A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Rokica, Rita,
akkor holnap reggel 9 körül keressük egymást a börzén!!!!

Rokica,
kiságy témában: nekem olyan kombiágyam van, mint amiről beszélsz, azzal a különbséggel, hogy három fokozatban állítható a magasság, és Bnece 2,5 éves korában az egyik oldal rácsát (egy az egyben) kivettük, így egy nagyon hangulatos kuckója lett. Azóta szétszedtem és a pelenkázórészből két (földön álló)polc lett a szobájában. Mostanában készülünk újra összerakniKép Tehát bátran vegyél ilyet, csak nézd meg, hogy jó minőségű anyagból legyen (lehetőleg ne pozdorjából!!!).

Mircimama (ja, a jégkék kabáton még egy meggypiros thermo sál is lesz Kép )
mircimama

Fejeske Kép
Igazából azért is érdekelt, mert aki eddig Pesten volt a Praxisban, az mind el volt ájulva az élménytől, és a te hozzászólásodból meg azt vettem le, hogy annyira nem volt nagy élmény.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Újonc vagyok itt. :-)
17. hét.
Mindenkinek jó kismamáskodást!
:-))
juditagria
Budapest XIV. kerület

FejeskeKép
Van egy olyan érzésem, hogy átvertek a 4D-vel, ha valóban csak fekete fehér volt. Ezen akadt meg a figyelmem rögtön!

Figyusz, itt a babanet főoldalán van a bal oldali menüsorban rögtön a DM-es baba után, vannak uh-s képek és még mozognak is!!! Meg lehet nézni őket. Na ilyen az amilyet a Praxisban Győrfi doki csinál. Neked ilyen volt? Ha igen, akkor pedig sajnálom, hogy nem volt olyan nagy élmény.

Puszi,
MJ-MÓni
17+0
mj__móni

Minyu! Mj--móni!
Nem tudom! Amíg a szerveit nézegette fekete, fehér volt minden. Az arcánál váltott át arra az arnybarnás színre, és néhány másodpercig lehetett látni a kis fejecskéjét, amiről a képet is csinálta. Az is olyan mint itt a neten amiket nézegettem. De a kis testéről, és szerveiről csak fekete-fehér "bemutatás" történt. De előtte amit a kecskeméti csaj mutatott, az is fekete-fehér volt. Most gondoljátok, hogy ennyi pénzért még át is vágtak?? Mert akkor nem hagyon annyiban az tuti!
Szóval nálatok a kis teste is, meg minden rögtön olyan szép kis barnás??? Mert akkor rögtön elájulok! az biztos!
lécci írjátok már meg!
Mj-móni, itt nem találom azokat a képeket amiket mondasz, de már a neten mindent megnéztem.
Üdv.
Fejeske 23+0
fejeske

Fejeske !

Én is most voltam 4D-n akkor voltam a 21. hétben. Hajni20 az albumom nézd meg légyszi...

Hajni22+3
Vendég

Hajni20!
Bocs, de sík ideg lettem. Hogy jutok el az albumodra???
Fejeske 23+0
fejeske

Vendég

Rokica,névügyben ajánlom a www.magyarorszag.hu-t, ügyintéző, ügyleírások, ott van bővebben a névadási lehetőségekről.

ahogy én értelmezem,( bár ez nem biztos jó ), ahhoz, hogy az apát beleírják az anyakönyvi kivonatba magaddal kell vinned az apasági nyilatkozatot, de kérheted, hogy a gyerek a te nevedet kapja.

KépKép
vikka

Fejeske:

Nekem ilyen képeim lettek. Én meg voltam elégedve. Mindent megnéztünk, még a kis lábujjait is láttuk 4D-ben. Kép Meg a kukiját is. Kép)
Neked nem ilyen volt?

Hajni 22+3
Vendég

Hajni20!
Na helló! megnéztem a kisfiadat. Az enyémnek is láttuk a kukiját,meg mindenét de csak akkor volt izgi, mikor egy pár mp-re mutatta az arcát, mert addig olyan volt mint egy hagyományos Uh. Amúgy én már a 18 hetesen láttam a lábujjait, meg a kezén is az ujjacskákat, az orvosom mindent rendben talált, de azt mondta, nagy élmény egy ilyen 4D, és nem árt ha másik doki is lát. Ezért mentem el, de azt hittem, hogy teljesen "szines" lesz. De már másoktól is hallottam, hogy nem tetszett nekik! Lehet, hogy rossz helyre mentünk??
Pedig a doki nagyon "éltette" magát! ráadásul az én dokim ismeri, és azt mondta nagyon jó szakember.
Lényeg, hogy rendbe van a picikém, és szép is!
De most olyan idegbe jöttem, hogy még a hasam is megfájdult.
Na pussz!
F.
fejeske

Fejeske:
remélem tudtam segíteni.

Na elköszönök lányok, mindenkinek kellemes 7végét és jó pihit.
Férjem ma elutazott és csak vasárnap jön haza, kicsit depi vagyok. Kép(
Hétfőn jövök.

Sziasztok

Hajni 22+3+ Marcika
Vendég

Gömbölyű!
Itt vagyok én, csak Petra miatt nem tudok egész nap a gép előtt ülni! Kép
Szóval: igen, első baba volt, igaz nem nagy (2,7), de én is kicsi, vékony vagyok, úgyhogy hozzám képest teljesen normál méret Kép. Sztem olyan 34. hét körül érdemes elkezdeni inni a teát, és nem, nem lesz semmi baj, akkor sem ha esetleg császár lenne, de miért lenne az! A homeos bogyókat nem felejtem el, mindjárt vissza is nézek a másik topikba.

Börze:
Nem tudom, aki volt már, hogy van vele, de nekem ez a BNV-s börze csalódás volt! Rengeteg asztal, ráhányva kupacban a ruhák és tessék válogass. Én sajna nem vagyok az a típus, akinek ügyes keze, szeme van a turkáláshoz Kép. Sokkal jobban szeretem a kis helyi börzéket, ahol jobban áttekinthető a kínálat, pl a Fehérvári úti Művházba szoktam elmenni, ott még méret szerint is külön vannak válogatva.

De a házi börze tök jó ötlet! Nekem rengeteg olyan kislányruhám van, ami baromi édes, van olyan is ami alig volt Petrán, és azért egyik-másikat nem adnám rá fiúra. Úgyhogy sajnálom, hogy maradnak a szekrény mélyén. Persze lehet, hogy lesz még a családban kislány, a tesóinknál (bár az még mindkét oldalon több év), meg talán nálunk is, de az még olyan messze van. Szóval én szívesen cserélgetnék kislányruhákat fiúcskásra Kép!

Bogárka (20)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fejeske
Fúúúúú, sajnálom, hogy felhúztalak, de a 4D lényege az az aranybarnás szín, amúgy ha nem vált át az csak 2 dimenzió.

Szerintem elég "szemét" módon viselkedett a doki, hogy csak az arcocskáját mutatta néhány pillanatig, mert a 4 D lényege valóban a barnás szín és nem a fekete fehér. És te ugye a 4D-ért fizetsz! Fekete-fehéret bármelyik rendelőintézet tud csinálni!

Különben ott találod meg, hogy beütöd
www.babanet.hu csak ennyit és bocs, szemből a jobb oldalon van egy nagy világoskék körben egy baba és az alatt rögötn UH-s képek! Itt a link: https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=foto

De figyusz, mostmár mindegy! Maximum a gép üzemeltetőjének, tulajának tudsz irni valamiféle panaszlevelet, egy rosszalló e-milt vagy ilyesmit és követelheted vissza a pénzed egy részét.

Puszi,
MJ-Móni
17+0
mj__móni

Sziasztok Lanyok!

Csak gondltam bekoszonok, hogy megvagyunk. Lilibaba (tuti kislany es mar bitos hogy Lili lesz a neve) nagyon jol van. rengeteget ugrandozik. Kis elevenke.
En szarul vagyok, tul sok a munka, influenzas is lettem, es raadasula a parommal 5 napot vegigveszekedtunk. Minden nagyon osszejott. Fel is mondtam szerdan, de a fonok nem engedte. Azt mondta, gondolkozzak meg egy par napot, ha tenyleg menni akarok, akkor majd mehetek, de ok szeretnek ha meg maradnek harom hetet. Nagyon tele a faxom mar mindennel. Legszivesebben hazamennek, se telefon, se e-mail, semmi. CSak Poochina es en. Jaaaaj!!! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek,
Pmama& Poochina

KépKép
KépKép
pizzamama

Gömbölyű!
Másolom:
"tágulást segíti: cimicifuga és caulophyllum 5CH homeopátiás bogyók, fél óránként felváltva a két szerből 5 golyócska"

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Gömbölyű,
köszi a nyugtatást. Kép (Nem tudom, hol kell smiley-t csinálni). Azért jó lenne, ha még kb. 4 hétig nem nagyon nőne a pocakom. A főnököm kinn van Angliában - angol nyelvtanfolyamon - majd csak március első hetében jön haza. Jobban szeretném bejelenteni neki, mintsem hogy rögtön meglássa rajtam. Úgyhogy itt a munkahelyemen nem nagyon lehetek nagyra a dologgal, hiszen titkolom egyenlőre. Szerintem az a fair, ha a főnök tudja meg először.

Különben a 4D ultrahangra melyik héttől érdemes menni? Éa most akkor megéri vagy nem?

Engem nem hívott be a dokim ezen a héten (12-ik, amikoris a nyakiredő vastagságot ellenőrzik). Majd csak febr. 14-én megyek, az meg már a 14-ik hét. Vérből is meg lehet állapítani, hogy van e genetika gond a kicsivel?

Sygnum,
igazad van, sokkal jobb, ha nem azt kell leírni, hogy itt fáj, meg ott fáj. Örülök is, hogy nincs semmi gond. Csak picit furcsálom, hogy igazándiból nem érzek semmit. És mivel ez a első terhességem, teljesen tapasztalatlan vagyok, hogy mit is kellene érezni.

Juditagria,
szia , én is új vagyok - a mai nap jelentkeztem be először. Írj egy kicsit többet magadról.

Csajok, nagyon jó hétvégét mindenkinek.
Kati (alias Batalin)
batalin

Kendősök!
Továbbra is tartom a március 29-i ajánlatomat, mármint hogy akkorra megbeszélném a csajjal, hogy csak nekünk tartson egy tanfolyamot. De ahhoz tudnom kellene, hogy valóban vagyunk-e hatan!

Giggancs!
Reggel óta nem válaszolsz, nekem meg lépnem kell hamarosan. Akkor inkább maradjunk abban, hogy 12.10-re odajössz. Ha tudod, hozzd el őket, talán az lenne a legjobb, de majd meglátod. Bár a legjobb az lenne, ha jógára is tudnál jönni.

Johanna, Vikka
eltűntetek, jöttök holnap?

Pizzamama!
Látom, fekete felhők vannak feletted. Pároddal békülj ki (ha még nem tetted), rá számíthatsz a legjobban. A munkát meg hagyd a francba, annyit nem ér, hogy felhúzd magad rajta. A "hagyd a francbát" úgy értem, hogy ne feltétlenül mondj fel, csak dolgozgass, nyugiban, a saját tempódban.
Én is érzem magamon, hogy engedek lefele, de azért nem adom fel. Kitartás, nemsokára úgyis itthon leszel, és akkor már csak Lilire koncentrálhatsz!Kép

Üdv mindenkinek és jó hétvégét
Gem
17+6
gemini

Gem!

Engem is érdekelne a kendőkötözés, nem tudom, hány órára akartátok rakni, de nekem jobb lenne egy hétvége. Munkanapon csak fél 5 után tudnék bárhova menni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Giggancs,
beszéltem a párommal, vasárnap délelőtt meg tudnánk nézni, ha nektek is jó. Szombat este felhívhatlak?
Lara

Lara

KépKép
lara77

FejeskeKép

Én az őszi babásokhoz írogatok,de benneteket is olvaslakKép

Te Kecskeméten a Dr Nemes Andrásnál voltál 4-D uh-n??? (Fráter GY. u 17)

Mert amit írtál ,az nem túl bíztatóKép
Én is oda vagyok bejelenkezve febr.8-raKép

Csilla
csillam

Gem,

itt vagyok. Nekem jó a március 29. Majd úgy csinálom Kép. És megyek jógára, alig várom!

vikka
22+4

KépKép
vikka

Sziasztok!

Olvaslak ám Titeket minden nap, de mire a végére jutok már nincs lelkierőm és időm se írni.

Pipocska,
Beírnál engem is a táblázatba (már én is bent voltam, de kimaradtam)! Köszi
Hóvirág, Reni, 29 év, 23+2, 2005.06.09., 2., lány, Noémi, Schöpf-Mérei Ágost K., Milán 2003.

Hétfőn megyek orvoshoz. Most nem lesz UH csak kb. 3-4 hét múlva. Már én is nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet és mekkora.

Üdv. mindenkinek
Hóvirág
23+2
Hovirág

Lara!

Vasárnap délelött csak fél tizig vagyunk itthon, mert megyünk az UJ NAGYIHOZ. De délután itthon vagyunk, ha jó nektek vagy esetleg szombat délután.
Persze, hogy csatlakozhatsz hozzánk, mindenkit szeretettel fogadunk!Kép Gondolom beszélhetek a többiek nevében is. Hol fogsz szülni, mikora vagy kiirva, tudod már hogy mi van a babád lába között?

Giggancs (20+5)
giggancs

Gemini!

Itt vagy még?

Giggancs
giggancs

Batalin!

Ha 4D-re akarsz menni, és az a kérdés, hogy mikor érdemes, akkor az én véleményem az, hogy ha alapvetően nincs gond a terhességeddel, jó dokid van, mindent megnéz amit kell, bízol benne, akkor a 24-25 hét után érdemes. De akár várhatsz a 30. hétig is. Akkor már nagyon aranyos babaformájúak, kicsit ducik is már. Tehát ha csak a kíváncsiság hajt, és az élmény, akkor szerintem ekkor érdemes.
Ha viszont aggódsz, orvosod esetleg javasolja, hogy más is nézze meg, vagy valami betegségre utaló jel van, akkor minnél előbb. Ekkor nem a mozi az igazán lényeg, hanem az, hogy nagyon jól vizsgálják meg.

Akiren
(24+1)
akiren

Pipocska!

Nagyon várjuk már a 4D-s fiúcskát Kép Mutasd be nekünk minél előbb Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Giggancs,
nekem akár a szombat, akár a vasárnap du jó lenne, de a párom sajna akkor pont nincs itthon. Talán még a szombat du megoldható, de nem biztos. Ha máshogy nem, akkor jövő hétre halasztjuk, oké?

Ma vagyok 13+3, aug. 11-re vagyok kiírva, de a legutóbbi uh aug. 5-ét jósolt. Azt még nem tudjuk, hogy fiú vagy kislány, de mivel lombikos baba, nagyobb az esélyünk a fiúra. De tök mindegy, csak egészséges legyen. A kútvölgyiben fogok szülni, nagyon tetszett a kórház, egy barátnőm ajánlotta a dokit.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara!

Jol van! Maradjunk abban, hogy holnap ha a Geminivel végeztemKép, akkor jelentkezem és megbeszéljük. Oké?
Most már megyek lassan aludni, ugy hogy holnap beszélünk 12 után valamikor. Mindenröl!KépKép

Jo éjszakát mindenkinek!

Giggancs (20+5)
giggancs

Fejeske! Tényleg szomorú, amit írtál. Az még oké, hogy ő először 2D-ben végignézi a babát, de Neked 4D-ben kellett volna végigmutogatni! A videonak is így van értelme. Sajnos nem tudtam, hogy ilyenek ott. Én csak a kórházban szaladtam át egyszer a kolleganőmmel 4D-re a Tankó dr-hoz (neki rendszeresen oda kellett mennie, mert nem volt jó a nyaki redő se, az AFP se, meg aztán a placenta is túl korán megérett, hozzáteszem makkegészséges kislánya született!), de ő így csinálta (video nélkül, nem "magánban" volt). Sajnálom, ami történt! Írok Neked egy e-mailt is.

Pizzamama! Csatlakozok Geminihez. Pároddal békülj ki, menjetek el vacsizni, moziba ... Most főleg nem szabad veszekedni. A munka meg nem fontos, azt csináld, ami Neked jó! Kitartás!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok Lányok!

Az előbb írtam egy csomót és elfagyott a böngészőm.. párom agyba főbe dícsérte, hogy ez milyen jó.. hát az előzővel soha nem volt ilyen probléma, ez meg állandóan elfagy Kép Kép Kép Kép

Egyszerűen nincs kedvem újra válaszolni mindenre, ez annyira elkeserítő, most hisztizek..

A császáros témát jól kiveséztétek Kép Mostmár én is képben vagyok teljesen a dologgal kapcsolatban..

Érdekes, hogy a terhességem tele van meglepetésekkel.. mások számára! Kép Kép
Először a főnökömnek beadagoltam, hogy terhes vagyok, aztán most az orvosom jön, hogy császár lesz, aztán a főnököm megint, hogy hamarabb lelépek.. úgy örülnek az ilyen híreknek! Kép Kép

Hízás:
Én most vettem észre, hogy kb. egy hónapja nem hízok egy dekát sem szinte (najó dekákat biztos, de kilókat közel sem).. szerintetek ez normális? Azért hétfőn asszem elmondom a dokimnak.. pedig eszek én, csak hát nem olyan borzalmasan sokat.. nem is kívánok nagyon sokat enni, viszont gyümölcsöt sokszor eszek..

Szoptatás:
Sajnos nekem nem sok tapasztalatom van belőle, még hallomásból sem, mivel a családunkban unokatesóm az első, aki normálisan tud szoptatni.. anyunak egy csepp teje sem volt az előtejen kívül (kb. két hétig szoptam).. remélem, nekem ennél több lesz..
Én kaptam egy Pesztronka elektromos mellszívót, amihez tartozik egy orrszívó rész is.. örülök neki, de nem tudom, hogy fog-e kelleni Kép Azért majd veszek egy csomag ilyen zacsit, amiben el lehet fagyasztani a tejcsit Kép Max eladom ha nem kell.. Kép

Betsy:
A 14 kiló hizás az nem sok egy picit? Nem kötekedésképp írom, de a normálisnak az egész terhességre nézve ennyit tartanak általában.. hányadik hétnél is jársz?

Oxigen:
Nem a csigolyám beteg, hanem a porckorongom. A masszírozással csak az izmokat tudnák ellazítani, de arra vannak jobb módszereink is (bizonyos gyógytorna gyakorlatok két perc alatt ellazítják az egészet), a kisugárzó fájdalmat nem, vagy csak kevéssé tudnák enyhíteni.. a probléma alapvetően inkább az, hogy a porckorong maga szét van nyomódva és a statikus terhelésre nyomja az ideget.. ha nem terhelem (tehát fekszem), akkor nem nyomja.. szerencsére még nem súlyos, de tényleg pihennem kell, hogy ez így is maradjon Kép

Johanna:
A párnát rettentően megköszönném, ha esetleg meg tudnád venni nekem! Én a Hadak útján lakom most, szóval én is elég közel a kórházhoz.. ha gondolod megbeszélhetnénk, hogy összefutunk valamikor valahol a környéken (akár nálunk).. hmm? Kép

Kati!
Üvözöllek köztünk! Az tök jó, ha nem érzel semmit, irigyellek érte Kép

Rókica:
A BNV az a Budapesti Nagy Vásár és a BNV-n szokott lenni Kép Az ott van a izénél.. a ott... szóval én autóval odatalálok Kép De nehéz lesz igy.. hátha valaki más elmondja Kép
Ha nem viszed az apasági kivonatot a kórházba, akkor annyi történik, hogy az anyakönyvi kivonatba nem kerül bele.. én úgy tudom.. de nem biztos.. Az apasági nyilatkozatot egyébként a szülés előtti 60 napon belül kell beszerezni! Ezt azért jó ha tudjátok Kép Nekünk is kelleni fog ;)

Fejeske:
Nem átvágtak szerintem, csak te egy olyan helyen voltál, ahol nem igazi 4D-s gépet használtak, hanem egy olyan UH-s készüléket, aminek a fotóit softwaresen átdolgozzák 3D-be.. ez nem nagy baj, csak nem teljesen olyan, mint ami a Praxisban van. Ott eredeti 4D-s készülék van: Ezt biztos forrásból tudom.

Pizzamama!
Örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtél hiányozni! Ne idegeskedj, az nem jó a babának! Min vesztetek össze pároddal? Ha a mi babánk kislány, ő is Lili lesz Kép Kép

Gemini:
Engem is érdekelne a március 29! Csak kendőt kéne szereznem Kép Viszont újonnan elég drága, nem? Vagy tudtok egy helyet, ahol olcsóbban lehet kapni? (vagy már irtátok, csak lemaradtam valamiről? Kép )

Én néha aggódom mostanában, mert az utóbbi napokban nem nagyon éreztem mozogni a babát Kép
Bár gondolom ez a 18. hétben teljesen normális, és eddig sem éreztem soha erősen még.. lehet, hogy csak most fog majd beindulni és szünetet tart, hogy erőt gyűjtsön? Kép

hanee (18+2)
hanee

Lányok!

Most értünk haza nemrég. Egész nap szaladgáltunk.
Nekem nagyon jó élmény volt a Praxis. Képeket felrakom, és holnap ígérem, hogy mindenkinek válaszolok, és mindent leírok részletesen.
Puszi mindenkinek.
Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok LÁnyok!

Pipocska: Fantasztikusak a fotók! Gratulálok a csemetéhez Kép Hogy viselkedett közben? Mennyi ideig tartott a mozizás? mosolygott? Integetett? Kép Már én is várom, hogy mehessek majd mozizni, de még várunk vele a 24-26. hétig.. én akkor szeretnék menni Kép Végül is már nincs olyan nagyon messze! Kép

Lányok!

Megoldódott a hordozókendős problémám, szereztem Kép Úgy néz ki, jövő hétre lesz.. szóval újfent jelzem, hogy a márciusi hordozókendős tanulásos dolog érdekel! És nekem bármilyen időpont megfelelő.

Ha esetleg Judyt olvas most, vagy valamikor, találtam egy ilyet:

"Feladó: buzas@abagil.hu, ideje: 2005-01-10 17:27:08, Eladó ikrektõl babakocsi, autósülés-hordozó, légzésfigyelõ. Részleteket emilben küldök. Andi"

Esetleg hátha.. Kép

Most ugyanis én apróhirdetéseket nézegetek, hogy találok-e valami jót Kép

hanee & Kiskrampusz (18+3)
hanee

hanee

Sziasztok!

A fonok lelepett mert az is influenzas, ugyhogy most galad modon itt ucsorgok, de a munkahoz hozza sem nyulok. Azt hiszem megrendeltem az osszes babaruhat, amire szuksegunk lesz. Kép www.annegeddes.com Mindenkinek csak ajanlani tudom es szallitanak Magayrorszagra is. Kép Most irok ide, aztan nezelodok meg mindenfelet. A hordozokendo engem is nagyon erdekel, mert ha Poochina olyan lesz mint en, akkor nem lehet egy tapodtat sem megtenni majd nelkule. Kép Istenkem, es mondja nekem ezek utan azt valaki, hogy a vasarlas nem gyogyito hatasu, minden bajom elfelejtettem mar. Meg az sem erdekel jelen pillanatban hogy a Leigh (apaja) mit csinal. (Ja, mert meg mindig veszekszunk egy kicsit.)

Gem,
Koszi a biztato szavakat. Azt hiszem azzal, hogy megint Poochinaval es az otthoni dolgokkal foglalkozom, tenyleg jot tesz, de meg mindig nagyon ugy erzem, hogy felmondas lesz a vege...Kép

Pipocska,
Szuperek a kepek!! Igazan nagyon jok!! Gondolom mekkora elmeny lehetett!! Mar en is varom!!!

Hanee,
Hat akkor lesznek Lili babak szep szammal. Kép Liliana lesz a teljes neve, es valoszinu apaja miatt Lilly lesz foleg a kisasszony. Mit ne mondjak, orulok, hogy vegre tulvagyunk a nagy "nevcsatan". Fel kellett adnom egy jopar remek nevet, de en ezt is nagyon szeretem. Kép Apajaval meg hat a jovon veszekszunk. Ki mit akar csinalni, hol akar elni, stb. Apaja hazament angliaba es most a fenykepezessel foglalkozik (meg a motorjat buzeralja). A fenykepezesnek orulok, mert ez elete alma es nagyon ugyes. Valami yachtos magazin most meg is vette a kepeit, szoval alakulnak a dolgok, DE en nem akarok angliaban elni es o ezt nagyon jol tudja. Eddig ugy volt, hogy jon velunk Magyarorszagra es januarig otthon leszunk, utana meg majd oda megyunk lakni, ahova en visszamegyek dolgozni (egyiptom, houston, malaysia, valamelyik). Most a makvirag nem biztos benne hogy ez igy jo otlet, mert a fenykepezes, stb. Pedig eddig pont ez volt jo ebben az eletmodban, hogy sok helyre olcson lehetett utazni mert sok hely kozelebb van es rovidebb a repulout. Na a lenyeg az hogy most nem tudjuk eppen hogy mi a helyzet. En mondtam neki, hogy azt szeretnem ha visszajonne a biztonsagi szakmaba legalabb januarig es akkor utana majd eldontjuk. Arra merget vehet, hogy en Magyarorszagon leszek, ha o nem akar "apasagi gyesen" lenni, megertem, de akkor inkabb csinalja az eredeti szakmajat es utan akkor koncentralhat teljesen a fenykepezesre. Ugyhogy most eppen azon megy a vita hogy ki hol es hogy akar elni. Szerintem egyebkent a legnagyobb baja az, hogy kijelentettem, hogy nem fogok meg hozza menni. En mar voltam egyszer ferjnel (pontosabban most fejezodik be a valasom) es eszem agaban sincs most azonnal ismet ferjhez menni. Talan majd jovore... Hat ezt most jo bo lere eresztettem, bocsi ha untatlak vele, csak kerdezted, nekem meg jol esett kiirni magambol. Kép Igy most lehet hogy banalisnak hangzik a problema, de azert 21 hetesen mar igazan orulnek neki ha nem a levegoben logna, hogy a gyermekem apja meltoztatik-e velunk jonni, vagy nekem kell pocakostul koltoznom egy orszagba, ahol nem ismerek senkit es semmit es raadasul nem is szeretem.

A hizas temahoz is szeretnek hozzaszolni. En nem tudom, hogy hany kiloval lettem terhes pontosan, mert az elso hat hetben (mielott megtudtam) volt ket het szabadsagom, ami alatt felszedtem szerintem ket kilot, de nem tudtuk lemerni, mert hat akkor meg nem igazan erdekelt, csak gyanusan kiparnazodtam. Kép Szoval 6 es 1/2 hetesen voltam eloszor dokinal es akkor voltam 61 kilo (hat nem vagyok egy Twiggy az biztos Kép ). Ez ugy nekem egesz normalisnak hangzott, csekely 10 kiloval volt tobb, mint amilyen lenni szeretnek, de mar megszoktam. Kép Aztan utana decemberben egyszer csak 63 kilo lettem. A doki nagyon dicsert, hogy ugyesek vagyunk, blablabla. Most amikor otthon voltam Magyarorszagon a vedononel 67,5 kilot mutatott a merleg. Leesett az alam, onnan amikor hazaertem gyorsan raalltama merlegre es az csak 65-ot mutatott, akkor megnyugodtam. Gondoltam a vedononel elallitodhatott a merleg. 4 kilo hizas 5 honapos terhesen szamomra teljesen elfogadhato volt, sot meg orultem is, hogy eddig egesz jol megy a dolog. Erre ket napja a dokinal ismet ra kellett allnom a merlegre es 63 kilo!!!!Nezek a dokira nagy szemekkel, hogy most akkor mi van, de o nem szolt semmit. Lehetseges ez? Lehet hogy 5 honapos terhesen mindossze 2 kilot hizzak? A tesztek szerint Poochinaval minden a legnagyobb rendben, koranak megfelelo meretu. En eszek, amit megkivanok. Kép Igaz, hogy csupa jo dolgot kivanok, mint dinnye, eper, ananasz, barack, fuge es rengeteg citrom. De nagyon sok krumplit, kaposztat, marhat es rakot is eszem. Szoval azt nem mondhatnam hogy koplalok egyaltalan. Kép Ha valaki erti ezt hogy a nagy zabalas kozepette, novekedo pocakkal hogy a fenebe "fogytam" ket kilot, az legyen sives ossza meg velem, mert en erthetetlenul allok a dolog elott... Kép

Puszi,
Pmama&Poochina

KépKép
KépKép
pizzamama

Johanna,

En is allandoan szurkalok es fajok. Nekem a doki annyit mondott "eh, lesz esz meg rosszabb is, ne foglalkozzon vele. Kép". Lassan mar meg is szoktam a dolgot, hol itt, hol ott, de mindig van valami. Tudod mit utalok a legjobban? A szekbol valo felkelest! Az allando jelleggel faj, mar van egy kidolgozott technikam hogy milyen szogbol kell hogy ne fajjon. Kép

Lanyok,
En probalom visszaolvasni a termest, de rengeteg van. Nem latoma Vandat sehol...kerlek mondjatok azt, hogy csak vak vagyok es minden rendben van vele...

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Pipocska! Nagyon aranyos a bébi! Már kész kis emberke, olyan hihetetlen.

Pizzamama! Hát ez nem könnyü kérdés, ebben tényleg valahogy döntést kell hozni, méghozzá minél elöbb. Mi tudtuk, hogy haza fogunk jönni külföldröl, mégis nagyon-nagyon sokat vitatkoztunk. Én már rég hazajöttem volna, mert már nagyon vágytam egy babára, ráadásul elötte még belefogtunk egy építkezésbe is, nem akartam, hogy a közepébe szülessen. A férfiak valahogy máshogy gondolkodnak. De szerintem is valahogy úgy kellene megoldani, ahogy Te képzeled el. A párodnak végig kellene gondolnia, hogy a munkája (szenvedélye) nem lehet sosem fontosabb, mint a párja és a gyereke. A baba jön, a munkát meg el lehet halasztani egy kicsit. Kívánom, hogy nevezöre jussatok!

Éva

Kép
sygnum

Kendösök!
Vettem ma hordozókendöt. Itthon ki is próbáltam rögtön, csak baba helyett kenyérrel. Nagyon tetszik. Én nagyobbat vettem, mint a méretem szerint szükséges lenne, de szerintem így könnyebb megkötni és összel, télen jobban beleférünk a ruhák miatt. Érdemes meggondolni. Ja igen! Az van ráírva, hogy picit összemehet! De egyébként nagyon szuper!

Pizzamama! Ha olyan oldalt találsz, ahonnan autósülést is lehet rendelni, és persze elhozzák Mo-ra légyszi írd meg. Elég drága ülést néztem ki és tudom, hogy külföldön olcsóbb, csak én eddig nem találtam olyan oldalt, ahonnan ide is szállítanak. Köszi

Kép
sygnum

Sziasztok!

Egy kis beszámoló:

Reggel egész szépen ficánkolt. Elmentünk a Westendbe, ott ittunk egy teát. Na akkor még jobban belehúzott.
Akartam venni egy colát, hogy a doki előtt 10 perccel megigyam.
Na ez az amire nem maradt időm. Gondoltam mindegy, mert úgyis olyan sokat mocorog, hogy biztos fent lesz.
Ez a másik ami ugyancsak nem jött be.
Elkezdődött a vizsgálat, Picurkó teljesen befordulva aludt.
Semmi más nem látszott, csak a kis popija, a háta, meg a tarkója.
Aztán a doki addig nyomogatta a hasamat/ ez abszolút nem fájdalmas/, hogy elkezdett jófelé fordulni, de a kis kezét a füle mellé tette behajlítva. Tehát az arcát megint nem láttuk. Megint nyomogatás. Néha egy-egy pici mozdulatát el tudta kapni a doki, és ennek eredményeképpen sikerült ez az egy-két kép.
Aztán történt valami, vagy gondolt egyet, és VÉGRE befordult teljesen középre.Kép De mire ezt megvalósította, addigra mind a két kis lábát az arca elé tornázta, de nyújtva. Onnantól aztán végképp semmi sem látszott, csak a kukaca.Kép
Egyetlen egyszer hajlította be a kis lábait. Az lett a feket-fehér kép.Kép
Annyit azonban biztosan mondhatok, hogy teljesen az apukája. A homloka, a szeme, és a nózija. És még az alkarja is ugyanolyan izmos.Kép Meg a kis válla is.
Ott nem is volt időm meghatódni, mert Laci szerint tátott szájjal néztem, hogy éppen mit csinál a kicsi. Azóta viszont sokszor visszanéztem a videót, és nagyon jó dolog. Este pedig felvittem a kis képét, amikor mentem aludni, és ő volt az utolsó amit megnéztem elalvás előtt, és ő volt az első akit megnéztem felkeléskor. Nagyon klassz.
Egyébként 700g. A hosszát még nem tudtam kisilabizálni.Kép

Nekem jó a hordozókendős tanfolyam. És a másik lánynak is aki a másik topikból jön.

Kép
Kép
pipocska

Ui:

Talán abból a szempontból a legjobb ez a több dimenziós ultrahang, mert ha csak 20 percre is, de beleláttam az ő mostani kis életébe, és ez csodálatos.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok,

Pizzamama:
Örülök, hogy leírtad, engem nem untatsz sosem, érdekes a te sztorid is, szóval csak nyugodtan írj ha jólesik Kép Jól érzem, hogy párod nem veszi eléggé komolyan a dolgokat? Nem akarok lehangoló lenni, de egy gyerek fontosabb, mint a fotós karrier éppen aktuális alakulása.. természetesen fontos az is, dehát az várhatna egy picit.. ha nem szeretnél Angliába költözni, akkor szerintem ne is menj.. főleg ne akkor, amikor barátokra és segítségre van szükséged (meg esetleg a családodra) szülés után.. jól jön pár barát ilyenkor, vagy egy nagyszülő, vagy bárki, aki tud segíteni, ha veled bármi van, vagy neked bármit el kell intézned. És ez sem önző érdek szerintem, hiszen a gyereked érdeke, hogy minden flottul menjen. Ráadásul nem biztos, hogy egy terhes nő számára ideális a költözgetés. Én tudom, nagyon sokat stresszeltem, amikor ideköltöztünk Ákossal, pedig nem ment különösebben nehezen és még csak nem is másik országról volt szó. Most így 18 hetes terhesen nem biztos, hogy bevállalnám már.. Természetesen nektek kell dűlőre jutni, de valahogy úgy érzem, hogy párod nem mutat elég engedékenységet. Viszont ha ez így van és ő ilyen, akkor sajnos nem is fog, úgyhogy valamilyen szinten neked kell jobban engedni, vagy komprimusszumot kötni.. Egy a fontos: szerintem mindenképpen a gyerek érdekeit nézd elsősorban és csak utána a tieiteket! Természetesen ez csak egy vélemény, kérlek ne vedd tolakodásnak! Kép

A hizás témához:
Minden mérleg egy picit más. Elképzelhető, hogy a te mérlegedhez képest az orvosé kevesebbet, a védőnőé pedig többet mutat! Nekem amikor 13 hetes terhes voltam, beleírta a kiskönyvbe, hogy 72 kiló vagyok, pedig csak 69-70 között mozgott éppen a súlyom az itthoni mérleg szerint (és az volt a reális, hiszen a védőnő ruhában cipőben mért, itthon pedig anélkül állok rá). A fontos az, hogy egy bizonyos mérleg szerint mennyit hízol adott időn belül. Én a mérlegem szerint most 1 kilót híztam egy hónap alatt kb.. ezt egy picit keveslem, viszont én is pont ugyanabban a helyzetben vagyok, hogy eszek rendesen, soha nem éhezek (maximum fél órán át éhes vagyok, mire kész van a kaja, de ezt nem nevezném éhezésnek), és mégsem hízok nagyon. A szakirodalmat sem szabad teljesen készpénznek venni. Valószínüleg mi, akik nem nagyon hízunk annak ellenére, hogy rendesen eszünk (én pl. fagyizni is szoktam, mert nagyon kívánom és pl. sok mézes teát iszok, és a méz sem éppen fogyókúrás dolog) sokkal jobb és egészségesebb helyzetben vagyunk, mint azok a társaink, akik eddigra már 10-12 kilót is felszedtek. Természetesen ez adottság kérdése is, de ez azt is jelenti, hogy a szervezetünk teljesen egészséges és kb. annyi súly kerül ránk, amennyivel a baba és a körülötte lévő dolgok növekszenek. Na és ne felejtsük el, hogy a nők többsége a terhesség alatt a 24.-30. hét között hízza a legtöbbet! (néha a 40%-át az egész 40 heti hízásnak). Szóval semmiről sem vagyunk lemaradva Kép Még meghízhatunk Kép Kép Kép Kép
Én egyébként örülök is neki, hogy nem vagyok nagyon hízós most (pedig egyébként hízékony vagyok nagyon!), mert a sérvemmel így talán könnyebb lesz, hogy nincs rajtam már most +10 kiló, hanem csak 4-5.
Viszont hangsúlyozom, hogy ez tényleg alkati.. szóval akik többet híznak, lehet hogy azok is mindent elkövetnek és rendesen esznek és nem esznek hízlalót.. csak ez biztos, hogy alkati kérdés is (nehogy megsértődjetek Kép)

Sygnum:
Ez nagyon tetszett, hogy kenyérrel próbáltad ki a kendőt Kép Én most valakitől használtan veszek egyet, de gondolom nincs nagy különbség az egyes méretek között, nem? Vagy van?

hanee (18+3)
hanee

Giggancs,
beszéltem a párommal, szerda este mindketten ráérünk. Neked alkalmas?
Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara!

Jó,jó! DE öszintén elég nagy gázban vagyok mert ma volt egy érdeklödö telefonon a PC iránt. Ráadásul jövö hétre van kiirva. Furi a kérdés de mennyire biztos, hogy kell? Ők valoszinüleg holnap este fele jönnének megnézni, de mondtam neki hogy még üzenek neki. Mi legyen??? Nem akarok senkit becsapni!KépKép

Giggancs (20+6)
giggancs

Hanee! Az S-es, ha jól tudom 3,6 m, az L-es meg 4m. A tájékoztatójára az van írva, hogy kb. 160 cm magasságig S-es, 170-ig M-es, 185-ig L-es és 185 fölött XL-es + "erösebb testalkatúak válasszanak a magasságuknál eggyel nagyobbat". Ha többen is hordozzák, akkor a legnagyobb családtag méretének megfelelöt kell venni. És nézd meg, hogy ne legyen kinyúlva! A Kismamában rendelhetöröl azt olvastam vmelyik fórumon, hogy kinyúlik. Nem tudom, igaz-e.

Kép
sygnum

Pipocska!

Nagyon aranyos a kis fickó Kép
A mi pindúrkánk 2 hete 575 gramm volt, akkor most már 700 gramm? Olyan jó!!! Úgy tudom normális eseteben a 28. hét végre lesz 1 kg-os. Ha 2 hetente 125 grammot hízik, akkor 700+250 gramm lesz 28. hét végére. Az meg jó Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!

Sygnum:

Ez használt ugyan, de valami német jó márkájú termék. Természetesen meg fogom nézni mielőtt elviszem, de mivel 1500 Ft-ért kapom, ez azt hiszem elég jutányos. Nálunk senki sem hatalmas, én 165 cm vagyok, és kicsit erősebb testalkatú, párom 180 körül van, viszont nagyon vékony, úgyhogy jó lesz mindkettőnknek az egyforma méret Kép De azért ezt jó tudni! Köszi Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

Pipocska!
Szuperek a képek! Kép

Pizzamama!

Remélem hamarosan sikerül dülőre jutnotok a párotokkal!

Most megyek is, Kisfiam Minimaxozni szeretne. Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Ja...

hordozókendőt én is veszek, és szeretnék elmenni arra a tanfolyamra. Ráadásul nekem közel is van, mert Kőbányán lakom. Kép

Puszi:

Viki(19+5)
vikó

Sziasztok!
Írok még mielőtt betemet a hó. Ausztriában lavinaveszély van szinte mindenhol. Salzburg mellett az autópályát is lezárták. Elég nehezen tudtam pénteken délután hazajönni. Utálom a telet!!!
Hízáshoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy a terhesség előtti testsúly, testalkat is befolyásolja, hogy mennyit tartanak normálisnak. Én alapvetően vékony vagyok, ezért nem vészes a 23. héten a 14 kg-s hízásom. Ez egyenletesen oszlk el rajtam, mindenhova híztam. A 110 kg-ról induló barátnőm viszont a 32. hétig 2 kg-t szedett fel csak, ami nála szuper eredmény.
Babuci nagyon jól érzi magát, őt nem zavarja a hideg.
Mindenkinek kitartást!
Betsy
Vendég

Sziasztok!

Valaki kérdezte tőlem, hol vettem a melltartómat. Megtaláltam a zacskót, a Sariana nevű üzletben a Westendnek a földszintjén (középső szint). Nemcsak Sariana márkájú cuccok vannak, az én melltartóm Falina. Az eladónők mindketten nagyon kedvesek voltak, kabáton keresztül besaccolták a méretemet, és segitettek egy jót választani, többet is felpróbáltam, pedig már zárás volt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!
Örülök, h. velem örültök!KépKépKépKépKépKépKép Köszi!

Hordozókendő:
2 hét múlva születik meg a keresztgyermekünk, és a szüleit egy kendővel szeretnénk meglepni. Kérdésem: hol érdemes megvenni? Használtakat érdemes nézegetni? Vannak olcsóbbak, drágábbak, különböző márkájúak? Köszi a segítséget! Ja, és automatikusan küldenek hozzá leírást?

Kedves Újak!
Üdv közöttünk! Remélem, h. jól érzitek majd magatokat a topicban!Kép

Pizzamama, Lili!
Nagyon szorítok nektek! Nem könnyű ez a helyzet!

Pipocska!
GRATULÁLOK a babucihoz! Szép munka!KépKépKép

Ikresek!
Vmikor régen írtam egy ikerbabakocsiról (Németo-ból érkezett, használt, de jó állapotban van, sötétkék és kockás), ha vkit érdekel, szívesen megkérdezem, h. meg van-e, mennyibe kerül stb.. Szóljatok nyugodtan! De értesítést inkább emilben kérek (csabatika@hotmail.com), mert előfordulhat, h. itt nem tudok mindent visszaolvasni!

Lara!
Jól láttam, h. te is kútvölgyis vagy? Én is az voltam, és remélem, h. leszek is hamarosan!Kép Mindig örülök, ha vkinek hasonló jó élményei/benyomásai vannak erről a kórházról! Ki az orvosod?

Tali:
Áll még a márc. 5-ei időpont?

Szép vasárnapot Nektek:

Márti (aki nagyon várja a tavasztKép)
csmarti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: