A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Bocs, BelyusKép
Most jut eszembe, hogy ma szerda van, úgyhogy Pécsen van.
Az itteni száma: 72/533-174.
A mobilja pedig (de ezt csak nagyon indokolt esetben hívhatjuk): 30/422-18-11.
Stella

Kép
stella9

Sziasztok Lányok!

Most voltam UH-n. 5 mm-es a kis Édes! Legközelebb 2 hét múlva kell mennem, addig is Utro.

Belya Kép,
Török doki most bennt van a rendelésén, az 533-174-en szerintem eléred. Ha nagyon sürgős biztos bekapcsolnak hozzá.

Puszi Mindenkinek:

Ildi
iii_

IldiKép
Úgy örülök nektek!!!
Vigyázz magatokra!
Remélem két hét múlva már nekem is lesz okom arra, hogy keressem a dokit!
Tüneteid vannak?
Stella

Kép
stella9

Szia Stella Kép,
köszönöm a sok-sok drukkot. Biztos vagyok benne, hogy ez is segített. A múlt heti "sejthető" szótól még bennem volt a félsz, de most egy kicsit megnyugodtam. A 13. hétig azért még olyan bizonytalan minden. Tüneteim: cici nagyobbodás, hasam is domborodik, és legkésőbb 9-kor már alszok, mint a bundás maci.
Remélem Nálad tart még a jókedv kúra! 1-2 héten belül biztosan Neked is meg kell látogatnod a dokit.
Üdv.:
Ildi
iii_

Sziasztok!

Köszi a gyors választ, sajna ma nem kapcsoltak hozzá, úgyhogy lehet megpróbálom Tapolcán.
Semmi komoly baj nincs, csak jövő szerdán semmiképpen nem tudok elmenni hozzá, az utrom meg elfogy, mondjuk szerezni tudok, csak azt nem tudom, hogy hogyan akarja csökkenteni az adagot, mivel most 2x1-et szedek, és mivel a 12. hétig szabad szedni, gondolom le kellene ebben az uccsó két hétben venni legalább 1x1-re. Nincs igazam?

Ildiiiiiiiiiiiiiiii!!!! Kép
Óóóóóóriási gratula, tudtam én! És továbbra is drukkolok!!!

Stella!
Mindent bele! Rettentő nagy energiát küldök neked, hogy megvalósuljon az álmotok!!!!!

Puszi:
Belya
belyus

IldiKép
Örülök, hogy minden rendben. MOst pihire és nyugalomra van szükségetek. Nagyon kapaszkodik az a kis Édes, ugyhogy biztos minden rendben lesz.

Nálam a jókedv kúra tart, bár volt egy jó nagy szünet hétvégén.
Az viszont már eléggé kezd aggasztani, hogy semmi jele annak, hogy "működnék". Pár hete elkezdtem mérni a hőmet, csak hogy tudjam mégis hol tarthatok.
Jelentem, nem tartok sehol. Nem akar felmenni a hőm 37 fölé, de még a környékére sem. Attól tartok ez jóval hosszabb várakozási periódus lesz, mint először hittem.
Szerintetek ha nem jön meg, mondjuk még két hétig, akkor keressem meg a dokit? Nem akarom túlparázni, de szerintem totál összekeveredtek a hormonjaim.

Na, jó, igyekszem megnyugodni és türelemmel lenni még pár napig.

BelyaKép
Remélem sikerül elérned. Sajna nem mindig tudnak bekapcsolni hozzá, de ha kitartóan hívogatod, biztos eléred.
Stella

Kép
stella9

tölünk is megy a drukk mindenkinek!Kép Kép

Kép
beatrix2

Köszi a drukkot Mindenkinek!

Bea Kép,
tündérek ezek a kislányok!

Belyus Kép,
majd írd meg, hogy tudtál e beszélni a dokival, és mit mondott az Utrora. Neked is szokott napközben picit szivárogni kifelé? (Bocs)

Stella Kép,
szerintem még ne aggódj a menzid miatt. Számolj egy kicsit: Mikor is volt az utolsó vérezgetésed? Dec. 22 körül? Mekkora szokott lenni a leghosszabb ciklusod? 30-35 nap? Ez alapján kb. megkapod, hogy mikor kellene megjönnie. + 1 hét rátartással szerintem még nyugodtan várhatsz, a hőmérővel ne foglalkozzál. Ha addig sem jönne meg, akkor pedig látogasd meg a dokit.

Üdv.:

Ildi
iii_

IldiKép
ha így számolok (és ez tök logikusnak tűnik), akkor tényleg megnyugodhatok!
Az utro egy része mindig távozik.

BeaKép
Ez aztán az inspiráció!!! Gyönyörűek a lányok!
Gratulálok!!
Stella

Kép
stella9

Bea!
Gyönyörűek a lányok! Kép

Ildi!
Az utroból felszívódnak a szükséges anyagok és a többi kiszivárog. /Ezért is utálom Kép/
Akartam még kérdezni, hogy hogy áll az emésztésed? Én már teljesen kivagyok akadva. Nem tudtok valami jó gyógyírt a puffadás stb. ellen?

Stella!
Én egyszer kezdtem el hőmérőzni, de mivel másnapra annyira lehetetlen hőt mértem, szóval teljesen mást mint előző nap, akkor kiakadtam. Egyáltalán nem volt szabályos, így pár nap múlva abba is hagytam. Fel a fejjel, nem lesz semmi gond! Kép

Ja még valami! Stella a dokit mikor lehet elérni Tapolcán?

Üdv.:

Belya
belyus

BelyusKép
Változó a doki elérhetősége.
Szeintem próbáld meg dél körül. Ha nem kapcsolható, akkor a recepciós kislány megmondja, hogy mikor érdemes hívni.
Ha beavatkozások vannak, akkor kettő előtt nem éred el, de inkább kérdezd meg, segítenek.

A hőt csak azért kezdtem el mérni, mert korábban mindig tudtam belőle, hogy mikor vagyok túl a repin és mikor fog megjönni. Szóval nálam kiszámítható volt és sokat segített.

Sajnos emésztésügyben csak a Danaone Aktiviás joghurt jut eszembe...
Stella

Kép
stella9

Belyus Kép,
nekem székrekedésem van az Utrotól. Pont ma reggel olvastam, hogy a megnövekedett progeszterontól a belek nem tudnak úgy mozogni, és ettől alakul ki. Azt írta a könyv, hogy sok folyadékot kell fogyasztani és rostdúsan kell táplálkozni. Gondoltam hétvégére főzök egy almakompótot, egyébként nem vagyok egy gyümölcsmániás, örülök, ha egy darabot letuszkolok egy nap.

Stella Kép,
a vitamin szedésben a Te stratégiádat követem: 1 nap Elevit, 1 nap folsav (+C-vitamin)

Ildi
iii_

IldiKép BelyusKép
Mi a helyzet veletek??
Stella

Kép
stella9

Beszti,Norka,Dandy,Cerke,Kuscel többiek!
Hova tüntetek?

Kép
beatrix2

Szia Stella Kép,
én jól vagyok, nincs semmi különös, már nagyon várom a jövő szerdát! A munkahelyen ez az év eleje nem éppen a pihenés és a nyugalom időszaka, ezért nem tudtam gyakrabban benézni.

Belyus Kép,
sikerült beszélned a dokival?

Bea és a többi tapasztalt Anyuka Kép,
ha tudtok, gyertek Ti is gyakrabban, biztos tudtok néhány hasznos tanácsot adni a kezdő és leendő kismamáknak.

Puszi:

Ildi
iii_

hát ha kérdeztek!?
Én vagyok naponta többször is,csak ehez a témához(tüszörepi,gyogyszer stb)hála istennek nem tudok hozzászolni.

bea

Kép
beatrix2

Bea Kép,
Belyushoz társulva én is kérdezem, hogy pl. a kezdeti puffadásra van e vmi javaslatod? Vagy elmúlik magától, ahogy a baba növekszik? Én először nagyon megörültem, hogy már gömbölyödik a pocim, erre egy gyakorlott kismama barátnőm felvilágosított, hogy ez még csak a kezdeti puffadás, a babától majd csak kb. a 3. hónap után lehet kerekedni.

Üdv.:

Ildi
iii_

Ildi!

Ez eleve alkati kérdés!Egy erős testalkatu nön lehet,hogy csak az 5.hóban veszel észre valamit,egy vékonyabb nön már a harmadik hónap elött.Az is közrejátszik,hogy kinek milyen a méhe,mert egy hátrahajló méh hiába kezd el hamar nöni,nem látszik hamar,söt az uh-t is nagyon sokáig csak hüvelyen át csinálják ilyen esetben.
A puffadásokra azért az egész terhesség alatt nagyon oda kell figyelni,mert ahogy nö a baba,terjeszkedik a méh,elnyomja a beleket és erös görcsöt,bélcsavarodást okozhat.

Én az elsö terhességemmel jártam így,kb az 5.honapban lehettem mikor nagyon begörcsöltem.Éreztem,hogy ez nem nögyögyászati panasz,irány a belgyogyászat ügyelete.Háromnegyed óráig maszíroztak+nospa injekcio,mire elmulott.Ezt ugy nevezik azthiszem,hogy béka.

Mondjuk ez nem törvényszerü,én is csak egyszer jártam így,akkor is egyes terhességgel,az ikrekkel nem volt gond!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Nekem nem voltak puffadásos panaszaim, így nem nagyon tudok hozzászólni.

Bea: mindkét csemetém beteg, nagyobbik kórházbanKép Ezért, nem is vagyok minden nap itt. Eléggé lefáraszt az ide-oda rohangálás, ápolás.

DAndy
dandy

Dandy!

Miért van kórházban?Remélem nem súlyos!
Mielöbbi gyógyulást!

Bea

Kép
beatrix2

Bea Kép,
köszi az infót, én vékonyabb testalkatú vagyok és előreálló a méhem, így nem csoda, ha kerekedek.

Dandy Kép,
jobbulást a gyerekeknek!

Ildi
iii_

Bea Kép,
derékfájással neked volt problémád? Ennyire az elején ez lehet a babótól vagy csak fogjam az ülő munkavégzésre? Az a furcsa, hogy múlt hétvégén kezdett fájni, tehát akkor nem is dolgoztam a munkahelyemen, azóta pedig folyamatosan érzem.
Ildi
iii_

Ildi!

Ilyen idös terhesen még nem nyomhatja a baba az idegeket,hisuen van még helye a növekedéshez!Kép
Nem vagy frontérzékeny?Ekkor jött ez a jo kis hidegfront!
Mondjuk az is elképzelhetö,hogy akkor kellett volna megjönnie a mensidnek,van akit ez is befolyásol.
Ha viszont sokáig nem dolgoztál,akkor az ujboli folyamatos ülés is okozhatja.

Ha folyamatosan,vagy többször fáj,menj el nögyogyászhoz.Lehet,hogy nincs semmi gond,de biztos ami biztos.Ha most nem tudsz,ird meg a problémáidat itt a babaneten a szülészetek cím alatt a délpesti Jáhn Ferenc kórház topicjába ír egy nagyon kedves főorvos,ő szívesen válaszol mindenkinek.

Ha megteheted,inkább menj el táppénzre és pihenj,mert a baba sokkal fontosabb most mindennél!Ha nem tudsz elmenni táppénzre,akkor nagyon sok szünetet iktass be munka közben,és tornáztasd meg az izmaidat!

DE MENJ EL ORVOSHOZ MINÉL ELÖBB!

Kép
beatrix2

Köszi Bea Kép,
nem vagyok frontérzékeny, vagy legalábbis eddig nem tudtam róla. Megjönnie már több, mint két hete nem kellett, és csak a hétvége maradt ki a munkából, illetve az ülő munkából, de mosás, vasalás, főzés stb. persze volt. Orvoshoz jövő szerdán megyek, UH-ra. Addig is próbálok hétvégén otthon pihengetni, ha nem fog jobban fájni, akkor megvárom a szerdát, ha jobban fáj, akkor inkább elmegyek a körzeti dokihoz.
Remélem nálatok jól van az egész család és élvezitek a téli időjárást.
Jó hétvégét!
Ildi
iii_

Ildi!

Köszi,mi jol vagyunk!Ma megyünk anyosomékhoz vasasra,a nagyok ottmaradnak.Ott legelább rendes ho van és tudnak szánkozni.A picik is élvezik,csak hideg nekik.Nincsenek hozzászokva,meg persze a kesztyüt sem nagyon viselik el.
Nektek is jo hétvégét,és ne izgulj feleslegesen!
Az legyen a szemed elött,hogy nem lesz semmi gond.
Én is igy viltam a lányokkal (triplán veszélyeztettett terhesség)és nem is lett!

Szia
Bea

Kép
beatrix2

Szia Bea Kép,
megfontoltam a tanácsodat és péntek délután elmentem a körzeti dokihoz. Megnyugtatott, hogy a hormonoktól lazultak meg az izomszalagok és csak ettől fáj. Nem írt fel gyógyszert (szerencsére Kép ). Mondta, hogy masszírozgassuk, esetleg meleg vizes fürdőben ücsörögjek. Hétvégén pihentem, és már alig érzem!
Szép napot!
Ildi
iii_

Bea!

Dorkának: Hörghurut, arcüreggyuszi, asztma (?)
Pénteken du. hazaengedték, de még visszajárunk kezelésre.
A kicsinek is arcüreggyuszija van.

Dandy
dandy

Andi!

Mégegyszer jobbulást a gyerköcöknek!

Az én lányaim is betegek lettek,pedig oktober ota végig jártunk bölcsibe.Most van láz,torokfájás,orrfolyás,hányás háromszoros kiadásban.Tegnap nagyon nyügösek voltak,remélem ma már jobb lesz!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Bea: az nagyon klassz, hogy ilyen sokáig tudtatok bölcsibe járni. Dorka eddig is 2 hetente beteg volt.Kép

Jobbulást a lányoknak!

Dandy
dandy

BeaKép
Meglestem az albumodat!
Olyan szépek a gyermekeid!
Komolyan mondom az ilyen képek adnak erőt, hogy az ember küzdjön a gyermekáldásért! Bármilyen nehéz is!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Én is folytatom a rossz szériát: Ákos is beteg Kép
Hányás, láz, torokgyulladás. Ma van 3 napja, hogy nem evett. Szegénykém ritkán beteg, de akkor nagyon - mindig 38,6 lázzal indítunk és ez tart 1 napon kersztül.

Dandy
Küldök, sok energiát a kórházhoz - én ettől rettegek. Remélem már otthon vagytok!!!

Bea
Nektek is jobbulást!!! 3x-os betegség - jujj! Ákos egész nap rajtam lóg - nem is tudom Te hogyan oldod ezt meg.

Sziasztok!
Eszti
beszti71

Szia MindenkinekKép

hát akkor én is folytatom a sort a betegséggel mi is nagyon oda voltunk láz nagyon nagyon köhögés és nátha és persze a második antibiotikumKép
hétfön végre mentünk 2 napot erre a tetüt találtak a fejébenKépigy ma itthon voltunk mert kezelgettem a fejét vagyis a haját ugy tünik most kiirtottam de meddig??, azt mondták nehéz megszabadulni tőlük most vasalok fertötlenitek és majd meglátjukKép nektek volt ilyen mondjátok mit tegyek hogy többet ne legyen???és persze érdekes a nagyoknak egyiknek sem volt csak a kicsinekKépna ennyit magamrólKép
aki még beteg annak jobulást és a babaprojecteseknek sok -sok energiát küldök a kitartáshozKép
sziasztok
gabi
gabi32

Sziasztok!

Eszti: igen, már otthon vagyunk, de még visszajárunk kezelésre. Ma du-ra Martinnak középfülgyuszija lett, hogy folytassuk, és 2. antibiotikumot kapott.Kép
Szerintem a tetüt nem lehet megelőzzni, a közösségben sajna szaporodik.

Dandy
dandy

Lányok!

Ismeri valaki dr. Koppány Miklóst?

Belyus
belyus

Sziasztok!
Belyus,
Lehet, hogy nem egy dokiról van szó, én egy Dr. Koppán Miklósról tudok a Megyeiben. Az én orvosom Dr Varga Tamás, de amikor tavaly májusban a szülészeten Ő vett fel a szülőszobára, nagyon kedves, korrekt, fiatal orvosnak tűnik. Ha éppen nem lett volna ott Varga doki, neki adott volna át, azt mondta, h. Ő a váltótársa, és hasonló szemlélettel dolgozik, mint Ő, azaz a minél természetesebb úton lezajló szüléseket támogatja. Én ennyit tudok, remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: fdm
fruttadimare

Bocs, kedves orvosnak tűnt, nem tűnik, (kicsit még álmos vagyok)Kép)) fdm
fruttadimare

Köszi fdm! Igen ő is a megyeiben van, úgyhogy valszínű egyről beszélünk! Kép

Üdv: Belyus
belyus

Gabi!

Tetüt kiírtani?
Nagyon nehéz,mert hajmosás után ugyanugy visszafertözödik a gyerek.Régen azért volt jo,mert akin tetüt találtak,azt kitiltották a közösségböl,és csak orvosi igazolással mehetett.Ma meg szolnak,hogy tetüs a gyerek,vagy kezeled vagy nem.
Mi a nagylányommal jártunk így,két hetente fertötleníthettem mindent+tetüírtó,de eredmény semmi.A végén már én is elkaptam töle!Kép
A körzetorvos javasolta,hogy ha nem tesz semmit az iskola,akkor forduljak az ÁNTSZ-hez hivatalosan,akkor kijönnek az iskolába.
Javaslat:ne nagyon használj nitifort,mert teljesen tönkreteszi a gyerek haját,fejbörét.Lehet kapni öblítöbalzsamot a gyogyszertáeba,most nem jut eszembe a neve,azt vegyél.Igaz elég drága,1700ft körül volt 2 éve,nekem akkor kellett.

Mi már egész jol vagyunk,kis köhögés még van azért!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok

Beatrix most is elvileg ugy mehetsz ha van róla orvosi papirod hogy nincs tetü a fejedben legalább is én csak igy vihettem a Rékát a bölcsibe ujra de mit tegyek ha a amásik aki putriba lakik az sza.....ik rá hogy mi a helyzet neki azóta megint volt jobban mondva szerdán de csütörtökön azért ott volt a bölcsibe a gyerek Kép hát ezzel nem értek eggyett miért csak nekem kell orvosi igazólás neki miért nem és miért nem fertötlenitik a házat amiben élnek (mondjuk a védönök javaslatára vagy a bölcsöde javaslatára )ha egyszer 1 hónapja nem tudja kiirtani a gyerekek fejéből a tetütt????Kép mert hát persze 6 gyerek van és az anyuka lelépett egy másik pasival akitől éppen megint terhes szóval nem nagyon látok kiutatt amig valaki nem tesz ezekkel semmitKép én a NIX-et használtam eddig most azért gondoltam a nittyfort mert hajmosáskor muszály bekennem a fejét hogy ne kapja el megintKépna mindegy nem panaszkodom majd csak elmullik a tetű járványKép
ha van valakinek jó kis ötlete még irja meg valami csak fog használniKép
sziasztok
gabi
gabi32

Lányok!

Merre jártok?!? :o(
belyus

Sziasztok lányok!
Szomorúan olvastam a beteg manókról jobbulást nekik és az anyukáknak kitartást a sok éjszakázáshoz aggódáshoz. Mi hála istennek eddíg kisebb megfázásokkal megúsztuk de lebeg a fejünk felett bárányhimlőjárványKép
Gabi32 A tetüről nincs még tapasztalatom szerencsére, de az oviban kiírták a faliújságra hogy figyeljük a gyerekeket. És még az is hogy aki tetves az nem azért az mert nem tiszta. Akkor mitől kérdem én. Az én gyerekeim amíg nem voltak oviba miért nem voltaak tetvesek?Gabi teljesen egyetértek veled az igazolással kapcsolatban felháborító ez az egész.
Bea a nővérem kislányának hosszú szőke haja van és teljesen tönkrecs..szi a tetüírtó mert a suliban állandóan visszafertőzik szegényt a nővérem is tiszta zizi az tetüjárványtólKép
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Vagyok én is!

TETÜ!!!A néphiedelemmel ellentétben sokkal jobban szereti a tiszta hajat,fejbőrt!Csak sajnos az aki tiszta az írtja,aki koszos annak mindegy!Viszket-viszket,hát vakarjuk.
Régen a köjál az ilyeneket lekente a helyszinen és kiment házhoz a családtagokat is lekezelni.Ma ha kihívod az oviba,isibe az ÁNTSZ-t,maximum ingyen adnak egy üveg tetüírtót.Evvel elintézik.No comment!Kép
Mit tudsz csinálni?Szenvedsz a gyerekeddel együtt,vagy átiratod máshova,de az sem garancia.
Én a lányommal szenvedtem április elejétöl junius közepéig(tanév vége)és szeptembertöl november végéig.Hiába mentem a suliba reklamálni.
Ekkor szerencsére költöztünk,suliváltás.De sajna itt is elöjött pár honap után,de szerencsére itt mindenki irtottaKép

Legyetek jok!
Babavárok !Mi ujság?És a többieknél,akik csak most igyekeznek összehozni?(bocsi,késő van,nem tudtam szebben kifejezni)

Bea

Kép
beatrix2

szia Beatrix
én ugy probálom meg oldani eddig sikerrel a tetü mentességet hogy minden haj mosás után bekenem a lányom hajátKép hogy még véletlenül se hozzon haza "háziállatokat"Kép( ha van még tippetek irjatok szivessen veszemKép
sziasztok gabi
gabi32

Sziasztok,
Egész más téma: vki megosztaná velem a titkot, hogy hol lehet Pécsett Milupa Bio 7-Gabonás Pehely nevű terméket venni? Egyszerűen sehol sem találok, (azaz nincs a Tesco, Metro, Interfruct,Interspar,DM boltokban, ahová járunk, de a lenti kis abc-ben sem...) vagy csak én vagyok ilyen béna? Előre is köszi, üdv: fdm
fruttadimare

Frutta!

Én 1 éve a Tescoban találtam, azóta nem vettem, mert már nincs rá szükség.

Dandy
dandy

Babavárok,tervezők!
Nagyon eltüntetek!

Bea

Kép
beatrix2

Szia Bea Kép,
sajnos jövő szerdára ki vagyok írva missed ab-ra, ezért nem jelentkeztem.
Nektek minden jót!
Ildi
iii_

Ildi!

SAJNÁLOM!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Gabi

A fejtetűt ha csak bekened a gyermek fejét nem sokat érsz el vele. Ugynis csak és kizárólag a tetűket pusztítja el /ha elpusztítja/ és a leg-leg veszélyesebbek a serkék. Azokat egy burok védi a szer ellen , ha azokat nem távolítod el, akkor nagyon sokáig fogtok szenvedni.
Sajnos a közösségekben ez előfordul és legfőképp azért nehéz kiírtani , mert a szülők azt sem tudják mit kell nézni a hajon. A serkék lehetnek hófehér, barna, ezüst színűek , minden egyes hajszálról lekell húzni körömmel, és akkor amikor lehúztad a két körmöd között összenyomod és "pattan" egy élő serkét öltél meg. Én sajnos már kétszer végig csináltam a nagylányomnál anno. Minden áldott nap 2,5-3 órát szórakoztam amíg lehúzgáltam őket , 1 héten keresztűl , pedig gondosan néztem fény felé, mégis benne maradt, jó pár, mert nem vettem észre , és ha benne marad pár nap alatt, újra ki kel és 1 hét múlva újra petézik. Hihetetlen ....Tudom nagy " munka", a tetűfésű serkés részére ne hagyatkozz!!!
Természetesen mindent 60 fokon kimosni , plüss állatokat is, vagy 3 napra egy zacskóban mélyhűtőbe betenni, az is elpusztitja őket.Mert van amit nem lehet kimosni.Sőt még a szőnyegbe is bemehet az oviban "ott" tanyáztak.
Én aztán felkészűltem anno a témából és szülőin csak néztek a szűlők..., hogy ők ezt nem is tudták.
Sokan nem tudják.
Szóval kezelni kell , mert gyorsan szaporodnak és akkor már csak a drasztikus hajvágás marad.Kép
Ha érdekel még valami, kérdezz csak nyugodtan.

Szilvi
Kuschel

Sziasztok!

Nagy a csönd mostanában errefelé!
Hogy vagytok? Hol vagytok?
A lányom 5 hét után ma ment először oviba, hurrá!Kép Vajon meddig?Kép

Andi
dandy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: