A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hahó, én is kutyafuttában.
Ma lesz a habil. elővitám. Majd délután jövök.

Kép
vindolanda

hajrá Vindo!

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszönöm.
Jelentem, a bizottság habilitációra alkalmasnak talált engem is és a dolgozatot is.
Viszont egész nap nem ettem.
Most megyek Rugóért.

Kép
vindolanda

Halihó!

Este óta próbálom rendberakni a netet, mostanra sikerült. Imádom azt a kevés időt is, amíg a baba alszik, ilyen baromságokkal tölteni, miközben ezer más teendő lenne.

Vindo, gondoltam Rád tegnap! Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!! Most már nincs sok hátra - vagy igen?

Kaqk, a gyerekek csodásak, általában hamar beilleszkednek. Remélem, Te is jól érzed magad!

Nem tudok félkövéríteni, nem látszanak az opciók. Se a szmájlik...

Tegnap amúgy jó napunk volt, csaknem 4 órát voltunk kint, persze közben vásárlás-ügyintézés-kávézás. Most először volt időm arra, hogy a parkban leüljek egy padra és olvassak, míg Ármin a babakocsiban aludt. Csak egy évet kellett rá várni. Igaz, a jó idő is kellett hozzá. 

Kép
Kép
irina

Mi a gond a nettel nálatok?

Hát, ez egy olyan kollektív rábólintás volt, hogy indulhat a folyamat. Most április elejére javítani kell a dolgozatot, és ősz elején lesz a nyilvános esemény.

Na, ez az Ármin csak alszik babakocsiban
Itt is szép idő volt, de ma reggel tíztől gép előtt ülök. Most kimegyek az udvarra, Rugó már kinn van. este meg futkározok is

Kép
vindolanda

A router a tippem, most jól van. 
Nem sok időt hagytak a javításra...

Kép
Kép
irina

Hahó.
Hát, nem sok. De szerencsére nem kell átírni az egészet, csak az összegzést és a bevezetést, és formai javítások kellenek. Így talán tartható a határidő.
Illetve szó volt a kiadásról is, vsz. az Új Mandátumnál tudom megjelentetni.
Meg hát az a jó, hogy tudom, hogy az önéletrajzomba már nem fognak belekötni.

Reggel elvittem Rugót az óvodába. Szépen ünneplőben volt, azt nagyon szereti. De a fekete nadrágjába alig fért bele Aztán vettem fel pénzt, és befizettem az ovis kaját.

Most azon élvezkedem, hogy letöltöttem az összes Soundgarden albumot, és készítek egy jó lejátszási listát belőle.
Háromnegyed egyre megyek Rugóért, addig haladnom kell. Délutánra házimunkákat terveztem.
Ennyi

Kép
vindolanda

Na, megyek Rugóért.
Boltba is kell menni, mert egy napja gyerekfogkrémet használ az egész család, és tegnap este félig tusfürdővel mostam a ruhákat az automatában. Hiába na, a háziasszonyok gyöngye vagyok
Nagyon szép idő van

Kép
vindolanda

Vindo, nyugi, én mindig elfelejtek vmit venni, pedig nem vagyok szétszórt. Ha 3 dolog kell a DM-ből, egyet tuti nem veszek. Túl sok dolgot kell észben tartani, az a gond.
Ma én mentem Ádiért, S. gyakorolt egy hétvégi éneklésre, egy barátunk szülinapján fog dalolgatni (többesben). Én még úgysem láttam fellépni, csak itthon énekelni.
Benőtt megint egy körmöm, vérzik, fáj, rémes (maga alá hajlik, úgy nő). Ádi születése után ugye gond volt ezzel, akkor két körömszélt megcsinált a doki, de most a maradék kettővel van gond, főleg az egyikkel. Nem is jól vágom a lábkörmöm, de nekem soha senki nem mondta, hogy kell jól, hát nem is jól csináltam. Elgondolkodtam, hogy lézerrel kivágatom a maradék két problémás részt, de egy kisebb vagyonba fáj. No meg a fájdalom utána. De akkor nem lenne többet gondom rá. Így meg havonta egyszer kínlódás, és mivel a múltkor hagytam jobban benőni (azt hittem, mert akkor nem fájt, hogy végre "jó útra tért" ott a köröm, erre dehogy, csak alattomosan még beljebb nőtt). Áh, napok óta fáj a cipőben.
Várjuk nagyon húgom babáját, mára volt kiírva, de a jelek szerint még nem született meg, bár már kicsit nyitott a méhszáj. 

Kép
Kép
irina

Az Új Mandátum nagyon jól hangzik :-) Gratu!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Bercó f7 körül úgy döntött, hogy ébredjünk. Pedig végre aludtam volna.
Jól elfáradtam, a Kedves sem volt itthon kedd óta, gyerekeket vitt versenyre. Mivel mind a három bejutott a döntőbe, így csak tegnap jött haza.
Mivel a héten hanyagoltam a mosást, most annyi összegyűlt, hogy szerintem a mai nap erről szól majd.
Közben nem tudom eldönteni, hogy mi van velem. Egyrészt kezdődik az allergiám, másrészt a tüneteim akár másra is utalhatnak. A lányok a munkahelyemen kezdenek megbetegedni, ráadásul általában bújnak hozzám, no meg a képembe fújják a matériát. Fáj a torkom, köhögök, stb.

Vindokám, szívből gratulálok. Nem semmi, amit csinálsz. Továbbra sem értem, hogy van hozzá energiád.

Irina, jaj. Ez a köröm-mizéria borzasztó. Szegénykém, nagyon sajnálom. Nekem is feltűnt a kocsiban alvó Ármin esete. Szuperjó!!!!
Húgodnak szép, könnyű szülést kívánok. Izgiiiii.

Na, megiszom füves Gyuri bácsi teáját.
dmaggie

Hahó.

Ez a hülye köröm. Emlékszem, hogy máskor is küzdöttél vele. Tényleg, hogy kell helyesen körmöt vágni???
Húgodnak hajrá.

Maggie, nem később szokott kijönni az alergiád? Jobbulást!

Mi nagy takarításban voltunk tegnap, ma jönnek anyósomék, de csak délutánig maradnak. Este fél hétkor fejeztem be a ház suvicolását. És még van egy-két kisebb tennivaló ma reggelre.
Az éjjel kislámpánál aludtunk végig. Elaludtunk, és úgy maradtunk.

Kép
vindolanda

Irina, nekem is minden Babó után gond volt a körmökkel, a szopival van összefüggésbe, illetve a hormonokkal, a lábunk is nő egy picit minden terhességnél. A cipődet azonnal ki kellene cserélned nagyobbra, és ne piszkáld a körmöd mert elfertőződik, de lehet már meg is történt... :( Nati egy éves volt mikor engem is műtöttek, most egész jól tartom magam körömügyileg, bár néha fáj ha rálép valamelyik poronty, de legalább lépni tudok. Mondjuk itt könnyű, mert gyakorlatilag papucsba lehetek akár egész évben. Jaj Nagyon sajnálom, ez annyira kellemetlen... :(

M1 pedig blokkol :( nem tudjuk nézni a márciusi ünnepséget, szégyelljék magukat

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, köszi, én is nagyon sajnálom, h ezzel kínlódsz!
Nekem amúgy Ádi születéséig semmilyen problémám nem volt a körmeimmel, ami a benövést illeti. 
No hát cipőt nagyobbat nem tudok venni, mert a terhességi növésekkel együtt most 41-42-eset hordok, képzelhetitek, mennyire egyszerű ekkora női lábra cipőt kapni. Hébe-hóba van, de pl. Deichmannból csak a 42-es jó, az meg mutatóba van néha, tehát a választék iszonyú kicsi. Sosem hordtam szűk fejű cipőt, most is a kényelem nagy híve vagyok, de hát ilyen kicsi választékból még válogatni is... széles fejű csizmám volt (amúgy keskeny lábfejem van, legalább ez  nem bonyolítja a dolgot). 
A lézeres megoldás azért jó, mert nekem két körömoldalt Ádi után megcsinált a doki hagyományos módon, úgy, hogy már nem nő soha be, de iszonyúan fájt utána, hetekig gyógyult, bicegtem, lüktetett, fájdalomcsillapítókat szedtem. A lézeres után sokkal gyorsabban gyógyul. Persze itt is van az érzéstelenítős szakasz, amit utáltam, mert a lábfejbe injekciózás iszonyúan fájdalmas. Nekem az EDA-s gerincinjekció közel annyira sem fájt, sem semmi más injekciózás. 
Most meglátom, mivé fejlődik, de egyszer és mindenkorra rendezni akarom. Igaz, még két körömszél van hátra... az egyik rakoncátlankodik.
Miért blokkol az m1? mire jó ez nekik?

Vindo, a helyes körömvágás elvileg az, hogy nem vágjuk be a szélén, tehát nem homorú, hanem kvázi-egyenes. Így a köröm nem kezd el oldalra benőni (elvileg, mert hajlam is okozhatja, meg szűk cipő). 
Anyóshoz kitartás :-)

Maggie-m, jobbulást Neked!!!

Köszi, lányok, várjuk a babát, hátha ma éjjel, ha már itt a front. Szegények tűkön ülnek. Én nem hordtam túl a fiúkat, megkímélt a sors ettől (Ádi egy nappal, Ármin egy héttel a kiírás előtt született), de a húgomat pl. anyukám igen. 

Kép
Kép
irina

Irina, Nekem sem volt terhesség előtt körömproblémám... akkor egy cipőben járunk csak én hozzá 167cm magas vagyok igen a műtét után én is nagyon szenvedtem, pont akkor volt Natika 1 éves, bicegtem vele a tortájához... én nagyon bízom benne, hogy most megúszom. Nem is tudom itt milyen megoldások vannak erre a problémára 

Online nézzük a magyar tv-ket  (M1, M2, Duna1-2) és kiírja ilyenkor, hogy csak Mo.-n nézhető az adás egyébként később már néztük csak a reggeli mókáról maradtunk le 
Tudjátok nekünk fontos, hogy a Gyerekek magyar identitásúak maradjanak, ezért is irattuk be Nolkát a Balaton-Felvidéki Életiskolába. Így tanulhat itthon magyarul  és a nyári honismereti tábor is nagyon jól hangzik, ahol vizsgáznak majd.
Noel egyébként nagyon szépen, választékosan beszél magyarul, olyan büszke vagyok rá 
Natikánál más a helyzet, Őt biztos logopédushoz küldenék Mo.-n, én bizom benne, hogy majd Ő is belejön
Vindo, nálatok mi a helyzet beszédügyileg?

Maggie drága! Jobbulást Neked, próbáltál már nagy dózisban (4-5000mg/nap) C-vitamint szedni?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hahó.
Képzeljétek, még is itt aludt mindenki, és még Gábor nagymamáját is hozták
Így most jól tele van a lakás.
Délben állíólag hazautaznak. Akkor elmegyek, szerzek pár dolgot (kiment a fejünkből, hogy 15-én az itteni boltok nincsenek nyitva), és relaxáló turkálást is tervezem.

Anitja,
alakul folyamatosan, de hát nem tisztán beszél, ez tény, így aztán logopédushoz jár, és jövőre is óvodás lesz. Most még kaptunk újfent egy pszichológusi vizsgálatot is a nyakunkba, mert a logopédus szerint gyorsabban kellene haladnia.
Látom, valaki nagyon rendbe tette a vonalzóját:)

Rugónak két új mániája van most.
1. google map - ki kell választani általában Debrecen egy részét, vagy olyan helyet, ahol nyaraltunk, és azt nézegeti. Nagy családódás számára, hogy a mi utcánkba anno nem jutott el a google kocsi.

2. sakk. El kellett kezdenem sakkozni tanítani. Most már elég ügyesen megjegyez dolgokat, kedz kombinálni is, pl. ha én leütöm egy bábuját, ő egy másikkal visszaüt, és nem lázadozik a szabályok ellen. Bár néha megpróbálja kiszabadítani egy-egy figuráját, amit már lecsaptam

Kép
vindolanda

Hahó
Ma kicsit gondolkodtam rajta, hogy menjek-e futni a szél miatt, de végül hősként ma is lefutottam a 2.7 km-emet.
MOst megyek fürdeni.

Kép
vindolanda

Halihó!

Nem tudtam jönni, mert tegnap eltóutaztunk. Jelentem, beledöglött egy fél disznó a fagyasztónkba.
Már meg is sült az első adag hurka, kolbász, legalább tudnak mit vinni a fiúk holnap. No, meg nekem is lesz ebédem.

A kórságomat továbbra sem tudom diagnosztizálni. Nem lett rosszabb szerencsére, ennek örülök.

Lányok, ezek a köröm mizériák. Sajnálom nagyon.

Vindo, akkor jó kis vendégség alakult nálatok. Rugó teljesen rendben van szerintem. Okos, ügyes. Ha nem halad a logopédus szerint megfelelően, akkor lehet, hogy vele van a baj. De kíváncsi vagyok a pszich. véleményére. Szoktatok otthon gyakorolni? Mert ez elengedhetetlen az automatizáláshoz. Vagy sokszor az is megteszi, ha minden egyes alkalommal felhívjuk a figyelmét, hogy ő már tudja a hangot helyesen is ejteni, ismételjen. Ajánlok logopédust, ha váltani szeretnétek.

Na, megyek, mert még van egy halom adminisztrációm. Pedig olyan fáradt, álmos vagyok, hogy világomat nem tudom.
dmaggie

Halihó!

Vindo, váó, futás erős szélben :-)) jól csinálod!
Akkor volt nálatok élet a napokban, ennyi emberrel... 
Oké, Rugót összeeresztjük Ádival alkalmasint, mert ő is sakkmániás (változó intenzitással, de nagyon szereti). 
Majd írj a pszichológusi vizsgálatról, kíváncsi vagyok, mit mond.

Maggie, jó is a disznótoros kaja, a pecsenyét, hurka-kolbászt imádom.

Anitja, ez a honismereti tábor tényleg tök jó lehet!
Szerintem ahol van sebészet, ott a körmödet bármikor rendbe tudják hozni. De remélem, hogy nem fajul el nálad ennyire a dolog.

Miután az a bizonyos körömszélem sajnos nem javul (eléggé olyanok a jelek, mint anno voltak, amikor műtét lett a vége), eldöntöttem, h megcsináltatom a lézeres műtétet rajta. Holnap be is jelentkezem. Sőt, fájdalommentes érzéstelenítést is tudnak csinálni (nagyon vékony tűn keresztül igen lassan adagolják a szert, így se a szúrás, se a nyomás nem fáj). Majd beszámolok róla, milyen volt, ha túlleszek rajta. Egyúttal remélem, hogy a 4. körömszélem már nem csinálja ezt a faksznit, mert nagyon unom.

Kép
Kép
irina

Maggie, ez a C-vitamin-kúra, amit Anitja ír, jó dolog lehet. Szerintem ez meg egy-két éjjeli kiadós alvás csodákat tesz.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Maggie, minden nap gyakorolunk És pluszban javítom is élő beszéd során.
G szerint is: először gondolkozzon el a logopédus
Az óvónők is írtak egy jellemzést, ők nem láttak semmi problémát, nem tartották indokoltnak a vizsgálatot. Azt alá kellett írnom. Ugyanakkor helyben van, szóval nem kell rángatnom a gyereket.

Maggie, elképzelhető, hogy pluszban fogjuk hordani máshová (ez a szakszolgálatos), és köszönöm, de vsz. csak úgy májustól-júniustól. majd meglátjuk. Láthatóan nem tudnak valahogy egymásra hangolódni Rugóval. Állítólag néha nem figyel és rosszalkodik is. Szerintem csak unja az egészet...

Nemzettudat - Rugó egyik nap a Waszlavik (hogy írják)-féle Kossuth-nótát kezdte énekelni. Azt hittem, rosszul hallok. G. tanította meg neki

Irina, egy kalappal a műtéthez.
Ez fizetős lesz?

Most sietnem kell, majd délelőtt igyekszem még jönni.

Kép
vindolanda

Már itt is vagyok

Kép
vindolanda

Halihó!

Bocsi, egész nap nem tudok jönni, mert Ármin délelőtti alvása alatt takarítok/olvasok rendszerint, a délutáni meg kint van a jó időben, a többi időben meg nemigen hagyja, hogy ideüljek.

Vindo, köszi! ezen a helyen az ambuláns beavatkozásokat nem támogatja az oep. De szerintem ilyen fenszi lézeres izét amúgy sem dotálna, a hagyományos módot meg már láttam, még egyszer nem akarnám. Inkább fizetek, nekem a gyors gyógyulást és a kisebb fájdalom megér ennyit. Majd máshol visszapótolom. Szerdára már kaptam is időpontot. 
Nekem is fura ez a logopédusotok, mi az, hogy nem boldogul Rugival? És ha nem, miért nem ajánl maga helyett mást? 

A család egy része tök ideg, hogy még nem született meg a kis unokatesó, én meg nem értem, mire jó egymást idegelni ezzel. De hiába mondom, hogy a szülés normál élettani folyamat, nem betegség, és hogy az idegesség/hisztéria csak ront a helyzeten... (itt most persze nem a kismamáról van szó, bár ő is türelmetlen már szegény). Én arra emlékszem, hogy én terhesen és utána is azt nehezményeztem a legjobban, ha idegesítettek. Ilyenkor a baba és a kismama az első, az ő lelki békéjük a legfontosabb. Úgyhogy elég mérges tudok az ilyenek miatt lenni, mert nagy önzésnek tartom, ha ilyenkor valaki a saját feszültsége levezetését tartja elsődlegesnek.  Most szándékosan nem írtam, kikről van szó, de agyam eldobom naponta. 

Kép
Kép
irina

Rugót öt nappal hordtam túl. A végén már szóltam, hogy csak akkor telefonálok, ha lesz produktum, ne vegzáljanak
Aha, szóval akkor fizetős lesz. A lényeg, hogy rendben legyen. Szerda elég közel van.

Logopédus - ő a szakszolgálatos logopédus, szóval hozzá tartozik.

Rugónak belemászott a fejébe a gondolat, hogy akar egy kutyát

Elég fáradt vagyok. Nyomtam egy menet sakkot, aztán feljöttem, mert különben elaludnék, ha az ágyban maradok. Legalább egy 40 percet fenn kellene lennem Szerdán a doktoriban tanítok, arra kellene készülnöm.

Kép
vindolanda

Hahó
Itt semmi újság nincsen azon kívül, hogy Rugónak sikerült beszerezni egy angry birds-figurát (apósom kunyerált blokkokat a tescoban, és azokat elküldték postán) Nagyon örül neki, elvitte az oviba is.
Ma csak délután megyek a BTK-ra, a kocsi Gábornál lesz. Este végzek csak.

Mindenki jól van?

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányik!

Vindo!
Gratulálok a habil. elővitádhoz!
A gyerekek ovijában is dúl az angry b. mánia. Már 3 óriás van a csoportban. Szerencsére a mieink még nem közölték itthon ezen igényüket...
Nagyon ügyes vagy a futással. Én sosem bírtam...
Rugó logopédusnénijének egy nagy feketepont jár.

Irina!
Hű ez a lábköröm dolog elég vacak. Nálunk Apuka küzd mindig vele. Mindig benő a nagylábujján és begyullad... Hol csináltatnád? Neten elérhetőek?
Húgodnak megy a drukk!

Anitja!
Örülök, hogy jelentkeztél! A margarinrecepted jól hangzik! :)
Ez az itthoni iskola is jónak tűnik. Elolvastam a tájékoztatójukat, és nagyon igazuk van. EGy ismerős család Ausztirában él kb 2 éve. A nagyobbik kislány 1 évet ovizott, most elsős, és az anyuka észrevette, hogy a magyart elkezdte akcentussal beszélni, és érdekes módon a testvérek is otthon együtt németül beszélnek, csak a szülőkkel megy a magyar...

Panndi!
Gratulálok, és kellemes babavárást kívánok! :)

Kaqk!
Hogy érzitek magatokat? Emmácska kezdi megszokni? Dalus is jár közösségbe?

Maggie!
Vigyázz magadra! REmélem nem leszel beteg!

Mi köszönjük jól vagyunk, a gyerekeknek megvolt az első ovis szülinapi zsúrmeghívásuk. Nagyon örültek neki! Házibuli volt 12 gyerekkel.
Időközben Gergő megunta az úszást. Igazából nem érzett rá a dologra és nem lelkesítette, hogy a többiek már ügyesebbek... Aztán nem tudom, írtam-e már, de Zsuzsu is befejezte balett-pályafutását. Ő  meg a kötöttséget és a fellépésre való felkészülés miatti feszültséget nem bírta, így ovi után már nem kell menniük sehova, élvezzük egymást... :)

Kép
gica1

Irina, akkor már túl is vagy a műtéten?
Húgoddal mi újság?

Szia Gica
Éljenek a házibulik.
Legalább sokat vagytok együtt. Ami nem esik jól nekik, azt nem kell erőltetni:)

Mára nálunk is végeleges lett a meghívottak listája, kilenc gyerekre bővült a csapat. Rugó Angry birds-ös meghívót akart, így lapokból kivágtam egy összecsukható négyzetet, belülre beleírtam a szöveget, kívül Rugó ragasztott rá matricákat, és végül viasszal lezártuk. Nagyon király lett. És Rugó szerint ezzel pénzt is megspóroltunk

Este fekszünk az ágyban.
- Anya, Te tudtad, hogy a Mount Everest mellett van egy temető?
- Nem.
- De van. És oda temetőznek a nepálok.

Ma reggelre elcsapta egy kocsi a szembeszomszéd macskáját. Nagyon ronda látvány lett, tényleg. Rugó csukott szemmel ment csak ki.

Tegnap doktoriban tanítottam. Fura volt, mert pl. a levelezősök pl. oktatók máshol, és idősebbek tőlem... És felvették a tárgyat a pszichó doktori programból is. Pattanásos lettem, szerintem az idegtől De másodjára már nyugodtabb leszek.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Kicsit sűrű volt az elmúlt 3 nap, azért nem jöttem.
Először is Ármin nem volt hajlandó sokat aludni, szerintem megint a fog a ludas (ami még mindig nincs kint), aztán idegeskedtünk, mert húgomnak kedden reggel megindították a szülést, de csak estére lett baba, aztán meg a körömműtét. No, a nagy hír, hogy megszületett a kis unokatesó, 4 kilós szépséges kislány, Szofinak hívják. A szülés rendben ment, indították amúgy. 
A körömműtét tegnap volt, nagyon kellemes volt (ellentétben a korábbi horrorokkal), utána fájt a lábam itthon, de ma már nem nagyon (viszont most áztatom ki, és még ki kell szedni belőle a tampont, hát izé...). GICA, mindjárt írok privit neked a helyről, ahol végzik.

VINDO, temetőző nepálok 
Milyen tárgyat tartottál doktorin? Először én is tartottam a doktoris óráktól, de aztán rájöttem, h ezeket élvezem a legjobban: okos, értelmes emberekkel mélyen lehet beszélni egy témáról. :-))) Ellenséges hallgatók meg minden képzési szinten vannak, és általában a legbutábbak szoktak a legtovább kötekedni, legalábbis ez az én tapasztalatom. Meg akik idősebbek nálunk, pl. nők közül kerültek ki az esetemben a legkedvesebb, legjobb fej, de a legkötekedőbb-legrosszindulatúbb hallgatók is. Próbálnak fogást találni, aztán ha nem tudnak, még mérgesebbek. Ez persze inkább csak utólag vicces. 

GICA, nem baj, ha nem tetszik Zsuzsuéknak a különfoglalkozás, találnak jobb elfoglaltságot :-) Ádi pl. folyton variálna ezekkel, ha hagynánk. Most a tornáról mondta, hogy már kicsit unja, mondtam, hogy sebaj, mert a suliban minden nap lesz. 

Ádiéknál is tombol az Angry Birds-kultusz, ő Evrybirdsznek hívja őket :-)))

Kép
Kép
irina

Gratulálunk a húgodéknak!
A Szofi szép név, nálam is talonban volt a lánynevek között a Violával és a Felíciával együtt.
Biztos szép kisleányzó lesz

Műtét - az jó, ha relatíve gond nélkül túl vagy rajta.

Ja, amúgy az egyik doktoris srác a Te intézményedből való

Itt semmi újdonság. Tegnap éjjel sikerült dolgoznom, az jó volt. Ma lesz a pszichológusi vizsgálat, mehetek tízre. Szerencsére szabadnapom van, ráérek.

Kép
vindolanda

Sziasztok
Örülök, hogy jól sikerült Irina a műtét, és gratulálok Tesódéknak, és valóban szép a neve

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

ezt véletlen küldtem el az előbb...
szóval Vindo, engem ez a beszédhiba dolog nem aggaszt, én szoktam javítani Natasát, de úgy, hogy ez ne pressziónálja Őt. Rugó nagyon értelmes Kisfiú, én mindig is csodáltam, és Titeket is, hogy milyen szabadon nevelitek. Sztem azok a gyerekek akik korlátok között nőnek fel, nem tudnak annyira kinyílni, és virágozni.
Ezt ismeritek? : https://www.babanet.hu/csalad/szulok-es ... ndenkinek/
Noét is utálom korlátozni, inkább úgy alakítjuk a lakást, hogy biztonságos legyen neki.

Gica, örülök, hogy olvashattam Rólatok, és egyetértek, semmit nem szabad erőltetni. Én megmondom őszintén sose értettem azokat a szülőket, akik benyomják a gyerekeiket mindenféle foglalkozásra (majd csodálkoznak, hogy extrovertált a gyerek?!?!) sztem nem ettől fog kinyílni előttük a világ, arra különben is ráérnek még, viszont a gyermekkort együtt eltölteni szerintünk sokkal fontosabb. Mi mindent együtt csinálunk, úgy mint Vindóék (itt például a futásra gondolok) csak mi öten :D

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi
Jelentem, a pszichológus kijelentette, hogy a vizsgálat indokolatlan volt, Rugó ügyesen viselkedett, számolt, rajzolt stb. Nem figyelemhiányos stb. Kutya baja. Most már írásunk is lesz róla.
Most együtt vagyunk itthon, játszunk.
G. meg munka után hoz nekem egy rendes futócipőt, kigugliztam. Úgy tűnik, tartós lesz ez a dolog, be kellene ruházni egybe.
Hív
Most csak ennyire futotta.

Kép
vindolanda

Jó reggelt.
Tegnap jól kidőltem. Sem Smaug pusztasága, sem munka.
Így viszont fitti vagyok. A többiek még alszanak.

Kép
vindolanda

Muffint sütöttem a holnapi partira
Rugó épp szomszédol, arany életünk van.
G. fát vág fűrésszel.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, köszi!
Nagyon örülök a jó eredménynek a pszichó-vizsgálaton, ezek szerint mégiscsak a logopédusotok nem kompatíbilis annyira Rugival, nem? 
Most már égek a vágytól, hogy megtudjam, mi volt a kurzusod neve/témája :-) főleg, h ennyiféle területről járnak rá :-)
A jó futócipő tényleg sokat ér. 
Ez akkor ugye névnapi parti lesz?

Anitja, köszi! :-)

A kis unokatesó nem alszik sokat, ritmusra és igényekre Árminra hajaz (nonstop szopi és kézben levés). 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Végre le tudtam ülni, igaz most meg pogit sütök közben.

Irina, hatalmas gratuláció a picikéhez. Gyönyörű a neve. Naná, hogy ez az igénye, eddig is így volt. A közelség, no meg az igény szerinti étkezés is.
Nagyon jó, hogy ilyen kellemes élményeid vannak a műtétről. Gyógyuljon meg az ujjacskád gyorsan!

Anitja, imádom az elveidet, a szemléletmódodat. Jól csinálod Natival. A legtöbbször elég megismételni, jó mintát adni a gyereknek ahhoz, hogy a hangjai szépen a helyükre kerüljenek.

Vindokám, én tudtam és mondjam, hogy megmondtam.
Hihetelne a kitartásod a futással. Csodállak is érte rendesen. Teljesen igazad van, egy jó cipő elengedhetetlen, nem is szabad rajta spórolni. Mi akárhogyan is áltunk, mindig csak az adott sporthoz illeszkedő cipőt voltam hajlandó megvenni a fiúknak. 

Gica, teljesen megértem a Drágákat. Pont elég nekik az ovi, utána már nem nagyon kell semmi más.

Velünk semmi különös. Nekem mondjuk annyira fájt már a hangom, hogy a végén táppénz lett belőle. No, meg közrejátszott más is, azt majd talán a másikba írom le.

dmaggie

Maggie-m, írd le, mi volt Veled, mert aggódom! Torkodnak mielőbbi jobbulást!!!
Köszi szépen!
Ma fájt a körmöm töve, de szerintem a cipő a hibás, vmi mást kell kitalálnom.
Hát tudod, csak a kórházban parasztvakították a húgomékat, hogy "ha teleszopizza magát a baba, utána alszik pár órát" -- nekem egyik gyerekem se csinálta ezt, sosem aludtak több órát egyhuzamban... szóval nehéz nekik, mert ez a 3-4 óránkénti evés van a köztudatban. Nyilván van olyan gyerek is, akinél ez így beáll, de legalább annyi van, aki tök másmilyen. 
Árminkám még ma is mindent variál, az alvásait is, pl. délelőtt nem tudott elaludni, vagy du-n nem tud néha, és simán végignyom 6-8 órát ébren, és nincs még egyéves. 

Vindo, no én még a Hobbit 1-et sem láttam...
Kinéztem egy tuti testhezálló témájú konfit őszre (álmodozom... pl. hogy el is jutnánk rá négyesben), vadító helyszínen lenne: Comóban, a tó partján, egy ékszerdoboz a város, és Milánóból megy oda vonat, Milánó is fantasztikus (még ott sem voltam)... de nem tudom, mennyire életszerű ez egy 7 és egy akkor 1,5 éves gyerekkel. Én nagyon vágynék rá. 

Kép
Kép
irina

És most látom, hogy a repjegy valami elképesztően olcsó Milánóba. Ah!

Kép
Kép
irina

Irinám, kalandra fel! Jól hangzik ez a konfi.

Jaj, nem kell ám aggódni, annyira nem komoly a dolog. De leírom.
dmaggie

No, leírtam, lehet kuncogni, bosszankodni, stb.
dmaggie

Maggie, köszi! Hát a kalandvágy szó nem mindig szerepel a szótáramban, egyedül bevállalós vagyok, családdal kevésbé. De ez most nagyon tetszene.
Írtam neked odaátra.

Kép
Kép
irina

Irina, szerintem teljesen életszerű.
Rugó 11 hónapos volt, mikor Velencébe, Triesztbe vittük. Jól bírta
Ha S. partner benne, akkor egy jó családi élmény lesz.

Éljenek a nemalvó babák

Futás - igen, a futócipőben sokkal jobb érzés. Már épp kezdett volna fájni a bokám, de most ezzel a húzással megállítottam a folyamatot
Sőt, tegnap a második szomszédból egy fiatalabb lány is csatlakozott hozzám.
Olyan leszek, mint Forrest Gump

Maggie, a táppénzt használd ki.

Ma még sok előkészület vár rám, és némi takarítás is. Aztán party

Kép
vindolanda

Irina!
Itt is gratula a Húgodéknak! Biztosan belerázódnak majd, bár első gyerekesként elég frusztráló tud lenni, ha valami nem a nagykönyvben megírtak szerint alakul...
Hajrá konfi! Jónak tűnik!
Remélem a fájdalám mostanra már elmúlt!
És Ádi most jár külön valamire? A furulya még sláger?

Vindo!
Ezek szerint ma van a party? Majd rakj képeket! Rugónak meg sok boldogságot!
Forrest Gump ! Jó kis mozgalmat indítottál! :)
Örülök, h a pszichonéninél minden rendben!

Maggie!
Hangodnak jobbulást!

Anitja!
Közös futás! Jó is az! Nekünk sem ártana, de egyenlőre a gyerekek futnak, mi féltávon kidőlünk... Van egy futópálya a közelünkben, és a múltkor kedvük támadt futni. Ők simán bírták...
Nálunk a bicaj jön be inkább. Mostanában együtt körözünk, néha Apuka is csatlakozik, olyankor a gyerekek szárnyalnak a boldogságtól...

Kép
gica1

Hahó!

Vindo, hát nem is Ármin miatt izgulok egy külföldi nyaralás miatt. Ami azért elsőre nem logikus, csak Ádi betegségeit ismerve... októberben ő szinte mindig beteg, nem is kicsit. 
Én nagyon szívesen mennék, ami bezavar: 1) már iskolás lesz, onnan nem lehet csak úgy lógni, bár ráfoghatjuk, hogy megnézzük Az utolsó vacsorát is, ha lehet, úgyhogy ez kulturális-művészeti kiruccanás lenne :-)), 2) természetesen mikor máskorra szerveztek itthon egy "kötelező elmennem" konferenciát (ez is nemzetközi, ennyi a mentség), mint pontosan ugyanakkorra.
Egyelőre mindenhová beadok absztraktot, aztán eldöntöm.
Forrest :-) csak Te ne hagyd abba a sivatagban a futást.
Milyen volt a parti?

Gica, aranyos vagy, köszi, a seb az első este-éjjel fájt csak kicsit. Azóta csak a körömágy, mert megnyomta a cipő, úgyhogy ma egy rémséges zokni-szandál kombóban nyomtam kint. A nylonharisnyát ki nem állhatom, ezért az ki van csukva. 
Ádi még jár a gombfocira, furulyára és a tornákra, előbbi kettő tanára agyondicséri, h milyen tehetséges, írd és mondd, kb. 2-szer gyakorolt furulyázni itthon összesen (magától), mindkét gyakorlás 5 perces volt. Mi csak röhögünk ezen az apjával. A suliban is persze jó lenne, ha tudná folytatni,de ott szerintem a sakk lesz inkább a nyerő. 

A kis hölgy (unokatesó) hasfájós, szegénykéim. Az egész család a hasfájós babák klubja ezek szerint.
Kisebbik gyerekem ma napközben kemény fél órát aludt. Fél 8-kor kelt és nemrég, 3/4 8-kor aludt el. 11 hónapos. Szerintem ez nem valami sok alvás.

Kép
Kép
irina

Hahó, már a munkahelyemen.
Ma jó napom lesz, csak zh-kat íratok

A parti gond nélkül lement, és sokkal kisebb kupi maradt utána, mint tavaly. Az durva volt
Igaz, most a jó időben a társaság egy része kinn volt a kertben.

Irina, elképzelhető, hogy belecsúszik a hétvégi napokba is a konfi. Hát, ilyen helyekre nem is érdemes máshogyan menni, csak ha programokat is néz az ember.
A betegségeket sajnos nem lehet előre megtervezni.

Gica, akkor a gyerekek lehagytak benneteket Mert kis edzettek

Most ennyi, lassan el kell kezdenem a munkanapomat.

Képeket majd teszek a zártba, vagy csinálok egy picassás linket.

Kép
vindolanda

Halihó!

A tegnapi napom úgy elment, hogy alig vettem észre. Egy csomó dolgot csináltam, egy percig sem unatkoztam.  Kifejezetten jól esik most ez a táppénz.  A járulékos részét azért hanyagolnám: Dávid is kezd megbetegedni. Valószínűleg én is benyaltam akkor valamit a csajoktól és sikerült továbbítanom.

Gicám, mindig öröm olvasni rólatok. Anyám, hogy mikre nem adjátok a fejeteket. Közös futás.  Hát Bercónak még kétszáz méternyi gyaloglás is feladja a leckét. A múltkoriban gyalogoltunk egy kicsit, hát hogy mit össze nem szenvedett. Biciklizésben meg egyelőre a szobabicikliig haladt. Valahogy nem rajong ezekért a dolgokért. Itt áll a futóbiciklije is már vagy három éve, jó, ha háromszor használta. Pedig ő szerette volna nagyon.

Irinám, de hátha jót tesz a környezetváltozás és nem is lesz betegség. A sulival meg lehet beszélni. Látom, konfi hiányod van.
A hasfájást meg alig ússza meg egy-egy gyerek. Érdekes ez a nem alvás. Eszembe jutott, hogy Bercó újszülöttként is hasonlóan viselkedett. Állandóan a cicimen lógott, nem nagyon aludt. Pedig általában a születést ki szokták pihenni. Na, ő nem. Édesanyám is mindig csodálkozott/csodálkozik rajta, hogy milyen keveset alszik. Ármin is hasonló cipőben jár. Szegénykém. De hátha bepótolja majd valahogyan.

Vindokám, örülök, hogy jól sikerült a parti.  Jó munkát neked. Mozgás: mióta papírom van róla, én is mozgok ám itthon egy keveset. Most erős felindulásból megrendeltem egy masszírozós hullahopp karikát is. Már alig várom, hogy megérkezzen. Jaj, ez a tél igen komoly nyomot hagyott rajtam.  Egyébként meg igaza lesz az orvosnak, kevésbé fáj a térdem mióta tornázok. Dávid irányításával megy a dolog, meg Momókám ideadta a szobabiciklijét, azzal nyomulok.
dmaggie

Sziasztok!

GICA, tényleg fantasztikusak vagytok ezzel a közös bicózással és futással. 

MAGGIE-m, jobbulást, és remélem, Dávid nem lesz beteg!
Éljen a mozgás! Csajok, annyira belehúztatok, h most már nekem is el kéne kezdenem valamit. A gyaloglás nagyon megy, de az nem elég.
Sikerütl a Pléh-előadást megnézned? Azon az oldalon lesz ennek az előadássorozatnak a többi része is megnézhető majd. Nagyon tutik ezek a debreceni nyelvészek, olyan jókat szerveznek :-)
Most meg ezt találtam, egyből Te jutottál az eszembe:
http://hvg.hu/kultura/20140325_gyarmathy_eva_interju
Bocs, nem látszanak ikonok, nem tudom linkké varázsolni.
Imádom ezt a nőt, amiket mond!!! :-)

VINDO, én örömmel megnézném a partifotókat!
Én vezetem, h Ádi mikor beteg (egy lapon egy év van), ebből okumláltam ki, h októberben szinte mindig beteg. Persze kockázatvállalásra is szükség van az életben. Meglátjuk. 

Ma voltam bent a mhelyemen, egész feldobott a dolog. A héten majd minden napra van valami találkozó, az ilyet bírom. Meg hát a tavasz, az az igazi (az ősz mellett), lubickolni lehet benne. Pénteken meg köszöntjük legkedvesebb tanáromat, nagyon várom már, meglepetés lesz az ünneplés számára, kötettel, énekléssel, mindennel.

Kép
Kép
irina

Hahó.

Masszírozós hullahopp karika Hogy mik vannak
Dávid megdolgoztat?
Jobbulást mindenkinek.
Bercü biztos simán rohangál az oviban:)

Irina, akkor jó partizást a tanszéken.
Majd rakok képeket, de kellene egy nyugis este hozzá.

Itt semmi újdonság. Adminisztráció adminisztráció hátán, meg egyéb feladatok.

Kép
vindolanda

Bercü=Bercó

Kép
vindolanda

Hát, tegnap is elaludtam, így a partifotók egyelőre hiányoznak.
Elég durva hetem van, szombatig minden nap megyek - egyik nap ráadásul Kunhegyesre autóval.
A szombatot nem tudom még, hogy lesz, G-nek meg nekem is jelenésem lesz, ugyanakkor Rugó buliba hivatalos.
Elképzelhető viszont, hogy anya itt lesz akkor, így valahogy meg tudnánk oldani a dolgot
Rugó tegnap felkelt hat előtt. Hajnalban a földgömböt nézegettük - ezt nagyon szereti, érdeklik a hegységek, az óceánok. Hogy merre ment Kolombusz, hogy mentek át az indiánok ősei a Bering-szoroson.
Aztán délelőtt játszóházban voltak az ovival.
Nálunk minden rendben van.
De az a fránya Smaug pusztasága olyan hosszú, hogy nem tudunk nekivágni
Közben javítom a habil. értekezést, ha van egy kis időm. Jövő hét elejére már nyomtatni kéne
Ma sok órám lesz, de majd igyekszem jönni

MIndnenki vigyázzon magára.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: