A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Irtam egy hozzaszolast, de nincs itt... na megegyszer... :)

Szoval a hajrol jutott eszembe meg, hogy eroteljesen elkezdett hullani a hajam par napja. Elso szules utan ettol megremultem, mig ki nem derult, hogy normalis :) Most ugrott be, hogy szolok az elso babasoknak hogy szamitsanak majd ra es ne ijedjen meg senki, normalis... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika de jó lehetett strandolni!! Sajnálom, hogy kimaradtál a szalonnasütésből, de remélem azért kaptál te is.  Most megkívántam én is, sok-sok hagymával. Nyammii!

Erről jut eszembe, akik szoptatnak, milyen ételeket kerültök? Bevallom tegnap ittam kólát, jó hidegen, nagyon de nagyon jól esett...tudom nem szabadott volna, de annyira kívántam.  

Lukácsné nem semmi, milyen nagy már Benedek!!! Igazi vasgyúró!!

Csicsi Bátornak hátul van egy helyen kikopva a haja, pedig alig fekszik a hátán. De olyan kis édes kunkori hajacskája van, megzabálom! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
Üdvözlet a Balatonpartról :lol:
Sikerült "leköltöznünk", és még a gyerekek is befértek a kocsiba :wink:
Irtó meleg van, csak a vízparton lehet kibírni, mert ott hűs szellő lengedez :lol:
Szerencsére van segítségünk, de hamarosan csak ketten leszünk a Fiúkra...
Olit nem lehet kiszedni a vízből, Lénó pedig nagyokat kajál és szunyál a friss levegőn, persze szúnyogháló alatt (Veronika ezt Neked írtam :wink: )
Kicsit idegtépő volt a parkolás és az érkezés, de megérte!

Mmc, engem az borít ki, hogy nálunk meg mindenki a Kicsit pesztrálja, mert azzal könnyebb, ezért Olit sajnálom aki "hálából" direkt rosszcsontkodik :mrgreen:

Veronika, az én hajam is elkezdett hullani és újra gyakrabban zsírosodik, úgyhogy a szép hajnak is HUSS... :(
Viszont Lénóm előrébb tart: Neki is "macskaszőrös" a feje alatti pelusa, de már kb. fél centis az új sérója :lol:
Üdv az új Lányoknak, bocsi a neveteket nem találom, a mobil és az új rendszer megzavart :oops:

Bogi, hogy vagy???
Savaria, Húha de durva ez a hasmenés, de ügyesen úrrá letettek rajta!
A szovegedet imádom!
Valószínűleg a Férjed "romosan" is díjaz, ne aggódj, de a leírasodon akkorát nevettem!
A Felicitasnak ha írsz egy mailt, utólag elküldik a csomagot, Olinál én is így jártam...
Most Lénónál meg képzeld a császáros előkészítésnél már odaadták 8)

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, egyél, amit megkívánsz! Jó, lencsét babbal inkább még ne, de minden más mehet. :)

Veronika, az én hajam is hullik, még szerencse, hogy Tigi meg vedlik, így rá tudom fogni az elhullajtott hajamat... :D Néha már attól tartok, hogy nem marad semmi. Picurnak nem hullik a haja, pont ugyanolyan, mint mikor 4 hónapja először találkoztunk. :)

Csicsi, olyan hajszárító, aminek két vagy több fokozata van? Langyosabb levegő biztos nem égeti meg az érzékeny kis bőrét.

Magnoli akkor kezdődik a 10 nap pihenés, húúú de jó nektek! :)

Lányok, ti tartalékoltok gyümölcsöt a babáknak későbbre? Én teleraktam barackkal a mélyhűtőt, és tele van a kamra befőttekkel. Érik a körte, a ringló, lassan vennem kell egy hűtőládát. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Hűű Picur ez a gyümi elrakás nagyon jó ötlet..eszemben sem volt bevallom Nekünk sajnos nincs kertünk, így gyümölcsök sem, anyukáméknál viszont van barack például, majd neki szólok, hogy ha van még tegyen már el a fagyóba belőle.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Picur, párommal mindig is döcögős volt a dolog. A terhesség alatt kezdtem gondolkodni, hogy nem biztos, hogy a jövőben lehet így folytatni. Fannit én akartam, és úgy vállatam, hogy ha kell, egyedül is képes legyek megadni neki mindent. Miután megszületett, a helyzet semmit nem javult, és a baba érdekében megbeszéltük, hogy ezt így nem folytatjuk tovább.
Nem bánom, hogy még azelőtt szétmegyünk, hogy teljesen elmérgesedne a helyzet.
Én nem tudom megítélni, hogy Fanni sokat, vagy keveset bukik. Nekem sok, mások szerint normális. Mondjuk amíg szépen gyarapszik, addig nem aggódom annyira.
Nagyon cuki Picúr a kis fogacskáival! :)
A mellgyulladás ahogy jött, úgy ment, viszont elég gyér a tejcsimennyiség és a nagy meleg miatt alig eszik Fanni.
Nem tudom mi lesz így...

Monis, az apródon szoktam nézelődni. Inkább környékbeli eladókat keresek, hogy meg tudjam nézni, amit megveszek. Na most apát küldtem a cuccért. Óriási hiba volt...
Viszont sikerült vennem egy szőnyeget 3000-ért, ami a boltban kb. 15000, nincs rajta folt és megvan minden része. Majd ma aláteszem Fannit. Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd neki. Ráadásul kaptunk ajándékba egy egyszerű rózsaszín, nyuszi formájú szőnyeget is. Ez nagyon megérte! :)
Fanni nyála is folyik. Buborékokat fúj. Nem érti, hogy ez még korai. :) Mindig kérdezgetem, mi lesz, ha tényleg jön majd a foga?
Én fürdés előtt mindig beolajozom a fejecskéjét, a hajlatait, meg a hurkáit a gyógyszertári babaolajjal. Ez fellazítja az esetlegesen lerakódott piszkot, büfit. Ha kész, irány a víz, ahol lanolinos babával szépen átmosom mindenét, beleértve a fejecskéjét, haját is.

Megvolt az oltás. Fantasztikusan ügyes volt Fanni. :) Kicsit felvisított, amikor megszúrták, de pillanatokon belül megnyugodott és onnantól egy hangja se volt. Utána se volt semmi gon, se láz, se hőemelkedés. Mondjuk ő csak egyet kapott, mert a mi dokink nem olt egyszerre több fajtát. Két hét múlva újra megyünk, akkor kapja a prevenart. na az fájni fog, és be is lázasodhat. Az egyéb oltásokat a kötelező után, olyan 4-5 hónaposan kapja majd.

Rengeteget írtatok, a töredékére sem tudtam válaszolni, még végig se tudtam olvasni, de most mennem kell. Fannival megyünk a lakásba pakolászni. :)

Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok Lányok! :)

Mmc, köszi a kérdésed, a cickóm rendbe jött, a tej sem csökkent, úgyhogy minden megy tovább a régi kerékvágásba. Ezt kb. hárommal ezelőtti hozzászólásomba akartam írni, csak mindig kimaradt. Bocsi!

Bogi, azért lesz segítséged Fanni körül? Szülők, testvér, barátnő? Apuka szeretné látni majd Fannit? Ezek szerint akkor most költözésben vagytok. Hát nem egyszerű, főleg egy babával. 3000.-Ft-ért játszószőnyeg nagyon megérte! Ügyes vagy! :) Mi ajándékba kaptuk a miénket, nagyon örülünk neki, mert Picur imád alatta nézelődni és rendezni a kis haverkákat. :)

Csicsi, örülök, hogy jó ötletet adtam! Én félbevágva és kimagozva raktam el, darabonként fagyasztva, hogy ne álljon össze egy nagy fagyott tömbbé az egész. A ribizlit csak úgy bezacskóztam, na abból csak fagyit tudok készíteni, mert egy nagy téglalap lett belőle. :D

Klímázzatok, strandoljatok, pihenjetek és kitartást a meleghez!

picuralmos

Fagyasztás: én anno Bálintnál beszereztem egycsomó gyógyszertári tégelyt, 50 és 100ml. Ezek kifőzhetők. A baracokt botmixerrel összeturmixoltam és ebbe adagoktam ki. A céklával is ezt csináltam, mert akkor egy nagyobb adagot készítesz, és csak egyszer leszel piros. Majd a hússal is, kezdetven főztem egy nagyobb csirkelevest, és a főt húst raktam bele, később meg megvettem egy nagy csirkemellett és nyersen kiskockázva tettem a tégelyekbe és fagyasztottam le. Kevés helyet foglalnak a tégelEk, kb havi egyszer kell pepecselni, utána meg könnyű kaját varázsolni belőle.
mindenkinek ajálom az Avent-philips párolót. Nem túl olcsó, de én naponta használtam egy évig. Minden reggel kb fél óra alatt készítettem egész napra benne frissen főt kaját. Ha íg fordítod turmix, azzal készítettem gyümölcsőt, ha úgy fordítod pároló, és azzal készítettem egy adag főzeléket. Nem ment kárba semmi, mert csak annyit pucoltam bele, amennyi kell, pl: fél répa. Ebbe simán be
enyomtam a fagyott husit, mert a párolás alatt felengedett és pegfőtt, majd ha sípol és kész, megfordítod, és tumixolsz. A céklát és a sütőtököt nem mertem benne párolni, mert csúnyán megfogná, de a turmixolásokr belenyomtam fagyottan, a meleg kajában kb 30mp alatt felolvadt, és összeturmixoltam.
anno a sóskát, spenótot is benne pároltam, és turmix, majd megy a tégelybe, és majd csak krumplit, meg husit raktam hozzá. Ha utaztunk, mert mi sokat utaztunk. Vittem magammal, mert akkor csak alapanyagot kellett venni, és a gyerek kajáka tutti megoldódott. Emellett volt egy jó cumi elegítő, ami írtó gyors, babymoov-os, ami örökgarancia volt. Ém ezzel a kettővel remeklü elvoltam. Nem úsztam a pépbe, mert azért egy baracokt ósszebotmixelni elég nagy művészet. És nagyon kihasználtam

KépKép
KépKép
kat78

Mi ismét Almádiba, a nagyobbak leugrottak egy fürdésre a strandra, én örzöm Balut, aki két óránként eszik, és nem alszik annyit mint szomott, pedig légkondival le van hűtve a szobája. Ettől a két óránkénti evéstől lángol a mellem, ezt nem bírja. Nem tudom eldönteni, higy éhes, vagy a melegtől szomjas. Igaz evés után nem balhétik, csak picit tekergeti a hasát, majd békésen nézelődik, és elalszik de max2órát, pedig ő ha bealsziK 4órát simán alszik. Na, majd meglátjuk. Egyébként 5850g és 60 cm. Szóval nem aggódom. Ami fura most kezdett el bukni, eddig nem tette, így lehet, hogy sokat eszik, nem tudom, de mérnis sem lehet már nagyon, mert ugrál a mérlegen, és így nem pontos, pedig nekem fontos lenne tudnom, hogy mennyi az annyi.
írtó meleg van, amit én is rosszul veszek, Bálinttal beszorulunk a lakásba, ő is nyűgösebb. Már várom a keddtől való lehülést, ami még mindig elég meleg lesz

KépKép
KépKép
kat78

Anyósomék megdöbbentően sokat segítenek. Anyósom minden nap főz, és egész nap Bálintozik, így párom le tudott jönni, mert van net és tud dolgozni, én meg nyugiba szoptatok, és vagyok Baluval. Jövő héttől Anyumékkal vagyok az ő nyaralójukba az unokatesókkal. Most ez nagy segítség, hogy ebben a melegben nem Pesten kell lennem egyedül a hapsikkal

KépKép
KépKép
kat78

nem talalom hol kell most kepet feltolteni... ?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, a hozzászólás alatt van egy Kép / Dokumentumok feltöltése, itt kiválasztod a képet, és alatta látod fehérrel a Feltöltés indítása linket. Utána jön csak a Küldés gomb. Lehetne egyszerűbb is. És néha nem is működik. :D

Kat, köszi a párolós infót, nekem tetszik, már csak Apát kell meggyőzni. Szuper, hogy ennyi segítséged van, és ráadásul még vízparton is vagytok, meglehetősen irigyellek! ;)

picuralmos

Ilyen huncut mosolya van:

picuralmos

Sziasztok!

Bevallom, nem bírom ezt a meleget, olyan jó lenne, ha pulcsis idő lenne. Most lengedezik kicsit a szél, de így olyan, mint a légkeveréses sütő, nem is megyünk ki. 
Most már biztos az info, elmegy a dokim szeptembertől külföldre, így keresnem kell másikat, pedig tudjátok, őt is milyen nehezen találtam meg. Kb. 4 hónap múlva kell mennem rákszűrésre, addig kitalálom, kihez, de az is lehet, hogy felhívom a szülésznőmet, ajánljon valakit. 
Bátor sokkal jobban van, de étvágya az nem olyan,mint szokott, de szerintem a meleg miatt.

Bogi nagyon sajnálom, ami történt a pároddal, nagyon nehéz lehet most neked. Bátor is pár hete kezdett el bukni, előtte egyáltalán nem. Szerintem most áll be a pocakjuk, és emiatt lehet, hogy már jobban felismeri, hogy mire és mennyire van szüksége. Sokszor jóval evés után bukik, de nem olyan sokat, de mégis.

Kat köszi a pároló ötletet, nekünk van emeletes párolónk, amit soha nem használunk, de akkor most jött el az ideje. A gyümölcs eltevés is jó ötlet, már csak helyet kell csinálnom a mélyhűtőben, de az is lehet, hogy megkérem Anyát, legyen náluk míg nincs szükségünk rá, mert nekik nagy fagyasztójuk van. Nálunk nemsokára beérik a cékla, azt is elteszem a mélyhűtőbe.
Ti miket raktok így el?

Picur nagyon édes kép! Kis huncut már most!!!! 

Magnoli jó pihenést nektek!!!És jó fürdést!!! Majd gyere mesélni, ha tudsz!!! Puszi

Szép délutánt mindenkinek!!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Csicsi még nem vagyok egyedül. Majd jövő héten. Hát félek tőle egy kicsit... Dehát majd csak lesz valahogy. Én azért bízok benne, hogy a rokonok meglátgatnak majd, meg jövünk mi is anyuékhoz, de egyébként otthon édes kettes lesz. Mi is próbáltunk mindent megbeszélni, ami többé-kevésbé sikerült is, mégse változott semmi.
Ildi én jobbnak látom, hogy párommal külön folytassuk, minthogy a gyerek az állandó vitát, piszkálódást hallja. Még kicsi, ebbe a külön életbe nő bele, talán ezzel sérül a legkevesebbet. Savariaa szépek Bátor méretei. :) senki meg nem mondaná, hogy mennyivel született. Fanni is utálja, ha ráteszem a mérlegre... :)
Hát így nem fogom magam utolérni... Ennyi volt a kimenő.
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Bogi nem lehetett könnyű ezt a döntést meghoznotok, de az biztos, hogy Fanninak az a legjobb, ha nyugalom veszi körül. És te nagyon ügyes vagy, mindent meg fogsz tudni adni neki, mert a legfontosabb hogy szeresd és ez már megvan. Ez a legeslegfontosabb. Elfelejtettem, biztos írtad már, merre laksz?
Mi nagyon meglepődtünk, mikor Bátor megszületett, hogy ilyen pici súlya volt, de ez azért volt,így, mert kétszer rajta volt a köldökzsinor a nyakán és nem kapott elég tápanyagot. Szóval jó, hogy nem várta meg a kiírt időpontot, 39.hétre született. De ez már a múlt, kis hurkás, imádom a sonkáit!  Tegnap mértük , 9 hetesen 5330 gramm, úgyhogy szépen gyarapszik és egyre többet mosolyog. 
Fanni hogy van? Én már nem mérem Bátort, tegnap mértem,és mivel jól evett, nem akarom ezzel húzni az időt, és ahogy te is írtad, hogy Fanni nem szereti a mérést, Bátor sem. De ezzel én is így vagyok  Én sem szeretem a mérleget, még jó, hogy nincs itthon nekem való.

Kép
savariaa
Érd

Hat nem tudom, nekem korabban volt ilyen kep feltoltese gomb, most nincs. Kerestem mar egen-foldon...

Kép

Kép
sz.veronika

Lehet hogy csak mobilrol tunt el? Hetfon majd megnezem gepen...

Kép

Kép
sz.veronika

Picur,
viszont en eddig sosem lattam a vonalzodat, az uj design ota viszont igen :) Legyen mar egy jo pontja is a munkajuknak :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nem bírtam ki, bekapcsoltam még a gépet lefekvés előtt, annyira izgatott a kép feltöltés problematikája :D És láss csodát, gépen itt van a kép/dokumentum feltöltése gomb... mobilon továbbra sincs... kiléptem-beléptem, újraindítottam, semmi... na hát így akkor egyelőre nem tudom feltenni a képet, mert még csak mobilon van meg, majd valamikor áttöltöm...

Kunkáj mindenkinek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Végigolvastam végre a hszeket.
Válaszoltam és reagáltam is, de megtréfált a jegyzetfüzet, és elszállt az egész.
Képtelen lennék megismételni és nincs is sok időm.

Anyukám is pakolja el a zöldséget, gyümölcsöt Fanninak. Vágják a csirkét és rakja el a mellét meg a máját, mondván ezt mi etettük. Nézett a neten kubu receptet, és főzött neki. nagyon fincsi lett. Alma-répa citrom és narancs levével. Jobb mint a bébikaja. Higítva gyümölcslé.
Ja meg a tököt, cukkinit is rakja el neki.

Nem akarom elkiabálni, de talán beválik a ricinus communis a tejcsiproblémára! (kop-kop-kop)
Fanni ma eddig szépen evett. Eddig többet evett, mint az elmúlt napokon összesen. Szomjas is nagyon, még a tejcsi mellé jó adag kamillateát (kb. 50-100 ml egész napra lebontva) is megiszik, és nem is pisil annyit, mint szokott.

Fanni a 2 hós státuszon 3570 gramm volt és nagyon dícsérgették, a védőnő is, meg a doki is, úgyhogy már nem aggódom. csak abban reménykedek, hogy minél tovább tudom majd szoptatni.

Megyünk megint a lakásba, később majd írok még.
Üdv mindenkinek!
Megpróbálom a feltöltést.

files/10/sam_2306-2.jpg (JPG)

files/10/sam_2340.jpg (JPG)

Bogi

Kép
ether
Cegléd

ether,
citusfeleket csak joval kesobb lehet adni, azt hiszem csak 1 eves kor folott, nezz majd utana, nehogy baj legyen a citromos-narancsos kubu!

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: sokféle iskola létezik. Én sem adtam Bálintnal citrusfélét 1éves korig, de pl a Hipp-nek van egy déli gyümölcsös üvegese, ami 4hónapos kortól van. Meg régen a csuklásra is citromot adtak, szóval ebbe nagyon bele lehet gabalyodni

KépKép
KépKép
kat78

Igen, de ma mar tudjak, hogy erosen allergizal....

...de pont azert irtam ugy, hogy nezzen utana es akkor maga dontson az infok alapjan :)

Kép

Kép
sz.veronika

sziasztok

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

csináltam vonalzót, de hol kell a baba nevét megadni??
Jaj, felkelt Gergő, mennem kell!
puszi

monis
Budapest XIII. kerület

Á, nem hiszem el, elszállt amit írtam...
Grrrrrrrrrrrrrrr!

Akkor csak gyorsan... ki hogy bírja ezt a meleget??? 
Én már totál kész vagyok, ma már klímázunk, a szoptatás így egy borzalom...
Strandoltunk pénteken és szombaton, de csak 4-től, viszont vicc, hogy így is teljes árú jegyet fizet az ember 
Szombaton már a strand sem esett jól, pedig fürödtem én is. Barnus szépen nézelődött, viszont vettem ugye a sátrat, hogy majd abban szoptatok, na ott szauna volt, úgyhogy 5 perc után levettem ciciről szegényt... de bírta. Víz nem kell neki továbbra sem...
Viszont most felkelt baba, mennem kell, 1 órán át altattuk...

Kép

Kép
nusildi

Vaklárma...

Veronika, nekem még megvan a szép hajam, én is azt "várom", vajon mikor kezd el hullani, mert most olyan szép, mint még soha :)

savariaa, én eszek-iszok mindent :) Ha megkívánom, akkor iszok colát is, bár nem kívánom meg szinte soha :) Szerintem egy kis colával nem tettél semmi rosszat, nekünk is jár ennyi élvezet, nem? :)

magnoli, kitartást a meleghez! Azért Balcsin talán a fíling jobb, mint a lakásban.

picur, én nem fagyasztgatok most gyümiket későbbre. Anyukám azt mondta, hogy pont a barackot nem lehet fagyasztani :O Akkor most lehet? Mert találtam jómúltkor szuperfinom barit, pont gondoltam, hogy fagyasztok... 
Cuki a huncut mosoly :)

Bogi, érthető, hogy elválnak útjaitok egymástól, ha ennyire nem megy együtt. A babának is jobb igen... mi is sokat veszekszünk amúgy... sokszor a gyerekek előttZavarban van szégyenlem is... de az indulatok... viszont mi ettől függ. szeretjük egymást. Ezt tudjuk is, csak annyi a stressz, hogy sokszor egymáson vezetjük le.
Édes Fannikád!

Na megyek, mert lassan fürdetés...

Kép

Kép
nusildi

Nusildi - Gergő ökle egyfolytába a szájában van, és folyik a nyála.. akkor tényleg már jön a foga?? próbáltam belenézni hogy látok-e már vmi fehéret... talán az alsó 1-es fogak... azok szoktak elsőnek kibújni? és nem fog igy harapni cicizés közben??

monis
Budapest XIII. kerület

Ildi, ha van klímátok, miért nem használjátok folyamatosan, ha ennyire meleg van? A teljes ár tényleg rablás 2-3 óráért. Én is utána néztem a neten a fagyasztásnak, és azt írták, hogy lehet. Köszi a bókot! :-)

Monis, készülj, ha kibújnak a fogak, bizony harapni is fog. Picur nálunk ezt még megfejelte egy kis hascsikarásos tekergéssel, hát többször izzadtam le, és rimánkodtam a bimbik épségéért.
picuralmos

Irtam egy csomót és elszállt!!

Picur -  nagyon szép a kép a babáról! Gyönyörű a mosolya!!  Harapni fog?? Már igy is harap, akkor látok csillagokat amikor a bimbik végét rágcsálja... jaj!!

Bogi - sajnálom hogy szétmentek a pároddal, de lehet hogy tényleg jobb lesz igy! Én is bevállalatam volna egyedül is a babócát!

Jó volt a mininyaralásunk a balatonnál. 2 nap. A tesómék voltak lent, azért mentünk mert nagyon babázni akart.. a nagy gyerekei ( 11, 8) azon aggódtak hogy a pici baba egész éjjel sírni fog és nem fognak tudni aludni...
hát mi nem tudtunk aludni tőlük,mert állandóan a mosdóba járogattak és nbőröyikorgott az ajtó..és én állandóan felkeltem rá... no mindegy... gergő aludt szerencsére..
jövőhéten már csak Apával hármasban megyünk, remélem jó lesz!

Mikortól kell átaludni az éjszakát? Gergő még egyszer eszik éjjel... 2-4 körül.. igazából ilyenkor "örülök" hogy mocorog mert a cicik már szétdurranak, és legalább nem a melltartóbetét szívja el a tejecskét...

Ki fog hullani a hajam?? Jaj!! nem hangzik jól.
Nekem az arcbőröm ragyás, gondolom vmi hormonális dolog, mert 2 hétig ragyás, utána elmúlk.. de mindig visszajön.. nektek nincs ilyen? mit csináljak vele?

Mikor jön meg az első menses?
2 hete azt hittem megjött, élénk piros vér jelentkezet, de nem sok, és csak kb 1 napig... most meg barnás folyásom van... miért?? nekem sosem volt ilyen előtte.... most akkor mi van?

Bocsi a sok kérdés miatt.. de közösen jobb "ötletelni"

na megyek még vasalni kell, a fiúk már alszanak..
jó éjt mindenkinek

monis
Budapest XIII. kerület

Jaj, nekem is kellene vasalni, de ebben a melegben...? En total kivagyok, baba is nehezen birja mar, ma haromszor furdettuk es ketszer zuhanyoztunk is. Kint este hetkor voltunk, pont mint a legkevereses sutoben, igazad van Savariaa... brutal!!

Bogi es tobbiek, most akkor lehet kamillateat adni? A szembe allitolag nem szabad cseppenteni, mert ez is allergizal. Meginni meg szabad? En vizet se nagyon adtam eddig, mert a dokink szerint eleg a szopi. Ma azert betaraztam vizbol, de foleg szopiztunk, volt hogy orankent. Jaj, szegny csajok...

Monis, ez mensinek hangzik, nem? Akkor is, ha csak egy napig tartott. De nem vagyok szakerto, nekem egyelore sehol semmi. Ja de, pattanasok azok vannak... meg tele a lakas a hajammal. Nem mondjatok, hogy ez meg rosszabb lesz?

Ildi, nem probaljatok meg a fekve szopit? Ilyenkor csak a cici van a szajaban, amugy egymashz sem erunk. Mondjuk nem ertem, mert Eli ilyenkor is szivesen elalszik rajtam, ha leteszem sir. Ebben a dog melegben en ugyan max a hutohoz bujnek oda, anyukamhoz tuti nem, de o tudja.

Macskaszoros bablepedo, ez jo! Amugy nekunk is olyan, tenyleg. A koszmora tenyleg a becsi dokineni mondta, hogy hagyjuk beken, az otthoniaknal is ramerdeztem, ott azt mondtak, olajozzam, fesulgessem. Merthogy voltunk am odahaza oltason, Eli kettot kapott, a previnel mar nagyonnagyonnagyon sirt, egyem meg a szivet, jol kitartotta, levegot sem vett. De szerencsere ennyi volt, laza nem lett, hanem tutira bealudt, huzta a lobort estig, en keltettem enni is. Nem mintha sovanyka lenne, 5670 gramm es 59 centi, nagyon büszkék vagyunk ra - apa fokepp.

Bogi sajnalom en is nagyon, kitartast neked, kemeny csajnak tunsz!! Azert ha lelkizni szeretnel, gyere nyugodtan! :)

Hat en is inkabb csak ilyen roviden most, megyek megprobalom aludni..
Puszi es kitartast! A klimasokat es a nyaralokat is nagyon irigylem! :D

Kép
bozza

Moni meg annyit, hogy Eli is 3-4kor kel altalaban, miutan este 8 korul vacsizik. Vagyis egy kajat hagy ki, de egyelore en sem banom, jobb igy a ciciknek. De egyszer csak megtanuljak, hogy ejszakara nem kell termelni, nem? En azt varom, hogy a melltartobetetet elhagyhassam, utalom! Volt is az a melltarto kerdes anno. Na en ugy oldottam meg a problemat, hogy visszatertem a sima melltartokhoz, a szopis borzadekokat pedig szamuztem a fiok aljara. :

Kép
bozza

Oh, mi van a vonalzómmal??? Rosszall

Monis, szerintem igen, tuti fogzás. Nálunk is van nyáladzás ezerrel és az ökle mindig a szájában, sőt már a textilpelust és bármit, amit ér húz a szájába. Nálunk Lottinak is anno 4 hónaposan jött ki az első foga, úgyhogy nagyon valószínű, hogy babának is jön már. Az alsó fogak jönnek ki ált. először.
Nálunk volt anno, hogy Lotti megharapott. Visítottam egy hatalmasat. Ő meg sírt persze. Aztán még kb. 3X volt ilyen és pár kisebb harapás, utána abbahagyta. De nagyon féltem, volt, hogy már a cicim a szájában volt rég, de a tejleadó reflex nem indult, mert ráparáztam, hogy mindjárt megharap Meglepett
Hogy mikor kell átaludni az éjszakát? Hát ez biztos babafüggő, húgom 2 évese most kezdett nem ébredni éjjel, előtte 4-5X is, tesóm nem alszik több mint 2 éve. Nálulnk egyszer aludta át Barnus, Visegrádon első éjszaka 22-től 6-ig, nem is hittem el. Nekem is szétdurrant már a cicim, úgyhogy nem bánom, hogy kelünk, mi is 2-4 között szoktunk egyszer.

Menszesz, Lottinál 9 hónap után. Most remélem ugyanígy!

picur, klímát végső esetben kapcsoljuk csak be, mert én félek hogy árt babónak. Persze Lotti is egy szál bugyiban rohangál, és jön-megy a lakásban, ki a szauna folyosóra, majd vissza a szobába... de tegnap már ment és ma is fog nemsokára. Most van nálunk 30 fok a lakásban Rosszall

bozza, én nem vasalok, pedig párom inge jár, tegnap mondtam neki, hogy az se érdekel, ha félmeztelenül sétál be a bankba, én kizárt hogy a kezembe vegyem a vasalót Ártatlan Szerintem ebben a melegben az egy öngyilkosság.
Fekve szopi, nekem valahogy nem jön be, egyszerűen nem tudok úgy helyezkedni, hogy az kényelmes legyen, úgyhogy marad az összeragadás.

Most éjjel amúgy 2X ettünk, először fél2kor, aztán 5-kor, sőt, utána fél 8-kor is. Talán szomjas volt... viszont nem issza meg a vizet. Szoptatós anyukák, ti adtok más folyadékot és ha igen, mit és nektek megissza a baba???
Mert Barnus csak köpködi. 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :) Ildi, nyugodtan kapcsold be a klímát, persze ne 20 fokra. Nálunk 25 fokon megy mindkét fenti szobában, és mi lent vagyunk a nappaliban, így kellemes a hőmérséklet. Kint meg lehet gyulladni. Van egy hatalmas kertünk, minden nap kell locsolni, mert így is alig bírják a fáink. Hatkor kezdünk, de Picurral mi csak az árnyékba merészkedünk ki. Elképesztő ez a sivatag.

Összaragadás "ellen" én egy pelust terítek a hasamra és Picur feje alá, és úgy szoptatok. Egész jó, mert Picur is tud rendesen izzadni, ha az ölemben van.

Inni én tegnap adtam kis kamillateát Picurnak, de két korty talán ha lement, a harmadik már végig csorgott a hasán. Úgyhogy nem erőltetem én sem. Igaz, hogy mivel bent vagyunk a "hűvös" lakásban nem is nagyon izzad, és nem is kéretőzik többet cicire. Nálunk nagyon beállt a napi 6x evés. És éjjel alszunk, ez csodás! :) Továbbra is keltem fél ötkor, aztán után alszunk nyolcig.

Vasalás, hát klíma alatt azért el lehet viselni, bár én is kihagynám, viszont utálom, mikor több adag összejön és három órát állok a deszka előtt. Így inkább rászánom magam, és max. 1 óra alatt végzek. :)

Monis nekem sem jött még meg (nem hiányzik egy cseppet sem), remélem még várat magára. Amíg szoptatsz, teljesen kimaradhat, illetve ilyen-olyan formában jelentkezhet (pl. élénk piros, aztán meg barnás). Nekem a doki azt mondta, hogy ha még két hónapig nem jön meg, azért csináljunk egy vizsgálatot (ahham, 9.000.- Ft lett a tarifája, hát meggondolom!).

Bozza, nálunk elmúlt a koszmó, kétszer olajoztam összesen Picur fejét. Mondjuk akkor szép nagy darabokban jött le a cucc, úgyhogy én örülök, hogy lejött. Gratula Eli méreteihez! Jóhogy büszke apa! :) Én is utálom a melltartóbetétet, de muszáj hordanom. Néha nem tudom eldönteni, hogy vizes, mert izzadok, vagy tejes, mert megteltek a csöcsök... :D

Na megyek, hív a gyermekem. Szép napot mindenkinek! :)

picuralmos

Sziasztok!

Úgy néz ki, vissza kell térnünk a coliefhez, vagyis remélem, megoldja az esti egy órás kegyetlen sírást. Bátor éjjel is 3-4 óránként kel, de ilyenkor nem eszik sokat, pár percet szopizik és alszik is. Így hajnalban neki kellett állnom fejni, 3tól 4ig fejtem, visszafeküdtem, majd Bátor negyed5kor felébredt.  Pedig akkor még csak 1 órája evett, így visszaaltattam, de már csak rajtam alszik ilyenkor, az ágyban nem. Szeretem, ha rajtam alszik, csak agyonnyomja a ciciket és a könyöke mindig a bimbómon van... és hát az a rossz, hogy minden kezdődik elölről, a sok cicretevéstől újra vannak sebeim, szinte olyanok, mint a kezdetekkor.  Teljesen kivagyok emiatt, hogy nekem mindig van valami bajon a cicikkel...kihalok...Egyszer tejem nincs, aztán fáj, aztán nagyon fáj...áááááá de csak lesz majd egyszer jobb is. 
Bátornak is folyik a nyála, minden tömköd a szájába, a pelust is, ez a fogzás jele már???? 
Bátor egyre nyugodtabb a kádban, nem sír már. Férjem fürdette, és nem tette a feje alá a kezét, hanem csak egyedül feküdt, és élvezte, nem félt egyáltalán. Az nem baj, hogy ilyenkor belemegy a fülébe a víz? Én ezen aggódom..de hát mikor babaúszáson vannak, akkor is belemegy a fülébe. Szerintetek?
Ha fejek, akkor több tejem lesz, viszont ha nem fejek, szétdurrannak a melleim, ilyenkor mit tegyek?
Én nem adok vizet Bátornak, csak anyatejet kap, a cumisüvegtől öklendezik. 
Vasalni csak a textilpelusokat vasalom ki, másra nincs erőm.

Bogi nagyon édes Fanni! Szépen gyarapszik ő is! Én is elkezdem szerintem bespejzolni mindenfélét, kár hogy nincs fagyasztóládánk, akkor jobb lenne. 

Monis Bátor is azt csinálja, mint Gergő, lehet hogy akkor tényleg elindulnak a fogacskák? Nekem most kezdett el hullani a hajam, rossz látni, mennyi jön ki a fésűből... na de majd csak lesz jobb is.

Bozza Bátor is nagyon sírt a szurinál, talán még így nem is hallottam sírni. Örülök, hogy nálatok sem volt láz, szerintem nálunk a hasmenést nem a rota, hanem az a vírus okozta, amitől nekem is volt, csak rajta pont akkor jött ki, mikor az oltásokat megkapta.

Nusildi ne is mond a ciciharapást, jajj még a gondolattól is kiráz a hideg. Mire kijönnek Bátor fogai, beszerzek neki valami fogvédőt... 

Mindenkinek kitartás ehhez a kánikulához!! 

Kép
savariaa
Érd

nusildi
én adok vizet meg teát is amit elfogad, ebben a melegben állandóan cicin lenne, és azt én se bírom.
a vizből kevesebbet iszik nekem, a teát elfogadja jobban.

mi is kicsit kirándultunk a mátrába de ott is volt 30fok...
mire hazajöttünk a medencébe 35fok volt.
ma már reggel voltak fél órát benne 31fokos volt, majd délután mennek legközelebb...meg este is majd. szobába is van 31 fok és végre lengedez a szél.

barackot én is fagyasztottam aventes poharakba neki meg meggyet is, meg nyári almát turmixolva.
céklát majd később de az vicces lesz pirosan...

ez a kubus házi dolog jó, de én se adnám 1 éves koráig az  biztos, nekem mikor Filip volt kicsi a kecskemétinek volt egy bébiitala ami6 hós kortól adható és narancs volt benne, kiakadt a dokim h nem adhatom neki 8hónapig egyáltalán a narancsot sem, akkor miért csinálják ezt???? nem tudom ma van-e még belőle...

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sziasztok Csajok!
Hogy bírjátok a meleget? Ma elmentem kocsival a játszószőnyegért és a kocsi klímája sem bírta a nagy meleget.. alig tudta lehűteni a kocsit...
Picur - hogy érted hogy ha még 2 hónapig nem jön meg, akkor csinál egy vizsgálatot? Azt jelenti hogy szülés után 4 hónappal már kell hogy legyen mensi? Milyen vizsgálat?? sima UH?

A melltartóbetétet én is utálom! Éjjel a melltartót is ledobnám.. de akkor mi tartja a melltartóbetétet? Mert persze a tejcsi főleg akkor csöpög, mert a csöppség alszik...

Savaria - szerintem nem baj ha a fülébe megy a viz.. szerintem direkt élvezi.. Gergő mindig beleteszi a fejét a füléig..

Én még nem fagyasztgatok semmit.. kellene?
A barackot turmixolva fagyasztjátok?
na megyek, jó hűsölést mindenkinek. Holnapra már 10 fokkal kevesebbet mondanak.

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Ismét egy gyors bejelentkezés.
Hazajöttünk a mini nyaralásból, jól sikerült minden de végig az az érzésem volt, hogy egyfolytában rohanunk... :-)
Rohantunk le a Balatonra, majd vissza hogy a koncertekből is lássunk valamit stb Meg hát mire 2 gyerekkel elindulunk valahova az is egy örökkévalóságnak tűnik.
Boti továbbra is nagyon jól viselte a "megpróbáltatásokat". Egyedül az alvással voltam minuszban. Szerintem a 2 gyerek titokban tábláztot vezet és beosztják hogy melyik reggek ki ébred korán..

Nusildi,
most, hogy voltunk Szegeden és a Balcsinál is, egyértelműen Szeged a nyerő, ha nincs segítséged. A medence partján bártan otthagytam a babakocsit az alvó gyerekkel és tőle 3-4 m-re pancsoltunk, míg ezt a Balatonnál nem mertem megtenni, így felváltva fürdött a család, ami azért nem az igazi. Persze volt olyan hogy a barátok is lejöttek Veszprémből megmártózni és akkor többen tudtunk pesztrálni..

Kat, mi is Almádiban voltunk az egyetemi starndon ( Nereusz) ha azt ismered.

Látom, mindenki barackeltevés-lázban ég . Én Lizánál tettem el fagyasztva barackot pucolva, félbe vágva, de nem volt igazán nyerő. A frissen nagyon édes, finom barack felengedve savanykásnak tűnt.., de azért a hosszú tél folyamán elfogyott. Én úgy csináltam hogy fogyasztás előtt még fagyosan lereszeltem az almareszelőn és akkor finom pépes lett nem kellett turmixolgatni..
Én céklát, sütőtököt, brokkolit és csirkehúst, májat fagysztottam le szilikonos IKEÁ-s jégkockatartóban. Ha megfagyott, akkor a kockákat kiszedtem a tartóból és sima zacskóban visszatettem a mélyhűtőbe, így  helytakarékos és akkor lehetett kombinálni, hogy ebédre kiveszek 1 kocka csirkét 4 céklával és 2 sütőtökkel stb. Lehet még brokkolival, édesburgonyával és egy csomó mindennel ezt megcsinálni.
Megmondom őszintén nekem nem volt kedvem egy negyed répát minden nap pucolni, párolni, turmixolni, mosogatni, így előre főztem egy nagyobb adagot és azt porcióztam.
Májból, húsból úgysem lehet olyan kis adagot egyszerre elkészíteni, hogy az ne legyen sok.

Monis,
szerintem ha egyszer, akár 1 napra is megjött akkor az már menses.. ettől még lehet hogy a következő hónapok múlva fog megjönni és szépen lassan áll vissza a ciklus. Viszont ilyenkor már figyelni kell a védekezésre, mert a végén még nektek is lesz egy meglepi babátok, mint nekünk ( akinek nagyon örülünk )

Én ma adtam Botinak vizet, de szegényt jól összezavartam és etetés lett a vége... pedig tuti nem volt éhes.

savariaa, hogy van Bátor szeme? Azt hiszem nektek is a könnycsatornával volt gondotok. Mi holnap visszük Botit orvoshoz, hogy nézzen rá, de szerintem már sokkal szebb.
Most rohanok tergetni ma már másodszor

Kép
Kép
mmc

Savariaa, nekünk elfogyott a Colief, és azt reméltem, hogy nem kell többet adnom neki, de úgy tűnik vennünk kell még, mert Picur is elkezdett sírni. Néha már sikerül magától pukiznia, de sokszor kell tornával segíteni neki. Pedig már 4 hónapos, és még mindig hasfájós. Meddig fog ez tartani??? Ma semmit nem aludt még, pedig már fél hat lesz lassan. Evés után mosolyog, játszik, elálmosodik, leteszem és kezdődik az üvöltés. Alig lát már, de nem alszik, csak sír.

Monis, nem tudom milyen vizsgálatot akar, gondolom UH, hogy van-e kistesó. Nem valószínű, hogy visszamegyek, majd csak akkor, ha lesz egy újabb pozitív teszt a kezemben. ;)

Mmc, nagyon jó ötletet adtál! Mennyi husit raktál egy kockába? Csak találomra, vagy mérted? Barack, hát majd meglátjuk, hogy ízleni fog-e Picurnak, egyelőre még kizárt, hogy kapjon, amíg a hasa nem rendeződik. Bár már olvastam olyat is, hogy hasfájásra jó a barack. Erről hallottatok már?

Megyek, megpróbálom megvigasztalni szegénykémet... :(

picuralmos

óóó
óúúúúúú9hbtféáőéooooooooőuikhnnméépoo9á

Kép
Kép
mmc

picur, ma már megy egész nap a klíma. Most már nem bírom másképp. Egyik szobát hűtjük, utána megyünk át abba és hűtjük a másikat. Igy kb. 27-28 fok van a lakásban, a konyhában meg 30 felett. Igen, textilpelust én is rakok közénk, de valahogy sosem tudom úgy beállítani, hogy ne izzadjon valamink.
Szerintem hasfájásra pont nem jó a barack :)

savariaa, igen, simán lehet a fogzás jele ez a szájba tömködés! 
Sajnálom az ismételt cicibajt! Annyira kitartó vagy, büszke lehetsz magadra, hogy ennyi gond és fájdalom után még mindig kitartóan szoptatsz, annyian feladták volna már,szóval le a kalappal előtted! És persze további kitartást!

ivás, örülök, megnyugodtam, hogy nektek sem igazán iszik, remélem elég neki a tejci! 

monis, borzalmas a meleg, sehogy sem bírjuk :( Ki se mentünk ma.
Én éjjel nem veszek melltartót. Amikor felkelünk, a nem használt cicihez odateszem a melltartóbetétet, ennyi. Éjjel nem tudnék úgy aludni, főleg ebben a melegben. 
Én se fagyasztottam semmit amúgy. November környékén lehet kezdeni a hozzátápit kb., akkor úgyis almával kezdünk egy-két hétig, utána meg répus, krumpli, banán, azok vannak, aztán jön a tavasz... 

mmc, tök jó, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás!
Igen, érthető, hogy a szegedi pihisebb volt ilyen szempontból. Kértünk ajánlatot, kaptunk,de azért nem megyünk, mert ahhoz képest sok, hogy a csúszdaparkot nem igazán fogjuk használni, Lotti még kicsi a nagy csúszdákhoz, gyerekmedence meg van máshol is, úgyhogy még tanakodunk, hogy hová menjünk.

Nálunk most megint nagyon erős hascsikarás jöhetett, mert Barnus sokszor kel sírva és a lábait húzza fel. Az Infacol helyett kéne valami más, tudtok ajánlani? Az Espumisan csepp vajon milyen???

Mi csütörtökön megyünk a köv. oltásra, akkor megkérdem a dokit, hogy mit tud ajánlani pocifájásra.
Bejelentkeztem a csípő-has-koponya UH-ra is, a Bethesdába megyünk jövő héten. Remélem rendben lesz, mert a csípőszzűrésen azt mondták, hogy tegyük sokat hasra, de nagyon nem tesszük Zavarban van Nem szereti és nem emelgeti magát, lustaság. Lotti ilyenkor már sokkal szebben emelte...

Kép

Kép
nusildi

Ildi, az Espumisannak is ugyanaz a hatóanyaga, mint az Infacol-nak (szimetikon), nem tudom, ha az egyik nem hat, akkor a másik jó-e? Kíváncsi vagyok, hogy mit fog ajánlani nektek a gyerekorvosotok.

A mai napot 40 perc alvással éltük végig. Hogy bírja? Nem is értem. Szopizásnál bealudt egy kicsit, de utána a szemei kipattantak, és a fél óra sírás után jöhetett a játék, mintha misem történt volna. Azt nem értem, ha játék közben nem is figyel oda, simán kijönnek a pukik mindenféle erőltetés nélkül. Ha ma letettem (volna) aludni, azonnal elkezdett ordítani és kapálózni. Lábtorna-hasmasszázs, puki ki, utána nyugi, de persze nem alvás, hanem játék formájában. Nem tudom ezek után milyen éjszakánk lesz...

picuralmos

Halihó, jön a hidegfront.. már nagyon fúj a szél!! de jó!

mmc - szóval akkor mensi volt? majd meglátjuk... :) meglepi babátok lett? szülés után hány hónapra jött össze? nemis lenne rossz.. habár biztos nehéz lenne ilyen kis korkülönbséggel...
doki sem örülne gondolom a császáros heg miatt...

Én is gondolkodok hogy adjak-e vizet a babámnak, de a védőnő azt mondta hogy adhatok neki 1-2 kanállal, de az nekem olyan kevésnek tűnik... 1-2 kanál mire elég??

Igazad van picur.. minek kifizetni ennyi pénzt egy sima vizitért, ha nincs is semmi problémád...
az én dokim elég szűkszavú.. igazából nem is mondott semmit a 6 hetes kontrollon, csak hogy minden rendben.. de hogy  mikor lesz mensi, és hogy kell e védekezni arról nem volt szó...

kockába fagyasztás jól hangzik... de nekem tele a hűtőm!! nem fér bele ilyesmi..
én úgy vagyok vele hogy télen egyen "téli gyümölcsöt".. banán, alma lesz...

nusildi -  a nagy melegben én is áttértem a fekve szoptatáshoz, de igy mindig elalszik gergő... én meg elzsibbadok...  de legalább nem izzadunk össze...

Csipő UH-on már voltunk 6 hetesen Újpesten. 4 hónaposan lesz kontroll. Koponya, Hasi UH a Heim Pálban csinálták, szerencsére minden OK. Gergő jól lepisilte a doki nénit.. aztán engem is...Meglepett
De nem volt túl szimpatikus a kórház, remélem nem kell oda menni sokszor!!
Gergő hason alszik.. szóval nekünk nem kell "gyakorolni"  hason fekvést... emelgeti a fejét mint egy kis teknős...
képzeljétek már a hátára fordult!! nagyon ügyes! vissza még nem megy..

Picur -  nem irigyellek a mai napért, nehéz lehetett!! remélem az éjszaka jobb lesz és átalusszátok az éjszakát.
Biztos a meleg viseli meg!
Gergőm viszont ma szinte egész nap aludt... csodálkoztam is... lehet hogy a meleg miatt...

na megyek vasalni
szép éjszakát mindenkinek gergő (JPG)

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok, sajnos újra itthon vagyunk
Ugyanis a nyaralóban ahol pihentünk a házigazdáék apartmanja kigyulladt ma délután, a tűzoltók oltották el.
Csak én voltam otthon a Kicsimmel, Olimat a vendéglátónk elvitte "egy körre" a Balcsira fürdeni...
A tüzet egy zárlatos telefontöltő okozta, még szerencse hogy nem éppen éjjel vagy a délutáni alvás idején történt.
A férjem épp itthon dolgozott Pesten, de azonnal jött értünk, pakoltunk és jöttünk haza, és képzeljétek még a tulaj volt felháborodva, hogy minek jövünk el, hiszen a mi részünk nem is égett ki???...
Az idegeim romokban, Oli sírt mert maradni akart, a Kicsim meg végigordította az utat miután egy órát töltöttünk a kerti fák alatt a 70 fokos hőségben izgulva amíg az oltás tartott és nem láttuk biztonságosnak a visszamenetelt...

Lányok, akvapark vagy 3 évesnek élvezhető, nem túl zsufi strand ötlete van valakinek?
Szeretnénk Olit kárpótolni az elmaradt napokért...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: gyors válasz: sajnálom a nyaralást. Még jó, hogy megúsztátok. Mi tavaly a Petnehàzy Lovasklubba jártunk. Be tudsz állni kocsival. Be tudod vinni a babakocsit. Kultúrált öltözô. Kint árnyék, napozóágy. Pici gyerekmedence meg egy nagyobb. Kicsit eldugodt. Délután tavaly volt valami olcsóbb jegy. Neten nézd meg

KépKép
KépKép
kat78

Köszi Kat, utánanézek, jól hangzik!
Ráadásul nincs is túl messze, és remélem a babakocsinak találunk árnyékot is...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Tegnap adtam Bátornak coliefet, már "csak" 10 perces sírás volt este szopi közben. Nem értem, vajon miért akkor van mindig a nagy sírás?
Végre itt van ez a kis felfrissülés, vártam a nagy viharokat éjjel, de csak szél és pár csepp eső esett, na de nem akarok telhetetlen lenni, ez is szuper. Bátort nem tudtam így sem kivinni, mert nagyon fúj a szél, remélem délutánra mérséklődik és akkor ki tudunk menni.
Bátor éjjel sosem eszik sokat, inkább csak pár kortyot, így reggelre akkora lett a jobboska (a jó), hogy még a szopi előtt kellett fejnem belőle, mert azt hittem, kidurran, és 10 perc alatt 180 ml sikerült és utána még Bátor is jól lakott belőle. Kezdek belejönni a fejésbe, ez lesz az új hobbym.  

Magnoli te jó ég!!!!!!!!! Micsoda nyaralás! Még jó, hogy nem esett bajotok!! 

Monis érdekes ez az itatás kérdés. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy nem kell itatni az anyatejes babákat. A tápszeres babákat ha jól tudom igen. Az anyatej eleje a hígabb tej, az oltja a baba szomját és ami utána jön, az  zsíros tej, az pedig az "étel". Szóval mindent megkap. Melegben lehet, hogy többször szeretne szopizni, bár Bátornál én ezt nem tapasztalom. Bátor csak hason alszik, háton soha, akkor mindig felébred.

Picur nem lehetett könnyű a tegnapi napotok. Nálunk is újra kell a colief...Ez a fránya hasfájás. Nővéremnek most lesz 1 éves a kisfia és még mindig hasfájós...jó kilátások.  Bízom benne, hogy azért hamarosan elmúlik. Borzasztó hallgatni a keserves sírását és a kis kezével csapkod...egyem meg a kis szívét. Úgy átvenném a fájdalmát, inkább nekem legyen rossz, ne neki. Jajj elfelejtettem írni, végül spenótot csináltam  és nem a patisszont. Az még várat magára kicsit.

Nusildi nagyon jól esnek a szavaid, sokszor eszembe jut,hogy ha az elején előre tudom, hogy még 2 hónappal később is szenvedni fogok, akkor vajon feladtam volna-e, na de ezen már nem is érdemes gondolkodni. De bevallom, vannak nehéz pillanataim, és mikor elkezdek szoptatni és nyitja Bátor a száját görcsölök ezerrel míg nem elmúlik az első fél perc, utána már könnyebb. De mindig előre félek. És mi lesz akkor, ha elkezdenek jönni a fogai??? Erre nem is akarok gondolni. 

Mmc Bátor szeme teljesen rendbejött, kop-kop,lekopogom. Másfél hétig kamillás vattával töröltem ki minden pelusozásnál és elmúlt a váladékozás. A szemébe nem cseppentettem a teából, csak törölgettem, és mindig csak egy vatta-egy törlés, nehogy visszafertőződjön. Remélem nem is jön vissza. 

Mindenkinek hasfájásmentes szép délutánt kívánok! 

Kép
savariaa
Érd

Monis nekem sem mondott semmit a doki, én kérdeztem, hogy meddig normális, ha nincs mensi, ő magától semmit nem mondott, a védekezésről meg pláne. De most már mindegy, mert ugye új doki után kell néznem...

Tényleg, ti szedtek fogamzásgátlót? Olyan sok helyen olvasom, hogy szednek a kismamik nagyon hamar. Én biztos nem fogok, örökre megbántam, hogy valaha szedtem is. Többen feltették már azt a szuper kérdést, hogy na akkor mikor jön a kistesó?  Hát most szültem hahóóóóóóóóóóó... az eszem megáll. Ennél már csak az a jobb kérdés, hogy tejed van????  Ezzel a sírba visznek. Férjemet is borzasztóan idegesíti, így azt szokta mondani, hogy van a hűtőben 2,8%-os. 
Nektek mi a legidegesítőbb kérdés? 

Puszi

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Elnézést  a tegnapi 6 órai bejegyzésemért, de etettem és Liza a gépemhez szabadult. Sajna már kitörölni sem tudom.

Monis,
egy éves volt Liza amikor megfogant Boti, 21 hónap lett a korkülönbség. A terhesség megterhelőbb volt, mint az első, mert nem csak a pocakra kellett figyelni, hanem az egyévesre is, ráadásul én még dolgoztam is októbertől árprilisig. Mindenki azzal nyugtat, hogy az eleje nehéz, de később már könnyebb lesz.

Picur,
nekem több fajta jégkockatartóm van, nem mérem az adagot, de a húsból először a kisebbe raktam, nem mértem semmit.

Atyaég Magnoli! Ez nagyon ijesztő amit leírtál. A szállás pénzt legalább visszakaptátok? Én sem maradtam volna tovább. Azt hittem négyesben nyaraltok, de látom írtad hogy a férjed Pesten dolgozik Rosszall, így azért nem az igazi a pihenés.

Kat,
a Petneházy tök jó ötlet. A honlapon az van, hogy 3 éves kor alatt a gyerekek nem mehetnek a vízbe. Ez igaz, Bálintot nem engedték be vagy ő csak a kisvízben pancsolt.?

Savariaa,
ezektől a kérdésektől én is kivagyok.
1. Mikor lesz esküvő? Ha ez megvan . 2. MIkor jön a baba? ha itt a baba akkor 3. Mikor jön a tesó?
Most hogy mindet kipipáltuk, remélem már békénhagynak a kérdéseikkel.
Ha már itt tartunk nektek az idősebb szülők, szomszédok, ismerősők nem próbálnak rábeszélni, hogy adjatok a agyereknek almalevet és barackot, mert hogy ők már 3 hetes korban elkezdték a gyümölcsöket bevezetni. Én meg ettől vagyok ki.

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: