Sziasztok!
Ma megkaptuk a 4 hós oltást, volt egy kis sírás, most meg alszik.
7340 g (3800 g-mal született), cm-ert nem mértek.
Andi piros szemű képéről jutott eszembe, hogy volt fényképezőgépes kérdés. Mi karácsonyra kaptunk egy HP R707-es gépet, és szuper. Van dokkolóegysége, amivel a benne lévő Li akkumulátorát lehet tölteni és még egyet pluszba is (ez nekem fontos volt, mert mindig bajom volt a ceruzaelemekkel és töltésükkel), ezzel is lehet panorámaképet csinálni, meg még sok másmilyet. És a beépített szolgáltatásai között van a piros szem korrigálás is (vakubeállítások között is van Red Eye beállítás, de ha mégis sima vakuval véletlenül piros szemesre sikerül, akkor sincs gond).
Pl. itt van egy piros szemmel készült kép és a gép által korrigált változata:

Alvás:
Olvastam régebben, hogy ekkora korban a 15-20 perces elalvás teljesen normális. A babák alvási mintázata teljesen eltér a felnőttekétől. Amikor elalszik, akkor ún. felszínes alvás állapotába kerül 15-20 percre és csak utána mélyalvási fázisba, ekkor még minden fel tudja ébreszteni (pl. tipikus, hogy megpróbálja a szülő letenni, mert úgy tűnik, hogy elaludt, de mire leér a popsija az ágyba, rögtön kipattannak a szemei és lehet kezdeni előről az altatást). Ha ezen a 15-20 perces szakaszon túljut, akkor már mély álomba kerül, ahonnan nehezebb kizökkenteni.
Ezt én is észrevettem Hannán, ha szopival alszik el, akkor pl. teljesen megváltozik a szuszogása közben.
Ahogy nőnek, úgy az alvási mintázatuk is változik, hamarabb kerülnek mélyalvási fázisba (2,5 éves fiamnak mindössze pár perc kell).
Mit tud Hanna:
Hanna az elejétől hason alszik, így neki ez nem szokatlan testhelyzet, szeret hason lenni, sokáig bírja. Hason gyönyörűen emeli magát, ha elfárad a keze, akkor ejtőernyőzik (de nem hátra teszi a kezeit). A tárgyaknak hason utánanyúl, ha eléri, akkor rögtön a szája az irány. Hasról hátra tud fordulni kb. 1 hónapja (de mivel szeret hason, nem igazán gyakorolja). Rúgdalózik, így halad. Hátán szívesen játszik a fölétett játékokkal, ha mellette van játék és kapálózás közben hozzáér, akkor megpróbálja megfogni. A mi kezünkből elveszi a játékot, ütöget vele (és megeszi

). Szereti az embereket, sokat mosolyog és időnként hangosan nevet (csikis

). Oldalra is forog, de hátról hasra nem próbálkozik.
Be kell valljam, én nem szoktam olvasgatni, hogy mit kéne tudnia, mert gyönyörűen látszik, hogy fejlődik. Mozgásilag és értelmében is.
Nekem mindkét nagyobb gyerekem egy kicsit eltérően fejlődött, de ez ma már nem látszik. Beni 7,5 hónaposan felállt és 10 hónaposan járt. Nátán "csak" 13 hónaposan kezdett járni. Ennek ellenére Nátán sokkal bátrabb mozgásilag. Pl. felmászik rá és lecsúszik a magas csúszdáról is, nem fél a hintától, mindenre felmászik és bemászik. Beni mindenben sokkal megfontoltabb.
Ja és Anita hozzászólásáról jutott eszembe: mindenhol olvastam korábban, hogy a babáknak illene nézegetniük a kezüket x. hónaposan. Na hát én sem Beninél, sem Nátánnál nem tapasztaltam ilyesmit, egy cseppet sem érdekelte őket a kezük. Most Hannánál láttam én is először, hogy ő azért időnként megnézi a kezét...
Lau!
Nekünk épp az a jó, ha mellettem alszik, mert nem sír, ha felébred, csak mocorog és én ébredek fel rá (időnként teljesen mellém mászik, és odadugja a buksiját). De csak kétszer ébred (a második már nem is éjszaka, hanem reggel 6-7 k. van, de ilyenkor még ő is és időnként én is visszaalszunk szopi után).
Ezért nekem bevált a mellettünk altatás, de ha sokszor keltene, akkor már én is megpróbáltam volna költöztetni, hasonló okok miatt, mint nálatok (ugye nem alhatok napközben, itt van Nátán és du. Beni is).
Remélem meg fog oldódni a probléma teljesen és csak kevésszer ébred majd Bazsi is

. (Egyébként az LLL nagyon ajánlja az együttalvást, akkor is ha sokszor ébred a baba (ez egy természetes érés következménye is lehet), mert akkor hamar visszaalszik. De az a baj, hogy szerintem én nagyon fölébrednék mindig és úgy pedig napközben nem lennék önmagam (az a gond, hogy megfigyeltem magamon, ha kialvatlan vagyok, akkor több önuralomra van szükségem, több türelemre és ha esetleg mégsem megy, akkor hamarabb borul a bili)).
Beszti