2005.01.25 12:41
Itt a környéken 1 milla körül már vannak házak, elég nagy a kínálat. Nem tudom milyen szempontok szerint nézelődtök, ha gondoljátok érdemes egyszer erre autózni és szétnézni a környéken. Itt van még Patvarc, Szűgy,Nógrádmarcal, Nyírjes, Csesztve... Mind más,szóval igazából attól függ, kinek mi a fontossági sorrend.
2005.01.25 19:40
2005.01.26 04:29
Ha kell szopis segítség, szólj!!!
Mit tanácsolsz, hová forduljunk ingatlanirodához? A környező nagyvárosokba? Vagy vannak helyben is eladó ingatlan-gyűjtemények? 2005.01.26 13:46
Aztán meg mielőbbi felépülést Neked! És ha tudsz, mutass nekünk képet a Balázsról, légyszi, légyszi!! Meg mesélj, hogy ment a nagy esemény! Persze, ha ráérsz, majd, valamikor, most inkább pihenj sokat!
2005.01.27 18:57
2005.01.31 16:56
2005.01.31 18:08
Voltatok szánkózni? Gondolom a koripálya üzemel, bár neked most nem ez a legjobb sport... De azért nézni is jó!
Egyébként, nekem a levegőzés bevezetése megoldotta az éjszakai gondokat is. 
2005.02.03 05:42

Biztos van még.
Megnéznénk.
2005.02.04 04:58
2005.02.04 14:42

2005.02.04 20:04
2005.02.05 04:14
2005.02.05 09:56
. A milyen messze van a busz-t nem értem, ui. az tőletek kb. 2 perrces sétára van, a játszótér mellett...
), és nézni, h hová van kiírva: Ez a ház eladó. Méegkérdezni a szomszédot, h mennyiért eladó (sok esetben a kulcs is a szomszáédnál van, beenged és meg lehet nézni).
a rozzant Skodánkkal, szóval egy jó kocsival kevesebb.
2005.02.05 15:53

2005.02.05 16:43
.2005.02.05 17:59
Nem véletlenül van ott az a nagy puszta rész! 
2005.02.06 10:53
.2005.02.06 12:44
.
2005.02.06 14:31
Nagyon szeretem a tájképeket, nézni is, készíteni is, mivel az ábrázolásom nem olyan valósághű, amit én szeretek, maradok a fotózásnál..
Vannak még nekem is nógrádi képeim de tömöríteni kellene és nincs hozzá programunk - egyenlőre.
Ellátás szempontjából nyílván a városokat és körzetüket érdemes megcélozni - nagyság sorrendben. Én Bgy-on lakom, már írtam, hogy itt minden van,bölcsi, csak oviból öt, ált.iskolából négy, két erős gimi, négy egyéb középsuli, és kihelyezett felsőoktatási tagozatok, művészeti suli és még más képzési lehetőségek.Választható gyerekorvosból is legalább öt van, az orvosi ellátás elfogadható úgy általában. Busszal a gyorsjárat az Árpád hídig másfél óra, kocsival kevesebb a menetidő, mert kb. 80 km a távolság.Salgótarján ennél is többet nyújt, bár nem az a hangulatos vidéki város külsőre, az emberek nagyon kedvesek. Én nem vagyok elfogult a lakhelyemmel kapcsolatban, mert nálam Újpest a "number one".
És hát, szakmámat tekintve idegenvezető vagyok, Salgótarjánból vizsgáztam, a megyénket meg már keresztbe-kasul bejártam (szakmai ártalom), ezért van némi ismeretem a környékről...
Ezért bocs, ha túlbuzgó vagyok! 
2005.02.06 16:13
, egyáltalán nem hat túlbuzgónak! Sajnos Salgótarján még messzebb van... (Most eszembe jutott az a régi Cseh Tamás szám, Salgótarján, állomásán...) Most a közelebbi kis falvakat nézegetjük, Héhalom, Zagyvaszántó, Erdőkürt...Ismeritek esetleg valamelyiket? 
2005.02.06 16:26
). Mi Kutasó-Bp VIII. ker (egész pontosan a BAross utca) távolságon közlekedünk, ez alatt a táv. alatt értendő az 50 perc. Ha normális kocsival jön az ember, akkor ennyi idő. nekünk egyszer sikerült, de szegény öreg rozzant Skodánkat nem nagyon hajtjuk, így általában olyan 1-1 és egy negyed óra.
) nem tudtuk volna megfizetni. Másrészt viszont nagy szerelem a miénk, először Cserhátszentivánon jártunk, ami K. szomszédja. Nem tudom, jártál-e esetleg Hollókőn. Nos, H. K-tól 12 km
. Pásztó 18 km, nem távolság. Mi lent karácsonyoztunk, fehár karácsonyunk volt
, 23-án este bementünk Pásztóra bevűásárolni, vissza már szakadó hóesésben jüttönk vissza, gyakorlatilag lépésben, akkor értünk Pásztótól Kutasóra 35 perc alatt. Normál tempóban ez nyilváén kevesebb. 2005.02.07 09:08

. Azt sem tudom, mit írtam...
.
. De ha vmikor megtudom, h lemegyünk, esetleg lejöhettek ti is
. 2005.02.07 09:10
)
A férjem ingázik, én vállalhatok helyben munkát, és a gyerkőcöket is el tudom látni.A családi ház nagy kerttel (és annak minden nyűgjével) maradt hétvégére.

2005.02.07 09:28
... És ez Bp.
)-ban lakik, tehát kihívni ki lehet. És ott van Pásztó, 18 km, oda lehet érni hamar.
. Mesélte a tannéni, h az egyik elsős két hétig beteg volt, addig nem ment tovább a másikkal, hanem gyakoroltak, h a hiáényzónak ne kelljen annyit pótolni. Ez nagyon tewtszett (mondjuk egy kétfős osztáélyban megtehető
). Sajna Hollókőn csak alsó tagozat van, és ha jól tudom, K-ról nincs oda közvetlen buszjárat. Marad a kocsi, a távolság nem nagy, de napi 2x 12 km oda-vissza mégis csak eszi a benzinpénzt... 2005.02.07 10:04
Jó fej lehet a tanító néni is. Anyukám tanít olyan helyen, ahol ilyen családias hangulat van, kicsik-nagyok együtt, a fiacskámat is szokta vinni.. Ég és föld a különbség azok és a városi gyerekek között, és hát a falusiak javára! Viszont, mint tanárképzős hallgató, valahol mégis a több lehetőséget nyújtó sulikat részesítam előnyben a mai gyerekek számára. Csak egy összehasonlítás: két tízéves kislányt hasonlítottam össze a nyáron, városi harmadikos, a vidéki negyedikes volt.A tanulmányi ismereteit és az általános viselkedését tekintve is a városi vitte a pálmát, a másik kislány kb. másfél évvel volt lemaradva a koránál..És ez kevés kivételtől eltekintve általánosnak mondható.(Mások tapasztalata is ez.) Azt gondolom, hogy ilyen versenyszellemmel túlfűtött világban, mikor fontos a karrier, az érvényesülés és alapjáratban is hosszú éveket kell tanulással tölteni kevesebb lehetőség mellett a gyerek eleve hátránnyal indul.Én a magam részéről a túlhajszolást nagyon nem csípem, itt is van olyan suli, hogy már a kisiskolások is késő délutánig tanulnak minden nap.
Szóval, nehéz választani.. Mi a tanárok alapján döntöttünk, vérbeli pedagógusokat és nem csupán diplomás tanárokat kerestünk. A második, hogy ha a gyerek igényli, van -e lehetősége külön foglalkozásokra, ill. az előírt tananyag kövesse a normát. Gondolom így nem lesz annyira leterhelve, viszont nem is marad el az átlagtól és ha a képességei engedik van lehetősége a fejlesztésre. A sportolási lehetőségek biztosítása szintén mérvadó volt. Aztán majd meglátjuk, még van egy évünk. 
2005.02.07 12:44
. Én nagyon nem szeretném, de ez van. Meg ki tudja, lehet, h találunk Páaztón egy szuper iskolát
.2005.02.07 13:34
(Én a mai napig nem tudom mit dolgoznék a legszívesebben..)Szóval, sok ilyen gyerek van, óriási a befogadóképességük,energiájuk, ami jó, mert nekik másban kell megfelelniük,helytállniuk mint nekünk, vagy a szüleinknek.Ráadásul ma már lehet válogatni, nagy a kínálat, sok a lehetőség, engem még a körzeti suliba irattak és ugyanazt tanultam,mint bárki más annyiidős Mo-on.Változást inkább a középiskola hozott.
) Ez igaz, dehát elég nehéz összehozni.. Hm?
A kisfiad mit szeretne? Neki melyik verzió tetszik? Menjetek el nyílt napra, beszélgessetek a tanárokkal, nézzétek meg a helyeket, hátha segít dönteni.

2005.02.08 05:32

), de egy darab táblát láttunk, hogy eladó ház, az meg azonnal nem tetszett. Tudnál segítteni, hogy melyik utcákban keresgéljünk? 

És egy osztályba járnának a kölkeink. Ki tudja, lehet, hogy Macika vinné a tie(i)det is.
Mindegy, hogy 4 vagy 6 gyerek... 2005.02.09 09:49
. De mivel Kutasó olyan picil, nem kell nagy területet bejárnotok
. Ha szemben állsz a templommal, akkor a tőle jobbra levő utcákban keresgélj. (nem csak azon, ami közvetlen mellette van, hanem mindegyiken, ami jobbra esik tőle.) 2005.02.10 04:53
De nem akarja az asszony 2 és félért adni, mi meg sokalljuk a 3-at. Elég lepukkant, 3 éve nem veszi meg senki, be kell vezetni a gázt, ki kell bővíteni, szóval van vele munka rendesen. A saját érdekemben még sosem kommunikáltam úgy, mint tegnap.
Remélem, eléggé meggyőző voltam.
Szombaton hívom, hogy sikerült-e megpuhítania a testvéreit vételárügyben.
2005.02.10 11:40
. Kicsi még így is (63 nm, 3 szoba, konyha, fürdőszoba), de se előszoba se kamra. Anélkül, hogy hozzá krellett volna építeni, így tudtuk megoldani, h mindenkinek legyen saját szobája. 5 éves terveink között szerepel a bővítésd
.
, akkor szép lassacskán lehet bővítgetni-szpítgetni
2005.02.10 19:58