A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Karmen, Ildi
köszi, december 30-án volt a szülinapja.
magdi7

Sziasztok!
Megint csak gyors bejelentkezés, hogy megvagyunk. Holnap lesz az utolsó vizsgám, aztán remélem már többet fogok tudni jönni!
Ma elkezdtük a 36-dik hetet! Már nagyon-nagyon várom a pici fiam érkezését!!!! Kezdek türelmetlen lenni, pedig tudom, hogy JÓ helyen van odabent!!!
Mi van a várandós kismamikkal? Van aki megszült mostanában? Bocs, de nincs időm visszaolvasni.
PUSZI mindenkinek!
GABI3: Láttam a nevedet a Kismamában, hogy nyertél a szopis témával!!! Gratula!!!!!
Meli
35+0
meli27

Magdi, nálunk Luci állandóan mezítláb van. Egyrészt úgyis lehúzza magáról a zoknit, még a térdzoknit is, meg padlófűtés van, úgyhogy annyira nem gáz. Egyébként egészséges dolog szerintem
Nagyon csini a kép:-)

Meli, hogy bírod az utolsó heteket?
H
babamama

Sziasztok!
Dancsi: Jobbulást Jozsónak!++++++++++++++++ Kutyaugatósan köhög????? Ha nem kap levegöt és fullad a váladékot nem tudja felköhögni, akkor nyissad rá az ablakot. Olyankor hideg levegö kell neki! Bogi is kruppos, tudnék mesélni....Kép
Ha van párásítód (hideg) azt feltétlen kapcsold be, és ne legyen 18-19 foknál melegebb a szobában alhol alszik a pici! Hidegpára kell neki és köptetö! A köptetöt délután 5nél késöbb már ne adjál, mert akkor éjjel nagyon fog köhögniKép

Meli: Te mikorra vagy kiírva? Én holnap töltöm a 37. hetet. ma voltam ctgénKép 10 perces fájásokat mutatott, de inkább csak keményedések voltak, mintsem fájások. Éjjel viszont alig aludtam. Olyan 2 körül felébredtem arra, hogy jósló fájásom van és reggel 7ig 10 percenként jöttek!A derekam meg a hasam fájt, de nem úgy mint vajudáskor.
Nagy kalappal a holnapi vizsgádhoz!

Nem tudom, hogy fogjuk becézni ViolátKép Sehogy Kép

Megemelték a vérnyomáscsökkentö adagomat 3xfél helyett, 4x1 szemre! Pénteken megyek megint ctgre és akkor lesz uh is, meg méhszájvizitKép

Mennem kell, éhes vagyokKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nyűgös vagyok nagyon......... De szerintem ez még lesz rosszabb is. A derekammal szenvedek a legtöbbet, volt 2 sérvkezdeményem, ami szerintem rosszabbodhatott, mivel már zsibbad is a lábam.. Majd lesz valami, mostmár a célegyenesben vagyok, és ez a lényeg! :-))))))
A picikém még mindig ücsörög a pocakomban...
Kicsit kezdek félni a szüléstől.
Múlt hét csüt-ön voltam a klinikán szülőszoba látogatáson, annyira nem volt gáz, mivel tök üres volt, de azért az igazság az, hogy a szebb helyiségekbe vittek csak be minket, pl. a paravános szülőszobába nem... pedig arra nagyon kíváncsi lettem volna, nekem a nővérkém ott szült. A férjem irtó édes volt, amikor az újszülöttekhez bementünk, megragadta a kezemet és szorongatta és közben mondta, hogy olyan édesek... Ilyenkor (is) imádom!!!!
meli27

Elvileg márc. 2-re vagyok kiírva.
Jövő héten pénteken megyek a klinikára vizsgálatra, meg remélem meglesz az első CTG is.
DEJÓ neked Enikő!!! Febr. végére vagy egyébként kiírva?
meli27

Meli!

Drukkolok a vizsgához!

Enikő!

Örülök,hogy a Ctg-n minden rendben volt.Most már nincs sok vissza.Izgulsz?Mi a vezetékneve a párodnak?

Ildi
tfildiko

Karmen, persze foleg, mig alszik Krsitof.

Babamama, egyenlore videokazink van.

Magdi, Kristofon szandal van itthon, a ko hideg, es csuszik is. Ha padloszonyegetek van eleg a zokni is (szerintem). Bar en ugy tudom, hogy mezitlab csak egyenetlen talajon egeszseges maszkalni (homok, fu, stb).
Nagyon szep Reka!

Meli, jo taunlast! Faros a baba? Vagy miert irtad, hogy csucsul?

Eniko, a Viola onmagaban is szep, nem fontos becezni.

Angi? Visszajottetek?

Jozsonak es a tobbi beteg babanak tovabbra is jobbulast kivaunk!

Agi
agi77

sziasztok,

el kellett menni a dokihoz, mert 39,1 lett a láza Jozsónak. Kép Kép Kaptunk egy rakat gyógyit, antibigyót, meg jó tanácsot. Szegény bébi cefetül van, de nagyon. Fél 7-tol délután 1-ig nem aludt semmit, csak sírt. Evett reggel egy kis tejpépet (1,5 dl), de nem nagyon csúszott, azóta gyakorlatilag cicin lógott ha nem sírt.

És elesett a kiságyban (mert mindenhol felkapaszkodik még betegen is) és felrepedt a szája. Kép Kép Kép Nagyon-nagyon sírt szegény pici Jozsó.

1-kor adtam neki Germicid C-t, és attól elaludt, meg úgy éreztem, hogy a láza is ment lefelé. Reggel kapott amidasophen (??? ) kúpot, de arra nem ment lejjebb a láza, csak felfelé.

Rohadtul kivagyok, Jozsó még nem volt beteg, leszámítva a fogzásos-oltásos lázakat. De az nagy nulla volt ehhez képest.

Dokinéni szerint 1-2 map és minden okés lesz. Remélem is, mert vasárnap lesz a keresztelo!!!!
Vendég

Ú, Dancsi, nem irigyellek, Szegény Józsó!!!!!
Ági, azért írtam, hogy csücsül, mert faros a picikém.
meli27

Sziasztok!

Jozsó bébinek minél előbbi gyógyulást! Szegénykém, annyira sajnálom, el se tudom képzelni, hogy bágyadt és beteg, mert az összes képen mindig mosolyog. A germicid vált be nálunk is, az ami...akármitől Pipinek se nagyon ment le a láza, nah meg a hűtőfürdő. Pipi lázgörcsre hajlamos, ezért neki rögtön Germicid c, meg hűtő fürdő. De persze gondolom taknyosan nem ülteted bele a kádba......

Enikő, örülök, h minden rendben van és Viola is jól van. De fura, h nem Boró:-))Nekem szülés előtt egy héttel 3 perces méhösszehúzódásokat jelzett a gép, nem éreztem belőle semmit.

Mezítláb szerintem is csak füvön, homokon, stb érdemes járatni. Én itthon a csúszásgátlós zoknit adom rá, nem fázik a lába és nem csúszik el.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Dancsi!

De sajnálom a Jozsókát!Jobbulást kívánok neki!

Ildi
tfildiko

Meli, nemtudom, hogy más hogy volt/van vele, de amikor már 2-3 perces fájásaim voltak, piszkosul nem érdekelt, hogy melyik szülőszobába mentünk:-)) Én akkor már csak mászkáltam fel és le + próbáltam apában tartani a lelket. Így visszagondolva tök muris volt:-))

Dancsi, tarts ki, nagyon sajnálak, nekem is piszok nehéz. Gyakorlatilag állandóan a porszívót szorongatom. Honnan a pitliből jött ez??? Luci még nem járt, amikor utoljára beteg volt. Erre azért emlékszem, mert most elszalad a porszívó elöl és ehhez nem vagyunk szokva. Mondjuk tény, hogy így társaságba még nem vittem, max 1 babához.
H
babamama

szerintem a csürötöki bababuli lehetett a bunös. Sok baba-mama volt itt és lehet valakiben lappangott már valami. Mert mi sem voltunk sehol sem. SEHOL!!!! ezérrt nem értem hol a jó büdös fenében szedtük ezt össze.

Szóval lányok szerintem ne szervezzünk bababulit, amíg csak a lakásban lehet lenni!

Eniko,
szerintem mondd le Te is, nehogy bakapjatok valamit, neked aztán szülés elott végképp nem hiányzik egy jó kis baci.

Jozsó még alszik (kopp kopp kopp), remélem "dolgozik" benne a germicidC és kicsit eszik, amikor felkel. Elkészítettem a kedvenc banánturiját (1 egész banánnal!!!!!!!!!!), kíváncsi vagyok kéri-e.

Én pedig bánatomban felfaltam egy egész tábla epres Milka csokit. Valaki hozta nekem ajándékba a bababuliba múlt héten. Kép Kép Életmento volt!!!!!!!

Bamamama,
ne porszívózz túl gyakran, mert tönkreteszed vele Luci orrának nyálkahártyáját. Napi 3-4 alkalomnál többször nem szabad. Nekem ezt mondták többen is. (a dokim is)
Vendég

Karmen! Nekem 5perc tényleg a muffin összeállításKép.

Enikő! Jó nagy lett a hasadKép. Bogi is édes. Van egy kis baj, elvesztetted a fejed:DDD

Dancsi! Ügyes JózsóKép

Gabi3! EWnyém muffinnak ugyan nincs szilikon szagaKép. Ellenben Nekem a papírban muffin GRRR picit.

Gabo! OK, összeszedem majd a bevált recipéimet, fogyó pedig Norbi update. Utálom Őket, de tény, h jó a módszerük. Elolvastam az első könyvet, eszerint kajolok, és már másfél kiló lement. Kb 2hét alatt.

MAgdi! Édes a csaj nagyonKép

Az utunk remek volt, a reggeli havazás ijesztő volt, de utána nem volt gond. Dél alváskor mentünk, és esti alvással jöttünk, 10kor már itthon voltunk, gyerekek irtó jól viselkedtekKép. Én meg feltőltődtem egy időre!

Szép napot mindenkinek!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Dancsi!

Remélem,hogy a Jozsó megeszi a kedvenc kajcsiját.
Nálunk még nincs betegség.

Angi!

Örülök,hogy feltöltődtél egy kicsit.Mi jövő pénteken utazunk haza,ha az időjárás engedi .Már várom.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő: A lepényleválást nem fogod észrevenni, uh-n látják csak. Ezért veszélyes. Meg esetleg vérezhetsz. A Horizont a Mol iparterületen van. Ott kajál Zoli is. Olyan rossz nem lehet. ÉN csak egy adagot rendelek, abból Flóra és én is eszem, este még megesszük a levesmaradékot. Elég jó adagot adnak. De a farkaséhségű párodnak nem bizti, hogy elég.

Ági: Tudom, hogy nem ma kellett volna menni, de szerdán sem megyünk, Bátorból annyi takony jön, hogy nem is tudom hol fér el benne. Flóra meg köhög, bár már csitult, de nem akarom, hogy elkapja bárki is. Meg elég gáz lehet az út is.
Kipróbáltam a banános-csokis muffint. Nem rossz. Olyan érdekes meleg banán szaga van. Adtam a kajaszállítóknak is. Kép

GAbó: Azért nem olyan jó a 12-es muffinsütő, mert ha 18 jön ki egy adagból akkor az a hat csak foglalja a helyet. Kép Nekem annyiból nem tetszik a szilikon, hogy nem merev, és volt már hogy kicsit kiborult a tészta.

Meli: Mi tszól a dokid, hogy a kisfiad még ül. Lát remény a simaszülésre?

Angi: Kezd érdekeni a Norbi könyv.

Még nem kell szánkózni menni. Kép

Dancsi:Jobbulást! Lehet mi voltunk a ludasok. De mi nem vagyunk lázasak.

GAbi3
inecsg

Dancsi: konkrétan mi baja Jozsónak? Mit mondott a doki? Gyors gyógyulást+++++++++++++++++++++

Meli: Igen február végére -közepére- a jófene tudja. Majd jön amikor úgy döntKép Már én is nyügös vagyok. Akkora vagyok, mint egy bálna, nehezemre esik minden, magas a vérnyomásom, egy csomó gyógyszert kell szednem......szóval én már én is nagyon unom, és szeretnék hamarosan lebabázniKép

A dokim szerint sokat nött a pocim amióta utoljára találkoztunk (január 11)Kép és ez jó jel. Remélem Viola is sokat nött benne....Kép

Magdi: Én is mezítláb járattam Bogit, vagy zokniban. Ö márciusban kezdett el járni 1 évesen és nálunk szönyagpadló van, szóval nem volt gond, hogy van-e rajta cipö vagy nincs. Sztem csúszásgátlós szoknit adál rá ha nálatok járólap van, akkor tuti nem fázik meg, föleg nem az a pár perc alatt amit fürcsi elött így tölt....

Ildikó: Még nem izgulok, majd ha jönnek az események Kép Majd irok mélt!Kép

Ági: Sztem is, önmagában is szép nem kell becézni! Mondjuk anyukám pl a Bogit sem becézi. Boglárkának hívja, vagy ha mérges rá, akkor Boglárka LillánakKépKép

Puszó
Enikö

ceniko
Szeged

Angi: Még azt akartam írni, hogy nem én érzem a szilikon szagot, hanem Zoli, neki van vájt orra.

Gabi3
inecsg

Enikő!

Várom az e-mail-t.

Gabi!

Sajnálom,hogy ti is betegek vagytok.Jobbulást a gyerekeknek!Szerinted még mi is lebetegedhetünk?

Ildi
tfildiko

Ildi: Sztem nem, Orsi és Léna sem kapta el, meg Kristóf sem.

Gabi3
inecsg

Angi: Küldhetsz egy kis Tied féle muffint fénypostánKép Totál rá vagyok gerjedveKép Örülök, hogy jó volt az utatok és annak is, hogy a csajaid ilyen jól viselták a hosszú utat! Jó, hogy megúsztátok a nagy havazást!
Angi, ez a Norbi gyerek meg a Rékája nekem sem valami szimpi, nemtom miért. De ez az update étkezés sztem is hatásos, akkor is ha nem is mozogsz hozzá norbitornátKép

Gabi3: De ha leválik a lepény, akkor nem jut a babának oxigén meg tápanyag és akkor perceken belül meghalhat, nem????
Egyébként most feljebb emelték a vérnyomáscsökkentö adagomat. Sztem most rendben leszünk!Kép

Dancsi: Lehet, hogy igazad van a talival kapcsolatban. Söt biztos! Pedig nagyon szeretnék talizni veletek!

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő: Teljesen jól látod a dolgot. Ha uh-n észreveszik rögvest műtő. A volt védőnőm is így szülte a 3. gyerekét. Meg Flóval is volt egy korababa, aki így született, de ne izgulj nem lesz semmi baj!

Nálunk lehet tali, ha mindenki meggyógyult! Bár, ha nagy hó lesz inkább ne induljon senki útak majd.

Gabi3
inecsg

Tényleg a talit felejtsük el tavaszig.(Nemsokára kimegyünk a télből.Remélem.)

Ildi
tfildiko

Gabi3: Ebbe inkább nem szeretnék belegondolniKép Nem lesz semmi baja Violának és készKép Amíg jól érzi magát odabent addig maradjon, ha meg már nem jó neki, a természet úgy is végzi a dolgát (mint nálatok Flóval) és spontán beindulnak a történések...Kép

TFIldikó: Mél mentKép

Puszóka
Enikö

ceniko
Szeged

belediktQltam 100 ml banánturit, meg kb fél dl. tejpépet. Ennyi. De ez is valami. Most 38,7 volt popóban a hoje, az ugye 38,2. De pörög ezerrel. Csak irtó nyugös.

Gabi,
nektek is jobbulást!

Ildi,
szerintem ti már nem kapjátok el, ha eddig nem jött ki.-
Vendég

Sziasztok!
Jelentkezem már végre, mert hétvége óta nem volt netünk. Szidtuk is a szolgáltatót nagyon. Ma ki is jöttek, de azt mondták, vírus van a gépen. Szereztünk vírusirtót, leellenőriztem, még mindig semmi. Csal fölhívtam őket még egyszer,erre a fitalember rákérdezett, hogy van-e tűzfal a gépen. Mondom igen. Ki kellene kapcsolni - mondja ő. És jó lett a net.
Az én számítógépzseni férjem ugyanis valamikor beállította, hogy mindent blokkoljon.Én meg - a számítógépzseni feleség mindent elkövettem, de az nem jutott szembe, hogy ez a baj. Kép
Na, ennyit a szmítástechnikáról.
Nm tudtam visszaolvasni, csak épp belenéztem, és látom, hogy Jozsó beteg. Remélem, mások nem.
Tomika is beteg péntek óta, de szerencsére nincs láza. Orrfolyás, köhögés. Vettem homeos cuccokat, és már javul.

Dancsi!
Jozsókának is jobbulást kivánok!

És minden beteg babának!
Képzeljétek, nálunk elkezdődött a hisztikorszak!!!
Kicsit korai, de volt kitől örökölnie Kép Sajnos...
Ha valami nem teszik neki, dobálja magát, és üvölt. Én meg leteszem a szőnyegére, és akkor abbahagyja. Vagy odamászik, hogy vegyem föl.
És egyre többször tűnik úgy, hogy utánozza, amit mondunk. pl. mondom, hogy háp-háp, ő meg: át-át.
Vagy hoppá-hoppá, erre ő: ottá, ottá. Nagyon aranyos.
Ja, és nagyon örülök, mert kiderült, hogy összesen 76 nap szabadságot vehetek ki ebben az évben (2003-2004-2005. évi). Így csak áprilisban valamikor kell mennem dolgozni. Kép Kép Kép

Most csak ennyi, de igérem, igyekszem bepótolni.

Ági! Gigi!
Utólag, de nem elfelejtve boldog névnapot!

Ja, nem tudtok véletlenül eladó autósülést 9-36 kilóig belső biztonsági övvel? Barátnőméknek kellene.

Most megyek. Mindenkinek szép napot!

Tünde+Tomika
ptünde

Dancsi,
javaslom, hogy vegyetek bifiduszt (Protexin restore) és kezdd el adni Jozsónak. Ez megóvja a bélflórákat, amit az antigyogyó irt ki.
Mi is szedtük. Elég drága (1100 ft körül van 5 db), de a védőnőm szerint van olcsóbb is.
Jobbulást kívánunk!
Egyébként mi diagnózis? Mi a betegsége Jozsónak?

Karmen,
mi is egészségesek vagyunk (kopp kopp kopp) még Kép.

Tünde,
végre jelentkeztél!
Hiszti - nálunk is van, meg csüngés a lábaimon és ordítás. Nem baj, ezt is adják Velük Kép.

Ági,
muffint még nem sütöttem, de ha ennyire egyszerű, nekem is küldd el léci a recepteket. Köszi.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!

Nagyon remélem,hogy nem kapta el.
Az jó,hogy ennyit evett.Nem olyan kevés az.

Tünde!

Jobbulást kívánok a Tomikának!

Ildi
tfildiko

Kriszti,
köszi, ezt már a tesóm is mondta. Majd rákérdezek a dokinál.

Hú, iszonyú nyugös, fáradt, nem eszik, nem akar elaludni. A banán turijából megivott még 50 ml-t, majd nagy sírás rívás közepette elaludt.

diagnózis: nem vírus, hanem hurutos valami. Nagyon piros a torka, de nem hólyagos. Kicsit taknyos (nem vészes), meg ugatósan köhög. na meg a magas láz.

megyek összepakolni, meg felmosni, amíg alszik, hatalmas dzsuva van az eloszobában.
Vendég

Dancsi,
ha gondolod, olvass vissza Karácsonykor Eszter is beteg volt, én is paráztam. A láz az jó, védekezik a szervezete.
Ha ma már adtad az antigyogyót, holnapra már nem is lesz.
Készülj fel, nagyon anyás lesz és bágyadt, légy türelmes és megértő Vele, ezzel segítesz a legtöbbet Neki. Hagyd a takarítást a francba.
Sok-sok tea : hárs, kamilla. Én úgy készítem, hogy fél liter vizet forralok, majd kivágom a filtereket és öntök keveset a vízbe (1 filter 3-4 alkalommal is elég). Vegyesen készítem. 15-20 perc múlva ruhazsepin keresztül szűröm át.
Ízesítés nélkül adtam, nagyon sokat ivott belőle szerencsére, lemosta a gyulát a torkáról. Nem kell melegen adni, elég ha szobahőmérsékletű.
Szorítok Nektek!!!
Biztos éjjel is sokat fenn lesz, nagyon fáj a torka, ha nyel.
Ha semmit nem eszik, próbáld meg a kenyeret (ha már bevezetted).

Most jöttünk fel szánkózásból, Eszter imádta! Annyira édes volt, nevetett nagyokat.
Most is fel van dobva.

Karmen,
ha jó az idő csütörtökön és van kedvetek, szánkózhatunk is Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi,
még valami:
az antigyogyót biztos csak fecskendővel tudod beadni:
reszelj le almát és adj Neki utána. Ne add be egyszerre, 2-3-szorra. Minden nyelés után adj 1 kanál almát.
Remélem, nem lesz gond.
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi: Bocs, hogy bele vau-vau, de sztem nem kell méregdrága bifiduszt venni, hanem adni kell neki élöflórás joghurtot, vagy kefírt (ha már ehet ekkora baba ilyet). Ha sok joghurtot eszem amikor antibiotikumot kell szedjek, akkor sose készül ki se a gyomrom se egyéb panaszom nem lesz. Ez sztem gyerekeknél is müködik és természetes! És Jozsó nem olyan picike már, ha már banánt adsz neki, sztem joghurt is mehet! De majd te eldöntöd! Bocs, hogy beledumáltam!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
ha nem bakteriális a fertőzés, akkor ehet tejterméket. Ha az, akkor sajnos nem. Én is ezzel érveltem a drnőnek, aki felvilágosított a fentiekkel.
Viszont a Danone Activia-ban sajnos van tejpor is, ezért én nem adok ilyet Eszternek.
Igazad van, a jogi ajánlott antigyogyó mellett.
Van olcsóbb bifidusz is.
Seriről tudsz valamit?
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Eniko.
,
sajna nem ehet még tejtermékeket.
Vendég

Sziasztok!

Először is gyógyulást a beteg Babáknak!

Nekem sikerült megkóstolni a muffint a talin, és csak a jóneveltségem Kép tartott vissza, hogy ne egyek 1-nél többet. A csokis NAGYON finom volt.

Ági!
Én is kérek recepteket!

Gondolom nem csak muffinsütőben, hanem hagyományos kuglóf vagy őzgerinc sütőben is lehet sütni. Magunkat ismerve 6 darab nevetségesen kevés...

Hiszti: Kb. 1 éves kora óta Léna is hisztizik, először nagyon váratlanul ért. Hanyatdobja magát, üvölt stb... Mostanra már kezdem elfogadni a tényt, és vagy kiemelem a szituból (elterelem a figyelmét) vagy hagyom. Arra figyelek, hogy soha ne engedjek. Én ezt fontosnak tartom. Persze eleve nem vagyok szigorú egy csomó dolgot nagyon lazán veszek, de amit nem szabad (fotelt félretolni, hogy a mögötte levő kábeleket megfogja, kést megszerezni az asztalról, szóval általában olyan dolgokat, amit veszélyesek), azt NEM szabad, fél óra kiabálás után sem.

Pár napja kóstolgatja Léna a tehéntejet. (Zoli hoz reggelente házit.) Először nagyott nézett, hogy mi van a bögrében. Így Léna már kb. mindent eszik, arra viszont figyelek, hogy minden kaját mi főzzünk és, hogy az alapanyagok is megbízható helyről származzonak. Simán velünk ebédel, és ugyanazt, ja és egyedül. Egyszer csak látszott, hogy vége az íztelen bébikaják korszakának.

Én mostanában azon szoktam gondolkodni, hogy vajon eljön-e minden babánál az a korszak, hogy nem kér cicit. Néha kétlem. Kép

Tünde!
Kérlek írd le, hogy jött össze ilyen sok nap! Ez nagyon tuti, hogy ennyi szabadságod van, és ezek ugye hétköznapokat jelentenek?
Ez nagyon jó, mert ha úgy hozza a sors, akkor a következő gyerek előtt szinte vissza se kell mennem dolgozni, hogy meglegyen a 180 nap, csak kiveszem a szabikat.

Nóri
norcee

Angi!
Ti a múltkor pénteken voltatok csípőszűrésen, ugye? Ezek szerint nem csak kedd-csütörtökön van?

Nóri
norcee

Léna ma megtanulta az "unalmas" pá-pá helyett, hogy úgy köszönjön, hogy csá.
Ha zenét hall, akkor meg mondja, hogy tánc-tánc és rázza a seggét.
norcee

Jozsó végre elaludt, lement a láza 38,2-ig!! Sokkal jobb kedve volt estére, szopott is rendesen (már amennyi volt, mert egész nap cicin lógott, és estére nem teremlodött annyi, amennyi kellett volna. Kellene pár nap, mire a mellem átáll a napi több szopira).

Lenne egy kérdésem: szeretnék új babakocsit venni Jozsónak, tavaszra-nyárra. Olyan rohangálós fajtát, amit könnyen fel tudok pl. buszra is tenni, meg az autóba is simán belefér. Olyat szeretnék, ami teljesen ledöntheto, kényelmes, bolygó kereku. Tudtok valamilyet ajánlani? A PegPErego Aria-ra gondoltam esetleg, csak elég drága. Valami ahhoz hasonló kellene.
Vendég

Eszter: antibiotikumot tudtommal bacis fertözésre szoktak felírni, másra nem is használKép Nem értem miért nem lehetne adni? Én is adtam Boginak a joghurtot a gyogyi mellé a múltkor és az étvágya nagyon jó maradt és nem csinálta ki a gyomrát....

Söt nekem rendszerint hüvelygombám lesz ha antibiotikumot szedek és most, hogy a fogamra szedtem a gyogyót (2 dobozzal beszedtem), zabáltam a joghurtot és nem jött ki rajtam semmi, pedig terhesen különösen érzékeny vagyok mindenre.....
Enikö

ceniko
Szeged

Ja és Danone aktiviát nem is szabad adni, mert az pocsék. Van igazi magyar termék is (joghurt,kefír pl a kaukázisu kefir) ami élöflórás joghurtkultúrát tartalmaz bifidusszal. Csak a Danonenak több pénze van reklámra, mert drágábban adja a termékeit....! Én nem is vásárolok Danone terméket haragszom rájukKép Na nem miattam fognak csödbe menni...Kép

SEriröl semmi hírem. Ezek szerint Neked sincsKép
Mi a teljes neve??? Pénteken megyek be a klinikára majd megkeresem!
Enikö

ceniko
Szeged

Hát lányok mi is a betegek sorába állunk. De szerencsére csak taknyos,de ugye egy 3 hónapos babánál ez is éppen elég.
Válltozik a lelkem, mert a fürdés, cici alvás rituállénk átalakult kimaradt az alvás bőgve alszik el már két napja.

Dancsi
babkocsi ügyben érdemes a keres kínál topikot nézni vagy írj oda pont mit keresel.Én is ott vettem a Katának egy 2 hónapos Pierre Cardin kocsit tök profi és szép is.

Nori
Azthiszem nálunk is hasonló lesz a szókincse Katának. A 12 éves tamás fiam elég furcsán beszél és valószínű azt fogja először megtanulni a baba és nem a hagyományos dolgokat.
Egyébként én is őzgerincbe fogom holnap a mufflinokat összeborítani,majd megírom hogy sikerült.

Nálam csak beltéri tali lehetséges mert van az udvaron egy tavunk ami még nincs körbekerítve úgyhogy a totyogó-csúszó-mászóknak igazi életveszély.De amúgy nagyon szép majd keresek róla képet
jó éjjt mindenkinek
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Enikő, pontosan melyik márkájú joghurtra, kefírre gondolsz? Én ugyanis igyekszem magyar termékeket vásárolni, de joghurtból és kauk. kefírből az Activiánál finomabbat még nem találtam (nem a reklám miatt veszem, az pocsék). No de ízlések és pfonok, ...tudom.

Ági, melyik volt az a Nóri által dicsért csokis muffin recept?

Dancsi, jobbulást kívánunk a nyuszinak!

Edi javulgat lassan, ma már étvágya is volt valamennyire. Nem kellet minden falat kaját belekönyörögni, hanem nyitotta a száját.

Apropó darabos kaja! Hát, én próbálgatom rendszeresen a darabosabb kaját is, de hacsak már villával töröm, és nem turmixolom, majd megfullad a gyerek. A banánt párszor elfogyadta úgy is (örültem nagyon), hogy én fogom, ő meg piciket harap, de a legutolsó próbálkozás hányással végződött. Egyszerűen nem tudunk szabadulni a turmixtól, pedig nagyon szeretném már. Holnap lesz 10 hónapos, ideje is lenne...

Tünde, ügyes nagyon a kisfiad, hogy így utánozza a szavakat. Edi még kuka.

Léna meg kifejezetten ügyesen beszél.:-)

Seri tényleg csöndeben van. Szerintem már babázik ezerrel.

Üdv. Mindenkinek!

Gabici
gabici

Enikö! Serinek valamelyik nap megkerestem leirtam ide a teljes nevét.

Dancsi! Örülök hogy Jozsó jobban van!

Nekem nincs ellenvetésem a beltéri talik ellen sem. Csak nekünk a de. nem jó annyira felborult a napirend a multkor hogy most de. nem megyünk egy ideig.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép
a tavunk
mi csináluk sajátkezüleg
20180827120929

Enikő: Sztem is minden rendben lesz Violával! De lécci ígérd meg, hogy ha felmegy a vérnyomásod szólsz a dokidnak!
Én még Bátornak sem adok tejterméket! EGyébként jó az ötlet, de Jozsónak korai.

Nóri: Flóra is rákéreckedne a cicire, ha hagynám még. A gyerekkórházban is van csípőszűrés, ott ha jól tudom minden nap van.

Dancsi: Nekünk Graco Mirage XL van, kb. 5 kiló az egész, nagyonkönnyű, Flórával rengeteget utaztunk buszon, könnyű felemelni. És nem túl nagy, nemszéles, de nyárra kitűnő. Van esővédője és lábzsákja is. Két fokozatban dönthető, fekvő és ülő. Én most Bátorral kiegészítettem egy féligülővel is. Van nagyméretű kosara is alul. Jó nagy napfényvédője van. Bolygó kerekekkel. Nálunk bevált. A micimackóban olyan 15 ezer körül van. Sárga-kék, elég feltűnő,de az a jó a babakocsinál. Hamarabb észrevesz az autós.
Szegény Jozsó.

Mi még nem voltunk szánkózni, pedig jó lett volna, Bátor nagyon nyügi volt. De holnap elmegyünk szánkózni egy kicsit.

Gabi3
inecsg

Bea: Ez nagyon szép! Tavasszal mi is kezdhetünk a kertépítésnek.

Gabici: Én is próbáltam Bátornak darabosabbat adni. A banán villával törve lemegy, de mást nem nagyon adok. Pedig már rágómozdulatokat is tuda szájával. Nem fogunk lekésni még semmit, ha egy kicsit később kezdi a darabosat.

Gabi3
inecsg

Dancsi: Itt megnézheted, olyan színű nincs, amilyen a miénk.
http://www.graco.de/pushchairs/mirage.htm

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Nóri!
a szabi úgy jön ösze, hogy szabadság jár a táppénz idejére, a szülési szabi idejére, és a GYED első évének idejére. Az én kolléganőm is visszament hivatalosan, aztán meg elment táppénzre, mert várja a 2. babát.
Én arra igyekszem majd törekedni a hisztinél, hogy ne idegesítsem föl magam. Mert én nagyon hisztis voltam, és tudom (mert néha régebben is elveszetettem az önuralmamat), hogyha sikerül fölidegesíteni a másikat, az csak olaj a tűzre. Még egyébként nem idegesít, csak mosolygok rajta. Mert még ezt is olyan aranyosan csinálja...
Aranyos lehet Léna, ahogy beszél!
Én is úgy tervezem, hogy Tomika egy éves kora körültől nem főzünk neki külön.

Gabici!
Tomikának megy a darabos kaja már vagy 3 hónapja. Először én is féltem, ő is mellényelt, de gyorsan megtanulta. Most már csak jó nagy darabosra töröm a kajáját.

Dancsi!
Örülök, hogy javul Jozsó! Tomika is mindig szopik, ha beteg. Én egy olcsó noname esernyőkocsit vettem. Jó könnyű és kicsi. Eddig jó.

Kriszta!
A mi szánkónkon még nincs karfa! Pedig biztos jó lehetett! Kép

A beteg babáknak további jobbulást kivánok!
Na, lassan megyek aludni.Tomika nagyon jót durmol az ágyunkban. (érdekes, ott nem ébred föl óránként...Kép)

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Dancsi, kellett porszívózni, mert szegény pici lányom majdnem megfulladt. Egyébként szerintem igazad van, valszeg tényleg a buli lehetett a bűnös, nekem is jobban át kellett volna gondolni, mert Luci ritkán megy ekkora közösségbe, nyilván nincs hozzászokva az immunrendszere. Még az a jó, hogy mi rendszeresen adjuk neki a C vitamint, különben még rosszabbul is járhatott volna.
Hát ez van, ebből is tanultunk. Mellesleg ma reggelre bedurrant az én torkom is.
Pedig menni akartunk szánkózni!!!!!!!!!!! Nagyon el vagyok keseredve.
Remélem, Jozsó is gyorsan meggyógyul. A banánban rengeteg a vitamin.

Bea, részvétem, mikor jött ki? Biztos, hogy a talitól? Sok nap eltelt már. Nagyon szép a tavatok. Mekkora a mérete? Mivel raktátok a falát?

Luci pár napja eltakarja a szemét a kezével és közli, hogy "síjok".
Meg a "napó" (ld. nagyapó) eltűnt, a cica elvitte.
Kopogjam le, ma átaludta az éjszakát, nem kellett szívni sem az orrát. nem akarok antibiotikumot felíratni neki, amíg nem lesz komolyabb láza, ne szokjon hozzá.

Tündi, nekem (nem számítva a 2005. évet) 65 nap szabim van. Most éppen dühös vagyok, mert néhény napja bemondták a tv-ben, idén szinte minden ünnep hétvégén lesz. Könnyű így elfogyasztani gyorsan a napokat. Még jó, hogy húsvét hétfő nem vasárnapra esik:-))))))

Na megyek, vár a tanulás.
H
babamama

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: