A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok Lányok! :)

Tesóprojekt látom megmozgatott benneteket! :) :) Annyira nem vagyunk ám ráizgulva, hogy most aztán 1 hónapon belül jönnie kell, csak eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen klassz lenne, ha kicsi korkülönbség lenne köztük. Na persze ha nem jön, akkor sem fogunk kétségbeesni. Picur tökéletes baba, egyszerűen gyönyörű, édes, imádnivaló kis vasgyúró. Nekünk tökéletes volt vele az időzítés, pont készen lettünk a ház felújításával, befejeztük a kertet, lecseréltük a kerítést, járdát betonoztunk (na itt már terhes voltam, csak még nem tudtuk), így egy tökéletes házikóba érkezett márciusban.

Bozza, én Shotokan karate-t gyakorlok, immár 20 éve. Annyira jó volt újra csapatban edzeni! Már nagyon hiányzott. Egyedül is szeretek gyakorolni, de mégis csapattal az igazi. Rajtam már "csak" a babatartalék van, ami kb. 4 kiló. Nagyon örülök ennek, úgyhogy az edzés sem volt annyira megterhelő. Szerencsére bejött, amit terveztem, így nem kellett ruhatárat cserélnem tavaszra-nyárra. :)

Fej emelgetése: én oda szoktam kucorodni Picur mellé, és úgy játszunk, így mindig a hang irányába fordítja a fejét. Ha felette vagyok, automatikusan emeli a fejét. Már nyúl a játékokért, próbálgatja a rágókáját, szépen tartja magát. Már fel tudom emelni a magasba, ott is tartja magát, vigyorog-kacag, nagyon tetszik neki. És mindenkit elvarázsol. Olyan szempillákat növesztett, hogy hihetetlen. Ilyeneket szoktak rakatni a kozmetikussal. :)

Baba fejlődése: www.kismamablog.hu itt van hírlevél is, ha beírod a babád születésének idejét, hírlevélben megkapod, hogy mit kell éppen csinálnia a babának. Havonta kapsz egy e-mail-t.

Vasalás, én ha nekiállok, akkor kivasalok mindent. A törölközőket nem, mert megkeményednek tőle, és azt utálom. :)

Mi bababörzére szoktunk járni, csak most nyári szünet van, viszont Picur meg nő, mint a dudva, így néha be kell szerezni új darabokat is. Úgy látszik az újakkal általában megszívom.

Éneklés, nálunk inkább Apa énekel, de néha én is szoktam. Ami épp jön: Egyszer volt egy kemence..., Kiment a ház az ablakon..., Sehal-selát Dömötör... Bújj-bújj zöldág..., ilyesmiket, meg mondókázunk: Kerekecske-gombocska, meg a babamasszázson kaptunk egy csomó mondókát, azokat szoktuk mondogatni neki. Vigyorgásából ítélve tetszik neki. :)

Bogi, a Kép / Dokumentum feltöltése gombra kattintsál, válaszd ki a képet, és utána a Feltöltés indítása linkre kattintsál, és utána Küldés gombra. Nem semmi alvókája van Fanninak! :) És csudihelyes kiscsaj, neked is lesz gondod majd az udvarlókkal, az tuti! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

SZiasztok!

Gyorsan benézek. A hétvége borzasztó volt, pedig annyira vártam. Kikészültem. Nem úgy alakult, ahogy terveztem. Főztem, mostam, vasaltam, mosogattam, Bátor pedig teljesen kizökkent, pedig próbáltam mindent ugyanúgy csinálni, csak nem tudtam ugyanott szoptatni, ahol szoktam, neki már ez is furcsa volt, mert a sógornőm vőlegénye előtt nem akartam szoptatni. Rábíztam a sógornőmre Bátort, mikor elaludt, hogy tologassa a babakocsiban, de ne állandóan, ne szokjon hozzá, tehát csak akkor ha kicsit megébredne. Hát ő otthagyta, csinált valami mást közben, Bátor persze felébredt, és már nem tudtam visszaaltatni. Szóval egyszerre kellett ezer helyen lennem, és mindenhol a maximumot teljesíteni és még a vendégekkel is foglalkozni. Ma délutánra olyan szintű migrénem volt, hogy azt hittem belehalok. Én elég fejfájós vagyok, de ilyen még nem volt!!!  Két fájdalomcsillapítóval sikerült elmulasztani, de én úgy szenvedtem, mint még soha. 
Anyósom itt maradt, sokat segít, éppen Bátor a kezében alszik, én picit pihenek, fürödtem, hajat mostam, kezdem összeszedni magam.
Összefoglalva, most egy ideig nincs ittalvós vendégsereg, max majd ha Bátor gimis ballagására jönnek!

Mi sok ruhát örököltünk a nővéremtől, főleg tesco-s és H&M-s ruhák, nagyon jók. Auchanban is vettem már bodyt de nem annyira jó minőségű. 
Börzére én is szeretnék menni, augusztus végén lesz majd.
Ti hogy oldjátok meg az éjszakai betakarást? Nálunk nagyon lehül a levegő, legtöbbször 15-18 fok van. Bátor kitakarja magát, nem akarom hogy megfázzon, viszont este mikor leteszem, még meleg van, tehát nem ötlöztethetem fel. Éjjel szoktam ráadni egy újjatlan rugdalózót, jó lenne a hálózsák, de azért az túlzás.

Na elküldöm, mielőtt rányomnék az előző oldalra és elveszik, amit írtam. 

Kép
savariaa
Érd

Bogi de jó alvókája van Fanninak! Én is sokszor meglepődöm Bátoron, mennyit alszik. Sokszor van, hogy azért nem fekszem le, mert úgy is mindjárt kel, na ilyenkor tuti 2 órát alszik. 
Én azt hallottam, hogy inkább azt a melled fejd tovább, amiből etettél. Nem baj, ha nemjön belőle, csak az ingert kapja meg a melled, és akkor azt az üzenetet küldi az agynak, hogy még kell termelnie. Én ezt csinálom mostanában, mert úgy látom, hogy egyre többet enne Bátor és mindig szinte teljesen kiürül a mellem. Remélem nekem is beáll majd.

Veronika ez tipikus, ha az ember aludhatna, tuti nem tud. Én is sokszor vagyok így. Ilyenkor próbálok bárányokat számolni, de nem sikerül.  Mármint elaludni...nem számolni.  Én utálok vasalni, egyedül csak a pelusokat szoktam,másra nincs erőm. Ma reggel mire lejöttünk, anyósom mindent kivasalt, úgyhogy most el vagyok kényeztetve.

Bozza jó nyaralást nektek, érezzétek jól magatokat!!! Én mindent énekelek, ami eszembe jut, egyszer már annyira nem tudtam, mit énekeljek, hogy a Bomba bomba szex bomba dalt énekeltem...  Férjem csak fülelt, hogy mit énekelek Bátornak. AMúgy meg a Háp, háp, háp, a Sej haj eldaloltunk minden dalt, vallási dalokat is szoktam, Kiment a ház az ablakon, és minden ami éppen eszembe jut, és persze sok halandzsa is. 

Foly.t köv. Megyek fürdetni. puszi 

Kép
savariaa
Érd

Savariaa,
15-18 fok a lakásban? Hol laktok ?
Ilyet én is akarok , nálunk hajnali 5-kor 28,5 fok volt.

Kép
Kép
mmc

Végre egy kis nyugalom. Pesten vagyunk. Igaz nagyon meleg van itt a városban, de nálunk mindenhol légkondi van, így bent jó. Ma regge fél10kor már a játszón voltunk, és délre patikával együtt már otthon. Balázs egy mintababa. Eszik-mosolyog, játszik és alszik. Tiszta könnyű vele. Bálint is lehiggadt, jót tett neki, hogy eddig valaholo voltunk, ahol voltak gyerekek, és kert és nagyszülők. Szóval egy szavam se lehet, nyaralok a fiúkkal. igaz ez nem a láblógatós-könyvolvasós változat, de az egy darabig úgysem lesz.
Eddig tudtam az Ipod-ról képet feltölteni, amin vannak is, de mostmár csak a nagygépemről tudok Így ez bonyolultabb lesz.
Most megyek, mert ki kell használni, hogy a fiúk egyszerre alszanak

KépKép
KépKép
kat78

Kat, kellemes nyaralást! ;) Szuperjó, hogy ilyen remekül elvannak a fiúk. Bálint hogy viseli a "bezártságot"? Vagy ti is mentek strandolni, most hogy visszamentetek Pestre?

Savariaa, szegényém, még egy ilyen vendégsereg hiányzott neked! Migrén... Én olyankor létezni sem tudok, semmilyen fájdalomcsillapító nem használ, hányok (bocs) és alig élek. Szerencsére ritkán van ilyen, de akkor piszkosul meggyötör. Én is szeretnék 15-18 fokot! Amúgy én egy üres takaróhuzattal takarom be Picurt, és egy body van rajta éjjelre. Ez olyan sem nem kevés, sem nem sok. Mikor lefektetem még nem takarom be, csak ha már elaludt, és mi is megyünk lefeküdni.

Éééééés most, amíg ezt leírtam, PICUR ÁTFORDULT!!! A hasáról a hátára. Pedig ezt eddig nem is nagyon próbálgatta. Annyira meglepődött, hogy elpityeredett, rám nézett valahogy azzal, hogy "anyaaaaaa, most mit csináltam???" Visszafelé is megpróbálta, háromnegyedig sikerült, majd megint elpityeredett, hogy most akkor hogyan tovább?? Itt még segítség kell, de már csak egy pici. :) :) Úúúú, de örülök!

Ma aludt két és fél órát egyhuzamban, és most, úgy látszik a forgolódásban elfáradt, mert áttettem a helyére, és elaludt. :)

Szép délutánt nektek! :)

picuralmos

Hoztam egy csibészes-sapkás fotót nektek Picurról:

picuralmos

Na szóval...

(hozzászólás szerkesztése után nem lehet fotót feltenni, a fotót törli, viszont a hozzászólást nem lehet törölni... ez a blogmotor mondjon le!)

A sapkás-csibészes:

picuralmos

Picúr, nagy gratula a forgáshoz, látod megy ez, hurrá!
Mi sokat tesszük hasra Lénót egyenes talajra és igyekszem nem hordozni a popóját, hogy ha kiváncsi a világra, Ő dolgozzon meg a látványért :wink:
Mivel háton alszik, a tarkója még így is tök lapos sajna :?

Mmc, kettő lövésből egy Boti, ez igen!!! :wink:
Látod Liza helyrehozta a dolgokat és intézett magának Kistesót, hahaha :lol:
Vajon Boti is fog??? :roll:

Bogi, szuperek a képek, majd tegyél még :D
Ügyesen megállod a helyed egyedül, le a kalappal előtted!
Azért a pasizós-barátnős programokra ne mond nemet, hátha találsz egy jófej pótapát :lol:
Drukkolok :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Picur is sokat van hason, és csak úgy alszik újszülött kora óta. Már fel is tud nézni hason fekvésből, nem csak előre. Nagyon büszke vagyok rá! :)

picuralmos

Picúr nagyon-nagyon ügyes!
Majd próbáljátok lefotózni a forgást :lol:
Ja és Lénó is megdöbben amikor átfordul, hogy most akkor mi van???... Hahaha :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

De ügyesek a babáitok, hogy így forognak!
Picur Álmos már ilyen nehéz mutatványra is vállakozik, nem semmi. :)
Hát én nem tudom Fanni mikor kezdi, de nem türelmetlenkedem. Sokat van hason és véletlenül párszor már sikerült neki... :D
A képfeltöltést pont úgy csinálom, ahogy írtad, de mégse sikerül.
Álmos nagyon cuki! :)

Magnoli, azért a pasizás még odébb van. Most kicsit se hiányzik...

Savariaa, sajnálom a migrént és a hétvégét... Remélem most sikerül pihenned egy kicsit.

Fanni ma délelőtt is lehúzott egyben 3 órát. :) Így sokat haladtam ma, de így se látom a végét.

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, hogy még élünk és néha virulunk is.
Olvasgatok néha, de szerencsére annyi a történés, hogy nme mindig érek a végére.

szájpenészes ecsetelő, nekem apukám azt javasolta, hogy kenjem a mellbimbómra, onnan lenyalja a bébi és huss elmegy a szájpenész, illetve megelőzhető így

Savariaa, sajnálom a rokonságot.....én semmi pénzért nem engedném be anyósomat....pláne, hogy még itt is aludjon

Picúr, hajrá a tesókának.....remélem én nem előzlek be .....nem tudom mi van velem, elvileg lehetetlen, de állandóan émelygek, fura szagokat érzek.....tisztára, mint a terhességek elején, de mi nem szeretnénk, én hajlok arra, hogy soha többet, úgysem lenne kislány, több fiút nem bírnék elviselni.....szóval remélem, csak fáradtság, kiszáradás vagy avéami ilyesmi.

Komolyan elcsodálkozom néha, hogy mennyire különbözünk - fiú-lány - már ennyi idősen is, mint a fiúk.......már kikészítenek az örökös ajtócsapkodás, lefolyó-fürkészés, lámpavizsgálás plusz kapcsolgatás és a mindent szedjünk szét atomjaira és utánna próbáljuk meg összerakni, majd nyavalyogjunk egy sort, mert nem tudjunk.....Soha nem vettem észre eddig, hogy hány féle lámbabúrája van az utcai lámpáknak, mennyi lefolyó van és azoknak is ezernyi féle teteje, illetve hogy mennyi tűzcsap van, persze ezekből is több típus. Azt sem gondoltam volna, hogy percekig kell majd hallgatnom hogy búg a transzformátor házban az 'áron'. ÁÁÁ, mit nem adnék egy elüldögélős, szinezgetős, babázós kislányért néha. Bár valószínű 3 ilyen vérmérsékletű és energiaszintű fiú mellett neki sem lenne ideje csak úgy elüldögélni.

Most megyek, elteszem magam holnapra!
Írjatok csajok, ez a napi betevőm.
Kunkáj

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie,
jot mosolyogtam azon, hogy a fiukkal miket kell atelnie egy anyukanak :) Hat igen, tenyleg masok mar elejetol fogva... de pl. Palmi meg nem marad egy helyben, utal szinezni es a babak legkevesbe sem erdeklik :lol: Szoval attol hogy lany nem biztos hogy olyan nyugis is lenne :)

Picur,
gratula az atfordulashoz!!! :)

Holnapra drukkoljatok, Adrinak 4 hos oltas, Palminak baranyhimlo oltas... isteni lesz :) Palmival kezdunk...

Kép

Kép
sz.veronika

sandie
akkor megnyugtatlak h az én lányom kisautózik, legózik, köteleket kötöz---tiszta lányos dolgok :)  minden amit a fiamtól lát, szóval ha bevállalsz egy 4ik babát és lány lenne a 3 fiú megtanítaná :)
én is csak álmodozok a lányos játékokról, de 1 babája van amit 1éves sznapra kapott az a sláger a többi nem is kell neki, mondtam a családnak h több babát ne is vegyenek mert nem játszik velük :(

mi megkaptuk a 2 hós oltást tegnap, átaludta a napot. remélem nem fog lázasodni.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sandie, inkább ki vagy merülve, az lehet a gond. Érdekes dolgok vannak a világban, ezeket mind-mind meg kell vizsgálni! ;) Zoárd hogy van? Gondolom őt még nem érdekli a tűzcsap és a lefolyó formája. ;) Voltunk pizzázni, és ott volt Zoárd pizzája, egyből eszembe jutottál! :)

Köszi Veronika, nyugi, pikk-pakk túllesztek az oltásokon. Bááár két csajszit egyszerre, komoly kihívás lesz, de nézd a jó oldalát, egyszerre letudjátok mindkét oltást, nem kell külön menni. ;)

Mmc, hajhullás, hát engem már idegesít, nem győzöm leszedni Picurról, az ágyunk is tele van, az egész lakásban hullajtom, grrrrrrrrrrr... Hajmosásnál csodálkozom, hogy még maradt a fejemen! Meddig fog ez tartani???

Boti tényleg csodababa! Gratula Apának is, kettőből egy, jól célzott! ;) ;)

Bogi, Fanni még nagyon ráér a forgással, tudod, mi kicsit előrébb járunk időben, Picur már 4 hónapos, neki ideje volt már elkezdeni. :) Nem semmi alvókája van a kicsi lánykádnak, biztos tudja, hogy most sok idő kell neked, hogy elpakolj mindent. Hogy viseli a változást? Nem zavarta meg, hogy most minden más körülötte? Van azért időd magadra is? Pihenés, alvás, ilyesmi... :)

picuralmos

Sziasztok!

Szerencsések vagyunk, hogy nálunk így lehül éjjelre a levegő, most is 18 fok volt. Nyakig be vagyok takarózva ilyenkor, jól esik, hogy legalább ilyenkor kicsit fellélegezhetünk. 
Mi a törökbálinti erdő szélén lakunk egy völgyben és kis patak partján.  Szóval idilli. 
Az éjszakánk pocsék volt, többet voltunk fent, mint aludtunk... nem tudom miért. Na de majd csak lesz jobb is. Férjem délutános, este 10-re ér haza, tegnap még Bátor is fent volt, nagy nehezen elaludt, váltottunk pár szót aztán utána mire elaludtam volna, már kelt is.  Remélem a ma éjszaka jobb lesz.
Hát örülök, hogy túl vagyok a vendégségen, és nem fogok több ilyet bevállalni. Nem és nem. Begőzöltem, és állandóan az órát néztem, hogy mikor lesz már vége...

Kat de szuper, hogy Balu ilyen jó baba!! További jó nyaralást!

Picur hát ez a migrén tényleg borzasztó volt, még sosem volt ilyen borzasztó...de azóta nem fájt a fejem, remélem nem is fog. Ez is mind a hétvégi hajtás miatt volt, a vendégek kiszolgálása, jópofizás stb. Szóval vendég stoppot hirdetek. 
Milyen ügyes, hogy már megfordul!!!!!! Nagyfiú!!

Magnoli Bátor hason alszik, és amikor megszoptatom és ráfektetem a mellkasomra a büfire várva na akkor úgy kinyomja magát és tartja a fejét, oyan édes. Ilyenkor néha nehezen tartja egy helyben és olyan, mintha elszabadulna a buksija...  Utat építenek előttünk, édesapjával nézegették a gépeket... pont beszéltük, hogy ha pár évvel idősebb lenne, mennyire élvezné ő is. (nem csak az édesapja  )

Bogi nagyon ügyes Fanni, Bátor még sosem fordult át. De majd csak ennek az ideje is eljön. Most a legújabb, hogy megtartja a kezében a játékokat és nézegeti. Elég sokat eljátszik így, van hogy fél órát is. Annyira imádom, ahogy szopi közben rámmosolyog, igazi csibész. 

Sandie nem lehet könnyű a 3 fiúval! De ha a nagyedik lány lesz, akkor tuti a fiúk megtanítják minden fiús dologra.  

Veronika hogy ment az oltás? Lányok hogy viselték?

Lukacsné Bátor nem lázasodott be hál'Istennek, de én adtam neki kúpot, lehet emiatt. Nyűgös volt, de utólag lehet hogy a rotától volt. Remélem Benedek sem lázasodik be.

Mindenkinek szép napot, a hét végére már mondják, hogy jön a felfrissülés. Hát várom szeretettel. 

Kép
savariaa
Érd

Veronika, nálunk is dupla oltás volt a múltkor (és lesz a jövő héten), Olim egy hős volt, nem is sírt :roll:
Nálatok hogy bírták a Lányok?
Visszereiddel mi a helyzet?

Savaria, igazad van hogy nem hívsz mostanában kiszolgálandó vendéget, majd ha már nagyobb lesz Bátor, úgy 2-3 év múlva :wink:
De cuki lehet ahogy szopi közben hálásan mosolyog, Lénó is szokott vigyorogni a cumi mellett, én is imádom :lol:
A migréned sajnálom, de legközelebb másfelé küldd tovább, mert tegnap hozzám is elért, majdnem telerókáztam a lakást a fájdalomtól, nagyon car volt :evil:

Sandie, de jót nevettem a Fiaid kütyüimádatán!
Én is nagyon lányt szerettem volna, de nekem meg a csicsáktól hullana ki a hajam!...
Már elnézést a Lányos anyukáktól...
Kicsit próbálj meg kiszabadulni a pelenka-körből, ha kell akár bébiszitter segítségével és kényeztesd magad vagy csak csinálj valami teljesen mást amit otthon...

Apropó hajhullás, Picúr addig tart amíg ki nem jön a "felesleg", nálam a múltkor hetekig és már most is vagy két hete :?

Mmc, cuki lehet a süni új hajad amíg be nem göndörödik, csak gondolom nehéz vele bánni...

Lányok asszem rájöttem mi okozza a "kukó" köldököt nálam, asszem köldöksérvem lett, a gigapocak szetszakította a hasizmomat :(
Csütörtökön megyek dokihoz, és ha ez így van, egy "szuper" hasi műtét vár rám :oops:
Volt már valakinek hasonló???

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Magnoli ne haragudj a migrén miatt...  pedig eküszöm nem küldtem hozzád. Utálatos egy dolog, ez biztos. Írtam neked a múltkor, hogy elmegy a dokim, nem tudsz a Jánosban valaki mást ajánlani nekem?
Biztos köldöksérv??? Te szegény... és ezt csak műtéttel lehet rendbehozni??? Te jó ég... na de ne is gondoljunk ilyenre, várjuk meg, mit mond a doki.

Már csak szombatig kell kibírnunk a meleget és végre jön egy kis felfrissülés. Már készítem a téli kabátomat. 

Kép
savariaa
Érd

Elfelejtettem, mit akartam kérdezni, de maint elküldtem a hozzászólásomat, megvilágosodtam. 
Ti mennyi ideig szoptattok? Etettek? Bátor van,hogy 5 percig, és ilyenkor is biztos, hogy mennyiséget eszik, mert megkönnyebbül a cicim, de ez nem baj? Kell emiatt aggódnom? Tudom, hogy lehet ilyenkor csak szomjas, de úgy érzem, hogy annyit eszik, ami nem csak a szomját oltja, hanem a zsírosabb tejből is eszik bőven. Csak sok helyen olvasom, hogy fél óra egy szopi, hát nálunk max az esti az, de az is csak azért, mert elalszik a végén. Szerintem falánk, és gyorsan jól lakik. Szerintetek?

Kép
savariaa
Érd

Savaria, kérdezted a dokidat hogy kinek adna át szívesen?
Én a főorvoshoz járok, kérdezzem meg Neked csütörtökön hogy elvállalna-e vagy hogy Ő kit ajánl a "régid" helyett?
Nálunk is rövidült az etetés, attól is függ, hogy mennyire éhes, illetve hogy éppen fáj-e a hasa.
Hajnalban Lénó nyugisan eszik, 210 ml-t egy húzásra kb. 10-15 perc alatt...

Kép
Kép
magnoli

Savaria, Ha jól hízik Bátor, ne aggódj az időtartam miatt...

Kép
Kép
magnoli

Húúúú Magnoli ez sérv-gyanú nem hangzik túl jól! Fáj is a hasad a köldöködnél? Lénónak nem semmi huzata van! :)

Hajhullás, nálad csak két hete tart? De jó neked, nálam ez már egy hónapja minimum... Gondolom, amíg ki nem jön a "felesleg", addig kár is bármilyen szerrel kezelni.

Savaria, nálunk továbbra is egy órás az esti evés, a napközbeniek kb. 40 percesek. Bátor gyorsabban eszik, viszont gyakrabban is, mint Picur. Mosolygás, hát én is imádom, van hogy félálomban, csukott szemmel is mosolyog egyet-kettőt, na olyankor (is) megzabálnám. Ha ébren van, a szeme is mosolyog, olyan huncut, hogy hihetetlen. :)

Csütörtökre 41 fokot mondanak... Ezek szerint ma még hűvös lesz éjszaka?

Kunkáj mindenkinek!

picuralmos

Sziasztok!

Úgy látszik ez a mai az oltások napja... Mi is ma voltunk a 3 hós oltáson. Én beadattam a Rotarixet is. Boti 61 cm és 5770 g !!!

Látom mindenki küzd a migrénnel, szerencsére nekem nincsen, de a férjemnek szokott lenni. Nála is hányás szokott lenni a vége, ilyenkor alig lát valamit, zsibbad az egyik karja és volt már, hogy beszélni is nehezen tudott. Amikor először láttam így, nagyon megijedtem. Attól féltem, hogy agyvérzés csak én nem ismerem fel . Elküldtem egy fejfájásambulanciára, ahol a neurólógus felírt neki valami spéci gyógyszert, azóta elviselhetőbb a dolog szerinte és hamarabb lezajlik. Ti milyen gyógyszert szedtek erre?

Savariaa,
Hú, nagyon szép helyen lakhattok. Így már érthető, hogy sokat vagytok a kertben és nem vágysz máshova!
Nem csodálom, hogy eleged van a vendégségből!! Én mostanában ha jönnek hozzánk ciki vagy sem, de sokszor rendelek egy pizzát és azt esszük. Mondjuk általában gyerekesek jönnek hozzánk és (remélem) megértenek. Sok helyen ha rokonok jönnek, akkor ők hoznak kaját, hogy a kismamának ne legyen dolga még a főzéssel is, elég a vendégeket körülugrálni. Ha az anyós jön akkor meg főzzön ő!! MOndjuk az én anyósom sem főz, illetve főzne, de abban nincs köszönet, inkább ne.

Picur,
gratulálok az átforduláshoz, mi még nagyon messze vagyunk ettől. Édes lehetett Picur, hogy megijedt a produkciótól!!

Sandie,
sokat gondolok rád meg Ancsára hogy milyen nehéz lehet nektek. Tényleg oviba nem jár a nagyobbik nyáron?

Bogi,
sokáig én sem tudtam képet feltölteni, mindig azt írta ki, hogy jelentkezzek be, aztán egyszer csak sikerült.. A pakolás miatt ne aggódj, majd minden a helyére kerül.

Magnoli,
a csicsákat én sem szeretem. Az a baj, hogy sokszor nehéz elkerülni. Bugyit vettem Lizának C&A-ban minden Hello Kitys, H&M-ben meg hercegnős csillámos bugyit lehetett csak venni...
Ugye csak viccelsz ezzel a műtéttel? Mindenképpen jelentkezz hogy mi volt a dokinál.
A vonalzóddal tényleg kezdj valamit mert Oli még mindig 3 éves!!

Kép
Kép
mmc

Mmc, szép méretek, jól megnőtt Boti, ügyesek vagytok!

Ma nálunk is volt a védőnő, Lénó 63 cm és 7260 g, nő mint a gomba :lol:
Megdicsérte az erejét, tiszta izom, pedig elég nagy a súlya...
Ma a játékhídon nemcsak a kezével hanem a lábacskáival is pörgette a csörgőket, úgy röhögtem :lol: (mármint Lénó, nem a védőnő)

Hú szegény Férjed, eddig csak női migréneseket ismertem...
Volt egy porom rá, de már rég nem váltottam ki, mert pár éve nem kellett, amióta nem dolgozom kevesebbszer volt...
Férjednek mi vált be?

Kép
Kép
magnoli

Hu, jo kis meretek :)
Adrit lekorozte Leno, pedig egy idoben egyformak voltak :) Adrit ma 6150 grammnak mertek, hosszt nem neztek. Igy csak 450 grammot hizott 4 het alatt. Irtam is, hogy keveset eszik, bar pont 3 napja ujra tobbet kezdett enni, de az eloirthoz kepest meg mindig sehol :) 710 ml-t egy nap.

Es korabban volt hogy evett 150-170 ml-t is egy-egy alkalommal, az elmult idoszakban meg 90-110 ml volt...

Amugy nalunk is felgyorsult a kaja, 70-et benyom 5 perc alatt, akkor bufiztetes 5-10 percig majd ujabb 5 perc kaja... Igy a konkret evessel toltott ido 2-szer 5-5 perc.

Visszer: osszel meg kell muttetnem... meg van par anyajegyem amit ki kell vagatnom... szuresen mondtak, de most ebben a melegben meghalnek ha 2-3 hetig nem mehetnek vizbe... igy minden mutetet oktoberre tervezek...

A koldokserv rosszul hangzik, nekem is az jutott eszembe, hogy nem faj?

Kép

Kép
sz.veronika

Picúr, Veronika, a köldöksérv nem fáj, csak ha kizáródik, de akkor már nagy baj van és azonnali műtét kell...
Én is igyekeznék a strandidő utánra halasztani a műtétet, és a legjobban a Fiúk otthonhagyásától félek...
Szüléskor is annyira megszenvedtem Oli hiányát és persze Ő is az enyémet, amikor hazaértem percekig csak sírva öleltük egymást :cry:
Ráadásul most már a kis Turboman is hiányozni fog, brühaha :cry:

Kép
Kép
magnoli

Veronika, a heti 100g-os minimum hízás így is megvan Nálatok, ne aggódj 8)
Ebben a melegben Ők is kevesebbet esznek, nálunk is bőven alatta maradnak a napi mennyiségek a kívánatosnak, aztán jön egy-egy jobb nap...
A védőnő szerint ez ilyen időben normális...
Sőt lassan már lassul a hízási ütem is...
Adrika igencsak húsos, szerintem nem árthat Neki a meleg miatti diéta :lol:
Szóval Nálatok is rövidültek az etetési idők, hurrá!
És pocifájás van még?
Nálunk az is javult már :lol:
A visszér és anyajegy-leszedő műtétet nem lehet egy ülésben megcsinálni?
Ha lenne aki elvállalná, jobban járnál...

Kép
Kép
magnoli

Nálunk szinte mindennapos a főzés. Ma jön az egyik barátnőm, palacsintát és lángost kért. Hát jól fog esni ebben a hetven fokban még két óra a forró tűzhely mellett...

Turbóbabák nem cáfoltak rá a nevükre, ez igen! Boti is milyen nagy már! Lénón meg el vagyok hűlve, lassan utoléri Picurt, pedig ő sem semmi a maga 8 kilójával. Adri már most ízig-vérig nő, vigyáz a vonalaira, biztos ezért lassított az ütemen. :)

Migrén. Hát nekem olyankor semmi nem használ. Aludnom kell, mert annyira elgyengülök, hogy menni sem bírok. Szédülök, támolygok, ehhhh, nagyon rossz. Legutóbb egy nemzetközi versenyen tört rám, azt hittem megpusztulok.

Fordulás. Most magától a hátról hasra verziót gyakorolja Picur, ez olyan háromnegyedig megy is, csak az alul lévő karja megakasztja, és ott próbálkozik. Ha végképp nem megy, akkor kiabál, hogy segítsek már. :D Nagyon édi. Magnoli, egy rakás videót készítettem már róla, hogy na majd most lesz az igazi, de persze nem. De a lényeg, hogy meg van minden próbálkozás örökítve. :)

picuralmos

Picúr, azta mekkora már Álmos, szólok is Lénónak, hogy húzzon Ő is bele
Nálunk se sikerült lekapni még a forgást, amikor bekapcsolom a videót, tuti hogy nem produkálja magát Lénó
Lángost és palacsintát csinálsz??? Várj, én is megyek!!!
Na, tőlem aztán kérhetnének ilyen melós kajákat a vendégek...
Közkívánatra megcsináltam Oli új vonalzóját

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Magnoli,
milyen aktív vagy mostanság. Nem alszik Lénó, hogy hajnalban netezel?
Új a vonalzód is

A férjém régen Migprivet használt, de azt pár éve megszűntették, most Flector rapidot szed, ha gond van. Ezek mind porok, hogy gyorsabban felszívódjanak és azt hiszen hányáscsillapító is van bennük. Korábban pont az volt a gond, hogy hiába szedett be bármilyen fájdalomcsillapítót a hányás miatt nem szívódott fel és egyáltalán nem hatott. Most mindig van a pénztárcájában egy adag, mert bármikor jöhet és akkor még hazavezetni sem tud és nem is mer, mert ún, csőlátása lesz.
Én is csak női migrénről hallottam idáig, cikinek is érezte, hogy neki ez van és sima Algorypint szedett csak, ami persze nem használt. A munkahelyére is úgy telefonált be mindig, hogy elrontotta a gyomrát, mert ha azt mondja hogy fáj a feje úgysem hinnék el egy pasinak, úgy tűnne mintha lógni akarna.
Én küldtem el spec. dokihoz, hogy biztos van ennél hatákonyabb gyógyszer (ezeket háziorvos nem is írhatja fel)

Veronika,
az anyajegylevételnél nemcsak a víztől kell óvni a sebet, hanem a nepfénytől is hogy szépen heg nélkül gyógyuljanak. Nekem is szedtek le már egy párat.
Szerintem is jól néz ki Adri, ne foglalkozz vele, hogy mennyit eszik egy-egy nap, ha jól van és szépen fejlődik akkor nem lehet gond.

Kép
Kép
mmc

Mmc, igen épp hajnalban etettem :lol:
A Migpriv volt nekem is, de sajna már nem kapható, titkon reméltem hogy lesz jobb ötletetek :wink:
Flectort akartam volna én os bevenni, de mire odáig jutottam, késő volt es tombolt a hányinger :cry:
Férjednek milyen gyakran van?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Sandie nehéz lehet a három fiúval. Nem tudnám elképzelni magam fiús anyukaként.

Picur szerencsére nem érezhető Fannin, hogy meg lett zavarva, viszont itt borzasztóan meleg van, és nagyon nehezen viseli. Nagyon jó kettesben. Hihetetlenül élvezem, hogy ha elmegyünk anyuékhoz, akkor is leginkább én kellek neki, mert már megszokta, hogy én vagyok az, aki mindig mellette van. Hát pihenésre, magamra egyáltalán nincs időm, netezni is csak szopi közben tudok.
A palacsintát meg a lángost én is megenném... :)

Veronika. Lukácsné, Mmc, remélem a gyerkőcök jól viselték az oltásokat, sehol nem volt láz.
Mi holnap megyünk, és kicsit aggódom. Most kapja Fanni a Prevenart.

Savariaa, Fanni még egyáltalán nem fog meg semmit, nem is nyúl a játékokért. Mondjuk amikor tornázunk már próbálom felkelteni az érdeklődését, hogy kapaszkodjon bele valamibe, de még semmi... :)

Magnoli nem szerencsés ez a köldöksérv. Vigyázz magadra nagyon, aztán majd írj, hogy mit mond holnap a doki.
Lénó hatalmas,  nem is csoda ilyen mennyiségek mellett. Fanninak a max. eddig 140 volt, de köpködött utána rendesen. Kissé túlette magát.

Nálunk az etetés általában 20 perc, de volt már egy órás kajcsi is. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Hát ez a meleg... mintha a sivatagban élnénk. Én nem is tudom, hogy ott ezt hogy bírják ki. De már nemsokára itt a felfrissülés.
El vagyok kényeztetve, anyósom elképesztő sokat segít, reggel is még visszafeküdhettem aludni, elvette Bátort miután megetettem. De persze nem tudtam már visszaaludni.  De a lehetőségtől is több energiám lett.  A hajnalok nem alakulnak jól nálunk, Bátort nem tudom visszaaltatni rendesen, csak ha kézben van, mert jönnek a pukik és 1 óra múlva a kaki, de közben nem tud mélyen aludni. Így a végén együtt aludtunk, vagyis ő aludt én meg bólogattam... Szerintetek tudok valamit csinálni? Próbáltam kitolni a fürdetést, akkor is ugyanakkor ébred meg, szóval nincs ötletem.
Kakival hál'Istennek nincs gondunk, naponta legalább 3x van, legtöbbször peluscsere után. 

Magnoli köszi, igazából a Te véleményedre voltam kiváncsi, hátha van ötleted. Egy elég fiatal dokinak adta át a pácienseit: http://www.szentjanosszuleszet.hu/szentivanyi.html . Már nem szakorvos jelölt, már levizsgázott, csak a honlapon nem frissítették. Nekem szimpi, hát majd meglátjuk, azért nem holnap tervezem a következő szülést, legközelebb a rákszűrésre kell mennem 4 hónap múlva. Te melyik főorvoshoz jársz? Neten többet is találtam. 
Drukkolok, hogy holnap jó híreket kapj és ne kelljen műteni.

Veronika szerintem minden babának más az adagja, nincs mindegyiknek ugyanolyan étvágya. Én most vettem észre egy két visszért a combomon, ez mitől jöhetett ki?  A terhesség hozta ki?

Picur én sajtos tejfölös fokhagymás lángost kérnék, és lekváros palacsintát. Mikorra mehetek értük?   Bátor is amint előveszem a telefonom,hogy fényképezzek, már be is fejezi a produkcióit. Nagyon rafkósak a gyerekek, mit ne mondjak. 

Mmc nálunk a férjemnem eddig kb 4x volt migrénje, én még sosem láttam így szenvedni szegényt, szóval nem csak a nőknek van. De tény, hogy én is több nőről tudok, mint férfiról. 

Bogi Bátor is úgy fogja meg a tárgyakat, ha a kezébe adom. De már kezdi a kezét felfedezni, hadonászik vele és nézegeti, hát megzabálom. Holnap este mérem a súlyát, ez az első hét, hogy nem mérem etetésekkor, kiváncsi leszek, hízott-e. Én állandóan aggódok valamiért...
Elhiszem, hogy jól esik, hogy ennyire ragaszkodik hozzád. Bátor a múltkor nyűgös volt, szenvedett, nagyon álmos volt, és nem tudta anyósom elaltatni, akkor voltak itt a vendégek. Erre átvettem és fél perc múlva már aludt is. Jajj hát elolvadtam, hogy ő az én kisfiam és én kellek neki.

Nálam a migrénre csak a quarelin válik be. Volt olyan gyógyszerem, amit ideggyógyász írt fel, és két darab volt egy dobozban végszükség esetére, egyszer vettem be, de nem használt, nem volt quarelinem. Aztán pár órára rá kaptam quarelint, és el is múlt a fejfájásom nagy nehezen. Nekem más nem vált be. És ilyenkor csend, sötét, hűvös és nyugalom kell, különben úgy érzem, ott maradok...A szülés se kutya de a migrén sem...  Már meséltem nektek, hogy Édesanyám többféle terápiaával is foglalkozik, ha itt van nálunk és akkor van migrénem, akkor ő gyógyszer nélkül is tud segíteni. Szuper dolog.
Már nincs sok hátra és jön a felfrissülés!! Juhhééééééééééééé!!! 

Puszi mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Na már megint most jutott eszembe, mit akartam kérdezni.  Ti mivel fehérítitek a textilpelenkákat? Nekem a mellbimbókrém miatt elég foltosak...Most citromlébe áztattam és szódabikarbónába, hát majd meglátjuk, sikerült-e. Nem akarom vegyszerezni...

Kép
savariaa
Érd

Savariaa,
milyen módszerrel tud segíteni anyukád? Érdekelne.

Majd írd meg azt is segített-e a szódabikarbóna. Állítólag fertőtlenít is.

Kép
Kép
mmc

Mmc Édesanyám Alexander-technikát tanít és craniosacrális terápiát.
Már száradnak a ruhák, eddig egész jók, de majd vasalás közben megvizsgálom őket.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Nem bírjuk ezt a meleget....felfújtam ma a kinti medencét, nem is értem miért vártam eddig....a fiúk kis sem jönnek onnan. Csak Zalánra kell figyelni, mert nagyon izgatja vagy zavarja a lefolyó, teljesen annak a bűvkörébe került, szinte mániásan ki alarja nyitni - nem lenne olyan jó vicc 600 liter vizet csak úgy huss leengedni.....résen kell lennem.

Zozót kéredztétek, mi nem voltunk mostanában dokinál, majd kb 2 hét múlva, de annyit tudok, hogy 3-6 hónapos rucikat hord. Nekem ránézésre nagyobbnak, de vékonyabbnak tűnik a másik kettőnél. Szedényt teljesen kicsinálja a meleg, egész nap alszik.....pedig egyébként napközben csak 30 perceket szokott, viszont éjjel fél 8-tól fél 6-ig nyomja szerencsére. És evés után még visszaalszik egy órácskára. Ő lett a rikkancs, akkorákat sikongat a játszószőnyegén, hogy meg kellett szoknunk, mert mindenkiben megállt az ütő eleinte, szegény Zéti rendszeresen ki is ejtette a kezéből a játékokat ijdetében.

folyt köv. éhesek a nagyok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sandie 2013.08.07 16:51-kor.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

most mondjátok meg miért lett ez ilyen hosszú......bocsánat

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

sikerült megcsinálnom.....előtte kb egy fél lapnyi hosszan tiszta üres volt a hozzászólásom, de végül eltűnt valahogy

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ether, én sem gondoltam magamra sosem fiús anyaként, mégis 3 lett Az elsőnél nem érdekelt, bár meglepődtem mikor azt mondták 26 hetesen, h fiú.....valahogy meg se fordult a fejemben, hogy fiam lehet. A másodiknál tudtam, hogy fiú. MOst harmadszor viszton rendesen padlóra küldött a hír, mert már nem kívánnék több terhességet, de a kislány álmomat sem olyan könnyű elengedni. Ennek ellenére imádom a fiaimat és semmiért el nem cserélném őket....csak olyan jó lenne kipróbálni azt is, hogy egy lányka milyen.

Magnoli, kíváncsi leszek mit mond Neked a doki, mert szerintem nekem is ez van....ráadásul pár napja a hasam is olyan furi lett....előreesett, mint amikor kiürült szüléskor....pedig már szépen visszahúzódott eddig...a petefészkeim is mintha fájdogálnának....lehet peteérésem van??? A köldököm nem fáj, csak kifordult Zétinél és azóta is úgy van....milyen egy ilyen műtét??? Jaj, én is kire hagynám őket??? Persze nem is kéne gondolkodnom.....anyósom örömmel ideköltözne.....vissza se kéne jönnöm többet.

Oltásos babák hogy bírták a szurikat a nagy melegben?

Picur, Álmos nagyon ügyes kispasi és milyen huncut.....majd kergethetitek mellőle a csajokat. :) Zoárd pizza?? És mi volt rajta? Palacsintára és is felugranék Hozzátok.....nekem valamiért azok sosem sikerünek.

Veronika, mostanában sokat eszembejuttok Adrival, mert Zozó is szinte horkol ebben a melegben, pedig párásítok ezerrel.....szinte röfög

Mmc, nálunk nincs ovi nyáron, csak összevonva, de az meg hetente-kéthetente változik, hogy hol.....nem lenne könnyebb, így Zétivel eleszetlenkednek.....pancsolnak, krétával rajzolnak a járdára.....most a kedvenc az esőzetőt benyomom és ugrálnak a 'szökőkútban'. Persze sajnos sokat néznek tv-t is, Kisvakond-ot, Pom-pom-ot és társait.....de dél körül a nagy melegben, miután már kifutkároták magukat, csak döglenek a kanapén.....ennek annyira nem örülök, de most a kánikulára félretettem a tv ellenességemet. Jah, meg sokat főznek a kiskonyhájukban.

Zéti, tegnap óta a megint a wc-be produkál.....már egyszer volt a nyáron pár ilyen nap....most megint próbálkozunk, majd meglátjuk, hogy maradunk-e ennél...én nem erőltetem, de azért marhára örülnék, ha sikerülne és kevesebbet kéne pelenkáznom.

Apánk dőlt ki a sorból....tegnap este óta az ágy és a mosdó között ingázik....fent van az emeleten, mert a doki eltiltotta a gyerekektől, így csak én viszek neki menetrendszerint enni és inni.....nem jött ez jól neki ebben a melegben, remélem hamar meggyógyul.

Nagyonn fiús anyukák, nálatok mennyire fütyiznek a fiúk? Nekem a kettő - mivel vízbe ki és be mászkálnak egész nap, ezért nincs rajtuk semmi - egyfolytában a fütyibe kapaszkodnak, mintha féltenék, hogy elveszik.....nem tudom szóljak avagy sem......engem irritál, mert már nadrgábanis oda-oda nyúlnak, de megvizsgáltam, nincs bajuk....de nem akarnám, hogy a későbbiekben valami bajsg legyen abból, hogy nem engedem nekik fogni....áááá, EZZEL A SZERSZÁMMAL MINDIG CSAK A GOND VAN

Megyek, kezdődik a fürdetés.....most először fogom egyedül végigcsinálni.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, Olim is állandóan fogja a kukóját a strandon, de gatyát meg nem hajlandó felvenni, kész ciki :|
Kérdeztem hogy miért csinálja, pisilnie kell-e, de nem tud rá válaszolni :oops:
Már nem szólok, csak elviselem hogy PASISODIK és ennyi :(
Ja, és újabban túrja az orrát, ettől totál kiakadok, annyira undorító!
Csak tudnám kitől tanulta, gondolom a játszótéren láthatta, mert tőlünk nem!... :evil:
A medence jó ötlet, csak nagyon kell figyelni...
Zozó sikongat? De cuki!!! :lol:
Apának jobbulást!

Savaria, szegény Férjed is migrénes, jesszusom :shock:

Holnap megint Agárdozunk Olival a doki után, nem csatlakozik valaki???

Kép
Kép
magnoli

Megvolt a vendégjárás nálunk is. Picur alig aludt, a lányok nem hagyták, nagy volt a zsivaj. Gyorsan kitakarítottam utánuk, fürdetés, evés, most aludt el. Viszont olyan isteni lángos sütöttem! Olyan igazi békebeli piacos-strandosat. Gyertek nyugodtan, ez most nem vicc, van egy focipálya-méretű udvar, bőven elférünk. :)

Sandie, nálunk tegnap fogta meg Picur először a fütyköst. Igaz, hogy előtte meg én bohóckodtam vele, szoktam "bábozni" Picurral, amikor az ölemben van háttal, és a két keze a báb, én meg mozgatom, és szinkronizálom. (Már az egyik kedvenc mester-formagyakoraltot is gyakoroljuk így :D) Na "megvakartam" így neki a saját kezével, Apa úgy röhögött, majdnem lefordult a székről. Erre tegnap megsaját maga fogta meg két ujjal, hogy mégis mi a csuda ez az izé itt a lábam között.

Csajok, hát már most van neki három menyasszonya! Már az anyukák stoppolják le Picurt a lányaiknak... :D :D

Hajrá szobatisztság Zéti! ;) Z-Apunak jobbulást! Csak el ne kapjátok!

Sikongatás, ezt nálunk mostanában kezdte el Picur. Elsőre ő is meglepődött a saját hangjától, azóta rendszeresen gyakorolja.

Mi biztos nem megyünk holnap Agárdra, irgalmatlan meleg lesz, Picur nem bírná. Megfőzni nem akarom a babakocsijában, az árnyék meg semmit sem ér 41 fokban.

picuralmos

Picúr, Igaz, meleg lesz, Lénót én is itthon hagyom Nagyival a "hűvös" lakásban, Olival megyünk...
A "bábozáson" de jót röhögtem :lol:
Babás taliban benne vagyok, csak legyen egy kicsit hűvösebb :wink:

Kép
Kép
magnoli

Hú, de sokat írtatok, na jutok ameddig jutok.. :)

Savariaa,
nekem a terhesség hozta ki a visszért elsőre és a másodiknál még romlott :(

ether,
azért egy 10 hetes babától ne várd hogy fogjon, mi "jóval" idősebbek vagyunk, akiknek már fog a babája...

Oltás: Pálmi egy hős volt, most életében először nem sírt :) Adri viszont már akkor üvöltött mikor bementünk, túl sokat kellett várni és már nagyon álmos volt... úgyhogy neki már az oltás nem osztott nem szorzott, üvöltött végig amíg ki nem jöttünk, be nem tettem az autóba, akkor aztán rögtön elaludt :D

Picur,
palacsintát ide iiiis! :D

Sandie,
De jót röhögtem hogy Zéti megijedt Zozó rikkantásaitól :D

Magnoli,
Pálmi is túrja az orrát, én csak annyit mondtam neki, hogy ha valamit ki akar bányászni belőle, akkor úgy csinálja, hogy más ne lássa...

Ma vendégeink voltak, Pálmi barátnője és náluk is van egy kicsi, 1 éves... kapott banánt, Adrinak meg majd kiesett a szeme és nyüszögött érte! Alig hittem el! Kértem belőle egy mini darabot, szétmorzsoltam az ujjamon odatettem a szájához és ezerrel ette! Csak néztem! Persze túl sok nem juthatott a gyomrába, mert csak pár falatot adtam, szerintem csak ízlelgette a szájában, cuppogott és kérte még :)
Amúgy tápszeres babáknál 4 hósan szokás kezdeni a hozzátápit, pénteken leszünk 4 hónaposak, bár én még nem akartam annyira kezdeni, mivel koraszülött... pláne nem banánnal, hanem almával... na mindegy, most már így alakult! :D

Hopsz, mennem kell, hát nem sokáig jutottam a visszaolvasásban :(

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Savariaa, nekem is arany életem volt anyuéknál. Szörnyen hiányzik, hogy valaki néha elvegye Fannit. Többet tudnék pihenni, és pakolászni.
Nekem nagyon jó érzés, hogy van valaki, akinek ekkora szüksége van rám! :)
Most volt pont a panadol extra reklámja, egy migrénes pasival...
Mennyire vált be a szódabikarbóna-citromlé kombináció? Milyen arányban keverted?

Sandie nagyon cuki lehet Zozó, ahogy sikongat. :)
Ne add fel a lányos álmodat. Ki tudja... ? :)
Hogy boldogultál a fürdetéssel? Hogy van Apa?

Csajok érdekes dolgot vettem észre magamon. Ha nézek valami filmet, vagy hallgatom a híreket, és valami gyerekkel, főleg babával kapcsolatos rossz hírt, tragédiát hallok, az olyan mélyen felzaklat, hogy alig bírok továbblépni rajta. Csak ölelem Fannit és rettegek, hogy valami baja lesz. Gondolom ez soha nem lesz könnyebb. Ez az érzés már az egész életünket végigkíséri???

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sandie, Magnoli, Bence is fogdossa a kukiját, és az orrát is túrja. De legalább a köröm és körömágy lerágásról leszokott :) Majd ezekről is le fognak szokni!!!! Szerintem ezt nem kell tanulni, magától is rájön, hogy milyen szupi barlang van az arca közepén :S

Marci nehezen hízik, de megfigyeltem, és nálunk is a melegben rosszabb. Most (miután a kamilla teát amúgyis adnom kell neki) kap(hat) vizet is. Oltásokat tegnap megkapta, szerencsére ezektől nem volt baja, úgy látszik a Prevenar tett be neki. Viszont az ebése/alvása normalizálódott, tegnap 2x aludt 2-3 órákat, közben fent volt, lehet, hogy csak egy elhúzódó növekedési ugrása volt :) Viszont éjjel 2x is kel :S Pedig már volt, hogy átaludta az éjszakát - próbálkoztam este megtömi lefejt tejjel, de nem volt annyira izgatott a dologtól és ugyanúgy felkelt éjjel. Lehet, hogy a hőmérséklet különbség okozza...?

Ildi, akkor neked 2 adanyi tej áll a babó rendelkezésére??? Szuper jó lehet!!!!!!

Megint megtaláltam a jó fejési technikát, 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig kell fejni a cickókat (jó hosszú), de szépen beindítja a tejet. Bencénél is ezt csináltam, csak aztán valahogy elfelejtettem :(

Picur, Álmos cuki lehetett a felfedezése közben :D

Veronika, mi Bencénél (szintén kaki gond miatt) 4 hónaposan kezdtük, sárgabarackkal. Almát nem mertem, és milyen jól tettem, mert az kb fél éves koráig, vagy még tovább hasfájást okozott nála a krumplival és a sárgasépával karöltve.

Savariaa, én nem mertem volna vendégsereget bevállalni. Vagy ha igen, akkor hozzanak maguknak mindent :D Amúgy se vagyok egy háziasszony típus, de babával még nem is próbálkozom :)

Bogi, a féltés nálam is pont ilyen, és egyelőre maradt is :(

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Na hát szerencsétlen vagyok  a javából... tegnap ettem krémest, amit nem kellett volna, így egész este a wc-n ültem, előttem a lavorral. Hát hogy lehetek ilyen hülye? Minek eszem ilyet? De hát úgy megkívántam...annyira mérges vagyok magamra.  Mostantól csak kenyéren és vizen fogok élni. Nem is tudom, hogy éltem volna túl a tegnapot, ha nincs itt az anyósom. Bátor is egy nagyot aludt míg én szenvedtem, szerintem megérezte, hogy most nem vagyok jól, és ezért aludt. Kis édes!!! Most már jobban vagyok, még jó, hogy nem vírus, "csak" egy gyomorrontás. 
Férjemnek ma van a szülinapja, rendeltem csokitortát, amúgy sem szeretem a csokit, de tuti nem eszem belőle...

Sandie de jól tetted, hogy felfújtad a medencét, elhiszem, hogy a fiúk ki sem akarnak jönni, én sem akarnék.  De édes lehet Zozó, ahogy sikogat. És milyen szuper, hogy végigalussza az éjszakát, remélem egyszer nálunk is eljön majd.
Férjednek jobbulást!!!

Magnoli gondolok rád, írj majd, mi volt a dokinál!!!

Picur ügyes vagy, nem könnyű a vendégvárás... Most mondjuk nem kéne lángost ennem, de azért lecsúszna. De jó lenne tényleg majd egy találkozó, szívesen megismernélek benneteket!

Veronika szegény Adri, olyan rossz, hogy ilyen sokat kell várni a dokinál. Nálatok nem lehet kérni, hogy házhoz menjen? Nem semmi, hogy már kóstolgatja a banánt Adri! 

Bogi egész jó lett a mosás, persze nem lett olyan fehér, mint a reklámokban, de azért valamit javított a helyzeten. Most majd így mosom őket. Én egy zacskó szódabikarbónát raktam, előtte pedig éjszakára érzésre öntöttem a vízhez citromlevet. 
Engem is felzaklatnak a babás tragédiák...pont tegnap láttam egyet a hírekben...áááá nem is mondom. Szerintem ezek a hormonok és az, hogy édesanyák lettünk és most már tudjuk, milyen érzés, ha van gyerekünk, most tudjuk micsoda erős kötelék van a baba és az édesanya között. 

Mindenkinek szép napot, már csak 2 nap kánikula juhééééééééééé!! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Köszönjük, apa már újul erővel jött ma ki a barlangjából....tegnap ki sem dugta az orrát....illetve csak a wc-ig. De pont annyi ment le róla, amit amúgy is szerett volna....mázlista.

A fiúk épp a fejem felett lufiznak....én rettegek a lufiktól, szóval muszáj elterelnem a figyelmemet.

Ma voltunk dokinál, mert Zalánnak nagyon nagy a jobb oldali nyaki nyirokcsomója....mindig is nagy volt, de most hatalmas lett, mint egy dió. Nem beteg, láz, sebet sem találtam rajta....figyelgetnünk kell. Mondjuk nagyon allergiás a szúnyogcsípésre, szinte teniszlabda méretűre nőnek neki. :( Megmérték 108 centi és 19.5 kiló.....mondta a doktornő, hogyha nem látná mlyen vékony, izmos gyerek azt hinné erre a kilóra, hogy biztos gurul az a gyerek....hát nem. KIlátszanak a bordái is. Nagyon aranyos volt, bicajjal mentünk, meg Zozó a babakocsival.....olyan nuygis volt, hogy Zéti nem akar elszökdécslni. Ő itthon maradt apával medencét igazítani.

A medence nagyon bevállt, mondjuk 'csak' térdig engedtem nekik a vizet, hogy ne legyen baj, de így is állanódan abban fekszenek, másznak, öntöznek, lovagolnak a szélén, illetve nekifutásból belaffannak...... Imádják, szerencsére a vízbiztonságuk is jó a babaúszások miatt.

Zoárdot is megmérték 7980g. Centi most nem volt, de múltkor volt 66 centi....majd este megmérem. Nem értem hova siet ő is.....

Savariaa, jobbulást Neked, vigyázz a krémszönyekkel!

Magnoli, mi volt a dokinál??? Köldök ügyben mi lesz??? Izgulok, mert valószínű, akkor rám is az vár.

Ether, szerintem ez természetes, mert rögtön belegondolsz a Tieidbe.....vagy jobb, ha nem is gondolsz bele....

Veronika, a banánt nálunk is imádták a fiúk, édi lehetett Adrika ahogy megkívánta

Orrtúrás, jesszus mi jön még......

Zétinél alakul a sobatisztaság, bár addig azért nm az igazi, amíg a kakiját őrzi inkább és csak a pelusnak hajlandó kiadni, illetve amíg a pisi is kaki és csak úgy hajlandó, ha én fogom a fütyit.....de leglább már érdekli, azért már úgy tűnik meglesz....bár így is egész nap meztelenkednek.....

Megyek, mert közeledik az ebédidő, enni kell adni a farkasfalkának

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok, csak gyorsan jövök most:
Sajna tényleg köldöksérvem lett, de kaptam egy hónap haladékot, hogy a hasizmom erősítésével hátha összébb húzódik...
Hát az nagyon jó lenne!!!
Már csak az a kérdésem, mikor és hol hasizmozzak a két Baby mellett??? :shock:

Kép
Kép
magnoli

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: