Keksz: nekem azt mondta a védőnéni, hogy ráérünk a kekszet bevezetni 7-8 hónapos kora körül, nem értem, hova hajszolják a babákat-anyukákat!
Vakargatás: van olyan, hogy oldalt vakargat meg szopi közben, de nagyon finoman, én meg iszonyat csiklandós vagyok. Hát azt a vihogást...
Evés: Picur már egészen régóta 5x eszik napközben, hozzátápi nálunk sehol sincs, ma sütöttem neki héjában, fóliában almát, megnyalta, és köszönte szépen. Orrszívózás, hát ma kellett vagy 4x, nem ez a kedvenc foglalatossága, az már biztos... Nagyon sírt közben, és csak úgy jött a kulimájsz.
Alvás: Picur csak az első két itthoni éjszakáját töltötte köztünk, akkor meg mi nem aludtunk (szintén para, hogy ráfekszünk, betakarjuk, összenyomjuk, stb.), úgyhogy azóta a saját ágyában, a saját szobájában alszik. Esti altatással csak olyankor volt gondunk eddig, amikor valami baja volt (pl. este beadott K-vitamin, hasgörcs).
Köszönöm a kintalvásos tanácsaitokat, ha már nem fog Picur taknyázni, visszatérünk a babakocsis alváshoz.
Szandi, teeeee szent ég! Sopronban olyan fogorvos is létezik, aki ilyen barbár??? De lényeg, hogy túl vagy rajta!
Kat, szegénykém, ez elég sz.rul hangzik. Már a fogad. Én is össze szoktam harapni az arcomat (nekem kint van mind a 4 bölcsifogam, ebből az egyik "kilóg" a sorból), de utálatos utána, mert ugye megdagad, és a megdagadt részre újra és újra képes vagyok ráharapni. Ehhhh... Gyors javulást nektek!
Csicsi, ez olyan, mint az on-line pénztárgép... Kötelező, és még kötelező hozzá adatkapcsolat is. Természetesen minden beruházás a vállalkozót terheli. Kapják be.
"Rágcsálás", nálunk ez a "hamm-nyamm-nyamm" nevű móka. Imádja Picur, akkorákat kacag, és sikongat, eszméletlen édespofa!
Most láttam ezt: http://index.hu/video/2013/09/27/deveny_anna/
Dévény-torna. Hát ha kellene, sem vinném el ilyen tornára a gyerekemet. Az összes gyerek ordít, mint a sakál. Ezt én nem tudnám végigcsinálni. Az, hogy a cikk leírásának utolsó mondata ez: "a 80milliós költségvetésük nagy részét viszont maguknak kellene előteremteni", ez meg felháborít, hiszen azért egy kezelés sem olcsó, és természetesen egy kezelés nem elég. És még egy gondolat: Az indiai babamasszázs alaptétele, hogy síró gyermeket nem masszírozunk. Elhiszem, hogy van olyan baba, akinek ez segített a mozgásfejlődésében, de meg vagyok győződve arról, hogy ezt sokkal humánusabban is meg lehet oldani.
Szép estét!