A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hahó

Mi mindig viszünk egy notebookot magunkkal az útra. Ez bevált, ha kivagyunk, Rugó leültethető elé. Meg én szeretek dolgozgatni nyaralás közben (tudom, ez perverzió), és a cuccaim is rajta vannak.
De ha van wifi, az nyilván sokkal jobb
Meg a pizzériák és kávézók is sokat lendítenek a helyzeten...

A lényeg, hogy azért voltak a nyaralásban jó dolgok is

Hú, mikor Nyíregyen voltunk utoljára, akkor még a cápák alatt nem lehetett elmenni, csak szemből nézegettük azokat

Irina, kitartás!
Mikor kezdi Ádi az ovit? Ha nagyon kivagy, esetleg badhatod egy-két napra, akkor tudnál pihenni. Vagyis nálunk lehet, ha dolgoznak a szülők.
Négy óra gyaloglás

Nekem meg izomlázam van. Tegnap a medencét leeresztettük, de a nagyját vödörrel kimertem, és a meggyfákra locsoltam. A jobb lapockámnál és a karomban van

Kép
vindolanda

Vindokám, kütyüket vittünk mi is magunkkal, azokkal elvoltak a fiúk, de azzal szórakozni csak...
Mondjuk a strandon nagyokat kártyáztunk, az is jó volt nagyon.  Esténként meg filmeztünk, hála a laptopnak. Azért feltaláltuk magunkat, csak nekem hiányzott a sétálgatás, nézelődés.  No, meg állandóan azt várom/vártam, hogy hátha megtudok valamit a munkáról. Ezért is lett volna fontos az, hogy a leveleimet megnézzem.

A medencés "móka" jó lehetett.

Vindo, tényleg jöttök esetleg Nyíregyházára velünk?

Bercó továbbra sem akar hallani az óvodáról. Pont azon gondolkodtam, hogy lassan össze kell készíteni a holmiját pedig, megvenni azt, ami kell, stb.
dmaggie

Viranka, ti mikor mentek Prágába?
dmaggie

Hát, szerintem mi hajlunk rá, Gábort meg legyőzi majd a többség

Rugó szerencsére már nagyon várja az óvodát, be is dugom 21-től. Egy kis nyugi nekem is jár...

Pár dolog neki is kell. Kinőtte a cipőjét, a nadrágjai harangoznak stb. Más dologra nem lesz szüksége szerintem, de minden tavaszi ruhája kicsi rá

Kép
vindolanda

Maggie, megértem, lehet, h ilyen szállásról én haza is mentem volna...  de ha az idő rossz, az a legvacakabb. Állás: továbbra is szorítunk ezerrel!

Vindo, jobbulást az izmoknak! Á, ez nem ügyeletes ovi, nem önkormányzati, ergo ha zárva van, akkor aztán zárva van. Volt terv, h esetleg a nyarat önkorm. ovisokkal cserében megoldani, akkor ők is jöhettek volna ebbe az oviba, de lefújták a szülők (cseppet  elitista módon, bár a legelitebb részen lévő önk. oviktól miért tartottak, nem tudom). Elvagyok a srácokkal, csak teljesen leszívnak estére(hosszú egy nap reggel 6-7-től este 9-ig, ebből 10 órát egyedül velü) , meg ez a félnapos hordozás sem az én fittségemhez van szabva, sokat fáj a hátam, melegem van (a babának is azért) még most. Napi 1-2 óra ideális belőle nekem, de nem több.  Ádit az imént kérdeztem, nem hiányolja az ovit, indoklása szerint azért, mert végig kell hallgatni az óvónénit és mert időnként rászólnak  Egyébként 25-től nyit ismét (de addig még pár napot közkívánatra nagyizik Ádi), ilyen hosszú szünet még nem volt. Idén azért is volt nehéz, mert nyaralni nem akartunk még menni, a tavalyi balatoni párnapostól én nem voltam elájulva, óránként szopó kisbabával a dögmeleg szobában, ordítótévés szomszéddal, na nem. Majd jövőre, klassz helyre, ha belefér.  Megvolt a délelőtti körutunk, a reggeli altatás (45 percig tartott, pedig holtfáradt volt Ármin) után jobb is ez a felkötöm magamra, aztán bealszik némi nyűgös 5 perc után, szóval vonatokat néztünk, könyvesboltozás, vásárlás. Délután játszótér.

Kép
Kép
irina

Maggie, azért ügyesen feltaláltátok magatokat és tök jó programokat hoztatok össze

Kép
Kép
irina

Maggie, ez a film (Piszkos melók) jónak tűnik, meg is nézem  majd egyszer. :-)
Szabadtéri mozi -- az olyan romantikus :-) mi utoljára B.almádiban vagy a környékén voltunk ilyenben családilag, egy bnőm családjával. Tök jó volt. 

Kép
Kép
irina

Mit néztek a könyvesboltban?

Én még sosem voltam szabadtéri moziban

Jövőre majd nyaraltok egy nagyot.
És persze ide is jöhettek mellette, az nagyon olcsó Rugó hiányol benneteket.

Elistista szülők... Egyem a kis lelküket Nem is írok erre semmit.

Rugó legórepülőket épít anyával (most nálunk van két napig). Kicsit elszabadultam.

Olyan koszos a gáztűzhely, mintha használnám. Lehet, le is sikálom

Kép
vindolanda

Halihó!

Ismét itthon. Momóval elmentünk vásárolni. Jól elhúzódott. Utána meg itthon elpakoltam, megebédeltem.  Ó, és láttam Kaqkékat az aldiban.
Bercónak meg vettem egy angry birdös h.ujjú pólót.
Arra jöttem haza, hogy a fiatalok Monopolyznak. Nagyon édesek. Itt van Wagdika is és Anett is.  Bercó meg a Gergő gépét bűvöli.

Irinám, asszem kihoztuk belőle mindazt, amit ki lehetett hozni.  Piszkos melók: nekem tetszett, bár általam ismeretlen színészeket láttam, csak egy volt ismerős, de a nevét nem tudom, csak azt, hogy a Hazudj, ha tudsz vagy milyen sorozat főszereplője.

Igazad van, két kicsi manóval nem egyszerű. Itt legalább már a nagyok besegítenek.

Vindokám, micsoda terveid vannak. A nyíregyházi buliról majd értekezünk.

dmaggie

Vindo, ezt vehetem meghívásnak is? Örömmel mennénk, Ádi is sokszor emleget titeket :-) (pusszantjuk Rugót addig is sokszor!) Addigra remélhetőleg Ármin is megszereti a kocsiban üldögélést, szerintem már másik hordozóban is lesz. 
Könyv: van egy hatalmas Alexandra 15 percnyire, szinte egy egész emeletnyi gyerekkönyvvel, de nagyon meleg volt ott, ezért kijöttünk és egy kis másik boltba mentünk. Már nézegeti, mit kér karácsonyra, főleg a Mi micsoda sorozat és az ahhoz hasonlók érdeklik. Én  meg visszafogtam magam :-) Múlt héten is vettünk S-val egy könyvet, aztán még ki sem volt időm nyitni. 
Nálunk a mikro néz ki úgy, h szerintem újat veszünk...
Remélem, ma ordításmentes esténk lesz. Amúgy Árminnak Ádi sok vizuális inputot jelent, imádja nézni a kicsi. :-)

Kép
Kép
irina

Maggie, Tim Roth. Egyik nagy kedvencem. 

Kép
Kép
irina

Angry Birds-ös póló
Sajna hozzánk vagy két éve már nem dobálnak aldis katalógusokat. Korábban mentünk, ha valami megtetszett, de így valahogy kiesik a látókörünkből.

Könyvesbolt - az mindig jól esik.
A Mi micsodából R. pár hónapja A nyomozás c. örökbecsűt választotta, amit kicsit megszépítve mondtunk fel neki esténként (akkor még rendőr akart lenni, nem autótervező mérnök).
Igen, nyugodtan veheted meghívásnak.

A gázt végül is nem takarítottam le, ellenben elmentem turkálóba
Vettem egy teljesen új, címkés Puma pólót, egy dolgozós felsőt, és Rugónak egy cápás pólót (Sharm el Sheik felirattal - egyiptomi gyártmány:). És mivel volt egy kuponom, 2800 forintot fizettem érte. Ez helyre is tette a lelkivilágomat.
Az altatásban elaludtam, de tíz körül megriadtam. Összekaptam magamat, és kivánszorgtam a notebookomhoz. De most már megyek aludni

Kép
vindolanda

Jó reggelt! Vindo, akkor előre is köszönjük! :-) Hát sokkal jobb is turkálni, mint sikálni.  Jókat lőttél. Én már rég nem voltam, de szerintem lassan babával is eljutok, neki sem árt lőni ezt-azt, hiába vannak fiúruháink, ahogy elnézem, mivel egy évszaknyival korábban született és gyorsabban nő/hízik, mint Ádi (amit nem gondoltam lehetségesnek), azt okozza, hogy pótolni kell bizonyos cuccokat. Meg aztán pl. kapott egy hosszú ujjú bodyt és bele sem fér a karja, olyan kis pufi.  Ádi az Első lexikonom-nál kötött ki, na most az a Ravensburger Mi? Miért? Hogyan? sorozatábó való, az is nagyon tuti. Próbáltam este nézni vmit, S. lefeküdt, ki volt dőlve, de miután 45 percig tartott 15 percet néznem, annyiszor keresett a baba, feladtam.  Ádi nagyon készül a mamáéknál esedékes helyi búcsúba. Hogy én is hogy imádtam azt gyerekként!

Kép
Kép
irina

Kép
vindolanda

Halihó,

Igen láttuk Maggiet az aldiban, de már a pénztárnál pakolt, nem akartam már feltartani. Maggie, remélem nem haragszol.

Egyébként nyiregyháza vadaspark programba mi is beneveznénk!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie,9-11-ig :) :) már kinéztema  vonatot is amivel megyünk :) 

KépKép
viranka

Halihó!

Én elvesztem az itthoni teendők között, no meg borzasztó fáradt, álmos is lettem.

Irina, ahogy olvasom, így már beugrik.

Kaqk, ugyan, ne butáskodj, mi is már rohantunk Momóval. O.K. a szeptemberi vadaspark, majd összebeszélünk.

Viranka, képzeld, mi is úgy tervezzük, hogy vonattal megyünk. Már csak tenni kellene érte.  Első lépésként megvenni a kupont. Egyébként a Kedves teljesen be van izgulva a dologra.

Na, megyek arrébb teszem a locsolót.
dmaggie

Egyébként holnap jön az anyukám és az öcsém, nagy bográcsozásokat tervezünk. Utána meg sörözést.
dmaggie

Sziasztok!

Maggie, jól hangzik ez a bográcsozós-sörözős projekt  
3 napig én is olyan voltam, mint az őszi légy, szerintem a fronttól. 

Ádi nagyizik kicsit még. Jövő héttől ovi, amiben ugye az új nagycsoportban lesz, szerencsére ismerjük az óvónőket, meg ő is több csoporttársát és a régiek közül is megy vele a barátai zöme. De azért valamiféle váltás lesz, nekünk is. 
Mostanában nemigen tudok semmit csinálni, az altatások elég gázosak, főleg este, de éjjel is sokszor keres a baba elalvás után is, és persze az éjjeli szopik. Úgyhogy úgy dolgozom vagy nézünk filmet, hogy ugrálok az ágy és a kanapé között. Az éjjeli szoptatással semmi gondom, azzal már inkább, hogy az elalvásától az én ágybakerülésemig is sokszor ugranom kell, így semmiben nem lehet normálisan elmélyedni. Próbáltunk már este mindent (elég álmos legyen, legyen levegőn előtte, elég ideje legyen fent -- ezt 1,5 órától 2,5 óráig minden időközben próbáltuk), hogy ne legyen nagy sírás, és van néha, hogy sikerül is, kb. 5-10 perc után hajlandó cicin bealudni, de nem ez a jellemző, hanem a hosszú szenvedés. Olyan már rég nincs, hogy mellre rakom simán és nyugi van. Abban bízom, hogy lesz ez jobb is talán.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, ilyesmi volt Bercó is. Csak nekem nem kellett dolgoznom mellette. Igen, csak abban tudsz bízni, hogy változni fog. Engem sokszor megszóltak amiatt, hogy "állandóan" szoptatok. Bercónak is mindenre az volt a megoldás.

Igen, várom ezt a kis "bulit". Már sütöttem sütit, most meg sajtos tallért sütögetek. Azt is mondhatnám, hogy szivatom magam. A tésztáját könnyű elkészíteni, de a sütése egy örökkévalóságig tart.
dmaggie

Közben Gergő felfedezte a tallérokat. Úgy fogy...
dmaggie

Maggie, köszi! ;-) Tegnap egyéni rekord volt, hogy kb. 2 órán át nem ébredt meg (ez az éjfél előtti időszakra vonatkozik). Éjfél után már én is alszom, nem számolom. 
Ki mit csinál ma, 20-án? 
Mi szerintem sétálgatunk, ahogy eddig is. Hátra kéne már kötnöm Ármint, de ez a fázisa nagyon megijeszt a műveletnek, még akkor is, ha az ágy felett csinálom:
http://www.csoppkendo.hu/kep/thumb_450x/0000000082.jpg
Mármint a gyerek hátamra csempészése a kérdés. De majd csak menni fog.

Kép
Kép
irina

Hali

Mi túl vagyunk a karneválon! a csjok élvezték, bár Dalma fél a dobolástól... 
Csatos Mei taiban voltunk..Dalus hamar elfárad+ jól esik hozzám bújni, főleg mikor fél.

Esténként mostmár mindig megyünk sétálni, emma görkorizik én meg viszem Dalmát a hátamon...szóval most jól kihasználjuk a csatost. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Én már ébren egy ideje. Ma kezdődik a munka. Egyelőre a régi munkahelyemre megyek, remélem, hamarosan tudok majd valamit a másikról is.

Irina, ez már igen. Gondolom, meglepődtél és jól is esett a dolog.

Kaqk, ti nekem hősök vagytok. Nekünk meg sem fordul a fejünkben, hogy kimenjünk a karneválra. Öregszem, már nem nagyon bírom a tömeget. Eszem eldobom, hogy Emma görkorizik. Bercó megvetette velünk a futóbiciklit, de még azt sem használja.

A 20-ai program nálunk a bográcsozás, tespedés volt. Mind a két napon finomakat ettünk, meg jó sokat.

Időközben vettem kupont, sőt a szállást is lefoglaltuk. Bár az első körben beleválasztottunk, pont nem volt szabad szobájuk, de ajánlottak egy másikat, amit elfogadtam.  Ez azt jelenti, hogy október végén utazunk Prágába a Kedvessel.  Éljen, éljen.

Viranka, köszi a segítséget. Puszi érte.
dmaggie

Sziasztok!

Kaqk, tök jó, h hordozol. Én is még egy meitai-ra ruházok be, meg talán hordozótakaróra, aztán már van mit mivel cserélgetnem. 
Emma görkorizik? Ez igen! :-)

Maggie-m, a világ szeme továbbra is rajtad a munka miatt, szorítunk!
Prága: csúcs, hogy mentek, biztosan remek lesz (na és romantikus)!

Hát ez vacak egy éjszaka volt. Éjfél előtt lefeküdtem, de egész éjjel ment a karate. Aztán felkelt 6 után kicsivel a baba. Hosszú lesz a  nap és az esti meló meg más is így tuti kilőve, ha ma egyáltalán nyitva tudom tartani a szememet. 

Kép
Kép
irina

Hahó

Hihetetlen csend és nyugalom van - Rugó az óvodában
Lakást pakolok, aztán meg dolgozgatni fogok.

Maggie, jó utat októberre! Már Rátok is fér egy kis kikapcsolódás. Bercó kivel lesz addig?

Éljen a sokat alvó Ármin!

A hétvégénk elég jól telt.
Voltunk Egerben a strandon (hozzánk Bükkszék van a legközelebb, de ott nem találtunk parkolóhelyet), Rugónak bejött.
Tegnap meg horgásztunk.
Három törpeharcsát fogtunk, és G. kitalálta, hogy elhozzuk egy vödörben, és a tóba rakjuk.
A levegőztetést meg úgy oldotta meg, hogy a vödröt az első ülés elé rakta, tett a tetejére fóliát, egy lyukon bevezette egy pumpa végét, és ha szabad volt a jobb keze vezetés közben, akkor pumpált nekik levegőt
A halak sikeresen megérkeztek.

Kaqk, nagyon ügyesek vagytok.

Kép
vindolanda

Vindo, hát ezt a hallevegőztetést szabadalmaztathatjátok :-) G., a handyman :-D
Örülök, h jó volt otthon, hirtelen nem tudtam, hová "haza" mentek (hozzátok vagy G-ékhez). Egerben már de rég jártunk...
Jó is a csönd :-)
Na, tegnap este befejeztem egy bírálatot, kb. 2 hónapig készült a max. nettó 3-4 napos igénybevételt jelentő munka...
Ma szerintem metrózunk egyet, és visszaviszem a feleslegesen postázott értekezést az egyetemre. Már ha nyitva vannak. 

Kép
Kép
irina

Igen, ma már nyit az egyetem nálunk is.
Fel is hívtam őket, mert még nem tudni, hogy egy olyan szakirány indul-e majd, amiben új órám van. De még halvány lila gőzük sincs... A tömbösítésem meg jövő héten lesz, szóval azért készülni is kéne rá valamennyit Azt mondták hétfőre már tudni fogják... De hétfőtől meg indulnak az órák
Kicsit rendbe szedtem a lakást közben.

Hát, a lényeg, hogy kész van a bírálat.

Közben a járási rendszer miatt elkerültünk Debrecentől, így most sokkal messzebb kell majd a logopédushoz hordanunk Rugót
Remélem, sikerül majd megfelelő időpontot is találni, mert bele kell szegénynek húznia, különben nem tud a többiekkel iskolába menni. Azt meg sajnálnám, mert nagyon szereti a csoporttársait

Röviden ennyi.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie,nincs mit :) :) Csajoknak átadtam a  puszit :) :) tuti jó lesz :)
Vindo,fejetlenség a javából :( :( Hidd el Rugó sokat fog fejlődni szeptemberig :) :) nálunk a  suliban is van logopédus és még másodikos osztálytárs is járt hozzá 
Kaqk,nekem is van ismerősöm,aki a majdnem 4 éves lányát-ha hosszabb túrákra mennek-felkötik mei-tai-ba :) :) és a kiscsaj élvezi :) :)

Mi tegnap szokásos(már hagyománnyá vált) helyen voltunk :) Mesiéknél :) :) s jó volt megint :) szerintem mindenki jól elfáradt :) megünnepeltük a szülinapokat :) :)

KépKép
viranka

Halihó!

Köszi Lányok, szerintem is megérdemlünk ennyi kényeztetést. Egyébként meg igyekszünk költséghatékonyan megoldani a dolgot. Engem leginkább a város érdekel, az meg nem izgat, ha kenyeret kell ennem kenyérrel. De egy pizzéria, hamburgeres mindenhol van. A. viszont már kijelentette, hogy cseh sört innom kell, meg meg kell kóstolnom a knédlit.  Meg irtóra romantikus lesz az is, hogy vonattal megyünk majd. (ahogyan Virankáék is). Igaz, előző este meg kell majd szállnunk valahol, de ez nem gond. A legkorábbi vonattal indulnánk is.

A fiúkra anyukám vigyáz majd, már kértem, hogy jöjjön ide. Teljesen be vagyok izgulva a témára.

Ezzel sikerült túltennem magam az indulás fejetlenségén. Mert itt is csak a bizonytalanság, a fejetlenség van.

Vindokám, nem biztos, hogy többet kell majd utaznotok,  mert szerintem ti pont ahhoz a kistérségi szakszolgálathoz tartoztok, ahova én is készülnék. Ott meg utazó pedagógusok vannak. Ha gondolod, akkor megadom a szakszolgálat vezetőjének az elérhetőségét és tudsz vele beszélni. A központjuk Létavértesen van.Vicces lenne, ha velem is találkozna.   
Strandolás:  Több barátom, ismerősöm is megy majd hozzátok szakvizsgás képzésre, köztük Momó is.

Irinám, hogy sikerült a metrózás. Éjszakákat sajnálom.

Viranka köszi a postásságot.  Remélem, Emese is jön majd és megmutatja a hatévest.  Boldogságos szülinapot neki!
dmaggie

Vindo, egyébként meg Rugó tényleg példamutatóan fejlődik.
dmaggie

Vindo, biztos pótfelvételik miatt nem tudják még, h lesz-e képzés/kurzus, nálunk legalábbis így van. 
Nagyon sajnálom a logopédiás történetet, hová kell járnotok? Még bő egy év van suliig, szerintem Rugi bőven iskolaérett lesz logopédiailag is addigra. 

Maggie, a kisebb cseh sörözők szerintem nem drágák. Ahol mi voltunk (egy ilyen kis, tök autentikus hely a belvárosban), ott nem volt gond, pörköltszerűséget ettünk + sör, tök jó áron. A nagyon mutatós helyek drágábbak, de millió másik van. 

Nyitva volt az egyetem, bár csak a portáig mentem el, ott hagytam a cuccot. Így csak két vonaljegybe fájt a dolog, olcsóbb volt, mint postán. A metrózást Ármin csöndesen szemlélődve abszolválta. MEgyek szoptatni.

Kép
Kép
irina

Maggie, igen, a létavértésiről van szó.
Jár ki logopédéus, de az óvodában azt javasolták, hogy mivel nagyon sok gyerekkel foglalkoznak egyszerre, kevés lenne neki a kijárós logopédus. Keressünk magánlogopédust vagy járjunk utána a létavértesinek. Hát, akkor inkább futunk egy kört a létavértesivel először...
He elküldenéd a telefonszámot, azt megköszönném.

Köszönöm.
Néha úgy érzem, hogy fejlődik, néha meg úgy, hogy egy helyben toporgunk.

Szakvizsgák - szerintem abban nem nagyon vagyok benne. A szociális menedzser képzésben viszont igen, ha arra járnak, akkor találkoznék velük.

Próbálok haladni, mert du. menni kell Rugóért.

Kép
vindolanda

Indulás előtt megmostam a hajamat. Meg akartam szárítani (egyiken sem szoktuk a családban), erre nem találom a hajszárítót
Itt állok vizes hajjalNyelvöltés
A sok utazgatásan elkavartuk valahogy.

Maggie, kösz.

Kép
vindolanda

De hazafelé esett az eső, így végül is tök mindegy volt.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindokám, bocsi, de ezen mosolyogtam egy jót.  (Bercó küldi) Itt kb. 3 csepp esett.

Délután hívott a Kedves, azt mondta, éjszakázni fog. Még nincs is itthon. Én meg gyorsan összekaptam magam és elmentem tornázni. Bercó jól elvolt a fiúkkal.

Voltam boltban is.

Vindo, szívesen, biz
dmaggie

Ez a lüke gép egyszer csak elküldte. Szóval, biztosan segíteni fog Éva, nagyon kedves.  Igaz, eddig csak telefonon beszéltünk.

Este megpróbálok angol tanfolyamot keresni magamnak. Bejelentkezek pár helyre. Nem kellene veszni hagyni a támogatást.
dmaggie

Milyen támogatásról van szó?

Köszönjük még egyszer.

Ezt Bercónak:Kacsintás

Nálunk papríbrikettet készítettek ma. Lett vagy 400-500 gömb. Most száradniuk kellene egy-két hetet.
Rugót egy tizenöt perce gyűjtöttem be az udvarról.
Fáradtnak tűnik, nyolckor ágyba dugom.

Letöltöttem az új Star Trek-filmet

Kép
vindolanda

Vindokám, egy támop-os pályázat (tudásod a jövőd). Ide regisztrált a Kedves. Annyit jelent, hogy a 90
dmaggie

Megőrülök a billentyűzettől. Szóval, egy kilencven órás tanfolyamról van szó. A tanfolyami díj 5%-át kell csak kifizetnem. Jelen esetben 4.500 Ft-ot. Egyelőre ez jó lenne, aztán meg valahol folytatnám.  Remélem, lesz elég jelentkező és elindítják a képzést. Szeptember 10-én kezdődne is.

Hogy kell ilyen briketteket készíteni?

dmaggie

Papír kell hozzá (katalógusok, irodai hulladék, kartonpapír - egész évben gyűjtjük), betonkeverőben megkevered, és golyókat gyúrsz belőle. Aztán kiszárad, és fával vegyesen el lehet tüzelni.
Inkább éjjelre jó, mert tartja a parazsat. Igaz, sok a hamuja. Ugyanakkor nagyon olcsó.
G. látta egy ismeretterjesztő filmben. Állítólag valahol északon találták ki, ott csinálják.

Ez a tanfolyam jól hangzik.

A Star Trek bejött

Alvás.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, ez a papírbrikett nagyon jó ötlet. Mivel keveritek össze a betonkeverőben, vízzel?
ST-re gyúrok, de én még nem tudom beszerezni. Elkezdtük tegnap az új Ózt, a feléig jutottunk, aranyos, de eddig semmi különös. 
Elázás :-) 
Ezt a logopédiás dolgot nehéz lehet megemészteni, mennyire túlbonyolítják az életeteket ezzel, miközben alapból jár...

Maggie, remek ötlet az angoltanfolyam, majd írd meg, hogy tetszik!
Én most azt találtam ki, hogy az 5 perc angolt csinálom (van újságban is), hogy legalább valahogy szinten tartsam magam. A szövegértéssel a filmek miatt nincs gond, de a többi részt  muszáj nyomni. 

Még szoknom kell pszichésen ezt a 6-7 közti kelést, évek óta 7-8 között kell felkelnünk, ezért olyan korainak tűnik. 
Tegnap sokfelé mászkáltam (egyetem, bababolt, ruhabolt, turkáló, kajabolt), remélem, ma is bírja a derekam majd a hordozást. Ma Ádinak egy kikölcsönzött könyvét kéne visszavinnem az ovi környéki könyvtárba, már ha nyitva van. 

Kép
Kép
irina

Hahó

Igen, a papírbrikett vízzel készül.

Logopédia - felhívtam Létavértest, és azt mondták, hogy át nem kell hordanunk, helyben lesz logopédusuk. Csak azt nem értem, hogy akkor az óvodában miért mondták azt előre, hogy az nem lesz Rugónak elég... De lehet, még ők sem tudnak semmit.

Angol - én most egy hónapja olvasok angolul cikkeket, szinte minden éjjel azt csinálom. A szótár azért be van kapcsolva a neten. A szakszövegekre már elég jól ráállt az agyam, de az alapszókincsem meg a nyelvtanom... Az más tészta.

Irina, a kajabolt az mit takar?

Az Óz nekünk is megvan, de valahogy nem visz rá a lélek. Pedig bírom JF-t, de valahogy nem...

Lakás nagyjából rendben, dolgozgatni kell

Kép
vindolanda

Ja, az csak az élelmiszerbolt 
Az Ózzal egyelőre az a bajom, hogy felnőttnek kicsit uncsi (bár látványos színészekkel próbálják ezt ellensúlyozni), gyerekeknek viszont ijesztő és a felnőttpoénok (csajozós szál) nem érdekesek. De még a drámai csúcspont hátravan.
Angol: nekem is ez hiányzik, a csevegés és beszéd magas szintre fejlesztése. Meg az akadémiai írott szöveg legyártása. Ezek a gyengéim. A többi oké szerintem. A nyelvtant meg mindig újra kell nézni, a középfokúra készülve jól ment, de most...

Kép
Kép
irina

Logopédia tehát lesz Debrecenben? Ez jó hír! 

Kép
Kép
irina

Nem is Debrecenben lesz, állítólag itt.
De az óvónők szerint túl sokan lesznek a csoportban
Hát, a fene tudja már ezt.
Remélem, hogy a problémás esetekkel külön is foglalkoznak. A telefon alapján úgy tűnt.

Ja, a cikkeket nekem is a sógornőm fordítja... Gáz tulajdonképpen, de idő hiányában egyelőre nem tudok leülni, és mondatokat fabrikálni.

Szóval olyan kajabolt.

Kép
vindolanda

Vindo, az szuper lenne, ha Mp-en lenne a foglalkozás. De mit össze bonyolítják...
Igen, én is általában fordíttatom, mert ha én csinálom, az rengeteg idő + lektoráltatás, ami majdnem ugyanannyiba fáj. Kb. 3 cikkemet írtam eddig én két nyelven, de borzalmas munka volt. Persze ezt fejleszteni akarom, ugyanakkor tudom, hogy úgysem fogok tudni soha úgy angolul, mint a fordítóm, aki jobban tud angolul, mint kis túlzással az angolok. 

Megjártuk a könyvtárat, lőttem még két Tesz-Vesz Várost Ádinak, azt nagyon szereti. Vicces, hogy ez nem is a mi kerületünk, és közelebb van ez a tagkönyvtár, mint a sajátunk.

Ármin rájött, hogy a babajáték, amit kézzel még nem tud használni (messze vannak a gombok), lábbal tök jól működtethetők. Hiába, ma 4 hónapos  Majd teszek fel róla képet.

Kép
Kép
irina

Íme (mert csak piszkálásra zenél):

Kép
Kép
irina

Hahó,

Ovit elkezdtük, Emma egyenlőre nagyon élvezi :-)
Dalus is lassan egyre több napot tölt majd a bölcsiben.

Dalusnak keresek 3 kerekű rollert, de olyan horror áron van, nemtud vki vhol elkérhető áron?

Lassan itt a szülinap..:-) kérdztem hogy kiket hívna meg egy játszóházas buliba de nem akar játszóházas bulit 

és csak 1-2 gyerek jutott eszébe, így arra jutottam hogy itthon buliznak, 2-3 gyerek az oviból meg a 3 szomszéd...van tarmbulin, rendelek ugrálóvárat ( 5-8000 ft 4 óra hosszára) tök jó áron van, meg most keresek arcfestést és a többi az ő dolguk. Esetleg vmi kis játékot versenyt kiatlálok, ha van vkinek ötlete PANNDI??? - ha jól emlékszem neked volt már ilyen bulija a gyerekeknek. 

Emma ajándéka már megvan egy lego friends órát fog kapni :-) meg ágytakarót ha addig megcsinálják, ha nem akkor karácsonyra marad..:-)

Maggie: Prága szuper lesz!!!!! Angol klassz!
Én is imádom az angolóráimat rengeteget fejlődtem...mostmár felszinre jött minden amit tudtam...

Mi még elmegyünk Noszvalyba egy pár napra...aztán Istvánnka lesz céges konferencia 2 napos itt debrecenbe Kelet-Európai..:-) A főnixben..izgulok, Ide elvisszük a nagyikat is hadd lássák, + a gyerekeket hogy lássák a I -t a szinpadon! :-)

Jó lenne majd Londonba elkisérni I-t :-) novemberben, de addig még lesz egy nyaralásunk októberben...kiváncsi vagyok hova "kell" még mennünk nagy duzzogva!! :-)  meg kell mondja ha én is mehetek marhára élvezem I üzleti utjait :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Irina Ármin nagyon kis ügyes

Kaqk nézd meg az apródon, én teljesen új kerti garnitúrát találtam ott 40k-ért (boltba ugyanilyen 100 felett volt, a székeket mi bontottuk ki, még az eredeti gyári csomagolás volt rajta)

Maggie Prága, jaj de jó lesz nektek
Ufleku, nem drága hely és nagyon jó
Pizzát meg ne egyetek, ellenben a hot-dog szerűen elkészítettt kolbászos kifliük mustárral és ketchuppel Isteni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: