A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005 tavaszi kisbabák

Tamesz
Örülök, hogy minden rendben veletek. Csak jövő pénteken kell megint mennetek? pedig már a 39. hétbe fogsz lépni... azt hittem akkor gyakrabban kell járni GTG-re.
Mizújs a méhszájjal? nem rövidült még a méhnyak? Te ugye szedsz homeós bogyeszokat? meg málnalevélteát is iszol?
Én hétfőn kezdem el a homeós bogyókat és néha majd legurítok egy kis teát is. Nem akarom, hogy úgy beinduljanak a dolgok mint Babusnál. Bár néha úgy érzem jó lenne már túl lenni a szülésen!

Zsana
Nekem lesz autóm kedden és megyek a Minimanóba a tanfolyamra. Gyere te is, majd ketten bénázunk. Borbolya, jó lenne, ha Neked is lenne autód! Honnan jössz majd? esetleg fel tudnálak majd venni. Hm?

Babus Híradós
Kíváncsiak vagyunk ám a kicsi Kristófkára! Lécci tegyél fel képeket majd!

Timka
timka

Köszönöm szépen a MEgatoysos akciós tájékoztatót.
Benéztem mégegyszer hátha van hir Babusról, de nem sok minden volt. Majd talán holnap. Mindenkinek jó éjszakát kivánok!

Kép

KépKép
búzaszem

Szép jó estét mindenkinek!
Kristóf vagyok, a Babus híradó újdonsült műsorvezetője!

Először is kezdeném a rossz hírrel. A technika ördöge kitolt apucival, ugyanis kölcsön kapott egy digitális fénykepezősépet, hogy minél több képet tehessen fel rólam nektek, viszont a memóriakártyát nem tudja otthon leolvasni és feltenni a számítógépre, mert ez egy teljesen másfajta, mint az eddigiek. Úgyhogy nagyon sajnálja, de nem tud most új képekkel szolgálni, de ami késik, nem múlik, nemigaz?
De a lényeg, hogy anyucika nagyon jól van és ahogy olvashattátok is Annácskától, egyáltalán nem lehet rajta látni, hogy másfél napja szült. Rettentően boldog, nem lehet elvenni tőle ezt a sugárzást, ami kiült az arcára. Pedig nagyon dolgozom az ügyön, például ma is úgy szívtam a cicibimbót, ahogy csak bírtam, szegénykémnek még vérzett is egy kicsit, az estét meg végigsírtam, nehogy jól érezzék már magukat a szomszéd szobában lévők, de anyuci még ekkor sem vetett rám csúnya pillantásokat. Délután volt bent apuci is nálam, megint feküdtem a karját, játszottunk repülőset, de anyu annyira féltett, hogy le kellet szállnunk az ágyra. Ha majd egyszer megnövök, szerintem pilóta leszek. Szerintem.....
Szóval úgy érzem, nagyon szeretnek engem és nekem most ez a legfontosabb. Még jobban összefogom ezt az erős családi köteléket anyu és apu között, bár szerintem mindig megvolt a harmónia. Vagány kis család leszünk (vagyunk) mi így hármasban, nem vágyom jobbra. Kellemes hétvégét nektek, holnap talán már tényleg tudok képekkel szolgálni.

Puszi nektek,
Kristóf+Babus+apuci

Kép
babus2005

Sziasztok!

Már napok óta nem tudok aludni, egész éjszaka fönt vagyok max. egy óra alvás tellik tőlem. Amint vízszíntesbe rakom magam egyből elkezd zsibbadni a bal kezem és a lábam. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit lehetne ilyenkor tenni? Egyáltalán szerintetek normális ez? Már alig bírom ez az aláv nélküliséget?

Köszi Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Jóreggelt!

Na végre megérkezett a "Babus Híradó" is, nagyon tetszik a "jelentés" a kis család helyzetéről, azért próbáld kímélni az anyuci cickóját, arra még szükséged lesz!!! Hát fotók nélkül megpróbáljuk kibírni a mai napot, de este várjuk az újabbakat!!! Ma lehet, hogy arra járunk mi is, majd meglátom mennyi erőnk marad!!

Timka,
igen, én szeek bogyókat, de csak napi 5 szemet a Caulophyllumból, ja és a málénateát is iszom, de a méhszáj rendben volt tegnap, még nem nyílt ki a doki szerint, de nem írt most számoka a leletre.

Viszont, reggelre sikerült nekem is "barnáznom", na ezt most nem tudom, hogy a vizsgálattól vagy a nyákdugó volt, de elég kocsonyás volt, gyanús, hogy az utóbbi. Bár a doki azt mondta, hogy ha ez kijön, még 2-3 napig sem biztos, hogy szülünk. Szóval izgalmas a dolog, de most nem érzek semmi komoly fájdogálást, csak a derekam hasogat!!!

Jimbone,
tök jó nagy pocid van már Neked is, szerintem az enyém nincs nagyobb, és mindenki szörnyűködik, hogy már mekkora!

Most megetetem Ubult, mert rugdos, hogy éhes, és megyünk kicsit csavarogni a napsütésbe!!! Imádom a havas napsütést!!! Már csak a sípálya hiányzik hozzá, de azt majd jövőre bepótoljuk!!!

Mtücsök,
a zsibbadásra nem tudok mit javasolni, bár a homeós bogyók között olvastam arra valót is, de az alvás nekem sem megy, csak rövid szakaszokban már egy hónapja!!!
tamesz+ubul 37+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szép reggelt Mindenkinek!

Babus Apuka Kép, nagyon szépen köszönjük a híradást, már azt hittem, hogy adásszüneti nap volt. Nagyon örülök, hogy Babus és Kristófka jól vannak és ilyen nagyon boldogok vagytok. Kép Kívánom, hogy életetek minden napja ilyen harmóniában, boldogságban teljen majd. Kép A képeket várjuk majd, de ha nem is sikerül, legalább pár sort írj minden nap, hogy tudjuk mi van Veletek. Kép

Tücsök Kép,
sajnálom, hogy nem tudsz aludni. Kép Azt hiszem, valahol a Babaneten olvastam erről a zsibbadásról (ha jól emlékszem a Jahn-os topicban, ahol Gyuri doktor is válaszol a kérdésekre). Azt írták, hogy létezik egy ún. alagút-szindróma, a terhesség alatt ez a zsibbadás előfordulhat, szülés után megszűnik. Tudom ez nem vígasz, csak gondoltam leírom, hátha akkor nem aggódsz emiatt. Egyébként ha jól emlékszem Babus is panaszkodott zsibbadásra.
Aludni viszont muszáj lenne, ha így "folytatod" szülés közben fogsz aludni. Kép Azért kérdezz rá a dokidnál vagy a védőnőnél, hogy van-e valami tanácsuk, mert okosat szerintem mi sem tudunk mondani. Kép

Szerencsére én jól alszom, sokszor még pisilni sem kell felkelnem, ha mégis, vissza tudok aludni. Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam, minden terhességi nyavalya elkerül, remélem a szülés is ilyen problémamentes lesz. (kopp, kopp, kopp)

Timka Kép,
olyan gyorsan repül az idő, szerintem nemsoká azon kapjuk magunkat, hogy mindannyian babázunk. Én kedden kezdem a teát és a homeos bogyókat is. Nem mertem hamarabb, mert hétfőn vizsgám van, nehogy olyan gyorsan hasson, mint Babusnál (ha egyáltalán az hatott Kép), és vizsga helyett szülni menjek. Kép Az előző terhességemnél nem készültem semmi szerrel a szülésre, mégis gyorsan ment, remélem, hogy most a segítség megteszi majd hatását.

Na megyek háziasszonykodni, hogy délután legyen időm tanulni.

Szép napot Mindenkinek!

Beatrix
beatrix28

Tamesz Kép,

ezek már tényleg jó jelek!!!! Kép Szerintem a következő hét a Ti hetetek lesz! Kép Sétálj és pihenj sokat, élvezd a szép időt. Kép

Beatrix
beatrix28

Joreggelt!

Tamesz
Ez izgalmasan hangzik! Kép
Séta után azért beiktathatsz egy pihenést is, lehet, hogy hamarosan szükség lesz az erődre!

Timka
Oké, bejelentkeztem.

Zsuzsa
Tényleg jó méretes a pocid, de azért te még várj egy kicsit a szüléssel (ha lehet).

Babus család
Várjuk a további híreket! Ha minden jól megy, holnap már jöttök is haza?
Reméljük Kristóf jó fiú lesz, és engedélyez anyucinak egy kis babanetezést, mrt én szörnyen kíváncsi vagyok a részletekre.
zsana75

Sziasztok!

Jó volt nagyon olvasni a Babus Híradó legfrissebb jelentését, képek nélkül is nagyon köszönjük a híradást! Kép

Már én is úgy szeretnék ilyeneket írni! Kép Most nagyon írigykedek ám Babusékra! Kép

Kíváncsi vagyok ki lesz a következő! Tamesz? Vagy valaki beelőzi? Jaj, de izgi! Kép

Jó, hogy már így beindultak az események, mert nekem is gyorsabban telnek így a napok!

Tamesz, jó neked, hogy ilyen kis aktív vagy, mert én nagyon lusta vagyok, de mindenki mondja, hogy nagyon jót tesz a babáknak a mozgás, a séta, és lelkiismeret furdalásom van, amiért én nem nagyon megyek..

A zsibbadásról meg annyit, hogy nekem a 20. hét óta fájnak az ujjaim, vagyis reggelre alig tudom behajlítani a kezeimet, meg Babus is mondta, hogy a vége felé neki is nagyon fájt meg zsibbadt, szerintem ez ilyen terhességgel járó nyűg, ha megszületik a baba el fog múlni.

r
33+2
ruzicsky

Sziasztok!

Babus család!
SzívbQl gratulálok a gyönyörq babához Kép és minden jót kívánok Nektek! Remélem egészségben és boldogságban fog felnQni ez a pici fiúcska!

Nyetus!
Kösz a tippet a Götz 70% kiárusításról. Ahhoz képest, hogy pihennem kellene elmnentünk tegnap (én 1x de és apucival du újra) sikerült nagyon sok szép és hasznos dolgot vennünk. Szóval megérte, bár kicsit kikészültem, de szerencsére még egyben vagyunk. Ha nincsenek ezek a jó kis akciók sokkal kevesebb szép dolga lehetne a mi kis Mazsolánknak.
Mindenkinek ajánlom ezt a kiárusítást, mert nagyon jó minöségü minden. Igaz, kicsit rendetlenség van (bár igyekeznek a lányok rendet tartani), mivel a sok vásárló mindent szétdobál. Elvileg febr. végéig kitartanak, mert nagyon sok az árujuk. Érdemes többször visszamenni, mert folyamatosan pakolják ki az árut, és már délelQtröl délutánra is más volt a kinálat egy része.

Még az orrszívó hiányzik nekünk, úgyhogy örültem a Megatoys-os tippnek is Kép

Mtücsök!
Zsibbadás nálam is van éjszaka a kezeimben már elég régen. Sokszor fel is ébredek rá és nagyon kellemetlen, de a dokim szerint nem gáz, ez még belefér. A baby nyom mindenféle idegpályákat attól van. Majd elmúlik.

Tamesz!
Ha minden jól megy Te leszel a következQ. Szorítok, hogy minden rendben menjen. Fel a fejjel, már csak néhányat kell aludni és Te is olyan boldog lehetsz mint Babus!

Büszkén mondhatom, hogy elkészültünk a babaszobával! Csinálok képeket és még ma felteszem az albumunkba.
KésQbb jelentkezem (addig az album címem titok Kép)

Üdv. Mindenkinek!

Maya és Gellért
34+4
maya29

Sziasztok!
Na mi kipurcantunk, most értünk haza a mai körútról. Bevásroltunk, majd elmentünk autót nézni a páromnak, ami nyálcsorgatásban kimerült, majd beszaladtunk Babusékhoz a MÁV-ba.
Hát gyöngyörű ez a baba, nem úgy néz ki, mint aiúki most született, nagoyn nyugis, olyan, mint a pocakban volt!!! Babus is nagyon fürge és stramm, jó volt vele találkozni és üdvözöl mindenkit, elvileg hétfőn már mennek is haza, akkor majd ő fog jelentkezni. Csináltünk pár képet, majd felrakom, de csak üvegen keresztül így kicsit fénylik, meg a nap is ezerrel sütött.

most főznöm kell, majd délután jövök a képekkel!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Maya!

Hogyan van a nyitvatartása ennek a boltnak, nem tudod? Mert engem nagyon felcsigáztál! Kép Én is elmennék abba a boltba.

r
ruzicsky

Na íme Babusékról néhány kép, nem a legjobbak, de üvegen keresztül nem volt könnyű!!!
tamesz
Kép
Kép
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Sajnos még mindig nincs gépünk Kép. Most sem otthonról írokKép. Így csak most hallottam a fantasztikus hírt Babusékról! Nagy-nagy-nagy gratula!!! Annyira éreztem, hogy ma, ha sikerül a netre feljutnom, ez a hír fog fogadni. Nagyon-nagyon örülök. Kristóf gyönyörű és a mamája is sugárzik a boldogságtól. Épp tegnap délután voltunk bent a MÁV-kórházban, így láthattam volna őket, ha tudtam volna a NAGY HÍRT. Mégegyszer gratulálok!!! Más értelmeset úgysem tudok kinyögni Kép, mert meg vagyok hatódva.
Tegnap nézték meg ultrahangon a Manónkat, ahol kiderült, hogy kb. 2271gr-os most a 34. héten. Elégedett vagyok vele Kép. Persze megint hátat fordított, így sem az arcát, sem a fütyijét nem láttuk. Remélem még mindig kisfiú Kép! Ja, és persze farfekvéses, de sebaj. Én már nem bánom, ha császár lesz.
Talán most már egy héten belül újra lesz gépünk, de ha nem, akkor hétvégén megint próbálok netközelbe kerülni. Akkor talán Tameszékről olvasok majd hasonló híreketKép!
Addig is vigyázzatok magatokra és mindenkinek nagy-nagy drukk, hogy jól bírja az utolsó heteket!
Ha nálunk marad császár, akkor legkésőbb 5 hét múlva én is a karomban tarthatom a Kis Manónkat!

Jó hétvégét Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Ma utoljára...
Légzésfigyelőről: nekünk egy tanfolyamon 2 db készüléket ajánlottak, az egyik a BabySense, amit a Madarász utcai kórházban használnak, a másik pedig a BabyControl, amit a Heim Pál kórházban használnak. Ez a két bölcsőhalálközpont van Budapesten, így ez engem meggyőzött. Bár az áruk elég húzós, főleg a BabySense-é. Jó éjt Nektek, lassan indulunk haza, így kezdődhetnek újra az elvonási tünetek Kép.

Eveka

Kép
eveka

Ruzicsky!
A Götz 9-17-ig van nyitva. Én legközelebb asszem kedden de. megyek.

Babus!
Nagyon édesek vagytok!

Tamesz!
Kösz a Babus képeket!

Albumunk: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4250

Benne vannak a babaszoba képek is. Kép
Apuci csinálta a pelenkázó komódot! és minden mást is (festés, parkettázás...). ÉpítQipari generálkivitelezéssel/ lakásfelújításokkal foglalkozik (cégvezetQ), szóval szerencsém van, mert ezermester, nagyon szépen dolgozik és ráadásul imád barkácsolni. Kép Ha valaki szeretne átalakítani, felújítani keresse bátran, referenciát láthatjátok Kép Tel: 70/315-0704
EgyenlQre a németországi utazásról csak annyit tudunk, hogy elmaradt a hó miatt, de nincs hír, hogy mikor lesz belQle valami.

Könnyq és nyugodt éj Mindenkinek!

Látszik, hogy pihenésre vagyok kényszerítve és nem nagyon járkálhatok, így végre van idQm írogatni...

Maya és Gellért
34+4
maya29

Sziasztok!

Egy reggeli gyors bejelentkezés. Kép

Maya Kép,
nagyon szép a szoba, szépen berendeztétek és Apuci nagyon ügyes. Kép
A német út csak egy rövid út lenne vagy hosszútávú melót jelentene? Hátha eltolódik és a Párod itthon lesz a szülésnél, meg utána is egy kicsit. Kép
Pihenj jó sokat, és írj, amikor csak kedved van. Kép

Nálunk minden rendben, már a 37. hetet tapossuk, ma még tanulok, aztán a holnapi vizsga után én is nekiesek a gyerekszobának meg a ruhácskáknak. Kép Már alig várom!!! És keddtől bevetem a teát is, aztán meglátjuk hogyan hat. Apa legszebb szülinapi ajándéka lenne, ha Ákoska 13-án születne meg (akkor már 38 hetes lenne), de persze akkor jön, amikor csak akar. Kép

Tamesz Kép,
mizujs'? Miattad is nagyon izgulok már! Kép És a többiek? Remélem, hogy akinél indul majd a nagy esemény és gépközelben lesz, be tud jelentkezni egy pillanatra. Kép

Beatrix
beatrix28

Beatrix,

Nálunk semmi, tegnap is sokat sétáltunk, de nem történt az éjjel semmi, most megint elmegyünk csavarogni, hátha hoz valami eredményt!!!
Köszi a szorítást, mindenképpen jelentkezünk ha lesz valami!!!

MEgy a drukk a holnapi vizsgádhoz, le a kalappal, nekem már nincs erőm a vizsgaidőszakokhoz, pedig ősszel még gondolkoztam, hogy kéne valamit még végezni, de valahogy lusta vagyok, én már annyit vizsgáztam, akkor nincs karácsony, nincs május és nyár eleje!!!
Szép napot!
tamesz 37+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Üdv mindenkinek!

Hoztam még egy pár képet magamról! Ha minden igaz, holnap már anyuci leveleit olvashatjátok! Nagyon hiányoztok neki, de apuci minden nao viszi neki a friss leveleket! Na jók legyetek és puszi nektek!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
babus2005

Babusék

Olyan édes pici Kristóf!!!Kép

Timurr
Vendég

Babus és Babus Család! Kép

Gyönyörű ez a pici fiú!!! Kép

És irígykedem, hogy Apucit is "baba-közelbe" engedik. Nálunk ez sajnos lehetetlen. Kép Apával is csak a társalgóban beszélgethetek majd és a kisfiát csak üvegen keresztül láthatja. Ez szomorú... Kép

De jó, hogy telik az idő, holnap már utazik is haza a Babus Család. Kép

A holnapi vizsgám vsz nem fog sikerülni, egy percem sincs ma tanulni, Apa dolgozik, azt se tudjuk mikor ér haza, majd' 4 évesem pedig minden energiámat és időmet leköti. Hátha este lesz még egy kis erőm...

Beatrix
beatrix28

Sziasztok !
Babus
Nagyon édi a Kristóf, főleg az a kép tetszik, amikor Babus apuci tenyerén fekszik. Hihetetlen milyen picik még ilyenkor.

Tudja valaki, hogy minden szemüvegesnek néznek szemfenék vizsgálatot vagy csak akinél indokolt. A fiamnál nem volt semmi probléma a szülésnél, és akkor is rossz volt a szemem. Mondjuk arra vigyáztam, hogy csukva legyen a szemem a szülésnél.

Beatrix
Kitartás.! Sokszor éreztem úgy, hogy földhöz vágom a könyveket és nem tanulok többet. De nem tudom miért, amikor elmúlik a vizsgaidőszak és befejeztem egy iskolát egy idő után mindig hiány érzetem van, volt. Vagyis inkább a tanulás légköre hiányzik, az osztálytársak, meg valahogy akkor egy kicsit ki lehet szabadulni a hétköznapokból. Bár most megfogadtam, ha ezt most befejezem többet nem ülök iskolapadba, csak ha muszáj. Mennyi van még vissza a suliból?

TAmesz
Ez a max. két hét gyorsan el fog repülni. Az jutott most az eszembe, hogy olvastam Babusnál, hogy milyen rosszul volt előtte, a szülésem előtt egy nappal én is nagyon oda voltam. Annyira, hogy az orvosi vizsgálat után képtelen voltam haza menni és telefonálni kellett a páromnak, hogy vigyen haza. S otthon le kellett feküdnöm, mert nem bírtam fenn lenni. Olyan érdekesen éreztem magam. Bár aznap este még elmentem családi estre, hajnali 2-ig ott voltunk és fél ötkor mehettem a kórházba. Talán legközelebb tőled fogjuk olvasni, hogy olyan nem tudod milyen érzésed van. Szóval kitartás.
Monika
Ui. Hogy lehet képet felrakni, mert nekem a melléklet feltöltésére nem történik semmi.
monazsu

Sziasztok!

Eszter vagyok Szombathelyről és szeretnék csatlakozni a Fórumhoz! Március 12-re vagyok kiírva, csatolok 4D-és képeket, akkor 31 hetes volt a pici!KépKép
wester2004

Szia Eszter,

Tök jól sikerült a fotó Kép
Beteszlek a következő táblába, ha szeretnéd Kép
Tudod már, hogy fiú, vagy lány? Illetve a nevét már eldöntöttétek? Tesója van-e? Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Köszönjük, szerintünk is jól sikerült a kép! Ráadásul nekem kislányosnak tűnik, de ezt lehet, hogy csak én látom beleKép Szóval Luca Zsófia! Van egy nagyon édes féltestvérkéje, Csenge, aki 5 éves, de (sajnos) nem él velünk..
Köszönöm, nagyon kedves vagy, igen szeretnénk bekerülni a táblázatba!
wester2004

Sziasztok!
Csak pár mondatot írnék, mert be kell mennem kórházba.
Köszönet Babusnak, ma reggel rám is rámjött a frász, mert felébredtem és a szokásokkal ellentétben nem mozgolódott a picur. Noszogtattam egy ideig, de semmi. MOndtam Apának, hogy menjünk be az ügyeletre mert én csak akkor nyugszom meg ha hallom a szívhangját. MInden rendben volt, de az ügyeletes doki csináltatott egy 20 perces CTG-t. Ott is rendben volt minden, de azért megnézték UH-val is. Hiába volt itt is minden rendben, azt mondták, hogy akkor tudják azt tutira mondani, ha most bent maradok és csinálnak még pár ctg-t. Nem akartam délben bent maradni, mert a páromnak ma van a 30. szülinapja és anyósék is itt voltak. Úgyhogy abban maradtunk (dokimmal is beszéltem) hogy ma még visszamegyek, bentmaradok, lesz ma este még ctg.aztán holnap reggel is vérvétel (ami amúgy is lett volna) CTg, és ha továbbra is minden rendben akkor nem tartanak bent!

Kicsit le vagyok most törve az bentéjszakázás miatt, de a manó a legfontosabb most. Én bízom benne, hogy holnap este már itthon lehetek.
Szorítsatok, hogy ne legyen semmi baj!

Zsana, ha kiszabadulok a kórházból akkor kedden megyek. Ha nem akkor erről lemaradtam
Sajna senkinek nemtom a telefonszámát, de majd megkérem a párom hogy értesítsen benneteket ha mégis több napra benttartanának.

Timka
timka

Sziasztok !
Szerintetek normális dolog az, hogy a három éves kisfiamat nem akarom, hogy az anyósoméknál aludjon. A férjem már többször szerette volna, ha ott alszik, de én eddig még nem akartam. Most anyóséknál voltunk ebédelni, de én hazajöttem (15 percre laknak tőlünk) és a férjem most telefonált, hogy mi lenne ha az Ádám ott aludna. Én mondtam, hogy ne, de ő azt mondta, hogy ott kell aludnia, mert ha szülök és akkor kell ott aludnia akkor mi lesz. Ugyhogy most el vagyok keseredve és itt bőgök, hogy ott hagyja. Szerintetek túl érzékeny vagyok és nem kellene ilyen nagy problémát csinálnom belőle. De még soha nem aludt máshol.
Mónika
monazsu

Sziasztok!

Vigyázzatok magatokra! Timka, Te hányadik hétben vagy? Jó egy hete én is az ágyat nyomom, egymás után több napig keményedett a pocakom, szóval a biztonság kedvéért felkerestem a dokim, aki jól leszúrt, hogy miért vártam napokat.. A vizsgálat szerint megrövidült a méhszájam. Ha jól tudom, 3000 a normális érték, nekem 2000-1000 szerepel a kiskönyvemben.. Van vkinek tapasztalata ilyen problémával? Nagyon remélem, hogy a hátralévő heteket nem kell ágyban töltenem, még vásárolgatnunk kellene a PicurnakKép
wester2004

Sziasztok Lányok!

Először is gratulálok Babusnak! Tök jó lehet, hogy megölelheti már Kristóf babát, viszont számomra a babavárás is fantasztikus és naygon izgalmas élmény. Biztos nem tarok még eléggé a végén :o) Több kérdésem is lenne Hozzátok. Alakult-e ki valakinek a terhesség alatt valamilyen sérve(pl. lágyéksérv), milyen orvosnak mutattátok illetve voltak-e komolyabb derékfájásaitok (akár lumbágószerű)? A másik, hogy van-e valakinek tapasztalata az Anitában kapható Babybelt pocaktartó övvel?

Üdv: Gézengúz (27+4)
gezenguzerika

Szia Eszter !
Ezt találtam a méhszájjal kapcsolatban. Nem mondta az orvos, hogy feküdnöd kell vagy bent kell maradnom. Nem akarlak megijeszteni, mert nem értek hozzá. Csak a cikkből szürtem le, hogy én mit csinálnék ilyen értékek mellett. Mert ha jól számolom kb. 34 hetes terhes vagy és ennél az értéknél én inkább pihenék és semmit sem emelnék, ill. erőltetném meg magam.

Monika

A méhszáj állapotát leíró szám első jegye a nyakcsatorna hosszúságát jelöli, a továbbiak a külső méhszáj - nyakcsatorna - belső méhszáj tágasságára utalnak. Az Ön esetén a nyakcsatorna hosszúsága megtartott (mert az a valóságban kb. 3cm; az ideális esetet "3000"-rel jelöljük). A külső méhszáj és a nyakcsatorna orvosa szerint minimálisan ellazult (csúnyábban: kissé nyitott). A belső méhszáj viszont zárt, ezért valóban nem súlyos a jelenség. Két dolgot azonban feltétlen be kell tartani: a maximális kíméletet (elsősorban munkavégzés tiltása, otthoni munkákat is beleértve), másodsorban a szokásosnál sűrűbb orvosi ellenőrzést.
Ez inkább a méhnyak gyengébb zárófunkciójára utal, mintsem aktív görcsök jelenlétére.
Kérdés:
Mit jelentenek a méhszáj vizsgálatára utaló értékek? 3000,2000, mit jelent a két ujjnyira való nyitottság? A szülést, vajúdást megelőző értékek általában milyenek?
Válasz:
A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.
A kétujjnyi nyitottság egy régebbi terminológia, nagyjából 3-4 cm-nek felel meg, de semmit nem mond arról, hogy a méhszáj megrövidült-e. A szülés során a kétujjnyi méhszáj a tágulás kb. félidejét jelenti.
A méhszáj nem statikus valami, a szülés közeledtével "felszedődik"- megrövidül és lassan elkezd nyílni. Ez érett magzat esetén ( általában 36. hét után) természetes jelenség.
Dr. Nagy László
monazsu

Babus: Gyonyoru a Kis Kristof!Kép Koszonjuk a kpeket!

Timka megy a drukk!!!

Wester:Legy udvozolve ittKép
neszi

Sziasztok! Na mi egész hétvégén pakolásztunk, most rogytam ide a gép elé, már nagyon kivagyok. Ráadásul éjszaka több órát fennvoltam, sehogy sem bírtam visszaaludni a szokásos éjjeli fürcsilátogatás után. Kép

Hát elôször is, Babus, nagyon várom már (persze gondolom te is Kép), hogy hazamehessetek, és remélem, lesz egy kis idôd beköszönni és mesélni, hogy hogy mentek a dolgok. Én még mindig teljes ámulatban vagyok, hogy történhetett minden ilyen gyorsan, pláne hogy elôtte voltál dokinál. Vagy pont azért? Kristóf egy igazi kis tündér, nagyon cuki baba! Tudom, mennyire vártad már, gondolom most, hogy végre kibújt, állandósult a mosoly az arcodon. Kép Remélem, legalább picit kevésbé aggódsz ezek után, hogy már a kezeidben tarthatod. Babus Apucinak pedig külön köszönet a híradásért és a szép képekért!

Beatrix, ha megkérdezhetem, ti melyik sejtbankkal köttök szerzôdést? És mi alapján választottátok ôket? Drukkolok a holnapi vizsgádhoz!

Maya, nagyon szép lett a babaszobátok!!

Eszter, üdv közöttünk! Kép

Timka, szorítok, hogy minden rendben legyen veletek, és hogy mihamarabb hazaengedjenek a kórházból! Ha mégis mennél kedden a tanfolyamra, akkor még egyeztessünk, és köszönöm a felajánlást, ha nem lesz kocsim, és meg tudunk beszélni olyan találkahelyet, ami neked is megfelel, akkor köszönettel elfogadom.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Monazsu, nagyon köszönöm az infókat! Nem mintha nagy tapasztalatom lenne, de normális, hogy megvisel az első kisfiadtól külön töltött éjszaka! Egyébként igen, mindent jól írsz, most töltöttem be a 34. hetet, most léptem a 35-be, és igen, szigorú fekvést írt elő a dokim. Szóval laptopostól beköltöztünk az ágyba...
Babusnak gratula, Kristóf gyönyörű baba!
Timka, remélem minden rendben lesz Nálatok!
wester2004

Monika!

Ha az anyosodek 15 percre laknak, miert nem mesz at te is egy kicsit es beszelsz te is a kisfiaddal, hogy ennek most igy kell lennie, es holnap reggel mar mesz is erte. Mert ha ugy ment at a nagyszulokhoz ma delutan, hogy fogalma sem volt rola, hogy mi kovetkezik, akkor lehet, hogy nem jol veszi majd az akadalyt. Egyebkent teljesen megertelek, en meg soha nem toltottem egy ejszakat sem a fiam nelkul, es oktoberben volt 4 eves. Ja, ez igy nem igaz, mikor koltoztunk mashol aludt, hogy ne legyen utban, de az nem viselte meg. Viszont jo elore megbeszeltuk az egeszet.
Abban igaza van a ferjednek,hogy ne az legyen az elso alkalom amikor szulni mentek.

Mi egyebkent megvagyunk, mivel a ferjem a sarok tores ota meg mindig mankozik, igy en egyedul keszulodom mindennel a babara. Holnap dolgozom utoljara, aztan mar itthon leszek.
Par napja ejszaka tobbszor felebredtem, hogy faj a hasam alja, de szerencsere elmult masnapra. A 36. heti uh jo volt, minden funkcioja jo a babanak. Megint lattuk, hogy fiu lesz, ugyhogy azt hiszem Angela beirhatod a tablazatba, hogy fiu. Neve meg csak a magyar van meg, az Balint lesz, az angol neven meg megy a vita, de azt hiszem Liam lesz a vege. Tehat Liam Balint.

Most akkor Babus hanyadik heten szult? A 37-en valamikor ugye? Jujj, en is mar 36+3 vagyok! Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Jóestét!

Babus Család, a csemete még mindig gyönyörű, várjuk az otthoni híradást a boldog anyukától!!!!

Timka,
nagyon szorítok, remélem minden rendben lesz veletek és még egy kicsit tudjátok húzni a pocakban maradást!!! Írtam emilt is Neked!!!!

Wester, üdv a Csapatban!!!

Jimbone,
köszi az aggódást, de sjanos még mindig semmi, csak 10 percnkétni pocakkeményedés, de semmi görcs, fájás, hát ennyit sikerült a hétvégén produkálnunk a sétáknak kösöznhetően, bár még itt az éjszaka, de én már nem is bízom benne, hogy lesz valami!!!
Te hogy vagy? Holnapra megy Neked is a drukk, beszámolót várjuk!!!

Borbolya,
kitartás a pakoláshoz, én tavaly megfogadtam min. 5 évig sehová nem költözöm, elég volt a dobozokból, meg a cuccolásból, és mire megszűnnek a dobozok, hát az is hónapok kérdése volt nálunk!!!
Szép estét Mindenkinek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Egy friss tábla estére Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete)</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] 38+5 2005.02.08 László Gergő - - - Szt. István Kh.
3. Tamesz 37+6 2005.02.14 Marcell Szilárd - - - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 36+6 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. Timka 36+6 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
6. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 36+4 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
7. Nikcsi 36+4 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
8. Ági 36+2 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
9. Beatrix 36+1 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
10. Zsuzsa 36+1 2005.02.26 Áron - - - Bajcsy Kh.
11. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 36+1 2005.02.26 János - - - DEOEC
12. Nyetus 35+6 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 35+5 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
14. Jck 35+2 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
15. Maya 34+5 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
16. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 34+4 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
17. Mano2005 34+4 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
18. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 34+3 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
19. Dorka 34+1 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Wester 34+1 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
21. Csibe26 34+0 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
22. Zsana75 34+0 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
23. Eveka 33+5 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
24. Ruzicsky 33+4 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
25. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 33+1 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
26. Ildi(Delfinke) 32+6 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
27. Jammie 32+4 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
28. Hadri 32+1 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
29. Menjuss 32+0 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Borbolya 31+5 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
31. Lirian 31+5 2005.03.29 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
32. Zsu 31+4 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
33. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 30+6 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
34. Nebula 30+6 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
35. Pszi 30+5 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
36. Greenolive 29+5 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
37. Mónika 29+5 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
38. Mukika 29+4 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
39. Zsuba31 28+4 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
40. Vaktyuk 28+1 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
41. Edinka 27+6 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
42. Franyo 27+4 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
43. Psandi 27+4 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
44. Gézenguz 27+4 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
45. Neszi 27+0 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
46. Pfranciska 27+0 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
47. Asszony 26+6 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
48. Timurr 26+0 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
49. Ildibaba 25+4 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
50. Szilvi (Patri) 25+0 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
51. Norkini 23+4 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
52. Akiren 23+2 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!!!

Na megvagyok én is.....

Babus
Gratula a kisfiúhoz! Sok tejcsit neki. Olyan kis apróka de nagyon tünemény Kép

Wester
nekem is rövidül t méhszáj, C2000-est kaptam csütörtökön az első NST után megvizsgált a doki. Egyébként ez egyénfüggő, hogy kinek hogyan alakul tovább. Mert nekem anno a nagylányommal is ennyi volt a 36. héten, és ez kitartott a 40.-ig akkor nyílt ki egy picit, de ez az amnioszkópiának is lehet az eredménye... De azért inkább pihengess míg megteheted, én már csak tudom a majdnem 20 hónaposom fáraszt nap mint nap....

Én még nemmertem elkezdeni inni a málnalevél teát, sőt a homeobogyókat se, majd ha holnap megjönnek a gyógyszertárba akkor meggondolom mikortól kezdem el. Mert igaz betöltöm holnap a 37. hetet de nem szeretném ha a közjegyző előtti aláírás (mint tudjátok hitelfelvétnél ott kell), ami jövőhéten lesz esedékes ne a kórházban történjen. Na meg az új autón is olyan 14-e körül lesz az udvarunkban... Addig ki kéne tartani...

Tamesz
nálatok már kezd érdekesen alakulni a dolog. Nekem még nem keményedik rendszeresen a pocim, igaz néha úgy érzem mintha egy nagy kő lenne az egész és egész sokáig.

Monazsu
Az én lányom még csak 20 hónapos, de csak egyszer aludt nélkülünk, akkor is az én szüleimnél ekik it laknak melettünk, közös az udvarunk. És ez is most szilveszterkor volt, ez volt a főpróba szülésre... Hát anyu azt mondta hogy elaltatni segít a férjemnek ha szülök, meg inkább átjön mert ő a földön aludt a gyerek mellett. Anyósomra még nem bíznám, mert ott lakik a nagynénje, aki a keresztanyja és sajnos nincs jó hatással a gyerekre. Inkább nem hagyjuk vele hosszabb időre.

Na megyek kidőlök én is holnap megyek védőnőhöz.

Nadine 36+6 (1 óra múlva már 37)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Elöször is a Babus családnak írok. Annyira édes ez a Kristóf baba, hogy le se tudom írni. Egy kicsit irigykedem, hogy már megvan a babátok, de ugyanakkor élvezem is, hogy a miénk még pocaklakó. Utánna a párom mondása szerint nekünk egy új időszámítás fog kezdődni, és addig is ki kell élvezni minden amit lehet.
Babus! Várom a híreket a szüléssel kapcsolatban, valamint az is érdekelne, hogy szerinted ért-e valamit a málnalevéltea?

Egyébként képzeljétek ma elkészült a babaszoba. Nekem nagyon tetszik, de még nincsenek róla képek.
A bútorokat apukámmal terveztük fehér és az ajtók dió színűből vannak. Leszabattuk a lapokat, majd apukám nem kis munkával összerakta őket. Az ágyat a párom választotta, ami szintén dió szinű és már az is össze lett rakva. A babakocsit csütörtökön vettük meg a Bergonba. A függönyt anyukám varta neki, amin méhecske látható hol fut, hol szalad, hol egy csigán utazik, de majd remélem lesz kép a szobáról és akkor megnézhetitek. Gondolom, most már több időm lesz írogatni, de azért még nagyon sokat kell pakolgatnom, hogy rend legyen a lakásban. A szekrényekbe be kell raknom a ruhákat stb...

Na megyek hátha tudok aludni, bár az elmúl hetek éjszakái nem erről árulkodtak. Most éjjel is aludtam vagy 2 órát, reggel a párom meg is jegyezte, hogy olyan szörnyen nézek ki, hogy alig ismer rám. Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!
Elérkezett a nagy nap a Babus család számára. Hazajöhetnek a kórházból. (legalábbis reméljük)
Már én is alig várom, hogy hasonló helyzetben lehessek. Aludni nem nagyon tudok, most is inkább felkeltem mert nem tudtam visszaaludni. Másfél óránként kell mennem pisilni. Ma megyek a 4. nstre, szerdán töltjük be a 37. hetet. Elvileg ezek után már nem számit koraszülöttnek a baba.
Én még ezen a héten nem szeretnék szülni, mert a dokim nincs itthon, de a jövő hétben már kiegyeznék. Elkezdett dagadni a lábfejem, feszül és úgy néz ki mint egy lufi. Reggelre az ujjaimat is alig tudom behajlitani. Ilyenkor szoktam mosogatás közben eltörni valamit.
Na mindegy nem panaszkodom, mert minden egyes reggellel közelebb kerülök 1 nappal babucihoz.
Márcsak 22nap. Legalábbis remélem, hogy azért túlhordani nem fogom.
Kellemes napot mindenkinek!

Kép

KépKép
búzaszem

Jóreggelt!
Nadine, Jimbone,
Tegnap nagyon fájt a műtött térdem, a hóban biztos voltam, hát a hó meg is jött, de Marcellünk ma reggel sem akarta megcsodálni a hóesést, lehet, hogy apja fia lesz? Ő ugyanis utálja a telet, én is csak a havat meg síelést szeretem benne, de a gyereket ez nem érdekli??:-(((

Babus,
nagyon várjuk a beszámolókat, remélem takarítják az M3-ast és normális idő alatt hazaértek a pöttömmel!!!

Mtücsök,
én nagoyn kíváncsi lettem a szobára, azért ha tudsz tegyél majd fel képeket!!! Az alvás meg sokunknak nem megy!!!!

Ági,
kitartás, nem lehet könnyű Neked, de reméljük most már gyorsan rendbejön a párod, mert neked is lassítani kellene, na meg készülni a kicsire, nem????

Búzaszem,
én is így vagyok, hogy minden nap úgy kelek fel, hogy na hátha ma már láthatom, hátha ma lesz a nagy nap, és szerencsére fogynak a napok, csak baromi lassan, próbálok minden nap rendte hagyni, ma pl. vasalnom kellene a hétvégi mosás eredményét, de majd meglátom!!!
Szép havas napot Nektek, pocakokra vigyázni!!!
tamesz+ubul 38+0.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok !
Wester
Meglátod hamar elfog múlni ez a pár hét. Szerintem a 37. hét után már könnyebben mozoghatsz, akkor már nem lehet baj.

Ági
Délelőtt én is ott voltam anyósoméknál, de hazajöttem, mert ott nem tudok magammal mit kezdeni. Az, hogy az Ádám ott aludjon nem az én ötletem volt. (bár napközben jól érzi ott magát) A férjemnek jutott eszébe este 3/4 8-kor, és akkor hívott fel, hogy mit szólok hozzá. Különben igazad van, előtte fel kell készíteni, szerintem sem jó, hogy csak egyszerűen bejelentsük neki, hogy na most ott alszol. A szülés dologgal meg azért nem értek egyet a férjemmel, mert nem gondolom, hogy ott kellene aludnia. Hisz estére ő úgyis hazajön és elég ha napközben lesz az Ádám anyóséknál. Hisz akkor már többször volt, mível mikor suliban vagyok mindig náluk van. (Jól el is kényeztetik, mindig az van, amit ő akar, de már kezd a fejükre nőni.) Sőt szerintem jobban meg is viselné ha nem otthon aludna, mert nem értené, hogy az anyú sincs és még otthon sem lehetek. Ha meg anyósomék annyira segíteni akarnak, akkor aludjanak ők nálunk. Egy kisgyereket mindig jobban megvisel a változás, főleg ha egy kistestvér jön, mint egy felnőttet. Én csak abból indulok ki, hogy láttam, hogy a vizsgaidőszakom mennyire megviselte, még a WC-re sem tudtam úgy elmenni, hogy ne jött volna utánam és ha bezártam az ajtót, akkor ott sírt, amíg ki nem jöttem. Szóval nekem ezért vannak még fenntartásaim a máshol alvással.

Nadine
Látom debreceni vagy, én is az voltam 18 évig, utána jöttem Pécsre. Szerencsére nálunk anyósomék imádják Ádámot és ő is nagyon szereti őket. Születésétől fogva vigyáztam arra, hogy jó kapcsolat alakuljon ki, mert fontosnak tartom, hogy egy kisgyerek a nagyszülőkkel is benőséges kapcsolatban legyen. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nagy segítség, hogy ha nekem bármit el kell intéznem. Nekem sajnos anyúkám Debrecenben lakik, így rá nem számíthatok.

Úgy látom lassan beindul a babaeső. A tábla alapján már nem sokat kell várni.
Ui.: a férjem mégis hazahozta az Ádámot.
Mónika
monazsu

Mtücsök !
Olvastalak a téli topikban. Szerintem fontos a szülésznő. Én választottam az első szülésemnél és nagyon meg voltam elégedve vele. Most is őt fogom felkérni. Lehet első babánál is gátvédelem, de ritkább. Ez akkor sikerülhet, ha nem fekszel, hanem sétálsz vagy a gumilabdán csücsülsz, mert akkor könnyebben tágulsz és ilyenkor a medence is tágabb. Én alternatív szobábab vajudtam a kisfiammal. Oxitocint sem kaptam (azzal úgy hallottam, hogy erősebbek a fájások). Olvastam valahol, hogy mandula olajjal kenik be a gátat, hogy jobban ki tudjon a baba csúszni és, hogy ez bevált. Én mindenesetre viszek majd be a szüléskor. Amit még minden megszült kismamának javasolni tudok, a minél gyakoribb zuhanyzás szülés után. Én minden betét csere után zuhanyoztam, elég az is, ha csak az alsó részt zuhanyozzátok ilyenkor. Felpuhitja a varrást és nem fog annyira fájni a varrat szedés. Legalábbis nálam így volt. Szerintem olyan betétet vigyél, amiben kényelmese érzed magad, a lényeg, hogy sok legyen.
Monika
monazsu

Sziasztok!

Köszi Babusék az újabb fotókat! Nagyon édi a kissrác!

Egy anyának szerintem mindig nehéz elszakadni a gyerkőctől, de előbb-utóbb úgyis lesznek olyan alkalmak amikor máshol fog aludni stb. Irjak közhelyeket? Kép Ilyen a gyereknevelés, mindig lesznek nehézségek, de ettől szép az egész. Kép

Na ja én könnyen beszélek, mert még nem éltem át, de már amint látjátok próbálom felkészíteni magam a dolgokra. Kép

Tamesz ez hihetetlen, hogy mindig tudod előre mikor jön a hó! Nagyon működik ez a hójelző berendezés! Bár gondolom a fájdalom nem lehet kellemes, de kárpótol utána a hó, mert írtad, hogy nagyon szereted. Kép

Én aludni még tök jól tudok, kivéve, hogy kb. 3-4 alkalommal megyek WC-re, mondjuk nem panaszkodom, mert a fürdőszoba itt van a háló mellett és közvetlen átjárás van a hálóból, úgyhogy kb. 3 lépést kell megtennem Kép.

Nálunk még nincs babaszoba, de igazából nem is lesz, mert én úgy döntöttem, hogy az első hetekben a hálóba teszem a kiságyat, utána viszont még nem tudom, igazából jobb lenne külön, mert mi a hálóban tévézni szoktunk meg ilyesmik és nem hiszem, hogy az jót tenne a babának. Erre az első hetekben nem lesz gond, mert akkor nem a tv-re fogunk gondolni. Kép

Így viszont nem lesz egyelőre olyan igazi babaszoba, mert a kiságy a hálóban, a többi dolog a kisszobában, de azért remélem így is tetszeni fog a lakhelye a kis Bende babának. Kép

r
ruzicsky

Jimbone,
Nagoyn örülök, hogy minden rendben Veletek, nagoyn rendes a pocaklakótok, hogy produkálja magát, a miénk nem mindig hajlandó, vagyis pénteken 8 percig pörgött, utána bealudt és semmi. Az alsó vonal milyen értékekig ugrált fel Neked? Nekem még cska olyan 30-35-ig, arra azt mondták, hogy az még semmi????
Szóval ezért csuklottam tegnap???:-)))) MErt egyesek kibeszéltek minket, de sajna nem!!!:-(((
Na indulok végre, felderítem a pesti hó és útviszonyokat!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jimbone,
dehogy baj, csak kötekedtem!!!:-)))
Megpróbálok vigyázni, remélem kevés bénával fogok találkozni útközben!!!

Az nem semmi, ha az NST már 90-ig is felugrott, úgy látom itt mindenkinek hamarabb elsz babája mint nekünk!!! Nekem max 30-35-ig és akkor ott maradt egy darabig, de igazi keményedést olyankor nem produkáltunk, amikor a gépen voltunk!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Csak most tudtam megcsodálni ezt a gyöngyörűséges Kristóf babátKép Hát nagyon tetszik nekem, majdhogynem sírtam is a képekhezKép
Remélem minél hamarabb hazamehetnek!

Tamesz!
Szerintem Te leszel a következőKép

Mindenki vigyázzon magára!

Muki(29+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Pár gyakorlati dologban szeretném kérni a segítségetek! Jó pár beszerzésünk hátra van még, ugyanis eddig úgy nézett ki, hogy a Húgomtól kapunk nagyon sok babacuccost. Neki van egy gyönyörű 4 éves kisfia, s régóta dolgoznak a testvérprojekten, s most úgy néz ki, hogy szeptemberben beköszönt hozzájuk a gólyaKép Szóval babakocsit, mellszívót, autósülést vennünk kell, s Szombathelyen elég gyatra a választék. Pesten hol érdemes vásárolni? A Brendonban voltunk már. S akinek esetleg van már tapasztalata: hány funkciós babakocsit érdemes venni, (a párom meg van őrülve a 3 kerekű kocsikértKép, elektromos, vagy kézi mellszívó, stb.
köszönöm a segítséget, vigyázzatok a pocaklakókra és magatokra!
sziasztok,
Eszter
(34+2)
wester2004

Eszter
Attól függ hol laksz, hol tudod tárolni a babakocsit. Milyen terepviszonyok vannak. Mert ha rossza az út egy nagyobb kerekű kocsit érdemes beszerezni, viszont általában ezek dög nehezek, ha cipelni kell nem túl praktikus, viszont kertes házba, vagy ahol van hely lenthagyni (garázs, babakocsitároló) akkor tökéletes. Ezeknél is van már olyan amibe lehet tenni hordozót és mózeskosarat is (ilyen a Bergon tipus, nekünk ilyen van 20 hónapja használom, semmi baja, pedig ma is hazahozta a bevásárolt cuccot meg a nagylányt) A 3 kerekű babakocsi nagy hátránya (amelett hogy szuperül néz ki) hogy nem lehet átfordítani a tolókarját, ami nyáron ezért lehet gond mert belesüt a babakocsiba a nap, a többi évszakban meg belefújhat úgy a szél hogy nem tudsz mit tenni ha abba az irányba akarod tolni. Viszont ha mindenképp ilyet vesztek (ehhez is vannak már rácsatlakoztatható hordozó, meg mózeskosár) érdemes olyat venni aminek a kupolarésze teljesen átfordítható. Nem tudom érthető e. És akkor vannak az esernyőre csukható babakocsik, amikre rátehető szintén a mózes és a hordozó, ez se átfordítható, viszont könnyű maga a sportrész. Ilyen Például a CAM, vagy a NEONATO, vagy a Peg PErego Pliko P3 completto (na az utóbbinak horror az ára, de az a legjobb, nekünk van egy ilyenünk csak sportrész én imádom) Ja meg érdemes szétnézni a neten:
http://gericom.tolna.net/bambino/
http://www.bebibolt.hu/
http://olcsobban.uw.hu/
http://www.interstore.hu/
Mellszívó: Én anno előre nem vettem, mikor kiderült, hogy borzasztó sok tejem van na akkor vettünk egy kézi Aventet, ami nekem bevállt (most lesz 2-ától akciós a Coraban) Amit nagyon dícsérnek még az az elektromos Medela, de ahhoz nem volt szerencsém még. De kinek ez kinek az válik be. A kórházakbaninkább ez utóbbi van , ha ott ki tudod próbálni és jó akkor érdemesebb azt, mert kb egy árban vannak.

Monazsu
Hát a profilomat lassan át kéne írnom mert azóta 1 évvel öregebb lettem, meg el is költöztünk Hajdúböszörménybe. De imádtam Debrecenben lakni, csak ott panel volt itt meg kertes ház van. És ez a gyerekeknek sokkal jobb.

Lányok
Itt most úgy elkezdett szakadni a hó, nagy örömömre, mert én seperhetek, Zsani az tuti megint élvezni fogja...

Na megyek felébredt a kis boszorkám

Nadine 37 Kép

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!
Örülök,hogy másnak is bejött a Götz bababolt.Aki még nem volt tényleg érdemes elmenni mert tényleg nagyon olcsón lehet venni mindent,persze amíg még van.Én megláttam egy gyönyörű fehér mózeskosarat(fonott)aminek guruló állványa van és persze eszem ágában se volt ilyet venni de egyből beleszerettem.50ezer volt az eredeti ára és most 11eért odaadták ágyneművel és egy kis mini baldachinnal.Így most ez lesz a hálónkban az ágyunknál a rendes kiságya pedig egyből Dini szobájába megy.Mondjuk ezt eddig is így akartam csak úgy gondoltam,hogy a babakocsit tolom a mi szobánkba.Pesze ez így most sokkal esztétikusabb lesz és nem utolsó sorban kevesebb helyet foglal.
Mi is szánkóztunk hétvégén de úgy tűnik az én kisfiam nyári gyerek lévén a medencés úszós időtöltést jobban kedveli mert többször megjegyezte szánkózás közben,hogy milyen jó lesz nyáron a medencében pancsolni.Kép
Holnap megyek a kórházba szülésznővel ismerkedni és uh-n is megnézzük babócát.Már nagyon kiváncsi vagyok a méreteire.
Megkeztem a visszaszámolást én is,hiszen ez már a 36.hét!
Tamesz,hajráKép!
nyetus76

Eszter,
Mellszívó:medela electric nekem bejött
Dinivel.mivel kölcsön volt sajna most nem ez lesz hanem Avent kézi de erről eddig csak jókat hallottam és bízom benne,hogy ez is beválik majd.
sziasztok
nyetus76

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: