A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

szeret 

morcos hasonleső 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Köszi Magnoli! :) Na azért ha egy év múlva Apa elé állsz, szerintem letesz a fülszögelésről... ;)

Ildi, de jó, hogy ilyen remek nyaralásotok volt! Pár nap, és visszaáll Barnus ritmusa is az otthonihoz szokottra. Gondolom azért kéretőzik sokat cicire, aklimatizálódik a drága. :) Nagyon helyesek együtt Lizával, és ahogy rád néz, na az a Szerelem! :) :)

Bogi, nyáladzás, 2-3 hónapos korban teljesen normális, nálunk is volt/van. Mikor elkezdődött, utána olvastam, és azt mondják, hogy ilyenkor elkezdenek mozgolódni a fogcsírák, de még nem biztos, hogy kibújnak a fogak. Picur se tudott még fogni, hát rágta az ujjait, vagy az öklét. Mostanra már a pelenka sarkát rágja az ujjával együtt... :D

Ha nem alszik Picur, akkor játszunk, sétálunk a kutyával, kint vagyunk a kertben, vagy eszik. :) És le is fedtem a nap 24 óráját... :D

Ma megnéztük a megújult belvárosunkat. Mit mondjak, nem vagyunk elájulva tőle, a Fő utcát kövezték le, de legalább 5 féle kővel, és tettek bele valami világító csíkot, totál béna lett. És erre elszórtak kb. 1,5 mrd forintot. Na mindegy. Lényeg, hogy ma megismerkedtünk a LÓval, mint teljesen új lénnyel, hatalmas tömegen keresztül sétáltunk, árusok, királyi játékok, hatalmas jelmezes bábok között nagy forgatagban járkáltunk. Picur jól viselte, de kivettem a kocsijából, a karomban volt, onnan nézelődött. Kapaszkodott belém, olyan édes volt. :)

A hosszú hétvége nálunk nyugisan fog telni, nem tervezünk nagy kirándulást, csak elvisszük Tigit fürdeni, és sétálgatunk itt a környékünkön. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Hello Lányok!
Végre itt a 4 napos hosszú hétvége. Ma olyan jó volt itthon, a férjemmel közösen olyan jól elvoltunk Gergővel.. amig én ebédet főztem Apa játszott Gergővel... szuper kis nap volt..
Gergő mostanában nem alszik sokat , napközben 2x fél orát.. az nem túl sok... de aztán délután alszik egy hosszabbat is...

Azt vettem észre hogy Gergő mostanában rövidebb ideig eszik. Egyszerűen abbahagyja a szopizást... szerintetek azért mert már gyorsabban kiszívja a tejecskét? én utána megnyomom a cicim és szerintem még van benne, de lehet hogy ő már jól lakott??
Régebben 1 órát (fél óra jobbcsi, fél óra balcsi) simán elidőztünk szopizással..

Picur, tündéri a cápabébitek!! cukorfalat.

Bogi, szuper hogy eltünt batman! gondolom nem hiányzik!!
Fanni ilyen jól alszik napközben? szerencsés vagy! Gergő nem alszik ilyen sokat.. de szopi után beteszem a kiságyába és eljátszik, elbeszélget a játékaival... addig tudok ezt-azt csinálni.. ha már nagyon kiabál, akkor tudom hogy már álmos, felveszem és 5 perc alatt elringatom és leteszem aludni...

Veronika - sajnálom hogy Adri nyűgös mostanában. Lehet hogy a frontok miatt ?? reméljük pár nap alatt rendeződik..

Ildi, örülök hogy jó volt a nyaralás. Irigykedek hogy Apa még szabin van és együtt vagytok... nálunk már letelt a szabi.. sajnos..

Gergőnek is folyik a nyála állandóan, tócsákat csinál maga alá a kiságyban...egyszerre mindkét ökét bedugja a szájába és még a pelust is mellé, azzal cuppog... meg az alkarját is bekapja és szívja, de olyan nagyon hogy már piros foltok vannak rajta.. ( mint amikor vkinek kiszívják a nyakát..) ezzel az erővel szívja a cickót is??!! jesszusom...

Ildi nagyon helyesek a gyerkőcök és Te is nagyonjól nézel ki!!

Kedden megkaptuk az oltáskat és a doki néni azt mondta hogy 48 órán belül lehet lázas.. de Gergő tegnap és ma tűnt nekem bágyadtnak... olyan kis piros volt az arca, és meleg volt a fejecséjke... ez lehet az oltástól? de már eltelt 48 óra...  mértük a lázát popsiban és 38 volt... arra még nem kell lázcsillapító, ugye?

Remélem hamar elmúlik a levertsége.. olyan rossz ilyen szomorkásnak látni...

jó pihit mindenkinek!

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Már letettem arról, hogy rendszeresen írjak nektek.
Nem tudom, hogy nektek hogy fér bele az időtökbe. Olvasni mindig olvaslak titeket, mivel fekve szoptatok és akkor tudok netezni.

Magnoli, köszi a hiányolást és a szülinapi köszöntést.
Igen Liza közben 2 éves lett. Ha valaki tavaly azt mondja nekem a szülinapján, hogy egy év múlva eggyel többen leszünk, hát kinevettem volna...
Volt szülinapi buli anyuék telkén, összejött a család jól sikerült, csak a torta volt borzasztó. Liza tejmentes diétán volt és a kedvenc cukrászdámban rendeltünk tejmenteset. Hát hiba volt, mert nagyon rossz lett, persze Lizának izlett, de rajta kívül senkinek sem, ráadásul kétszer annyiba került, mint egy normál torta. Jövőre majd máshogy csináljuk.
Lizával voltunk a gasztrós dokinál, most laktózmentes diétára lazítottunk ( laktózmentes torták állítólag már jobb ízűek), úgy néz ki hogy idáig jól van, egy hete minden nap kap valami tejeset és idáig nem volt hasmars, de nem akarom elkiabálni.

Boti továbbra is mintababa, de a mozgásfejlődése nem ott tart ahol kéne. Még csak ki se nyomja magát hason, úgyhogy szeptembertől megyünk Dévény tornára. Állítólag csak 1-2 alkalom kell neki, mert laza az izomzata. Addig meg tornáztatom itthon.

Nusildi, ma mi is az Árkádban voltunk Jól néztünk ki két babakocsival. Liza elvileg már nem babakocsis, de most muszáj volt, mert különben mindent szétrámolt volna minden boltban. Tök nagy leárazások vannak mindenhol. Ha érdekel valakit a Reno-ban az leárazott cuccokra van még 30 % kedvezmény. Vettem 2 Esprit papucsot darabonként 2000 Ft-ért!
A Terranaovában meg a nyári gyerekcuccok egy része 590 Ft(!), így vettem Lizának jövőre egy pár dolgot, remélem a méretet jól löttem be.

Holnaptól elutazunk Noszvajra szerdáig, de az Állatkert meggysör program is jól hanzik.
Magnoli, azt a meggysört én is nagyon szeretem/szeretném ha éppen nem vagyok terhes vagy nem szoptatok .
Ezt ismered?
http://www.sorfozde.com/article/meggyes-sor
majdnem olyan mint amit te szeretsz, csak harmadába kerül.

Andi üdv köztünk

sandie, remélem az ovicsere megoldás lesz a gondotokra és újra helyrebillend a Zalán kis lelke.

savariaa, tényleg próbáld ki a bimbóvédőt, hátha bejön !! ha minden jól alakul sokáig fogsz még szoptatni és jó lenne ha nem fájna mindig, egy próbát megér!! tej miatti pocakfájást sajnálom, én nehezen bírnám ha nem ehetnék tejeset. Nem te írtad hogy túrókrémen élsz?

Picur, nagyon cuki a kisfiad, igazi huncut arca van

Most megyek fürdetni etetni, majd aztán pakolni a holnapi utazáshoz.
Kunkáj mondenkinek.

Veronika jobban vagytok?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Csajok!

Magnoli: ez lenne a technika?
"a kézi fejést nekem úgy tanította a védõnõm, hogy a mell "tövétõl" a bimbó felé elõször csigavonalban (kõrözve) kell masszírozni, kb. 5 forintos magyságú körökben, utána a bimbóhoz egyenesen "letolni". Nehéz megfogalmazni, de a hangsúly a kétkezes körzésen volt nálam, így elmúltak a csomók és keményedesek is.
Én a gépi fejés közben is folyamatosan masszíroztam"
Ezt írtad Savariaanak annak idején. Ez a kétkezes körzés ugye fentről lefele irányba megy, nem körkörösen és csak a két ujjal kell közben körözni. Jól értem? Eddig én csak fejés előtt masszíroztam, most már közbe is csinálgatom, mondjuk én csak 1 kézzel tudom, mert kézivel fejek. Mennyire erősen kell rányomni az ujjainkat a cicire?
Köszi a bókokat Balázsról. A te fiaid is ennivaló cukifalatok!

Szerencséd van Léno alvásával. Mi hiába eszünk 11-kor, 2-3 körül kelünk. Mindegy, már kezdem megszokni.
Tegnap éjjel átadtam Balázst a férjemnek és sikerült 8 órát aludnom! Ilyen már több hónapja nem volt, nagyon jól érzem most magamNevetés
Belga söröző? De rég voltam ott! Jó szórakozást!

Savariaa: már rég akartam neked írni, hogy szerintem Bátornak a Colief  kéne hogy bejöjjön mivel a az általad megevett tejes ételektől  fájhat a pocija. Próbáltad már neki minden étkezés előtt adni?
Sajnálom, hogy még mindig fájnak a cickóid Rosszall
Mi lehet az oka? A szopitanácsadó mit mondott erre? Biztos feszülnek a sok tejtől. Nekem még nem fájtak, de tejem is kevés van, ezért gondolom így.
Bejött a termo takarós trükk?

Picur: direkt nem jöttem 2 napig, tudom hosszúra sikeredett a bemutatkozásom Kacsintás
Gyönyörű kisfiad van, imádnivaló ahogy mosolyog! Most már legalább tudom, hogy néz ki egy bébifogacska. Nagyon édes lehet az a púpocska Álmos pocijánVigyor
Az esti altatás nálunk is flottul megy. Fürdés után etetés, majd 5-10 perc séta a gyerekkel a vállamon amíg büfizik majd lerakom és alszik. Mindent ugyanúgy, ugyanott csinálok, csak az időpontok változtak, mivel kísérleteztünk a késői fürdetéssel mi is.
"Csak" 40 perces a hajnali etetés? Fárasztó lehet, de gondolom közben alszol, ha már fekve csináljátok.Nevetés
Szerencsére nekünk éjjel gyorsan lezajlanak az etetések, ha nem fejnék, akkor 15 perc után le is tudnám tenni.  Az elején nagyon kemény volt, mert erőltettem a cicizést éjjel is és elég sokszor  fent voltunk 1-től 5-g. Szóval, nem tudok mit tenni, beletörődök a sűrű kelésbe, végül is már megszoktam. Köszi, hogy leírtad ti hogyan csináljátok.

A Jánosban is mellettünk lehetnek a gyerekek, de éjszakára általában mindenki leadja őket. Én 2 napig egyedül voltam a szobában, mégsem mertem bevállalni azt, hogy vele aludjak. Tökjó, h Fehérváron már poharat használnak.
A te szülésed is gyorsan ment leKirály

Vajúdtam én, csak nem tudtam róla hogy a fájások valódiak.
Köszi a főzés tippeket. A piskótamasszát mekkora tepsibe rakod?

Bogi: örülök, hogy eltűnt a denevér :)
Nagy szerencséd van Fanni alvókájával!
Balázs is sokat nyáladzik mostanában.
Amikor nem alszik, én be szoktam Balázst rakni a járókába. Van egy bébi tornázója, amivel elvan egy darabig. Magam mellé teszem a nagy ágyban is, ahol beszélgetek, tornázok vele. Bejön neki az is, ha a pelenkázóra rakom, felé hajolok és beszélgetek, játszom vele. Ha egyik sem működik, akkor berakom a kenguruba( tudom, nem egészséges) és sétálok egyet , vagy csak simán a vállamra rakom és úgy teszünk egy kört, de a babakocsizás is működik úgy hogy lehajtom a mózes felső részét hogy kilásson közben.

Veronika: megnyugodott már Adri? Ezt Balázs is sokszor eljátssza, főleg ha hidegfront közeledik. Olyankor nem sokat alszik és állandóan rajtunk lóg.
Jobban vagytok már? Nem a Calicivírus ment át rajtatok?

Ildi: igen, tényleg vicces, hogy én már "ismerlek" titeketVigyor Mondjuk annyit írtam a napokban, hogy most már ti is engem, csak győzzetek vissszaolvasniNyelvöltés
A komáromi fürdőbe jártattok? Az nagyon jó kis hely, voltam párszor!
Jó hogy Barnusnak is ilyen jó az alvókája!
Nagyon szép gyerkőceid vannak!

Monis: ezek szerint nálatok is rövidülnek a nappali alvások. Hát igen, nőnek ezek a gyerekek!
Nekem a dokim azt mondta, hogy ezek az új oltások már nem lázasítják be a gyereket. Nálunk nem is volt gond, szerencsére.

MMC: én is akkor szeretnék teherbe esni, amikor Balázs 1 éves lesz. Novemberben 35 éves leszek, nem akarok több évet várni a másodikra.
Mit mondasz, nagyon nehéz lesz?

Dévény tornára mi is járunk, mivel Balázsnak van egy kis nyaki hipotóniája.  Hasról- hátra fordul, hason szépen kitámaszt, ülve tartja a fejét, de nem hozza fel a fejét, amikor a két kezénél fogva húzom felfelé. Jó drága mulatság, 4500 hetente. Ti  mennyit fizettek?

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Sziasztok!

Még nem tudtam mindent visszaolvasni, mi is nyaralni voltunk. Mennyei volt, a kismókus is jól bírta, hatalmasakat szunnyantott. Otthon nekünk is nyüszi volt nagyon, amikor visszajöttünk, de szerencsére újra vidéken vagyunk - itt is altatót kevernek a levegőbe... Szerintetek van olyan, hogy túl sokat alszik?

Köszönöm lányok a tippeket a hasrafordítást és a mozgásfejlődést illetően, megyek is és belevetem magam a szakirodalomba. Meg visszaolvasok!! Jó sokat írtatok! :)

Szép vasárnapot / hosszú hétvégét mindenkinek!

Kép
bozza

Sziasztok,

Külön szia Bozza, jó hogy jöttél, már nagyon hiányoztál, nem ér így eltűnni!!!
Örülök hogy jót nyaraltatok, már nagyon megérdemeltél egy kis kikapcsolódást és kényeztetést :lol:
A jó levegő és az új ingerek kimerítik a babákat és jó esetben többet alszanak :wink:
Ha túl sok az inger, az viszont túlpörgéshez, nyugtalansághoz vezethet :(

Andi, igen két kézzel és kívülről befelé haladva, sugár irányban végeztem a masszázst. Persze gépi fejővel nekem szabad volt mindkét kezem, kézivel csak egy szabad kezed marad rá...
Az erősséget nehéz megfogalmazni, de kb. annyira, ami még komfortos...
Csomót erősebben és tovább érdemes masszírozni.

A 8 órás alvásért de irigyellek, nekem olyan már nem is tudom mikor volt utoljára egyben, ügyesen intézted :wink:
Én is köszönöm a gyerekdicsiket :lol:
A Belga söröző sajnos lehet hogy elmarad mert elég rossz időt jósolnak keddre :?

A mai Állatkertezés helyett megejtettük Lénó életének első orrszívását, mert sajna mára elkapta Olitól a megfázást :(
Péntek óta meg én is taknyos lettem...
Igaza lesz a gyerekdokinknak hogy mégiscsak jobban jártunk azzal, hogy nem vették fel még Olit az oviba, így legalább nem hoz majd haza nekünk minden betegséget...

Mmc, jó nyaralást Nektek!
Sajnálom a diétás tortát...

Picúr, a megfázás miatt Lénó most jóval többet alszik, de ilyenkor azt gondolom, inkább lenne ébren és egészséges!...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Köszönöm Picur nevében is a bókokat! :)

Andi, sima tepsibe teszem, amit minden sütőhöz adnak. Alá sütőpapírt teszek, ha megsült kb. 20 perc alatt (nem szabad kinyitni a sütőt az első 10 percben, mert összeesik a tészta), kifordítom a tepsiből és lehúzom a papírt róla. Ha még melegen feltekered egy konyharuhával, akkor nem törik meg, ha később megtöltöd.

Magnoli, sajnálom a takonykórt, gyógyuljatok meg hamar! Lénó mit szólt az orrszívóhoz? Áruljátok el, mi a különbség a meggysör és a meggyes sör között?

Veronika, rendben vagytok már? Adri megnyugodott? Pálmi meggyógyult? Te aludtál? :)

Monis (úgy emlékszem te kérdezted), még nem tervezem a hozzátáplálást, majd ha betöltötte Picur a 6 hónapot, ami szeptember végén lesz. Addig ha van elég tejem (eddig bőven van), csak azt kap.

Bozza, de jó, hogy szuperjó nyaralásotok volt! Merre jártatok? Túl sok alvás akkor lehet gond, ha nappal alszik egyszerre sokat, mert akkor felcserélheti a napszakokat. Amúgy meg mihez képest túl sok? Eddig mennyit aludt Eli?

Andi, mi nem adtuk le a babákat a kórházban, tök jól elvoltunk. Igaz tőlem egyszer elvitték Picurt, mert besárgult, és ment "szolizni" az inkubátorba.

Dévény-torna, ha "csak" annyi a baj, hogy nem húzza a fejét Balázs, szerintem felesleges elvinni. Picur is kicsit lógatta, 3 és fél hónaposan kezdte húzni. Én óvatosan naponta/kétnaponta próbálgattam vele (a könyöke felett fogtam, nehogy sérüljön az ízülete), és a masszázsnál jól megmasszíroztam a hátát és a nyakát. Teljesen rendesen tarjta és húzza már a fejét.

picuralmos

Sziasztok!

Nagyon durva két nap áll mögöttünk. Eddig csak sajnálkoztam, amikor olvastam, hogy mennyire keveset alszanak a babáitok.
Hát tegnap Fanni rekordot döntött. kb. 2x fél órát aludt. A legnagyobb gond az volt, hogy nem is nagyon volt el, hiába raktam a pihenőszékbe, a játszószőnyegre, nem használt semmi, csak kézbe volt el. Legalább 4x próbáltam letenni, miután elaludt a kezemben, de csak 5-10 percet aludt, utána csak sírt.

Na ennyi volt egyenlőre...

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Téves riasztás volt, gyorsan megcsináltam pár dolgot.
Másfél órát aludt! Hurrá!!

Én is szoptatás közben tudok netezni, viszont írni csak akkor tudok, ha a bal ciciből szopizik. :)

Andi mennyi idő nálatok egy Dévényes kezelés? Nálunk fél óra, az 2.500 Ft.

Nagyon cukik a babók. Picur Álmos nagyon édes a fogacskáival. :)
Veronika, nagyon szépek a lányok, Adri igazi hajasbaba. Fanninak most kezdett nőni és sűrűsödni a haja. :)
Ildi nagyon édesek a te gyerkőceid is. :)

Magnoli, mielőbbi gyúgyulást nektek.

Hát sajna ennyi volt  a szopi... :(

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!
Mi jol vagyunk de a gephez egyszeruen nem jutok el most is az ejjeli szopi kozben tudok csak irni. Mi.jol vagyunk ferjem vegre itthon van bar szombaton.dolgoznia.kellett de igy is maradt 3nap. Bator egesz nap mosolyog jo kedvu annyira edes hogy csak na. Elkezdtem a.kendozest ami.nagyon bevalt mert igy szabad marad a kezem. Estenkent igy jarunk setqlni mert a babakocsit nem szereti. A coliefet elhagytuk teljesen most a biogaiat adom eddig szuper remelem igy is marad. Az esti setak olyan csodasak a ferjemmel vegre van idonk beszelgetni jajj olyan romantikus. Utana o csinal vacsit hat mi kell ennel tobb?
Szerda este jon ki Anya akkor megprobalok vegrr gephez ulni es irni mindenkinek. Hianyoztok!jajjj a hajhullas elert engem is komolyan amennyi naponta kihullik abbol parokat lehetne csinalni.
Puszi kunkaj

Kép
savariaa
Érd

Mi is megvagyunk, telnek a napok, szépen, gyorsan. Picur elképesztő ütemben fejlődik, vigyorog, incselkedik a világgal, és nemsokára kibújik a negyedik foga. Jesszus, mi vár a "Csajokra"! :D

Bogi, köszi a bókot! :) Fanni alvókája visszatért?

Savariaa, kitartást, Picurnak talán (lekopogom) lassan rendeződik a hasa, egyre könnyebben jönnek a pukik, bár így is van néha, hogy úgy ordít, mint a sakál, akkor jön a masszázs, kijön a puki, és szinte azonnal elkezd vigyorogni. Örülök, hogy bevált a kendő! :) Derekad hogy bírja?

Magnoli, hogy vagytok?

Picur már alszik, megyek, csatlakozom hozzá. Kunkáj mindenkinek! :)

picuralmos

Sziasztok!

Savaria, klassz, hogy bevált a kendőzés. Örülök, hogy még a romantika, vagy legalábbis a beszélgetés összejön. :)

Picur Fanni számomra mindig kedvezően reagál a hidegfrontra. Ma 4x aludt napközben, jó nagyokat. A min. egy óra minden alkalommal megvolt. :) Nagyon jó kislány volt ma, sírás is csak két rövid volt. Most meg már egy órája alszik, mint a tej.

Amennyire Fanni nyáladzik, meg eszi az öklét, én is fogacskákra számítok. Minden nap nézegetem az ínyét, de eddig még semmi...
Csajok ti használtok borostyán láncot? Mi a véleményetek róla?

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hu, tenyleg a borostyan lanc! Elokeresem Palmiet... hogy hasznal-e azt nem tudom, de artani biztos nem art! :)

Majd irok bovebben is, most orulok hogy vegigolvasni sikerult, de ezennel fellovom a pizsit :)

Ja a hanyas Palminal mar nincs, de a hasunk meg mindig megy mindkettonknek, de nem veszelyes...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

köszönjük a gyógyulást kívánságokat!
Sajna Lénó orrát még mindig napi 2x kell szívni, de a náthán kívül szerencsére egyéb gond nincs, nem lázas és viszonylag jól eszik.
Tegnapelőtt kicsit megijesztett, mert a 18 órás etetés után úgy bealudt, hogy elmaradt a vacsorája és csak hajnali fél3-kor ébredt fel enni -biztos a megfázás miatt- már nagyon ideges voltam
Mivel most aluszékonyabb, képzeljétek tegnap délután sikerült a kiságyában hason altatni (3 órán keresztül), most először!
Persze légzésfigyelő és a kamerás bébiőr általi megfigyeléssel...
Na, ezt azóta se tudtuk megismételni, sőt a mai hajnali 4 órás etetést követően 2 órás dumálás, bubifújós gügyögés és rikkantgatás volt a "jutalmam", gondolom nappal jól kialudta magát a kis Édes, és gondolta, hogy itt a reggel
Én persze egészen mást gondoltam

Olim már nagyon várta a tegnapi tüzijátékot, de ahogy elkezdődött -a korábbi évekhez hasonlóan- a nagy zaj miatt haza kellett jönniük az Apjával, mert megijedt...
Utána pedig csalódott és szomorú volt, úgyhogy igyekeztem megvígasztalni

Dévény torna: hozzánk is járt gyógytornász Oli 8 hónapos korától, mert addig nem volt hajlandó forogni, mint kiderült tónuseloszlási zavar miatt: feszes volt a háta.
Aztán az első alkalmat követően azonnal forogni kezdett, olyannyira, hogy le is fordult a franciaágyunkról, de szerencsére nem lett semmi baja csak sírt (én viszont nagyon megijedtem!!!).
Nekünk segített, pár hónap alatt behozta a mozgásfejlődés-béli elmaradását, sőt végre el tudtam kezdeni hozzátáplálni is, ugyanis mint kiderült az meg a rágóizmai görcse miatt nem sikerült korábban, és a gyógytornász azt is ügyesen kimasszírozta Neki.

Borostyán lánc: én ebben és a hasonló varázslatokban nem hiszek, és főleg nem tennék semmilyen láncot a gyerekem nyakába, nehogy fulladás legyen a vége!...
De persze mindenki úgy dönt, ahogy akar...

Sajnálom hogy sokaknak gond a túl sok ébrenlét, gondolom a hidegfront okoz a babáknál némi nyugtalanságot.
A fenékcipeltetés és a nyáladzás nálunk is jelentkezik, valószínű hogy ezek életkori sajátosságok ha mindenkinél előfordul

Mmc, na milyen volt a wellness?

Kép
Kép
magnoli

Úgy látszik sokat beszéltünk hasmenésről, szerintem Picurnak most az van. Kicsit hígabb az átlagosnál, és sötétebb sárga. Viszont a szokásos apró fehér pöttyök benne vannak a pelusban. Ez akkor az? Fogalmam sincs, ilyen még nem volt. Sandie, nálatok is ilyen volt? És persze, mit csináljak? Ma kétszer volt eddig. Amúgy kedélyállapota jó, nem nyűgös. Most épp alszik a Drágám.

Borostyánlánc, én sem hiszek benne, van itt a Babaneten egy cikk róla, érdemes elolvasni. Inkább ezt is túl van pörgetve a reklámokkal, és ezért veszik olyan sokan. És én sem tennék semmilyen láncot a gyerek nyakába. Most tanul fogni, pont tegnap kapaszkodott bele a karika fülbevalómba, naná, hogy a fülemben... :D

Ether, ennek örülök, a tegnapi napot Picur 3x fél óra alvással kipipálta. Részéről ennyi kellett. Ha letettük ordított, hát jól van fiam, ha nem alszol, akkor nem erőltetjük. Úgyhogy játszottunk, sétáltunk, beszélgettünk, mókáztunk, szuper nap volt így is. :)

Mi szeretjük cipelni a sejhaját a gyereknek, úgyse sokáig hagyja már, hiszen nemsokára megindul, azt jajj nekünk! :D

Nosztalgiázunk Apával, gumicukrot rágcsálunk... :D

Szép napot!

picuralmos

Sziasztok!

Hogy vagytok? Kinek hogy telte a hosszú hétvége?

Magnoli: köszi a masszázs infókat. Most már körözök ha kell, ha nem. Tényleg érdemes így segíteni a tejtermelést.
Te nem tudod valahogy rávenni a férjecskédet, hogy vegye át a gyerekeket 1 éjszakára? Nagyon sokat számít egy kis pihi. Én sem viszem ezt túlzásba, nem is kértem meg az úramat azóta erre, pedig most hál'Istennek, szabin van.
Nagyon sajnálom szegény Lénót. Mielőbbi gyógyulást neki!
Gratula a hasonalváshoz! Nekem szinte csak úgy alszik el. Én a légzésfigyelő és kamerás bébiőr ellenére sem merem úgy hagyni, inkább megfordítom elalvás után.

Picur: már nagyon ki akarom próbálni azt a piskótatekercset! Tegnap majdnem neki is álltam, de rájöttem, nincs itthon rétesliszt, viszont nagyon jó fehér kenyeret tudtam sütni kenyérgépben. Nincs esetleg valamilyen jó kis kenyérgépes, sokmagvas, teljes kiörlésű lisztből készült kenyér recepted?
A hozzátáplálást én kérdeztem tőled, de lehet Monis is. Igazad van, hogy vársz Picúr 6 hónapos kóráig, mert akit én ismerek hogy elkezdte hamarabb, annak le is csökkent, vagy el is ment a teje elég gyorsan a ritkább szopizás miatt. Nemsokára itt van az a szeptember vége. Hogy repül az idő!
Na, ennek örülök, h Picur is később kezdte húzni a fejét, remélem nekünk is hamar megoldódik ez a problémánk. Csak pár alkalom Dévény tornát tervezek, a biztonság kedvéért.

Bogi: a Dévény 45 perc, pedig nekünk is elég lenne 30 perc. Neked is végig ordítja Fanni? Ti figyelitek közben a sérvét? Mi igen, szerencsére nem jött ki a múltkor torna közben, de elég baj, hogy fenáll ennek a lehetősége :(

Savariaa: milyen kendőt vettél? Én most egy Mei Tai-t tervezek beszerezni. Nem bonyolult és időigényes a felkötése?
Az én hajam is iszonyatosan hullik. Attól félek, Balázs belefullad a hajszállaimba :) Vajon meddig fog ez még tartani, nem tudjátok? Ja, és még korpás is lett a fejbőröm, pedig eddig nem volt ilyen gondom.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, én ezt szoktam sütni: http://www.nosalty.hu/recept/jenais-kenyer - isteni, és harmad annyi idő alatt elkészül, mint gépben (nekem három órás a gépi programom, ez meg kész van 40 perc alatt), és szerintem sokkal finomabb is így. Kenyérsütős recepteket itt (is) találsz: http://www.mindmegette.hu/jo-baratunk-a ... ogep-47907, de tele van a net, bőven lehet válogatni. :)

A körzéses masszírozást alkalmazd Balázs hátán és vállán is, meglátod élvezni fogja, és ha teszel a feje elé egy plüss figurát, vagy krémes dobozt, vagy bármit, a fejét is elkezdi szépen emelgetni, tartani. Picur imádja a masszázst, nyögdécselni szokott közben. :D Mindig megkérdezem, hogy jöhet-e a masszázs, ha vigyor, és kapálózás a válasz, akkor igen, ha elfordítja a fejét, és másfelé nézelődik, akkor nem erőltetem, de ez eddig talán ha háromszor volt. Naponta egyszer játék közben megpróbálod a "felhúzást", tuti hamar rájön, hogy mit szeretnél.

Dévény-tornáról hallottam, hogy minden gyerek ordít, amíkor masszírozzák. Ehelyett Savariaa javasolta az anyukája által alkalmazott Alexandra-tornát (jól mondom Savariaa?). Ugyanolyan jó, csak épp ezt a gyerekek is élvezik, és nem ordítják végig a kezelést.

Ébredezik a Drágám, megyek... :)

picuralmos

Sziasztok!

A 4 napos hétvége jó volt, itthon volt a férjem és jókat játszottunk közösen. Nagyon bejön Gergőnek a játszószőnyeg, főleg a zenélő mackó...
Gergő mióta hazahoztuk a kórházból szinte csak a hasán alszik.. nem nagyon tudtuk a hátára fektetni, úgy mindig felébredt, sírt.. mostanában "szoktatjuk" vissza a háton alváshoz.. ma reggeli kelés után,5-kor miután jól bekajált a hátára tettem le és aludt igy is 10-ig! Ez nála már rekord!!
Gergő elég sokat bukik... volt igy hogy arra mentem be a szobába mikor sírt hogy kibukta a kaját és benne feküdt.. szegényke..
ha bukik akkor jobb a hason alvás nem?? 

Andi, megfordítod Balázst a hátára miután elaludt? Nem ébred fel?

Picur, igazad van én sem erőletetem az alvást, ha nem akar akkor nem alszik... és ha sír akkor felveszem.. ringatom.. Anyukám mondja mindig hogy nem kell mindig felvenni.. de én is úgy vagyok vele hogy addig dajkálgatom amig neki kell, hamarosan már úgysem fog neki kelleni az állandó ringatás...

Borostyánlánc.. én is olvastam róla, de nekem olyan furi egy kisbabán ékszer... én is attól félnék hogy azt rángatja magán..

Hajhullás még nem ért utol, egyenlőre még "normális" mennyiségű hajat találok a fésűben.. habár a terhesség alatt ennyi sem volt..
Csajok nektek már megjött a menses? Mikorra "várható"?

most megyek mert Gergő elunta magát...

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Igen, a Dévényezést Olim is mindig végigsírta, szörnyű volt hallgatni, de arra gondoltam ilyenkor, hogy bár kellemetlen, de segít Neki...
És lám úgy is lett :lol:

Andi körözgessél csak, örülök ha serkenti a tejcsit :lol:
Apára csak a Kicsit tudom ráhagyni, mert Oli nincs meg nélkülem...
Eddig 2-3x (összesen) vállalta be a Férjem Lénót, de akkor is keltem, mert a meleg miatt akkor meg Oli kérte a tejét :oops:

Picúr elmennék Hozzád babának, ahol ilyen kényeztetésben van az embernek része, mint napi masszázs, popófújás, stb. az nekem is tetszene :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Veronika sajnálom, hogy még mindig nem vagytok túl a betegségen. Jól elhúzódik...

Magnoli remélem nálatok is vége lesz már a náthás időszaknak.

Fanni nem sírja végig a tornát. Eddig egy alkalom volt, hogy az elejétől a végéig visítva üvöltött, de akkor éhes volt szegénykém. Eleinte akkor sírt, amikor a karját és nyakát kezelte, de legutóbb például egy nyekkenés se volt. Végig ügyes volt, beszélgetett, mosolygott, hason pedig szépen emelte a fejét. Utánunk egy 3 hetes baba jött. Hihetetlen, hogy nem is olyan régen Fanni még nála is kisebb volt.

Én se hagyom sírni Fannit. Szerencsére nem kell sokat tartani, de azután a két alig alvós nap után rendesen izomlázam volt. :) Az az igazság,hogy nálam az okozza a legnagyobb problémát, hogy nem is akarom letenni. Szívem szerint csak fognám. Úgy imádom, ahogy hozzám bújik. :) Közben az az idő is eljött, hogy nálam azonnal megnyugszik, másnál meg sír. Legalább erre jó, hogy kettecskén vagyunk. :) Sikerült arra is visszaszoktatni, hogy ne kelljen járkálni kaja után. Így azért lényegesen egyszerűbb, és így kicsit tovább tudok netezni is.

Fanni már elég régóta hason alszik. Soha nem is aludt a hátán. Eleinte az oldalára fektettem, de rájöttem, hogy a hasán sokkal jobban alszik. Én is megvettem annak idején a 40 ezres légzésfigyelőt de ki se bontottam. Nagyon keveset alszik a kiságyban, a bölcsőbe meg nem akartam betenni a lapot.

Na megyek, mert ez a kiscsaj már nagyon fészkelődik... :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

A sírást én sem hagyom, és a "hagyd sírni" dumánál csak a "ne adj neki bébikaját, majd kiéhezik és megeszi a rendeset" szeretem jobban (Oli rosszul eszik, ezért adok még néha pótlásként üveges főzeléket)...
Nekem a "Ferber módszer" vagy a Suttogós altatás (sírni hagyni aztán x percenként vígasztalni, egyre ritkábban, hátha abbahagyja és elalszik) se jött be soha a fentiek miatt, szerintem a gyerek azért sír, mert baja van! És a mamihiány is baj...
A huzamos cipeléssel viszont vigyázni érdemes, mert egy idő után csak kézben marad el a baba, egyik barátnőm így járt, ha letette a kicsit, azonnal sírni kezdett (mármint a baba, nem a barátnőm:-)

Kép
Kép
magnoli

Nálunk volt már olyan, hogy a kezemben is ordított a gyerek. Na akkor így néztünk össze Apával: na most mi van??? Aztán persze megnyugodott, de volt, hogy csengett a fülem egy-egy ilyen ordítás után... Picurnak elképesztően erős hangja van, és ha belelovalja magát, akkor még rá is erőltet, na akkor aztán repedezik az üveg is! :D

Alvás, Picur születése óta hason alszik, háton nem is tud elaludni. Mi nem forgatjuk. Egyszer-kétszer próbáltuk, de nem sokkal a fordítás után felébredt, és felsírt, mert nem tudta hogy került a hátára.

Magnoli, gyere nyugodtan, a vendégeket is szívesen látjuk, bár nem ígérem, hogy pelenkázás előtt a te popódat is fújni fogom.. :D Nálunk mindenkinek jó sora van, Apa is el van kapatva rendesen, de szoktam még azt is mondani, hogy "lennék magamnál kutya", mert Tiginek is hasonlóan sanyarú a sorsa, mint Picurnak. Napi séta, fürdetés, jó kaja, játék, feladat-gyakorlások, bent alvás, stb. stb. stb. :)

Kiéhezik, te jó ég! Kinek jut ilyen "tanács" az eszébe??? Soha nem hagynám én sem.

Bogi, Fanni nagyon ügyes, hogy nem sír a tornán. Neki is le van tapadva valamilye? Közben beszereztél már kendőt? Lehet abban neked is könnyebb lenne tartani a kiscsaj popsiját. :) Ugye milyen jó érzés, hogy egyre biztosabban kapaszkodik beléd? Én is imádom, már átkarolja a nyakamat, vagy épp fogja a karomat.

Ma este annyira cuki volt Picur, hogy nem sok hiányzott a teljes megzabálásig... :D Egyik oldalról odahajolt Apa, a másik oldalról én. Picur aprólékosan, finoman megtapogatta Apa arcát, utána hozzám fordult, és az én arcomat is áttapogatta, majd a sajátját is. Apa körszakállas, így az állaink különös figyelmet kaptak, "Apáé bök, anyáé nem, az enyém sem... ez hogy lehet?" Annyira édes volt, igazi szívet melengető percek voltak. :)

Ma szuperjól aludt napközben is, délelőtt 1 órát, délután 2 órát aludt. Már ráfért. :) Este teleette magát, már alszik. Hála Istennek, fosás nem volt több.

Kunkáj mindenkinek! :)

picuralmos

Picúr: köszi a receptes oldalakat. A jénaisat csináltam tegnap, persze nem jénaiba, hanem kenyérsűtöbe. Tényleg nagyon fincsi lett, csak kár hogy ez fehér kenyér. Tudom, hogy tele van a net ilyen receptekkel, ki is próbáltam párat annak idején, de nem sikerült túl jól: túl kemény lett, nem lehetett szeletelni vagy túl élesztő ize lett. Én kipróbált receptekre vagyok kíváncsi.Kacsintás Te meg nagyon jó háziasszonynak tűnsz és hiszek neked, emiatt kérdeztelek.
Balázs hátát az esti fekvésnél masszírozom, nagyon szereti. Kaptunk kölcsön egy babamasszázs könyvet. Mivel olvasva nem lehet masszirozni, felvettem a hangomat hogy úgy tornáztassam, de eddig még csak egyszer tudtuk végig csinálni. Valahogy rendszeressé kell tennem ezt is, de mindig közbe jön valami. Ez a fejés rengeteg időmet veszi.  Egyébként hason Balázs már régóta emelgeti a fejét, azzal nincs is gondunk.
Gondolkodtam már az Alexander tornán, de nem kérdeztem még Savariaat, mert már megvolt addigra az időpontom a Dévényeshez, nem akartam kavarni. Egyébként, Savariaa, hol dolgozik anyukád és mennyi egy óra Alexander torna? Házhoz is kijön?
Mitől lehet Picurnak hasmenése? Miből gondolod, hogy ez az, máskor nem híg a kakija? Nekünk mindig az és mustársrga a színe. Egyébként ma nálunk is 3X volt kaki, pedig mi is szenvedünk a székrekedéssel. Bejött a Babamosoly illyetve a cukros kamilla tea. Jobbulást nektek!

Monis: várok egy órát legalább, mielőtt visszafordítom Balázst, így nem ébred fel. Persze csak az éjszakai alvásnál van ez, napközben hagyom hason, mert elvileg olyankor nem alszanak olyan mélyen hogy veszélybe legyenek.
Nekem a Bokay utcába mondta egy híres doktornő, hogy lehet nekem légzésfigyelőm, úgy sem tudom újraéleszteni a gyereket, ha baj van. Hát köszi, már pont kezdtem beletőrödni abba hogy Balázs hason szeret aludni, amikor ezt mondta, Pedig voltam a Jánosban az Angelcare-s újraélesztő tanfolyamon is, igaz elsírtam magam, amikor mutatták mit kell ilyen esetben tenni. Persze, a bölcsőhalál nagyon ritka, mondta a tanfolyamot tartó dr-nő, hogy nagyobb veszélynek van kitéve egy gyerek, aki autóba ül, de köszi, mi van akkor ha pont az én gyerekem az egyik ilyen ritka eset. Bele se merek gondolni..Sírós
A bukós gyerekeknek az ágy megemelését ajánlják, na de ezt hogy teszed meg, amikor a matrac alatt van a szenzor?
Nekem még nem jött meg, de ritkítottam a fejéseket, így bármikor megjöhet.

Bogi: szerencséd van Fannival hogy élvezi a tornát. Lehet azért nem sír, mert már meggyógyult és nem fáj neki.
Nem is tudtam hogy nem használod a légzésfigyelőt. Lehet jobb is így, legalább nem idegeskedsz ha feleslegesen megszólal úgy mint nekem az elején.

Tényleg, ti milyen érzékenységre állítjátok a légzésfigyelőt?

Magnoli: egyetértek veled, a kisbaba csak akkor sír, ha baja van, ezt már én is tapasztaltam. Meg tudnám ölni azokat akik azzal okoskodnak, hogy hagyjuk sírni a babákat.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Picur: nagyon jó dolguk van a családtagjaidnak melletted! Sajnos én a terhesség eleje óta hanyagolom a kutyusomat, lelkiismeretfurdalásom is van miatta.Zavarban van Persze, a férjem sincs elkényeztetve. Csodálom, hogy neked ennyi energiád van! Örülök, hogy nincs több hasmenés. Kunkáj!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, köszi a bókot, elpirultam... :) :) Bevallom, én teljes kiörlésű lisztet nem használok, mert nem szeretjük az ízét. Sima, "káros és egészségtelen" fehér lisztet veszek, azzal sütök.

Nekünk nincs légzésfigyelőnk. Egy felesleges para-faktornak tartjuk, bár nagyon sokakat megnyugtat, hogy van.

Hasmenés, sötétebb sárga volt a végtermék, és hígabb, majdnem víz-szerű volt az állaga. Ezért gondoltam, hogy ez babahasmenés. De egyelőre kettőnél megálltunk, remélem holnap reggel nem lesz folytatása. Nálunk amúgy normál esetben 3-4 naponta van egy rendes mennyiség.

Masszázst iktasd be a fürdés utánra, az jól el is lazítja az esti nagy alvás előtt.

Kutya, Tigire nagyon figyeltem már a terhesség alatt is. Van egy fotó, ahogy dörgölőzik a hasamhoz, na akkor Picur is fickándozott odabent. :) Azóta is mindig körülöttünk van, ahogy hazahoztuk a kórházból Picurt, megmutattuk neki, előtte már hazaküldtem Apával egy kis sapkáját, hogy ismerkedjen a "szagával". Nehogy féltékeny legyen, mert új taggal bővült a családunk. Rendben is van minden, Picur már simogatja a fejét, kíváncsi rá, keresi, ha kérdezem, hogy "hol a Tigi?", és kacag, ahogy Tigi rohan vissza a szájában a labdájával. :)

Na most már télleg megyek én is alunnyi, kunkáj mindenkinek! :)

picuralmos

Sziasztok!

Picur, Fanninak gyenge a kar és nyakizma. Lehet ebben is rám ütött... :)
Van kendőnk, kettő is, de itthon nem szoktam felkötni, mert túl macerás és sok idő.

Hát csajok én már szörnyen szarul érzem magam, hogy nincs időm semmire. Szerettem volna alaposan kitakarítani mielőtt hazajövünk, de nem úgyalakult, most meg Fanni mellett már képtelenség. Be fogok golyózni, ha nem találok hamarosan valami megoldást...
Fogalmam sincs ki hogy tudja megoldani. Már azon gondolkodok, hogy éjszaka állok neki, amikor Fanni alszik...

Én nem tudom megállapítani, hogy megy-e Fanni hasa. Tegnap hígabbat kakilt, előtte nap kicsit sűrűbbet, de nem gondolom, hogy ennek lenne jelentősége. Nem kakil olyan sűrűn, hogy aggódjak. :)

Andi én is elhanyagolom a kutyusomat. Azt hittem, hogy ez nem következhet be, de most annak örülök, hogy nincs kutyaszőr. Fogalmam sincs mikor hozom haza. Akkor levinni is muszáj lenne, de Fannival ez hihetetlenül bonyolult. Ha könnyebben fel tudnám kötni, akkor jó lenne, de így rengeteg időbe telne.

Na megyek, mert csak nem alszik ez a lány... :)
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Szegény Bogi! Nincs senki, aki segítsen? Szüleid, vagy más a családból? Barátok? Nem tudom, hogy van-e nálatok biciklitároló, oda nem tudnád letenni a babakocsit? Akkor sokkal gyorsabban el tudnátok indulni Fannival otthonról. A háztartás miatt felesleges aggódnod. Az elején én is túráztam, hogy jajjj, a felmosás, jajj a portörlés, jajjj a vasalás, de tudod mit? A gyereked sokkal, de sokkal fontosabb, mint ezek. Mindig valami apróságot csinálj meg, amikor Fanni alszik, és így mindenki jól jár. Te nem fáradsz el annyira, mégis haladsz a háztartással, és a gyerek is nyugodt, mert Anya is nyugodt. ;)

Milyen kutyád van? Ő hol van most?

Nálunk most Tigi és Picur versenyt alszanak, egyforma pózban... Picur a díványon, Tigi a kövön. :D Megmutatom hogyan:

Szép napot! :)

picuralmos

Sziasztok!

Jajj megírtam egy hosszú levelet, mikor végre sikerült leülnöm a géphez 2 hét után, erre elszállt. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ 

Így csak nagy vonalakban van erőm írni. 

Andi az Alexander-technika 5000Ft /óra, de az ár alkuképes,  ha bkv-val megözelíthető helyen laktok, akkor édesanyám szívesen házhoz is megy. Mindenkinek tudom ajánlani, hisz fájdalom nélkül tudja elérni azt, amit a Dévényi torna, de persze tudom, hogy az is szuper nagyon.

Picur örülök, hogy elmúlt a hasmenés, lehet hogy ettél valami olyat, ami nem tett jót, nálunk a görögdinnye volt ilyen hatással. De édes Picur, hogy keresztben vannak a lábai, egyem meg!!!

Mi jól vagyunk, a hajnalok mennek nehezen, de majd csak lesz jobb is. Bátor nagyon jó kedvű, egész nap mosolyog, délben 2 órát szokott aludni és napközben fél órákat, nagyon édes. Bevált a kendő, nem gondoltam volna, hogy ennyire, csak az a baj, hogy a férjemnek kicsi, így csak én tudom felkötni Bátort, most nézelődök, milyet vennénk még. A Mei-Tait ismeritek? Itt havonta egyszer van hordozóklub, a következőre elmegyek, ott lehet bérelni egy hónapra, mielőtt vennék egyet, kipróbáljuk.
Cicikról nem is írok hosszan, a helyzet változatlan, de már nem is használók bimbóvédőkenőcsöt, mert belázadtam, hisz állandóan kentem, de semmi nem változott, és mióta nem kenem, azóta sincs változás.
Sajna Bátor nem alussza át az éjszakát, legalább kétszer kel, plusz a hajnali 1 órás kakimanó szenvedés, mostanában bevetem a ciciket, mert akkor könnyebben szokott kakilni. Érdekes, hogy napközben nem szenved meg ennyire vele, hisz legalább 4x kakil ha nem többször... Van valami ötletetek mit csináljak? És azt sem értem, hogy éjjel megébred 2-3 óránként, de 5 percnél tovább nem eszik bealszik, leteszem és 2 óra múlva újra ébred, De akkor nem éhes? Akkor miért ébred meg? Mit csináljak? Próbáltam az álometetést, kitolni a fürdetést, melegbe ötlöztetni...nincs rá más ötletem. Ma hálózsákban fogom altatni, hátha... 

Kunkáj, mennem kell, mert még nem is fürdettem. 

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, képzeld, szopizás közben is keresztben van a lába Picurnak, persze akkor a hátán van, nem a hasán... :D Kis Lazagéza... :D

Bimbókrém, én használom, mert úgy vettem észre, hogy puhán tartja ott a bőrömet, és talán nem annyira pirosodnak ki estére. Bevallom én félek tőle, hogy kiszárad, és könnyebben berepedhet. Na azt nem szeretném elérni, így inkább kenem. Nekem a Rossmann saját márkás kréme van. Más márkát próbáltál már?

Éjjel lehetséges, hogy Bátor azért kel, mert szomjas? Csak pár korty, és alszik tovább. Lehet, hogy száraz a levegő a szobájában, és kiszárad a torka. Párásítással próbálkoztál már? Én Picur szobájába szoktam teregetni, tuti megoldás erre. :)

Kaka, háááát, pocakmasszázs? Szélcső? Pocaktorna? Semmi nem könnyíti meg? Szegénykém...

Mi újfent egy remek napon vagyunk túl, Picur egy bűbáj volt egész nap egy percet nem sírt, éééééés ma volt először, hogy nem kapott egyáltalán Infacol-t! Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy végéhez ér a pocak-saga nálunk. Ma is bevacsorázott, és azonnal elaludt. :)

Kitaláltam egy új babakocsis pózt Picurnak. A miénk menetiránya változtatható, viszont, ha megfordítottam, Picur nem látott sem engem, sem a világot körülötte. Most nem csak a menetirányt fordítottam meg, hanem őt is. Erre jutottam:

Úgy tűnik, élvezi... :)

Szép estét Lányok!

picuralmos

Sziasztok!

Hála visszaálltunk itthoni üzemmódra, már alszik az ágyában is Barnus végre :) De 2-3 napig éreztük nagyon erőteljesen, hogy nyaraltunk 6 napot :O

monis, igen, tök jó hogy itthon van apjuk :) Most sokkal többet foglalkozik babóval és nekem is könnyebb így az élet, megyünk ide-oda folyamatosan.
Köszi a dicsit, de elég szutyokul nézek ki sajna, a kép csalóka, 9 kiló + van még mindig rajtam :(
Oltástól simán lehet láz. Én beadom oltás napján este a kúpot, eddig nem volt lázas babó.

mmc, nálunk sem nyomja nagyon fel magát még Barnus. Próbálkozik, de azért még nem túl jó, de nekünk egyelőre nem mondták, hogy kéne menni bárhová is.
Pihenés jó volt?

Andi, igen, a komáromi gyógyfürdőben voltunk, de a körülötte levő hotelek egyikében. Én is nagyon szeretem, mi most voltunk negyedjére itt.

bozza, szuper, hogy jól sikerült a nyaralásotok!
Szerintem nincs túl sok alvás, legalábbis egy anyukának sosem sok, ha a baba végre alszik :) De jó is az, ha sokat alszik, utána úgy érzem, szinte okosodott, frissült a baba :)

Alvás, mostanság éjjel 22 körül alszik el Barnus és 6-kor kel, asszem most már tudunk aludni éjjel, juhééé! 

Állatkert, hehe, úgy volt hogy tegnap megyünk, erre elmentünk a bejárat előtt kocsival és olyan sorok voltak, hogy inkább a Margitszigetre mentünk ki :O 

Bogi, nálunk is volt ilyen nap, hogy baba kb. 1 órát aludt egész nap 2-3 részletben :( Az a legrosszabb, hogy olyankor már annyira fáradt, hogy nem alszik el, aztán bevetettem a cicit, ott mindig bealszik.
Borostyánlánc, Lottinál volt anno pár napig a nyakában, de nekem valahogy nem jön be, fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, szétparáztam magam, hogy megszorítja a nyakát, vagy beleakad valamibe... szerintem ez is olyan, mint a homeós bogyók, ha hiszel benne, beválik ;)
Mi a Dologélt használtuk, azzal kentük az ínyét+rágókát hűtve.

savariaa, szuper hogy bevált a kendőzés!
Hajhullás nálam is elindult :/

Na mennem kell, nem tudtam végigolvasni, mostanában semmi időm, a gép előtt nem is ülök :O Remélem mindenki jól van, betegeknek jobbulást, nyaralóknak jó pihit!
Szeptembertől Lotti újra oviba jár, szerintem időm lesz mint a tenger, akkor biztos tudok bővebben...

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,

Picúr, igen a hígabb széklet az hasmenés...
Jó rá a probiotikum: Biogaia, Pro-Kid, ilyesmik -ezek amúgy is minden nap ajánlottak- hozzá plusz itatás, szopiztatás célszerű folyadékpótlásként.
A Lazagézás+Tigis kép nagyon édes, főleg a keresztbelábak, de jót nevettem

Ildi, szerintem is jó a szeretgetős képetek, csak azt áruld el, hogy hol van rajtad az a +9 kg???

Andi, igazad van, a gyerekorvosok szerint a bölcsőhalál veszélye miatt 1 éves korig a háton altatás és a folyamatos légzésfigyelő használat ajánlott!
Én külön gyerekorvosi engedéllyel próbáltam a hason altatást, gondolom azért engedte meg, mert én tudok újraéleszteni, bár senkin nem szeretném ezt alkalmazni, főleg nem a saját gyerekemen...
Hajas problémával egy cipőben járunk, nekem kb. vállig érő hajam van és marokszám hullik...
Kéne rá szedni egy kis multivitamint, de ahhoz semmi kedvem, így megvettem az aminexil ampullákat (a fejbőrt kell vele bedörzsölni) ami Oli után is segített...
A légzésfigyelőt (Angelcare-t) mi alacsonyabb (!) érzékenységűre állítottuk, mint a gyári érték volt, mert állandóan riasztott.
Figyeld meg, hogy ha az ágyában van Balázs, villog-e a készüléken az érzékelő?
Ha igen, akkor jó, ha visít, akkor vedd lejjebb az érzékenységet.

Savaria, okosat írt Picúr, abból amit írtál, én is a szomjúságra szavaznék...
Esetleg az is lehet hogy Bátor fázik, és a testmeleged megnyugtatja, próbálhatod jobban betakarni, esetleg a híres termotakaró???

Monis, olyan hordozótok legyen, ami Apára is jó, hahaha
Bukós gyereket függőleges helyzetben kell tartani a kajcsi után, és nem letenni addig amíg bukhat, lehet hogy egy órán keresztül is akár...

Bogi, az állatokat a gyerek miatt hanyagolni nem szép dolog.
De ha veszélyes a gyerekre (bizonyos kutyafajták nem tűrik a vetélytársakat), allergia lép fel, vagy csak egyszerűen nem higiénikus (zárt lakás), illetve nem megoldható a sétáltatás, akkor jó helyre célszerű elajándékozni...

Valaki kérdezte a fejlődési szempontokat, megtaláltam a védőnőnk és a gyerekorvosunk által elvárt kritériumokat, beillesztem:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok!!

Kicsit eltűntem mostanában! Elég sok minden volt.Próbálok majd mindent visszaolvasni!
Nyaralni is voltunk ,Hanna nagyon élvezte :D nagyon szerette a vizet pancsolt !!
Tegnap kapott szurit,nagyon ügyes volt egy szó nélkül ,mosolyogva csinálta végig :)!
5nap múlva lesz 4 hónapos és valami eszméletlen módon folyik a nyála :) és annyira rág mindent,de még nem látok semmit a kis szájában.
Mivel nem volt elég tejem ( még evvel is meg kellett barátkoznom) így egy nap kétszer tápizunk ,és tegnap megkóstolta az alma levét pár kanállal.Nagyon ízlett neki.
A védőnő szerint kiválthatom az egyik tápszert ilyen alma-vagy barack levével . Szerintetek is mehet neki ennyi idősen? Végülis a tegnapi kostolótól nem lett semmi baja.

Lányok,nekem borzasztóan hullik a hajam,marokszámra! Szedek vasat,de mintha semmit sem szednék...Kopasz leszek mire elmúlik :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Ildi, engem is érdekelne, hogy merre jár az a 9 kiló, mert hogy a képen egyáltalán nem látszik, az tuti! :)

Szandi, üdv újra köztünk! ;) Merre voltatok nyaralni? Hanna szupercsaj, hogy mosolyogva fogadta az oltást. Pár napja belinkeltem egy cikket a hozzátáplálásról, erről szerintem megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja, 4 hónaposan már lehet adni neki gyümölcsöt, valaki azt mondja, hogy 6 hónapos koráig inkább ne. Én az utóbbit választottam, bár ez változhat, ha esetleg megcsappanna a tejkészlet szeptember végéig.

Hajhullás, nekem is hullik, mindenkinek hullik szülés után, csak az érdekelne engem, hogy meddig még??? :D Néha én is elgondolkodok azon, hogy mi lesz, ha nem is marad? :D

Magnoli, örülök, hogy megnevettetelek! :) Ez a táblázat az egészségügyi kiskönyvben is benne van, minden oldal az adott hónaphoz tartozó fejlődési "kritériumok" listájával kezdődik. A mi védőnőnk ikszeli is rendesen, pluszban még kapunk egy nyomtatott papírt is ugyanerről, két példányban, aláírva, a másikat nekem kell aláírni, oltási tájékoztatóval ugyanez, szóval papírmunkában a védőnénink verhetetlen! :) :)

Hasmenés azóta nem volt. Viszont mára apró piros pöttyök jelentek meg Picur fején. Nem tudom eldönteni, hogy éjjel megcsipkedte valami állat, vagy összefüggésben van a hasmenéssel. Most figyelem a kis testét, ha ott is megjelennek a pöttyök, akkor doki. Egyelőre csak a fején van.

picuralmos

Sziasztok!

Ma nagyon fáradt vagyok, mert egész éjszaka takarítottam. Késő volt, mire neki tudtam kezdeni, éjféltől 6-ig csináltam.
Picur hidd el, eddig nem érdekelt, de mostmár akárhová nézek, csak a retket látom. Egyedül a két szoba van rendben. Nem bírtam tovább elviselni, így nekikezdtem.
Nálam gond, hogy Fanni hamarabb is jött majdnem egy hónappal, meg kórházban is voltamelőtte egy hónapot, így a babaváró nagytakarítás elmaradt. Ez régóta frusztrál, de eddig sikerült kis lépésekkel haladnom. Most kellett ez a nagyobb löket, hogy megnyugodjak.
Hogyha minden a helyére kerül, akkor kevesebb időre lesz szükség egyszerre.
A segítséggel az a gond, hogy sógórnőm dolgozik, anyukám beteg, és nem várhatom el tőlük. Anyut kértem, hogy jöjjön el, babázzon, amíg takarítok, a fennmaradó időben meg pihen. Nem tudta megoldani. Most megbeszéltük, hogy eljövünk hozzájuk és amíg babázik, tudok aludni egyet. Még tán ez a legjobb megoldás, csak fáradt vagyok így is.

Nekem egy keverék csivavám van. Anyukáméknál nyaral, amíg én felkészülök a fogadására. Itt van a tesója, így nincs egyedül, hátul a kertben sokat szaladgálnak, boldog itt. Az elmúlt években már 3x fél évet nyaralt itt, míg külföldön dolgoztam, szerintem neki ez is olyan. Annyi különbséggel, hogy most sűrűbben dögönyözöm meg. Fannit ki szoktuk vinni hozzá, hogy szokja az illatát, a jelenlétét.

Babakocsi a lakás alatt van a garázsban, de sokszor nincs erőm elindulni.

Cuki a Picur-Tigi közös szundi. :) Fannit én is lekaptam a múltkor keresztbetett lábbal. Azt hittem megzabálom... :D

Savaria nekem is felkel Fanni 4 körül minden éjszaka, de nem etetem meg. Rájöttem, hogy csak a cumit kéri, amint megkapja alszik is tovább. Kicsit nyugtalanabbul, mint korábban, de 6-ig elhúzza, mire elkezd ébredezni.

Picur tegnap Fanni se sírt, csak amikor megkapta a szurit, de pillanatok alatt megnyugodott.
3 hós státusz: 3.960 gramm, 57 centi.
A 100 grammot meghízza hetente, a védőnő azt mondta elég. Hát akkor én se aggódom. :)
A szurit jól viselte, nem volt lázas.

Magnoli, én pont a bukás miatt tartom sokat Fannit. Nem akarom elkiabálni, de ez is nagyon megritkult... :)
Szerencsére a kutyusom jó helyen van, ha minden a helyére kerül, viszem is haza.
Jó ez a fejlődési lista. Így legalább tudom mit kéne már Fanninak csinálni. :)

Mennem kell.
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Magnoli biztosan nem fázik Bátor, ezt már én is próbáltam, de nem válik be. Már hálózsákban is altattam, body a rugdalozó alatt vagy anélkül, áááá már nincs ötletem. Ma kipróbálom, hogy nem alszik a fürdés előtt, mindig szokott, elfárad és bealszik, ma nem hagyom, hátha így tovább alszik majd. Vajon azért egyszer van esély arra, hogy átaludja az éjszakát??? 

Mi jól vagyunk, főleg, mert édesanyám itt van, így délután aludtam 2 órát!!!!!!!!!!!!!!!!! Valami csúcsszuperfantasztikus volt.   Ma is 4kor keltem, áááááá nem tudom, hogy lesz ez így, tényleg valamit ki kell találnom. Bogi Bátor nem fogadja el a cumit, így nem azt nem tudom bevetni ilyenkor. Amíg nem kakil, addig bármit csinálhatok, nem segít, max cicire szoktam tenni, attól megnyugszik. Nem könnyű ez, de majd csak kinyomozom, mi lehet a megoldás. 
A biogaia még mindig szuper, sokkal jobb, mint a colief, hamarabb kellett volna kipróbálnom, na de a lényeg, hogy rátaláltunk.
Hajhullás kiborít, vajon Kojak leszek a végére??? 

Mennem kell, Bátor éhes... majd jövök.

Kép
savariaa
Érd

Köszi, arik vagytok, de ott a plusz 9 :) Főleg hason, combon, karon :( ... 

Most már mi sem altatunk hason, valahogy Barnus most már nem szereti, oldalt fekszik, aztán hátára fordul, úgy alszik. A légzésfigyelő néha pittyen egyet, aztán abbamarad, de volt hogy beriasztott. Olyankor odaugrok és ránézek, hogy minden oké-e, de elég para...
Amúgy azt nem értem, hogy ha nem vesz ugye levegőt, pl. ha hason van és azért riaszt a figyelő, és én odaugrok, megmozgatom, akkor nem vesz újra levegőt? Vagy miért kéne újraéleszteni? :O

magnoli, hát nálunk babó nem tartja még nagyon jól a fejét hason, nehezen emeli és hamar elfárad :( Igaz, nem is tesszük annyit hasra, amennyit már kéne...

csalexandra, én nem adnék 4 hónaposan még gyümit, szerintem ráérsz vele 6 hósan is! Amúgy sem kell elkapkodni. De mindenki maga dönti el persze.

Bogi, gyere hozzám is takarítani ;) Amúgy nálunk is nagy kosz van, szégyenlem is, most neki álltam porszívózni, de babó nem hagyta, most bealtattam, így meg persze nem lehet. Utálom, hogy ha kosz van...

picur, nagyon édes a kép a Picurodról :)

savariaa, lehet hogy a pocakja miatt vagy talán már neki is mocorognak azok a fogcsírák. Nálunk is ébred többször babó, de a cumi jóbarát...

Á, felkelt, mennem kell...

Kép

Kép
nusildi

Bogi, azta éjjel inkább aludhatnál takarítás helyett...
Persze megértem hogy zavar a kosz, engem is kiborított Olinál hogy mindennel elmaradtam, így egy ideje takarítónő segít nekünk...
Amikor egyszer-egyszer nem jött, akkor -ugyanabban az időben amikor jönni szokott- megpróbáltam egy kisebb takarítást csinálni, mert ugyanazt amit ő 3 óra alatt elvégez, nekem 3 napomba telt Oli mellett
Mostantól a takarításban is próbálj rendszeresen kevesebb dolgot elvégezni, tűzz ki napi célokat, hátha így könnyebben haladsz majd...
Amikor azt mondták az ismijeim, hogy carjam le a koszt, na az nekem se ment
Fannid szépen hízik, gondolom hamarosan Ő is dupláz, ha jól számolom, kb. 4 hónaposan, na az még bőven jó, elvileg 6 hónaposan kéne csak
Örülök hogy jól van a kutyusod, de tényleg csak akkor vidd vissza magatokhoz, ha nem okoz Neked még nagyobb gondot...
Pl. Fannit majd mindannyiszor vinned kell magaddal, ahányszor a kutyust sétálni viszed, hóban-fagyban, éjjel-nappal vagy ha Fannika netán beteg lenne, akkor is...
Vagy ha van kerted, akkor persze sokkal egyszerűbb...

Savaria, rossz hírem van: vannak olyan gyerekek, akik több éves korukig rendszeresen ébrednek, bármit csinálnak velük, és ez teljesen normális jelenség...
Pl. Olim is ilyen, bár már sokat javult
Mindig irigyeltem/irigylem, sőt szinte el sem hiszem amikor anyukák azzal dicsekednek, hogy a gyerekeik pár hetes koruk óta átalusszák az éjszakát...
Nálunk még Turbomen is kajál éjjel legalább egyszer, de ha nappal kevesebbet evett, akkor akár kétszer is (2 és 6 körül is...)
De szupi hogy Anyukád (és a Biogaia) segít Neked
Meg hogy elértétek a 3 hónapos kort, mert onnantól állítólag kevesebb a pocifájás

Veronika, hogy vagytok, nagyon eltűntél

Picúr, bocsi ha már ismertétek a kritériumokat
A mi védőnőnk is ilyen szuperlelkes

Ildi, ha riaszt a légzésfigyelő, akkor azonnal odarohansz és ránézel a gyerekre, mellkasára teszed a kezed, hogy valóban nem vesz-e levegőt, esetleg felkapod, megrázod.
Ha nem lélegzik, akkor igen, azonnal újra kell éleszteni... Közben pedig ordítasz a Férjednek, hogy azonnal hívjon mentőt: 104, esetet, adatokat kell elmesélni.
Gondolom az ügyesebb Lányok, pl. Picúr szívesen belinkel ide egy újraélesztésről szóló videót

Hozzátáplálás kezdési időpontjában a védőnő/gyerekorvos mindenkinek egyénileg ad tanácsot.
Olim kizárólag anyatejes volt, Nála 6 hósan kellett kezdeni, míg Lénóm kizárólag tápis, Nála meg már 4 hósan kezdjük majd...

Jajj, képzeljétek a héten a hűvösebb idő beköszöntével, amikor végre ruhát kellett adnom rá kiderült, hogy Lénó kinőtte/kihízta a 68-as rucijait, így elő kellett vennem a 74-eseket, pedig szülés előtt azt hittem, fél évi cuccot kimostam amikor 56-68-ig mindent rendbetettem
A bizti kedvéért ismét 3 méretet mostam, és közben Olin nosztalgiáztam, eszembe jutottak az első lépései, az első igazi nyara (1 évesen volt kb. 80-as a mérete), kicsit meghatódtam
Közben persze kicsit mérgelődtem is egyet azon, hogy bár csak 1 hónap van köztük, pont ellentétes évszakú ruhák kellenek Nekik, mivel Lénó most kb. akkora, amekkora Olim 7 hónaposan volt

Teszek is egy képet a "méretekről":

Kép
Kép
magnoli

Én sem szerettem volna semmi képpen elkezdeni a hozzátáplálást. Tudom hogy kevesebb lett jóval a tejem,és kellett tápszer ,de így felesbe is szépen fejlődik.
:)

Kép
csalexandra
Sopron

Bogi, tyűűűű, nem semmi, hogy egész éjjel sikáltad a lakást! Nem akarok belekotyogni, de ha anyukádnál kertben van a kutyád, és többet is látod, mint mikor külfödlön voltál, szeret is ott lenni, akkor a kutya és a ti kettőtök érdekében jobb helye lenne a kertben. Igaza van Magnolinak, így, hogy ketten vagytok Fannival iszonyú teher egy kutya, mert őt nem tudod megtanítani a wc használatára, és mozogni sem tud annyit a lakásban.

Magnoli, mi is 74-es ruhákat veszünk Picurnak, pedig majdnem másfél hónap van a két kölök között. Mindig elképedek, hogy mekkora már Lénó! :) Az újabb 3 méret is csak 3 hónapra lesz jó... :)

Jajjjj, sose kelljen az újraélesztés!

Ildi, köszi a bókot! :) Érdekes, nálunk meg Picur meg imád hason lenni, annyira szeret nézelődni. Persze "használjuk" a hátát is, de reklamál egy idő után, hasra fordítom, kezdődik újra a móka, vigyorgás. :) Magától még mindig a próbálkozásnál tartunk. Hasról hátra könnyebben megy neki a fordulás.

Szandi, mit szólt Hanna az új ízekhez?

Savariaa, türelem, előbb-utóbb Bátor is átalussza az éjszakákat. Próbálj meg párásítani, hátha tényleg csak annyi a baja, hogy kiszárad a torka éjjel. Hajrá Biogaia! ;)

Szép estét Lányok!

picuralmos

Sziasztok!

Csak gyorsan, mer már megint elmúlt éjfél....mért nem lehet egy nap minimum 30 óra......akkor kialudnám magam tán.

Hajhullás.....nekem a hátam közepéig ér a hajam, hát parókára való hullik ki hajmosásnál, fésülésnél.........anno Zalánnál én is megijedtem a mennyiségtől, annyira kihullot, hogy látni lehetett a fejbőrömet, viszont....göndör nőtt vissza. Zalán is göndör, nekem is göndör volt kiskoromban, csak 'kinőttem'.....Zalánnal viszont újra ilyen lett. Igaziból nagyon vicces, mert amikor az új hajak elérik a kb 5 centit, olyan, mintha egy búra lenne a fejemen. Van a hosszú hajam, meg a rövidebb búra a fejem körül.

Hozzátáplálás, Zalánnál már 6 hetesen lehett adni almapürét, mert vegyestüzelésűek voltunk akkor, most 4 hónapos korra ajánlják, pedig csak 4 év van a kettő között. Én is inkább ezt tartom, már csak a kakik és a kicsit szülés utáni összerázódás miatt.

Savariaa, én plüss pici takarócskával takarom a fiúkat, amit egyik oldalon odahúzok a nyakukhoz, vigyázva, hogy ne legyen veszélyes, és ahoz bújnak, így nyugszanak meg....nem id tudom mi ennek a fajtának a hivatalos neve....wellsoft anyag azt hiszem...Zalán a mai napig csak ilyen takaróval hajlandó aludni.

Magnoli, aranyosak a képek, Lénó tényleg hatalmas baba, olyan zabálnivaló. Nálunk Zazu és Zéti között 19 hónap van, de Zéti annyival nagyobb, hogy pont ugyanakkor és ugyanazok a ruhák jók nekik, amik előző év ugyanakkor voltak jók Zalánnak.....bár most kicsit gyorsított, így félő, hogy összenőnek.....ennyit arról, hogy milyen jó, hogy fiúk, mert majd öröklik egymástól a ruhákat....

Picúr, tüneményes ez a gézengúz. Amikor írsz, én mindig újraélem Zalános időszakomat, ő volt pont ilyen álombaba. Zéti kicsit problmás volt kb 5 hónapos koráig, mert nem aludt szinte egyáltalán, azóta ő is álompasi lett. Most meg ozó is beállt a sorba.

Újraélesztés, sajna nekünk majdnem volt benne részünk, Zéti az első karácsonyának reggelén lenyelt egy pici játékdarabot, pedig azt hittem előtte átfésültem már a lakást és mindent elrámoltam, de ez a vacal megakadt a torkán. Nem kapott levegőt, csörgött-zörgött. Amíg apa pizsiben magárakapkodta a cipőt, kabátot, addig én fejjel lefelé ráztam a gyereket, ütöttem a hátát és ordítottam persze.....de mire átadtam Zétit apának pont szembeköpte őt a cicafigurával......Senkinek nem kívánom ezt, napokig remegtünk, és persze nayítóval fésültük át újra az egész házat apró darabokra vadászva.....perzse semmit sem találtunk, azóta sem tudom honnan ásta ezt elő.....apró babakezek varázsa. Az ijesztő leginkább az volt, hogy nem is sírt, csak nézett a nagy barna szemeivel és hörgött. Akkor mi is kitanultuk az újraélesztést, de sosem szeretném alkalmazni. Nekünk egyébként apukám sem engedte a hasonaltatást, amíg nem forogtak maguktól, pedig mindegyik fiam úgy szeretett az elején.

Veronika, köszönöm a tanácsokat! Sajna Zalán egyáltalán nem akar az egészről beszélni, bárhogy próbálkoztam/tunk. Beszéltem az új ovival, szeptember elején megyek megbeszélni mindent. Remélem tényleg ez volt a bibi, és nem süti ki, hogy oda sem akar járni.

Mennem kell, mert már leragadnak a szemeim.....bocsi, akinek nem írtam, majd folytatom!
Kunkáj

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

magnoli, igen, azt értem, hogy ha baj van, akkor újra kell éleszteni, csak azt nem tudom, mi vezet odáig, hogy újra kelljen éleszteni  Én arra gondolok, hogy a figyelő ugye akkor riaszt, ha bizonyos ideig nem vesz levegőt a baba, de ha megszólal a csipogó hang és felkapod, akkor elviekben vesz levegőt és minden oké. Én azt nem értem, hogy ha van figyelő, akkor is lehet hogy beriaszt és a babát már hiába ébreszted, nem ébred?  Nagyon para amúgy. Láttam pár ilyen videót újraélesztésről, de én az a bepánikolós típus vagyok, nem tudom, mit tudnék tenni... nem is akarom megtudni soha...

sandie, úrég, amit leírtál... borzalmas lehetett, hála hogy nem lett semmi baj! Meséltem is páromnak, nekünk is majd el kell kezdeni elrakni dolgokat, mivel nálunk Lottinak nincs külön szobája, itt van a nappaliban mindene, sok kis gyöngy, minijáték, legodarabok... 

magnoli, nem semmi a "kicsi" fiad mérete  Tüneményesek együtt!

Panaszkodtam, hogy Barnus nem emeli magát hason. Képzeljétek, ma reggel hasra tettük (szoktuk minden nap, de nem túl sokáig, kb. 10-15 percet volt hason egy nap) és annyira emelte magát, hogy el se hittük  Sőt, már kúszó mozdulatokat is végzett  Szóval beindultunk :)

Úgy látom, már csak ilyen részletekben tudok majd jönni, bár Lotti szeptember 2-től oviba megy és annyi időm lesz, mint a tenger, egyelőre nem is tudom elképzelni, hogy nem lesz itt velünk... amennyire féltem tőle, hogy mi lesz hármasban, most annyira hiányzik már előre is 

Kép

Kép
nusildi

SZiasztok!

Annyit ebédeltem, hogy mindjárt szétrobbanok. Most csináltam először Stíriai metéltet, nyammmiii.

Egész jó éjszakánk volt, fél1kor nyüszögött, de visszaaludt 3-ig, akkor evett, 4kor letettem és fél6ig még aludt, aztán jött a vigyorgás és kakimanó várás. Annyira édes, ahogy koncentrál ilyenkor. 
Bátor 4-5 óránként eszik, nem tudom, hogy ez jó-e, vagy többet kéne? 3 hónapos volt a héten és 6170 gramm.

A hét sűrű lesz, jön a doki és a védőnő is. Tegnap sétáltam az utcán és jött egy család babakocsival, látták Bátort és megálltak, elkezdtünk beszélgetni, a kisfiúk is pont 3 hónapos!! Itt laknak két utcával feljebb. Ők is panaszkodtak a védőnőre, nekik is azt mondta, hogy oxigénhiányos a babájuk, mert hogy ökölbe van szorítva a keze. Áááááá, ennek a védőnőnek ez a vesszőoaripája, de ezzel csak azt éri el, hogy mindenkit megijeszt...
Végre nincs az a nagy meleg, bár sajna a fejem fáj, de hát mindenkinek az fáj, ami a leggyengébb...  Vagy nekem is fáj a hasam, ha üres.... Na jó, kissé zombi vagyok...és kezdek meghülyülni. 

Nusildi de ügyes Barnus!!! Ha beindul az ovi, talán tudsz majd kicsit pihenni. Annyira tetszik a Lotti név, már akartam írni!!!

Sandie próbálkozom mindennel, ami az altatást illeti, érdekes amit írtál, mert Bátor mikor elalszik a kezemben akkor befúrja az arcát a mellkasomba, mindig attól félek, hogy megfullad...de neki ez a legjobb, amikor behelyezkedik, már tudom, nemsokára elalszik. És mikor leteszem hasra, mindig úgy tartja a fejét, hogy az orrát belefúrja a matracba, aztán eldől...

Picur merre laktok Fehérváron?  Nekem ott laknak rokonaim az Öreghegyen, szoktunk járni Lovasberénybe is.  Édesanyám Pákozdon nőtt fel, szóval közel áll a szívemhez az a környék.

Magnoli szerintem nálunk múlóban van  ahasfájás, tényleg vízválasztó a 3 hónap. Vagyis remélem.  Nővérem kisfia 1 éves és többször ébred éjjel, mint Bátor, szóval nem panaszkodom... 

Most mennem kell, lehet hogy sikerül 5 percre lefeküdnöm, és megpróbálok ezalatt az 5 perc alatt 12 órányit pihenni. 

Szép hétvégét mindenkinek!! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés és egykezes gépelés . A másik kezemben Boti,  Liza meg alszik.
Megjöttünk a nyaralásból. Magnoli, wellnesnem nem mondanám inkább a falusi vendéglátás a jó kifejezés. Vendégszeretet volt, de azért volt egy-két dolog amin kiakadtam. pl. 3 év alatti gyereknek ingyenes az ellátás, cserébe se törülköző neki ,se vacsi. Azt mondták, hogy majd eszik a mi kajánkból!!! Még jó hogy a férjem nem nagyérkű és jutott az amúgy nagyon jó evő gyerekemnek is. Na de amikor hármunknak kihoznak 2 db süteményt és lerakják a felnőttek elé!!! Liza csak nézett hogy akkor ő most nem? Na de mindegy együttvoltunk kikapcsolódtunk,, láttuk Egerben a tüzijátékot stb.

Most nem tudok mindenkinek írni, csak amire emlékszem a visszaolvasottakból:
a kiságy megemelést ne a matracnál csináljátok, mert akkor a légzésfigyelő nem érzékel, hanem a lába alá rakjatok egy-egy vastag könyvet. pl.szótár, lexikon stb.

Andi, azt hiszem te kérdezted a kis korkülönbséget.
A terhesség sokkal nehezebb volt. Liza 13 hós volt amikor poz. lett a teszt. Egy közel egy éves gyereket még nagyon sokat kell emelgetni, ami nekem nagyon nem esett jól. Akkor kezdett el járni, egy csetlő botló gyerek után sem könnyű rohangálni. Ha most lennék terhes, így hogy Liza 2 éves sokkal könnyebb lenne.  Két pici gyerekkel itthon az elején nem leányálom, de gondolom erről Kat és Sandie meg a többiek is tudnának mesélni. MÉg most is húzós egy-egy szoptatás ha csak hárman vagyunk itthon...

Viszont tény, hogy hamar össze fognak nőni és lesz mindig játszópajtás. MOndjuk ez számomra még elképzelhetetlen mert Liza még mindig levegőnek nézi Botit vagy éppen tiltakozik, ha hozzá kell érni. 1,5 méteres közelébe nem nagyon merészkedik. Úgyhogy én olyan cuki képet mint Magnoli egyenlőre nem tudok feltölteni max. photoshoppal

Picur, neked rövid hajad van a hajhullást foghatod Tigire

Bogi, éjszakai takarítás hát le a kalappal nagy erős nő vagy csak csodálni tudlak ls kitartást.

savariaa, még azt akartam kérdezni hogy ha kendőben van Bátor nem nyomja a melledet akkor nem érzékeny. Én váltott mellből szoptatok és ha arra az oldalra hajtja  afejét Boti ami tele van 8 órája, au nekem nagyon nem esik jól mert nyomja és félek a mellgyulladástól is.

Magnoli, köszi a táblázatot ! HOgy van a Turbomen?
mmmc
Budapest XIV. kerület

Miért lettem mmmc? és hol a vonalzóm?
mmmc
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Egyszerűen nem jutok gépközelbe, hiába van itthon a férjem. Nem tudom, hogy cseszem így el az időt.

Picur: végre készül a rántott levesem. Finomnak ígérkezik! Milyen hülye voltam, hogy eddig nem csináltam, pedig jóval olcsóbb a szoptatós teáknál.
A mi kutyánk nagyon féltékeny típus, meg is ölt egyszer két kisnyuszit éjjel a nappalinkban. Valahogy benyomta a ketrecet, szóval nem hagyjuk egy fedél alatt a babával.
A férjem a kórházból Balázs egyik pelusát hozta haza szagmintának. Ő hozta be az kapun első nap, mert a férjem a "falkavezér". Előtte a kerítésen keresztül megmutattuk neki a babát. Hatott, mert "elviseli" Balázst, nem olyan féltékeny, mint a kisnyulainkra volt annak idején, vagy a kertszomszédunk macskájára. Tigi nagyon cuki! Csatolok én is képet Fülesről.
Nekem most fogyott el a Motherlove bimbókrémem, ami nagyon szuper volt és most tértem át a Rossmanosra, amit te is használsz. Nem tudod, ezt le kell mosni szopi előtt?
Örülök, hogy múlóban a pocifájás nálatok! Most már nagy Picúr, nem fog az visszatérni!
Aranyos az új babakocsi póz, csak vigyázz, nehogy kiessen belőle.

Bogi: takarítás területén pont olyan vagy mint én. Én is bególyozok, ha nincs rend körülöttem. Nem semmi, hogy rászántad az egyik értékes éjszakádat, de legalább most már túl vagy rajta. Ügyes vagy! Azért ne felejts el pihenni is egy nagyot most már. A terhességet, tudod, én is végig takarítottam, rendszereztem, most meg kezdhetem előlről. Sosincs ennek vége! Úgy irigylem azokat a kismamákat, akik ráérnek tologatni a babakocsit minden nap és arra panaszkodnak, hogy unatkoznak otthon. Nem tudom, hogy csinálják, de az ő lakásuk biztos nem olyan tiszta, mint az enyém. Egyébként Picúrnak igaza van, a baba a legfontosabb és akkor nyugodt, ha mi is azok vagyunk, de sajnos ez a felfogás nekem sem megy :(

Savariaa: köszi az Alexander tornás infókat. Egyelőre úgy néz ki, hogy Balázs sokat fejlődött és már nem kell sok Dévény, így most már maradok.
Én is Mei Tai-t akarok most venni, kinéztem egy barna Amazonas-t magamnak.
Mennyi a bérlés?
Nem lehet, hogy tejköved van és amiatt fáj a cicid? Itt egy cikk:
http://www.lll.hu/fajdalmas_tortenet_a_tejkorol
A poén, hogy egyik cicimnél nekem is van egy hasonló fehér valamin és nem is folyik onnan ki a tej.
Kakira próbáld ki a Babamosoly teát, nekünk bejött.

Folyt. köv Füles kutya

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ildi: milyen szuper, hogy Barnus átaludja az éjszakát!
Képzeljétek, tegnap történt meg először, hogy Balázs 8 órát aludt 8.30-tól-4.22-ig, majd 5-től 9.30-ig. Remélem megtartja jó szokását, habár nem élem bele magam egy bemutató után.
A légzésfigyelőtök valószínűleg rosszul van beállítva, ha ilyen sokszor riaszt, de az is lehet, hogy Barnus lemászik az érzékelőkről.

Magnoli: tökjó a fejlődéses összefoglaló. A poén az, hogy nekünk már a legtöbb olyan dolog megy, amit csak 4 hónaposan kéne, mégis gyenge a nyaka, habár most már egyre stabilabban tartja.
Nekünk mindig híg a székletünk, a védőnő azt mondta, hogy ez nem gond, igaz ez 1,5 hónappal ezelőtt volt. Te azt írod, hogy ez hasmenés. Kezdek picit aggódni. Lénárd széklete milyen? Milyen kell legyen egy 3 hós kaki? Jó kérdés :) :) :)
Én szedem a vitaminokat most is, folytatom a Hippes kismamaitalt, amit terhesen is ittam, az Omega 3-at, illetve kétnaponta kálciumot, C-vitamint, vasat, mert van egy kis vashiányom, legalábbis a szülés után 6 héttel volt. A hajam ennek ellenére hullik. Kipróbálom majd ezeket az ampullákat én is, köszi!
Nekünk is Angelcare-ünk van, a kamerás változat. Az első hetekben sokszor beriasztott, emiatt állítottuk alacsonyabbra, na de így csak 1 perc után riaszt. Szerintem ez nagyon sok idő! Számot nem tudsz mondani? Mi azt hiszem 4-re állítottuk, de ez nem az igazi.
Nagyon édesek a babáid! Oli nem szokott féltékenykedni?
Én már most nosztalgiázom, olyan rossz volt az 50-es rucikat eltenni! Nagyon gyorsan megy az idő, nemsokára felnővünk és jöhet az iskola. Nem akarom!!!!

Csalexandra: az én hajam is ugyanúgy hullik, mint a tied- Sajna, ez a gyerekválalás ezzel jár... Engem is az érdekel, ami Picurt: meddig tart még???
Én is 4 hónaposan akarom elkezdeni a hozzátáplálást, mivel mi is naponta 1X-2X tápizunk és unom már a szopit helyettesítő fejést. Kíváncsi vagyok, Balázs gyomra hogy bírja majd. Állítólag akkor nincs rá a baba felkészülve, ha a kaja a székletben feldologozás nélkül köszön vissza.
Én is csak 6 hósan kezdeném a hozzátálálást, ha rendesen szopizna  a kisfiam, de így én is jobbnak látom elkezdeni 4 hónaposan.

Picur: remélem elmúlnak azok  a csúnya pöttyök! Hogy álltok most velük?

Savariaa: bele kell tőrödni a nem alvásba, én most ezt próbálom és úgy tűnik bejön, pedig tudod hogy engem is sokáig foglalkozatott ez a kérdés és mindent bevetettem. Egyik ismerősöm mondta( 3 gyereke van)hogy majd beáll a baba magától, nem szabad semmit sem erőltetni.

Sandie: nekem is 30 órás napok kellenének, pedig csak 1 gyerekem van :)
Cuki lehet a göndör haj, remélem az enyém egyenesen nő vissza. Nem emlékszel mennyi ideig hullott a hajad?

Borzalmas lehetett a Zétis játéklenyelés! Kiráz tőle a hideg, pedig tudom, kicsigyerekkel bármi megtörténhet, fel kell rá készülni. Nagyon ügyes voltál, hogy volt annyi lélekjelenléted, hogy helyesen cselekedj és nem pánikoltál be!
Nekem is azt mondta a dr-nő a Sotén, hogy csak akkor alhat hason a gyerek, ha magától fordul.

MMC: jó nagy kicseszés volt ez a falusi nyaralás! Micsoda dolog ez? Most már legalább tudom, hogy ezekre a dolgora foglalás előtt érdemes rákérdezni.
Én kérdeztem a kis korkülönbséget, köszi, hogy leírtad. Hát, nem egyszerű ezek szerint, mondjuk ezt sejtettem, de reméykedtem, hogy írsz valami megnyugtatót! Ez az emelgetés akkor ciki, ha veszélyeztett terhes az ember lánya. Én ugye az voltam, szóval semmi garancia, hogy most nem leszek az.
A vonalzód az új design miatt tűnhetett el! Én újakat csináltam, mert hiába írtam a fejlesztőknek, nem történt változás.

Mint ahogy már írtam, Balázs baba újabban jókat alszik, habár szerdán történt egy kis érdekesség. Felkelt 1-kor, evett, majd 2 órával később ismét jelzett. Apát küldtem, mert most szabin van. Képzeljétek, nem volt jó neki, addig ordított amíg oda nem mentem hozzá. Kaja se kellett, csak én, így vele aludtam a szobában a kanapén. Cukorfalat! Napról napra jobban szeretem!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Hú, most jött meg a Krio-tól a gyerek köldökzsinór vér legfagyasztásának eredménye és pozitív az anyai vérben az anti-CMV IgG. Nem tudjátok mi ez? A neten semmi értelmeset nem találok. Nem lehet, hogy emiatt indult be hamarabb a szülés? Magnoli, mit tudsz erről?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi, ha csak Cytomegalovírus Ig G van az anyai vérben, az lezajlott fertőzésre utal, akár évekkel előbb, ha az Ig M negatív akkor nincs gond.
Az utóbbi pozitivitása utalna friss, a terhesség alatti fertőzésre.
Azt nem tudom, hogy ebben az esetben a Krio hajlandó-e tovább tárolni a szöveteket, ennek szerintem telefonon kérdezz utána.
A szüléssel a lezajlott korábbi CMV fertőzésnek nincs összefüggése, de jó lenne tudni, hogy a terhesség vagy a BMC-s kivizsgálások során milyen eredményed volt?
A légzésfigyelőt mi kb. közepesre állítottuk.
Szerintem ha nem érzékel légzésfigyelőt, pár másodpercen belül riasztania kéne, de nézd meg a leírását :wink:

Mmc, tényleg hogy lettél mmmc?...
És mmc? :wink:
Hu a hotel ultragáz volt, ilyet hogy gondolnak hogy Liza nem kap külön ellátást???

Sandie, a figuranyelésnél szerintem is tökéletesen cselekedtél, bármely légúti idegentestnél a gyereket két lábánál fogva kell lógatni, miközben a háta közepére lapocka magasságban bazi nagyot ütünk addig ismételve amíg az akadály nem távozik.
Közben üvöltünk egy felnőttnek hogy hívjon mentőt...

Ildi ilyen esetekben nincs helye pániknak, a gyereked élete a tét...

Kép
Kép
magnoli

Andi, megmondom őszintén eszembe sem jutott pánikolni, nem is gondolkodtam, ösztönből jött minden....utána viszont sírógörcsöt kaptam és egész nap remegtem, egyfolytában a fiúkat figyeltem, idő kellett, mire kiengedtem újra...

A hajam kb 1 hónapig, 6 hétig szokott hullani, de leginkább úgy mondanám, hogy addig, amíg olyan nem lesz, mint terhesség előtt.

Kis korkülönbség.....én, mostani eszemmel mr máshogy csinálnám, kb 2.5-3 évet hagynék közöttük, de nem többet, mint 4. Zalán 10 hónapos volt amikor terhes lettem Zétivel. Engem lelkileg nagyon megviselt, úgy éreztem elhagyom, megcsalom, elárulom Zalánt. A terhesség elején mindig aludtam volna, Zalán pedig akkor volt 1 éves, megtanult járni, fel akarta fedezni a világot, én csak nagyon nehezen tudtam partner lenni, inkább apával ment, a közepén nagy tél volt, jéghideggel, a végén meg olyan lomha lettem, mint egy csiga.....eredmény Zalán eléggé eltávolodott tőlem, nem volt az én világom elég érdekes neki. A szülés után nem is szólt hozzám, nem volt hajlandó azt mondani, hogy anya, én nem tehettem pl tisztába csak apa......tisztára kikészültem....Zétivel az elején így nem is tudtam nagyon babázni, megcsináltam amit kellett, de futottam, hogy kiengeszteljem Zazut.... kb 2 hónap utn természetesen ez megváltozott és 'beéeszerettem' Zétibe is, de nagyon szégyelltem is magam, hogy így érzek és nagyon meg is viselt az egész. Most viszont nagyon jól összenőttek

Most Zéti és Zoárd között 25 hónap van, de természetesen ez már más felállás, mert Zéti sosem tudta, hogy milyen egyedül lenni. Szerencsére nem is voltak féltékenyek, bár azért Zalánt lehet, hogy megviselte megint egy picit és a haja kihullásában ez is szerepet játszott......ennél a terhességnél inkább az volt a gond, hogy nem tudtuk milyen és mikor lesz a vége, eléggé féltem én személy szerint.

Én, ha újra csinálnám, akkor vállalnék az első után másodikat, amikor a nagyobb már bölcsis, ovis és akkor is csak úgy, hogy hagynék bőven időt neki, hogy beszokjon, mert az is lehet nehézkes......de hát tudjuk ember tervez......meg aztán tökéletes időpont nincs, mert mindenkinek más a jó és a nagy korkülönbségben is van nehézség, csak más.

Picúr, Zéti is imádott így utazni a babakocsiban!

Mmc, fura ez a kiszolgálás.....miért nem kéne vacsoráznia egy gyereknek....

Savariaa, drukkolunk, hogy Bátor egyre nagyobbakat aludjon

Megyek fürdetem a manókat!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: