A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

SEGÍTSÉG!
Hogyan tudok képet kicsinyíteni? Szeretnék Eszterről feltenni egy fotót, de túl nagy, és nem engedi a rendszer!Kép

Márti
csmarti

Van Photoshop a gépeden? Ha nincs, akkor Program files/kellékek(accesories)/Paint
Behívod a képet. Előtte célszerű elmenteni más néven, hogy az eredeti megmaradjon. Aztán kép menű/nyújtás-döntés és a nyújtást kb 30%-ra állítod. Vagy amennyire kell.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok lanyok,

Nagyon koszonom, a biztatast. Biztos megoldjuk valahogy a dolgot.

Hanee,
A koltozkodeshez meg annyit hozza kell tennem, hogy en meg messze vagyok a "letelepedestol". Jelenleg Kuwaitban dolgozom, innen egyenesen megyek amerikaba, ahol Wisconsinbol Texasba koltozom (ezt max. ket het alatt el akarom intezni) es csak utana haza Magyarorszagra, ahol van egy lakasom, amibe jelen pillanatban egy budin kivul semmi nincs. Szoval anyukamhoz hazakoltozom es minden nap a munkasokat fogom hajtani, hogy a furdoszoba, a konyha, a jarolap, a festes, etc. meglengyen. Szep remenyeim szerint majd majus kozepen tudunk bekoltozni az uj helyre. Szoval ezert stresselek en annyira most ezen az egesz nyuvadt angliai herce-hurcan. Jut nekem ki boven a koltozesbol es utazgatasbol, nem kell egy negyedik orszag is a nyakamba. Kép

Hizas. Akkor a doki merleget veszem alapul, ami azt jelenti hogy 2 kilot hiztam 21 het alatt es kesz. Egyebkent en is ugy voltam vele, hogy terhesseg elott ha csak kajan gondolkoztam not egy centit a fenekem, most meg eszem ami jol esik es nem hizok igazabol. Az utolso szakasszal meg igazad van. Kép Valoszinu behozom majd a lemaradsat. Kép

Sygnum,
Autosulest csak a mothercare oldalan talaltam, de az o szallitasi koltseguk tobbe kerul, mint maga az ules... nem hiszem, hogy igy erdemes lenne.

Lanyok,
Meg mindig nem mondott senki semmit Vandarol...mostmar tenyleg nagyon aggodom...

Puszi,
Pizzamama

KépKép
KépKép
pizzamama

Bannamari!
Köszi! Hamarosan próbálkozom, ha Eszter ad néhány percet!Kép

Pizzamama!
Remélem, h. jó az infóm, Vanda hétközben szokott jelentkezni (így emlékszem legalábbis). Bízom benne én is, h. semmi komoly nincs vele!

Vanda! Vanda! Vanda!
JELENTKEZZ!!!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Pizzamama! Azért köszi!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Végre egy nyugodalmas kis vasárnap!Kép
Két napja rohangálok, úyhogy csak most jutott időm arra, hogy töviről-hegyire mindent átolvassak, és végre arra is van időm, hoy válaszoljak.
MINDENKINEK nagyon köszönöm, amit Picurkóról írt.
Dagad a keblem az anyai büszkeségtől.Kép
Most így utólag ami nem jó ebben az uh dologban, hogy most, hogy nagyjából van fogalmam róla, hogy is néz ki, még jobban szeretném már a karomba fogni. Eddig is néha elfogott a hév, de ez most erősödött.

Márti!

Corell photpo- paint

Akri!

Olyan kuka vagyok, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy mekkora a hossza.Kép Nem tudod mi a rövidítése az uh papiron?

Pizzamama!

Örülök, hogy végre van időd jelentkezni. Kicsit izgultam már.Kép
A név nagyon jó. Nekem is tetszik.
A többi viszont elég szomorú.
Én nem tudok tanácsot írni, hiszen a te férjed, így csak te ismered a vérmérsékletét.
Ami miatt jó volna ha megoldódna a dolog, mert a te stresszhormonjaid eljutnak a Lilihez is. Ez nem túl jó. És a terhesség nekünk kismamáknak is egy elég megválozott lelkiállapot.
Én a legkisebb hülyeségen is képes vagyok elpityeredni.
Ezt valószínű ki sem bírnám amiket te elviselsz. Például, hogy a párod hetekre elmegy, és a munkája miatt nem is tudsz vele kapcsolatba lépni.
Nagyon karakán csajszi lehetsz!Kép Irigyellek!

Hanee!

Nem integetett, viszont ásított egyet. Na az őrület volt. Teljesen úgy él már mint egy kis emberke.Kép
A múltkor valaki kérdezte a hastartós fehérnemüt. Nem te voltál Hanee? Mintha rád emlékeznék a sérved miatt.
Megkérdeztem. A kékgolyó utcai Anita fehérnemű üzletben lehet kapni. Kb. 10.000 ft.
Én is a Westwndben kaptam az infót, valószínűleg abban az üzletben ahol Rókica is vásárolt.

Ja, egyébként azt mondta a doki kicsit több a magzatvíz, és megkérdezte, hogy nincs-e baj a cukrommal. Mondtam, hogy egy hónap múlva lesz terheléses cukor. Aztán annyiban hagyta a dolgot. A picit teljesen rendben találta, szerinte ő nem okozhatja, viszont ez utalhat cukorra.
Én úgy tudom, hogy a magzatvíz mennyisége folyamatosan változik.
Ti tudtok erről valamit?
Írtam már, hogy nekem jó a márc.29.?
Kendőt szerintem ott is lehet kapni a boltban ahova megyünk a tanfolyam miatt. Ha jól láttam a honlapjukon 2500 ft.
Ha valaki a kismamából rendel, az 6000-6800+ postaköltség 700ft.
Mi lehet a különbség?

