A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Antidepresszáns és nyugtató szedése várandóság alatt

bells, sszandra drukkolok!!

Kismamák! Volt/van nektek hidegrázásos, remegéses  tünetetetek, meg állandó fáradékonyság és gyengeségérzet? Nekem pár napja van, és nem tudom mitől, mert szedek vitaminokat, meg vasat... KÉt hete a laborom is jó volt.
Így csak a szorongásomra tudok gondolni, mert persze közeledik a szülés, már csak 6 hét...
Lehet tényleg attól?
nono77
Budapest

Sziasztok!
Én korábban sokat írtam, azt hiszem legutojára akkor, amikor Panni baba megszületett. Most 24-én lesz 4 hónapos. 6kg fölött van, egészséges, jó baba, gyönyörű. Császárral szültem. Nagyon féltem.
A Baros u I-esen voltam. Szakmailag jók, de a körülmények, és a 40 fok (júl 24.én született) Lányok, nekem a terhesség elején kb 1 hónap alatt a cipralexet és a frontitn sikerült elhagynom, nagyon lassan csökkentettük az adagot. Egyből táppénzre kerültem, a mhelyi nyomás, a stressz, ki lett iktatva. Nálam ez okozta az iszonyú szorongást. Sokat hánytam, a végén járni se tudtam, pedig össz 10 kg szedtem fel. Most már kevesebb vagyok, mint amikor várandós lettem. A szülésnél az anesztes, meg az intenzíven a nővér nagyon rendes volt. A szülés alatt spinálist kaptam, tehát magamnál voltam. Voltak gondok, rám tört a pánik, a szorongás, de erre ők készültek, kaptahattam valami koktélt miután Panni babát kiemelték negyed óra alatt kint volt a gyerek, 8.30 h reggel  még érzéstelenítettek, 55 h már halottam ahogy sírt. Engem a 2 hét kórház viselt meg, nem alaudtam,  mire a szülés elérkezett, kész igegreoncs voltam. Mire hazakerültem, összeestem, hánytam a kimerüléstől. Tejem alig volt állítólag a stressztől. Másfél hónap után találkoztam a pszhiáteremmel és el kezdtem szedni a cipralexet, szoptatni (fejni) már nem is tudtam. De van tápszer, hála az éngnek, engem szülés után viselt meg a stressz, hogy mi lesz meg a nem alvás stb. Most jobb már frontint is szedek, reggel, 0,25,este 0,5. A párom az első esetétst vállalta 12-2 h között éjjel, én hajnalban kelek, lányok  írtó fárasztó, de gyönyörű egészséges babám van, és a mosolya.......:-) Nekem a genetikus azt mondta, hogy a 6 és 12. hét között fontos h minél kevesebb gyógyszert szedj, mert akkor fejlődik az idegrendszer. Én már a 6. héten azt hiszem nem is szedtem semmit. Vagy nagyon minimálisat és a cipralex nem is rizikós gyógyszer, azt mondta, az nem befolyálolja a baba fejlődését, ha szeded, attól még egészséges lesz, a frontin és társai az érdekesek, de ne aggódjatok, ha várandós leszel, keress a kórházban ahol szülni szeretnél genetikust. Mondjuk a Baros I. ebből totál jó, szakember ügyileg a toppon vannak, a többi borzalom....töltök fel képet Panniról, remélem sikerül. Ja és azért voltam 2 hetet a kórházban, mert szülés előtt másfél léttel be kellett feküdnöm, mert a számított érték és az ultrahang között már 3 hét különbség volt, nem akart fejlődni, gyarapodni Panni, állítólag a méhlepény miatt, de ezt pontosan nem tudták, de nagyon vigyáztak  rám, és 2kg 650 született meg. Már alig bírom el, képzelhetitek ilyen gyorsan pár hónap alatt 6 kg fölött van.....:-) kb 2 hetesen kb 2 hetesen kb 2 hetesen
ungeszbungesz
Budapest

Szandra nekem 3,3 volt a TSH értékem, ezért mentem endokrinológushoz. Ő mondt, hogy ez még jó lenne, mert 4,9 a határ, de év eleje óta emelkedett. Februárban még 1,5 volt, nyáron 2,8 most meg 3,3. Ezért kért még vérvizsgálatot, 4,5-nél nem lehetne nagyobb az értéke, nekem 707,5 volt. Ezért kaptam gyógyszert.

Ungeszbungesz én még emlékszem rád, tünemény a kislányon. Gratulálok hozzá!
csepp24

Csepp 24! Köszönöm szépen!

ungeszbungesz
Budapest

Ungeszbungesz nagyon szép Panni baba! Gratulálok! És örülök, hogy sikerült gyógyszer nélkül a terhesség, vagyis, hogy el tudtad hagyni Amúgy szoptathatnál a gyógyszerek mellett, mit mondtak? Én nagyon szeretnék szoptatni, mert a fiamat is 2 évig szoptattam, de ha gyógyszer nélkül nem bírok meglenni akkor nem tudom hogyan lesz. Természetesen erre is minden orvos mást mond.

sszandra
a rivotril és a seduxen is Benzodiazepin származék, csak a rivo azon belül klonazepám, a seduxen pedig diazepám. Hasonló a hatásuk, csak kinek az egyik, kinek a másik a jobb. Gyakorlatilag én 11 éve szedek Rivotrilt, ami jól oldja a szorongásom meg mindenben jó, csak néha annyira fel tudom kapni a vizet semmiségeken hogy dührohamom lesz (Szerencsére csak itthon). Már régebben is hallottam illetve olvastam róla, hogy a rivotril néhány embernél fokozhatja a dührohamok kialakulását, ezért tanácsolta a dokinő, hogy próbáljuk meg a seduxent, mert az elvileg nem fokozza a dührohamokat. A gyógyszerész ismerősöm is azt mondta mikor kiváltottam a seduxent, hogy tényleg jobb, mint a rivotril és könnyebb is leszokni róla. Amúgy szokták terheseknek adni vetélés ellen is, mert görcsoldó hatása is van. Na majd kiderül, ma már azt vettem be reggel, eddig jól vagyok, nem érzem, hogy hiányozna a rivotril. 
Egyébként ma megjött Azt vettem észre, hogy sokkal feszültebb vagyok, meg sírós mielőtt megjön. Régen nem voltam ilyen, valószínűleg a több gyógyszer ezeket a tüneteket is lenyugtatta és most, hogy nincs bennem annyi előjöttek a tipikus menstruáció előtti hangulatváltozások. Remélem a terhességi hormonok nem fognak így hatni rám, mert akkor egyszer sírok, egyszer meg felrobbanok majd. 
Egy másik kérdés!  1 hete enyhe hányingerem van, kb azóta amióta szedem a femibion 800-at. Szerintetek lehet attól? Anno amikor a fiammal voltam terhes a vastablettától volt hányingerem, de a femibion 800-ban nincs is vas. Más vitamintól(nem terhes vitamin) soha nem volt semmi bajom, pedig elvileg azokban is ezek a vitaminok vannak. ???

bells

Sziasztok!

Ungeszbugesz!  Gyönyörü Panni baba!Olyan jo, h neked gy sikerült! Amikor thes lel mivel tudtál eljönni azonnal táppénzre? Hányadik héttöl volál otthon? Én is azt tervezem,h hamar táppénzre jövök, legalább az elején, h tudjam csökkenteni, nyugodtabbak legyenek a körülmények, aztán majd meglátom, tudok-e dolgozni.

Bell! Nem baj,fel a fejjel ebben a honapban is lehet aktivkodnotok:) Nekem seemi bajom a femibiontol.

Csepp24! 707?  Jol látom? Akkor neked vissza kell állitani a szintet és utána lehet babaprojekt?

Nono77! Köszi a drukkolást! De jo,h neked nem sok van már hátra! Mennyi magne b6ot szedsz? Csak mert az is jo ugye az idegekre.

Jo 7végét mindenkinek!
sszandra
Szolnok

@sszandra:

A magne b6-ból már nem sokat szedek, állítólag a 35. hét körül már nem kéne.
Lányok! 1 hete megint rosszabbul vagyok, visszajöttek a szorongásos tüneteim de nagyon. Pár napja már néha annyi erőm sincs, hogy főzzek, álladóan kimegy  lábaimból az erő! Hajnalban 10 percenként "mini pánik-rohamra" kelek. Amióta otthagytam a munkahelyem és itthon vagyok egyedül, sokat romlott a helyzet! Felment a vérnyomásom, sokat aggodalmaskodok és sírok, és ez a gyengeség!! Úgyhogy emelem a gyógyszerem, valszeg napi fél paroxatig (most negyedet szedek), és remélem, hogy nem lesz belőle baj! Légyszi nyugtassatok meg, hogy jól teszem, és hogy a babának és nekem is ez a legjobb, és emiatt nem vagyok felelőtlen!
csepp24: tudom, te egyetértesz velem, és ez olyan jó, csökken a lelkiismeretfurdalásom.
köszi!
nono77
Budapest

Nono teljesen egyetértek! Te és a babád érdeke, ha segít, akkor vedd be. Ez miatt ne legyen semmilyen lelkifurdalásod. Nagyon sokan vannak akik a terhesség végéig szedik a gyógyszert és még utána is, a babának semmi baja nem lesz. Próbálj meg nagyokat sétálni, hátha segít. Valamilyen légző gyakorlatok? Van aki melletted tud lenni napközben?

Szandra ez az érték az aTG szintem, ez egy anti test ami a pajzsmirigyemben van, és pusztítja. Sajnos ez ellen nem tudok tenni semmit, a gyógyszerrel tudom szinten tartani. Drukkolok, hogy minnél hamarabb jöjjön a bébi!!!

Bell akkor majd a köv hónap. Nekem is most jött meg. Remélhetőleg a gyógyszer segít, és talán akkor még egyszerre lehetünk is terhesek.
csepp24

Sziasztok!

Nono77! Ilyen sokáig dolgoztál? Még csak nemrégota vagy téppénzen? Az igen! Jol birtad! Segitett a gyogyszer? Biztos,h nem ártasz a babának. Kicsi adagot szedsz. A lényeg az, h te jol érezd magad, mert azt a baboca is érzi! 

Csepp24! Olvastam másik forumban, amit irtál a betegségedöl. Nagyon sajnálom! Ebböl te mit érzel? Vagy nem érezhetö? 

Bells! Hogy vagy? Jobb a seduxen? Hányingered van még a femibiontol?

sszandra
Szolnok

Sziasztok!

nono77! http://videoklinika.hu/video/gyogyszers ... a_kismamak
 - dr. Czeizel válaszol
Ezt te tetted ki ide augusztusban, ebben beszél pont arról Czeizel, hogy milyen kisérletben vett részt anno egy Skandináv országban, hogy azoknak a kismamáknak pont nem fokozódott a fejlődési rendellenesség a babánál akik SZEDTÉK A GYÓGYSZEREIKET TERHESEN és azoknál akik abba hagyták a gyógyszereik szedését épp, hogy ott fokozódott a baj. Szóval szerintem egyértelmű, hogy a babáknak az a jobb ha az anyukájuk jól van! Engem az a mostani eset is erősít, amiről most mennek a hírek arról az agyhalott kismamáról akit mesterségesen életben tartottak, hogy a baba életben maradhasson és egészségesen megszülethessen. Az a szegény nő mennyi gyógyszert, meg mindent kapott hónapokig és a baba egészségesen született!!! Szerintem mi amiket szedünk az ahhoz képest semmiség. Gondoljatok erre!

sszandra!
Úgy érzem jó a seduxen. Első este egy kicsit beparáztam, hogy mi lesz, de aztán bevettem és tudtam aludni és nem volt szorongás. Tegnap napközben egy kicsit bizonytalan voltam, de nem jött sem szorongás, sem pánik, sőt este még el is mentünk egy kicsit szórakozni és jól éreztem magam, vidám voltam és olyan jót aludtam. Ma is kicsit bizonytalankodtam, de szerintem azért mert figyelem magam, hogy nem hiányzik-e a rivotril, meg hogyan reagál a testem, de nem szorongok, nincsenek negatív gondolatok. Reggel megyek dolgozni, most jön a 3 nappalos műszak, meg a férjem megint vidékre utazik és ezektől egy kicsit félek. De szerintem ez már egy beidegződés nálam, hiszen tizen évig soha nem voltam rosszul, aztán ahogy csökkentettem a gyógyszereket ugye előjöttek a pánikok, szorongások. Jöttek-mentek ezek a rosszullétek, nem tudom mikor leszek újra teljesen jól és ezt azért nem olyan egyszerű megélni. Nem kellene ennyire ezen rágodni és akkor szerintem egy kicsit sem lennék rosszul. De hát ugye aki egyszer megélte a pánikok jövés-menését, az folyamatosan fél attól, hogy mikor jön megint, mert nem akarjuk, hogy jöjjön, de mi van ha egyszer csak itt lesz. Na ez egy kicsit bonyolult lett, de szerintem értitek.
A femibiont tegnap elfelejtettem bevenni és ma nem volt hányingerem. Még ma sem vettem be, de majd mindjárt és akkor meglátom, hogy lesz-e hányinger utána. Legfeljebb ha igen, majd szedek mást. Amúgy tegnap megint beigazolódott, hogy ha a régi munkámat a vendéglátást csinálnám akkor jól lennék lelkileg. Mert ott voltunk a régi munkahelyemen szórakozni és tök jó volt, hogy emberek között vagyok, tudok beszélgetni, stb...egyszerűen nem való nekem egy monoton munkahely. Ez van, de most már nem változtatok, mert a gyed miatt meg így a jobb. Egy kicsit tartok attól, hogyha terhes leszek akkor itthon kell maradnom és ezért is rosszabbul leszek. De a mostani munkahelyen nem lehet terhesen dolgozni, mert fizikai munka és nem is engedi a cég. Az irodába szokták át tenni a kismamákat, de innen tőlünk nem tudok bejárni, mert innen nincs irodai busz, csak a műszakos ami hajnal 4-kor indul és este fél 8-ra ér haza. Szóval maradnom kell táppénzen. De majd keresek valami értelmes elfoglaltságot, hogy lekössem magam.

Puszi nektek!
bells

Szandra ami tüneteket olvastam, van egy pár ami rám is igaz. Fáradékonyság, ingerlékenység, pánikbetegség, menszesz problémák stb. Nagyon sok mindent tud produkálni, amire az ember nem is gondol. Most, hogy el kezdtem szedni a gyógyszert, annyi változást érzek, hogy nem alszom el bármelyik pillanatban. Úgy érzem, hogy jobban bírok mindent, több erőm van. 

Bells tudom milyen érzés. Mikor jól voltam mindig arra gondoltam, hogy vajon mikor jön elő újra a pánik. Saját magamat gerjesztettem  ezzel. Tudom, hogy már sokat írtam és nem is azért írom megint, hogy untassalak benneteket, de még mindig úgy érzem, hogy a Bach-cseppeknek köszönhetem, hogy tényleg 100%-os vagyok. Nincsenek félelmek, feszültség, szorongás, rossz gondolatok. Végre úgy érzem magam mint mielőtt kijött. Nem félek attól, hogy mikor fog újra előjönni. 
Szorítok azért, hogy terhessen is sikerüljön lefoglalni magad. Írtad, hogy építkeztek, sok van még vissza belőle?
csepp24

Igazatok van lányok, köszi!
nono77
Budapest

@nono77
Hogy vagy? Emelted a gyógyszert? Gyere ám nyugodtan panaszkodni, ha úgy érzed. Itt megért mindenki.

csepp24

@csepp24:

Halihó!
Egyenlőre csak egy nyolcaddal emeltem, a múltkor is elégnek tűnt. Ma voltam nőgyógyásznál, csinált ultrahangot, megnyugtatott, hogy a babával minden rendben, a magas vérnyomásom nem volt rá hatással. Egyébként a vérnyomásom is talán a parázástól magasabb.
Már biztos vagyok benne, hogy nem tett jót, hogy nem dolgozom. Pedig alig vártam, hogy itthon lehessek, és a babadolgokkal foglalkozhassak, és most mégis bedepizek meg pánikolok ettől.
Mondjuk nem lepődök meg, mert valahogy sejtettem, hogy ez lesz. Egyedül itthon olyan jól lehet marhaságokon meg nemlézető problémákon agyalni. Egyébként addig tök jól elvoltam, amíg nem lett magas a vérnyomásom, és el nem kezdtem agyalni azon, hogy baj van. Pedig nincs.
És rájöttem még valamire: nem szabad a netet olvasgatnom, mert ugyan sok hasznos dolog van ott is, de mindig megtalálom azt, amitől halálra rémülök, hogy biztos baj van. Persze az ilyen oldalak miatt, mint ez, ki nem hagynám a netet. De mást nem szabad olvasnom!!!
De már nincs sok hátra, és olyan jó lesz babázni!

Bells: azért nem törvényszerű, hogy aki otthon marad, az úgy jár mint én.. Sőt azt hiszem, többségében inkább jobban lesz az ember, hiszen nincs munkahelyi, meg utazási meg egyéb stressz. Úgyhogy ne félj, ha javasolhatom, tervezd meg minden napod, legyen már reggel egy terved aznapra, és ha tudsz, sétálj!!!
nono77
Budapest

Sziasztok!

Bellss! Igen,sajnos szinte saját magunknak generáljuk a félelmet, mert félünk a pániktol, a rosszulléttöl és ez rossz.   Ami a tvben volt az nem semmi, agyhalottan világra hozni egészséges babát! Mi meg itt parázunk egy kis depitöl, meg szorongástol. 
Most van elvileg peteérésem, ugyhogy be kell vetni magam a férjemnél:P 

Eddig én sem tudtam elképzelni, h mi lesz majd, ha itthon leszek táppénzen, most meg egy idje ugy várom már. Már tervezgetem, mennyi mindenre lesz idöm. Csomo dolog van itthon. Jövöre ugyis kertrendezést akarunk csinálni. 

Most nem sokat irtam, Jok legyetek!

pusszanat mindenkinek
sszandra
Szolnok

Sziasztok!
Eltűntem Lányok, bocside követtem a topicot, egyszerűen csak nem volt időm jelentkezni.
Szóval, amióta nem jelentkeztem, voltam nődokinál és mondtam neki, hogy kisbabát szeretnék, és valszeg antidepi mellett. Első reakciója, hát akkor hagyjam abba... No comment... mintha az olyan egyszerű lenne :) Aztán rendes volt, ő is azt mondta, hogy alapvetően nem gond, de egyeztessek pszichológussal. Ami persze már korábban is megtörtént. De azért megnyugtatott.
Időközben volt egy nőgyógyászati műtetem is, ami miatt márciusig el kell tolni a babaprojekt kezdetét, na de nem is baj, addig lesz idő felkészülni lelkileg is. Illetve megpróbálom abbahagyni a gyógyszert.
Erről beszéltem pszichomókussal is, mármint hogy szeretném megpróbálni, hogy 'tisztán' induljak neki a babának, aki egyelőre támogat, jobban mondva, azt mondta, hogy próbáljuk meg...
Ezen felbuzdulva neki is láttam a leszokásnak, már fél szemnél járok (citalopram), viszont hm, hát nem vagyok olyan nagyon hepi... Nem tudom most mit tegyek??!! folytassam az elhagyást, vagy térjek vissza a napi 1 szemre... Most a munkahelyemen is összecsaptak a fejem felett a hullámok, a főnököm is cseszeget (persze, lehet neki is csak rosszabb napja(i) vannak és magamra veszem) meg az egyik már-már barátnő-kolléganőmmel sem jövök ki mostanság túl jól és ez most nagyon nagyon megvisel. Plusz épp most jön a 'szezon', pénzügyi területen dolgozom és az év vége munka szempontból elég húzós szokott lenni.
Jajjjj, annyira félek!!! Annyira szeretném abbahagyni, de nem megy :( Persze, lehet csak megint bemagyarázom, hogy nekem mennyire rossz és most nem a legalkalmsabb időszak az elhagyásra. Valahogy erősebbnek kellene lennem. Adjatok erőt lányok :) Most úgy érzem magam, mint egy kis fruska, akinek elvették a kedvét mindentől, holott az eszemmel tudom, hogy nincs semmi baj, relative meg van mindenem, boldognak kellene lennem, mégis hülyeségeken forgatom az agyamat... Egyszerűen attól félek, hogy soha többé nem lesz erőm abbahagyni és ez nagyon-nagyon megrémít.

Nono: Kitartás!! Már nem sok van hátra, ha pedig megszületik a bébi, már valszeg időd sem lesz agyalni. Próbálj arra gondolni, hogy milyen tündér lesz :) (persze, tudom, könnyű mondani, de hátha..)

Csepp24/Flore: Jól értem, ugye, Ti gyógyszer nélkül?

Szép estét Mindenkinek!!

balnika

@balnika:

azt hiszem, a munkahelyi gondok és az év vége tényleg nem kedvez a gyógyszerelhagyásnak. Az ünnepek önmagukban is stresszesek, ha belátjuk, ha nem. Én két éve a rivotrilt hagytam abba karácsony környékén. Mit mondjak, mindenen felhúztam magam és kétnaponta fejgörcsöm volt, plusz a karácsonyi és szilveszteri nyüzsgés... Ilyenkor amúgy is extra hülyék tudnak lenni az emberek. Engem is ideértve:)
A gyógyszerről leállni sokaknak sokkal nehezebb, mint gondolnánk, én sokat szenvedtem vele. Volt olyan elvonási tünetem, ami több mint egy hónapig kínzott, holott a pszichiáter azt mondta, hogy két hét után elmúlik... Hát nem. Na de aztán csak vége lett, de hogy az ember jól tudjon lenni és úgy is maradjon, ahhoz tényleg stresszmentesség kell, ami gyakorlatilag nem létezik. Ilyenkor jönnek a különféle "más" technikák, kinek-mi. Szerintem neked is meglesz az, ami majd gyógyszer helyett segíteni fog, csak meg kell még találni. Nekem a mozgást és a sportot mondta a pszichológusom, ami tényleg jó volt, amíg csináltam, nem sokáig sajna. Most meg már rém lusta is vagyok, korábban a párommal esténként a nehéz időkben sokat sétáltunk.
Úgyhogy kitartás, biztos hogy jó úton haladsz, ami nem könnyű, de meg kell próbálni! Ne add fel, ha nem megy rögtön, szerintem nagyon sokan így vannak vele! Én is többször próbáltam csökkenteni, aminek annyi előnye mindenképpen volt, hogy következőre már ismertem az elvonási tüneteket és nem ijedtem meg tőle, illetve számítottam rá, hogy egy ideg rosszabbul leszek.
Most is szedek gyógyszert, szerencsére jóval kevesebbet, mint pl. egy éve (napi másfél paroxatról és rivotrilról napi negyed Paroxatra sikerült, amit most egy icipicit visszaemeltem). És ha nem is mindig, de általában már elfogadom és beletörődök abba, hogy így jobb nekem is és a babámnak is, és látod, az itteni lányok mindig megnyugtatnak, hogy nem lesz gond. És már tényleg bízom ebben.
És valahol büszke is vagyok rá, hogy legalább idáig eljutottam, hogy ennyire le tudtam csökkenteni, mert korábban sosoem gondoltam volna, hogy ennyivel is létezni tudok, még ha sokszor nem is könnyen.

nono77
Budapest

Nono, köszönöm a bátorító szavakat!!! Most ugyan potyognak a könnyeim azokon amiket írtál, de erőt adott és nem adom fel!! Maradok a fél szemnél és nem állok vissza!!! Meg tudom csinálni és meg is fogom csinálni!!!

Egyébként elvonási tüneteim nagyon nincsenek (egyelőre), csak a letargia jött vissza picit, na meg az ingerlékenység... És még egy nagy adag félelem, hogy mi van ha nem sikerül.

Na de sikerülni fog, igyekszem pozitívan hozzáállni :)

Legyen mindenkinek gyönyörű szép napja! (most egy picit a nap is süt, úgyhogy élvezzük ki :) )
balnika

Balnika május óta nem szedek gyógyszert, kb. szeptember közepe óta teljesen jól vagyok, nincsenek pánik rohamok, semmi, remélem így is marad. A dokid valamilyen relaxátiót nem próbált még neked? Nálam az segített abban, hogy elhagyjam a gyógyszert. Gyakorlás során egyre jobban azt éreztem, hogy nincs szükségem rá.
Egyedül vitamint és magnéziumot szedek.

Nono mikor szünet van a lányaimnak első egy-két napban nem találom a helyem, olyan hiányérzetem van, mire megszokom, hogy itthon vagyok már mennem kell dolgozni.
Ha már ott lesz a baba azért jobban le tudod majd fogalalni magad. Szopival kapcsolataban mit mond az orvos? Nem nagy adag amit szedsz. Az egyik ismerősöm szülés után 8 hónappal kezdte újra szedni a Paroxátot, mert akkora jött elő újra nála a pánik, de 2,5 éves koráig szoptatta a kisfiát.

Sophi lehet már gratulálni?
csepp24

Hello!

Még mindig egyben vagyunk:)))) HIvatalosan vasárnapra vagyok kiírva, de hát ezt a gyerek nem tudja:)
Amúgy teljesen ugyanazt produkálom, mint Nono77, éjszakai mini-pánikok, remegés. Ami nem attól van mert fázom...
Szóval szeretnék már túl lenni a szülésen, viszont magára a szülére baromira nem vágyom, egyik megoldás sem jó..:)
Ahogy haladok előre a terhességgel, egyre fáradtabb és erőlenebb vagyok, ezért nem is értem, honnan lesz az embernek ereje a szüléshez? Éjszaka volak fájásaim, ami persze abszolút kibírható volt, de jól beparáztam tőle mondanom sem kell. pedig tényleg nem a fájdalomtól félek, volt vesekövem, szerintem annál rosszabb nem lehet, és azt is kibírtam. 
na így állok most, jó lenne magabiztos, erős személyiségnek lenni, meg annak örülni, hogy meglesz a baba, de hát az agyam máson kattog...:(
puszi
ssophie

@ssophie:

teljesen megértelek, én is ugyanazokat érzem, mint te, csak még kisebb mértékben. Elolvastam, amit 35. hétnél írtál, olyan jó volt, mert most én is ezeken agyalok. Nem vagyok egyedül és zizzent sem vagyok, ezt éreztem.
Biztosan nagyon feszült lehetsz, és szerintem ez normális, olyan sok mindenkitől hallom, hogy már nehéz volt a vége, félelem, aggódás...
Képzeld, egy ismerősöm lánya szült nemrég, és az ismerősöm, aki egyébként mindig olyan határozott, szigorú és kemény volt, vezető beosztásban dolgozik és úgy tűnt, minden lepereg róla, elmondta, hogy parázik folyton, hogy valmi baj lesz a lányával és a babával.  A terhesség problémamentes volt, és persze a szüléssel sem volt gond, mindenki jól van. De meglepődtem, hogy nem csak az ilyen "pudingok", mint én, paráznak.
Én már most is nagyon fáradékony vagyok, nem bírom megszokni, hogy már egy kis főzéskor kimegy a lábaimból az erő, és muszáj napközben is lepihennem. Nekem is az jár a fejemben, hogy hogy fogok így szülni??
csepp24: nem tudom, szoptathatok-e, tényleg nem sok a gyógyszer, de azért jó lenne biztosan tudni, csak senki nem tud semmit mondani, csak hogy "valószínűleg" meg ilyenek. Nem is tudom, kit kérdezzek, talán gyermekorvost kéne. És sajna már vérnyomásgyógyszert is szedek, amire a kórházban azt mondták, hogy lehet szoptatni vele, de a gyógyszerre az van ráírva, hogy nem ajánlott. ???
Ha van esetleg ötletetek, hol lehetne megkérdezni a szoptatást, örülnék, köszi.
nono77
Budapest

Sophi a szülési görcsök hasonlóak a vesegörcsökhöz. Nekem mind a kettőben volt részem. Mikor a vesém begörcsölt, akkor olyan volt, mintha szülnék, csak épp a vesénél nem volt szünetem. A szülésnél vannak pihenők is, ha nem is sok, de van. De ha nagyon félsz tőle, beszéld meg az orvossal milyen segítségeket kaphatsz. Az epiduralis érzéstelenítőt kérheted, nekem nem volt, de dícsérik. Adnak gázt is, legalábbis én kaptam, ez kélygáz, isteni  jó dolog. Imádtam. Párod benn lesz esetleg? Nagyon sok erőt tud adni.

Nono megkérdezem az ismerősömet, hogy lehet-e szoptatni az elejétől. De, ha véletlenül nem lehet, más babák is felnőttek tápon. 

Fáradékonyság ilyenkor természetes. Erőtök lesz a szüléshez, ne aggódjatok. Sógornőm szinte végig feküdte a terhességet, mert egy lusta, és másfél óra alatt mégis megszülte a kisfiát, pedig neki is első babája.
csepp24

ssophie, hogy vagy? Mi van veletek? Hogy bírod?
nono77
Budapest

@csepp24:

köszi, remélem lesz belőle szoptatás, jó lenne. Persze, a táp sem a világvége...
nono77
Budapest

Sziasztok!

Ne aggódjatok a szülés miatt, nem olyan vészes és lesz erőtök hozzá! Nekem anno  a 38. héten elfolyt a magzatvizem itthon, hívtunk egy taxit és tök erősen, jókedvűen mentem be a kórházba, igaz ez reggel fél hatkor volt és kb. tíz óráig nem voltak fájásaim sem. Na utána lettek  De maga a szülés már nem fáj. A fiam délután 2-kor született meg és az az érzés semmihez nem fogható a világon! Úgyhogy nyugodjatok meg kismamik, minden rendben lesz! Azért azt hozzá teszem, hogy én akkor már 3 éve nem szedtem semmilyen gyógyszert, mert jól voltam és egy pillanatra nekem is beugrott, hogy mi van ha pánikrohamom lesz szülés közben...de nem lett és szerintem nektek sem lesz, mert teljesen máshol fog járni az agyatok és különben sincs idő pánikolni.
A szoptatás engem is érdekelne, mert én két évig szoptattam a fiamat és az nagyon jó volt, akkor is csak azért kellett abbahagyni, mert előjött a pánik és elkezdtem szedni a Zoloftot és a Rivotrilt. Akkor azt mondta a dokim, hogy ne szoptassak így és én be is tartottam, hiszen már két éves volt a fiam és végülis már úgyis abbahagytuk volna. De ha most születni fog babám, őt is szeretném szoptatni legalább fél éves koráig, persze ha lehet akkor tovább is. Szerintem gyerekorvos tudja megmondani és a pszichiáter. Csak akkor van megint baj, ha az egyik mást mond, mint a másik. Esetleg genetikus? Ha valaki tud valamit akkor írja már meg.

Drukkoljatok, mert vasárnaptól szerdáig van termékeny időszakom és kivettem szabit, meg a férjemet is hazarendeltem Balatonról Remélem sikerül!!! Amúgy én nem vagyok ez a megtervezett, ovulációt figyelő csaj, de mivel a férjem már egy hónapja 300 km-re dolgozik és azóta csak kétszer volt itthon, most muszály úgy időzítenem, hogy most legyen itthon. Amúgy ha nem lenne "kiküldetésben" én sem figyelném a napokat, hiszen úgyis összebújnánk naponta, de most ez van.
Múltkor írtam, hogy lehet a femibiontól van hányingerem, de kiderült, hogy nem, mert vagy 3 napig be sem vettem és akkor is volt, a pszichiáter szerint lehet az idegességtől, vagy a gyógyszerváltástól is hányinger, szóval újra szedem a femibiont.

puszi
bells

csepp24!

Elkezdtem gondolkodni a Bach virágcseppeken. Te melyiket szeded? Honnan tudjam, hogy nekem melyik kellene? Hogyan tudok hozzájutni, stb..

Köszi a válaszod!
bells

Bells én a neten kerestem rá. Ott vannak olyan oldalak ahol lehet tesztet kitölteni és az alapján össze is keverik a cseppeket. Nálam tökéletesen bevált. A Naturterápia.hu vált be a legjobban. Ott töltöttem ki a tesztet, utána pedig meg is rendeltem a keveréket. Az ottani szakember nagyon rendes, voltak félelmeim a cseppekkel kapcsolatban, felhívtam, teljesen normálisan, segítőkészen állt hozzám, pedig nem is ismer, és 150 km-re van tőlem. Megnyugtatott, hogy lehet mellette antidepit és nyugtatót is szedni, ha úgy érzem, hogy szükségem van rá. Mielőtt kevertettem volna a következő adagot, beszélt velem telefonon, kíváncsi volt, hogy vagyok, segít-e, minden rendben van-e. És ha nem vette fel a telefont akkor visszahívott. Szerencsére a környékemen is találtam szakembert és így itthon kevetettem be az utolsó adagomat. És tényleg igaz, hogy három hónap után simán el tudtam hagyni, nem éreztem azt, hogy szükségem lenne rá. Mikor elkezdtem szedni még az elején volt 1-2x, hogy kellett bevennem Xanax sr-t, de 0,5 mg-osnak is csak a fele elég volt. Tény, hogy 3-4 nap után éreztem a javulást, viszont utána volt egy pici visszaesés, nem sokáig 2-3 nap. Nem olyan intenzív visszaesés volt, sokkal gyengébb, mint szokott. Volt, hogy felerősítette a rossz gondolatokat, de ezeket is simán el tudtam viselni, aztán egyik napról a másikra teljesen megszűntek a bajok. Ez kb. 3 hónap alatt zajlott le. Szóval ezért dícsérem ezeket a cseppeket. Az tetszik benne, hogy teljesen természetes, terhesen is lehet szedni, ha az embernek szüksége van rá. 

Nono írtam az ismerősömnek a szopival kapcsolatban, ha válaszol, akkor szólok én is. 
Különben érdekes, hogy bells-t leállították a szopiról a Zoloft miatt, pedig van aki szüléstől kezdve szedte és orvosi engedéllyel mellette szoptathatott. 

Sophi gratulálhatunk?
csepp24

Hali!
KÖszi csepp!
Anyukák! Nektek volt olyan a terhesség utolsó heteiben, hogy jobb oldalon a bordátoknál nyomott? Már három éjszaka felkeltem erre, igaz, akkor már inkább fájt. JObb oldalon aludtam, aztán megfordultam, és elmúlt. Napközben csak inkább érzem ott, nem fáj.
Persze most agyalok, hogy lehet-e hellp szindróma. :(
Hétfő délután lesz meg a laboreredményem, addig para vagyok.
nono77
Budapest

bells hajrá! :)
nono77
Budapest

Sziasztok!

Elsö teljes probálkozásos honapunk van, vagyis volt, mert már elmult a peteérésem. Nagyon izgi! Csak az a baj,h a munkahelyen sok a stressz, év végi hajtás, ez nem a legjobb most. 

Bells! Hajrá!:)

Nagyon fleizgattatok a Bach virágcseppekkel kapcsolatban, szerintem kitöltöm a tesztet.

Sophi mi ujság?

Nono77 kitartás! Nemsokára a kezedben foghatod a babocád!

pusz csajok
sszandra
Szolnok

Nono nagyobbik lányom az utolsó időben olyanokat rúgott a májaba, hogy majd becsináltam. Rendesen fájt. Ne aggódj nem vagy help szindrómás. Akkor már nem itt irogatnál, rég benn lennél a kórházban, rosszullennél. 

Sandra mennek a drukkok! Streszt meg sajnos nem lehet kikerülni. Lényeg, hogy pozitívan állj a dologhoz, és ezen ne stresszelj, csak élvezd.
csepp24

Sziasztok Lányok!

Csepp24  Én is a naturterápiás csajt hívtam fel, kitöltöttem előtte a tesztet, de én inkább először szeretnék vele személyesen találkozni(nekem úgy valahogy megnyugtatóbb), ezért be is jelenkeztem hozzá dec 3.-ára. De most kiderült, hogy akkor nem tudok elmenni, mert a férjem lefoglalt egy meglepi utat a házassági évfordulónkra és 3-4-5-én ott leszünk  De nem gond majd áttetetem az időpontot a következő hétre, akkor úgyis megyek a pszichológushoz, legalább így nem kell utaznom kétszer. Amúgy, most ajánlottak valakit aki itt nálunk is foglalkozik vele, majd azért őt is felhívom. Itt egy bio boltban rendeltem addig is az elsősegélycseppekből, az kedden már itt lesz. Mondta a naturterápiás csaj, hogy az legyen mindig a táskámban vész esetére. Amúgy az elsősegélycseppeket, hogy kell szedni? Azért kérdezem, mert a neten találtam róla egy csomó jó infót, de most akkor napi hány csepp kell és hányszor??? Gondoltam amíg nem keveri ki nekem a számomra optimálisat addig az elsősegélyest szedem. Azt lehet????
Most ajánlották, hogy kinenziológiai kezelést is érdemes lenne. Biztosan az is jó, még átgondolom. 
Most eddig van az életemben: a pszichiáterem, pszichológusom, az autogéntréning, légzésgyakorlat, jógázom, szedem a bógyókat, lesz a bach virágterápia, levendula párna, hú már majdnem minden a betegségem körül forog... Nekem ez olyan fura, mert anno tök jól eltalálták a gyógyszereim, rutinosan szedtem is őket, 3 havonta a pszichiáter és betegség letudva. Ja és jól voltam. Most meg mennnyi mindent csinálok és mégsem érzem magam 100%-osnak, állandóan ezen kattogok.

2 óra múlva megérkezik a férjem és szerintem szerdáig ki sem kelünk az ágyból!

Nono, ne aggódj! Nekem a fiam anno majd lerúgta a májamat, meg a gyomromat, ez tök normális, már szűk nekik odabenn ilyenkor. Minden oké lesz!

sszandra és akik még nem estek teherbe!
A jóga oktatóm, adott egy tippet. A lényeg az, hogy csukott szemmel, amikor nem zavar senki és semmi, próbáljatok vizualizálni. Gondoljatok először, vagyis képzeljétek el, hogy látjátok a 3-mas számot, ezt háromszor kell látni egymás után, utánna a 2-es számot képzeljétek el, ezt is háromszor, majd az 1-es számot, ezt is háromszor. Utánna képzeljétek el, hogy fogjátok a kisbabátokat a kezetekben, vagy azt, hogy a hímivarsejt épp behatol a petesejtbe, összeolvadnak és elkezdenek osztódni. 
Lehet hülyén hangzik, de állítólag segít. Veszteni való nincs!!! Azt mondta a csaj, hogy ő már mást képzelt el így, amit nagyon akart és bejött. Valami agykontrollos dolog ez. Na én két napja képzelgek!

bells

Bells napi 4x 4 cseppet kell szedni, de az elsősegély cseppekből akár fél óránként is vehetsz be, ha úgy érzed.

Azt hiszem, hogy akkor én is el kezdem képzelgetni.
csepp24

Sziasztok!
Én is már felhoztam azt a kérdést a pszichológusnak, hogy hogyan tovább gyógyszerrel majd szoptatáskor (ugyan nem vagyok még terhes :) na de folyton ezen kattogok és jönnek a folyamatos kérdések/kétségek :) )
Szóval nekem azt mondta, hogy azzal amit én szedek (citalopram) lehet szerinte szoptatni (illetve a páciensi körében más is szoptatott vele). Kérdeztem azt is, hogy a baba hogy fogja ezt viselni, illetve hogy nem lesznek-e elvonási tünetei, a lényeg, amit ő mondott, hogy mivel a baba egyre kevesebbet szopizik majd így kvázi természetesen megy majd a leszokása is, hiszen egyre kevesebb tejcsi (és így antidepi) jut majd a szervezetébe. Viszont ha terhesen szedi az anyuka a bogyót utána viszont nem szoptat akkor lehet egy kis elvonási tünet a babánál is (gondolom így is úgy is lenne).
Hát egyik sem hangzik olyan jól, de azt sem szabad elfelejteni, hogy még mindig ez a kisebb rossz!!!
Remélem hasznos az infó, de azért majd kérdezzetek Ti is körbe és kíváncsi vagyok, hogy Nektek mit mondanak. Csütörtökön megyek a dokimhoz, akkor majd újra kicsit puhatolózok a témában, illetve ha van addig vmi konkrét kérdésetek írjatok és megkérdezem tőle.

Egyébként hét közepe óta egész jól vagyok :) már-már kiegyensúlyozott és nem álltam vissza a "rendes" adagomra. Úgyhogy most hepi vagyok!!

Csepp24: a relaxáción már én is gondolkodtam, mert egyébként pszichomókus csak a hagyományos elbeszélgetést tartja, relaxációt viszont nem tanít. Autogén tréningre gondoltam, esetleg van vmi jó tréner bp-n, akit tudsz/tudtok javasolni. Illetve bármilyen relaxációs módszer érdekel, szóval ha tudtok vmi jót, akkor vevő lennék rá.

Bells & Sandra: szorítok Nektek, hogy sikerüljön mihamarabb a projekt. a "képzelgéseket" én is kipróbálom, lehet már most neki is látok, hogy márciusra már teljesen bevonzzam a béjbit :)

Sophie: Remélem már túl vagy a "nagy" napon!

Nono: kitartás, már vághatod bőven a centiket :)

Szép estét Mindenkinek!

balnika

KÖszi Lányok!

Ma ugyan nem sikerült megtudnom a laboreredményeimet, mert az orvos se délelőtt se délután nem vette fel a telefont, pedig ő kérte, hogy hívjam hétfőn. Kicsit mérges is voltam. De ti azért megnyugtattatok.
MOst én is úgy vagyok, hogy biztosan szoptathatok majd, de azért jó lenne valami "hivatalos" álláspont is. A terhesség alatti gyógyszerszedéssel kapcsolatban is állandóan megy a variálás, ahány szakember, annyifélét mond és gondol erről. Én legalábbis így éreztem, és össze is zavarodtam tőle rendesen.

Hogy vagytok, hogy bejött a hideg és a hó??
nono77
Budapest

Sziasztok!

nono77 Köszi én jól vagyok, biztos az is jót tesz, hogy itthon van a férjem  .Nekem a délelőttök a rosszabbak, délutánra már semmi bajom. Ráadásul ma felhívtam az itteni csajt aki bach virágterápiával foglalkozik és szerdán már megyek is hozzá. Legalább nem kell utazgatnom és ráadásul fél áron csinálja, mint a pesti. 3500 forintot kér és ebben benne vannak a cseppek is. Kinezológiával is foglalkozik majd azt is megbeszélem vele.
A szoptatást majd én is megkérdezem, de biztosan azt fogja mondani a pszichiáter, hogy azzal, majd akkor foglalkozzunk ha eljön az ideje, mert addig még annyi minden változhat, még az is lehet, hogy letudom tenni a gyógyszereket, bár azért ebben nem reménykedem, de hát ki tudja. Ma vásárolgattunk és még bababoltba is voltunk nézelődni, mert én már kb. kinéztem, hogy milyen babakocsit szeretnék. Olyan jó volt, már most megvennék legszivesebben mindent a babának A férjem már venni is akart egy rugdalózót ami nagyon tetszett nekünk. Tiszta dilisek vagyunk. De olyan jó érzés tervezgetni!

bells

Bells mennek a drukkok. Nálam is a héten van peteérés, de most nagyon fáj a derekam és a petefészkeimet is érzem rendesen. Ezt a számos koncentrációt próbaképp elkezdtem. Hát remélem, hogy beválik, és a pajzsmirigyem is így gondolja. 

Nono minden rendben a labor eredményeidben, ha baj lett volna már szóltak volna. Szopi szerintem mehet nálad (bár ez csak az én véleményem), mert nem nagy dózist szedsz a gyógyszerből. A kolléganőm, akiről már írtam, neki a doki azt mondta, hogy Frontint lehet szedni szopi alatt. Most próbálj meg még lehet pihenni. Sokat. A baba születése után már nem fog menni. 

Én jelenleg itthon vagyok kisebbik lányommal. Gége gyulladása van, szegénykémnek alig van hangja. 

Balnika nem vagyok Pesti, nagyon messze lakok, így sajnos nem tudok ajánlani. Talán a többiek. 

Többi kismami mi újság?
csepp24

Sziasztok!

Hogy vagytok lányok???
Ne haragudjatok hogy nem írtam,mostanában nálunk kicsit felgyorsultak az események,és nem volt időm.
Csak gyorsan bele olvastam az írásokba,én hétfőn megyek vissza a pszihiáteremhez,
akkor majd megkérdezem tőle Balnika hogy mit mond pontosan a szoptatásról és a bogyókról.
Én most vagyk a 22.hétben,és idáig kihúztam gyógyszerek nélkül,de sokszor amikor rám jön a szorongás,a legrosszabb hogy légszomjam lesz,görcsbe lesz a torkom,meg gombóc a torokban,és pánikolok hogy kapjak levegőt,ha ez nem lenne,egész jól elviselnék mindent!
Szóval van Citapramom nekem is végszükség esetén,de egyszerűen nem tudtam rá venni magamat hogy be vegyem,mert azon kattogok hogy akkor hogy tudom majd szoptatni a kisbabámatde lehet az lesz a vége.
Ebből azt akartam kihozni hogy a pszihiáterem azt mondta egy múltkori alkalommal,hogy lehet ezt szedni ha szükséges,de szoptatni majd szülés után,nem ajánlja!
De majd megkérdezem amit írtál az elvonási tünetekről..és megírom.
Úgy látszik tényleg ahány orvos annyi vélemény,és akkor ne stresszeljen rá az ember,hmm

Bells:ha kell tudok én is jó kineziológust,csak bent van a belvárosban a rendelője.

Remélem felétek is szépen süt ma a nap,mer nálunk igen,majd elküldöm felétek!
Szép napot!
Puszi

fiore001

Sziasztok!

Köszi fiore001! De azt hiszem megtaláltam az én emberem. Ma voltam a csajnál és beszélgettünk egy kicsit, majd letesztelt(izomteszt) és a testem "megadta" a nekem kellő esszenciákat. Félelmetes, hogy miket adott meg a testem, pont azok a bajaim amikre azok az esszenciák a jók amiket kitesztelt. Amikor felolvasta az egyiket, elkezdett folyni a könnyem, mert a leírás pont úgy volt, mintha én írtam volna le a fő bajom. Végül 4 Bach esszencából és 3 Éden esszenciából megcsinálta a nekem való keveréket, ebből kell napi 3x3 cseppet innom vízben elkeverve, meg vannak az elsősegélycseppek, abból meg pánik esetén 3 csepp a nyelv alá. És mondta, hogy vegyek homeopátiás rézszálas tasakot amiben tartani kell a táskámban a cseppeket, mert nem jó ha mobiltelefon van a közelében. Csak azt itt nem kaptam sehol, bár az egyik gyógyszertárban megpróbálnak rendelni, de állítólag hiánycikk a nagykernél. Majd holnap Pesten hátha kapok valahol. Megkérdeztem a kinenziológiát is, ő komlett kezelést szokott csinálni 1-1,5 óra abban van asztrológia, kinenziológia, bach terápia, hellinger családállítás. A testem szerint nekem a családállítás kellene nagyon és miután utánna olvastam, szerintem is. Átvettem valamelyik ősöm sorsát, szerintem apukám is ezt cipelte, ezért volt beteg és a tesóm is ezért az, valamint a fiam magatartás zavara is erre vezethető vissza. Úgy gondolom az apai nagymamám élete lesz az...de ezt a törénetet most hosszú lenne ide leírni. Majd dec. 10-én megyek és minden kiderül, de már most nagyon látom, hogy jó úton haladok.

bells

Sziasztok!

Na megkaptam a magamét a pszichológustól. Mikor említettem neki a bach-terápiát, meg a kinenziólógiát és a családállítást, elkezdett kicsit furcsán nézni. Aztán közölte, hogy nem javasolja, hogy ennyi mindent csináljak a javulásom érdekében( mármint ők, a pszichiáter, pszichológus a gyógyszerek és a pszichoterépia, autogén tréning és a jóga is oké), de a másik oldal a kinenz, bach, családállítás, szerinte már túl sok, mert nem fogom tudni, hogy mitől vagyok jobban, az Ő kezelésüktől vagy a természetes kezeléstől. Nem mindegy mitől vagyok jobban??? A lényeg az, hogy jobban legyek. Miért baj, ha kombinálom a két kezelést. Lehet, hogy nekem az a jó. De nem hagyom magam lebeszélni, legfeljebb nem fogom mondani, hogy járok azokra a kezelésekre is. 26 éve kezdődött a betegségem: 12-17 éves koromig nem kezeltek, 17-22 éves koromig szedtem a prozacot és xanaxot, 22-27 éves koromig nem szedtem semmit, mert jól voltam, majd 27 évesen újra kijöttek a pánikok és azóta szedem a bogyókat. Tehát valószínűleg el tudom dönteni, hogy mitől leszek jól, hiszen már van egy csomó tapasztalatom a betegséggel kapcsolatban. Nektek mi a véleményetek? Tényleg túlzás mindkét irányzatot egyszerre csinálni??? A kinenziológus csaj pl. egy szóval sem mondta, hogy ne szedjek gyógyszereket, majd ő meggyógyít. Szerinte igenis szednem kell ha úgy vagyok jól, ő megpróbál segíteni, de nem mondhatja azt, hogy dobjam el a gyógyszereket. Szerinte a kettő nyugodtan mehet együtt.
Ja és a pszichiáterem is érdekes volt, mert a váróban két mondattal elintézte, hogy ha nem alszom jól akkor meg kell emelnem valamelyik gyógyszert, de melyiket? Kérdeztem a seduxenből vegyek be este a fél szem helyett egészet? Erre ő, oké, az biztos segít. Ja és megemlítettem neki, hogy általában estére vagyok jól, erre az nem jó és bement a szobájába. Hát mondanom sem kell klassz. Persze nem azt vártam, hogy dobjon el mindent és azonnal fogadjon, hiszen csomó beteg várt rá, de azért annyit tehetett volna, hogy megbeszél velem egy időpontot valamikorra, hogy beszéljük meg a dolgot. De mégcsak fel sem ajánlotta, kisérletezzek magamon a gyógyszerekkel itthon, hogy milyen kombinációban vagyok jól. Klassz. A régi orvosom nem ilyen volt, ő nem adott tanácsokat a váróban, hanem időpontot adott, amikor megtud hallgatni, meg tudja figyelni az állapotom. Főleg ilyenkor, mikor valakinek változtatnak a gyógyszerszedésén szerintem ez nagyon fontos lenne. Szerintetek?
bells

Bells én váltanék a helyedben orvost. Inkább hallgass a kineziológusra, figyeld meg, hogy rövidebb idő alatt többet érsz el vele, mint egy ilyen szakemberrel. Persze, hogy ellenzi, mert akkor le tudod tenni majd a gyógyszert, és nem lesz szükséged rá sem, így elveszít egy kuncsaftját. 
Nekem is azt mondták, hogy a cseppek mellett lehet gyógyszert is szedni, ha úgy érzem, hogy szükségem van rá. De meglátod, hogy nem lesz szükséged a gyógyszerre. Nem érzed azt, hogy ha nem veszed be vége mindennek. 
Én is inkább reggel, délelőtt voltam rosszabbul. Mire hazaértem a munkából már nem igazán volt bajom. Reggel viszont ahogy felkeltem rá 10 percre már végem volt. 
Te ne kísérletezz magadon a gyógyszerekkel. Azért szakember, hogy segítsen.
csepp24

@csepp24:

Hát nem is kisérletezek magamon. De már orvost sem tudok vátoztatni, mert lehet, hogy itt a baba a pocimban, na jó még csak a megtermékenyített petesejt. Most hogyan keressek megint új orvost? Azzal elölről kellene kezdenem az egészet és ráadásul mi van ha olyat fogok ki megint aki ellenzi a terhesség alatti gyógyszerszedést??? Az lenne a jó, ha a régi orvosom aki 20 éve ismer, az kezelne tovább, de hát ő nem ír fel nekem gyógyszert ha terhes vagyok. Ez a mostani dokinő nem rossz fej, csak én valahogy úgy tartanám a helyesnek a kezelésem, mivel gyógyszerváltás és az egyik gyógyszerről való teljes leszokás történt nálam, hogy minimum kéthetente kellene találkoznunk és megbeszélni a dolgokat, hogy hogyan érzem magam, miket tapasztalok, stb...Mondjuk a pszichológushoz, minden héten megyek, illetve az én kérésemre, a pénz miatt, most már kéthetente. Vele megbeszéljük az állapotom és, hogy mit érzek, de ő is mindig kérdezi, hogy mit mond a doktornő. Hát mit mond...azt ha nem vagyok jól akkor emeljem meg a seduxent. De lehet, hogy nem az a megoldás, lehet, hogy a rivotril helyett, mégsem olyan jó a seduxen, vagy a Lamolep amit abbahagytam, az okoz gondot, hogy nincs bennem. Végülis nem vagyok rosszul, de olyan jól sem, mint voltam, akkor amikor még mindent szedtem. Most akkor az elmaradt gyógyszerek miatt vannak elvonási tüneteim és azért nem vagyok olyan, mint évekig? Lehet, hogy mégis csak kellene egy hangulatstabilizáló gyógyszer(ez volt a Lamolep)? De a Lamolepet nem lehet terhesség alatt szedni, de más hangulatstabilizálót pl. Olanzapint azt lehet. Már nem tudom. Az is lehet, hogy még 1-2 hét és teljes jól leszek, addig beáll a gyógyszerváltás.
Egyébként a bach cseppek is okozhatnak átmeneti rosszabodást úgy tudom. Lehet, hogy az van most.
A lényeg az, hogy úgy szeretném érezni magam, mint az elmúlt 10 évben, jól!
Arról pedig azt mondta a dokinő, ha reggel vagyok rosszabbul és este jól az depresszió. Én inkább úgy érzem magam, hogy ingadozok és nem tudom mitől. Se mély depi, se igazi pánik, se erős szorongás nincs, de felhangolt, euforikusan boldog sem vagyok. Inkább jókedvű, aztán meg kicsit szorongó, aztán az elmúlik és megint jó. És ez így megy már pár napja. Csak nem tudom, hogy ez a bipoláris enyhe zavaromtól van, vagy a gyógyszerváltoztatástól, vagy most akkor a bach cseppektől? A végül még a pszichológusnak lesz igaza, hogyha túl sok, minden van egyszerre akkor nem fogom tudni, hogy minek a hatása, miatt vannak a jó vagy a rosszlétek. Hú ez most nagyon sakk-matt. De erős leszek és kibírom és majd csak letisztul a dolog.
bells

Sziasztok Lányok!

Hasonló problámával küzdök mint Mindenki, aki ezt a topicot látogatja :)

Segítségeteket szeretném kérni...Többszöri próbálkozás után 3 hónapja sikerült abbahagynom az antidepresszáns és szorongásoldó szedését, mert babát szeretnék. Hát mit mondjak...nagyon  nem könnyű...A gyógyszereket 10 évig szedtem, így félek, hogy a betegség bármikor újra kiújulhat. Szerencsére van egy fantasztikus pszichiáterem, aki mindenben támogat.
Olyan nőgyógyászra lenne szükségem Budapesten, aki komolyan veszi ezt a problémát, és nem gyógyszerellenes amennyiben a pszichiáter úgy ítéli meg, hogy a terhesség alatt gyógyszerszedés szükséges.

Tudnátok segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!

lina01

@bells: A cseppek okozhatnak kicsi visszaesést, de ez csak átmeneti, 3-4 napig tart, utána érzed megint a javulást. Ha nálad is így lesz (van), akkor tudhatod, hogy tényleg a cseppek okozták. Írtad, hogy amikor a kineziológushoz mentél, akkor érezted, hogy jó úton jársz. Szerintem hallgass a megérzéseidre. A dokinénid valószínűleg nem kedvelheti ezt a gyógymódot és ezért is ellenzi.  Nálam volt olyan, hogy a cseppek felszínre hozták azokat a félelmeket amiktől igazán féltem (és nem is gondoltam volna), és feloldotta. Az, hogy mi hozza a javulást, tudni fogod, mert eddig a cseppeket nem szedted és mégsem voltál teljsen jól. Ha most mégis kezdesz javulni, akkor nem a gyógyszer hatása lesz. A kineziológus pedig a beszélgegések során sokat fog segíteni a gyógyulásban. Tudja, hogyan és mint kérdezzen. Hogyan vezessen rá a megoldásra. 

Lina üdv itt. Messze lakok Pesttől így én sajnos ebben nem tudok segíteni.

Nono mi újság? Jobban vagy, hogy emelted a gyógyszert?

Szandra valami újság? Csuriban a kezem érted.
csepp24

Sziasztok!

Csepp24! Kedden kell nem megjönnie, de az a baj, h ma féj a hasam. Ez nem valami jo! Rggel negyeddel ujra kevesebbet vettem be. Ugye a doki felemelte a gyogyszert, attol jol vagyok, most negyed szemecskét lehagyok. Valamennyit visza akarok csökkenteni.  Lényod jobban van már?

Lina üdv. itt. Sajnos én sem tudok neked segiteni,nem Pesti vok.

Ssophie?

pussz
sszandra
Szolnok

Sziasztok!
Csepp 24: még mindig a negyed+nyolcad paroxatnál tartok, remélem nem is kell már több. Ha nincs semmi "stressz" (jó lesz-e az ultrahang, miért nyom itt, miért fáj ott stb..) akkor jól elvagyok. Már csak 4 hét...
bells, nehéz helyzetben vagy. Én 13 éve küzdök a betegséggel, és jó pár pszichiáternél jártam már, tb-s és magán is volt közötte. Anélkül, hogy rosszat akarnék mondani rájuk, azt vettem észre, hogy sokszor fogalmuk sincs, mi miért vagy mitől van, mikor fog megszűnni, minek milyen hatása lesz pontosan. Lehet, hogy a saját tapasztalatunk néha több infot ad, mint az orvosé. De ez egy nagyon szubjektív dolog.
Egyszer gyógyszerváltásnál azt mondta az akkori pszichiáterem (akinek egyébként nagyon sokat köszönhetek), hogy egy hét szünetet nem fogok megérezni. Négy nap után annyira rázott a hideg, hogy normálisan menni nem bírtam, egy hét után már minden bajom volt, mire az új gyógyszert elkezdhettem. Azóta tudom, hogy érzékenyebb vagyok a váltásra és az elhagyásra/emelésre. Ezt nekem orvos sose mondta, be biztos vagyok benne, hogy így van. Egy másik pszichiáter megkérdezte, miután az általa javasolt gyógyszertől nem lettem jobban, hogy akkor mit szeretnék szedni, mi volt eddig a legjobb...
Azt hiszem, tényleg az a fő, hogy az ember jobban legyen, és ha van más, mint a gyógyszer, akkor úgy. De sok orvos nem pártolja az alternatív technikákat, nem gonoszságból, hanem meggyőződésből. De az nem jelenti azt, hogy azok nem segítenek. 
Azt mondom neked egyébként, hogy legyél türelmes, szerintem hosszú idő, mire az ember jól lesz, amíg tényleg olyan lesz, mint rég, pláne hosszú gyógyszerszedés után. És ebben tényleg nem segít a tél, a napfénymentesség, az ünnepek előtti káosz, meg egyébként is sokkal könnyebben kibillen az ember az egyensúlyából, mint egyébként.
Szép napokat mindenkinek!
nono77
Budapest

Bells jobban vagy?

Szandra mi újság?

Nono ilyenkor már természetes, hogy mindenhol fáj. Már semmi se jó. Ha mentem úgy éreztem magam, mintha egy totyogó pingvin lennék. Ultrahang megvolt?
csepp24

Sziasztok!

Igazából, nem tudom, hogy jobban vagyok-e....de rosszabbul biztos nem vagyok és ez legalább jó. Nem jól alszom, már egy ideje és ez idegesít. Nem az elalvással van gond, hanem azzal, hogy éjjel 2-3-szor felébredek, igaz vissza is alszom, de fél 6 kor ha kell, ha nem kipattan a szemem és már nem tudok tovább aludni, pedig érzem, hogy még fáradt vagyok és a felső szemhéjam is megpuffad egy kicsit, úgy néz ki a szemem mint aki nem aludt egész éjjel. Pedig én mindig jó alvó voltam, ezért ez most nem nagyon tetszik nekem. Amúgy nincs rossz hangulatom, de kitörően jó sem. Valahogy nem vagyok feldobva semmitől, pedig most is egy  wellness szállodában vagyunk, mert ma van a házassági évfordulónk és ilyenkor elszoktunk menni 3 napra valahová. Jó itt, de valahogy nincs meg bennem a kellő lelkesedés. Egyébként a cseppek szerintem használnak, mert nap közben nem veszek be seduxent csak reggel felet és este egészet és nem szorongok napközben. Illetve valamelyik nap egy kicsit éreztem, hogy nyugtalan vagyok, a munkahelyen történtek elég rossz dolgok, nem velem, hanem az összes dolgozót érinti. A lényeg az, hogy nem a seduxenért nyúltam, hanem az elsősegély cseppekből vettem be és elmúlt a nyugtalanság. Már várom, hogy jövőhéten mi lesz a kinenziológusnál, a családállításra nagyon kíváncsi vagyok.

lina, sajnos én sem budapesti vagyok így nem tudok segíteni. Engem is úgy vállal el a nőgyógyászom, hogy papírt kell vinnem a pszichiáteremtől a kezelésemről és arról, hogy nem ellenzi a terhességet a pszichiáter.

sszandra! Mi újság????
bells

sziasztok!

Még semmi, nem jött meg tegnao,de fáj a hasam , ugy érzem,h mindjárt megjön. Még várok. A hasam is fájdogál. 

Bells:
Wellnesezni vagytok, az igen!!!!!! De jo nektek! Nekünk annyira hajtás van a munkahelyen. De már nemsokára Karácsony és pihi meg ünnepek meg nyugi! 

Csepp: mi ujság veled:
sszandra
Szolnok

Szandra mennek a drukkok. Ez akár még jót is jelenthet.

Nekem jövő héten kell visszamennem az endokrinológushoz. Most telik el az egy hónap mióta szedem a gyógyszert a pajzsmirigyemre. Kíváncsi leszek az eredményre. Ettől függetlenül ezerrel próbálkozunk. Nálam jövő hétvégén kellene jelentkeznie. 

Bells minden rendben lesz, meglásd segíteni fognak a cseppek. Eljön hamarosan az idő mikor már úgy érzed, hogy nincs szükséged gyógyira.

Nono? Sophi?
csepp24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: