A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Kaqk, köszi! :-) Gondolok is Rátok, hasonló cipőben, csak Ti azért jóval közelebb lesztek Magyarországhoz.

Vindo, és hogy tetszett ez a fehérházas film (még nem láttam, amit ajánlottál, de már beszereztem)? Mi befejeztük a kedvenc sorozatunkat, most nyugi van e téren egy darabig. 
A fiúk játszóházas szülinapra mennek, mi itthon maradunk, Ármin még mindig náthás, nem merem ekkora tömegbe vinni (hatalmas játszóház ezer gyerekkel, felnőttekkel). Majd sétálunk egy nagyot.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Már kezdem unni, hogy nem tudok jönni.  De annyi minden van. Pl. tegnap megünnepeltük a nagyokat. Olyan kajákat kértek tőlem, ami mindegyik sok időt igényelt. Aztán meg megnéztük a Gergőék meccsét, és már hulla is voltam. Ma elmentünk istentiszteletre, aztán szerencsére már csak köret kellett a maradék kajához, de ismét vendégeink voltak. Szóval nem unatkoztunk. A mosással, vasalással hadakozok, egyelőre nem nyerhetek.

Voltam ortopédusnál. Semmi különöset nem talált, erősítsem a combizmomat, meg szedjek porcerősítőt. Ha mégis marad a fájdalom, akkor majd tovább keresi a probléma okát. Szóval adtam annak a bizonyosnak egy pofont.

De miket olvasok és látok...

Hol is kezdjem?

Panndikám, tiszta szívemből gratulálok, szép várandósságot kívánok. Csodállak benneteket.

Irinám, azért láttam ám a képeket. Eszméletlenül jók a farsangi képek is, a kicsi mucikátok imádnivaló.

Vindokám, igazi sportos lady leszel?

dmaggie

Hahó.
Most rohanok,
de ha már lesz net a munkahelyemen, majd írok.
A múlt héten végig nem volt

Kép
vindolanda

Hát jelentem, net nyolc napja nincs a karon. Megállt az élet
Állítólag holnap talán napközben már lesz.

Kép
vindolanda

Maggie, az is jó hír szerintem, ha nincs rossz hír (a lábadat illetően). Persze a fájdalomnak nyilván van valami oka. 
Az angollal mi újság? 
Tudom, h nagyon sok a dolgod, de azért remélem, néha tudsz pihenni kicsit...

Vindo, megnéztem, G. Butler osztja a népet rendesen. És milyen belevaló nő volt a külügyminiszter (szegény). Nekem az elnökökkel van bajom, se JFoxx, se a szőke pasas egy percig sem hihető. De hát nem is ezért nézünk ilyen filmeket ugye.
Láttam egy érdekes darabot, arra gondoltam, neked bejönne esetleg: http://www.imdb.com/title/tt1928340/?ref_=nv_sr_1

Itt semmi különös, délután a Muci nem aludt, hát estefelére kész is volt. Nem értem én ezt...

Kép
Kép
irina

Vindo, azért az elég ciki, nem, h ennyi ideig nem képesek a netet megjavítani?

Kép
Kép
irina

Remek, két órámba telt, hogy a laptopom billentyűzetét visszakapcsoljam. Csókoltatom Bill Gates-t.  mire rájöttem, h ez billentyűszűrés néven fut, de nem tudom, miért tiltotta le az összes billentyűmet (az egér működött). 
Lemondtam a tévécsatornákat, sosem néztük. Majd vissza kell vinnem vmi ügyfélszolgálatra a media boxot. 
Hát ezek mennek itt.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák
emlékeztek még ránk? Csodálatosak vagytok, hogy még mindig él ez a fórum...
ne haragudjatok de csak az utolsó két oldalt olvastam el...

Panndi, nagyon gratulálooook!!!! Petikének pedig jóegészséget kívánok! Hallottatok a dán kék sajt immunerősítő hatásáról? A bélrendszeren keresztül hat ami az immunrendszerünk kulcsa. Penicilint tartalmaz, de másképp mint az antibigyó.

Irina, Vindo, a moovie.cc-t ismeritek? mi ott mozizunk, online filmes, nem kell letölteni

Mi jól vagyunk, látom iskolatéma van, Noelt is iratjuk be ide: http://balatonfelvideki-iskola.com/beir ... aladjaval/ már beszéltünk is az igazgatóval skype-on
Nati  jövőre lesz iskolaköteles, Őt is ide fogjuk beiratni. Illetve beiratjuk Őket ide is a helyi iskolába, de vizsgák, és elvárások nélkül, csak bizonyos órákra fognak bejárni (pl. angol, művészeti órák, tesi, számtech. ) ezt úgy akarjuk, hogy élünk az iskolalátogatási jogával, viszont a magyar iskolába fog vizsgázni az itthontanultak alapján magyarul. így itthontanulás is lesz, de közösségbe is fognak járni.

Noelt egyébként álom tanítani, nagyon jó a memóriája, Nati önállóbb, nem szereti ha megmondom mit csináljon, de így is szuperul követi Noelt, Ő például már fejben számol

Noé baba is nagyon igyekszik, együtt játszik a nagyokkal, próbál beszélni, részt akar venni mindenben , nagyon vidám kiskrapek egyébként, mindig mosolyog, annyira cuki, imádja is Őt mindenki

puszi mindenkinek! (megnézem a vonalzómat is)

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

fúúú de megszenvedtem mire elküldtem... nem mentek át a smilék .... most nincs is már időm vonalzózni

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hahó.
Jelentem, net még mindig nincs a munkahelyemen
Gyorsan összefoglalom az elmúlt napokat.
Futni járok minden este, de most már Rugó is jön velem. Egy idő után megáll, akkor Gáborral sétálnak, és körözök, aztán együtt hazafutunk, mikor találkozunk újra. Kb. 12-13 percet futok egyhuzamban, szóval nem sokat egyelőre.
A doktoris kurzusomra nyolcan jelentkeztek, így azt is ütemeznem kell a félévben.
Csütörtökön végre itthon vagyok, már nagyon várom.

Irina, kösz a tippet. Minden sci-fit szívesen fogadunk
Billentyűzet

Anitja, emlékszem, már régen is mondtad, hogy gondolkozol az ilyen iskoláztatáson.
Akkor félévente majd hazajártok?
Tényleg, hogy vagytok?

Maggie, jobbulást a lábaddal.
Hát, a fiaidnak itt az idő, hogy megtanuljanak bonyolult kajákat készíteni

Lassan megyek altatni, de olyan fáradt vagyok, hogy lehet, fel sem kelek. De csak reggelig

Kép
vindolanda

Hahó!

Anitja, de jó, h jelentkeztél! :-) Ez az otthontanítás tök jó lehet, csodállak érte, nekem nem menne (hiába vagyok tanár). 
Panndi mellett Ágica is babát vár :-))

Tényleg, Ágica, hogy vagy?

Vindo, hát ez olyan melankolikus scifi-szerűség, nagyon szépek a képek, de nem egy akciómúvi.
Ez a futás-ötlet honnan jött? Mindig is sportolni szerettél volna?

Hát én elkaptam valamit, elég szar a közérzetem, a kicsi is már több mint egy hete náthás, gyorsan javult két nap után, de azóta stagnál. Mondjuk totál le is fáradok mellette egész nap, a fiúk végszóra érnek haza, amikor már alig van valami energiám. Persze nyomom egész nap a teát, vitamint, egyelőre nincs foganatja.

Kép
Kép
irina

Jobbulást!
Rugónak is folyni kezdett az orra reggelre, de azért óvodaképesnek ítéletem.
Melankolikus filmek - na, azon Gábor elalszik tíz perc alatt. Ha nem trancsíroznak benne De majd én megnézem egyszer.
Futás - futni szerettem mindig. Nem tudom, úgy jól esett volna valait csinálni. Néha 6-7 órában a gép előtt ülök
Net a munkahelyen még mindig nincsen. Így aztán ma válaszoltam a levelekre, és ez tartott 50 percig.
Most rendbe rakom a lakást, aztán dolgozgatok.

Kép
vindolanda

Köszi, jobbulást Ruginak is!
Akkor sok sikert a futással (nekem is az egyik kedvenc sportom az úszás mellett)!
Ma itt mesés idő volt, sétáltunk egy nagyot. A kicsi már elég fáradt is, mindjárt megfürdetem.
No, én meg egy newcastle-i konferenciát néztem ki jövőre. Nagy-Britanniába bármikor bárhová elmegyek, nem kell kétszer mondani.

Kép
Kép
irina

Ja, az úszás is jó. Fitalakoromban, mikor a tesóim úszómesterkedtek, oda kellett menniük nyitás előtt a strandra Bükkszéken. Én meg velük mentem, és a tök üres medencében tudtam úszkálni
Éljen a jó idő:)
Itt ronda szél fújt egész nap.
Newcastle
Közben úgy tűnik, hogy Portót tudják finanszírozni egy projektből, amiben részt veszek. Ez jó hír, legalább az én költségeim kijönnek majd
Ki sem látszom a habil. anyagokból, közben egy alapszak indítási kérelembe kezdtünk, aztán szervezek egy könyvbemutatót, és közben még egy kutatásnak van a szervezős része. A normál munkán kívül. Az agyam eldobom

Tényleg, Ágicával mi lehet?

Ma is mentem futni, most növeltem az adagomat olyan 16-17 percre, szerintem ez bőven elég naponta.

Kép
vindolanda

Hahó.
A férfiak már elmentek. Most rendbe szedem a lakást, aztán kilenctől munka. Délben megyek Rugóért, nagyon el akart jönni ebéd után
Holnap egész nap inkluzív pedagógia továbbképzésen leszek. Úgy hiányzik ez, mint egy falat kenyér

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, hát akkor nem unatkozol, az fix.

Megmondom őszintén, nekem kicsit csömöröm lett az állandó munkától, holott szeretem a hivatásomat, tényleg a legtöbb dolgot szeretem benne (a favágós részeket is, egyedül az adminisztrációt nem). De valahogy nincs kedvem már -- néhány ritka kivételtől eltekintve -- éjszaka dolgoznom többet. Úgy értem, ha csak azzal tudok a szakmában ügyesnek és produktívnak tűnni, hogy kevés szabadidőm tetemes részét is a munkára áldozom rá, akkor lemondok róla. Életem végén lesz 50 publikációval kevesebb, vezető úgysem akarok lenni (se tanszéket, se semmit, nem érdekel az ilyen), se nagydoktor, akkor minek? Pedig, mondom, imádok írni, kutatni, kitalálni dolgokat, még bírálni is. De rengeteg minden mással is el tudom tölteni az időmet, akár szívesebben. Nem tudom, Te hogy vagy ezekkel, szerintem ez a szakmánk rákfenéje. És 40 felé közeledve egyre inkább hajlok rá, hogy éjjel aludjak, a szabadidőmet meg kizárólag a családommal töltsem, esetleg olvassak (nem szakmai dolgot). 

Gratu a futáshoz -- és éljen Porto!!!

Mi még mindig náthásan, éjjelente meg fáj a fejem, megint fel kellett kelnem gyógyszert bevenni. De amúgy jól vagyunk.

Kép
Kép
irina

Ui: Persze nem teszek úgy, mint aki nem tudja, hogy a túlmunkák egy jó része nem opció, hanem muszáj megcsinálni. Én arról írtam, amiket (talán) nem muszáj. Tényleg érdekelne a véleményed ezzel kapcsolatban.

No, Ármin a pihiszékben alszik, csináltam ezt-azt. A sikeres kiságyban alvásig még nem jutottunk el az elmőlt 10 hónapban. 

Kép
Kép
irina

Jobbulást!
Hát, az éjszakázás az nem egy leányálom.
Amúgy neked is jobb lesz, ha már Ármin bölcsibe lesz, tudsz napközben is dolgozni, és több időd lesz feltöltődésre.
Naná, hogy fáradt vagy egy 10 hónapos gyerek mellett
Nálam most két fontos motiváció van: 1. relatíve pozitív visszajelzéseim vannak, szóval most úgy érzem, sínen vagyok 2. benne vagyok pár extra projektben, amelyek pluszban fizetnek, így pl. idén jól keresek. Ez jól esik, nincs mit szépíteni rajta. Egyszerű lélek vagyok
Megyek, bekeverem ugó nepáli teáját. Csak azt hajlandó inni.

Kép
vindolanda

bölcsiben
Rugó

Kép
vindolanda

Halihó!

Végre itthon, most éppen van egy kis időm.
Bár Bercó itt közben azzal szórakozik, hogy felfúj egy lufit, majd a a lufiban lévő levegőt rám engedi, jön abból minden.  Ő nagyokat nevet, én is.

Vindokám, remek csajszi vagy, én egyrészt utálok futni, másrészt nem is bírok, no, meg nem is ajánlott.

Közben tragédia történt, kidurrant a lufi.

Irinám, megértelek. Most én is berágtam. Majdnem minden délután van valami extra, egyedül a hétfő az, amikor normális időben haza tudok érni, de akkor meg a hétvégén elmaradt házimunkát csinálom. Készülnöm kellene az órárimra, portf-ót kellene írnom, adminisztrációt csinálni, a gyerekkel játszani, a férjemmel, a nagyobbakkal beszélgetni, angolt tanulni, stb. De mikor???
Asszem értem, hogy miről írsz.

Anitja, szia. Írhatnál magatokról többet is. Hogy érzitek magatokat? Olyan-e minden, ahogyan terveztétek?
Ez az otthoni tanulás jól hangzik, jó nagy adag tudatosság, szervezés szükséges hozzá. Gratulálok.
dmaggie

Ja, és öregszem, egyre kevésbé tudok éjszaka dolgozni, annyira fáradt vagyok, hogy esélytelen.
dmaggie

Vindo, kedves vagy, én nem csak a mostani helyzetemre értettem a dolgot, hanem mindenkorra. 
És szerintem a kisgyerekezésnél csak egy fárasztóbb dolog van: munka mellett kisgyerekezni... (mert oké, bölcsiben-oviban van, de dolgozni sem egy thai masszázs, és utána még ott a gyerek, az éjszakák, a betegségek). Na én ebbe fáradtam bele. (A pszicho más, de az hobbi és egyszer vége lesz. A munkának még 30 évig nem. Pedig szeretek dolgozni.)
De teljesen értem, amit írsz. Engem a pénz sem motivál, ebben a szakmában különpénzek nemigen vannak (vagy én vagyok ügyetlen). Egyedül disszertációbírálatért, de az az összeg ugye röhejes, ha a ráfordított időre leosztanám, egy takarítónő többet kap. Egyedül a bo.lyai oké, de azért meg rengeteget kellett dolgozni és a nyaraim is rámentek. Szóval nekem tök más hobbiból írni 1-2 cikket, HA AKAROK ÉPP, mint állandóan az estézés-éjszakázás. Unom, egyetértek Maggie-vel: ott vannak a gyerekek, a férjem, este filmet akarok nézni vagy olvasni, beszélgetni vagy ha beteg/fáradt vagyok, pihenni/aludni. És azért vagyok kétségbe esve, mert azt látom, hogy csak az esti/éjjeli munkákkal tudom valahogy szinkronban tartani magam, hogy a levelek, bírálatok, témavezetések, publikációk mind meglegyenek. Mert elvárás az persze van. Ezeket nem lehet nem csinálni. Tehát még ha arról lenne szó, hogy a hobbijaimat űzöm este, de nem. Ezért döntöttem úgy, hogy én lelassítok, és amit lehet, nem vállalok. 

Maggie, hát, nagyon-nagyon együttérzek Veled! Sajnálom, h így felpakoltak pluszmunkákkal, ez annyira nem fair.
De ez a lufizás tetszett :-)

Húgom még egyben. Képzeljétek, a héten volt uh-n, és már 4 kilósnak saccolták a kis hölgyet.  Még 1 hete van a kiírásig.

Kép
Kép
irina

Vindo, egyébként meg ne szerénykedj, tök menő vagy! Az fantasztikus érzés, ha megy a szekér és élvezed! :-)

(Nekem jelez a szervezetem, ha elege van, és az utóbbi években jelzett eleget. Nem nagyokat szerencsére, de az épp elég.)

Kép
Kép
irina

(Abba már bele sem kezdek, h a fizum 6 éve ugyanannyi, és én fizetem a konferenciáimat, utazásaimat, saját irodát és házi könyvtárat tartok fenn, h dolgozni tudjak.)

Kép
Kép
irina

Ja, fizetésemelésem még nekem sem volt. 2009 óta dolgozom, azóta semmi.
Megértem amúgy az egészet.
Találtunk kínai filmet estére.
Jövök majd valamikor

A portfóliót az óvónők is nagyon szidják. És irigyelnek engem, hogy nekem nem kellett csinálnom.

Kép
vindolanda

Irinám, azért te összerendezettebben fogalmaztad meg. Nekem is kinéz még némi tanulnivaló, amihez meg nemigen van kedvem. Annyi más érdekes dolog van...

A du-i programokat én vállaltam be, meg kell keresnem az angolóra árát.  De tényleg, én is szívesen olvasnék. Bár most a tavaszi szünetet várom, mint megváltást. Akkor szusszanok majd egy kicsikét.

Én még leginkább attól szenvedek, hogy gyakorlatilag mindig nekem kell mindenkihez alkalmazkodnom, mindekinek sok és sürgős dolga van, csak nekem nem. Itthon mindenki végzi a saját dolgát, nekem meg marad az itthoni robot, kiegészítve ezer más dologgal. Ja, és hallagatom, hogy mindenki milyen fáradt, ezért anya légyszi hozz ezt, intézz el azt, stb. Nyilván én kényeztettem el őket ennyire, az én hibám, de észre is vehetnék olykor magukat.

Más: Irina, képzeld véletlenül akadtam rá, hogy itt, Db-ben rendeznek egy előadás-sorozatot, sajnos a nyitóról más késve olvastam, pedig Pléh Cs. tartott előadást.    Az egész címe: nyelvkeletkezés és evolúció. 24-én lesz a köv. előadás. Próbáltam eddig elérni a szervezőket, de még nem jelentkeztek, pedig szívesen meghallgatnám.
dmaggie

Na, mondjuk az én fizetésem kb. 12 év után emelkedett. Nem is csoda, gyakorlatilag alig volt több mint az érettségizettek minimálbére, úgy, hogy 20 éve dolgozom, bár ebben benne van a gyed, gyes is.
dmaggie

No, kidőlt a kicsi... fáradt volt már nagyon szegénykém, 2 óra óta fent volt.

Vindo, jó filmezést! Mi is ma azt tervezzük, tán sikerül Az éhezők viadala 2-t megnézni.

Maggie-m, tragikus, amit írsz fizetésről-munkákról...
hát már elég nagyok a nagyfiúk... jó, Bercó még ovis, de pikkpakk iskolás lesz.
Nekem is nagyon oda kell figyelnem, mert Ádi hajlamos iszonyúan kiszolgáltatni magát. 
De ne hibáztasd magad, az egy családban felnőtt gyerekek is tök különbözők tudnak lenni abból a szempontból, h mennyire várnak el a szülőktől dolgokat. Akár 30-as felnőttként is. Tudnék róla mesélni. 

Én most látom, hogy milyen jól is el lehet tölteni az estéket (mint a régi szép időkben -- ha a gyerekek hagyják...), de mindig ott a stressz, h jaj, meg kell csinálnom ezt-azt. Hosszú évek óta ez mérgez meg mindent.

Nos, szerintem a kutatói-oktatói bértábla legalább 10 éve nem emelkedett semmit, de lehet, h régebb óta. Nekem csak azért nőtt a fizetésem 6 éve, mert a beosztásban előrébb léptem.

Kép
Kép
irina

Ó, a lényeget le ne hagyjam: Maggie-m, ezek az előadások megnézhetők!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Küldöm a Pléhcsabás linket:
http://videotorium.hu/hu/recordings/details/7740
Az összes fent lesz szerintem, ennek a kutatócsoportnak, aki ezt az előadássorozatot szervezi, mindig felkerültek a videói.

Kép
Kép
irina

Én sem láttam még amúgy ezt az előadást. Amiről beszél, a Hauser-Chomsky-Fitch-elképzelés nagyon híres. Kíváncsi vagyok, Chomsky elképzelései (velünkszületett nyelv, minőségi ugrás az embernél a nyelvet illetően, ideális beszélő nyelvi tudásának modellálása) hogy a csudába hozhatók össze a fokozatossággal, társas hatásokkal. Látszólag sehogy.

Kép
Kép
irina

Én amúgy azt nem értem, h a BME helyett miért az EKF P.Cs. munkahelye... úgy értem, a BME miért nem?

Kép
Kép
irina

Sziasztok
fúúú akkor Ágica, Neked is nagggyon gratulálooook!!!

Köszönjük jól vagyunk, aranyosak vagytok

Igen mi már a kezdetek óta arra készülünk, hogy senki nem megy intézményekbe, itt járnak néha playschoolba, azt szeretik is, játszanak, énekelnek, együtt étkeznek, szóval olyan mint egy ovi 
... senki nem sűrgeti őket, nincs hova, az élet megvárja őket, viszont gyermekkor csak egyszer van, és nem túl sokáig tart...
Nem félünk az itthontanulástól, mert nincsenek elvárásaink a gyerekek felé, közöltük velük, hogy megpróbáljuk, ha nem megy, menni kell iskolába. Ez elég nagy motiváció, mert egyáltalán nem akarnak menni (minden reggel korán kelni, és délutánig rostokolni az iskolába....) Egyébként minket nem izgat milyen értékelést kapnak majd (nem a kíválóság a cél), az inkább, hogy boldogan és szabadon nőjenek fel.
Évente 2x van vizsga, de külföldieknek azt találták ki, hogy nyaranta fognak szervezni egy hetes honismereti tábort, és ott játszva levizsgáztatják Őket

Velünk az van, hogy év elején majdnem vettünk egy lakást Siófokon (már megegyeztünk a tulajjal!), és azon is gondolkoztunk, hogy akkor pár évre hazamegyünk, DE olyan szinten belekeveredtünk egy ingatlanmaffiába, hogy teljesen kiborultunk, és feladtuk... már nem is keresünk semmilyen lakást otthon, valószínű az idén nyáron sem megyünk haza nincs hova, és igazából nincs is miért...

Viszont szívjuk magunkba a mediterrán lazaságot, a görcstelen életet
Rob egy új gazdasági rendszeren dolgozik, a Biteurón https://www.facebook.com/biteuro én pedig Babázok éjjel-nappal szó szerint nem mondom, hogy könnyű, itthon vannak, egésznap foglalkozni velük, tanítgatni őket és a háztartást is ellátni, ráadásul igyekszünk egészségesen étkezni, kerüljük a gyári ételeket, és sokmindent én csinálok itthon (pl Kenyér, "margarin", mindennap 2l narancslé...), és még a moshatópelusozás is tart egy darabig Noénál

A margarint gyorsan leírom Nektek, hátha érdekel vkit: veszek egy 25dkg-os vajat, hagyom megpuhulni, majd 2,5dl olajat, és 2,5dl vizet öntök hozzá, én még meg szoktam sózni egy picit tengerisóval   leturmixolom, és beteszem a hűtőbe kenhető, és isteni finom, egy ilyen adag nálunk egy hét alatt elfogy

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina, az EKF nagyon jön fel, nem is gondolnád

Maggie, tényleg le kell ülni a családdal, és elmondani, hogy ez neked tovább nem megy. Bevonni őket egy rakat dologba.
Nálunk úgy volt, hogy adott volt három gyerek, és anya egyedül nevelt minket főállású munka mellett. A tesóimat is szépen befogta, főztek rendszersen, máshogy nem lett volna kész semmi. Szóval valahogy rá kell venni őket, nincs mese. Még valami bajod lesz, túlhajtod magadat.

Anitja, ingatlanmaffia

Öltözök, és lassan megyek.

Kép
vindolanda

Itthon is vagyok
Amikor hazafelé vezettem, éppen megláttam a férfiakat a fő utcán, ahogy virágokkal felszerelkezve bandukoltak hazafelé
Kaptam mind a kettőjüktől egyet-egyet.
Most elmentek horgászni. Van egy kis szabadidőm, addig takarítanom kell, a lakás brutális itt-ott
De közben tudok zenét hallgatni

Irina, sikerült filmet nézni?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Anitja, hát tényleg csodállak, ennyi mindent csinálni! És főleg ilyen szellemben :-)
Mi átszoktunk a vajra, hát zongorázni lehet a különbséget.
Nagyon sajnálom az ingatlanmaffiát, nem tudom, hogy lehet kikerülni őket... talán hivatalos ingatlanközvetítő cégen keresztül, de ez sem biztos.

Vindo, ja, semmi gondom az EKF-fel, dolgozik is ott ismerősöm, csak nekem PCs valahogy mindig a BME-vel asszociálódott, ahol ő futtatta fel a kognitív pszichót.
Köszi, a felét megnéztük kb. a Futótűznek, utána Ármin bekeményített (= nyugtalankodott és csak szopival nyugszik meg, sokszor ez többször ismétlődik egymás után, a végén feladjuk), és már nem volt értelme folytatni. Talán ma be tudjuk fejezni.

Mi sétáltunk egy nagyot a gyönyörű időben, bár én a Margitsziget bejáratánál kiakadtam az eszetlen biciklisektől (hihetetlenül kulturálatlan a magyar bicósok egy jó része, mennek, mint a vadak). De mit vártam: jó idő, sziget, kint volt fél Budapest. Aztán Ármin nagy nehezen elaludt, rá 3 percre (komolyan) felüvöltötték gyerekek (iszonyú könnyen megébred, de én nem szoktatom néma csendhez, mert akkor sosem fog tudni normál körülmények között nappal aludni), úgyhogy a délutáni alvása ez a 3 perc volt. Lassan fürdetem és alszik, mielőtt kiakad szegény a fáradtságtól.

Kép
Kép
irina

Irina, a vajjal az a baj, hogy nem lehet kenni hidegen, ezért csináltunk belőle margarint olajjal meg vízzel (mert a margarin vízzel habosított olaj )
Az ingatlanmaffia mögött pedig pont a Dunahouse állt, tehát éppen, hogy nem az a megoldás

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, sajnálom nagyon, mi tőlük vettük a lakásunkat, nem volt velük semmi gondunk. 
Vajat én csak forró pirítósra kenek :-) a margarinoknak nekem borzasztó az íze (barnakenyérre főleg).

Kép
Kép
irina

Mármint a bolti margarinokra gondolok. Azok nem vajból vannak, az fix. 

Kép
Kép
irina

Irina, a doktori.hu-n az EKF van főállásnak megjelölve nála 2012-től.
http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=4846

Itt nagyon szép idő lenne, ha nem fújna úgy a szél annyira, hogy leszakad a fülünk Remélem, estére alább hagy.
Most jöttünk be az utcáról, Rugó a második szomszéd gyerekkel biciklizett kinn. Bár ritkán jár autó (fél óra alatt kb. kettő), de azért kinn vagyok, és figyelek rájuk.
Lassan megyünk majd vásárolni. Meg alapanyagokat kell szerezni muffin-hoz. Rugó azt süt este anyával, mert jön a névnapja, és az óvodába azt akar vinni.

Ármin elaludt tegnap? Futótűz megvolt?

Kép
vindolanda

Anitja,
jó volt olvasni rólatok! Mediterrán szemlélet/életmód :-)))
okatatás....irigyellek, én annyira nem tudnám csinálni..:-) nem lennék jó tanár! :-( 

Margarin, kipróbáljuk! :-) tuti, lehzet meg ma! :-) köszi a receptet! Más is jöhet .:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, igen, köszi, megnéztük a Futótüzet, elég drámai volt...
Hát szerintem ez a mhely PCs-nál a nyugdíjazással is összefügghet, egy csomó egyetemen kényszernyugdíjaztak tanárokat, ő meg mindjárt 70. De nagyon nem ugyanúgy állnak az intézmények e téren. 

Ma okosabban nem a sziget felé vettük a séta irányát, hanem van egy bejáratott útvonalunk a Köztársaság tér felé és vissza. Útközben mindig megnézem az egyik kedvenc házamat (ez az: http://www.magyarszecessziohaza.hu/), egy szecessziós gyönyörűség, van benne egy kávézó, ahol még nem voltunk, na majd ha ünnepeljük a fennállásunkat, legkésőbb nyáron beülünk. Így fest: http://www.secessio-cafe.hu/bemutatkozas
Ez valami gyönyörű (csak bekukucskáltunk), az összes bútor is korabeli szecessziósnak tűnik.

Kép
Kép
irina

Beértem a munkahelyemre, és van netMeglepett
Irina, igen, az egész Éhezők viadala egyre kiábrándítóbb, ahogy halad előre a sztori.
Na, ez egy jó kávéház lehet
Rugó bevitte a sok muffint az óvodába, két és fél tepsivel lett. De az egészet nem vitte be, csak harmincötöt, hogy az óvónőknek is jusson.
Most adminisztrálni kezdek, aztán órákat tartok.

Kép
vindolanda

Huh, azt hittem, sosem alszik el a kicsi. Napközben nagyobbakat aludt (ami nem szokása), most meg alig tudtam letenni. 

Vindo, névnapozás is van az ovitokban ezek szerint? Milyen muffin volt? 35 muffin, az jó sok.
Az éhezők v. szerintem már az első részben is elég gyomronvágós volt. Most az jobban bejött, h a többség összefogott. 

Kaqk, miújs veletek, hogy vagytok???

Szuper idő lesz állítólag egész héten, végre, kinn is vagyunk sokat. Bár ha épp elmegy a nap, azért érezni, hogy nincs még 20 fok. 
Kicsit megújítottam már a ruhatáramat, részint a fogyi, részint amiatt, h egy csomó tönkrement a sok használattól. No meg mostanában tök másként kell öltöznöm, olyanba, amiben egyszerű szoptatni (ez eleve kizárja a blúzokat, amiket amúgy nagyon szeretek), nem sajnálom, ha a kicsi leeszi stb., de azért ki is lehet menni benne. Tökre nem ilyen ruháim voltak eddig. 

Kép
Kép
irina

Maggie, hogy vagy? Milyen tanulnivalóról írtál a múltkor (ami nem annyira érdekel)?

Kép
Kép
irina

Jó reggelt
Ha beérek a munkahelyemre, jövök. Ha lesz net

Kép
vindolanda

Hahó.
Szóval ez olyan muffin volt, amelyek nagyon kicsik. Direkt ilyet vettünk (amúgy nekem nincs itthon muffinsütöm, gondolhatod), hogy az ovisoknak jó legyen.
Hát, szoktak aprósütit bevinni. De az óvónők is. Pl, aki Ildikó, az pici négescsókokat hozott a csoportnak.
Ruhatár újítás
Én most már három hete nem voltam turizni, lassan hiányérzetem is lesz.
Csak délután tanítok, addig a dolgaimmal kell haladnom

Kép
vindolanda

Szia, Vindo! :-)
Ja, értem! Nekem 12 db-os muffinsütőm van, az nagyokat tud, azért is csodálkoztam. Sütizés a mi ovinkban (tudtommal) csak szülinapokon van. Nekem ennyi bőven elég is. 
S. éjjel rosszul volt, vmi hasmenéses-émelygős izé, remélem, senki más nem kapja el itthon, mert ezektől kapásból lever a víz. Ádi ugye rögtön kórházba kerül, ha ilyen jön, a kicsibe bele sem gondolok.
Hát igen, a ruhavétel jót tesz a léleknek. Nekem eleve nem volt sok ilyen itthonra hordhatós, kényelmes pamutizém, ami volt, az is már régi. Plusz jelenleg akkora a mellem a szoptatás miatt (semmit nem kisebbedett a fogyástól sajna -- de a remény hal meg utoljára), hogy bele sem férek a blúzaimba, na meg mire azokat kigombolom, feltűröm szoptatáshoz, lemegy a nap. Én elhiszem, h a nagy(obb) mell divat meg minden, de én ki nem állhatom, kérem a régit vissza.

Kép
Kép
irina

Akkor délutánra jó tanítást, addig is jó munkát!

Kép
Kép
irina

Muffin: nyammmi kedvet is kaptam vmit sütni kellene.

Irina. köszi jól vagyunk. csajok reggeletente még sírnak de napközen jól érzik magukat. az idegen nyelv miatt nagyon elfáradnak, 
lassan én is munkába állok :-) besegítek az irodában. :-) 
a fényképező gépemet még nem tudtamelővenni, de majd a jövőhéten már mindenképpen szeretném!

új ruhák :-) neem is kellenepár :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Csak nagyon gyorsan. :)

Szombaton kiütött a migrénem, moccanni sem tudtam du, pedig szülinapi buliba mentem volna. Azóta meg azt sem tudom, merre áll a fejem.

Irina, a gyp-re gondoltam. Sok idő, sok pénz. Nem igazán akaródzik.
Remélem, nem lett komolyabb baj nálatok.

Kaqk, jó, hogy jöttél. Sok sikert a munkához, fotózz csak, nagyon kíváncsi vagyok.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: