A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Lara!

Igen aktuális még. Gemini szombaton jön megnézni öket, igaz nem tudom pontosan melyik érdekli őt. Holnap megkérdezem tőle és utána szolok neked. Figyeld a holnapi levelezést!!Kép

Gemini!
Melyik babakocsi érdekelne pontosan? Larát is érdekelné azért kérdezem.

Giggancs (20+4)
giggancs

Sziasztok!

Andi!
Hát nálunk kicsit más a helyzet, mert Petra már 19 hónapos! Egy éves kora óta csak a bal ciciből szopik, így mikor terhes lettem (akkor volt 15 hós) már a jobb cici teljesen el is volt apadva (úgy néztem ki, mint egy zombi a felemás cicikkel, pláne mikor a bal tele volt Kép ). Fájni fájt nekem is és sajna egyre jobban Kép! És a tejmennyiség is csökkent, olyannyira, hogy mikor abbahagyta, persze nem egyik napról a másikra, hanem olyan 3 hét telt el a napi négy és a nulla között, már nem érzékeltem. Tehát nem telítődött már, nem is feszült, semmi... Sajnos fagyitejem nincs, az első időket kivéve mindig épp annyi volt, amennyit megevett, csak akkor fejtem, ha mástól kapta, mert nekem el kellett mennem.
Azért kitartás Neked, hátha még megy egy darabig, de ha nagyon fáj, vagy már alig van, akkor szerintem ne erőltesd! Aztán majd hátha szopizik újra a picivel Kép

Gömbölyű!
Én ittam málnalevél teát a 7. hónap elejétől, napi 2 bögrényit, és hogy ennek köszönhetem, vagy másnak azt nem tudom, de az első 10 perces fájástól számítva 4 és fél órán belül megszületett Petra, szóval szépen tágultam!
Szerintem érdemes inni, ártani nem árt. Meg épp most olvastam a SztImrés fórumban, hogy homeobogyókat is lehet tágulássegítésre alkalmazni, vajúdás közben. Majd esetleg átmásolom ide az infót, ha érdekel valakit.

A hordozókendős tanfolyamban én is benne lennék, bár én használtam Petrával is, de a kis füzetkéből csak egy megkötési módot tudtam alkalmazni, azzal is annyit bénultam Kép. De Petra imádta, és én is, most meg így második babánál főleg elkél majd. Pontosan mikor van?

Üdv:
Bogárka (19+6)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, ami hirtelen eszembe jutott...

Rókica: A Lehel út elején is van, a Visegrádi utcában is ban babadiszkont, turik Pesten: http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/gyerekruhaturik.htm

Mirci: A hordozókendő tanfolyam engem is érdekel majd Kép

Hanee: ebben igaza van a dokidnak (már hogy statikusan terhelődik a beteg csigolyád), de abban nem értek vele egyet, hogy nem segít benne a masszírozás, főleg, ha egyébként feküdni fog, hiszen a környéki izmok tudják segíteni a gerincet, és ha kevésbé kell terhelned a beteg csigolyádat, nem fog annyira fájni.

Ma voltam a védőnőnél, aki megdicsért, hogy széééééép naaaaagy a hasam. Most tartok 9 kilónál, 23+3 hetesen, nem is tartom soknak Kép
Holnap meg doki Kép

Ödéma: nekem is kezdődik, ajánlom a Dr. Kelen vadgesztenyés-sósborszeszes bedörzsölőjét, ami a seprűs visszértágulatra is nagyon hatásos (nálam mindenképp) Reggel felkelés előtt szoktam átgyurmákolni vele a csülkeimet, meg este fürcsi után. Jól is esik, mert hűsít is. Kép A lényeg, hogy nem szabad lefelé dörzsölni, csak bokától térd felé (a testápolókat is!)

Szép estét a mamáknak és a babáknak!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok Lányok!
Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm MINDENKINEK (ne haragudjatok, h. nem sorollak fel névszerint benneteket!) a drukkot, érdeklődést!!!KépKépKép Klassz csapat vagytok!!!KépKépKép Jó érzés az odafigyelésetek! Már túlvagyok a 3. munkanapon is. Nem rossz, sőtKép! Csak kicsit fárasztó, és egyelőre még nincs sok munkám. Most folyik a fejlesztés iránti igény felmérése, tehát még egy jó hét mire olajozottan megy majd minden. Kollégák rendesek, gyerekek lelkesek, én pedig örülök ennek.
Szövettan: csak annyit mutatott ki, h. elhalt sejtek voltak a méhemben. A vetélés okára nem derült fény. Nem is vártuk, mert szóltak előre, h. ne számítsunk rá. Semmi kóros nem maradt vissza, a méhem rendben van, újra normális nagyságú stb.. Hála Istennek! Ha visszaáll a ciklusom, akkor még 3 hónap, aztán jöhet a következő baba! Mondtam már, h. nagyon várom a tavasztKépKépKép?
Ahogy írtam, csak ritkábban tudok majd jönni, de olvaslak benneteket! Most 3 napot olvastam vissza, és úgy emlékszem, h. többnyire mindenki jól van (leszámítva a székrekedést, gerincfájdalmat; Jobbulást nektek!), szépen gyarapodik, babucik vígan lubickolnak... Örülök neki/nektek, és a továbbiakra is kívánom a legjobbakat!
Most búcsúzom, mert holnap korán kelek,
szeretettel:

Márti

Ui: Vki írta, h. volt veseköve. Légyszi jelentkezzen! Köszi!
csmarti

Rokica,
En csak most kezdtem erezni es latni, hogy no a pocakom, lassan kezdenek a nadragaim is szukosek lenni. Az etvagyam is megnott 3 napja ugras szeruen. 11-12 hetesen 59 kilot, 17-18 hetesen 60 kilot mert a vedono. Nalam ugy latszik a 4. honap vegen indult be veszesen a novekedes, illetve hizas.

Azt hallottam egy kolleganomtol, hogy minden tavasszal es osszel a BNV-n bababorze van, ahol uj es hasznalt babadolgokat lehet kapni. Tavaszit el tudjuk csipni, igy egy helyen feltetelezem szeles valasztekbol tudunk vasarolni. Talan a Cora-ban is tart meg a babahetek, ahol pl. kismama ruhat hallottam olcson, de biztos van egyeb baba cuccok.

Viko,
Szekrekedes nekem is regi problemam. Meg a terhesseg elott bevalt az este 1-1 kapszula lenmag-, buzacsira-,halolaj kombináció. Most fogom ujra elkezdeni a szedesuket. A vedono ajanlata: 1 kaveskanal lenmag, vizzel beveve este. De nekem bevalt a napi 3 dl kaukazusi kefir megivasa is. Ezt sajnos ki kell kiserletezni kinek mi a jo.

Jo ejt!
Monika
18 korul

mmónika

Sziasztok,
tegnap beújítottam terhesnacikat a Corás baba-mama akció keretein belül. Nagyon örülök nekik, mert olcsó volt és már nagyon kellett, mert ugyan ma kezdtük a 12. hetet, a hasam nagyon puffad. Még nem híztam, de a nacójaimat mind kinőttem már rég hasban.
Jövő kedden megyünk a 12. heti vizsgálatra. Nagyon várom már, mert izgulok még mindig Pincuri miatt, hogy minden rendben van-e. Progi pótlásról onnantól kell majd leszoktatnom magam és emiatt is nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen az átállással.
A méhem mostanában alapból nem fáj, csak a séták után érzem picit. Talán csak a szalagok húzódnak!
Olyan jó nektek, hogy már túlvagytok ezeken a kezdeti gondokon!
Már alig várom, hogy végre megkaphassam a kiskönyvet! (Doki elővigyázatosságból még nem küldött el a védőnőhöz, eléggé biztonsági játékos, de én is óvatos vagyok.)
Falina
ma 11+0
falina

Akrika, Giggancs, akkor a cukit megbeszéltük.Kép
Legutóbb 2 hete mértek, és akkor voltam 8 kilóval több.
A rémálom viszont az, hogy míg eddig nem kívántam az édességet, csak gyümit, meg sajtot, meg ilyesmit, ez most teljesen átfordult, és meg vagyok veszve az édességért.Kép
Ezért izgulok, hogy mi lesz így a vége.

Mircike!

Egy másik topikról /Szent Imrés/ is van jelentkező, a tanfolyamra, úgyhogy gyűlünk.

Márti!

Ezek tök jó hírek!Kép

A Szent Imrés topikra visszatérve: Ott már vagy nyolcan megszültek. Szinte mindenki málnalevél-teázott, és sokaknak bejött. A homeó-bogyós hozzászólásokat is mind elmentettem.
Sőt, a mostani szoptatós gondokra való megoldásokat is. /Mert ők most ott tartanak/
Úgyhogy lesz mihez nyúlni, ha mi leszünk hasonló helyzetekben.Kép

<font color="0077aa">És a legfontosabb!!!!!!!!
Holnap, illetve már ma megyek a 4D-sre.Kép
Remélem sikerülni fognak a felvételek, és akkor felteszem majd Kispicurkókát!</font>KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Ui:Kép)
Májusban, azt hiszem 14-én lesz babaruhabörze.
Akár oda is mehetünk csapatostul.KépKép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok,

örülök, hogy ennyien vagyunk már a hordozókendős tanfolyamra Kép

Tegnap azt írtam, hogy ma megyek cukorterhelésre... Hát ez csak nekem ennyire nem egyszerű???!!!
A háziorvosom megnézte az első laboreredményt, ahol a cukor 4.75 (4.20-6.40 között jó). Azt mondta, hogy nem látja indokoltnak ezt a vizsgálatot (a Dokim küldött hozzá, mert a magánrendelés miatt Ő nem tud beutalót adni). Állítólag van erre valami rendelet (nődoki szerint), hogy ezt meg kell csinálni. Tudtok ebben segíteni, mert kezdem magam hülyén érezni, hogy egyik ezt mondja, másik azt, közben meg nincs vizsgálat, a hetek meg telnek. Nehogy ezért később valami bonyodalom legyen (akár gyed,gyes függvényében)...

Mellszívó:
Tegnap délután elmentem a mellszívóért. Olyan édes babája van a lánynak, akitől vettem, hogy teljesen meghatódtam. 7 hetes baba (4100gr), de nekem olyan volt, mint egy újjszülött. Nagyon fura volt élőben látni (ahogy már írtam, mi megnéztük nemrég bencét egy naposan videóról). Tisztára oda voltam és azonnal a kezemben szerettem volna tudni Zsebit is. Nagyon nagy élmény volt, mert én nem számítottam rá, hogy felhív a lakására.

Anikó, és a többiek, akik szültek már császárral:
csak nekem szépülnek az emlékek? Én úgy emlékszem, hogy nem voltam tele csövekkel. Csak infúziót kaptam a szülést követő éjszakán. Utána másnap kivették a katétert, és ezután már csak Algopyrin szurik voltak... Veletek is (megpróbáltak) megitatni valami borzalmas szirupot hivatkozva arra, hogy ez segít a beleknek helyreállni??? Én ezt sikeresen Anyukám "ölébe" hánytam az első délelőtt (kevés volt a vesetál). Szóval ezek még élénken élnek bennem, illetve az első felkel(t)és fájdalmai. Többiek!!! Nem ér beleéélni magatokat, hogy ez mindenkinek ilyen (rossz) lesz!!!! (Ne felejtsétek el, hogy én előtte már 15 órát étlen-szomjan vajúdtam Kép)

Babaruhabörze:
arra gondoltam (ha már ilyen jól összebarátkoztunk), hogy a márciusi találkozón megbeszélhetnénk egy "saját" börzét... vagyis az én nagyon kedves Barátnőm használt, de nagyon szép baba- és gyermekruhákkal foglalkozik. Ha érdekel Titeket, szervezhetnénk magunknak egy tolongásmentes baráti börzét... Ezek után még mindig ki lehet menni a BNV-re tolongani.Várom a véleményeket!!! Kép Kép

Mircimarca
mircimama

Giggancs,
köszi, hogy válaszoltál. A másik kocsiról írnál valamit? Esetleg képet is küldhetnél, ha tudsz.
lara1977@freemail.hu
Lara

Lara

KépKép
lara77

Giggancs,
közben megtaláltam a keres-kínálban, köszi! Akkor továbbra is olvaslak Titeket.
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok Csajócák!

Johanna!
Kár, hogy "nem ébredtél fel" tegnap az előadásig, szerintem elég jó volt, szimpatikus volt a szülésznő, és kérdezni is lehetett, akár hülyeségeket is ...KépKépKép Málnalevél-teát ő is melegen ajánlotta, meg a homeós bogyókról is szólt, mint vajúdást segítő eszközök, de nekem a tea talán szimpatikusabb, és már sokaknak bejött.

Pipocs!
Irigyellek a 4D-ért! Én még mindig nem döntöttem el, hogy elmenjek-e rá, vagy azon az áron vegyek valami pluszt a lurkónak... Azért szorítok, hogy minden rendben legyen, és hogy ne legyen szégyenlős és álomszuszók az apróság!

Márti!
Csak így tovább, kemény csaj vagy te! A tavaszt pedig szerintem már mindannyian nagyon várjuk. Nem lenne semmi, ha a te is betoppannál egy jó hírrel!KépKépKép

Giggancs!
Jó lenne, ha jönnél jógára (így legalább nem csak az én lábam fájna egy hétig Kép), de végső megoldásként az is jó, ha utána talizunk, akár ott is. Az ABC babakocsi egy kicsit jobban felkeltette az érdeklődésemet, de a PC-t is szívesen megnézem. Persze ha valaki elviszi előlem, egy szavam se lehet: azé, aki előbb fizet, szerintem ez így korrekt!

Kendősök!
Most beszéltem a csajjal, aki tartja ezt a tanfolyamot, és elmondta, hogy az ideális létszám 6-7 fő. Mivel szerintem mi annyian már bőven megvagyunk, kérhetnénk esetleg tőle egy külön időpontot.
Lehet valakinek a lakásán, de lehet az ő zuglói "boltjukban" is. Neki általában a kedd-szerda jó. Március 29. 17.30-hoz mit szóltok?
Akinek jó, az jelezze nekem, én meg megbeszélem a csajjal.

Gem
17+6
gemini

MircimamaKép
Én minden bababörzében benne vagyok. Olyanban is, hogy a mamikák elcserélik a ruhákat, ha akarják és ha ellenkező nemű lesz a gyerekük, meg ilyesmik.

A BMW-s (nekem már csak ez maradt meg gyerekkoromról, mindig azt hittem, hogy a BNV az BMW Kép ) börzére is szivesen kilátogatok, de szerintem ott akkora a tolongás, hogy inkább egyénileg érdemes oda kimenni.

FalinaKép
11+0! Nagy szó ám! Örülök, hogy minden rendben van és kezdhetsz egyre kevésbé aggódni. Bár aggódni mindig van oka az embernek KépKépKépKépKép
Én majd vasárnap megyek a Corába. Oda járunk minden 7végén vásárolni. Azt hiszem egyedül kéne menjek, mert a párom csak sürgettet, meg azt kérdezi ez a ruha meg most minek kell? Kép

PipocskaKép te kis cseles
00.16-kor azt irod mész 4D-re. Akkor ma van az a holnap? vagy valóban holnap van az a holnap???? Drukk, drukk...

MÁRTIIIIIIKépKépKép
Örülök, hogy minden rendben és akkor majd ha a doki zöld utat ad, mindent bele! Szexhegyek, meg minden. Úristen de jó is volt! Csak az emlékek már kezdenek meghalványodni. Mi is az a szex csajok??? Kép Kép Kép

Pusszancs,
MJ-MÓni
17+0 (fúúúúúú, hogy telik az időKép )
mj__móni

Sziasztok,

Gemini: egyszerűen nem bírtam magam rávenni, hogy elmenjek az előadásra, pedig biztosan hasznos lett volna, helyette pihentem, mostam főztem takarítottam, mint egy jó háziasszony....brrrr....

Szerintetek normális, hogy szúró fájdalmat érzek a petefészkem környékén, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez valami baj vagy csak a szalagok nyúlnak. Olyan jó kis szúrás... hátha volt már másnak is. Most kezdődtek egy pár napja, de nem akarok minden aprósággal a dokihoz szaladni. Köszi, ha valaki tud segyteni....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

MJ_Móni!
Melyik CORA-ba mész vasárnap? Mi a budakalásziba. Szerintem a két kispapit jól össze kellene hozni, mi meg nyugiban elnézelődhetnénk...Kép
Gem
17+6
gemini

Sziasztok!

Köszönöm a sok aranyos hozzászólást. Párom még életben van, bár önhibáján kivül, mert azóta azzal frocliz, hogy hogy tudok nyelvtanilag meg helyesirásilag töléletes SMSeket küldeni neki, mikor majd szétpukkadok a méregtől! Jó humora van, mi? :P

Tegnap mentünk a második ellenőrzésre. A dokim ezúttal megtapizta a méhszájamat, azt mondta szépen zárva van. Csinált egy ultrahangot, amiről elmondta, hogy orvosilag semmi szükség nincs rá. Nem baj, láttuk a babát. Illetve valami foltot amire ő azt mondta, hogy az a baba. Nem tudom, az első alkalommal, mikor a szivét néztük és az ott dobogott, az jobban meghatott mint ez a foltocska. Ezt most hason keresztül csinálta, nem is lehetett olyan jól látni.

Utána beestünk a Westendbe vásárolni. A C&A-ban én is találtam egy-két leárazott cuccot ami rámjön, hurrá, terhesnadrág, amiben kényelmesen elfér a hasam. Már semmi régi nadrágom nem volt kényelmes, 3 darab szoknya maradt amit hordani tudtam, az egyik belőlük mini ami ugye télviz idején talán nem a legjobb ötlet. Vettem egy nagyobb gatyát is, ami majd később lesz esedékes, de olyan jó árban volt, hogy nem tudtam neki ellenállni. Meg már csak egy darab volt belőle. Azt hiszem, végre megtaláltam a duciság előnyét, a 44-es cuccok senki másnak nem kellenek, ezért marad belőlük jó sok leárazva.

Apropó méretek... mióta visszaköltöztem Magyarországra (16 év után), kerültem a ruhavásárlást mint a tűzt. Amúgy se nagyon szeretek vásárolni (tudom, hiányzik belőlem valami alapvető női gén). Főleg a melltartókkal voltam mindig is gondban, mert igencsak túlméreteztek, terhesség előtti méretem 85D volt. Most bementem egy fehérnemű boltba, illetve a harmadikba, és már nagyon elegem volt, mert mindenhol csak a csipkés kis A kosarakat láttam, no mindegy, találtam egy normális boltot ahol az eladó tényleg segitőkész volt, viszont egy pillantást vetett kabáton keresztül a melleimre, és hitetlenkedve nézett rám, hogy bolond vagyok én, mit akarok egy D kosárral? Először nem értettem, de aztán elmagyaráztam neki, hogy terhes vagyok, azért nem tudom a méretemet, mert megnőtt, és új kéne. A nóta vége az volt, hogy az új melltartóm mérete 85G!!! Majdnem helyben elájultam. Tiz hét alatt D kosárból lett G! És azt mondják, a legnagyobbat majd szoptatáskor fog nőni. De ezek már nem tudnak hova nőni!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Még valaki a Pimafucort hüvelykúp...az csak gombák ellen van vagy mindenféle bacira jó? mert azt felirták nekem még a múltkor és nem tudom, hogy használjam-e, mert kenet és minden nélkül kaptam....

Gem: neked a párod olasz? ez számomra csak most esett le.... biztosan elkerülte a figyelmemet eddig. Micsoda előny a bébinek...:-))

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Spanyol Kép
Gem
17+6
gemini

Ja, és örömhir, hogy az ex-kolleganőm válaszolt, gratulált, és mondta, hogy ne aggódjak, ő nem fog senkinek se szólni. Nagyon megnyugodtam.

Gömbölyű:
Nem tudom, kirúgnának-e a munkahelyemről, mert ennél normálisabbnak tűnnek nekem, de mivel nem ismerem még őket olyan jól, ezért inkább nem kockáztatok a próbaidőm lejárta előtt.

Anikó:
Nem tudom, hogy fogom még 8 hétig eltitkolni a dolgot, ahogy elnézem a pocakomat, nekem már most feltűnő a dolog. De hát 165 centivel, 75 kilóval és D kosaras mellekkel inditottam, az alkatom talán álcázza a terhességemet... hizni nem hiztam, csak az alakom változik. Hát nagyon remélem, hogy ha meg is kell mondanom, mert nyilvánvaló lesz, hogy nem lesznek szemetek és nem rúgnak ki. Nincs szándékomban táppénzre menni korán, végigdolgoznám a terhességet, de hát ki tudja. Csak várni tudok, és reménykedni, vagy abban hogy az alakom nem változik túl sokat, vagy a főnökeim jóindulatában.

rokica
10+3

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gemini!
Az érdeklödésben Te voltál az elsö és nem szeretnék senkit megsértwni. Ez szerintem igy fer, és Lara is igy értelmezi és elfogadja.KépKép Különben is Őt a PC érdekli jobban. Még mindig nem tudom biztosan a jogát, mert egy kis munkát is kaptam. Este minden féleképpen megirom. De ha nem megyek akkor 12-re ott vagyok érted. KépKép

Lara!
Amint biztos olasod, Geminit pont a másik érdekelné jobban valszeg. Tehát Ő szombaton jön. Utána megirom, hogy mi lett a végeredmény és akkor megbeszéljük, hogy mikor tudsz jönni. KépKép

Pipocska!
Én terhesség nélkül sem tudtam nagyon ellen állni az édességnek! Akkor szerinted most hogy vagyok vele???KépKép Hát igen, pontosan ugy! De hát én nem kinzom magam. Lehet, hogy kéne de hát! KépKép

Giggancs (20+5)
giggancs

Azt meg teljesen elfelejtettem mondani, hogy a dokim továbbküldött a kórházba 12. heti ultrahangra. Mi olyan spéci a 12. heti ultrahangon, hogy ő nem tudja megcsinálni a rendelőjében?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Giggancs!
Mivel a jóga mindig 12.00-12.15 között ér véget, inkább adj egy számot, és csörgök egyet rád, amikor kijöttünk. (Azt mondtad, közel laksz).
De ha címet adsz meg, oda is eljövök szívesen a párommal.
gcsoka@estmail.hu
(Csak szólj, ha ide írsz, mert szinte sosem használom ezt az e-mail címet, csak ez az egyetlen, amit a munkahelyemen még nem tiltottak le Kép
Gem
gemini

Sziasztok.
Kati vagyok, 28 éves és 12 hetes terhes. Ma kapcsolódtam be a társalgásotokba, és nagyon szuper, hogy olyanokról olvashatok, akiknek hasonló "gyönyörű" gondjaik vannak.
Látom, Ti már nagyon jól ismeritek egymást - remélem nem gond, ha csatlakozok.
Igazándiból meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek normális e, ha a 12-ik hétben még nem látszik rajtam semmi, és nem is igazán érzem, hogy babát várok. Pedig láttam az ultrahangon, csak nem érzek magamon semmi változást. Hm... Majd megkérdem az orvost.

Nektek minden jót.
Örülnék, ha válaszolnátok.
Hali
Kati
batalin

Sziasztok!

Gömbölyű! Kép
Köszi, már sokkal jobban érzem magam!

MJ-Móni! Kép
Neked is nagggyon köszi! Igen, már beszéltem erről a dokival, de túl sokat nem tud segíteni. Hashajtó ugyebár kilőve. De kapom a jótanácsokat, amelyek közül van, ami azért bejön. Szóval leginkább az étrendemmel tudnék segíteni magamon. Igyekszem. Kép

Rókica!
Szegényke, megértem, hogy most nyugtalan lettél. Azért próbálj lehiggadni, és nem a legrosszabbra gondolni! Kép
Gömbölyű!
Egyébként sajna elég gyakori az, hogy a terhes munkaerőtől gyorsan megválnak, ha tudnak. Ilyenkor nem azt nézik, hogy mi lesz velünk, meg, hogy lenne emberi, hanem azt, hogy ők minél olcsóbban megússzák. Kép Azért szerencsére nem mindenhol van így.

CsMarti!

Nagyon örülök, hogy minden rendben van! KépReméljük hipp-hopp tavasz lesz!!!

Tündérke! Kép

Nagyon aranyos tényleg, hogy ilyen nagy tapasztalattal is elbizonytalanodsz. Kép Olyan helyes. De nem meglepő! Tényleg mindig más és más problémák jönnek elő, és mindig újabb és újabb kérdések. Aggódni meg természetes szerintem, egy rendes anyától. Csak túlzásba nem szabad vinni!

Falina! Kép

Remélem a jövő heti UH után csak jó hírekkel szolgálsz majd! Megy a drukk!!!

Pipocska! Kép

Várjuk a 4D-s képeket a Babádról!

Mmónika! Kép

Neked is köszönöm a tanácsokat, kipróbálom ezeket is!

Mircimama! Kép

Fúú, ez az esküvő időpont...Elég "necces". Kép
A terheléses cukorvizsgálatról én is többfélét olvastam már, de tapasztalatom egyelőre nincs. Van ahol csak ez a próbareggelis dolog van, és csak indokolt esetben kell beszenvedni magába a kismamának azt a cukros lötyit. Máshol meg kapásból a szirup

A házi babaruhabörze jó ötlet szerintem! Kép

Lányok!

Este megmértem magam. 6 kg plussznál tartok, így a 19. héten. Olyan nagynak hangzik ez a szám, de ha jobban belegondolok, nem is vészes. Kép Végülis már lassan a felénél vagyunk. És tényleg az összes a hasamon van. Kép Na, most jól megnyugtattam magam! Kép

A málnalevél teát én tuti ki fogom próbálni!

Puszi:

Viki(18+4)
vikó

GeminiKép
A törökbálinti Corába! Párod beszél angolul? Csak úgy tudjuk őket összeereszteniKép

RokicaKép
A 12. heti UH az egy kardinális dolog, mert itt nézik a nyaki redőt, ami arra utalhat, hogy Down kórós e a magzat e vagy sem. Minél vékonyabb annál jobb, általában nem mérhetőtől 1 talán max 2 mm körül van a vastagsága.

Ezt a nyaki redőt azonban csak megfelelő, erős felbontású műszerrel lehet megnézni, továbbá nem nőgyógyász által, hanem mondjuk egy gyerekgyógyász (szonográfus??? Jól irtam) aki képzettebb és jobb a szeme ehhez.

Üdv,
MJ-Móni
17+0
mj__móni

BatalinKép
Juhéééé, új kismama nálunk!!! De jó KépKépKép

Ne aggódj az én hasam a 14. hétben még laposodott is. Most kezdett le látszani úgy 1 hete, de még mindig nem annyira, hogy bárki észrevenné. A ruhák még mindig eltakarják, és ha lefekszem hanyatt szinte az egész lapos, csak egy kis pukli látszik!

Üdv,
MJ-Móni
17+0
mj__móni

Bogárka75Kép

Írtad,hogy ittad a teát a hetedik hónaptól,ma vagyok a 22. hétben,szerinted hanyadiktol kezdhetem?És ezt hol lehet kapni,gyógyszertárban?És mi van ha később biztos lesz a császár,akkor nem árt valamit?Vagy ezt attól függetlenül is ihatom?Köszönöm az eddigi válaszodKép

Johanna 1975Kép
Nekem is ugyanez volt pár napja pont itt kértem tanácsot,mert szúrt a petefészkemnél.Én már voltam dokinál,milyen fekvésű a babád?
gömbölyû

Mj_Móni!
Mi Budakalász, ti Törökbálint!
A törökbálintiban ráadásul még olasz hetek is vannak! Jobb is, hogy nem oda megyek...Kép
Gem
17+6
gemini

RokicaKép

Két hete a C&A-ban vettem magamnak egy kismama nacit,a Westend-ben.Megint leárazás van,vagy még mindig?És láttál kisebb kismama rucikat?Mert akkor én is visszamegyek.Láttam multkor jo cuccokat,de 11000-ért kicsit sok volt nekem...Köszi!
Már megnyugodtál?Kép
gömbölyû

Sziasztok!

Mircimama! A terhesgondozóban próbáltál már beutalót kérni? Elméletileg ott lenni kell egy orvosnak, aki adhat. A háziorvos meg jobb lenne, ha tájékozódna, ez egy "kötelező" protokollvizsgálat.

Falina! Már csak 1 hét és fellélegezhetsz. Aztán jöhetnek az újabb aggódások. Sose lesz vége.

Kati! Örülj neki, hogy nincs semmi problémád! A lényeg, hogy UH szerint minden rendben. Hogy mikortól látszik, az szerintem alkati adottság.

Márti! Örülök, hogy megy a munka. Most pihenj sokat, aztán mindent bele. Én egyébként nem tudtam kivárni a 3 hónapot, csak 2-őt, de nekem azt mondta a doki, ha nem készült még fel a szervezet, akkor még úgysem jön a baba, ha meg felkészült, minek várni. De mindenképp halgass az orvosodra, ő ismer Téged!

Éva

Kép
sygnum

Giggancs,
szuper, köszi! És persze én is úgy gondoltam, hogy csak Gemini után, de azért egy picit megnyugodtam, hogy őt az ABC érdekli.Kép

A babakocsiktól függetlenül csatlakozhatok hozzátok?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Fejeske!
Voltál végül 4D UH-on?

Éva

Kép
sygnum

Rokica,
a 12. heti UH-on mérik a nyakiredő vastagságát, és lehet, hogy a kórházban jobb felbontású a gép. Mivel ezt mm-ben mérik, nem mindegy a gép minősége. Talán ez lehet a magyarázat.

Mirci
mircimama

BatalinKép

Képzeld én is mindig azon aggódtam hogy egyáltalán nincs hasam.Ma léptem a 22.hétbe.Karácsonykor még nagyon nagyon minimális pocim volt,senki nem mondta volna meg,hogy mi a helyzet.De most?Kivülállok szerint napriol-napra nagyobb a hasam és tényleg kigombolyodtem.Hirtelen indult meg 3 hétig nagyon húzodott és ez volt az oka.Neked is biztos hirtelen fog nőni.KépNe aggodj,persze megértelek,mert hát az ember ugye szeretné büszkén mutogatni.
Kép

Márti!
Le a kalappal előtted,fantasztikus nő vagy!!!!!!!!Kép
gömbölyû

Gömbölyű:
Nem tudom, hogy még mindig ugyanazok a cuccok vannak-e. Mikor először néztem a terhesválasztékot, eléggé elszontyolodtam, mert nagyon kis gyér volt a felhozatal. Kb 2-3 fajta nadrág meg egy-két felső. Tkp kb ugyannyi terhes cucc volt a leárazott ruhák között, mint a terhes részlegben, én ott kaparintottam meg egy kordbársony gatyát kb 4000-ért, meg 3 felsőt, ami közül csak az egyik volt kifejezetten terheseknek való.

Mivel utálok vásárolni és életemben először voltam a C&A-ban, nem tudom milyen gyakran váltogatják a választékot. Kép De örülök hogy egyáltalán találtam boltot amiben úgy tűnik elég nagy a választék (a butikokat még jobban rühellem) és találtam magamnak cuccot, úgyhogy valószinűleg vissza fogok kukkantani. A dokim rendelője szemben van a Westenddel, ami azt jelenti, hogy valószinűleg a következő időpontom alkalmával, március közepén fogok újra odakeveredni.

De ezennek köszönöm mindenkinek (vagy ebben a topikban vagy az őszi babák között) aki felhivta a figyelmemet a C&A-ra! Nagyon jó tipp volt. A Corába még nem jutottam el, de a hétvégén oda is benézek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Újpestiek!

Mentek holnap a bababörzére az Ifjúsági Házban? Lehet, hogy összefutok valakivel?

És a BNV minek a röviditése? És hol van?

*tudatlan*

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen megyek én 8:45 kor találkozok a barátnőmmel olyan 9-re ott vagyok.
Budapesti Nemzetkőzi Vásár
Az Őrstöl nincs messze én voltam a Nov.is.
Rita 19+2

rita77

Rita! Kép

Megnéztem a képedet a weblapodon, ha látlak, köszönök! Én is korán szeretnék menni, kilencre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rita, Rokica,

én is ott leszek holnap az Anyukámmal és Bencével. Rajtam világoskék (jégkék) kabát lesz. Titeket miről foglak felismerni?? Nagyon klasz lenne találkozni Kép Kép Kép
Még jó, hogy nem nagy a terem, így van némi esélyünk összefutni.

Mirci
mircimama

Rókica!
OKé!
Jó lenne a tali.Egy picit hosszab a hajam +nagy a pocim.
Hahó ha jól emlékszem Mircimama!,Oxigen!Úgye ti is Újpestiek vagytok!!!!!!!!!!!!!
Ha kihagytam valakit bocsi!
Rita

rita77

RokicaKépNekem eszembe sem jutott a leárazott ruhák között nézelődni,ugyhogy valamikor jövő héten én is visszatérek.Különben amikor én voltam akkor is gyér volt a választék.Hiába ez a sorsunk.Olyan helyre ami kifejezetten kismamabolt nem merek betérni,mert félek,hogy elájulok az áraktól.Nem akarok tizezreket költeni olyan ruhákra amiket ki tudja mikor fogok legközelebb felvenni.

Ha tud valaki egy viszonylag olcsó kismamaruhaboltot a 6. kerület környékén érdekelne...

Én is ugy elmennék a babaruhabörzére de utazom ma a szüleimhez és ott leszek egész hétvégén.Kép
gömbölyû

Hát én 165 cm vagyok, szemüveges, sötétszürke szövetkabát lesz rajtam, meg bordó sapka amitől a párom szerint úgy nézek ki, mintha bordó gombakalapot raktam volna a fejemre.

Ide nem vágó kérdés: mi történik, ha nem viszem magammal a kórházba az apasági nyilatkozatot? Megbeszéltük a párommal, hogy a baba az én nevemet kapja, de azt szeretném, ha ő valahol fel lenne tüntetve a születési anyakönyvi kivonaton mint apuka. Ezt hogy lehet elérni?

Még egy ide nem vágó kérdés. Láttam egy csomó olyan kis rácsos ágyat, aminek egy vagy két rúdját ki lehetett venni. Hát az mi a fenére jó? Aminek le lehet csúsztatni az egész oldalát, vagy esetleg leszerelni, azt értem. De két darab rácsot kiszedni...?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!
Próbálok holnap nagyon koncentrálni!
Akkor a baba a te nevedet kapja de az apucit akkor kihagyák mert ő a nyilatkozat alapján ismeri el a babát.
De erre van megoldás de akkor vinni kell a papirt csak szólni kell hogy a te vezeték nevedet kapja.

NEKÜNK OLYAN KISÁGYUNK VOLT ÉS NAGYON BE VÁLT
MERT OLYAN 10-11 HÓ KORA KÖRÜL EGYEDÜL JÖTT KI MEG MENT BE.
Rita

rita77

Én vacilálok egy olyan kombinált kiságy között, ami tkp egy gyerekágy amire rá van szerelve a rácsoságy meg egy pelenkázószekrény, meg egy egyszerű rácsos ágy között, aminek lehet állitani a matrac magasságát, és le lehet engedni az egyik oldalát. A komkbinált ággyal csak az a baj, hogy amit láttam, azon nem lehetett állitani a betét magasságát. De praktikusnak praktikus, mert mikor kinövi a baba, akkor a szekrényt le lehet szedni, meg a rácsokat is, is voila lesz belőle gyerekágy. Viszont Anyukám azt mondta, hogy ha már fel tud állni, akkor ki is tud belőle esni, mert ugye nem állitható. Hát nem tudom. Szerintetek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sygnum!és "4D"-s-ek
helló! Tegnap voltam 22+6 naposan 4D-n.
Képzeld! olyan szerencsém volt, hogy előtte pont egy fiatal anyukával találkoztam, és amíg a férjem felmérte a lakást, én addig a régi tulajjal( 3 pici+ útban a negyedik)jól kibeszélgettem magam. Lényeg, hogy utána ment a bankba, és házig vezetett minket. Úgyhogy megtalálni nem volt nehéz. Az élmény meg!??! HÁÁÁÁÁT! nem tudom mit mondjak? a doki szerint az életfunkcióhoz szükséges szervei teljesen rendben vannak, nem down kóros ( az arcán látszik) de 100% biztonsággal nem állíthat semmit.
Lényeg, hogy én azt gondoltam, hogy nagyobb élmény lesz. Végül is így is nagyon boldog voltam, mert végülis láttam az arcocskáját is
( képet is kaptam róla) meg hát elméletileg minden rendben van, de maga az ultrahangozás ugyan olyan volt fekete-fehér, mint a hagyományos 2D-s. Az orvos valószínűleg többet lát, de mi nem láttuk csak a kis foltocskákat. Az arcát mutatta néhány másodpercig, az nagyon aranyos, de a kép nem adja olyan jól vissza. A kazettán szebb a kisfiam. Rögtön mondtam is a dokinak, hogy olyan mint a férjem, bár szerinte rengeteget fog változni. most 60 dkg, születési súlyát 3700 gr-ra saccolta a gép. és néhány nappal korábban fog születni. De hogy majd mi lesz a végén????
szóval ez volt kedves lányok, asszonyok, mamikák!
10.000.-Ft+ 1000 Ft a kép. Mindenki dönthet önállóan elmegy-e, vagy sem?
Puszika!
Fejeske
fejeske

Fejeske Kép
Hol voltál 4D-n, és ki csinálta?

Kép
Kép
Kép
minyu

Bogárka75!
Itt vagy még?Csak azt szerettem volna kérdezni még a teaval kapcsolatban,hogy első babád volt aaki ilyen ügyesen és hamar kibújt?Kép
gömbölyû

És BogárkaKép
Engem érdekelne az a homeopátiás dolog amit át tudsz másolni.Akkor lehetne?Köszi
gömbölyû

Rókica,Mircimama!
Rajtam fekete nadrág ,fehér kardigán szürke hósszú kabát lesz.Remélem találkozunk.
Rita19+2

rita77

Minyu!
Kecskeméten voltam, és dr. ??? húú most nem jut eszembe. De gondolom neked Bp.volna a lényeg ugye?
Fejeske
fejeske

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: