A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Savaria,miért eddig miben aludtál hogy nem ismert rád a férjed?

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,
Hahaha matracosztály, benne vagyok!!! :lol:
Mostanában ugyanis Lénó belealszik az éjjeli etetésekbe, majd büfiztetés közben felébred és a babakocsiba téve sikongatva hátúszást gyakorol, röhögcsél és csapkod a karjaival, mindezt éjjel 12-2ig, vagy 2-3-4-5-6 órai kezdettel, ahogy kijön :evil:

Voltam ma az IKEÁban, hát elég kicsi a szőnyeges rész, jó lenne amellett ülni, mert ha Nudli ébren lesz és nem akarom hogy lekaratéjozza a babakocsit miközben lesikongatja a (még megmaradt) hajamat, akkor jobb lesz a földre rakni... :roll:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Andi, úgy sikerült ennyit fejnem, hogy amíg anyukáméknál laktunk, addig mindig büfiztette valaki Fannit és én közben tudtam fejni. Így a nap végére akár 3 deci is összejött. Aztán csak 2, aztán már csak másfél, aztán hazaköltöztünk. Egyedül maradtam Fannival, és már nem tudtam fejni. Amikor este letettem, akkor mindkettőt lefejtem, de aztán már túl fáradt voltam, a cicimet meg túl üresnek éreztem, így leszoktam róla.

Oltás: a rotán kívül én is beadatnék minden nem ajánlottat is, csakhogy a mi orvosunk nem úgy olt, ahogy a nagy átlag. Ő sose ad két oltást együtt, hogy ne legyen gond a babával. 2 hetes csúsztatással járunk és az ajánlott oltásokat akkor adja, amikor lementek a kötelezők. A héten talán jön a védőnő - első alkalommal - és így majd vele fogom megbeszélni. Nem vagyok elégedett a dokinkkal, de sajna a többit se ismerem, így maradunk nála.

Remélem sikerül eljutnunk nekünk is a talira. Nekem az a gond, hogy nagyon messze van és anyukám nélkül nem merek nekiindulni. Ugye ő beteg, így ha azt mondja, hogy nem jön, akkor én is maradok. :( Ha mégis megyünk, akkor a reggeli etetés után tervezek indulni, és olyan 10-11 körül érnénk oda. Majd meglátjuk...

Szegény babám eltelítődött. Tegnap és tegnap előtt este úgy ébresztettem enni, mert ő inkább aludt volna. Látszik rajta, hogy a háta közepére nem kívánja a pótlást, amit beletömök. Olyan elégedetten vigyorog szopi után, pedig alig eszik, amikor meg a plusszt töltöm bele feszeng, meg csapkod. Úgy sajnálom, de hát muszáj...

Minden babó nagyon édes a képeken. :)
Veronika, hihetetlen, hogy te már vágtad is Adrika haját, én meg itt szurkulok, hogy nőjön Fannié. :)
Monis nagyon jó ez a montázs. Milyen programot sikerült letöltened?

Hétvégén látogatónk volt. Fanni pasizott. :D A kissrác 9 nappal idősebb Fanninál, de kétszer akkora. Anyukám mindig azt mondja, hogy tudja a jó Isten, mit miért csinál. Annak is oka van, hogy Fanni ilyen kicsi. Ha 5 kiló felett lesz, akkor ő már nem tudja fogni. Lehet, hogy van benne valami... :)

Rendrakásról jut eszembe. Gyönyörű rend van a lakásban. Azt nem mondom, hogy tisztaság is, mert csak a padlót mosom, a polcokat nem törölgetem, viszont rend van! Olyan filmbeli... Ha valaki kinyitná a szekrényeket, akkor a nyakába borulna minden. Viszont így jól érzem magam. Majd ha anyu feljön Fannizni, nekiállok, addig meg legalább nincs szem előtt. :)

Na megyek, mert felébredt a kis Drágám.
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Magnoli jót nevettem! :D
Fanni néhány napja szokott rá a sikongatásra. Olyan édes, majd megzabálom, nagyokat nevetek rajta, sőt három napja kuncogott is amikor csikiztem. Annyira aranyos. :)

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hellómindenki! :)

Találtam fotómontázs-progit, ingyenes és magyar, és pofonegyszerű használni. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ph ... -KQ13.html

Savariaa, sajnálom az éjszakáitokat, remélhetőleg kibújnak már azok a fogacskák is! Irigyellek a pólóban alvás miatt, én továbbra is csak a tapadókorongokkal és topban vagyok képes létezni éjjel-nappal (már a szoptatós melltartót is eltettem, mert becsomósodtak benne a csajok). A korong fixen ott van a bimbiknél, a top ott tartja. Amúgy megveszek, ha valami csak úgy lengén hozzáér (trikó, póló, takaró bármi). Apa mit szólt, hogy vége a csupaszkodásnak? :)

Magnoli, ilyen harcias lett Lénó? Jó lesz vigyázni! :)

Sikongatás, húúúú, az nálunk is megy! És ehhez most jött a "nyihogás" a nevetése közben, háááát besz.rás, ahogy csinálja, készítettünk videót, persze azon nem jön úgy át, de a lényeg, hogy ez is meg van örökítve.

Bogi, olyan jó lenne, ha ti is el tudnátok jönni! Fanni-randi jó móka lehetett, mit szólt a kiscsaj a hódolóhoz? :)

Ma voltunk edzésen. Picur tartotta:

Na jó én tartottam, Picur meg lelkesen szurkolt a tatami széléről. :)

Szép estét mindenkinek! Kunkáj! (télleg, Sandie, merre vagy???)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Andi, nekünk azt javasolták, hogy már egy hónappal előtte  kezdjük intézni, hogy mikorra kell megkapjuk és ne legyünk egy hónapig "pénz nélkül", ezért kezdtem el már keresgélni.
Nusildi, nekünk is volt nem rég egy ilyen éjszakánk, mikor szinte fél óránként-óránként kelt Luc, de szerencsére az nap volt csak ilyen, még másnap többször kelt egy kicsit de már nem olyan sűrűn, aztán elmúlt ez. ( bár a régi átalvós éjszakáhpoz még nem tért vissza, de már csak egyszer-kétszer kel.)
Nagyon jó lett a montázs! Nem rég egy ismerősömtől is kaptam egy nagyon jó, montázs klépet a kicsikéjéről és már ott megjött a kedvem, és most Picur még progit is talált , lesz mivel elütni az amúgy sem létező időmet :P Ismerősöm amúgy valami sooters programmal csinálta, azt mondja az is nagyon egyszerű.
Picur nagyon édes ez az új edző...el lehet hívni edzést tartani? :DD
Ether nagyon cukorfalat lehet Fanni, ahogy kacag, anniyra jól áll ezeknek a piciknek :)
Jó találkát nektek holnapra és csináljatok képeket!!! Úgy is ott lesz Picur apu, őt fogadjátok fel partyfotósnak :P Főleg ahogy Lénó lekaratézza a babakocsit. vagy pörgőforgó rugást csinál a szőnyegen..de ebbe tuti Picur is beszállna, mint nagymester :DDD
Páápáá

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok

fotomontázs készítő program a PhotoScape.. ingyenesen letölthető..
vannak sémák, és oda lehet beszúrni a képekt.  egyedi elrendezést nem lehet csinálni, vagy én legalábbis még nem találtam hogy hogyan...

Ja - most látom hogy picur is megtalálta és átküldte a linket! Igen ez az, én is ezzel alkottam...
csak nagyon lecsökkenti a kép méretét, igy előhivatni nem tudom hogy lehet....

van még egy progi, a Picasa3 de azt még nem töltöttem le.. majd megnézem azt is..

na megyek, babamasszázsra mennénk, de gergő elaludt a kiságyában, felébresszem? vagy inkább hagyjam aldudni és kihagyom??

holnap 11kor az IKEAban találkozunk, az étteremnél.

monis
Budapest XIII. kerület

én is a photoscape-l montázsoltam tavaly és nyomtattam ki naptárt. elég gagyi lett, rossz a felbontás.

holnap 11-kor ott leszünk, fönt az étteremnél, ugye?

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Sziasztok,
Igen Andi, legalábbis ha semmi nem jön közbe...
Próbáljunk a szőnyeges rész körül leülni :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Picur nagyon cuki a karatés Picur! :D
Én még mindig melltartóban alszom. Már úgy utálom, de így vagyok nyugodt, nem mintha elázástól kellene tartanom...
Fanni "randija" jól sikerült, elmélyedt a kissrácban. Ő ilyen megfigyelő típus. :)
Köszi a linket! Már letöltöttem, ki is próbálom!

monis, mit csináltál? felébresztetted Gergőt? sokszor vagyok én is ilyen dilemmában, de én általában felébresztem Fannit.

akkor holnap az étteremnél. :)
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Köszi Lányok a bókokat! :)

Bogi, téged nem nyom meg a melltartó? Pl. hátul a kapocs, vagy a pántot állító kis akármi. Én még napközben sem tudom már hordani, mert megnyomta párszor úgy a mellemet, hogy becsomósodott, majd' megbolondultam, annyira fájt estére. Pedig kényelmes (volt), és méretre jó melltartó, de mégsem bírják a csajok. Ez a top-os megoldás bejött nekem.

Monis, hogy döntöttél? Felébresztetted Gergőt? Az utolsó masszázsra mi ezért nem mentünk el. Picur az indulás előtt kb. 20 perccel aludt el, előtte meg jó nyűgös volt, áááá mondom én nem ébresztem fel, mert akkor csak kínlódni fog végig.

Képzeljétek, ma Picur 3 órát aludt a teraszon. Közben én is szunyáltam másfél órát, annyira jól esett! Négykor már felkeltettük, mert hát enni is kéne néha. :) Nem tudom mi van vele, eddig sem nyálzott kevesett, de most valami katasztrófális mennyiség jön ki belőle. Csak 5 percig nem törlöm meg a száját, már a nyakán folyik a lé. Napi két body a minimum. Ha az ujja a szájában van, a karja közepéig ázik a ruhája ujja. Egy bulldog simán megirigyelné. Fogat most nem látok bújni, de még mikor egyszerre kettő jött, sem nyálzott ennyire. Amúgy nem nyűgös, meg semmi baja, csak mi járunk bokáig a lében. Majd holnap meglátjátok! :D

Várom már! Jó pihit mindenkinek! :)

picuralmos

Hello Csajok!

Orulok hogy van aki var, de nekem csak az Ors lett volna jo, azert mondtam hogy nem baj hogy vegul nem ott lesz, mert az alvas miatt ugyis bizonytalan lett volna megyek-e, igy miattam felesleges oda szervezni :) De nektek jo talit! Varjuk a kepeket, ne felejtsetek fotozni!

Ma eletukben eloszor egyutt furdettem a lanyokat, hat irto cukik voltak :) Adri talan most elvezte igazan eloszor a pancsit, pedig a nagy kadat mar probaltuk, igy nem az volt az uj elmeny neki, hanem hogy egyutt pancsoltak. Szerintem bevezetjuk ezt, jo elmeny volt (bar melos :) )

Szep almokat mindenkinek es keves kelest! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sajnálom, azokat, akik nem tudnak jönni, de majd fotózunk.

Várom már a holnapot!

Ma van egy éve, hogy pozitívat teszteltem és pont ma bújt ki Balázs első fogacskája :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

le vagyok maradva a fórumozással, még csütörtöknél járok. Majd még írok mindenkinek.
Csak gyorsan beugrottam, hogy holnap nem tudunk menni, mert Boti náthás és köhög, nem akarunk megfertőzni senkit.
A hétvégén Tokajban voltunk és ott én is náthás lettem és a torkom is fájt, szerintem tőlem kapta el.

Fotót mindenképp csináljatok, jó szórakozást.
kunkáj

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Nagyon szuper volt a fórumtali, örülök, hogy megismertelek titekrt! Remélem egyszer a többiekkel is sikerül összehozni egy randit :)

Nálunk maradt egy fehér pokróc. Van egy olyan gyanúm, hogy a Fannié. Dobjatok címet és postázom.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok, szerintem is klassz volt a tali, köszönjük :lol:
Mmc, jobbulást Nektek, kár hogy nem tudtatok eljönni!
Veronikáékat is sajnálom, majd pótoljuk :wink:
Andi, priviben küldöm az e-mail címemet a fotók miatt :wink:

Lénó nagyon visszafogottan viselkedett, mármint itthonhoz képest :roll:
Amikor hazaértünk, pótolta amit kihagyott, nagyot tornázott, bekajált, tojt, most pedig szunyál, jól kifáradt, hahaha :lol: :lol:
Ja, és sok puszit küld az új barátainak: az édesen cumizó Gergőnek, a csillogó sötétszemű Balázsnak, a vigyori Balunak, a rebegő szempillájú Bátornak, a sokfogú karateedző Picúrnak és persze legfőképpen csippcsöpp Fanninak!
Hú, remélem senkit nem hagytam ki...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Lányok szuper volt találkozni veletek!! Annyi erőt adtatok nekem!! Köszönöm, hogy vagytok nekem!

Magnoli megkönnyeztem a soraidat!! (tiszta érzelgős vagyok)

Jó lenne havonta egyszer így találkozni, már csak valami olyan helyet kéne találni, ahol még jobban elférünk, bár ez is szuper volt tényleg! Pl. minden hónap elsó szerdáján. De jó lenne!!!!

Andi arra gondoltam, hogy közel lakunk egymáshoz, szóval ha van kedved, gyakrabban is találkozhatunk!

Bátor aludt 2 órát miután hazaértünk bent a babakocsiban, édesapja altatta el, úgy, hogy mikor sírt felvette,amikor elhallgatott visszarakta és 3x megcsinálta és aludt is. Jujjjjjj de ügyes volt asztapaszta!!!! Én addig elrohantam a boltba és mire hazajöttem, csicsikált! Éjjel megpróbálom én is.

Puszi mindenkinek!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Savaria, ahogy Olim mondaná: de cuki vag(y)!!!!

Jó ötlet a rendszeres tali is, én benne vagyok!
Márcsak azért is, mert Lénó is gyönyörűen aludt utána :lol:
És így én is Olival, HURRÁ!!!

Sőt én baba nélküli talira is szívesen "vetemednék"... :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

A férjem dolgozik már az FTP-én, majd küldöm az adatokat, ha kész lesz.

Magnoli: olyan szépet írtál :)

Savariaa: nagyon tetszik a havi találka ötlete! Mit szólnátok hozzá, ha mindig más otthonában találkoznánk? Mindenki vinne sütit, rágcsát,  üdítőt és szépen ellenénk :)
Nálunk leginkább tavasszal, nyáron lenne jó a bogrács és a kert miatt, de ha nem zavar titeket az, hogy a nappaliban metlaki van, akkor télen is összehozhatjuk.  Legfeljebb hoztok plédeket és jól befűtünk Kacsintás

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sajnos nagyon rossz lett a képek minősége, a telefonom ennyit tud :( Remélem ti készítettek jobb minőségű képeket.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Hellómindenki! :)

Mi is hazaértünk a "sokfogú karateedző" már alszik, jól elfáradt, hazafelé végig dumált, vigyorgott, röhögcsélt nekem. Imádom, hogy ilyen vidám kiskrapek. :)

Minden baba édi-bédi cukorfalat, anyukák ti meg mind csinosak vagytok! :) Magnoli, jót nevettünk a megtisztelő címen, köszönjük!

A rendszeres tali jó ötlet, azt nem ígérem, hogy mindre el tudunk menni, de igyekszünk a csapat tagjai maradni. És persze nálunk is van hatalmas kert, elférünk mindannyian. :) Savariaa, ha jöttök rokonlátogatóba, feltétlenül gyertek be hozzánk! ;)

Babás képeket rakhatok fel ide?

Addig Picurról egy huncut képet teszek fel nektek, ez a visszafelé úton készült. :)

Szép estét! :)

picuralmos

Köszönöm én is a mai délelőttöt, bár férjem a helyszínt megváltoztatná, miután megkaptam az sms-t az összegeől, amit elvásároltam, de sajnalom mind nagyon kellett.

Magnoli: köszönöm a jelzőt, igazán találó.

szívese talizom én is még, bár nem igérem, hogy minden találkozót meg tudok oldani.

Savaaria: látod, hogy lefárasztottuk Bátort ez a megoldás, minden este csapjatok nagy bulit neki

Balu ma nem aludt sokat, hazafelé kb 1/2órát, utána meg amikor el akart aludni, akkor mentünk a bátyáért, így este aludt 6-7ig. Remélem az éjszaka alszik majd

KépKép
KépKép
kat78

PÜ-ben elküldtem hogyan lehet a képeket letölteni/ feltölteni.
Aki nem volt ott, jelezze ha szeretné a képeket letölteni és elküldöm hogyan lehet, de előtte megvárom, h mindenki feltöltse.

Jó éjt!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Én feltöltöttem, némelyik fotóm használható is... :D

picuralmos

Sziasztok!

Nagyon jó volt találkozni veletek, nem bántam meg, hogy elmentünk, élőben még édesebbek ezek a babócák, mint ahogy a képek alapján gondolná az ember! :)
Azt hiszem sajnos mi nem fogunk tudni eljárni a talikra. Nagyon-nagyon sok volt Fanninak is, meg nekem is. Képzeljétek, mi negyed 7-re értünk haza, pedig nem is vásároltunk! Mostmár szerencsére Fanni is húzza a lóbőrt, a szulejmán után én is csatlakozom. :)

Holnap én is megpróbálom feltölteni a képeket, csak még be kell vadásznom anyukám gépét, mert azon is vannak. :)

Picur, szerencsére engem nem nyom a melltartó. Szoptatós, nincs merevítés, és a csatok is párnázva vannak. Én az oldalamon fekszem, csakhogy mindig Fanni felé legyek, így nem is fekszem rá egy csatra sem.

Veronika én is reméltem, hogy ott lesztek, féltem, hogy boldogul Fanni egyedül ennyi kis fickóval. Szerencsére állta a sarat, sőt a legkitartóbb kis Balázst még egy kézsimivel is megjutalmazta. :)

Puszi mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok,

hazaértünk rendben mi is!
kicsit vásároltunk is, de pont mmc által ajánlott párolóbetétet felejtettem le megvenni.. no majd legközelebb..

Bogi, Picur, nem ébresztettem fel gergőt végül... hagytam aludni, szóval "ellóggtuk" a masszázst.. az volt a baj, hogy hiába ébresztem fel, mert utána rögtön etetni kellett, szóval úgysem értem volna oda időben... igy aludt egy kicsit utána szopizott és utána lementünk sétálni..

én már nem bírok melltartóban aludni, igaz igy előfordulnak "balesetek".. de hát ez van...

Szuper volt a tali, csak a lift jó lett volna ha működik, de végülis IKEA felkészült egy hórukk emberrel...

Lénó óriási baba! nagyon cuki. Magnoli, nagyon aranyosat irtál a babákról! Én is egyetértek veled!!
Bogi, Fanni olyan kis édes kis apróság! Az egyetlen csajszi volt a talin!!
Balázs és Balu nagyon csinosak voltak, imádtam a rucijukat. Bátor olyan helyesen szundikált apukája nyakában, akárcsak gergő szokott itthon..
Picur a sok fogacskájával egyszerűen zabálnivaló!!

csináltam egy pár képet majd feltöltöm az Andi által átküldött linkre... de előbb megszakértem a leírást, nekem elég kínai igy elsőre.. majd a férjem segit, ő is total commander "fan".

Savaria, tényleg jó lenne rendszeresen találkozni, az IKEA is jó de tényleg jobb lenne egy "kényelmesebb" helyszín...
de majd tavasszal, nyáron könnyebb lesz, csak kiülünk egy parkba... Remélem jó sikerül az éjszaka és tudsz majd aludni!!

Picur, nekem is van rokonom Székesfehérváron... a nagynéném.. keresztanyám... vasárnap megyünk hozzájuk látogatóba...Nevetés

ne vegyél komolyan, csak ugratlak!!

szerintem a nagynénémnél is csak két órát leszünk, aztán gyorsan haza, mert apa másnap megy dolgozni...

na megyek aludni, mert a fiúk már húzzák a lóbőrt...

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a találkozó, lehet nekünk is el kellett volna menni (bár Budaörs nekem elérhetetlen), hogy utána ilyen jól aludtak a babák, mert mi tegnap megszenvedtünk a nappali alvásokkal  Barnus nem akart aludni se kézben se cicin se sehol, a végén levittem, majd lefagytam és csak fél órát aludt  És még mindig csinálja éjjel a kézzel csapkodást  Nem tudom hova tenni a dolgot.
Képeket szívesen megnézem!

Hozzám jöhettek tali szempontjából :) Bár 55 négyzetméteren vagyunk 2 szobával, de sok jó ember kis helyen is ... :) Bár pont most kezdjük el hirdetni a lakást, ha minden jól megy akkor pár hónap múlva már az egész fórum befér majd hozzánk 

Bogi, megértem, hogy sok volt ha Ceglédről jöttetek... mivel jöttetek, autó? Nincs közel, nagyszüleim Pilisen laktak és emlékszem hogy 1 óra volt vonattal.

Picur, nagyon édes a kis kép, látszik hogy jól érezte magát a babód :)

Na mennem kell, viszem Lottit az oviba.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
Talizzunk sokszor, mert Lénó hetek óta először végre újra átaludta az éjszakát, halleluja!!! :lol:
Mondjuk a reggel 6 órai evés óta viszont kúszni tanul a kiságyában, feltolja a popóját és teper a lábaival :wink:
Na, jó megyek mert végre visszaaludt :lol:

Kép
Kép
magnoli

Tényleg jót tett a babáknak a tali:  Balázs 19.30 és reggel 7 között aludt, látom Léno is :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

Örülök a sok átalvós éjszakának. Nekünk borzasztó volt,másfél órát aludtam megint. Most keresek valami szakértőt a neten, mert totál padlón vagyok, tanácstalan. És az éhség tuti nem ok, mert nem kér többet és ha egyszer elkezdem a tápszert adni, akkor a tejemnek is annyi. Este fél9kor letettem, és már fél11kor fent volt és onnan kezdve óránként...
Most a babakocsiban alszik, a végén abba fogom éjjel is altatni...csak akkor meg abból kell kiszoktatnom, szóval ördögi kör.

Nálunk is talizhatunk, bár még nincs teljesen kész a házunk, nincs bevakolva meg a kert sem szép, de beülről szinte teljesen kész, úgyhogy várlak szeretettel benneteket. 

Na megyek eszem valamit, mert még nem volt időm reggelizni és Bátor épp a babakocsiban szundít férjem pedig az emeletem, mert éjjel dolgozott és reggel jött csak haza.

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Hellomindenki! :)

Hurrá, éjszakák! Örülök, hogy jól aludtak a babócák. Úgy látszik sok-sok inger és esemény kell, hogy jól aludjanak.

Savariaa, amíg Bátor alszik, csatlakozz hozzá, pihenj, amennyit csak tudsz, ha csak fél órákat alszik, akkor is. Másfél óra az iszonyú kevés egy éjjelre, nem csodálom, hogy ki vagytok borulva. Gondolom a párod sem tud úgy igazán mélyen, jól aludni, ha otthon van, napközben meg amúgy is nehézkes a mély alvás.

Monis, téged is szívesen látunk, ha letudtad a rokonokat! ;)

Ildi, családi házba szeretnétek költözni? Mindegy, csak Budaörshöz közelebb, hogy legközelebb ti is el tudjatok jönni! ;)

Szép napot!

Ja, és egy közös fotó Balázzsal (Picurt nagyon érdekelte, hogy mi van Balázs szájában :)):

picuralmos

Hellobello!
Szuper, hogy ilyen jól sikerült a talitok, úgy látom a gyerekekre is jó hatással volt :) Ha valaki esetleg Tiszaújváros környékén jár..vagy mindannyian egyszerre :P , én is szívesen látlak Titeket !
Kíváncsi lennék a képekre!!! Úgyhogy ha szabad kérném én is a linket :) Meséljetek, miről dumcsiztatok, mit csináltak a babák, meddig voltatatok? Kíváncsi FÁncsi vagyok :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picur: sehol sem talàlom azt a fincsi túrógombóc receptedet. Kérlek linkeld ide, mert hétvégén meg szeretném csinálni. Köszi

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,

feltöltöttük a képeket! Férjem segített .. :) (total commander-ben profi - én windows intéző párti vagyok)
Van egy pár jó kép, nekem az utolsó nagyon tetszik, magnoli és Lénó együtt...
az egyik képen lemaradt Bogi feje, Bocsi Bogi!!! Csók
Szuper hogy ilyen jól aludtak a babák!
Lénó átaludta az éjszakát, és Balázs is milyen sokat aludt!
Már csak savarianál kell vmi csodát tenni, hogy Bátor is aludjon éjszaka...
Gergőnél nem volt semmi változás.. nem aludta át az éjszakát, de csak 1x kelt fel, szóval "normális" menet volt...

Picur, köszönjük a meghívást, de nem tudom mikor végzünk... csak délután megyünk le.. és szerintem sietünk haza az esti fürdésre... a nagynénémék az uszodánál laknak

csicsi, köszönjük a meghívást, de sajnos tiszaújváros felé ritkán megyünk, arra nincs rokonunk...  de van gyöngyönösön dédipapa... tiszaújvárosban a munkahelyemen volt egy cég akivel együtt dolgoztunk (albis)  de hát most nem dolgozok... :)

küldök képet a taliról, ízelítőül...

monis
Budapest XIII. kerület

Kat, itt találod: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=27193755

Én annyit változtattam, hogy a tésztájába mindhárom zsölmlét beáztattam, nem vacakoltam a másfél lereszelésével. Lényegesen gyorsabb így. :)

picuralmos

Monis, a meghívás mindenkori, nem egyszeri! ;)

picuralmos

Köszi Picur! Aranyos vagy!!

monis
Budapest XIII. kerület

Picur: köszi, megmentetted a holnapi desszertet. Bevallom őszintén én múltkor is beásztattam mind, a lustaság győzött:)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Este lemértem Bátort és fogyott a múlt heti méréshez képest 120grammot. Baromira megijedtem, rögtön meg is mértem, mennyit szopott és két mellből etettem meg most és 280 grammot evett vacsorára.  Tehát nem a tejem apad, csak napközben többször kell megkínálnom szerintem. És ha fekve szopizik, többet eszik, szóval most ez az irány. És fáj a pocakja is, ez biztos, mert tegnap este fél óra avás után 10x ébredt meg és jöttek a pukik. Piros picit a szeme, úgyhogy elviszem a dokihoz és kikérdezem, hogy milyen szert adjak neki, hátha ez okozza a sok éjszakai ébredést. 
Most alszik, ha megébred, megyünk a babaklubba és onnan a dokihoz.
Megpróbálok nem panaszkodni nektek sem, hisz azzal nem segítek a fáradtságomon...

Szuperek a képek!!!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Hellomindenki! :)

Kat, örülök! :) Én szeretem ezt a receptet, mert gyors, és finomabb, mint a hagyományos túrógombóc. Apa már csak így kéri. :)

Képzeljétek, ma elaludtunk. Negyed hétkor szólt Picur, egy egész diszkrét kis óóóóó-val, hogy jó lenne valami kaja. Viszont utána nem aludt vissza, megkezdődött a Babanap. Most tettem le. Reggeli után általában két órát van fent, utána alszik egy jót. Kiváncsi vagyok, hogy mikor kongat újra a hasa. :)

picuralmos

savariaa, ne aggódj ezen, mert az is sokat számít, hogy amikor mérted, akkor nagyon tele volt-e a pocija vagy volt-e kakija rendesen, azért hirtelen nagy adagokat esznek meg, ha utána méred, akkor csalhat azért a mutató. Nyugi, szerintem szépen hízik Bátor! :) Milyen babaklubba jártok?
Én azt várom már, hogy babó üljön és akkor az állatkerti játszóházba megyünk majd zenebölcsibe. Lottival is jártunk minden csütörtökön, nagyon szerettük, utána még évekig jártunk a játszóházba (még most is). Majd ott is találkozhatnánk, akinek van kedve énekelgetni 

Nálunk aránylag jó volt az éjszaka, 1-kor tettem át hozzánk, de negyed 5-kor már ki kellett vinnem enni, utána aludt majdnem 8-ig. Ömlik a nyála, úgy néz ki, mint az Alien a nyolcadik utas a halálból  Iszonyat hosszú nyálcsíkot húz maga után és persze az összes ruhámra 

túrógombóc, nyami... bár én még mindig rendelem a kaját  Tegnap készítettem mártogatóst, ubi és répa, hozzá sajtkrémes mindentbele, tök finom lett, én még max. erre vagyok képes.

picur, nem családi házat nézünk, az itt Zuglóban méregdrága sajnos, még a kisebb ikerház is, ahol kert van, az megfizethetetlen nekünk. De maradunk Zuglóban az biztos, mert imádjuk. Nagyobb lakásokat nézünk, 80 négyzetméter felettieket, nagy nappalival, min. 3 szobával. Hát meglátjuk a miénk hamar elmegy-e... jó lenne, mert nem férünk már el itthon.

Na megyek, babó sikongat.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Úgy döntöttem ma nem megyek sehova, így lesz idő feltölteni a képeket. :)
monis elsőre nekem is kínai. :)
Fanninál is normális menet volt éjszaka, 1xkelt magától kajcsizni.

Ildi, kocsival mentünk, térkép alapján nem gondoltam, hogy ennyire hosszú az M0. Utána meg Pesten mentünk keresztül. Ha apukám el tud vinni, akkor nem lett volna gond, de így, hogy én vezettem...
Egy darabig nekem is elég a hasonló kirándulás. Fannit iszonyatosan sajnáltam, rájöttünk, hogy nem az a kocsiban alvós fajta. :(

Savariaa, sajnálom a rossz éjszakákat. Remélem találsz valakit, aki tud segíteni. Én nem aggódnék a helyedben azon, hogy hogyan tudom majd kiszoktatni a babakocsiból. Örülnék, hogy abban legalább alszik.
Nappal próbálj minél többet pihenni, hogy bírd ezeket az alvásmentes éjszakákat. Ha fogacska van a dologban, akkor jópár ilyen áll még előttetek. :(
Szerintem panaszkodj nyugodtan. Kinek, ha nem nekünk? :)
Fanni is többet szopizik fekve. :)

Csajok nagy dilemmában voltam éjszaka. Fél 4-kor arra keltem, hogy Fanni nagy pukik kíséretében bekakil. Ő persze meglepő módon aludt, mint a tej.
Ilyenkor úgy sajnálom felébreszteni, de a kaja miatt muszáj. Nagy nehezen rávettem magam, hogy felkeljek, de akkor jött a másik kérdés, átpelenkázzam-e. Megtettem, fel is ébredt. Nem szopizott nyugodtan, látszott rajta, hogy nála ennek még nincs ideje.
Keveset evett, jött az újabb kérdés, adjak-e pótlást? Hát adtam. Utána meg alig tudtam visszaaltatni. Negyed 6 volt, mire újra ágyban voltunk.
Nem tudom, mi lenne a legjobb...
Ja és mondanom se kell, hogy mire bealudt, újra bekakilt. Na hát akkor már nem pelenkáztam. :)
Ti hogy szoktátok?

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok,
köszönjük a talis dicsiket Lénó is nagy örömmel fogadta amikor felolvastam Neki
Mutattam Neki a képeket, szuperek lettek szerinte is, ezt a vigyorából szűrtem le
Külön köszönöm hogy rólunk is készítettetek, nekem nem sok felvételem van a gyerekeimmel mostanság, mert általában én fotózok

Monis, még mindig csodálkozom azon, hogy Gergő milyen ügyesen rágókázik, van is Róla kép
Látom Rólatok is készült szuper fotó, jó hogy többen fotóztatok.
Nagyon köszi a Lénós képeket, megengeded hogy dicsekedjek a Fb-on vele? (csak olyanra gondoltam amin mi vagyunk...)

Andi, laptopról meg tudtam nézni a képeket (miután eloroztam a gépet a mesét néző Nagyobbiktól), mert arra nem jöttem rá, hogy a telómra hogyan tudom letölteni (iOS rendszer). Béna vagyok, na...
Andi, külön gratu a tesztévfordulóhoz és az "ünnepi" fogacskához!
Írtad hogy este nagyot aludt Balázs, ezek szerint nem zavarta meg további fogzás (legalábbis aznap éjjel)

Oltásos véleményekkel egyetértek, én is mindent beadatok a Fiúknak amit csak lehet, épp elég súlyosan beteg gyereket láttam ahhoz, hogy igyekezzem ezeket a bajokat megelőzni.
Minimális mellékhatás persze lehet, de kb. ugyanolyan eséllyel, mintha egyéb gyógyszert veszünk be.
A "bárányhimlő bulikról" már én is hallottam, felelőtlen dolognak tartom ilyennek kitenni a gyereket, a bárányhimlő szövődményei (pl. agyvelőgyulladás) miatt évente 20-30 gyerek fekszik kómában a László kórházban, és nem mindegyik épül fel...
Emellett a lányok védettsége a későbbi terhességi szövődmények miatt, a fiúknál pedig a nemzőképesség megőrzése miatt fontos (náluk sterilitást okozhat ha a herékre húzódik). Tehát érdemes oltással védekezni ellene. Elkapni így is lehet, de megúszható pár hólyaggal...
Tavaly nyárom a kétgyermekes barátnőm elkapta a skacaitól, az egész teste teli lett hólyagokkal, belázasodott, alig bírt felkelni majdnem el kellett halasztani a fél éve befizetett repülős nyaralásukat (repülőre nem engednek felszállni fertőző betegséggel), végül nagy nehezen meggyógyult, de ő is átkozta magát, hogy miért nem adatta be az oltást magának, amikor a Fiait már bőven beoltatta (ők persze 2-3 hólyaggal megúszták)...
Na megyek, mert éhes a kicsi Zabagépem....
Erről jut eszembe, a túrógombócot én grízzel csinálom (azt áztatom tejbe), és felvert tojásfehérjével teszem könnyűvé...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Picur apukának most innen isköszönöm az ötletét, vajon miért nem alszik Bátor, ő azt mondta, hogy lehet a pocakja. Most én is ezt gondolom, fel is hívtam a dokit, nem vittem el Bátort,mert a babaklub után úgy bealudt a kocsiban, hogy csak na, nem akartam felébreszteni. SZóval a szemét kamillázni kell és újra indul a biogaia anyi különbséggel, hogy délután kell beadnom, hogy estére "beérjen". Férjem amint felkelt, mert szegényem éjszakás, (és még szombat este is kell mennie ) szóval amint felkelt, küldöm is a gyógyszertárba, Bátort nem akartam kiszedni a kocsiból, míg bemegyek és sosem hagynám egyedül a kocsiban, szóval nem mentem én be, de majd apa elintézi ezt,úgy is csak délután kell. Jjajj Lányok úgy bízom benne, hogy megoldódnak az rossz ájszakák!!!
A babaklub jó volt, kevesen voltk, de egy édes kislány akimajdnem 2 éves annyira kedvesen közeledett Bátorhoz, hát igen, már most bomlanak a csajok a kisfiam után, szóval annyira édes volt, látta, hogy törölgetem a nyálát a textilpelussal, erre odajött és ő is elkedzte törölgetni. Hát megzabáltam.
Visszatérve, hogy miben aludtam eddig, mert hogy erre még nem választoltam, hát bevallom toplessben nyomtam itthon éjszaka a fájós "lányok"miatt és most a héten hogy először felvettem egy pólót éjjelre a férjem csak csodálkozott, hogy ez meg mi rajtam. 
Nem semmi, milyen hideg volt reggel, mikor jött haza, -3 fok, lassan elkezdünk fűteni szerintem most már.

Lányok!!!!!!!Kikaptam egy anyukától, hogy miért fürdetem meg aznap Bátort, mikor oltást kap, mert hogy tilos.  Micsoda??????????? Ő azt mondja, hogy mert akkor nyílt sebe van a gyereknek.  MI van?????????????

Picur ez a túrógombóc recept nekem is bejön, nem tudom a laktózproblémám mennyire viselné el, de tuti valamikor kipróbőlom. Férjem nagyon szereti a túrógombóvcot, én is, de most éppen szilvásgombócra vágyom.  Nem semmi, milyen jó alvókátok van!!! Küldj belőle Bátornak is!! 

Magnoli a kullancselleni oltást te mikor adatod be? Dokink azt montda, hogy lassan azt is megkapjhatja, döntsük el, mikor szeretnénk. SZerinted?  De édes lehetett Lénárd, ahogy a képeket nézegeti, egyem meg!! 

Bogi én éjjel nem pelenkázom át Bátort, mert nagyon felébred tőle, csak akkor pelenkáztam, mikor piros volt a popsija. Ehhez már annyira hozzászokott, hogy ha mégis úgy érzem, muszáj, és nekiállok pelenkázni éjjel, borzasztóan sír. Szóval ráadom a 4-es pelust aztán reggel bízom benne,hogy minden benne maradt.  De tényleg nehéz kérdés, mert hát az sem jó, ha a kakiban van szegényke. 

Nusildi férjem ugyanezt mondta,mint amit írtál, hogy azért nem kell rögtön kétségbeesnem, mert sok minden befolyásolja a súlyát és igazából nem kéne hetente csak havonta mérni. Én is gondolkodomvalami zenés programon Bátorral, a ringató is hasonló, mint amilyenről te írsz?

Mindenkinek szép péntek délutánt, mi kint vagyunk a kertben, Bátor alukál, én meg kicsit netezgetek. Húúúú nem tudom mi lenne velem wi-fi nélkül. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

Savaria, tyű jó sokat evett Bátor vacsira.. pedig a nagykönyv szerint a vacsora szokott a legkisebb mennyiség lenni..
én már nyár óta ( nagy melegben nem szerettem összeizzadni gergővel) fekve szoptatok, de már sok is lenne a 7 kg tartani 30-40 percig...
szerintem ne izgulj, biztos eleget eszik a babád, nem kell neki mindennap, minden héten ugyanannyit ennie, híznia.. mondjuk fogyni nem jó..

próbáltad már hogy nem veszed amikor felébered és sirdogál?? Gergő például ma kelt hajnali 4kor, megszopiztattam de csak az egyikből mert elaudt.. visszetettem aludni én lefejtem a másikat és visszafeküdtem.. gergő felébredt 6kor.. de montam magamban hogy tuti hogy még nem éhes, sirdogált, beszélgetett egy kicsit, de utána visszaaludt és aludt 8-ig...
szóval lehet hogy Bátor is visszaaltatná magát... tudom nehéz megállni hogy ne vegye fel az ember ha sír... de ha nem sír olyan keservesen akkor hagyd egy kicsit hátha visszaalszik...

Ildi, jó ötlet a játszóház, majd mehetünk együtt!!
most hogy vége a babamasszázs tanfolyamnak, én is keresek vmi mást, már elég jól elvan gergő.. szeretném társasághoz szoktatni.. lehet hogy van itt is vmi baba-mama klub, vagy torna, vagy vmi...
habár a védőnő nem mondta...

ez a nyálazás ismerős! Barni az Alien... Nevetés
nekem is vannak ilyen nyálcsikos fotoim gergővel... mindig mondom neki hogy csukja be a száját és akkor nem jön ki a nyál.. de hát mondhatom én neki, csak nevet rajta ...

Bogi, látod milyen ügyes Fanni! már tudja hogy enni kell éjjel és ébered magától!
Gergő rendszerint éjjel kakilt.. hangosan nyögött én arra keltem..
én sosem pelenkáztam át, az anyatejes kaki még nem csipi ki a popsiját ( ha jól tudom) de majd megerősítenek a többgyerekes anyukák...

jövök még, most mennem kell...

monis
Budapest XIII. kerület

Savaria, Magyarországon kétféle kullancs-enkefalitisz elleni védőoltás van forgalomban, az Encepur Junior és az FSME-Immun Juniror.
Mindkettő 1 éves kortól adható, de inkább 2 felett ajánlják a téli időszakban, hogy tavaszra kialakuljon a védettség.
Miért akartok ilyen hamar oltani?
Olyannyira fertőzött területen laktok? Amíg Bátor nem kúszik-mászik-járkál a fűben, addig kisebb eséllyel találkozik kullanccsal, hacsak bele nem ugrik egy a babakocsiba, najó vicceltem, de télleg
Mi Olinak az Encepur Juniort adattuk be idén, már 2-t kapott 1 hónap különbséggel, a következőt 1 év múlva kapja majd.
Többféle oltási séma létezik, ezeket megtalálod ha rákeresel a neten.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Monis próbáltam, hogy nem veszem ki, mikor ébred,de annyira sír, hogy muszáj. Az elején csak nyöszörög, de abból már tudom, hogy kelnem kell. Most bízom a biogaiban, remélem segíteni fog.
Gergőnek kijött már foga? Bátor is ontja magából a nyálat, az a legszuperebb, mikor  a fejem fölé tartom és megindul a nyálcsóva felém...

Magnoli én nem szorgalmazom,csak a gyerekorvos kérdezett rá. AMúgy elég fertőzött területen lakunk,mert a Törökbálinti erő szélén. Én is furcsálltam, hogy rákérdezett a doki, hisz neki kell tudnia, mikor adja be, nem nekem. Szóva akkor ezzel még bőven ráérünk. Köszi a segtítsegedet!

Kép
savariaa
Érd

Savaria, Biogaiát vagy más probiotikumot lehet folyamatosan adni, jót tesz a közösségekben szerezhető hasimasi ellen is.
Érdekes, ilyen korban már nem szokott a pocak alvásproblémát okozni, kivéve ha pl. laktózintolerancia vagy tejfehérje allergia lép fel, de akkor meg fosikálna egyfolytában.
A fogyás rossz jel, de igaza van a Lányoknak, ahogy szokták mondani: "egy mérés nem mérés", ismételd többször, és kb. ugyanannyival kaja után.
Azért a 280 ml kajától nem csodálom ha utána tekergőzött...
Lénó maximuma eddig 250 ml volt, pedig nem kis darab, de azután meg előfordul több nyüglődés, akár későbbi bukás is... (Ő is este vagy éjjel eszik jobban az ingerszegény környezet miatt)
Nagy csibész lehet ám Bátor, hogy éjjel Titeket szórakoztat, nappal meg édesen húzza a lóbőrt amíg levegőzteted...
Hát ez inkább nevelési problémára utal...
Próbálj ki minden szimpatikus tanácsot, aztán majd mesélj, melyik jött be???
Lehet hogy a végére annyira fáradt leszel, hogy simán elalszol amíg Ő zsizseg, és szépen leszokik róla???...

Kép
Kép
magnoli

Bogi, sikerült a képeket feltölteni? Nekem a férjem csinálta ( bevallom) Ártatlan
de szerintem ha átküldöd gmailen andinak vagy nekem, szívesen segítünk.. (ugye andi?)

Magnoli, köszönjük, gergő már olyan édesen mindent megfog és tömi a szájába.. de hát a favorit még mindig az ökle.. egyszerre mindkettőt képes betömni..
a legújabb hogy szopizás közben, a cici a szájába van, de az ujját is oda akarjd dugni.. ez kisebb "fennakadást" okozott számára, de győzött a cici.. Vigyor

De jó hogy lénó már kúszni próbál.. nagyon ügyes..

gergő még csak forgolódik, hátról hasra és hasról hátra, ilyenkor még koppan a feje a szőnyegen..de nagyon aranyos..

Savaria, én még nem hallottam hogy ne lehetne fürdetni a babát oltás után.. a doki biztos mondta volna ha igy lenne.. nem??
akkor a felnőtteknél, vérvétel, influenza oltás után sem lehet fürödni?

Gergőnél én még nem érzem hogy jönne a foga... nyála az van dögivel.. de még nem fehérlik semmi...

Mi voltunk gergővel még  hetesen az istenhegyi géndiagnosztikánál csecsemő ultrahangon és épp vmi akció volt és ott megcsináltál az laktóz intolerancia tesztet.. (nyálból) és szeencsére azt jött ki eredménynek hogy ő nem lesz laktóz érzékeny valószínűleg...

na megyek, mert nem akar aludni gergő.. beszélek vele

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Látom jól sikerült a találkozó, sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni. De így utólag nagyon jó döntés volt, mert Boti náthája rosszabbodott és már hőemelkedése is van, csütörtök reggelre én is beteg lettem.
Jól jött Magnoli összefoglalója a helyes orrszívásról, de még így sem tudom rendesen kiszívni az orrát, szegény nagyon szörcsög és láthatóan zavarja éjjel is többszőr felsír, hogy nem kap levegőt. Eddig sem aludt csendesen Boti de most extra hangosan horkol...

A talin készült képeket én is szívesen megnézném, elküldi valaki az adatokat? Valaki említette hogy nem volt lift, hogy oldottátok meg a babakocsik felcipelését?

Monis, a nyálból kimutatható laktózintolerancia vizsgálatról még nem is hallottam ez csak újszülöttkorban lehet? A mi gasztós dokink azt mondta, hogy 4 éves kortól lehet belégzéses vizsgálatot csinálni erre, addig  meg a próbálgatás, hogy mire lesz hasmenése.

Bogi, én sem pelenkázok éjszaka, csak ha érzem, hogy pl. átpisilte a ruháját, de ez nagyon riktán fordul elő. Nálunk általában 10 órás etetés alatt vagy utána van egy nagyobb kaki, az esetek 80%-ban az az átöltözős fajta.

Látom jó kis fotómontázsok készültek

Picur, te edzést tartasz? Azt hittem "csak" versenyzel. Jó a kis feketeöves

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: