A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ellenben kaptam emailt, hogy válaszoltak a hozzászólásomra :wink:

Na jó, de Ármin még nincs két hónapos sem. Könnyen elképzelhető, hogy fél év múlva már simán mentek vele ide-oda.
Majd beállsz egy paraván mögé a konfin, csak a fejed lesz ki:)

Klíma - pedig ahhoz nagyon könnyen hozzá lehet szokni. Nekünk csak az új kocsiban van, de nagy könnyebbség.

Hamar lementek akkor a pluszkilók 8)

Haj - igen, most növesztem. Egyszerűen nem volt időm-energiám beszárítgatni. Világ életemben lefeküdtem vizes hajjal, és reggelre megszáradt. Most is ezt csinálom, mióta újra hosszabb 8)

Az eső közben elállt, ki is világosodott. PPT-t gyártok.
28 fokról a hőmérséklet lement 16-ra.

Kép
vindolanda

Vindo, tudod, én vagyok az, aki egy kocsin először a kényelmi és biztonsági funkciókat nézi meg és legeslegelőször azt, hogy van-e klíma. Most elég érdekes, mert hárman ülünk hátul, én beszuszakolom magam a két gyerekülés közé. De lehet, csak nem vagyok elég vékony.

Paravános-szoptatós konfielőadás -- ezzel már a cirkuszba is lehetne nevezni, nem? :lol:

Hát nem nagyon jutunk ki ma, annyira elborul itt is, szerintem jön a zuhé hamarosan.

Kép
Kép
irina

Hú, megtaláltam Milénamóni blogját, amiben a 2. baba születéséről ír. Olvastátok?

Kép
Kép
irina

Nem, sajna nem követtem az eseményeket :roll:
De ha belinkeled a másik helyen, holnap felmegyek :D

Igen, lehetne cirkuszban is. Vagy ide csak szoptatós anyákat várnak babákkal, ez lenne a szoptatós szekció:)

Összekapom magamat, megyek Rugóért :arrow:

Kép
vindolanda

szoptatós szekció :lol:

Hát januárban írt bele utoljára, de a babavárós dolgok ott vannak. Mindjárt megírom a linket a másik helyen.

Kép
Kép
irina

Hali :)

Itt még nem szakad az eső,de nagyon sötét felhők gyülekeznek :(

Maggie,Gréti boldog névnapot Nektek :)

A Duna itt is nagy,Bálinttal többször voltunk :( félelmetes :( 2 nap alatt iszonyat sokat emelkedett.Szombatról vasárnapra 20 cm-t nőtt(néztük a lépcsőfokokat,ott vannak a számok).
Dédiék a mellettünk lévő faluban az idősek otthonában körbe vannak véve a vízzel.A dolgozókat és a rosszul levő időseket hajóval szállítják ki/be.

Irina,2 gyerekülés közé ne aggódj én is alig férek be :) Klíma meg kell :) bár az enyém most nem működik, héten csinálják/töltik fel :) alig várom már.

KépKép
viranka

Verus, bezzeg Anna-Peti-Gergőék hárman befértek a piros autó hátsó üléseire babahordozóban! Igaz, nehezen. :lol:

Itt esik és tök sötét van, égnek a villanyok. Ez hiányzott az árvíznek.

Kép
Kép
irina

A mai napban megvolt a csavar.
Indultam volna fél öt körül az óvodába kocsival. Nyitnám a nagykaput, de nem megy. A vihar olyan széllel jött, hogy megrángatta a kaput, és rászorult a retesz. Meg sem tudtam mozdítani. Így aztán sprinteltem az óvodába, jött egy órás séta. Épp kifogtuk, akkor nem esett (már megint sötét van, dörög, villámlik stb.).
Hazafelé elkaptuk az egyik szomszéd srácot, aki rúgott egy olyan Steven Seagal-félét, és a retesz újra használható.
Nemsokára indulunk megint, mert G.t elhozzuk Db-ből, különben busszal kellene jönnie.

Idősek otthona. Szegények :?

Kép
vindolanda

Verus, sajnálom az Idősek otthonát :?

Vindo, kapuretesz :shock: még jó, h van felétek egy Seagal :-)

A fiúk most értek haza, bőrig áztak, Bp-en alig lehet közlekedni, jobbára csak gyalog, nem jár egy csomó minden. A villám a szemközti háztömb vmijébe csapott bele (villámhárító?). Elég hangos volt.

Kép
Kép
irina

Ja, jól jön, hogy itt lakik a környéken.

Villám - egyszer, még kamaszkorunkban, Gáborék Bükkszéken léptek fel. Az összes erősítő egy udvaron volt, mi meg a parasztház körfolyosóján álltunk. Éppen akkor csapott be a villám, kb. 15 méterre álltunk tőle. Hát, nem vagyok egy ijedős ember, de ott megállt bennem az ütő :shock:

Szegény ázott férfiak.

Mi is indulunk Gáborért, mert vsz. bőrig ázna ő is.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, a villám durva dolog.
Na, a fiúk meg is áztak, ahogy sejtettem, behúzódtak valahová pár méterre, amikor a buszról leszálltak, de hát addigra is már eláztak.
Itt most hűvös és borús idő lett, a kánikulánál nekem mondjuk jobb.

Kép
Kép
irina

Időjárás: itt elég meleg van, napon 32 fok.
Reggel meg elaludtunk, mivel egyiken sem húztuk fel az ébresztőórát. Hét óra negyvenkor riadtunk meg.
Nagy nehezen azért beesett Rugó negyed kilenckor.
Ellenben legalább tíz órát aludtam egyhuzamban...

Szegény Á. és S.

Tanulmányt kellene írnom, de nem nagyon tudom rászánni magamat :x

Kép
vindolanda

Vindo, akkor legalább aludtatok egy jót.
Jó munkát!
Itt is meg kéne feszülni, kéne vásárolni, dogákat javítani, ügyeket intézni gépen és telefonon, de erről nem én döntök. :wink:

Kép
Kép
irina

Hú, de megrázó, pont most olvastam el egy másik topikban egy szüléstörténetet, ami koreográfiájában teljesen egyezett az enyémmel, de a kismama traumaként élte meg az egészet, mert nem tájékoztatták, megijedt stb. (még az epis duplakör is azonos volt) Ennyit számít, hogy kik között szül az ember és hogy mit és hogyan mondanak neki. :roll:

Kép
Kép
irina

Na, hogy haladsz a teendőkkel?

Szülés - ilyenkor mindig eszembe jut, hogy nekünk mekkora mázlink volt az összvissz négy és fél órás, problémamentes szülésünkkel :roll:

Itt szép meleg idő van.

Rugóék pénteken mennek a Hortobágyra, még be kell neki szerezni addig egy esőköpenyt meg egy hátizsákot is.

Kép
vindolanda

Vindo, igen, de a császárt épen és szövődménymentesen megúszni (eddig, lekopogom!), az is egy mázli :-)

Köszi, szenvelgek, a MÁK-nak kell írnom, mert hiányolnak vmi papírt az anyaságihoz, mert a kórházban nem raktak kórházi pecsétet, csak orvosit (nem az enyémet, vki más igazolta). Most azzal szórakozom, h -- mivel nincs fénymásolóm -- szkennelem és kinyomtatom a terheskiskönyvem egyes részeit. A legszebb, h anyuék címére küldték az egész cuccot, holott az anyasági kérelmemen is az új van (ahol több éve élünk ugye), a borítékokon is. Úgy vették, h 6 éve amoda kértem, biztos most is ott lakok. Anyuéknál meg rémes a posta, a levél 3 hete hányódik, még egy hét és lekésem a jogosultságot az anyaságiról (!!!). Most erre mit mondjak, tipikus hazai történet.
Közben javítok stb., de ki is kéne menni venni dolgokat (ha én nem veszem meg, S. terheit növeli, szegénynek már így sincs semmire ideje), csak esik meg a baba is elég hasfájós ma (is).

Kép
Kép
irina

A Hortobágy tuti lesz, amikor ég a napmelegtől a kopár szik sarja. ;-)

És Te hogy állsz?

Kép
Kép
irina

enyémet = enyémét, mármint az én orvosomét

Kép
Kép
irina

Hát, mintha a fogamat húznák, olyan most ez a tanulmány-írás :roll:

Hortobágy - még csónakáznak is. Na, arra kíváncsi leszek :lol:

Nálunk a nevemmel volt kavarodás. Ahány orvosi papírt kiállítottak, mind más névre szólt. Jó, nincs egy gyakori nevem, de azért nem feltétlenül kell belőle ötféle vezetéknevet gyártani :roll:

Szegény Ármin.

Kép
vindolanda

Felhők érkeznek, már régen esett 8)

Közben elkezdtük a meggybizniszt, egyelőre csak kis tételben 8)

Kép
vindolanda

Neved :-) Pedig könnyű megjegyezni szerintem.
Engem ez a régi lakcím üldöz mindenfelé, de ez sem lenne gond, ha a posta nem lenne ott egy katasztrófa. Anyám már annyit járt a postavezetőhöz, mint más a barátaihoz. Eredménytelenül. Bedobálják összevissza a leveleket, számlalevelet, ajánlottat is, szomszédhoz, másik utcába, akárhová, ahová tetszik.

Itt volt zuhi, de elállt. Nekem ez kellemes idő, kicsit a szél is fúj. Gondoltam egy merészet és elindultam a babával (remélve, h kis szünet lesz a hascsikarásokban, ha bealszik mélyebben, akkor arra kevésbé ébred már fel), ha sír, visszafordulunk. De megjártuk a postát, boltot, drogériát és még a Dunát is megnéztem, hogy fest a Margitszigetnél Pestről nézve. Ijesztő.

Kép
Kép
irina

Fura egy postások vannak arra :roll:
Akkor Ármin nagyon jó baba volt.

Kép
vindolanda

Nevnaposoknak sok puszi, Maggie, Greti, Barnus...remelem nem hagytam ki senkit.

Kirandulas :-) Emmaek holnap kennek nyiregyhazara a vadas parkba. :-)

Irina, akkor ugyes volt Armin h ennyi mndent elintezttek :-)

Szules :-(

Azt almodtam megszultem a 3. Gyerkocunket......egyre inkabb foglalkoztat :-)))

Mi jol, lagzi szuper buli volt, junialis szuper volt, keri parti szuper volt, balett bemutato szuper..emma az egyetlen a csoportban akimtud ciganykeret vetni, de olyan szepen, spiccel, egyenes labbal..sokan megdicsertek! :-)) aztan meg szalonna sutes isvolt...vasarnap estere jollll elfaradtunk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Először is: köszönöm szépen a köszöntéseket. Nagyon kedvesek vagytok.

Egyszerűen a nap végén már nincs erőm írni. Tegnap például későn keveredtünk haza, elhúzódott a sulis gyereknap.

Aztán meg lementem az udvarra gyomlálgatni egy kicsit. Olyan lüke vagyok, hogy nem nagyon bírom abbahagyni. Most fáj mindenem. :lol:

Kaqk, ezt a pörgést, igazán le a kalappal, remekül bírjátok. Hajrá, hajrá!!! :wink: :lol: Csajokhoz meg továbbra is gratula.

Irinám, na ugye. Szerintem a babák megérzik, hogy mikor kell nagyon "jónak" lenniük. :lol: De Te is ezzel a sok munkával... Jaj.

Vindo, jó kirándulást Rugónak. Péntekre a haon nagyon szép időt jósol. Általában be is jön nekik.
Kerítés: 8) Mármint az, hogy akár filmet is forgathatnátok. :lol: Gondolom, akkor nem volt annyira vicces.
Bizniszelnék én is veled. Szívesen el is kocsikázok érte, főleg mert tudom, hogy nagyon finom meggyetek van. De csak, ha vásárolhatok.
dmaggie

Éljen a cigánykerekező Emma :D

Maggie, nem hiszem, hogy fogadnék el tőled pénzt :wink: De szívesen adunk meggyet :D És Beáéknak is.
Most pár fa érik csak, a java csak június legvégén - július legelején jön.

A nyíregyházi vadaspark az jó, biztos tetszik majd Emmának.

Barnusnak boldog névnapot utólag is!

Hétvégén jó lenne ellőni a könyvutalványokat. Vagy pénteken, majd meglátom :D

Nálunk semmi újdonság. Este megint elaludtam. De legalább fitti vagyok.

Kép
vindolanda

Halihó!

Kaqk, szuper időszakotok van akkor :-) nagyon ügyes Emma a cigánykerékkel (én sose tudtam megcsinálni...)

Vindo, éljen a meggybiznisz! ;-)

Maggie, izomfájdalom:cry:

Ádi estére belázasodott, nem igazán tudni, mi ez, fáradtnak érezte magát, most hőemelkedése van. Légúti tünetei vannak, de hát azok már hetek óta (júniusban... nem értem). Gondoltam, h eljön ez az időszak (két gyerek + betegség), de azért kicsit későbbre vártam. Most aggódhatok, mi lesz a kicsivel. Ráadásul ma nőgyógyászhoz kell mennem, mehetünk négyesben, mert a babához kellek én, ehhez kell S., és persze Ádi sem lehet egyedül. Így is izgulok, mi lesz, mert a baba jó, ha 5 percig elvan nélkülem ébren, utána sír és rajtam kívül nincs, aki le tudná nyugtatni (pedig próbálkozunk, elhihetitek). Néha alva is.

Kép
Kép
irina

Ja, a nőgyógyász rendelőjébe nem jön be rajtam kívül más, nem fertőzünk meg senkit.

Persze lenne ezer dolgom. :roll:

Kép
Kép
irina

Hú, én mindenféle spárgát meg hasonló kunsztokat tudtam kiskoromban, és elég hajlékony vagyok a mai napig.
G. viszont olyan, mint egy fadarab, még törökülést sem tud rendesen csinálni :lol:

Ádinak jobbulást!

Sok gyereknek folyt az orra az elmúlt hetekben. Nálunk legalább is ez volt a helyzet.
A nőgyógyászhoz jó logisztikázást.

Kép
vindolanda

Vindo, spárga, aszta 8)

Köszi, Ádi már jobban van, de a héten már nem engedjük oviba.
Megjártuk kedvenc dokimat, bár csúszott a rendelés, úgyhogy ismét kiugrottam a parkolóba szoptatni, jókor, mert bár 20 percig voltam először távol, már ment nagyban a sírás. Doki mindent rendben talált, halleluja, remélem, a rákszűrés is neg. lesz.
Itt most nekem gyönyörű idő van: süt a nap, de nem kell hőgutát kapni.
Holnap csípőszűrésre viszem a babát pár utcányira, én csípőficamos voltam. Mondjuk most jó lenne a terpeszpelust kihagyni (Ádinak hordania kellett).

Kép
Kép
irina

Rugó az emberekkel tömött Müllerben odarángat az óvszeres pult elé, és jó hangosan, hogy tíz méteres körzetben mindenki hallja:
Anya, a múltkor apa ebből a sárgából egy csomót vett.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Anyám, ezekkel a gyerekekkel már nagyon kell vigyázni :lol:

Majd jövök, most rohanok.

Kép
vindolanda

Üdv a terpeszpelusosok klubjában :D
Nekünk is volt :wink:

Éljenek az orvosi eredmények :D
A rákszűrés eredményén ne ess kétségbe, ha nem jó, a szoptatás befolyásolhatja. (Nekem a nőgyógyász mondta, mert akkor az egy alkalommal az enyém sem lett tökéletes, és pár hónap múlva kontrollra kellett mennem. Az már rendben volt).

Kvízkérdés:
Melyik az a film, amiben Cillian Murphy és Jack White is játszik?

Megyek ébresztem Gábort.

Holnap gondoljatok rám, konfin leszek, és kifogtam egy kimondottan neves szekcióvezetőt :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Köszönöm Barni nevében a köszöntéseket! Én is minden jót kívánok a többi névnaposnak/szülinaposnak.

Vindo!
Sajnálom a nagymamádat! Részvétem!
Látom van jó sok munka továbbra is.
A meggyet nagyon szeretem, kár hogy nem laktok kicsit közelebb, én is mennék hozzátok vásárolni. :)
Rugó a Müllerben :shock: :D :D Néha eléggé furcsa helyzetekbe hozzák az embert. :)

Kaqk!
Látom izgalmas napjaitok voltak. Örülök, hogy Emma ilyen ügyes. Én sajnos nagyon nem voltam/vagyok hajlékony. Most próbálok kicsit ezen változtatni.

Mi jól vagyunk! Kicsit sűrűek a napjaink. Az oviban megkértek, hogy ebéd után hozzam haza a gyerekeket, mert akkor már összevonják a csoportokat. Elég kellemetlen, mert Domi alvásidejét üti. Kicsit mérges is voltam, mert azt mondták, hogy az iskola szünetig nem lesznek összevont csoportok. Szerencsére két napot itt volt anyósom, így ennyivel könnyebb volt. Jövő héttől viszont már nem mennek oviba.
Hétvégén mi is megnéztük a Dunát. Tényleg ijesztő volt. De a belvárosi "kirándulás" azért jól sikerült. :)
Teszek egy képet a kis katasztrófa turistákról:
Kép

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!

Vindo, Rugónak üzenem, h gratulálok, nagyon jó fej :lol: :lol:
Gondolok ma rád, hajrá a konfin!
Film: passz...

Katicicó, szépségesek a srácok! Elhiszem, h mérges vagy az ovira, én is az lennék, ha erre kérnének. Analógiának azt érzem, h mondjuk én is megkérem a diákjaimat, h a félév vége felé már ne jöjjenek, ha lehet, mert én is fáradtabb vagyok, és különben is mindjárt ott a vizsgaidőszak...

Hát a világ leggyorsabb könyvrendelése szerintem, h tegnap 5-kor (este) rendeltem a neten, reggel fél 10-re itt a cucc. :shock:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket :D

Micsoda postások vannak :shock: a miénk nagyon jó, egy rossz szavam nem lehet rá :lol:

Irina Alexandrától rendelted? onnan már i is kaptunk ilyen express gyorsasággal könyveket :D . este rendeltem, reggel 8-kor hívott a futár, hogy itt van, ráadásul szombaton :lol:

Katicicó hát nálunk is elég furák az oviban :roll: konkrétan kirúgták azokat a gyerekeket az oviból akinek a szülei valamilyen módon meg tudják oldani a felügyeletet.

Vindo Rugó :lol:
be tudják égetni a szülőket az tuti :lol:

Rólunk: csini műtétje halasztva, másik orvost kerestünk aki kevésbé drasztikus és nem akarja minden áron eltörni Grétike arc csontját. Így lehet 2 műtét lesz, de endoszkópos arcüreg műtét csakis indokolt esetben, minimum 2 hónappal az orrmandula kivétele után.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, arccsonttörés, te jó ég, erről írj még, így nem értem, de iszonyúan hangzik. :x
Igen, igen, az alexandrások voltak ilyen gyorsak. Viszont a könyvcsomag kibontásához ma még nem jutottam el.

Jelentem, baba csípője kifogástalan, t. pelus sem kell, majd kontroll 2,5 hónap múlva.

Kép
Kép
irina

Irina éljen a tökéletes csípő :lol:
tuti köze van ám a hordozáshoz :wink:
Arcüregi endoszkópia (sinuscopia) során egy vastagabb szúró eszközt (trokár) juttatnak át az arcüreg mellső vagy laterális (oldalsó) csontos falán keresztül, amelyen át endoszkóp vezethető be az arcüregbe. A HP-os orvos nem is akart hallani már alternatívát csakis ezt hajtogatta, na meg nagyon zavart minket a remegő keze :roll: na meg Ő határozottan arc csont törést emlegetett nekem, személyesen és telefonban is :roll:
Aki most foglalkozik csinikével alapos és kedves és mindent megbeszél velünk, emberi nyelven :roll: .Mesi ajánlotta :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gyors leszek, mint a villám.

Egyem a kis drága katasztrófaturistákat.

A lényeg a másik topikban van :arrow:

Móni, ne is hagyd :!: Jól csináltad!!!

Irina - Cold Mountain :wink:

Teregetnem kell az udvaron, majd aludni, mert holnap hajnalozok, és jön a konfi másnapja. Szerencsére az előadásomon már túl vagyok. Holnap már csak szerzői kötetet veszek fel és előadásokat hallgatok.

Kép
vindolanda

Halihó!

Már megint elhavazódtam. A fiúk csinálják nekem a programokat.

Mónikám, hűha, ezt remekül csináltad. Volt előzetes ismereted a dologról? Mert nekem nem lett volna, lehet, hogy én elfogadom azt, amit az orvos javasol. Bár infarktust is kaptam volna, az biztos. Csinikédet utólag is ölelem.

Kata, ez igen. Nagyon szépek ezek a fiúk. :lol: Amikor a nagyok voltak ovisok, akkor az volt a szabály, hogy azok, akiknek otthon van az anyukájuk a kistesóval, csak május végéig járhattak oviba. Ez is mennyit változott.

Vindokám, nagyon pörögsz Te is. Konfi: 8)
Rugót megzabálom, olyan jót röhögtem.

Irina, jobbulást Ádinak! Nagyon örülök, hogy minden rendben van veled is és a kismanóval is. :lol:
dmaggie

Hahó!

Móni, hát ez a remegő kéz, ez kész :x Okosak vagytok, szerintem jól döntöttetek :-)

Maggie-m, hát ha élvezetesek a programok, amiket a fiaid csinálnak, annál jobb :-)

Lányok, ez a "ne járjon a kistesóval bíró gyerek oviba" sejtésem szerint teljesen szabályellenes, az érzelmi zsaroláson kívül semmi más nem áll mögötte. Vagy tévedek? Szerintem nem az óvodabeliek dolga eldönteni, hová teszi az ember az egészséges óvodását és mikor (pl. nyáron), ha egyébként jogosult oviba járni. Jó, hogy ki nem vetetik az oviból a gyereket, ha kistestvére születik, mondván, anya most már biztos ráér vele foglalkozni -- mert ez ugyanaz a logika. Hát kisbaba mellett aztán nagyon ráér amúgy az anya, jegyzem meg.

Kép
Kép
irina

Oh, miket olvasok!

Irina hurrá nem kell t pelus.:-)

Vindo gratula....( odaát láttam ) Rugó..nem semmi, tudnak égetni...-))) Meggy?? vennénk mi is!!! :-)

Móni: ez borzasztó..arccsonttörés????? meg a remegő kezek, nem válaszol..áááááá örülök hogy találtatok másik orvost!!!

A nyiregyi kirándulás szuper volt...Emma kicsit javult a félelmével...de a körmeit rágja egyfolytában..:-(((

Az ovis csoportból nálunk a 2/3 iskolába megy, így valószínű nem jönnek vissza szünet után..:-( 7 gyerek marad + majd jönnek kicsik) és ha nem jön mind akkor is összevont csoport....hát nem tudom lehet 2 hónap lesz a szünet :-(((( Mit kezdek velük itthon hogy ne unják halálra magukat?????????

Katicicó: édesek a sráccok...az ovi??? :-((((((

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, hát ez a dilemma sokaknál szerintem, itt is hasonló a helyzet, még júliusban szoktak lenni gyerekek, de mikor augusztusban kinyit az ovi, alig. Mindig kérdezem is S-tól, h szerinte hová teszik a dolgozó szülők (tehát nem is azok, mint mi, akik egy kicsivel vagyunk itthon) 2 hónapra a gyereket??? Tényleg érdekelne, mert ezek a szülők általában kut. intézetiek, nem tanárok, tehát nincs hosszabb nyári szünetük. Rejtély.
Én a babával max. 1-1,5 órát tudok kint lenni, ha mázlink van és hajlandó kendőben aludni és nem kap hőgutát, mert utána-előtte szopi. Na most ez egy 6 éves fiúgyereknek édeskevés. Illetve most látjuk, hogy ennyi kint levés után is konkrétan bent állandóan a plafonon ugrál és szétszedi atomjaira a lakást. Még szerencse, h mehet majd nagymamázni, meg egyszer a testvére is megnő. :lol:

Kép
Kép
irina

:arrow:

Kép
vindolanda

Ovi téma: nálunk nyáron mind2en itthon vannak. Kiszúrás lenne B-nak (meg nekem is)ha mennie kellene. Nagyi bevállalta még Őket :) B ovistársaival fog találkozni elég sűrűn :) Júliusban 3 táborba mennek(keresztyén) M. júli utolsó hetében egyedül megy táborozni,aztán majd aug-ban együtt megyünk :) Most 2 hétig "nyugi" lesz itthon :)
Én addig vittem B-t oviba,amíg suli volt :) azaz máig :) s mind2en várták :) kert,bicajozás állandóan,attól jól lefáradnak,ha szabadnapos leszek,megyünk csavarogni,kirándulni,bulizni :) mert iskola bezár,majd szeptemberben kinyit...
Én nem szeretem az összevont csoportokat,amíg meg tudjuk oldani,nem is fog menni(még 1 év :) )

Vindo,gratula :) Rugó :) :)
múltkor B-nak a vonaton jutott eszébe az a kérdés hogyan lesznek kisbabák,és hogyan kerülnek a lányok pocakjában. Aztán meg M. kérdezte Apját mi a szex.... :) B. fantáziáját most legjobban a csókolózás témaköre izgatja :) meg is kérdezte mikor összeházasodtunk és megcsókoltuk egymást mindenki fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúújogott? S csókolózás közben bedugjuk a nyelvünket a másik szájába?

:arrow:

KépKép
viranka

duplázott, töröltem egyet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.15 07:57-kor.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Verus, hát táborhoz Ádi még kicsi egyedül, napi hozom-viszem táboron töröm a fejem, de majd jövőre, ha már a baba is nagyobb lesz, h tudjam kísérni. Kert nincs, a programok a baba miatt megint csak elég korlátozottan jönnek szóba. Nekem áldás, h van még ovi, mert ott tényleg jól elvan a barátaival -- itt mondjuk előny, h az oviban mindenki ismer mindenkit és nincsenek nyáron sokan a gyerekek, tehát az összevont csoportok nem gondok, nincsenek vadidegen gyerekek v. óvónők.
Báló kérdései :-D A szexkérdés így élesben nálunk is megvolt.

Hát este volt sírás, nem tudtuk, mitől, elég nehezen nyugodott meg Ármin, szerencsére olyan jellegű sírás volt, amilyet már azért hallottunk, így most nem ijedtünk meg. Ádinak anno volt egy sikítós sírásrohama egyszer, na oda kihívtuk az ügyeletet.

Kép
Kép
irina

Balu sem megy egyedül ottalvós táborba :) ezek is napközis táborok :) Míra nem volt még 3 éves mikor elkezdett járni :) Lányom is tavaly volt először igazi táborba :) ápr.ban jelentkeztünk,ahogy a visszaigazolás megjött már be is csomagolt... pedig július elején ment csak :) Jövőre együtt mennek oda :) vagyis,most h. végiggondoltam lehet nem,mert korosztályok szerint vannak és M. már lehet nem mehet abba a csoportba ahova majd B :) az oviba itt meg nagyon sokan járnak,ha összevontak a csoportok is alig lenne ismerőse B-nak :(
Csinálunk nálunk kertibulit, és jöttök :)

:arrow: vészhelyzet van :) szálkát kell szednem :)

KépKép
viranka

Halihó!

Egyszerűen nem jutok a géphez, leülni is alig van időm.

Nyáron hova tenni a gyereket - téma: Ez majdnem az egyetlen jó a munkánkban, hogy könnyebben meg tudjuk oldani, bár a bejárós időszakokban nekünk is főtt a fejünk. Most szerencsére Bercót a bátyjaira is rá lehet bízni.
De egyébként én el szoktam gondolkodni azon, hogy az évi 20 napos szabadságot hogyan lehet beosztani. :roll: Mi éppen ezért be szoktunk vállani gyerekeket, ha valakinek segítség kellene.
De akkoriban még hétközben is csak délig lehetett hivatalosan a gyerek, ha az anyukája otthon volt a kistesóval. Így én elvittem Dávidot az oviba, hazaértem, majd indulhattunk is sétálni, aminek a végén már vittünk is haza Dávidot. Marha kényelmes volt.
dmaggie

Hahó!

Verus, a kerti buli nagyon jól hangzik, örömmel!

Maggie, szerintem nagy segítség, ha tudsz még gyerekre vigyázni, és nagyvonalú dolog is.
Persze kisbabásként/tanárként én egyáltalán nem panaszkodhatok (nem is akartam), csak nem értem a fent részletezett ovis jelenséget. Szerintem jogtalan, nem hiszem, h van törvény, ami lehetővé teszi, h a szülőket erre kötelezzék.

Mi jól, Ármin tündéri, ha nem fáj a hasa, nagyon kis mosolygós baba. Mindjárt eléri a 6 kilót.

Kép
Kép
irina

Hahó, rövid leszek.
A lényeg annyi, hogy alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt.
A tegnapi nap elég fárasztó volt, megállás nélkül rohangáltunk a kórház meg más helyszínek között.
Közben a meggy is érik, így G. meg anyósomék egy részleges meggyszüretet tartottak, és leszedtek 100 valahány kilót. De a java még mindig hátra van.
Ma jön anya férje is.
A munkáimmal közben elakadtam, de ez van :wink:

Közben bazi meleg lett.

Kép
vindolanda

Vindo, akkor megy a meggy-nagyüzem 8)
Tök ciki, de én a Cold mountain-t még nem láttam, pedig szeretem a benne lévő színészeket.
Itt is szép meleg van.
A "kórházról" majd írj, ha van kedved.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: