A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Elet a veteles utan!

@pandicska:
Igen,bármennyit megér hogy az aggódó kismami megnyugodjon... Itt ahová mi megyünk 15.000 azt hiszem.

Hogy vagy?Remélem minden rendben!!! :-)

anne80
Vác

@anne80:

Sajnos rossz hírek...nem változott semmi a méretén uh a doki úgy dontott hogy csütörtökön be kell feküdjek..megszakítják.
Magam alatt vagyok..holnap de be kell menjek ..kell még egy UH de már kaptam is időpontot. :(

Lilypie Pregnancy tickers
pandicska

@pandicska:
Jajj!!!Nagyon sajnálom!!!Ilyenkor nem lehet vigasztalót mondani...csak tudd,együtt érzek Veled!!!
Sok erőt kívánok!!!Itt megtalálsz a továbbiakban is ha beszélgetni szeretnél!!!

Puszi!!

anne80
Vác

Pandicska, Nagyon sajnálom hogy így alakult (nálad is ) :(  Együttérzek, együttérzünk itt veled. Sok erőt kívánok neked! Majd írj még miújság veled.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Óóóó Pandicska :( Sok erőt, kitartás!

Nekem ma nem rendel a dokim, úgyhogy majd a jövő hét szerdán próbálkozom újra.

Lilypie Second Birthday tickers
gabelila

Nekem végre sikerült elérnem a dokimat és kapnom kontrollra időpontot. Dec. 3.-án mehetek :) Majd akkor mindenféléről kifaggatom a dokim.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Akkor elvileg én megyek szerdán Te pedig csütörtökön, majd összevetjük a hallottakat :)

gabelila

Így van :) Tegap végre meg is jött 

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Szuper hírek! Pont jó az időzítés a kontroll előtt :)

gabelila

Főleg hogy 3hét után sikerült időpontot szereznem végre! :D Most már addig csak várunk... Remélem minden ok veled Gabelila :)

Pandicska, mi újság veled? Túl vagy a műtéten? :( Hogy érzed magad?

Anne80, nálad minden rendben?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Köszi, velem minden ok. A héten megkedtem a 4. ciklust, úgyhogy a jövő héttől újra próbálkozunk :)

gabelila

Szuper, sok sikert akkor  
Most már én is kicsit derűsebben látom a dolgokat, a világot... vannak mélypontjaim, de már legalább többet mosolygok min sírok... Vigyor

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@gmoncsy1991:
Köszi jól vagyok. :-) Remélem a babó is!! Jövőhéten kell érdeklődnöm hogy meg van e az afp eredmény,ha igen irány végre az uh.Már nagyon várom!!!De van egy kis félsz is,hogy minden rendben legyen...
Örülök hogy Te is jobban vagy már egy kicsit!! :-)

Gabelila!Huhú!!!De jó hogy már próbálkozhattok!!!Sok sikert!!! ;-)

Pandicska!!Hogy vagy???

anne80
Vác

Sziasztok!
Péntek reggel megmütöttek...túl vagyok rajta. :/
Nem könnyítette meg a dolgomat az ezt megelőző este a kórterembe...szinte mindenki abortuszra várt.
Gondolhatjátok. :/
Testileg már semmi bajom...utána sem fájt semmi csak véreztem.Lelkileg rossz még,de a Kedvesem mindent megtesz hogy ne ezen agyaljak és ne szomorkodjak.
Ma reggel már kértem is időpontot a kontrollra/dec.18./...aztán aznap tudok csak az immunológiára kérni mert szabadságolások lesznek.Remélem olyan sokat nem kell várnom.
Amúgy nekem azt mondták 2 hétig no ülőfürdő és házasélet.../meglepődtem/mindenki a 6 hetet mondta..Az orvos szerint ez régen volt így.

anne80: biztosan jó eredményeket kapsz..szorítok nagyon! :)

gabelila: Szuper...Akkor már próbálkozhattok! Sok sikert! ;)

Gmoncsy:Kíváncs vagyok mit mond a Dokid..A héten akkkor mész Te is.

pandicska

Fel a fejjel Pandicska, kitartás. Sok erőt nektek.

Még én sem vagyok túl rajta lelkileg igazság szerint, csak vannak jobb napjaim ... de időnként meg iszonyatosan megzuhanok, ráadásul a munkahelyem is megszűnt, így mégtöbb időm van sajnos agyalni, párom pedig rengeteget dolgozik sajnos muszájból most :(

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@pandicska:
De jó hogy jelentkeztél!!A szobatársas sztori ismerős... :-( Jó hogy a Párod igyekszik átvészelni ezt a nem túl kellemes időszakot!Remélhetőleg az ünnepi előkészületek segítenek nem ezen töprengeni...Csak sok erőt tudok kívánni!!!
Köszönöm hogy szorítassz!! :-) Talán holnap vagy szerdán okosabb leszek...
Vigyázz magadra!!Pihenj egy kicsit még!!! ;-)

anne80
Vác

Javítás:Jó hogy a Párod igyekszik segíteni átvészelni...
Bocsi,nem olvastam át mielőtt elküldtem...

anne80
Vác

Sziasztok! Az imént bukkantam rá a topikra, és sajnálattal tapasztalom, hogy ennyien vagyunk, akik elvesztették a kisbabájukat..  Leírom az én történetemet is. Október elején volt az utolsó menzeszem. Novemberben már nem jött meg. Csináltam is egy tesztet és pozitív lett.... Először kétségbeestem -mert bár terveztük a babát, mégis váratlanul ért-,aztán pár nap múlva elöntött a boldogság.... A párom is nagyon örült neki, hogy végre megfogant szerelmünk gyümölcse.  Mivel az első terhességem, nem tudtam, hogy mit hogyan szoktak, tényleg nagyon tapasztalatlan voltam, éppen ezért mi el is mondtuk a családnak a kimaradt menzesztől számítva 2 hétre. Akkor már 6 hetes terhesnek számítottam. Mindenki nagyon örült neki, már Karácsonyra is babás dolgokat terveztek nekünk venni a családtagok. Én is megleptem magam egy pocakosnaplóval, kezdtem tényleg elhinni, hogy kismama vagyok  Mikor 7 hetes voltamelmentem UH-ra (előtte voltam nőgyógyásznál, ő megvizsgált, mondta,hogy minden rendben van, igaz hátrahajló méhem van, de ez csak a teherbeesést nehezíti meg, a terhesség alatt nincs veszélye. Tőle kaptam a beutalót az ultrahangra.) ott még csak egy szabályos petezsákot látott az orvos, ami a 0. ultrahanghoz képest nőtt. Akkor olyan 5 hetesre saccolt a doki, kb stimmelt is, mert olyan október 25-én foganhatott a baba a késői peteérésem miatt. Most szerdán kellett volna mennem újabb ultrahangra, de sajnos hétvégén megtörtént a baj. Egyik este barnáztam, gondoltam, ha nem múlik, reggel megyek orvoshoz. Reggelre elvetéltem....  Bementem a kórházba, már nem látott terhességet a doki, és műszeresen kellett befejezni a vetélést, mert egyébként ki tudja meddig véreztem volna.. Nagyon kivagyok, de mindenképpen szeretnénk babát. Ráadásul a párom családjában két problémamentes terhesség is van, nemrég kisbaba is született, mindenki róla beszél, hogy milyen aranyos,.. stb.... hát persze, hogy az, csak sajnos engem ez most nem vigasztal. Szégeyellem is magam ezért, de még irigységet is érzek..   A történtek után elkezdtem bújni az internetet, és olvastam, hogy vannak olyanok, akik Duphastont szedtek. Na már most az, ha jól tudom, ilyen magzatvédő, hormonpótló tabletta, csökkenti a vetélés előfordulását is. Ezt gondolom, vérvétellel állapítják meg, hogy valakinek hormonhiánya van. Tőlem még vért sem vettek a terhességem alatt. Tényleg úgy éreztem, hogy nem is érdekel senkit (orvosok, ápolónők) hogy terhes vagyok, addig, amíg be nem töltöm azt a bűvös 12.hetet. Pedig, lehet, hogy ha tőlem is vettek volna vért, és kiderül, hogy hormonhiányom van, szedtem volna a gyógyszert, akkor nem lett volna ez. Nekünk a doki 3-6 hónap várakozást javasolt, de olvastam, hogy többen már a második ciklust sem várták meg és teherbeestek, azóta egészséges babájuk született. Nektek mi erről a véleményetek? Én csak azt tudom, hogy nagyon szeretnék már kismama lenni, a párom is alig várja, hogy apuka legyen, és mivel tényleg ő a másik felem, mindenben mellettem áll.Mi ketten vagyunk egyek. Ne haragudjatok, ha kicsit hosszúra sikerült, de ki szerettem volna magamból írni mindent, amit érzek és gondolok.  Mindenkinek kitartást! Üdv.Nektek! Fanni

Kép
rozsabimbo90

Szia rozsabimbo90! Üdv itt közöttünk. Nagyon sajnálom ami veled történt, szörnyű hogy ennyi nőnek át kell élnie ezt a szenvedést :(  Sok erőt és kitartást kívánok neked!

Annyiban hasonlít az esetünk, hogy én is úgy jártam, hogy még vérvétel sem volt és arra sem reagált semmit, hogy van vmicske barnázgatás... Magándokihoz jártam, az első vizsgálatkor voltam 4-5hetes. Rá 2hére nézett meg újra, a petezsák nőtt, minimálisan, de a pici akkor már nem.... rá 1hétre megnézett újra, akkor állapította meg, hogy elhalt, megállt a fejlődésben, műtét következett. :( (ezt most csak íg nagyvonalakban írtam le, fejjebb ha érdekel részletesen taglaltam a történteket). 

Nálam okt. 7-én volt a műtét, tehát lassan 2hónapja vagyok túl rajta. Csütörtökön jön a várvavárt kontroll (paanaszom nincs, most fog elmúlni az első menzeszem a műtét óta... így olyan téren várva várt csak a vizsgálat, hogy tisztázódjon néhány kérdésem a továbbiakkal kapcsolatosan).
Egyébként nekem is 3 ciklust mondott a dokim (nem az akihez jártam, mivel más végezte a műtétet. De hozzá fogok kontrollra menni, s ezután vizsgálatokra is. sajnos én az előzőben csalódtam...)

Én is nagyon várom már, hogy újra próbálkozhassunk, de egyben félelemmel is tölt el még ez a dolog :$

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Kedves gmoncsy1991!
Köszönöm az együttérzésed... Igen, olvastam a történeted, egy pár oldalt elolvastam mielőtt írtam Nektek, csak a végére már összezavarodtam a nevekkel sajnos.. Sajnálom én is, ami Veled/Veletek történt.
Én is ugyanúgy jártam, hogy nem az végezte a műtétet, akihez jártam, de fontolgatom, hogy a továbbiakban hozzámegyek, mert úgy érzem, hogy a másik orvos nem vette komolyan a terhességemet. Sőt utólag kiderrült, hogy anyukám is szedte annak idején 25 évvel ezelőtt a Duphastont.. Annyira bennem van, hogy mi lett volna, ha én is szedtem volna...  Mindegy, ezen már nem tudunk sajnos változtatni, de a jövőt még szebbé tehetjük.
Én amúgy pozitív ember vagyok, és úgy gondolom, hogy ha nagyon akarok valamit, akkor úgyis sikerülni fog. Épp ezért úgy döntöttem, hogy ha minden rendben lesz a kontroll UH-n (zárt méhszáj, ép szövetek stb..) , és eltelik 2 rendes ciklusom, akkor utána már próbálkozni fogunk!
Majd írd meg, hogy mi volt a kontrollon, meg ha gondolod megoszthatjuk a továbbiakban is a tapasztalatinkat itt, jó lenne Veled eszmecseréket folytatni ... :) Nálam annyira friss a dolog, hogy csak holnap megyek a nőgyógyászhoz a papírjaimért és megbeszélni a továbbiakat.
Pandicska, olvastam a Te történetedet is, és nagyon sajnálom...... Mi újság Veled? Hogy vagy?

Kép
rozsabimbo90

Pandicska még annyit, hogy engem szombat reggel műtöttek... Tényleg együttérzek Veled... Próbálkoztok Ti is a kivárt idő után? Kitartást és Üdv. Neked!

Kép
rozsabimbo90

Rozsabimbo90, Bennem is bennem van a mi lett volna ha kezdetű mondat, úgy érzem hibázott a dokim és én is a navíságommal mert 100%ig megbíztam benne és az első vizsgálatkor azt gondoltam, hogy mivel nagyon fiatal terhességről van szó csak ezért nem küldött külön vérvizsgálatra. Valószínű a következőnél kérni fogom a plusz hormont már az elején ahogy itt már többen is írták. Biztos ami biztos. 

Igazság szerint olyan téren mi is nagyon pozitívak vagyunk, hogy szeretnénk mindenképp újra próbálkozni ahogy lehetséges, csak sajnos nálam perpill annyira ott van még a félsz hogy szinte egy falat húztam magam köré... spec hiába telt le a 6hét "házasélet" mentesen... sajnos testileg hiába vágytunk már rá, a lelkem még visszatartott :( nem tudom mit tehetnék magamért hogy könnyebb legyen ez az időszak... párom amit tud megtesz értem. 
Gondolom téged is lelkileg viselnek meg a történtek leginkább...

Valamilyen terhesvitamint szedtél egyébként?

Mindenképp megírom mi volt a kontrollon Vigyor Illetve Gabelila is szerintem beszámol majd, ha mindenigaz ő már holnap megy. 

Remélem néhány hónap múlva már többségünk boldog kismamaként fog itt beszámolni az eseményekről egymásnak Vigyor

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Kitartás Pandicska!

Szia Rozsabimbo!
Kitartás Neked is, együttérzek Veled!

Nekem aug 15-én volt a vetélèsem 17-én pedig a műszeres befejezés. Az én esetem annyiban más, hogy nekem nem volt barnázás sajnos nem fejlődött rendesen nem alakult ki szívműködés.
Tudom, hogy nehéz, de ne hibáztassátok magatokat, nem rajtatok múlt.
A műtétet végző doki javasolta a 3 ciklus szünetet a saját dokim azt mondta nem kell szünet, ha valami nincs rendben úgysem fogan meg vagy ha meg is fogan úgysem ágyazódik be. Mi úgy döntöttünk, hogy a kockázatok minimalizálása érdekében betartjuk a 3 ciklus szünetet, ami most telt le.
Holnap megyek dokihoz rákszűrés eredményéért, illetve átbeszélni, hogy mi a teendő majd egy újabb pozitív teszt esetén :)

gabelila

Még valami eszembe jutott.
Rozsabimbo azon meg végképp ne rágódj, hogy elmondtátok a családnak.
Mi nem mondtuk el csak akkor, amikor már nagyon valószínű volt, hogy vetélés lesz a vége. Eredetileg az volt az elképzelés, hogy betöltött 12. héten mondjuk el, aztán az, hogy majd ha lesz szívhang ehhez képest alakult, ahogy alakult. Most úgy gondolom, hogy a következőnél egyből az elején elmondanám a szűk családnak, hogy van egy pozitív tesztünk, de az előzmények miatt csak mérsékelten örüljenek.

gabelila

Gabelila! Nagyon aranyos vagy Te is, mint itt mindannyian, köszönöm az együttérzésed! Remélem hamarosan megírod nekünk, hogy kismama vagy újra! Csak pozitívan ;-) Te kaptál egyèbkènt hormonpótlàst az előző terhessègednél vagy most fogsz kérni ? A családnak való beszàmolást én azért is bànom, mert bàr csak a közelieknek mondtuk el (szülőknek, nagyszülőknek) ők még is tovább adták örömükben -mondvàn,hogy úgysem lesz semmi baj- az unokatesóknak stb.. Aztàn így már kapásból tudta vagy 40 ember... És hidd el nem könnyebb ennyi embernek magyarázkodni, meg minden nap "hogy vagy, mi újság, jobban vagy? " telefonokra válaszolni, mint 1-2 ember tàrsasàgában megbeszélni.. Ők folyamatosan erre emlékeztetnek, és mivel hasonló dolog nem történt senkivel, sajnos tanàcsot sem tudnak adni.. Persze mindenki más, mindenkinek máshogy könnyebb feldolgozni..
Gmoncsy1991!
Igen,lelkileg viselt meg igazán, de tudom, hogy ha magamba roskadok, attól nem lesz jobb.. Sőt. Én például figyelemeltereléskènt adventi koszorút csináltam tegnap. Pedig abszolút semmi kézügyességem nincs, régen ezektől a kreatív dolgoktól a falra tudtam volna mászni, de most jót tett, kikapcsoltam egy kicsit. Ha 1 napos "ismeretsèg" után adhatok Neked tanàcsot, szerintem próbàld meg lebontani a falat.. Magadért, a párodért,és a leendő kisbabátokért. Próbàld meg úgy felfogni, hogy ez egy próba volt, lehetünk vàrandósak! Sajnos aok nőmek ez nem adatik meg. :-(
Ez az én szemléletem, nem tudom mennyi realitása van, de : én 15éves korom óta szedtem a fogamzásgátlót. Borzasztó erős görcsökkel küszködtem akkoriban, hànyás, hasmenés, 12 napos menzesz stb. Semmelyik gyógyszer nem segített. Olyankor mindig orvos lett a vége. És mikor gimnáziumba kerültem anyukám féltett, hogy majd a lakóhelyemtől tàvol, vagy éppen a buszon ér el egy hatalmas görcs ésatöbbi. Akkor elmentünk egy gyermeknőgyógyászhoz, és ő bàtran felírta a gyógyszert, mondta, hogy ezekben màr kevés hormontartalom van. Azóta szedtem, 10 èven keresztül. Utána mikor eldöntöttük, hogy babàt szeretnènk, abbahagytam. Lehet, hogy hülye vagy rosszul látom, de ezalatt a 10 év alatt annyi minden rakódhatott le ott bent.. A gyógyszer abbahagyása utàn nem voltak olyan igazàn nagy tisztulásaim, vérzéseim. És én úgy próbàltam meg felfogni, hogy ennek a műtétnek az eredmènye egy teljesen új , tiszta méh lett.. Amiben már biztosan jól fogja magát érezni a babóca ! :-)

Kép
rozsabimbo90

Az "lehet, hogy hülye vagyok" akart lenni

Kép
rozsabimbo90

No túl is vagyok a dokilátogatáson.
Az előző terhességnél nem kaptam semmit, hiszen nem volt semmilyen aggasztó panaszom.
Most azt mondta a dokinő, hogy a pozitív teszt után mielőbb jöjjek és az előzmények miatt ad majd utrogestant biztos ami biztos.
Addig meg magzatvitamin és a napi egy magnéziummal sem ártok semmit az izmok támogatására jó.

gabelila

No, akkor hajrá! Kívánom, hogy mielőbb írj nekünk, hogy kismama vagy ! :-)
Én is beszéltem a dokimmal, javasolt 3 ciklus kimaradást és terhesvitamin szedését. De azt mondta, hogy úgyis érzem,hogy mikor àll készen a szervezetem és a lelkem egy újabb babàra. Mondta, hogy vannak olyanok, akik vàrnak 6 hónapot is, mégsem fogan meg a baba, vagy ha megfogan,akkor is lehet baj. Ugyanakkor olyan is van, aki egy ciklust vàr és utàna problémamentes a terhessége,egészséges babànak ad èletet... Aki meg akar foganni , úgyis megfogan, aki meg akar maradni,úgyis megmarad. Úgyhogy én el is döntöttem,hogy ha minden rendben van a szövettani eredményemmel, megvàrom mèg a januári menzeszt , utána próbàlkozunk megint! Én úgy érzem, hogy egy újabb terhessèg könnyebben el tudja feledtetni a rossz dolgokat.. :-)

Kép
rozsabimbo90

Gmoncsy1991!
Azt elfelejtettem írni, hogy nem szedtem vitamint. Csak egy vas+folsav pezsgőtablettát de azt mèg a terhesség előtt kezdtem inni, mert hullott a hajam. Mivel gyulladásom nem volt,viszont sokszor olyan fehér voltam,mint a fal,gondoltam,hogy van egy kis vashiànyom.Ma vettem Gravidát, aztàn el kezdem szedni.
Hidd el, bennem is ott van a félsz.... Nagyon is ! De ha hagyom,hogy eluralkodjon rajtam, lehet mèg hónapok múlva is ott lesz,ès akkor amiatt nem fog menni . Most frissen elhatároztam, adtam magamnak egy újabb célt az életben, és vèghez szeretnèm vinni. Szerintem csak így megy ! Én kivànom Neked és szorítok Èrted,hogy Te is így legyél. :-) Aztàn lehet,hogy majd egyszerre leszünk kismamák, és majd írjuk egymásnak a tapasztalatokat ! ;-)

Kép
rozsabimbo90

Gmoncsy1991!
Azt elfelejtettem írni, hogy nem szedtem vitamint. Csak egy vas+folsav pezsgőtablettát de azt mèg a terhesség előtt kezdtem inni, mert hullott a hajam. Mivel gyulladásom nem volt,viszont sokszor olyan fehér voltam,mint a fal,gondoltam,hogy van egy kis vashiànyom.Ma vettem Gravidát, aztàn el kezdem szedni.
Hidd el, bennem is ott van a félsz.... Nagyon is ! De ha hagyom,hogy eluralkodjon rajtam, lehet mèg hónapok múlva is ott lesz,ès akkor amiatt nem fog menni . Most frissen elhatároztam, adtam magamnak egy újabb célt az életben, és vèghez szeretnèm vinni. Szerintem csak így megy ! Én kivànom Neked és szorítok Èrted,hogy Te is így legyél. :-) Aztàn lehet,hogy majd egyszerre leszünk kismamák, és majd írjuk egymásnak a tapasztalatokat ! ;-)

Kép
rozsabimbo90

Rozsabimbo90! Ezekszerint neked sem egyszerű nőgyógyászatilag a múltad. De lehet benne valami, hogy legalább egy tiszta, egészséges méh várja majd a babócát. 
Azthiszem az előző hozzászólásoddal fenékbe billentettél kellőképp így ismeretlenül is, amit köszönök ezúton is Vigyor Szegény párom bbármi ötletet mondott amivel kitudnék kapcsolódni az esetek többségében kicsit erőltetettnek éreztem, de nem azért mert erőltette tényleg, egyszerűen csak mindig arra fogtam hogy még időt kell adnom magamnak. Aztán eljött az idő azhiszem amikor be kell látnom, hogy ki kell kászálódnom a gödörből amibe kerütem, mert ez így nem maradhat. Talán az ünnepi készülődés nálam is egy kicsit előrébb segíti a dolgokat. Szuper ötletet is adtál, nálam sem készült még adventi koszorú idén, vásárolni pedig nem igazán szeretnék, borzasztó drágák a szebbek. 

Gabelila! Folsavat nem kell külön szednem mellé pluszba? Illetve most melyik magzavédőt szeded? Ezekszerint neked tök normális hozzáállású a dokid, hogy egyből mondta hogy a plusz hormont inkább. kíváncsi leszek hogy ezügyben az enyém mit fog mondani. Holnap meglátjuk, mert kikérdezem majd :)

Így ennyi idő után talán kezdem azt érezni, hogy talán csak nem ez volt a megfelelő idő számunkra (nálam időközben a munkahely is megszűnt, összedőlt... iszonyatos ngy mértéű idegeskedés, stressz övezte az első heteket a várandósságomban, plusz le is betegedtem elég rendesen akkor.)

Sajnos felszedtem néhány plusz kilót is időközben, hezitáltam hogy érdemes e elkezdenem edzeni járni, vagy sem... végü arra jutottam, hogy ha nem is tudom huzamosabb ideig csinálni, mindenképp érdemes, így azthiszem elkezdek hamarosan edzeni járni (lehet hogy már jövőhéten :) ). Még az úszáson gondolkozom, bár sajnos nálunk az egyetlen uszodába kb heti 1 alkalommal lehetne lejárni mert folyton a vizilabdások vannak bent, így annyira nem lenne aktív, de a kettő egyben talán szuperül beválna. Mit gondoltok?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Bocsi, úgy akartam írni Gabelila, hogy kell e szedned mellé folsavat külön pluszba?.

Még annyit akartam kérdezni tőletek, hogy mennyi idő után kezdtetek vagy akartok elkezdeni (akár újra) magzatvédőt, stb-t szedni? Vagy kinek hogyan ajánlották, és mit ha egyáltalán ajánlották kimondottan?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Áhh már látom is a kérdésemre a választ nálad rozsabimbo Vigyor  Holnap én is kikérem a dokim véleményét, tanácsát, s ha ő is azt javasolja, valószínű már jövőhéttől fogok szedni én is vitamint.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Kedves Gmoncsy! :-) Nagyon örülök neki, hogy kezdesz pozitív lenni , és cèlokat kitűzniagad elé! Igen èn is nagyon dràgàllottam a koszorút,azért is csinàltam. (Az InterS-ban lehet kapni olyan 600 ft-ért ragasztópisztolyt is, én a kisebbet vettemelèg az) Szerintem jó ötlet az edzés is, ha korábban jártàl. Az is kikapcsol. Tudod, én is hoszek abban, hogy minden okkal törtènik az életünkben. Oka volt annak ,hogy a babócàk nem maradtak velünk.. Ebben is hasonlít a történetünk,ugyanis rólam meg kiderült, hogy nem dolgozhatok. Ezt hosszú lenne lrírni, annyi a lényeg,hogy van màr egy főállásom,mg-i vállallozó vagyok,de nem apukàm vsinàlja a dolgokat. Èn is besegítek persze. Emellett viszont bizonyos okok miatt nem lehet semmilyen àllásom, még részmunkaidő sem. Es ez a terhessègem elejèn derült ki, idegeskedtem is sokat emiatt... Most itthon ülök, mert a termelés majd csak màrciustól folytatódik. Neked rendeződött màr a munkaviszonyod?

Kép
rozsabimbo90

Bocsi,csak telefonról írok. Szóval apukàm intézi a dolgokat. Ő akarta a vállalkozàst.

Kép
rozsabimbo90

rozsabimbo90!
Olvastam a történeted..nagyon sajnálom ami történt együttérzek veled.
Én testileg jobban vagyok max. annyi hogy tegnap szúrkált a hasam,nem tudom...talán ez normális.
Lellkileg nehéz de gondolom marad is ez az állapot egy darabig.Bár most lesznek a családban szülinapok..reménykedek benne hogy terelik majd picit a gondolataimat.A Kedvesem is tervez Dec. végére egy kis wellnnesst...bár nem igazán szeretné de ragaszkodik hozzá.
Írtátok a magzatvédőt..Én két napja újra elkezdtem magam feltölteni ,szerintem nem árt sőt!Elevitet szedek.Folsavat egyenlőre nem,bár van itthon..csak magnéziumot...ha doki mondja akkor majd szedek pluszba.

Anne 80 várom a fejleményeket . :)

gabelila: Én is majd ha lesz pozitív tesztem szeretnék már akkor Utrogestant szedni...de lehet h most nem a kúpot kellene.

Gmoncsy1991: Szerintem elevitet szedj...sok ismerősómajánlotta hogy amint elkezdték szedni szinte rögtön utána teherbe estek.Köztük Én is ...1 évig próbálkoztunk majdnem ..mire kaptam az ötletet és azonnal sikerült!

pandicska

Rozsabimbo, Sajnos a munkahely egyelőre nem sikerül. Már úgy értve, hogy most kértem, hogy jelentsenek is ki mert januárban tőlük már fizetést nem kapnék, így viszont betudok menni munkanélkülibe legalább addig. jelentkeztem pár helyre, de eddig nincs visszajelzés, gondolom az év vége miatt is. Remélem hogy hamar lesz valami más. Hálisten mondjuk nem tart ez a dolog régóta, 3. hete vagyok itthon, és még azért besegítek a volt főnökömnek ebbe-abba. 

Pandicska, köszönöm az ajánlást. Nálunk mondjuk egyébként hamar öszejött, szóval remélem a történtek után is így lesz Vigyor csak most ne csak pár hétig tatson a boldogságunk :) .... 

Nem volt egyébként különösebb mellékhatása amit észlelté? Hízás vagy bármi?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Hú de aktívak vagytok! :)

Én Czeizel 1 magzatvédő vitamint szedem. A vetéléskor hagytam abba és a kontroll után kezdtem el újra szedni (szeptember második fele). Az volt az elv, hogy ugyan védekezünk, de ha még így is netán tán összejönne, akkor szedjem :) Illetve azt hiszem Czeizel Születésünk titkai című könyvében olvastam, hogy egy hónappal, de egyes ajánlások szerint három hónappal a próbálkozás előtt érdemes elkezdeni szedni.
Nem szedek mellé külön folsavat, azt írja hogy a trimeszterekhez igazítva benne van ebben a vitaminban minden ami szükséges és én hiszek neki.
Egyedül a magnézium az, amit még külön ajánlott a doki. Ma elkezdek napi 1 Magne B6-ot.

gabelila

Nem Nálam nincs mellékhatása...nem híztam tőle egyáltalán.
Szerintetek mikor lehet számítani az első menszeszre a mütét után?

pandicska

Pandicska, ahogy olvastam mindenkinél más és más idő kellett elteljen. Azthiszem Gabelila írt 7hét körülit ha jól rémlik. Nálam most volt épp, nekem is 7 hét telt el mire megjött először (+ pár nap).

Gabelila, a könyvet olvasom, néztem is neten már a vitamint, gondolkodtam azon is. Ha jól láttam eddig, neten rendelhetős.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Gmoncsy: Gyógyszertárakban is kapni. Ha úgy döntesz, hogy ezt választod érdemes több helyen megnézni, mert lehet eltérés az árakban.

Pandicska: A doki 4-6 hetet mondott átlagosan, nekem 7 hét volt, ha a műtét napján veszem az első napnak, akkor 51 napos volt az első ciklusom.

gabelila

Gmoncsy: Gyógyszertárakban is kapni. Ha úgy döntesz, hogy ezt választod érdemes több helyen megnézni, mert lehet eltérés az árakban.

Pandicska: A doki 4-6 hetet mondott átlagosan, nekem 7 hét volt, ha a műtét napján veszem az első napnak, akkor 51 napos volt az első ciklusom.

gabelila

Kíváncsi vagyok Nálam ez hogy alakul.Nem tudtam mert az első vetélésem spontán volt..akkor ha jól emlékszem kb 4 hétre rá meg is jött.

pandicska

Egyelőre csak neten néztem a vitamint, de gyógyszertáras weblapokat nem is dobott fel rá, de akkor majd körbenézek mindenképp. Köszönöm.  A könyv egyébként nagyon szuper, tényleg nagyon résztelesen és érthetően ír le mindent a témakörökről. Érdemes volt megrendelnem :)

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@pandicska:
Köszi az érdeklődést! :-) Mindent rendben talált a doki,és kiderült hogy kisfiú. :-)

Rozsabimbo!Sajnálom a történteket....de fel a fejjel!!!Előre nézz,s meglátod gyorsan eltelik.a pihenőidő!! ;-)

Gmoncsy!Rozsabimbonak igaza van!!Lazulj egy picit!!Csak a javadra válhat!!! :-) ;-)

Gabelila!Úgy izgulok!!!Szurkolok nagyon

anne80
Vác

...hogy hamarosan kismamaként írhass! :-)

Első mensi nekem pont 28 napra jött.
A vitaminra nekem azt mondta a doki a műtét után,hohy egy kicsit szüneteltessem,és mielőtt ujra próbálkoznánk egy hónappal előbb kezdejem szedni újra.

anne80
Vác

Anne80, gratulálok :) És így tovább egészségügyben ;)

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@gmoncsy1991:
Köszi!Puszi! :-)

anne80
Vác

@anne80:

Gratulálok!Örülök hogy minden rendben! :)

puszi.

pandicska

Köszi a drukkokat, aranyosak vagytok :)

Anne szuper hírek! Gratula a tököshöz csak így tovább! ;)

Gmoncsy sikerült ma eljutni a dokihoz?

gabelila

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: