A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Úgy szép az élet, ha zajlik
Hát, szerintem a hétvége felé lesz rá időnk. Vagy mjd farigcsálunk magunknak egy mozizást valamikor...

Kép
vindolanda

Jó reggelt

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, nem akarjátok moziban megnézni a Gravity-t? Állítólag a látvány miatt okvetlenül érdemes. 
Itt minden oké, Ádi kicsit náthás (de nem jön belőle szinte semmi, inkább légúti szötyik vannak).

Ki hogy van?

Kép
Kép
irina

Lányok!
Köszönöm szépen a részvéteteket!

Irina!
Örülök, hogy Apukád jól van! Ő hogy viseli ezeket a dolgokat?
Ármin nagyon ügyes volt! Azért alakul a gyermek. :)
Ádina jobbulást!

Vindo!
Mi is nagyon szeretjük a Kékest, a Mátrát. Most ősszel is voltunk 1 hetet. A gyerekek már egészen belerázódtak a hegymászásba. :)

Maggie!
Jobbulást Bercónak!

Móni!
Gerginek hogy tetszik az ovi?
Hajrá suli! :)

Jaj, képzeljétek, Gergő jár ovis úszásra. Külön Zsuzsutól és nagyon büszke magára. :) Zsuzsu maradt anépitáncnál. Az óvónéni pedig mondta, hogy nagyon jól megvannak egymás nélkül - ha nincs ott a másik. Végre Gergő is talált magának erre az időszakra barátot. Zsuzsu már korábban is játszott kislányokkal, de olyankor Gergő is mindig vele volt. Remélem lassan alaklulnak majd...

Kép
gica1

Vége a napnak. Hazaindulok, este próbálok jönni

Kép
vindolanda

Halihó!

Egyszerűen nem tudtam aludni, pedig igazán fáradt voltam tegnap is. Ki érti ezt? Már megmostam a hajam, elindítottam a mosogatógépet, mindjárt tízórait csinálok majd a jónépnek.

Nagyon kedvesek vagytok, hogy érdeklődtök. Szerencsére Bercó egyre jobban van, mehetett oviba. Még olykor folyik az orra, meg köhög egyet-kettőt, de egyébként semmi különös.

Tegnap megvettem a vonatjegyeket Prágába.  Már nagyon várom. Ránk fér egy kis pihi, kikapcsolódás.

Irinám, jobbulást Ádinak. Árminkátok meg igazán rendes kispacák.

Gica, ez igen. Érnek ezek a manók, érnek.  El is hiszem, hogy örülsz.

Vindokám, nem semmi, mennyi munkád van. Jól bírod.

Ma is sűrű napom lesz. Délután szülőit tartunk, utána rákszűrészre megyek. Igazán lehetne már egy olyan nap, amikor nyugiban maradhatok, nem kell délután még ezerfelé szaladnom.
dmaggie

Maggie, hány napra is mentek?
Rákszűrés - nekem is kéne, eltelt az egy évem az utolsó óta.
Éljen a gyógyuló Bercó.

Irina, igen, jó lenne megnézni. Ugyanakkor kettesben lenne jó, de hát a gyereket meg hová tegyük közbe? Ez itt a nagy kérdés:)
Hallottam, hogy látványos meg nagyon jó.

Gica, látod, hogy alakulnak a gyerekek. Nem lesz ott semmi baj.

Rólunk - Rugó elkezdett focizni, amitól nagyon boldog. De tényleg, elmondhatatlanul. Heti kétszer hordják őket. Már autótervező és focista akar lenni egyszerre.
A fürdőszobánkban megint elszállt a csaptelep. Komolyan, nem értem. És Gábornak pont az esti rutin alatt kellett elkezdenie szerelnie minden egyeztetés nélkül Persze új csaptelep nem volt otton, így odarakott két csövet, amiből jön a hideg és forró víz, ezek belógnak a kádba, és van egy kis csavarójuk. A hátránya, hogy nem lehet keverni, ezért hajat úgy öblítettem, hogy egy falkonban kevergettem az öblítővizet a kádban ülve. Ja, és az egyik csőnek a vége a zuhanyrózsa, így egy tölcsért is használtam a művelethez
Sajna nekem a holnap és a holnap után is munkanap.
Viszont nyert a tanszék egy pályázatot, amiben mindenkinek be van építve egy tablet
Adminisztráció, óratartás stb

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Gica, ez nagyszerű, hogy Gergő és Zsuzsu külön is barátkoznak és jól elvannak egymás nélkül is! 
Egyre jobb lesz ez :-)

Maggie, éljen Prága!!!!
Az ősz ilyen őrültekháza, de remélem, lesz idő szusszanni is (ha máshol nem, hát Prágában).

Vindo, tablet, de jó :-)
Bocs, akkor félreértettem, azt hittem, tényleg mozizást terveztek, azért ajánlgattam most futó filmet
Hm, ezek szerint brit rendszerű csapotok lett... hogy ott hogy mosakodnak az emberek, csak sejteni tudom...

Nem vagyok túl produktív, általában bealszom este... de annyira elfáradok a sok futkosásban, cipelésben és korán kelésben, hogy estére már nem sok energiám marad. Így nem igazán haladok semmivel... 
A laptophoz nem nyúlok, mert annyira  más (gáz) a felülete, mint amihez szoktam (nincs ám ilyen, hogy sajátgép meg bármi ésszerű dolog az asztalon, most azt nyomozom, hogy lehet visszaállítani esetleg a régi vizuális és fájlkezelő szintre a cuccot, ha egyáltalán van ilyen opció). Ne használjatok 8-as verziót, ha nem akartok megőrülni. 
Mit szóltok, két hét múlva elkezdjük a hozzátáplálást 

Kép
Kép
irina

Vindo, a sztori sablonossága ellenére is nagyon bejött nekem a Pacific Rim - ha szeretitek del Toro szörnyeit, ez tuti bejön. ;-)
(napközben szoktam sok részletben megnézni, amikor Ármin rajtam alszik és nem tudok mást csinálni, pl. leülni sem, a laptopon tudok vmit nézni vagy olvasni).

Kép
Kép
irina

szoktam = mármint filmeket, ha már elvonási tüneteim vannak

Kép
Kép
irina

Tegnap este megnéztük a Pacific Rim-et, és értelme tényleg nem volt sok, de legalább látványos volt és sokat zúztak benne
Hülye notebook
De fura, hogy már hozzátápláltok lassan. Tényleg Ármin mozgása hogy halad? Miket csinál?

Nálunk semmi különös. Két előadást tartok délelőtt, aztán a kocsit olajcserére visszük. Már várom a jövő hetet, mert únom ezt a nagy jövés-menést.

Kép
vindolanda

Vindo, majd csak jobb lesz a munkahelyzet, és tudsz szusszanni is ;-)
Bennem szerintem elveszett egy kütyümániás kisgyerek, engem az ilyen robotos-lényes-kütyüs filmek mindig lekötnek, tátott szájjal nézem (ezért bírom a transzformereket is). 
Köszi, h kérded, Ármin forog sokat hasra, de vissza nem, pedig azt még régen megcsinálta párszor, de szerintem elfelejtette. Hason a fenekét tologatja, mintha kúszni akarna kezdeni, de nem tud. A kezét  nem nagyon nyújtja még hason, de nincs elkésve. Ádi is forgott időre, de aztán egyáltalán  nem csinálta, gyakorlatilag csak a hátán feküdt 4 és 9 hónapos kora között, akkor jöttem rá, h valami nem stimmel a mozgásával. Remélem, Árminnál nem ez lesz.
Kicsit dolgoztam este, máris jobb a hangulatom. Neked jó munkát!

Kép
Kép
irina

Mi újság a csappal?
Ezt csak a vicc kedvéért: 
http://bloghely.hu/jozing/2013/01/21/az ... mbolikaja/
Elvileg ugye dugóval bedugni és úgy keverni a vizet. De a legtöbb helyen nincs dugó. Skóciában sem volt. Szerencsére ott a zuhany keverős volt, de a kézmosó nem.

Kép
Kép
irina

Á, ezt a linket köszi
Mutattam is Gábornak, ő nem ismerte az angol módit.
Egyelőre úgy marad pár napig. Ha lesz időnk csaptelepet venni, majd megszereljük.

Rugót szombaton partira hívták. Nagyon várja.

Munka - hát, ma az ötös kelés után egy kicsit fáradt vagyok, de holnapra kialszom magamat, és már nyomhatom éjjel is:)

Az autószervízben át akartak verni egy légszűrővel, de szerencsére G. észnél volt. Hülye szakszervíz

Legalább tudod, hogy mire kell figyelni Árminnál. Profi vagy benne

Legózunk, így mennem is kell.

Kép
vindolanda

Na, közben előkerestem a saját (skót) csapfotómat. És volt dugó, mégis, nem emlékeztem. De nem használtam. Szóval hagyhatjátok így is a csapot, van rá precedens.

Szerviz. 
Kicsit próbálok dolgozni. 
Ádi is vendégeskedik két hétvégén ovis társaknál, én még nem tudom, megyek-e, nehéz a kicsivel ott lenni úgy, hogy ha elunja, én még időben hazajussak vele, mások örömét meg nem akarom elrontani ugye azzal, hogy spuri haza. 
Megyek dolgozni kicsit. 

Kép
Kép
irina

Mi úgy döntöttünk, most csak leadjuk Rugót
Addig beugrunk Db-be, Gábornak cipőt kellene nézni. Magában nem megy neki
Eddig minden buliját végigültem, de szerintem már jobb neki, ha egyedül marad

Ez a csap

A szervízben meg az történt, hogy vittük a kocsit olajcserére, pollenszűrő cserére meg ilyenekre. A szükséges dolgokat előre megvettük, mert a kocsi még garanciás. Ha ott adják a hozzávalókat, elkérik érte a dupláját. Egy órát várunk a fűtetlen váróban, aztán jön a srác, hogy a pollenszűrő (vagy mi) nem jó, mert az még az előző szériához való. Kérjük-e az újat, ami 7500 ft. Gábor mondta, hogy akkor nem. Hazajövünk, mondjuk a szomszédnak, aki autószerelő, hogy mi történt. Erre kinyitja a berendezést, és beteszi a szűrőt. Töléletesen passzol bele. Komolyan, az agyam eldobom

Ma többé-kevésbé elpakoltam a lakást. Délután vagyok Bösz-ben, busszal megyek majd.

Kép
vindolanda

Jó reggelt

Kép
vindolanda

Rugó leült egy legokatalogussal, kiválaszt belőle valamit, és állítólag megépíti. Ezt kihasználom, házimunkázni kezdek. Gábornak ma szombati munkanapja van. Délután meg parti

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, de gáz ez a szerviz, remélem, soha többet nem kell oda mennetek. Be is panaszolnám őket, vásárlók könyve esetleg.
Cipővásárlás: hát ez tényleg nehéz ügy 

Este vendégeink voltak, nem tudtam jönni. Ma a fiúk mennek egy régi ovistárshoz, mi Árminnal nem, mert nagyon hamar kell este lerakni, nem akarom, hogy ott sírjon fáradtan. 

Kép
Kép
irina

Vindo!
Azért elég elkeserítő ez a szakszervízes dolog...
Hogy tetszett Rugónak a buli? Cipőt sikerült venni?

Irina!
Remélem az Ádi vendégeskedése is jól sikerült!
A csapos dolog nagyon tetszett. :)

Nálunk meg a gyerekek csütörtökön hazahoztak egy jó kis hányós vírust az oviból. Gergő haza sem tudott jönni, a szomszéd háznál taccsolt, Zsuzsu itthon kezdte, aztán egész éjszaka felváltva hánytak. Másnapra már jobban voltak, tegnap már kutya bajuk nem volt, viszont én és Apuka dőltünk ki. Ma lábadozunk, a gyerekek meg bontják a házat... Remélem holnapra rajtunk is túlmegy...

Kép
gica1

Hahó.
Pörgős napunk volt, este jövök.

Kép
vindolanda

Cipővásárlás - persze, hogy nem tudtunk találni Gábornak. Már jóformán leszakad a lábáról a cipője. De ő amúgy is nagyon spór az ilyesmire, és egyszerűen nem tud kiadni komolyabb összegeket rá. Ja, és nem bohócorrú vagy nem kockaorrú sima fekete férficipőt kerestünk volna, ami nem makkos hatású, és nem csillogós bőrből van. A méretében nem volt.

Gica, Rugó szerint náluk is hánytak ketten az ovis csoportban.
Jobbulást az egész családnak.

A parti tetszett Rugónak. És mivel meleg volt (25 fok), így kinn voltak az udvaron nagyrészt. Jól le is főttek
Ma meg délelőtt takarítottunk, ami még hátra volt (pl. terrárium, konyha), aztán meg délután a kisebbik bátyáméknál voltunk, és csak este keveredtünk haza. Rugó sötétedésig kinn volt Gáborral az új kertben. Jól kifáradt.
A héten már lesz szünnapom is, igaz, szombaton mennem kell. De annyi baj legyen.

Szervíz - sajna nem tudjuk lecserélni ezeket egyelőre, ez a szakszervízünk (még garanciális a kocsi).

Kép
vindolanda

Gica, sajnálom nagyon, jobbulást Nektek is!

Vindo, örülök, h jó volt a parti. Cipő majd lesz legközelebb. Amúgy nekem sem tetszik a legtöbb cipő, a Deichm-ban egyetlen női sem jött be nekem, de a férfiak között voltak jobbak.

Ádi füle begyulladt és hányt is (remélem, az utóbbi az előbbitől van és nem egy külön betegség), úgyhogy holnap a fülészeten kezdünk. Babával még úgysem voltam ott. 
Utoljára egy éve volt fülbaja. 
Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Idekeveredek végre. Nekünk is eléggé pörgős hétvégénk volt, csak lestem, olyan gyorsan eltelt. Megint sikeresen belefulladtam a házimunkába, a saját munkámmal meg nem haladtam, mert annyira elfáradtam, hogy nem volt erőm csinálni.

Szombaton délután Bercónak volt ovi foci. Szabadtéri program volt, nagyon jól sikerült, utána meg elmentünk a barátnőmékhez, A. segített neki a munkájában, én meg játszottam a gyerekekkkel.

A tegnapi nap duplán fárasztó volt, szombaton éjszaka B. köhögése nem hagyott aludni senkit sem, így zombiban nyomultunk.
Kínunkban már vettünk neki sópipát, azt szipákolja, tetszik neki szerencsére és talán használ is.

Gicám, jaj, még olvasni is rossz. Csak ettől a vírustól mentsen meg minket a Jóságos! Remélem, tényleg gyors felépülés követi.

Vindo, három napra megyünk Prágába. Tényleg, még beszélnem kellene Virankával is.  A szervízes sztori eléggé gáz. Hihetetlen, hogy minden így működik.

Irina, jobbulást Ádinak.
dmaggie

Jó reggelt
Maggie, de firss volt valaki

Minden betegnek jobbulást!

Irina, egy kalappal a mai naphoz. Majd írd le, mi történt.
Sópipa - az jó, ha működik.

Cipő - egy Marc cipőt használ G. évek óta. (Akkor leszakadt a lábáról a katonai bakancsa, és elővette az alkalmi cipőjét. Aztán most már az szakadt le.) Tegnap este még a vaterán körbenéztünk, és találtunk is újat az ominózus a fazonból. Így már van egy nyom, amint elindulhatunk

Kávé, aztán indítom a reggelt

Kép
vindolanda

Hahó,
hát itt nincs jó hír, Ádi többször hányt éjszaka és nagyon-nagyon fájt a füle (de a fájd. csillapítót is mind kihányta a Cataflam kivételével, de az meg még 4 órán át sem csillapította a fájdalmát), a fülészeten azt mondták, hogy a dobhártyája gyulladt be, nem is a középfül, de a hányás nem tuti, hogy attól van. Bent is fogták a kórházban, mert 12 órája nem maradt meg benne semmi, a víz sem. Szegénykémnél mindig ez van, ha hány, nem tudja abbahagyni (olyan még nem volt, hogy hányásból spontán gyógyult volna). S. lesz bent vele éjjel, addig is Anyu megy kicsit be, hogy ne legyen egyedül, amíg S-nak összepakolunk meg hazahozza a kocsit. A fenébe, ha egy-két vendégséget csapunk ősszel vagy megy valahová, mindig összeszed valami iszonyatot.  Ármin jól van, remélem, semmi baja nem lesz.
Remélem, Ádi holnap hazajöhet már, de még nem tudni.

Mindenkinek puszi!

Kép
Kép
irina

Ui: Jobbulást Bercónak!

Kép
Kép
irina

Ui:Ja, nem én mentem be Ádival a rendelésre, a hányások után világos volt, hogy nagyobb a gond, mint egy szokásos fülgyulladás.

Kép
Kép
irina

Haho,

Berconak jobbulast!
Adi szegénykém, remelem hamarosan jobban lesz, es haza is mehet! Sajnalom

cipovasarlas :-(, meg hat a szerviz.. 

Gica, de jo hogy mostmar kulon kulon is jol elvannak. :-)

nalunk meg mindig orrfolyassal van, nallam is + kohoges. :-( mikor akar mar elmúlni?! 

Egyebkent alakulunk. Volt egy masfel hónapos eleg rossz időszakának, remelem most mar kifelé láb aludni belole, meglatjuk, dolgozunk tájat. Ezert sem jöttem, nem volt kedvem 

dalus tovabbra ra is imadja a Csana-t, minden nap menne, Emma szereti az ovit, táncra, uszni jar, meg ma kezdjuk a németet. 
Nagyot nottek a lanyok, Dalusnak be sem all a szája, olyan kis okos mint a nővére, a nagyokkal van egycsoportban nemet oran a csanaba. Sokat dicsérik! 

En en tovabbra is fotózni tanulok, gyakorlok, csak most epp a sz.gepem, haldoklik, azt javítják. 
Elkezdtem aneten  fel frissíteni a németek, meg olaszt es spanyolt tanulhatna, nagyon tetszik, csak meg nem táblázata magam be mikor melyiket.

elkezdtunk squash- ölni járni I vel. Ma voltunk 2. Ra. Nagyon szupi sport, minden izmom megmozgatja. :-) ja es ma mar egy szettet nyertem is! :-)

most angyon jol érzem magam a börtönben, összesen 7-7,5 kg-ot fogytam ( nagyresze nem eves+ sport) az elmúlt időszaknak is köszönhetően. De szeretnem megtartani. Most mar 57 kg vagyok, ez mar bő, csak mi de leesik rólam :-) de I szerint  nagyon csinos vagyok, jobban tetszés neki mint ismerkedést kor, pedig akkor is tetszettek, de hat azota sokat alakultak, az edzéseknek öszönhetően. :-)

keszulunk a nyaralasra, ;-) 

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie,ajánlatom még él,bocs de még mélt írni sem sok időm van mostanság :)  valamelyik este felhívlak :)

KépKép
viranka

Hahó.
Sajna én sem tudtam jönni hosszabban.
Először is Ádinak jobbulást kívánunk!
Irina, mi újság? Benn maradt Ádival éjszakára valaki? Mikor engedik ki?
MInden betegnek jobbulást.

Rugó is taknyol és köhög, de óvodaképesnek ítéltem, így szépen megy reggelente.

Tegnap a balesetin kezdtünk. A kisebbik bátyám elesett, maga alá fordult a lába Délután meg hazahoztam munka után.
Este olyan fáradt voltam, hogy nyolc után elaludtam, és hatkor keltem

Kaqk, hová mentek majd?

Reggeli ruitn

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Kaqk, a 1,5 hónapos rossz időszak mire vonatkozik (a gyerekeknek volt)? 
Fogyás - ügyes voltál! 

Vindo, jobbulást a tesódnak!

Ádival éjjel S. van, napközben ő vagy Anyu. Már kezdett alakulni a gyomra, de ma reggel megint hányt, 24 óra nemhányás után ismét. Elég ideges vagyok. Lázas, fáj a füle, ezért visszaküldik a fülészetre, csekkolják, nem kell-e már gyógyszer (ezt úgy utálom: dehogynem kell, egyébként dobhártyagyulladás is lehet bakteriális, nem vírusos, nem tudom, ránézésre honnan tudják, hogy vírusos a fertőzés, szemmel ez nyilván nem látható). Nagyszerű, hogy mindig  napok mennek el azzal,  hogy az antibiotikumellenességtől eljusson a dolog odáig, hogy hát mégis gyógyszer kell -- én ezt Ádinál előre borítékolom. Most itt az a nehéz, hogy 2 helyre ment rá a fertőzés (bélrendszer, fül), de a belgyógyon csak az előbbire kezelhetik. Kértem S-t, hogy próbálja elérni, ki ne engedjék még fülfájósan-lázasan, ne adja az ég, hányósan, mert akkor tuti, hogy pár óra múlva mehet vissza a kórházba. 
A kicsi baromi nyűgös, szerintem a foga, a frontok, csak remélem, hogy nem kapott el semmit Áditól vagy azoktól, akiktől Ádi elkapta. Nappal alig eszik, csak éjjel, sokszor ébred. 

Kép
Kép
irina

Irina, sajnalom, remelem hamar jobban lesz Adi es kap gyógyszert is. 
Nem a gyereknek volt. :-( de remelem mostmar minden jo lesz. ;-) 
nyaralas ? Hat ez céges kihívás nyeremenye. Mindenki családostol  jon, jon anyósom is,  o figyel majd a gyerekekre, mikor nekunk "dolgozni"kell. :-)

ma szeretnem megrendelni a tobbi kelléket a fotózáshoz. Nagyon izgatott vagyok, mert ott is szeretnek majd fotózni, meg megengedtek a csana ba hogy bejárják gyakorolni, sot mar vannak jelentkezők, kiismama aki hamarosan szül, tini lany portfóliót szeretne.....remelem megtalálom az irányt amit szivesen csinálok. :-)

de de ez az esooooooo :-( lehangol

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina!
Jaj, min mentek keresztül! :( Szegény Ádi. Hogy bírja? REmélem mihamarabb elkezdik a gyógyszeres kezelést! Ilyenkor nem lehet az orvosoknak megmuttni Ádi korábbi leleteit, hogy lássák, nála szinte mindig bakteriális a dolog? Akkor nem kellene plussz napokat várni...
Jobbulást neki! Nektek meg kitartást!

Vindo!
Éljen az új cipő!
Remélem Rugó nem lesz beteg!
TEsódnak jobbulást!

Maggie!
Bercó jár ovifocira?
A sópipa ezek szerint jó ötlet!
Mikor lesz Prága?

Kaqk!
Sajnálom a nehéz időszakot! Ezek szerint túl vagy rajta?
Jól hangzik a fényképezkedés! Biztosan ügyes leszel!

Nálunk a gyerekek szerencsére már jól vannak. Pénteken, mikor ők is kidőltek, csak 7 gyerek volt a csoportjukaban. Szegény Apán nem akar átmenni, tegnap 39 fokos volt a láza. Ma már picit jobban...

Kép
gica1

Halihó!

Kávézás közben vagyok, gyorsan jelentkezek.

Irinám, borzasztó még olvasni is, hogy Ádi mivel küzd. Szegénykém, igazi kis hős. Ha ennyire fáj a füle, akkor a nyavalay akár a csigára is ráhúzódhatott, attól is hányhat. Bár nem hiszem, hogy a gyomrát ez befolyásolná.
Tudósíts rendszeresen, szurkolok nagyon, hogy minél hamarabb meggyógyuljon.

Gica, örülök, hogy a gyerekek már jobban, a Kedvesednek meg gyors gyógyulást. Köszönöm, igen, Bercó már jobban van, bár még köhécsel, de azért bejelentettem péntekre az orvoshoz, hátha megkaphatja a szurit. Prága harmincadikától lesz. Már nagyon várom.

Az ovifoci amolyan össznépi megmozdulás volt, a város majdnem minden óvodája ott volt, ezen vettek részt Bercóék is. Egyébként az egyik óvónéni valóban tart focit az ovisoknak, hogy Bercót is noszogtatják-e, azt nem tudom.

Kaqk, segíthetünk valamit? Hihetelenül ügyes vagy a fogyással. Jó sűrűre sikeredik megint ez az időszak is, azt látom.

Vindo, jobbulást a bátyádnak.

dmaggie

Jó reggelt
MOst sietek, de délelőtt jönni fogok.
Egyelőre csak annyit, hogy Ádi gyógyuljon meg minél előbb!
Mindenki vigyázzon magára.

Kép
vindolanda

Itt vagyok végre.
Maggie, amúgy Rugónak is heti kétszer van focija, és egyszer az egyik óvónéni tartja. Igazán sokoldalúak Egyszer meg jön egy "edző bácsi".

Kaqk, mi történt, ha szabad megkérdezni? Remélem, már alakultok.

Minden betegnek jobbulást!

Itt reggel nagy eső volt, és persze pont abban az öt percben jött le a legjobban, amikor kiálltam a kocsival és beszálltunk
A munkahelyemen megint nincs fűtés - gondolom, a hét végén sütött a nap, gondolták, minek is. De tanultam eddigi hibáimból, harisnyában és két pulóverben ülök, és ittam egy forró bögrés levest is.
Ma két duplaórám lesz jó tárgyakkal. Holnap viszont szünnap.

Éljen Prága!

Kép
vindolanda

Irina!
Mi újság?

Vindo!
Érdekes, hogy nincs fűtés a főiskolán.
Hű, nálatok még ilyesmihez is értenek az óvónénik? De jó! :)

Maggie!
Akkor reméljük pénteken meglesz az az oltás!
Gondolom, hogy Prágához már visszafele számoltok! :)

Kép
gica1

Hát, azt nem tudom, hogy értenek-e hozzá, de tartják
Az az igazság, hogy lehet, hogy valami gond van a rendszerrel (idén már geotermikusan nyomjuk), és más helyeken működnek a radiátorok, de a mi tanszékünkön nem. Ma meg is nézte a gondnok.

Életed párja jobban van?

Irina, mi újság?

Kép
vindolanda

Sziasztok,
köszi a ránkgondolást mindenkinek!
Tegnap elég rossz napunk volt, meg voltunk ijedve, mert Ádi rosszabbul volt, mint amikor bevittük. Végre dél körül elkezdtek gyógyszert adni neki (emelt adagot persze, amit szintén megjósoltunk, hiszen már napokat csúszott a dolog, a borítékolhatóan bakteriális felülfertőzés meg szépen tarolt -- félre ne értsetek, a dokik azt nem értik meg, hogy mi tudjuk, hogy lehet az alapbetegség vírusos, de Ádi mindig felülfertőződik, szinte már aznap -- és ezt sosem hiszik el nekünk, az a szomorú ebben, hogy eddig még sajnos mindig igazunk volt, mindig!). Délután még volt egy nagy lázcsúcs, sokat aludt, izzadt, sírt (anyu elmondása szerint), aztán estére kezdett jobban lenni. Ugyeugye, 2 db  antibiotikum után a gyerek látványosan kivirul. Csak mint mindig. Baromira ki vagyok akadva, mert az orvosok mindig a statisztikával  meg az átlagokkal jönnek, sosem hiszik el nekünk, hogy mi meg tudjuk, hogy ez a gyerek hogy reagál. Így mindig ugyanaz a koreográfia: gyerek lázas, fájdalmai vannak > 2-3-4 nap tökölődés, mert "ez valószínűleg csak egy vírus" > gyerek egyre rosszabbul van, leletek napos késésekkel megjönnek > gyerek végre gyógyszert kap és fél (!) nap alatt sokkal jobban van. Amennyi szenvedést (gyereknek, családnak) meg lehetne úszni, ha a szülőre is hallgatnának néha. Nyilván az nem lehet protokollalap, hogy a szülő szerint bakteriális, adjunk rögtön gyógyszert, nem ezt mondom, hanem azt, hogy ha látható, hogy a gyerek magas lázzal szenved, többféle baja van egyszerre, zöld a taknya, be van lobbanva mindkét füle, akkor kezdjünk el kis adagban valami gyógyszert. Mert az sem hitelesebb protokollalap, hogy "amíg nem derül ki, hogy bakteriális, addig kezeljük vírusként". Mert ugyan mi végre tudják, hogy mindig virálisan kezdődik valami? Ugyanúgy lehet bakteriális is. Innen nézve ez a protokoll legalább annyira megalapozatlan, mint a szülő bemondására alapozva kezelni, nem?

Gica, hogy vagytok?

Vindo, ez a fűtésmizéria bátyádnak jobbulást!

Maggie, Prága de izgalmas, nagyon várom, hogy beszámolj majd róla! Addig is: a legjobbakat oda nektek!

Kép
Kép
irina

Még nem tudjuk amúgy, h mikor jöhet haza... (Egyébként annyival olcsóbb sem lehet a kórháznak, hogy ab helyett 3-4-5 nappal tovább kell egy gyereket ellátnia...)
Szegény S most éjjel székeken aludt, mert másik szobába rakták át őket (előtte volt vmi kempingágy abban a szobában, ahol voltak, azon aludt 2 éjjelt -- szerintem veszünk egy kempingágyat, hogy legyen itthon kórház esetére, kb. évente úgyis mindig kell :-(()
Ármin jól van, kettesben nyomjuk a napokat, bár S-t néha láttuk, amikor hazajött fürödni meg ezért-azért (tiszta szerencse, hogy a kórház max. félórányira van tömegközlekedve). Csak én nem láttam a kicsikémet már hétfő óta, de nem merjük megkockáztatni, hogy bármit hazahozzak a kórházból akár csak a látogatás miatt is (épp egy fertőző beteget vittek be, azért kellett költözniük -- ami érdekes, mert azokat a László kh-ba szokták vinni, ez nem fertőző kórház, nem is úgy van kialakítva).

Kép
Kép
irina

Huh Irina, még olvasni is rossz! Remélem mostmár hamar rendbejön Ádi! és láthatod hamarosan!

Vindo: fütés :-(

Eső, kedd reggel én is jól megáztam. forumban parkoltam Otiban dokinál..visszafele leszakadt az ég...eláztam :-( esőkabát, esernyő mind a kocsiban voltak! 

ma is voltunk I al squas-olni, nagyon szupi sport, jól átmozgat! meg ez egy közös program..:-) ez kell most nekünk!
Nagyon izgulunk, nemsoká indulás életünk nagy élményére! Dalus is nagyon várja. ha beszélünk róla kérdezi kicsit félve hogy én is megyek? 
Tegnap végre voltunk státuszon emmával. 16 kg, 109 cm. :-) kis okoska! éssss mozog az első foga..olyan türelmetlenül várja hogy kiessen, meg fél hogy ne este essen ki hogy le ne nyelje.

Maggie: prááágaaaa :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, a legjobbakat.
Nagyon rossz lehet, hogy nem láttad Ádit napok óta
Szegény S. is jól le lehet strapálva

Fog - Rugónak még nem mozog.

Maggie?

Ma itthon vagyok, relatíve jól is haladok a dolgaimmal. És meleg is van

Kép
vindolanda

Kaqk, megírod odaátra, hova mentek? Lehet, h írtad már, de amilyen süsü vagyok...
Emma fogacskája :-)

Vindo, Ádinak sem mozog egy foga sem. Nem tudom, köze van-e ahhoz, h későn kezdett relatíve fogzani, és 3 éves kora után jött ki az utolsó két foga is.
Az jó, ha haladsz :-)

Ádit váratlan fordulattal délután hazaengedték, miután a láz, fájdalom megszűnt a brutál adagú antibiotikumra (megnéztem, a lehetséges maximumot kapja a szerből).
Tök süket szegénykém, ha üvöltve mondom, úgy is alig hallja (volt, h már nagyothallott fülgyull. miatt, de most effektíve olyan, mintha süket lenne). :-(((((((((((((((((

A kórházra nagyon ki vagyunk akadva, sokszor jártunk már kórházban vele, de nem volt semmi gondunk, ez most a mélypont volt (műszakot átadó nővér, aki csak a gyerek betegségére nem emlékszik, orvosok, akik megkérdezik egymástól, miért nem kapott már ez a gyerek korábban ab-t, a "fertőző beteg", aki miatt ki kellett menni a kórteremből, nyilvánvalóan pénzes/VIP-ügyfél, akinek kellett az egész kórterem stb. /fertőző beteget ugyanis nem hagyhatnak ott tartósan,  minket is a Lászlóba küldtek csak fertőzésgyanúval anno tovább!/, stb. -- és ezek közül nem is tudnám megmondani, melyik szólna az egészségügy rossz anyagi helyzetéről -- talán egyik sem?).

Mhelyemről írtak, hogy sok a munka, mikor mennék vissza? 

Kép
Kép
irina

Ja, Ádi mesét sem tud nézni, mert ha üvöltő hangosra tesszük, úgy sem hallja. 
Jövő héten itthon marad velem és a babával, remélem, szép őszi idő lesz, hogy sokat tudjunk sétálni.
És egy jó hír a végére: kislány lesz az unokahúgocskájuk.  Ádi nagyon örült ennek.

Kép
Kép
irina

Hát ez vicces, naná, hogy az unokahúguk kislány -- szóval: az unokatestvérük kislány lesz.

Kép
Kép
irina

Irina, ez a kórház .... Ultra gaz!

Unokahugi lány! ;-) de jo!

Szegény Adi, biztos rossz most neki h nem hall. Remelem hamar rendbe jön!

Oda írom!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Megvagyok, csak vagy nagyon fáradt vagyok, vagy semmi időm sincs. Este jövök majd, remélem, lesz erőm hozzá. Délután viszem Bercót oltásra.

Irinám, ez tragédia. Minősíthetetlen.
Gratulálok a kiscsajhoz!

Kaqk, hűha!!!!!

Most csak ennyi, rutinoznom kell.
dmaggie

Hahó,
Irina, ez felháborító
Szegény Ádi. A háziorvos mit mond? Mikorra javul meg a hallása?

Rugó fogai három hónaposan elkezdtek kijönni. Szóval sokáig megtartja őket.

Ma óvodai kirándulás van, a gyerekek a derecskei almakertészetbe mennek Az eső épp elállt, remélem, el is tudnak indulni. Egy esernyőt azért betettem neki.
A héten összakaptak a szerelmével, de aztán egy nap alatt kibékültek.
Nagyjából ennyi.

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: