1baba
Ne parázz, emeld fel, ha kell

Bnőm gyerekei között 1,5 év van. A "nagyot" még babahordozóban cipelte, mikor már várandós volt...mert ugye a 9 hónapos még nem szalad el az autóhoz

Az orvos csak legyintett, hogy ésszel lehet. Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor lehet. Linda 14 kiló. Fel szoktam emelni, ha elesik és sír vagy úgy érzem, hogy kell. Azért én sem emelgetem folyton, legtöbbször inkább legugolok és megölelem. Luca 12kiló, őt a hátamon hozom fel az emeletre, ha fáradt felmászni...Mikor Lindát vártam a 40 fokos nyarat bazira untam a 38. héten, 2 ujjniy méhszájjal. Iván akkor volt 3 éves. Felkaptam a hátara és bő 300 méteren kocogtam vele hazáig. Lindát ez cseppet sem hatotta meg és a kiírt napra még ígyis ráhúzott 2 napot

Persze az elején azért vezsélyesebb az emelés, de gondoljatok arra, hogy régen nem kímélték a várandós nőket ennyire! Dolgoztak az utolsó percig és megszültek pikpak a krumpliföld szélén. Ezzel szemben a gyermekágyat sokkal komoylabban vették, és AKKOR kellett pihenni! Most egy kiséé megfordult ez a dolog. Várandósan pihenj, szülés után térj vissza a mindennapokba mielőbb

Az nem működhetne, hogy kiköltöztök? Úgy értem végelg, mind. Vagy tervezi a férjed, hogy hazajön? Olyan veszélyes szerintem így élni....Persze sokan élnek, és mindenki a maga belátása szerint dönt. És nekem egyértelműen nem lehetnek pozitív tapasztalataim az ügyben, de negatívból legalább jó sok van

Pedig biztos nem mindehol sül el úgy, ahogy nálunk....
irkaKata
Én még a nagyok uh-s képeit is szívesen nézem vissza

A 8mm-es csikóhalas képet is

És tök fura érzés, hogy az a kis pöttyöcske volt ez a szép gyerek

Sőt, Lindánál az érett petesejtről is van uh-m

MAjd megmutathatom neki, hogy "na ez az a részed, amit tőlem örököltél!"

ÉS az nem kevés, mert nem csak külsőleg, belsőleg is olyan, mint én

Én 2006 május óta vagyok itthon. Jó régen

VAlszeg muszáj lesz visszamenni dolgozni, mert tartósan a GYES-ből nem tudunk majd megélni. A főállású anyaság szép pozíció, de sajnos pont annyit ér pénzügyileg, mint a GYES, éppcsak más a neve

ÉS hosszabb ideig vehetd igénybe (pici 8 legnagyobb 18 éves koráig..mmint 3 gyerkednek ekll lenni ezen korosztálynak megfelelően)
Munkahelyen bejelenteni más kérdés. Családnak bejelenteni megint más

ÉS persze mindenki tesz, ahogy jónak látja

Nálunk az a rendszer, hogy én az én anyámnak, férjem az ő anyjának mondja el. Keresztbe nincs akkora nexus, hogy fontos legyen egyszerre bejelenteni, és az első unokánál még volt nagy pityergés, meg örömujjongás, de a többinél már olyan legyintés féle, ha épp nem rosszallás

Sosem vártuk meg a 12. hetet. HA valami baj történne, utólag úgyis elmondanánk, akkor meg....izgulás....sajna túl vannak paráztatva a kismamák ezekkel a vizsgálatokkal...szerintem. VAn, akinek indokolt, de sokaknak nem az és mégis muszájnak érzik megcsináltatni a paráztatós vizsgálatokat...Olyan ez, mint a légzésfigyelő. Valójában nagyon kevés esetben lenne rá szükség, de szinte alaptartozék a kisbabához

Persze, értem a támogatókat...ne ezen múljon...De kívülről nézve nekem úgy tűnik, hogy aggódalmat szül inkább ez a sok biztonsági faktor. Mert hány baba hal meg évenet bölscőhalálban? ÉS milyen körülmények között? ÉS mennyi down-os baba születik vagy derül ki, hogy beteg? Olyan minimálisak az arányok az egészséges szülésre, hogy rémesnek tartom, hogy emiatt paráztatják azt is, aki alapvetően nem tartozik a magas rizikófaktorú kismamák közé!
Én szívem szerint már világgá kürtölném. És van, akinek már el is mondtam...pl. az eladó a röltex-ben, mert ott törzsvásárlónak számítok és jófej a csajszi. Vagy a bioboltos csajszinak, aki szintén 100 éve ismer...AZt is mondtam, hogy még picike és titkolhattam volna, de hamár szsóbajött, hogy Luca elég nagy kéne nektek egy 4. baba

VAgy dejól nézel ki! Jót tesz neked a sok gyerek...Hát elmondtam

Pedig még csak pozitív tesztem van, doki se látott....Persze nem voltak rossz előzményeim. Vetélések után bizonyára nem tettem volna így. ÉS van, amikor még elmondhattam volna, de mégis benyeltem....Mert azért az a megszokott, hogy vár az ember a 12. hétig. Én azt hsizem 1 hét múlva bemondom a Kossuth rádióba