[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
!Crohn betegseg,Colitis,IBS es terhesseg... - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

de komoly nagyfiú lett Andris (is :))

nekem még mindig 1csíkos a tesztem... nem is tudom, ma miért csináltam újra :/

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


na tessék: leptető... egy nega teszttel 

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


DE a laptető szerencsét hoz Youlcsi! Erre koncentrálj!!!! Ha nem most, akkor majd legközelebb!

Teszek fel én is képet Danóról. Most Karácsonykor készültek:


Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

 
 

Sziasztok!

Én is eltűntem nagyon, bedarált a meló az elmúlt hónapokban, így az orvos keresése is abbamaradt, remélem február vége felé már fellélegezhetek és újra lesz időm mindenre.
Sajna nagyon nehezen áll be a cikusom a fogamzásgátló abbahagyása után úgyhogy még várnom kell.
Mangu láttam, hogy írtad, hogy hiánycikk a salazopyrin, én a héten váltottam ki a havi adagomat a patikában megkérdeztem és azt mondták, hogy már nincs gond a készlettel.
Youlcsi szurkolok nagyon.
A kismamáknak pedig nagy Grat:)

Üdv
Diok
diok
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy rátok találtam, és hogy még aktív a topic. :)
26 hetes terhes vagyok, és több mint 10 éve Crohn-os. Egészen eddig teljesen jól voltam, apróbb kellemetlenségeket kivéve, ami ugyanúgy lehet szimplán a terhesség jele, mint a Crohné. (gyomorsav, puffadás stb.)
Viszont szombat óta megy a hasam, és nem akar abbamaradni. Probiotikumot eszem, az pár nap alatt mindig rendbetette a hasmenésem, de most mintha semmit sem érne... Széntabletta se sokat. És kezdek nagyon aggódni, hogy hogy viseli ezt a hasmenést odabenn a pocaklakó.
Háziorvosnál jártam eddig csak, ő nem tudott semmi okosat mondani, hasfogót meg Normolyt-ot írt fel, hogy pótoljam az ásványianyagokat, amik távoztak a hasmenés miatt.
Gasztroenterológiára is kértem beutalót, biztos ami biztos alapon, ha nem múlna a hasmenés, de elég bizonytalan most ott a helyzet, ugyanis nincs orvosom ( nyugdíjba ment ) és legutóbb mikor mentem, egy olyan dokihoz kerültem, akiben semennyire sem bízom. Szóval patthelyzet. 
Meg attól tartok, csak szteroidot írna fel, vagy antibiotikumot, és egyiket sem tartom jó választásnak. Szteroid sosem használt nálam, így a semmiért nem is veszélyeztetném vele a babócát. 

Van itt esetleg hasmenéses kismama, akinek van valami tippje? :S
rubikon
Miskolc
 
 


Szia Rubikon!

Üdv itt!

Igaz, nekem IBS-em van és ételallergiák, nem crohn, de a hasmenésről tudnék mesélni rendesen... Nekem mindig azzal jár az IBS is, nem szorulással.

Szóval Danóval a terhességem első harmadában is hasmenésem volt a legtöbb esetben! Bevallom, ilyenkor max. Smecta-t ittam, ha mennem kellett valahova tüneti kezelésként. Aztán a 2. harmadban átcsaptunk a másik végletbe és szorulás + aranyér egészen addig, míg ki nem jött a gyerek.
Szóval nem a legjobb megoldás a hasfogó, de néha kell. És még mindig jobb, mintha gyulladásban lenne a szervezet. Sokszor meg csak a szteroidok segítenek...
Mindenképpen keress egy dokit magadnak mielőbb!

A lányok tudnak neked majd tanácsot adni! Szedtek gyógyszert a terhességük alatt és semmi baja nincs a bébiknek!


Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


szia rubikon! nem biztos, hogy a sztero éppne rossz választás lenne... hiszen azt szoktak adni tüdőérlelőnek is. szóval a babának bizonyoms dózisban nem árt semmiképp. de ne szaladjunk ennyire előre :) hiszen még orvosnál sem voltál. inkább kezdjük azzal: üdv itt!  nekem végig ment a hasam terhesség alatt. nem nagyon, csak annyira, hogy kellemetlen legyen. de mivel ugyanazok voltak akkor a tüneteim, mint előtte, különösebben nem aggódtam miatta. most kezd annál inkább idegesíteni, a héten már harmadszor fordult elő, hogy totál csak nyák jön belőlem 1-1 alkalommal. nem rosszabb a helyzet, mint amúgy, napi 2-3 klozett-menet, de ilyenkor 1-1 alkalommal kizárólag ez a takony jön belőle :( borzalom. rabyprexet szedem már 1 hete... úgy tűnik, jó, azóta nem köszönt vissza a sav :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


ja, amúgy osztom az észt, de én nem szedtem gyógyszert, most sem szedek. igazából fene se tudja, mi bajom van

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Köszönöm a gyors válaszokat!
Ez azért megnyugtat, hogy maga a hasmenés ezek szerint még nem veszélyes a babára. Remélem durvább nem lesz a helyzet, de jövőhéten mindenképp elmegyek a dokihoz, remélem mond valami bíztatót. :)
A szteroidot csak a legvégsőbb esetben szedném, sosem használt nekem igazán, viszont a mellékhatásait annál gyorsabban megéreztem mindig... Két nap szedés után már a buszra se tudtam felszállni úgy fájtak az izületeim. És féltem a babát is a szteroidtól nagyon.

rubikon
Miskolc
 
 


azt azért nem mondanám, hogy a hasmenés nem veszélyes... ibd-ben a hasmenés általában azt jelzi, hogy nincs odabent minden rendben, gyulladás van. adott esetben egy gyulladás sokkal veszélyesebb lehet, mint a gyógyszer. én speciel inkább a sztero-t választanám, mint a gyulladás miatti korababát pl... szóval csak azért rémisztgetlek, hogy igeni, komolyan kell venni, nem szabad elbagatelizálni... aztán legfeljebb a gasztróstol csupa jó hírt kapsz :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Arra is gondoltam, hogy talán nincs is köze a Crohn-hoz a hasmenésnek...(talán elkaptam valamit, vagy szimplán a hormonok miatt lenne??? ) valahogy nem érzem a szokásos tüneteket, mint mikor be vannak gyulladva a belek. Teljesen jól érzem magam, csak megy a hasam. Csak hát ugye amint meghallják az orvosok, hogy Crohn beteg vagyok, máris ráfogják arra a hasmenést. 

De a biztonság kedvéért hétfőn első utam a gasztróra vezet majd. :)

rubikon
Miskolc
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltunk 4D-s uh-n. Mellékelten pár kép a kisasszonyról!


Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi, hát ez csodálatos! És MÉG MOSOLYOG IS !!! Hihetetlen!!!
Én most léptem be a 10. hetembe, hányinger, gyomorsav nem hagyott alább, ki sem mozdulunk sehová.

Rubikon, én is szedtem gyógyszert a terhesség alatt (Salofalk, Xalazin), ugyan nekem szorulásos tüneteim voltak  + véres, nyálkás széklet.  Itt (is) vagyunk jópáran akik élő bizonyítékul szolgálunk arra, hogy a gyógyszer(ek)nek nem volt semmiféle káros hatásuk a magzatra, viszont sajnos arra is van példa (itt is), hogy a nem kezelt betegség súlyos következményekkel járhat...Úgyhogy a legjobb ha elmész egy szakorvoshoz (én is jártam és még a terhesség alatt is megvizsgált, ennek sem volt semmiféle kockázata), ha kell név, cím, bármi amiben segíthetünk, csak szólj. (Én magánba jártam egy doktornőhöz, nagyon meg voltam vele elégedve, csakhát persze ez mind pénzbe kerül - de amikor szültem és a férjem ment el receptért, nem kért a receptért pénzt, pedig azért is szoktak, sajnos).

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lica,

Kitartás!!! Átérzem a helyzetet! Remélem, h Neked előbb elmúlik, mint nekem... Én a 20. hétig nyomtam napi 2X és azóta is megmaradt a heti 1-2 alkalom.
Lassan menned kell a 12. heti genetikai uh-ra. Majd referálj, h mi a helyzet a pici Manóval!

Hihi, mi is elájultunk, mikor megláttuk mosolyogni Emmát! Annyira édes volt! De a sztorihoz hozzátartozik, h Danónak köszönhetjük a képeket róla!
Mikor elkezdte a csaj az uh-t, a kisasszony felhúzta kezeit, lábait és semmit nem láttunk a fejéből! Nem volt hajlandó együttműködni!
Danó ült apa mellett a kanapén, majd elunta és odajött a pocakom mellé és elkezdett beszélni Hozzá. Akkor leengedte a kezeit és lábait és onnantól kezdve tudott a nőci képeket és normális felvételt csinálni róla.
Hihetetlen, h mennyire szereti Danót már most. Azt már korábban is megfigyeltem, mikor esténként meséltem Danónak és persze ő kommentálta az eseményeket, a Hugi egyből bejelzett. DE EZ! Eszméletelen volt!

ÉS A LEGNAGYOBB: kb. 3 nappal uh előtt elég rendesen "fájt" a pocakmozgása... majd egy hatalmas rúgást éreztem... Mondtam is, h ez a gyerek tuti megfordult! ÉS IGEN! Azzal kezdte a nő, h FARFEKVÉSES.
Sebaj, hasonlít a bátyóra! Remélem, most már így marad a fenekén ülve!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


irigykedem kicsit... jó? nagyon cukik a képek!

nekünk megint nem jött össze :( majd talán márciusban... legkorábban akkor...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi,
Össze fog jönni nemsokára nálatok is a tesó!!!!!!!!!!! Türelem!
Köszi a bókot egyébként a kisasszony nevében is!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi, hát ez fantasztikus!!! Az ember nem is gondolná hogy már a pocakban is mire képesek és mennyire odafigyelnek !!! Mi is már most csinálunk olyat, hogy puszit ad Andris a pocakomnak, azaz a babának és már mondott ilyeneket, hogy "zenélek a babának", "mesét olvasok a babának" és hogy "együtt fogunk rajzolni" :)

Ja, majd megyek a 12. heti kombinált tesztre, addig nem is megyek sehová. Lemondtam a vérvizsgálatot is, mert reggel annyira rosszul vagyok és mindig hányok, utána ennem kell... nem bírnám ott ki a várakozást. Megbeszéltem a védőnővel, hogy várunk még 1-2 hetet, hátha jobban leszek.  

Youlcsi, kitartás!!! Mi is vártunk sokat de látod, összejött! Egyébként akkor jött össze, amikor eldöntöttem, hogy abbahagyom a 4 órás munkát, ami egyáltalán nem volt 4 órás, sőt néha még 8 órás sem, hanem több...hajnalokig fordítottam, hétvégén is voltak programok, nagyon elegem lett az egészből. (mindezt havi 50-ért csináltam).

Puszi mindenkinek!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Halihó! :)

Megjártam a gasztroenterológiát hétfőn és ma is, de nem lettem sokkal okosabb... A soki nézetett egy vérképet, és abban minden teljesen normális, semmi sem utal arra, hogy gyulladás lenne. CRP 1,30 és minden egyéb is normál értéken van, így nem írt fel semmi gyógyszert, csak szedjem tovább az eddigieket (Salofalk, Imuran) és a hasfogót. Ha rosszabbodnak a tünetek, akkor menjek vissza, és akkor átgondoljuk a szteroidot, mint lehetséges alternatívát. 

Szóval hát nem tudom most mi van...remélem elmúlik magától ez a hasmenés...

rubikon
Miskolc
 
 


 


Licaca, köszönöm a bíztatást. :) A gyógyszerekkel magukkal nem lenne bajom, mert így is szeredek Salofalkot és Imurant is, de mind a kettőre rábólintott több orvos is, hogy mehet a terhesség alatt (viszont az Imuran esetében a szoptatás kérdésben nem értettek egyet, úgyhogy etéren még futnom kell pár kört, hogy mi is lenne a legjobb a babócának - de ha nem múlik a hasmenés, vagy fokozódnak a tüneteim, akkor szülés után kénytelen leszek visszakapni a Humirát, és akkor meg amúgyis lőttek a szoptatásnak...)
De a szteroidot sokka lerősebb gyógyszernek tartom, mint a fenn említetteket. Attól kifejezetten tartok, és csak utolsó utáni megoldásként szeretném szedni.

Te hová jársz magándokihoz? Gondolkodtam amúgy én is azon, hogy magánba kéne járnom, és akkor nem kéne terhesen végigülnöm 4-5 órákat is, mire sorra kerülök a gasztroenterológián...és ha nagy a roham, jó ha 5 percet töltök az orvossal, már "ki is rak".
rubikon
Miskolc
 
 


Sziasztok! Én Crohn gyanús vagyok. Csatlakozhatok? 2 hónap próbálkozás, eddig sikertelen. Vastagbél és gyomortükrözésen túl. 10 éve sipolyok. Jelenleg tünetmentes. :)
lepke83
 
 


Mumi, tündéri a kisasszony!!! Hányadik hónapra sikerült? Én is szeretnék kisasszonyt! Egy 10 éves fiam van. :))))
lepke83
 
 


Szia Lepke!

:) Persze, h csatlakozhatsz! ÜDV itt!

Köszi a bókot a kisasszonyról! :D Épp itt ficereg most is a pocakban, ahogy írok...
Az 5. hónapban sikerült. :) De annyira rejtőzködött az elején, h nem is hittem, h abban a hónapban lesz valami, egészen a 13. dpo reggeléig, mikor is csak brahiból csináltam meg a tesztet... :D

A 4. hónapban egyébként volt egy "kémiai terhességem", ami 4 nap után elhalt. És a következőben spontán jött a kisasszony.
Anno Danónál pontosan ugyanez volt. Januárban szintén kémiai, aztán februárban spontán Danó. Mondjuk ő nem rejtőzködött, egyből tudtam, h itt bébi van. :D És ő is 5. hónapban 9 év gyógyszer után.

Szóval, kitartás!!!! 2 hónapja próbálkoztok, bőven van időtök! Azt írod, h jelenleg tünetmentes vagy, nincs gyulladás, akkor minden adott a bébinek!
CSAK POZITÍVAN!!!!!!!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Jaj, de jó! Most Megnyugodtam, erőt adtál nekem. :) Refluxos vagyok, Úgyhogy most lugosítok 10 napig, Elvileg utána lesz peteérés és ezt a teát akkor már nem szabad.


Nagyon gyönyörű baba lesz. A fiam már 10 lesz, ő is úgy néz ki ám, mint a 4d-s uh-n 27 hetesen, Úgyhogy tényleg klassz. Bár olyan hihetetlen, mégis igaz.:)))

lepke83
 
 


Lepke,
Örülök, h megnyugodtál!
Igen, Danó is úgy néz ki, mint a 27 hetes uh-n volt! Nagyon szeretném már látni a kisasszonyt! És még most jön a legnehezebb utcsó 2 hónap. Már most azt szeretném, ha április lenne...

Szép nagy már a fiad! Lesz köztük korkülönbség. Félre ne értsd, nem rosszallásból mondom. Köztem és a nővérem között is 12 és fél év van! ÉS TÖK JÓ!!!

A másik: kislányt szeretnél?! Hiszel a Jónás Naptárban/ módszerben? Ismered? Csak azért kérdezem, mert ha gondolod és tudod a pontos születési adataidat (óra, percre gondolok), akkor nagyon szívesen kiszámolom Neked, h mikor vagy fogékony kislányra!
Már több emberen "teszteltem" és eddig basszus mindenkénél az lett, amit jósolt. Pl. anyámnak is  nálunk, nővéremnek mind a két fiúnál, több barátnőmnél és ismerősömnél és nem utolsó sorban nekem is mind a kétszer!
Pedig, ha a biológiai fogantatást nézem, akkor a kisasszonynak olyan pasinak kellene lennie, h csak na!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Meg kellett találnom a megfelelő apát, meg azt aki egy úton jár velem, szeretne gyerekeket stb. A fiam Apja nem ilyen sajnos. Én már 10 éve várom a kistesókát.


Csináltam a neten egy Jónás naptárat, az szerint ebben s hónapban kislány lett volna. Most viszont nem akkor volt ovum, hanem előbb. :) Te is a netről csinálod, és egy évre előre kiadja?

lepke83
 
 


Sziasztok!


jó rég voltam erre, ég az arcom, bocsi!!!! De annyi minden történik…


LICA GRAT!!!!!!


Tündériek ezek a tesók!!! Hogy figyelnek rájuk pocaklakók!!


 RUBIK isten hozott! Immuránon csodálkozom! Nekem rögtön elvették, mert állítólag a terhesség alatt semmi szükség nincs rá!!!


 


Voltam 1 hete "állapot felmérésen". Anyu talált nekem egyet... Rendes, és mindent megnézett. Géppel mérte ki a rezgésekből a dolgokat ahol problémát talált ott a rezgést visszafordította, hogy megnyissa a csakráját. Amire fény derült: réz, arzén van csak a szervezetemben, szelénből hiánycikk alakult ki (vettem is), a májam jó, a szerveim jól funkcionálnak, szervi baját nem találta a betegségemnek. A nőgyógyászhoz el kell mennem (de ezt éreztem is), a fülemben a hallóidegnél van vmi gyulladás (kövirózsa cseppeket intézek rá), a tüdőmben van egy kis hegesedés de nem vészes, a nyakcsigolyáim elvannak csúszva a 2-es el is van tűnve csak még nem érzem a fájdalmat miatta, melankólia szorongás a pszichém jellemzője, az aurám nagyjából rendben de a bal alsó lábszárnál mutatta h van vmi zavar (valószínű h még hordozom magammal a "terheket"), a vérben az oxigénszint alacsony kicsit, allergiás vagyok a zsályára és penicilin származékokra kicsit, idegileg kimerült vagyok (ezt érzem is), a probléma megoldás sorában harmadik a karma,a mi szerinte érdekes ilyen fiatalon. Szerinte nem vagyok "jó helyen" az életemben. nem jó munkát végzek pl... Megnézte a stresszt is, több pontot talált gyerekkorból amit kiírt a gép: 14 hetes magzati kor, 0 kor, 1 év, 3 év és 16 éves korban. Azt mondta vigyem be a gyógyszereimet valamikor és azt is megméri, hogy egyáltalán hatásosak-e nekem. Szóval nem volt rossz!


 


Tudjátok, most kicsit mélypontra kerültem megint, bár hullámokban pozitívan állok a dolgokhoz: a hétfői gasztrón közölte doki amit sajnos sejtettem, de mégsem lehet rá felkészülni: ha már nem hat az infúzió sem akkor sajnos minden gyógyszeres eszközt kimerítettünk így nem marad más hátra mint műtét ha ismét visszaesem.  02.13.-án megyek colonóra, akkor kiderül milyen állapotban vagyok. Jelenleg a 8 széklet felére csökkent szerencsére, jó lenne ha így maradna. Mellette szedem a méhpempőt és mumijót illetve most kapok majd folyékony szert, ami a mérgeket hajtja ki a szervezetből. A varga gombára is beneveztem, hátha… Hétfőn hívom az étkezési tanácsadót (kínai orvoslással függ össze) és még abban reménykedem. Ha ezek nem mozdítják előre a sorsomat, akkor annyi. Túl kevés az idő két visszaesés között. :(


 


02.14.-én megyek a sebész ismerősünkkel megbeszélni h ha műtét lenne akkor mire számíthatok. Addig is olvasgatom az IBD fórumot (élet sztómával részen), h onnan is erőt és ismeretet szerezzek másoktól akik túl vannak ilyen műtéten és sztómával élnek. Nem is olyan szörnyű olvasva a helyzetet. Írtam 2db A4-es oldalt tele kérdésekkel a sebészhez.


 


Hát kb ennyi. 02.11.-én kedden este utazunk haza, mert szerdán béltisztítást kell csinálnom. Csütörtökön tükrözés, pénteken du sebész megbeszélés, aztán vasárnap haza. De jó mozgalmas hét lesz! Alig várom :(


 Puszilunk mindenkit!!!


Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Huhh, borzasztó régen jártam már itt :-) De azért megismertek, ugye? :-D
Lica, Mumi, hajrá!!! Lica, Andris milyen szép nagylegény lett, most látom a vonalzódon a fényképét! Mumi, teszel fel újabb képeket te is Danóról? 

Julcsi, hajrá, szorítok neked márciusra!!! (szorítasz te is nekem? :-) )

Rubicon, a szteroid nem árt a babának! Van egy fórumtársunk, mindkét terhessége alatt szteroidot szedett és minden a legnagyobb rendben van! Sokkal jobb a gyógyszerezés, mint a kezeletlen gyulladás a babának!!!

Ha gondolod, én is tudok javasolni nagyon jó gasztroenterológust, kórházi főorvos és tanít is, emellett nem a tankönyvet mondja fel a páciensnek, hanem egyénre szabottan diagnosztizál és kezel! Egy a bibi, hogy Pesten van; nem tudom, mennyire szeretnél fel-le utazgatni Pest és Miskolc között...

Lepke, üdv itt!

Tigris, nagyon-nagyon szorítok a jó hírekért!!!!!!

Puszi mindenkinek!
Manguszta

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris,
Szegénykém, rendesen kikaptál most megint mindent magadnak... Nagyon szorítok, h mielőbb rendbe gyere és ne kelljen műteni!!!!!!!!!!
Majd jelentkezz!!!!

Mangu,
Megy a drukk Neked is és Julcsinak is márciusra!!!!!!!!!!! BÉBIKRE FEL!!!!!!!!!!!!
Kérésedre kóma Danó Karácsonykor   Most csütrötökön lesz az oviban a farsang, majd akkor lesznek friss képek róla!

kóma Danó

Lepke,
Ezek szerint te is ismered Jónás bátyót... Én innen szoktam csinálni: www.astro.com
Te is?
És a www.fertilityfriend.com-on vezetem a hőgörbémet.

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris!
sajnálom :(
ilyenkor látom, hogy én tulajdonképpen szerencsés vagyok...

Azt már csak halkan mondom, hogy én ezeket az "állapotfelméréseket" csak kamunak tartom. mágneses rezonancia vizsgálat meg hasonlók... ugyan már! olyan nincs, hogy pl valamire csak kicsit vagy allergiás... meg hogy egy nyakcsigolyád el is van tűnve. jajjjj! fülben hallóideg? arra ő javasolt bármilyen cseppeket? tudja-e hogy hol van a hallóideg? ha odáig bmi eljut csepp formájában, akkor baj van! nem akarlak megbántani, ne vedd rossz néven... de engem a hideg kiráz ezektől... és csak lehúzás-szagot érzek benne...


Mangu!
jóhogymárszorítok! ;)

lepke!
üdv itt!
minden kehemet leszámítva, amiről nem tudni, micsoda, refluxom nekem is tutira van. mondjuk különösebben nem zavartatom magam miatta és már a gyógyszer miatt sem. bár a tájékoztató szerint nem lehet szedni, megnéztem, B az fda kategóriája terhességre nézve, szóval szedem nyugodtan, és ha jön a baba, jöjjön :) ja, amúgy rabyprexet szedek most. még 1 hónapig tuti. úgy tűnik, meg is szünt a túlzott savtermelés, már egy ideje nem volt vele gondom. jó cucc... csak hát erős gyógyszer.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


@rubikon:


Bocs, hogy csak most válaszolok.. Én ide jártam : www.gastromed.hu /Csatár Évához/ Az oldalon minden infót megtalálsz. Üdv, Lica

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


@tigris03:


Érdekes amiket írtál, biztos hogy mindannyiunknál találnának ilyen gyermekkori stresszeket meg terheket...remélem jobban leszel!!! Én is már végigolvastam az "élet sztomával", az ember  mindenre fel kell hogy legyen készülve. Mindent meg lehet szokni és most már vannak  "emberbarát" megoldások is, ha arra kerülne sor. Minden jót kívánok neked, ki kell bírni amit ránk szab az élet...de állítólag mindig "csak" annyit mérnek ránk fentről, amennyit kibírunk (se többet, se kevesebbet ...:) Majd tájékoztass mi van! Puszi Beninek!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


@manguszta:


Köszi, Mangu ! (és igen, felismerünk még :)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


@lepke83:


Szia lepke és üdv és hajrá! Mi majdnem 1 évig "dolgoztunk" a második babán...de összejött! Jövő héten megyek a 12. heti genetikai uh-ra.

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok! Köszönöm az üdvözléseket, nagyon jól esett.



Mumi, igen, szerintem ezen az oldalon csináltam mg novemberben. :)


Csütörtökön megyek nőgyógyszhoz, mert fájnak a melleim, most már szinte szünet nélkül, és az utóbbi 3 hónapban megváltozott a mennyiség is. Tapasztalt vki hasonlót? Terhes nem lehetek, mert a hőm mutatná, és a tesztek is negatívak. Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond...

lepke83
 
 


sziasztok!
pénteken megjött... szóval oda a remény még arra is, hogy márciusban összehozott babánk legyen :( egyszerűen fogalmam sincs, hogy mikor lesz ebből kistesó :(

ráadásul kezd nagyon kétségbeejteni, hogy heti szinten előfordul, hogy csak és kizárólag nyálka jön belőlem... amúgy már az is előfordul, hogy nincs hasmenésem, szóval azért megesik, hogy formált, de lágy...viszont ez a takony szinte megállíthatatlanul és roppat sürgetően folyik kifelé... ilyenkor 1-2 órán belül 2-3-4x is... aztán utána megint semmi bajom, másnap reggel megyek legközelebb vécére.
azt hittem, az epe. de nem mindig sárgás. azt hittem a tejtől van, de direkt próbálgattam, nem függ össze vele (na nem elhagytam a tejet, hanem pár napig extra soklat ittam :D logikusabb volt így próbálni... abban/utána a pár napban éppen pont semmi bajom nem volt)

komolyan nem tudom, mit tegyek. márciust beszéltük meg a háziorvossal vérvételre, mert hogy addigra elfogy a rabyprex (gyomrom azóta jó -lekopogom)... de lehet nem kellene addig várni? viszont tesóméknál az egész család beteg... én is köhögök... lehet, hogy ha van is eltérés, akkor ezért lenne csak...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


lepke!
passzolom... én menstruálni sem szoktam :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Youlcsi,
Sajnálom, h megjött... De ne csüggedj!!! Össze fog jönni az a tesó! Látod, Licáéknak is 1 évbe került. DE SIKERÜLT!
Hallod ez a nyálka dolog nem hangzik jól! Tényleg mi a fene lehet?! Nekem a hasmenés szokott így jönni, mint ahogy írod 1 órán belül 2X3X4X, mikor mennyi... De nyálkám nincs.

A háziorvost viszont megejteném a helyedben már most. Nem várnék márciusig. A vérvétel sosem árt.

Lepke,
Mit mondott a nőgyógyi?

Nálunk a helyzet:
A 30. heti uh-n a kisasszonynak a bal vesemedencéje nagyobbnak mutatkozott egy picivel. Nem vészesen, de egy picit több a kelleténél. Viszont nem kórosan! Reméljük, h csak egy kis pangó vizelet okozta és nem más. Minden esetre doki bácsim megbeszélt egy időpontot nekem február 20-ra a genetikus és uh specialista kollégájával, h megnézzen.
Egyébként minden rendben a kiasaszzonnyal. A méreteire is azt mondták, h tökéletes! :)

Kezdem nagyon nehez viselni a dolgot... Ez a végjáték olyan lassan megy... Még 2 hónap hivatalosan.
A hétvégén átrendeztük a lakást. Összeszerelték a fiúk az új gardróbszekrényt a gyerekszobába és felkerült a kiságy is a garázsból. :)
Ma elkezdtem kimosni a gyerekruhákat. Most még tudok órákat állni a vasalódeszka mellett, viszonylag kis fáradtság és keményedések mellett. Hihetetlen, h milyen édesek ezek a falat rózsaszín bodyk...

Danóéknál lezajlott a farsang múlt héten. Írtó édesek voltak! Csatolok egy képet.
A zsiráf Esztike, a legjobb barát(nő)!
A Cukrász és a Zsiráf

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi! bő 2,5 éve vagyunk rajta a tesó-témán :(

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Tigris!
hogy vagy? sokat gondolok rád... holnap már koplalás...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi,
Ok... De arra gondolj, h Áron is sikerült!!!!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Youlcsi,

Lehet, hogy valami miatt még nem áll készen a szervezeted egy újabb "megpróbáltatáshoz", de biztosan eljön az az idő is! Össze fog jönni, ha majd úgy állsz, hogy készen állsz, hidd el!!! Nemtom mi lehet ez a nyálka, nekem a fellángolási időszakaimban volt (sárgás) genny, de az a széklettel együtt volt. Szerintem se várj márciusig, jobb ha előbb elmész vérvételre.

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


na, el akartam ma menni vérvételre... és mindez reggeli után jutott eszembe majd holnap... a beutaló itt van az irodában, tk csak le kell sétálnom 2 emeletet :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Na, én pedig voltam ma genetikai uh-n és vérvételen, minden rendben van  Most már csak a "rendes" vérvételre kell elmennem, mert oda eddig a reggeli hányások miatt nem mertem elmenni...
Az uh-t végző doki azt mondta, hogy a méretei alapján a baba a 12+5, azaz inkább már a 13. héten tart. ÉS az első tippje a nemét illetően is megvolt : egyelőre punci

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lica,

Örülök, h minden ok volt az uh-n és növekszik a pindur! :)
PUNCI!!!!!!!!! Hihetetlen, én nem tudom most mi van, de annó ahogy majdnem mindenhol fiúk jöttek, most meg mindenhonnan azt hallom, h kislány!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Lica!
örülök, hogy minden rendben van :) 

voltam reggel vérvételen. dél körül megyek az eredményért...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


na, legalább a laborom jó lett :) mintha semmi bajom nem lenne :) de tényleg!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Jó hír Youlccsi, h a laborod jó lett!!!! :)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris!
gyere majd, mesélj mi van? mit látott a doki? 



youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Szia!
Na túl vagyok a tükrözésen! :) Tegnap 14:40kor kezdtem a bélmosatást keserű sóval. Esküszöm minél többször iszom ezt a löttyöt annál keserűbb az íze!!! Majd éhen pusztultam már este!!! :( Aztán reggel 7 előtt felkeltem, akkor még megittam 1 liter keserűsót, mivel sajnos reggelre kicsit bélsáros lett a „széklet” rész. Így kicsit nehézkesen indultam el Veszprémbe nehogy út közben rám törjön a „pisilés” hátsómon. Szerencsére túléltem. 9-re már bent is voltunk körházban. Anyu maradt bent velem, Laci addig Benivel itthon maradt. Meglepetésemre már 10:30kor behívtak a tükrözésre. :) Nővérke mondta melyik vizsgálóba menjek meg vetkőzzek neki. Felültem az ágyra utána jött nővér, hogy kérek-e injekciót (dormicumot). Mondtam, hogy persze, legalább egy jó dolog származik az egészből : alszom egy jót. :) Aztán megszúrta branült bal hajlatba ahonnan vért is vettek hétfőn. Kérdezte, hogy minden rendben van-e mondtam, hogy igen. Megjött orvosom, kérdezte hogy vagyok, aztán kezdődött a művelet. Mondja doki nővérnek, hogy tiszta a bélfal adhatja nekem a „drogot” :) Beadta a nővér, de kérdezte egyből, hogy nem csíp-e mert szerinte nincs jó helyen a branül. Ezért kiszedte és hívott egy másik nővért aki a kézfejembe adta be a dormicumot. Amíg ezzel szenvedtek addig néztem tükrözést, szerencsére most egyáltalán nem volt kellemetlen. Mintha bent se lett volna műszer. Aztán el is aludtam egyből. Arra ébredtem, hogy a vizsgálóban lévő bőr ágyon fekszem és jönnek – mennek a nővérek. Mint kiderült nem volt üres hely elfekvőben. Nekem mondjuk mind1 volt. Szegény anyu nem tudta mi van, mert volt 12:15 mire kimentem, igaz teljesen kába voltam, tudtam volna még aludni. 14:40 körül hívott be doki a papírért. A lényeg: jobban néz ki a belem, mint 1,5 éve. Nem olyan katasztrófális most. Felírt gyógyszeres „beöntést”, amit 21 napig kell alkalmaznom minden második napon (már 1x volt ilyenem nem ismeretlen és nem kellemetlen). A szteroidot tartjuk még 2 hétig 16mg-on és utána építem le 4mg-kal. 2 hónap múlva pedig kontroll. Hazajöttünk aztán aludtam egy nagyot a jó hírekre!!! :D Most akkor az étrendváltoztatástól várom még a csodát! A Varga gombát elkezdtem szedni tegnap, ma pedig a nehéz fémek kivez
etésére a folyadékos táplálék kiegészítőt. Holnap megyek a sebészhez beszélgetni, de csak azért hogy a felírt kérdéseimre válaszoljon. Nem tervezek még műtétet, de jobb félni mint megijedni ;)
Puszi mindenkinek!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Jajdejó, örülök hogy jó hírek vannak itt! Csak így tovább csajok!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: