A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anyuéknál volt terasz, de ott meg nem tudtam kint hagyni, ha nem voltam ott , mert rengeteg a macska arrafelé és simán bemásznak a babakocsiba is (plusz a terasz a fszt-en volt, mi meg 2 vastag ajtóval odébb, az emeleten laktunk).
Most itt szundikál az ölemben, addig írok vmit. :-)

Kép
Kép
irina

Macskák :x

Elfogyott a koffeinmentes kávém, most rendeset ittam.

Elfelejtettem írni, hogy Rugó fején kis koszmófoltot találtam :shock:

Kép
vindolanda

Koszmó: nekünk mindig volt, van és lesz. Ádin nagyjából karbantartva, de mindig van vmi izé a fejbőrén, Árminon most jön ki. Az ilyen izék örökletesek is lehetnek, nálunk van honnan (vagyis 2 típus van kb.: kijön a koszmó, leszedik, nem jön ki többet -- meg a mi esetünk).

Nyargaltam egy nagyot (kaja, ápisz stb.), összefutottam véletlenül évfolyamtársakkal, de jó, most voltak klinikai pszicho (nyári) gyakorlaton.

Kép
Kép
irina

Szegény baba, nézi a kis székében ülve a következőket: középen lyukas madár, csörgőkígyó hangot adó teknős, fejjel lefelé lógó napocska. Olyan arcot is vág. 8)

Kép
Kép
irina

Rugó altatás közben.
- Anya, mondj egy csúnya szót angolul.
- (Csend, nem akarok mondani.)
- Anya, akkor mondj egy kicsit csúnyát.
- Shit.
- Az mit jelent?
- (Elmondom neki.)

Rugó kis gondolkodás után megszólal: Catshit :lol:

Irina, milyen volt az estétek?

Nálunk a szokásos. G.nek pályázati határideje van, mai pecsét kell a pályázatra, de hét után lettek kész, megint ment BP-re az éjjel-nappali postára.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, ez igen, Rugó már angolul gondolkodik 8)
Szegény G...
Itt a szokásos, este mindenki bealszik, S. még felkel általában éjjel kicsit dolgozni v. molyolni vmin.
Ma szülinapi ajándékot kéne lőnöm egy kislánynak meg elmenni egy csomagért.
Hát nem tudom, hol az előrejelzett 26 fok körüli hőmérséklet, itt ősz van napok óta.

Kép
Kép
irina

Na, itt viszont hirtelen nagyon szép idő lett. Napon már 30 fok van :D
Szerintem ott is hamarosan megjavul.

A reggelünk katasztrofális volt. Rugónak elkezdett folyni az orra hajnalban (olyan fél öt körül), és azóta fenn vagyunk.
Tegnap szerintem meghűlt. Elfelejtettem pénztárcát vinni a vásárláshoz, és miután hazabicikliztünk, még fordulni kellett egyet a pénzzel. Egy darab kötött pulóver volt rajta, szerintem átfázott :roll:

Milyen csomag?

Ja, tegnap én is elkeveredtem az online antikváriumomra, bár ne tettem volna :roll:

Most várom Gábort, és átveszem a kocsit, aztán megyek a kórházba.
Rugónak ma van az utolsó napja az óvodában. Azt is végigtaknyolja :lol:

Kép
vindolanda

Remélem, nem lesz baja Rugónak!
Ádi is rekedt, tegnap annyit kiabált, délután még játszótereztek egy ovis társával (tudod, napközben nincs módjuk órákon át játszani ;-)), S. szerint vörös lett a feje és attól rekedt be.
Hú, ma nagyon felhúzott, nem tudom, kinél hogy megy a reggel, nálunk egy esztrádműsor, minimum 10-szer kell szólni minden fázisnál, hogy mit hogy (!) vegyen fel, erre eljátszotta, hogy nem tudja levenni a pizsomafelsőjét. Két hónap híján 6 éves. Tragikus. Szerintem tud öltözni, de letojja, hogy mit akarunk, ez is egy játszma. Minden áldott reggel. Itthon hagyással nem lehet elérni semmit (ti. hogy az apja majd elindul nélküle), mert én is itthon vagyok ugye. Egyre később indulnak az oviba, egyre gázabb az egész. És nem, nem az oviról szól, mert 3 éve csinálja. De most már nagyon elegem lett ebből.

Kép
Kép
irina

Ja ez a műsor napi szinten megy és nem csak az öltözködésnél, hanem mindennél: kézmosás, fogmosás, akármi.

Kép
Kép
irina

Anya mesélte, hogy a nagyobbik bátyámra, ha nem akartak reggel elkésni, akkor nyolc évesen is ráadta a ruhát :lol:
Ezen ne idegeskedj. Nyugodt mosollyal odalépsz hozzá, és lekapod a pizsamafelsőjét. Így nem lesz belőle játszma.
Rugó is szokott ilyet csinálni, ez van.

Hazaértem, mindent elrendeztem mindenhol, Rugót elhoztam az óvodából.
Kaja, mert korog a gyomrom.

Kép
vindolanda

Megjöttem a sétáról, egész meleg lett kint itt is. Ősz visszavonva.
Kínai kaját hoztam.

Vindo, nálunk minden nap ez van, nem időnként. Jövőre iskolás lesz, ahol nincs már dadus. Eddig az oviban ugyanis mindig ő segített neki, egy nagyon szolgálatkész dadusuk volt, aki ráadásul nagyon kedvelte Ádit, úgyhogy ezt a majd-valaki-felöltöztet-et játszotta részint az oviban (ha ott volt a dadus), részint a nagymamánál (aki reménytelen eset öltöztetés szempontjából). MINDEN gyerek, akit a csoportjából láttam reggel menni, magától öltözött át, kivéve őt, ő várta, h majd lesz valami. Ha nem akartunk elkésni, segítettünk neki, de rajtunk röhögött az óvónő általában, mert ha nem segítettünk, félóra múlva is ott ültünk. Lehet, ott kellene hagyni úgy. Asszem, ezt fogom S-nak is javasolni.
Mondjuk én már úgy vagyok vele, h egy év múlva, akármit akar is, senki nem fogja öltöztetni az iskolában.

Kép
Kép
irina

Jó ebédet!

Kép
Kép
irina

Ja, Ádi játszmáját szerintem úgy írhatjuk le, hogy doszt-sem-fogok-egyedül-öltözni. Tehát onnantól bent vagyok a játszmájában, h segítek neki, meg azzal is, hogy nem, de jól felhúzom magam (S. is, ebben mind benne vagyunk). Szerintem elvisszük pizsiben oviba holnap. Neki lesz ciki.

Kép
Kép
irina

Ha az iskolában nem lesz ott senki, akkor gond nélkül fel fog öltözni.

Szerintem nem ér annyit a dolog, hogy idegeskedj.

Kép
vindolanda

:arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Hát itt aztán nem volt nagy ektiviti.
Nálunk nem sok történt, a fiúk mászkáltak erre-arra (szülinapi zsúr, mhelyi búcsúzttó), én itthon maradtam a babával. Gondolkodtam, melyik helyre mehetnék el vele, de sehol nem volt mód elvonultam szoptatni, én meg nem akartam állandóan a kocsihoz kimászkálni. Meg a babának elég nehéz napjai voltak, tegnap csak kendőben tudott elaludni (még mellen sem, döbbenet), úgyhogy egész nap járkáltam vele.

Kép
Kép
irina

Azon tűnödöm, a pedagógus-béremelés vajh a felsőoktatásban dolgozókat is érinteni fogja? Mert a közalk bértábla közös.

Kép
Kép
irina

Ilyeneken felesleges tűnődnöd, nem vonatkozik ránk :wink: Amúgy is kevesen vagyunk, nem jelentünk sok szavazatot.

Szóval itt vagyok.

Az előbb majdnem elaludtam Rugóval, de aztán erőt vettem magamon, és kijöttem dolgozgatni.

Most értünk haza este felé.

Holnap majd jövök.

Kép
vindolanda

Halihó!

Már megint kicsúsztak a napok a kezeim közül és kész. Csak úgy rohannak, holott nagy dolgok nem történnek velem/velünk. Mondjuk hazahoztam a fiúkat Nánásról, diplomaosztón voltunk, tegnap Bercót fodrászhoz vittem, aztán délután a fórumban kötöttünk ki, sürgősen játékot kellett neki venni. :lol: Ma meg lehet, hogy moziba megyünk. A többiek meg élik az életüket, alig találkozunk valakivel.
dmaggie

Csak ki ne haljon a topik, mert egyre ritkábban jövünk, ráadásul nálunk nem sok minden történik (felkelünk, sétálunk, vasalok stb.), legalábbis nem olyasmi, amiről írni lehetne. Arra buzdítom a csak-olvasó üzemmódban lévőket, hogy (néha/gyakran) írjanak ide.

Kép
Kép
irina

Mi jól megvagyunk. Nyári szünet eddig jól megy :-)
Kijev jo volt! Csajok is jól éreztek magukat anyosnal! :-)
I igyekszik hamar haza jönni du-anonkent h együtt csináljunk programot! Nyaralás meg semmi fix, hogy máshogy lenne? Hiszen I a turizmusban dolgozik :-))) majd csak lesz vhogy :-)
Nyuszikank novoget, Emma sokkal bátrabb! Es a körmét is kevesebbet rágja.:-)
Dalus mar a kakinal is szól! Es nagyon büszke! Eszméletlen ügyes! Mar sose használunk pelust' lassan a tapszerrol is leszokik :-( este meg megossza, de reggel csak kicsit :-(.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, én is itt.
Anya meg Rugó vannak itthon, este jönnek az unokatesók megint. A lakástakarításból ki sem látszom, most meg vásárolni megyek.
Jövök este, vagyis igyekszem :P

Holnap délutántól lazább lesz minden, ketten leszünk Rugóval.

Ja, és a meggyszüret is tart még.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Irina!
Gyorsan jelentkezem is... :)
Ne aggódj Ádi nem öltözködése miatt, majd eljön az idő, amikor már nem kell állandóan nógatni. A mieink sem egy öltözésbajnokok, az apjuk jobban belemegy ezekbe a játszmákba, engem nem nagyon érdekel, feladom rájuk a ruhát, és mehetünk... Emlékszem minket is sokáig öltöztetett anya... :oops:

Kaqk!
Örülök, hogy jól sikerült az út, és hogy már Emmácska sem rágja annyira a körmét. Lehet, hogy a nyári szünet alatt el is hagyja. Dalmácska nagyon ügyes!

Vindo!
Ezek szerint most nálatok nyaralnak az uncsitesók?
Akkor az idén jól sikerült a meggytermés? G. készít meggybort?
Jót nevettem Rugó angol nyelvgyakorlatán. :)

Maggie!
A nagyok akkor jönnek mennek a maguk útján? Bercó nem hiányolja őket?

Mi köszönjük jól vagyunk. A gyerekeket beírattam intenzív úszásra, minden nap járnak 1 órát. Élvezik. Mondjuk nem csodálom, ebben a melegben jól esik egy kis pancsi. No meg végre fel lett fujtatva a bicajom kereke, így el szoktam menni a gyerekekkel bringázni. Persze nem kell nagy dologra gondolni, körbetekerjük a lakótelepet, felfedezünk játszótereket, ilyesmik.

Kép
gica1

Na, jelentkezem én is.
Szerintem anya engem is öltöztetett 6-7 éves koromban is :lol:

Gica, és hogy haladnak az úszással?
Rugó sokáig félt, most már arra hajlandó, hogy a víz alá dugja a fejét, ha befogja az orrát. Ettől apum, aki úszómester volt sokáig meg úszást oktatott, a fejét fogja. De majd nyáron el akarja vinni Bükkszékre Rugót, és ott majd bepótolja, korrigálja (szerinte).:)

Meggy - hát, még vannak megrendelések, plusz a maradék a hűtőházba megy, ahol kilóra átveszik. A túlérettekkből, ami leesik, meggypálinka készül. Már G. előszedte a cefrés hordókat.

Kaqk, ügyesek a lányok!
Biztos találtok valami tuti helyet.

Maggie, milyen játékot kapott Bercó?

Igen, most itt vannak megint az unokatesók holnap estig. Meg anya is, így összesen hatan vagyunk a házban, de szerencsére jól eloszlunk, van elég helyiségünk.

Irina, mizu?

Dolgozgatok még egy-két órácskát.

Kép
vindolanda

Hahó!

Hát, lányok, csaknem meggyőztetek arról, hogy ennyi idősen még tök oké öltöztetni a gyerekeket :lol: vagy az ovisokkal nem stimmel valami, hogy maguktól öltöznek 8)

Örülök, h ennyien írtatok.

Kaqk, Kijev klassz lehetett nagyon :D

Gica, ez a bicózás nagyon hangulatos lehet :-)
Ádinak kell bicót venni, mert a régit már rég kinőtte.
Az úszás tök jó -- teljesen "elölről" most kezdték a gyerekeid?

Maggie, mit néztek meg a moziban?

Vindo, köszi, jól vagyunk. A mostani éjszaka mondjuk gáz volt (= hasfájás miatti tekergés miatti nem alvás), de legalább érdekeseket álmodtam, amikor épp aludtam. Próbálnám a szopi jobb ütemezésével szabályozni a hasfájást, de mivel az alvásnak fontos eleme a szopi, és alvás többször van, mint evés, ez nem megy valami nagyon.
Tegnap rájöttem, h az egyetemen lévő leveleim közül némelyik sürgős lehet. Hát az is volt. De őszintén: akiktől jöttek, tudták, hogy gyereket várok és hogy mikorra, miért a munkahelyemre küldik a cuccokat (bírálat, meghívó védésre tagként)?
Ráadásul az egyik pár nappal az esemény előtt futott be a tanszékre, az illetővel találkoztam is szülés előtt pár héttel, véletlenül sem mondta, h tagként gondol rám, erre tegnap este realizálom, hogy a bő egy hete lezajlott védésen tag kellett volna, hogy legyek (nem mintha el tudtam volna menni). Nem értem az embereket.

Holnap be kell mennem az elte-re találkozni vkivel babástul. Remélem, összejön, elvileg nincs messze, de metrózni és gyalogolni kell.

Kép
Kép
irina

Hozok egy kis cukiságot:

Kép

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irina, a felhívásod működött. :lol:
Jaj, ez a sok meló. Tényleg érdekesek az emberek, mintha nem is ezen a világon élnének.
Ez a pocifájás jól megkeseríti az életeteket. Emlékszem, mi kipróbáltunk egy csomó dolgot, de csak az idő hozta meg a javulást.
Öltözködés: Bercó sem nagyon aktív benne, főleg a zoknikkal nincs nagy barátságban. :lol:

Kaqk, nem féltelek, biztosan lesz majd valamilyen szép nyaralásotok. Nálunk viszont tényleg semmi.

Vindo, annyi dolgom van, pedig jó lenne eljutni hozzátok egy kis meggyért. Átgondolom és megyünk Bercóval valamikor.
Meddig mehetünk? Holnap? Erre talán van esély.

Gica, igen, a nagyokat szinte nem is látom, de a Kedvest sem, így marha jó, mert egyedül kell mindent megoldanom: udvar, lakás, vásárlás, főzés, takarítás.... Mindezt Bercó segítségével, miközben némi programot is ki kellene neki találnom. A-et este hét, nyolc előtt nem nagyon látom, cserébe viszont nyolc előtt már elmegy itthonról.

Irinám, a Szörnyegyetemet néztük meg. Jó volt. Bercó itt-ott félt egy kicsit.
Vindo, egy angry birdsre volt sürgősen szüksége. Pedig van már itthon pár darab. :lol:

Igyekszem majd jönni, de ma is sűrű napom van. Tegnap hiába mentünk el a közeli postára nem tudtam elintézni az erkölcsi bizonyítványt. Így ma muszáj messzebbre mennünk. :twisted:
dmaggie

Sziasztok :)

Jelentkezek Én is :roll: elég gyorsan telik ez a nyári szünet.
Minden nap mennünk kell biciklizni, tegnap pl betekertünk Csepelre fagyizni majd vissza (15 km) ki is fáradt a csajszi :D de nekem is jót tesz a mozgás.

Vindo ha közelebb lennétek mentem volna meggyet szedni Én is, itt alig lehet normális, finom meggyet kapni :roll:
Milyen a sokgyerekes lét? Nem kaptatok kedvet a kistesóhoz :wink: :D ?
Úszás, majd belejön. Nem kell erőltetni mert az se jó, mondjuk ha már a fejét a víz alá teszi akkor az nagyon jó :)
Csini kis barátnőjét vittük pár alkalommal magunkkal úszni, csinált nála felmérést az oktató majd meg se hallotta a hisztijét, hogy Ő nem akar merülni, nem akar ugrani, nem akar ezt vagy azt csinálni. Lazán meg volt a vízbiztonsága a csajszinak, csak épp tetszett neki a család ajnározása amikor épp hisztizett a medencében.

Irina Ármin baba biztos érzi a frontokat, na meg alapból neki is lehet rossz napja.
Öltözködés nálunk is kritikus pont, de Én az vagyok aki az oviban is kivárja míg átöltözik. Volt, hogy fél óra telt el mire bejutott a csoportszobába :roll: már jöttek ki a barátai, hogy menjen már. Most már átlag 5-10 perc az ovis öltözés de itthon viszont hamar megy. Felkel és megy a szekrénye elé válogatni, hogy mit is vegyen fel, szín nem mindegy ám, meg van szoknyás nap és rövidnadrágos nap :roll:

Kaqk örülök, hogy megcsináltad a sütit, valószínű azért nem volt neked édes mert én alapból nem csinálom édesre a sütiket (azt hiszem ezt írtam is a receptnél) tegyél bele kicsit több cukrot vagy xilitet nyugodtan. Ha édesítő port használsz akkor 1 evőkanál édesítő por általában = 1 evőkanál cukorral.
Ha másnak sütök sütit akkor általában figyelmeztet Z, hogy úgy édesítsem, hogy nem mi esszük :lol:

Mi készülünk a műtétre, pénteken lesz. Jobb volna már túl leni rajta.

Maggie mit néztetek a moziban?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Egyem is meg. :lol: Egyszerűen elolvadok ettől a mosolytól. :lol: No, nem két hónaposnak néz ki. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie miután elküldtem láttam, hogy leírtad már :lol:
azt csini is szeretné megnézni, már fűzi az apját, hogy menjenek együtt a műtét után valamikor :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

:lol: :lol:

Mónikám a legjobbakat kívánom Nektek!
dmaggie

Maggie, Ádiék is a Szörnyegyetemre pályáznak a hétvégén. Nálunk egy hét tv-tilalom van amúgy, mert már semmi másról nem tudott beszélni, csak a SW-ról. És szerintem marad is, főleg nyárra, a nagyon kevés tévézés. Csakhát a nagyszülőknél ez kemény dió lesz (nem mintha nem szabályoztatnánk, ha Ádi ott van, csakhát ha mi nem vagyunk ott, nem látjuk, mennyi az annyi), mert eléggé tévéfüggők, órákat megy.
Köszi, már majdnem 7 kiló a drága.
Pocifájás: kezdem unni, hogy emiatt nem tud aludni se éjjel, se nappal rendesen. Ádi órákat sírt nappal is, ezért ő mindig kapott vmit, Árminnak nem adtam semmit, de már a határán vagyok, lehet, h veszek ma Infacolt.

Móni, nagyon szorítok Grétikének és nektek pénteken!!!
Megnyugtattál az öltözéssel kapcsolatban.
15 km, hűha :shock:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt :D

Most csak gyorsan.

Gyerekek - őszintén, három gyerekkel egyszerűbb, mint Rugóval egyedül.
Kedv - továbbra sem értünk egyet Gáborral a kérdésben :wink:

Ármin baba nagyon csinos :D

Maggie, elképzelhető, hogy délután felhívlak, és elviszünk egy adagot nektek. Úgy látom, G. még nem vitte el a hűtőházasat, de akkor inkább Nektek meg Beáéknak vinnénk belőle.

Angry birds - :lol:

Majd hozok képeket is, mert csináltunk egy kis kirándulást, meg más érdekes dolgokat.

Kép
vindolanda

Bea, légy szíves csörgess már meg, mert nem tudlak elérni!
Meggy-ügyben, házhoz szállítunk este.

Lehet, rossz számon próbálkozok.

Kép
vindolanda

Halihó :) :)

Olvasgatok Én is :) múlt hét közepétől nem volt netünk,R. hétfőn végül felhívta a szolgáltatót és láss csodát :) amit mondtak megcsinálta :)

Irina,ne aggódj,B. is baszik egyedül öltözni :( ha nem vagyok itthon akkor pikk-pakk fel/átöltözik. Sőt M-t elsőben is sokszor öltöztettem,úgy gyorsabban haladtunk :) és el sem késtünk :)
Ármin cukker :)

Gica,tök jó a bicajozás :) Éna héten tekerek sokat,táboroznak és reggel /du. azzal közlekedünk. Csak nekem szívás mert én duplán teszem meg az utat (ez napi 15,6 km nekem ( google-ban megnéztem :) )ha a rövidebb bicikliutat választjuk.:) a hosszabbik hazafele 5 km. S Bálint előszeretettel választja a Duna parti utat :)) Sőt ilyenkor megy ám a piszkálódás B. részéről .M. sétabicajos szeret nézelődni,B. meg mint akit nyílból kilőttek száguld. Már mondta is nevezzük már be versenyre :shock: :lol:

Maggie,nézd mit horgoltam egy ikerpárnak :) egyiknek névnapja volt :)
Kép
Kedves ilyen sokat dolgozik ? Neki nincs nyári szünet?

Vindo,sokat dolgozhattok a meggyel :) Elhiszem,h. egyszerűbb 3 gyerekkel :) nálunk is könnyebb néggyel :) :)

KépKép
viranka

Vindo, kemény ez a meggybiznisz :lol:

3 gyerekkel egyszerűbb: teljességgel elhiszem, hogy a játékidőben tök jól elvannak egymással

Kép
Kép
irina

Verus, cukik az engribördjeid!

Kép
Kép
irina

Jó estét.

Ezek az angry birds-ök nagyon profik :shock:
Rugónak is tetszenek, elképzelhető, hogy egyszer majd invesztálunk egybe :wink:

Bea, Maggie, köszönjük a cuccokat.
Sajna én nem tudtam menni, mert odafelé nem fértem be a kocsiba.

Lányok elmentek, ismét hármasban vagyunk.

Móni, köszi, majd meglátjuk.
Igazából nem izgulok ám miatta. Szerintem én sem öt évesen tanultam úszni.
Minket apu elég jól megtanított, de már nagyon sokat felejtettem. Régen 2-3 km-t le tudtam úszni elég jó tempóban. Biztos, most is menne, csak egyedül nem jutok egy jó üres nagy medencéhez és elég időhöz. De szerettem :roll:

Munkálkodok :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Tűrhető éjszakánk volt, az Infacolt megvettük, de még nem vetettük be.

Úszáshoz: én is elég későn tanultam meg, általánosban vittek minket, de tömegoktatás volt, én féltem a vízbe ugrani (a mai napig is, inkább mindig belemászom vagy talpast ugrom). Nem volt jó élmény, pedig a vizet mint olyat szerettem. Aztán pár évvel később Apu tanított meg úszni egy körmedencében egy nyaralás alkalmával. Felnőttként sokszor eljártam úszni ide-oda, nagyon szeretek, de nincs nekem se időm. Talán majd később, mert 2 uszoda is van 15-20 perces távolban. Ádit szeretném járatni, de nem az ovis úszásra, majd táborba.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Amúgy nekem a biciklizés is eszembe jutott. Iskolás voltam, mikor megtanultam - igaz, nem is volt nagyon kisméretű biciklink. A bátyáimnak volt egy kinőtt világoskék Csepel gyerekbiciklije, azzal nyomultam. Nagypapám tanított, emlékszem a dombra is, ahol nem tudott utánam futni, én meg legurultam :lol:

Az éjjel jól telt.
Este jól haladtam a dolgaimmal, de éjfél körül elmentem aludni.
Az első tökéletesen nyugodt, kettesben töltött napunk következik Rugóval.

Tábor - igen, az jó lenne majd Rugónak is.

Jövő héten kétszer mennem kell Böszbe szakkoli ügyben.
Maggie, elképzelhető, hogy rákérdeznék, ki tudnál-e segíteni minket valamikor? Ha nem tudnánk megoldani... És ti is ráérnétek.

Most ennyi, majd igyekszem a fotókat is feltenni ma.

Kép
vindolanda

Na, csak sikerül. A Lyukas kő Ivád mellett.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hazafelé kerékcserénk is volt, mert elkezdett zörögni a kerék. G. leszedte, és egy homokkövet szedett ki a fék meg a nem tudom mi közül. Közben rájöttünk, hogy a régi keréken van egy görbület, így pótkerekeztünk hazáig.

Kép
vindolanda

Rugó számol egy szabócenti segítségével. A tízes fordulókra 30 felett rákérdez, de már száz felett jár.
Na, felöltözünk, mosakszunk. Befejezem a reggelit.

Kép
vindolanda

Nagyon klassz képek egy klassz helyről, Vindo. Rugó meg gyönyörű! És milyen okos is :-)

Bicózás: én is relatíve későn tanultam meg, szintén Apuval, egy partvisnyelet tett a középnagy bicikli hátsó üléséhez, azzal fogta a bicót, h el ne dőljön.
Jó, hogy ezeket írod, így megnyugodtam, hogy Ádi még se úszni, se kerékpározni nem tud, de nincs lemaradva.

Este Ádi rajzolt egy Gru-s laptopot magának (= félbehajtott papír, az egyik része a képernyő, alja a tasztatúra, azt is lerajzolta ;-)). Tegnap közölte, h szeretne egy tabletet, mondtam, h na nem. Ilyeneket rajzol akkor dacból és elképzeli, hogy játszik rajtuk. Pár napja videójátékot rajzolt magának sok képernyővel. :shock:

Kicsit olvasgatok egy cikket, amíg Ármin alszik. Remélem, jó napunk lesz, mászkálni is kéne.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Vindo nagyon szép hely, Rugó meg tüneményes :D
Számolással nagyon ügyes.

Irina minden gyerek akkor tanul meg úszni és bicózni amikor Ő maga is akarja.
Grétikém 1 hete tud igazán kétkerekezni, addig hallani se akart róla, hisztizett mikor előkerült a kerékpár.
Fogalmam sincs miért gondolta meg magát és kezdett el mégis tekerni :roll:
az ovis úszás arra kiváló, hogy megbarátkozzon a vízzel. Ha most egy kicsit tart tőle, akkor irasd be nyugodtan és után szeretni fogja majd a tábort is.

Tábor: csini megy majd augusztusban angol táborba, tavaly is volt és imádta :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hozzatok létre neki egy külön felhasználó fiókot a számítógépen. Rakhat fel benne SW-os háttérképet, képernyőkímélőt stb.

Nagyon kis kreatív a lelkem :wink:

Rugó sem tud semmi ilyen extrát.

Kép
vindolanda

Köszi, Móni :D

Amúgy nagyon szeretem azt a környéket. Gyerekkoromban sokszor kibicikliztünk ide, a szomszéd faluban van. Csak jó munkahelyek nincsenek arrafelé.

Hány napos lesz az angol tábor?

Kicsit tudtam dolgozgatni Rugó mellett, de most ki kell mennem teregetni.

Kép
vindolanda

Irina,egyetértek Mónival :) M. 5. szülinapára kapott nagyobb bicajt,majd 1 évig pótkerekezett.Aztán nagy harcok árán sikerült lebeszélni a pótkerékről(+ el is kopott :) ) B. meg az ellenkezője volt :) alig várta h. szedjük le a pótkereket és tekerhessen normálisan :) akkor még nem volt talán csak 4,5 éves. M. nálunk az észember, B. meg a sportember :) Úszni M. mai napig nem úszik normálisan.Ha nyugodt akkor szépen tankönyv szerint megy neki. Amint elkezd kapkodni a fenekét dugja ki a víz alól és nem halad előre :) :)
Bicajozni mi anno a szabaszállási parókián tanultunk meg :) lejtős volt a kapu felé és ott gurultunk :) általában neki a kapunak :) Nagyapánknak volt türelme hozzánk :)
Vindo,szép képek :)

KépKép
viranka

Emberek, G. a mai napig úgy úszik, hogy nagyon erőlködik, tökre kifárad, de semmit sem halad :lol:
Kinn vagyunk az udvaron, mennem kell.
A macska is éhes.

Kép
vindolanda

Hahó Lányok!

Vindo!
Nagyon szép a hely és Rugó is nagyon helyes! :) A számolásban pedig nagyon ügyes!
Akkor G. nem egy úszóbajnok. :)

Irina!
Ádi ügyesen célozgat akkor. :)
Ármin nagyon édes baba! El sem hiszem, hogy sokszor nyűgös...

Viranka!
Megint szépet alkottál!

Móni!
Akkor ti is jókat bringázhattok már. Gergi hogy áll a dologhoz?
Szorítok a műtéthez!

Maggie!
Hátha összejön azért egy váratlan nyaralás!

uszi: az itteni iskolai usziban nyaranta szoktak intenzív oktatást tartani. Ez azt jelenti, hogy minden nap van 1 óra uszás. Tavaly voltak 1 hétig, akkor megbarátkoztak a vízzel, az idén gondoltam 2 hét lesz belőle, de Gergő sajna tegnapra belázasodott, így ő már a héten nem megy. Zsuzsu még bírja, úgyhogy ő még jár a héten. Amúgy én 9 éves voltam és a lepencei strandon kezdtem magam próbálgatni a siklást, aztán 10 évesen voltam egy tanfolyamon, de csak a fejkintlévős mellúszás megy és a háton úszás.

bicó: a mieink rollerral tanultak meg tavaly egyensúlyozni, aztán pár hossz után ráéreztek a kétkerekűre is. Én nem akartam seprűnyéllel szaladgálni, aztán egy ismerős javasolta a rolleres megoldást...

Kép
gica1

Na, hazaértem. Mentem egy 1,5 órás kört az Astoriáig és vissza. Elég meleg van. A babát igyekeztem óvni a naptól.

Gica, a roller tök jó megoldás, lehet, kipróbáljuk :-)

Verus, Báló, a sportember, Míra észember - kis édesek

Móni, nálunk a pedálozáshoz nem volt Ádinak kedve, az oviban viszont megy a futóbiciklivel. Sajna az 1. brinyója annyira nehéz volt (gondolom, h ne dőljön fel), hogy már akkor sem volt egyszerű hajtania, amikor még méretben passzolt.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: