyböjtött. Semmi húsi, legalább akkor édeség legyen
Bea
20180827120929

Gabi!

Bocs!!!Huggies.Nem használjuk,ezért nem tudom leírni.

Tünde!

Nagyon szép a Tomika.
Én sem tudom elképzelni,hogy van olyan baba,
aki eljátszik magában.
A táppénzem alatt engem sem ellenőríztek.
Sajna,az én gyomrom nem bírja a kanyarokat.Mindig rosszul vagyok.Jó neked.

Ildi
tfildiko

Ildi: Bátor és Flóra is jól elvannak együtt, és egyedül is. Persze ha túl nagy a csend akkor tuti valamit sunnyognak!

Angi: köszi megnézzük! NÁlunk azért beficcen néha, hogy hülye játékokat hoznak, aminek semmi értelme, csak azért hozták, hogy ne jöjjenek üres kézzel. Anyukámtól azért nem érdeklődtem szopi ügyben, mert nem szophattam sokáig, mert nagyon beteg lett. El kellett választani a gyogyók miatt.

Gabi3
inecsg

Minden baba szép de itt jön a legszebb Kép)))
Kép
20180827120929

S.O.S. Tetőteresek!!!! Ha van egyáltalán ilyen....
Kinek mekkora az ablaka és milyen magasságban van????

nyúlanyó

Bea,Tünde! Nagyon szépek a gyerekek!!

Bea! amikor ilyen kis csöppséget nézek jobban elgondolkodok hogy lehet nem kellene annyit várni tesora. Sürübben kellene ilyen szép fotóKép
Lakáshitel nekem is sajna az alacsony fizu miatt már nem tudjuk igénybe venni a visszaigénylést csak alig, jövöre meg már nem is.Kép

Nekem minden évben nyilatkoznom kell az adójóváírásról, akkor is amikor önadozó voltam, akkor is amikor nem. Hivatalosan ugyanis csak akkor számolhatják el ha van nyilatkozat. A másodpéldányt meg visszaküldik. max. GYED-re amugy 9000ft+1260 az idén. Pont ma kellett hivnom a bérest meg gondom volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági! Ildi!
Ez érdekes, mert én meg családi pótlékkal (5100Ft), csaladi (3000Ft) és egyéni adójóváírással (10260Ft) 79365-t kaptam, amivel teljesen elégedett vagyok.
Ági! Tavaly havi 9000Ft adójóváírás járt + a 3000Ft családi.

Angi!
Ha Kristóf téged simogatna, az tényleg gáz lenne. Kép Kép
Amúgy szerintem ezek teljesen normális dolgok, csak mi vagyunk túl civilizáltak, de ezek ősi dolgok, és normálisak, ahogy az is, hogy a kisfiuknak az édesanyjuk, kislányoknak meg az édesapjuk az első szerelmük.

Örülök, hogy Virágnak nincs tüdőgyulája!

Gabi! Tünde!
Ez a virágföld evés olyan félelmetes. Én paramama vagyok ebben a témában, a nagy virágaimat, egyszerűen a kolinak adtam, a kicsiket meg olyan magasra tettem, hogy Léna ne tudja elérni.

Erika!
Mióta van tervetek? Merre szeretnétek építkezni?

Bea!
Nagyon tuti ötlet a kuckó. Olyan jó lenne már találkozni! Remélem gyerekekkel minden rendben lesz, a picinek jobbulást, aki tényleg gyönyörű!

Ez a külön házrész, meg külön polc a hütőben, meg ilyesmi fel se merült bennünk. Sőt el se tudnám képzelni. (Anyának forintra átszámolva, elég nevetséges összegű nyugdíja jön ki.)
Lesz mindenkinek külön tv, meg lesz 3 WC, de más minden közös.

Lányok, kiváncsi vagyok 20-30 év múlva miket írkálnak majd rólunk a gyerekeink, hogy milyen nagymamák vagyunk! Kép Kép

Nóri
norcee

Angi, Nóri Zsombón van a telek, hivatalosan már elkezdtük építeni, mert különben hosszabbítást kellett volna kérni. Elkezdeni se merjük, de lemondani sem tud(t)unk még róla. Rossz ez így.

Bea, szépséges a kis Kata. Kép

Benedek aludt vagy 4 órát, megyek, megetetem.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gabi,
nem írtál Kép.

Angéla,
melyik adón és mikor lesz a műsor? Hogy kerültetek bele?

Ági,
én is most kapom vissza a tavalyi adót. Havi tízes, mit mondja, elég jólesett Kép.

Ildi,
nekem több a bruttó alapbérem, mint Neked, mégis kevesebb a nettó gyedem.
Ez hogy lehet?

Erika,
köszi Kép.
Hol laknak Anyukádék?

Tünde,
a Stodal... nagyon gáz az íze, nem tudom, mi lehet benne, aminek ennyire kompenzálni kellett a rossz ízét Kép?
A szerpentineket én is csípem, kíváncsi vagyok, a Zuram mellett is ezt mondanád-e :DDDDD?
Meg aztán jól bereggeliztem. Korond és Székelyudvarhely között volt a nagy gyomorforgás.

Voltunk Korondon, hát nagyon ledöbbentem. Mindig itt vettünk kézműves cuccokat. Most is olyan céllal mentünk, h veszünk Eszternek játéktartó dobozokat. Olyan vesszőből fontat. Bakker, drágább, mint itthon!
Vettünk egy építőkocka-készletet (fa), itthon kibontva láttuk, hogy fele használhatatlan, mert olyan elemek vannak benne, amikre nem lehet építeni. Ráadául 1600 ft volt - marha drága!
Egy dolog volt klassz, egy fa xilofon, mely hangszer, ui be van (fel van?) hangolva. Fél órát élvezkedtem vele a kocsiban Kép.

Viola nagyon szép, nekem nem tűnik kicsinek.

Kata is álomédes!

Ildi,
mi is pempörszöt használtunk, majd amikor a barátnőm elment a Liberóékhoz dolgozni, áttérni eme márkára.
Többször jártam ui a Pampers-sel úgy, hogy a gyerek a tarkójáig kakis volt.
Szóval ezért (is) váltottam. A Liberóval meg vagyok elégedve 90%-ban, ez viszont elöl hamarabb tele lesz. Amit értek is, hiszen minél többet használok, annál magasabb az SCA profitja.
Most hoz majd a barátnőm olyat, ami tipegő MANÓKRA VALÓ ÉS OLYAN KIS BUGYIKA. Majd kipróbáljuk.

Kriszti

Bocsi a túmaccsért Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi!

Az jó,hogy így eljátszanak együtt.Én csak reménykedem,hogy egyszer majd a Noémi is eljátszik egyedül.Most állandóan állni akar,és persze,még kellek hozzá.És ugrál páros lábon.

Bea!

Gyönyörű a lányod.

Nóri!

Érdekes,hogy mindenhol mást számolnak.Na,mindegy,én ennyire nem is számítottam.

Ildi
tfildiko

Kriszti!

Nem tudom,hogy miért kaptam ennyit.A héten jött meg a papír.Nem értek hozzá,csak örülök,hogy ennyi.

Ildi
tfildiko

Angéla,
ez lenne az a műsor?

http://index.hu/velvet/celeb/bnora50209/

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok
Még egy picit jövök, de most apuéknál vagyunk, és itt alig találom a betűket a billentyűzeten.

Tanácsot én sem szoktam kérni az anyukámtól, mert teljesen más világ és nézetek voltak, amikor én voltam kisbaba. Az elején egyszer-kétszer leállitottam, amikor mindig aggódott, hogy biztos kevés a tej. Utána békén hagyott. Sőt sokszor ők mondják, hogy adjam már Tomikának a cicit,mert biztos szopni akar.A hozzátápiban is elfogadták a mi nézeteinket. Persze a helyzet nem ennyire idilli, csak majdnem.Kép

Adóvisszatéritésnek én most nagyon örülök,mert rengeteg pénzt visszakapunk. Persze nagy részére számitottam(lakáshitel, Gábonak tandij), de nekem is járt az adójóváirás, én meg nem kértem. Kép

Kriszti
Nekem a legnagyobb élményem Korfu felé volt busszal. 240 km tömény szerpentin. Mindenki szédelgett, én nagyon élveztem, pedig 6 óráig tartott az út. Hazafelé már nem tetszett annyira, mert éjjel volt, és mindig lecsúsztam az ülésről.
Persze lehet, hogy az még ennél is durvább, ahol ti voltatok.

Bea
Kata gyönyörű baba

Nóri
Tomika nem szi a földet, csak kiszórja. De eddig még nagyon ritkán csinálta. Én nem tudom már eltenni a virágokat, mert a hálószobánk már igy is raktárhoz hasonlit. A virágaimat meg nem szeretném kidobni.
Na, nem kinlódok tovább ezzel az angol billentyűzettel, mrt mindig föligedesitem magam.
Jó éjszakát !
Tünde+Tomika
ptünde

Kriszti! Igen, ez azKép

angiszeged

Kriszti!
A gyed mindenkinek max 83000Ft bruttó.

Tünde!
Én is nagyon bírom a kanyarokat. 11 hetes terhes voltam, amikor Split-Dubrovnik távot tettük meg menetrendszerinti járattal, gyönyörű kanyarok, egyik oldalról hegy, másikról szakadék mélyben a tenger. Zolinak volt hányingere. Kép

Nóri
norcee

Ez érdekes mert én 78045 kaptam szintén max. GYED-böl. Ua. számolták amugy mint Nórinak egyébként. Valszeg más a tb, és nyugdij amit levontak. Azért furcsa, nem?

Virágok nagy része mérgezö igy én is eltettem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea, Kata gyonyoru!Kép

Angi, de jo, hogy jobban van Virag!
Remelem jovo hetre teljesen rendbejon es talalkozhatunk.

Nori, max gyedet kapok, 8000 adojovairasom volt tavaly. A csaladi potlekot es az adokedvezmenyt Toni igenyli. Szerinted jol szamoltak a 67 ezret, vagy kerdezzek ra a TAH-ban? Az a furcsa, hogy amiota itthon vagyok 1x sem kaptam papirt a fizetesemrol.

Agi
agi77

Bea,
csudaszép a Kata baba! Kép

ha valaki el akar érzékenyülni:

http://adoptalas.uw.hu/
Vendég

Ági!
Ha nem volt más adóköteles jövedelmed, csak a 12 darab max gyed, akkor 9000Ft adójóváírás jár. Amúgy kb. jónak tűnik az összeg.

Nóri
norcee

Sziasztok!

Sehol senki, hmmm és senkinek sincs tetőtere:-(.
Láttam ma a babaház végéből 15 percet. lehet leköpni, de nekem nem tetszett. Igazából a műsorvezető stílusa nem, kicsit fikázós volt szerintem. Az a szörnyűlködés, hogy veletek alszik a gyerek? Hát ez tiltott! nem? Nah meg Szandi látom nálatok nem megy a nevelés, amikor a két Szandi gyerkőc kicsit összekapott, mert egy játékkal akartak játszani. Lehet, h pont rossz 15 percet néztem.....

Bea , Kata baba gyönyörű!

Nóri, a szakbari mikorra szokott visszaírni? Kérdeztem tőle pár dolgot, de már vagy 3 hete.

nyúlanyó

Sziasztok!

Nyúlanyó! Nekünk 120ról indul a tető, és velux ablakok vannak. De ez változó, hogy honnan indul, van, ahol már 60cm-ről.

Én nem foglak köpködni, max más a véleményem;). Szandiék család egy rakat ripacs, volt szerencsém élőben találkozni Velük. Mondjuk sosem szerettem Őket.
A BEnkő Nóra ellenben irtó szipmatikus volt, sokat beszélgettünk műsor előtt, és jó fej. Sztem mi a jövőhetiben leszünk.

Képzeljétek, este fürdetés, fektetés után elmentünk Krisztivel vásárolniKép. Utána ittunk egy forró tsokit a mekibenKép. Be akartunk menni vhová a Kárász utcán, de basszus, mindenhol masszív egybefüggő cigifüst vanKép. Ez elkeserítő. Miért a nem dohányzóknak kell alkalmazkodni a dohányzókhoz???

angiszeged

Anita!

Nekünk is 120 cm magasan vannak az ablakok,a Velux még magasabban van.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nori, koszi a segiteseget!

Bea, milyen lett a muffin? A csodas csokisat csinaltad?

Nyulanyo, nekem sem tetszett a musor, igazabol nem is a szereplok miatt, hanem ugy az egesz egy nagy semmi. Fel van szabdalava, 1-2 perc egy lejatszas, kozte csomo reklam. (Nekem speciel semmi pluszt nem nyujtott.) Angiekra viszont nagyon kivancsi vagyok.
Szakbarbar, 1-2 napon belul valaszolni szokott, szerintem kerezd meg tole meg 1x. Vagy csak emlekeztesd, hogy irtal neki, 1x nekem is elfelejtett valaszolni.

Tunde, Tomika nagyon helyes nagyfiu! O is rengeteget nott!

Agi
agi77

Én is Angiék miatt néztem, de nem voltak ott:-)))
Köszi mindenkinek a választ.

nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: