A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi! Orsi is elücsörög magában szépen. Nekem is furcsa lenne látni más gyerek nem ilyen.

Angi! Remélem Virág gyorsan jobban lesz és semmi komoly!!

Gigi! ez tényleg nagyon jó hir!!!

Nóri! jaj én is ettöl félek, hogy megint feküdni kell fogalmam sincs Orsival hogy oldanám meg. Azért beirattam már bölcsibe, de jobb lenne ha nem kellene vinni. Ugy érzem nem tudnék elszakadni töle pár órára sem.

Kriszti! Esztinek jobbulást!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Ezer éve írtam neked egy e-mailt,és azt hittem,hogy arra válaszoltál.
Jobbulást kívánok az Eszternek!

Nóri!

Ki vizsgálta a Lénát?A Judit doki néni?

Ildi
tfildiko

Ildi!
Igen, Judit. Mesélj egy kicsit bővebben, milyen volt otthon? Tudtál aludni egyben 8 órát?
Én mostanában mindig úgy járok, hogy pont akkor nem fekszem le este időben, amikor Léna nem kel éjjel.

Karmen!
Nagyi nem jöhet szóba? Én a bölcsit, azért nem tartom jó megoldásnak, mert ha kifogja az ember, hogy betegessé válik a lány, akkor nem hogy nyerne időt pihenésre, hanem, csak még nehezebb lesz az egész, meg még a pocakot is féltheti a bölcsis virusoktól.

Nóri
norcee

Lányok,
most megingatott a dokinő bárányhimlő-ügyben.
Nem akartam beadatni Eszternek, de rájöttem, hogy ha tesót akarunk és nem esik át addig, akkor nagyon veszélyes lehet a magzatra.

Nem is meséltem, mit csinált Eszter:
az uokatesója (Réka, ő a 10 hós) állandóan nyivákol. Eszter megunván ezt nézte, majd egy hatalmasat ordított rá. Abban a pillanatban elhallgatott Réka és rámeredt a lányomra. Csúcs volt, Gergővel olyan jót röhögtünk, milyen jól helyretette unokahugit.
Anyósom megkérdezte, h szoptatok-e még. Mondom, igen. ÓÓÓÓ, nem idős hozzá az Eszter? Mondom, nem, ez az ő drogja Kép.
És hogy az orális igényeit muszáj kielégíteni 3 éves koráig Kép.

Márc. 13-án lesz a keresztelője Rékának, mi leszünk a keresztszülők. Mi vesszük a szerkót is Neki. Ezenfelül szerintetek milyen maradandót vegyünk? Tízezerig dobjatok már meg lécc ötlettel. Köszi.

Nóri,
néha én is azon gondolkozom, milyen jó lenne a családdal együtt, de nekem inkább úgy lenne jó, ha nem 1 házban laknánk, hanem szomszédokban.
Néha frusztrál a család, jólesik elvonulni kicsit.
Örülök, hogy Neked is tetszett a szemészet Kép, mondtam, hogy tuti játékok vannak :D.

Megkaptuk a beutalót vérvételre (vas), éhhgyomorra kell menni.
A múltkor nem kellett éhgyomorra, nem tudom most miért van ennyire kihangsúlyozva.

Karmen,
sikerült a pisigyűjtés végül?

Ildi,
mél ment.

Jó hír, hogy Enikőékkel minden oké Kép.

Láttam a tápszerreklámot, hát... Nem semmi. Manapság már nyilván mindent lehet.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri!

Hát,sajna,nem sikerült 8 órát aludnom egy éjszaka sem.(Ez már 7 hónapja nem jön össze.)Az éjjel 2-szer keltem csak.Ezért 3 részletben sikerült 7 órát aludnom.Ez már nagyon jó.Kép
Azért volt jó otthon,mert esténként többen is foglalkoztak vele.Napközben pedig ott volt a férjem.Éjszaka is kelt párszor.Én mindig előbb hallom meg,ha felsír.Ha otthon vagyunk,állandóan vándorolunk.Anyós,dédi,keresztfiam,rokonok stb.Pihenni,csak este tudtam.De jó volt,mert kibeszélgettem magam.És társaságban voltam.
De ma egész nap hisztizik a lány,már kimúltam.Most elment az apjával a fürdőbe borotválkozni.Ül az etetőszékben,és nézi az apját.De már nyűgős is.Nem egy egyszerű eset.

Kriszti!

Légy szíves hozd már el egyszer az Esztert,hátha a Noémire is hatással lesz.Ő is egész nap nyivákol.Mindjárt megnézem az e-mailt.Kösz.

Ildi
tfildiko

Nóri! nagyi dolgozik, ráadásul Mórahalmon igy elég késön ér haza, igy szóba sem jöhet ha feküdnöm kellKép Esetleg apukám mert ö már otthon van, de ö ilyen picivel nem tud mit kezdeni egész nap. Csilla 2 éves mégis nyáron nekem is kellett rá vigyáznom nem tudta mit csináljanak több órán át. Ezt több napig meg kizárt. Szivesen segitene de sajna nem menne. Pisit akkor viszek ha amugy is megyünk, majd a szemészet után. Valszeg jövö szerdán ha szerencsével járunk.Kép Sajna ez igy van, Csilla is 2 hetente lebetegszik a bölcsiben, sokszor van virusos tüdögyulladása is. Én sajnálnám vinni ha tudnám mindig beteg de mit tegyek ha feküdnöm kell? Férjem tp. kizárt.Kép Na ezért nem merek még babát vállalni. Ha már le tud menni egyedül a lépcsön, nem kell sehol sem emelgetnem akkor jobban tudnám magam kimélni. Persze lehet hogy megint fekvés lesz akkor meg jobb lenne ha Orsi idösebb lenne.

Kriszti! én örültem volna ha Orsi kap szép fülbevalót olyat amit késöbb tud hordani. Nyaklánc is jó de szerintem túl vékony nem praktikus, nekem sürün elszakadt, ennyiért meg nem kaptok. Esetleg medáll. Fiúnak nehezebb venni bármit is.
Anyosom nekem is minden alkalommal megkérdezi de a férjemet is hogy Orsi még mindig szopizik?
Családom meg nem is mond már semmit.
Nem értem én miért eröltetik az éhgyomros vérvételt? Vashoz nem kell, én sürün járok orvoshoz csak tudom. Orsi ha nem kapna reggel enni lenne nagy cirkusz. Szerencsére nekünk nem kell menni.

Ildi! Én nappal alszok amikor Orsi is az egyik alvásideje nekem is az. A másik alatt már házimunka a soros.

Én is láttam végre a reklámot hát tényleg nem semmi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
köszi az ötletet, a nyaklánc nekem is eszembe jutott. A fülbevaló is - nyilván ez marad.
Játék kizárva, maradandó legyen Kép.

Ildi,
megpróbálhatjuk a dolgot Kép. Képzeld, Ildi helyett Noémit írtam Kép.

Az előbb a család alatt (aki frusztrál) nem Esztert és Gergőt értettem Kép.

Jó éjt!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! Lotti most kapott Cefzilt a fülgyulájára.
Én sem hallottam korábban róla.

Lottus jobban van, nem fájlalja már a fülecskéjét, de szörnyen köhög, de szerintem a köptetőtől, amit kap.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Gratulálok Enikőnek, fantasztikus kiscsajt hozott a világra!!! :-)
Tegnap voltam az első CTG-n, semmi méhtevékenység, Benikét úgy kellett költögetni, több mint fél óráig rajtam volt a gép emiatt! Holnap 12.30-ra megyek újabb CTG-re, előtte meg a dokihoz.
CTG előtt UH volt (Kajtár csinálta), persze futószalag volt az egész, csak a BPD-re figyeltem, az még mindig pici, de azért fejlődik a gyerek:87 mm. Erre mikor jobban nézem a papírt, és a fekvéshez II. kt van írva!!! Szóval csak megfordult a pici fiam!!!!! A lepény érettsége G II, a flow:2, 3 (ez jó, azt mondták ilyen "idős" korban).
Csajok, itt a fórumon én vagyok az egyetlen várandós mostmár????
PUSZI
Meli
37+0 (elkezdtem a 38-dik hetet!)
meli27

meli,

en 82-es bpd-vel szultem Jazmint a 37. heten.

g.
gabomamo

Meli!
Gratula pici fiadnak a forduláshoz!

Kriszti!
Te nem voltál bárányhímlős?
Én tuti nem vinném éhgyomorra, megszoptatnám, ahogy szoktam, aztán simán azt mondanám, hogy ja-ja éhgyomor. Engem egy ilyen hazug éhgyomros jó eredmény maximálisan megnyugtatna, hiszen soha nincs éhgyomorral a lány. Ekkora babáknál indokolatlanul éhgyomros vizsgálatot előírni kegyetlenség!

Nóri
norcee

Nóri,
jó fej a drnő, mondta, h nyugodtan szoptassam meg és 2,5 óra elteltével vigyem el. Amúgy engem sem érdekel az éhgyomros, 1 évesen sem úgy vették le. Írtam is, akkor rákérdeztem és azt mondták, nem kell éhgyomorra menni.

Meli,
tiszta jó hírek! A finisben vagy, használd ki!

Elkészítettem (most) a 2. albumunkat:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4741

Tényleg megyek alunni.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Nagyon szép az Eszter.Jók a képek.
Én is nyakláncot vettem a keresztfiamnak.Ha nagyobb lesz,majd hordja.10000Ft volt,és nem is olyan vékony.A barátnőm mondta,hogy ezt vegyek neki.Jobb ötletem nem volt.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Kriszti, Angi, Ági, nagyon sajnálom a manókat! Pedig úgy rákészültem a találkozásra. Hívni kell a Meggyógyultam-tündért, mert azt mondják, hétvégén jön a hó. Addigra lesz szánkó is. Jön valaki?

Gabi, meg szoktam bízni Lucit, hogy fogja a nylont, pl., de azért szeretne Ő mindent megvenni:-)))) Tudod, gyakorlatilag nem eszik szénhidrátot, úgyhogy ezért nem aggódom a 3-4 szál ropi miatt hetente 1-2 alkalommal. Liszt csak úgy csúszik le, ha megkóstol egy süteményt, de az max hetente 1-szer van..

Ildi, nekem is napi rendszerességgel jön elő a fejfájásom, minden délután. Szerinted mitől van?

Dancsi, örülj neki, hogy Jozsó ilyen aktív és bátor. Lucit sem lehetett letenni és otthagyni, mindig ment felfezőútra, mint Jozsó. De ahogy a talin elnéztem, egyik gyerek sem olyan tedd ki had hűljön típus:-)))

Nóri, ezek szerint te is láttad a tv-ben, hogy az únió országaiban milyen támogatások vannak a kismamáknak? Elképesztő volt. Tényleg csak örülhetünk. Mondjuk ,ott apa símán eltartja az egész családot:-)))

Zseni ügyben is egyetértek veled. Ez csak számunkra, kivülállóak számára tűnik komor és sötét gyermekkornak. Ezek a gyerekek (azt sem mondhatjuk, hogy könyvmolyok, mert van bőven ellenpélda is, egyszerűen hihetetlen jól vág az agyuk) pontosan úgy élnek, ahogy élni akarnak.
Amíg Lucinak pl. a labdázás élvezet és a hinta, addig nekik a számítógép és a sakk.
A gond az, hogy ilyen feltételek mellett sokkal nehezebben szocializálódnak és ezért szorulnak ki a társaság perifériájára.

Kriszti, 10 ezerig: egy szép arany fülbevaló valóban jó ötlet. Én eltettem emlékbe és most a lányom használja:-))) Nagyon jók a képek! Főleg amin ketten vagytok!

Lányok, egy kérdés mindenkihez: mikortól kezd el ragaszkodni egy kisgyerek pl a macijához? Eszter képeit nézegetve jutott eszembe, hogy Luci nem viszi egyik játékát sem magával, nem is alszik velük.
Gabi?:-)))
H
babamama

Hajni!

Fogalmam sincs,hogy miért fáj a fejem.Nekem is délutánonként jön elő.Lehet,hogy az időjárástól?
A Noémi sem ragaszkodik semmilyen játékhoz.Egyedül pelenkára van szüksége az alváshoz.Azt piszkálja a kezével.

Meli!

Örülök,hogy megfordult a baba.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Angi, hat ezek nem tul jo hirek! Remelem hamar meggyogyul Virag, o nagyon eros, biztos nem lesz semmi baj!

Kriszta, szuperek a kepek, nekem mindegyik tetszik! Erdely is gyonyoru!

Nori, Hajni, persze lehet boldog egy zseni is, de ahogy irtad, (esetleg!) nehezebben talalnak tarsat, baratokat. Es lehet, hogy az is igaz, hogy csak nekem fontos a csalad, mas meg esetleg tok jol elvan nelkule. (Bar az szerintem hazudik.)

Nori, igen, ra gondoltam. Szerintem nem zseni, csak nagyon okos. Most nem korrepetalok, regen voltak tanitvanyaim.
Miert?

Gabi, majd megnyulik Bator, emiatt ne aggodj.

Ildi, lehet, hogy a fronttol faj a fejes. Allitolag hetvegen mar plusz fokok lesznek.

Hajni, mi jarunk ki, Kristofnak megsem folyik az orra, es mar nem is hurutosan kohog. Tegnap is kimentunk egy orara, es nagyon elvezte a havat.

Meli, gratula a befordulahoz, akkor mehet a sima szules!

De jo, hogy Eniko egyutt lehet Violaval, es hogy minden ok.

Nekem most az elvalasztason jar az eszem, de nagyon nem fog menni, pedig marciusra terveztem. Mar le sem merek ulni a kanapera, mert Kristof rogton jon, hogy cicit ker. Kb 7x szopik naponta, egyre gyakrabban. Ez meg nem is lenne baj, de kozben benyul a polom es melltartom ala, es simogatja a mellemet. Hat ezen mar nagyon ki vagyok akadva, (es Toni is Kép), ugy kell elhessegetni a kezet, es leszoritani a polot. Azert juniusig kap haladekot, hatha addig elvalasztja magat. (Hiu remeny.)

Agi
agi77

Hajni, Ildi,
köszi a dicséretet Kép.
Eszter olyan 10 hónapos kora óta hurcolássza Ágikutyát magával. Ki is kellene mosni, elég szagos már. Anyósoméknál is a földön vonszolta, pedig ott nincs ekkora komfort.
Tegnap az orvosnál sírt egy kisfiú (idősebb volt Eszternél, kb fél évvel), Eszter meg nyújtotta neki a kutyáját és puszit küldött hozzá, hogy megvigasztalja. Édes.

Hajni,
úgy vettem észre, nagyon jó a megfigyelőkéd Kép. Én is elnéztem a Manókat a talin - ezt már írtam korábban is -, és tetszett a látvány. Mindenki elvolt, nem volt veszekedés. Kiegyensúlyozott embereket láttam magam körül - mind a babák, mind a mamák tekintetében.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Nagyon édes kislány az Eszter.Megvigasztalja a gyerekeket,olyan imádnivaló.

Ildi
tfildiko

Ági,
köszi Kép.
Van még sok kép, eljöttök egyszer, megnézed, jó? Erdélyről.
Nagyon tetszett, amit Kristófról írtál, annyira aranyos és édes! Azt mondta a volt védőnőm (a várandósság alatti), hogy a gyerek elválasztja magát, ő lesz az, aki elfordul a cicről. Csak készüljünk fel, mert biztos nagyon fog fájni a lelkünknek.
A Fiadnak még szüksége van Rád, ezért nem engedi el. Várj türelmesen, mert tudod, minél inkább nem, annál inkább igen.
Elgondolkodtató is, mert én 1 év múlva szeretnék várandós lenni és mi lesz, ha mi is így járunk Kép.
Eszter is egyre többet szopik... Ismét megnyugodtam, hogy nincs egyedül (Nina-Vanda).
Én is ki akarom ma vinni, mert sztem az a baja, h hiányzik a levegő.

Hajni, Ildi,
Ti vagytok friss levegőn minden nap? Nem lehet, h annak a hiánya okozza a fejfájást? (egy kolláganőm nekem a fejfájásra azt mondta, Krisztikém, akkor vagy túl sok volt, vagy túl kevés Kép - tudi mi? Kép)

Gabi,
segíts lécci, arra gondoltam, h ma még adom a Rhinathiolt (a drnőnknek ilyen feliratú bögréje van Kép), holnaptól pedig áttérek a Stodalra. Vagy hogy csináljam szted?
Jöhet priviben is, vagy telefonon lenne a legjobb. Megírod a számod?
bodokriszti@freemail.hu
köszi

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ági!

Lehet,hogy a fronttól fáj.
Édes lehet a Kristóf,ahogy huzogatja a pólód.Nekem ilyen elválasztási gondom nem volt.Egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni,mert nem volt benne semmi.

Kriszti!

Az is lehet,hogy attól,hogy nem sokat vagyok a levegőn.Vagy a második?Kép

Ildi
tfildiko

Kriszti! vagy medál az is szép. Ahhoz késöbb tud venni olyan láncot ami tetszik neki. Mi jövö héten adatjuk be a bárányhimlöt, ha sikerül a pisit begyüjteni.

Ági! Orsi is eszik 8-10x de ö sosem jön oda, hogy kérné. Én kérdezem amikor nyügös v. idö van hogy szopi? Na akkor elkezd kotorni és már türelmetlenül sir.

Hajni! Csilla akkor kezdett ragaszkodni amikor bölcsiben látta mindenki visz saját játékot, ö nem vitt, de mondta neki is kell azota van amit mindig cipeli magával mindenhova.

Meli! én 88-al szültem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Azt honnan lehet tudni, mennyi a bpd?
Én nem tudom, Eszternek mennyi volt.
Sőt, amiket írtatok, nekem olyanok sem:
áramlás... ilyenek.
Vagy igen? Hol keressem?

Kép

Kép
eszteranyu

Ági,
édes lehet Krisóf, amikor cicizik. Kép Mondjuk lehet engem is zavarna.

Szerintem Jozsó is pont ilyen lesz.Mert o is rángatja a ruhámat, ha cicit akar.

Pl.most délelott, evett gyüit, jó sokat,Sinlaccal, tehát éhes nem lehetett, majd elkezdett rángatni, hogy cicit kér. Megszoptattam és elaludt. Kép

Kriszti,
csuda csini kiscsaj ez az Eszterke. Kép
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm a megnyugtatást. Az igazság az, hogy állandóan azzal riogatnak, hogy pici a baba (feje), és "kisfejű" lesz (microcephalia), és engem egyből beijesztettek, mivel rtg-ben dolgoztam/dolgozom, és pont egy nagyobb sugárdózis oka lehet ez a dolog. Szerintem sem lesz nagyon kicsi baba... (remélem).
És csajok, ezekkel a BPD-kkel hány grammos volt a babucitok? Én csak azon izgulok, hogy elérje a 2,5 kg-t, hogy VELEM lehessen, ne vigyék el tőlem.
Eszteranyu: az UH leleteken szok volt feltüntenve lenni az adatok.
PUSZI
meli27

Kriszti!

Az ultrahangos papírokra volt írva a Bpd.

Ildi
tfildiko

Meli. Orsi 2940g volt, irtam 88-as BPD-vel. Engem mindenki azzal riogatott hogy nem éri el a 2,5 kg. Erröl ennyit.

Kriszti! Valoban az UH leleten vannak ezek rajta. Eszti gyönyörü. Asztal alatt Orsi is imád bujkálni, már nem sokáig fér el állva alattaKép
Kockafej meg nagyon jóKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!
Eszter jó fej heheKép)).
Bárányhimlő nem akkor veszélyes a terhes nő magzatára, ha nem esett még át rajta?
Keresztelőajándékban Én nem vagyok jó tanácsadó, Én ékszernek örülök legkevésbé... De Erdélyben úgy tudom, ezüstkanalat szokás adni plKép. Én a hasznos ajándék híve vagok, ha a szülők kapják, akkor is.

Nóri! NAgyo9n bátrak vagytok, h összeköltöztök a szülőkkelKép). Én imádom a szüleimet (tényleg, nagyon), de nem hiszem, h hosszútávon szerencsés a több generáió együtt lakása. Persze Nálatok bejöhetKép.

Ági! Tóni nem féltékeny? Uhh, ettől Én is ki lennék akadvaKép))

Kriszti! Na, az Én lelkemnek nem fog fájni, ha elválassza magát BogiKép). HAzudnék, ha azt mondanám, h alig várom, mert nem igaz, de Nekem nem is jelent különösebben semmit lelkileg. Tudom, h szoptatni KELL, és ennyi. Vhogy nem kapott még el a filing, gondolom már nem is fog...

Ildikó! De nem azt mondtad egyszer, h nagyon be voltak durranva a melleid szülés után? ÍGy emlékszem... A játszón mondtad anno.

MEli! Azért hidrokefáliát diagnosztizálni egy BPD alapján enyhe túlzásKép. Az Én Bogim feje is mindig kisebb volt, mint "kellett volna", és 4020gramm lett:D. Ez is alkati sztem.

Virág sajnos elég betegKép. Puffokat kap, szteroidot, az éjszakánk nehéz volt, mostanra picit jobban van, már rosszalkodik, és jelen pöillanatban nem akar aludniKép. (bár elaludt, csak egy köhögőroham felébresztette). Szóbval ez most ne játékKép. Köszi Nóri, remélem (most úgy néz ki) megússzuk a korházat, de mi amúgy is klinikára mennénk, bár ebbe nem akarok belegondolni! Amúgy nem beszélt, nem játszott, csak merengett, borzasztó voltKép. Éjjel még lázas volt, hányt is, s zihált, nyitott ablaknál aludtunk. Az ellenségemnek sem kívánomKép. Eléggé magam alatt vagyokKép

.:Angi:.
angiszeged

Angi!

De igen.Be voltak durranva,csak sajna pár hétig.Utána egyre kevesebb lett.2 és fél hónapig sikerült csak szoptatnom.
Jobbulást kívánok a Virágnak!Nagyon szenvedhet szegényke és ti is.Sajnálom...

Ildi
tfildiko

Angéla,
kitartás! Erősek vagytok mind! Tegyél be egy jó rajzfilmet, üljetek le és nézzétek meg. Vedd öledbe a Csajokat, dobj össze egy muffint - a kedvencedet és kapcsolj ki agyilag. Veled vagyok!

Nem tudtam, hogy ezüstkanál szokás (az is éxer Kép), annyira azért nem értékelnék. Sőt, a ruhát sem a Brendonban vesszük meg...
Eszter is felébred mindig a köhögésére.
A szopit azt eccer beszéltük már, tudom miért érzel így.

Karmen,
nekem nem volt UH leletem, csak a 12 hetes és a genetikai. Megnézett a doki, de nem kaptam semmit. Szülés előtt 2 nappal megkérdeztem a dokit, mekkor a baba súly. Azt mondta, 3400 körüli. 2 napra rá 3420-szal született meg Kép.
Mindig minden rendben volt.

Dicséret köszike megint Kép. Igyexünk Kép.

Most jöttünk meg sétából, persze hogy elaludt. Alig tudtam leszedni róla az overállt.
A múltkor úgy jártam, hogy elaludt, följöttünk, leszedtem a ruhákat róla, beletettem az ágyába. 1 perc múlva fenn volt Kép. Rólam meg szakadt a víz.
Szegénykém, köhög, nem tud normálisan aludni.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Szoptatás: Pipi is lassan 22 hónapos és még mindig függő. Mi idén szeretnénk babát, nem tudom mi lesz, de én erőszakkal nem fogom elválasztani az tuti. Este szopizik főleg, meg éjjel sajna nyugatóként használja, de max. fél percre: kérem a cicikém felkiáltással. Nekem állandóan az alvós, ahogy ő hívja cicis, trikómat matatja, meg a másik cicibimbót akarja lecsavarni:-))) Legújabb gyagyasága: beledugja az orrába a két mutató ujját és mondja orrhangon, h : nem. Ezen kb fél óráig röhög magába.

Angi remélem jobban van Virág: jelentkezz!

A bárányhimlőn én is agyalok, mert nem tudom, h én voltam e és ha Pipi elkapja én is elkapom és ha véletlenül baba ül a hasba az nagyon veszélyes:-(
Történt családba már hasonló tragédia......

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nah mire én leírtam, meg molyoltam addigra.....

nyúlanyó

Angi, Viragocskanak jobbulast, nagyon szoritunk Nektek. Igazabol azt remeltem, hogy majd irod, hogy egy rossz alom volt az egesz es minden ok.
A filing meg siman elkaphat, en sem szerettem annyira szoptatni az elejen. Nyomasztott a felelosseg, hogy en taplalom a gyereket, es barmi tortenik nem tudok tovabb szoptatni. Meg persze a kotottseg. Most mar sokkal jobb, elvezem a gyerek ragaszkodasat. Ilyenkor mar tudod nem is feltetlenul a kajalasrol szol a dolog.
Ja es nem feltekeny Toni. Kép

Meli, rengeteget no meg a baba 3 het alatt, talan heti 25 dekat. Ugyhogy nyugi.

Kriszta, ok, nagyon szivesen atmegyunk valamikor, csak idopontot kell talalni.
Kivancsi vagyok, hogy Eszter es Kristof is elvalasztanak-e magukat valaha.(Mondjuk 3 eves korig.) Szerintem nem.

Ugy latom jon Kristof foga, remelem hamar kibujik. Bar nala ez hetekig is eltart.

Agi
agi77

Ildikó, csak hogy tudd, a későbbiekre nézve (szóval nem azért, h bűntudoatot keltsek, vagy ilyesmi, elsőre az ember sokmindenről nem tud, sokmindwent elront, satubbi), h a tej nem megy el csak úgy (nincs nekije lábaKép ). Ha van kellő stimuláció, van elég folyadék, eleget eszel (ez pl Nálam sokat jelent), nem vagy hulla fáradt (nekem ezt a legnehezebb megszerveznem), akkor a már elért mennyiségű_tejhozaomt_fenn lehet tartani. Van olyan, h valakinek NINCS, vagy minimális van, de ha egyszer be volt durranva, azt komolyabb hormonváltozűásig (mint pl a menzesz, vagy a menopauza) fenn lehet tartani. Igen, akár évekig is, 10évig is mndjukKép.

angiszeged

Angéla,
lásd a bocikat Kép.
Igazad van ebben a tej-dologban.

Ági,
rendbejönnek a skacok és randizunk.
Hááát, én sem hiszem, ha elnézem a lányt. Lehet, hogy 6 évig is szopizna. Mondjuk, én csípem Kép.
Most azzal szokott szórakozni, hogy a medálomat ráteszi az orromra és azt lökdösi, közben meg vigyorog. Mindez szopi közben. Éééés: ANITA! Eszter is elkezdte csavargatni a másik mellbimbót.
Nyitni kéne egy topicot: szopi-babákról. Miket csinálnak közben :D

Anita,
kérünk még ilyen sztorikat, úgy röhögtem Pipin! Megnéztem, hogy csinálja ezt az orrbadugóst!
Nem semmi. :DDDDDD

Eszter alszik Kép.

Nagyobb gyerek-szülők, írjatok már sztorikat, mit csináltak a Manók! Gabi, te is szoktál még.

Adtok valamilyen vitamint a gyerekeknek?
Most olvastam, h 2 éves kor előtt nem ajánlott a kül. multivitaminok használata.
Pukk. Én meg adom a polivitaplex juniort.

Kép

Kép
eszteranyu

Megnéztem Esztert, annyira aranyos és gyönyörű, csodaszépek a barna szemei:-)Én nem adok semmilyen multicuccot, kivéve méhpempi. Különben tényleg akkorákat lehet borulni a gyerkőcökön. A múltkor a tévében csókolóztak: egyszer csak odapattan rám Pipi és szájon smárol, összeszorított szájjal és mozgatta a fejét:-)))) Aztán: apa is mondattal az apját is lesmacizta. Annyi ilyen sztori van, de gondolom mindenkinek.

nyúlanyó

Angi, 10 évig szoptatni, nah ettől azért kirázott a hideg:-)))) De én is egyet értek veled...

nyúlanyó

Angi:Jobbulást Virágnak, remélem jobb lesz a gyogyóktól és mielőtt kigyógyul belőle. A szopi filling egyszer majd elkap, ha már Bogi jön oda hozzád és húzza a pólódat. Bátor is ilyen, nemrég vettemészre. Ma is együtt szopiztak. Flóra majdnem hisztizett, hgoy Bátor az ő cicijéből szopik. Én meg mondtam, hogy az az enyém és annak adom akinek akarom. Aztán meg rácuppant a másikra. Kép

Kriszti: Eszit gyönyörű! Én is fülbevalót ajánlok ajándéknak. Már 5 ezerért is lehet nagyon szépet kapni.
Nyugodtan elhagyhatod ma a köptetőt, estére már adhatod a Stodalt. Majd írom a telszámom, ha nem felejtem el addig. De szólj, ha nem írtam!

Együtt élés: Azt szokták mondani akkor lakik a család elég messze, ha papucsban nem tud átmenni. Kép Egyébknt én sem bírnám a nagyszülőket csak pár napig.

Flórának volt egy Malackája, tavaly előtt kapta a Mikutól. Akkor az volt a mánia. Mindig vele aludt. volt hogy a Klinikára is be kellett hozni. Ma már nem aszik vele. Egyjó évig aludt vele. Ha ki kellett mosni, akkor együtt fürdettük meg, Zoli elterelte a figyelmét, míg én kicentriztem,utána kifeküdt Malacka a napra napozni. De úgy csináltam, hogy ne kerüljön bele az alvós idejébe. Vagy korán reggel mostam ki vagy alvás után. Szerencsére nyáron gyorsan megszáradt.

A táp reklámot még nem láttam. többet kéne tévézni?!

Nóri:Ti mikor voltatok kórházban, Léna a klinikán kezdte?! Mikor kezditek az építkezést? Nyáron tavasszal? Azért sztemnem túl jó a gyereknek, hogy sokat van ugyanabban aközösségben, már mint a szűk család. Flórán látom,hogy milyen jó volt elmenni a játszóbölibe. Uncsi már neki itthon. Minden nap ugyanaz.

Meli:De jó, hogy befordult a kisfickó! Flóra 88-as bpd-vel született és 1470g volt. Nem olyan mérvadó a bpd, csak ha a haskörfogatot is nézik. Mert Flónak kisebb volt a hasa,mint a feje. Sztem tök normális a fejmérete a babucidnak!

Hajni: "teddkihadhüljön" ez nagyon tetszik! Flóra olyan másfél volt, hogy a Malackát hurcibálta, de nem kellett pl. boltba vinni, csak alváshoz kellett. És rajta töltötte ki a bosszúját, ha mérges volt. Szegény Malacka. De már nem alszik vele. De pelus kell neki, mert bekakál. Kép

Ági: igazad van a szopival kapcsolatban, hogy majd leszokik róla. Ha esetleg megpróbálod valamihez kötni, lefekvés előtt, ébredés után. Vagy ilyesmi. Volt hogy Flóra is kért cicit utcán, mikor Bátort szoptattam, nyilván ő idősebb,de azt mondtam csak otthon adok neki.

GAbi3

Anita: HOl lehet megnézni azt az orrbadugós képet?
inecsg

Gabi, sehol:-))))) Kriszti szerintem magán próbálta ki:-)))))

nyúlanyó

Gabi,
jól mondja Anita! Kép Kép Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok

Enikőék szerda körül majd mehetnek haza valószínűleg. Kép

Nyúlanyó, sajnos nem emlékszem pontosan Viola súlyára, nem akarok rosszat írni.

Meli, de jó hogy befordult a babád. Kép

Virágnak, Lottinak gyógyulást.

Gigi
gigi1

Nyúlanyó! megtudhatod voltál-e már bárányhimlös mert vérvétellel meg lehet állapitani. Pont pár napjpa kérdeztem ezt a baranyhimlo.hu-n mert nem tudjuk a férjem volt-e már. Egyébként felnöttnek már 2 szuri kell.

Kriszti! ez nekem nagyon furcsa, nem tudtam van hogy nem adnak Uh leletet. Orsi csak Cebion cseppet kap.

Angi! szegény Virág remélem gyorsan jobban lesz!!

Gigi! Ez nagyon jó hír!!! köszi hogy hoztad!

Nagyik. Anyuék 2 sarokra laknak, amikor feküdnöm kellett anyu pont nem dolgozott élvezte a nyugdijasok életét. Csak ugy amikor gondolta jött, szinte minden nap. Végül kértem hogy szóljon legalább mikor akar jönni, mert ez nekem irto kellemetlen pláne hogy sokat aludtam a gyógyszertöl és biztos hogy olyankor jött mindig. Azt meg nagyon rosszul viselem ha felébresztenek. De ha jókor jött akkor is idegesitett hogy ahogy ö gondolja jöhet-mehet. Persze megsértödött és vissza akarta adni a kulcsot (én eltettem volna de férjem nem engedte) igy maradt nála csak szol mikor akar jönni most már. Ez igy jo nekem. De én is megfogadtam hogy közelebb nem költözök, jobb lenne még kicsit távolabb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Angi!
Nagyon szorítok, hogy Virág hamar rendbejőjjön.

Szoptatás:
Angi! Ági! Kriszti! Anita! Gabi!
Nekem nagyon sokáig fájt, és őszintén mondom, hogy az elején számoltam a napokat, hogy mikor lesz vége (Ha-ha!), lehet, hogy emlékszel is mennyit nyavajogtam. És igaza van Áginak, amikor már mást is ehet a baba, sokkal jobb lesz a dolog, valahogy felengedtem, mert már nem nyomasztott, hogy rajtam múlik a vacsorája. Kép Szóval elkap majd téged is az érzés!
Ja, meg anyagilag is nagyon megéri, meg nekem nagyon kényelmes az, hogy reggel 6-tól 10-ig ki se kelünk az ágyból csak 1/2-1-3/2 óránként szopizunk, és szundikálunk. (Lusta disznó vagyok, tudom.)
Nekem vannak szopispólóim, (ki van vágva a mellemnél egy nagy lyuk) és bizony Léna is szopizás közben a másik kezével csavargatja a másik cicit. Pólómat viszont sose huzgálja, mert én kb. mindig átcserélem a pólóm a szopispólóra, így neki ahhoz rögzült a szopizás. Persze, ha valaki felveszi (itt a koliban gyakori), akkor ha mély dekoltászú az illető, akkor Léna lehuzza a felsőt róla, hogy megnézze a cicijét. Kép (Egyik haverunk szokta is "kölcsönkérni", ha valamelyik lánynak megakarja nézni a mellét. Kép Jó mi?)
Mint írtam nálunk a reggeli maratoni szopizás után a következő az esti, (délután Zolim alszik vele). Arra viszont én se látok valós esélyt, hogy csak úgy magától egyszer elfordítja a fejét, arra sokkal inkább, hogy lassan elfelejtődik a cicizés.

Képzeljétek: Megjött az építési engedélyünk!

Léna születéséig én se tudtam elképzelni, hogy összeköltözzem a szüleimmel, de azóta történt pár dolog. Meghalt az apukám, és anya egyedül maradt egy nagy házban, és sokat fáj a lába. Szembenéztem azzal a ténnyel, hogy egyetlen gyerek lévén nekem kell anyuról gondoskodni. Belegondoltam, hogy milyen borzasztó lehet egyedül élni, rájöttem, hogy én soha nem szeretnék, így már jött is az elhatározás, hogy költözzön hozzánk. Tudni kell róla, hogy abszolut nem az az ember, aki bármibe is beleszól, sőt nagyon régóta inkább ő ad az én véleményemre. Innét meg már evidens volt, hogy ha anyósék jönnének, akkor ők is jöhetnek bármikor. (Apósom idős, anyósom beteges.) Szerencsére a családban mindenki hallgat rám. Kép Én mondom meg, hogy mi legyen a kaja, hova menjünk, mikor vágjuk disznót stb... Aki ismer az ezt tuti alátámasztja. Kép

Muszáj leírnom, hogy milyen rendes a suli, ma is átsoroltak magasabb fizetésbe, és bőszen küldik is róla a papírt. Tisztességesen betartják a törvényt.

Nóri
norcee

Karmen!
Engem anya mindig hagy aludni, és anyósom is. Így sokkal inkább abban bízom, hogy ha együtt lakunk, akkor Léna lerohan hozzájuk a földszintre, mi meg alszunk még egy kicsit Zolival az emeleten (persze nem minden nap, de mondjuk pl. vasárnapra ezt találtam ki Kép )

Gabi!
Novemberben tüdőgyulladással, amiről kiderült, hogy nem is.

Ági!
Rajtam szoktak keresni angoltanárt.

Angi!
Mi igazán még nem szakadtunk el a szüleinktől, mert a koliból hozzájuk megyünk haza. Nyáron heteket voltunk egyiknél is másiknál is.

Nóri
norcee

Angi!

Hát,pihenni nem pihentem,az biztos.Valószínű,hogy itt rontottam el.

Nóri!

Engem is átsoroltak,bruttó 120ezer a bérem.És a gyeddel is meg vagyok elégedve.

Ildi
tfildiko

Nóri! ha anyu váratlanul jött sosem tudhatta mikor alszik. Amikor náluk laktam (29 éves koromig) imádtam velük élni, sosem zavartak. De mostmár külön családom van, ez igy van rendjén, most már nem tudnék hozzájuk alkalmazkodni. Honnan tudhatná ha váratlan jön mikor jön rosszkor? Inkább szoljon elöre.

Én is nagyon utáltam az elején a szopit, ha Ágci nem segitett volna bizony nagyon gondolkodtam feladom. Valszeg az lett volna. Most meg jobban szeretem mert ezzel nincs gond, kényelmes, gyors. A szilárd étel meg csak macera, kinlódás, koszolás, persze az lenne a rendje hogy áttérjünk de nemigen haladunk arrafele.

nekem nem emeltek bért mióta szültem. Ilyen esetben majd ha visszamegyek kell megadni. Ez ezért gáz mert a köv. babával ha elötte nem dolgozok a régi bérem az alapja (ha jol tudom) a TGYÁS-nek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi,
ez a cicin összeveszés tetszik. Kép

ANgi,
jobbulást Virágnak!

a szoptatást én az elején utáltam, de most már engem viselne meg jobban az elválasztás.

Apa holnap megy síelni, megyek segíteni neki a pakolásban, mert semmit nem talál.
Vendég

Nóri! Így abszolút érthető az összeköltözés dolog.
A családot irányító Nórin meg nagyon jót nevettem:DDD.
Építési engedélyhez gratula!!!

Amúgy jól mondjátok, engem is feszélyez a felelősség a tej miatt. Bíztató, h lehet még másképpKép

Gigi! 2290gramm volt ma ViolaKép. Enikő hangja boldog volt, nagyon ügyesek a lánnyalKép

angiszeged

Sziasztok lányok!

Engem rég olvashattatok itt, de valami nagyon szépet hoztamKép

Enikő Violája:
Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nagyon szép Viola baba!!!

Zsu: mi van veletek?!

Anita: Kipróbálom én is.

Nóri: Neked milyen mákod van mindennel!

Szopi:Én alig vártam, hogy Flórát szoptathassam. Bár az eleje nálunk sem volt olyan kellemes, de simán ment minden.Egy kis mellgyula, kis kiharapott cici. De jól ment, és megy. Szerencsére. Azért nekem van hogy most is fáj, főleg mikor a kettő rám csimpaszkodik. Flóra mintha kezdené elfelejetni hogy kell szippantani. Ma is csak kicsit akarta bekapni,mondtam is neki hogy az egész bimbót kapja be, ne csak ami kidudorodik.

Karmen: Valahogy nálunk is ez volt, anyukám a szomszéd lépcsőházban lakott. Mondjuk akkor nagyon jóljött, mikor Bátor kicsit korábban kikészülődött a pocakból és be kellett rohanni a klinikára, Flórára tudott vigyázni. Szerencsére éjjel volt és aludt, másképpen egyedül mentem volna, nem hagynám rá.

Gabi3
inecsg

Viola gyönyörű!

Jaj, annyira megkivántam én is egy "új" picibabát!

Gabi!
Hát ebben a mák dologban vitatkoznék, pont most számoltam össze egyik barátnőmnek, hogy tavaly mennyi baj ért bennünket, érzelmileg és anyagilag is. Gondolj, csak a laptopra, hogy a többit ne is soroljam. Én egyébként úgy gondolom, hogy a jó dolgoknak ára van. Pl. amikor Léna a PIC-en volt, fohászkodtam, hogy inkább anyagilag érjen baj bennünket, hát be is jött.

Nekem furcsa lányok, hogy nem nagyon meritek rábízni a nagyszülőkre a gyerekeket. Én anyára és anyósomra is bármikor gondolkodás nélkül, hiszen ők neveltek fel bennünket, és milyen jól!
Valamelyik babás könyvben olvastam is, hogy manapság a nők nem az édesanyuktól fogadják el a tanácsokat, pedig a könyv szerint ez lenne a jó.

Nóri
norcee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: