A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie, köszi!
Hogy bírta Bercó az oltást? Remélem, szuperül!

Kaqk, köszi! 
Olvastalak odaát :-) írtam is!

Vindo, köszi, fogalmam sincs, mi lesz a hallásával, hétfőn még kontrollra kell visszamenni. Ez a gyógyszer (tabletta) olyan büdös, nem csodálom, h alig lehet bevetetni vele (és akkora, hogy darabokra kell törni).
Jól van amúgy, bár fáradékony, csak kevés sétát bírt. 
A kicsi rágja az egyik mellem (vmiért az egyik érzékenyebb) a fogzás miatt, irtó kellemetlen  valahogy úgy szívja, hogy néha pár perc után lerakom róla, mert nem bírom tovább. Amúgy sem eszik normálisan, csak éjszaka, napközben csak egy-két percet. 

Jaj, a "legszebbet" a kórházról csak ma tudtam meg, mint kiderült, szerdán is csak azért indultak be a dolgok Ádi kezelését illetően, mert anyu pénzt adott az egyik nővérnek. Egyebeket is hallottam, másoknál sem volt jobb a helyzet, de azt  már le sem írom, nehogy még jobban felmenjen a vérnyomásunk. Legközelebb kihozzuk saját felelősségre vagy másik kórházba kérjük, esetleg magánba, ezt  még egyszer nem csinálják  meg a gyerekkel, meg velünk sem.

Kép
Kép
irina

Vindo, nagyon ügyes bűvész Rugó -- nem is tudtam, h rákattant a varázslásra!

Kép
Kép
irina

Hahó.
Délelőtt dolgoznom kellett, de már itthon vagyok.
A többiek kimentek a kertbe, én meg egy kicsit benn maradok még.
Emlékszem, mikor Rugónak a hallása egy gyulladás miatt romlott, ott egy hetet adtak a javulásra. De én nem is vettem észre, hogy rossz a hallása, csak a gép mutatta ki.
Ádinak mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Igen, G. vett egy bűvészkészletet (amúgy G. is szórakozik vele néha), Rugó meg elleste a műveleteket

Kép
vindolanda

Tényleg, Ádi hogy élte meg a kórházat?

Kép
vindolanda

G. meg R. ezt alkotta, amíg oda voltam. Paprikából. Mint Thomas és Gru szerelemgyerekei

gru paprika

A kupit ne nézzétek...

Kép
vindolanda

Senki sehol?

Kép
vindolanda

Hahó,
nálunk tegnap fokozódtak az izgalmak, mert elmentünk mekibe, ahol Ádi gyerekmenüt kért, elmenetel után 5 perccel nagy hasfájásra panaszkodott, az apja kézben hozta haza a kb. 20 perces séta során. Itthon is kiabálós-visítós hasfájás, azonnal a bélvisszatüremkedés jutott eszünkbe, aztán lett kaki, de ez a visítás... kihívtuk az ügyeletet (főleg azért, hogy zárják ki az ijesztő dolgokat: vakbélgyull, invagináció stb.). Kizárták. Szerintük nem a durva adag antibiótól van, szerintünk igen, a meki kajától lehet ugyan hasfájás, de nem 5 perccel utána... azóta nyugi van, bár S-val az idegeink már szanaszét lógnak (Ádit ismerve ez nem csoda, egy csomó rejtélyes baja volt születése óta, amikről azóta sem derült ki, mi volt, így a 7 hónapos kórházazás, az 1 éves kori gasztrózás, amikor  nem hízott fél évig, a pulmonológus sem tudtam, miért beteg a gyerek 1,5 éven át havonta többször légúti nyavalyával -- és így tovább). Most nyugi van, bár a kicsi hajnalonta kel, ma 1 órán át próbáltam visszaaltatni. 

Vindo, jók ezek a paprikák nagyon, mintha Elmo csinálta volna őket.

Kép
Kép
irina

Ja, a mekiben kis nuggetseket evett, és  nem tocsogott a zsírban jobban, mint amiket itthon sütök ki. Diétát nem kellett tartanunk neki, hiszen kedd reggel hányt utoljára, akkor is valszeg a gyógyszer ízétől.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, ez már egészen horrorisztikus. Ilyenkor illik is kiakadni. Egyébként a mekis kaját mi is kevésbé bírjuk, a Kedvesen konkrétan átszalad. Már egy ideje nem is próbálkozunk vele. Mi van Ádi hallásával? Remélem nem marad vissza semmi belőle.

Vindo, köszönet a kedves videókért, nagyon ügyes Rugó és Rodolfóhoz hasonlóan el is magyarázza a trükköt.  A paprikák meg óriásiak.

Bercó szerencsére nagyon jól viselte az oltást, kicsit görbült a szája, de mire sírásra került volna a dolog, már készen is volt. Kicsit érzékenynek érezte a karját, de ennyi. Készültem arra is, hogy esetleg lázcsillapítót adok majd neki, de nem került rá sor.
Én viszont benyaltam valamit. Tegnap délelőtt gyormorgörcseim voltak, aztán meg betaknyosodtam, de nagyon. Fáj a fülem is. Szóval jól sikerült.
dmaggie

Szegény Ádi
Megáll az eszem. Remélem, ez csak egy egyszeri dolog volt a hasával.

Maggie, jobbulást.
Bercó ügyes volt.

Maggie, lehet egy pofátlan kérdésem? Tudsz gyerekfelügyeletet vállalni 28-án? Eltérő héten adták ki a munkahelyemen és az óvodában a szünetet. De persze nem tudom, hogy nem biztos, hogy szünetetek van, meg már pakolnátok is, szóval megértem ha nem megy. Csak megkérdezem, mert időben keresni kell a további lehetőségeket

Gábornak ma munkanapja van. Ez a kis güzüke meg reggel héttől szórakoztat

Kép
vindolanda

Most pedig levágom Rugó haját. Már tök hosszú Szabályosan össze lehet neki fogni.

Kép
vindolanda

Irina!
Hát, csodálom, hogy még bírjátok idegekkel! Szegény Ádi. Mennyi mindenen kell keresztülmennie. :( Remélem, mire véget ér az antibiotikumkúra, teljesen helyrejön. Probiotikumot szoktatok ilyenkor adni neki? Egy próbát megér...
Vigyázzatok magatokra, sok-sok erőt kívánok!
De jó, unokahugi. :) Sikerült a húgodéknak a lakás? Oda tudtak költozni a környéketekre? Vagy még folyamatban van?

Vindo!
Nagyon ügyes, a bűvész Rugó. És láttam ám egy pillanatra a fekete körömlakkot is. :)

Maggie!
Oh, sajnálom ezt a fránya vírust. Gyorsan kúráld magad!
Bercó ügyes volt! Végre túlvagytok az oltáson!
Köszi, Apuka jól van, bár mint rendes férfiember, elég nehezen viselte a nyavalyát.

Most éppen egyedül vagyok,a többiek elmentek mamáékhoz, meg a temetőbe megnézni dédi sírját, mert pont akkor volt a temetés, mikor a hányás volt a gyerekeken. Most nekem is kúrálni kell magam, mert valami lázas vírus engem is elkapott. MÁr 3. napja lázam van, pedig nem jellemző rám...

Kép
gica1

Vindo!
Kellemes fodrászkodást! Jól tűri Rugó?

Kép
gica1

Gica, hú, jobbulást neked mielőbb!!! A láz nem hangzik jól, milyen más tüneted van?
Most az a gáz, hogy van egy eleve elég beteges gyerek, aki évente egyszer alapból kórházban köt ki hányással vagy mással, sokszor rejtélyes, soha-ki-nem-derülő bajokkal, és most  már az orvosokban is teljesen elvesztettük a bizalmunkat, ami eddig azért jórészt megvolt...
Köszi, húgomék bő fél hónap múlva költöznek ide(felé). (Szeretem, hogy este is el tudtam menni espumisanért, mert 15 percnyire van a 9-ig nyitva tartó gyógyszertár, és az ügyelet is hamar ki tud érni, Soroksáron ez az egész annyira végtelenül gáz volt...)
Probiotikumot adunk neki, van a pro-kid, az nagyon klassz. 

Maggie, neked is gyors gyógyulást a füleddel, szegénykém! Bercó nagyon ügyes volt az oltással!
Persze, igaz, a meki azért nem zárható ki... csak csodálkozom
Köszi, lányok, már jobban hall Ádi, az első nap itthon volt durva, akkor csak a füléhez közel hajolva értett bármit is, elég körülményes volt  a dolog. A kórházat bírta, bár ahogy nő, úgy viseli egyre hisztisebben a betegségeket (3 évesen perforált füllel csak nézett szomorúan, most kiabál). Hát elég vacakul volt 3 napig a kórházban, S-ék szerint elég rosszul viselte, bár amúgy szereti az ilyen helyeket, mert ugye  mindig történik valami, más gyerekek is vannak, egész nap foglalkozik vele vki nonstop stb. 

Vindo, a lényeget megragadva: fekete a körmöd? Váó!

Kép
Kép
irina

Irina!
Köszi! Száraz köhögés és fejfájás. Más nincs, de így is kinyúlok...
Hát igen. Én is azért szeretem a környékünket, mert minden nagyon közel van...
Elhiszem, hogy már nem nagyon bíztok az orvosokban, pláne ilyen tapasztalatok után. Örülök, hogy Ádi már most is jobban hall. Biztos, hogy nem egyszerű neki sem már. Okos, és felfogja, hogy mi történik - vagy éppen nem történik körülötte...

Kép
gica1

Hát, hogy a lényegre reagáljak:
- most éppen nem fekete, hanem ilyen
http://lakkomlakkom.hu/2013/06/nyc-empi ... -flip-040/
De ma lecserélem, mert már 4-5 napja fenn van.

Fodrászat: gonosz módon letöltöttem a Kung fu panda 2-t, és azt nézte közben.

Hülye betegségek

Szegény Ádi. Még jó, hogy már benn lehet maradni a kórházakban.

Temetők. Jaj, ne is mondjátok. Mindig bolondokháza van otthon, mikor jön a Halottak napja.

Kép
vindolanda

Vagyis a MS márka.
Elzártam magamat.

Kép
vindolanda

Rövid bili. Hátul kicsit felszedtem neki, az nem látszik. bili

Megyek vissza, legózunk egy jót

Kép
vindolanda

Gica, hú, az vacak, remélem, mielőbb rendbejössz!
Megértem én is Ádit, igen, minél nagyobb, annál félelmetesebb lehet sok minden. Én a visítós-hisztizős részt annyiból nem bírom, hogy 1) a szülő is megőrül tőle és nem tud gondolkodni/cselekedni az idegtől, mert azt hiszi, hogy borzalmas nagy a baj; 2) nem lehet tudni, hogy mekkora a baj, ha minden piszlicsáré dologra és a nem piszlicsáré rettenetekre is visítozás a reakció... 

Vindo, mi tagadás, nagyon trendi vagy, és hogy még mindig frissíted is :-)
Nekem tetszik Rugó bilifrizurája!

Tök nyomott vagyok ma, talán az időtől is. Takarítani kéne, de egyszerűen nem tudom kisakkozni a családi élet mellett, minden felnőttet leköt legalább 1 gyerek.

Kép
Kép
irina

Hoztam egy képet (a FB-ra már feltettem) Árminról:

Kép
Kép
irina

Anyám, de aranyos
Egész bebarnult a szeme-haja

Az idő olyan. Legszívesebben elfolynék, mint a fantasztikus négyesben a gumiember
Én is csak szemezek a porral. Majd egyszer letörlöm.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi!
Hát a haja-szeme fekete volt eleve, most már csak a szeme maradt az (nem látni a pupillát soha, olyan sötét), a haja inkább setétbarna lett. És kihullott egy csomó. 
A gumiembert sajnos nem ismerem... Nyúlányka esetleg A hihetetlen családból? 

Kép
Kép
irina

Hát, a rajzfilmműveltségem elég hiányos
Na, a lényeg, hogy szép gyerek menő zoknival
Nekem most a hétfő-kedd munkanap, aztán szerdán mindenki itthon van.
Pénteken és szombaton kell még mennem a héten.
Állítólag szép idő lesz. Elképzelhető, hogy egyik nap megpucolom még a tavasz óta nem piszkált ablakokat. De csak ha úgy jön össze a lépés.
Mi szerencsére még mindig nem vagyunk betegek.
Ennyi.
Bösz-ben találtam egy új pékséget finom húsos péksütikkel. POnt útba esik

Kép
vindolanda

Vindo, köszi! :-)
Hát ha egyszer van érkezésetek, az The Incredibles-t (magyarul: A hihetetlen család) nézzétek meg (Pixar-rajzfilm volt, asszem, még Disney nélkül). Az egyik legjobb szerintem.
Ádi itthon lesz velem és a babával, szerda ugye ünnepnap, pénteken nevelés nélküli nap az oviban. 
Jó munkát a hétre!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, egyszerűen zabálnivaló Ármin. Tüneményes egy baba.

Vindo, 28-án mi itthon leszünk. Szívesen látjuk Rugót.

Én még mindig dögrováson. Ma itthon is maradtam, pihentem. Lájtosan dolgozgattam is egy kicsit. De holnap már mindenképpen megyek dolgozni.

Ma este megy színház lesz. Kíváncsi leszek, hogy bírom majd.
dmaggie

Jó reggelt.

Maggie, köszönöm szépen, szerintem igénybe veszünk benneteket. Rugó mindig hozzátok akar menni Tíztől kezdek, úgyhogy olyan kilenc körül vinném, és fél három körül már fel is tudom venni.
Milyen volt a színház?
Jobban vagy?

Irina, hogy áll Ádi hallása? Alakul?

Rugóék ma játszóházba mennek, már nagyon várja. A Hangyabolyba járnak az óvodából.
Azt még leírom, hogy az almakertészetben az az ágyú tetszett neki a legjobban, amivel a felhőket szétlövik. El sem tudom képzelni, milyen lehetett.
Én egy kicsit kezdek nyúzott lenni, de most két nap szünet jön, addig feltöltődök.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, kitartás! Lesz őszi szüneted? 
Köszi, Ádi jól hall már, ha nem is 100%-osan, de tegnap azt mondták, h a jobb füle még gyulladt, újabb kontroll holnapután. A belgyógy szerint meg kicsit továbbra is ki van száradva, úgyhogy itatom, mint állat. Az ab is okoz rendesen vízvisszaszívást. 

Maggie, most hogy vagy? A színház milyen volt?

Az éjszakák mostanában nem annyira jók, a kicsi olyan sokszor szopik, h nem is számolom... fogzástól? száraz a levegő? fejlődési ugrás? Nem tudom. Meg hajnalban kel, úgyhogy így semmit sem tudok esténként dolgozni, elalszom vele együtt vagy a meseolvasás után...

Ma féléves a kis cuki. 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Éljen a jól halló Ádi. Látod, hamar rendbe is jön.
Nálunk nincsenek szünetek, kiadták ugyan most a csütörtököt meg a pénteket, de cserébe mennem kell pénteken ls szombaton. Tehát gyakorlatilag nincs szünetem.
Viszont megyek majd Krakkóba egy konferenciára novemberben, és úgy döntöttünk, hogy Gáborék is jönnek. Nekem protokollfeldataim lesznek, mutogatjuk magunkat az egyetemen, aztán előadunk, Gábor meg Rugó addig városnéznek. De téli gumik is kellenek addig
És szállást is keresni kell. Elég egy duplaágyas szoba, már 5000 ft körül adják per éjjel a legolcsóbb helyeken, nekünk meg az is jó.
Tegnap már nagyon fáradt voltam, el is aludtam fél kilenckor.
Pedig le volt töltv egy kínai film is Takeshi Kaneshiro (hogy írják?) - val, ami egy ritka nagy vonezrő a szememben.
Irina, ez az:
http://www.imdb.com/title/tt1718199/

A lakás közben már romokban hever, de most van két napom, hogy valamit kihozzak belőle.

REmélem, mindenki jól van.

Boldog fél-szülinapot Árminnak.

Kép
vindolanda

Mindez helyesírási hibák nélkül.

Ja, Rugó szörcsög, de semmi komoly.

Kép
vindolanda

Halihó!

Köszönöm az érdeklődést, talán ma már jobban vagyok. Tegnap dolgoztam, de nagyon nem kellett volna, egész nap fájt a fejem, rázott a hideg, azt hittem, soha nem érek haza. Nem is mentem angolra. De lázam természetesen nem volt. Az éjszaka jót aludtam, ma hn8-kor ébredtem. Most egy kicsit jobb, bár rendesen rekedt vagyok. Mi ma moziba készülünk, Bercó már nagyon szeretné látni a Turbót.  
De előtte a szokásos házimunka: főzés, mosás, porszívózás.

Vindo, rendben, várjuk szeretettel.

Irina, éljen a féléves cukkancs nagylegény. Hogy miért ébredhet annyiszor? Mert csak. Erre van szüksége és kész. Én egy idő után felhagytam a találgatásokkal.  Jó, hogy Ádi hallása kezd rendeződni.

Most megyek főzni.
dmaggie

Sziasztok! Vindo, hát sajnálom a szünettelenséget, de Krakkónak nagyon örülök, állítólag gyönyörű kis város, azt érdemes Lengyelországból látni. 
Kaneshiro nagyon szép, nekem A repülő tőrök..-ből ismerős, másban még nem láttam (asszem), de akkor wuxiát megnézem (ez egy harcművészeti filmműfaj neve is, nem?), köszi!
Mi, ha még nem tudunk aludni (bár általában mindig tudunk), de dolgozni már nem, a kedvenc sorijainkat nézzük, most épp a Homelandet. Filmre nem jut általában energia vagy idő, vagy Ármin akar túl sokszor látni. 

Maggie, hát tényleg az alvás tesz csodákat, remélem, tudod ismételni a jó alvós éjszakákat!
Igazad van, költői a kérdés Ármin alvásával kapcsolatban. :-)
Majd írd meg, hogy tetszett Bercónak a Turbó, ha jó, Ádiéknak is ajánlani fogom.
Tudom, már ajánlottam, de kijött DVD-n, ha jó rajzfilmet akartok látni és sokat nevetni, a Croodékat nézzétek meg. Én csak azt várom, hogy lemenjen az ára (az még pár hónap), és megveszem, mesefilmeket magyar szinkronnal kell beszereznem.

Ma folytatnom kell a takarítást, amire hétvégén nem jutott elég idő, meg kellene nagyokat sétálni is.

Kép
Kép
irina

Lassan készen lesz az ebéd.  Sütöttem tököt is.

Olyan szép idő van, hogy a teraszon száradhatnak a ruhák. Remélem Prágában is ilyen szép időnk lesz majd. Egy hét múlva már ott leszünk.

Jaj, igen, a színház. Valami fantasztikus volt. Igaz kicsit vissza kellett fognom a köhögésemet, de a darab lenyűgözött. Szabó Magdától a Régimódi történetet mutatták be. A főszerepben Kubik Annával, akit nagyon szeretek. Parádés is volt az alakítása. A közönség is szerette a darabot, alig láttam még ilyet, szerintem teltházas volt a színház. Elhatároztam, hogy el is olvasom majd.

Bercóék meg tegnap bábszínházban voltak, úgy döntöttünk, hogy bérletet veszünk nekik. Mivel szép idő volt, gyalog mentek. Na, ez nem tetszett Bercónak, ezért nem is akart menni, de tegnap közölte, hogy nagyon tetszett neki az előadás.  Olyan kis lüke, minden alkalom előtt nyivákol.

Valamelyik hétvégén voltunk a barátnőméknél, a lányaik abba a suliba járnak, ahova majd el szeretnénk vinni Bercót. Virág fuvolázni tanul és mondta, hogy a legtöbb gyerek játszik valamilyen hangszeren, ez nagyon tetszett Bercónak, azt mondta, hogy ő gitározni szeretne majd.
dmaggie

Vindo, ez a Krakkó nagyon jól hangzik. Szuper lesz. Oda is van vonat is, ha jól emlékszem. Kocsival mennétek?
dmaggie

Maggie, az tök jó darab lehetett (még nem láttam) :-)
Én is tököt sütöttem, ezt fogja Ármin először kapni. Szertartásosan elővettem az elcsomagolt etetőszékét a spájzból, amiről eszünkbe jutott egy csomó Ádi-sztori S-val 
Bercónak sok sikert majd a sulihoz, az jó, ha érdekli a zene.
Ádi jelenleg 2 karriertervet dédelget: robottervező mérnök, vagy "híres énekes". 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Megjöttünk a moziból, szuper volt a film, Bercó teljesen odáig volt érte. Jókat nevetgélt közben.

Most éppen hajfestős projekt fut nálunk.

Hogy ízlett Árminnak a tök? Ádi tervei:  
Bercókám most éppen utcai break táncos szeretne lenni. Állítólag már alapított is egy csapatot az oviban.
dmaggie

Hahó. Egész nap takarítottam, most meg esti rutin van. Jövök este
Kirámoltam Rugó szobáját, és szortíroztam a játékait. Meglepő, de partner volt benne., Rengeteget felhordtunk a padra.

Kép
vindolanda

Maggie, örülök, h bejött a mozifilm, akkor a fiúknak is ajánlani fogom.
Ármin szokásától eltérően kicsit bealudt, így elcsúsztunk időben, még ki is mentünk, így a tökkóstolást holnapra kellett halasztanom. De ami késik...

Vindo, az igen! 
Nálunk a spájz volt ijesztő állapotban.
Tényleg, ki mit csinál a muszáj-eltenni dobozokkal (mert még nem járt le a szavatossági idő pl.)? 

Dolgozom, de irtó álmos vagyok, lassan abba is hagyom.

Kép
Kép
irina

Irina, ennek nekem it utána kellett néznem. Éljen a wikipédia.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vu-hszia

Krakkó - kocsival megyünk, állatólag hat órás az út mindössze. Kiskoromban voltam kétszer, de már nem sok mindenre emlékszem. A Wawel-re, hogy hogy a palota előtt állt egy tűzokádós szobor, meg hogy rengeteg galamb volt. Zakonpánéban voltunk kétszer, és onnan mentünk át Krakkóba.
Amúgy a tanszékkel mentem volna, de kiderült, hogy csúszik a kinti konfi. Nem is nagyon örültem az egésznek, mert Rugó kétségbe esett, hogy nem leszek pár napig. G. meg egyedül nem működőképes... De a csúszás miatt rászervezték a meghirdetett vizsgaidőpontjaimra. Így arra jutottam, hogy mi megyünk kocsival, és egy estével korábban hazajövünk, hogy másnap nyolckor tudjak kezdeni. A tanszékvezető belement.
Amúgy beadtam szintén erre az egyetemre egy Campus Hungary pályázatot is. Nyár elején lesz egy konfi, és arra megyek, ha összejön. Ha megnyerem, Rugóval kettesben megyünk. Befér az iskola buszába, a többieket meg nem zavarja...

Maggie, gyógyulj meg!
Ez a bábszínház jól hangzik.
Bercó ennyire nem szeret gyalgolni?

Zene - Rugóékat most viszik majd kétszer a helyi művészeti iskolába. Szeretne járni jövőre, és most ő is gitár mellett tette le a voksát. Azt tervezi, majd felújítja G. elektromos gitárját, és azon játszik. Eddig dobolni akart, de most megváltoztatta a véleményét. 

Ma itthoni munkanapom van

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, köszi a linket, most okosodtam :-)
Jó a terv, úgy látom, nálatok is fő szabály, hogy óra és vizsga SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem maradhat el... én ettől mondjuk mindig kiakadok, hiszen az élet nem ennyire kétbites. 
Rugó: dobolhat és gitározhat is egyszerre, nem? :-)

Kép
Kép
irina

Jó ez a munkanap, most jött vissza az áram, eddig nem volt internet sem
Hát, a vizsgák.
Az egy olyan nap, amikor reggel nyolctól óránként szóbeliztetek vagy 7-8 tárgyból délutánig-estig szünet nélkül. Ezt nem is tudnám kire bízni, meg emberkínzás is lenne...  Azon kívül levelezősök, és sokan már most kivették a szabadságukat rá, szállást foglaltak, és az ország más részeiből utaznak. Szóval elmozdítani sem lenne etikus.
Az óra az azért furcsa nekem, mert az egyetemen tudtuk, hogy 2-3 óra minden félévben elmarad, ez benne van a pakliban. Nem ezen múlik egy kurzus minősége. A mostani tanszékemen elég komolyan veszik, helyettesítgetjük is egymást lelkiismeretesen...
A dobról teljesen letett Rugó. Amit sajnálok, mert tudom, hogy a kamaszkori együttesek hiányos pontja a dob. Dobost nehéz keríteni
Utálom, hogy nem lehet piszkozatként megnézni a beírásokat, mindig tele lesz hibákkal.

Kép
vindolanda

Vindo, abszolút megértem, amit a vizsgáról, vizsgázókról írtál (nekem kb. 1 vizsgám maradt el betegség miatt tizenakárhány év alatt, tehát nem azért mondom), inkább amiatt írtam, amit, mert tényleg kiakadtam már ennyi év alatt azon, hogy ha tüdőbajos az ember, ha külföldre kell utaznia (munkaügyben!), akármi ilyen, azért oldja meg az összes többit is rendesen. Ez pedig sokszor ütközik. A kérdés az, h fontos-e a mhelynek, hogy az ember tudományosan is odategye magát, s ha igen, akkor ez jár dolgokkal, pl. nem biztos, hogy csak a nemtanítós napokon vannak konferenciajelenések. Másutt ez tök evidens, h pl. a konfi miatt másutt van az ember, akkor az óráit nem kell megtartani. (Nálunk a helyettesítés pl. alig műxik, mert kevés a terem, azok fullra betelve, a hallgatók nem szoktak megjelenni, elvileg hiányzásnak számít, de van hallgató, aki ezt vitatja, szóval bonyolult, plusz az ember sem ér rá akármikor. Az egyik mhelyemen anno egyszer tartottam előadást pótolva, kb. 3-an lézengtek, miközben én hajnalban utaztam le, mert vidéken volt az óra, csomót készültem rá stb. Gáz.)
Tehát, amit ki akartam ebből hozni: az úgy nem megy, hogy az ember állandóan feszüljön szanaszét, tanítson, de produkáljon is, de ehhez sok helyütt nincsenek meg a lehetőségek. Most bele sem kezdek, mert saját bőrödön is tudod, mennyibe fáj az embernek csak az, h tanít (saját iroda, konf.költségek -- ebbe nem is megyek bele)... szerintem egy egyetem ennél rugalmasabb kell legyen a saját embereivel is. De ezt most csak általánosságban írtam persze :-)
Jöhet még a dob vissza. Ádi pl. a rajzolást hagyta abba nyár óta, tonnányit rajzolt előtte. Most állandóan épít, kislegót vagy mást. Hallani sem akar a rajzolásról, nem erőltetem, mert akkor teljesen elmenne a kedve tőle, így hátha visszajön. Nem tudom amúgy, mivel függ össze ez, tesóval, új ovis csoporttal, mindkettővel, egyikkel sem...?

Kép
Kép
irina

Áramhiány 
Ádit látta fülész (Nagyiék vitték el, S. tárgyal), már nagyjából rendben van, 8 napig szedte az antibiotikumot. S. még háromszor megy külföldre idén, ezt is agyon kell szerveznünk, h addig mi hogy lesz.

Kép
Kép
irina

Maggie, Ádi legújabb heppje, hogy nem akar kimenni sétálni a lakásból  a napfényes, meleg őszbe, a játszóteres parkba, ahol a levelekben lehet henteregni. Nem igazán értem.

Kép
Kép
irina

Ádi élelmezésügyi biztosi felügyeletével lezajlott az első korty/falat megkóstoltatása Árminnal (sült tökből). Annyira nem jött be neki, viszont az etetőszék igen (anno Ádi először elsírta benne magát). Olvastam, hogyha nem működik pár alkalom után sem a dolog, fehér kajákkal érdemes próbálkozni (ami a babát emlékezteti az anyatej színére... no de honnan tudja, milyen színű? esetünkben sose látta! vagy ez vmi evolúciós tudás? )
És akkor a kép:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Gyorsan bejelentkezek, aztán tízórait csinálok a fiúknak.

Irina, tüneményesek a fiókáitok együtt.  Ádit azért megvisselte ez a betegség, az látszik, viszont a kis gödröcskéi még mindig hódítanak. Ügyesek vagytok a kóstolgatással. Fogalmam sincs, hogy hogyan működik ez az evés, mogy mit, mikor és miért szeret és miért nem, ízlik-e vagy sem. Én csak próbálkoztam mindenfélével, aztán alig evett valamit Bercó. De Gergőre is az volt a jellemző, hogy csak azt ette meg, amit mi is egyébként. A neki főzött kajákat nem kérte.

Bercó sem nagyon szeret kimozdulni, ez inkább a legnagyobb probléma, ha már elindultunk, ha már megérkeztünk valahova, akkor jól érzi magát, de az eleje katasztrófa mindennek. Vindo, igen, nincs odáig a gyaloglásért, pedig bír menni, ez bebizonyosodott a nyáron is.

Én egyre jobban vagyok, bár most meg a gyomromat támadta meg ez a vírus.
dmaggie

Hahó

Kóstolgatás - Majd belejön Ármin:)
Rugó, ahogy emlékszem, mindent befalt. Szerintem mi valami üvegessel kezdtünk, talán almával vagy barackkal (igaz, ő végig bébiételt kapott, aztán egy éves korától normál kajákat evett).
Ádinak további gyógyulást!

Nálunk az a helyzet, hogy Rugó mindig kinn lenne az udvaron. Olyan időben is, amikor nekem befagy a fenekem. Szerencsére Gábor is udvaron lévős, én viszont klasszikus penészvirág vagyok

Tegnap sikerült végre filmet néznünk.
Amúgy Takeshi K-t mi még a Red cliff-ben meg a Keleti szélben láttuk. De tény, hogy a Repülő tőrökben volt a legszebb, nincs mese

Most ennyi. Napi emailezésen már túl vagyok, most felöltözök és utána munka.

Maggie, olyan kilenc körül ott vagyunk hétfőn. Rugó már nagyon várja

Kép
vindolanda

Hahó!

Maggie, jobbulást a gyomrodnak!
Hát igen, sajnos fogyott Ádi, meg sem mérem, mennyit, nehogy kiakadjak, de látom rajta. Cserébe most rosszul is eszik. 

Vindo, mit néztetek? A wuxiát? ;-) Én kidőltem.

Hát Ádinak kb. egyéves koráig csináltam a kajákat (püréket, egytálételeket), ette is őket, bár nemigen hízott tőlük, ahogy sokszor írtam. Aztán egyszercsak nem ette már meg ezeket, de a miénkből sem kért, így kínomban vettem neki üveges kaját, azokat imádta, főleg egyes fajtáit. Árminnal jobb lenne ezt egyszerűbbre venni, ha lehet. Én szívesen venném, ha nem kéne pepecselni, hanem enné a főtt ezt-azt, amit nálunk lát.  
Maggie, pont tegnap olvastam, van ez a műfaj, hogy a gyerek maga irányítja a hozzátáplálást, ez volt Bercónál akkor.
Nehéz ügy a kajálás, Ádi nagyon válogatós, S. keveset eszik, én imádok enni, de tipikus stresszevő is vagyok... 

Még ma is a két fiúval vagyok, hétfőn már elvileg megy oviba Ádi.

Kép
Kép
irina

Nyugalom. Természetes, hogy fogyott Ádi. És vissza is fogja hízni szépen, mikor eljön az ideje. Emlékszem, mikor G. kidőlt a tüdejével, kb. 10 kiló ment le róla
Igen, a Wu xiát néztük. Nem klasszikus kardozós film, hanem detektíves, de 1917-ben játszódik. Verekednek is benne azért, ezt a vonalat Donnie Yen képviseli.

Maggie, jobbulást!

Kép
vindolanda

Vindo, köszi! Hát nincs miből nagyon fogynia, amúgy is ilyen jól eszik -- vacakul eszik időszakai vannak, ha nem beteg, akkor is. 
Majd egyszer megnézem én is ezt a filmet, a nyomozós szál külön érdekes lehet. 

A kint vagy bent témához még: én is inkább bent szeretek lenni, de ez azon is múlik, mi van kint (érdekes-e vagy sem). A környékünk nekem izgalmas, ezért sokszor és szívesen vagyok kint, főleg ha jó az idő. Meg ugye kertünk sincs, és egészségileg sem árt eleget kint lenni. Ugyanakkor hiányzik egy átheverészett nap a lakásban, de ennek más okai is vannak. 

Kép
Kép
irina

Az lenne az ideális, ha lehetne pl. kinn is heverészni, nem?
Mi főleg kertészkedünk itt, Rugó meg a traktorjával jön-megy az udvaron. Hintaágyazok meg hasonlók.
Amúgy R. annyira válogatós, hogy néha egész  nap nem eszik az óvodában, ha éppen nemszeretem kaják vannak, és aztán olyan éhesen jön haza, hogy két óra hosszát csak eszik meg eszik Na, majd iskolás korában vesz magának valamit a büfében.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: