Hát igen, ez a babakocsi dolog egy kész mizéria. Sajnos nincs tökéletes, még a legdrágábbak se azok, erre rá kellett jönnöm. Elsőre vettünk egy ilyen középáras lengyel, ámde elvileg mindent tudó (4 az 1-ben) babakocsit, hogy az majd kiszolgál 2 babát, ujjé. Hát én úgy megutáltam... Meggyőződésem volt, hogy erre a nagy kaka terepre - homokos, kátyús utak, sárban, hóban, megpakolva tolni lehessen, masszív legyen, nagy kerekekkel, az kell. Ahha. Az kell, ha tényleg sz.r utakon tényleg mindennap mész, és nincs autód, hogy ha leesik 2 csepp eső, már ülsz is befelé. Szóval eladtam az első gyerekem masszív (=batár) babakocsi-szettjét, mert alig tudtam a dm-ben a sorok között befordulni, meg mert iszonyat volt a vázra akármelyik feltétet is felrakni. Amúgy príma volt tolni, szinte egy ujjal is tudtam volna, még hazafelé is, pedig nem egyszer telis tele volt az alja, kiló kenyér, pelenka, stb, a fél dm belefért

Alig vártam, hogy sportkocsis legyen a gyerek, és vettünk egy esernyőkocsit. Gondoltam, ennek a kis 12 centis kereke nem megy el ezen a földúton - dehogynem, prímán.
Másodjára már kisebb, kompaktabb babakocsi szettet szeretnék, de a 4 in 1 funkció még mindig elsődleges szempont. Keresem az igazit

Ha megtaláltam, szólok

Nekem tetszenek a Quinny, Maxi Cosi, ABC Design babakocsik, könnyű őket kezelni, ahogy az ismerősi körökben kérdezgettem. Én is elmegyek majd a Brendonba kipróbálni, "megszagolni"

, aztán lehet, hogy használtan veszek.
Az első babásoknak egy apró tanácsom lenne: ha van is videó a kiszemelt kocsiról a honlapon, élőben nézzétek meg a teljes fel-le pakolást, mert a videó csalóka, úgy veszik fel, hogy előtte addig gyakorolják, hogy pikkpakk menjen. Na most ez a "nem bejáratott" azt is jelentheti, hogy soha nem is lesz az, mert én 8 hónapig használtam a miénket, de amikor eladtam, és minden részét fel-le pakolgattam, még akkor is letört 3 (!) körmöm... (béna kis pöcköket kellett megnyomni, miközben kattintod be pl a hordozót) Ha élőben bénázik az eladó, az legyen gyanús, és mutassa meg úgy, hogy te is kipróbálod a pakolászást, összecsukást, az az igazi. Aztán persze lehet, hogy 3 év alatt fejlődött annyit ez az ipar, hogy a legolcsóbb kategóriáknál is kiküszöbölték ezeket a hibákat, és apróbb extrák is vannak, amit pl noja belinkelt, a hordozóban már van gerinckiemelő, szűkítőbetét, 3 éve ilyenek még a középárasokban nem voltak.