Voltunk tegnap KIKÁBAN, BRENDONBAN. Árinfó miatt. Majd most fogok leülni számolgatni. Nagyon kiváncsi vagyok./Kicsit félek tőle/

Szerintem is jó ötlet a topik börze.

Puszi mindenkinek

Ui.
A másik topikon az egyik kis társunknak elment a magzatvize. Ugyhogy még neki is drukkolok.KépKép

Kép
Kép
pipocska

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter. 05.márc
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét igen
2. Betsy ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
3. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _ ?
4. Gömbölyű ? ? ? ? 2005. június 10. ? lány ? ? ? ? ?
5. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
6. Bkriszta Kriszta 24 27 3 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x igen
7. Minyu Edit 25 26 3 2005. május 12. 1 ? Nándor/Gerda Schöpf-Mérei - _ igen
8. Akiren Akiren 31 24 4 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _ igen
9. Gomboc Betty 27 24 3 2005. május 26. 1 ? ? ? - _ ?
10. Pipocska Andi 30 24 3 2005. május 26. 1 fiú Marcell/ Zalán Péterfy - _ igen
11. Sygnum Éva 28 23 6 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _ ?
12. Hóvirág Reni 29 23 4 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _ ?
13. Kriszi Kriszi 30 23 6 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _ ?
14. Oxigén Oxigén 28 23 5 2005. Május 31. 1 ? ? Szt. Imre _ _ igen
15. Beus79 Beus 25 23 3 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _ ?
16. Mircimama Mircimama 30 23 3 2005. június 2. 1 ? ? Szt.István Bence, 2001.05.07 _ ?
17. Fejeske Fejeske 32 23 2 2005. július 1 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _ ?
18. Katica78 Kata 26 23 1 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _ ?
19. Bannamari Annamari 24 23 1 2005. június 4. 1 ? Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _ ?
20. Vikka Vikka 30 22 6 2005. junius 7. 1 ? Miksa/ Adél Péterfy ? _ ?
21. Adrienn 74 Adrienn ? 22 6 ? ? ? ? ? ? _ ?
22. Barbi Barbi 30 21 5 2005. Július 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002 nem
23. Hajni20 Hajni 20 22 5 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _ ?
24. Andi18 Andi 25 22 0 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _ igen
25. Wica Éva 30 21 5 2005. június 14. 1 ? ? Szt. István - _ ?
26. Splendida Timi 28 21 4 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _ nem
27. Johanna1975 Johanna 29 21 3 2005. június 16. 1 ? sok-sok ötlet Szt. Imre - _ ?
28. Tétényke Erzsi 26 21 0 2005.jun.19 1 lány Zselyke ? _ _ ?
29. Giggancs Zsófi 32 21 0 2005. június 22. 1 ? Noémi, Kamilla, Bence Péterfy 2002. Gigi _ ?
30. Bogárka75 Zsuzsi 29 20 2 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _ ?
31. Lenocs Lenocs ? 20 1 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _ ?
32. Ezvicc Judit 24 20 0 2005. június 26. 1 ? Attila/ Jahn Ferenc - _ ?
33. Banyóci Brigi 25 19 4 2005. június 29. 1 ? ? Kútvölgyi Gyurci, 2002.08.18 _ ?
34. Rita77 Rita 27 19 4 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _ ?
35. Drika Drika 24 19 1 2005. július 2. 1 ? ? ? - _ ?
36. Mzx Mzx-Móni 29 19 0 2005. július 3. 1 ? ? Szt. István - _ ?
37. Vikó Viki 28 18 6 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _ igen
38. Hanee Judit 23 18 4 2005. július 6. 1 ? Bálint/Lili Szt. Imre - _ igen
39. Gemini Gemini 31 18 1 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _ nem
40. Judyt Judyt 28 18 0 2005. július 9. 2 ? ? Nyíregyháza - _ ?
41. Adri77 Adrienn 27 18 0 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _ ?
42. Mmónika Mónika 32 17 6 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _ ?
43. Tündérke Tünde 27 17 5 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 _ ?
44. Farkasbogi Bogi 27 17 5 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _ ?
45. Mj_Móni Mj-Móni 31 17 2 2005. július 15. 1 ? Dominik/Sophie-Ann Margit Christopher, 2002.11.13 _ igen
46. Vanda Vanda 28 17 1 2005. július 15. 1 ? Péter/ Nikolett, Petra, Anna vidék - 2004. igen
47. Henci Betti 32 15 4 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _ igen
48. Anikó47 Anikó 31 13 4 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _ ?
49. Virga Virág 27 12 4 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _ ?
50. Rókica Réka 30 10 5 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _ ?
</pre>

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

Lécci, javítsd ki, hogy 2 baba!
Nagyon aranyos a babód. Már igazi emberformája van.
Mi egyébként jól vagyunk, a héten 511 ill 518 grammosak voltak a babák. Szoktalak ám benneteket olvasni, csak mire válaszolnék, mindig leírja valaki a mondandómat.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Pipocska!

Gyonyoru a Kisfiad!!KépKépKépKép

A tablazathoz: Ma 26+3 vagyok,mint MinyuKép

Kriszta es Akos
26+3

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Pipocska!
A táblázathoz az adatok:
Azonosító: Betsy
Név: Betsy
Életkor: 36 év
Szülés várható ideje: 2005. június 10.
Baba: lány
Neve: Saskia
Szülés helye: Salzburg
Köszi!
betsy
Vendég

Sziasztok lányok!

Kérlek nyugtassatok meg! Tudom, hogy ez egy nagy hülyeség, de akkor is..
Nem nagyon szoktam érezni a kiskrampusz mozgását, habár néha érzem nem erősen, de utána valahogy ebben elkezdek nem bízni és azt gondolni, hogy "lehet, hogy nem is ő volt", hanem csak a beleimet éreztem, vagy ilyesmi.. tudom, hogy a 18. héten hülyeség elvárni, hogy erős magzatmozgást érezzek, de én ettől mégis teljesen depis vagyok napok óta és néha azt figyelem, hogy mozog-e.. aztán nem érzek semmit, hiába figyelem és néha véletlenül nagyon gyengén érzek valamit.. Könyörgöm mondjátok azt, hogy hülye vagyok és ez igy normális!!

hanee (18+4)
hanee

Hanee,
Ha harom hetet visszaolvasnal lathatnad hogy en is allandoan a babamozgast vartam. Meg a kis kaparaszasokat es bugyogast hatalmas merfoldkonek tartottam! Mondjuk az is!! Kép Kép
Ne aggodj, ez teljesen normalis, legalabbis nalam az volt. Eppenhogy csak egy picit lehetett erezni. Meg ket het es majd erzel, rendes, eros mozgast. Poochina mostanaban ha egyszer nekikezd, akkor aztan abba sem hagyja. Neha hangosan fel "jujjanok" az irodaban, mert ugy oldalba bok a kis huncut. Mar csak ket het es nagyon fogod erezni! Kép

Pipocska,
Orulok, hogy karakannak titulalsz. A legtobben csak siman hulyenek tartanak, de inkabb meg se kerdezd a csaladom. Kép A parom meg nem a ferjem egyebkent, meg csak most fejezodik be a valasom az elso hazassagombol. Es oszinten megmondva, eszem agaban sincs ismet ferjhez menni mostanaban... Apaja ennek nem orul, de megerti a dolgot. Egyebkent a legnagyob bgond az az, hogy mind a ketten irto makacsok vagyunk. De eddig azert mindig csak sikerult dulore jutnunk valahogy. Kép Hjaba, a szerelem...Kép Kép

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok,

Hanee

Nekem is ugyan ez a problémám csak annyi különbséggel, hogy ma 20+0 vagyok és vannak napok amikor egész jó érzem a babát, van a mikor meg szite semmi, max egy kis buborék......

Lányok,
Szerintetek az normális, hogy max 3-4 rugást érzek és utána teljes a nyugi?

A 18 hetes uh-n minden okés volt, igy próbálom magam nyugtatni, hogy majd csak beindul, csak biztos egy kicsit lusti. Na meg holnap megyünk 4D re már nagyon várom, bár szerintem apuka jobban. Kép

Pipocska
Gratula a kis sráchoz, tényleg szuperek a fotók Kép Kép
drika

Hanee!
Azt nem mondom, h. hülye vagy, de azt igen, h. úgy normális, ahogy érzed. Ne aggódj, hamarosan olyan rúgásokat kapsz majd, h. csak na!KépKépKép Az aggódás nem jó a babádnak! Csak nyugi!

Pipocska!
Légyszi add meg a kendős boltod elérhetőségét! Azért nem mindegy, h. 2500 v. 7000Ft az ára! Köszi és cupp!

Márti
csmarti

BKriszta!

Nem tudom az albumod megnézni???????

Zsuzsi
szuszoka

Zsuzsi!

Itt a link,erre klikkelj raKép

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3632

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

HaneeKép
szerintem sem kellene aggodnod, egyaltalan! En 20 hetesen ereztem icipici rugasokat eloszor, elotte kis kapirgalast, de nem minden nap! szerintem attol is fugg ez az egesz, milyen pozban vagyunk. nekem ha a hatamon fekszem, es nyugiban vagyok, figyelek ra (foleg este), mindig rug egyet egyet (de ez csak most ervenyes a 21 heten!) Tegnap irto nagyokat kaptam delutan! Le merem fogadni hogy nem tetszett neki az apukaja hamis es igen hangos enekleseKép De tenyelg akkora volt, hogy ketpercenkent felugrottam az agyrol, meg sajgott isKép Ma nyugi van, meg semmi nem volt, de nem aggodom, te se tedd!!

PipocskaKép
Nagyon edi a kisficko!!

Meg nem olvastam vissza teljesen, de ez a kendos tanfolyam erdekelne. mikortol is lenne aktualis?

nekem meg mult penteken iszonyatosan elkezdett fajni a gerincem, alul. Megijedtem rendesen, de masnapra elmult. Lehetseges hogy a gerincem nem birja a sulygyarapodast (5-6kg), vagy akkor azert ereznem ezt folyamatosan??? Tegnap meg a Mucsarnokban voltunk, es mikor mentem WCre megcsusztam az utolso lepcsofokon, es seggre ultemKép. Most egyszer az eletben boldog voltam hogy jol ki vagyok parnazva! Azert megijedtem am rendesen!!! De nem razkodtam ossze, mert a kezemmel felig felfogtam a zuhit.. ugye nem lesz gond?

Ciao, szep estet mindenkinekKép

Timi
splendida

Sziasztok Lányok!

Üdv. mindenkinek, újaknak, régieknek egyaránt. Régen írtam már, de mindig olvaslak benneteket.

Láttam a táblázatot, hogy pár infó hiányos rólam, pótolni, kiegészíteni szeretném:

Adrienn74
Név: Adrienn
Kor: 30
Szülés várható időpontja: 2005. június 4.
Kórház: Jahn Ferenc
Baba: 1
Fiú/lány: ???

Viszont lenne egy kérdés hozzátok (velem egyidős kismamákhoz 23. hét) ti mennyire érzitek és milyen gyakran a magzatmozgást??? Én általánban reggel érzem, hogy intenzíven mozog, elég sokáig, utána jó ideig semmi. Napközben több-kevesebb inkább nyugis mozgások, este pedig megint intenzívebbb. Nem tudom, hogy az a pár percnyi erősebb mozgás mennyire mondható elégnek, kíváncsi lennék nálatok ez hogy van???
Dokinál a 19.héten voltam, akkor minden rendben volt, legközelebb a 25.héten megyek, akkor lesz a vércukorvizsgálat és UH is.

Nagyon várom a válaszotokat/tapasztalataitokat babamozgással kapcsolatban! Kép

Puszi mindenkinek
Adrienn (23)
adrienn74

Hanee, Drika, Adrienn!
A babák is pihennek, mint ahogy mi is. Meg hát a temperamentumuk sem egyforma. A lényeg ,hogy mozognak. Az enyém pl. szeret fürdeni. A fürdökádban mindig nagyokat rúg. Ma egész nap alig mozgott, de az elözö 3-ban meg abba se akarta hagyni. Sztem amiket írtatok az mind rendben van!

Splendida! Nem hiszem, hogy bármi baja lett volna a babának. Ezért vannak burokban és vízben. Csak akkor szokott baj lenni, ha a hasat éri ütés. A gerinced nem fájhatott attól, hogy a hormonok hatására fellazulnak az ízületek? Az enyém ugyan már nem fáj, de ha egyik oldalamról a másikra fordulok úgy ropog, mint a géppuska.

Márti! Ez a tanfolyam, legalábbis amit én olvastam, a Mini Manó Babacantrumban szokott lenni (Nagy L. kir. útja 112, tel: 06-1/2513126), de én 4990 Ft-ot olvastam a honlapjukon (www.bababolt.com). Ez egyébként a Nandu kendö, én ilyet vettem tegnap és azóta nem tudom abbahagyni a próbálgatást. Nagyon tetszik. Sztem hasznos ajándék lesz.

Éva

Kép
sygnum

Pipocska Kép
Tök jók a klépek! Tyüüüü, ha látnád, hogymost hogy besárgultam Kép Irigy csuka vagyok, és én is akarok menni Praxisba. Minnyá meg is kérdezem Apacukát, hogy mikor hajlandó velem jönni Kép

Tettem fel pocis képeket az albumba.

Pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Nagyon örültem,hogy azok is jelentkeztek akik "eltüntek",és jól vannak.
Pipocska!
Hát ez a baba GYönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!
B.Kriszta!
Nagyon szép a pocid,mondta a Zsuzsi hogy jól vagytok!

Én kedden megyek Uh.alig várom hogy lássam megint!
Rita 19

rita77

Sziasztok lánykák!

Nagyon köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat! És meg kell, hogy mondjam, szinte el is illant az aggodalmam, mert éreztem ma mocorogni többször is Kiskrampuszt, megint csak nagyon enyhén és inkább birizgált csak belülről, simizett, hogy "anya itt vagyok", de nagyon jól esett és megnyugtatott, hogy minden OK vele Kép
Érdekes, megfigyeltem, hogy ezeket legtöbbször akkor érzem, amikor Csillagkaput nézünk.. szerintem a gyerek imádja, részecskegyorsítóval a kezében fog születni Kép Kép

hanee (18+4)
hanee

Na lányok, ki volt szombaton Újpesten az ifjúsági házban a bababörzén? Mert én nem láttam senkit! Igaz, 10kor mi már kislisszoltunk, mert túl sokan lettek. Nem is nagyon akartam én vásárolni, mert 10 hetesen még kicsit korai. De néztem hogy miféle jópofa dolgokat lehet kapni, és olcsón! Főleg a babakocsi meg autósüléseket lehetett töredékéért megszerezni, mint a boltban. Végülis csak egy kismama torna kazettát szereztem be, meg 2004 összes Kismama újságját egy szemfüles anyukától, aki 1000 forintért árulta az éves kötegeket. Én tuti hogy megyek majd később bevásárlást csapni, de 26. hét előtt nem akarok semmit se venni a babának, lehet babonából. Pedig olyan édi cuccokat láttunk!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama!

Irtad hogy neked is olyan kombi rácsoságy/kiságyad van. Azon lehet állitani a matrac magasságát? És a rácsokat lehet fel-le tologatni?

Ha igen, nem emlékszel véletlenül, hogy hol vetted?

Bár teljes meglepetésemre 54 éves nagynénémtől kaptunk egy olyan hirt, hogy nekik még megvan nemcsak egy, de valószinű két rácsos ágy is, amit természetesen nekünk adnak, már ha megtalálják őket. No, hát ők azok akikre abszolút nem gondoltam használt babacucc témájában!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!!

Csak röviden, nem enged az aprónép sokat itt lennemKép

Pipocska, baba képed csuda aranyos, és teljesen jól ki lehet venni!!!
A táblázatban is megtaláltam magam, amiért kösziKép jár, csak a kiirást kellene javitani, mert június 10,nem július...még csak az kellene,még egy hónapot ráhúzniKépKép

Adrienn,én is 23-ik héten vagyok,és pontosan úgy viselkedik a babám,mint a tied, idöszakosan rugdos. A lényeg,hogy minden nap érzem, és nekem ez már öröm.
Tegnap végre a párom is megérezte, odaraktam a kezét, ahol már 2 rugást kaptam egymás után, és szerencsére jött még kettö, és ezeket ö is érzte már. Igy most már hivatalosan is kiérdemelte a baba a Rugócska nevetKép

Hanne, és többi kisebb pocis, nyugi-nyugi!!! Nem vagytok még lekésve semmiröl, ott van az a baba,és jól van, csak még nem elég erös a mozgása. Én az elsö babát a 20-ik héten éreztem meg, ezt meg a 16-ikon már,szóval tényleg nem mindegy hanyadik babát várja az ember....

Most megyek, érdekes zajokat hallok a kisfiam felöl...
Barbi
22+3

Kép
Kép
barbi

Jo regggelt mindenkinek! Kép

Na lanyok, itt a feladat!! Bombazzatok receptekkel!! El sem tudom kepzelni, hogy mit fozzek, de fozni szeretnek. Minde otletet nagyon varok!!!

Ehes pizzamama&poochina

KépKép
KépKép
pizzamama

Csillam!
Végül is ne aggódj, biztos jó lesz az UH-d.Én már azóta megnéztem jó párszor a videót, és megállapítottam, hogy tök szép kisgyerek, formás kis feje, meg teste van. A kép is nagyon tetszik, bár a video jobban kiadja. A dokival semmi baj nincs, igaz nagyra tartja magát, de lehet, hogy igaza is van. Azt mondta, hogy egy ilyen vizsgálatnak 60 %-a az ő dolga, 30%-a ( nem tudom mi ) és 10% az élmény. Minden esetre én nagyon boldog voltam, lehet, hogy ott szúrtam el, hogy nem kértem Cd-re képeket, csak videot. Szóval akkor lehet, hogy lenne több szép szines képem. De azért nehogy azt hidd, hogy nem megéri!
Mondjuk attól is függ, hogy hány hetes terhes vagy?! 28-30 hetesen már a kis arcáról is tudnak szép képeket csinálni. Na! sok sikert! fel a fejjel! Tanuljál az én hibámból, és ha sok lesz a fekete-fehér akkor reklamáljál.
Majd írdd meg milyen volt! Oxi??
Fejeske
fejeske

Márti,
jól láttad, én is kútvölgyis vagyok. A dokim Mészáros Gábor. Holnap megyek hozzá, remélem megcsodálhatom Bóbitát. Láttam a nevedet a kútvölgyis topicban is, bár én azt inkább csak olvasgatom. Remélem, hogy hamarosan újra "aktív" leszel Kép Neked ki a dokid?

Giggancs,
mégegyszer köszi, nagyon örülünk a járgánynak!Kép

Pipocska,
bekerülhetek én is a táblázatba? Eddig csak a kaális táblában szerepelek, szerencsére ott már magaménak tudhatok egy zebrát, így már nem a csodára várók hosszú sorát gyarapítom.Kép

Lara
(13+6)

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok KépKép

Pizzamama KépKépKép
A munka ördöge ugye.... Kép Már aggódtam, hogy mi van Veletek!! Elhiszem, hogy most nagy dilemma előtt állsz, apájával, letelepedéssel stb. Nekem az elmúlt hetekben a lakásvásárlásunk volt terítéken és teljesen kimerített a dolog... Vagy pont az orrunk előtt foglalták le, vagy nekem nagyon tetszett és a páromnak nem, vagy fordítva, és amikor oda jutottunk ki, hogy az elsőnek kiválasztott lakást foglaljuk le (ami készen lett volna most májusban és nekem már az elején nagyon bejött, de a páromnak egyáltalán nem) - addigra azt is megvették Kép. Két napig egyfolytában sírtam. Most úgy néz ki, már teljesen mindegy mit választunk, egy évnél hamarabb egyik sem lesz kész, /ez is trauma volt, hogy addig otthon kell lakni, megkezdeni a saját családi életünket még apámmal/, de legalább most úgy néz ki, van egy lakás, ami nem egérlyuk lesz, mindkettőnknek tetszik is. Kép Azonban felhőtlenül majd csak akkor örülök, ha megkötöttük az előszerződést.
Nálatok sokkal "szélesebb" a választási lehetőség, úgyhogy teljesen átérzem, hogyan élheted meg ezeket a napokat, ez is stresszel.. Ha hazajösz, itthon ki lesz a segítséged? Anyukád? Vagy testvéred? Nekem azt mondta a pszichomókus néni, akihez kapcsolatanalízisre járok, hogy előbb azt döntsem el, nekem mi lenne jó. Nem másnak, nem a környezetemnek, hanem nekem. Te mit szeretnél?
Megnéztem a honlapot, hát nagyon édes ruhácskák vannak, de itthoni viszonylatban iszonyatosan drágák... Nekem a macis és nyuszis kollekció jött be Kép. Jól esett, hogy hiányoltál Kép.

Pipocska Kép
Tényleg nagyon jók a képek!! KépKép Édes a babócskád Kép.

Rólunk egy picit:
Az elmúlt napok-hetek még munkával teltek, úgyhogy nem igazán tudtam jönni. Az AFP eredményem még nincs meg, holnap viszont megyünk a Bolgárkerék utcába négymarkeres vérvételre. A hétvégén nagyon sokat melóztam, mármint fizikailag, kitakarítottam a konyhát, gáztűzhelyet, azt hittem ott halok le, közben mostam, teregettem, de a párom nagyon édes volt, mert segített felporszívózni és ilyenek. Délután még vasalgattam is. Vasárnap este meg nem tudtam mi bajom Kép talán a két napi hajtás sok volt (pedig ez nálam eddig alap volt).
A baba ficánkolását "mintha" érezném, de még mindig nem tudatos. Már nagyon várom, hogy amolyan csalhatatlan jelet kapjak KépKép mint Ti is!! Kép
Tettem be az albumomba újabb "pocis" képet, és azért az idézőjel, mert szerintem egy héttel ezelőtt már legalább látni lehetett Kép.

Adri77 Kép
Hogy vagytok? A másik levelemet sem kaptad meg? Remélem minden ok, ha olvasol, egy jelet... KépKép

Puszi mindenkinek
Vanda
17+3

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,

Régen nem voltam. Sajna a pénteki és csütörtöki szúrásaim görcsök voltak, amik nem jó jelek. A dokim fekvésre itélt, amit nem nagyon tudok betartani. A méhszájam még zárt, de vigyáznom kell, úgyhogy napi 2-3 óra munka van csak engedélyezve... Nem tudom, hogy fogok kibirni fekvéssel én aki örökké csinálok valamit.

Voltunk Praxisban.... Szuper volt. Lányunk lesz, és nagyon helyes volt. Az arcocskáját nem nagyon akarta megmutatni, de szép a kis profilja... Szuper aranyos volt a bébi, megpróbálok majd képeket felvarázsolni, ha összejön. Minden rendben is van vele genetikailag.

Ja és én is csatlakoztam a Klinosok táborába, bár évek óta nem szedtem gyógyszert, most a bébi miatt mégis megteszem. Ami muszáj az muszáj....

Volt valaki jógán a hétvégén?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Vanda,
Orulok, hogy jelentkeztel. Kép Akkor mar nem aggodom. Haat..ize..megvettem a nyusziast, egy csomo rozsaszint, a katicabogarasat a korhazbol valo hazajovetelhez es a macis meg mar megvan, mert azt meg a noveremeknek vettem meg. Kép Ezzel ki is eltem a "draga" cuccok iranti hajlamom. Apaja vehetett uj titanium csavarokat a motorba, akkor en is vehetek Poochinanak csini ruhakat. Kép
Hat akkor neked is kijutott itt a koltozkodesbol. Nekem akkor nem is olyan rossz, mert en legalabb mar kifizettem a lakast, mar csak a belso munkalatok vannak hatra, mint furdoszoba, burkolas, festes, butorok... . Hogy en mit akarok? Hat vegre Magyarorszagon lenni. Anyukam 20 perce lakik a lakasomtol, a noverem fel orara. Ket baratnom ot percre gyalog (mind a kettonel baba van), masik ket baratnom 20 percre gyalog es naluk is babak vannak. Szoval nem is kerdeses. Most egyebkent ugy nez ki hogy dulore jutottunk. En elmegyek angliaba egy hetre, csak aztan haza es apaja par hetre ra jon csak utanunk. Nekem ez igy tokeletesen megfelel, addig is tudom magam intezni a dolgaimat anelkul, hogy ot kene babysittelnem, mivel meg sosem volt Mo-n es magyarul annyit beszel, hogy "rossz, jo, kutya, nem, buta, nincs, szeretlek, jo reggelt, hogy vagy". Kép

A munkat en sem birom mar ugy ahogy kene. Kép Sem a hazimunkat sem a munkahelyit. Azt hiszem ez igy normalis. Mar nagyon jo lesz felmondani. Otthon hany hetes korig szoktak a mamak dolgozni? En olyan 24 leszek, mikor abbahagyom, bar legszivesebben mar most hagyna a francba. Kép Illene tovabb kitartani?

Johanna,
Udv a lanyos anyukak koreben. Kép Leszunk egy joparan. Kép Mindenkepp mutass kepeket!

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok Lányok!
Voltam a Corában a 7végén. Csupán 16-eFt-ból vásároltam be kismamanadrágokat 3-at, meg egy felsőt. Ahhoz képest, hogy a Brendonban 19E ft egy nadrág! nagyon jó ár.

Viszonylag nagy méreteket vettem, mert már tapasztalt vagyok és előre tudom, 1-2 hónapon belül hatalmas lesz a hasam! Persze mikor végigpróbáltam az összes kinézett ruhát, és amikor bekerültek a kosárba akkor láttam meg egy tökjó együttest. Hát majd talán jövőhéten. Csak azt nem tudom, miért nem tudják a kismamaruhákat 1 helyre rakni, miért kell 3 különböző részbe betenni őket?

Na megyek, látom azért 7végén nem volt akkor forgalom mint lenni szokott, úgyhogy most gyorsan a végére értem.

Mindenkinek nagy puszi
Üdv,
MJ-Móni
17+3
mj__móni

Sziasztok Lányok!

Gondoltam írok Nektek, hátha meg tudtok nyugtatni. Már a 12. hétben vagyok, pénteken voltam dokinál, és nagyon megijedtemKép A kis babucim jól volt, forgolódott, mozgatta a kis kezeit is, 47 mm CRL, de a tarkóredője 2,5 mm voltKép Annyira félek, hogy beteg, a doki sem mondott igazán semmit, azt mondta jól van babuci mozgásából, de az értéket megméri újra 2 hét múlva, mert magas. Én nagyon bízom a kis Angyalkámban, de mégis legszívesebben állandóan sírnék. Nem akarom Őt elveszíteniKép Azt szeretném - mint minden kismami - hogy egészséges legyen...
Azt még hozzáteszem, hogy augusztusban volt már egy babszemem, aki a 8. héten elhaltKép A 11. héten vettük észreKép

Jajj, nyugtassatok meg, hogy nem lesz semmi baj...
mel

Sziasztok Lányok!
Megjöttem az UH-ról.Minden rendben van a kicsikkel.Kép
Méreteik:
A B magzat
BDP: 48 mm 46 mm
FL: 28 mm 27 mm
HL: 26 mm 27 mm

Sajnos a nemüket nem tudtam megKép, de majd hátha a jövőhéten, ha megyek a saját dokimhoz.Kép
Borzasztó volt a korházban ez a "futószalag hadművelet".KépAlighogy bementem a rendelőbe, a doki már pattogtatott, hogy menjek gyorsan feküdjek le, ezután gyorsan kb. 3 perc alatt lemérte a manócskákat, és alig öltöztem fel, már bent volt a következő kismama.Hát nem semmi ez a kórházi állapot.KépMost már egyáltalán nem bánom, hogy magánrendelőbe járunk és ki kell fizetni havonta azt az összeget, de legalább ott alaposan megvizsgálnak és törődnek velem.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Mel,
Nyugi, először is ne aggódj! A 2,5 mm az valóban az átlagosnál talán egy kicsit magasabb, de nézd csak, ezt találtam itt a babaneten:

" A szakemberek véleménye megoszlik abban, hogy a tarkó- vagy nyakiredő vastagsága 2,5 illetve 3 mm felett mutat emelkedettebb (látod itt is EMELKEDETTEBB van, feltételes mód!!!) kockázatot.

Az egyik 2001 novemberében publikált vizsgálat szerint ugyanebben az időszakban, a magzat orrcsontjának hiánya is fontos jelzője a Down-kórnak. A korszerű nézet szerint ezeknek az érzékeny, de nagy szaktudást igénylő és ez által elég szubjektív tényezők közül minél többnek a kombinációjára (ez a lényeg a kombinált vizsgálat!!! egy eredmény még nem eredmény!!! Nyugi Kép ) helyes törekedni.

Szóval, mindezek mellett ajánlom neked, hogy végeztesd el az ún. kvartett tesztet, hogy tutira megnyugodjál.I

stenhegyi Géndiagnosztikai Központ Tel.: 224-5445. Kicsit drága 25-27E ft, de szerintem a Te esetedben nagyon is megéri, az hogy ne aggódd halálra magad és az eredmény is megvan 4-5 nap alatt. Ennek fényében már az AFP vizsgálatra röhögve mész el, mert már tudni fogod, hogy jók az eredményeid.

Remélem tudtam segíteni és légyszives értesíts, hogy mi a helyzet, mert nagyon érdekel. Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!! drukk, drukk, drukk és csak légy +++++++++++++++++++

JudyKép
Örülök, hogy minden okés Kép a kismanókkal, ez a lényeg. A futószalag tényleg sok helyen működik, de pont ezért járunk magánba is a dokihoz nem??? KépKépKépKépKép Ott majd kimozizhatod magad és talán a nemük is meglesz.

Üdv,
MJ-Móni
17+3
mj__móni

Sziasztok!

Mi is megjártuk szombaton a Praxist, kislányunk lesz Kép
Nálunk Apa várta jobban, hogy kislány legyen, így teljesen meghatódva bámulta a képernyőt, meg itthon a felvételt. Kép Természetesen rögtön el kellett mennünk a Corába a baba-mama hetekre lányos cuccokat venni, alig bírtam leállítani. Kép
Meg elmentem az Ázsiába, ott mondjuk nekem vettünk "eldobható" hálóinget, pizsamát, mert én pizshívő vagyok, de ki tudja, melyik lesz jó.
A neveket most próbáljuk eldönteni, én Rékát szerettem volna, Apa meg Kingát, vagy Viktóriát, most szavaztatjuk a családot. Kép
Kép még nincs, meg kellene a DVD-t inzultálni, de ma még nem hiszem, hogy lesz időm.
Sajna a baba faros, a köldökgyűrűnél volt a feje, így elég nehéz volt jó képeket csinálni róla, de nagyon édes. Kép Mindene rendben van, most 545 g (23+4 volt aznap).
Pénteken a dokim is nézegette, akkor nagyon aktív volt (egész múlt héten nagyon aktív volt, kapott is oklevelet, hogy a gyakorlati vizsgafeladatoknak maradéktalanul eleget tett Kép)
Bezzeg a praxisban elaludt, a 2D-sen még csuklott, meg integetett, de mire váltottunk, adigra szépen elaltatta magát, de apájának a kezére reagált szépen, egész meg voltam hatva Kép Nagyokat ásított válaszképpen, meg kiboxolt, hogy hagyjuk végre aludni... (hozzá tartozik, hogy majdnem nem értünk oda, volt stressz előtte rendesen, és szerintem elfáradt. mert persze mikor meg tönkre az autó? Persze, hogy akkor. Meg tudta csinálni a párom, de elég húzós volt az odaút, hoyg ne késsünk el)

Nah, eldugulok, visszatemetkezem a traumatológia és a sportsebészet világába Kép (Már csak 2 nap...)

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Helló Lányok!
Na most meg "olyanom van", hogy a múlt héten 3-4 reggel arra ébredtem, hogy baromira begörcsöl a lábszáramba valami. ( gondolom egy izom) egyik reggel a jobb- másik reggel a bal. ez megismétlődött kb 4X. szombaton baromira fájt, kb 40-50 másodperc az egész. És szombaton egész nap, sőt még tegnap is olyan volt, mintha ott izomlázam lenne. Nektek volt már ilyen? mi a fenétől van ez? és veszélyes lehet szerintetek?
Ja és a vérnyomásom elég jó,és mégis olyan pirosak a szemeim. Igaz most alig aludtam! Majd írjon már aki "rám" ér egy kicsit!
Köszi
Fejeske
fejeske

MelKép
Biztos, hogy Budakalászi vagy? Nagyon emlékeztetsz egy törökbálinti csajra Kép
Üdv,
Móni
mj__móni

Fejeske: Magnéziumhiány a lábikragörcs! Vegyél valami magnéziumot(Magnerot, MagneB6, stb...)

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Fejeske
Sajna ez ezzel jár. Szedjed a magnéziumot! Az segít, de minél inkább benne leszel a "korban" annál inkább jelentkeznek ezek a fránya lábgörcsök.

Emlékszem milyen kellemes volt éjjel 8 hónapos hatalmass hassal felpattanni az ágyból és ellenfeszíteni a lábamnak, hogy kimenjen belőle a görcs. Fúúúú ezen mellékhatását a terhességnek különben teljesen elfelejtettem. Köszi az emlékeztetőt KépKépKépKép
Móni
mj__móni

OxygénKép
Gratula a kislányhoz KépKépKép
Majd ha lesznek képek kérünk belőlük. Annyi kis kukis képet láttam már, puncis még nem volt felrakva ahol egyértelműen látszott KépKépKép
Üdv,
Móni
mj__móni

Mel,

tényleg menj el vagy az Istenhegyi útra vagy a Rózsakertben is van egy hely ahol csinálják ezt a quarter tesztet és az UH-t. nagyon jó fej volt velem a doki és ott aztán tényleg minden kiderül. Viszont siess, mert most kell elvégezi, egy nap alatt meg van az eredmény nem olcsó, de baromi jó. Be kell jelentkezni én az interneten kerestem rá Rózsakert Medical Center valahogy igy hivják. Sajna a pontos számot nem tudom. De érdemes. Vért vesznek és UH-t csinálnak. Nekem nagyon bejött... Nekem magas AFP miatt kellett mennem ésminden rendben volt.

Ne aggódj, az rosszat tesz, nekem is a sok aggódás miatt lettek görcseim, ami miatt most feküdnöm kéne. Elvileg... Szóval .. Ó közben megtaláltam a számot: 06 1 391 59 03. Itt be tudsz jelentkezni. Ne késlekedj, mert azt hiszem ez a vér, csak a 12. héten vehető le és úgy 90 százalékos biztonsággal adja az eredményt, plusz az UH és akkor már meg is nyugodhatsz.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Móni, Johanna, kösz a tanácsot, de nem tudom most menjek-e el erre a vizsgálatra. Két hét múlva megyek a dokimhoz vissza, hogy újra megmérje. Remélem nem lesz semmi baj, de ha mégis akkor tuti elmegyek. Akkor leszek 13 hetes.

De Johanna, ha te az AFP miatt mentél, akkor talán még ráérek később is, nem? Bízom a dokimban, biztos szólni fog, ha mennem kellene kivizsgáltatni. És bízom a babámban is persze...

Móni, tuti budakalászi vagyokKép
mel

Oxigén, Mj-Móni!
Köszi a segítséget! És ezt a magnéziumot csak úgy szedhetem saját "kútfőből", vagy meg kell kérdezni vkit! igaz szerdán megyek a dokihoz addig majdcsak kibirom! Szóval akkor másnak is volt már ilyen klassz ébredése?? Nem mintha örülnék neki, csak kicsit megnyugtat. Akkor most kívánok nektek lábikragörcs nélküli további kellemes terhességet.
Fejeske
fejeske

Sziasztok!

Ez a rohadt MAtáv-internet... Az előbb egy csomót írtam, és elszállt )látszik, ez nem a munkahelyi net, ott még ilyen nem volt. Most nincs lelkierőm újraírni egyesével mindent, mindjárt fölrobbanok!!!

Oxigén! Kép

Gratula a Lánykához!

Judyt!

Örülök, hogy a Picikéid jól vannak! Kép

Hanee, Drika!

Én is szoktam aggódni a Babamozgás-nemmozgás miatt, épp este utoljára, de azóta nagyon aktív! Rendes gyerek, nem hagyja, hogy kétségek között legyen az anyukája. Kép
Remélem hamarosan Nektek is óriási rúgásokkal jelzi a Babátok, hogy minden ok! Kép

Mel!
Sztem is menj el vizsgálatra, hogy megnyugtassanak! Szorítok Nektek! Kép

Timi!

Megijedtem az esésed sztoriját olvasva, amig nem értem a végére, hogy nem volt szerencsére nagy esés!
Vigyázz Magatokra! Kép

Ma voltam dokinál, minden ok, leszámítva, h. hattttalmas viszerek lettek a combomon belül, és még a szeméremajkaimon is (na erre nem számítottam), ami nagyon érzékeny. Kaptam rá bogyót, de sajna elmúlni nem fog... Kép

Puszi Mindenkinek!

Viki(19+0)
vikó

MelKép
Örülök, hogy azért nem aggódsz annyira.

Nem véletlen, hogy a tarkóredőt a 11-12.héten mérik, ugyanis ekkor ad megfelelő értéket, bár biztos van rá valami protokoll, hogy mennyi lehet az értéke 13-14 hetesen.

Majd ird meg mi a helyzet és addig is nem maradsz velünk dumcsizni?

VikiKép
Sajnálom a viszereket, durva lehet KépKépKép. Nem mondta a doki, hogy tudsz e szülni normális úton igy vagy császár lesz belőle? Bár lehet, hogy erről még korai beszélni, meg attól függ milyen állapotban lesznek a viszerek szülésre. Ha nem is múlik el a tünetek enyhülhetnek és biztosan jobb leszKép.

Képzeljétek, a pénteki genetikai UH-mat sikerült most szerdára áttenni, mert pénteken van egy tárgyalásom és nem kellene lemaradnom róla! Fúúúú de várom már, mármint az UH-t!

Ez az utolsó komoly genetikai megmérettetés az AFP után és utána mostmár tényleg hátradőlök és csak a terhesség mindennapos örömeivel-kinlódásaival fogok foglalkozni.
Pusszancs,
MJ-Móni
17+3
mj__móni

Na, az elobb nekem sem ment el amit irtam.... Kép

Most akkor roviden:

Fejeske,
Egyel banant. En is azt csinalom. Nem akarok meg magneziumot is szedni a terhesvitamin, folsav, kalcium es vas melle. Napi egy banan, abban is van magnezium. Kép

Mel,
En a helyedben mindenkepp megcsinaltatnam a negyes tesztet. Ha aggodsz, akkor az a legbistosabb modja a down kor kiszuresenek. Az afp szures onmagaban nem er semmit, annak az erteket sokminden mas is befolyasolja.

Most megint melo....Kép

KépKép
KépKép
pizzamama

És mit szólnátok, ha most pénteken, pont a 12. héten elmennék egy 4D-s uh-ra? Van értelme?
mel

MelKép
Szerintem mindenképpen van értelme. Ajánlják is a honlapokon 12. heti szűrést. Mondd el a diagnózist és nézesd meg az orrcsontját is.
Üdv,
MJ-Móni
17+3
mj__móni

Sziasztok!
Gratula a sok jó eredményhezKépKépKép!

Judyt!
Én már olyan kíváncsi vagyok az ikreitek neméreKép. Gondolom ti isKép!

Lara!
Az én dokim Dr. Tóth Ferenc. Már Eszterke is nála született. Uh-on találkozhattál vele, ha a te orvosod nem csinál uh-ot.

Mel!
Sajnálom, h. ennyit aggódsz! Jó lenne, ha gyorsan a végére tudnál járni ennek az egésznek! Szorítok neked, h. minden rendben legyen!!! A 4D-s uh is ad olyan pontos eredményt, mint a másik (4-es) vizsgálat? Én a pontosabbat választanám.

Viki!
Fájnak is a viszerek? Szülés után műteni kell? Remélem, h. a legjobbat hozzátok majd ki a dologból!!!

Pipocska, hol vagy?

Pusszancs: Márti
csmarti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: