Sziasztok!
Hú de "megszaporodtunk" hirtelen, tök jó!

Köszi Balnika, pszichiáterem nagyon jó van, a nőgyógyász az, akit még keresgélek. Mindenképpen olyan orvosra van szükségem, aki elfogadja ezt a betegséget. Másra nincs szükségem, mert a pszichiáterem egy fantasztikus szakember, 100%-ig bízom benne, így biztos hogy azt fogom szedni (ha szükséges lesz), amit Ő mond.
Mint írtam, én most már picit több mint 3 hónapja nem szedek semmit, előtte 10 évig szedtem antidepit és szorongásoldót. Most jól vagyok, de azért vannak küzdelmes napok, időszakok. Bízom benne, hogy sikerülni fog gyógyszer nélkül maradni. (persze rohadtul félek, hogy nem

)
A baba kérdés nálam is aktuális, így én is körbejártam a témát.
Az én orvosom véleménye is egyértelműen az, hogy gyógyszerrel is lehet terhességet vállalni, szigorú orvosi felügyelet mellett. Szerinte amennyiben lehetőség van rá gyógyszermentesen kell nekimenni a terhességnek, ha ez nem megy, akkor amikor a terhesség diagnosztizálásra kerül meg kell próbálni abbahagyni a gyógyszereket (az első 3 hónap a legkritikusabb a babára nézve), persze amennyiben ez nem sikerül tovább kell szedni a legkevésbé rizikós gyógyszereket. (egyénenként kell meghatározni, kinek mi a megfelelő gyógyszer és mennyiség a terhesség alatt).
Ezzel én is csak megnyugtatni szeretnék Mindenkit.

Bells, nekem az alternatív terápiák tekintetében nem annyira jók a tapasztalataim. Jártam kinezilógushoz, voltam akupunktúrán, családállításon, és pszichodrámán is. Az igazság az, hogy amikor valóban rosszul voltam, semelyik sem tudott velem mit kezdeni, mindig a pszichiáter tudott "rendbe tenni". Én hetente járok pszichoterápiára a pszichiáterhez, (ez olyan mint egy sima beszélgetés), nekem ez vált be, így tudtam letenni a gyógyszereket.
Bells, szerintem nyugodtan próbálj ki a gyógyszerek mellett más terápiát is, de (persze lehet, hogy nem értetek velem egyet) ne egyszerre többet. Valóban nem fogod tudni, hogy melyik milyen hatással van rád...ez csak egy jótanács

nyugodtan elengedheted a füled mellett

Alkonyka, én mindenképpen hallgatnék az orvosodra a helyedben, persze simán lehet, hogy most nem a cipralex a megfelelő gyógyszer a számodra.
Nekem a xanax-szal volt érdekes tapasztalatom. Évekig szedtem, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába veszem be, nemhogy nem nyugtat le, felerősíti a szorongásokat, és a pánikokat. Rögtön szóltam a dokinak és akkor egyből átállított rivotrilra. Ezzel csak azt akartam mondani hogy attól hogy egy gyógyszer egyszer jó, az nem jelenti azt, hogy mindig azt kell szedni.
Szép estét Mindenkinek!