A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, mit túrtál?

Kép
Kép
irina

Anyám, de kis aranyos
Hasonlít Ádira, az fix.
Látod, eszik szépen:)

Turi: magamnak egy szürke, kötött, rövid derekú lyukacsos kardigánt, egy pólót otthonra, meg Rugónak két pólót.

Ma voltunk játszóházban.
Ebben még nem voltunk korábban. Azt kell mondjam, hogy ahová járunk, azok rendezettebbek, ugyanakkor itt a szülők is használhatják a csúszdákat Rugó kipróbálta a sziklamászást is.

Rugó meg van bolondulva, nem jutok tőle a géphez sem

Kép
vindolanda

De cukker Ármin!
Ma de-t mi us játszi házban voltunk! ;-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, melyikben voltatok?

Végre megérkezett a tabletem
Egyelőre bekapcsoltam. Majd este megismerkedem vele tüzetesebben
Éhes vagyok, reggel nyolctól vizsgáztattam, és öt tízkor keltem. Aludni meg igen keveset sikerült
De annyira nem vagyok fáradt.
És a nap is kisütött

Kép
vindolanda

igen süt a nap.
Mi a mester utcán voltunk. szupi új hely!

KépKép
kaqk
Debrecen

Ott még nem voltunk. Milyen játékok vannak?

Kép
vindolanda

Na, tartok egy kis szünetet. Iszok egy koffeinmentes kávét

Kép
vindolanda

Hahó!

Köszi, lányok, szerintem is hasonlítanak a fiúk egymásra, de inkább "részleteikben"

Kaqk, milyenek lettek a fotóid?

Vindo, majd mesélj a tabletről, örülök, h megvan.
Kardigánból szerintem sosem elég, az ingek-nadrágok mellett a kedvenc ruhadarabom.

Nálunk minden a szokásos, jól elvagyunk, sok minden történik babafronton -- viszont az egyéb dolgaimmal az égvilágon semmit nem haladok, ami nem lesz így jó. Próbálkozáson kívül mást egyelőre nem tudok. (A filmnézést könnyű megszakítani és visszarázódni bele, bár 10-szeri megszakítás ott is elég zavaró, de munkában nekem ez egyszerűen így nem megy, bármennyire muszáj csinálnom, a sokadik félbeszakításnál egyszerűen már nem tudok visszarázódni. Már a cumin gondolkodom, de nem tudom, segítene-e bármit is, meg eddig úgy örültem, hogy nem kell a cumival vesződni /kiesik, elhagyjuk, állandóan tisztítani-cserélni, áh/.) 

Kép
Kép
irina

Hát, a tabletet leginkább a férfiak használják. G. rakott rá valami csillagképes alkalmazást, Rugónak meg fel kellett telepíteni rá a Pou 2-t, azzal nyomul.
Most már tényleg úgy tűnik, hogy Rugónak nem javasolják az iskolakezdést, így vsz. még egy évig óvodás lesz. DIFER-rel mérték, azzal nem volt baj, jól teljesített, viszont a beszéde miatt ezt a javaslatot hozták az óvónők, a logopédus meg a fejlesztős néni. Átrágtuk itthon a dolgokat, és arra jutottunk, hogy beleegyezünk, bár Gábornak nagyon nehezére esett.
Itt továbra is ronda idő van.

Kép
vindolanda

Vindo, nekem kicsit fura, hogy ilyen korán döntést hoztak az óvónők. Még van 8 hónap  szeptemberig, ami rengeteg idő egy kisgyerek életében (nem vitatom a hozzáértésüket persze). Egyébként meg ne sajnáljátok, komolyan, nem lesz semmi hátránya, ha még egy évet az oviban marad.
Közben nálunk bölcsifronton vannak érdekességek, lehet, hogy már ősszel el kell kezdenem beszoktatni legalább Ármint, ha azt akarom, hogy helye legyen, ugyanis évközben bejutni szinte a nullához közeli esélyű. Ez most kicsit sokkolt, ugyanakkor valamit valamiért ugye. Még várom a vezető válaszát erről. Mert ugyan mhely révén mi jogosultak vagyunk a bölcsire, de ha már feltöltik szeptembertől, akkor ugye buktuk. És nincs semmi kedvem bölcsibe ide járatni, aztán oviba amoda, tök jó lenne az egészet egy intézményben, már régóta ismerős gondozókkal végigcsinálni. Persze ha ez nem jön össze, a lakóhely környékén keresek bölcsit, de hát azokba sincs sok esély bejutni évközben ugyanúgy.

Kép
Kép
irina

Hát, szerintem sem lesz semmi gondja. Meg tudom, hogy egy, a vártnál koraibb kezdés a rosszabb alternatíva ebben az esetben. Meg hát tényleg objektíven nézve a dolgokat, Rugónak számos pozitív vonása akad, de verbálisan nem túl acélos:)
Amúgy nézzük a pozitív oldalát: hátha addigra nem kell erkölcstant/hittant tanulnia a gyereknek

De gáz ez, hogy épp hogy felült a gyerek, aztán már a beszoktatás miatt kell rohangálni meg idegeskedni

Sajnos Poccs elhunyt az éjszaka
Egy ideje már nem evett...

Kép
vindolanda

Vindo: inkább mradjon még egy évet! Jobb lesz! 
Irina: bölcsi ilyen hamar..:-(

Vindo: klassz kis hely, piciknek és nagyoknak is van mit csinálni, szülinapozásra is szupi hely. nekem kedvencem!

poccs :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, szegény Poccs! Lesz új teki helyette?

Bölcsi, túlesve az első sokkon végiggondoltam, és lehet, h jól sül el a dolog: bejut a bölcsibe, lassan és kényelmesen szoktathatom be, decembertől meg már a szabimat kezdeném elvileg a mhelyemen (visszaszámolva). Hát érdekes ősz lesz: Ádinak sulikezdés, Árminnak bölcsi. 

Megvan Ádinak a Vader-jelmez, szerintem abban fog őrjöngeni most hetekig. 

Kép
Kép
irina

Hát, nem tudjuk. Rugónak még nem tűnt fel, hogy a négyből egy hiányzik
Az igaz, hogy legalább lesz idő a beszoktatásra, ezen nem kell idegeskedni.
Jelmez

Rugónak Forma 1-es pilóta jelmezt kell kreálnunk

Tablet-fiú: 

tablet

Kaqk, köszi az infókat, ki fogjuk próbálni a játszóházat

Kép
vindolanda

Nagyon komolyan nyomja Rugó :-)

Ma este aztán télen próbálok dolgozni. 

Kép
Kép
irina

tényleg

Gicának boldog névnapot kívánunk

Kép
vindolanda

tényleg és télen 

Igen, éljenek az Ágik!

Kép
Kép
irina

Hülye munkanap

Kép
vindolanda

Megint egy hülye munkanap, csak most még korábban kellett kelni

Kép
vindolanda

Megértem!
És holnap még a hó is rászakad az országra, 12 centit mondanak.

Kép
Kép
irina

Vindo, Irina!
Köszönöm a köszöntést! :)

Irina!
Ármin nagyon édes! És tényleg nagyon hasonlít Ádira. :)
Bölcsi - isikezdés egyszerre. Izgalmas lesz, de legalább letudod a beszoktatást,mire menned kell...
Vader jelmez. :)

Vindo!
Rugó nagyon elmélyülten tanulmányozza a tabletet.
Nálunk a végső vélemény majd valamikor tavasszal hozzák meg iskolaérettség szempontjából. Addig a gyerekek csoporttársai közül is járnak még bőszen fejlesztésre. Rugó tudja már, hogy még nem megy suliba. vagy eddig nem is  volt téma az iskola?

Kaqk!
Hajrá fotózás! Jó, hogy bele tudsz temetkezni a fotózásba, sokat segíthet!

Móni!
Vizsgázgatsz?

Maggie!
Merre jársz?

Mi köszönjük jól vagyunk, bár tegnap valahogy kicsit meg voltak őrülve a gyermekeink. Elég kezelhetetlenek voltak, és egymással is bosszantóan viselkedtek - pedig délben eljöttek az oviból, mert Zsuzsuval ortopédiára mentünk (szerencsére nincs különösebb baja) Gergő az oviban maradt, de ebédre visszaértünk, és haza is jöttünk. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem a megszokott módon zajlott a nap...

Kép
gica1

Vindo! Kitartás a munkanaphoz! Irina! Én azért várom a havat, aztán jöhet a tavasz! :)

Kép
gica1

Itt már reggel  hó volt, és mivel sem hókotrók, sem sózók nem jártak, az utak nagy része olyan volt, mint egy jégpálya.
G. hozott el Bösz-be, és majd busszal megyek haza...

Gica, igen, tudja.
Hát, igazából két pont volt, amit tisztázni kellett.
1. a szerelme anyukájával majd megbeszéljük, hogy néha tudjanak találkozni. Megígértem, hogy nem fognak elszakadni egymástól.
2. elég komoly tanulás-vágy van benne, nagyon várja az iskolát. Erre azt mondtam neki, hogy ebben az egy évben még ügyesebb lesz, így majd az iskolában könnyebb dolga lesz, jobban fog tanulni.
Meg összeszedtük a rokonságból-baráti körből azokat, akik szintén ismételtek. Pl. a múltkori programozó barátunk, aki játékfejlesztő lett. Neki a szociális kompetenciái miatt kellett ismételni.
Összességében semmi baja.

Zsuzsuval miért mentetek az ortopédiára?

Amúgy volt óvodai fotózás, Rugóról és a szerelméről közös képek is készültek. Az ő ötletük volt.

Tegnap volt ovis szülői. Úgy volt, hogy megyünk, de így már az infók vsz. nem vonatkoztak ránk, így G., akinek mennie kellett volna, kihagyta.
Rugónak folyik az orra megint. Holnap otthon marad velem, hátha a hosszú hétvégén rendbe jön.

Lassan vége a szünetemnek, mennem kell vissza órára.

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Bocsánat az eltünésért

Vindo, ha marasztalni akarják az oviba még Rugót, akkor maradjon.
Unokatesómék nem foglalkoztak az óvónő javaslatával és vitték a fiukat iskolába. Nem tud odafigyelni, nem szereti, szenved. Gyerekpszichológus foglalkozik vele, hogy oldódjon benne a feszültség, a megfelelni akarás. Már megbánták, hogy nem hagyták az oviba.
Rugónak jobbulást.

Irina éljen a Vader jelmez majd tegyél fotót kérlek
Ármin nagyon cuki

Nekem is jelmezt kell gyártanom, csinike napocska szeretne lenni, Gergő pedig rakéta ember. Ötleteim már vannak, remélem sikerül is jól megcsinálni.

Suli továbbra is szuper. Tegnap is voltam, egyre jobb és több dolgot tanulunk. Beíratkoztam angolra is. Jövőhéttől oda is járok.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni ez jónak hangzik!

én egy katica jelmezt vettema csajoknak, mindketten fel tudjak majd venni. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Gica, köszi! Megkergülés itt is van időről időre :-) Lehet, az időjárás, minket is nyomott.
Mi is kaptunk ovis értékelést, minden oké, bár ennek fényében a fejlesztőpedagógusozást nem értem (ezzel kapcs. csak az zavar, hogy nem szóltak róla, hogy miért, ki, hányszor, csak csinálták, két mondatnak azért örültem volna). 

Vindo, szerintem jól megmagyaráztátok Rugónak. Nagyon értelmes kisgyerek.
Na, elvileg mindent felvittem az mtmt-be. A poén az, hogy az otkában importálva onnan a dolgokat, a publikációk és citációk jó részét nem mutatja/számolja bele, holott minden fent van (leellenőriztem). Egy vicc az egész. És habilitációhoz is az mtmt-ből kell majd ugye kinyomtatni az ember dolgait. 

Móni, majd hozok Vader-képet :-) eltettük a jelmezt azért, mert mondtam, h másik nincs farsangig, ha szétjátssza, akkor annyi. Így beleegyezett.
Örülök, h tetszik a suli. Angolozni hová fogsz menni?

Hát a mi ovinkból is vittek el suliba gyereket, kb. a legfiatalabb volt a csoportban, a szülei tudják... vagy nem, és itt most abba is hagyom az okoskodást.

Én csodálom, aki jelmezt gyárt házilag, nekem erre nincs kapacitásom.

Árminnak a zöldségek nem jönnek be, így a répát édes gyümölcsbe kevertem. Igazából mindennel ezt kell, gyümölcspürébe tenni, mert csak az édeset eszi egyelőre. 
A délutáni séta már babakocsis, mert nem bírja a hátam a hordozást, így is órákat van naponta rajtam (l. reggeli ovikör, itthoni alvás). És ez a kb. 3 óra is sok a hátamnak, nagyon fáj közben sokszor. Ennyit arról, hogy hordozzuk évekig gyermekeinket. Hordozzuk ja, ha bírjuk.

Kép
Kép
irina

Kaqk, a katicajelmez tök cuki lehet :-)

Kép
Kép
irina

Halihó!

A legfontosabbak:

Gica, Isten éltessen utólag is.
Irina, Ármin hihetetlenül édes pasi. Már most nagyon helyes, mi lesz itt később. Hú, és tényleg nagyon hajaz a bátyjára.

Iskola: én nagyon támogatom azt, hogy később menjenek a gyerekek iskolába. Semmi hátránya, előnye viszont nagy. No, meg tovább maradhat gyerek.
Ha tehetném, akkor Bercót sem küldeném még.

Vele viszont hétfőn "felvételizni" megyünk. Gyakorlatilag ez egyfajta ismerkedés, nem megy vérre a dolog szerencsére, de azért megadjuk a módját, kiveszek egy anyanapot és rászánom az egész napot.

Ha Bercón múlna, akkor ő elmenne midenféle intézmény temetésére.

Kerge gyerekek: nekem  a munkehelyemen jut belőle elég.
Érdekes, sokszor nem tudjuk, hogy ki miért viselkedik úgy, ahogy. Mi is legtöbbször az időjárás változását, a frontokat okoljuk, aztán, hogy így van-e???

Mónikám, szuper!!!!!!

Drágák vagytok, hogy hiányoltatok. Nincs semmi különös, csak sokat dolgozok és nagyon elfáradok így a hét végére. Konkrétan most is eldőlök már a fáradtságtól.  Még írnom kellene egy beszámolót, de szerintem ma már nem fogom megcsinálni, inkább lefekszem aludni.
dmaggie

Halihó!

Maggie, majd írj a "felvételiről", milyen volt. Anyanap 

Hoztam két képet, az egyiken Darth Vader kiskorában látható, a másikon Ármin a répákat szakérti meg. De paszmagolt tegnap kelbimbót is. Legalább ennyi köze legyen a zöldségekhez, ha már nem eszi meg őket magában 

Gyors híradás: lőnöm kell vmi megelőző sampont (már ajánlottak), mert fejtetű van az ovi egyes csoportjaiban. Este aztán mindenkinek megmossuk vele a haját. 
A fogyim stagnál, utálom ezt a szakaszt, 5 kiló után szokott eljönni, hetekig meg sem mozdul a mérleg, holott tök ugyanazt eszem ugyanakkor, mint előtte és ugyanannyit mozgok is. De nem hagyom abba.
Elég vacak éjszakánk volt, Ármin mindenáron mindenfelé mászni akart, már eleve elaludni is alig tudott és utána a mászhatnék. Nagyon beindult a mozgásfejlődése, gondolom, ezért van. 
Itt még semmi csapadék, hó sem, csak a hideg jött meg.

Kép
Kép
irina

Irina, nem azért, mert az OTKA kritériumok szigorúbbak, mint amit az mtmt-ben rögzíteni lehet?
Az mtmt-n belül is kérhetsz otka-táblát, és abban nem szerepel mind

Móni, nagyon jól nyomod

Ármin, Ádi nagyon aranyosak.

Maggie, akkor Bercó ennyire nem kedveli az óvodát sem?

Mi most itthon vagyunk, Rugó épp lehuppant mesét nézni, egy kicsit felszabadultam.

Kép
vindolanda

Vindo, lehet ilyesmi, köszi az ötletet, én ugyan ma egyesével minden tételemet hozzárendeltem az OTKA-listához, de így sem változott semmi. Igen, az mtmt-ben kért otka-táblában nem szerepel mind. Kezd nem érdekelni a dolog, én megtettem, amit a haza megkövetelt, most a haza jön.
Hát itt esik a hó, de nem történik semmi, nem maradt meg egyelőre.
Húgom volt itt, jól vannak, a baba már irányba fordult, még van 2-3 hét a 37. hétig, utána bármikor jöhet a kislány. 

Kép
Kép
irina

Hát, ettől többet nem tehetsz.
Akkor egy kalappal a húgodnak
Itt végig fagyott, a hó csak szállingózott este felé, aztán elállt. De, gondolom, éjszaka majd elindul megint.

Kép
vindolanda

Na, itt is szakad a hó.
Délután dolgoznom kell, G. fog vinni.

Kép
vindolanda

Pár kép tegnapról.

R. karriermódosítást hajtott végre, most a tudós helyett már festő akar lenni.

Kép
vindolanda

Á, mindjárt jönnek a képek is.

Kép
vindolanda

Fest: kep

Mostanában Kínába van belebolondulva. Ott is akar élni.
Itt a legokocsi, benne ő és a családja épp a Nagy Fal előtt mennek el. A Nagy Falon jegyszedő.

Kép
vindolanda

fal

Ez itt a családja. Ő, a felesége és a gyerekek: Sárika éa Noémi. Noémi a rosszabbik, vele mindig baj van. P. szét akarja verni a kocsika. Rugó minden alkalommal ugyanis új kocsikat hoz haza (Henessy, Bugatti stb.). A család most Kínában lakik, ott van a gyár, amiben a saját márkájú autókat (Mimo) készítik.

Kép
vindolanda

kep

Rugó felesége rendőr. Rugónak is azért van rendőr-ruhája, mert régen ott dolgozott, és kapott egy ruhát, amit megtartott.

És egy szelfi a végére. Fodárszkodott is, ezt csinálta velem. A telefonomat elég hyülén fogom. De látszanak rajta az AB matricák, azokra Rugó mindig figyel, hogy le ne kopjanak. Mindig kapok újakat.

kep

Kép
vindolanda

Szólt az asztalos, kész lett a nagy dolgozóasztalunk. Valahogy el kell hozni G.nek. Mi fogjuk festeni és lakkozni is, így olcsóbb

Kép
vindolanda

Közben felkelt Rugó. Több, mint 12 órát aludt.

Kép
vindolanda

Vindo, ez egy ütős szelfi, az biztos. Rugi fodrász nem akar lenni? :-) 
Kínába vele tartanék, ha lehet. :-) 
Miket szeret festeni?
Szép családja van. :-)

Köszi, hát várjuk már a kisbabát. Bár előfordulhat, h már Costa R-n nevelik fel, a férje ott is megpályázott egy állást. Náluk sosem lehet tudni. 

Ármin gyakorlatilag felállt ma az ágyon kapaszkodva. Beindult rendesen. Körbemássza az egész lakást. 

Itt továbbra sincs egy szem hó sem. Tegnap esett kicsit, de nem maradt meg. 

Kép
Kép
irina

Hopp, most láttam a facebookon, hogy egy tanítványom-ismerősöm épp Pekingben van. Jó neki. 

Kép
Kép
irina

Jelentem, mi behavazódtunk.
Tegnap még megjártuk Böszörményt, igaz, egy-két kisebb emelkedő már elég necces volt. Hókotrók alig, a négysávosokon állt a dzsuva
Azóta leesett egy jó nagy adag, remélem, már sikerült előszedni a gépeket
Nálunk ma havas programok lesznek, hólapátolás, délután szánkózás.
Tegnap sajna elaludtam, így se munka, se film nem volt.

Irina, akkor ügyes Ármin.
Látod, neki semmi gondja nincs a mozgásfejlődéssel. Úgy fog futni időben, hogy csak na

Nekem két álmom volt éjszaka. Két költözős. Először egy db-i lakótelepre költöztünk be, ahonnan az agrárra akartam eljutni minden áron (nem tudom, miért), és a helyijáratokkal szerencsétlenkedtem. Másodjára megy egy szentpétervári lakótelepre költöztünk a tizedik emeletre

Kép
vindolanda

Hahó,
hát itt továbbr
a sincs hó. Pedig a fiúk örülnének egy kicsinek.

Vindo, micsoda álmok! Szentpétervári :-))
Én meg azt álmodtam, hogy valami őrült, akit nem véletlenül Anthony Hopkins alakított az álmomban, meg akar ölni (szofisztikált módon persze, kiderül, h járt a lakásunkban stb.), és csak a B. Cumberbatch alakította Sherlockhoz fordulhattam, de ő meg nem volt elérhető.  Mondjuk elég nyomasztó egy álom volt.
Én gyakran álmodom azt, h még anyuéknál lakunk, kivétel nélkül negatív álmok.

Mi is bealudtunk este mind, mert a bnőméknél voltunk a fia szülinapi bulijában, későn értünk haza. 

Végre a mérleg is kevesebbet mutat, ;-)

Kép
Kép
irina

Igen, nekem az nagy csoda, h Ármin mindent időben csinál, de az főleg, h nem beteges

Kép
Kép
irina

Hahó Lányok!

Vindo!
De irigyellek a hóért! Tegnap anyáék itt voltak, aztán mentek is haza és ma reggel telefonáltak, hogy otthon is szép hó esett.
Rugó a festőművész. :)  Úgy látom a hajszobrászathoz is van érzéke. :)
Az orthopédiára még a státuszon utalta be Zsuzsut a háziorvos. Ő úgy látta gerincproblémája van. Az orthopédorvos ferdülést nem látott, tartáshibája viszont van. Egy kis mozgással karbantartható...

Irina!
Elhiszem, hogy nagy öröm, hogy Árminnal minden rendben! Azért már Ádi is sokat alakult! Örülök, hogy újból beindult a fogyás! Kitartás hozzá!

Álmok: mikor egy kisebb lakásban éltünk, visszatérő álmom volt, hogy rábukkantam egy újabb szobára. Valamelyik nap ismét hasonló álmom volt. Lehet, hogy kinőttük a lakást...

Farsang: Gergő rendőr szeretne lenni, Zsuzsu királynő, vagy hercegnő - lényeg, hogy szép hosszú ruhája legyen...

Kép
gica1

Maggie!
Köszönöm a köszöntést! :)
Na, Bercóval Zsuzsu és Gergő is kezetfoghatnak inézménytemetésügyileg. :)

Irina!
Jópofa a gyermek Vader! :) És Ármin azokkal a husi kezeivel! :)

Kép
gica1

Itt rengetega hó!
tegnap délelőtt délután is szánkózás volt ezerrel, ma is az lesz! ki kell élvezni a havat! :-) de legalább hétvégén esik, :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Most csak képek.

Ha már Kína, akkor a bambuszok télen. bambusz

Udvar hólapátolás előtt. bambusz

Kert. bambusz

Kép
vindolanda

Délelőtt mese nézés volt. Du-an hoember építést tervezünk az utcában, verseny lesz! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: