A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Ugyan már itthon vagyok, csak gyorsan összeütöttem némi abrakot a fiúknak. Erre nem esznek.

Mh-en változatlan a helyzet. Viszont tegnap sikeresen beiratkoztam a nyelvtanfolyamra. Várnom is kellett, így hallottam is, hogy miket csinálnak. Szóval elég intenzíven oktatnak, jó áron. Tegnap beszéltem az egyik barátnőmmel, több ismerőse is tanít/tanított ennél a nyelviskolánál, jókat mondott róla. Biztos, hogy a 90 óra tután maradok majd tovább.

Viranka, nagyon köszönöm, egyszerűen hihetetlen vagy. Valószínű, hogy élünk majd az ajánlatoddal. Azt néztük, hogy innen csak későn indulhatunk el, a tanfolyam miatt. Nem lehet hiányozni az órákról (csak háromról), mert különben vissza kell fizetni az állami támogatást. Mírát csókoltatom.

Emese, Zsófinak kitartást a sulihoz! Igen, ezeket az anomáliákat én már tudtam. Addig követtem, hogy a tanítók aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy a magyar is munkatankönyv legyen (lehessen bele írni), mert első körben csak a matekot engedélyezték. Fogalmam sincs, hogyan lehet írni-olvasni tanítani anélkül, hogy a könyvet használják, írjanak bele a gyerekek.  A többi tartós tankönyv, ami azt jelenti, hogy négy évig használhatják a gyerekek. A mieink jövőre már olyan könyvet kapnak majd, amit a mostani elsősök már egy évig használtak. Agyrém.

Irinám, ténylege borzasztó lehet a helyzeted, de azért én egy picit mosolyogtam rajta. Vizuális típus lévén...

Vindokám, hangodat sajnálom.

Mi Józsára készülünk ötyézni.
dmaggie

Irina, küldöm ám, csak a postára még nem jutottam el.
Majd feladom utánvéttel
A cipő rendben van, amúgy is itt a szeptember. Reggelnte meg esténként már nincs nagy meleg.

Maggie, éljen az angol tanfolyam.

Tankönyvek - eldobom az agyam, komolyan.

Hangomat ne sajnáljátok, reggelre mindig helyre jön.
Bár az esti kisvakondos könyv már nem esett túl jól

Kép
vindolanda

Valami borzalmas álmosság tört rám
Mindjárt menni kell Gáborért, telefonált, hogy hamarabb végeztek.

Kép
vindolanda

Tényleg, Irina, min dolgozol mostanában?

Kép
vindolanda

Halihó!

Én már hat előtt felkeltem. Dávid ment kézizni, kaját kellett neki csinálnom. Szerintem majd elmegyek tornázni egyet, aztán folytatom a dolgaimat.
Úgy tervezem, hogy délben alszok majd egyet.
Az allergiám kínoz rendesen, pedig gyogyót is szedek. A fene vigye.
Tegnap jól sikerült a barátnőzés, majdnem fél kilenc volt, mire hazaértünk. Utána még elmentem a tecsoba vásárolni.

Már előre rettegek a következő héttől. Nem lesz egyszerű.

Az udvart is rendbe kellene tenni, kocsit is kellene mosni, stb. Van mit csinálni.

Vindokám, azért az álmosságod ellenére eléggé jól bírtad az éjszaka.
dmaggie

Hát, ez a hatos kelés rosszul hangzik.
És Bercó van olyan rendes, hogy hagy majd aludni délben?
Rugó tuti felrángatna...

Allergia - G. is kivan.
Sőt, ma felhívta reggel azt az emberkét, aki a meggyszedéskor segített nekünk, és már itt is van, vágja a füvet. Gnek mostanában komoly tünetei vannak fűnyíráskor, zuhanyoznia kell közben, majd megfullad stb.
Kb. nyolc órás munka a két kertet levágni.

R. kiment traktorozni, berohantam közben.

Álmosság - elmúlt aztán később. Szerintem csak éhes voltam, keveset ettem napközben.

Kép
vindolanda

Ezt a vicces videót pár napja találtuk a youtube-on.
A vége már teljesen olyan, mint egy Monty Python jelenet:)
http://www.youtube.com/watch?v=GsnX1bIBtfY

Kép
vindolanda

Hahó,

Maggie, jobbulást az allergiádnak, ha tud jobbulni, szegénykém
Munka: hátha jobb lesz a helyzet, mint most látszik, tudod, a remény haljon meg utoljára. És gondolunk Rád nagyon.

Vindo, Nektek is jobbulást, szörnyű lehet az allergia.
Bocs, a könyv terítése kifejezésből arra gondoltam, hogy a postán jártál ;-) az utánvét nekem tökéletes 
Hát most már megint egy problémás nyelvi alakulatot (mindig a nagy összevisszaságokat és elméleti problémákat szeretem), a közbevetéseket nézek meg pragmatikai-mondattani szempontból. A szöveganyagot kéne kurkásznom, de tegnap is bealudtunk mindahányan kb. 9-kor, ez megy mostanában... remélem, végzek vele a határidőig, ha nem, kérek még pár napot. 
Neked milyen féléved lesz? Jó órákat kaptál?
Nekem a héten jött tanszéki levél és már megint felidegesített, pedig hol vagyok még attól, hogy visszamenjek, szóval annyi a meló ott, hogy nem igaz, és azon kattogtam, hogy fogom ezt két kisgyerekkel bírni (Ármint ugye kb. 2 évesen szoktatnám be, betegségek előtt állunk). Plusz pszichó szak. 
A jutyubosat majd megnézem, de ahonnan most írok, nincs fülhallgatóm, a kicsi meg mellettem alszik.

Kép
Kép
irina

nézek = nézeM

Kép
Kép
irina

Halihó!

Igen, hagyott aludni. De Dávid is itthon volt már.
Az allergiám padlóra küldött, nem is megyek le gyomlálni, mert biztosan nem bírnám. A teraszon is alig tudtam kiteríteni a ruhákat. Egyfolytában tüsszögök, és már bocsánat, de rohannom kell zsebkendőért, mert a kezemmel kell egyébként felfogni a cuccost. Pedig ma már két gyógyszert vettem be. Meg folyik a könnyem, stb. a fülfájás, arcfájás már csak ráadás. A szemem majd kiég.
De körülöttönk több rendezetlen, gazdátlan telek is van, embermagasságig nőtt gyommal.

Irina, nyugi elrendeződik majd minden szépen. Ja, ja, munka egyre több van. Tegnap az asztrológus barátnőm azt mondta, hogy most káosz van, de szépen el fog rendeződni a dolog. Rengeteget kell majd dolgoznom, de ne várjak köszönetet, elismerést. A sok munka jó, szeretek dolgozni, azt meg már megszoktam, hogy nem nagyon ismernek el. Pont a bizonytalanság, a káosz miatt kattogok, a többi rendben van.

Na, megpróbálom rávenni magam, hogy megnézzem a helyi tantervet. Délelőttönként azért betanítok majd néhány órában.
dmaggie

Ezt elrontottam, mindjárt jön újra.

Kép
vindolanda

Na most.

Beach-hangulat, 38 fok, talicska a háttérben. 1

Forma 1. Ez nagyon érdekelte, kétszer is meg kellett nézni. 1

Régi lemezjátszó, ami még működik is. 1

Horgász. 1

És a hinta:) 1

Kép
vindolanda

Irina, hát, ha az ember álmos, akkor nincs mit tenni, aludni kell.
Nekem ez kínai
Majd összekapom magam, és elmegyek a postára jövő héten.

Maggie, R. kérdezi, hogy Bercót miért nem ide adjátok le, amikor Prágába mentek?
Allergia, áááá.

Itt G. hazaért a munkából, azért vagyok ilyen nagy legény, hogy még képeket is kicsinyítek.

Rugó boltosat akar játszani.
- Játsszuk azt, hogy ez itt egy bolt. Jó?
- Jó. Jó napot kívánok. Mit lehet is kapni?
- Fűrészt és Grú-figurát.
- És sok vevő jár ide?
- Nem, te vagy az első.

Egy univerzális bolt, ami minden igényt kiszolgál.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Maggie!
Sajnálom az allergiát. Nagyon vacak lehet. Nekem a tesóm az, szegény ilyenkor szenved nagyon.

Vindo!
Jók a képek, de szerencsére rájöttem, hogyan kell nagyítani. :) A medence szuper! Te is belemártóztál? A hintát is ügyesen megcsináltátok. Rugó szereti?

Küldtem neked címet.

Irina!
Hasad jobban?
Elhiszem, hogy ki tud akasztani egy - egy szép levél a mh-ről. Próbálj még ne gondolni annyira előre. Bár magamról tudom, hogy ez szinte lehetetlen - mármint nem gondolni a jövőre - de azért hátha sikerül...

Hát ez a tk dölog elég érdekes. Én mindig azt szerettem legjobban az év elejében, hogy újak a könyvek. Tiszták, könyv szagúak... aztán meg szépen a saját ízlésemnek megfeleően formáltam. (aláhúzás, színezés stb) Ez már nem lesz??

Kép
gica1

Ja, így már az énekkönyvben sem lehet kidekorálni a zeneszerzők képét... Milyen világ ez???? Én firkálós voltam, mindent összefirkáltam.

Gica, igen, én is belehuppantam néha.

Nálad mi újság a jövőt illetően?

Altatás

Kép
vindolanda

Maggie, úgy legyen, ahogy a barátnőd mondta, rendeződjön el a káosz 
engem nagyon le tud törni, ha úgy érzem, nem becsülnek meg, nyilván fontos a belső tartás és hogy én szeressem a munkámat, de évekig-évtizedekig széllel szemben hmhmelni, nekem olyan lelombozó 
Irigyellek az ötye-klubért ;-) az allergiádat viszont nagyon sajnálom, olvasni is szörnyű, hogy szenvedsz tőle...

Vindo, ez egy nagyon állat medence és hinta! 
Rugó egyre szebb, a hajszíne valami csodás

Gica, én is az új könyveket szerettem, és nehezen bírnám ki, ha nem lehetne saját tankönyvem.
Köszönöm, hasam most jobban, a probiotikumozás eddig még mindig működött. 
Munka -- igazad van... nem is a sok munka a baj, az, ahogy Maggie írta, megszokható. Én azt nem szeretem, h a sziszifuszi munkák elveszik az időt a fontosabb munkáktól, pl. szakok létrehozásához és fennmaradásához millió izé, ami persze kell, de közben nem tudsz cikket írni, konferenciára menni eleget, ugyanakkor "természetesen" az utóbbiért is számon vagy kérve. Na, EZ a probléma. Plusz a szakma sosem fogja firtatni, hány akkreditációs anyagot írtál és hány diákkal maradtál bent pluszban, csak hogy mennyit írtál és produkáltál. A vicc az, hogy nem csak ezért, de én is, mint sokan  mások, inkább az utóbbit szeretem művelni. 

Megyek dologra.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Itt még eléggé nagy a csend, így írok.

Valahogy most nem kínoz annyira az allergia, biztosan hatott a tegnapi + gyógyszer. Igaz, eléggé kába voltam tőle, el is aludtam korán, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Irinám, biztosan alakul majd a káosz valamerre, muszáj neki. Érdekes nagyon a témád, izgi. Nem tudom, hogy miért, de úgy érzem, hogy még több lesz majd a papírmunka, tehát lesz még ettől is rosszabb.  Ez van.

Gica, teljesen igazad van. Az új könyvektől nincs is jobb. Bár azért olyan is volt, hogy egy-egy könyvet szűzen találtunk meg az év végén, megrendelték, aztán egyáltalán nem is dolgoztak bele a gyerekek, na ennek sem sok értelme volt. De nyilván nem ez volt az általános. No, meg azt gondolom, hogy a könyvek nem annyira jó minőségűek, hogy kibírnának négyévnyi használatot.
Tényleg, mi van a munkáddal?

Vindo, ez a bolt . Képek szuperek. Mondjuk én véletlenül jöttem rá, hogy meg tudom nézni közelebbről is.
Csókoltatom Rugit, nagyon édes a felajánlásával. Majd tolmácsolom Bercónak.
dmaggie

Hahó.

Még most ébredezünk, R. még alszik.

Tegnap este kimentünk szalonnát sütni, és valahogy úgy elfáradtunk, hogy szépen elaludtam
De legalább kipihent vagyok.

Irina - igen, idegesítő dolgok vannak az egész rendszerben.
De legalább a babás időszak lenne jobb.

Gica, megkaptam a mailt, postázom majd, ha odajutok, utánvéttel

Rugó hajszíne - ezen még nem is gondolkodtam, hogy milyen neki.
A szeme viszont olyan furcsa, a múltkor néztem, kívül zöld, és csak legbelül barna.

Közben a ház kezd kihűlni, lassan a fűtésen gondolkodunk. Már 23.0 fok van benn

Ébresztem Rugót, mert különben éjfélig itt fog ugrálni

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, hát ez van, nyilván nekem kéne fütyülni, mi van bent, és próbálok is, élvezni szeretném, hogy itthon vagyok a babával, ezek a pillanatok nem jönnek vissza. 
Rugó szeme: szép lehet :-) Ádinak is kétszínű, alapból világoskék és középen aranybarna karika van (a pupilla körül). 

Maggie, papírmunka-tömegek
Téma: hát ahogy vártam, a spontán társalgásokban nagyon nehéz detektálni a közbevetéseket. A szakirodalom mindig szép labormondatokat hoz példának, vagy ha nem, akkor az egészséges prototipikus példákat a szöveganyagból. Közben meg van ezer átmeneti vagy kérdőjeles alakulat. De nem baj. :-)

Hozok nektek egy kis cukiságot :-) 

Kép
Kép
irina

Ádi kapott egy bnőmtől legót, SW-os lépegető, összerakta, majd szétkapta, és lett belőle pl. ez :-))

Kép
Kép
irina

Nem semmi
Nagyon ügyes.
És Yoda is csinos

Én is hoztam egy gyöngyszemet. Ilyen paradicsomot találtunk:

Kép
vindolanda

1

Kép
vindolanda

Ez a pari úgy néz ki, mint Gru. 

Kép
Kép
irina

Tényleg

Közben csengettek, átjött a kisfiú a második szomszédból. Egy ideig az úton bicikliztek, most átmentek megnézni Máté szobáját.
Szusszanás

Kép
vindolanda

Vindo, jó is, ha van egy kis barát a közelben (és ha a szülei is jó fejek, főnyeremény). 
Vettünk S-nak cipőket, ami nem semmi, mármint neki vásárolni, nagyon nem szeret. A legcélravezetőbb, hogy leveszem a polcról, ami úgy gondolom, hogy tetszene neki, és ha jó, meg is vesszük. 
Ármin mostanában csak rajtam hordozóban alszik el (este is), mindig újít vmit, most épp ez a hepp. 

Kép
Kép
irina

Na, G. is nagy vásárló... Komolyan, mintha róla írtad volna.
Egyszerűen nem tud dönteni

Ármin nagyon bájos, nem is mondtam

Itt végre nyugi van. Rugó óvodában. G. dolgozik. Apósom érkezett meg közben, a lábazati köveket elkezdte felrakni (lemállott itt-ott, és penészedünk is egy helyen, ahol az eső ráesett).

Dolgozni kezdek én is.

Elég hűvös lett kinn.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, köszi! :-)
Penészedés , remélem, gyorsan javítható!
Itt elég hűvös volt reggel, de a lakás még tartja magát. Remélem, lesz még egy kellemes vénasszonyok nyara idén. 
Nekem a vásárlással az a szerencsém, hogy alapvetően elfogadja a javaslatok nagy részét, nem az van, hogy válogatós is mellé. Na az utóbbi lenne a durva, keringeni a boltokban és semmi nem lenne jó.
Megyünk csípőszűrés-kontrollra délután. Kicsit izgultam Ármin mozgásfejlődése miatt, de az elmúlt 2 napban annyit forgott hasra, hogy egy kicsit megnyugodtam. Megcsinált 1-2 forgást 2 hónapja, aztán azóta szevasz.

Kép
Kép
irina

Majd írd meg, mit mondtak a csípőszűrésen-
Ha forog, akkor nem lehet baj

Hát, körbe kell húzni a ház alját kővel, ami szépen lezárja a vizet. Aztán meg a csatornát kell megcsinálni rendesen Majd szép lassan.

Az óvodában azzal fogadtak, hogy Rugó hányt.
Elég kis bágyadt volt. Hazatekert, kezet mosott, befeküdt az ágyba, és elaludt
Most vagy beteg, vagy pedig annyira túlhúzta magát az első napon, hogy kifáradt, és a hányás csak a szokásos.

Meg kell figyelnem.

Beáztatni a hányásos ruhát

Kép
vindolanda

Nem tudok üzit írni Neked Vindo :( :( a másikba írom a  címem :) Rugónak jobbulást (amúgy enyém gyerekek is kivannak :) :) )

KépKép
viranka

Oké:)

Na, felkelt a nagy beteg.
Kinn van az udvaron, semmi baja.
Azt mondja, szőlőt evett, és a magja miatt hányt.
Ellenben feltehetjük azt a kérdést, hogy mikor fog este elaludni??????Sírós

Logopédia-saga folytatódik. A szakszolgálattól azt mondják, hogy összesen kb. hat órájuk lesz az itteni óvodásokra is iskolásokra összesen (). És az kevés lesz

Kép
vindolanda

G. a tescoban (vennie kellett volna papírzsepit és wc papírt). Papírzsepit nem talált, a wc-papír helyett meg vett konyhai papírtörlőt, hogy majd félbevágjukSírós
Most komolyan....

Kép
vindolanda

Rugóban egy táplálkozási szakértő veszett el. Pirítóst és teát kért vacsorára. Most kinn van, még rakják fel a köveket. Jól felöltöztettem, elég hideg van kinn
Ja, hősugárzót is akart venni G. (tavasszal kiment benne a fűtőszál), de azt mondták, még nincsen szezonja

Kép
vindolanda

Vindo, remélem, Rugónál tényleg ennyi volt a dolog!
Logopedia :-((( azért remélem, ennél jobb lesz a tényleges helyzet.
Nálunk náthaszerűség van, én is megfigyeltem, ahogy kezdődik az ovi, Ádi rögtön benyal valamit. Minden áldott évben. Mondtam neki, hogy vasárnapig bírja ki, hogy a szülinapi bulija ne maradjon el. Attól konkrétan tépném a hajam, ha át kéne az egészet szervezni mindenkivel máskorra 
Köszi, a dokinéni azt mondta, hogy a gyerek tökéletesen jól van. A hordozónkat is megdicsérte. 
Őszintén szólva  most kicsit kivagyok, mert vagy 4 napja csakis hordozóban alszik el bent is, ugye napi 3 órát minimum sétálok még vele, hogy tudjon félóránál többet aludni (a félórás alvásai után bent olyan nyűgös, hogy az elképesztő, de bármit csinálok, nem alszik többet, csak hordozóban). Szóval minimum napi 4-5 órát hordozom, estére egy roncs vagyok fizikailag. 8,5 kiló, ja és nem ülhetek le sem a hordozóban, mert arra felébred és sírni kezd. Már mindenfélével próbálkozom, hogy könnyebb legyen a dolgunk (elhihetitek, hogy a sírni hagyáson kívül tényleg MINDENNEL kísérletezem). De azt is nehezen viselem, hogy minden este olyan nagy sírások közepette alszik el, teljesen mindegy, hogy mit hogy időzítünk. Már a bokám is fáj a sok menéstől, pedig aztán tudok sétálni. Szóval kivagyok és nem látom, hogy mi javulna, mert eddig minden csak rosszabb lett (elaludt cicin vagy kézben, most már egyiket sem csinálja, cicin csak akkor alszik, ha már totál lenyugodott és félig alszik). 
Persze felfoghatnám úgy is, hogy de jó, legalább van valami, ami működik és megnyugtatja.

Kép
Kép
irina

Elhiszem, hogy sz... ügy.
Hát, Rugó ringatva aludt el, és nekem egy-másfél éves koráig ringatnom kellett és sétálnom vele
Szerencsére, neki a súlya is kisebb volt.
De az alvási szokások változnak, és le fog erről szokni.

Logopédia - az biztosnak látszik, hogy most már különórákat kell venni, és saját zsebből nyomni az átszervezéseknek hála. Érdekes, eddig szépen belefért a keretbe... Nem értem, komolyan... Az a kérdés, hogy kihez.
Nyolc hangja nem tiszta, azt mondták.

Ma délben megyek Rugóért, kikönyörögte. Nézni akarja a fal felrakását.

Kép
vindolanda

hahó, 
félkezes írás van, a másikat a baba rágja... na, elengedte...
Vindo, nagyon sajnálom a logopédiás ügyet, miért van az, h a legrosszabb verzió jön be sokszor?
Nézd, tőlünk a legkisebb gyerekek közül is volt, akiket elvittek a szüleik suliba, volt olyan is, aki rendszeresen logopédushoz járt, finoman szólva is szükség volt rá. Ők tudják. Próbáljuk a pozitívumokat nézni, Rugi még egy évig ovis lesz és addig is gyakorol. Amúgy meg nem értek hozzá, de sok kis elsősnek vannak még nem tiszta hangjai. 
Hogy halad a fal?

Ármin annyit szopizott egész éjjel, mint egy újszülött, nem is értem.
Amúgy jól vagyunk (kivéve a fentieket), de Ádi ismét bepisil, ez eléggé kiborít. Az ovival jött vissza az egész.

Kép
Kép
irina

Hát, a fal alakul. Relatíve egyszerű köveket választottunk, szerintem szép is lesz. Olyan bordós
Nekem a cs meg az r nem volt meg, mikor iskolába mentem. A kisebbik bátyám meg Zánkán tanulta meg az r-t a táborban, ahol szívatták. Volt vagy tíz éves
Egy-két rossz hang nem gond, de a nyolc az sok.
Persze a legfontosabb az, hogy akkor menjen iskolába, amikor készen van rá.
Na, azért reménykedünk, hogy nem kell a többiektől elszakadnia.
Az egyik legjobb barátjának meg is állított az anyukája, hogy ugye megy velük majd Rugó is iskolába, mert őt szereti a legjobban a srác

Ma már kaptunk egy telefonszámot, azt kell majd hívni. Vsz. hétvégi időpont lesz, ami nekünk is jobb.

Ádi - hogy tetszik neki az új csoport? Óvónők?
Pisilés. Még az elején vagytok az évnek. Lehet, pár nap, és javulni fog.

Lányok, a KIK-ben hosszú ujjú póló van 920 ft-ért.

De hogy szépet is írjak.
A körmöm megint metálkék.
És délelőtt három nagyon rövid angol cikket tudtam átnézni

Kép
vindolanda

Biztos szép a fal :-), de a metálkék köröm még szebb, ebben biztos vagyok. 
Nagyon haladsz. Én esténként kb. 2 órát tudok dolgozni nettóban, de tegnap este ha tízszer nem kellett a babához mennem lefekvésig, akkor egyszer sem. Nem t'om, mi volt. 
Ádiék ovija olyan, hogy mindenki ismer mindenkit, sokszor voltak összeeresztve a gyerekek az udvaron, rendezvényeken, különprogramokon, minden óvónő vigyázott már mindenkire, szóval ez nem gond. Az új csoportban ott van vagy 4 közeli barátja, a 2 legszorosabb is, tehát ez nem jelenthet törést. Persze azért lesznek új helyzetek, minden csoport más. Nem hiszem, hogy ez okozza, hanem az oviba járás maga. Képletszerűen ez a helyzet:
tesóügy + Ádi itthon = nincs bepisilés
Ádi mamáéknál = nincs b.
tesóügy + Ádi oviba jár = bepisilés.
Természetesen tesó előtt csak ovival nem volt bepisilést, teljesen ágy- és szobatiszta volt egy évig, tehát nem szervi dolog van mögötte. Én is remélem, hogy javul, de múlt éjjel már nem is nyöszörgött, komplettül bepisilt, teljesen elázva és fel sem ébredt rá. Ez a legrosszabb fokozat. Várok még egy kicsit, aztán keresek szakembert. Csak azért szomorú, mert már sok időt szabadítottunk fel, én viszem oviba, néha hozom is, mindig én mesélek neki, sokszor a fürdetést is én csinálom este, ennél többet viszont egyelőre a kicsi miatt nem tudok. Nálam anno elég volt az ovis agresszió megfékezéséhez, amikor tesóm született, hogy anyu hordott az oviba.

Kép
Kép
irina

Maggie, Kaqk, Móni, Viranka, Gica, mi a helyzet?

Kép
Kép
irina

Vagyunk :) :) tegnap gyerekek már 3/4 8kor aludtak  jó dolog a suli/ovi kezdés 
megvettem ma a vonatjegyeket :) mondjuk meglepődtem uannyiba kerül a Keletitől,mint Váctól  

Irina,lehet tényleg érdemes lenne szakembert keresni :( Ármin alvása :(  enyémek is kicsit taknyosak,de ők a múlt heti úszásoktatáskor kicsit megfáztak. Reggel 8kor már nem volt olyan meleg akkor sem :)  én meg a héten de-ös vagyok,Nagyi viszi őket mindenhova
Holnapra Ádinak boldog szülinapot kívánunk :) 

Maggie,akkor majd még értekezünk :) Milyen jó dolgoztok van :) milyen volt az évkezdés?

Vindo,milyen kis okos Rugó :) volt ma valami baja? logopédia dühítő lehet :(

fáradtak :) lehet ma is hamar aludni fognak :) :)

ja és van 1 kölcsönkutyánk :) igaz péntekig :) olyan jó fej,spániel és zabálnivaló :)

KépKép
viranka

Sziasztok :) megvagyok

Kicsit szét vagyok csúszva, kb 100 kiló alma vár arra, hogy almalé legyen belőle. Hétvégén szülinapozunk Grétikémnek. Lesz kis bulija is, szabályokkal, irányított játékokkal Nem mertem másképp bevállalni, Z szerint túlparázom és hagyjam Őket játszani de szerintem meg akkor lesz ereszd el a hajam..... na majd kiderül
Gergőkém kezdte volna az ovit hétfőn, de sajna beteg lett. 40 fokos lázzal küzdöttünk egész hétvégén. Torokgyulladás. Most már talán jobban van. Leghamarabb 9.-én mehet oviba, már nagyon várják az óvónénik

Irina hát, ez nehéz dió.
tuti köze van ám hozzá Árminkának. Nagyiéknál csak rá figyeltek, csak vele foglalkoztak. Most meg ki kell várni a "sorát" Pszichomókus biztos segítene neki feldolgozni ezt az egészet.

Vindo ma jól volt Rugó?
logopédus... hát ha kell akkor kell. Ha meg maradnia kell 1 évet pluszba akkor marad, a lényeg, hogy neki jó legyen :)

Verus éljen a kölcsönkutya tartsátok meg vagy segítsek hozzájutni egy édes kicsi kölyökhöz?
Esetleg egy vizsla? majd mennék hozzátok kutyázni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ádi - tényleg érdemes még várni egy kicsit, aztán meg gondolkodni egy pszichológusban. De remélem, megoldódik addig.
Szokott valami miatt panaszkodni az ovira?

Viranka, éljen a kiskutya
És szétrágott már valamit?
Gyerekeknek jobbulást!

Jobbulást Gergőnek is!
Buli - mi semmivel nem készültünk. Igaz, tényleg "ereszd el a hajamat" lett belőle, de minden gyerek jól lefáradt. De jó társaság voltak, nem volt velük baj, lefoglalták egymást szépen és hangosan.

Rugónak ma semmi baja nem volt. Úgy tűnik, tényleg evett valamit, és az jött ki belőle. Eléggé lefáradt estére, de azért sokáig nem aludt el.

Kép
vindolanda

Jó reggelt

Kép
vindolanda

Szép napot

Nálunk korán kezdődött. Mind a két picúr a hálóban kötött ki, így én egy idő után feladtam és lejöttem  a nappaliba viszont itt már nem tudtam visszaaludni

Éljen a rendben lévő Rugó

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szia

Szegény Te.

Itt közben alakul az idő, szépen süt a nap.
Tegnap begyújtottunk a kályhába, mert a 21-22 fok nekem kevésnek tűnt.

Ppt-t készítek éppen

Kép
vindolanda

Sikerült beszélnem a logopédussal, úgy tűnik, a külön foglalkozásoknak nincsen akadálya, és időpont is lesz.
Este elugrok még a KIK-be, láttam kabátokat is (R. azt is kinőtte).
Ma csak dolgozgattam, tök nyugis napom volt.
Holnap viszont munkanap Kelhetek korán.

Kép
vindolanda

De hülye vagyok.
Ádinak boldog születésnapot kívánunk!

Kép
vindolanda

sb

Kép
vindolanda

Irina, egy roppant fontos hír Neked.
http://index.hu/kultur/2013/09/04/sherl ... s_sztarja/

Kép
vindolanda

Elzártam magamatLáb a szájban

Kép
vindolanda

ÁDINAK SOK BOLDOGSÁGOT!!!!!!!!!!!!!

Irina!
Sajnálom a bepisilést. Nem egyszerű dolog ez. Hátha belerázódik az oviba és minden rendben lesz!

Vindo!
Metálkék körmök! Jó lehet!
Örülök, hogy Rugónak kutya baja! Lehet, nekem is el kellene nézni a KIKbe kabátért...

Móni!
Jobbulást Gergőnek! Már ő is ovis? Hihetetlen!

Viranka!
Kölcsönkutya, de jó! Biztosan jól érzi magát nálatok!

Az ovi nálunk nyekergéssel indult. Nem egy nagy ovibajárók a gyerekek. Hát persze, mert mindenkitől félnek - még mindig. Új játékot szereztek be az udvarra: trambulint. Persze sorbanállás van érte. És a mieink mindig utolsók, ha egyáltalán sor kerül rájuk, mert mindenki eléjük tolakszik, és a kis bambinóim persze nem szólnak se a gyereknek, se az óvónéninek, hogy ők következnének. Nem tudom mit tudok tenni, már rongyosra beszéltem a számat, hogy szóljanak rá nyugodtan a gyerekekre, vagy kérjenek segítséget az óvónéniktől, de nem. Inkább tűrnek... És persze itthon sérelmezik a dolgot. Szerintetek mit lehet tenni???

Kép
gica1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: