A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Antidepresszáns és nyugtató szedése várandóság alatt

Jaa, igen, szóval köszi bells :)

Az utóbbi pár napban jól aludtam szerencsére :) és a hangulatom is egész türhető (ma mondjuk pont nincs top hangulatom, de elviselhető). Persze azért nincsenek illuzióim, biztos, hogy lesznek még rossz napok, de most örülök :)

Én egy ideje már figyelgetem magam és próbálok figyelni a jelekre, hogy mikor van kb ovulációm. Nem csak a napok számolásával, hanem más (hóközbeni hasfájás, hüvelyváladék minősége, hangulatingadozás) tekintetben is. Sztem már egészen jól meg tudom saccolni a napot, de nem minden hónapban. Pl múlt hónapban tökéletesen sikerült, pont ki tudtam számolni az ovulációt és a menstruációt is. De ebben a hónapban szerintem a héten volt ovulációm, de nem vettem észre... de persze lehet hogy pár nap múlva lesz (kicsit eltolódott). Nekem nem 'atomóra' a ciklusom, kb minden hónapban változó, hogy hány napos, ezért kell majd jobban odafigyelnem a többi 'jelre' is.

Mivel mi még nem próbálkozunk, így még embert nem stresszelem, hogy mi mikor van, ráérek még ezzel :) De valszeg nem bírom majd magamba tartani. Kíváncsi vagyok, hogy fogja fogadni :)
balnika

Lina! Nagyon örülök nektek!!! Minden rendben lesz! A reggeli rosszuléteket is ki lehet bírni, ha van akkor van, semmi gond. Én is hánytam anno az elején nagyon, de aztán egyszer csak elmúlt.
Én most jól vagyok, úgy mint régen mikor még mindent szedtem, tehát valószínűleg elmúlt az elvonási mizéria és beállt a mostani gyógyszerek hatása. De van egy érdekes "tünetem"... Az az érdekes, hogy én amióta szültem mindig nagyon éreztem a középidős fájdalmat, amikor szeptemberben voltam nőgyógyásznál, hogy vizsgáljon meg, mert babát szeretnék akkor is pont éreztem, hogy nagyon szúr a bal petefészkem és a doki az ultrahangon is látta, hogy valóban tüszőrepedésem van, azt érzem. Most meg az a helyzet, hogy nem érzem már 3 hónapja. Utoljára október 29.-én éreztem amikor akkor ovuláltam, aztán megjött ahogy szokott 26 napra. De azóta egyik hónapban sem érzem, illetve kicsit fájdogál a 12-13.napon, de nem annyira, mint addig és a hüvelyváladékom sem olyan mint rég, nincs sem testápoló szerű, sem tojásfehérje szerű, csak sima vízszerű. Pedig az is volt minden hónapban a középidőben. Viszont a mellem nagyon megduzzad és fáj, ez megmaradt. Lehet nem ovulálok????? Lehet a gyógyszerváltás kavart be hormonálisan? Már én is gondolkozom az ovulációs teszt vételén, vagy ovulációs mikroszkópon. Pont mondtam a férjemnek, hogy marha jó lesz, hogy mikor akarunk  végre közös babát a szervezetem, nem olyan mint eddig. Amúgy az én férjemet nem zavarja, hogy ha mondom, hogy most van középidő, ő mindenkor a rendelkezésemre áll Véleményetek???
bells

Bells régebben én is jobban megéreztem a peteérést. Mióta szedem a pajzsmirigyre a gyógyit azóta nem fáj a mellem fél időnél. Múlthónapban csak azárt tudtam, hogy peteérés van mert rettentően kívántam a s.....  . Ahogy elmúlt, elmúlt a kívánás is. Most viszont megint éreztem a petefészkeimet, mintha meg akarna jönni.
Lehet érdemes volna nézetni egy hormon szintet, talán többet tudnál belőle. Mi újság a pms tünetekkel? Figyeled most azt is?

Lina mi újság?

Virginia jó, hogy jelentkeztél. Ahogy írtuk nem megbántani akartunk, csak mivel idősebbek vagyunk nálad, kicsit másképp látjuk a dolgokat. Persze, hogy mindent nem tudunk rólad, de a leírtak alapján próbáltunk segíteni. De gyere nyugodtan és panaszkodj amikor csak akarsz!

Többiek?
csepp24

Sziasztok Lányok!

:) köszönöm szépen, jól vagyok.
Csütörtökön megyek dokihoz, drukkoljatok, hogy minden rendben legyen.
Lelkileg elég érdekesen vagyok, most éppen minden tökéletes, de hát ez nem mindig van így.
Ma voltam pszichoterápián, nagyon jót tett.
Péntek délután sikerült elég rendesen "bekattintanom" magam, egész este szorongtam, aztán el sem tudtam aludni reggelig. Az éjszaka sikerült egy igazi pánikrohamot is produkálnom, de erős voltam, és nem vettem be semmit. Aztán a szombat napközben is szar volt, de délutánra sikerült helyreraknom magam, és szerencsére azóta is minden rendben van.
Úgyhogy mit mondjak Csajok...ilyen aggyal mint pl az enyém, nem könnyű...:)
Nagyon boldog vagyok, de tele vagyok kétellyel, félelemmel...és kis bipoláris lévén minden érzelmet ezerrel intenzívebben élek meg mint egy átlagember...:)

Lányok, szerintem ne aggódjatok amiatt, hogy esetleg nem ugyanúgy érzitek a peteérést, mint korábban.
Minden hónap más, a szervezetünk is minden hónapban mást és mást produkál. Nekem nem volt két egyforma menstruációm, vagy peteérésem.
Nagyon várom, hogy csatlakozzatok hozzám!!!
Belenézegettem más fórumokba is, de egyelőre nem csatlakozom sehova. Itt érzem "otthon"magam.

Szép estét Mindenkinek!

lina01

A hormomszint nézésen már én is gondolkodtam, de még várni akartam, hátha összejön a baba. Mert ugye azt mondják 1 év sikertelenség esetén menjünk el kivizsgáltatni magunkat. De én hajlok arra, hogy ha februárban sem lesz semmi eredmény, akkor mégis elmegyek, mert tényleg érzem, hogy nem olyan a testem, mint eddig. Remélem nem a klimax kezdődik Tudom, hogy minden hónapban változik a testünk, de én konkrétan 14 évig ugyanazt éreztem, tapasztalatam minden egyes hónapban, óramű pontossággal. Ezért fura, hogy most miért változott meg 3 hónap alatt minden. Miért nincs hüvelyváladék olyan és akkor amikor mindig szokott??? Na mindegy még adok 1 hónapot magamnak és ha február végéig sem jön a baba és a testem is így marad, akkor szólok a nőgyógyásznak, hogy nézzünk utána mi lehet a változás oka és akkor remélem a baba is jön Igen figyelem a pms tüneteket, egyenlőre mindet produkálom, majd 30.án kell nem megjönnie, kíváncsi vagyok , hogy 5-6 nappal előtte erősödnek-e megint a szorongások. Majd megírom.
Lina! Ne pánikolj, minden oké lesz, próbáld magad elengedni és örülni a kisbabának, beszélgess vele.

Virginia! Lehet, hogy ez most nem fog tetszeni, de szerintem igenis megsértődtél sajnos. Pedig hidd el mindenki csak jót akart, segíteni szerettünk volna neked. Persze objektív véleményt hogy alkothattunk volna, ha most azt írod, hogy nem írtál meg mindent. Mi az alapján írtuk meg a véleményünk, amiket tőled tudtunk meg. Ide szerintem mindenki azért ír, hogy meghallgassa mások tanácsát, véleményét és egy véleményen nem szabad megsértődni, hanem el kell gondolkozni, hogy vajon tényleg úgy lenne a helyes. De a döntés a tiéd!!! Gondold át és gyere vissza közénk
bells

Sziasztok!

Jelentem, 5 napja nem vettem be antidepit és kb kéthete frontint sem vettem be, szóval gyakorlatilag 5 napja "tiszta" vagyok :)

Nem mondom, hogy kitörő jókedv, de végülis kielégítőnek mondható a hangulatom. Az alvászavarok sajnos megmaradtak, de pár órát mindig sikerül aludnom, és az már elég ahhoz hogy kibírjam a másnapot... Amúgy hihetetlen, szinte a teljes hétvége letargiában telt, mármint nem voltam kifejezetten szarul, de jól sem, kicsit (illetve nem is kicsit, hanem nagyon) kedvetlen voltam. Aztán jött valami és vasárnap este hirtelen jó kedvem lett... Komolyan mondom kb óráról órára változik a hangulatom. Nem annyira szélsőségesen, de azért érdekes. Fura ez a gyógyszerelhagyás... :) De erős vagyok és nem adom fel.

Én magamon azt vettem észre, hogy minden második hónapban gyengébben érzem a peteérés tüneteit és olyankor a menstruációm is gyengébb. Én azzal hozom összefüggésbe, hogy valszeg az egyik petefészkem gyengébben teljesíthet. Persze, lehet teljesen hibás az okfejtés :)

Lina, csak nyugi!!! Minden rendben lesz!! Nagyon büszke vagyok, hogy kibírtad a pánikrohamot gyógyszer nélkül! Nagyon ügyes vagy!!! Kíváncsi vagyok majd mit mond a doki csütörtökön, nagyon szorítok.

Bells, sztem nem klimax, valszeg csak kicsit rástresszeltél a babatémára, és ezért érzed kicsit furábban a ciklusaidat. A pms tünetekre én is kíváncsi leszek, hogy nálam mennyire lesz erős szorongás, főleg most, hogy már az a negyedszem antidepi sem lesz bennem...

Többiek? Hogy vagytok?

Szép napot!

balnika

Sziasztok, kicsit roxul esett amit irtatok,mert sok minden volt amit csak to mondatokban irtam le,kaptam uj tabikot azoktol jobban vagyok, munkat meg nem talaltam de keresek tovabb.
virginia1

Örülök hogy írtál Viginia! És csak írjál ezentúl is, bármi bánt!!! Jó kiírni az ilyeneket és igyekszünk segíteni, amiben tudunk.
A munkakeresésben drukkolok, ne add fel! Szerintem az is sokat fog segíteni, hogy javuljon az önbecsülésed és talán az anyós hülyeségeit is jobban ki tudod majd zárni ezáltal az életedből!!!
Szóval, írj csak nekünk, bármi van. Meg fogunk próbálni segíteni!!!
balnika

Sziasztok.Mostanaba sok bennem a ketej hogy mit hogyan csinaljak.Munkat keresek a szakmamban kivul,de nem talalok,es vissza oda nem szeretnek menni mert nagyon zord ijeszto hely irritallo kornyezet.De viszont a fizetes nagyon jo de viszont 3 muszakban kene dolgoznom na meg a napi fel negykori keles. Ha nem lesz mas akkor muszaj lesz visza mennem.Kaptam uj tabit amitol nincsenek rajtam panik rohamok de nagyon faradekony vagyok,kicsit homajosan latok , pupillaim kivannak tagulva.Nem mentem visza a dokihoz mert multkor is irt ki ojat amitol kiutesek jottek ki rajtam es viszamentem , ojan gyenget kaptam hogy eszre se vettem hogy szedek valamit.Meg varok vele kicsit.Most felvagyok fazva,es elegge aggaszt hogy majdnem minden honapban cisztam van,ebbe a honapba voltam nodokinal mondta hogy lesz peteeresem meg minden, meg mondta hogy megint cisztam lehetet mert  sok folyadek van a hasuregben , mondta hogy nagy lehetet mert sok a folyadek ott. Es nem tudja megmondani hogy megis mitol alakul ki csak talalgat,felek tole mert tavaly laparoszkopiat akartak csinalni,hat nem gyerek jatek ez.Nodokim mondta hogy ha terhes volnak akkor ijen bajaim nem volnanak , meg lehet abba tudnam hagyni a tabikot is. Hat nem tudom.Mar erzem magamat arra hogy anya legyek de viszont jo volna kulon az anyosomtol lenni mar vegre. Az a baj hogy mindig tul sokat agyalok es nem hagyom hogy a dolgok magatol menjenek ,lehet hogy ez a baj.Tul sokat agyalok es ezzel is novelem magamban a feszultseget, es ez nem jo. Sok embert ismerek akik egyszer attgondolnak mindent es ahogy esik ugy puffan es mindig sikerul nekik minden. lehet nekem is ezt kene tennem.

virginia1

Sziasztok Lányok!

Virginia, örülök hogy jobban vagy. 
Ne agyalj! Mindent csak megbonyolít :) 
Magamról tudom hogy ha elengedem a problémát, Akkor változnak a dolgok.
Én pld egy maximalista állat vagyok és ha valami nem tökéletes akkor idegesít. Nekem is meg kellett tanulnom könnyedébben venni a dolgokat és néha belesz....ni. 
Remélem találsz egy jó munkát.

Lányok, nektek is szép napot! (Balnika, hajrá)

Alkonyka

Kép
alkonyka
Budapest

Bálnika csak így tovább!

Alkonyka ismerős amit írsz. Én is hasonló vagyok. Szeretem úgy csinálni a dolgokat, hogy az tökéletes legyen, mind a munkámban mind itthon. De be kell lántom, hogy nem mindig jön össze és nem szabad felvennem. 

Bellsz szerintem sem klimax ez nálad. Előfordulhat, hogy csak egy kis hormon zavar.

Lina nyugi! Tudom könnyű írni. Gondolj a bébire, ha véletlenül megint jönne a rosszullét (bár nem fog), hátha felszabadol még több boldogság hormon.

Virginia jó, hogy megint jöttél. Örülök, hogy jobban vagy és drukkolok, hogy sikerüljön más munkát találnod. Nem gondoltál még rá, hogy megpróbálsz a férjeddel menni arra a hajóra?

Holnap megyek az endokrinológushoz. Ma levették a vért, tsh-m 1,7 lett, végre közeledik az egy egész körüli értékhez, ami nekem a normális. Viszont az éhgyomri cukrom 6,1 lett, ami a normál tartomány felső határa. Holnap megkérdezem, hogy mi a véleménye erről a dokinak. Szorítsatok, hogy legalább a cukrom rendben legyen!
csepp24

Csepp! Szorítok! 
bells

Csepp szoritok, nem mert nem tudom a nyelveket, ezert nem mehetek.
virginia1

Bálnika, nagyon nagyon ügyes vagy! :)
Arra kérlek, hogy ha esetleg lennél még szarul, akkor se add fel!!! Emlékezz arra amit írtam, hogy én miután abbahagytam mindent,3 hónapig voltam szarul! Tehát ha jön egy kis visszacsúszás, az sem jelenti azt, hogy visszaestél, és újra gyógyszer kell! Erősnek kell lenned, most a célegyenesben vagy!

Köszönöm Csepp és Bálnika a bíztatást! (Igazán rámfér).

Holnap doki, remélem csak jó híreket hozok Nektek!

Nagyon drukkolok Mindenkinek a gyógyszerek, és a baba kapcsán is!

Csepp, Bells, Alkonyka Ti most próbálkoztok?  Bálni úgy emlékszem, hogy azt mondtad, hogy vársz egy kicsit.
Tudod, hogy nekem az adott anno nagyon sok erőt, hogy abbahagytam a védekezést...;)

Vajon Nonoékkal mi lehet???

Lina
lina01

Csepp én is szorítok nagyon! Köv héten megyek én is endokrinológushoz, nálam inzulinrezisztencia gyanú van, bár sztem manapság ez is egy nagyon felkapott betegség lett és boldog-boldogtalant erre diagnosztizálnak :) de tény, hogy jó lenne, ha nem kívánnám ennyire folyton a csokit... :)

Alkonyka, a maximalizmus sajnos nálam is ismerős. És sajnos iszonyú nehéz leszarni a dolgokat, de ezt kell tennünk. Különben megőrülünk :) Nekem is nagy feladat ez, de rajta vagyok.

Virginia, esetleg nem lehet hogy PCOS-ed van? Lehet érdemes lenne kivizsgáltatni. Itt találsz infókat róla: http://pco-szindroma.hu Állítólag a depressziót is okozhatja (vagy legalábbis fokozhatja).
balnika

Lina! Nem adom fel!! Pont miattad nem :) Látom a példádon, hogy túl lehet esni ezeken! És én is "túl fogom élni"! Egyébként gondolkoztam már én is ezen, hogy ha elkezdenénk próbálkozni, akkor az egy plusz ok lehetne, hogy miért ne vegyek be gyógyszert... Meglátjuk... Erről a hónapról már egész biztos lecsúsztam :)
balnika

Balnika mi az a PCOS az mien betegseg meg csak most halottam rola eloszor,amugy koszonom az infot.
virginia1

Köszönöm a drukkokat! Jól esik.

Lina bizony, a párommal már május óta próbálkozunk. Egy rutin hormon vizsgálatnál derült ki, hogy probléma van a pajzsmirigyemmel. Most meg még a cukor is. Nem örülnék neki. Remélem kis diétával helyre lehet tenni. 

Bálnika remélem nálad is minden rendben lesz. Drukkok mennek neked is!

csepp24

Virginia, a PCOS egy komplex hormonális és anyagcsere betegség, ami kihatással lehet a gyermekvállalásra, esetleg nehezebbé is teheti. Ez is az inzulin nem megfelelő termelődésével van összefüggésben. Az egyik tünete a sok ciszta a petefészekben, ezért gondoltam, hogy esetleg meg kellene nézetned. Túl sokat én sem tudok róla, de a honlapon, amit küldtem elég sok infó fent van, érdemes elolvasni!

Csepp, köszi a drukkot :)

Szép estét!
balnika

Lina!
Mi november óta folyamatosan próbálkozunk
Bálnika! Tényleg nehogy feladd ha már idáig eljutottál, nagyon büszke vagyok rád! Én is tervezem a gyógyszer csökkentést, de csak akkor kezdek bele ha már megfogant a baba, mert sajnos amíg a mostani munkahelyemen dolgozom, biztos nem fog menni kevesebb gyógyszerrel
bells

Sziasztok!

Most kezdünk próbálkozni. Augusztusban kellett visszavennem a gyógyszert,mert előtte pont a gyerekvállalás miatt letettem. Még csak most jutottam el oda hogy merem vállalni. 
Viszont a gyógyszert én nem is akarom már abba hagyni, nem szeretném kitenni semmilyen szorongásnak a gyermekemet. Én vagyok rá az élő példa hogy mit árt ha a mama szorong a terhesség alatt. Sajnos anyukám szorongását nem akarom megismételni. 
Már korábban írtam hogy nekem nem gond letenni a gyógyszert. Olyan fura nekem, hogy más meg már egy negyed csökkentést is észrevesz. 4-5 hónapig is jól vagyok gyógyszer nélkül semmilyen elvonási tünetem nincs, aztán egy másodperc alatt beüt a ménykű. 
Szóval attól félek a legjobban hogy simán leteszem a gyógyszert, teljesen jól vagyok hónapokig, aztán amikor a baba mondjuk már 5hónapos, akkor leszek rosszul. Az viszont olyan borzalmas, hogy a baba ott sokkot kap, nem csak én. Nem beszélve arról hogy 1 hét alatt akár 5 kilót is fogyok olyankor. Plusz elviselhetetlenségig fokozódó szorongás, ami nem rohamszerűen jön mint nálatok majd elmúlik, hanem nekem nem múlik el. 0-24 órában tart akár hetekig. Ha akkor kell elkezdenem a nulláról a gyógyszert, azt a babám nem élné túl!! 
 Ezért nem kockáztatok gyógyszer nélkül. :(

...ne haragudjatok rám, nem elrettenteni akarok senkit, csak a saját tapasztalataimat és félelmeimet írom. 

Kép
alkonyka
Budapest

Alkonyka! átérzem amit írsz és meg is értelek, teljesen... Nekem eddig ez a 3. gyógyszerelhagyási kísérletem. Az első kettő ugyanúgy zajlott, mint neked 3-5 hónapig semmi gond, aztán egy-két hét alatt gyakorlatilag visszaestem a kiinduló állapotba. De az első két alkalommal a "hagyományos" protokoll szerint hagytam el, azaz 2 hét alatt a gyógyszereket és sztem utána kb 3-5 hónap kellett amíg kiürült belőlem.
Most viszont 3 hónap alatt tettem le és mostanra valszeg ki is ürült a gyógyszer.
Egyébként ma annyira rosszul vagyok, mint még eddig az elmúlt időszakban sosem. Nem tudom mit csináljak, nem tudom hogy éljem túl ezt a napot... Szörnyű állapotban vagyok.
Az elmúlt három napban összesen 5-6 órát ha aludtam, azt is nagyon felületesen. Mára teljesen kikészültem, nem bírok koncentrálni, fáj a fejem, hányingerem van, reggel homályosan láttam. És tele vagyok határidővel a munkahelyemen, félek nem is fogom tudni tartani... Na most vagyok először komolyan megrémülve...
Nem tudom mit fogok tenni, de most az erőt sem érzem magamban... :(
Sok honlapon írják, hogy a gyógyszerelhagyás tünetei gyakorlatilag megegyeznek az alapbetegség tüneteivel és akár 6-18 hónapig is eltarthat amíg megszűnik.... Hát annyit ilyen állapotban egész biztos nem bírok ki :(
balnika

Balni, ilyenkor nem lehet jó tanácsot adni. Most is dolgozol? Vagy ma otthon vagy?
Mondanám hogy ha otthon vagy menj el futni, vagy valami nagyon erős fizikai megterhelés kellene,
hogy a mélypontról kibillenj. Vagy nagyon pici nyugtató? Bár ehez meg nem értek, sosem szedtem.

Én ma gépnél vagyok, írj nyugodtan ha az segít. Kicsit beszélgetünk...

Kép
alkonyka
Budapest

Balni!!!
En azt tanacsolom Neked, hogy kuzdjel!!! En is nagyon szenvedtem anno...de most azt mondom megerte!!! Akkor is ha nem leszek esetleg egesz terhesseg alatt gyogyszermentes. Minel kevesebb gyogyszer a leheto legrovidebb ideig annal jobb. Es nem tudhatjuk hogy a terhesseg kire milyen hatassal lesz.
En meg mindig azt mondom: ha lehet gyogyszer nelkul kell nekiindulni a terhessegnek aztan ha muszaj szedni akkor kell megoldani a problemat.
Persze azt is ertem amit Alkonyka irt...maximalisan.

Ugyhogy Balni kitartasss!!! Az ilyen fos nap itan mindig jobb kell jojjon!!!. Es ne feledd!!! Tobb eves gyogyszerszedest nem lehet elvileg elvonasitunet nelkul meguszni...persze vannak kivetelek mint pl Alkonyka...de sztem nem ez a jellemzo...Lina
lina01

Akkor még egy dologban segíts nekem Lina!
Mit jelent az hogy nagyon szenvedni. Mert szenvedés és szenvedés között is van különbség.
Honnan tudom hogy az iszonyatos, napokig nem múló szorongás attól van mert elvonási tünet, vagy attól hogy tovább szednem kell a gyógyszert.??? Mert hogy ezt senki nem tudja megmondani nekem!
Csak 3hétig maradnék ebben az állapotban, kórházban kötnék ki, amire már egyszer majdnem volt példa. A dokim azt mondta ha sokáig húzom az időt hogy gyógyszer vagy nem gyógyszer, nagyon súlyos állapotba is kerülhetek. Amúgy ő nem gyógyszerpárti.

Na ez az amit nem akarok megkockáztatni! Azt a 2-3 hetet sem akarom hogy a baba szenvedjen amíg a gyógyszer el kezd hatni. Már ha hat. Legutoljára több mint 3hónap után lettem jobban, amit aztán a babának végképp nem kívánok. És azt a 3hónapot sem kívánom senkinek, nem hogy neki.
És félreértés ne essék, nem azt mondom ezzel hogy felelőtlenség gyógyszer nélkül babázni, SŐT!
Én is azon voltam hogy nulla gyógyszer. Már egyszer letettem a gyógyszert magamtól, minden segítség nélkül, 7évre. De ha most nem így lesz, az nagy szívás nem csak nekem.
És ez nem erő kérdése volt!!!!

Kép
alkonyka
Budapest

Csepp! Remélem jó hírt kaptál ma a dokinál!
Majd írj

Kép
alkonyka
Budapest

Alkonyka! En direkt irtam hogy maximalisan megertem amit irtal. Nem azt akartam irni hogy aki gyogyszerrel indul neki az hibat kovet el vagy ilyesmi. Sajnos felreertetted.
En kb otodszorre tudtam abbahagyni, kb 5 ev alatt. Minden levelemben kihangsulyozom hogy nem tudom meddig fog ez az allapot tartani. Remelem hosszan. Mindannyian tudjuk hogy a gyogyszernek is es a szorongasnak is van kockazata. Egyenileg kell a betegnek es az orvosnak merlegelni hogy mi a kevesbe kockazatos babara mamara egyarant. Minden betegseg mindenkinel mas szerintem. Mi nem tudunk mast tenni mint a sajat tapasztalataink alapjan tanacsod adni. En nem szeretnek senkiben rossz erzest kelteni ne haragudj ha ez tortent.
Azt hiszem mindenki sajat maga tudja hogy meddig birja elviselni a szenvedest. En sokszor ereztem ugy hogy elviselhetetlen...az elso 3 honapban parszor kellett is nyugtato...de utana elmult a szenvedes. Nekem nagyon eros elvonasi tuneteim voltak, viszont ha ujra kellett gyogyszer az max 2 het alatt mindig rendbe rakott. Ezert is mondom mindig hogy hasonlo esetek vannak de nincs ket egyforma. Lina
lina01

Alkonyka én sem vagyok gyógyszer ellenes. Míg nem kezdtem el az autogén tréninget és a
cseppeket, úgy éreztem, hogy ha terhes leszek akkor is fogom szedni a gyógyszert. Teljesen megértem a hozzáállásod. Iszonyatosan ragaszkodtam én is a gyógyszerhez. Reggelente az első gondolatom az volt, hogy be kell vennem, mert különben jön a szorongás, pánik. 

Bálnika sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Valami féle nyugtató esetleg, vagy homeos vagy bach cseppek? Szívesen megadom a kineziológus számát aki nekem sokat segített, de ha te pesti vagy sajnos nagyon messze van tőled. Neki van egy speckós kezelése, belső utazásnak hívja, elvileg ebből elég egy alkalom is és segít a gyógyulásban.

Lina mi újság a bébivel? Doki mit mondott?

Velem minden rendben. Doki monta, hogy szedjem tovább a gyógyszert, 3 hónap múlva kontroll. Akkor kell nézetnem étkezés utáni cukrot és insulint is. Addig szerinte nem kell izgulnom, nem vészes a cukrom.
csepp24

Köszi Csepp, :) örülök hogy minden rendben veled. 
Balni, nekem is van egy nagyon jó kineziológusom. Ha gondolod, szívesen megadom a számát.
Igaza van Cseppnek, lehet átlendítene a hullámvölgyeken.

Csepp, én abszolút gyógyszer ellenes voltam addig amíg nem akartam gyereket. Nem számított hogy mennyi idő után vakarom össze újra magamat. De ha a hasamban van már a bébi, akkor már nincs időm hetekig épülgetni mert azok a hetek a babára nézve végzetesek is lehetnek. 
Próbáltam már az autogén tréninget, nekem nem jött be, Voltam már kineziológusnál, talán az segített anno a legtöbbet de most az sem segít. Pránanadizok, kezelem saját magamat, jó, de nem tudtam ezzel sem letenni a gyógyszert. Előző élet utazásokat csináltam hogy mi lehet a korábbi életemben lévő blokk amitől most ez a bajom. Családállítás (talán ez segített a legtöbbet)stb stb stb.
9éve, amikor letettem a gyógyszert, elegem lett minden féle módszerből és úgy döntöttem nem hallgatok többet senkire. Letettem magam. 
De most egyik sem jön be. A sajátom sem :( (és nincs már időm!)
Az elmúlt 3hónapom után már annak is örülök hogy egyáltalán gyógyszerrel jól vagyok.

Sszandra rég járt itt. Remélem jól van.

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok! Alkonyka: Hála Istennek jol vagyok. Fel voltam fázva, szedek rá gyogyszert, meg ülöfürdöt csináltam. Már majdnem jo. Lassan el kellene kezdenem csökkenteni a gyogyszeremet.  Irtátok,h valakinek a negyed szem csökkentés is megérezhetö, nálam ez igy van, negyed szem rivotrilt is megérzek, nem is kicsit, de vagy holnap reggel, vagy szombat reggel elkezdem, h reggel negyed szemmel kevesebbet veszek be, azért nem holnap, mert sok dolog lesz a munkahelyen, de lehet csak azért is, majd reggelre kitalálom:) Jo lenne, ha tudnák fél szemmel lejjebb menni. Mi is probálkozunk, kb 2 honap mondhato. Ebben a honapban nem voltunk vmi aktivak, vagyis pont nem peteérés környékén.  Én sem merem letenni, mert mikor már majnem letettem, oktoberben olyan rosszulléteim voltak, mint még azelött soha, táppénzen is voltam, a vérnyomásom felment. Több napig nem tudtam szintre hozni magam, hiába vettem be többet, kibukott a szervezetem, én sem tenném ki ennek a gyermekem, akkor azt sem tudtam, mit vegyek be, h jobban legyek, szinte nem ugy hatott semmi sem.  Lina mi ujság a babával, veled? Balnika ögyes vagy! Csak igy tovább! Bells! Ovulácios tesztete nem vettél még? Van olyan nagyito szerü valami, ami nyállal is jo, a neten láttam,2000ft és ugye nem kell kidobni. Én lehet veszek. Virginia:kitartás a munkakereséssel, ha nem szereted a munkád, keress másikat, amiben jobban érzed magad. Csepp24: akkor lehet, h a pajzsmirigy miatt nem jött eddig a baba? Balnika kitartás! Amikor nagyon rosszul valami nyugtatot szerintem vegyél be. Nono: mi ijság?
sszandra
Szolnok

Balnika, jobban vagy?

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!
Tegnap sajnos ismet ugy indult az ejszaka, mint az elmult 3 napban, pedig futni is voltam es nyugiteat is ittam... De ejszaka fel1kor ugy dontottem, hogy nem szenvedek tovabb es beveszek egy frontint. Aludtam is mint a bunda. Nem vagyok buszke ra, iszonyatosan nagy kudarckent elem meg, de ha ma is zombi lettem volna azt mar nem birtam volna. Ez van sajnos. Azt hiszem egy-ket napig be fogom venni, ha nem sikerul az alvas. :(
Egyebkent most tok fura, szorongas , belso remeges vagy feszultseg egyaltalan nincs bennem,moSt jelenleg az egyetlen megvonasi tunet az alvaszavar (es egy pici lehangoltsag). Az alvaszavar viSzont borzasztoan eros. Azt hiszem, ha az alvaszavar nem lenne, a tobbivel meg tudnek birkozni... Ezt az egyet kellene valahogy gyogyszer nelkul lekuzdenem...
Egy honlapon azt tanacsoltak, az elhagyasrol vezessen az ember naplot. Megprobalom... Hatha felfedezek vmi torvenyszeruseget. Van egyebkent egy gyanúm, hogy ezek a tuneteim a menstruacios ciklusom szerint alakulnak, legelabbis mult honapban is a peteeres utani napokban volt baj az alvasommal. Lehet mondjuk hogy nincs koze hozza, de majd meglatjuk. Mindenesetre matol le fogom jegyzetelni, hogy melyik nap hogy vagyok, milyen tuneteim vannak stb.
Legrosszabb esetben visszanovelem kicsit az antidepit, de azert meg varok, hatha sikerul a leszokas.
De tegnap eSte eldontottem, hogy addig nem lesz bebiprojekt amig nem stabilizalodok, vagy gyogyszer nelkul vagy gyogyszerrel... Ha most terheS lennek es az elmult par napomat erezte volna egy bebi, azzal egesz biztos nagyon rosszat tettem volna neki.
Nem adom fel a gyogySzerelhagast ( bar most nagyon csalodott vagyok :( )
balnika

Balnika! Hívd fel a pszichológust akit ajánlottam! Hátha tud segíteni. Te egyébként tudod az okot, hogy mitől vannak a szorongások? Mert az nagyon fontos lenne a teljes gyógyulás miatt. Mint régebben már megírtam én 1997-ben tök magamtól tettem le a gyógyszert 5 év után. Végülis nekem akkor az nem egy döntés volt, hanem azt vettem észre, hogy elfelejtem időnként bevenni is tök jól vagyok. Aztán egyszercsak nem vettem be többé, szinte egyik napról a másikra és minden oké volt 5 évig. 2002-ben én pontosan tudtam mitől lettem újra rosszul és sajnos azt az okot a mai napig nem tudom kizárni(Eredetileg 12 évesen is azért kezdődtek a bajok, de 1997-ben elértem, hogy nem kell törődnöm azzal az okkal többé, de aztán újra kellett sajnos...) De most a pszichológussal egy csomó dolgot feltárunk újra és valahogy kezd megint közömbös lenni az ok és tudom, hogy nélküle is megtudom oldani az életem. Nem szabad túl aggódni magunkat, most én úgy vagyok vele, hogy jön ami jön, lesz ahogy lesz és amit nem tudok befolyásolni azon hiába aggodalmaskodom. Ha ezt te/ti is eltudjátok érni akkor egy csomó szorongástól megszabadultok. Persze lehet, hogy a cseppektől, vagy a kinezológiai oldásoktól vagyok jobban. Ebben tényleg igaza volt a pszichológusnak, hogy ha ennyi mindent csinálok akkor nem fogom tudni, hogy a végén mi segített. De folytatom így tovább, lehet, hogy nekem az összesre szükségem van ahhoz, hogy jól legyek, aztán majd fokozatosan építem le a dolgokat.
Lányok azt találtam ki, hogy valahogy csinálni kéne egy "adatbankot" rólunk, mert őszintén szólva már annyian vagyunk és annyi változás van velünk, hogy néha már nem is tudom, ki mit szed, milyen alternatív kúrát csinál és hol tart éppen, csak ha visszaolvasgatok. Szerintetek jó ötlet? hogy kéne megvalósítani?
bells

Alkonyka, koszonom h irtad tegnap, hogy egesz nap elerheto vagy es hogy besszelgessunk, nagyon jol esett, de bent voltam dolgozni, mert egy hulye vagyok es akkor is bemegyek, amikor szarul vagyok, nehogy veletlenul azt gondoljak, hogy logok (a hulye maximalizmusom es mindenkinek megfelelni akarasom). A melohelyemrol viszont csak ra-ra pillantok a forumra, nehogy meglassak...
Alkonyka,Lina, csepp, bells, szandra, virginia es mindenki, tenyleg nem talalok szavakat arra, hogy mennyire rendesek vagytok velem. Keves ilyen ember van mint ti. Komolyan momdom, toletek ismeretlenul is annyira sok tamogatast kapok, nem tudok eleg halas lenni!!! Nelkuletek es a biztatasotok nelkul mar reg feladtam volna a z egesz gyogyszerelhagyasi projektet!
Tobbszor gondolkoztam mar amugy alternativ terapiakon, mint kineziologus, csalad felallitas, nadi stb de attol felek nem hinnek benne (sajnos nagyon realista, szkeptikus emberke vagyok) es csak feleslegesen koltenem ra a penzt... Es abbol sajnos nincs sok. De most eldontottem, hogy kiprobalok mindent, artani nem fog es azzal a par 10ezer forinttal se elorebb se hatrebb nem leszek... Homeopatiaban amugy hiszek, csak nem ismerek jo homeopatias dokit, szoval, ha van ismerosotok bp-n akkor lecci kuldjetek elerhetoseget.
Csepp orulok, hogy jok lettek az eredmenyek az endokrinologusnal. En hetfon megyek a dokihoz, varom mar nagyon, szerinte az inzulinrezisztenciam is fokozhatja a depressziv tuneteimet, es szerinte, ha azt sikerulne kezelni jol, akkor az a depis tuneteimet is csokkenthetne. Hat igy legyen!!!
Most megyek haza az anyukamhoz, mar alig varom. Remelem felraz kicsit o is, nekem az anyukam is nagyon sokat tud segiteni a tanacsaival.
Es lanyok ne felejtsetek, meg kell probalni csokkenteni a gyogyszert a babahoz, ha kibirjuk, de ha nem, az sem tragedia! Nem mi fogjuk az elso antidepresszans szedese mellett megfogant es kihordott EGESZSEGES bebit szulni. Nagyon sokan vannak igy rajtunk kivul is... Na meg ne is beszeljunk a sok drogos, alkoholista norol (mert olyan is van boven) akik gyermeket szulnek, es azoknak a bebiknek sincs semmi bajuk (szerencsere), ahhoz kepest pedig nekunk meg mindig ezerszer jobb a helyzetunk!!!
balnika

Bells sztem jo otlet, en mar egyszer ezt feluletesen osszeirtam, annyi hogy en jobban orulnek, ha ez az 'adatbank' nem lenne nyilvanos, csak mi erhetnenk el... Igaz, ha valaki koveti a forumot, akkor ossze tudja szedni, de vhogy megis jobban ereznem magam...
Bocsassatok ezt meg nekem, anno egyebkent nagyon nehezen szantam ra magam, hogy regisztraljak itt koztetek, de azt hiszem nagyon jo dontes volt!!
balnika

ja es a pszichologust is fel fogom hivni, akit ajanlottal! Amugy a mostanival is probaljuk oldani a bennem levo dolgokat es sok mindent sikerult is feltarni (pl hogy miert van buntudatom a noveremmel szemben, ez valtotta ki 3 eve a depit) de sajnos meg valszeg sok megoldatlan szarsag van a lelkemben... :(
balnika

Bálnika nem probléma, ha párnapig szedsz nyugtatót. Anno nekem is volt, hogy 2-3 hétig is kellett, volt, hogy naponta vagy két naponta. Aztán már úgy éreztem, hogy elég az antidepi is. 
Drukkolok, hogy minnél hamarabb jól legyél! 

Alkonyka nálam is a pánik roham után megmaradt a szorongás, ami tudom, hogy kegyetlen. Nálam szorongást követte a rettentő félelem érzet is. És úgy éreztem, hogy soha nem fogok kijutni belőle. Na ekko érzetem azt, hogy én gyógyi nélkül nem tudok lenni, aztán mégis csak.

Bells jó ötlet az adatbank. Van aki meg tudná csinálni? De indíthatnánk egy zárt topikot is, persze ha ti is úgy gondoljátok. Ez maradhatna nyílt, és ha kell valakinek segítség, akkor itt találhat továbbra is. És a zártban is tudunk fogadni újakat, ha akarunk.

csepp24

Sziasztok! Hát ez az...hogy lehet megcsinálni? Szerintem úgy, hogy a profilnál beírja mindenki a magamról fülbe az aktuális gyóygszereit, terápiáit, stb...Pl Én esetemben így nézne ki: 
Pánikrohamok kezdete: 1987(12 évesen)
Kezelés: 1992-1997-ig : Prozac napi 1
                                   Xanax SR 0,5 napi 1
             1997-2002 jan 1.-ig: Nincs kezelés, sem gyóygszer
             2002-              Asentra 50 mg napi 1
                                   Rivotril 2 mg napi 1
És így tovább. Végülis összeírni, hogy mikor lettünk betegek és mit szedtünk, most mit szedünk, milyen alternatív kúrákat csinálunk, stb. Gondolom mindig hozzá lehet írni az épp aktuálist. És akkor mindenki a nevünk melletti emberke alakra kattintva megnézheti a felhasználó profilját és tisztában lesz, hogy az illető honnan indult és most hol tart.
A zárt csoport is jó, ott is ugyanígy meglehetne csinálni, de ahhoz nem értek, hogy lehet zártat csinálni itt.
bells

Sziasztok Lányok!

Balnika, lehet tényleg nyugtatóval kicsit rásegíthetsz a gyógyszer elhagyásra ahogy a többiek is írták. Vagy picit növelni az antidepit, addig amíg jobban vagy aztáőn megint csökkenteni.
A két szem helyett én is már csak egy szemet szedek. Most ezzel jól vagyok, ezt most tartom legalább két hónapig. Aztán talán lemegyek félre de azt meg is hagyom. Az már nem sok.
Minden esetre az anyukádnál most feltöltődhetsz :) Sokat fog segíteni. ..és próbálj ki valamilyen alternatív terápiát, nem kell benne feltétlenül hinned, sokszor működnek ezek anélkül is! A pránanadi mesterem mondta hogy ne foglalkozz vele hogy műküdik-e, csak csináld és fog. 

Lina, ne haragudj szerintem valamiért érzékenyebb voltam az elmúlt pár napban, Ezért szakadt ki belőlem hogy mi van ha baba közben esem vissza. Te hogy vagy? 

Csepp, ugyan így vagyok amit írtál. Nem elég hogy brutál szorongás, de már olyan erős félelem érzet is amit már nem lehet elviselni. És ha sokáig húzom akkor már rossz gondolatok is. :(
De most hála Istennek jól vagyok. :)

Bells, jó ötlet amít írtál. a zárt csoport is jó.

Virginia? Mizu veled?

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!
Na most jól vagyok :) Tegnap anyummal 11-ig beszélgettünk mindenféléről, elmondtam neki a félelmeit, szenvedésemet, jól esett kibeszélni és jól esett, hogy meghallgatott. Utána lefeküdtem aludni és a biztonság kedvéért egy fél frontint bevettem. Lefekvés után kb 2 perccel már aludtam is, mint a bunda és ma 10-ig aludtam. ÁÁÁÁ, naggyon jó!!! :) Most amúgy kicsit sírós hangulatom van, de egyáltalán nincs rossz kedvem és szorongás sincs bennem, csak olyan kis érzékeny vagyok. De most boldognak érzem magam. (tuti a hormonjaim szórakoznak velem)
Úgy lesz, ahogy tanácsoltátok. Ha néha kell, fogok bevenni frontint, alkalomszerűen. És nem hagyom, hogy mégegyszer ennyire "kiforduljak" magamból. Illetve mostantól minden hónapban elmegyek valami plusz kezelésre, alternatív terápiára és meglátjuk, hátha valamelyik bejön.

Én a zárt csoportba nagyon benne lennék, viszont egy technikai analfabéta vagyok :) Szóval ha valamelyikőtök ezt meg tudja csinálni és elmagyarázza, hogy hogy lehet becsatlakozni, akkor az jó lenne...

Lina, hogy vagy? Bébi? Voltál dokinál?

Remélem Nono jól vagy és hamarosan csatlakozol vissza. Bár megértem, gondolom a bébi most nagyon lefoglal. De azért hiányzol nekünk..

balnika

Alkonyka mintha csak én írtam volna magamról. Tudom, hogy neked ez nem vígasz, de nekem jól esik, hogy nem csak nálam jön ki így a pánik (bocsi). 

Bálnika nagyon jó! Örülök, hogy jobban vagy, csak így tovább! Ha már jössz ki belőle mindjárt másképp látod a dolgokat, minden kicsit könnyebb. 

Ha mindenki benne van a zártban akkor megpróbálom elintézni, ha jó. Bár ha más szeretné átadom a stafétát szívesen. 

Lina merre? 

Én is bízom benne, hogy Nonoéknál minden  rendben és a bébi fárasztja csak le. Első babánál az ember mindenre ugrik. Nálam is volt, hogy nagyobbik lánykám olyan nyugodtan aludt, de én egy picit ébresztettem, hogy bisztos legyek benne, hogy vesz-e levegőt. Szegénykém nem értette a dolgot olyankor.
csepp24

Csepp! :)
Nekem is jó hogy teljesen megértesz engem! A többiek is, de te pontosan érted
:)

Kép
alkonyka
Budapest

Csepp! Csináld a zártat nyugodtan, én is analfabéta vagyok ezen a téren De ötleteim úgy látszik azért még vannak
Bálnika, de jó, hogy tudtál aludni! Ha kell az a fél szem frontin, akkor kell, nem olyan nagy tragédia ha beveszed, majd menni fog anélkül is, csak most valamiért mégis szükséged van rá. Sebaj, ez legyen a legkevesebb, nézd meg mit értél már el és ez erőt ad a továbbiakban.
Alkonyka, neked pedig azt tanácsolom, hogyha gyógyszerrel vagy jól, akkor szedd! Én sem merem abbahagyni, mert én is félek, hogy mi van ha akkor esnék vissza amikor már a baba a hasamban van. Én nem szeretném, hogy ő ezt átélje velem és tudom rosszabb lenne neki is ha én rosszul vagyok, mint az a két szem gyógyszer.
Képzeljétek 4 napja émelygek folyamatosan...Nem is mentem dolgozni, betelefonáltam és adtak szabit. Lehet, hogy valami vírus, mert a fejem is kótyagos, meg enyhe hőemelkedésem is van. Vagy lehet, hogy terhes vagyok? Csütörtökön kell nem megjönnie, szurkoljatok, hogy baba legyen!!!

Nonora már én is kíváncsi vagyok és reménykedem, hogy a baba köti le és nincs baj. Mondjuk nekem fura ez a teljes csend, mert én úgy gondolom, hogyha megszületik a baba, akkor is lesz 5 percem megnyugtatni titeket itt, hogy minden oké. Meg persze mi is kíváncsiak vagyunk, hogy ment neki ezzel a betegséggel, szoptathat-e, stb.. De ez nem szemrehányás akar lenni, nehogy félreértsétek, csak én máshogy csinálnám, ennyi. Remélem jól vannak a babával!
bells

Megnyitottam a zárt topikot ugyan ezzel a névvel, jelentkezzetek!

Bells mennek a drukkok!
csepp24

Csepp! Hogy kell jelentkezni, nem találom.
bells

Megvan! Jelentkeztem De szerintem linkeld be ide, hogy hol található, illetve hol tudnak a többiek jelentkezni, mert én is alig találtam.
bells

Sziasztok, hat nagyon szoritok azoknak akik leszeretnek tenni a gyogyszert vagy lecsokkentetek, sajna en nem tudom . En napi egyet szedek most reggel cymbaltat,munkat meg mindig nem talatam annyi eletrajzot szett kuldtem meg hivogattam es meg semmi se ,elegge lehervaszto ez az egesz,de nem adom fel bizok a joban.Most jol erzem magam nincsenek roxulettek rajtam de kijott rajtam a tablettanak a mellekhatasa homajosan latok idonkent es a pupillaim rettentoen tagak.
Bells szurkolok neked hogy baba legyen a dologban ,hogy legyen pozitiv a teszted.
Remelem mindenkinel a legnagyobb rendbe van minden. Virginia
virginia1

Virginia, örülök hogy jobban vagy. Akkor bejött a gyógyszerváltás.
A szemed miatt ne aggódj, azért látsz roszabbul mert kitágult a pupillád. De az is elfog múlni. Nekem is így volt. Ez a gyógyszertől van.
Munka is fog jönni hamarosan. 

Sziasztok
A.

Kép
alkonyka
Budapest

Sziasztok!
Nekem nem sikerül jelentkeznem a zártba. Megtaláltam, rányomtam hogy jelentkezés és be kellene klikkelni, hogy biztosan jelentkezek-e és hogy igen, de ezt nem engedi és nem is tudom elküldeni... Mit csinálok rosszul?
Bells, nagyon-nagyon drukkolok, hogy baba legyen a dologban :)
Virginia, én is örülök, hogy jobban vagy. A munka miatt ne aggódj, hogy még nem jött össze. Anno az én párom 4 hónap után talált munkát és szerintem még az is viszonylag gyorsnak mondható. Szóval ne add fel, előbb-utóbb sikerülni fog, csak türelem. A homályos látás szerintem is csak egy kezdeti tünet, ami el fog múlni.
Nálam a hétvége jó volt, nagyon jó volt anyukámmal. Pénteken és szombaton is jól aludtam, viszont tegnap megint nem :( valszeg a munka miatt stresszelek.
Majd jelentkezem még, egy-két telszámot, szeretnék kérni :) Kezdem a teljes bedobást és ahhoz. De most csak gyorsan írok mert melózok.
Szép napot!
bálni
balnika

Jöhettek a zártba, mert sikerült felvenni benneteket! Remélem nem hagytam ki senkit, ha igen akkor jelezze az illető, nem direkt volt!
viewtopic.php?f=405590&t=443556 itt vagyunk!
csepp24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: