A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gica, újabb szoba: megértem... hátha egyszer! 
Jó jelmezeket választottak a gyermekeid, ezek mindig biztos befutók.

Vindo, Kaqk, szép nagy hó esett felétek.
Látszik, h Rugó mennyire élvezi.

Itt hiába várták a gyerekek a havat, megállt a főváros környékén sajnos. 
Még olvasgatok kicsit, aztán alszom.

Kép
Kép
irina

Itt újfent esik.

Rugónak tettem be overált is, ha kimennek hóembert építeni.

Gica, kérdezted, hogy mit rajzol és fest a gyerek. Kizárólag hegyeket havas csúccsal. Ez a heppje.
Ortopédia
Az jó, ha tornával kezelhető.

Irina, de fura lehet, ha az ember tudja, hogy a testvére a világ másik felére költözhet

Én nem vagyok túl fitt, mert éjjel kivégeztük az Éhezők viadalának a második részét, és fél egy után lett vége

Kép
vindolanda

Hahó!

Gica, amúgy szeretnek Zsuzsóék mozogni? Van torna az oviban?

Vindo, Rugi mint egy keleti tájképfestő, esküszöm! :-)
Hát igen, elég fura ez a lehetőség, hogy egyik percben még itt élnek, a másikban esetleg ott, még ők sem tudják (tényleg nem, és nem csak amiatt nem, mert hogy az állásukat nem látják előre több évre). 
Jó volt a film? Ez engem is érdekelne. Bár most már tényleg nekiállok írni, amit kell, csak februárban van egy sor pályázati határidő, ezekbe kell még csinálni mindig ezt-azt. 
Ez a Szupercella sem lehet semmi a két öreg harcossal :-) Nekem bejön ez a veterán akcióhősök nyomulnak tematika, bár pl. az Expendables-t még nem láttam. 

Itt jó kis hideg van, nem is győztem Ármint reggel beburkolni magamon. Szerencsére van hordozótakaró is, de még az esővédőt is rátettem, hátha az is jelent vmit. 

Kép
Kép
irina

Hát, a Szupercella sem volt rossz (pár napja néztük egyik éjjel), az Exp. -ek közül meg szerintem az első volt jobb. De a másodikban is voltak jó poénok.
Nálam most pályázati és dokumentációs dolgok vannak napok óta, borzasztóan unom...

Tényleg fura lehet, hogy egyszerre csak elmennek a közeli rokonaid, aztán egy évben egyszer látod őket... Pláne gyerekkel fura De hát ez van.

Ja, Rugó még a telefonjára is kínai hegyeket rakatott háttérképnek

Amúgy most szólt a hétvégén, hogy abba akarja hagyni a focit, mert nagyon fáradt lesz tőle. Van neki a logopédia, a mozgásos izéke, meg az angol, és szerinte ez a focival együtt sok volt.

Kép
vindolanda

Hát ez nekem is nagyon fura. Engem nem is a távolság/országváltás zavar, hanem ez a bizonytalanság, legalább lenne vmi terv, h X ideig itt, utána Y ideig ott, így olyan nyomasztó. Mindenkinek szerintem.

Rugó milyen bölcs. :-)

Ármint áttettük a nagyobb gyerekülésbe, mert totál kinőtte hosszban a babahordozót. Egyelőre bejött neki, hogy végre ülve utazik és előrefelé nézve, remélem, így is marad.

Kép
Kép
irina

Na, látod, már mehettek is vele konfira autóval

Nálunk semmi érdekes.
Éjjel csak mínusz három fok volt, pedig mindenhol vagy 13-at jósoltak. Szépen benézték.
Ma nyolctól tanítok délutánig, de mivel buszozok, lerövidítem a szüneteket.

Kép
vindolanda

Halihó!

Án nem is tudom, hogy mit csinálok, de hogy nincs időm...
Irina, a legjobbakat kívánom a hugodnak. Legyen szép és könnyű a szülés.

Vindo, ne is mondd. A futótűz a kívánságlista elején van. Milyen volt? Rugó tényleg nagyon elmélyült. Kis művész.

Tegnap elvittem Bercót a suliba "felvételizni". Nagyon jó élményei vannak, lettek. Először is bármikor lehetett menni négyig. Nem volt bezsúfolódás. Az egyik teremben gyülekeztünk, ott éppen beszélgetett az egyik t.néni. Még mondott pár dolgot a szülőknek, aztán nagyon kedvesen kézen fogta Bercót és azt mondta, h. elviszi a tanítőnénikhez.
Miközben mentek, pont akkor érkezett a csoporttársa, így együtt vonultak tovább. Pár perc volt az egész, nagy mosollyal, nyugodtan jöttek vissza. Azt mondta, hogy színeztek, kicsit beszélgettek.
Valahogy az egész iskolát átjárja valami nyugodtság, nagyon kellemes az egész. A. is mondta a múlt héten, amikor bevitte a jelent. lapot, hogy ott csak mosolygós, vidám gyereket látott. Ezen meg is lepődött.
Legkésőbb csütörtökön kiderül, hogy széna-e v. szalma.

Ennyi.

Este jövök. Pusz.
dmaggie

Rugó rajzai :-)

édes!

Armin biztos élvezni fogja így az utazást! szuper, milynenagy már! :-)

Bercó de ügyes! Maggie, ez melyik suli? nem hallotttam még sehonnan hogy felvételiznének már, még a jelentekzséiu lapokat meg sem kaptuk. 

költözés érdekes kérdés  

amoda

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, akkor majd írd meg, hogy mi lett az eredmény. De nem hiszem, hogy gond lenne:)

A Futótűz szerintem jó volt, de sokkal "reménytelenebb", mint az első rész. Le töltöttem azért ebookban az egészet, ha lesz időm, majd olvasom.

A tegnapi napom katasztrófa volt. Tanítottam megállás nélkül, aztán átszállással hazabuszoztam, aztán elmentem az óvodába, hazajöttünk gyalog felmálházva (notebook, szatyor, táska).
Az óvodai képek készen lettek leadtuk a rendelést.
Egy porto-i konferencián gondolkodunk, de hamar lejár a regisztráció. Szeptember elejére esne, az még strandszezon:)
Ma busszal megyek Db-be, és délután jövök is haza, aztán délután gyalog hozom Rugót.
Nem működnek az emotikonok.

Kép
vindolanda

Mindezt helyesírási hibák nélkül.
Találtunk reggelre egy kamasz macskát a garázsban. Vittünk neki tejet, kaját, meg építettem egy kuckót. Meglátjuk, elmegy-e.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, mindaz, amit a kiszemelt suliról írtál, nagyon jól hangzik! A nyugodt, mosolygós gyerekeknél jobb cégér nem is lehet. :-)

Vindo, hát Portugáliába én bmilyen alibivel vagy anélkül is elmennék, szóval hajrá!
Ez a hidegben ingázás-cipekedés tényleg horror.
Szorongató munkák előtt/helyett vad filmnézés, most ezeket láttuk, mindkettő jó volt:
http://www.imdb.com/title/tt1016301/?ref_=nv_sr_2
http://www.imdb.com/title/tt1756384/?ref_=nv_sr_1
Mindenféle régi scifit is találtam, de ezeket félreteszem jobb időkre. 

Megjött a komolyabb hó Bp-re is, nagyon szép látvány. 
Ma megyünk a védőnőhöz 9 hónapos státusra. Szerencsére hízott kicsit Ármin, bár az elmúlt 3 hónapban összesen (!) csak fél kilót sikerült neki, igaz, annak is a felét az elmúlt két hétben. Napközben alig eszik, a gyümölcspüréevést preferálja, de hamar elunja magát az etetőszékben, hiába rendszeresítettem mindenféle érdekes dolgot, hogy ellegyen vele. Éjjel meg egyfolytában szopizik. Tény, hogy nem ér rá napközben, annyira nyomja a mozgásokat, pár napja felállni próbál, de még nem elég erősek hozzá egyes izmai. És hát siránkozik ezen szegénykém, meg fog sincs sehol, az is feszíti. Nyűgös, na. 

Kép
Kép
irina

A második filmlink nem stimmel, erre gondoltam:
http://www.imdb.com/title/tt1258197/?ref_=fn_al_tt_1

Kép
Kép
irina

Határeset
Kösz a tippeket, megjegyzem.

Fél háromra értem haza. Itt újfent szakadt a hó.
Akkor ebédeltem.
És, igen, egy OTKA miatt az profilommal pepecseltem egy órán keresztül
Most meg lassan indulhatok Rugóért. Lehetne rám kötni egy kilométermérőt.

Ja, elromlott a porszívónk, egyre rosszabbul nézünk ki

A fél kiló nem katasztrófa. És hát eszeget is. Szóval minden rendben van.

Kép
vindolanda

Vindo, megnéztelek, nagyon beindultál publikálásilag. Egészen elképesztő vagy 
Én nagyon élveztem ma a hóban sétálgatást, szerintem Ármin is. Kis cukibogár.
Ma végre nekiállok rendesen az írásnak, az elemző részekkel (esettanulmányok) kezdek, mert az elmélettel mindig bajmolódom, elmegy vele az idő és az nem tesz jót pszichésen. Így fordítva írok tulajdonképpen. A tempó persze nem csak rajtam fog múlni.

Kép
Kép
irina

Hát, köszönöm. Meg kellett nyomnom az elmúlt két-három évet, hogy teljesítsem a kritériumokat. Gyakorlatilag minden meg is van, doktoriban nem tanítottam még, de éppen tegnap kértek fel. Ha lesznek rá jelentkezők, akkor minden ki van pipálva.

Hóban sétálás

Hogy haladtál tegnap?

Én dolgoztam valamennyit, de aztán elkezdtem olvasni a tableten () az Éhezők viadalát, aztán azzal elment az idő
Ma csak ebédszünetben fogok olvasni Bár reggel azért nyomtam egy 30 percet. De aztán letettem erőnek erejével.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, hát mérsékelten haladtam, mert előugrott ötszáz elméleti probléma persze, meg a meglévő anyagokat is át akarom dolgozni, szóval csigalépésben megy a dolog, de legalább megy. Bár most két hétig még mindig pályázatosdival megy el főleg az idő. 
Ja, hát ez a habilitációs követelménylista... érdekes ellentmondásban van amúgy azzal, hogy ismerek embereket, akik nem tudom, hogyan habilitáltak le. Ilyenek miatt pl.: "a nemzetközi tud. életben is közzétett és elismert új tudományos eredményekkel hozzájárult annak a tudományának a fejlesztéséhez, amelynek tárgykörében habilitációját kéri". 
Nekem ami hiányzik, az a külföldi egyetemen való oktatás, de hátha egy-két hétre még erasmussal kijutok addig. Meg a nemzetközi együttműködések, bár oda egyvmit be tudnék írni, csak épp nincs hozzá kapcsolódó semmilyen publikáció. 
Amúgy az elte köv. listájában nem találtam meg az ilyeneket (csak hogy milyen papírokat kell beadni, meg a hab. dolgozat/monográfia és a fenti idézet, de semmi arról, hogy mondjuk hány külf. publikációt várnak el, így aztán nem tudni, mit mihez viszonyítanak). A DE-nek van ilyen külön? Ha igen, átküldenéd nekem a mélcímemre? Köszi előre is! 
Az éhezők viadalát majd elolvasom egyszer, de az sokára lesz szerintem. 

Kép
Kép
irina

Nálunk doktori iskolánként eltérőek a követelmények. A külföldi oktatás nem kellett szerencsére. De ha kellett volna, akkor Krakkóba mentem volna, ott tudtak volna fogadni.
Érdemes körbenézned más egyetemeken is, mert elképzelhető, hogy van, ahol most is simán átmennél.

Kép
vindolanda

Vindo, hát az ELTE-n nem ez van, ott az egész egyetem összes karára vonatkozóan az SZMSz-ben van Habilitációs rész (legalábbis én csak ezt találtam meg). Ebben volt az az idézet is, amit fentebb beírtam. Nos, konkrétumok szintjén csak a szokásos minimumok vannak benne (milyen dolgozatot kell beadni stb.). Ilyenek nincsenek, h külföldi tanítás stb., akkor, gondolom, ezek nem is kellenek szükségszerűen. De nyilván jól néz ki, ha ez is van. Mégis az az érzésem, h utána kell kérdeznem ezeknek. Egyébként fura, h ennyire különbözhet egyetemeken a dolog, hiszen ez is egy sajátos fokozat, a mögöttes lényegi elvárás kb. uaz kell legyen, nem?
Próbálok dolgozni, Ármin első álmát alussza.

Kép
Kép
irina

Csak azért írtam, mert nálunk karonként is eltérő, hogy mit várnak el.
Hát igen, jól mutat, de lehet, hogy van olyan dolog, ami meg neked megvan, és szintén jól mutat. Remélem, az én cv-mbe sem fognak belekötni. De ha igen, akkor majd pótolom a hiányosságokat, és egy fél éve múlva újra próbálkozok.
Ja, az én dolgozatom meg olyan hosszú lett, hogy momentán koffeinport kell hozzá majd csomagolni a bírálóknak. Nyúlott, mint a rétestészta, 252 oldal lett csak a szöveg.
Tegnap elaludtam Rugóval, nagyon jól esett. Ma pótvizsgáztatni megyek, van még pár kósza hallgató.

Kép
vindolanda

Hát nem semmi ez a sok szöveg 
Nem hinném, h bármibe belekötnek, nem is álmodhatnak jobb jelöltről :-)
Én sajnos piszok lassan haladok, ha már két bekezdést tudok írni, jó este-éjjel volt. Ármin van, hogy 5-ször is keres egy órán belül, a végén simán bealszom mellette. Napközben meg, ha rajtam alszik (mint pl. most), a legégetőbb dolgokat csinálom (levelezések, ügyintézések, ill. olyasmi, amit csak akkor tudok csinálni, ha rajtam van, pl. konyhai nem zajos ez-az). Nem tudom, így hogy jutok bármire is. Anyway, muszáj lesz. Tényleg csak 2-3 óra kéne naponta szabadon, akár óránként is zavarhat, de még ez is csak álom nekem. Eléggé lehangolódtam.

Kép
Kép
irina

Hát, ez így tényleg gáz lehet.
Mert Rugó is nehezen aludt el, de ha letettem egy altatási periódus után, azért mellette lehetett csinálni a dolgokat (kevés kivétellel).
De hátha javul majd az alvása.

Hát, majd meglátjuk, mi lesz. Nem élem bele magam semmibe, az biztos, már jó sokszor pofára estem.

Kép
vindolanda

Tényleg? Nekem tök sikeresnek tűnik a pályád kívülről...

(Csak ne bosszantanám magam ennyire ezen a nem-haladáson. Vagy ne zavarna ennyire. Meglátom, hogy haladok év közepéig, aztán lehet, h a baba alvásával vmit csinálnom kell. De semmi affinitásom bármi olyanhoz, ami sírással jár. Csak a mostani verzió nem jár azzal szerintem.)

Hétvégén takarítanom kell, jaj.

Kép
Kép
irina

Hát, volt benne pár vargabetű.
Pl. nem vettek fel nappalira a doktoriba, levelezőre meg nem adtam be. Aztán kaptam egy levelet, ekkor voltam 25 éves, hogy felvettek levelezőre (pedig arra nem is jelentkeztem). Végül elkezdtem a képzést, és közben munkát kerestem. Mit mondjak, nem találtam, anya tartott el. Még tüzép telepre is beadtam recepciósnak, minden iskolába küldtem cv-t stb.
Végül látták, hogy eléggé hajtok, és olyan szerencsém volt, hogy átkerültem nappalira. Addig mn. voltam. Állást meg nem kaptam a BTK-n végül, ennek meg nagyon sok összetevője volt, legalább hat nem nyert pályázatot adtam be. Itt-ott tanítottam megbízásival, kerestem havi 40 ezret kb. Úgy volt, hogy az egyik helyen három félév után kapok tanársegédi állást, de abból nem lett semmi. Mikor ezt megmondták, akkor dühös lettem, és hívtam Gábort, hogy elegem van, és most vállaljunk gyereket, mert az életem egy merő zsákutca. Rá három hétre terhes lettem. Hát ennyi.
Onnan viszont jó dolgom van:)

Itt is takarítani kell, mindjárt porolok, teregetek.

Kép
vindolanda

Hű, így már értem. De itt mi már egy sikeres Vindót láttunk :-) Olvastam nemrég, hogy a sikeres, önbizalommal teli emberek mindig nekifutnak újból, akármilyen akadályt is raktak eléjük, ebben különböznek másoktól. Nem magukat értékelik le. :-)
Hát a phd az nálam is "vicces" volt, tudtam, hogy nem leszek a kb. 1 db ösztöndíjas között, oda a vezető prof kis kedvencei szoktak kerülni. A sors vicce, h az, aki megnyerte, kb. fél év múlva lelépett, azóta is a piaci szférában dolgozik, a másik, aki utána kapta, elhagyta a pályát. Szóval én estis phd-s voltam, azt sem tudtam, ez létezik, de levelező nem volt, muszáj volt elnevezni valahogy azokat, akik nemhogy öd-t nem kapnak, de még fizetnek is. Nekem sem volt semmi pénzem, a könyvtárban félállásban tudtak csak alkalmazni, azt konkrétan ezért hagytam ott, utána bekerültem egy kutatóintézetbe (isteni szerencsére elnyertem egy fiatal kutatóit), a pénz ott sem volt sok smtársként, de akkor vállaltam különmelókat, és kb 2 évig tök jó dolgom volt, akkor kerestem annyit, mint amennyi most a fizetésem. Azért tudtunk S-val kicsit albérletben élni, nem otthon, amit én már nagyon régóta akartam (kész büntetés volt 34 éves koromig otthon lakni, de nem volt pénzünk albérletre, ha lakásra is gyűjteni akartunk). A következő hullámvölgy az volt,, amikor kiderült, h a kutatóintézetben nem lesz státus, ijedtemben megpályáztam egy vidéki főiskolát (simán elküldtem az önéletrajzomat, nem volt állás hirdetve), alkalmaztak. Rengeteg volt az utazás, a munka, de elvoltam vele, bár tudtam, ez családdal már nem fog működni. És akkor Ádi születésnél szólt egy prof, hogy lehet, lenne hely nekem Bp-en egy egyetemen, de a gyerek 1 éves korában mennem kell, vagy nem lesz. És akkor azért vállaltam ezt olyan korán. És innen már sínen voltam. :-)

Kép
Kép
irina

De legalább tudjuk értékelni, hogy most milyen jó dolgunk van

Akartam írni, hogy megnéztük a Végjátékot. A könyv gyerekkorom egyik nagy élménye volt, de a film az elég sz... lett

Közben, ha van pár percem, haladok az Éhezők viadalával is, már a második kötet közepén járok. De most a férfiak rátelepedtek a tabletemre

Ma tök jó játékokat találtunk ki Rugóval. Csináltam fotókat is, majd mindjárt felrakok egyet-kettőt, ha sikerül.

Kép
vindolanda

Teafilterekből labirintust építettünk. Azt játszottuk, hogy Rugó kisebbik lánya és a szerelme épp eltévedtek egy finn labirintusban. lab

Noémi szerelmét kicsi Billynek hívják. Rugó legjobb barátja a játékban Billy, akivel szomszédok. Ő a punk legofigura. Neki van egy örökbefogadott afrikai gyereke. Egy farkasember figura az rövid lábakkal - Noéni egyből beleszeretett, ahogy meglátta.

lab

Elkezdik keresni őket. Megérkezik Rugó felesége, Billy és Sárika is.

Kép
vindolanda

csapat

A vészhelyzetben felhívták a finn miniszterelnököt, aki megérkezett (stílusosan szőke).

csapat

A finn katonák is eltévednek a labirintusban.

csapat

Az egész társaságot végül Rugó menti meg, aki egy Angry Birds-ös autóval kimenti őket a labirintusból.

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, csak nem tudtam jönni. Hihetetlen, hogy mennyit kell rohanni. Csütörtökön voltam színházban is. A Légy jó mindhaláligot néztem meg. Remek volt, bár Nyilas Misi nem kicsit volt pösze, de jól állt neki. No, meg kicsit bosszantott, hogy a sok diák azt hitte, meccsen van. Fütyültek, kiabáltak egy-egy dal után.

Pénteken félévi ért. volt, utána még tartottam egy órát, így hétkor értem haza. Tegnap anyukámat ünnepeltük. Pihenni nem tudtam, viszont eléggé fáradt voltam, még angolozni sem volt erőm.

Jó hír viszont: felvették Bercót.  Szerintem jól járnak vele.
dmaggie

Hú, lányok, nem semmi, hogy milyen kalandokon mentetek át.  De ez a tudatosság meg nagyon tiszteletre méltó.

Vindokám, király a játék.
dmaggie

Hahó,
a kicsi lázas, nem tudom, mitől, Ádinak meg tegnap egész nap fájt a füle. És S. meg a hét 2. felében külföldre utazik. 

Vindo, jó kis kalandok. 

Maggie, örülök a jó hírnek, gratu!

Kép
Kép
irina

Maggie, ez jó.
Hát persze, hogy jól járnak vele

Betegeknek jobbulást!
Irina, mi újság nálatok?

Mi tegnap vásárolgattunk, közben Rugót játszóházba adtuk. Kínaiban, Sparban voltunk. Délután a férfiak az új asztalokkal küzdöttek.
Este összeszedtem magamat, és egy nem minden pontján hízekgő lektori vélemény alapján átírtam egy cikkemet.
Ma sajna tanítanom kell egész nap.
Közben haladok a könyvvel, most kezdem a harmadik kötetet.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, hirtelen azt hittem, hogy már a 3. kötetedet kezded írni
Ádi labirintusmániás, van ilyen  legótársasa is, állandóan átépíti, a legújabb találmánya a focis labirintusjáték volt :-)

Köszi, Ádit fülsapkáztuk-orrtisztítottuk, jobban lett, elmúlt a fülfájása, így oviképesnek tartjuk. Árminnál a fog is gyanús, folyt a nyála és vmije határozottan fájt, úgyhogy este emiatt kapott kúpot, utána jobban lett (a láza nem volt akkora, hogy arra adtam volna gyógyszert), az éjjel is jó volt. Ami fura, hogy nagyon sok ekcémaszerűség jött ki hirtelen rajta (új kaja bevezetése ezt nem okozhatta), meg olyansféle foltok is, amik nekem. Az a teóriánk, hogy a fogzás kihozhatta azt a vírust, ami már hónapok óta bennünk van (engem ugye 2,5 hónapja boldogít). Majd meglátjuk, a doki mit mond. Örülnék, ha nem lázasodna vissza a pici. 
Persze kéne pályázathoz angol nyelvű szövegeket gyártani ezerrel, hát ez most nem megy.

Maggie, pösze Nyilas Misi :-D

Kép
Kép
irina

Most mondta a rádió, h meghalt Philip Seymour Hoffmann... nagyon kedveltem...

Kép
Kép
irina

Visszatérve a pályaút témára röviden: Maggie, részemről ebben nem volt sok tudatosság, max. annyi, hogy azt tudtam, mivel NEM akarok foglalkozni, pl. piaci szférába menni nem akartam (kivéve max. a könyvkiadást), és ha lehet, könyvtárban, felsőoktatásban, kutatásban maradni. Mindegy, csak betűkhöz, íráshoz és olvasáshoz legyen köze. 

Kép
Kép
irina

Ja, Ph. S. H. halála engem is megütött
Akkor Ádi ment óvodába?
Orvoshoz mikor mentek? Ezek a vírusok sok mindenre képesek

Itt elég hideg van reggelente, ma mínusz kilenc fokot mértünk. Reggel G. jól elkésett a munkából, mert két baleset is volt a 47-esen egy időben

Tegnap eléggé elfáradtam, még az olvasni sem maradtam fenn.
Eddig ma még csak pakolgattam meg haladtam a könyvvel, de most már leültem a géphez, és dolgozni kell.
Holnap munkanap, de nem tanítok, hanem két pályázatos megbeszélés lesz

Mi jól vagyunk. Az asztalok elkészültek, a lakkozás is megszáradt.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, nem mentünk végül orvoshoz, mert mindkét gyerek magától rendbejött. A kicsit különben is nagyon féltem, hogy bemenjek vele az orvosi rendelőbe, ha nem muszáj. Tele influenzás stb. gyerekekkel az egész. Persze ha vmi változna az állapotában, az más. 

Én még nem olvastam a Végjátékot, de a filmet megnéztük, és a történet és a karakterek nagyon tetszettek, érezhető, h egy sokkalta gazdagabb alapanyagból készült és hogy kb. 2-3 filmet is lehetett volna belőle készíteni. Mindenképpen el fogom olvasni, nem is tudom, miért maradt ki eddig. 

Sokat nem tudok gépezni, egész nap a sarkamban van és mindent lepakol
Itt továbbra is pályázatokkal szenvedés van, angolul írni tizeniksz oldal munkatervet, rémséges, nem tudom, kész lesz-e.

Kép
Kép
irina

Na, végre idejutottam.
Mire odaértem Rugóért, szegény már elég ramaty állapotban volt. A szemei karikásak, orra folyik. Hazagyalogoltunk. Idejében lefeküdt. Holnap itthon marad, amit úgy oldunk meg, hogy Gábornak szerencsére reggel van halaszthatatlan programja, nekem meg délután, így délben váltjuk egymást Hátha kikupálódik. Még csütörtökön is tudok itthon lenni vele, szóval gond egy szál sem.
Este végre befejeztem a könyvet is.
Aztán meg végeztem egy tanulmány átírásával, de most már megyek aludni.

Hát, az már komoly dolog, mikor a gyerek pakolgat
Emlékszem, Rugó is olyan kilenc-tíz hónaposan kattant rá a cd-k/dvd-k lepakolására a polcról. Meg befeküdt mindig a ruhászárító alá, és rendszeresen lerángatta róla a ruhákat:)

Na, hogy áll a munkaterv?

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, jobbulást Rugónak! Reméljük, csak nátha. 
És jó a trilógia, érdemes elolvasni?
Hála az égnek, a pályázatírást tegnap du-n lefújták időhiány miatt (és nekem most sok mindenem van, de munkára fordítható időm ugyan nem). Szerencsére, amit eddig csináltunk, az jövőre hasznosítható lesz. 
Én is jól benáthásodtam, ráadásul a kicsi hajnalban kelt. Még mindig nem állt be jól a napi 2 alvása, nem ő tehet róla, de bezavarnak az olyan dolgok, mint a reggeli oviba vitel (hordozóban bealszik, korábban, mint szerencsés lenne). Plusz ugye még mindig ilyen félórákat alszik átlagban rajtam (de babakocsiban és nagynéha az ágyon is, tehát nem függ a helytől). Egyéves kora után megpróbálom átszoktatni, hogy ne rajtam aludjon, mert már nagyon nehéz. 
Hát ugye a pakolászás egy dolog, a másik a szepa szorongás, tehát hogy nem mehetek el nagyon a látóteréből.

Kép
Kép
irina

Hát, S. Collins nem egy Maupassant, de szerintem vállalható a könyv, és a szocio-scifi szerűségek nekem mindig nagyon bejöttek. Szerencsére a végét sem nyalták el, és a lázadók sem kis tündérek
Összességében nem volt rossz, de hát ízlések és pofonok.

Hülye pályázatok

Nekem ma négy óra hosszát tartottak a megbeszélések, komolyan, ezt neház azért feldolgozni.

Ha jól emlékszem, Rugó olyan másfél és két éves kor között hagyta abba azt, hogy cipelni kellett a fenekét az altatáshoz. Igaz, ő sokkal könnyebb volt, és ha elaludt, bedőltünk az ágyba, és kimásztam alóla.

Rugónak ma volt hőemelkedése, de a helyzet továbbra sem komoly. Holnap szabadnapom van, maradunk itthon.

Kép
vindolanda

Hahó, jelentem, Rugó határozottan jobban van. Igaz, aludt 11 órát. Most próbálom kirángatni az ágyból, de még bambul. Én meg kávézok.
G. az éjjel összerakott egy ágyneműtartót a régi tévéspolcunkból (azt is ő csinálta korábban) De legalább tudom, hogyha megszűnik a munkahelye, elmehet asztalosnak
Most viszont ki kell takarítani, mert a folyamatos munkák miatt (szekrénymagasítás, asztalok, ágyneműtartó) elég koszos lett a vendégszoba és a környéke.
Hát ennyi.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, örülök, h Rugó jól van :-)
S. elrepült Barcelonába, remélem, a városból is lát vmit, bár tervezzük, h visszamegyünk többesben is oda. Én még sosem jártam Sp.o-ban, pedig a szívem egyik csücske. (Mondjuk elég sok csücske van a szívemnek.)
Scifiben én Bradburyért, Lemért és Dickért rajongok a legjobban. Bár Lem női alakjaitól a víz lever, olyan eccerűek. Rám egy Dr Who-könyv vár, kb. ez az egy jelent meg eddig magyarul, és vmi angol írta Douglas Adams stílusában (nagyon bírom, hány könyvet írnak DA stílusában). S-tól kaptam karácsonyra.
Ármin közben úgy gondolta, h fél 5-kor felkel, amit nyakig taknyosan én nem viseltem túl jól. 6-kor sikerült visszaaltatni, megkegyelmeztek az égiek. Szegénykém elég sokat sírdogál a foga miatt, pedig Dologel, Dentinox megy, csak nincs fogacska. 
Jövő héten lesz az iskolai tájékoztató. Közben egy jól tájékozott anyuka az oviból, aki a családjával szintén errefelé lakik, elmondta nekem, hány és milyen iskola jöhet szóba a környéken. Mindenképpen a körzetit akarom, de nem tragédia, ha a másik kettőbe veszik fel. Viszont azokba biztos nem jelentkezünk. 
No, megyek, válaszolok félezer levélre. 

Kép
Kép
irina

Ja, az tök jó, h G ennyi mindenhez ért. Hasznos dolog sok mindenhez jól konyítani. 

Többiek???

Kép
Kép
irina

Ui: -7 kg-nál járok, és ez nagyon feldob becéloztam idén az ideális súlyt, szerintem menni fog, ha tartom az életmódváltást.

Kép
Kép
irina

Ja, hát ő jól van, viszont úgy tűnik, hogy sikeresen rámragasztotta a kórságot Elkezdett folyni az orrom, meg olyan bamba vagyok. De vsz. ez valami gyors lefolyású dolog, mert Rugónak már nincs komoly baja.
A sci-fikre kamasz koromban voltam ráállva, és nagyon sok alapdarabot újra is kellene olvasnom. De majd szép lassan.
DA-t meg Pratchett-et olvastam anno, de nem vagyok benne biztos, hogy most is bejönne.
Bradbury-től csak a Marsbéli krónikákat pipáltam ki, azt is vagy húsz éve. Asimov, Clarke, ilyenek bejöttek, de tényleg mindent elfelejtettem.

Milyen az idő Barcelonában?

Mi most gondoltunk egy merészet, és egy portói konferenciára jelentekztünk be csapatban. A doktori állná a regisztrációs díjat, a többit viszont nekem kellene. Persze jönne G. és R. is, elvégre a kora ősz még nagyon sok mindenre alkalmas Pláne az óceánparton...

Éljen a fogyókúra:)

Ja, itt írogatunk kettesben.

Kép
vindolanda

Próbálok írni, gyatra sikerrel, a baba vagy rajtam mászna (gyakorlatozik + sz. szorongás), vagy nyüszög. Szegénykém. Ha lerakom magamról, sírva fakad. Néha akad 5 perc, amikor elbabrál vmivel, de az nem sok. Elbarikádoztam az asztalomat, de nem sokáig lesz ez könnyű.

Vindo, akkor jobbulást! 
Nekem is be kéne vennem még egy gyógyszert, de nem akarok, így meg a fejem fáj a náthától. 
Barcelonában jó idő van, 10-15 fok, és időnként esik az eső. 
Portót említetted korábban, hát csak támogatni tudom. 
Én most jó darabig nem megyek külföldre, nekem gyerekekkel csupa idegesség lenne. Vagy egyedül, vagy nagyobb gyerekekkel. Ádi nagyon komoly arccal mondta ma reggel is, hogy ő Kínába akar utazni. Mondtam, h várjon akkor, még gyűjteni kell rá. 

Kép
Kép
irina

Ja, már szenilis kezdek lenni
Megnéztük a Thor második részét
De mist belövöm magam orrcseppel, aztán alszok

Összerakjuk Ádit Rugóval, ő is Kínába készül. Hagy menjenek

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo, és jó a Thor2? Lokit bírom, meg N. Portmant persze, de amúgy nem annyira az én világom.
Mivel továbbra is náthás voltam és fejfájós, a munkát este kilőttem (amúgy is olyan vagyok, amióta beindult a baba, mint egy zombi), és megnéztem ezt: http://www.imdb.com/title/tt1682180/?ref_=fn_al_tt_1
Hú, hát kőkemény volt, de bírom a rendezőt, hozta a formáját. Meg M. Wasikowskát is, láttam már több mindenben. Szóval ajánlom.

Rájöttem, h a munkát fordítva kell csinálnom, összeállítom a meglévő írásaimból a vázát legalább, meg az olyan elemző részeket, amik nagyjából megvannak, és majd utána írom át. Arra egyszerűen nincs mód, hogy én elölről  megírjam, amit szeretnék. 

Na, megyek, felbontom az ötezredik százas papírzsepicsomagot.

Kép
Kép
irina

Ja, ezzel a filmmel én is szemezek már, de NC miatt, a nem mainstream filmjeit nagyon bírom (Margot az esküvőn, Születés stb.).
Gyakorlatilag kis megszakításokkal fenn vagyok négytől. Az orrom folyik, hol fáztam, hol izzadtam stb. Kész katasztrófa.
Szerintem a Thor 2 összeszedettebb volt, mint pl. a Vasember 3. Ja, Loki nem semmi
Ésszel él az ember, szóval variáld csak a meglévő dolgaidat.
Összekapom a lakást, aztán igyekszem haladni én is.

Kép
vindolanda

És a Rabbit Hole is elég fajsúlyos volt NC-től.

Kép
vindolanda

Hát mielőbbi jobbulást neked!!!
Köszi a tippeket, egy részük már várakozik vhol lementve. NC nekem sokáig az egyik kedvenc színésznőm volt (a Dogville volt a csúcs), de van ez a beakadásom, h kiborítanak az arcukat szétbotoxoló, késsel átszabató nők, és hát NC is változtatott ezt-azt magán. Még mindig gyönyörű, de szerintem az arca már nem teljesen a régi. Ettől még jó színésznő persze, csak nekem ez a kicsit más arc, aminek egy része nem mozog vagy nem úgy, mint korábban, kicsit zavaró. Na, ez jó hosszú lett, ennyire nincs relevanciája. 

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: