A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok.

Jó sokat írtatok, győztem visszaolvasni... :)

Nem tetszik ez az új dizájn!!! Nem jöttem rá a jegyzetfüzet használatára, nem jelenik meg az aláírás, töltöttem fel képet, de nem jelenik meg, sőt a gyerekem adatait is beállítottam már jópárszor, de mindig eltűnik. Bosszantó!

Nekem is begyulladtak a cicijeim. A láz se kerül el. Szörnyen aggódom... Fanni nem kakil, ma már a 3. nap van kaka nélkül, ami már neki is sok. Alig eszik, csak sír, meg tekereg. Eddig egész nap annyit evett, mint tegnap reggel egy étkezésre. Ma alig aludt. csak sír szegényem. Tiszta rosszul érzem magam. gyenge vagyok, mindenem fáj, főleg a cicik! Próbálom jól kifejni, de nem indul be a tejleadó reflex. Nem tudom mit csináljak... és ráadásul nekem nem is feszül a cicim, hanem egy részen a tejcsatornáknál iszonyatos a dolog.
nem nagyon válnak be a homeos bogyók, se nekem, se a babának, de azért még nem adom fel a reményt!
alexandra nekem annó nem vált be az orrtampon, szurit kaptam. :(

magnoli, sandie, nálunk se rózsás a helyzet apával. Mi már kimondtuk a végét is... ez van.
mi egyáltalán nem számíthattunk rá és mostmár, így két hónap elteltével nem is akarom bevonni. Mondjuk nálunk a terhesség alatt kezdődtek a bajok.

jógára csak jövő hét csütörtökön megyek, akkor majd beszámolok róla, hogy milyen volt és Fáncsi hogy viselte.

csütörtökön kapjuk a 2 hós oltást. izgulok...
a kötelező oltás, meg a prevenar ingyenes, de a menjugate oltóanyag a gennyes agyhártyagyulladásra fizetős.

mmc, nem semmi, hogy fesztiváloztok. Irigyellek... és mindezt a két gyerekkel?

koszmó: nálunk szerencsére még nem jelentkezett (kop-kop-kop). minden fürdésnél alaposan bebabaolajozom a fejecskéjét és jól megmosom tusival.

szerintem a babák nagyon megérzik a levegőváltozást, vagy jól reagálnak, vagy rosszul. vagy egyszerűen nem tudják feldolgozni a sok ingert, amik érik őket. félek is nagyon, mert jövő héten költözünk és egyedül leszünk teljesen. Mélyvíz. vagy belefulladok, vagy megtanulok úszni...

nagyon cukifalat Luca és nagyon helyes az új fülcsivel. :)

Picur milyen érdeklődő a játszószőnyegén. nagyon ari. :) én is vettem Fanninak, holnap jön meg, kíváncsi vagyok hogy tetszik majd neki.

tetszik ez a suttogó féle napirend, de nekem kajakóma van legtöbbször, ha meg nem, akkor nem tudom letenni, mert bukik. így hogy játszunk? tartom amíg bealszik, és ha felkel akkor játszunk. jobb esetben még utána bealszik. ha kaja után nagyot alszik, akkor már kihúzza ébren a következő szopiig.

hozzánk a védőnő nem nagyon jön. eddig 3x volt, abból az egyik két perc volt és be se jött. nem csináltak 1 hónapos státuszt sem!

most mennem kell babóhoz. jövök, ahogy tudok.
üdv mindenkinek: Bogi

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Húúú, Bogi, nem mondod, hogy teljesen egyedül vagy Fannival? Ha szabad faggatózni, elváltatok? Mi történt, hogy ennyire megromlott a helyzet, főleg úgy, hogy egy édes baba érkezik a családba? Persze nem kell leírnod, megértem, ha nem kötöd az orrunkra. 

Buki nálunk is van, de én ezt úgy orvoslom, hogy egy pelusra fordítom hasra. Arra bukhat nyugodtan. Nem sok jön vissza, csak pont annyi, amennyivel összekeni a szőnyegét. :) Fanni sokat bukik? Amúgy szerintem a napirend variálható, csak ha változtatsz rajta, akkor onnantól úgy legyen. Tehát, ha nálatok a kaja után van alvás, és utána a játék, szerintem az sem rossz. Lényeg, hogy mindig úgy legyen a sorrend.

Köszi a bókot! :)

Kép feltöltésnél figyeljetek rá, hogy a kiválasztás után alul van egy alig látható "feltöltés indítása" gomb, a küldés előtt arra is kattintsatok rá.  Végül egy nevetős-fogas kép nektek, azt hiszem, ezt még nem láttátok:
picuralmos

Na menjen a fenébe ez az új fórum! 

Szóval a kép (közben sikerült szerkesztenem a hozzászólásomat, erre a képet letörölte, ez kééééész!):

picuralmos

Bogi, sajnálom a mellgyuszit, próbálj meg minél többet szoptatni, és sokat-sokat inni! Nálam még a masszírozás is segített. Igaz sírtam én is (a fájdalomtól) meg Picur is (nem jött a tej), de azért átlendültünk és már rendben vannak a "csajok". Remélem nálatok is hamar rendeződik a dolog!
picuralmos

Sziasztok,

jó sokat írtatok...
Bogi sajnálom hogy Apával ez a helyzet. Nem könnyű egy férfinak a kisbabát megszokni..
náunk is vannak konfliktusok, de remélem azért idővel javul a helyzet..

Hol rendeltél játszószőnyeget? mennyiért? Én is nézegetem, de még nem jutottam el a vásárlásig..

Sandie, Zoárd tényleg turbo baba!! Szépen növöget.
Mi is készülünk a balatonra nyaralni, csak nem tudom hogy nem lesz-e túl meleg neki a faházban?? Lemegyünk megpróbáljuk, ha nagyon nem megy, akkor hazajövünk .. nem??

Picur, köszi a tippeket. Kajál rendesen, és alszik is mint a bunda.. általában úgy kell felébreszteni, hogy enni kéne.. ilyenkor majd megszakad a szívem, hogy a szép álmából kell felkeltenem... de hát inkább napközben ébresztgetem hogy egyen és éjjel aludjon.
Klima meg nálatok a melegben? Az nem ár a babának? Én nem nagyon merem használni ha bent van a szobában, csak lehűtöm a szobát mielőtt letenném...

Savaria  - de jó hogy nálatok kimegy a doki az oltással. Nekem már be kellett vinni a rendelőbe. Az elején jött a doki rendszeresen, de most már átállunk arra hogy én viszem a babát.
A védőnővel is rendszeresen találkozunk, most már az is beáll a 2 hetente, havi látogatásra, de mindig megbeszéljük a következőt és akkor nem kell hivogatnunk egymást.

Bozza - köszi a tippeket a szopitekergéssel kapcsolatban. Szerintem kaksi, vagy a gázok lehetnek a okozói.. de majd megkérdezem a védőnőt.. hátha van jó ötlete
fogzás kicsit korai nem?? habár nem tudom miért de nagyon folyik mostanában a nyála... nálatok is van iyen?
Apának mindig melege van nálunk is! Ez olyan "férfias" dolog...

Bogi, fürdés előtt beolajozod a fejét és utána rögtön füretés, és lemosod samponnal?
Szorítok hogy minden rendben legyen az oltásnál, és ne lázasodjon be a babóca!

na megyek, mert nem akar aludni Gergő.. nem tudom mi a baj... már háromszor ringattuk el.. de az ágyban mindig felsír...

jó éjt mindenkinek

monis
Budapest XIII. kerület

Joreggelt! Hat igen, az uj dizajn reszemrol ok, de a funkciok benak, tegnap en is ugy felhuztam magam, hogy nem fejeztem be a bejegyzesem...

Savariaa, most aztan tenyleg hagyd a merleget, latod te sirtal a a tapi miatt, szegeny Bator meg dugig volt. Halgass a fiadra, ne a merlegre! 
Mondom en, aki kezdi magat igazan rosszul erezni, mert Eli az utobbi napokban botranyosan sokat sir, nincs tul sok otletem. Hajlok arra, hogy apanak adjak igazat, a meleg kesziti ki.

Koszi a tippeket apaval kapcsolatban, tegnap ugy tunik nagyon latta rajtam, hogy kipurcantam (foleg a sirasoktol, lelkileg), ugyhogy ugyesen atvette Elit, meg a furdetest is megcsinalta magatol, en csak asszisztaltam. :D

Azert szegyellem magam, hogy itt nyafogok, pedig csak egy babaval kell elbirnom es nem is vagyok egyedul. :(  Sandie, ugy egyutt erzek veled,! Bogi pedig, jaaaaj.....

Mi ez a mellgyuszi hullam,? Nagyon sajnallak benneteket is! Mi lenne, ha valaki valami jo hirrel jonne vegre? :lol: Bar Lucus a csinos uj fulbevalojaval es a fogas vigyor Almostol azert feldobja kicsit a hangulatot! Monis, en is csak Picurekbol kiindulva gondoltam a fogzasra, illetve hogy talan elkezdodott valami mocorgas odabent, amibol majd csak sokara lesz fog... amugy ujabban nekunk is tobb a nyala es allandoan nyalogat. Leteszem hasra, pl nyalogatja a pelust, ha ele tartok valami jatekot, nyujtogatja a nyelvet. multkor kicsit bukott hason, azt is rogton felnyalta... mint regen a kutyank. :D

Picur, nektek az a fischer price fele dzsungeles jatszotok van, ugye? Jokat olvastam rola, nektek is bevalt? En is most tervezek beszerezni egyet, hogy ne csak a zenelo korforgo legyen.. Ezek a csicsas szinesek nekem ugyan nem tetszenek, de ha a babak ezt szeretik, hat legyen! :)

Monis, szerintem ne keltsd a picurt, ha szepen alszik, ha ehesek, ugyis felebrednek!;) Kell nekik az alvas, mert akkor okosodnak! 

Megyek, ennyi volt a reggeli kimenom. Szep napot, halleluja!

Kép
bozza

Sziasztok Lányok! :)

Monis, én a felkeltés híve vagyok, mert ha sokat alszik egyszerre (4-5 órát akár), akkor hajlamos felcserélni a nappalt az éjszakával. Picur, mikor megszületett, besárgult, így nekem mindenképpen keltenem kellett, éjjel is és nappal is, mert a sárgaság miatt aluszékony volt. Így nálunk beállt a 3 órás ritmus nappalra, az éjjelt pedig 1 hónapos kora óta szépen végig alussza. 

Nekünk TinyLove márkanévre hallgató játszószőnyegünk van, ehhez tartozik néhány állatka (majom, elefánt, papagáj, zsiráf) a játékhídon, és a szőnyegen magán van egy duda, egy zörgős fülű elefánt, egy zörgős szárnyú lepke, meg van egy zenélő rész is, ami különböző dallamokat játszik. Picur szereti, jókat dumál az állatkákkal, már körbe forog rajta, szóval élvezi a mókát. Én tettem fel még plusz plüss figurákat a hídra, és kapott egy csörgős labdát, hát az nagyon tetszik neki.

Fogzás: nekünk 2,5 hónaposan kibújt a két alsó fog, azóta egyfolytában mocorog a többi, látszik a felső bal kettes, az alsó bal kettes, és most már szopizni is úgy próbál Picur, hogy a kezét még a cici mellé próbálja betömködni a szájába. :D

Nálunk megy a klíma, 25 fokon, kellemesen lehűti a felső szintet, ha Picurt leteszem aludni, akkor vagy kikapcsolom, vagy feljebb veszem 26 fokra. Persze sose fúj rá közvetlenül.

Látod Bozza, működik Apa bevonása! :) És mindjárt jobban érzed magad. Elit biztos a meleg készíti ki, nálatok nincs klíma? Esetleg ki tudtok mozdulni, hogy árnyékba kicsit heverésszetek? Én délutánonként szoktam kifeküdni Picurral, szeret nézelődni. :)

Bocs, hív a gyermekem. Szép napot mindenkinek! :)
picuralmos

Hello-bello!
Húúú, szaporodnak a mellgyuszmókok, ez nem jó :( mielőbbi gyógyulást mindenkinek!!
Bogi,én nem is tudom hogy bírod tök egyedül..vagy azért segítséged? nagyszülő vagy valaki? nem lehet könnyű.
Mi is össze zördülünk időnként, de én olyan fajta vagyok, hogy nem bírok megnyugodni, amíg meg nem beszéljük, így általában szerencsére hamar megoldódik a doldog.
Bozza, örülök, hogy aputok magától bevonódott a babázásba, bíztasd erre továbbra is :P Én a múltkor le küldtem őket sétálni és mondtam, hogy egy órát maradjanak már lent ha lehet. -ezt csak ötletnek írtam anyukák :)
védőnő: nálunk néha kijön, de mindig bejelentés nélkül és mindig kora délelőtt, mikor még szanaszét van a lakás meg én is , már úgy ég a képemről a bőr, hogy akármikor jött ( tegnap volt például) mindig kupi volt itthon, ráadásul , az a szemét Murphi...hát nem akkor hányt be tegnap a macsek, mikor itt volt a védődnő? ( a szőr gombócokat szokta néha kihányni, jobb időpontot nem is választhatott volna) épp ment el a védőnő, apu meg taklarította az előszobában a hányást, erre megkérdezte a védőnő, hogy : " így szokott mindenfelé kakálni? " wáááááááááááááá, majd jól ránk küldi a gyermekvédelmiseket hogy koszban él a gyerek Üvöltés
Egyébként meg nekünk kell havonta bemenni a rendelőbe a védőnőhöz is a mérésekre, gyerek orvos pedig csak akokr volt kint, mikor haza jköttünk a kórházból, azóta már nekünk kell járni.
Úgy emlékszem többen is írtátok a gyáladzást, nálunk is működik, plusz állandóan rágja az ökklét meg az ujjait, van hogy úgy kell kihúznom a szájából mert majdnem meghányatja magát, annyira bekapja a kezét. szopi közben is van nálunk is, hogy fel sír vagy nyűglődik, én olyankor abba hagyom próbálom büfiztetni vagy tornáztatni, ha nem jön se puki se büfi várok egy kicsit aztán újra megpróbálom..de én sem tudom mi baja lehet ilyenkor.
óó hangokat hallok, páááá

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,

aránylag jól állok a nyaralás utáni mosással, ilyenkor áldás a nyári meleg. Persze 2 nap múlva nem mondom ugyanezt, már előre be vagyok tojva, hogy hogyan bírjuk majd ki. Most azt tervezem, hogy pénteken és szombaton csak du. 4-től megyünk strandolni és csak ide a Paskálra Zuglóba. Nem nagy szám, de Lottinak mindegy, miben pancsol. A legjobb a Római lenne, mert ott szupi a gyerekmedence, de iszonyat drága és nincs féláru jegy 

Ti hogy vészelitek át a meleget? Mi ma pl. nem megyünk le, csak későn, estefelé... Lottinak nehéz így, mert nagyon pörgős, így sokat néz mesét és ipad-on játszik 

Megnézem hogy működik ez a jegyzetfüzet, mert így képtelenség reagálni...

Kép

Kép
nusildi

Na megtaláltam a jegyzetfüzetet :) Csalexandra, szép a fülbevaló! :) picur, hát pihenni nem pihentem. Tisztára mint itthon. Sajnos tényleg sokszor úgy jött ki, hogy a baba még aludt, de Lotti már ment volna pancsolni, de ha babó felkel, akkor rögtön peluscsere+kajcsi, szóval többször a szobában maradtam és ez így nekem nem volt wellness. Persze tudtam, hogy ez nem rólam fog szólni, hanem hogy Lotti pancsizzon, de azért néha elég car volt na, meg ugye szauna, gőzkabin kizárt a szopi miatt, szóval drága volt így wellness-ezni, viszont a kaja az isteni volt. Majd megyünk még aug. végén is Balatonra, akkor majd próbálom máshogy csinálni, így utólag azért lehettem volna lazább is, etethettem volna a medence mellett, voltak helyek, ahol el lehetett bújni, csak hát kényelmesebb a fotelban... savariaa, szerintem ebben a melegben nem fognak annyit enni a babók, mint szoktak, lehet hogy csak az előtejet szívja ki, mert szomjas, ezen ne parázz! Ahogy a szopitanácsadó is mondja, pontosan így gondolom én is. A bal cici fájdalmához ismételt kitartást! Én sem tudok fejni, géppel is próbáltam már, nekem kézzel sikerült anno, de nagyon keveset, most sincs itthon pl. semmi tej, mert nem fejek, nem jön belőle csak minimális mennyiség. Tápszer-mosoly-puszi, de édddiiiiiiiiiiiiii :) védőnő? örülök ha nem jön :) Úgy volt, hogy hív hogy mikor menjünk, de aztán a 2 hós oltásra mentünk, ott meg másik védőnő volt, aki lemérte Barnust, most pedig aug. 1-jén megyünk a köv. oltásra, ha ott lesz, akkor találkozunk, ha nem, én nem bánom, sőt! mérlegelés, nekem most felüdülés, hogy nem mérem a babát! Lottinál teljesen rákattantam és már az agyamra ment, ne mérjetek na :) Ha szépen fejlődik, van elég pisis-kakis pelus és a baba jókedvű, biztos eleget eszik. Mi mondtuk, hogy majd megmérjük minden héten, de mindig elfelejtjük :) picur, ha bodyt veszel, a tesco bodyk nagyon jók, nekünk most is az van, ami Lottinál + még 2 gyereknél (két húg babói) és tökéletesek, finom puha pamut, az auchan-nél sz@r anyagúak nagyon. bozza, nálunk is így van, magától nem cserél pelust párom, hacsak nem épp fürdök és így rottyant be Barnus. Néha én is felkapom a vizet, amikor már szétpelenkáztam az agyamat is mert minden etetés alkalmával betojik a gyerek, ő sokat kakil amúgy nagyon, napi 4-5 mindig van,szóval tököm tele a peluscserével és hétvégén ha párom fekszik és nyom valami játékot az ipadon, akkor idegbeteg vagyok, múltkor már szóltam neki, aztán cserélt pelust. Amúgy altat ő ha kell, de éjjel sosem kelt fel, azt persze nem várom el tőle, mert ő megy melózni, ez oké, csak nekem is véges az energiám és az én melóm is meló, csak nekem 24 órás. Na szóval szerintem mindenkinél kiborul a bili kicsit, de ez normális :) Deee, lehetett volna olyan, hogy párom altat, sőt volt is olyan, hogy én voltam Lottival a medencében, míg ő babakocsit őrzött, de ez 2X fordult elő a 4 napból, mert tényleg nem jött ki jól a lépés. sandie, teljesen megértem amit érzel, 4 év nagyon sok otthon gyerekekkel. Én Lottival anno ezt éreztem már 1,5 éves kora körül, mert minden nap ugyanúgy telt. Aztán 2 éves volt mikor visszamentem melózni, persze főleg az anyagi oldal játszott, de jó volt újra felnőttek között. Persze az első pár hétben sírtam zuhanyzás közben, hogy alig láttam manót és hogy olyan pici még és bölcsizik, de aztán beleszoktunk.  Biztos túlleszel majd ezen a perióduson, és ha úgy érzed, minden rossz amit mond, csinál bárki, nem baj, sírj vagy tombolj picit, hátha jobb lesz!
nusildi

Úrég, egybe tette az egészet amit írtam :O

Bogi, sajnálom a mellgyulladást, mihamarabbi jobbulást és kitartást!
Akkor nálatok különválás lesz a vége? :( Mi is nagyon sokat veszekszünk sajnos. Mindig eljutunk oda, vagyis én, hogy hagyjuk az egészet, de ált. párom mindig meggyőz, hogy az mondatja ezt velem, hogy épp elegem van mindenből. Lehet később jobb lesz, ha nagyobb lesz Fanni?
Jóga? Váu!

Én is beüzemeltem a játszószőnyeget, de megvettük a járókát és abba tettem bele. Babó nézegeti, nevetgél. 

monis, nyálfolyás, nálunk pár napja kezdődött, ez már szerintem a fogzás jele, az öklét nyomja egész nap a szájába. Lottinak 4 hósan jött ki az első foga, szóval szerintem ez már az. Szóval nem korai a fogzás! :)

Most ennyit tudtam írni, baba a mi ágyunkban aludt el, mi pedig Lottival csendben vagyunk itt a másik szobában :) 
Kitartást a meleghez!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Egyszer már írtam, még a súly probléma elején, de nem jelent meg - és nem volt időm újraírni. Ez az új dizájn meg blöe :( :( :( :(
Marcinak végülis fertőzése volt, a kakija se volt rendben. A kaka azóta rendbejött, ő elég lassan, de gyarapszik, viszont sokat sír a délutáni szopik után - még nem tudom 100%ra, hogy mi a baja, de egy nagy büfi után megnyugszik. Mérni nem akarom, aznap mértem amikor írtam, 510g-ot evett egész nap, éreztem, hogy feszült voltam, tutira kevesebb tejet tudtam neki adni, mintha nem stresszeltem volna be. Úgyhogy nem mérem. Viszont írattam tápot, ha gond lenne azonnal tudjam neki adni. A sok cicizés úgy ahogy bejött, de csak 1 hét múlva éreztem, hogy reggelre feszülnek a cickóim. Már ha ez jelent egyáltalán valamit.
Hétvégén gyermekvasutaztunk, Bence hihetetlen módon élvezte, Marci annyira nem, de azért elvolt - sokat aludt, nézelődött, de óránként szopizott és minden szopi után üvöltött max 5 percet. :S
Ether, szia! Bencével nálunk is így volt a napirend, szopi után alvás volt és kész :). Sajnálom Apával a dolgot :( Marha nehéz lehet egyedül megoldani a dolgokat, stramm csaj lehetsz!!
Nincs több időm visszaolvasni, nem tudom mikor lesz :( :( :( :( :(

amidaalah

Ildi, eddig én is Tesco-s cuccokat vettem Picurnak és érdekes módon mind tökéletes állapotban van. Többet nem is veszek máshol.

Amidaalah, milyen fertőzést kapott el Marci? Hogy viseltétek? Mennyi idő alatt múlt el? Picur még nem volt beteg, hála az égnek, nem is tudom, milyen az. Ezen még nem is gondolkodtam. Mit fogok csinálni? 

Sajnálom, hogy viták vannak Apukákkal, ismét hála az égnek, ezt sem tudom, hogy milyen. És mindkettőnek roppantmód örülök. :)

Képet most épp nem enged feltölteni, azt mondja, hogy be kell jelentkeznem. BE VAGYOK JELENTKEZVE! Ez az új fórum moNNNNYon le. 
picuralmos

Sziasztok!

Sajna nincs időm visszaolvasni, a tegnapi nap és a mai egy kész őrület. Tegnap Bátor megkapta a szurikat és a rotát, egész este üvöltött és délelőtt is, én teljesen ki vagyok merülve...nem tudom letenni, mert akkor egyáltalán nem nyugszik meg, csak járkálok a házban és énekelek, mást nem tudok csinálni. Délelőtt 20 percenként raktam a mellemre, mert csak akkor nyugodott meg, ennyire megviselhette a szuri? Vagy valami baj van? Láza nincs hál'Istennek. 
Már annyira elfáradtam, hogy beletettem a babakocsiba a hátára, na akkor még jobban üvöltött aztán megfordítottam és fél perc alatt elaludt a hasán, már 3 órája alszik. Szegényem, úgy sajnálom.
Cicikkel küzdök, éjjel egyszer kelt csak, így életemben először fejtem, mert a jobb majd szétdurrant. Remélem lassan visszaáll a rendszer, a baloska pedig sajna egyre rosszabb, megint szinte folynak  akönnyeim. Jajjjj, de nem könnyű ez. Férjem kettőig dolgozik, úgy várok rá ilyenkor, hogy azt el sem tudom mondani, szegény hazaesik hulla fáradtan, én meg alig várom, hogy segítsen. Szóval nem túl jól telik ez a hét,
Mást is megviselt a szuri ennyire? Vagy ez a nagy meleg miatt van? Én nem is viszem ki, mert itt bent hűvös van, az előbb ledőltem és még be is takaróztam, itt legalább jót alszik, minden vigyem ki, csak folyna róla a víz. Este mikor már jó idő lenne, ő már aludni szokott. Úgyhogy házfogságra vagyunk ítélve. Elmenni én sem tudok sehova mert ha ilyen sűrűn kell szoptatni, nem hagyhatom itt a férjemre. 
Pénteken jön édesanyám, itt lesz egy hétig, utána pedig az anyósom jön egy hétre, jó lesz a segítség. Le a kalappal azok előtt, akiknek több gyerekük van!! Én nem bírnám. Na és akinek ikrei vannak, hát befonnám a hajam...
Bátor amúgy sokat mosolyog, imádnivaló, csak ez a szuri mindent elrontott. A doki megdicsérte, 2 hónaposan 5110 gramm, és ugye 2350-nel született, szóval több mint a duplája. A mérést kiiktattam, csak a heti egy marad és a hónap fordulón mérem, és ennyi. Én is nyugidtabb vagyok és Bátor is, mert utálta amikor rátettem a mérlegre. 
Puszi mindenkinek, remélem a napokban utolérem magam s tudok mindenkinek írni.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok! Sajna nincs időm visszaolvasni, a tegnapi nap és a mai egy kész őrület. Tegnap Bátor megkapta a szurikat és a rotát, egész este üvöltött és délelőtt is, én teljesen ki vagyok merülve...nem tudom letenni, mert akkor egyáltalán nem nyugszik meg, csak járkálok a házban és énekelek, mást nem tudok csinálni. Délelőtt 20 percenként raktam a mellemre, mert csak akkor nyugodott meg, ennyire megviselhette a szuri? Vagy valami baj van? Láza nincs hál'Istennek.  Már annyira elfáradtam, hogy beletettem a babakocsiba a hátára, na akkor még jobban üvöltött aztán megfordítottam és fél perc alatt elaludt a hasán, már 3 órája alszik. Szegényem, úgy sajnálom. Cicikkel küzdök, éjjel egyszer kelt csak, így életemben először fejtem, mert a jobb majd szétdurrant. Remélem lassan visszaáll a rendszer, a baloska pedig sajna egyre rosszabb, megint szinte folynak  akönnyeim. Jajjjj, de nem könnyű ez. Férjem kettőig dolgozik, úgy várok rá ilyenkor, hogy azt el sem tudom mondani, szegény hazaesik hulla fáradtan, én meg alig várom, hogy segítsen. Szóval nem túl jól telik ez a hét, Mást is megviselt a szuri ennyire? Vagy ez a nagy meleg miatt van? Én nem is viszem ki, mert itt bent hűvös van, az előbb ledőltem és még be is takaróztam, itt legalább jót alszik, minden vigyem ki, csak folyna róla a víz. Este mikor már jó idő lenne, ő már aludni szokott. Úgyhogy házfogságra vagyunk ítélve. Elmenni én sem tudok sehova mert ha ilyen sűrűn kell szoptatni, nem hagyhatom itt a férjemre.  Pénteken jön édesanyám, itt lesz egy hétig, utána pedig az anyósom jön egy hétre, jó lesz a segítség. Le a kalappal azok előtt, akiknek több gyerekük van!! Én nem bírnám. Na és akinek ikrei vannak, hát befonnám a hajam... Bátor amúgy sokat mosolyog, imádnivaló, csak ez a szuri mindent elrontott. A doki megdicsérte, 2 hónaposan 5110 gramm, és ugye 2350-nel született, szóval több mint a duplája. A mérést kiiktattam, csak a heti egy marad és a hónap fordulón mérem, és ennyi. Én is nyugidtabb vagyok és Bátor is, mert utálta amikor rátettem a mérlegre.  Puszi mindenkinek, remélem a napokban utolérem magam s tudok mindenkinek írni.

Kép
savariaa
Érd

Bocsi hogy kétszer küldtem el, de valamit akkor nem jól csináltam, jajj ez az új fórum..... én sem szeretem.Határozatlan

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok, próbálom felvenni a ritmust, de sajna gyakran csak az olvasásig jutok, most pedig még az új technikával is meg kéne barátkozni... Holnap megyünk Balcsira 10 napra, ami egyrészt szuper, mert mióta Oli, a nagyobbik fiam megszületett, azaz 3 éve egyszer voltunk csak nyaralni egy hétig... Másrészt totál kivagyok a pakolás gondolatától, 10 napra való pelus (mindkét fiúnak...), ruhák, stb... És hogyan fogok mosni, főzni??? Apa-gondok: Olinál megtanultam, hogy ha nem kér az ember, nem kap segítséget... Ha kér, akkor meg az agyára megy a párjának... Most szerveztem segítségeket a Kicsi születése előtt, de így sem könnyű! Ráadásul engem is frusztrál az állandó babázás és emellett a szellemi munka hiánya, valamint a sikerélmények hiánya, a testképem lezüllése, stb... Úgyhogy megértem a Ti gondjaitokat is abszolút... Ráadásul nálunk még van két felnőtt (korábbi) gyereke a páromnak, akik ott tesznek nekünk keresztbe ahol lehet, ellenünk manipulálják az apjukat... Pont ezek miatt már én is többször eljutottam gondolatban a különválásig, de az esküvői évfordulós vacsin mindenféle ígéreteket kaptam, hát majd meglátjuk... Mindenesetre egyedül a Kicsikkel borzasztó nehéz, ezért kívánom hogy mindegyikőnknél javuljon a helyzet, és a férfiak is tanuljanak bele a "szülő" szerepbe, mert könnyű reggel kilépni az ajtón szépen felöltözve, emberek között lenni, jópofizni egész nap, aztán nem érteni este hazaérkezéskor hogy miért őrjöng az asszony, hiszen "semmi dolga nincs, nem dolgozik"... Strand: többször próbáltuk 2 gyerekkel és segítséggel, hát minden volt, csak nem pihentető... Olit ki se lehetett robbantani a vízből, hazamenetelkor visított... Na, most majd belógatom reggel a Balcsiba, aztán alvásidőre kiveszem kicsit... Koszmó nálam mindkét gyereknél volt, pedig az első anyatejes volt, a másik tápizik... Olajozás+levakarás+ Bebé koszmó elleni sampon segített. A védőnő nálunk rendszeresen jár, szerencsére előre megbeszélt időpontban, de egyébként is bármikor hívhatom... Mellgyuszisoknak jegelés (gyógyszertárban kapható mellre való jégzselé), és fejés-fejés-fejés!!! Ha nem jön, közben masszírozni kell finoman, a technikát korábban már már leírtam. Savaria, fejés közben masszírozz hogy beinduljon a tejcsi. A sírást én is megtapasztaltam amikor Olinál egyszer bepróbáltam a tápit, mert elutasította a tejcsimet, aztán szinte megkönnyebbültem amikor úgy köpött vele szemen, mintha citromlét próbáltam volna Vele itatni, hahaha... Azért nem baj, ha tartaléknak van otthon tápi, mert ha bármi történik, rögtön elő tudod venni. Ha igazán éhes lenne Bátor, szerintem biztos elfogadná, ilyenkor arra gondolj, hogy csak átmenetileg adod neki amíg visszajön a tejcsid, és akkor majd nem borulsz ki miatta... Sandie, nem csodálom hogy kiborultál, rettentő fárasztóak a gyerekek, pláne három, elismerésem! Próbálj időnként segítséget igénybe venni, és elmenni teljesen mást csinálni, pl. fodrász, barátnő, sakkozás, BÁRMI emberi=felnőttes dolgot... Szép nagy már Zozód, azért az 1 kg-os havi hízás is szép ám! Lénóm ma elérte a születési súlya dupláját, pedig még nem töltötte be a 3. hónapot és csak félévesen kéne, turbózik rendesen... Picur, nagyon édes Álmos képe, ahogy szorítja a játékot, egyem meg! Már hasonlót tettél korábban is, ugye? Cicid miatt nem kéne egy mellszívót beszerezni? Veronika, nálunk még nem megy a kiságyban alvás, de már csak hetek kérdése és muszáj lesz mennie, mert Lénó kinövi a mózest... Ki tudtál azért kicsit kapcsolódni a nyaraláson? Mmc, én hiányoltalak, kérdeztem is, hogy milyen volt a VOLT fesztivál??? Monis, Ether üdv köztünk:-) Bogi mi itt leszünk melletted, de azért drukkolok hogy apa visszataláljon Hozzátok!!! Mesélj, hogy alakul a helyzet? Bozza, nyugodtan kérd apa segítségét, egyedül nem lehet és nem is kell bírnod! Nem tudsz valahogyan némi segítséget szerezni? Vagy amikor hazajöttök, segítenek a szüleid? Az állandó fejés miatt Olival mi se mentünk sehova, azon a nyáron még strandra se, aztán őszre teljesen kimerültem... Ildi, hát ez tényleg nem volt túl wellnesses nyaralás... Legközelebb lazulj le és szoptass a medence mellett takarásban, ne kuksolj a szobában egyedül... Vagy pl. fejés után üvegből elfogadja Barnus a tejcsit? Mert akkor apa is etethetné...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

De, jó, hogy ennyit írtatok, csak több részletben tudtam visszaolvasni.

Bozza, valahol olvastam a neten koszmó ügyben, hogy tőlünk nyugatra úgy tartják, hogy a koszmót nem véletlenül alkotta a természet, hanem a szervezet így védi a kutacsot és nem kell csinálni vele semmit. Én azért inkább vakargatok.

Csicsi, szép lett Luca fülbevalója. Én anno nem rakattam Lizának, mert ő kb 1 éves koráig teljesen kopasz volt és nekem az nem tetszik, hogy nagy kugli fej és fülbevaló, most már mondja hogy neki is kell fülbevaló, ha látja az enyémet. mondtam neki, ha ovis lesz akkor lesz fülbevalója.

Picur, hogy van a melled? Nem akarsz beszerezni egy mellszívót, hogy elkerüld a hasonló gondokat? Én hideg vizes pelenkát tettem a tűzforró mellemre, meg a fagyasztóból kőkemény kolozsvári szalonnát . A jegeléssel vigyázz, mert apasztja a tejet.
Én ugyanezért nem tudok képet feltölteni, állandóan azt kéri hogy jelentkezzek be, de be vagyok jelentkezve!!

Sandie,
sajnálom a hangulatodat, de teljesen érthető. Nincs esetleg segítséged, aki elviszi egy kicsit a nagyokat ? Manó randi. Liza is nyomja a mély vízben karúszóval és úszógumival is, de a karúszót azért nem szeretem mert mindig iszik a vízből ( direkt). Egy-két korty belefér, de dirkt csinálja, mert utdja hogy nem lehet, ha pedig úszógumibanvan akkor nem tud inni.

Etetés után jövök még

Kép
Kép
mmc

Frankó, én is káromkodom az új rendszer miatt!
Próbáltam szerkeszteni a hozzászólásomat, erre egybe nyomta az egész szöveget, kiemelések ugrottak.
Ezután újra rendbe akartam tenni, majd a már kijavítottat is egybe olvasztotta, amit újabb fél órán át csináltam és utólag kiírta, hogy már nem szerkeszthető, hurrá!!!
Szóval:

Savaria
, az oltások után Lénóm is nyügi volt.
De jó Neked hogy apa már 2-kor hazaér...
Lassan nem fogok Neked hinni amikor Bátor étvágyára panaszkodsz, ha ilyen klasszul hízik, aztaaaa, gratula!

Kép
Kép
magnoli

Picur, valószínűleg azt a vírust kapta el, amit Bence is. Ez  kétgyerekes sors, még fel kell nőnöm hozzá. :(. A Tescos ruhákat én is szeretem, egy csomó drágább bababoltos holmi hamarabb bolyhosodik és nyúlik, mint azok!

Savariaa, Marci pont ugyanígy kivolt a szuroktól - nem volt lázas, csak üvöltött, mint a sakál. Én beadtam neki 20 perc után a lázcsillapító kúpot, attól újabb 20 perc múlva megnyugodott, meg jegeltem a combját (bár a jegelés szerintem nem sokat ért.) A mi dokink azt mondta, hogy az oltás után 3 dolgot lehet tenni - vagy azonnal beadni a kúpot, vagy mérni a lázat, vagy csak figyelni és ha gond van lépni. Én ebből arra következtette, hogy a kúp nem lehet olyan erős szer, az üvöltés is elég indok a beadására (sőt, játszótéren egy anyuka mesélte, hogy az ő dokija az erős fogzási fájdalomra is ezt javasolta).
Bencének viszont soha semmi baja nem volt a szuriktól, mondjuk ő csak 1et kapott mindig, a Prevenart pedig 1 éves kora után.

Sajnálom ezt a sok mellgyulladást és apás problémákat, a férfiak néha olyan fafejek tudnak lenni!!!! (Én férjem is szerencsére sokat segít, szeret babázni, de van olyan ismerősöm, akinek a férje nem annyira veszi ki a részét sajnos :(.
Na ikrekkel szerintem én se bírküznék meg, pláne hogy egyre több a 3as iker!!!!!
amidaalah

Magnoli,
egyszerre írtunk és egy csomó témában ugyanazt
De jó, hogy ti is a Balcsira mentek! Egy kicsit aggódom emiatt a hőség miatt, mert ez már az a meleg, amibe nem szívesen viszed ki a gyereket a tűző napra vagy a vízbe, pláne nem órákat pancsolni a kisvízben, közben meg a pici egész nap a parton, ahol árnyékban is 35 fok van! Ti ezt hogy oldjátok meg? A mi szállásunk Veszprémben lesz, tehát az sem lehet hogy leugrunki fürödni, majd vissza.
A pakolás 10 napra nem lehet egyszerű. pelenkát nekem is kellene ma vennem, de nem akarom Botit ráncigálni ebben a melegben, majd veszek Almádiban a DM-ben vagy Veszprémben.

Nusildi,
sajnálom hogy a nyaralás nem úgy sikerült ahogy eltervezted! Ahol mi voltuk nyaralni Szegeden ott külön baba-mama világ volt: 3 szoptató helyiség félhomályban,  több kiságy és nagy ágy, etetőszék mikró és ez mind az aquaparkban!

Savariaa,
sajnálom a melled. A szoptatásnál bimbóvédőt nem próbáltál? Amíg Bátor nevet rád, addig biztos nem kevés a kaja

Bozza, egyetértek Magnolival, a pasiknak tényleg szólni kell,hogy csináljank meg valamit. szerintem sokat hagy ki az az apa aki nem pelenkázza a picit.  Ha most nem szokja meg a férjed, hogy segítsen, akkor később, fél év múlva már nehezebben fog ráállni. Nálunk, ha csak pisi van akkor bármikor kicseréli a férjem a pelust, ha nagydolog van akkor csak végszükség esetén!!

Bogi,
sajnálom, hogy így alakult a magánéleted! Nagyon nehéz lehet egyedül egy picivel, nekem nem is a fizikai segítség hiányozna, hanem az egyedüllét.
A lányod súlya miatt meg ne aggodj, Liza 46 cm-el 2300-al született, én is 3 hetet feküdtem a kórházban szülés előtt, utána 10 nap koraszülötosztály stb, most pedig egy nagyon jó evő, már-már husi kis csajszi lett belőle!

Monis, nem akarsz te is vonalzót csinálni? Így akkor láthatjuk, hogy mennnyi idős Gergő hol tartotok! ( Magnoli, ezt helyetted írtam Ma nekem is nagyon nyügi Boti, 2 tippem van egy a meleg, a másik meg a foga. A felső ínyén egy gombostűfejnyi fehér kitüremkedés van, ami alig fed már az íny és egész nap az öklét rágja. A fognak viszont nem itt kéne jönnie, Picur, azt hiszen nálatok is ez volt, ugye?

Nusildi, ezen a szétpelenkázom magam-on jót röhögtem!! Nálunk is mindig van kaki a pelusban és ráadásul nálunk még Liza is pelenkás, és mint korábban írtam elég sokszor van hasmenése, úgyhogy én szinte állandóan pelenkázom valemlyik gyereket - meg persze egy vagyont hagyok ott a DM-ben.
Ha már a pelenkáról van szó, Liza elkezdett bilibe pisilni, ez még nem rendszeres, de volt már úgy hogy egy párszor sikerült valamit produkálni és van hogy magától szól, hogy pisil a bilibe, de messze még a szobatisztaság!

Ha már panaszokunk a családra, engem meg az idegesít ha a 2 gyerek egyszerre sír és mindenki Lizához meg, valószínűleg rutinból, de a múltkor már szóltam a férjemnek, hogy Lizánál ez csak hiszti Botinak meg fáj a pocakja és most neki kell a dédelgetés  ( én pont zuhanyoztam)
Amidilaah, nekünk is tanulni kell a 2 gyerekes létet, de azt még mindig nehezen viselem idegileg ha a 2 gyerek egyszerre sír és azért még Liza is pici, nála is sokszor eltörik a mécses, meg persze van a hiszti sírás.

Kép
Kép
mmc

mindig így nevet :)

ő nagyon jól érezte magát a wellness-ben :)

tesók

Már régóta akartam fotót feltenni, csak a réginél mindig kicsinyíteni kellett, azt nem szerettem, de ez legalább jó az új fórumban 

Kép

Kép
nusildi

mmc, ti hol voltatok, ahol ilyen csoda baba-mama dolgok voltak? Jól hangzik!

Képzeljétek, mi meg lecsúsztunk mindenről, Balatonfüredre mentünk volna, de sehol sincs hely már aug. 20 előtt 

Kép

Kép
nusildi

Nusildi,
Szegeden a Hungest Hotelben voltunk
http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/s ... el_forras/
és minden hotelvendég használhatja ezt http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/fooldal/
én nem kifejezetten bababarát helyet kerestem, de ez az, és minden akadálymentesített még a fürdőben is.

Kép
Kép
mmc

tudok képet tölteni

Kép
Kép
mmc

Szia mmc, tényleg nagyon egyszerre és egyformán gondolkodunk
Köszi a vonalzó-ajánlást, már épp akartam írni
Nagyon édes Boti a képeken és mekkorát nőtt, ügyesek vagytok!
Lélekben már a fél lakást összepakoltam, a végén még költöztető céget kell hívom, mint Savariának a szüléshez, hahaha...
Mivel kertes nyaralóban leszünk, Olinak beszereztem egy felfújhatós medencét, hogy amíg éppen nem strandolunk, addig is tudjon hűsölni.
Lénót pedig vizes textilpelussal tervezem törölgetni az árnyékban 
Nektek is jó utat Veszprémbe, majd mesélj!
Gratu Liza szobatisztaság-fejlődéséhez, Olim sajna csak pelusba hajlandó alkotni amióta Lénó megszületett, úgyhogy ezért külön irigyellek!
Dupla sírástól én is kész vagyok (mondjuk én a szimplától is)
Ma kaptam is belőle bőven, mert egyedül voltam a Fiúkkal, és Oli ki is készített rendesen

Ildi, de cukik a gyerekeid!
Nyaralni mi is csak 4 napra mentünk volna eredetileg, mert mar minden le volt foglalva, aztán szerencsénkre visszamondtak még 6 napot akik utánunk jöttek volna...
Talán érdemes újra érdeklődni, hátha Füreden is üresedik hely?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, sajna Bátornak hasmenése is van, így egész nap sokat sírt és óránként szopizik, a bimbóim olyanok, mintha agyonverték volna őket. De legalább eszik, muszáj pótolni a folyadékot. Hívtam a gyerekorvost, mondta, hogy a rotától lehet hasmenése, de ha holnap is lesz, hívjam. Na már csak ez hiányzott, lehet hogy tőlem kapta el? De eddig nem volt ilyen, és ma 7x legalább volt neki. Most alszik, de fel fogom ébreszteni, mert inkább éjjel aludjon, és ne most, mert már elég rég evett, mondjuk csak az órás etetéshez képest, mert 2 órája nem evett.
A férjem három műszakban dolgozik, reggel 6ra megy a héten és kettőig van, ez a legjobb, az éjszakás is egész jó, de a délutánit utálom, akkor kettőre megy és 10ig van, így én fürdetem, fektetem Bátort, fúúú olyankor aztán kivagyok. Férjem mindenben segít, elképesztő türelmes. Szegény mikor hazaért ma a munkából, ugye Bátor egész délelőtt üvöltött, és álltam az ajtóban otthonkában, dzsuvás hajjal, anyatejes foltokkal, fél mellbimbóm szabadon és zombi fejjel. Szóval nem valami kedves fogadtatást kapott, mondtam neki, hogy éhes vagyok szomjas és pisilnem is kell, fogja meg Bátort és én megyek felzabálom a hűtőt.   Neki velem nem könnyű, pedig mindent megtesz értünk. Össze is kell szednem magam és kicsit kényeztetni, mert megérdemli. Nekem meg dádá, mert rossz vagyok.
De péntek délelőtt jön Anya, jajj de jó lesz egy kis segítség. 

Magnoli kívánom, hogy minél előbb megoldódjanak az otthoni dolgok. Fúúú két gyerekkel nyaralni menni, én még a tesco-ig sem merek elmenni Bátorral. Képzeld, úgy néz ki, hogy elmegy külföldre dolgozni a nőgyógyászom... szóval kereshetek másikat. Te kinél is szültél? Főorvosnál? vagy rosszul emlékszem...

Mmc nem lehet könnyű a két gyerekkel...le a kalappal. A bimbővédő nekem nem vált be, öklendezik tőle Bátor, így kénytelen vagyok a fájdalmakat elviselni.

Nusildi de édes Barnabás!! És az a mosoly!!!!!!!!!!!Megzabálom!

Amidaalah Bátornak mi is beadtuk a kúpot este, aludt is egy nagyot, de ma délelőtt már ugye nem kapott, és elképesztő nyűgös volt, ilyen nehéz napunk még nem is volt. De minden viszonyítás kérdése, lehetne rosszabb is...

Mindenkinek szép estét és átalvós cicifájdalommentes éjszakát kívánok!!!

Kép
savariaa
Érd

Magnoli, köszi a bókot, igen tettem fel hasonló képet, csak próbáltam, hogy nekem sikerül-e a feltöltés. Néha sikerül, néha nem. Ki érti ezt???

Lénó súlya nem semmi! Mondtam, hogy lassan kinövik a mózest Adrival! :D Hogy haladtok a kiságyba szoktatással? Kipróbálod amit Veronika írt? Milyen szerencsés Adrival, hogy bárhol elalszik. :)

Nem értem, hogy két (ráadásul felnőtt) előző házasságban született gyerek miért hangolja Apát ellenetek. Mert, ha még kicsik lennének azt mondom, érthető, vissza szeretnék kapni aput. De így mi értelme? Apa meg ne hagyja magát! ;) 

Mellszívóval még várok, remélem többet nem dugulnak el a csatornák. Picur szépen eszik, mindig kilakmározza a tejet. Nem szeretnék még több tejet, amit a fejéssel szaporítok. 

Koszmó, hát én is inkább vakargatok, bár szerencsére eddig talán kétszer kellett olajozni. Azt vettem észre, hogy Picur feje búbján jön ki, nem a kutacsánál. Ez számít? Gondolom nem. :)

Irigyellek benneteket a nyaralás miatt! Magnoli furgont rendeltél már a cuccoknak? :D

Mmc, az a szegedi hely nagyon jól hangzik! Igen, a fogas kérdés így indult nálunk, és ahogy észrevettem a pöttyöket, rá egy hétre áttörték az ínyét. Most a felsőkre várunk, még mindig csak pötty, de már böki az ujjam... Előre rettegek, mikor lyukasztja ki a bimbiket...  Boti nagyon cuki kispasi, és mekkorát nőtt! Emlékeztek még az első fotóra, a picike lábacskáira? :)

Savariaa, nálunk a K-vitamintól volt ilyen Picur, mint nálad Bátor. Csak ordított, semmi sem volt jó neki, csak a cici. Elképzeltem a jelenetet, ahogy vártad otthon Apát, hát ne haragudj, jót röhögtem. Remélem ki tudod pihenni magad, és Bátor pocakja és a "csajok" is rendbe jönnek.

Ildi, máshova esetleg nem néztetek utat? Barnus tiszta apukája! És az a mosoly! Hát az zabálnivaló! :)

Nekem miért nem jó a vonalzóm? 

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Na meggyógyult a vonalzóm! Úgy látszik eleget nyafogtam miatta, megjavították. :)

Kunkáj babáknak-tesóknak-anyukáknak-apukáknak! :)

picuralmos

Magnoli,
most hogy kertes házban lesztek, szerintem nyugodtan próbálkozhattok a bilizéssel és ha baleset történik az a fűbe megy.
Én is viszek bilit a nyaralásra,( ennek a férjem annyira nem örül)  mert elközdődött Lizánál valami és nem akarom hogy 4-5 nap kihagyás kizökkentse.

Azért még nagyon az elején vagyunk a folyamatnak.
Ma például Liza délután a teraszon a medencében pancsolt, majd mondta hogy pisilnie kell, én hoztam a bilit és kértem hogy üljön rá. A kezemben volt Boti, úgyhogy mindent egykézzel csináltam. Valahogy nem sikerült a lyukba céloznia vagy félreült, mert a a pisi csorgott végig a bili falán, a teraszon, majd onnan le az alattunk lakó erkélyére ( a 3.-on lakunk) mikor észrevettem már nem akartam rászólni, hogy rosszul ül, nehogy megzavarjam én meg a karomban a másik gyerekkel nem tudtam volna segíteni. nem volt akkora mennyiség, de azért egy pár csepp ment az alattunk lakóra.
Tényleg kaland az élet 2 gyerekkel.

Savariaa,
mostanában próbáltad a bimbóvédőt vagy korábban? Mert az lehet, hogy kicsinek öklendezett most hogy már ügyes, most meg elfogadná. Sajnálom a hasmenést, nincs elég bajod!
A kúp beadása könnyen ment? Én amikor először csináltam nagyon féltem.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
De sokat írtatok!
Sajnos nincs sok időm most irogatni, pakolnom kell, alszanak a fiúk! Holnap lemegyünk a balcsira 2 napra.
Kipróbáljuk milyen a nyaralás hármasban.
A hétvégére nem akarunk maradni, mert nagyon meleget mondanak, és a faházban a pici babával nem lenne jó.
De ha ez a 2 nap jól megy, akkor jövőhéten lemegyünk megint hosszabb időre. Apa szabin van 3 hétig!
Szuper, igy napközben van segítségem. A szoptatáson kívül mindenben tud segíteni! Nem mindig sikerül tökéletesre, de sebaj..
múltkor úgy pelenkázta be Gergőt hogy a kis fütyike felfelé volt, ha hát el is áztatott mindent mikor pisilt, a ruhája is csupa viz lett.. de hát ebből is tanulunk... oda kell figyelni, merre mutat a ceruza...

Teszek fel majd hétvégén vonalzót, azt még nem tudom hogy hol... de majd utánanézek.

Szurkoljatok hogy jól sikerüljön a próba nyaralás! 
jó éjt! gergő (JPG)
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Sajna nem múlik a hasmenése Bátornak, elég komoly sajna, szinte mint a víz. Reggel megint hívtam a gyerekorvost, kapja a pro-kidet, az jó hatással van a bélflórára és mérnek kell újra, mert mondtam, hogy alig eszik. Most mértem először, 70-et evett, ami azért kevés...És mi lesz, ha nem eszik eleget???? Tömni nem tudom...így is sokszor üvölt, mikor próbálom a cicimet betenni a szájába aztán fél perc után mégis beveszi és eszik. Ez mitől lehet? Mit tudok tenni, hogy többet egyen? 
Én egy rakás szerencsétlenség vagyok, végre beindult a tejem újra, úgy érzem, most meg nem eszik Bátor, így viszont kezdenek bedurranni a melleim, ezért próbálok fejni. Tegnap 100 ml sikerült, ma 50 ml, le is fagyasztottam gyorsan, sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. De az a fránya mellszívó úgy nyikorog, mintha komolyan mondom évek óta használnám, így sajna mikor ráérnék fejni, pont nem tudok, mert Bátor felébredne rá. Áááááááhhhhh, csak lesz jobb is minden. 
Receptkérdésem lenne, van ötletetek, hogy patisszonból mit készítsek ami nem rántott és nincs benne hús? 

Picur nem is mondtam, hogy a múltkori képen volt Picuron zokni, Bátornak is van olyanja!!! Azt kapta a szülésznőmtől. Nagyon csini!! Hát tényleg elég vicces így olvasva, ahogy zombiként vártam a férjemet, úgy érzem, ma is ez vár rá.  De holnap jön Édesanyám, halleluja!!!! A coliefet sem adom ma neki, elég a kis gyomrának és a beleinek a hasmenés, remélem ezzel nem teszek rosszat.

Mmc nem próbáltam azóta a bimbóvédőt, de bevallom, nem is igazán szeretném, szerintem kezdek hozzászokni a fájdalomhoz, már tudom, hogy olyan fognom kell valamit az egyik kezemben, azt összeszorítom, számolok 20-ig és akkor már jó is.  Kemény vagyok!!  
Az alattatok lakó biztos azt hitte, hogy végre érkezett egy kis felfrissítő zápor!  Édesanyám mindig azt mondja, hogy a gyerekpisi olyan, mint a szenteltvíz. Szóval égi áldást kaptak az alattatok lakók.  A kúpot a férjem adta be, nagyon sírt szegényem. Az ilyen fájdalmas és számomra félelmetes dolgokat a férjem szokta csinálni és meg sírok a háttérben. 

Monis szurkolok a nyaraláshoz!! Biztos minden rendben lesz. Bevallom, mi nem megyünk sehova a nyáron, majd októberben hazautazunk a férjem családjához. Most még nem merek elmenni főleg több napra,még nem érzem biztonságosnak, és magamban sem vagyok biztos, hogy az otthoni környezeten kívül is megállom-e a helyem, mert sokszor itthon sem vagyok megelégedve magammal. Nagyon aranyos Gergő!!!! És szuper a háttérben a fal mintája!! 

Elküldöm, milyen díszt csináltattam Bátornak a szobájába. 

savariaa
Érd

Dísz
savariaa
Érd

Dísz
savariaa
Érd

Háháháhá sikerült!! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok! :)

Savariaa, nagyon cuki a szobadíszetek! Nálunk elmaradt a falfestés, úgyhogy szép fehér falak vannak Picur szobájában. A barátnőm megígérte, hogy fest valami aranyos mesefigurásat a falra, de sosem ér rá. Én meg rettentő béna vagyok ilyen téren. Tudom, lehet kapni ragasztható díszeket, de azok meg horror drágák.

Bátornak jobbulást, biztos nagyon megviseli ez a fránya hasmenés. Erre mit mond a doki? Mitől van? Kap rá valami gyógyszert? 

Azt a zoknit mi is ajándékba kaptuk, és én is imádom, bár már kinőtte a lelkem. Megkapja a Nappapi a visszapillantó tükrére dísznek. :)

Recept: http://www.mindmegette.hu/spontan-patiszon.recept
vagy: http://www.mindmegette.hu/patiszonkremleves.recept
és itt még válogathatsz is: http://www.osszesrecept.hu/k/patiszon-receptek.html

Mmc, gratula Liza bilizéséhez, igaza van Savariának, a gyerekek szenteltvizet pisilnek, sebaj, ha a szomszéd a nyakába kapta! :) :) De tényleg kaland az élet 2 gyerekkel. Néha én is úgy locsolok és játszok Tigivel, hogy Picur a karomban van, hát kihívás mindkettő, de nagyon mókás tud lenni. :)

Monis, nagyon helyes kispasi Gergő! :)

Nyaralóknak jó pihenést kívánunk, legyen tényleg pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés nektek ez a pár nap! :)

Az itthon maradó babáknak-anyukáknak-apukáknak kitartást a hőséghez! :)

picuralmos

sziasztok
bocs h irok , de segiteni szeretnék, mi is májusiak vagyunk, és kaka probléma nálunk is van.
hőmérőzés, kúp se segitett, viszont főztem neki kamillateát és 1pici cukor bele, ez mindig segitett még.
2-3 nap után adom neki, szivesen megissza.
szépek a gyerekek a melegben kitartást nektek.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sziasztok!

Picur köszönöm a recepteket, nagyon aranyos vagy. Ezek szerint ez a zokni az "ajándékzokni".  
A fal nálunk is mindenhol fehér, ezért rendeltem ezt a díszt, annyira tetszik.

Bátor talán kicsit jobban van.A doki azt mondta, hogy szoptassam Bátort, amikor csak lehet, és adjam neki a pro kidet, mást nem tehetünk. Délelőtt nem akart enni, de délután 160-at megevett, ami azért megnyugtatott. Sajna nem akar mindig szopizni, de hát azért mindent megpróbálok. Figyelem a kutacsát, mennyire lapul be, de hál'Istennek minden oké vele. Lehet, hogy a hasmenésen kívül a nagy meleg miatt is kevesebbet eszik. A gyerekorvos felhívott az előbb, érdeklődött, hogy van Bátor. Nagyon jól esett, hogy hívott, igazán kedves volt tőle, kérte, hogy holnap hívjam én is. 
Mindjárt keltem is Bátort, mert 3 és fél órája evett utoljára és most fontos, hogy rendesen egyen, és még a fürdés is hátra van. Persze már minden zörgős tevékenységet elvégeztem, hátha felébred, sterilizálót bekapcsoltam, kipakoltam a mosogatógépet, pakolásztam, már csak a teregetés van hátra és utána jön a simogatós, kedveskedős ébresztés. 
Remélem holnapra jobban lesz. 

Lukacsné köszönjük az információt, itt sokaknak probléma a ritka kakimanó, biztos örülnek a tanácsodnak.

Kunkáj mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Ja és ma voltam dm-ben, azaz emberek között és beszélgettem a benzinkutas emberrel, jajj de jó volt. Felnőtteket láttam, és sok-sok más embert is.  Zombi lettem, és bámultam mindenkit. És hallgattam rádiót is. Szóval 1 órát kikapcsolódtam, jujjjj de jó volt. 

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, holnapra már sokkal jobban lesz Bátor, ez biztos! :) Tudtál még kommunikálni felnőtt módjára? Én néha csak babanyelven-hangon szólalok meg, és gyakran használom a királyi többest, amitől régebben kiütést kaptam... :D :D

Mit választottál a receptek közül?

Képzeljétek, felhívtak az egyik biztosítótól, hogy ingyenes biztosítást akarnak adni Picurnak. Na itt két kérdésem van: miért adta ki a kórház a gyerekem és az én adataimat (még a gyerek születési idejét is tudta a nő, aki felhívott)? Pláne a telefonszámomat. Miért zaklatnak direkt marketinggel, akármi is legyen az, ha én beikszeltem, hogy NEM járulok hozzá az adataim kiadásához, és NEM kérek semmilyen reklámanyagot. Van egy bónusz kérdésem is: olyan, hogy orvosi titoktartás már nem létezik?

Titeket megkerestek így? Ugyanígy kaptam a Rota elleni oltásra felhívó reklámanyagot, amit megemlítettem a dokibácsinknak, aki csodálkozva nézett, hogy ilyet nem tehetett volna a kórház (adataim kiszolgáltatása harmadik félnek). Hát köszönöm fehérvári kórház.

Lukacsne, én adtam kamillát Picurnak, kaka nem jött, de a fing kiszaladt a gyerekből. :) Ha van időd-kedved, csatlakozz hozzánk!

Ezzel kapcsolatban csak annyit merek halkan megemlíteni, hogy egyre kevesebb a puki-gondunk, bár még kapja a Colief-et, de új adagot már nem veszünk neki. Ma is üldögélt az ölemben, egyszer csak kiszaladt egy békegalamb. Megjegyeztem, hogy a szaga alapján ez inkább teherhordó postagalamb volt (naaagy és erős!)... :D :D Annyit mosolyog, ha puszilgatom, akkor kacag, megsimogatja az arcomat, vizsgálgatja a kezeit, a lábait, néha balhézik az állatkákkal a játszószőnyegén, már sikított egyszer, attól megijedt, elhallgatott, és csodálkozva nézett, hogy ez meg mi volt? Egyszerűen imádom! :)

picuralmos

picuralmos köszi az invitálást, elég rég óta olvasgatlak benneteket ha tudok majd jövök ha lehet. a kamillateába tegyél egy kiskanál cukrot, mert az "hozza ki" a kakát is.  magunkról annyit akkor h kicsit bemutatkozzak, 3 gyerekünk van, Filip most kezdi majd az iskolát, Hanna az ovit és Benedekkel leszek majd szeptembertől itthon. utolsó két gyerek lombikbaba, első 3 havi hormon gyógyszer után 4.hónapban spontán fogant. 36éves vagyok és fóton lakunk kertes házban.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

picur, Felisitas csomagot nem vettél át véletlenül? Mert a kórház nem adja ki az adataidat, de a csomag átvételéhez ki kell tölteni egy kis adatlapot. Én már nem adtam meg tel. számot, mert Lotti óta mindenhonnan keresnek a mai napig 

lukacsne, üdv közöttünk! Nagyfiad neve nagyon tetszik :) 

savariaa, rácsodálkoztál az emberekre?  Tényleg ki kéne menned gyakrabban, az sokat számít! Bátornak jobbulást, szoptasd amennyit csak tudod, pont "jókor" jött ez ebben a melegben 

mmc, megnéztem a helyet, kértünk is ajánlatot, lehet hogy Balcsi helyett megyünk Szegedre. Igazság szerint mi minden évben mentünk Füredre, imádjuk, de most csak olyan szállodába mennénk, ami igazán jó, ugye mégis egy 2-3 hónapos gyerekkel megyünk. A képek alapján szuper helynet tünik ahol voltatok!
Édes a kisfiad!

Na ennyi, mennem kell, ma megyünk strandra, igaz csak 4-től, de muszáj, mert a lakásban is borzalom lesz. Tegnap egész jó volt, be is vállaltam egy játszózást, lent voltunk fél 4től 6-ig, baba végig aludt, Lotti pörgött, szóval jól jött, de most 4 napig nem is tudom mi lesz 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Bátor jobban van, hasmenése van még, de már nem olyan folyékony, mint a víz. (bocsi a részletekért) Étvágya is egyre jobb, reggel 190-et evett egy ciciből. Juhhéééééé!! Lehet hogy tényleg visszatért a tejem!!!!! Most kint alszik a kertben én itt őrzöm, nemsokára bemegyünk, mert nagy meleg lesz ma is. De most volt másodszor hogy úgy tudtam elaltatni a babakocsiban hogy nem aludt és ahogy tologattam elaltatta magát. Pedig bevallom, kzben szoktam altatni, ami elég fárasztó, pedig mg csak 5 kiló. A következő lépés az lesz, hogy az ágyában próbálom egyedül elaltatni. (álom álom édes álom  )

Picur engem is hívtak a kórházból, pedig semmilyen papírtnem töltöttem ki, de végül nekünk jól jött, mert amúgy is akartunk előtakarékosságot kötni Bátornak, így kijöttek és mindent elintéztünk, rendesek voltak. Kérdezte a nő mielőtt kijöttek, hogy kitöltöttem-e a kérdőívet, mondtam, hogy nem...erre hogy jaaaaaa nem baj. Szóval gondolom azzal szokták magukat levédeni, biztos a lap alján van, hogy felhsaználhatják az adataimat. De mivel külön szobám volt, minden ilyenből kiamaradtam, még olyan csomagot sem kaptam, amit mindenki kapott a szülés után. Na de ennél nagyobb bajom ne legyen az életben. 

Nusildi ez a hőség tényleg sivatagi. A játszótéren sok az árnyék ahova jártok? A strandolás biztos szuper lesz, kell egy kis felfrissülés. Én alig várom, hogy jövő nyár legyen, és mehessünk a Balcsiba fürdeni. 

Mindenkinek szép napot!!

Kép
savariaa
Érd

Jajj és a coliefet két napja nem adom csak a pro.kidet, és eddig kop-kop, egész jó a pocakja a hasmenést leszámítva. Remélem a 2 hónap tényleg fordulat és elmúlik, de psszttt csak halkan mondom, nem akarom elkiabálni. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Lukacsné üdv köztünk!
Örülök, hogy Bátornál javul a helyzet, csak így tovább!

Képzeljétek tegnap előtt a hasáról a hátára fordult Luc, bár utál hason lenni tuti csak azért fordult meg :P Tegnap voltunk nyílt napon babúszáson megnézni, hogy milyen. Nagyon tetszett, egy pasi az "oktató" aranyos volt a babákhoz nagyon. Szeptembertől szeretnék majd én is járni..vagyis Luca :P csak az az egy dilemmám van, hogy majd ha jönnek a hidegek úszás után hogy szárítom meg a haját mielőtt kiviszem az utcára?? mert ugye ilyen picurkát nem hajszárítózhatok mert azt a kis vékony fejbőrét leégeti, egy törcsis törlés után viszont azért nem lesz tök száraz a haja, hiába adok rá sapit úgy megfázhat, nem? valami ötlet?
Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi én nem tudtam, hogy nem lehet hajszárítózni, bár Bátor haját elég megtörölni, de pl. nővérem simán megszárította a kisfia haját. És ha messzebb tartod a hajszárítót? Vagy akkor dupla sapka...Majd biztos jönnek a többgyerekes anyukák, nekik biztos vannak ötleteik.

Kép
savariaa
Érd

Lehet, hogy lehet, csak ahogy én belegondoltam nem forró nekik, mondjuk messzebbről lehet, hogy nem csak hangos meg minden de majd lehet hogy kipróbálom, ha jobb ötlet nem szletik addig...na meg mondjuk mire hideg lesz már nagyobbak lesznek a gyerkőcök.... azért köszi Savariaa! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

úszósapi, szerintem van már ilyen piciknek is, ill. az "oktatóbácsi" biztos meg tudja mondani h mit szoktak a többiek.
milyen hosszú a haja? mert lehet h törölközővel megtörlöd és adsz rá 2 sapit egy véknyabbat meg egy vastagabbat akkor abban nem fázik meg?

mi ma voltunk védőnőnél , 5420g és 58cm a nagy fiunk. /3300g született/

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sziasztok!

Hát nem nagyon jutok ide... most is csak olvastam :) Hajszárítónál annyi jutott eszembe, hogy alapos törülközős törlés után én megvárnám az előtérben amíg megszárad a haja, addig szépen van ideje egy kicsit akklimatizálódni is az uszodatéri hőmérséklet/pára után... szerintem egy 5-10 perc elég...

Ildi,
hát azért nekem se volt tökéletes a nyaralás, pl. pont a társasági életből maradtam ki szombat este - a szalonnasütésből - mert bent őriztem az alvó Adrit a házban... amúgy se vittem volna ki a füstbe, ha nem alszik akkor se... hát ez a sorsunk pici babával :) Strandon meg felváltva voltunk apával, hol én feküdtem babával a pokrócon és Apa pancsolt Pálmival, hol fordítva...

Kép

Kép
sz.veronika

jönnek azért az ötletek, köszi nektek....lehet már ősszel nem is lesz haja:P néha olyan a helye a feje alatt, mintha ott feküdt volna  macska vedlési szezonban, de azért van még bőségesen a fején is :P
Veronika, tök rossz lehetett bent unni magad amíg a többiek szalcsit sütöttek, de legalább egy kis pancsolás jjutott neked is :D Hogy viselta amúgy Adri a nyaralást?
Lukácsná, Ti is szép nagyok vagytok! Mi 2 hete vagy mikor voltunk védőnőnél és még "csak" 5280 volt Luc, pedig vannak rajta hurkincák :P De ahogy itt elnézem a többiekhez képest mintha lassabban hízna...de van kaki, pisi, mosoly, úgyhogy no para..remélem :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: